Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Παναγία Θάσου: Πλήθος κόσμου για τον επιτάφιο στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου - Φωτογραφίες

Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής (03/05), πλήθος πιστών βρέθηκε στον οικισμό της Παναγίας στη Θάσο, για την ακολουθία του Επιταφίου στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ναού αναφέρει τα εξής:

“Πλήθος κόσμου και κυρίως ξένοι προσκυνητές βρέθηκαν στην Ακολουθία του Επιταφίου στον ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στον πανέμορφο και ιστορικό οικισμό της Παναγίας, της παλαιάς πρωτεύουσας του νησιού της Θάσου. 

 

Το κλίμα ήταν συγκινητικό με την χορωδία του Δήμου Θάσου να ψάλλει σε όλη την λιτανεία τα Εγκώμια του Χριστού.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2024 | 6:27 pm


ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ: Οι πληρωμές που θα γίνουν από 8 έως 10 Μαΐου

Κατά την περίοδο 8 έως 10 Μαΐου, θα καταβληθούν 62.244.037 ευρώ σε 60.583 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

 

Ειδικότερα:

 

1. Από τον e-ΕΦΚΑ από τις 8 έως 10 Μαΐου θα καταβληθούν 20.800.000 ευρώ σε 830 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ. 

 

  • Στις 9 Μαΐου θα καταβληθούν για Επιδόματα Μητρότητας, Κυοφορίας, Ασθενείας, Ατυχήματος, Έξοδα Κηδείας 13.744.037 ευρώ σε 30.693 δικαιούχους.

 

 

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

 

  • 12 εκατ. ευρώ σε 20.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.

 

  • 10 εκατ. ευρώ σε 8.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.

 

  • 5 εκατ. ευρώ σε 60 δικαιούχους του προγράμματος «Σπίτι μου».

 

  • 700.000 ευρώ σε 1000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2024 | 4:24 pm


Βίντεο από τα Ιεροσόλυμα - Η τελετή αφής του Αγίου Φωτός

Ολοκληρώθηκε στα Ιεροσόλυμα η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο. 

 

Η ελληνική διπλωματική αποστολή, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κότσιρα, θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Πατριάρχη Θεόφιλο. 

 

Στις 19:30 το απόγευμα, αναμένεται η άφιξή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, απ’ όπου και θα μεταφερθεί με ειδικές πτήσεις ε προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, σε ολόκληρη την επικράτεια.

 

 

Το τελετουργικό

Εκπρόσωποι όλων των Εκκλησιών ασπάζονται το χέρι του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη. Ακολούθως, ο Πανάγιος Τάφος αποσφραγίζεται. 

 

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων βγάζει την αρχιερατική στολή του και μένει μόνο με το λευκό στιχάριο, παίρνει στα χέρια του τους σβηστούς πυρσούς, εισέρχεται στο Ιερό Κουβούκλιο, το οποίο είναι συσκοτισμένο και παραμένει στον ιερό χώρο, προσευχόμενος για 15 λεπτά.

 

Το Άγιο Φως και φέτος θα μεταφερθεί από το Ισραήλ σε κάθε ορθόδοξη εκκλησία του πλανήτη.

 

 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κώτσηρας, εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Ο κ. Κώτσηρας θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο Γ', με τον οποίο θα έχει συνάντηση.

 

Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναμένεται περί τις 19:30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η διανομή του σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.

 

 

πηγή: makthes.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2024 | 2:27 pm


Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Σε ηλικία 77 ετών έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου. 

 

Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή με ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα, ο μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης.

 

 

Βιογραφικό

Η Άννα Παναγιωτοπούλου γεννήθηκε στην Κυψέλη και από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός. Μεγάλωσε σε μεγαλοαστικό περιβάλλον, το οποίο δεν είχε καμία σχέση με το θέατρο, ενώ και οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. 

 

Όταν την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί πρωτοσυνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη.

 

Μαζί με τον Σταμάτη Φασουλή υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία Και συ χτενίζεσαι, που το έκανε γνωστό και αγαπητό στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. 

 

Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου. Παράλληλα, μέχρι τότε, οι συμμετέχοντες στον θίασο ασχολούνταν και με άλλες δουλειές για βιοπορισμό. Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. 

 

Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε αλλά έγραφε και το σενάριο.

 

Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στη κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. 

 

Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας (και προσωπικό της ”φαβορί”), θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87 (μαζί με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Νατάσα Ασίκη κ.ά.).

 

 

Τεράστια επιτυχία σημείωσαν επίσης οι σειρές: Οι τρεις Χάριτες (στο πλευρό των Μίνας Αδαμάκη, Νένας Μεντή, Άννας Κυριακού) και Ντόλτσε Βίτα (μαζί με Κατιάνα Μπαλανίκα, Μαρία Καβογιάννη, Μαρία Φωκά, Θανάση Ευθυμιάδη, Κατερίνα Ζιώγου, Παύλο Ορκόπουλο, Γαλήνη Τσεβά κ.ά.), που θεωρούνται «κλασικές».

 

Την τηλεοπτική σεζόν 2003-2004, συμπαρουσίαζε μαζί με τον Φώτη Σεργουλόπουλο, τον Χρήστο Ευθυμίου, τον Μένιο Σακελλαρόπουλο, τον Κλέωνα Γρηγοριάδη και την Ματθίλδη Μαγγίρα, το τηλεπαιχνίδι Το show των εκατομμυρίων, το οποίο έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2003 από το MEGA.

 

Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί ακόμα στις σειρές “Safe Sex”, “Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο”, “Οξυγόνο”, “Αυστηρώς Κατάλληλο” κ.ά.

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2024 | 1:55 pm


Ηρακλής Καβάλας: Ανανέωση συνεργασίας με τον Μπάμπη Πανταζίδη

Ο Ηρακλής Καβάλας ανανέωσε τη συνεργασία του με τον προπονητή, Μπάμπη Πανταζίδη.

 

Ο Ηρακλής αναδείχθηκε πρωταθλητής του 2ου ομίλου της Β’ ΕΠΣ Καβάλας, και τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Α’ ΕΠΣΚ, και αποφάσισε να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον κ. Πανταζίδη, μετά από μία απόλυτα επιτυχημένη σεζόν.

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2024 | 1:38 pm


Περιφορά του επιταφίου με πένθιμα εμβατήρια από τη Φιλαρμονική της Ελευθερούπολης - Βίντεο

Η περιφορά του επιταφίου έγινε και στην Ελευθερούπολη, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής (03/05).

 

Η Φιλαρμονική της Ελευθερούπολης παιάνισε πένθιμα εμβατήρια στην περιφορά.

 

Στο παρακάτω βίντεο του Δήμου Παγγαίου από το studio Παπαευαγγέλου, η εκτέλεση του Adagio του Albinoni από τη Φιλαρμονική.

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2024 | 12:29 pm


Θάσος: Τουρνουά σκάκι λίγες μέρες πριν αρχίσει τη δράση του ο Σκακιστικός Όμιλος Θάσου - Φωτογραφίες

Το επόμενο διάστημα και επίσημα θα δημιουργηθεί ο νέος Σκακιστικός Όμιλος Θάσου.

 

Λίγο πριν τη συγκρότηση του νέου ομίλου, διοργανώθηκε ένα τουρνουά rapid από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων "Το Κάστρο" και από σκακιστικές ομάδες της Θάσου.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του συλλόγου “Το Κάστρο”, αναφέρει τα εξής:

“Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά Rapid Θάσου που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λιμεναρίων "Το Κάστρο" και οι σκακιστικές ομάδες της Θάσου.

 

Η επιτυχία προβάλλει μεγαλύτερη όταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι παιδιά - άντρες  πια- που ξεκίνησαν προ 15ετίας το άθλημα αυτό μέσα από τους συλλόγους των χωριών τους.

 

Η επιτυχία προβάλλει ακόμα μεγαλύτερη όταν σκεφτούμε ότι το σημερινό τουρνουά είναι το προοίμιο της δράσης του: Σκακιστικού Ομίλου Θάσου, ο οποίος σε λίγες μέρες θα αποτελεί γεγονός.

 

Από το πολύ καλό επίπεδο σκακιστών διακρίθηκαν: Τσεβρεμές Γιάννης, Οικονομίδης Θοδωρής, Χρυσάφης Κώστας. 

 

........ όμως ξεχάσατε, πως ήμουν σπόρος.”

Δημοσιεύθηκε στις 4 May 2024 | 11:46 am


Συνεργείο της ρουμανικής TV καταγράφει σε ρεπορτάζ και απευθείας μεταδόσεις το Πάσχα στη Θάσο

Η συζήτηση τις τελευταίες μέρες στα κοινωνικά δίκτυα σχετικά με τις πληρότητες των ανοιχτών καταλυμάτων είχε ανάψει. 

 

Πολλοί είναι αυτοί που αμφισβήτησαν ότι θα υπάρξουν αφίξεις τουριστών. Τελικά επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που ήθελαν τα ανοιχτά καταλύματα να έχουν πολύ υψηλή πληρότητα. 

 

Οι περισσότερες αφίξεις σημειώθηκαν τη Μεγάλη Παρασκευή. Η κίνηση στο συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας ήταν πολύ αυξημένη και φάνηκε ότι οι Ρουμάνοι επισκέπτες που κατά βάση ταξίδεψαν προς τη Θάσο αψήφησαν τις προγνώσεις για τις κακές καιρικές συνθήκες στο δρόμο. 

 

Πολλοί Ρουμάνοι έσπευσαν αμέσως στις αγαπημένες τους παραλίες και φρόντισαν για μια πρώτη… επίδειξη, δείχνοντας σε φίλους τους βίντεο με βουτιές στη Σαλιάρα και αλλού. 

 

Το Facebook άρχισε να γεμίζει με φωτογραφίες και βίντεο από τη Θάσο, ακόμη και από τους επιτάφιους των εκκλησιών. 

 

Ανάμεσα στους πολλούς τουρίστες που έφτασαν στο νησί ήταν κι ένα συνεργείο από το Pro TV, έναν από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας της Ρουμανίας. 

 

Οι δημοσιογράφοι πραγματοποιούν απευθείας μεταδόσεις από το νησί και κάνουν ρεπορτάζ σε διαφορά σημεία με θέμα το Πάσχα στη Θάσο.

 

Ο αριθμός των Ρουμάνων που ξέρουν το νησί ως καλοκαιρινό προορισμό είναι τεράστιος, όμως τα τελευταία χρόνια άρχισαν σιγά σιγά να ανακαλύπτουν και την «άλλη πλευρά» εκτός σεζόν, είτε τα Χριστούγεννα, είτε το Πάσχα, είτε σε άλλες περιόδους.  

 

Θέμα των τηλεοπτικών ρεπορτάζ είναι το πώς οι ντόπιοι αλλά και οι επισκέπτες γιορτάζουν το Πάσχα στο νησί, τι κάνουν, που βγαίνουν για φαγητό και τι περιλαμβάνει το γιορτινό τραπέζι, ποιες είναι οι τοπικές παραδόσεις και τι εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί. 

 

Ξεναγός του τηλεοπτικού σταθμού είναι ο ρουμανικής καταγωγής Dan Adrian, ιδιοκτήτης του Forum Thassos, ο οποίος έχει γίνει εδώ και χρόνια μόνιμος κάτοικος στο νησί. 

 

Ως δημοσιογράφος και ο ίδιος αποτελεί τη βασική πηγή πληροφόρησης από το νησί για τα ρουμανικά ΜΜΕ. 

 

Το τηλεοπτικό συνεργείο της ρουμανικής τηλεόρασης το Μεγάλο Σάββατο θα βρίσκεται το πρωί στα Λιμενάρια και το μεσημέρι στον Ποτό ενώ το βράδυ θα βρεθεί στο Θεολόγο και πριν τα μεσάνυχτα θα επιστρέψει στον Ποτό για να καλύψει την Αναστάσιμη Ακολουθία.

 

Την Κυριακή του Πάσχα θα μεταδώσουν μια παραδοσιακή ελληνική βραδιά στα «Αρμυρίκια» των Λιμεναρίων, την οποία διοργανώνει το Forum Thassos.  

 

Θα παραμείνει στη Θάσο έως τη Δευτέρα, καταγράφοντας το Πάσχα των Θασίων στις εκκλησίες και στους δρόμους των χωριών.

 

Βίντεο με το ρεπορτάζ του καναλιού από τη Ρουμανία, Pro TV.

 

Φωτογραφίες από το ρουμανικό συνεργείο στη Θάσο.

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2024 | 11:00 pm


Η συνάντηση των Επιταφίων στο δημοτικό κήπο Καβάλας - ΒΙΝΤΕΟ

Στον Δημοτικό Κήπο της Καβάλας συναντήθηκαν οι επιτάφιοι μετά την περιφορά, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, 3 Μαΐου.

 

Οι επιτάφιοι που βρέθηκαν στον Δημοτικό Κήπο, ήταν αυτοί από τις εκκλησίες του Τιμίου Προδρόμου, του Αγίου Παύλου, του Αγίου Νικολάου και του Αγίου Γεωργίου.

 

Βίντεο από τη συνάντηση

 

Φωτογραφίες από τη συνάντηση

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2024 | 9:42 pm


Τα παιχνίδια της βροχής σε δύο όμορφα φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη βόρεια και νότια Θάσο

Η φωτογραφία της Αργυρώς Μαύρου δείχνει τον ήλιο να ξεπροβάλλει μέσα από τα σύννεφα στον κόλπο της Καβάλας. Είναι τραβηγμένη από τις ακτές της βόρειας Θάσου. 

 

Η φωτογραφία της Ζωής Μερτεβεντζή δείχνει ένα ξέσπασμα καταιγίδας στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Θάσο και το Άγιο Όρος. Τραβήχτηκε από τις νότιες ακτές του νησιού.

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 May 2024 | 9:18 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας