Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φθιώτιδας   >   Καμενα Βουρλα    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καλοκαιρινή εκδήλωση Α.Σ ΑΡΗΣ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Αφίσα από την καλοκαιρινή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου στο χώρο του Δημοτικού σχολείου Αγ. Κωνσταντίνου



Δημοσιεύθηκε στις 24 July 2024 | 5:35 pm


“Βουλιάζουν” τα Καμένα Βούρλα από κόσμο: Η απάντηση του Δημάρχου για τα προβλήματα έλλειψης νερού

Βουλιάζουν από επισκέπτες τα Καμένα Βούρλα και τα χωριά του δήμου.

Τα ακριβά εισιτήρια των πλοίων από τη μία αλλά και η λειτουργία του Ε65 που μας έφεραν πιο κοντά με τη Θεσσαλία από την άλλη, είναι δύο από τις σημαντικότερες αιτίες που η Λουτρόπολη της περιοχής μας έγινε ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός.

Το κακό νέο είναι, ότι σε μία εποχή λειψυδρίας η περιοχή αντιμετωπίζει προβλήματα έλλειψης νερού σε αρκετές περιπτώσεις, και όπως εξηγεί στον Lamia Polis 87,7 ο Δήμαρχος Ηλίας Κυρμανίδης, όση θέληση και να υπάρχει, είναι ανθρωπίνως αδύνατον η Δημοτική Αρχή να μπορεί να τα αντιμετωπίζει άμεσα.

Δείτε το video:

lamianow.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2024 | 8:32 am


Πρόσκληση σε βραδιά παράδοσης από τον Όμιλο Παράδοσης και Λαογραφίας Καμένων Βούρλων

Στοχεύοντας στην προβολή και διάδοση της Παράδοσης και του Πολιτισμού του τόπου μας με βιωματικό τρόπο και τιμώντας τον πολιούχο της Λουτρόπολης Άγιο Παντελεήμονα σας προσκαλούμε σε ένα ξεχωριστό Σαββατόβραδο.



Δημοσιεύθηκε στις 23 July 2024 | 8:22 am


Δύο μέρες χωρίς νερό σε οικισμό στα Καμένα Βούρλα – τι καταγγέλει κάτοικος : “…αν πιάσει φωτιά πάνε όλα”

Το πρόβλημα υδροδότησης στα Καμένα Βούρλα εμφανίστηκε για μια ακόμη φορά. Μέσα στον καύσωνα, στην καρδιά του καλοκαιριού.

Μια κατάσταση επαναλαμβανόμενη η οποία δυστυχώς δεν βρίσκει άμεσα λύση και κάθε τρεις και λίγο οι κάτοικοι σε διάφορα σημεία της λουτρόπολης αλλά και του δήμου αντιμετωπίζουν ζητήματα. Οι καταγγελίες για το πρόβλημα είναι διαχρονικές. Είναι γνωστό ότι το παλαιό δίκτυο της περιοχής βγάζει συνεχώς θέματα.

Δείτε την σημερινή καταγγελία κατοικου

“Στον οικισμό που μένω στα Καμένα Βούρλα δεν υπάρχει νερό 2 μέρες τώρα. Ο Δήμος πουθενα. Ο οικισμός είναι μετά τον Κουνιαβιτη μέσα στα πεύκα, αν πιάσει φωτιά και χωρίς νερό πάνε όλα εδώ. Ελπίζω το ζήτημα να διευθετηθεί το συντομότερο.

Σας ευχαριστώ πολύ”

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο LamiaNow.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2024 | 7:04 am


Καμένα Βούρλα: Το 1ο Marina Street Festival είναι γεγονός!

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου έρχεται το 1ο Marina Street Festival στην Μαρίνα των Καμένων Βούρλων.

Πρόκειται για ένα μεγάλο καλοκαιρινό πάρτι που θα ξεκινήσει στις 8:00' το απόγευμα και έχει σκοπό να σας απογειώσει την καλοκαιρινή βραδιά.

Όσοι παρευρεθούν θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν φαγητά τύπου street food, να δροσιστούν με ποτά και cocktails και να απολαύσουν υπέροχη μουσική με την υπογραφή των DJ’s Junior Pappa, BRB & Bunce

Διαβάστε όλο το άρθρο και δείτε όλες τις φωτογραφίες στο LamiaReport.gr

Δημοσιεύθηκε στις 22 July 2024 | 7:00 am


Καμένα Βούρλα – ο Δήμος ‘φαρμακώνει’ τους δημότες με ακατάλληλο νερό

Από το φ/β


Εχθές βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα ακόμα τραγικό, έως άκρως επικίνδυνο συμβάν, από την πλευρά της νέας Δημοτικής Αρχής.
Είναι γνωστό σε όλους τους δημότες του Αγίου Κωνσταντίνου το πρόβλημα υδροδότησης του χωριού. 
Το 24ώρο, λοιπόν, που μας πέρασε,την Παρασκευή 19/7, εντοπίστηκε να μεταφέρεται ποσότητα

πόσιμου,για εμάς του κατοίκους του Αγίου Κωνσταντίνου,νερού σε πλαστική δεξαμενή (άκουσον,άκουσον!), που δεν πληρούσε τις προδιαγραφές μεταφοράς του, με φορτηγό που, επίσης,δε διέθετε καμία άδεια μεταφοράς της συγκεκριμένης δεξαμενής και με οδηγούς που δεν είναι Δημοτικοί υπάλληλοι. 

Για του λόγου το αληθές ,διεκπεραιωτές-οδηγοί ήταν ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καμένων Βούρλων,κύριος Αντεριώτης Σπυρίδων, και οι Δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, κύριος Αντωνίου Κωνσταντίνος και κύριος Δερνιτσιώτης Ιωάννης!

Στο σημείο αυτό, πρέπει οπωσδήποτε να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι το φορτηγό αυτό είναι του Δήμου και μέχρι πρότινος μετέφερε αδρανή υλικά. Σύμφωνα,επομένως, με τα προαναφερθέντα προκύπτει ένα μείζονος σημασίας ζήτημα θλιβερό αλλά και με άμεση επίπτωση στη δημόσια υγεία και στην ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής: η μέθοδος της παράνομης και επικίνδυνης αυτής μεταφοράς του δήθεν -πλέον- πόσιμου νερού καθιστά αυτόματα
το ίδιο το νερό αμφιβόλου ποιότητας,καθώς η ταυτότητα προέλευσής του είναι άγνωστη. Αυτό που, ωστόσο, γνωρίζουμε με πάσα βεβαιότητα, είναι ότι δεν έχει γίνει καμία δειγματοληψία και το νερό δεν έχει υποστεί την απαραίτητη χημική ανάλυση. Για αυτούς τους λόγους, κλήθηκε κατευθείαν στον χώρο η αρμόδια αστυνομική αρχή,της οποίας το αίτημα περί προσκόμισης και ελέγχου των σχετικών εγγράφων δεν ικανοποιήθηκε, αφού, όπως ήταν αναμενόμενο, κανένα έγγραφο δεν υπήρχε,μιας και κατόπιν δήλωσής τους "Θα προσκομιστούν σε δεύτερο χρόνο". Φυσικά, η υδροδότηση και η μεταφορά του νερού στο υδραγωγείο διακόπηκαν άμεσα.

Συνεπώς,από όποια οπτική κι αν εξετάσει το θέμα κανείς, καταλήγει στο τραγικό συμπέρασμα πως η υδροδότηση του χωριού μας όχι μόνο δεν πληροί καμία προδιαγραφή αλλά αποτελεί και υγειονομική βόμβα-κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Το ερώτημα το καίριο που τίθεται είναι το εξής: γιατί ήταν τόσο δύσκολο το πόσιμο νερό να μεταφερθεί με INOX δεξαμενή,όπως πραγματοποιούσε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή,και κάτω από συνθήκες και συγκεκριμένες προδιαγραφές με τις οποίες μεταφέρεται αντίστοιχα το γάλα;; Ας απαντήσουν οι αρμόδιοι παρακαλώ σύντομα με όση ειλικρίνεια και ανθρωπιά τους έχει απομείνει!!

Μετά από αυτό το γεγονός, ενημερώθηκα ότι υπάρχουν μαρτυρίες κατοίκων , μεταξύ άλλων και του Προέδρου , στο δημοτικό διαμέρισμα Ανάβρας του Δήμου Καμένων Βούρλων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι έχουν δει την υποτιθέμενη υδροφόρα να μεταφέρει νερό και στην δική τους περιοχή. Το συγκεκριμένο γεγονός ήρθε να συμπληρώσει και να αποτελέσει τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με ώθησε να κινητοποιηθώ.

Έτσι, από τη στιγμή που εχθές η αστυνομική αρχή τους έπιασε επ' αυτοφώρω και κινήθηκε αυτεπάγγελτα η όλη διαδικασία από το Αστυνομικό Τμήμα Καμένων Βούρλων, θεωρώντας χρέος μου απέναντι στον δήμο που υπηρέτησα για 2 τετραετίες, σήμερα 20/7, παρουσιάστηκα αυτοπροσώπως στο αστυνομικό τμήμα και κατέθεσα καταγγελία- αναφορά, ως εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το συμβάν.

Στο παρακάτω υλικό που επισυνάπτεται, μπορείτε να δείτε τη συγκεκριμένη δεξαμενή και το φορτηγό για να καταλάβετε λίγο καλύτερα τι συμβαίνει ακριβώς.

Μελετήστε με προσοχή τις φωτογραφίες καθώς μια εικόνα αντιστοιχεί σε χίλιες λέξεις!!! Όχι άλλο χαμηλά.... γιατί πιο χαμηλά για τον τόπο αυτόν δεν πάει!!!

Δημοσιεύθηκε στις 21 July 2024 | 8:47 am


Δήμος Καμένων Βούρλων: Ματαιώθηκε η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας


Ματαιώθηκε η 3η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καμένων Βούρλων

Δεν θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καμένων Βούρλων κ. Κώστα Κεφάλα, δεν θα πραγματοποιηθεί η 3η ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής, καθώς δεν κατατέθηκαν ερωτήσεις – θέματα από τους Δημοτικούς Συμβούλους.


Δημοσιεύθηκε στις 18 July 2024 | 4:46 pm


Χωρίς νερό οικισμός στον Άγιο Σεραφείμ Φθιώτιδας

Στον Αγ. Σεραφείμ στον οικισμό Αγ. Στεφάνου από αρχές Ιουνίου κάθε σαββατοκύριακο έχουμε πρόβλημα με το νερό. Βρήκαν υποτίθεται μια βλάβη και για δυο εβδομάδες είχαμε νερό

.... Σήμερα πάλι τα ίδια, ήρθε ο υδραυλικός του δήμου αλλά δεν έκανε τίποτα διότι δεν γεμίζει η δεξαμενή. Μας έδωσε όμως μια συμβουλή «υπομονή ως την Δευτέρα που θα έρθω και θα γυρίσω το νερό του χωριού για να γεμίσει»!

.... Δηλαδή με αυτή την ζέστη θα είμαστε τρεις μέρες χωρίς νερό; γιατί δεν το έκανε τώρα αφού ήταν εδώ;

....Παρακαλούμαι όλοι οι κάτοικοι του οικισμού τον Δήμαρχο κ. Κυρμανίδη όπως επιληφθεί του θέματος και να δώσει μια λύση διότι είμαστε σε απόγνωση.

Κάτοικοι του οικισμού

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2024 | 7:30 am


Εντοπίστηκε “ορφανή” χασισοφυτεία με 634 δενδρύλλια – θα έβγαζαν 1.200.000 εκ. ευρώ

Φυτεία με συνολικά –634– δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε εξαιρετικά δύσβατη δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση πλησίον ρέματος, στην Τοπική Κοινότητα Καλλίδρομου του Δήμου Καμένων Βούρλων Φθιώτιδας.

Για τον εντοπισμό της φυτείας, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα στοιχεία και δεδομένα, που συλλέχθηκαν με μεθοδικότητα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, οι οποίοι χθες (11-07-2024) νωρίς το πρωί, πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση, με την συνδρομή αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ο.Π.Κ.Ε της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας και της Ο.Π.Κ.Ε του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, διαπιστώθηκε ότι η φυτεία εκτεινόταν σε -6- ειδικά διαμορφωμένους χώρους – πατάρια, αποψιλωμένους με υψομετρική διαφορά και στο εσωτερικό τους εντοπίστηκαν -634- καλλιεργούμενα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως -1,20- μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον στον χώρο της φυτείας και πλησίον αυτής, εντοπίστηκαν:
• αυτοσχέδια δεξαμενή συγκέντρωσης νερού, για το πότισμα των δενδρυλλίων,
• -2- αυτοσχέδια πρόχειρα καταλύματα, τα οποία περιείχαν είδη οικοσκευής και κλινοσκεπασμάτων,
• διάφορα καλλιεργητικά εργαλεία, για την περιποίηση των δενδρυλλίων,
• λίπασμα και λάστιχο ποτίσματος,
• αυτοσχέδιοι κουβάδες νερού και είδη ένδυσης.

Γίνεται μνεία ότι από τη συγκομιδή των δενδρυλλίων, εκτιμάται ότι το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες, υπολογίζεται στα -1.200.000- περίπου ευρώ.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και σύλληψη των καλλιεργητών

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο lamianow.gr



Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2024 | 7:26 am


Θετική εξέλιξη! Ξεκινούν πάλι τα δρομολόγια από Άγιο Κωνσταντινό προς Σποράδες…

Όπως ανακοίνωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το απόγευμα της Τετάρτης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταικούρας μέσα στις επόμενες ημέρες από νέα πλοιοκτήτρια εταιρεία θα δρομολογηθούν εκ νέου τα δρομολόγια από Άγιο Κωνσταντίνο προς Σποράδες.

Διαβάστε την τοποθέτηση του

Αρμοδιότητα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών είναι η πλήρης ευθύνη για τον σχεδιασμό και την κατασκευή ή η συμβολή στη δημιουργία ποικίλων δημοσίων υποδομών.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του συνέδραμε στο έργο της αναβάθμισης του Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ σχεδίασε, χρηματοδοτεί και υλοποιεί, όπως ήδη ανέφερα, την ανάπλαση της παραλιακής οδού Αγίου Κωνσταντίνου.

Ως προς το πρόβλημα που γεννήθηκε με τη διακοπή των ακτοπλοϊκών δρομολογίων του Αγίου Κωνσταντίνου με τις Σποράδες, σημειώνω ότι το θέμα αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προσφάτως, σε Κοινοβουλευτική Ερώτηση, απάντησε:

«εξαιτίας της ταχύτητας που ανέπτυσσε το πλοίο, δημιουργούνταν υψηλός και έντονος κίνδυνος που προκαλούσε προβλήματα στις παράκτιες τουριστικές επιχειρήσεις και τους λουόμενους. Επί των ανωτέρω, είχαν υποβληθεί καταγγελίες – παράπονα από πολίτες της τοπικής κοινωνίας, στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές».

Συνέπεια αυτού, η πλοιοκτήτρια εταιρεία σταμάτησε τα δρομολόγια.
Το πρόβλημα που γεννάται για τον Άγιο Κωνσταντίνο είναι σοβαρό.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναζητήθηκε νέα πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να αντιμετωπισθούν – με επιτυχία – ανοικτά ζητήματα, και να δρομολογηθεί πλοίο από τις επόμενες ημέρες, μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου 2024.

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2024 | 4:37 pm


Ακαθάριστο το κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα

Δείτε την καταγγελία αναγνώστη για το ακαθάριστο κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βούρλα, το οποίο αποτελεί βραδυφλεγή «βόμβα» για την περιοχή τώρα το καλοκαίρι και το οποίο παραμένει ακαθάριστο για πολλά χρόνια.

«Κοντά στην συγκεκριμενη περιοχή βρίσκεται το πατρικό μου. Ο Δήμος, και πολυ σωστα επραξε, μας έστειλε να καθαρίσουμε το οικόπεδο μας πράγμα που εμείς το κανουμε κάθε χρονο για ευνόητους λόγους. Οντως εως τωρα το εχουμε καθαρίσει δυο φορες.

Σε πολύ κοντινή απόσταση υπαρχει κρατικός χώρος μεγάλης έκτασης με χόρτα θάμνους και βλάστηση ύψους ενός μέτρου και παραπάνω που χρήζει καθαρισμού ΧΘΕΣ

Εάν αυτος ο χώρος παρει φωτιά που ειναι δίπλα σε σπίτια ποιος θα φέρει την ευθύνη ;;;

Σημειωτέον ο χώρος δεν εχει καθαριστεί εδω κ παρα πολλα χρονια και απο τύχη δεν εχουμε θρηνήσει θύματα.

Σας ευχαριστω για το ενδιαφέρον εάν θελήσετε οτιδήποτε ειμαι στην διαθεςη σας
Στο κάμπινγκ του ΕΟΤ στα Καμένα Βουρλα
Και όταν ρωτήσαμε ποιος θα το καθαρίσει, η απάντηση ήταν «έλα ντε?»

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο LamiaReport.gr

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2024 | 11:34 am


Σοκ στα Καμένα Βούρλα με νεαρό σάτυρο να αυνανίζεται σε πολυσύχναστη παραλία – Συνελήφθη από τις αρχές

Έναν 29χρονο Λαμιώτη συνέλαβα οι άντρες της ειδικής Ομάδας ΟΠΚΕ το απόγευμα της Παρασκευής (5/7), καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες λουόμενων αυνανιζόταν δημοσίων σε πολυσύχναστη παραλία των Καμένων Βούλρων.

Ο νεαρός, όπως ισχυρίζονται οι άνθρωποι που κάλεσαν την αστυνομία, φέρεται να αυνανιζόταν χωρίς καμία ντροπή δημοσίως και μάλιστα μπροστά σε μικρά παιδιά και οικογένειες, αφού το περιστατικό σημειώθηκε σε γνωστό παραλιακό μαγαζί της Λουτρόπολης.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως ο συλληφθέντας αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ κατηγορείται για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και έτσι σχηματίστηκε ποινική δικογραφία από το τοπικό ΑΤ στα Καμένα Βούρλα, ενώ τώρα θα πρέπει να απολογηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2024 | 10:02 pm


Πρόσκληση - "Χόρεψε εσύ ψυχούλα μου για να σε καμαρώσω.."

Πνευματικό κέντρο Καινουρίου 

Κυριακή 7 Ιουλίου στο δικό μας μοναδικό πέτρινο προαύλιο της Κοιμήσεως Θεοτόκου Καινουρίου Φθιώτιδας!
Ώρα έναρξης: 9.00μμ


Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 10:37 pm


Ρομά συνελήφθησαν για ναρκωτικά στα Καμένα Βούρλα που ήθελαν να τα πουλήσουν

Είχαν κρύψει χασίς σε ΚΑΦΑΟ…

Πέντε ενήλικοι και ένας ανήλικος ρομά συνελήφθησανω30/6/2024 από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. του Αστυνομικού Τμήματος Λοκρών στα Καμένα Βούρλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του www.fonografos.net.

Αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι Ρομά είχαν κρύψει ποσότητα χασίς ( 81,51 γρ.) σε ΚΑΦΑΟ, που σκοπό είχαν να την πουλήσουν σε παραθεριστές.

Οι Ρομά το απόγευμα της Κυριακής 30/6/2024 οδηγήθηκαν σε Εισαγγελέα και Ανακριτή στα δικαστήρια Λαμίας για να απολογηθούν.

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:37 am


Δημοτικό Συμβούλιο - Πρόσκληση - 25/06/2024

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 5:45 am


Εγκατάλειψη… 2

Επιστολή αναγνώστη


Πάμε Καμένα Βούρλα; -Παραλίες

Οι πρώτες εικόνες που αντικρίζει κανείς είναι απογοητευτικές. Σε μια λουτρόπολη παραλιακή κωμόπολη που βασίζεται σε λίγους μήνες τουριστικής κίνησης, είναι αδιανόητο η καθαριότητα και η οργάνωση των παραλιών, να μην είναι ύψιστη προτεραιότητα της εκάστοτε δημοτικής αρχής. 

Αδιανόητο όλη η ακτογραμμή από καινούργιο μέχρι Άγιο κωνσταντίνο (πλην των κομματιών των ιδιωτικών beach bar) να ειναι γεμάτη απο κάθε λογής σκουπίδια και πλαστικά, να μην έχει συντελεστεί ανα μέρη καθαρισμός και όργωμα απο μηχανοκίνητα οχήματα , να μην υπάρχουν επαρκείς κάδοι, ξύλινες ομπρέλες, φωτισμός, σημάνσεις.. 

Να είναι δυσνόητες ή να απουσιάζουν τελείως πινακίδες στάσεων των λεωφορείων καθως και να υπολειτουργούν ή και να μην υπάρχουν καν, ναυαγοσωστικοί πύργοι με όλο το συναφή εξοπλισμό. 
Να μην έχουν κοπεί καν τα χόρτα...


Δεν μπορω να σκεφτώ και κάποια δικαιολογία. 
Δεν διαθέτει ο δήμος ένα μικρό ποσό, 10 εργάτες και 1 όχημα, εστω για το bare minimum, δηλαδη για μια πολύ βασική ανασύσταση και καθαριότητα των παραλιών; 
Αν όχι τι κάνει γι αυτό; 
Αν ναι γιατί δεν το κάνει ήδη;

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτό το χάλι, μονο δυσφημεί τα μέρη μας. Ο Αθηναίος, ο Λαμιώτης και ο Λαρισαίος θα κοιτάξουν άλλες παραλίες και κωμοπόλεις. 

Ο ξένος θα αφήσει αρνητική κριτική και θα αποτρέψει φιλους του απ το να μείνουν εδώ. Οι μόνοι χαμένοι είμαστε εμείς.







Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 6:32 am


Εγκατάλειψη…

Παραλία καινούριου δίπλα στο λιμανακι






Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:41 pm


Μώλος: Καταγγελία για απόπειρα αρπαγής παιδιών

Δύο άγνωστοι με κουκούλες Full Face, πετάχτηκαν από τα χωράφια, ενώ ο ένας εξ αυτών είχε και μαχαίρι στη ζώνη…

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Μώλου, η είδηση ότι δύο κουκουλοφόροι, προσπάθησαν να προσεγγίσουν δύο ανήλικα κοριτσάκια 7 και 9 ετών.

Το συμβάν που προκαλεί τρόμο, διαδραματίστηκε «μέρα μεσημέρι» στις 19:30’ της Κυριακής (17/6), 10 μέτρα από τα τελευταία σπίτια του χωριού, όπου έπαιζαν αμέριμνα αρκετά παιδιά.

Οι άγνωστοι που φορούσαν Full Face βγήκαν μέσα από τις ελιές και πλησίασαν τα δύο κοριτσάκια λέγοντας «ελάτε εδώ». Σύμφωνα με όσα περιέγραψαν κατατρομαγμένα λίγες στιγμές αργότερα, ο ένας φορούσε σορτς και είχε μαχαίρι στη ζώνη του, ενώ τα μέρη που δεν ήταν καλυμμένα με ρούχα, όπως τα πόδια του ενός και τα χέρια και των δύο, παρέπεμπαν σε μελαμψά άτομα, τα οποία δε μιλούσαν και τα καλύτερα ελληνικά.

Τα δύο παιδιά έτρεξαν αμέσως προς τα σπίτια, ενώ μερικά μέτρα πιο μακριά ήταν άλλα δύο παιδιά και τα παρακίνησαν κι εκείνα να μπουν μέσα στο σπίτι.

Οι γονείς των παιδιών ειδοποίησαν αμέσως την αστυνομία και στο σημείο έφτασε περιπολικό του ΑΤ Καμένων Βούρλων χωρίς ωστόσο να εντοπίσει κάποιο άτομο.

Υπάρχει πάντως μία ακόμη μαρτυρία για ύποπτο όχημα την ίδια περίπου ώρα, πλησίον του δημοτικού σχολείου, στο οποίο επέβαιναν 4-5 άτομα Ρομά. Όμως η παρουσία των συγκεκριμένων είναι πιο πιθανό να συνδέεται με επικείμενο «χτύπημα» σε κάποιο σπίτι παρά με κάτι τόσο σοβαρό όσο είναι η αρπαγή παιδιών.

Επιπλέον το τελευταίο 48ωρο έγιναν αλλεπάλληλες προσπάθειες στην περιοχή για εξαπάτηση με το γνωστό κόλπο του τηλεφώνου με τροχαίο συγγενικού προσώπου, που επίσης δεν είναι δυνατό να διασταυρωθεί αν έχει σχέση με τους άγνωστους δράστες.

«Περάσαμε από τον προβληματισμό στον τρόμο. Όλο το χειμώνα μόλις νύχτωνε δεν ξέραμε ποιο σπίτι είχε σειρά για να χτυπήσουν οι γνωστοί - άγνωστοι. Τώρα με το συγκεκριμένο περιστατικό ανησυχούμε και για τα ίδια μας τα παιδιά», μας λέει η μητέρα ενός από τα κορίτσια που ήρθαν τετ α τετ με τους μασκοφόρους.

«Γεγονός είναι ότι υπάρχει ατιμωρησία και αντίστοιχα δεν υπάρχει αστυνομία. Παλιότερα μας έλεγαν ότι πρέπει να γίνει συγχώνευση των τμημάτων για να υπάρχουν αστυνομικοί. Τώρα που είναι; Γιατί δεν υπάρχει περιπολικό σε όλα τα χωριά; Που πήγαν όλοι οι αστυνομικοί; Νοιώθουμε απροστάτευτοι. Δηλαδή τι να κάνουμε; Να πάρουμε κι εμείς τα όπλα και να κάνουμε περιπολίες;», μας λέει με απόγνωση η μητέρα, που νιώθει ακόμη απογοήτευση και για το σύστημα που την επομένη, «ακόμη κι αυτοί που θα πέσουν στα χέρια του νόμου, θα είναι έξω για να συνεχίσουν το έργο τους»!

lamiareport.gr

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 3:57 pm


Ο Δήμαρχος Καμένων Βούρλων σταμάτησε να ταΐζει και να φροντίζει τα αδέσποτα

Δείτε την σχετική ανακοίνωση του φιλοζωικού σωματείου στο FB



Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:38 am


Θρησκευτική Πανήγυρις - Καρυά 23/6/2024



Δημοσιεύθηκε στις 13 June 2024 | 11:01 pm


Καμένα Βούρλα - Προσοχή! Απόπειρα τηλεφωνικής εξαπάτησης πολιτών

Μεγάλη προσοχή!

To τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται περιστατικά εξαπάτησης των πολιτών μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, στις οποίες επιτήδειοι ισχυρίζονται ότι καλούν από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου, προσπαθώντας να αποσπάσουν ευαίσθητα στοιχεία όπως ΑΦΜ, κωδικούς ηλεκτρονικών τραπεζικών υπηρεσιών κ.λ.π.. 

Συστήνουμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να απέχετε από οποιαδήποτε παροχή ατομικών στοιχείων όπως τα παραπάνω.

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων δεν ζητά σε καμία περίπτωση κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικούς λογαριασμούς! 

Συνεπώς κάθε τέτοιο τηλεφωνικό αίτημα είναι απόπειρα εξαπάτησης!

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 9:58 am


Τα νιάτα φέρνουνε δροσιά ,τα χρόνια εμπειρία.

Σας καλούμε την Παρασκευή 7/6/2024 για ένα ξεχωριστό ηλιοβασίλεμα.



Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 8:41 pm


Καμενα Βουρλα - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στην πόλη/περιοχή Καμενα Βουρλα