Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Άρτας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο «Μακρυγιάννης ενημερώνει για το κτίριο που στεγάζεται!

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη από την πλευρά του Δήμου Αρταίων συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και λήψη απόφασης περί ανάκλησης της με αριθμό 68/2010 ομόφωνης απόφασης του τότε Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τον προγραμματισμό των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το επερχόμενο χρονικό διάστημα ενόψει και της επετείου των 40 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου έχουμε να εκθέσουμε τα παρακάτω.

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 10:52 am


15 εκατομμύρια ευρώ από το Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» για υποδομές διαχείρισης αστικών λυμάτων σε μικρούς οικισμούςΜε μια νέα πρόκληση μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020»  συνολικής δημόσιας δαπάνης 15 εκ. ευρώ, η Περιφέρεια Ηπείρου, επιδιώκει να θωρακίσει το περιβάλλον και ιδιαίτερα ευαίσθητους υδάτινους αποδέκτες και την παράκτια ζώνη από αστικά λύματα.

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 10:34 am


Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων


Από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται  ότι  από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εκδόθηκε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη.

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 10:31 am


Ανωτατοποίηση των ΤΕΙ: Ένα καθυστερημένο «γράμμα» στο Γαβρόγλου

(Το παρακάτω κείμενο πρέπει να το διαβάσουν όλοι οι αρτινοί και περισσότερο εκείνοι που πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μας»… ίδρυσε Πανεπιστημιακή «Γεωπονική» Σχολή).

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 10:22 am


Δήλωση Γ. Στύλιου για την Γεωπονική Σχολή: «Ετοιμάζουμε κάτι καλύτερο»


Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με την αναστολή λειτουργίας 37 Τμημάτων, μεταξύ των οποίων και του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής, ο κ. Γιώργος Στύλιος, Βουλευτής Νομού Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:  

Δημοσιεύθηκε στις 11 November 2019 | 11:52 am


Χλευάζει την ιστορία του ο Δημήτρης Τσοβόλας! Γιατί;

Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, λέει ο θυμόσοφος λαός μας, θέλοντας να δείξει την αξία της συνέπειας λόγου και έργου τη διάρκεια του βίου κάποιου.
Κι αυτή η λαϊκή ρήση έγινε κριτήριο και όσων ασχολήθηκαν ενεργά με την πολιτική και όσων συμμετείχαν στους κοινωνικούς αγώνες αυτού του τόπου, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν περπατησιά.

Ναι, τιμούν τα πρώτα, αλλά δεν τα σβήνουν. Δεν τα απαξιώνουν.

Δημοσιεύθηκε στις 10 November 2019 | 9:17 pm


ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ!

* Μας το είπαν, αλλά δεν το διασταυρώσαμε. Με κάθε επιφύλαξη λοιπόν μεταφέρουμε «ψίθυρο», από το Υπουργείο Υγείας, ότι… 33 αρτινοί διεκδικούν τη θέση του Προέδρου του Νοσοκομείου Άρτας. Ανάμεσά τους και ο νυν πρόεδρος (διορισμένος από τον ΣΥΡΙΖΑ) ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ!

Δημοσιεύθηκε στις 8 November 2019 | 1:41 pm


Δήλωση Βασίλη Τσίρκα για την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα

Σε δήλωσή του, ο πρώην βουλευτής Άρτας και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας, με αφορμή την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής της Γεωπονικής Σχολής με έδρα την Άρτα αναφέρει τα εξής:

Δημοσιεύθηκε στις 8 November 2019 | 12:26 pm


Αναστολή έναρξης λειτουργίας της «Γεωπονικής» Σχολής Άρτας.

Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά άμεσα στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 38 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, μεταξύ αυτών και του τμήματος Γεωπονίας Άρτας, με τον βαρύγδουπο τίτλο «Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής» που δημιουργήθηκαν προεκλογικά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς επαρκή τεκμηρίωση και σχεδιασμό.

Δημοσιεύθηκε στις 7 November 2019 | 7:34 pm


«ΜΑΖΕΨΤΕ ΤΟΝ», όπως και να χει, το Δήμαρχο Αρταίων!


Λίγους μήνες μετά την επανεκλογή του, ο Δήμαρχος Αρταίων ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ γίνεται στόχος, για ανικανότητα, ανεπάρκεια και ανάρμοστη συμπεριφορά, από εκείνες τις πλευρές (δημοσιογραφικές, διαφημιστικές, τυπογραφικές κι όχι μόνο), που στην τελευταία προεκλογική περίοδο, τον εκθείαζαν, θυμίζοντάς μας τους στίχους του Γ. Σουρή: «Τ’ αγγεία γινήκαν θυμιατά και τα σκατά… λιβάνι…»!

Δημοσιεύθηκε στις 7 November 2019 | 12:11 pm


Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα για διαρρήξεις σε σπίτια σε περιοχές των Ιωαννίνων, Άρτας και Αμφιλοχίας Αιτωλοακαρνανίας

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, τέσσερις ημεδαποί, μέλη της συμμορίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της σύστασης & συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, κλοπών και ληστειών κατ’ εξακολούθηση.

Δημοσιεύθηκε στις 7 November 2019 | 12:02 pm


Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά και το Νοσοκομείο Άρτας ενημερώνουν το κοινό για τον ιό της γρίπης

Μία σημαντική πρωτοβουλία πήρε ο Δήμος Νικολάου Σκουφά σε συνεργασία με το ΚΕ.Φ.Ο το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ,  και το Νοσοκομείο Άρτας .

Δημοσιεύθηκε στις 7 November 2019 | 11:10 am


ΠΑΡΑΤΗΡΩΝΤΑΣ 6/11/2019

* Διαβάσαμε: Καλόγριες πήγαν Αφρική για Ιεραποστολικό έργο κι επέστρεψαν… έγκυες! Άρα πέτυχαν στην αποστολή τους!

Δημοσιεύθηκε στις 6 November 2019 | 1:55 pm


Αυτοψία του ΚΕΠΠΕ στην τάφρο όμβριων της Μονάδας επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου


Το πόρισμά του από  την αυτοψία που πραγματοποίησε  στην τάφρο των ομβρίων της εγκατάστασης επεξεργασίας Αστικών Στερεών  Αποβλήτων  Ηπείρου παρέδωσε σήμερα το μεσημέρι το  Κλιμάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ) της  Περιφέρειας Ηπείρου.

Δημοσιεύθηκε στις 6 November 2019 | 12:13 pm


Υπεγράφη η σύμβαση της μελέτης για το έργο «Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου Τ9 στους Κωστακιούς Άρτας».


Υπεγράφη η σύμβαση για την Διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Κλειστού Γυμναστηρίου Τ9 στους Κωστακιούς.

Δημοσιεύθηκε στις 6 November 2019 | 11:55 am


Εγκρίθηκε από το Υπ. Πολιτισμού η μελέτη αποκατάστασης του Ιμαρέτ Άρτας


Ένα εμβληματικό έργο για την Άρτα και εν γένει την Πολιτιστική Κληρονομιά της Ηπείρου, το οποίο θα συμβάλλει και στην τουριστική ανάπτυξη οδεύει προς δημοπράτηση. Πρόκειται για την αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ και του περιβάλλοντος χώρου.

Δημοσιεύθηκε στις 6 November 2019 | 11:51 am


Το πρόβλημα είναι η κατανόηση του… προβλήματοςΤου ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

Η κυβέρνηση φρόντισε  να αναπτύξει μια ειδική σχέση με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Και αυτό χωρίς μεγάλο κόστος είναι αλήθεια καθώς τα ΜΜΕ ήταν έτοιμα από καιρό και μαθημένα σε επαναληπτικές σχέσεις με την εκάστοτε εξουσία που αποτελεί και το μόνιμο χρηματοδότη τους.

Δημοσιεύθηκε στις 6 November 2019 | 11:32 am


ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: 10 στρέμματα για Διοικητήριο! ΛΑΜΠΡΟΣ ΡΙΖΟΣ: «Ήταν πρωταρχικός μου στόχος»!


Η παραχώρηση του Στρατοπέδου «ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ», για την ανέγερση Διοικητηρίου της Άρτας και Δικαστικού Μεγάρου, ήταν όνειρο και πρωταρχικός στόχος του πρώην Νομάρχη  ΛΑΜΠΡΟΥ ΡΙΖΟΥ, αλλά οι συνθήκες, επί των ημερών του, δεν βοήθησαν στην υλοποίησή του.

Δημοσιεύθηκε στις 5 November 2019 | 12:49 pm


Quo Vadimus Domine? (ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΡΤΑΣ)Προς τα πού βαδίζουμε  Κύριε; Αλήθεια, πού πάμε;
Τι γίνεται τέλος πάντων;

Δημοσιεύθηκε στις 2 November 2019 | 1:42 pm


Τι εξυπηρετεί η Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη;

 


Θεωρώ τον εαυτό μου αρρωστημένα βιβλιόφιλο και όχι κοινό αναγνώστη ή μονομανή συλλέκτη βιβλίων.

Δημοσιεύθηκε στις 1 November 2019 | 8:09 pm


Νομός Άρτας - Ειδήσεις και Νέα

Η μνήμη του Αγίου Μηνά στην Άρτα - Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Η μνήμη του Αγίου Μηνά στην Άρτα  Ορθοδοξία διεθνές πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 6:55 am


ΒΑΟ Άρτας: Δελτίο τύπου - news.makedonias.gr

ΒΑΟ Άρτας: Δελτίο τύπου  news.makedonias.gr

Δημοσιεύθηκε στις 11 November 2019 | 3:58 pm


Μοιρασιά στην Άρτα - FL News

Μοιρασιά στην Άρτα  FL News

Δημοσιεύθηκε στις 10 November 2019 | 9:57 pm


Ληστεία στην Άρτα - Typos-i.gr

Ληστεία στην Άρτα  Typos-i.gr

Δημοσιεύθηκε στις 7 November 2019 | 2:49 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Άρτας

Φιλικοί ιστότοποι: