Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο Αλέξανδρος Ιωσηφίδης συζήτησε με μέλη της ΕΑΣ Καβάλας για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής - Φωτογραφίες

Για τη διαφύλαξη της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, για τον εκσυγχρονισμό των συνεταιριστικών εγκαταστάσεων, και γενικότερα για την αγροτική ανάπτυξη, συζήτησε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης της περιφέρειας ΑΜΘ, Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, με τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ και στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του κ. Ιωσηφίδη αναφέρει τα εξής:

“Με τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ και στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καβάλας συναντήθηκε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας κ. Αλέξανδρος Ιωσηφίδης.

 

Μέσα από μια γόνιμη συζήτηση η ΕΑΣ Καβάλας διαγράφοντας ανοδική πορεία, βρίσκεται σε σωστή πορεία για την επίτευξη των στόχων της.

 

Μέσα από τον σχεδιασμό στρατηγικής ανάπτυξης και υποστήριξης και έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας του τόπου, εφαρμόζει στην πράξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την συνεταιριστική ιδέα, η οποία εκφράζεται μέσα από την στήριξη του αγροτικού εισοδήματος, τη διαφύλαξη της ποιότητας των αγροτικών προϊόντων, την αξιοποίηση και τον εκσυγχρονισμό των συνεταιριστικών εγκαταστάσεων.

 

Αύξηση των εξαγωγών, θετικά οικονομικά αποτελέσματα,

βελτίωση των επιπέδων αποδοτικότητας και ποιότητας των

αγροτικών προϊόντων, κινήσεις για την ένταξη της ελιάς θρούμπας ως προϊόντα ΠΟΠ, συμμετοχή σε δράσεις προβολής τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό είναι μερικά από τα δείγματα ανάπτυξης της ΕΑΣ Καβάλας.

 

Ο κ. Ιωσηφίδης τόνισε ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, είναι ανοιχτός σε προτάσεις και θα προχωρήσει στις απαραίτητες παρεμβάσεις όπου χρειαστεί. 

 

Σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, θα συνδράμουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και προβολής των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 5:01 pm


Το Επιμελητήριο Καβάλας θα είναι στην 88η ΔΕΘ - Κάλεσμα για συμμετοχή στους επιχειρηματίες

Το Επιμελητήριο Καβάλας, θα συμμετάσχει για ακόμη μία χρονιά στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί 07 - 15 Σεπτεμβρίου.

 

Το Επιμελητήριο κάνει κάλεσμα στις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της ΔΕΘ.

 

 

Η ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

“Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Enterprise Europe Network, σας ενημερώνει, ότι θα συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά στην 88 η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί 07 - 15 Σεπτεμβρίου 2024.

 

Μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες παρουσίες επιχειρήσεων - μελών μας τις προηγούμενες χρονιές, σας καλούμε να συμμετέχετε στην 88 η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

 

Δεδομένου, ότι τα οφέλη προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα είναι πολλαπλά, το Επιμελητήριο μας αποδέχθηκε και φέτος την πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕ) για συμμετοχή του σε stand, όπου θα φιλοξενηθούν στο σύνολό τους τα Επιμελητήρια της χώρας.

 

Η φετινή έκθεση, της οποίας τιμώμενη χώρα θα είναι η Γερμανία, στοχεύει στην μεγαλύτερη δυνατή προβολή των επιχειρήσεων και στην προώθηση των διεθνών συνεργασιών.

 

Στα πλαίσια αυτού, η ΚΕΕΕ σε συνεργασία με την ΔΕΘ Α.Ε., πρόκειται να διοργανώσει «Ημέρες Γευσιγνωσίας Τροφίμων και Ποτών».

 

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο – αίτηση συμμετοχής στο Επιμελητήριο Καβάλας, το αργότερο έως την Δευτέρα 01 Ιουλίου 2024.

 

Επισημαίνεται, ότι οι επιχειρήσεις που θα λάβουν μέρος στην έκθεση θα έχουν την υποχρέωση διαρκούς παρουσίας στην έκθεση έως και το πέρας αυτής.

 

Το Επιμελητήριο θα καλύψει όλες τις δαπάνες που αφορούν το περίπτερο και την έκθεση των προϊόντων-δειγμάτων, δηλ. ενοικίαση χώρου, κατασκευή και βασική διαμόρφωση περιπτέρου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Καβάλα, στο τηλ. 2510 222212 με την κα. Σούζη Μαυρομμάτη (εσωτ.4) και την κα. Κωνσταντίνα Αϊβαζίδου (εσωτ. 11), e-mail.: [email protected] , ιστοσελίδα www.kcci.gr.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 4:26 pm


Σύσκεψη στη βιβλιοθήκη για τις συνδιδασκαλίες στα δημοτικά – αντιδράσεις από τους γονείς– πόσα σχολεία περιλαμβάνει το σχέδιο

Σε 4 σχολεία στον δήμο Καβάλας, 3 στον δήμο Θάσου, 4 στον δήμο Παγγαίου, και 2 στον Δήμο Νέστου πρόκειται να εφαρμοστεί η συνδιδασκαλία τάξεων γιατί ο αριθμός των μαθητών είναι μικρότερος από 25, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδίας γονέων ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Βασίλη Ποιμενίδη. 

 

Όπως είπε μιλώντας στον KavalaNews 102,8 πρόκειται για οδηγία του υπουργείου παιδείας την οποία δέχτηκε να εφαρμόσει μόνο η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας. 

 

 

 

 

Στις 6:00 το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουνίου, γονείς από τα σχολεία του δήμου Καβάλας όπου θα εφαρμοστεί το μέτρο θα συγκεντρωθούν έξω από το δημαρχείο με αφορμή τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. 

 

Αύριο Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 10:00 το πρωί διαμαρτυρία από γονείς από σχολεία όλου του νομού θα συγκεντρωθούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη όπου θα έχουν συνάντηση με την διευθύντρια εκπαίδευσης της Πρωτοβάθμιας κ. Α. Γαϊτανίδου και την διευθύντρια εκπαίδευσης της περιφέρειας κ. Μ. Κοσμίδου.

 

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά στον Δήμο Καβάλας υποψήφια σχολεία για συνδιδασκαλία της Α και Β τάξης είναι:

 

Το 7ο της Παναγίας 

Το 17ο της Αγίας Παρασκευής

Το 14ο Προφήτη Ηλία

και το δημοτικό σχολείο Φιλίππων

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 3:13 pm


Πάνω από 40.000 επιβάτες και 12.000 ΙΧ αυτοκίνητα μπήκαν το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στη Θάσο

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνεται ότι κατά τη διάρκεια του τετραημέρου του Αγίου Πνεύματος (χρονικό διάστημα από 21-06-2024 έως και 24-06-2024) η διακίνηση επιβατών και οχημάτων με Ε/Γ – Ο/Γ πλοία από και προς το νησί της Θάσου είχε ως εξής:

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΠΡΙΝΟΥ- ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΑΠΟ ΚΑΒΑΛΑ ΠΡΟΣ ΠΡΙΝΟ:

ΕΠΙΒΑΤΕΣ: 3098 –

Ι/Χ ΟΧΗΜΑΤΑ: 636 –

Φ/Γ ΟΧΗΜΑΤΑ: 27 –

Δ/Κ ΟΧΗΜΑΤΑ: 145 –

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 05

 

ΑΠΟ ΠΡΙΝΟ ΠΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ:

ΕΠΙΒΑΤΕΣ: 2307 –

Ι/Χ ΟΧΗΜΑΤΑ: 479 –

Φ/Γ ΟΧΗΜΑΤΑ: 21 –

Δ/Κ ΟΧΗΜΑΤΑ: 116 –

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 02.

 

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ- ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ

 

ΑΠΟ ΚΕΡΑΜΩΤΗ ΠΡΟΣ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ:

ΕΠΙΒΑΤΕΣ: 39.462 –

Ι/Χ ΟΧΗΜΑΤΑ: 10.958 –

Φ/Γ ΟΧΗΜΑΤΑ: 795 –

Δ/Κ ΟΧΗΜΑΤΑ: 394 –

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 129

 

ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ ΠΡΟΣ ΚΕΡΑΜΩΤΗ:

ΕΠΙΒΑΤΕΣ: 32.233 –

Ι/Χ ΟΧΗΜΑΤΑ: 8480 –

Φ/Γ ΟΧΗΜΑΤΑ: 824 –

Δ/Κ ΟΧΗΜΑΤΑ: 441 –

ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: 118

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 2:43 pm


Μάκης Ζουμπλιός: με εξαφάνιση απειλείται η λίμνη της Φωλιάς του Δήμου Παγγαίου

Με εξαφάνιση απειλείται πλέον η τεχνητή λίμνη της Φωλιάς του Δήμου Παγγαίου. Το πρόβλημα ανέδειξε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο ο αγρότης και επιτηρητής του μετεωρολογικού σταθμού της Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός.

 

Η λίμνη που προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα για τους επισκέπτες προσφέρει δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει γεωργικές ανάγκες της περιοχής. Ωστόσο κινδυνεύει με αφανισμό λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων αλλά και της υπέρ - άρδευσης.

 

Το πρόβλημα ανέδειξε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο ο αγρότης και επιτηρητής του μετεωρολογικού σταθμού της Νέας Περάμου, Μάκης Ζουμπλιός.

 

Τότε ανέφερε πως «η στάθμη της λίμνης είναι ιδιαίτερα χαμηλή. Η λίμνη πέρα από την ομορφιά που είχε, είναι σημαντική και για το πότισμα χωραφιών».

 

Ο κ. Ζουμπλιός επανέρχεται με νέα του ανάρτηση εξηγώντας πως το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί. «Ένας υδροβιότοπος προς εξαφάνιση», επισημαίνει.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 12:24 pm


Καβάλα: αντιδράσεις από τους γιατρούς του Νοσοκομείου για την λειτουργία των επειγόντων περιστατικών – τι απαντά η διοίκηση

«Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην απόφαση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας να αλλάξει ξαφνικά και χωρίς διάλογο τον τρόπο λειτουργίας του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών εν μέσω καλοκαιριού την ώρα μάλιστα που κορυφώνεται η τουριστική κίνηση και η προσέλευση ασθενών στο ΤΕΠ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο»,

 

 

αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι νοσοκομειακοί γιατροί.

 

Και συνεχίζει:

 

«Συγκεκριμένα η διοίκηση αποφάσισε ξαφνικά να εμπλέξει τους γιατρούς του Τμήματος στη διαλογή των περιστατικών δηλαδή στην υποδοχή στην είσοδο του ΤΕΠ του ασθενούς, λήψη σύντομου ιστορικού για την αναγνώριση της βαρύτητας και παραπομπή του στον αντίστοιχο γιατρό προς εξέταση.

 

Σημειώνουμε πως η αντίστοιχη διαδικασία πραγματοποιούνταν από τους Νοσηλευτές του Τμήματος τόσο τα τελευταία πέντε χρόνια λειτουργίας του ΤΕΠ με τη σημερινή του μορφή όπως και τα πολλά προηγούμενα χρόνια.

 

Η απόφαση είναι νομότυπη όμως στερείται λογικής.

 

Γιατί ποιά η λογική να αποκλείεις από τα ιατρικά τους καθήκοντα τους έμπειρους Ειδικούς γιατρούς τους Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών;

 

Περισσεύουν τόσο πολύ οι Ειδικοί γιατροί του υποστελεχωμένου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών που αποφασίσατε ξαφνικά να τους απενεργοποιήσετε ιατρικά την ώρα που η παρουσία τους στα Επείγοντα, με τις προσελεύσεις ρεκόρ, να είναι πιο απαραίτητη από ποτέ;  

 

Περισσεύουν τόσο πολύ οι γιατροί από τα υποστελεχωμένα τμήματα του νοσοκομείου οι οποίοι με την απόφασή σας θα επωμιστούν ακόμη μεγαλύτερο βάρος καθώς υποχρεώνονται ήδη να καλύψουν το κενό που εσείς δημιουργήσατε στα Επείγοντα;

 

Αντιλαμβάνεστε ότι  η απουσία των γιατρών του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών από την εξέταση και διαχείριση των ασθενών  θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερες αναμονές και δυσλειτουργία στα Επείγοντα;

 

Επίσης καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας να μας εξηγήσει για ποιο λόγο δεν ξεκαθάρισε ΡΗΤΑ τον τρόπο διαλογής εδώ και δέκα μέρες, αφήνοντας καθημερινά  το μοναδικό εφημερεύοντα γιατρό του Τμήματος Επειγόντων να πραγματοποιεί τη διαλογή ασταμάτητα ΜΟΝΟΣ για 15 και 18 ώρες πέρα από κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής και αξιοπρέπειας.

 

Πρόκειται για κάποια νέου είδους τιμωρία ή για κάποια νέα μέθοδο που θα μειώσει τις αναμονές στα ΤΕΠ και θα βελτιώσει τις παροχές υγείας στο Νοσοκομείο Καβάλας;

 

Καλούμε τη Διοίκηση να αλλάξει άμεσα την απόφασή της, να επαναφέρει την κατάσταση όπως ακριβώς λειτουργούσε τόσα χρόνια, να επιτρέψει στους Ειδικούς γιατρούς των Επειγόντων να ασκήσουν αποκλειστικά και μόνο τα ιατρικά τους καθήκοντα απαλλάσσοντάς τους ΠΛΗΡΩΣ  από τη διαλογή.

 

Τέλος εάν το πρόβλημα για να επανέλθει η διαλογή  στους Νοσηλευτές του τμήματος είναι η υποστελέχωση του νοσηλευτικού προσωπικού, που εξακολουθεί να αποτελεί μια θλιβερή πραγματικότητα στο Νοσοκομείο μας παρά την απόσπαση 15 νοσηλευτών σε αυτό την τελευταία εβδομάδα, τότε προτείνουμε στη Διοίκηση να αποκαταστήσει άμεσα τον αριθμό των νοσηλευτών του ΤΕΠ τον οποίο μείωσε την παραμονή  της απόφασης της, για να επικαλεστεί την υποστελέχωσή  του στη συνέχεια».

 

Ο Πρόεδρος Τεπελόπουλος Γιώργος                                                                                                          

Η Γραμματέας Βέλκου Ζωγραφιά

 

 

Άμεση ήταν η απάντηση του διοικητή του Νοσοκομείου Αχιλλέα Γερόπουλου ο οποίος αναφέρει:

 

 

Υπενθυμίζουμε την υπουργική απόφαση αρ. Υ4δ/Γ.Π.οικ. 22869/2012 (ΦΕΚ 874/Β/20-3-2012) περί οργάνωσης, τρόπου λειτουργίας και στελέχωσης των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.) των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ., όπως ισχύει, σύμφωνα με την οποία στον χώρο διαλογής των Τ.Ε.Π υποδέχονται τον ασθενή ειδικευμένοι ιατροί και νοσηλευτές.

Ωστόσο, το ΔΣ της ΕΓΕΣΥΚ με το σημερινό δελτίο τύπου φτάνει στο σημείο να καλέσει  την Διοίκηση να απαλλάξει τους ιατρούς ΤΕΠ πλήρως από την διαδικασία της διαλογής και να την αναθέσει αποκλειστικά στους νοσηλευτές, δηλαδή να  παρανομήσει!

 

Ο θεσμικός μας ρόλος δεν μας επιτρέπει να ακολουθήσουμε την ΕΓΕΣΥΚ στον ολισθηρό δρόμο που έχει επιλέξει.

 

Ωστόσο, χαιρετίζουμε το ενδιαφέρον της για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο ΤΕΠ και σας διαβεβαιώνουμε ότι η παρούσα Διοίκηση θα συνεχίζει να εργάζεται επ’ ωφελεία της ασφαλούς διαχείρισης της υγείας των ασθενών, αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου πάντοτε εντός των πλαισίων του νόμου.

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

ΤΟΥ Γ.Ν ΚΑΒΑΛΑΣ

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 11:21 am


Τι απαντά το Λιμενικό για το παιδί ΑμεΑ που έμεινε στο γκαράζ του πλοίου ταξιδεύοντας για Θάσο

Για την εικόνα ενός παιδιού ΑμεΑ και της μητέρας του να βρίσκονται στο γκαράζ ferry boat, στο δρομολόγιο από την Κεραμωτή Καβάλας για τη Θάσο μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου.

 

 

 

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN, ο κ. Αλεξίου ανέφερε τα εξής:

 

«Έπειτα από διερεύνηση του συμβάντος, θα ήθελα να πω ότι προσφέρθηκε στη μητέρα να μεταφερθεί το κοριτσάκι επάνω με τη συνδρομή του ειδικού καθίσματος-φορείου που υπάρχει στα πλοία. Η οικογένεια δεν το ήθελε αυτό.

 

Τους έφεραν νερά, αναψυκτικά, καρέκλες να καθίσουν, τους προσφέρθηκε η δυνατότητα να τους μεταφέρουν σε ένα άλλο σημείο, το οποίο στεγασμένο και απάντησαν πως θα ήθελαν να τους δει λίγο ο ήλιος. Έτσι το έθεσε η μητέρα».

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 10:32 am


Υποβαθμίζεται και το δημοτικό σχολείο της Κεραμωτής από 6θέσιο σε 5θέσιο

Υποβαθμίζεται και το δημοτικό σχολείο της Κεραμωτής και από 6θέσιο γίνεται 5θέσιο σύμφωνα με την απόφαση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας.

 

Επιστολή διαμαρτυρίας προς τον αρμόδιο φορέα απέστειλαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου χαρακτηρίζοντας «από απαράδεκτη ως προσβλητική» η εν λόγω απόφαση, με τον φόβο ότι θα οδηγήσει τελικά στο κλείσιμο του Σχολείου.

 

Η ανακοίνωση-επιστολή του Σχολείου

 

Με το πέρας της σχολικής χρονιάς και πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς αποφασίστηκε στις 20/06/2024 από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας-Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων και με αριθμό πρωτ. Φ.11.2/2563 η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κεραμωτής από 6/θέσιο σε 5/θέσιο.

 

Στο πλαίσιο της απόφασης και της προσπάθειας αυτής να γίνει μείωση προσωπικού, τα παιδιά μας αντιμετωπίζονται ως αριθμοί, οι τάξεις συνενώνονται και τα σχολεία όπως το δικό μας οδηγούνται δεκαετίες πίσω. Η απόφαση αυτή μας βρίσκει αντίθετους και έντονα προβληματισμένους. Θεωρούμε και προσδιορίζουμε την απόφαση αυτή από απαράδεκτη ως προσβλητική για την κοινωνία μας, την ιστορία μας και το γεωγραφικό και οικονομικό «γίγνεσθαι» της Κεραμωτής.

 

Σε μια πρώην πρωτεύουσα Δήμου, σε ένα από τα κύρια τουριστικά και εμπορικά λιμάνια του νομού μας, σε ένα μέρος όπου η ανάπτυξη τουριστική, εμπορική, γεωργική, αλιευτική και βιομηχανική τρέχει με ταχύτατους ρυθμούς. Σε ένα τόπο όπου το έτος 2024 γιορτάζει με πληθώρα εορτασμών και εκδηλώσεων τα 100 χρόνια από την ίδρυση του χωριού και σε ένα χωριό όπου κατέχει θέση αρωγού στη τουριστική ανάπτυξη όλης της Περιφέρειας Ανατολικης Μακεδονίας και Θράκης, καθιστώντας το ένα από τα κέντρα παραθεριστικού και όχι μόνο προορισμού όλων των Βαλκανίων. Σε ένα τέτοιο τόπο λοιπόν όπως περιγράφεται συνοπτικά παραπάνω δεν μπορούμε να έχουμε σμίκρυνση και συρρίκνωση των σχολείων του.

 

Η εικόνα του σχολείο και η δυναμική του σχολείου,αντανακλά και αναπαράγει την εικόνα του τόπου και του πολιτικού κοινωνικού επιπέδου του. Δε θα επιτρέψουμε τη σμίκρυνση του σχολείου μας ειδικά που το νέο διδακτικό έτος 2024-2025 θα εμφανίσει και αύξηση μαθητών και εν συνεχεία δε θα επιτρέψουμε τη συνεπαγωγική σμίκρυνση και υποβάθμιση του τόπου μας.

 

Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε πως μια τέτοια πράξη συρρίκνωσης και συνένωσης των τάξεων θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη διαρροή πολλών, αν όχι όλων των μαθητών σταδιακά, προς όμορα σχολείο και κυρίως προς τα σχολεία της Χρυσουπόλεως. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όσο μικρότερος είναι ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα τόσο ποιοτικότερη είναι και η εκπαίδευση που τους προσφέρεται. Η συγχώνευση τάξεων, που ούτως ή άλλως παρακωλύει την ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία που οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται καθημερινά να προσφέρουν στα παιδιά μας, θα επιφέρει τελικά το κλείσιμο του σχολείου.

 

Ζητούμενο για εμάς είναι η ποιοτική και σύγχρονη εκπαίδευση για τα παιδιά μας. Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κεραμωτής -και λειτουργικά- και ζητάμε να συνεχίσει να λειτουργεί ως εξαθέσιο με όλους τους δασκάλους και τις ειδικότητες από την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς.

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 8:25 am


Βύρωνας Καβάλας: Ανανέωσε τους Τσεμαλίδη και Kiuan

Ο Βύρωνας Καβάλας ανανέωσε τη συνεργασία του με τον 20χρονο τερματοφύλακα Yosif Kiuan και τον 16χρονο αμυντικό Θοδωρή Τσεμαλίδη.

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 10:59 pm


Ξάνθη: Οι Γιορτές της παλιάς πόλης έρχονται στις 31 Αυγούστου - Η νέα αφίσα του φεστιβάλ

Από τις 31 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου θα γίνουν στην Ξάνθη οι Γιορτές της παλιάς πόλης.

 

Οι διοργανωτές παρουσίασαν τη νέα αφίσα του φετινού φεστιβάλ, και τα σύμβολα των φετινών γιορτών.

 

Η ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει τα εξής:

“Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης επιστρέφουν δυναμικά και από τις 31 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου υπόσχονται να μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές γεμάτες πολιτισμό, παράδοση και ψυχαγωγία. 

 

Το φετινό φεστιβάλ θα αποτελέσει για ακόμα μία φορά ένα μαγευτικό ταξίδι στην καρδιά της ιστορικής Ξάνθης, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την πολιτιστική κληρονομιά και τη ζωντάνια της πόλης.

 

Η αφίσα των Γιορτών Παλιάς Πόλης αντικατοπτρίζει με ευφάνταστο τρόπο τον χαρακτήρα του φεστιβάλ. Με την χρήση ζωηρών χρωμάτων και αφηρημένων σχημάτων, αποτυπώνει την αρμονία ανάμεσα στην παράδοση και τη σύγχρονη δημιουργικότητα. 

 

Τα τρία κεντρικά σύμβολα – ένα παραδοσιακό σπίτι, ένα μουσικό όργανο και ένα ανθρώπινο πρόσωπο – αναδεικνύουν την πολιτιστική πολυμορφία και την καλλιτεχνική έκφραση που θα κυριαρχήσουν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

 

Ο Δήμος Ξάνθης και οι χορηγοί του φεστιβάλ, COSMOTE, Αθηναϊκή Ζυθοποιία και COSMOTE e-Value, μας προσκαλούν να απολαύσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων

που περιλαμβάνει μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις και γαστρονομικές απολαύσεις. 

 

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αποτελούν μια ιδανική ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα της Ξάνθης, καθώς και να ανακαλύψουν νέες πτυχές της πολιτιστικής μας ταυτότητας.

 

Ας ενωθούμε όλοι μαζί, ντόπιοι και επισκέπτες, για να γιορτάσουμε την αυθεντική ομορφιά και τη ζεστασιά της Παλιάς Πόλης της Ξάνθης.

 

Από τις 31 Αυγούστου έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2024, σας περιμένουμε να δημιουργήσουμε αναμνήσεις που θα μείνουν αξέχαστες.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 10:27 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Sports Camp - Kavala News

Sports Camp  Kavala News

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2024 | 6:17 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας