Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Άρτας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

“Μείνε σπίτι και ο Δήμος Αρταίων με ένα τηλεφώνημα είναι δίπλα σου”Στην ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ευπαθείς ομάδες, οι άποροι, οι ανήμποροι και οι ηλικιωμένοι πολίτες, προχώρησε ο Δήμος Αρταίων, στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του κορωνοϊού.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 10:55 pm


Σοβαρές ελλείψεις στα Νοσοκομεία της Ηπείρου καταγγέλλει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου

Έχουμε μπει για τα καλά στη 2η φάση του covid- 19  και στη πιο κρίσιμη περίοδο της επιδημίας και της προάσπισης της υγείας όλων μας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 10:49 pm


Σεισμός 5,6 Ρίχτερ ταρακούνησε την Ήπειρο! – Αρκετές οι ζημιές!

Ο ισχυρός σεισμός των 5,6 Ρίχτερ στην Πάργα ταρακούνησε την Ήπειρο, αλλά και το μεγαλύτερος μέρος της Δυτικής Ελλάδας ενώ προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο Καναλάκι.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 10:40 pm


Περιφερειάρχης: Η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα Νοσοκομείων - Κέντρων Υγείας


Η Περιφέρεια Ηπείρου,  ανάφερε σε σημερινές του δηλώσεις ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, έχει ανταποκριθεί σε απόλυτο βαθμό στα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από νοσοκομεία και κέντρα υγείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών στο πλαίσιο ενίσχυσης του ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού τους για την υποδοχή και αντιμετώπιση υπόπτων περιστατικών καθώς και για τη νοσηλεία τυχόν επιβεβαιωμένων περιστατικών.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 10:25 pm


Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου (Παρασκευή 20 Μαρτίου)Η εικόνα ως προς τα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Ήπειρο μέχρι την (Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχει ως εξής:
 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 10:22 pm


Για να μην βγούμε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία ….σε καραντίνα


Με ανακοίνωσή του,  το Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ Ν. Άρτας αναφέρει τα εξής:

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 10:17 pm


Κατάθεση τροπολογίας της K.Ο του ΚΙΝΑΛ για το Ε.Σ.Υ

Οι Βουλευτές της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας, κατέθεσαν τροπολογία στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  για την έμπρακτη αναγνώριση του έργου και την κοινωνική προσφορά του υγειονομικού προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 10:06 pm


Ασύμμετρη απειλή…

Του Δημήτρη Χαμπίπη

Όλα τασκιαζε η φοβέρα & τα πλάκωσε η γρίπη. Τα πάντα πλέον στον πλανήτη γη κινούνται στον αστερισμό του κορονοϊού. Ένα μικρόβιο που κινείται ανεξέλεγκτα, με ιλιγγιώδη ταχύτητα, έγινε ο φόβος και ο τρόμος εξάπτοντας τα φοβικά σύνδρομα άλλων εποχών.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 9:59 pm


Εξέλιξη κρουσμάτων κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Ηπείρου

 Οι εξελίξεις ως προς τους ελέγχους για κρούσματα κορωνοϊού μέχρι σήμερα (18 Μαρτίου 2020) το μεσημέρι στα νοσοκομεία της Ηπείρου έχουν ως εξής:
 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 9:45 pm


Επιστολή στον Πρωθυπουργό για τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης των προβλημάτων των επιχειρήσεων από τον κορωνοϊό απέστειλε ο Γ. Γκολομάζος

Ο Πρόεδρος  του Επιμελητηρίου Άρτας , απέστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό προτείνοντας τα αναγκαία μέτρα για αντιμετώπιση των προβλημάτων των επιχειρήσεων από την εφαρμογή των μέτρων για την καταστολή της εξάπλωσης του COVID-19, το περιεχόμενο της οποίας επισυνάπτεται.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 9:42 pm


Στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» εντάχθηκε σήμερα η κατασκευή της παράκαμψης Νικόπολης (είσοδος πόλης Πρέβεζας)

Ο διακαής πόθος και το αίτημα δεκαετιών κατοίκων και φορέων της πόλης της Πρέβεζας για κατασκευή σύγχρονης εισόδου, με την  παράκαμψη του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης  από σήμερα αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά».

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 9:36 pm


Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι επιχειρήσεις που κλείνουν

Τη συνολική λίστα με όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές βάσει των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, έδωσε στη δημοσιότητα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 9:31 pm


Ενισχύονται από την Περιφέρεια οι Δομές Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού


Ενισχύονται από την Περιφέρεια οι Δομές Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 9:26 pm


Συνεχής αστυνόμευση στο Δήμο Αρταίων για την αποτροπή συνάθροισης κοινού, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού

Σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν ακόμη και τώρα οι συμπολίτες μας που δεν συμμορφώνονται με τις εντολές των Επιστημόνων και της Πολιτείας, ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, απέστειλε επιστολή προς την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, προκειμένου να εντείνει τις περιπολίες, τις αυστηρές συστάσεις και όπου χρειάζεται να επιβληθούν ακόμη και πρόστιμα.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 9:21 pm


Μήνυμα της Δημάρχου Ροζίνας Βαβέτση

Στους ανθρώπους που δεν έχουν την επιλογή να μείνουν σπίτι τους, στους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους αστυνομικούς, τους στρατιωτικούς, τους δημοσιογράφους, τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους και ειδικότερα στους ανθρώπους που στελεχώνουν το δήμο μας να ευχηθώ καλή δύναμη.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 9:13 pm


Ο Δήμος Αρταίων καλεί όλους τους δημότες και επιχειρήσεις να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά


Ο Δήμος Αρταίων εφαρμόζοντας τις σχετικές εγκυκλίους του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ απευθυνόμενος στους πολίτες επισημαίνει την ανάγκη να σεβαστούν όλοι τις οδηγίες που συνιστά το Υπουργείο και να τηρήσουν αυστηρά τα μέτρα προφύλαξης.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 8:57 pm


Π.Ε. Άρτας: Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου ιού


Με βάση τα μέχρι τώρα επιστημονικά δεδομένα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα τρόφιμα αποτελούν πηγή ή δίοδο μετάδοσης του νέου ιού. Επιστήμονες και αρχές σε όλο τον κόσμο, που παρακολουθούν την εξάπλωση του ιού, δεν έχουν  αναφέρει περιπτώσεις  μετάδοσης του ιού μέσω των τροφίμων.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 8:44 pm


ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΙΑΤΡΩΝ ΖΗΤΑ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΤΑΣ


Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας  Βασίλη Κικίλια απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας ζητώντας πρόσληψη ιατρών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 8:39 pm


Ενισχύονται από την Περιφέρεια οι Δομές Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού


Ενισχύονται από την Περιφέρεια οι Δομές Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Δημοσιεύθηκε στις 21 March 2020 | 8:31 pm


Απλές αλλά πολύτιμες συμβουλές για τον Κορωνοϊό


Η ατομική ευθύνη μέτρο προστασίας έναντι του Κορωνοϊού:

Δημοσιεύθηκε στις 20 March 2020 | 3:40 pm


Νομός Άρτας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Άρτας

Φιλικοί ιστότοποι: