Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φθιώτιδας   >   Καμενα Βουρλα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο Έρωτας στην Ποίηση και την Μουσική από την αρχαιότητα έως σήμερα

Το Κάστρο Πολιτισμού της Μενδενίτσας επαναλειτουργεί το Σάββατο 13 Αυγούστου με μια εκδήλωση ποίησης και μουσικής, με τίτλο «Ο Έρωτας στην Ποίηση και την Μουσική από την αρχαιότητα έως σήμερα».

Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Μενδενίτσας, ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων και ο Δήμος Καμένων Βούρλων, σας προσκαλούν να απολαύσετε αυτή τη βραδιά στον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου Μενδενίτσας, κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

1. Μνήµη - Αφιέρωµα στην αείμνηστη αρχαιολόγο Φανουρία Δακορώνια.
2. Ο Έρωτας στην ποίηση και τη μουσική από την αρχαιότητα ως σήμερα
- Απαγγελίες Ποιημάτων (Ποιητές του Ομίλου Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων).
- Μουσική και Τραγούδια (Επιμέλεια: Κώστας Νέλλας).

Ώρα προσέλευσης 20:30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Δημοσιεύθηκε στις 11 August 2022 | 11:02 am


«Έντονα καιρικά φαινόμενα» στον Δήμο Καμένων Βούρλων – Παραίτηση και αλλαγή αντιδημάρχου

«Έντονα καιρικά φαινόμενα» εν μέσω θέρους φέρνει στα Καμένα Βούρλα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κος Ιωάννης Γλυκός. Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, των οποίων οι πληροφορίες έχουν διασταυρωθεί και επιβεβαιωθεί, ο κος Γλυκός μετά από έντονη διένεξη με υπηρεσιακό παράγοντα της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, υπέβαλε προς το δήμαρχο κο Γιάννη Συκιώτη εγγράφως την παραίτησή του (χθες 8.8.2022) από τη θέση του Αντιδημάρχου επί των Οικονομικών η οποία έγινε αποδεκτή….

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πρώην πλέον αντιδήμαρχος είχε διαμαρτυρηθεί έντονα στο δήμαρχο για τον τρόπο λειτουργίας της οικονομικής υπηρεσίας και είχε προειδοποιήσει ότι δεν θα ανεχθεί για πολύ το ρόλο «της γλάστρας».

Υπενθυμίζουμε πως εδώ και καιρό ο κ. Συκιώτης μετρά ένα μείον, τον πρώτο σε σειρά εκλογής δημοτικό σύμβουλο και πρώην αντιδήμαρχο κ.ο Νικόλαο Τριανταφύλλη…

Το πρωί της Τρίτης 9/8/2022 πάντως ορίστηκε ως νέος αντιδήμαρχος ο κ. Δημήτρης Κριτσόβας…
1. Ορίζει τον Δημοτικό Σύμβουλο της πλειοψηφίας Κριτσόβα Δημήτριο, ως Αντιδήμαρχο του Δήμου Καμένων Βούρλων, με θητεία από 9-8-2022 έως 30-11-2022 (ημερομηνία
λήξης της περιόδου κατά την οποία ο παραιτηθείς Γλυκός Ιωάννης ασκούσε καθήκοντα), εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και του μεταβιβάζει αρμοδιότητες
ως εξής:
1. Αρμοδιότητες γραφείου Τεχνικών Υπηρεσιών (εκτός αυτών που έχουν ανατεθεί στον Αντιδήμαρχο Αντύπα Αντύπα με την αριθμ. 10.130/8-11-2021 απόφαση Δημάρχου με θέμα «Ορισμός Αντιδημάρχων»)
2. Αρμοδιότητες γραφείου περιβάλλοντος
2. Ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν μπορεί να εκλεγεί ή να είναι μέλος του
προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.
3. α. Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Αντύπα Αντύπα που απουσιάζει ή κωλύεται
ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαγρηγορίου Νικόλαος
β. Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Πενταλιού Λεωνίδα που απουσιάζει ή κωλύεται
ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Αντύπας Αντύπας,
γ. Τις αρμοδιότητες της Αντιδημάρχου κ. Δημόπουλου Ιωάννη που απουσιάζει ή κωλύεται
ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κριτσόβας Δημήτριος,
δ. Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Παπαγρηγορίου Νικόλαου που απουσιάζει ή
κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Αντύπας Αντύπας
ε. Τις αρμοδιότητες του Αντιδημάρχου κ. Κριτσόβα Δημήτριου που απουσιάζει ή
κωλύεται ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Πενταλιός Λεωνίδας
4. Όταν ο Δήμαρχος απουσιάζει ή κωλύεται, τα καθήκοντά του ορίζεται να ασκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Αντύπας Αντύπας, που αναπληρώνει το Δήμαρχο, και όταν αυτός απουσιάζει ή κωλύεται τα καθήκοντα του Δημάρχου θα ασκούνται από τον Αντιδήμαρχο κ. Παπαγρηγορίου Νικόλαος
5. Η παρούσα να δημοσιευτεί μία φορά σε μία ημερήσια εφημερίδα και, αν δεν υπάρχει ημερήσια, σε μία εβδομαδιαία της πρωτεύουσας του Νομού και να αναρτηθεί στην
ιστοσελίδα του Δήμου Καμένων Βούρλων και στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Συκιώτης Ιωάννης

**Επίσης ορίστηκε ο Αντιδήμαρχος Πενταλιός Λεωνίδας, με θητεία από 9-8-2022 έως 30- 11-2022, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, ως μέλος της Οικονομικής Επιτροπής στη θέση του παραιτηθέντος Αντιδημάρχου Γλυκού Ιωάννη.

lamianow.gr

Δημοσιεύθηκε στις 10 August 2022 | 10:22 am


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) Τρίτη 09 Αυγούστου 2022

Παραμένουμε πολύ προσεκτικοί! Δεν ανάβουμε φωτιά για κανέναν λόγο!


 

Δημοσιεύθηκε στις 9 August 2022 | 9:15 am


Πρόσκληση από τον Α.Ο. ΚαινούργιουΔημοσιεύθηκε στις 8 August 2022 | 10:36 pm


16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1963 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΘΝΟΣ
Δημοσιεύθηκε στις 7 August 2022 | 6:26 am


Γεράσιμος Ανδρεάτος και Αφεντούλα Ραζέλη στις 5 Αυγούστου 2022 στον Άγιο Κωνσταντίνο

«Στις γειτονιές της Σμύρνης» από τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και την Αφεντούλα Ραζέλη την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 22:00 στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ένας αυθεντικός τραγουδιστής, με μεγάλες επιτυχίες στο ενεργητικό του, μία γνήσια λαϊκή φωνή που ξεχωρίζει με σημαντικά στην πορεία του («Χρώμα δεν αλλάζουνε τα μάτια», «Στη σκέψη της τρελής», «Ο γκρεμός», «Πρώτο φθινόπωρο», «Σκάκι» κ.ά.).

Η Αφεντούλα Ραζέλη είναι από τις αγαπημένες τραγουδίστριες της γενιάς της. Από τις πρώτες εμφανίσεις της έκανε αίσθηση η ιδιαιτερότητα της φωνής της και η συνέπεια των επιλογών της τόσο στις ζωντανές εμφανίσεις, όσο και στη δισκογραφία της, με αποτέλεσμα να χαίρει της αποδοχής και εκτίμησης συναδέλφων και κοινού.

Στην παρέα τους επίσης ο Δημήτρης Κρανίδας στο ούτι, το μπουζούκι και το τραγούδι, ο Μιχάλης Δανιάς στο βιολί, ο Αργύρης Νικολάου στην κιθάρα και ο Νίκος Μουργελάς στο κανονάκι.

Η καλύτερη πρόταση για ένα όμορφο βράδυ Παρασκευής!Δημοσιεύθηκε στις 2 August 2022 | 4:44 pm


Αφιέρωμα Μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή - Μώλος 7/8/2022

Αφιέρωμα Μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Μώλου, με την αρωγή του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Αυγούστου στις 21:00, στο προαύλιο του Πολιτιστικού Κέντρου Μώλου.Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2022 | 5:50 pm


Δύο κωμικά μονόπρακτα την Παρασκευή 5/8/2022 στον Άγιο Σεραφείμ

Δύο κωμικά μονόπρακτα του Δημήτρη Ψαθά παρουσιάζει η Ερασιτεχνική Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Μώλου, με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Καμένων Βούρλων και της Κοινότητας Αγίου Σεραφείμ.

Η «Γαλάζια χελώνα» και «Οι τρελοί της εποχής» θα παρουσιαστούν την Παρασκευή 5 Αυγούστου στις 21:30, στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου της Κοινότητας Αγίου Σεραφείμ, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Σωτήρη Τσιρώνη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.Δημοσιεύθηκε στις 1 August 2022 | 5:48 pm


Tα προσόντα ενός δημοτικού συμβούλου


Επιστολή αναγνώστη

Η ζωή μας διδάσκει συνεχώς. Είναι ρεαλιστική λοιπόν η παρομοίωση του Δήμου με μια ανώνυμη εταιρεία, στην οποία μέτοχοι είναι όλοι οι ψηφοφόροι με μια μετοχή-ψήφο ο καθένας. Το Διοικητικό Συμβούλιο μιας μεγάλης εταιρείας επιλέγεται από την Γενική Συνέλευση των Μετόχων ενώ αντιστοίχως, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου από τους ψηφοφόρους.

Αυτή η παρομοίωση μας βοηθά να εντοπίσουμε καλλίτερα τα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, γιατί λογικά, δεν θα πρέπει να διαφέρουν από εκείνα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας μας. Η επιλογή ενός Δημοτικού Συμβούλου, είναι παρόμοια με την επιλογή ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανώνυμης Εταιρείας μας.

Εκτός της αυτονόητης τιμιότητας, η ύπαρξη "κοινού νου" είναι "εκ των ων ουκ άνευ". Ας προσέξουμε όμως, γιατί το πράγμα δεν είναι τόσο απλό όσο φαίνεται. Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ συνήθιζε να λέει: «Common sense is not as common as common people think» (ο κοινός νους δεν είναι τόσο κοινός όσο οι κοινοί άνθρωποι νομίζουν). Πίσω από αυτό το λογοπαίγνιο κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια.

H καταξίωση στον επάγγελμα του, η μόρφωση, η εμπειρία, το "βιογραφικό" του δηλαδή, είναι ένα εχέγγυο της ικανότητάς του να βλέπει τα πράγματα σφαιρικά, αντικειμενικά, ρεαλιστικά και σε βάθος. Να αναλύει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας λύσης και να προτείνει ή να εγκρίνει την καλλίτερη. Η επαγγελματική καταξίωσή του μαρτυρεί ότι έχει δώσει εξετάσεις στον επαγγελματικό στίβο και έχει κριθεί επιτυχών. Αυτό είναι απαραίτητο για να ανταποκριθεί, ενδεχομένως, στα όποια θεσμικά καθήκοντα του ανατεθούν, υπεύθυνος για ένα τομέα δράσης.

Είναι απαραίτητο να διαθέτει ανεξάρτητη προσωπικότητα και βούληση. Να έχει το θάρρος της γνώμης του. Το στοιχείο της αυτόβουλης γνώμης είναι πολύ σημαντικό. Να μιλά λιγότερο και να σκέφτεται περισσότερο. «Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι μας. Να προβάλλει τεκμηριωμένα την ενδεχόμενη αντίρρηση του στον αρχηγό της παράταξής του, αν δεν συμφωνεί με κάποια πρόταση ή ενέργειά του. Να διαμένει μόνιμα στον τόπο που φιλοδοξεί να εκλεγεί, ώστε να μπορεί να τον «πονάει» και να τον «νοιώθει» ολοκληρωτικά, πρωί-μεσημέρι-βράδυ.

Η ανεξάρτητη προσωπικότητα του συμβούλου (συμπολίτευσης ή αντιπολίτευσης) του επιτρέπει να εγκρίνει μια πρόταση, εφόσον την θεωρεί επωφελή, ακόμη κι αν προέρχεται από αντίπαλη παράταξη. Μια από τις πληγές των πολιτικών μας πραγμάτων είναι η απόρριψη οποιασδήποτε πρότασης, έστω και της άριστης, που προέρχεται από την αντίθετη πλευρά μόνο και μόνο επειδή προέρχεται από την αντίθετη πλευρά! Μπαίνει δηλαδή το μικροσυμφέρον του "εγώ" πάνω από το συμφέρον του συνόλου.

Το ειλικρινές και συνεχές (όχι περιστασιακό) ενδιαφέρον για τον τόπο του και το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης, χαρακτηρίζουν τον ιδανικό σύμβουλο. Διασφαλίζουν τις φιλότιμες προσπάθειες που θα καταβάλλει στη διάρκεια της θητείας του, για το καλό του τόπου μας. Γιατί θα τον "πονάει".

Στον κόσμο των επιχειρήσεων λέμε πως, ένας διευθυντής είναι τόσο ικανός όσο το άθροισμα των ικανοτήτων των υφισταμένων του. Μεταφέροντας το παράδειγμα στον Δήμο μπορούμε να πούμε πως ένας Δήμαρχος είναι τόσο ικανός όσο το άθροισμα των ικανοτήτων των δημοτικών συμβούλων του. Σε μια κακή ή καλή δημοτική διοίκηση την ευθύνη δεν θα την φέρει μόνο ο Δήμαρχος. Θα την φέρουν εξ ίσου και οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης. Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο, το "σταύρωμα" των υποψήφιων δημοτικών συμβούλων είναι εξ ίσου σημαντικό με την επιλογή του νέου Δημάρχου.

Δημοσιεύθηκε στις 31 July 2022 | 11:29 pm


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Μεγάλη προσοχή από όλους μας! Η φωτιά έχει δύναμη! 
Μην την υποτιμάμε!


Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2022 | 5:27 pm


Βασίλης Λέκκας και Γεωργία Δρακάκη στις 2 Αυγούστου στον Μώλο

Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί;
Πού χτίζουνε φωλιά αλλόκοτα πουλιά;
Σε ποιο σκαρί ο έρωτας είναι κατάρτι κι ατμός;
Πού κρύβονται, άραγε, τ’ ανυπότακτο και το φρόνιμο;
Πώς γίνεται να ‘ναι τα όνειρα κλειδιά που ανοίγουν κελιά;
Και πότε μια νύχτα είναι, στ’ αλήθεια, φωτεινή;

Τα τραγούδια θέτουν τις ερωτήσεις που έχουν πραγματικά σημασία, γιατί, τελικά, μόνο εκείνα ξέρουν πού πονάμε.

Εσείς δοκιμάστε να τις απαντήσετε ή, ακόμα καλύτερα, αφεθείτε στον ρυθμό της μουσικής με τον Βασίλη Λέκκα που ταξιδεύει μέσα από την μυθολογία του ελληνικού τραγουδιού.

Ο αγαπημένος ερμηνευτής θα μοιραστεί με το κοινό την αλήθεια και την ομορφιά των τραγουδιών που χρόνια τώρα βαστά στις αποσκευές του, αλλά και την φρεσκάδα νέων κομματιών από την δισκογραφία του και όχι μόνο.

Μαζί του, η Γεωργία Δρακάκη θα τραγουδήσει επιλεγμένα κομμάτια που θα φωτίσουν τη νύχτα της Τρίτης 2 Αυγούστου (στις 22:00 στην πλατεία Μώλου), στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Στο πιάνο ο Θοδωρής Μπρουτζάκης, στο μπουζούκι ο Στάθης Σαββίδης, στην κιθάρα ο Νίκος Σπάθας, στο μπάσο ο Λεωνίδας Φιλίντας και στα ντραμς ο Γρηγόρης Συντρίδης.

Δημοσιεύθηκε στις 28 July 2022 | 5:24 pm


Κλιματιζόμενα κτίρια για ενδεχόμενη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Αστέγων στον Δήμο Καμένων Βούρλων

Ορίστηκαν οι χώροι που μπορεί να φιλοξενηθούν άστεγοι το καλοκαίρι του 2022 ανά Δημοτική Ενότητα στον Δήμο Καμένων Βούρλων και οι υπεύθυνοι λειτουργίας αυτών.

Υπεύθυνη για τον γενικό συντονισμό είναι η Σταματία Λαγού, Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2235350031 και 6987757723. Email: [email protected] και [email protected]

Μετά από συνεχή και καθημερινή ενημέρωση του Δήμου από την ιστοσελίδα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την πρόγνωση των καιρικών συνθηκών, αν προκύψει ανάγκη για 24ωρη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Αστέγων, θα υπάρξει σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα τοιχοκολληθούν ανακοινώσεις έξω από τα εξής κτίρια:

• Δημοτική Ενότητα Καμένων Βούρλων
Δημαρχείο – Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Αγίου Παντελεήμονα 8, Καμένα Βούρλα). Υπεύθυνος υπάλληλος: Βασίλειος Μπήτας, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Αυτοτελούς Τμήματος Διοικητικών Υπηρεσιών. Αναπληρωτής υπάλληλος: Αθανασία Μίχα, ΤΕ Κοινωνική Λειτουργός. Επικοινωνία: Τηλ.: 2235350025 – Email: [email protected]

• Δημοτική Ενότητα Αγίου Κωνσταντίνου
Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Κωνσταντίνου (Οδός Μιαούλη, Άγιος Κωνσταντίνος). Υπεύθυνος υπάλληλος: Δημήτριος Ντάμπλιας, Εργάτης καθαριότητας. Αναπληρωτής υπάλληλος: Στεργιανή Μαντζιούρα, ΠΕ Ψυχολόγος. Επικοινωνία: Τηλ.: 2235350110, 50109, 31102 – Email: [email protected]

• Δημοτική Ενότητα Μώλου
Αίθουσα Πρώην Δημοτικού Συμβουλίου (Εθνικής Αντίστασης 5, Μώλος). Υπεύθυνος υπάλληλος: Ελένη Κοντοχρήστου, ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών (ΚΕΠ). Αναπληρωτής υπάλληλος: Μαρία Κούτρη, ΔΕ Βοηθητικό προσωπικό – Διοικητικό. Επικοινωνία: Τηλ.: 2235089610 – Email: [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 26 July 2022 | 6:02 pm


Προγραμματική σύμβαση για την αποπεράτωση του διπλού αποχετευτικού αγωγού του Δήμου Καμένων Βούρλων προϋπολογισμού 68.000Ευρώ

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και του Δημάρχου Καμένων Βούρλων κ. Ιωάννη Συκιώτη, με την οποία γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την οριστική επίλυση του διαχρονικού προβλήματος του Δήμου.

Ειδικότερα, το αντικείμενο της σύμβασης αφορά την αποπεράτωση του διπλού αποχετευτικού αγωγού του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Η σύμβαση κρίθηκε αναγκαία, προκειμένου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου και μέσα από τις τεχνικές της υπηρεσίες την επίβλεψη κατασκευής του έργου.


Πιο συγκεκριμένα, αντικείμενου του παρόντος έργου είναι η αποπεράτωση του τμήματος από το Κεντρικό αντλιοστάσιο στη θέση Πλατανέικα έως το κάθετο τεχνικό της ΠΑΘΕ πλησίον του ποδοσφαιρκού γηπέδου. Θα γίνει ανακατασκευή οδοποιϊας και ασφαλτόστρωση τμήματος αγωγού έμπροσθεν του ξενοδοχείου Άλμα μέχρι και το κεντρικό Αντλιοστάσιο.

Η πίστωση του ποσού προέρχεται από την Περιφέρεια Στερεάς από Πιστώσεις ΚΑΠ-ΤΑΚΤΙΚΟΙ του τεχνικού προγράμματος έτους 2022. Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας δήλωσε: «Με συνεργασία εντάσσουμε ένα σημαντικό έργο ανάπτυξης και υποδομής, με το οποίο ολοκληρώνεται ένα έργο που αφορά όχι μόνο το Δήμο Καμένων Βούρλων, αλλά τελικά όλη την Περιφέρεια».

Δημοσιεύθηκε στις 25 July 2022 | 11:13 pm


Δήμος Καμένων Βούρλων: Έρχεται υποψηφιότητα έκπληξη!

Η νέα υποψηφιότητα θα ανακατέψει την τράπουλα από την αρχή και θα αλλάξει τα δεδομένα στα Αυτοδιοικητικά της περιοχής.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτηση στη στήλη "Παραπολιτικά" στο Δήμο Καμένων Βούρλων εκτός από τον νυν Δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος διεκδικώντας 3η θητεία, διερευνητικές επαφές κάνει και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Κυρμανίδης ο οποίος επίσης θέλει να γίνει Δήμαρχος Καμένων Βούρλων.

Ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος ακόμη δεν έχει πάρει τις οριστικές του αποφάσεις, αφού το έδαφος δεν είναι και τόσο "γόνιμο" όσο αρχικά περίμενε.

Νέα υποψηφιότητα
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LamiaReport μια νέα υποψηφιότητα έρχεται να ταράξει τα φαινομενικά ήρεμα νερά της Αυτοδιοίκησης στην περιοχή.

Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα φαίνεται να έχει γερές βάσεις, να έχει δυναμική και προέρχεται μετά από αρκετή "ζύμωση" στην τοπική κοινωνία. Οι πληροφορίες λένε ότι είχε αποφασιστεί να ανακοινωθεί μετά τις βουλευτικές εκλογές που έδειχναν ότι θα γίνουν το Φθινόπωρο. Τώρα όμως που οι βουλευτικές "οδεύουν" για την Άνοιξη, είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Πάντως άσχετα με το πότε θα γίνει η ανακοίνωση, το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν γίνει η τράπουλα θα ανακατευτεί από την αρχή και ότι ο Γιάννης Συκιώτης σε καμία περίπτωση δεν θα κάνει τον περίπατο που έκανε στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.

Άλλωστε θα το καταλάβει και ο ίδιος όταν δει τα τελικά ψηφοδέλτια....

Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2022 | 5:55 pm


Εθελοντική αιμοδοσία σε Άγιο Κωνσταντίνο και Μώλο 23/7/2022

Δίνουμε αίμα – Σώζουμε ζωές – Βοηθάμε στο να υπάρχει επάρκεια αίματος

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Καμένων Βούρλων σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου «Τζάνειο» σε Άγιο Κωνσταντίνο και Μώλο.

Αρχικά, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022, από τις 9:00 έως τις 13:00, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Δ.Ε. Αγίου Κωνσταντίνου. Μια μέρα αργότερα, την Κυριακή 24 Ιουλίου, τις ίδιες ώρες, αιμοδοσία θα λάβει χώρα στο ΚΑΠΗ Μώλου.

H εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη αγάπης για τον συνάνθρωπό μας, που ωφελεί και τον εαυτό μας. Είναι ηθική ικανοποίηση πως βοηθάμε όσους έχουν ανάγκη, βοηθάμε στο να υπάρχει επάρκεια αίματος, που είναι ένα διαρκές πρόβλημα για τη χώρα μας, και γενικότερα το κοινωνικό σύνολο.

Σύμφωνα με πολλές μελέτες, ο αιμοδότης αντιμετωπίζει μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου, ενώ στους αιμοδότες 43-61 ετών τα εμφράγματα και τα εγκεφαλικά είναι λιγότερα. Οι συχνές αιμοδοσίες αραιώνουν το αίμα και το βοηθούν να ρέει καλύτερα, περιορίζοντας ακόμα και τη ζημιά στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων.

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2022 | 5:39 pm


Πολιτιστικές εκδηλώσεις στα Καμένα Βούρλα 27/7/2022

Για το Δ.Σ. και τους συνδιοργανωτές
Μεγαγιάννης Δημήτριος 

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2022 | 5:46 pm


Μειώνεται ο πληθυσμός στα Καμένα Βούρλα …

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ι. Συκιώτης για τα αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού από την ΕΛΣΤΑΤ: «Πετύχαμε τον στόχο μας»
Μετά τη δημοσίευση των προσωρινών αποτελεσμάτων της απογραφής πληθυσμού του 2021, ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων, κ. Ιωάννης Συκιώτης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Βάσει των στοιχείων που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθυσμός του Δήμου Καμένων Βούρλων ανέρχεται στους 10.901 κατοίκους, μειωμένος κατά 1.189 κατοίκους σε σχέση με την απογραφή του 2011, όταν είχαν καταγραφεί 12.090 κάτοικοι. Στον Δήμο μας απογράφηκαν 5.281 άνδρες και 5.620 γυναίκες, τη στιγμή που το 2011 καταγράφηκαν 5.944 άνδρες και 6.146 γυναίκες.

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Δήμος Καμένων Βούρλων υπέστη τη μικρότερη μείωση πληθυσμού στη Φθιώτιδα, μετά τον Δήμο Λοκρών, κάτι που σημαίνει ότι πετύχαμε τον στόχο μας. Η Φθιώτιδα γενικότερα εμφανίζει μείωση κατά 20.475 κατοίκους.


Καταρχήν, οφείλω να ευχαριστήσω το ανθρώπινο δυναμικό της ΕΛΣΤΑΤ και το προσωπικό του Δήμου για τον ζήλο που επέδειξαν στο να απογραφούν οι κάτοικοι, καθώς και όλους τους Αντιδημάρχους και τους Προέδρους των Κοινοτήτων που ενημέρωσαν τους δημότες μας για τα οφέλη της απογραφής.

Ήταν τεράστια η προσπάθεια ενημέρωσης των κατοίκων να απογραφούν στον τόπο μας, μιας και η χρηματοδότηση του Δήμου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Η απογραφή διενεργήθηκε από Οκτώβριο έως Δεκέμβριο 2021 και δεν αποτυπώνει πραγματικά τον πληθυσμό της περιοχής, ο οποίος υπερπολλαπλασιάζεται τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει η χρηματοδότηση των Δήμων να κατανέμεται με διαφορετικά κριτήρια και όχι αυστηρά πληθυσμιακά.

Παρότι την τελευταία εικοσαετία έχει δοθεί έμφαση για την άμβλυνση των περιφερειακών ανισοτήτων, τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν πως στα αστικά κέντρα δεν συρρικνώθηκε ο πληθυσμός, σε σχέση με την ύπαιθρο. Την τελευταία δεκαετία οι υπηρεσίες υποστελεχώθηκαν και οι δομές μεταφέρθηκαν από την περιφέρεια στα αστικά κέντρα κι αυτό φαίνεται ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο στα στοιχεία της απογραφής.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι μεγάλη η ανάγκη ενίσχυσης της περιφερειακής ανάπτυξης, η προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, η στήριξη του ανθρώπινου κεφαλαίου και η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, για την επίτευξη πολλαπλασιαστικών οφελών τόσο για την κοινωνία, όσο και για την τοπική οικονομία».

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2022 | 5:40 pm


Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε δασικές περιοχές, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγίου Παντελεήμονος 8
35008 Καμένα Βούρλα
Τηλ.: 2235350030

Το μέτρο απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων στα περιαστικά δάση θα ισχύσει σήμερα, Τρίτη 19 Ιουλίου 2022, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (Κατηγορίας 4).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τον Δήμο Καμένων Βούρλων, το μέτρο ισχύει για:
1. Το περιαστικό – προστατευτικό δάσος στις θέσεις «Στενά Γκρεμνά – Αηλιάς – Διπόταμος» Δ.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου.
2. Το περιαστικό – προστατευτικό δάσος στις θέσεις «Τριανταφυλλιές – Γιαννάκη – Βίγλες» Δ.Κ. Καμένων Βούρλων και Οικισμού Καρυάς.
3. Το περιαστικό – προστατευτικό δάσος στη θέση «Γιαννίτση» Δ.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου.


Δημοσιεύθηκε στις 19 July 2022 | 6:42 pm


Η 13η Γιορτή Ελιάς τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στη Σκάρφεια


Τη 13η Γιορτή Ελιάς συνδιοργανώνει ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Γυναικών Σκάρφειας με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την υποστήριξη του Δήμου Καμένων Βούρλων, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 στις 22:00, στον προαύλιο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου στη Σκάρφεια.

Στην εκδήλωση θεσμό για την περιοχή, η οποία έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται την παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής, οι γυναίκες του Συλλόγου θα προσφέρουν στους επισκέπτες προϊόντα ελιάς, όπως ελιόψωμα και πίτες από ελιά.

Παράλληλα, θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τον Καλλιτεχνικό Λαογραφικό Όμιλο Φθιώτιδας και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαμίας «Καλλίχορος».

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2022 | 5:25 pm


Δωρεάν rapid tests στα Καμένα Βούρλα την Τετάρτη 20 Ιουλίου


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγίου Παντελεήμονος 8
35008 Καμένα Βούρλα
Τηλ.: 2235350030

Δωρεάν μαζικές δειγματοληψίες (rapid test) για τον κορωνοϊό θα πραγματοποιήσουν οι κινητές ομάδες υγείας ΕΟΔΥ Φθιώτιδας (KOMY), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Καμένων Βούρλων, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας COVID -19 και για την ορθή εκτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης στην περιοχή του Δήμου.

Οι δειγματοληψίες θα λάβουν χώρα την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022 από τις 11:30 έως τις 14:30, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα στα Καμένα Βούρλα.

Η διαδικασία για κάθε δειγματοληψία θα διαρκεί πέντε λεπτά και απαραίτητη προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της είναι η γνωστοποίηση του ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2022 | 5:22 pm


Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων: Δυο χρόνια λειτουργίας με 40 χιλιάδες περιστατικά


Δυο χρόνια λειτουργίας έκλεισε το Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων, χρονικό διάστημα κατά το οποίο, έχουν εξυπηρετηθεί και νοσηλευτεί 40 χιλιάδες άτομα από την ευρύτερη περιοχή, ενώ λειτουργεί σε 24ωρη βάση και σταθμός ΕΚΑΒ με ασθενοφόρο.

Τις εγκαταστάσεις επιθεώρησε σήμερα το πρωί, ο διοικητής της 5ης υγειονομικής περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς, Φώτης Σερέτης, συνοδευόμενος από τον διοικητή του νοσοκομείου Λαμίας, Ανδρέα Κολοκυθά, τον δήμαρχο Γιάννη Συκιώτη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννη Σωσώνη.

Όπως ανακοινώθηκε, στο Κέντρο Υγείας, λειτουργεί ήδη εργαστήριο φυσικοθεραπείας και άμεσα θα ξεκινήσει και η λειτουργία τακτικού ιατρείου ορθοπεδικής.

Δείτε το σχετικό video στο tvstar.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2022 | 12:40 pm


Το 1ο Φεστιβάλ τοπικών προϊόντων FOOD FEST 2022 έρχεται στα Καμένα Βούρλα 15 με 17 Ιουλίου!

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμαΔημοσιεύθηκε στις 15 July 2022 | 6:05 am


Διατηρούμε τον Δήμο καθαρό με τη συνεργασία όλων!


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
[email protected]

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των μέσων, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, με την ενεργή συμμετοχή των δημοτών. Κάθε είδους ρύπανση αποτελεί παράγοντα που απειλεί τη δημόσια υγεία, υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών, τη διατήρηση των μνημείων και του φυσικού κάλλους.

Λιγότερη ρύπανση σημαίνει λιγότερα δημοτικά τέλη καθαριότητας, εξοικονόμηση και δυνατότητα πρόσθετης χρηματοδότησης άλλων τομέων της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Καμένων Βούρλων. Στο πλαίσιο αυτό, εφαρμόζεται ο Κανονισμός Καθαριότητας (ΑΔΑ: 4ΑΣ0ΩΚ1-ΔΦ3) που αναφέρεται σε όλο το πλέγμα των σχετικών σχέσεων και δράσεων.

Η πλημμελής φροντίδα καθαριότητας σε ορισμένους ιδιωτικούς χώρους ενδέχεται να τους μετατρέψει σε εστίες ρύπανσης, δυσοσμίας και μόλυνσης της γύρω περιοχής με αυτονόητους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, Στις περιπτώσεις αυτές, ο Δήμος ειδοποιεί εγγράφως τους υπεύθυνους του ακινήτου να προχωρήσουν εντός προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερών στον καθαρισμό της ιδιοκτησίας τους με δικά τους έξοδα και μέσα.

Κατά τους θερινούς κυρίως μήνες παρατηρείται σε διάφορα σημεία του Δήμου Καμένων Βούρλων η άναρχη και αυθαίρετη απόθεση μεγάλων σε όγκο απορριμμάτων, όπως προϊόντα κηπουρικών εργασιών (κλαριά, φύλλα, χόρτα κ.λπ.), παλιά έπιπλα, άχρηστες οικιακές συσκευές, στρώματα κ.λπ., η αποκομιδή των οποίων προβλέπεται από τον Κανονισμό Καθαριότητας να πραγματοποιηθεί εντός δέκα (10) ημερών από την ειδοποίηση στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Καμένων Βούρλων.

Για την αποκομιδή τους καλούνται οι υπεύθυνοι να μη βγάζουν τα ογκώδη απορρίμματα στο πεζοδρόμιο από πριν, αλλά μόνο κατόπιν συνεννόησης με το Τμήμα Περιβάλλοντος και να τα τοποθετούν σε σημείο που δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων. Σε αντίθετη περίπτωση θεωρείται ότι καταλαμβάνουν δημοτικό χώρο και επιβάλλεται η καταβολή προστίμου.

Τα προϊόντα κηπουρικών εργασιών συσκευάζονται σε πλαστικούς, ανθεκτικούς σάκους, όπως τα οικιακά απορρίμματα. Σε περίπτωση απορριμμάτων που δεν είναι τοποθετημένα σε σάκους επί του πεζοδρομίου ασυσκεύαστα, επιβάλλεται πρόστιμο στον υπεύθυνο. Υπόλοιπα κοπής δέντρων, θάμνων, κλαδιά κ.λπ. συσκευάζονται σε ελαφριά δεμάτια, δεμένα με ανθεκτικό σχοινί ή σύρμα, για την εύκολη φόρτωσή τους.

Υπόλοιπα χώματος και κοπροχώματος απομακρύνονται υποχρεωτικώς από τους υπεύθυνους με δικά τους μέσα. Μπάζα που προέρχονται από μικροεπισκευές μεταφέρονται με ευθύνη και δαπάνη του ιδιοκτήτη, νομέα ή κατόχου του χώρου από τον οποίο προέρχονται.

Ο Δήμος ζητά τη συνεργασία σας για τη διατήρηση ενός ικανοποιητικού επιπέδου καθαριότητας της δημοτικής περιοχής και του περιβάλλοντος γενικότερα.

Για πληροφορίες και διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με την Προϊσταμένη του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Καμένων Βούρλων, κ. Αθανασία Ανεστοπούλου στο τηλέφωνο 2235350023, τις εργάσιμες ώρες και ημέρες.

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2022 | 12:26 pm


Καμενα Βουρλα - Ειδήσεις και Νέα

BMW Motorrad Days 2022 | NewsAuto.gr - Newsauto

BMW Motorrad Days 2022 | NewsAuto.gr  Newsauto

Δημοσιεύθηκε στις 7 June 2022 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καμενα Βουρλα