Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Καθημερινή

Champions League: Βασίλισσα ξανά η Ρεάλ, για 15η φορά

Επικράτησε της Ντόρτμουντ με 2-0 στο Γουέμπλεϊ και πανηγύρισε την κατάκτηση του Champions League για 15η φορά στην ιστορία της.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 12:31 am


Champions League: Βασίλισσα ξανά η Ρεάλ, για 15η φορά

Επικράτησε της Ντόρτμουντ με 2-0 στο Γουέμπλεϊ και πανηγύρισε την κατάκτηση του Champions League για 15η φορά στην ιστορία της.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 12:00 am


Ακροδεξιοί υπουργοί απειλούν να ρίξουν την κυβέρνηση εάν ο Νετανιάχου δεχθεί την εκεχειρία του Μπάιντεν

Ισραηλινοί υπουργοί απείλησαν ότι θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση του Νετανιάχου εάν αυτός αποδεχθεί τη συμφωνία που παρουσίασε την Παρασκευή ο Τζο Μπάιντεν για μια πολύμηνη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:42 pm


Βιωματικό θέατρο για τη βύθιση στον κόσμο της άνοιας

Σε μια μονοκατοικία στην Ηλιούπολη παρουσιάζεται η περφόρμανς «Θέλω να πάω σπίτι».

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:14 pm


Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στη Μαγνησία – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τη Δευτέρα στην περιοχή

Περισσότερα από 40 κρούσματα γαστρεντερίτιδας έχουν καταγραφεί σε κατοίκους των περιοχών Ριζομύλου και Στεφανοβικείου Μαγνησίας από τις 27 Μαΐου και έπειτα.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:01 pm


Ακης Σκέρτσος: Τι κρύβει και από ποιον για το πόθεν έσχες του ο κ. Κασσελάκης;

Στο θέμα του πόθεν έσχες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στεφάνου Κασσελάκη, επανήλθε ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, με δήλωσή του.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:20 pm


Μελόνι για ευρωεκλογές: «Βρισκόμαστε σε σημείο καμπής. Eίναι σημαντικό να πάτε να ψηφίσετε»

«Όλοι ο Ιταλοί πρέπει να καταλάβουν ότι η ψήφος τους στις ευρωεκλογές είναι καθοριστικής σημασίας», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:13 pm


Γερμανία: Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει Βαυαρία και Βάδη-Βυρτεμβέργη

Πολλές περιφέρειες έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και χιλιάδες κάτοικοι έχουν μετακινηθεί προληπτικά.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 9:45 pm


Boeing: Τελευταία στιγμή αναβλήθηκε η εκτόξευση του Starliner

Η εκτόξευση του Starliner αναβλήθηκε για τουλάχιστον 24 ώρες λόγω τεχνικού προβλήματος. Πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 9:35 pm


Πανσέτα τραγανή, με λαχανικά

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ταψί και το…ξεχνάμε! Η τραγανή πανσέτα με λαχανικά στο φούρνο είναι το κυριακάτικο φαγητό που μας λύνει τα χέρια.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 9:31 pm


Ζορντάν Μπαρντελά: Είναι αυτό το νέο πρόσωπο της ακροδεξιάς;

«Οπλισμένος» με κοστούμια, χαμόγελα και μια καλογυαλισμένη εξωτερική εμφάνιση, ο 28χρονος πρόεδρος του κόμματος της Λεπέν, με τους εκατομμύρια ακολούθους στο TikTok, ετοιμάζεται να σαρώσει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 9:04 pm


Νότια Αφρική – εκλογές: Πύρρειος νίκη για το κόμμα του Νέλσον Μαντέλα

Το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC) ήρθε μεν πρώτο… αλλά με το χαμηλότερο ποσοστό που έχει λάβει ποτέ σε εθνικές εκλογές.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 9:00 pm


Σουηδία: Οι ABBA τιμήθηκαν με τον τίτλο του ιππότη για την προσφορά τους

Κατά τη διάρκεια τελετής στη Στοκχόλμη, τα μέλη του συγκροτήματος πραγματοποίησαν μια σπάνια κοινή εμφάνιση, ενώ τους απονεμήθηκε το παράσημο της βασιλικής οικογένειας.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:42 pm


Αποκάλυψη Σπανούλη: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι στο Προολυμπιακό

Ο Ελληνας σούπερ σταρ ολοκλήρωσε πρόωρα την παρουσία του στους φετινούς τελικούς του ΝΒΑ με τους Μιλγουόκι Μπακς και θα είναι ξανά διαθέσιμος για τη «γαλανόλευκη».

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:31 pm


Νέους παίκτες προσελκύουν οι εγχώριες αερομεταφορές

Ενδιαφέρον ξένων εταιρειών για μεταφορά εμπορευμάτων, τεχνική συντήρηση.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:16 pm


Νέες ανάγκες για την πρόνοια

Οι προβλέψεις λένε ότι το 2050 οι Ελληνες άνω των 65 ετών θα αποτελούν περίπου το 40% του πληθυσμού. Αυτό το δημογραφικό δεδομένο επιβάλλει τον πλήρη ανασχεδιασμό του συστήματος υγείας και πρόνοιας. Δεν θα χρειαστούν απλώς περισσότεροι πόροι. Απαιτείται και έγκαιρος αναπροσανατολισμός των υπηρεσιών, προτού αρχίσουν να δοκιμάζονται οι αντοχές τού, ήδη επιβαρυμένου, συστήματος.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:14 pm


Μια διόλου ιδανική αυτόχειρ

Ας δεχθούμε την εκδοχή της αυτοκτονίας – αν και τίποτε δεν έχει αποδειχθεί ακόμη. Ενα 17χρονο κορίτσι πήδηξε στον γκρεμό. Για ποιον λόγο; Δεν υπάρχει ορθολογική ερμηνεία της αυτοκτονίας. Οποια εξήγηση κι αν προσπαθήσεις να δώσεις, πάντα κάτι θα λείπει από την εξίσωση. Διάβασα ότι ήταν θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς στο σχολείο. Αυτό όμως δεν εξηγεί […]

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:13 pm


Από το 2015 στο 2025

Να δώσουμε ένα μεγάλο δίκιο στον πρωθυπουργό που είπε προ ημερών ότι «δεν μπορούμε να ζήσουμε εποχές 2012 και 2015 και να φτάσουμε στα όρια της χρεοκοπίας» (Star, 28.5.2024). Να σημειώσουμε απλώς ότι οι εποχές του 2012 ήταν θλιβερές λόγω της αντιμνημονιακής στάσης που είχε υιοθετήσει –πριν γίνει κυβέρνηση– η παράταξή του. Ολες οι χώρες […]

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:12 pm


Συνωστισμός στο αδιέξοδο

Από τη μία, διαπιστώνεται χάσμα μεταξύ τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας. Από τους 50.000 αποφοίτους των ελληνικών ΑΕΙ, μόνο οι 10.000 έχουν τις αναγκαίες δεξιότητες για να εισέλθουν άμεσα στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με έρευνα («Κ», 30/5). Από την άλλη, δουλεύουμε τις περισσότερες ώρες από όλους στην Ευρώπη (Eurostat). Και όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ (της […]

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:10 pm


Ιδιοκτήτες συμβόλων και το μουσείο Μπελογιάννη

Στην πολυδιασπασμένη Αριστερά τα σύμβολα παίζουν μεγάλο ρόλο. Είναι η σφραγίδα στην ταυτότητα όλων των εκδοχών της και ως εκ τούτου είναι απαραίτητο να υπάρχει και ο σφραγιδοφύλακας. Αυτός που θα ορίζει ποιος δικαιούται να κάνει χρήση των συμβόλων και να πιστοποιεί τη γνησιότητά τους. Επειδή αμερόληπτος σφραγιδοφύλακας δεν υπάρχει, εξυπακούεται πως ο ίδιος αυτοαναγορεύεται […]

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:09 pm


Δεξιόμετρο και προοδευτισμός

Ο αντιπολιτευτικός λόγος περιέχει εν αγνοία του τις αιτίες της μεγάλης δημοσκοπικής υπεροχής της Ν.Δ. Ο τρόπος που πολιτικοί της αντιπολίτευσης και αντικυβερνητικοί δημοσιογράφοι αναφέρονται στην κυβέρνηση μαρτυρά την προβληματική επαφή τους με την πραγματικότητα. «Η δεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας», λένε· «η συντηρητική κυβέρνηση Μητσοτάκη», συνεχίζουν. Πόσο δεξιά και συντηρητική μπορεί […]

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:08 pm


Αποστρατείες και ισορροπίες

Η πορεία προς τις κάλπες της επόμενης Κυριακής δεν φαίνεται πως μας επιφυλάσσει κάποια έκπληξη στα βασικά πολιτικά μεγέθη, όπως καταγράφηκαν στις διπλές εθνικές εκλογές πριν από ένα χρόνο. Οι πολίτες επιλέγουν με βάση τις πεποιθήσεις τους και αυτές δύσκολα μεταβάλλονται σε λίγους μήνες αν δεν συμβεί κάτι εξαιρετικό. Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ σε εκείνες […]

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:05 pm


Στοιχειωμένος τόπος

«Θάνατος εις πάντα Βούλγαρον. Ετσι θέλουν αυτά τα τέρατα», γράφει στη γυναίκα του ο Λεωνίδας Παρασκευόπουλος το καλοκαίρι του 1913. Στις 16 Ιουνίου εκείνης της χρονιάς, οι πρώην συμμαχικοί στρατοί, ο ελληνικός και ο βουλγαρικός, έχοντας βγάλει από τη μέση τους Τούρκους, ήσαν πλέον εχθροί. Εκείνη την ημέρα, ο Βούλγαροι επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά «και χωρίς να […]

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:02 pm


Ποδόσφαιρο και μεταφυσική

Χύνονται ήδη τόνοι από μελάνι (κανονικό και ηλεκτρονικό) με αφορμή τη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού, για τον ιδιοφυή Βάσκο προπονητή που κέρδισε δεύτερο σερί ευρωπαϊκό τίτλο, τον Μαροκινό γκολτζή που σκοράρει με τα… μάτια, για τη σχεδόν «μεταφυσική» πορεία της ομάδας από την απόλυτη καταστροφή στον απόλυτο θρίαμβο. Ομως, κι άλλες καλές ποδοσφαιρικές χρονιές ελληνικές […]

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:01 pm


Σκίτσο του Ηλία Μακρή (01/06/24)

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:00 pm


Πραγματιστές ηγέτες– είναι ώρα γι’ αυτούς

Η βαθύτερη κρίση στις δημοκρατίες δεν είναι πολιτική. Ούτε κοινωνικοοικονομική. Είναι κυρίως ηθική. Εκφυλισμός. Εκπτωση αξιών.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:00 pm


Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη (01/06/24)

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 7:59 pm


Ινδία – εκλογές: Θρίαμβο Μόντι δείχνουν τα exit polls

Εάν επανεκλεγεί όπως αναμένεται, ο 73χρονος Ναρέντρα Μόντι θα είναι ο δεύτερος στα χρονικά πρωθυπουργός που εξασφαλίζει τρεις συνεχόμενες θητείες στην Ινδία.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 7:44 pm


Μουσακάς light με άπαχο κιμά, ψητά λαχανικά και γιαουρτόκομμα

Γίνεται μουσακάς και light; Δεν ακούγεται σωστό. Κι όμως! Με άπαχο κιμά, ψητές μελιτζάνες και κολοκυθάκια, και γιαουρτόκομμα αντί για μπεσαμέλ, γίνεται νοστιμότατος.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 7:26 pm


Basket League: Στους τελικούς ο Ολυμπιακός, έκανε το 2-0 επί του Περιστερίου

«Πατώντας γκάζι» στην πρώτη και στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός πέρασε άνετα από το κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», νικώντας 71-84 την ομάδα του Βασίλη Σπανούλη.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 7:18 pm


Noble, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Ρόδου

Fine dining αφιερωμένο στη ροδίτικη κουζίνα.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 7:00 pm


Θεσσαλονίκη: «Τσουχτερή καμπάνα» για ογκώδη αντικείμενα στο δρόμο

«Πράξεις που προσβάλουν και “λερώνουν” την εικόνα της πόλης δεν πρόκειται να γίνονται ανεκτές», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 6:54 pm


Ηράκλειο: Πνίγηκε αγοράκι στη θάλασσα

Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης, οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Βιάννου διαπίστωσαν τον θάνατό του. Δικογραφία σε βάρος των γονέων, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 6:37 pm


Κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία Ticketmaster – Ανησυχία για τα δεδομένα 560 εκατ. χρηστών

Η ομάδα χάκερ «ShinyHunters» φέρεται να ζητάει περίπου 400.000 λίρες Αγγλίας ως λύτρα, προκειμένου να μην πουλήσει τα δεδομένα των χρηστών στο dark web.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 6:20 pm


Ζάκυνθος: Πρόστιμο 2.578 ευρώ σε 55χρονη για εμπρησμό από αμέλεια

«Στο Γύρι της Ζακύνθου απετράπησαν τα χειρότερα», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 5:54 pm


Κύπρος: Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Ο στρατηγός Δημήτριος Χούπης είχε συναντήσεις με τον Κύπριο υπουργό Αμυνας και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, ενώ επισκέφθηκε και το στρατόπεδο «Λοχαγού Σωτηρίου Σταυριανάκου» της ΕΛΔΥΚ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 5:49 pm


Παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων, ιδιωτικές συλλογές και ταυτότητες

«Αφαιρώντας ένα αντικείμενο από κάπου, στερείς τη δυνατότητα των ανθρώπων της περιοχής να συνδεθούν μαζί του και με το παρελθόν τους», είπε ο καθηγητής του Κέμπριτζ Ανδρέας Πανταζάτος.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 5:44 pm


Φεστιβάλ παίρνουν τα βουνά – Συναυλίες στους «βράχους που κρυφακούν»

Από τα Καλάβρυτα μέχρι την Καστοριά, τα μουσικά φεστιβάλ παίρνουν τα βουνά και προτείνουν ένα εναλλακτικό καλοκαίρι.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 5:22 pm


Γαλλία: Επίθεση ακτιβίστριας σε πίνακα του Μονέ (Βίντεο)

Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, απεικονίζεται μια γυναίκα να κολλά ένα πόστερ στον διάσημο πίνακα «Οι παπαρούνες». Η ακτιβίστρια συνελήφθη, ενώ η διεύθυνση του μουσείου του Ορσέ δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 5:07 pm


Αντιπυρικές ζώνες σε δασικές εκτάσεις φτιαγμένες από αμπέλια

Ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο καταγράφει καλές πρακτικές μεσογειακών χωρών στη γεωργία και τη δασοπονία, ενώ οι πληροφορίες είναι προσβάσιμες διαδικτυακά σε επιστήμονες, αγρότες, ερευνητές κ.ά.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 5:04 pm


Κυρ. Μητσοτάκης: Στην κάλπη για να ξορκίσουμε την αποχή – Το 41% είστε εσείς

Από το Ρέθυμνο, ο πρωθυπουργός επέμεινε πως δεν πρέπει να «ξανασηκώσει κεφάλι ο λαϊκισμός των λεφτόδεντρων», κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για υπέρμετρη παροχολογία.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 4:55 pm


Ανω Λιόσια: Τουλάχιστον έναν μήνα ήταν νεκρός ο 82χρονος – Μεταθανάτια τα τραύματα

Σε βάρος του 59χρονου γιου του ηλικιωμένου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα πλημμελήματα της παρασιώπησης ανεύρεσης νεκρού, της ψευδούς αναφοράς στην Αρχή και της παράνομης οπλοκατοχής.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 4:55 pm


Π. Τσακλόγλου: Σχεδόν 100.000 συνταξιούχοι δήλωσαν ότι εργάζονται

«Σχεδόν 100.000 συνταξιούχοι εργάζονται, απολαμβάνοντας υψηλότερο εισόδημα τώρα αλλά και αργότερα, καθώς, όταν αποφασίσουν να βγουν οριστικά στη σύνταξη, αυτή επανυπολογίζεται και είναι προσαυξημένη», σημείωσε ο υφυπουργός Εργασίας.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 4:32 pm


Ο Νετανιάχου παίρνει αποστάσεις από τον Μπάιντεν: «Καμία μόνιμη εκεχειρία μέχρι να καταστραφεί η Χαμάς»

«Οι προϋποθέσεις που έθεσε το Ισραήλ για τον τερματισμό αυτού του πολέμου δεν έχουν αλλάξει», διαμηνύει η πλευρά του Ισραηλινού πρωθυπουργού… αδειάζοντας έτσι το σχέδιο εκεχειρίας που παρουσίασε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 4:26 pm


Γαρίδες γιαχνί, με πατάτες και κολοκυθάκια

Μαγειρευτό φαγάκι, απλό αλλά με σπουδαία νοστιμιά από το ζωμό της γαρίδας. Τα κολοκυθάκια και οι πατάτες απορροφούν τη γεύση του θαλασσινού, σε ένα έξοχα ισορροπημένο συνδυασμό.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 4:21 pm


Αγροτοδασική πυρκαγιά στο Καπανδρίτι (Βίντεο)

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στο Καπανδρίτι, ανάμεσα σε Αφίδνες και Πολυδένδρι.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 4:17 pm


Πώς ορίζεται το μεγάλο αμερικανικό διήγημα στον 21ο αιώνα

Για τον Τζορτζ Σόντερς και τη νέα του συλλογή «Μέρα απελευθέρωσης».

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 4:00 pm


Σύμη: Καταδίωξη ταχύπλοου με μετανάστες – Ενας νεκρός και πέντε τραυματίες

Ο χειριστής του φουσκωτού σκάφους πήδηξε στη θάλασσα προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, με αποτέλεσμα το ταχύπλοο να προσκρούσει ακυβέρνητο σε περιπολικό του Λιμενικού.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 3:38 pm


Conference League: 4 παίκτες του Ολυμπιακού στην κορυφαία 11αδα

MVP της φετινής διοργάνωσης αναδείχθηκε ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί, ο οποίος σε 9 αγώνες σημείωσε 11 γκολ και μία ασίστ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 3:13 pm


Διαβάστε στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Κυριάκος Μητσοτάκης εκ βαθέων στην «Κ»: «Και να μου προταθεί η Κομισιόν, θα αρνηθώ». Η απάντηση στα σενάρια «μετακόμισης» και ο στόχος για το 2027.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 3:05 pm


Κάλεμπ Καρ: Θεραπεύοντας τραύματα με το γράψιμο, την Ιστορία και την αγάπη για τα ζώα

Ο Κάλεμπ Καρ (1955-2024) με τη «μίζερη» ματιά για τον κόσμο, τα βιβλία του με τις σελίδες τρόμου, βίας και μυστηρίου, και το καταφύγιό του με θέα το όρος… Μίζερι.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 2:55 pm


Ισραήλ: Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης καλεί τον Νετανιάχου «να μην αγνοήσει» το σχέδιο εκεχειρίας

«Υπενθυμίζω στον Νετανιάχου ότι διαθέτει ένα δίκτυ ασφαλείας από εμάς για την απελευθέρωση των ομήρων, αν ο Μπεν Γκβιρ και ο Σμότριχ αποχωρήσουν από την κυβέρνηση» δήλωσε ο Γιαΐρ Λαπίντ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 2:38 pm


Ξάνθη: Τροχαίο με έναν νεκρό και τρεις τραυματίες

Αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε πινακίδα τιμών πρατήριου καυσίμων.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 2:12 pm


Αρθρο Θύμιου Τζάλλα στην «Κ»: Ρίσι, λούφα και παραλλαγή

Γιατί o Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε να επαναφέρει τη στρατιωτική θητεία.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 2:08 pm


Τούρκος υπουργός Αμυνας: Διανύουμε θετική περίοδο στις σχέσεις με την Ελλάδα

«Εργαζόμαστε για την αύξηση της αποτελεσματικότητας και αποτρεπτικότητας του στρατού μας, για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας. Δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα με κανέναν, ειδικά με τους γείτονές μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιασάρ Γκιουλέρ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:58 pm


Υποστήριξη Μακρόν στο σχέδιο των ΗΠΑ για εκεχειρία στη Γάζα

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλους τους εταίρους στην περιοχή για την επίτευξη μίας λύσης», το μήνυμα του Γάλλου προέδρου

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:53 pm


Κοζμάογλου-Yeni Ideal: Ένα ρωμαίικο αλλαντοποιείο στην Πόλη όπου όλα γίνονται γιαβάς γιαβάς

Ζαμπόνι και μορταδέλα, σουτζούκι και παστουρμάς, όλα με ελάχιστα συντηρητικά, από μια οικογένεια που φτιάχνει και εμπορεύεται αλλαντικά από το 1967 και προτιμά να παράγει λίγα και καλά.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:38 pm


Κρήτη: Νεκρός 49χρονος μετά από τροχαίο στον ΒΟΑΚ

Ενα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:28 pm


Κυρ. Μητσοτάκης: «Να αποκρούσουμε αριστερό και δεξιό λαϊκισμό»

Η αιχμή στον Στέφανο Κασσελάκη για το περιστατικό με τη δημοσιογράφο στη Ρόδο – «Σκεφτείτε να τα είχαμε κάνει εμείς αυτά»

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:27 pm


Αλίσια Στόλινγκς: Ο Λόρδος Βύρωνας είδε τους Eλληνες όπως είναι

Η Αλίσια Στόλινγκς μιλάει για τον Λόρδο Βύρωνα και γράφει ένα ποίημα για εκείνον.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:27 pm


Τα Γλυπτά του Παρθενώνα στη Διακυβερνητική Επιτροπή της UNESCO – Υποστήριξη στην Ελλάδα

«Η παρουσίαση της ελληνικής αντιπροσωπείας και τα επιχειρήματά της έτυχαν θερμής υποδοχής και η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών της Διακυβερνητικής Επιτροπής», αναφέρει το ΥΠΠΟ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:11 pm


Δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις της Citronne στον Πόρο ανοίγουν τη θερινή σεζόν

Η Citronne είναι συνήθως η γκαλερί που ανοίγει τον χορό για το καλοκαίρι. Πριν από λίγες ημέρες εγκαινιάστηκαν δύο δίδυμες εκθέσεις της αίθουσας τέχνης που ξεκίνησε τη δράση της από τον Πόρο: μια ομαδική στον κομψό της χώρο και μια ατομική στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού, με το οποίο υπάρχει μακροχρόνια συνεργασία.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:11 pm


Πάτρα: Η Ν.Δ. καταγγέλλει καταστροφή προεκλογικού περιπτέρου

Τι αναφέρει η Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας Αχαΐας του κόμματος

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:01 pm


Ζητήματα επάρκειας νερού για το ένα πέμπτο των κατοίκων της Ε.Ε.

Οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη στην Ευρώπη, οι επακόλουθες ξηρασίες και η αυξημένη λειψυδρία ήταν από τα βασικά θέματα των εκδηλώσεων της «Πράσινης Εβδομάδας» στις Βρυξέλλες.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 12:54 pm


Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες με τις δηλώσεις για τους καθαρισμούς των οικοπέδων

Στην υποχρεωτική δήλωση του καθαρισμού των οικοπέδων τους καλούνται φέτος για πρώτη φορά να προχωρήσουν οι ιδιοκτήτες τους έπειτα από τη σύσταση του «Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας Ιδιοκτησιών»

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 12:50 pm


Περισσότερες πιθανότητες για λιγότερες μειώσεις επιτοκίων

Τα «γεράκια» της ΕΚΤ πιέζουν για στάση αναμονής έως τον Σεπτέμβριο προτού μελετηθεί η δεύτερη κίνηση.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 12:38 pm


Μπορούσια Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο θρόνος χωράει μόνο μια βασίλισσα

Μπορούσια Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης διεκδικούν το Champions League, στο «αντίο» των Μάρκο Ρόις, Τόνι Κρόος και (ίσως) Ματς Χούμελς.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 12:30 pm


Πήλιο: Σε 80χρονη από την Αυστρία ανήκει η σορός στο φλεγόμενο όχημα – Πώς έγινε το δυστύχημα

Τραγικό θάνατο βρήκε μία ηλικιωμένη γυναίκα από την Αυστρία, όταν απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό της που άρπαξε φωτιά, έπειτα από τροχαίο δυστύχημα στο Νότιο Πήλιο.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 12:18 pm


Ο ρόλος των ευρωεκλογών στην επιλογή της νέας ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου οι Ευρωπαίοι πολίτες θα εκλέξουν τους εκπροσώπους τους στην Ευρωβουλή. Εμμέσως όμως θα αποφασίσουν, επίσης, και για τη νέα ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  Ειδικότερα, βάσει της παραγράφου 7 του άρθρου 17 της Συνθήκης για την Ε.Ε., το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (ήτοι οι αρχηγοί των 27 κρατών μελών), «λαμβάνοντας υπόψη» τις διεξαχθείσες εκλογές […]

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 12:15 pm


Στην ανάπτυξη της Ινδίας στρέφει το βλέμμα της η Wall Street

«Μαγνήτης», η άνοδος της οικονομίας της και οι αποδόσεις των ινδικών μετοχών.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 12:11 pm


Επενδύσεις 350 εκατ. ευρώ σε ακίνητα σχεδιάζει η «Ελλάκτωρ»

Cambas Project, έργα στις Γούρνες στην Κρήτη, ανάπλαση μαρίνας Αλίμου.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:58 am


Δαμιανός Οικονομίδης στην «Κ»: Η επεξεργασία δεδομένων οδηγεί τη ναυτιλία στο αύριο

Οι νέες τεχνολογίες αποκαλύπτουν την αξία που «κρύβεται» στα big data των πλοίων

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:58 am


Υψηλές επιδόσεις για τις εισηγμένες υψηλής κεφαλαιοποίησης το α΄ 3μηνο

Πολύ θετικά είναι τα μηνύματα που στέλνουν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου των εισηγμένων εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών...

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:45 am


Ευρωεκλογές: Το δύσκολο σταυρόλεξο των εδρών – Τρία συν ένα σενάρια

Δύσκολο σταυρόλεξο, που θα επιλυθεί το βράδυ των εκλογών με βάση τα ποσοστά των κομμάτων, αποτελεί η κατανομή των 21 εδρών που διαθέτει η Ελλάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:33 am


Nέο logistic στον Ασπρόπυργο από την Trastor

Προσύμφωνο με τον όμιλο Σκλαβενίτη για τη μίσθωση του κέντρου αποθήκευσης, επιφανείας 74.766 τ.μ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:32 am


Πανελλήνιες 2024: Οι απαντήσεις και ο σχολιασμός των θεμάτων της Αλγεβρας για τα ΕΠΑΛ

Το kathimerini.gr, όπως κάθε χρόνο, προσφέρει στους αναγνώστες του τόσο τις πλήρεις λύσεις των θεμάτων όσο και σχολιασμό τους μέσω της συνεργασίας με τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:22 am


Τρίπολη: Εντολή για εισαγγελική έρευνα μετά τις καταγγελίες για υποσιτισμένα ζώα στο δημοτικό καταφύγιο

Εικόνες «φρικτά πεινασμένων» ζώων έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση «Save a Greek Stray», καλώντας «κράτος και πολίτες να βγάλουν τα συμπεράσματά τους». Τι απαντά στην «Κ» ο δήμαρχος Τρίπολης.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:20 am


Επιδοτήσεις: Κεφάλαια κίνησης και επενδυτικά δάνεια σε μικρομεσαίους

Από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (EAT) ανακοινώθηκε ότι το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Χρηματοδότηση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ)» είναι ανοιχτό για υποβολή αιτημάτων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:09 am


Γάζα: Τα νέα δεδομένα μετά το σχέδιο για εκεχειρία

H Χαμάς χαρακτήρισε «θετικό» τον νέο οδικό χάρτη. Τι διαμηνύει το Ισραήλ και πώς αντιδρά η διεθνής κοινότητα

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:04 am


Τα πολλά πρόσωπα των νέων Ευρωπαίων

Οι νέοι Ευρωπαίοι έχουν πολλά πρόσωπα – και όλοι έχουν πολύ διαφορετικές ελπίδες, φιλοδοξίες και αιτήματα. Νεαροί ψηφοφόροι από όλη την ήπειρο εξηγούν τι τους παρακινεί ενόψει των ευρωεκλογών.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 11:00 am


Σκληρή σύγκρουση κομμάτων στη δεξιά «πολυκατοικία»

Ελληνική Λύση, Νίκη, ΛΑΟΣ και Φωνή Λογικής απευθύνονται, ενόψει της κάλπης της 9ης Ιουνίου, στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:50 am


Στ. Κασσελάκης: Η επεισοδιακή συνέντευξη, ο «πόλεμος» ανακοινώσεων και η απάντηση της δημοσιογράφου

Πώς σχολίασε η Ν.Δ. το περιστατικό στη Ρόδο - Η ανάρτηση Κασσελάκη και η απάντηση της Ρένας Παυλάκη.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:47 am


H Aramco της Σαουδικής Αραβίας επενδύει σε κινεζική startup ΑΙ

Στόχος, να μη δεσπόζει η Σίλικον Βάλεϊ στην τεχνητή νοημοσύνη.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:38 am


Σημαντική άνοδος για τις τιμές των μετάλλων

H υποχώρηση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη, που το τελευταίο διάστημα κινείται πέριξ του 2,4%, ανέδειξε τις επιπτώσεις των εξελίξεων στα ενεργειακά προϊόντα...

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:27 am


Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 34χρονος ύστερα από απόπειρα βιασμού

Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:25 am


Επιτυχίες – «βατήρες» για παρόμοιους θριάμβους

Ηταν μια εβδομάδα στην οποία τα όνειρα έγιναν πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός στο ποδόσφαιρο κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο για την Ελλάδα σε συλλογικό επίπεδο και ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ βρέθηκε για 7η φορά στην κορυφή της Ευρώπης, χαρίζοντας χαρά στα εκατομμύρια των οπαδών τους.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:22 am


Έρχονται αλλαγές στο νυχτερινό ρεύμα – Πώς επηρεάζει τους καταναλωτές

Tο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με παρέμβαση θα ενεργοποιεί ζώνη χαμηλής χρέωσης και τις μεσημβρινές ώρες η οποία αναμένεται να εφαρμοστεί το φθινόπωρο

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:19 am


Κακούργος ο τέως πρόεδρος Τραμπ

Οι ένορκοι μελέτησαν τα στοιχεία, συσκέφθηκαν και κατέληξαν σε ετυμηγορία, όπως πρέπει να κάνουν και οι ψηφοφόροι.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:14 am


Το μενού της εβδομάδας: Από κολοκυθάκια «παπουτσάκια» μέχρι αγιορείτικες σαρδέλες

Ένα λαχταριστό σπιτικό φαγητό για κάθε ημέρα της εβδομάδας, με εποχικά υλικά, σε ένα συνταγολόγιο νόστιμο και ισορροπημένο, που μας βοηθάει να κάνουμε τα πλάνα μας.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:09 am


90 Χρόνια πριν… 1-6-1934

Η Βουλή των Αντιπροσώπων διά 263 ψήφων κατά 77 απεδέχθη το νομοσχέδιον περί νομισματοποιήσεως του αργύρου, το οποίον παρεπέμφθη εις την Γερουσίαν, όπου πιστεύεται ότι θα ψηφισθή αμέσως.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:03 am


Ανταλλαγή επιστολών στον ΣΕΒ

Το αδιάβλητο της διαδικασίας επικαλέστηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος στις αιτιάσεις της υποψήφιας για την προεδρία του Συνδέσμου κ. Ιουλίας Τσέτη σχετικά με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για τη συμμετοχή των μελών στις εκλογές της 18ης Ιουνίου μόνο με φυσική παρουσία ή εξουσιοδότηση.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:03 am


Ανω Λιόσια: Μυστήριο με την απανθρακωμένη σορό ηλικιωμένου – Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη σε κάδο

Συνελήφθη ο γιος του ηλικιωμένου άνδρα που βρέθηκε απανθρακωμένος

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 9:46 am


Αντιπαράθεση για την οικονομία στην τελική ευθεία

Πού εστιάζουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Στέφανος Κασσελάκης την τελευταία εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 9:44 am


Ο άνθρωπος πίσω από τα Muppets

Το ντοκιμαντέρ «Jim Henson Idea Man» διερευνά τη ζωή και την καλλιτεχνική σταδιοδρομία του δημιουργού του «The Muppet Show».

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 9:25 am


Στα ελληνικά ομόλογα «ποντάρει» η αμερικανική τράπεζα Citigroup

Οι αποδόσεις τους θα πλησιάσουν αυτές των ισπανικών τίτλων, εκτιμά η αμερικανική τράπεζα.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 9:25 am


Οι τελικοί – ορόσημα του Champions League

Δεν είναι λίγοι οι τελικοί του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και μετέπειτα του Champions League που έχουν σημαδέψει, όχι μόνο τη χρονιά τους αλλά και ολόκληρες γενιές.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 9:15 am


Πτώση για το ελληνικό οικοσύστημα των startups εταιρειών

Σύμφωνα με την Global Startup Ecosystem Index, καταλαμβάνει φέτος τη 49η θέση παγκοσμίως, από 46η το 2023.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 9:04 am


Ο γύρος της Ιταλίας με ένα πιρούνι

Μπορεί ιστορικά η ένωση της Ιταλίας να οφείλεται στον Γκαριμπάλντι αλλά ήταν τα μακαρόνια που ένωσαν τους Ιταλούς ουσιαστικά, μετά την προσάρτηση του Βασιλείου της Νάπολης το 1861, σύμφωνα με τον ιστορικό Massimo Montanari.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 9:00 am


Μετά τα smartphones έρχονται τα intelliphones

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης, τα chatbots και οι άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιούν AI θα γίνουν τόσο χρήσιμα ώστε τα σημερινά μας smartphones θα φαίνονται αρκετά «χαζά» στο μέλλον.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:51 am


Το νέο λογότυπο της Τράπεζας Πειραιώς

Tη νέα της εταιρική ταυτότητα παρουσίασε η Πειραιώς σε πελάτες και στελέχη της, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:45 am







Φιλικοί ιστότοποι: