Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φθιώτιδας   >   Καμενα Βουρλα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ: Μια αύξηση που δημιουργεί απορίες και ερωτηματικά…

Του Γιάννη Σκούφια [ Ενεργός Πολίτης – Οικονομολόγος ] - 10/12/2023


Λίγο πριν το τέλος της θητείας της η Δημοτική Αρχή πρότεινε οριζόντια αύξηση 20% στα Δημοτικά Τέλη, η οποία εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή [ΑΔΑ: 6ΜΤΨΩΚ1-ΝΟΖ ] και τελεσίδικα θα κληθεί να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο

Και εδώ ανακύπτουν κάποια ερωτήματα:
[1]… Με ποιο σκεπτικό η πολιτική ηγεσία του κ Συκιώτη επιλέγει να συνδέσει την αποχώρηση της από το Δήμο με μια επώδυνη απόφαση για την τσέπη των δημοτών;
[2]… Νομιμοποιείται ηθικά μια Δημοτική Αρχή που βρίσκεται σε διαδικασία αποχώρησης να παίρνει μια τόσο σοβαρή απόφαση, λίγο πριν παραδώσει τα ηνία;
[3]… Έχει λογική μια τέτοια απόφαση όταν οι δημότες δεινοπαθούν από την ακρίβεια, το υψηλό ενεργειακό κόστος και την πίεση από τη δύσκολη καθημερινότητα;
[4]… Ο υπολογισμός του κόστους λειτουργίας της υπηρεσίας είναι…σωστός; [βλ. συν. πίνακα]
§ Γιατί στον υπολογισμό του έτους 2023 έλαβε υπόψη αφαιρετικά το 75% της χρηματοδότησης για τις προσλήψεις εργαζομένων 55-67 ετών μέσω ΟΑΕΔ… και γιατί δεν έκανε το ίδιο και για το έτος 2024; Αφού τα χρήματα τα παίρνει από τον ΟΑΕΔ γιατί να τα πληρώσουν και οι δημότες;
§ Γιατί αφού γνωρίζει ότι το προϋπολογισθέν (αρχικό) κόστος λειτουργίας της υπηρεσίας του έτους 2023 ήταν 2.008.948,08 € και με τις 8 αναμορφώσεις διαμορφώθηκε σε 1.866.503,10 € δηλ. μειώθηκε κατά 142.444,98 €… πρότεινε για το έτος 2024 αυξημένο κόστος λειτουργίας κατά 375.016,54 €;
§ Υπάρχουν στοιχεία που να δικαιολογούν αυτές τις αυξήσεις στους επιμέρους κωδικούς δαπανών;
[5]…Ο νέος Δήμαρχος κ Κυρμανίδης συμφωνεί με αυτή την απόφαση; Δεν οφείλει να πάρει θέση πριν την σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ;

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ….. ..
[1]… Το θέμα των Τελών δεν είναι μόνο λογιστικό. Τόσα έσοδα, τόσα έξοδα άρα αυξάνω 20% τα τέλη όπως μας λέει ο κ Γάκης και η Δημοτική αρχή. Πρέπει να δούνε κάθε δαπάνη ξεχωριστά. Χρειάζεται αναθεώρηση του κόστους, από μηδενική βάση, ώστε να μειώσουμε την επιβάρυνση του δημότη και του επιχειρηματία….
[2]… Πρέπει να γίνουν ενέργειες για την ακριβή καταγραφή του συνόλου των τετραγωνικών μέτρων της οικιακής και επαγγελματικής χρήσης σε όλη την έκταση του Δήμου. Με την καταγραφή θα γίνει και μείωση συντελεστών και δικαιότερη κατανομή των τελών μεταξύ των δημοτών.
[3]… Πρέπει να διαμορφωθούν ξεχωριστοί μειωμένοι συντελεστές, όπως κάνουν πολλοί Δήμοι:
§ Για τις αποθήκες των αγροτών και επιχειρηματιών
§ Για τους επαγγελματίες των χωριών (καφενεία, μπακάλικα, κλπ)

ΕΠΙΛΟΓΟΣ …
Ναι μεν τα Δημοτικά Τέλη είναι ανταποδοτικά, αλλά… ας μην κοροϊδευόμαστε !
Απολαμβάνουμε ανταποδοτικά ανάλογες υπηρεσίες σε καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμό;
Είμαστε ικανοποιημένοι με την ποιότητα των δημοτικών υπηρεσιών;
ΟΧΙ, βέβαια.
Κάτι πρέπει να γίνει για να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες από τον Δήμο.
Ελπίζω ότι ο νέος Δήμαρχος θα ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα !
-------------------------

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2023 | 5:59 pm


56χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του στα Καμένα Βούρλα

Τον βρήκε νεκρό φιλικό του πρόσωπο που ανησύχησε όταν δεν απαντούσε στο τηλέφωνο…

Νεκρός μέσα στο σπίτι του στα Καμένα Βούρλα, βρέθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής (8/12), 56χρονος.

Δεν απαντούσε τις τελευταίες ώρες στο κινητό και φιλικό του πρόσωπο που τον αναζήτησε, τον βρήκε χωρίς τις αισθήσεις του και μετά το αρχικό σοκ ειδοποίησε την αστυνομία.

Αστυνομικοί του ΑΤ Καμένων Βούρλων έφτασαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι ήταν από ώρες νεκρός, ενώ απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή του καταναλώνοντας χάπια.

Περισσότερα στοιχεία ωστόσο αναμένονται από τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής που παραγγέλθηκε.

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2023 | 6:23 am


Αγριεύει ο καιρός …
Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2023 | 5:28 am


Διακοπή νερού στα Καμένα Βούρλα - 7/12/2023

ΔΙΑΚΟΠΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗ Τ.Κ. ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ 07/12/2023

Σας ενημερώνουμε οτι στις 7/12/2023 στα Καμένα Βούρλα θα υπάρξει γενική διακοπή στο δίκτυο ύδρευσης απο τις 08:00 εως τις 14:00, λόγω εργασιών της ανάδοχης εταιρείας στην τηλεμετρία του δικτύου ύδρευσης.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση σας.Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2023 | 8:17 am


Καμένα Βούρλα: Σύλληψη για χασίς, αδασμολόγητο καπνό και όπλα

Στον ανακριτή 46χρονος…

Στη σύλληψη ενός 46χρονου στα Καμένα Βούρλα, προχώρησαν το μεσημέρι της Δευτέρας (4/12) αστυνομικοί της ΟΠΚΕ Λοκρών για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων, καθώς και για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 1 δενδρύλλιο ινδικής κάνναβης ύψους 40
εκατοστών μέσα σε γλάστρα, συνοδευόμενο από ειδική λάμπα φωτισμού, 177,4 γραμμάρια χασίς κατανεμημένα σε κυτία, δύο ζυγαριές ακριβείας, μεταλλικούς τρίφτες, αλλά και μεταλλικά καλαμάκια με υπολείμματα ναρκωτικής ουσίας (κοκαΐνη), καθώς και 756 γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού. 

Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκαν σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, σπρέι πιπεριού και δύο μαχαίρια.

Ο συλληφθείς, που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για συναφή αδικήματα, οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης (5/12) στον Ανακριτή όπου και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την επομένη στις 10:30’.

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2023 | 4:39 pm


Καμένα Βούρλα 1952

Βρισκόμαστε στα Καμένα Βούρλα, παραθαλάσσιο χωριό της Φθιώτιδας. Ο κινηματογραφιστής καταγράφει τη συντροφιά του που επισκέπτεται τον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος, επί της οδού Γερασίμου Βασιλειάδη. Βλέπουμε μέρη του κτίσματος, την είσοδο και το καμπαναριό του. 


Στη συνέχεια έχουμε πλάνα της συντροφιάς στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου «Ράδιον», πνιγμένο στις πικροδάφνες, στη σκιά του όρους Κνημίδα. 

Πρόκειται για χαρακτηριστικό δείγμα αρχιτεκτονικής της δεκαετίας του '30, σε σχέδια του Γερ. Μολφέση. Ακολουθεί προσκύνημα γυναικών της παρέας σε μικρό εικονοστάσιο. 
Στο επόμενο πλάνο παρακολουθούμε μια ηλικιωμένη, μαυροντυμένη γυναίκα κι έναν ηλικιωμένο άντρα με μαγκούρα με τα κατσικάκια τους στο προαύλιο μιας ταβέρνας. 

Οι γυναίκες της συντροφιάς χαϊδεύουν τα μικρά ζώα, πριν καθίσουν να απολαύσουν το γεύμα τους στο κατάφυτο τοπίο. Μια γυναίκα προσπαθεί να καβαλήσει ένα σαμαρωμένο γαϊδουράκι, κάτι που καταφέρνει με τη βοήθεια ντόπιων και φίλων που ακινητοποιούν το ζώο κι ενθουσιασμένη το οδηγεί για λίγο. 

Η δεύτερη γυναίκα που επιχειρεί τα καταφέρνει πιο εύκολα και νιώθει άνετα κρατώντας τα χαλινάρια του. Τελευταίο πλάνο ένα σκάφος που διασχίζει τα νερά του Ευβοϊκού Κόλπου.

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2023 | 11:29 am


Θα δοκιμάζατε μπάνιο στις πηγές Κουνιαβίτη στα Καμένα Βούρλα αυτή την εποχή;

Όποιος τολμάει να σηκώσει χέρι...

Μόλις μπει ο Δεκέμβρης και συγκεκριμένα στις 3/12, η ομάδα Comboride ετοιμάζεται για μια πολύ ξεχωριστή απόδραση και αρκετά τολμηρή για όσους θελήσουν.

Η απόδραση περιλαμβάνει πεζοπορία στο επιβλητικό όγκο που υψώνεται απότομα πάνω από το Άγιο Κωνσταντίνο και τα Καμένα Βούρλα, το μικρού σχετικά ύψους (938 μ.) όρος Κνημίδα, την ανατολική απόληξη του Καλλιδρόμου. Στην περιοχή ζούσαν οι Επικνημίδιοι Λοκροί και κνημίδα είναι το μέρος της πανοπλίας που προστατεύει την κνήμη.

Το εντυπωσιακό στοιχείο που προσφέρει η Κνημίδα είναι η περιμετρική θέαση προς τη βόρεια Εύβοια και τον Ευβοϊκό κόλπο, τον Παγασητικό κόλπο, τα Καμένα Βούρλα, τον Άγιο Κωνσταντίνο, τα στενά των Θερμοπυλών, το δέλτα του Σπερχειού, το σύνολο του Μαλιακού κόλπου και μεγάλο μέρος του λαμιακού κάμπου. Όλα τα παραπάνω σας περιμένουν όλα στο… πιάτο, ανάμεσα σε βραχώdεις σχηματισμούς, χαράδρες και σπηλιές.

Η συνέχεια είναι για τους πιο τολμηρούς, αφού θα πραγματοποιηθεί στις «κρυμμένες» ιαματικές λίμνες του Κουνιαβίτη ή των Καλλυντικών (θερμοκρασία νερού περίπου στους 33-35 βαθμούς Κελσίου), όπου όποιος επιθυμεί μπορεί να βουτήξει, σε μια Κυριακή που θα τα έχει όλα.

Η διαδρομή των 8,9 χιλιομέτρων (διάρκεια 5 ώρες με στάσεις)
Θα ξεκινήσετε από τον οικισμό «Άλογο» πάνω από τα Καμένα Βούρλα, με «αεροπλανική» θέα προς Βόρειο Εύβοια, Λιχάδες, Όθρυ κι όπου πιάνει το μάτι. Θα συνεχίσετε μέχρι τη βρύση Γιαννάκη (μέσο διαδρομής) και από εκεί στο μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο σπήλαιο της Κνημίδας, στη σπηλιά Χάρβαλη. Μέσα από πυκνό δάσος θα οδηγηθείτε στην κόψη του φαραγγιού για να φτάσετε και να θαυμάσετε τον διάκοσμό από σταλακτίτες και σταλαγμίτες των δύο άλλων σπηλαίων (ανοιχτών θόλων) ολοκληρώνοντας μέσα από πευκοδάσος στα Καμένα Βούρλα.

Για την πεζοπορία αυτή δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός. Είναι κατάλληλη για όλους τους πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση.

Info

Δημοσιεύθηκε στις 1 December 2023 | 9:43 pm


Σεισμός 3,5 Ρίχτερ κοντά στα Καμένα Βούρλα


Σεισμική δόνηση των 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στα Καμένα Βούρλα

Σεισμική δόνηση των 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στα Καμένα Βούρλα το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο σεισμός που σημειώθηκε στις 6:36 το πρωί της Δευτέρας είχε επίκεντρο 12 χλμ. νότια-νοτιοδυτικά από τα Καμένα Βούρλα με το εστιακό βάθος στα 14,9 χλμ.

skai.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2023 | 8:22 am


Εκλογές στον σύλλογο «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» ΚΑΡΥΑΣ (updated)

Ο ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» ΚΑΡΥΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ 9:00 π.μ— 5:00 μ.μ. 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου << Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ>> ΚΑΡΥΑΣ προκήρυξε σύμφωνα με το καταστατικό του, εκλογές για το νέο Δ.Σ και την Εξελεγκτική Επιτροπή. 

Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 10/12/2023 ημέρα ΚΥΡΙΑΚΗ και ώρα 9:00 π.μ έως 5:00 μ.μ. 
Θα προηγηθεί η Απολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών μας από ώρα 9:00 π.μ έως 10:00 π.μ 
Χώρος πραγματοποίησης των εκλογών το Πνευματικό Κέντρο Καρυάς. 

Δικαίωμα ψήφου στις εκλογές έχουν όλα τα ταμειακώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου και όσα εγγραφούν και τακτοποιηθούν τρείς (3) ημέρες πριν τις εκλογές. 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ 

Όσα μέλη του Συλλόγου επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα, οφείλουν να αποστείλουν μέχρι και την Πέμπτη 07-12-2023 σχετική αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
 Σε περίπτωση μη απαρτίας την πρώτη Κυριακή στις 10-12-2023 οι εκλογές επαναλαμβάνονται την επόμενη Κυριακή στις 17-12-2023 με όσα μέλη και αν παρευρίσκονται. Από το Δ.Σ του Συλλόγου
---------------------------------------------------

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (28/11/2023)

<<Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ >> ΚΑΡΥΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023.

Αιτήσεις εγγραφής και υποψηφιοτήτων γίνεται στο Βιβλιοπωλείο Τρίγκα Ιωάννη στα Καμένα Βούρλα. Οι εγγραφές και οι υποψηφιότητες λήγουν στις 07-11-2023. Η συνδρομή για όλους είναι 10 ευρώ και θα γίνει την ημέρα των εκλογών.

Επίσης ο Σύλλογος ΚΑΡΥΑΣ << Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ >> συγκαλεί Λαΐκή Συνέλευση όλων των Δημοτών Καρυάς – Καμένων Βούρλων στο CAFE ΘΡΟΝΙΟ την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 17:00 μ.μ. στα Καμένα Βούρλα. Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6978206129.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
----------------------------------------------------------------------------------
Οι υποψήφιοι είναι οι παρακάτω(εμφανίζονται με αλφαβητική σειρά):
-Γκολφομήτσος Αθανάσιος του Γεωργίου(Μπαλταγιάννης)
-Γκολφομήτσου Βασιλική του Ιωάννη
-Γουλιώτη Αικατερίνη του Θεοδώρου
-Καραμαργιός Γεώργιος του Αθανασίου
-Καραμαργιός Ιωάννης του Δημητρίου
-Κίτσιος Δημήτριος του Χρήστου(Τσαπάρας)
-Κουτσαύτη Παρασκευή του Κωνσταντίνου
-Λιακόπουλος Δημήτριος του Κωνσταντίνου
-Μήτσιου Αθηνά του Νικολάου
-Μήτσιου Ιωάννα του Γεωργίου
-Μπαλτάς Γεώργιος του Χαραλάμπους
-Μπαλτά Ευαγγελία του Δημητρίου
-Σοροπάνης Δημήτριος του Ιωάννη
-Τρίγκας Δήμος του Βασιλείου(Πετράς)
-Τρίγκα Ροϊνά Παναγιώτα του Δήμου
Καλή Επιτυχία σε όλους.

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2023 | 5:25 pm


Καμένα Βούρλα: Έκανε δώρο στον Μητσοτάκη ένα... «κασελάκι» -Τι απάντησε ο πρωθυπουργός

Τα Καμένα Βούρλα επισκέφθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου τον υποδέχτηκε ο νέος δήμαρχος, Ηλίας Κυρμανίδης.

Κάτοικος της περιοχής έκανε στον πρωθυπουργό ένα απροσδόκητο δώρο.

Συγκεκριμένα, του έδωσε ένα ξύλινο κασελάκι, λέγοντας: «Σας έφερα κασελάκι κατασκευής μου».

Με τον πρωθυπουργό να απαντά χαριτολογώντας: «Aλλού έπρεπε να το κάνεις το δώρο αυτό, αλλού να το χαρίσεις, αλλά κι έτσι ωραίο είναι».

«Θα το κάνω εξαγωγή Γερμανία. Είναι για καρτέλες», πρόσθεσε ο κάτοικος της περιοχής.
«Τι δώσατε στον πρωθυπουργό;», τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι στις κάμερες.
«Ένα κασελάκι, μια καρτελοθήκη κατασκευής μου που την κάνουμε εξαγωγή εδώ και χρόνια στη Γερμανία», απάντησε.

«Και όταν το είδε πως αντέδρασε;».
«Το είδε με ενδιαφέρον. Και δεν ξέρω, μπορεί να χωράνε κι εκεί μέσα τώρα», απάντησε ο κάτοικος, υπαινισσόμενος τις αποχωρήσεις βουλευτών και στελεχών από τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.Και εδώ το σχετικό άρθρο απο το lamiareport.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2023 | 3:47 pm


Από σήμερα ο δήμος μας είναι πιο φτωχός με τον χαμό του αγαπητού φίλου Θανάση Φλωράκη

Ήξερα τον Θανάση Φλωράκη προσωπικά. Ήταν καλός άνθρωπος και άοκνος εργάτης της τοπικής αυτοδιοίκησης παρά τα προβλήματα υγείας που τον ταλάνιζαν αρκετό καιρό.

Ας αναπαυθεί εν ειρήνη.  

Ως φόρος τιμής, θα αναδημοσιεύουμε παλαιότερο άρθρο που εκθείαζε τις πάντα ορθολογιστικές του απόψεις αναφορικά με την τοπική αυτοδιοίκηση  


Δημοσιεύθηκε στις 18 November 2023 | 6:50 pm


Έφυγε από την ζωή ο Θανάσης Φλωράκης…

Θλίψη προκαλεί η είδηση στη Λοκρίδα και γενικότερα στη Φθιώτιδα, ότι έφυγε από την ζωή ο Θανάσης Φλωράκης.

Ο Θανάσης Φλωράκης “έφυγε” από την ζωή σε ηλικία 62 ετών. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Ένας πολύ ενεργός πολίτης ο οποίος είχε ασχοληθεί με τα κοινά, έχοντας διατελέσει και Αντιδήμαρχος στον Δήμο Καμένων Βούρλων.

Η κηδεία του θα γίνει στον Λογγό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, το Σάββατο 18/11/2023 και ώρα 12:00.

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2023 | 9:28 am


Καμένα Βούρλα - Προϋπολογισμός Έτους 2024

Αγαπητοί αναγνώστες

Το budgeting όπως λένε στην πιάτσα, (δηλαδή η κατάρτιση του προυπολογισμού) αλλά και ο έλεγχος του, στους Δήμους, είναι η διοικητική πράξη με την οποία προσδιορίζονται τα αναμενόμενα έσοδα και καθορίζονται τα όρια των εξόδων για ένα οικονομικό έτος.

Για την κατάρτιση λοιπόν του προϋπολογισμού στους Δήμους, απαιτείται η ύπαρξη του ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (το περιεχόμενο του οποίου προσδιορίζεται με γνώμονα τη δυνατότητα χρηματοδότησής του) και αποφάσεις σχετικά με αναπροσαρμογή ή μη αναπροσαρμογή των ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ (Δημοτικά Τέλη και Τέλη Ύδρευσης-Άρδευσης-Αποχέτευσης)

Όλο αυτό, ως διαδικασία, δεν γίνεται όποτε μας καπνίσει, αλλά έχει deadlines (όπως λένε στην πιάτσα) και πρέπει να γίνεται μέσα σε καθορισμένες ημερομηνίες.

Δηλαδή
Έως 31/8 η Οικονομική Επιτροπή καταρτίζει το σχέδιο του Π/Υ και της Αιτιολογικής Έκθεσης
Έως 20/9 η Οικονομική Υπηρεσία ενσωματώνει το σχέδιο του Π/Υ σε ηλεκτρονική βάση για έλεγχο από το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας και μετά ενσωμάτωση πιθανών υποδείξεων του Παρατηρητηρίου και σύνταξη του τελικού σχεδίου Π/Υ
Έως 15/11 το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίζει τον Π/Υ
Έως 25/11 ο Π/Υ αποστέλλεται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο και επικύρωση αυτού. Και μετά ανάρτηση του Π/Υ στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Αν και οι προθεσμίες κατάρτισης και έγκρισης του Budget είναι ενδεικτικές, από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι θα πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα deadlines, ώστε με την έναρξη του οικονομικού έτους να έχουμε εγκεκριμένο Π/Υ για την απρόσκοπτη πλήρη και σύννομη λειτουργία του Δήμου.

Αν δεν έχουμε εγκεκριμένο Προϋπολογισμό την 1η Ιανουαρίου ο Δήμος υπολειτουργεί, καθόσον μπορεί να διενεργεί μόνο τις συγκεκριμένες δαπάνες του άρθρου 158 του ΔΚΚ.

Η Νομοθεσία βέβαια δίνει τη δυνατότητα για παράταση μέχρι την 31η Μαρτίου ..
ΑΛΛΑ αν δεν έχουμε εγκεκριμένο Προϋπολογισμό μέχρι 31η Μαρτίου… από 1η Απριλίου ο Δήμος μπορεί να διενεργεί ΜΟΝΟ δαπάνες Μισθοδοτικές και Ασφαλιστικές, και καμιά άλλη δαπάνη, ούτε αυτή της προμήθειας καυσίμων για την κίνηση οχημάτων.

Πάμε να δούμε τις δικές μας πομπές …
ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ ΕΤΟΥΣ 2024
Για μια ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές
Σήμερα 16/11 συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο και ένα από τα θέματα προς συζήτηση είναι η “ 7η Αναμόρφωση του Π/Υ Έτους 2023” αντί να συζητούνται οι διοικητικές πράξεις του Έτους 2024 !!!

Ποιος έχει την ευθύνη;
Η Οικονομική Υπηρεσία του κ Γάκη ή η απερχόμενη Αιρετή Διοίκηση του κ Συκιώτη;
Και τι κάνει η Νέα Διοίκηση του κ Κυρμανίδη;
Θα τον κάνει αυτή όταν θα αναλάβει την 1/1/2024 ;

Εδώ θα εκτιμούσαμε να έχουμε απαντήσεις από κάποιον αρμόδιο, από όποιον δηλαδή που θεωρεί τον εαυτό του αρμόδιο …
είναι ο Γιάννης? Είναι ο Ηλίας? Είναι ο Δημήτρης? Δεν ξέρω … τι να πω!

Όποιος έχει τα ‘καλαμπαλίκια’ να μας απαντήσει και εμάς τους απλούς δημότες!

Με τιμή
Κώστας Γιαννακούρος

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2023 | 8:17 pm


Αποφασισμένος για τομές στην Αστυνομία ο Γιάννης Οικονόμου. Στα Καμ. Βούρλα το συνέδριο της ΠΟΑΞΙΑ

Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε βαθιές τομές και να ταράξουμε πολύ τα νερά σε ότι αφορά στην βελτίωση της εικόνας και της δουλειάς που παράγει η Ελληνική Αστυνομία, τόνισε από τα Καμένα Βούρλα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, συμμετέχοντας στο 33ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο κύριος Οικονόμου επεσήμανε πως η αστυνομία προσπαθεί να είναι παντού, καλούμαστε να διαχειριστούμε δύσκολες καταστάσεις με νόμους και κανόνες. Έκανε αυτοκριτική για τις παθογένειες του σώματος και πρόσθεσε πως πρέπει να βάλουμε προτεραιότητες.

Μέσα από το Star Κεντρικής Ελλάδας ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας Ανδρέας Βέλιος και ο πρόεδρος της Ένωσης στη Στερεά Ελλάδα Γιώργος Μπράνης, τόνισαν την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που βιώνει το σώμα.

Το συνέδριο χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κύριος Συμεών και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιάννης Μπούγας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο tvstar.gr
..

Δημοσιεύθηκε στις 7 November 2023 | 9:36 am


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ:

Θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη αιμοδοσία
19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
10:00-13:00
Κλειστό Γυμναστήριο Καμένων Βούρλων — στον χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νεανικός Παλμός»
ΔΩΣΤΕ ΑΙΜΑ — ΣΩΣΤΕ ΖΩΕΣ


Δημοσιεύθηκε στις 7 November 2023 | 6:25 am


ΕΛ.ΤΑ Φθιώτιδας: Κλείνουν τα καταστήματα σε Άγιο Κωνσταντίνο και Μώλο

ΕΛ.ΤΑ Φθιώτιδας: Έρχεται νέα υποβάθμιση – Κλείνουν καταστήματα» / Η κραυγή των εργαζομενων

Καθημερινά τα ΕΛ.ΤΑ υποβαθμίζονται ενώ δυο ακόμη υποκαταστήματα θα σταματήσουν από την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου να λειτουργούν στη Φθιώτιδα.

«Οι κυβερνητικές επιλογές δεν ήταν οι κατάλληλες για να σταθούν τα ΕΛΤΑ στο ρόλο τους. Έκλεισαν 150 υποκαταστήματα και δυστυχώς προβλέπεται να κλείσουν και αλλά,» δηλώνει στον Λαμία FM-1 96.2 ο πρόεδρος των εργαζομενων ΕΛ.ΤΑ Φθιώτιδας, Βάιος Μπουρογιάννης.

« Άγιος Κωνσταντίνος και Μώλος κλείνουν την Δευτέρα και μένουν μόνο τα Καμένα Βούρλα για να εξυπηρετούν την περιοχή. Συζητάνε ακόμη να κλείσει το κατάστημα στην Τιθορέα ενώ κλείνει και η Μαλεσίνα και ολόκληρη Λοκρίδα εξυπηρετείται μόνο από την Αταλάντη. Δυστυχώς θα χαθούν περισσότερες από 1500 θέσεις εργασίας διαφόρων μορφών. 

Η διοίκηση τονίζει πως δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα της καθημερινής υπηρεσίας. Μέχρι και μείωση μισθών δεχθήκαμε, δύο φορές μάλιστα, αλλά η διοίκηση δεν κάνει κανένα βήμα για την βελτίωση.»

Ακούστε την σχετική συνέντευξη στο LamiaFM1.gr

Δημοσιεύθηκε στις 3 November 2023 | 8:32 pm


Ξεκινούν οι εργασίες για το αποχετευτικό δίκτυο του Αγίου Κωνσταντίνου

Λύση στο πρόβλημα της αποχέτευσης του Αγίου Κωνσταντίνου δίνει η δημοτική αρχή των Καμένων Βούρλων.

Σε συνεργασία με την ΔΕΥΑ Λαμίας υπογράφηκε σήμερα η κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου, ενός έργου που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες και έχει προϋπολογισμό 7 εκατομμύρια 800 χιλιάδες Ευρώ.

Μάλιστα όπως τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης, σύντομα θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού του Αγίου Κωνσταντίνου.

Για το σημαντικό έργο που παράγει η ΔΕΥΑΛ μίλησε στο Star o πρόεδρός της Σωτήρης Κουτσουβέλης.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο tvstar.gr

Δημοσιεύθηκε στις 3 November 2023 | 8:00 pm


Φο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας: Το ποσοστό καθαρής ανακύκλωσης των Δήμων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΘΑΡΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥ)ΔΗΜΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΤΟΣ 2022
 Το ποσοστό της καθαρής ανακύκλωσης αφορά στην ανάκτηση του μπλε κάδου στοσύνολοτων απορριμμάτων του Δήμου.
 Τα στοιχεία ανακύκλωσης προέρχονται από την Ε.Ε.Α.Α. Α.Ε..
 Για τους Δήμους Τανάγρας & Αλιάρτου – Θεσπιέων δεν υπάρχουν διακριτά στοιχεία.
 Στους Δήμους όπου δεν υπάρχει καταχώρηση, δεν υπήρχαν διαθέσιμα στοιχεία ποσοτήτων απορριμμάτων, δεδομένου ότι η διαχείριση των απορριμμάτων τους γίνεται σε ΧΥΤΑ την ευθύνη των οποίων δεν έχει ο ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.
 ΚΔΑΥ = Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών.

Θήβα: 26/10/2023

fonografos.net

Δημοσιεύθηκε στις 31 October 2023 | 6:04 am


Μην ξεχάσω την Κυριακή … να αλλάξω την ώρα ...

Όπως κάθε χρόνο, την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, τα ρολόγια γυρίζουν μια ώρα πίσω, στο πλαίσιο της προσαρμογής στη χειμερινή ώρα. 

Συγκεκριμένα, στις 29 Οκτωβρίου, θα κερδίσουμε μια ώρα ύπνου, καθώς οι δείκτες των ρολογιών τα ξημερώματα της Κυριακής στις 04:00 π.μ πρέπει να τους διορθώσουμε και να δείξουν 03:00 π.μ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών λέει ..., «σας υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της θερινής ώρας, ως ισχύει σύμφωνα με την οδηγία 2000/84/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ε.Ε. της 19ης Ιανουαρίου 2001, σχετικά με τις διατάξεις για τη θερινή ώρα. 
Ως εκ τούτου οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα πίσω, δηλαδή από 04:00 π.μ. σε 03:00 π.μ.»

Καλό Χειμώνα ... Αν και βλέπω ότι το γαϊδουροκαλόκαιρο καλά κρατεί ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 October 2023 | 8:07 am


Πρόγραμμα Εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

Για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου προγραμματίσθηκαν και θα γίνουν στον Δήμο Καμένων Βούρλων οι εξής εορταστικές εκδηλώσεις:

Δ.Ε. Αγίου Κωνσταντίνου
• Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Νομικών - Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), Τραπεζών και οικιών από της ογδόης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2023.

• Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων - ΝΠΔΔ και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2023.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου
• Ώρα 7:00 – Οι καμπάνες της Εκκλησίας θα σημάνουν χαρμόσυνα.
• Ώρα 9:30 – Προσέλευση σχολείων στην Εκκλησία.
• Ώρα 9:45 – Προσέλευση επισήμων στην Εκκλησία.
• Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις 10:00 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2023.
• Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας.
• Επιμνημόσυνη Δέηση.
• Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ένδοξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
• Θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων.

Δ.Ε. Καμένων Βούρλων
• Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Νομικών - Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), Τραπεζών και οικιών από της ογδόης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2023.
• Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων - ΝΠΔΔ και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2023.
• Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στις 10:30 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2023.
• Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την εκπαιδευτικό του Δημοτικού Σχολείου Καμένων Βούρλων, Ελένη Παναγιώτου.
• Επιμνημόσυνη Δέηση.
• Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ένδοξων νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
• Θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων.

Δ.Ε. Μώλου
• Γενικός Σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Νομικών - Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), Τραπεζών και οικιών από της ογδόης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2023.
• Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων - ΝΠΔΔ και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2023.
• Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου στις 10:30 το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2023.
• Επιμνημόσυνη Δέηση.
• Τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των ένδοξων νεκρών.
• Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.
• Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
• Θα ακολουθήσει παρέλαση των μαθητών και μαθητριών των Σχολείων.

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2023 | 6:03 am


Την Παρασκευή η Λαϊκή Αγορά στα Καμένα Βούρλα

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί η Λαϊκή Αγορά στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στα Καμένα Βούρλα, λόγω της αργίας της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου. (Αντί  δηλαδή του Σαββάτου που θα γινόταν κανονικά)


Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2023 | 9:53 am


Καθαρισμός παραλίας

Επιστολή αναγνώστη


Καλημέρα,

Μένω μόνιμα στην Αθήνα και σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο έρχομαι στα Καμένα Βούρλα όπου έχω σπίτι. 

Εδώ και αρκετά Σαββατοκύριακα βλέπω την παραλία του Ασπρονερίου (και όχι μόνο) να παραμένει γεμάτη ξύλα και σκουπίδια από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις. 
Υπάρχει κάποιος λόγος που δεν έχει καθαριστεί ακόμα η παραλία από τον Δήμο? 

Τόσα σκουπίδια μπαίνουν και βγαίνουν από τη θάλασσα καθημερινά ανάλογα με τον καιρό. Ο Δήμος με τα μηχανήματά του θα πρέπει να καθαρίσει τα «χοντρά» σκουπίδια και στη συνέχεια οι εθελοντές πολίτες να καθαρίσουμε αυτά που δε μπορούν να πιάσουν τα μηχανήματα. 

Μου κάνει εντύπωση πως, ειδικά οι επαγγελματίες των Καμένων Βούρλων, αφήνουν ένα από τα πιο σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του Δήμου και του τουριστικού προϊόντος να απαξιώνεται έτσι. Εάν αυτά τα σκουπίδια δεν καθαριστούν τώρα, πως θα έρθει ο κόσμος για μπάνιο το καλοκαίρι. 

Κανονικά η παραπάνω συνδυαστική δράση Δήμου και εθελοντών θα πρέπει να γίνεται μια φορά το μήνα, εάν θέλουμε πραγματικά να έχουμε μια παραλία όπως πρέπει. 

Προσωπικά είμαι πρόθυμος να αναλάβω το συντονισμό και τα έξοδα για τον εθελοντικό καθαρισμό από πολίτες (σακούλες, γάντια, κλπ.). Θα πρέπει όμως πρώτα να γίνει ο «χοντρός» καθαρισμός από τα μηχανήματα.

Μια δεύτερη συνέπεια των πρόσφατων βροχοπτώσεων που επίσης δεν έχει αντιμετωπιστεί είναι τα κουνούπια.

Με εκτίμηση,
Πέτρος Μαχαίρας

Δημοσιεύθηκε στις 23 October 2023 | 1:16 pm


Πολιτικός Πολιτισμός στον Δήμο μας… Μια ουτοπία (;)…. που πρέπει να γίνει πράξη !

Του Γιάννη Σκούφια [ Ενεργός Πολίτης – Οικονομολόγος ] - 22/10/2023


Οι εκλογές τελείωσαν και τώρα όλοι μας πρέπει να επιδείξουμε πολιτικό πολιτισμό αντάξιο της δημοκρατίας. 

Γιατί στη δημοκρατία σημασία δεν έχει μόνον η τυπική της λειτουργία, αλλά και η ουσιαστική, η ποιοτική. 

Η ποιοτική της λειτουργία σχετίζεται με τη νοοτροπία, τη συμπεριφορά, την πρακτική, το δημοκρατικό ήθος και γενικά με όλα εκείνα τα στοιχεία, που συνθέτουν τον πολιτικό πολιτισμό.

Σε αυτό το πλαίσιο …

Οι δυο δήμαρχοι (απερχόμενος και επερχόμενος) οφείλουν :
[1]… Nα κάνουν πράξη την βασική τους προεκλογική εξαγγελία, πως αντίπαλός τους είναι τα προβλήματα του Δήμου και μόνον αυτά, γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο χρόνου. Και αυτό οφείλουν να το καταλάβουν και οι δυο και να δράσουν αναλόγως.
[2]… Πρέπει να φροντίσουν να επικρατήσει ένα κλίμα πολιτικού πολιτισμού στο Δήμο μας, μακριά από κάθε μορφής τοξικότητα και ένταση, σεβόμενοι και οι δυο δήμαρχοι πρώτιστα εμάς τους πολίτες.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Συκιώτης, οφείλει :
[1]… Να ασκήσει με πλήρη συνέπεια τα καθήκοντά του έως 31.12.2023
[2]… Να “ανοίξει την πόρτα του Δημαρχείου” στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο και την ομάδα του, ώστε (αυτοί) σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, να συντάξουν… το Τεχνικό Πρόγραμμα - τον Προϋπολογισμό και να προτείνουν τους συντελεστές των Δημοτικών Τελών και των Τελών Ύδρευσης-Άρδευσης-Αποχέτευσης, για το έτος 2024.
[3]… Να εισηγηθεί στην υπάρχουσα σύνθεση του ΔΣ, να τα ψηφίσουν, ώστε η νέα διοίκηση να είναι καθ’ όλα έτοιμη από την 1η Ιανουαρίου, να ξεκινήσει ανεμπόδιστα και χωρίς εκκρεμότητες το έργο της.

Ο επερχόμενος δήμαρχος Ηλίας Κυρμανίδης, πρέπει να κατανοήσει ότι :
Στον πολιτικό πολιτισμό δεν υπάρχουν καθεστωτικές νοοτροπίες και ηγεμονικές συμπεριφορές… Πολιτικός πολιτισμός σημαίνει ειλικρίνεια, ευθύτητα, εντιμότητα, υπευθυνότητα, διαφάνεια και συνέπεια..

Και εμείς οι πολίτες, πρέπει να κατανοήσουμε ότι :
Μια κοινωνία μπορεί να υπερηφανεύεται για τη γνησιότητα και την ποιότητα της δημοκρατίας της, όταν έχει να παρουσιάσει ένα υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού. Όχι θεωρητικά, αλλά πρακτικά, σε καθημερινή βάση, ως τρόπο ζωής και συμπεριφοράς με όπλα το διάλογο, το σεβασμό, την εποικοδομητική κριτική, την ειλικρίνεια, την υπευθυνότητα, τα επιχειρήματα. -------------------

Δημοσιεύθηκε στις 22 October 2023 | 4:47 pm


Ηλίας Κυρμανίδης μετά την εκλογική νίκη: “Ενωμένοι όλοι μαζί προχωράμε για το καλό του Δήμου Καμένων Βούρλων”

Η δήλωση του νέου Δημάρχου πλέον Καμένων Βούρλων κ. Ηλία Κυρμανίδη, στο εκλογικό του κέντρο στα Καμένα Βούρλα, μετά την μεγάλη του νίκη στις Δημοτικές Εκλογές 2023.


Σημειώνεται ότι ο κ. Γιάννης Συκιώτης επιδεικνύοντας πολιτικό πολιτισμό, ευχήθηκε καλή θητεία στον νέο Δήμαρχο με δήλωση του.


fonografos.net

Δημοσιεύθηκε στις 17 October 2023 | 9:46 am


Καμενα Βουρλα - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καμενα Βουρλα