Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Άρτας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ 25/1/2020

Πάνω από 2.500 έλληνες πήραν τουρκική υπηκοότητα την τριετία ΣΥΡΙΖΑ (2016-2018) και προχώρησαν σε σημαντικές επενδύσεις!

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2020 | 8:06 pm


Ενημέρωση για τη διάθεση τσίπουρου, τσικουδιάς και άλλων ποτών από καταστήματα εστίασης

Από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Ιωαννίνων / Τμήμα Εμπορίου & Τουρισμού, ανακοινώνονται τα εξής:

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 3:12 pm


ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Να συνεδριάσει η ΠΕΔ για τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών στην Ήπειρο»

Όπως είχε προαναγγείλει, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρ. Τσιρογιάννης, κλιμακώνει τις πιέσεις του προκειμένου το ζήτημα των Δομών Φιλοξενίας να συζητηθεί σε πανειπηρωτικό επίπεδο.

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 3:09 pm


Παρέμβαση Περιφερειάρχη Ηπείρου για το Υποθηκοφυλακείο ΦιλιππιάδαςΕπιστολή προς το Δ.Σ. του Φορέα (ΝΠΔΔ) «Ελληνικό Κτηματολόγιο», απέστειλε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή την υπαγωγή του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στο υποκατάστημα του εν λόγω φορέα στην Πρέβεζα.

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 3:05 pm


Απάντηση στον Χρήστο Γκόκα από υπουργείο Περιβάλλοντος και ΔΕΔΔΗΕ
«Η Άρτα είναι η μοναδική περιοχή που παραμένει αποκλεισμένη πάνω από έξι χρόνια από την εγκατάσταση ΑΠΕ. Αποκλεισμός που δημιουργεί συνθήκες άνισου ανταγωνισμού στο κόστος παραγωγής προϊόντων και στο κόστος λειτουργίας επιχειρήσεων, ενώ στέρησε επενδύσεις στον τομέα των ΑΠΕ και τα οικονομικά οφέλη από τις παράλληλες δραστηριότητες που τις συνοδεύουν.

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 3:00 pm


Εμβολιασμοί /αιμοληψίες των αιγοπροβάτων για τον Μελιταίο Πυρετό


Το  Τμήμα Κτηνιατρικής  της  Διεύθυνσης  Αγροτικής  Οικονομίας  &  Κτηνιατρικής  ΠΕ  Άρτας  ενημερώνει  τους  αιγοπροβατοτρόφους  του Νομού  ότι  οι  εμβολιασμοί /αιμοληψίες των  αιγοπροβάτων  για  τον  Μελιταίο  Πυρετό  θα  διενεργηθούν από τις 03/02/2020 έως 24/06/2020  σύμφωνα  με  το  πρόγραμμα  που  περιγράφεται  παρακάτω.

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 2:52 pm


Πρόσκληση του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» για τη διαχείριση των βιοαποβλήτων στις Π.Ε. Ιωαννίνων και ΆρταςΞεκινά η υποβολή προτάσεων για τη νέα πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου «Διαχείριση Βιοαποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου (Ά κύκλος)».

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 2:46 pm


Συνεχίζεται η αποχή των Δικηγόρων

   

Συνεχίζεται η αποχή των Δικηγόρων και την τρέχουσα εβδομάδα 20-01-2020 έως 24-01-2020, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, αφού εξακολουθεί να υφίσταται το καθεστώς της παράνομης υπαγωγής του καταργούμενου Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στο Κτηματολογικό Γραφείο Πρέβεζας, όπως έχει αναλυθεί σε προηγούμενες ανακοινώσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 23 January 2020 | 2:39 pm


Ποιος «πληρώνει» τον βαρκάρη – κλέφτη ψαριών στην Κορωνησία της Άρτας;Το Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, είναι συγκεκριμένο: «Συνελήφθη ημεδαπός για παράνομη αλιεία - ιχθυοκλοπή, με βάρκα με εξωλέμβια μηχανή, 600 κιλών ψαριών!

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 12:28 pm


Δήλωση της Τζένης Ταπραντζή-Κοίλια σχετικά με τις εξελίξεις στον Δήμο μας για το «προσφυγικό»…

Τελικά όταν οι τοπικές κοινωνίες σηκώνουν το ανάστημά τους σε βιαστικές, πρόχειρες και χωρίς συναίνεση αποφάσεις κλειστών γραφείων της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όλα μπορούν να ανατραπούν……

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 9:19 pm


Εντείνει τις ενέργειές του ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας για την ανατροπή της παράνομης αποφάσεως του Δ.Σ. του Κτηματολογίου

Εντείνει τις ενέργειές του ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας για την ανατροπή της παράνομης αποφάσεως του Δ.Σ. του Κτηματολογίου, σύμφωνα με την οποία το Υποθηκοφυλακείο Φιλιππιάδας εντάχθηκε στο Υποκατάστημα του Κτηματολογικού Γραφείου Πρέβεζας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 9:16 pm


Δεν γίνεται HOTSPOT το ΚΕΝ, αλλά… ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ!

Δημοσιεύματα που αναπαράχθηκαν τις τελευταίες ημέρες και που κάνανε λόγο για μετατροπή του ΚΕΝ Άρτας, σε HOTSPOT, προκάλεσαν αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και τους τοπικούς παράγοντες, μέχρι να δοθούν εξηγήσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 9:05 pm


Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας υπόθεση κλοπής και ανάληψης μετρητών με χρήση κλεμμένης τραπεζικής κάρτας

Εξιχνιάστηκε, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση κλοπής και ανάληψης μετρητών από αυτόματη ταμειολογιστική μηχανή (ΑΤΜ) με τη χρήση κλεμμένης τραπεζικής κάρτας στην Άρτα.  

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 11:53 am


Δήλωση Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη


«Η ίδρυση του νέου Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου θέτει αυτόματα το ζήτημα των δομών φιλοξενίας σε μηδενική βάση. Αυτή είναι η θέση μου και αυτό θα υποστηρίξω.

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2020 | 11:44 am


Έως 28 Ιανουαρίου 2020,οι δηλώσεις για αποζημιώσεις από ζημίες που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες από παγετό

Οι ανταποκριτές του ΕΛΓΑ των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Αρταίων υπέβαλλαν αίτημα Αναγγελίας Ζημίας Παγετού προς τον ΕΛΓΑ, το οποίο έγινε αποδεκτό. Κατόπιν αυτού, καλούνται οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιές στις καλλιέργειές τους, να προσέλθουν στους κατά τόπους Ανταποκριτές υπαλλήλους προκειμένου να υποβάλλουν την σχετική δήλωση έως 28 Ιανουαρίου 2020.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2020 | 1:59 pm


Μετανάστες και (πολιτικές) νεκρολογίες…Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

Το θέμα δεν είναι ο χώρος αλλά, ο τρόπος. Το ζητούμενο δεν είναι ο Αμμότοπος, το Χανόπουλο ή την Καλαμιά αλλά, η προοπτική της περιοχής μας. Το ύποπτο του πράγματος είναι η πολιτική κολοκυθιά στην πλάτη της κοινωνίας, των πολιτών, των συνθηκών διαβίωσης των «καταραμένων», της ευημερίας του τόπου!

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2020 | 1:52 pm


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΑΓΚΑΣ: «Να ξεκαθαρίσει ο Δήμαρχος αν είναι υπέρ ή κατά της δημιουργίας δομής στο Δήμο μας»


Σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΡΤΑΙΩΝ, την οποία υπογράφει ο επικεφαλής της Γιώργος Μπαλάγκας, αναφέρονται τα εξής:

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2020 | 11:05 am


ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΡΤΙΝΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ «ΦΤΕΡΑ» ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!


Δεν φθάνει που οι καταθέσεις τους, αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, «κάνανε φτερά», η Τράπεζα που είναι υπεύθυνη απέναντί τους, όχι μόνο δεν δίνει λύση, αλλά εξοργιστικά αδιαφορεί και «σπρώχνει» τα θύματά της στο δρόμο της Δικαιοσύνης, με ανυπολόγιστο ψυχολογικό και οικονομικό κόστος για τα ίδια.

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2020 | 8:10 pm


ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Να πέσουν οι μάσκες για τη Δομή Φιλοξενίας»! «ΚΕΡΑΥΝΟΙ» ΚΑΤΑ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛΙΟΥ!


Ξεπέρασε τα όριά του και δεν άντεξε ο Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ, μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων για τα πρόσφατα γεγονότα της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων στην Άρτα.

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2020 | 11:51 am


Παρατηρώντας 11/1/2020

* Σε τροχαίο έχασε τη ζωή του  ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, ένας υπέροχος άνθρωπος, εκνευριστικά σεμνός και… ηπειρώτης, ένας αυτοδημιούργητος, πάνω στις ρίζες του, την  Ήπειρο! Τον γνωρίσαμε από κοντά, στις δημιουργικές του περπατησιές, ευχόμαστε να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2020 | 2:00 pm


Νομός Άρτας - Ειδήσεις και Νέα

Φώτα στο Γεφύρι της Άρτας - Typos-i.gr

Φώτα στο Γεφύρι της Άρτας  Typos-i.gr

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2020 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Άρτας

Φιλικοί ιστότοποι: