Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φθιώτιδας   >   Καμενα Βουρλα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ (2)

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ευχαριστούμε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα για την άμεση ανταπόκριση στην αιτηθείσα μέσω του site Kamena voyrla blog βοήθεια στην καταβολή των αποζημιώσεων δικαιούχων για εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί, σχετικά με το έργο «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, τμήμα Παράκαμψης Καμένων Βούρλων» στην Π.Ε. Φθιώτιδας. 

Ευχόμαστε να εκκινήσει το συντομότερο δυνατόν , τη διαδικασία πληρωμών, ώστε ο χρόνος αναμονής των δικαιούχων να είναι ο ελάχιστος δυνατός.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2021 | 7:27 am


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣHΣ

Με την άμεση συνδρομή μου διευκρινίσθηκαν οι ιδιοκτησίες για τις οποίες υπήρχαν αμφιβολίες και ολοκληρώθηκε ο έλεγχός του συνόλου της απαλλοτρίωσης. Η καθυστέρηση αφορούσε την επιβεβαίωση της μη καταβολής των επιτάξεων (αποζημιώσεων επικειμένων) σε ορισμένες ιδιοκτησίες και σαφώς δεν οφείλονταν σε παράλειψη των πληρεξουσίων δικηγόρων των δικαιούχων των αποζημιώσεων.

Ήδη, σήμερα, Παρασκευή 30/7/2021 και ώρα 11.30 π.μ. ο όλος φάκελος των αποζημιώσεων βρίσκεται στο γραφείο του κ. Λέκκα, Γενικού Διευθυντή του Γενικού Γραμματέα Υποδομών του ΥΠΟΜΕ κ. Καραγιάννη για υπογραφή από αυτόν και από τον Υπουργό κ. Καραμανλή, ώστε να επακολουθήσει η παρακατάθεση των αποζημιώσεων.

Πέρα από την διαβεβαίωση του κ. Λέκκα για την υπογραφή του φακέλου από την Δευτέρα 2-8-2021, παρακαλώ, ως πληρεξούσιος των δικαιούχων που εκπροσωπώ, τους κ.κ. Υπουργούς και Βουλευτές του Νομού μας να βοηθήσουν, ώστε να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαιούχους, καθόσον υπάρχει ακόμη απόσταση να διανυθεί.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2021 | 4:49 pm


πόθεν έσχες 2019 .....

Ως είθισται, δημοσιεύτηκαν τα πόθεν έσχες όλων των δημάρχων της χώρας για το 2019. Αντιγράφουμε από το LamiaReport (έχει αναρτηθεί και στο σιτε της Βουλής) την δήλωση του δικού μας δημάρχου Ιωάννη Συκιώτη προς πληροφόρηση των αναγνωστών.

Λογιστές δεν είμαστε, αλλά διακρίνουμε έσοδα (πλην μισθού δημάρχου) 1,638 euro (έσοδα της συζύγου 502 euro), ενώ αγόρασε μέσα στο 2019 όχημα αξίας 92,435 euro, που το δικαιολογεί ως ΔΑΝΕΙΟ= 35.472, ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΤΟΥΣ= 26.961, και ΠΩΛΗΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ= 30.000 που δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε στην δήλωση. 
Ας μας βοηθήσει κάποιος φοροτεχνικός για την καλύτερη κατανόηση.

Δημοσιεύθηκε στις 30 July 2021 | 7:33 am


Και ο καύσωνας … καλά κρατεί !!!

Αναφορικά με τον καιρό της Πέμπτης 29/07, οι μέγιστες θερμοκρασίες σε πολλές περιοχές θα ξεπεράσουν τους 39 βαθμούς, ενώ οι απολύτως μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στα ηπειρωτικά στους 42-43 βαθμούς, στο Ιόνιο τους 39-40 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο τους 39-41 βαθμούς Κελσίου. 

Χαμηλότερα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη λόγω της επικράτησης βορείων ανέμων με εντάσεις 4-6 μποφόρ. 

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί επισημαίνονται οι περιοχές όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους του 36 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: meteo.gr - https://www.meteo.gr/article_view.cfm?entryID=1841

Δημοσιεύθηκε στις 29 July 2021 | 5:25 pm


Ανοικτή Επιστολή προς τον Δήμαρχο Καμένων Βούρλων - Ο Συνεργάτης σας, σάς εκθέτει Δήμαρχε κ. Συκιώτη !

Του Γιάννη Σκούφια [ Οικονομολόγος - Ενεργός Πολίτης ] – 24/7/2021

Κύριε Δήμαρχε,
Στις 30/6/2021 υπογράψατε Ειδική Σύμβαση Εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, με την οποία προσλάβατε ως Ειδικό Συνεργάτη τον κ. Παντούλα Δημήτριο [ κάτοικο Ρεγγινίου, ο οποίος διατηρεί και κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος Καφενείο-Οβελιστήριο ] για να παρέχει συμβουλές και να διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες σε θέματα οικονομικής διαχείρισης, προς εσάς και τα θεσμικά όργανα του Δήμου. [ βλ. ΑΔΑ : ΨΥ7ΑΩΚ1-5Μ9 ]
Σήμερα, Σάββατο 24/7/2021, περιήλθε σε γνώση μου μια ενέργεια του Ειδικού Συνεργάτη σας, η οποία μου έδωσε το ερέθισμα να σας απευθύνω μέσω του blog, ως ενεργός πολίτης, αυτή την Επιστολή. Θα μπορούσα να την είχα αποστείλει προσωπικά σε εσάς, αλλά θεώρησα σκόπιμο να ενημερωθούν και οι αναγνώστες-δημότες, διότι το εν λόγω θέμα αφορά σχεδόν το σύνολο των συνδημοτών μας επαγγελματιών με επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος [ Café - Beach Bar - Restaurant – κλπ ]

Τι έκανε o Συνεργάτη σας ?
Σ
τις 7/7/2021 ( ημέρες 7 από την ανάληψη των καθηκόντων του ως Ειδικός Συνεργάτης σας ) ο κ. Παντούλας απέστειλε με Δικαστικό Επιμελητή ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ (βλ. τέλος) κατά της κας Μελέτη Ελένης που πρόσφατα άνοιξε Καφενείο στο Ρεγγίνι… να απομακρύνει τα 3 τραπεζοκαθίσματα από τον δημοτικό κοινόχρηστο χώρο ( ΝΑΙ, επαναλαμβάνω 3 τραπεζάκια !!! ) … διότι δεν έχει πάρει την απαραίτητη άδεια από τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου… άλλως θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες ενώπιον των Αστικών και Ποινικών Δικαστηρίων !!!
ΝΑΙ, κ. Δήμαρχε, καλά διαβάσατε. Κατά τον άνθρωπο που εσείς επιλέξατε για Ειδικό Οικονομικό Συνεργάτη, η τοποθέτηση 3 τραπεζοκαθισμάτων επί κοινόχρηστου χώρου χωρίς άδεια του Δήμου… είναι ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ !!! Συγχαρητήρια για την επιλογή σας !!!

Είναι, όμως, έτσι τα πράγματα, όπως τα παρουσιάζει ο Συνεργάτη σας ?
ΟΧΙ, κ. Δήμαρχε !
Η κα Μελέτη έχει ζητήσει, με υποβολή αίτησής της, να της παραχωρηθούν 10 τμ της πλατείας για να τοποθετήσει τα 3 τραπεζοκαθίσματα και να πληρώσει το σχετικό τέλος στο Δήμο, αλλά ο Δήμος δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά της, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά.

Γιατί κε Δήμαρχε ?
Εσείς δεν είστε, αν δεν κάνω λάθος, και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας και Ζωής που είναι και το αποφασιστικό και εισηγητικό όργανο άσκησης αρμοδιοτήτων του Δήμου, των σχετικών με την ποιότητα ζωής, τη χωροταξία, την πολεοδομία, την προστασία του περιβάλλοντος και την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες ?

Αν είναι «σιωπηρή αποδοχή» το κατανοώ…
Αν ΟΧΙ, σας ερωτώ :
Είναι νόμιμες, όσον αφορά την εκμετάλλευση κοινόχρηστου χώρου, όλες οι επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος [ Café - Beach Bar - Restaurant – κλπ ] που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας ?

ΟΧΙ κ. Δήμαρχε. Το γνωρίζουμε καλά και εσείς και εγώ και όλοι όσοι παροικούμε την Ιερουσαλήμ !
Ας μην ανοίξουμε τον «Ασκό του Αιόλου» εν μέσω της πανδημίας… και ας αφήσουμε τους ανθρώπους του επιχειρείν να κάνουν τη δουλειά τους… πάντα φυσικά μέσα στο πλαίσιο των «μικρών παρανομιών» πχ των 3 τραπεζοκαθισμάτων.

Τελειώνοντας κε Δήμαρχε θέλω να σας επισημάνω ότι η ενέργεια αυτή του Συνεργάτη σας προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας και…
Επειδή, η ενέργειά αυτή είναι άκρως προκλητική και επικίνδυνη ( καταλαβαίνετε τη εννοώ ? ),
Επειδή, η ενέργεια αυτή σας εκθέτει ανεπανόρθωτα ως Δήμαρχο,

Σας καλώ,
Να λάβετε επίσημα θέση για το συγκεκριμένο θέμα για αποκατάσταση της ηρεμίας :
[Α] Καταδικάζοντας την ενέργεια του Ειδικού Συνεργάτη σας και καλώντας τον να σταματήσει αυτές τις ενέργειες (σήμερα ήρθε και η Αστυνομία για έλεγχο…)
[Β] Παραχωρώντας τη σχετική άδεια στη συνδημότισσά μας κα Μελέτη, σαν αυτές που έχετε παραχωρήσει σε όλους τους επιχειρούντες στον Δήμο μας. Η κα Μελέτη ζητά ίση μεταχείριση. Τη δικαιούται. Είναι νόμιμο και πρέπει να γίνει πράξη.

Ο Ενεργός Πολίτης
Γιάννης Σκούφιας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Του Δημητρίου Παντούλα του …
ΚΑΤΑ της Μελέτη Ελένης…
Όπως πολύ καλά γνωρίζετε από το έτος 2016 μέχρι και σήμερα διατηρώ κατάστημα καφενείο-οβελιστήριο στην τοπική κοινότητα Ρεγγινίου, το οποίο λειτουργεί με όλες τις νόμιμες άδειες. Το κατάστημά μου αυτό ευρίσκεται ακριβώς απέναντι απο το κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ομοίας δραστηριότητας, που εσείς διατηρείτε.
Μετ’ εκπλήξεως και δικαίας αγανακτήσεως παρατήρησα ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχετε εναποθέσει προς χρήση τραπεζοκαθίσματα έξωθεν του καταστήματός σας σε δημοτικό κοινόχρηστο χώρο, εμποδίζοντας την διέλευση των πεζών επ’ αυτού.
Προκειμένου να διαπιστώσω εάν για την ενέργειά σας αυτή έχετε λάβει την απαραίτητα νόμιμη άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, κατέθεσα σχετική αίτησή μου και εις απάντηση μου γνωστοποιήθηκε ότι δεν έχετε καταθέσει, ως οφείλατε βεβαίως, σχετικό αίτημα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον δημοτικό κοινόχρηστο χώρο και επομένως δεν έχετε κανένα απολύτως δικαίωμα προς τούτο.
Η ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από εσάς λοιπόν έξωθεν του καταστήματός σας, επί του δημοτικού κοινόχρηστου χώρου είναι όλως παράνομη και καταχρηστική. Δεν διστάζετε στην προσπάθειά σας προσέλκυσης καταναλωτικού κοινού και απόσπασης απο τη δική μου επιχείρηση να χρησιμοποιήσετε δόλια μέσα, ήτοι μεθόδους εμπορικού ανταγωνισμού που κολάζονται από το Νόμο.
Σας καλώ λοιπόν όπως εντός 5 ημερών από λήψεως της παρούσας να απομακρύνετε τα άνω τραπεζοκαθίσματα απο τον δημοτικό κοινόχρηστο χώρο, άλλως σας δηλώνω ότι θα προβώ σε όλες τις νόμιμες ενέργειές μου ενώπιον των αρμοδίων Αρχών καθώς και των Αστικών και Ποινικών Δικαστηρίων.
Ρεγγίνι, 7/7/2021
Ο Εξωδίκως Δηλών, Καλών, κλπ
Δημήτριος Παντούλας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2021 | 6:31 pm


Καλές διακοπές ...Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2021 | 4:40 pm


Η Ραδιενεργός Λουτρόπολις των Καμμένων Βούρλων...

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΤΟ 1955 ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ.


Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2021 | 4:23 pm


Έκαναν τσακωτούς τους επίδοξους κλέφτες ΑΤΜ στα Καμένα Βούρλα – Έτσι χάλασε το σχέδιο

Αυτή τη φορά βρέθηκε στο στόχαστρο ΑΤΜ στα Καμένα Βούρλα. Οι δράστες είχαν ετοιμάσει το σχέδιο, που όμως ναυάγησε την τελευταία στιγμή…

Για μία ακόμη φορά το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Καμένα Βούρλα, γίνεται στόχος κακοποιών. Γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες επιχείρησαν να «σηκώσουν» το ΑΤΜ που βρίσκεται στον προθάλαμο του καταστήματος πλην όμως έγιναν αντιληπτοί και εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους απέναντι και στην κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών.

Οι θρασύτατοι κλέφτες έσπασαν τζάμι και παραβίασαν πόρτα ασφαλείας της Τράπεζας προκειμένου να φτάσουν στους πύρους που κρατούσαν το βαρύ μηχάνημα, έχοντας σκοπό να το φορτώσουν σε κλεμμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, για το συγκεκριμένο όχημα, το οποίο ανήκει σε αλλοδαπό, είχε δηλωθεί η κλοπή του τον περασμένο Ιούνιο στη Γλυφάδα Αττικής.

Η πράξη τους έγινε αντιληπτή από περίοικους και άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, πλην όμως οι δράστες πρόλαβαν να εξαφανιστούν. Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση.

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2021 | 4:12 pm


Εθελοντικός καθαρισμός παραλιών σε Καμένα Βούρλα, Αρκίτσα, Μαλεσίνα, Αταλάντη

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τους δήμους Λοκρών, Καμμένων Βούρλων και Ιστιαίας – Αιδηψού και με το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» καθαρίζουν παραλίες του Βόρειου Ευβοϊκού, το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021.

Στη δράση αυτή, θα συμμετέχουν εθελοντές καθώς και οι δήμοι με καθαριστικά μηχανήματα, προκείμενου ο κόσμος να απολαύσει καθαρές παραλίες και αυτό το καλοκαίρι.

Οι παραλίες που θα καθαριστούν και τα σημεία συνάντησης των εθελοντών στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου 17 Ιουλίου είναι:

 Στην Αρκίτσα, η Παραλία Μικρή Σουβάλα.
Σημείο συνάντησης: η αρχή της Παραλίας.

 Στην Αταλάντη , η Παραλία Παλιομάγαζα.
Σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης της Παραλίας.

 Στη Μαλεσίνα, η Παραλία Βλυχάδα.
Σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης οχημάτων.

Στα Καμένα Βούρλα, η Παραλία Καμένα Βούρλα.
Σημείο συνάντησης: μπροστά από την Εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα.

 Στην Αιδηψό, η Παραλία Γρεγολίμανο.
Σημείο συνάντησης: ο χώρος στάθμευσης της Παραλίας.

Στα σημεία των καθαρισμών, θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του COVID-19.

«Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε πολίτη που αγαπά τη Φύση. Όλοι μαζί μπορούμε, αλλά και οφείλουμε να φροντίζουμε για την καθαριότητα και την προστασία του Περιβάλλοντος.Ζητούμε λίγο από τον πολύτιμο ελεύθερο χρόνο σας, στη νέα εκστρατεία καθαρισμού ακτών του Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου.
»Καθαρίζουμε τις ακτές μας, γιατί αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε εμείς, τα παιδιά μας, οι φίλοι μας, οι επισκέπτες της Στερεάς Ελλάδας, να τον χαιρόμαστε σε όλο του το μεγαλείο, σε όλη του την ομορφιά. Αλλά και για να δώσουμε το καλό παράδειγμα σε χιλιάδες άλλους αυριανούς εθελοντές» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Δημοσιεύθηκε στις 17 July 2021 | 6:07 am


Πεζοδρόμια και ευθύνες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Τι καταγγέλει ο Γιώργος Γκέκας , Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής


Τι μπορεί να συμβεί όταν δεν υπάρχει ενδιαφέρον ….δεν υπάρχει περιβαλλοντική συνείδηση!

Ποιες οι ευθύνες των αυτοδιοικητικών αλλά και των δημοτών
στη περίπτωση που οι ιδιοκτήτες οικοπέδων αδιαφορούν και δεν
τηρούν τους νόμους
Ο πολιτισμός σε μια κοινωνία αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Καμένων Βούρλων είναι αποτέλεσμα της καθαριότητας αλλά και της συμπεριφοράς  που επιδεικνύουμε εμείς καθημερινά στο σπίτι, στην εργασία και σε κοινόχρηστους χώρους!!!
 Καθαριότητα και πολιτισμός 2 έννοιες με τεράστια αξία!
Όταν εμείς οι ίδιοι φροντίζουμε για την ατομική υγιεινή και σεβόμαστε τους κοινόχρηστους χώρους δλδ δεν πετάμε σκουπίδια και γίνεται σωστή χρήση των κάδων απορριμμάτων αμέσως γίνεται αντιληπτό ότι ζούμε σε μια γειτονιά καθαρή όπου οι πολίτες λειτουργούν συνειδητά και υπεύθυνα.
 Ως συνέπεια αυτής της συμπεριφοράς θα διαπιστώσουμε με ευκολία ότι όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι καθαροί!!!
Πάρκα αναψυχής, πλατείες και κεντρικοί δρόμοι της πόλης μας κάνουν να νοιώθουμε όμορφα όταν θα βγούμε απο το σπίτι να πάμε μιά βόλτα, έναν υγιεινό περίπατο διαπιστώνοντας ότι ζούμε σ ένα περιβάλλον καθαρό σ ένα περιβάλλον πολιτισμένο με πολίτες που τηρούν τους κανόνες υγιεινής!

Μιά παροιμία αναφέρει << οι καλοί γείτονες κάνουν τον καλό νοικοκύρη>>
Αν μιά πόλη είναι καθαρή αυτό θα λειτουργήσει θετικά για τα άτομα που θα την επισκεφτούν και θα αποτελέσει φυσικά πόλο έλξης για τους τουρίστες που θα θελήσουν να κάνουν τις διακοπές τους εδώ στη λουτρόπολη των Καμ Βούρλων!
Ένα άλλο στοιχείο που χαρακτηρίζει μια πολιτισμένη κοινωνία είναι η ευγένεια, ο τρόπος που θα μιλήσουμε, το ενδιαφέρον απέναντι σε ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια όπου ….
θα μπορούσαμε να φερθούμε  ανθρώπινα και αλληλέγγυα!
Ας επανέλθουμε στο θέμα της καθαριότητας και της προσβασιμότητας απο τους συμπολίτες μας στα πεζοδρόμια των Καμ Βούρλων οπου η κατάσταση παραμένει το ίδιο προβληματική ως είχε εδώ και δεκαετίες!!!
 Μπορεί να υπάρχουν ασυνείδητοι πολίτες και να μην τηρούν τους νόμους
να κάνουν δλδ τα αυτονόητα όμως….
το μεγάλο πρόβλημα για μια προοδευτική αλλαγή και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής σε μια κοινωνία είναι
 οι ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ οι οποίοι εκλέγονται για να λειτουργήσουν υπεύθυνα και αμερόληπτα προς το συμφέρον των συμπολιτών μας και της τοπικής κοινωνίας αλλά δυστυχώς αποδεικνύεται πολύ σύντομα ….ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει
Γιατί άραγε?
Πολλές φορές γίνονται συζητήσεις ανάμεσα σε συμπολίτες μας στα καφενεία και σε άλλους χώρους συγκέντρωσης για τα προβλήματα που βιώνει αυτός ο τόπος εδώ και πολλά χρόνια.
 Όλοι γνωρίζουν τι φταίει αλλά κανείς δεν παίρνει πρωτοβουλία κανείς δεν αντιδρά.
Με αποτέλεσμα ….
τα προβλήματα να συνεχίζονται και να διαιωνίζονται!!!
Αν κάποιος συμπολίτης μας αναφέρει στην αρμόδια υπηρεσία ότι ένα
οικόπεδο είναι ακάθαρτο και αναφέρει την δ/νση δλδ σε ποιά οδό βρίσκεται  τότε η απάντηση που θα λάβει απο τον υπάλληλο του Δήμου είναι
<< Σας παρακαλώ πως λέγεται ο ιδιοκτήτης ….μήπως γνωρίζετε κάποιο τηλέφωνο? >>
Ενώ θα έπρεπε να υπάρχει ηλεκτρονική καταγραφή όλων των ιδιοκτησιών
με ονόματα και τηλέφωνα όμως….κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει
για ευνόητους λόγους!!! 
Η αρμόδια υπηρεσία δεν έχει ασχοληθεί κάν μ ένα τόσο πολύ σοβαρό θέμα!!!
Αγαπητοί συμπολίτες εδώ και πάνω απο 15 χρόνια έχει ενημερωθεί ο Δήμος Καμένων Βούρλων για προβλήματα που αφορούν ιδιοκτησίες πάνω στον κεντρικό παραλιακό δρόμο των Καμ Βούρλων!!!
 
Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει καμιά ανταπόκριση και κανένα ενδιαφέρον απ τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς!!!
Πολλά χαρτιά πολλές αναφορές με αρ πρωτοκόλλου προς την αρμόδια υπηρεσία!!!
Η αδιαφορία, η υποκρισία και ο κανόνας που ισχύει για τους αυτοδιοικητικούς << τα καλά και συμφέροντα>> είναι η αιτία που αυτός ο τόπος συνεχίζει να ολισθαίνει και οι πολίτες μοιραία να ζούν σ ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον. 
Δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική ενέργεια απ τις αρμόδιες υπηρεσίες για να λυθούν χρονίζοντα προβλήματα!!!
Γιατί να μην εφαρμόζεται ο νόμος όταν ο ιδιοκτήτης δεν συμμορφώνεται?
Στις πολιτισμένες κοινωνίες όταν κάποιος συμπεριφέρεται παραβατικά τότε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου ειδοποιεί εγγράφως
τον ιδιοκτήτη και μετά πάροδο 10 ημερών αν δεν έχει καθαριστεί το οικόπεδο τότε συνεργείο του Δήμου αναλαμβάνει να το καθαρίσει υποχρεώνοντας τον ιδιοκτήτη να πληρώσει πρόστιμο.
Αυτό συμβαίνει στα πολιτισμένα κράτη …στις πολιτισμενες κοινωνίες!!!
Εδώ όμως τι συμβαίνει?
Πως προσπαθεί η αρμόδια υπηρεσία να ξεγελάσει τους πολίτες που περιμένουν να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αν δεν προστρέξει ο πολίτης στα δικαστήρια για να δικαιωθεί?
Συνήθως η φτηνή δικαιολογία που χρησιμοποιεί η αρμόδια υπηρεσία είναι << δεν έχουμε προσωπικό δεν υπάρχουν μηχανήματα>>
Ενώ…
άν υπήρχε πραγματική βούληση απο τη Δημοτική αρχή για λύση ενός τόσου σοβαρού προβλήματος θα αποφάσιζε να προκηρύξει διαγωνισμό ώστε μετά απο τη σχετική διαδικασία να αναλάβει το συνεργείο με τη καλύτερη προσφορά να καθαρίζει οικόπεδα και να κόβει πρόστιμα!
 Τότε ο Δήμος θα πετύχαινε δύο πράγματα
1- θα είχαμε καθαρά οικόπεδα και πεζοδρόμια με ότι προβλέπεται από τον νόμο με αποτέλεσμα η εικόνα της πόλης να είναι διαφορετική και 
2- ο Δήμος Καμ Βούρλων θα ήταν μιά κερδοφόρα επιχείρηση αν σκεφτεί κανείς τα χρήματα που θα συγκέντρωνε απο τα πρόστιμα που θα υποχρεώνονταν να πληρώσει κάθε παραβάτης ιδιοκτήτης
 
Όμως ο Δήμος αντί να επιλέξει τον σωστό δρόμο αδρανεί, αδιαφορεί είτε απο έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης είτε απο τα συμφωνηθέντα των υποψηφίων αυτοδιοικητικών με τους πολίτες που θα πάνε στη κάλπη για να ψηφίσουν κατά την προεκλογική περίοδο!!!
Βέβαια το πρόβλημα ξεκινάει απο τη κεντρική διοίκηση….
Το Υπουργείο Παιδείας πχ που δεν αξιοποιεί τους εκπαιδευτικούς
με προγράμματα περιβαλλοντικής αγωγής
Επίσης το Υπουργείο περιβάλλοντος ……..και όσοι ακόμη
συναποφασίζουν απο την οικονομική επιτροπή για τα κονδύλια που θα διατεθούν προς αυτή τη κατεύθυνση
Τέλος αν καταφέρουμε και περάσουμε στα παιδιά κανόνες συμπεριφοράς μέσα στο Σχολείο και στους κοινόχρηστους χώρους στη διάρκεια της 8ετούς φοίτησης στη Α/θμια εκπαίδευση τότε θα έχουν γίνει ουσιαστικά βήματα
για μιά κοινωνία όπου θα μιλάμε 
για ποιότητα ζωής, για σεβασμό προς το περιβάλλον!

Γιώργος Γκέκας

Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2021 | 7:27 pm


ΝΕΚΡΆ ΦΙΛΈΤΑ

Η περιοχή μετά το σχέδιο πόλης καμ βουρλων και μετά το ξενοδοχείο σισυ. Εγκαταλειμενη στην τύχη της ενώ είναι από τα φιλέτα του Δήμου μας! 


Έχει πρόσβαση σε μεγάλο δρόμο πεο και καταγάλανα θαλασσια νερά απέναντι! Μια περιοχή με μεγάλες δυνατότητες τουριστικές που θα μπορούσε να συνδέει το ασπρονερι και το παράδεισο με τη πόλη και τη νύχτα να μην βλέπεις ένα απλό σκοτάδι! 

Η παραλιακή της ζώνη παρατημένη στη τύχη της με δρόμο κλεισμένο από τη βλάστηση! Πρέπει τέτοιες περιοχές φιλέτα να αναδεικνυονται και να τις βλέπουν οι περαστικοί δυνητικοι επενδυτές! 

Έχω γυρίσει όλη τη Χαλκιδική και Πιερία, πουθενά δεν έχω δει ανεκμεταλευτες παραλίες και περιοχές φιλέτα, ούτε μέτρο! Είμαστε πανελλήνια πρωταθλητές σε αυτό  !        

Κ Τ


Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2021 | 7:35 am


ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ Κ.ΒΟΥΡΛΩΝ

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο   Δ Ε Λ Τ Ι Ο

Η καταβολή των αποζημιώσεων για την παράκαμψη των Καμένων Βούρλων καθυστερεί .

Οι καταστάσεις παρακατάθεσης ολοκληρώθηκαν από το Τμήμα Απαλλοτριώσεων του ΥΠΟΜΕ στις 25-2-2021 και μετά από έλεγχο εστάλησαν στην Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης του ΥΠΟΜΕ για επανέλεγχο, όπου και ακόμη βρίσκονται, διότι 45 από τις ιδιοκτησίες χρήζουν διερευνήσεων.

Το επόμενο βήμα είναι η Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης να παρακαταθέσει το ποσό της αποζημίωσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Στην συνέχεια το Τμήμα Απαλλοτριώσεων θα εκδώσει το σχετικό γραμμάτιο παρακατάθεσης της αποζημιώσεως και το γραμμάτιο αυτό με τις καταστάσεις δικαιούχων θα σταλούν στο αρμόδιο Τμήμα του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τέλος θα επακολουθήσει νέος έλεγχος των καταστάσεων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις.

Όπως είναι φανερό είναι πολύς ο δρόμος, που θα διανυθεί μέχρι οι δικαιούχοι να εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
          ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2021 | 11:07 pm


ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΊΑΣ

Το κέντρο υγείας συμπλήρωσε 13 μήνες λειτουργίας. Θεωρήσαμε σαν οργάνωση σκόπιμο να το επισκεφθούμε τώρα και όχι στην αρχή που είναι πάντα δύσκολη. 

Ο κ Δημητρελος μας ενημέρωσε πλήρως και με καλή διάθεση.Οπως ξεκίνησε περσυ έτσι συνεχίζει ,σαν κέντρο υγείας είναι σχεδόν πλήρες με εκαβ και σε άριστη κατάσταση αλλά με αποσπασμενους και επισκέπτες γιατρούς ,δύο νοσοκόμες σταθερές και τις υπόλοιπες αποσπασμένες.

Το πρόβλημα φαίνεται στη δεύτερη φώτο που τα ιατρεία Μώλου, Καμβουρλων και Αγκωννου είναι κάποιες μέρες χωρίς γιατρό και σε κάποιο έκτακτο περιστατικό θα αργήσουν οι πρώτες βοήθειες. 

Το μη ιατρικό προσωπικό είναι με συμβάσεις έκτακτης ανάγκης λόγω κοβιντ και δεν μπορούμε να πιστέψουμε τη ΝΔ για αξιοκρατία. Στόχος είναι να έχει πάντα πληρότητα με δικό του μόνιμο ιατρικό και μη προσωπικό και τα ιατρεία να έχουν πάντα γιατρούς

----------Κ Τραχανάς Δ Πουλος


Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2021 | 6:59 pm


Εντυπωσιάζουν τα LED της DASTERI SYSTEMS στα Καμένα Βούρλα

Εγκαταστάθηκαν τα νέα έξυπνα φωτιστικά τύπου LED στο Δήμο Καμένων Βούρλων και η Δημοτική Αρχή δηλώνει ικανοποιημένη για το αισθητικό αποτέλεσμα, χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως εντυπωσιακό.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

Ξεκίνησε άμεσα με την υπογραφή της σύμβασης η εγκατάσταση των νέων έξυπνων φωτιστικών τύπου LED στον Δήμο Καμένων Βούρλων από την ανάδοχο εταιρεία DASTERI SYSTEMS AE.
Εντυπωσιακό το φωτιστικό αποτέλεσμα στην παραλιακή οδό μόλις τέθηκαν σε λειτουργία από τον ανάδοχο του έργου τα υψηλής ποιότητας και απόδοσης “έξυπνα” φωτιστικά τύπου LED στο Δ.Δ. Καμένων Βούρλων.

Η Υψηλή αισθητική και απόδοση χαρακτηρίζουν το φωτιστικό αποτέλεσμα το οποίο επετεύχθη με τα φωτιστικά τύπου LED στο Δ.Δ. Αγίου Κωνσταντίνου.Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2021 | 7:30 pm


Πλημμύρισε παιδιά το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ι. Μ. Φθιώτιδος στο Καινούργιο Λοκρίδος

Άνοιξε την φιλόξενη αγκαλιά του τη Δευτέρα 5 Ιουλίου το Κατασκηνωτικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος στο Καινούργιο Λοκρίδος «Η Αγία Αικατερίνη», για να δεχθεί στις πλήρως ανακαινισμένες εγκαταστάσεις εκατοντάδες παιδιά απ’ όλη την Φθιώτιδα.
Δίνει έτσι την δυνατότητα στα παιδιά, να περάσουν λίγες μέρες κοντά στην θάλασσα, σε ένα μοναδικής ομορφιάς τόπο με θέα τον Μαλλιακό κόλπο, παρέα με τον Χριστό και τους Αγίους και με την συμμετοχή σε δημιουργικές δραστηριότητες με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον για όλα τα παιδιά.

Από νωρίς το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ανέμενε ο ίδιος τους γονείς και τα παιδιά, για να τους καλωσορίσει στο Κατασκηνωτικό Κέντρο και να υποδεχθεί τους μικρούς κατασκηνωτές.

Όλα τα στελέχη της Κατασκήνωσης αλλά και τα παιδιά, με μέριμνα του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών, το πρωί υπεβλήθησαν στο Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, το οποίο απέχει μόλις4 χιλιόμετρα από το Κατασκηνωτικό Κέντρο, σε rapid test, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν για όλους αρνητικό.

Νωρίς το μεσημέρι, μετά από πρόσκληση του κ. Συμεών, το Κατασκηνωτικό Κέντρο επισκέφθηκαν ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Φώτης Σερέτης και ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας κ. Ανδρέας Κολοκυθάς, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους των Κατασκηνώσεων και προσέφεραν υγειονομικό υλικό, για το Ιατρείο του Κατασκηνωτικού Κέντρου, το οποίο και εφημερεύει καθ΄όλο το 24ωρο.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον Αγιασμό για την έναρξη της 1ης Κατασκηνωτικής περιόδου αγοριών Δημοτικού, παρουσία του Διευθυντού του Γραφείου Νεότητος Πρωτ. π. Κωνσταντίνου Βάγια, του Αναπληρωτού Διευθυντού Πρωτ. π. Χρήστου Τσιλοφύτη, των στελεχών, των διακονούντων και όλων των παιδιών.

Στην πατρική προσλαλιά ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στα δώρα του Θεού προς τον άνθρωπο, χαρακτηρίζοντας το Κατασκηνωτικό Κέντρο ως ένα «δώρου Θεού, το οποίο όμως όλοι εμείς πρέπει να το διαχειριστούμε με αγάπη και σεβασμό και να το παραδώσουμε στα επόμενα παιδιά όπως το παραλάβαμε και μόνο έτσι θα ευχαριστήσουμε τον Θεό για τα δώρα που προσφέρει στην ζωή μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος όπως είχε ήδη δεσμευθεί, εγκαταστάθηκε ήδη από την Κυριακή το βράδυ στο Επισκοπείο του Κατασκηνωτικού Κέντρου και εκεί υλοποιεί το διοικητικό και ποιμαντικό πρόγραμμά του.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε στο Ιερό Επισκοπείο του Κατασκηνωτικού Κέντρου συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως, κατά την οποία συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα διοικητικής και ουσιαστικής φύσεως.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο lamiafm1.gr

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2021 | 7:19 am


«Γέμισε» με ανεμόπτερα ο ουρανός των Καμένων Βούρλων – Εντυπωσίασαν ντόπιους και επισκέπτες

Με εντυπωσιακά ανεμόπτερα «γέμισε» ο ουρανός των Καμένων Βούρλων, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον και τον ενθουσιασμό όλων όσων βρέθηκαν στο κέντρο της λουτρόπολης είτε για καφέ, για μπάνιο, είτε για μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα.

Η πτήση με το αλεξίπτωτο ξεκινούσε από το βουνό και κατέληγε στην πλαζ μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα.

Η πρωτοβουλία ανήκε στον Αντιδημάρχο Καμένων Βούρλων Κώστα Σκεπαρνάκο, ενώ η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις με πολλά διαφορετικά αθλήματα και πεζοπορίες προκειμένου να αναβαθμιστεί ο αθλητικός τουρισμός στην ευρύτερη περιοχή των Καμένων Βούρλων.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από τις πτήσεις των ανεμόπτερων στον ουρανό των Καμένων Βούρλων:


Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2021 | 9:06 pm


Τα δικαιώματα του πολίτη σε αιγιαλούς και παραλίες

Του Γιάννη Σκούφια [ Οικονομολόγος - Ενεργός Πολίτης ] – 4/7/2021

Το καλοκαίρι μπήκε για τα καλά… και ο Δήμος (και η Κτηματική Υπηρεσία) έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία εκμίσθωσης τμημάτων παραλιών σε Ιδιώτες για τοποθέτηση ομπρελοξαπλωστρών, για να στηριχτεί η επιχειρηματικότητα ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.
Η εμπειρία, όμως, δείχνει ότι η επιχειρηματικότητα… συχνά μετατρέπεται σε εφιάλτη των πολλών. Ιδίως όταν οι επιχειρηματίες στους οποίους έχει παραχωρηθεί η εκμετάλλευση των παραλιών δρουν αυτοβούλως και κυρίως, παράνομα.
Ένας νέος νόμος άλλαξε φέτος το τοπίο, ενισχύοντας τα δικαιώματα των πολιτών, που θέλουν να απολαύσουν το μπάνιο τους με τη δική τους ομπρελοξαπλώστρα.
Ας δούμε τι ισχύει για φέτος, με την μέθοδο των ερωτο-απαντήσεων.

Τι ορίζεται ως αιγιαλός, παραλία και όχθη, σύμφωνα με το αρθ. 1 ν. 2971/2001
[.] Αιγιαλός είναι η παράκτια χερσαία ζώνη που βρέχεται από τη θάλασσα μέχρι το σημείο που φθάνει το μεγαλύτερο κύμα της – χειμέριο κύμα.
[.] Παραλία ορίζεται η ζώνη ξηράς που προστίθεται στον αιγιαλό, καθορίζεται δε σε πλάτος μέχρι και 50 μ από την οριογραμμή του αιγιαλού, προς εξυπηρέτηση της επικοινωνίας της ξηράς με τη θάλασσα και αντίστροφα.

Τι ισχύει για την παραχώρηση της παραλίας προς εκμετάλλευση
[.] Η ισχύουσα νομοθεσία επιτρέπει την παραχώρηση της απλής χρήσης της παραλίας δηλ. τη δυνατότητα μίσθωσής της από επιχειρηματίες προκειμένου να τοποθετήσουν έναντι συγκεκριμένου τιμήματος, ομπρέλες και ξαπλώστρες, κλπ …
[.] Η σχετική παραχώρηση γίνεται από τον οικείο Δήμο και την Κτηματική Υπηρεσία.
[.] Ωστόσο, ορίζεται ρητά ότι η παραχώρηση της παραλίας δεν θα πρέπει να επηρεάζει τον κοινόχρηστο χαρακτήρα της, που σημαίνει πως ο καθένας εάν το επιθυμεί μπορεί να απλώσει την πετσέτα του και να απολαύσει το μπάνιο.
[.] Το μίσθωμα οι επιχειρηματίες το αποδίδουν κατά 70 % στον Δήμο και κατά 30 % στη Κτηματική Υπηρεσία (αντί 60-40 της πάγιας διάταξης)

Πότε δεν παραχωρείται χρήση του αιγιαλού
[.] Δεν παραχωρείται η χρήση του αιγιαλού όταν το μήκος ή πλάτος αυτού είναι μικρότερο των 5 μ. ή όταν το συνολικό εμβαδόν του αιγιαλού είναι μικρότερο των 150 τμ.

Υπό ποιους όρους τοποθετούνται φέτος ομπρέλες και ξαπλώστρες
[.] Η προς παραχώρηση παραλία για εκμετάλλευση από ιδιώτες δεν μπορεί να ξεπερνά το 50% της παραλίας και σε έκταση τα 500 τμ.
[.] Ο χώρος που παραχωρείται στον επιχειρηματία δεν μπορεί να καλύπτεται ολόκληρος, αλλά μόνο κατά 60% προκειμένου να εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση του κοινού και να διατηρείται ελεύθερη ζώνη από την ακτογραμμή «πλάτους τουλάχιστον 5 μ.
[.] Αν υπάρχουν διαδοχικές μισθώσεις, πρέπει να υπάρχει απόσταση ανάμεσά τους 100 μ.

Πώς θα καταλάβουμε εάν ο επιχειρηματίας έχει παραβιάσει τα όρια της παραλίας ;
[.] Κάθε επιχειρηματίας που μισθώνει παραλία για να βάλει ομπρέλες, ξαπλώστρες και καθίσματα είναι υποχρεωμένος να αναρτά σε εμφανές σημείο πινακίδα συγκεκριμένων διαστάσεων με το σχέδιο και τη φωτογραφία του παραχωρούμενου χώρου, ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτή η ενδεχόμενη παραβίαση των ορίων της παραχώρησης. (ν.4607/19, άρθ. 31, παρ. 9 )
[.] Τα παραπάνω στοιχεία αναρτώνται και στην ιστοσελίδα του οικείου Δήμου.
[.] Επίσης, ο δήμος σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία, είναι υποχρεωμένος να αναρτά σε εμφανές σημείο του αιγιαλού πινακίδα «με το σχέδιο του αιγιαλού επί του οποίου θα επισημαίνονται όλες οι παραχωρήσεις στον συγκεκριμένο αιγιαλό».

Υπάρχει υποχρέωση ναυαγοσωστικής κάλυψης ;
[.] Στις πολυσύχναστες παραλίες (χαρακτηρισμό που δίνει το Λιμεναρχείο σύμφωνα με πόρισμα 3μελούς επιτροπής) ο Δήμος έχει υποχρέωση να τοποθετηθεί ναυαγοσώστες.
[.] Η υποχρεωτική χρονική περίοδος ναυαγοσωστικής κάλυψης ορίζεται από 1/6 έως και 30/9
[.] Ειδικά για φέτος, λόγω covid-19, η περίοδος θα ξεκινήσει 22/6
[.] Στη χώρα μας, περισσότεροι από 400 άνθρωποι κάθε χρόνο πεθαίνουν από πνιγμό.

Εάν διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράβαση, σε ποιόν γίνονται οι καταγγελίες :
[.] Στην Ελληνική Αστυνομία εάν η παράβαση αφορά τη στεριά και
[.] Στη Λιμενική Αρχή εάν η παράβαση αφορά τη θαλάσσια περιοχή.
[.] Εάν η καταγγελία αφορά την υπέρβαση μισθώσεων, αρμόδια είναι η Αστυνομία και ο Δήμος της περιοχής, που οφείλουν με τη σειρά τους να απευθύνονται στην Κτηματική Υπηρεσία.

-----------------------

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2021 | 6:25 am


Δήμος Καμένων Βούρλων: Νέα τηλεφωνική γραμμή για άμεση επίλυση προβλημάτων που αφορούν βλάβες

Για νέα τηλεφωνική γραμμή για άμεση επίλυση προβλημάτων που αφορούν βλάβες ύδρευσης- αποχέτευσης- φωτισμού, ενημερώνει ο Δήμος Καμένων Βούρλων.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Λειτουργία Τηλεφωνικής Γραμμής
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών και κατοίκων του Δήμου μας και την άμεση επίλυση προβλημάτων που αφορούν βλάβες ύδρευσης- αποχέτευσης- φωτισμού καθώς και για θέματα καθαριότητας, από 30 Ιουνίου 2021, θα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 22350-42115 τις εργάσιμες ημέρες και τις ώρες από 08.00 π.μ. έως 14.30 μ.μ., αποκλειστικά για την καταγραφή των προβλημάτων αυτών.

Ο Δήμαρχος
Συκιώτης Ιωάννης

fonografos.net

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2021 | 11:48 am


Χρήστος Σταϊκούρας: Ανάπτυξη και αξιοποίηση των ιαματικών πηγών στα Καμένα Βούρλα

Η παρουσίαση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α.) «ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΛΟΥΤΡΟΠΟΛΗΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ» και η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εφαρμογής του (Σ.Μ.Π.Ε.), αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνεδρίασης του Κεντρικού Συμβουλίου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουνίου, στο οποίο προεδρεύει η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών.

Το Συμβούλιο εισηγήθηκε θετικά ως προς το νέο σχέδιο που παρουσιάστηκε, δεδομένων των όρων που θα τεθούν κατά την έγκριση της Σ.Μ.Π.Ε., η οποία πρόκειται να υποβληθεί κατόπιν διαβούλευσης, στο άμεσο προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη παρουσίαση του συγκεκριμένου Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α. στο Συμβούλιο τον Οκτώβριο του 2019, ζητήθηκαν συγκεκριμένες τροποποιήσεις και γι’ αυτό η ομάδα έργου του ΤΑΙΠΕΔ και οι μελετητές συνεργάστηκαν με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και συμφώνησαν στην τελική διαμόρφωση του σχεδίου.

Σκοπός του υπό έγκριση Ε.Σ.Χ.Α.Δ.Α. είναι ο καθορισμός τόσο του χωρικού προσδιορισμού, όσο και της επενδυτικής ταυτότητας του εν λόγω ακινήτου, με στόχο τη διασφάλιση συνθηκών βέλτιστης ανάπτυξης και αξιοποίησης, και παράλληλα την αποδοτικότερη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.

Το περιφερειακό χωροταξικό πλαίσιο και το γενικό πολεοδομικό σχέδιο έχουν χρήσεις τουρισμού – αναψυχής και ζώνες προστασίας ιαματικών πηγών.

Η πρόταση του σχεδίου διαιρεί το ακίνητο σε τμήματα (Α,Β,Γ,Δ,Ε), τα δε οφέλη από την επενδυτική ταυτότητα αξιοποίησής του, όπως παρουσιάστηκαν αποτυπώνονται στα εξής:

1. Δυνατότητα νόμιμης δόμησης στο Τμήμα Α (Ν.4179/2013).
2. Ρύθμιση πολεοδομικών υπερβάσεων κτιρίων και άλλων «ασαφειών» Ρυμοτομικού στο Τμήμα Β.
3. Ανάπτυξη ενιαίου Επενδυτικού Σχεδίου.
4. Περιβαλλοντική αναβάθμιση Ακινήτου και ευρύτερης περιοχής.
5. Ευνοείται η ανακατασκευή των τριών διατηρητέων κτιρίων.
6. Επαύξηση χώρων πρασίνου Ακινήτου (στα Τμήματα Γ,Δ και Ε).
7. Προστασία Ιαματικών Πηγών.

Άλλο ένα προαπαιτούμενο για την εκκίνηση της αξιοποίησης του σημαντικού αυτού περιουσιακού στοιχείου ικανοποιήθηκε, στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης της αναπτυξιακής προοπτικής της ευρύτερης περιοχής.

kaliterilamia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2021 | 11:44 am


Ακυρώθηκε το 1ο τουρνουά ποδοτέννις στο Μώλο!

Δυστυχώς, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το 1ο τουρνουά ποδοτέννις, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην πλατεία Μώλου...
Δυστυχώς, δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά το 1ο τουρνουά ποδοτέννις, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί στην πλατεία Μώλου…

Η ανακοίνωση:
Με μεγάλη μας λύπη μόλις ενημερωθήκαμε τηλεφωνικός από τον Αντιδήμαρχο Μώλου κ. Γλύκο Ιωάννη ότι δεν επιτρέπεται η διεξαγωγή του 1ο τουρνουά ποδοτέννις που σχεδιάζαμε στη πλατεία του Μώλου με σκοπό να τονώσουμε όσο μπορούμε τη τοπική μας κοινωνία ηθικά και οικονομικά μετά το πολύμηνο lockdown.

Οι λόγοι μας ενημέρωσε ότι θα γίνουν γραπτώς έτσι ώστε και εμείς από τη πλευρά μας να ενημερώσουμε τη τοπική κοινωνία και τις ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Από τη πλευρά του επίσης μας ενημέρωσε ότι μπορούμε να το διοργανώσουμε σε όποιο άλλο σημείο του χωριού θέλουμε, αλλά από τη πλευρά μας δεν συμφωνήσαμε στη παρούσα φάση.

Με εκτίμηση

lamiareport.gr

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2021 | 11:42 am


Καμενα Βουρλα - Ειδήσεις και Νέα

Φθιώτιδα: Στην πηγή - Η Καθημερινή

Φθιώτιδα: Στην πηγή  Η Καθημερινή

Δημοσιεύθηκε στις 24 April 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καμενα Βουρλα