Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φθιώτιδας   >   Καμενα Βουρλα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Από τις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Ανδρούτσου ξεκίνησε η αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας στην Κοινότητα Καμένων Βούρλων


Από τις οδούς 28ης Οκτωβρίου και Ανδρούτσου ξεκίνησε το έργο της αποκατάστασης της εσωτερικής οδοποιίας στην Κοινότητα Καμένων Βούρλων, όπου σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023, βρέθηκε ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, προκειμένου να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών.

Παρακαλούνται οι κάτοικοι των ανωτέρω οδών να μην σταθμεύουν εκεί τα οχήματά τους μέχρι την περάτωση του έργου, τους οποίους και ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Δείτε στο site του Δήμου μας εδώ όλες τις φωτό 

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2023 | 9:26 pm


Σφυγμομέτρηση … και όποιος αντέξει …

Μια πολύ απλή ερώτηση ...
Κατά την γνώμη σας, ποιος είναι ο καταλληλότερος Δήμαρχος για τα Καμένα Βούρλα?
Ας ψηφίσουμε ο κάθε ένας μια φορά, ώστε να μπορέσει να εξαχθεί αποτέλεσμα.
Αν δω ότι ξεφεύγει η δημοσκόπηση προφανώς και θα την κατεβάσω (να μην παρεξηγούμαστε σας το λέω)

Loading...
--------------------
Όχι ότι δεν θα την έκανε κάποιος…. αλίμονο….

Κάποιος φίλος λοιπόν. Έχει από τις 1,30 μέχρι σχεδόν τώρα που είναι 3,00 και ψυφίζει σωρηδόν υπέρ ενός υποψηφίου. Προφανώς και την σταματάμε την σφυγμομέτρηση γιατί δεν έχει νόημα.

Όπως λοιπόν μου αρέσει να λέω …. Αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει.

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2023 | 10:19 pm


Δείτε που βρέχει τώρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2023 | 5:47 am


Διακοπές ρεύματος στα Καμένα Βούρλα την Τετάρτη (15/3)

Προγραμματισθείσες διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν στα Καμένα Βούρλα την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, από τις 8:00 έως τις 13:00, λόγω εκτέλεσης εργασιών στις γραμμές μεταφοράς από συνεργεία του ΑΔΜΗΕ.

Οι διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν στην είσοδο των Καμένων Βούρλων από Άγιο Κωνσταντίνο και συγκεκριμένα από το ξενοδοχείο Ξενοδοχείο «Σίσσυ» και στις οδούς Βύρωνος, Αχιλλέως, Σολωμού, Οδυσσέα Ελύτη, Καραϊσκάκη και Ηλιάδος.

Σημειώνεται ότι επειδή πρόκειται για τεχνικές εργασίες, μπορεί να υπάρξει μικρή μεταβολή στις ώρες διακοπής, δηλαδή να μειωθούν οι ώρες (το συνηθέστερο) ή αν προκύψουν απρόβλεπτες τεχνικές δυσκολίες, να γίνει μικρή υπέρβαση.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2023 | 6:10 am


Αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας, προϋπολογισμού 250.000€


Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας Κοινότητας Καμένων Βούρλων


Υπεγράφη η σύμβαση για την αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας Κοινότητας Καμένων Βούρλων, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ με ΦΠΑ, μεταξύ του Δημάρχου Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννη Συκιώτη, και του νόμιμου εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας «ΓΕΩΔΟΜΗ Α.Τ.Ε.», κ. Αθανάσιου Τσώμου.

Το έργο αφορά εργασίες που θα γίνουν σε οδούς εντός της Κοινότητας της Δημοτικής Ενότητας Καμένων Βούρλων, του Δήμου Καμένων Βούρλων, που υπέστησαν ζημιά από έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως βροχοπτώσεις και πλημμύρες κατά τη διάρκεια του τελευταίου διαστήματος, για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.


Στις εργασίες οδοποιίας περιλαμβάνονται εργασίες φρεζαρίσματος του κατεστραμμένου οδοστρώματος, συγκολλητική επάλειψη και τέλος ασφαλτόστρωση με ασφαλτοτάπητα κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5cm. Η ασφαλτόστρωση θα διέπεται από τα οριζόμενα στην Π.Τ.Π. Α265.

Η έναρξη των εργασιών του έργου θα πραγματοποιηθεί άμεσα και η ολική προθεσμία κατασκευής του έχει καθοριστεί σε έξι μήνες. Μετά τη βεβαιωμένη περαίωση των εργασιών, η ανάδοχος εταιρεία υποχρεούται να συντηρεί το έργο για διάστημα 15 μηνών.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2023 | 9:17 pm


Πένθος στα Καμένα Βούρλα – “έφυγε” ο Παπά -Στεφανος

Μια ασχημη είδηση έγινε γνωστή τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στην Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.

Ο Πατήρ Στέφανος Μελισσουργος εφημέριος του Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονος Καμενων Βουρλων απεδημησε εις Κύριον σε ηλικία 57 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία του θα γίνει σήμερα στις 15.00 και το παρών θα δώσει και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.κ Συμεών.

Η ανακοινωση της Ι.Μ Φθιώτιδας
Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος με την κατ΄άνθρωπον θλίψη αναγγέλλει την αιφνίδιο κοίμηση του π. Στεφάνου Μελισσουργού, Εφημερίου του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων.
Ο μακαριστός π. Στέφανος Μελισσουργός γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Καρπενήσι, όπου και απεφοίτησε από το Εκκλησιαστικό Λύκειο Καρπενησίου.
Ενυμφέυθη την αγαπημένη του σύζυγο Άννα Νομικού με την οποία δημιούργησαν μία ευλογημένη πολύτεκνη οικογένεια με 6 παιδιά.
Διάκονος και Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Καρπενησίου κυρού Νικολάου, ενώ τα τελευταία 13 χρόνια διακονούσε στην Ενορία του Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων.
Διακρινόταν για την ευγένεια του, την ταπεινότητά και το πράον του χαρακτήρος του και την αγάπη και αφοσίωσή του στην Εκκλησία.
Η Εξόδιος Ακολουθία του θα ψαλεί υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών σήμερα Κυριακή 12 Μαρτίου 2023 στις 15:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2023 | 8:34 pm


Ανοιχτή εκδήλωση συζήτησης για τον σχεδιασμό της Τοπικής Στρατηγικής και του νέου Τοπικού Προγράμματος LEADER 2023-2027

Ανοιχτή εκδήλωση συζήτησης με τον τοπικό πληθυσμό θα πραγματοποιήσει η ΟΤΔ «Αναπτυξιακή Φθιώτιδας Α.Ε. Ο.Τ.Α.», την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 στις 13:00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Καμένων Βούρλων, Αγ. Παντελεήμονος 8, με θέμα: «Σχεδιασμός της Τοπικής Στρατηγικής και του νέου Τοπικού Προγράμματος LEADER ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027 για την Π.Ε Φθιώτιδας και Π.Ε Ευρυτανίας».Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2023 | 9:42 pm


Συνοπτική οικονομική κατάσταση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2023

Όπως εγκρίθηκε με την αριθ. 3/16/2023 (ΑΔΑ: 6Ψ8ΣΩΚ1-ΒΩΜ) απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καμένων Βούρλων και με την υπ’ αρίθμ. 16245 / 02-03-2023 (ΑΔΑ: 92ΓΘΟΡ10-ΛΚΣ) Απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.


Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2023 | 9:54 pm


Νέος Αντιδήμαρχος Καμένων Βούρλων ο Κωνσταντίνος Σκεπαρνάκος

Ως άμισθος Αντιδήμαρχος ορίστηκε ως τις 31-12-2023 ο κ. Κωνσταντίνος Σκεπαρνάκος με απόφαση του Δημάρχου Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννη Συκιώτη.

Στον κ. Σκεπαρνάκο μεταβιβάστηκαν οι αρμοδιότητες της εποπτείας και του συντονισμού αθλητισμού και αθλητικών δραστηριοτήτων και πολιτισμού και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ο κ. Συκιώτης ανέφερε σχετικά: «Ο Κώστας Σκεπαρνάκος είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Παγκράτιο και ξεχωρίζει για το πνεύμα συνεργασίας και την έμπνευση της ευγενούς άμιλλας. Του εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει έναν άρτιο συνδετικό κρίκο στην ισχυρή ομάδα εργασίας που έχουμε δημιουργήσει. Σκοπός όλων μας άλλωστε είναι να υπηρετούμε τους πολίτες με συνέπεια».

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2023 | 5:49 am


Ποιος θα αντικαταστήσει τον Ηλία;

Θέμα χρόνου είναι η αποχώρηση του αντιπεριφερειάρχη Ηλία Κυρμανίδη από την θέση που κατέχει αυτή την στιγμή στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Παρά τις όποιες πιέσεις προκειμένου να μείνει στο καράβι και την επόμενη μέρα (ενόψει των επερχόμενων Περιφερειακών εκλογών) οι πληροφορίες του Lamianow.gr αναφέρουν πως ο ίδιος έχει λάβει την απόφαση του να διεκδικήσει τον δήμο Καμένων Βούρλων και μέσα στο προσεχές διάστημα θα αποχωρήσει από την θέση του αντιπεριφερειάρχη για να αφοσιωθεί στον προεκλογικό του αγώνα για τον δήμο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η πρώτη προσέγγιση για την αντικατάσταση του Ηλία Κυρμανίδη έγινε σε κυρία της Περιφερειακής αρχής η οποία ωστόσο έχει αποφασίσει να συνεχίσει στον δήμο Λαμιέων και δύσκολα θα καθίσει στην συγκεκριμένη θέση μέχρι την εκπνοή της θητείας της νυν περιφερειακής αρχής. Τώρα αν οι πιέσεις καρποφορήσουν το επόμενο διάστημα δεν το γνωρίζουμε ωστόσο αυτή την στιγμή δείχνει δύσκολο…

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2023 | 9:50 am


Πρόσκληση - Δημοτικό Συμβούλιο 6/3/2023

Γραφείο: Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου
Δ/νση: Αγ. Παν/νος 8- 35008 Καμένα Βούρλα
Τηλ.: 2235350029, 2235350037
E mail: [email protected]

Παρακαλείσθε την Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023 όπως προσέλθετε στο Δημοτικό Κατάστημα Καμένων Βούρλων, αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου «Χρήστος Παπαγρηγορίου», Αγίου Παντελεήμονος 8 – 35008 Καμένα Βούρλα, όπου θα πραγματοποιηθεί η 5η τακτική συνεδρίαση του έτους 2023, του Δημοτικού Συμβουλίου, για να συζητήσουμε και λάβουμε απόφαση στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου Καμένων Βούρλων
2. Έγκριση προσλήψεων προσωπικού στο Δήμο Καμένων Βούρλων, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2023 
3. Έγκριση απολογιστικών στοιχείων Δ΄ τριμήνου 2022 
4. Αξιολόγηση των στόχων του πίνακα στοχοθεσίας οικονομικών αποτελεσμάτων του Δήμου Καμένων Βούρλων Δ΄ τριμήνου 2022 σωρευτικά 
5. Εξέταση αίτησης ΔΕΔΔΗΕ για τη χορήγηση άδειας εκσκαφής δρόμων και πεζοδρομίων 
6. Χορήγηση 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου «Κατασκευή νέου κεντρικού αγωγού αποχέτευσης Καμένων Βούρλων» 
7. Χορήγηση 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου «Αποκατάσταση βατότητας αγροτικής οδού λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνία στην Αγία Τριάδα του Δήμου Καμένων Βούρλων» 
8. Χορήγηση 3ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης εργασιών του έργου «Αποκατάσταση βλαβών υπόσκαφων και καθιζήσεων τμημάτων παραλιακού δρόμου Καινούριου στη Δ.Ε. Καμένων Βούρλων» 
9. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή συνδέσεων ύδρευσης οικισμού Χρυσής Ακτής» 

Οι εισηγήσεις των θεμάτων και λοιπά σχετικά στοιχεία, θα αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, για ενημέρωσή τους. Επίσης οι φάκελοι των θεμάτων θα βρίσκονται στο γραφείο του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σωσώνη Ιωάννη, προς ενημέρωση των Συμβούλων.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2023 | 9:52 pm


Διακοπές ρεύματος την Κυριακή (5/3) στον Δήμο Καμένων Βούρλων

Προγραμματισθείσες διακοπές ρεύματος θα σημειωθούν στον Δήμο Καμένων Βούρλων την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, λόγω εκτέλεσης εργασιών στις γραμμές μεταφοράς από συνεργεία του ΑΔΜΗΕ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας της ΔΕΔΔΗΕ.

Οι διακοπές ρεύματος θα γίνουν στον Υ/Σ Καμένων Βούρλων σε όλο τον Δήμο από τις 6:00 έως τις 7:30 και 15:00 έως 16:00.

Σημειώνεται ότι επειδή πρόκειται για τεχνικές εργασίες, μπορεί να υπάρξει μικρή μεταβολή στις ώρες διακοπής, δηλαδή να μειωθούν οι ώρες (το συνηθέστερο) ή αν προκύψουν απρόβλεπτες τεχνικές δυσκολίες, να γίνει μικρή υπέρβαση.

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2023 | 2:17 pm


H ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΩΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ BΟΥΡΛΑ, ΤΟΝ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Είναι γεγονός ότι στις μέρες μας ,με τις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί ,έχουν περιοριστεί οι πολυήμερες διακοπές.

Επίσης έχουν περιοριστεί οι μακρινοί προορισμοί (κυρίως για οικονομικούς λόγους και όχι μόνο ).

Τις κοντινές και ολιγοήμερες διακοπές φαίνεται να προτιμούν οι περισσότεροι .

Τα Kαμ. Βούρλα (και ο Aγ. Κωνσταντίνος )ευρισκόμενα στο κέντρο της Ελλάδας και πάνω στον κεντρικό οδικό άξονα ,θα μπορούσαν να είναι ένας τέτοιος προορισμός.

Πρέπει όμως να σημειώσουμε ότι ,αν κάποιος δεν χρησιμοποιήσει Ι.Χ. αυτοκίνητο ,η πρόσβαση με λεωφορείο (ΚΤΕΛ),ιδιαίτερα για τα Καμ. Βούρλα ,είναι πάρα πολύ δύσκολη για κάποιον που έρχεται π.χ. από Λειβαδιά ,Xαλκίδα Λάρισα Κοζάνη Θεσσαλονίκη κ.λ.π. αφού δεν υπάρχει στάση ΚΤΕΛ για να κατεβεί στα Καμ. Βούρλα.

Θα μπορούσε λοιπόν να φτάσει κανείς εύκολα και γρήγορα ,αν έφτανε στο σιδηροδρομικό σταθμό Μώλου και από ‘κει ,¨ανέξοδα¨ , σε λίγα λεπτά στα Καμ. Bούρλα και στον Αγ. Κωνσταντίνο(και από ‘κει στις Σποράδες : Σκιάθο ,Σκόπελο Αλόννησο ).

Λέω ¨ανέξοδα¨ μέσα γιατί θα μπορούσε κανείς να μεταφερθεί δωρεάν στα Καμ. Βούρλα με το πουλμανάκι του Δήμου.(1)
    
Έτσι θα μπορούσε π.χ. ένας Αθηναίος να φτάσει στα Καμένα Βούρλα εύκολα ,γρήγορα, άνετα ,με λιγότερα έξοδα και χωρίς να χρησιμοποιήσει το Ι.Χ. του και να περάσει το Σαββατοκύριακο του ή τις ολιγοήμερες διακοπές του.

Μια τέτοια επίσκεψη θα μπορούσε να γίνει πιο ελκυστική αν συνδυαζόταν εύκολα και με ημερήσιες επισκέψεις -εκδρομές σε σημαντικούς κοντινούς προορισμούς όπως :


Tο μόνο που χρειάζεται είναι:
· Nα παγιωθεί και να γίνει μόνιμη η στάση των τρένων (και να μην αποτελέσει προσωρινό προεκλογικό πυροτέχνημα).
· Να τροποποιηθεί ελαφρώς το δρομολόγιο έτσι ώστε να μπορεί κάποιος να πάει και να έρθει αυθημερόν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, πράγμα που σήμερα δεν ισχύει .

Θα λέγαμε ακόμα ότι η λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού Μωλου θα μπορούσε ,γιατί όχι ,να αποτελέσει την απαρχή, τον προάγγελο ενός μελλοντικού προαστιακού Αθηνών -Kαμ. Βούρλων-Λαμίας.

Τέλος πιστεύω ότι η σωστή λειτουργία του σιδηροδρομικού σταθμού θα αποτελέσει νέο κίνητρο επισκεψιμότητας στα Καμ. Βούρλα και τον Αγ. Κωνσταντίνο και με σωστή διαχείριση και καλή διαφήμιση θα συμβάλλει θετικά στο ξαναζωντάνεμα της περιοχή μας .

Αξίζει πιστεύω το ενδιαφέρον από τους έχοντες αρμοδιότητες αλλά και από κάθε πολίτη να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια.

Ντίνος Αναστασίου

(1)Σε πόλη της Βορείου Ελλάδας οι καταστηματάρχες- επαγγελματίες μισθώνουν ένα τέτοιο πουλμανάκι.Για τα δικά μας δεδομένα με 1-2 δρομολόγια την ημέρα ,το κόστος για κάθε καταστηματάρχη -επαγγελματία- ξενοδόχο ,θα είναι μηδαμινό (10-20 λεπτά την ημέρα ;).

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2023 | 10:10 pm


ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2023Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2023 | 1:05 pm


ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΜΩΛΟΔημοσιεύθηκε στις 21 February 2023 | 12:23 pm


Τον Απρίλιο το 2ο Valencia CF Academy South East Europe International Tournament στον Δήμο Καμένων Βούρλων!

Η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου για όλους τους μικρούς μπαλαδόρους, το 2ο Valencia CF Academy South East Europe International Tournament, έρχεται και πάλι στον Δήμο Καμένων Βούρλων από τις 18 έως τις 21 Απριλίου 2023!

Μετά την επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση, οι νεαροί μας ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι να απολαύσουν ξανά το τουρνουά, που με τόσο ενθουσιασμό αγκάλιασαν τον περσινό Απρίλιο.

Συνδιοργανωτές του τουρνουά θα είναι ο Δήμος Καμένων Βούρλων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος και η Valencia CF Academy Greece. Χορηγός επικοινωνίας θα είναι το «Star Κεντρικής Ελλάδας», το οποίο θα φέρει κοντά όλες τις ακαδημίες που συνεργάζονται με τη Βαλένθια, από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Μετά την πρώτη συνάντηση τον Αύγουστο 2022, πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση στο Δημαρχείο Καμένων Βούρλων, με τη συμμετοχή του Δημάρχου, κ. Ιωάννη Συκιώτη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ιωάννη Σωσώνη, των Αντιδημάρχων, κ.κ. Νικολάου Μπατσογιάννη, Νικολάου Παπαγρηγορίου και Λεωνίδα Πενταλιού, του Διευθυντή του Δικτύου Ακαδημιών της Valencia σε Ελλάδα και Κύπρο, κ. Γεωργίου Τόλια, του υπεύθυνου επικοινωνίας του Τουρνουά, κ. Αθανασίου Περιβολιώτη, και των Προέδρων της Οργανωτικής Επιτροπής του Τουρνουά Γυναικών και Ανδρών, κ.κ. Κατερίνας Λάγιου και Χρήστου Φαφούτη αντίστοιχα.

Η Valencia CF είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και μεγαλύτερους συλλόγους του ισπανικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Μες στα χρόνια, η Valencia CF έχει κατακτήσει παγκόσμια φήμη για την παραγωγική ακαδημία της, η οποία δημιουργεί ταλέντα παγκόσμιας κλάσης.

Τα τρία τελευταία χρόνια, συνεχόμενα, έχει αξιολογηθεί από το παρατηρητήριο της UEFA μέσα στις έξι ποιοτικότερες ακαδημίες στην Ευρώπη.

Το δίκτυο συνεργαζόμενων ακαδημιών της Valencia CF περιλαμβάνει ακαδημίες στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία. Το πρόγραμμά της στοχεύει στην εξάπλωση της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας της σε όλο τον κόσμο και στη διάδοση της φημισμένης προπονητικής μεθοδολογίας του συλλόγου σε κάθε μέρος του πλανήτη.

Στόχος του 2ου Διεθνούς τουρνουά είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο σε επίπεδο ποιότητας, όσο και σε επίπεδο συμμετοχής και ανάπτυξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Η αναμενόμενη συμμετοχή των ομάδων και παρουσία των γονέων θα ξεπεράσει τα 1.000 άτομα!

Τη φετινή χρονιά το τουρνουά θα έχει διεθνή χαρακτήρα. Στην κατηγορία Κ14 (παίκτες γεννηθέντες το 2009) θα συμμετέχουν ακαδημίες από την ελληνική Superleague και ακαδημίες από την Ευρώπη.

Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στο site του Δήμου μας

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2023 | 5:11 am


Άμεση ανάγκη για αίμα για 7χρονο κορίτσι από τον Δήμο Καμένων Βούρλων! 17/2/2023 (updated)

Υπερκαλύφθηκε η ανάγκη για αίμα για την 7χρονη! Σας ευχαριστούμε!

Ένα τεράστιο κύμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προκάλεσε η δημοσιοποίηση της άμεσης ανάγκης για αίμα για 7χρονο κορίτσι από τον Δήμο Καμένων Βούρλων, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ελπίδα».
Μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώθηκαν οι φιάλες αίματος που απαιτούνταν και χαρακτηριστικό είναι ότι οι κλήσεις και το ενδιαφέρον δεν εστιάστηκαν μόνο σε κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Φθιώτιδας, αλλά δεχτήκαμε τηλεφωνήματα από πολλές περιοχές της Αττικής, καθώς και από την Κρήτη!
Σας ευχαριστούμε!
-------------------------------------------------------------------------


Επείγουσα έκκληση για αίμα (ομάδας 0-) απευθύνει η οικογένεια 7χρονης από τον Δήμο Καμένων Βούρλων, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ελπίδα».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Μαρία Μπασάνου στα τηλέφωνα 2235350030 και 6945824003.

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2023 | 6:55 am


Εικόνες εγκατάλειψης στο Κλειστό Γυμναστήριο Καμένων Βούρλων

Όπως μας ενημέρωσε φίλος - αναγνώστης, το Κλειστό Γυμναστήριο Καμένων Βούρλων έχει εγκαταλειφθεί και δεν έχει μεριμνήσει ο Δήμος για την αποκατάσταση και τη συντήρησή του.Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο lamiareport.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2023 | 9:13 am


Διαγραφή Χρεών Προς τους Δήμους

Του Γιάννη Σκούφια – 12/2/2023

Σε Σχέδιο Νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση μέχρι 13/2/23, υπάρχει Ειδική Νομοθετική Ρύθμιση, που προβλέπει :
[1] ΔΙΑΓΡΑΦΗ παλιών χρεών και
[2] ΜΕΙΩΣΗ του χρόνου παραγραφής των νέων οφειλών προς ΟΤΑ
Τι αφορά…
ΤΑΠ-Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας και Φωτισμού, Δημοτικό Φόρο Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων, Διάφορα Δυνητικά Δημοτικά Τέλη, Διάφορες Απλήρωτες Οφειλές, Πρόστιμα και Προσαυξήσεις…

Με τη ρύθμιση αυτή ο χρόνος παραγραφής μειώνεται, από τα 20 έτη, σταδιακά :
[1] στα 10 έτη για οφειλές έως και το 2012
[2] στα 8 έτη για οφειλές από 2013 έως και 2017
[3] στα 5 έτη για οφειλές από 1.1.2018 και μετά

Συγκεκριμένα η προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπει τα εξής:
[1] Οφειλές ετών 2009 – 2012 - Διαγράφονται οριστικά και δεν αναζητούνται. Στις οφειλές που διαγράφονται είναι και αυτές που τυχόν έχουν ρυθμιστεί και δεν έχουν εξοφληθεί ακόμη.
[2] Οφειλές ετών 2013-2017 - Μπορεί να αναζητηθούν, να βεβαιωθούν και εισπραχθούν για 2 έτη από την έναρξη ισχύος του νόμου. Στη συνέχεια παραγράφονται.
[3] Οφειλές ετών 2018 και μετά και μελλοντικές οφειλές - Οι Δήμοι μπορούν να βεβαιώνουν ταμειακά τα κάθε είδους οφειλόμενα ποσά, από οποιαδήποτε πηγή, που καθίστανται εισπρακτέα έσοδα, εντός αποσβεστικής προθεσμίας 5 ετών, που αρχίζει το επόμενο έτος από τη γένεση της οφειλής, Μετά την πάροδο της προθεσμίας αυτής παραγράφονται.
-----------------------
Στο Δήμο μας, οι ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΕ και η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ, είναι :

Ερωτήματα που μπορούν να τεθούν στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο που θα συζητηθεί και ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του Έτους 2023, για να ενημερωθούμε και εμείς οι πολίτες : 

1. Ποια έτη αφορούν τα 2.389.690,92 € ;
2. Έχουν γίνει από την Οικονομική Υπηρεσία οι προβλεπόμενες κινήσεις για είσπραξή των 2.389.690,92 € που παρουσιάζονται ως Πρόβλεψη Μη Είσπραξης ;
3. Όταν ψηφιστεί ο Νόμος και ο Δήμος προβεί σε διαγραφή χρεών, θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των οφειλετών ή θα επικαλεστεί «προσωπικά δεδομένα» ;

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Για μια ακόμα φορά η Πολιτεία ε π ι β ρ α β ε ύ ε ι τους συστηματικούς μπαταχτσήδες, τους επαγγελματίες κοπανατζήδες και τ ι μ ω ρ ε ί τους συνεπείς πολίτες που πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους.
Αυτό ΔΕΝ είναι ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ !

----------------------------
ΥΣΤ
Για το θέμα αυτό είχα κάνει προσφυγές και στην ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ και στην ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ του ΑΡΘ. 152 Ν. 3463/2006 – ΚΔΚ στις 17/7/2020… οι οποίες και απορρίφθηκαν.
Ένα μικρό απόσπασμα των λόγων που είχα επικαλεστεί :

Απαιτήσεις ΠΟΕ , Πρόβλεψη ΜΗ Είσπραξης
Εξετάζοντας διαχρονικά τις Απαιτήσεις σε σχέση με την Πρόβλεψη ΜΗ Είσπραξης διαπιστώνω ότι και τα 2 ποσά βαίνουν συνεχώς αυξανόμενα τα τελευταία 5 χρόνια με αποτέλεσμα να έχει οδηγηθεί ο Δήμος σύμφωνα με τα δεδομένα του Π/Υ σε Ζημιογόνο Λειτουργικό Αποτέλεσμα.
1. Αυτή η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ή ΑΜΕΛΕΙΑ Είσπραξης δεν θα πρέπει να εξεταστεί από κάποια Ελεγκτική Αρχή αν εμπίπτει στις διατάξεις του αρθ. 121 ν. 4555/18 - ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ και στο άρθ. 141 ν. 3463/2006- ΚΔΚ ;
2. Ο ισχυρισμός του ΔΚΒ ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες όπως ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία για είσπραξη των απαιτήσεων του Δήμου δεν είναι αληθής. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι αν αυτό συνέβαινε το ύψος της Πρόβλεψης θα ήταν μειούμενο από χρόνο σε χρόνο.
3. Γιατί η ΑΔΘΣΕ δεν πήρε θέση επί του θέματος ; Γιατί δεν ζήτησε να ενημερωθεί για ποιες ενέργειες έχουν γίνει ;
4. Δεν πρέπει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος ώστε να ελεγχθεί για ποιο λόγο αυξάνει συν τω χρόνω η Πρόβλεψη Μη Είσπραξης Απαιτήσεων ΠΟΕ που έχουν φέρει το ΔΚΒ να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις τρέχουσες υποχρεώσεις του και στην πραγματοποίηση νέων επενδύσεων με ίδιους πόρους ;
----------------------------

Δημοσιεύθηκε στις 12 February 2023 | 7:06 pm


Κράμερ εναντίον Κράμερ! Όλα για τη καρέκλα;

Του Γιάννη Σκούφια – 10/2/2023


Στην περίφημη ταινία «ΚΡΑΜΕΡ εναντίον ΚΡΑΜΕΡ» ένα ζευγάρι παίρνει διαζύγιο και διεκδικούν ως λάφυρο την κηδεμονία του ανήλικου γιου τους.
Έτσι, και ο «πολιτικός γάμος» μεταξύ ΣΥΚΙΩΤΗ και Ομάδας Στελεχών του … διαλύθηκε και τώρα διεκδικούν, ως αντίπαλοι, το λάφυρο της δημαρχίας 2024-2029.
Ο ΣΥΚΙΩΤΗΣ με Σωσώνη, Κριτσόβα, Πενταλιό, Παπαγρηγορίου, …
Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ με Τριανταφύλλη, Μπεζάτη, Καραμανώλη, Αντύπα, …
(Σύμφωνα με όσα ακούγονται στα πέριξ…)

Ενόψει δε της συγκρότησης των ψηφοδελτίων, εξελίσσεται ένας εσωκομματικός «εμφύλιος» με προοπτικές… «σφαγής» γιατί απευθύνονται στο ίδιο ακροατήριο !

Τον πρώτο λόγο φυσικά έχουν… μπαρμπάδες, ξαδέρφια, κουμπάροι και συμπέθεροι… με πάρα πολλούς συγγενείς ! Ναι σε όλους… Ναι σε όλα… αρκεί να συνταχθούν μαζί τους !
Αφανείς υποστηρικτές, βουλευτικά γραφεία (!!!) και επιχειρηματίες (!!!) άρχισαν να παίρνουν θέση, υπέρ του ενός και του άλλου υποψηφίου.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Ποιες είναι οι σοβαρές διαφωνίες που οδήγησαν στο «διαζύγιο» ;
Πρωτοκλασάτα στελέχη, Τριανταφύλλης-Μπεζάτη-Καραμανώλης-Αντύπας και επί πλέον Μπήτα-Κοντοπάνος-Σκεπαρνάκος, δεν είναι πολλοί για να αποχωρήσουν από μια Δημοτική Παράταξη ;
Έχουν να κάνουν με τον τρόπο διοίκησης του κ. Συκιώτη ;
Έχουν να κάνουν με τις αμοιβόμενες θέσεις Αντιδημάρχων ;
Ή έχουν να κάνουν...
Με ένα ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ… ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ;

ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Νομίζω ότι, εμείς οι πολίτες, δικαιούμαστε απαντήσεις στα ανωτέρω ερωτήματα.
Έ’ κ. Πλατανιά, τι λέτε ; Θα απαντήσετε ;
Απευθύνομαι σε εσάς γιατί ο κ. Συκιώτης, 8 χρόνια τώρα, παριστάνει τον κωφό.
----------------------

Δημοσιεύθηκε στις 10 February 2023 | 9:42 pm


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΙΤΑΝΕΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣΔημοσιεύθηκε στις 10 February 2023 | 9:37 pm


Χιόνισε και στο χωριό μας η 'Μπάρμπαρα'

Στα λευκά η Καρυά Καμένων Βούρλων

Στα λευκά έντυσε η κακοκαιρία “Barbara” και το όμορφο χωριό της Καρυάς Καμένων Βούρλων.

Μηχανήματα του Δήμου Καμένων Βούρλων, ήδη επιχειρούν το οδικό δίκτυο μέχρι και μέσα στο χωριό προκειμένου να μείνει ανοικτό.
Δημοσιεύθηκε στις 9 February 2023 | 6:45 am


Νέα υποψηφιότητα για το Δήμο Καμένων Βούρλων

Διαβάστε την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Γιάννη Πλατανιά για το Δήμο Καμένων Βούρλων.

    Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Πριν λίγες ημέρες και μετά από πρωτοβουλία μου, έγινε ανοικτή συζήτηση σε κεντρικό ξενοδοχείο της λουτρόπολης, με θέμα τα αυτοδιοικητικά τεκταινόμενα.

Είχαν προηγηθεί ιδιαίτερες συζητήσεις μου με ένα βασικό πυρήνα ατόμων - εν δυνάμει στελεχών - που γνωρίζω αρκετά καλά και πιστεύω πως έχουμε παρόμοιες ιδέες και στέκονται προσηλωμένοι στο δόγμα πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίσαμε το σπιτικό μας.

Στη συνάντηση αυτή και μετά από αναλυτική συζήτηση, αποφασίστηκε ομόφωνα αυτό που από αρκετό καιρό προετοιμάζαμε, σχεδιάζαμε, αυτό που από καιρό προγραμματίζουμε. Αποφασίστηκε η κάθοδός μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023, με δικό μας αυτοδιοικητικό σχήμα. Οι συμμετέχοντες ομόφωνα με ανέδειξαν επικεφαλής του νέου σχήματος και με εξουσιοδότησαν να προχωρήσω στη σχετική ανακοίνωση. Το όνομα και το λογότυπο του συνδυασμού θα ανακοινωθεί πολύ σύντομα

    Με τον απαραίτητο σεβασμό προς όλους εσάς, αλλά και προς τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω, ανταποκρινόμενος τόσο στην επιτακτική ανάγκη για αλλαγή πορείας των τοπικών υποθέσεων που επιβάλλουν οι μελλοντικές προκλήσεις, όσο και στις θερμές και αυθόρμητες παραινέσεις σας ως πολίτες, για κάθοδό μου στον αυτοδιοικητικό στίβο, δηλώνω ότι αποδέχομαι την απόφαση-προτροπή σας και κατέρχομαι στις επερχόμενες εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Καμένων Βούρλων.

    Με υπευθυνότητα, όραμα, συνέπεια και μεσομακροπρόθεσμη στοχοθέτηση, θα επιδιώξουμε εγώ και τα στελέχη του συνδυασμού που συγκροτείται, την κατάθεση μιας νέας βιώσιμης εναλλακτικής πρότασης τοπικής διακυβέρνησης που δεν θα απαντά ή θα θεραπεύει μόνο τοπικά προβλήματα και παθογένειες, αλλά με αποφασιστικότητα, πρόβλεψη, και προσαρμογή θα αντιμετωπίζει τις σύγχρονες και απρόβλεπτες συνθήκες ενός ταχύτατα μεταβαλλόμενου κόσμου.

    Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, ή απόφαση της υποψηφιότητας μου, είναι αποτέλεσμα πολύμηνων διεργασιών και ζυμώσεων με την ίδια την τοπική κοινωνία και τις δημιουργικές δυνάμεις της, σε συνάρτηση πάντα με την βαθιά πεποίθησή μου, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το συνολικό και συλλογικό συμφέρον των δημοτών. Μας ενώνουν πολλά, δε μας χωρίζει τίποτα!

    Η εν γένει στάση της ζωής μου στο τόπο που διαβιώ και βιοπορίζομαι, η μακρόχρονη δραστηριοποίηση μου κοινωνικά ως ενεργός πολίτης δεν μου επιτρέπει να εθελοτυφλώ ή να απέχω, από τις τοπικές υποθέσεις, την ώρα που υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας, ανεξαρτήτως ιδεολογικοπολιτικών πεποιθήσεων, με ιδέες, προτάσεις και λύσεις, αναζητούν διέξοδο κυβερνησιμότητας του δήμου μας με κύρια χαρακτηριστικά, την παραγωγή πολιτικής ισόρροπης ανάπτυξης, την διαφάνεια, την λογοδοσία, την κοινωνική πολιτική, και την προσβασιμότητα του πολίτη σε αναβαθμισμένες παρεχόμενες υπηρεσίες.

    Είμαστε ριζωμένοι σε τόπο ευλογημένο, με απίστευτο φυσικό κάλλος και συγκριτικά πλεονεκτήματα που πρέπει όχι μόνο ν' αναδεικνύονται ως παρακαταθήκη, αλλά ν αποτελούν την προστιθέμενη αξία που θα καρπωθούν και θα εξελίξουν οι νέες γενεές, τα ίδια τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Από κοινού μαζί με τους δημότες μας, με πράξεις και όχι μόνο λόγια, μπορούμε να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε το μέλλον που αξίζει στο Δήμο μας.

Μετά τιμής
Ιωάννης Πλατανιάς
Υποψήφιος δήμαρχος Καμένων Βούρλων

Δημοσιεύθηκε στις 6 February 2023 | 10:14 pm


Καμενα Βουρλα - Ειδήσεις και Νέα

ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ - Mad TV - music & showbiz news!

ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ  Mad TV - music & showbiz news!

Δημοσιεύθηκε στις 13 September 2022 | 10:00 am


Οι εκδοχές των Καμένων Βούρλων - Η Εφημερίδα των Συντακτών

Οι εκδοχές των Καμένων Βούρλων  Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δημοσιεύθηκε στις 11 October 2020 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καμενα Βουρλα