Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Deutsche Welle

EURO 2024: «Έχουμε ανάγκη ένα νέο καλοκαιρινό παραμύθι»

Στις 14 Ιουνίου αρχίζει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου στη Γερμανία. Θα ξαναζήσει η χώρα ένα «μαγικό» καλοκαίρι, όπως πριν από 18 χρόνια στο Μουντιάλ;

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 5:58 pm


Διακοπές παρέα με ένα… chatbot

Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει μπει για τα καλά και στον τουριστικό κλάδο. Μπορεί να διευκολύνει πολλούς, ιδίως όσον αφορά τον σχεδιασμό και την οργάνωση του ταξιδιού.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 4:52 pm


Γαλλία: Πλήγμα η υποβάθμιση από S&P

Μετά τον οίκο Fitch, την πιστοληπτική ικανότητα της γαλλικής οικονομίας υποβιβάζει τώρα η Standard & Poor´s. Σταθερές κρίνονται πάντως οι προοπτικές.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 3:25 pm


Stern: Η ανάπτυξη στην Ελλάδα δεν είναι για όλους

Στον γερμανικό Τύπο το Stern γράφει για τις δύο όψεις της ελληνικής οικονομικής πραγματικότητας, ενώ FAZ και SZ σχολιάζουν την απόφαση της Γερμανίας για χρήση δυτικών όπλων στην Ουκρανία.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 1:33 pm


Το «στοίχημα» της Ευρώπης στην επόμενη πενταετία

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την EE στα επόμενα χρόνια; Έμπειροι ευρωβουλευτές μιλούν στην DW.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:18 am


H υπόθεση Μπελέρη και οι ελληνοαλβανικές σχέσεις

Η Νέα Δημοκρατία όρισε τον φυλακισμένο Φρέντι Μπελέρη ως υποψήφιο για τις ευρωεκλογές. Πώς επηρεάζει αυτό τις σχέσεις μεταξύ των δύο κρατών; Οι απόψεις διίστανται.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 8:35 am


ΝΑΤΟ: «Πράσινο φως» για δυτικά όπλα στo Χάρκοβο

ΗΠΑ, Γερμανία και άλλες χώρες του ΝΑΤΟ επιτρέπουν πλέον τη χρήση δυτικών όπλων εναντίον στόχων στη Ρωσία, αλλά μόνο για να αποκρουστούν οι επιθέσεις στο Χάρκοβο.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 11:00 pm


Σφοδρή πολιτική καταδίκη της επίθεσης στο Μάνχαϊμ

Σοκ προκαλεί η νέα επίθεση με ισλαμιστικά όπως φαίνεται κίνητρα κατά Γερμανού τοπικού πολιτικού, αυτή τη φορά από τον χώρο της ακροδεξιάς στο Μάνχαϊμ. Πολιτικές αντιδράσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 7:59 pm


ΗΠΑ: «Ναι» στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού για Κουβανούς

Σε μία ρηξικέλευθη απόφαση η αμερικανική κυβέρνηση επιτρέπει σε επιχειρηματίες με έδρα την Κούβα να ανοίγουν τραπεζικό λογαριασμό στις ΗΠΑ. Aνάμεικτες oι αντιδράσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 6:46 pm


Ευρωεκλογές στη Γερμανία: Κόμματα και προγράμματα

Τα κυριότερα κόμματα στη Γερμανία οδεύουν στις ευρωεκλογές με διαμετρικά αντίθετες θέσεις. Ιδίως οι Πράσινοι και η AfD απέχουν πολύ μεταξύ τους.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 4:56 pm


H κρυονική υπόσχεται "ζωή μετά θάνατον"

Η λεγόμενη κρυονική, η επιστήμη που υπόσχεται «ανάσταση», ψύχει τους «ασθενείς» με στόχο να τους επαναφέρει στη ζωή όταν η επιστήμη θα έχει προχωρήσει αρκετά.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 2:39 pm


Παγκόσμια Ημέρα κατά του ...Ατμίσματος;

Σε έκθεση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί ότι οι καπνοβιομηχανίες με ελκυστικές γεύσεις σε ηλεκτρονικά τσιγάρα χτίζουν την επόμενη γενιά καπνιστών.

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2024 | 9:20 am


Δυτικά όπλα κατά Ρωσίας; Η δημιουργική ασάφεια Σολτς

Πέφτει άλλο ένα ταμπού; Η σιβυλλική απάντηση του γερμανού καγκελάριου επί του θέματος δείχνει να συντελείται άλλη μια μεταστροφή στη στάση της χώρας του.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2024 | 4:14 pm







Φιλικοί ιστότοποι: