Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Άρτας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Συνεχίζονται οι εργασίες στο Ιστορικό Δημαρχείο - Αρχαιολογικά ευρήματα από την Αρχαία Αμβρακία στο φως


Ενώ οι εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης του Ιστορικού Δημαρχείου συνεχίζονται, αρχαιολογικά ευρήματα από δημόσιο κτήριο της Αρχαίας Αμβρακίας ήρθαν στο φως.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2021 | 12:17 pm


Εργασιακό: Πώς χάνουν εργαζόμενοι, άνεργοι και επιχειρήσεις

Του Χρήστου Μέγα*

Εδώ και 10-12 χρόνια η χώρα έχει ανεργία 17%-26%, στην αγορά υπάρχει πλήρης χαλάρωση των εργασιακών σχέσεων (και εκ των ακραίων-αρνητικών οικονομικών και υγειονομικών συνθηκών). Ως εκ τούτου ο κόσμος είναι έτοιμος να δοκιμάσει κάθε τι που θα παρουσιαστεί σαν ευκαιρία. Όταν το ασφαλιστικό «αγκομαχά» με ελλείμματα, ενόσω δεν προσφέρει ικανοποιητικές συντάξεις, οι νέοι είναι έτοιμοι να ακούσουν πώς θα φτιάξουν τη ζωή τους…

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2021 | 12:05 pm


Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε χωριά της Άρτας


Η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας οδήγησε, με τη συνδρομή και του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, στην εξάρθρωση συμμορίας που διέπραττε κλοπές σε χωριά της Άρτας.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2021 | 11:57 am


Όλοι μαζί στην πορεία και ο ΣΥΡΙΖΑ… χώρια! Ούτε… 20 δεν πήραν μέρος!


Το γνωστό «όλοι μαζί και ο ψωριάρης χώρια», ταιριάζει απόλυτα και στην παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ Άρτας, στην πορεία που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην πόλη μας κατά του Εργασιακού Νομοσχεδίου.

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2021 | 11:46 am


1,5 εκ. € επιπλέον για τη βελτίωση της παράκαμψης Αθαμανίου και τον Οδικό άξονα Αθαμανίου – Θεοδωριάνων

Με επιπλέον 1.770.500 € θα χρηματοδοτηθεί το έργο «Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας παράκαμψης Αθαμανίου και Οδικός Άξονας Αθαμανίου – Θεοδωριάνων».

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2021 | 11:35 am


Βακτηριακό έλκος της Ακτινιδιάς εμφανίστηκε στην Αιτωλοακαρνανία


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ενημερώνει όλους τους παραγωγούς ακτινιδίων καθώς και όλους όσους διακινούν καρπούς και φυτά ακτινιδιάς όπως εξαγωγείς φυτωριούχους, ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς κ.λ.π. ότι στη γειτονική Αιτωλοακαρνανία εμφανίστηκε η ασθένεια «Βακτηριακό έλκος της Ακτινιδιάς» που προκαλείται από τον επιβλαβή οργανισμού καραντίνας βακτήριο Pseudomonas syringae p.v. actinidiae.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2021 | 1:37 pm


ΣΤΑΘΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ: «Το 8ωρο ήταν και ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟ»


Σε απεργιακούς ρυθμούς η Χώρα εξ’ αιτίας του νομοσχεδίου για τα Εργασιακά.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2021 | 12:02 pm


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΥΠΕΡΧΕΩΜΕΝΩΝ


Γράφει η δικηγορος Αθηνών Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Δυστυχώς ο ν. 3869/2010 έπαυσε οριστικά να ισχύει με την εφαρμογή του νέου πτωχευτικού κώδικα από την 1η Ιουνίου 2021.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2021 | 11:57 am


Θα σφυρίξει τρένο και στην Ήπειρο;Οι σκέψεις – ευλογίες της Κομισιόν για την υλοποίηση σιδηροδρομικών έργων σε όλη την Ευρώπη, με στόχο τη μείωση των αεροπορικών δρομολογίων μικρών αποστάσεων (π.χ. Ιωαννίνων – Αθήνας, Ακτίου – Αθήνας κ.α.), ευνοεί την Ελλάδα, η οποία επιπλέον έχει ένα από τα πιο αραιά δίκτυα σιδηροδρόμων στην Ευρώπη.

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2021 | 11:51 am


Ένταξη του Δήμου Αρταίων στο Πρόγραμμα «Α. Τρίτσης» - 26 χλμ ασφαλτοστρώσεων


Την ένταξη του έργου «Βελτίωση της προσβασιμότητας σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις του Δήμου Αρταίων» στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” προϋπολογισμού 4.611.448,52 ευρώ, ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2021 | 12:21 am


Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2021 από την Φ.Ο.Α.

Η Φ.Ο.Α. - Φωτογραφική Ομάδα art.A’s για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει το φωτογραφικό φεστιβάλ ‘’Ημέρες Φωτογραφίας Άρτας 2021”.

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2021 | 12:10 am


Εξιχνιάστηκαν σε Ιωάννινα και Άρτα τρεις διαφορετικές υποθέσεις απάτηςΣε όλες τις περιπτώσεις οι επιτήδειοι είχαν αναρτήσει αγγελίες σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης
Εφιστάται η προσοχή των πολιτών κατά τις αγορές τους μέσω του διαδικτύου

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2021 | 12:07 am


Μεταρρυθμίσεις ή απορυθμίσεις...


Του Δημήτρη Χαμπίπη

Ορισμένες έννοιες ως εκφράζουσες ιδεατές αντιλήψεις και πανανθρώπινες αξίες θα έπρεπε να περιφρουρούνται και να προστατεύονται σαν κόρη οφθαλμού.

Δημοσιεύθηκε στις 9 June 2021 | 12:02 am


Εκ νέου οι αιτήσεις για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)» και «Στέγασης

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αρταίων, ενημερώνει τους δικαιούχους των επιδομάτων «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)» και «Στέγασης», ότι οι αιτήσεις, των οποίων έλαβαν έγκριση κατά τους μήνες, Ιούνιο, Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο του 2020, πλέον έχουν λήξει και συνεπώς πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση εντός του μήνα Ιουνίου 2021 (μετά τη λήξη των τρίμηνων παρατάσεων) προκειμένου, να μην χαθεί μήνας χρηματικής καταβολής.

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2021 | 11:58 pm


Ματαιώθηκε ο διαγωνισμός για το φρούριο Αγίου Γεωργίου Πρέβεζας

Θετική- κατ΄ αρχάς- εξέλιξη σημειώθηκε για το πρώην στρατόπεδο «Τχη Αθανασιάδη» (Φρούριο Αγίου Γεωργίου) Πρέβεζας, καθώς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά τις διαδοχικές παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοίνωσε τη ματαίωση του διαγωνισμού μίσθωσης, που είχε προγραμματιστεί για την Παρασκευή 4 Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2021 | 11:52 pm


ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΚΟΥΦΑ: Αφιέρωμα στους μεγάλους Έλληνες και Φιλέλληνες


 
Τα αφιερώματα του Δήμου Νικολάου Σκουφά στους μεγάλους Έλληνες και Φιλέλληνες που έγραψαν ιστορία, συνεχίζονται. Αυτή τη φορά, θυμόμαστε τα κατορθώματα του σπουδαίου Πολωνού αξιωματικού,  διοικητή του 2ου λόχου του Τάγματος των Φιλελλήνων, Franciszek  Mierzewski.

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2021 | 11:26 pm


Επισκέψεις Χρήστου Γκόκα σε Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Άρτας


Ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χρήστος Γκόκας, το τελευταίο διάστημα επισκέφθηκε διαδοχικά τα Κέντρα Υγείας (Κ.Υ) της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, το Κέντρο Υγείας Άρτας, που στεγάζεται στο Παλιό Νοσοκομείο, το Κ.Υ. Άνω Καλεντίνης, το Κ.Υ. Βουργαρελίου και το Κ.Υ. Αγνάντων.

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2021 | 11:18 pm


Τζουμέρκα μου περήφανα… γηρατειά!


Του Χρήστου Μέγα

Τα Τζουμέρκα κατέχουν ένα θλιβερό προνόμιο: Είναι τα πιο γερασμένα χωριά στην Ελλάδα. Ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων είχε μέσο όρο ηλικίας τα 59 έτη κατά την απογραφή του 2011. Έκτοτε, μόνο χειρότερα μπορεί να έχουν εξελιχθεί τα πράγματα…

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2021 | 11:07 pm


Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης


Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων στη Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης σε Επιχειρήσεις Εστίασης για Προμήθεια Πρώτων Υλών», η οποία στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για την προμήθεια πρώτων υλών απαραίτητων για τη στήριξη μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους, υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Δημοσιεύθηκε στις 8 June 2021 | 10:30 pm


Με υπογραφή Δήμαρχου η εκπόνηση της μελέτης Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου


Υπεγράφη η σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός Προσχεδίων «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Δήμου Αρταίων (Openmall)» από τον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη  και τον ανάδοχο Κωνσταντίνο Πετράκο.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2021 | 10:54 am


Νομός Άρτας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Άρτας