Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα    >    Ειδήσεις & Νέα

Reporter.gr

Ρομπέρτο Μπενίνι: Ο άνθρωπος που μάς έμαθε ότι η ζωή είναι ωραία

Ρομπέρτο Μπενίνι: Ο άνθρωπος που μάς έμαθε ότι η ζωή είναι ωραία

Σήμερα, 27 Οκτωβρίου, ο γνωστός κωμικός ηθοποιός Ρομπέρτο Μπενίνι γίνεται 69 ετών και εμείς θυμόμαστε 10 φράσεις του που μοιράζουν έμπνευση και αισιοδοξία.

Σήμερα, 27 Οκτωβρίου, κλείνει τα 69 του χρόνια ένας από τους πιο ταλαντούχους και πάντα χαμογελαστούς κωμικούς της γενιάς του, ο Ρομπέρτο Μπενίνι. Γεννημένος και μεγαλωμένος στο μικρό χωριό Μαντσιάνο λα Μιζερικόρντια, στην Τοσκάνη της Ιταλίας, ο Μπενίνι ζούσε αρκετά φτωχικά με τους γονείς του και όπως λέει αυτό ήταν και το καλύτερο δώρο που του είχαν κάνει.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 4:55 pm


Elikonos 2 S.C.A. SICAR: Επένδυση €7 εκατ. στην ComSys Α.Ε.

Elikonos 2 S.C.A. SICAR: Επένδυση €7 εκατ. στην ComSys Α.Ε.

Την ένατη του επένδυση, ύψους 7 εκατ. ευρώ και την απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής στην ComSys A.E. ανακοίνωσε το Elikonos 2 S.C.A. SICAR.

Οι δραστηριότητες της Εταιρείας περιλαμβάνουν την πώληση τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών που βοηθούν στην ανάπτυξη των πωλήσεων επιχειρήσεων που λειτουργούν τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πελατών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Έχοντας στρατηγικές συνεργασίες με τους πιο σημαντικούς προμηθευτές προϊόντων τεχνολογίας και επικοινωνίας του εξωτερικού έχει ολοκληρώσει με επιτυχία σημαντικά έργα στους τομείς των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των τηλεπικοινωνιών και του λιανικού εμπορίου σε 22 χώρες. H ComSys A.E. δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1989 και απασχολεί 43 άτομα προσωπικό.

Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR, ένα επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών ύψους €85 εκατ., έχει στόχο την χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων Ελληνικών Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (SMEs). Aντλεί τα κεφάλαιά του από το Ταμείο Επιχειρηματικών Συμμετοχών EquiFund, μια επενδυτική πλατφόρμα του Ελληνικού Κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF), από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) και άλλους θεσμικούς και ιδιώτες επενδυτές.

Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR διαχειρίζεται η Elikonos Capital Partners S.a.r.l., η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών από το 2012 με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των €100 εκατ.

Το Equifund χρηματοδοτείται από το Ελληνικό “Ταμείο Συμμετοχών” (Greek ESIF Fund of Funds TAESYM) από την Ευρωπαϊκή Ένωση/Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (European Regional Development Fund)/ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” (ΕΠΑνΕΚ) (Operational Programme EPANEK), το EIF και Θεσμικούς επενδυτές, και έχει στόχο να διευκολύνει την πρόσβαση σε χρηματοδότηση κυρίως σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την δημιουργία Κεφαλαίων Επιχειρηματικών Συμμετοχών στην Ελλάδα σε συνεργασία με εξουσιοδοτημένους ενδιάμεσους χρηματοδοτικούς φορείς.

 • επενδυτικό fund
 • Elikonos
 • ComSys
 • EquiFund

  Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 4:50 pm


  Εμβόλιο κορονοϊού: Το 19% των Ελλήνων δηλώνουν διστακτικοί ή αρνητικοί

  Εμβόλιο κορονοϊού: Το 19% των Ελλήνων δηλώνουν διστακτικοί ή αρνητικοί

  Στο 81% έφτασε η αναλογία των Ελλήνων που έχουν κάνει ή οπωσδήποτε θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με την τελευταία πανελλαδική έρευνα της Focus Bari | YouGov, που έγινε τον Οκτώβριο σε δείγμα 635 Ελλήνων 18-74 ετών.

  Από τους υπόλοιπους Έλληνες, ένας στους δέκα (11%) δηλώνουν σήμερα διστακτικότητα / δεν το έχουν αποφασίσει ακόμα, ενώ ένα 8% δηλώνουν «αρνητές» και δεν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο.

  Σύμφωνα με την έρευνα, οι διστακτικοί είναι περισσότεροι στις νεαρότερες ηλικίες (18-44 ετών), ενώ οι αρνητές εμφανίζονται με σχετικά σταθερό ποσοστό σε όλες τις δημογραφικές υποομάδες.

  Το ποσοστό των «αρνητών» εμφανίζει διαχρονική υποχώρηση από 20% κατά το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2021, σε 15% τον Απρίλιο, 13% τον Ιούνιο και 8% τον Οκτώβριο. Αντίστοιχα, έχει συρρικνωθεί το ποσοστό των διστακτικών από 43% τον Φεβρουάριο, σε 31% τον Απρίλιο, 20% τον Ιούνιο και 8% τον Οκτώβριο.

  Οι γυναίκες εμφανίζονται πιο διστακτικές (13%) από ό,τι οι άνδρες (9%) και ελαφρώς πιο αρνητικές (8% έναντι 7%). Το ποσοστό αρνητών και διστακτικών είναι μεγαλύτερο στη Θεσσαλονίκη (20%) σε σχέση με την Αττική (15%).

  Σύμφωνα με τη δειγματοληπτική έρευνα, το 77% δηλώνουν ότι έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο ή έχουν ήδη κλείσει ραντεβού και το 4% ότι θα το κάνουν οπωσδήποτε. Η αναλογία αυτή είναι πολύ υψηλότερη από την αντίστοιχη που παρατηρήθηκε τον Ιούνιο 2021 (62%).

  Η Ελλάδα παραμένει ωστόσο μεταξύ των χωρών με την χαμηλότερη αναλογία εμβολιασμένων, σύμφωνα με τη Focus Bari | YouGov.

  • Focus Bari
  • COVID 19
  • κορονοιός
  • Εμβολιασμοί

   Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 4:44 pm


   Ένα «συγγνώμη» που μάς ξαφνιάζει στην πλατεία Βικτωρίας

   Ένα «συγγνώμη» που μάς ξαφνιάζει στην πλατεία Βικτωρίας

   «We Apologize» είναι ο τίτλος της in-situ εικαστικής εγκατάστασης του διεθνούς φήμης Αλβανού εικαστικού Αντριάν Πάτσι που φιλοξενείται από τις 20 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2021 στην πλατεία Βικτωρίας.

   Το έργο είναι το αποτέλεσμα μιας πολύμηνης έρευνας και συνεργασίας με παλιούς και νέους κατοίκους σχετικά με τη γειτονιά της Βικτώριας μετά από πρόσκληση των οργανισμών Counterpoints Arts και Victoria Square Project, με την επιμέλεια του Almir Koldzic, διευθυντή του Counterpoints Arts, και της Νιόβης Ζαραμπούκα-Χατζημάνου, διευθύντρια του Victoria Square Project.

   Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

   Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 4:38 pm


   Σε τροχιά τζακ ποτ το ΤΖΟΚΕΡ

   Σε τροχιά τζακ ποτ το ΤΖΟΚΕΡ

   Έπαθλο 1,6 εκατ. ευρώ στην κλήρωση της Πέμπτης και «Happy Halloween» για τους διαδικτυακούς παίκτες

   To πέμπτο συνεχόμενο τζακ ποτ σημειώθηκε χθες στην κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ, που δεν έχει αναδείξει μεγάλο νικητή από τις 17 Οκτωβρίου.

   Η κλήρωση της 28ης Οκτωβρίου θα μοιράσει 1.600.000 ευρώ και οι παίκτες του ΤΖΟΚΕΡ σπεύδουν στα καταστήματα ΟΠΑΠ προκειμένου να προλάβουν να καταθέσουν τα δελτία τους μέχρι σήμερα το βράδυ, εφόσον αύριο ανήμερα της Εθνικής Επετείου θα παραμείνουν κλειστά σε όλη την Ελλάδα. Ωστόσο, οι παίκτες θα μπορούν να συμπληρώνουν τα δελτία τους από το σπίτι μέσω του tzoker.gr ή της εφαρμογής ΤΖΟΚΕΡ έως τις 21:30 την Πέμπτη.

   Μάλιστα, όσοι παίζουν ΤΖΟΚΕΡ online έως τις 31 Οκτωβρίου μπαίνουν και στον ρυθμό του Halloween. Για τις επόμενες δύο κληρώσεις, της Πέμπτης και της Κυριακής, υπάρχει η προσφορά «Happy Halloween», για την οποία ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

   Πώς θα παίξετε ΤΖΟΚΕΡ από το σπίτι

   Η διαδικτυακή κατάθεση δελτίων είναι μια εύκολη διαδικασία που γίνεται από υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο ή το tablet.

   Για να παίξετε ΤΖΟΚΕΡ από το σπίτι σας, αρκεί να ακολουθήσετε τα εξής απλά βήματα:

   • Σε κινητό ή tablet, κατεβάζετε δωρεάν την εφαρμογή από το App store ή την εφαρμογή για Android μέσω του tzoker.gr πατώντας εδώ – Στον υπολογιστή μπαίνετε στο tzoker.gr
   • Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας για να κάνετε εγγραφή
   • Κλικάρετε τους αριθμούς της επιλογής σας
   • Καταθέτετε το δελτίο σας

   Μόλις ολοκληρώσετε τη διαδικασία κατάθεσης, θα λάβετε e-mail με το δελτίο σας.

   • ΟΠΑΠ
   • HALLOWEEN
   • Κλήρωση
   • Τζόκερ
   • κατάθεση δελτίων

    Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 4:36 pm


    Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πληρωμές 17,7 εκατ. ευρώ σε καλλιτέχνες

    Αποζημίωση ειδικού σκοπού: Πληρωμές 17,7 εκατ. ευρώ σε καλλιτέχνες

    Συνολικά 17,7 εκατ. ευρώ θα πληρωθούν την ερχόμενη Παρασκευή 29 Οκτωβρίου σε 33.547 δικαιούχους, αναφορικά με την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το συγκεκριμένο ποσό αφορά στην καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε επαγγελματίες της τέχνης και του πολιτισμού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο 2021 καθώς και για προηγούμενους μήνες του 2020 και του 2021 (υπόλοιπα), σε συνέχεια υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων.

    • υπουργείο Εργασίας
    • επαγγελματίες τέχνης
    • πολιτισμός
    • ιούνιος
    • Ιούλιος

     Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 4:31 pm


     Δίκη για βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η κατηγορούμενη

     Δίκη για βιτριόλι: Ομόφωνα ένοχη για απόπειρα ανθρωποκτονίας η κατηγορούμενη

     Την ενοχή της Έφης Κακαράντζουλα για το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου για την επίθεση με βιτριόλι αποφάσισε ομόφωνα την Τετάρτη (27/10) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

     Δικαστές και ένορκοι ομόφωνα κήρυξαν ένοχη την 36χρονη για το συγκεκριμένο αδίκημα και όχι για αυτό τα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, όπως η ίδια είχε ζητήσει.

     Πλέον, η μέγιστη ποινή που μπορεί να της επιβληθεί είναι τα 15 έτη κάθειρξης.

     • βιτριόλι
     • Ιωάννα Παλιοσπύρου
     • Έφη Κακαράντζουλα
     • Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο

      Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 4:25 pm


      «Ορίζων 2020» για την Πράσινη Συμφωνία: €1 δισ. σε 73 έργα

      «Ορίζων 2020» για την Πράσινη Συμφωνία: €1 δισ. σε 73 έργα

      Την έναρξη των 73 έργων, που επελέγησαν για χρηματοδότηση με 1 δισ. ευρώ στο πλαίσιο της προκήρυξης του προγράμματος «Ορίζων 2020» για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, ανακοίνωσε σήμερα (27/10) η Κομισιόν.

      Πρόκειται για την τελευταία πρόσκληση υποβολής προτάσεων στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 «Ορίζων 2020», η οποία σηματοδοτεί ένα σημαντικό σταθμό προς την επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

      Σύμφωνα με την Κομισιόν, θα βοηθήσει την ΕΕ να αντιμετωπίσει τις κρίσεις του κλίματος και της βιοποικιλότητας, και παράλληλα θα δώσει ώθηση σε μια δίκαιη και βιώσιμη ανάκαμψη μετά την πανδημία του κορονοϊού.

      Η επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ την ερευνητική κοινότητα για τη ενθουσιώδη ανταπόκρισή της στην πρόσκληση υποβολής προτάσεων του προγράμματος “Ορίζων 2020” στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας. Οι ερευνητές δεσμεύονται να βρουν συγκεκριμένες λύσεις για τη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη κοινωνία και τη βιώσιμη ανάκαμψη. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για τα χειροπιαστά οφέλη που θα αποφέρουν τα επιλεγέντα έργα στην καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων».

      Η Επιτροπή δημοσίευσε την προκήρυξη τον Σεπτέμβριο του 2020 για να κινητοποιήσει την ευρωπαϊκή κοινότητα έρευνας και καινοτομίας ώστε να συνεισφέρει σε μία από τις προτεραιότητες της Επιτροπής.

      Η προκήρυξη ήταν άμεσα εστιασμένη στις κύριες προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και άνοιξε τον δρόμο για άλλες σχετικές πρωτοβουλίες έρευνας και καινοτομίας στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027 «Ορίζων Ευρώπη».

      • Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία
      • Ευρωπαική Επιτροπή
      • ΚΟΜΙΣΙΟΝ

       Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 4:22 pm


       Ο σκηνοθέτης Βαλάντης Φράγκος μιλά για το έργο «Η Ανταλλαγή» του Πωλ Κλωντέλ

       Ο σκηνοθέτης Βαλάντης Φράγκος μιλά για το έργο «Η Ανταλλαγή» του Πωλ Κλωντέλ

       Με αφορμή το ανέβασμα της παράστασης «Η Ανταλλαγή», του Πωλ Κλωντέλ, από τη θεατρική ομάδα «Τhe 3rd person theatre group», μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη Βαλάντη Φράγκο.

       Ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας, «Η Ανταλλαγή» του Πωλ Κλωντέλ, παρουσιάζεται στο Θέατρο Θησείον, από την βραβευμένη με την Ibsen Scholarship 2013 θεατρική ομάδα «Τhe 3rd person theatre group».

       Γραμμένο σε δύο εκδοχές, μια πρώιμη το 1890 και μια ύστερη στα 1950, «Η Ανταλλαγή» είναι ένα έργο ωμής βίας που προσδίδει στην ποίηση ένα ζωικό ένστικτο. Ένα έργο συγκρούσεων κόσμων αλλά και εποχών. Υπαρξιακό, με έντονες πολιτικές προεκτάσεις, που καταφέρνει με έναν τρόπο να συνομιλήσει με το σήμερα.

       Περισσότερα στο monopoli.gr

       Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 4:20 pm


       ΗΠΑ: Διευρύνθηκε στα 96,3 δισ.δολάρια το εμπορικό έλλειμμα τον Σεπτέμβριο

       ΗΠΑ: Διευρύνθηκε στα 96,3 δισ.δολάρια το εμπορικό έλλειμμα τον Σεπτέμβριο

       Μεγαλύτερο είναι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, καθώς οι εξαγωγές υποχώρησαν. Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών διευρύνθηκε κατά 9,2% και ανήλθε στα 96,3 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου.

       Οι εξαγωγές αγαθών σημείωσαν πτώση κατά 4,7%, ενώ αντίθετα οι εισαγωγές αυξήθηκαν ελαφρώς, κατά 0,5%.

       Πιο συγκεκριμένα, τα αποθέματα χονδρικής ενισχύθηκαν κατά 1,1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ αντίθετα τα αποθέματα λιανικής μειώθηκαν κατά 0,2%.

       Επίσης, οι παραγγελίες για διαρκή αγαθά τον Σεπτέμβριο υποχώρησαν 0,4%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν βουτιά 1,1%. Τον Αύγουστο είχαν σημειώσει άνοδο 1,3%.

       Οι νέες παραγγελίες εξαιρουμένου του ευμετάβλητου τομέα των μεταφορών ενισχύθηκαν 0,4%, ενώ οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά κινήθηκαν υψηλότερα για έβδομο διαδοχικό μήνα, καταγράφοντας άνοδο 0,8%.

        

       • HPA
       • εμπορικό ελλειμμα
       • αγαθά

        Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 4:14 pm


        Βρετανία: Ανάπτυξη 6,5% «βλέπει» για φέτος το υπουργείο Οικονομικών

        Βρετανία: Ανάπτυξη 6,5% «βλέπει» για φέτος το υπουργείο Οικονομικών

        Το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 6,5% το 2021, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ρίσι Σουνάκ, κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού της κυβέρνησης για το 2022 στη Βουλή των Κοινοτήτων.

        Πρόκειται για άνοδο των προηγούμενων εκτιμήσεων της κυβέρνησης, η οποία τον περασμένο Μάρτιο έκανε λόγο για ανάπτυξη 4%.

        Παράλληλα, σύμφωνα με το βρετανικό ΥΠΟΙΚ, για τα επόμενα έτη αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ με ρυθμούς 2,1% για το 2022, 1,3% για το 2024 και 1,6% για το 2025.

        Ο Σουνάκ υπογράμμισε, επίσης, τη δέσμευση της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον για στήριξη της βρετανικής οικονομίας από την αύξηση του πληθωρισμού.

        Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως η ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας και το χαμηλότερο κόστος δανεισμού θα επιτρέψουν στη χώρα να βγει από την πανδημία του κορονοϊού.

        Ο Σουνάκ ανέφερε ακόμα ότι οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης για τον πληθωρισμό κινούνται στο επίπεδο του 4% για το 2022.

        • Ρίσι Σουνάκ
        • ΥΠΟΙΚ
        • Ηνωμένο Βασίλειο
        • πληθωρισμός
        • ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ

         Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 4:08 pm


         Μιχάλης Κρασάκης: Η περιέργεια για το έργο τέχνης είναι το πρώτο βήμα για να γίνει κάποιος συλλέκτης

         Μιχάλης Κρασάκης: Η περιέργεια για το έργο τέχνης είναι το πρώτο βήμα για να γίνει κάποιος συλλέκτης

         Ο έλληνας συλλέκτης μιλά για την έκθεση «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση», που εγκαινιάζεται στις 30 Οκτωβρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, με έργα ελλήνων και φιλελλήνων καλλιτεχνών του 19ου αιώνα από τη συλλογή Τίνας και Μιχάλη Κρασάκη.

         Πίνακες ζωγραφικής των Ιβάν Αϊβαζόφσκι, Βασίλι Πολένοφ, Πέτερ φον Ες και Χανς Κρίστιαν Χάνσεν, των Νικηφόρου Λύτρα, Θεόδωρου Ράλλη και Θεόδωρου Βρυζάκη, το μοναδικό γνωστό μπρούτζινο γλυπτό του γιου του Γύζη, Τηλέμαχου, και οι πρωτότυπες υδατογραφίες του ζωγράφου Λούντβιχ Κόλνμπεργκερ του 1834 είναι μερικά μόνο από τα 167 εκθέματα που παρουσιάζονται στην έκθεση «Η Ελλάδα μετά την Επανάσταση», στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

         Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

         Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 4:01 pm


         Τασούλας:Το πιο δυνατό χειροκρότημα για τη Φώφη δεν θα τ'ακούσει

         Τασούλας:Το πιο δυνατό χειροκρότημα για τη Φώφη δεν θα τ'ακούσει

         «Η Φώφη Γεννηματά έδωσε το καλό παράδειγμα της επιλογής της ζωής κι όχι της παραίτησης», τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στον επικήδειό του για τη Φώφη Γεννηματά την Τετάρτη (27/10).

         Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στην αξιοπρέπεια, την εντιμότητα και τη γενναιότητά της. «Το παράδειγμα που έδινε, αυτό το στοιχείο κρατά συγκινημένους όλους τους Έλληνες, όλες τις πτέρυγες της Βουλής, κρατά τις χώρες μεσίστιες, κρατά τη χώρα σε πάνδημο πένθος.

         Γεννήθηκε μέσα στην πολιτική και μέσα στον πρόλογο της μεταπολίτευσης, που κυριαρχούσε η πολιτική», υπενθύμισε, προσθέτοντας ότι τα εφόδια υπήρχαν, ώσπου η στροφή της μοίρας τα περιθωριοποίησε.

         «Η Φώφη Γεννηματά κατάλαβε ότι ό,τι επιτύγχανε θα το έκανε παρά τη σκληρή στροφή της μοίρας. Η βαρύτητα της υγείας της έγινε αντιληπτή με τον θάνατό της. Τίποτα δεν ήταν εύκολο γι' αυτή και το καταλαβαίνουμε τώρα, αναδρομικά, καθώς μας καθησύχαζε το χαμόγελό της», συμπλήρωσε. 

         Κάνοντας αναδρομή στους λόγους της, υπογράμμισε το ενδιαφέρον και την ανησυχία της για το περιβάλλον, την κοινωνική συνοχή, τα ανθρώπινα δικαιώματα, ιδίως των γυναικών και με κοινό παρονομαστή την υπευθυνότητα. «Πάντα, στο νου της είχε την έγνοια της για την παράταξή της, στην οποία ένιωθε ότι η παρουσία της έδινε ενότητα», είπε.

         Και προσθεσε: «Το πιο δυνατό χεικρότημα για τη Φώφη Γεννηματά είναι το σημερινό, που δεν θα το ακούσει». 

         • Τασούλας
         • Γεννηματά
         • ΚΙΝΑΛ
         • Βουλή

          Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 3:56 pm


          Επενδυτικές ευκαιρίες στο επίκεντρο της συνάντησης Γεωργιάδη-εκπροσώπων της Louis Vuitton

          Επενδυτικές ευκαιρίες στο επίκεντρο της συνάντησης Γεωργιάδη-εκπροσώπων της Louis Vuitton

          Τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα συζήτησαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης με εκπροσώπους της Louis Vuitton.

          Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου στο twitter:

          «Ο ΥΠΑΝΕ @AdonisGeorgiadi συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Νοτίου Ευρώπης της Louis Vuitton, κ. Francois Pedrol, τον Γενικό Διευθυντή EMEA Louis Vuitton, κ. Alexandre Frota και την PR Director της Louis Vuitton, κα. Αρετή Ντάρμα. Συζήτησαν για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα».

          {https://twitter.com/MinDevGR/status/1453275454182395913}

          • Άδωνις Γεωργιάδης
          • Louis Vuitton
          • Twitter

           Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 3:55 pm


           Συνάντηση Λιβανού-Σκυλακάκη: Στο επίκεντρο τα ΣΔΙΤ του πρωτογενούς τομέα

           Συνάντηση Λιβανού-Σκυλακάκη: Στο επίκεντρο τα ΣΔΙΤ του πρωτογενούς τομέα

           Η υλοποίηση του ολοκληρωμένου προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης και μετριασμού των επιπτώσεων από την κλιματική κρίση μέσω Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα και χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης των επόμενων χρηματοδοτικών περιόδων και το Εθνικό ΠΔΕ, ήταν τα αποκλειστικά θέματα συζήτησης της τεχνικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανού και του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιο για την Δημοσιονομική Πολιτική και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης κ. Θ. Σκυλακάκη.

           Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, στόχος είναι η ολοκλήρωση ενός βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού Προγράμματος Υποδομών Αγροτικής Ανάπτυξης και μετριασμού των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, εντός των χρονικών περιορισμών του Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης, με άμεσης προτεραιότητας δημόσια έργα προς όφελος των Ελλήνων παραγωγών, καταναλωτών και πολιτών προς όφελος της Ελληνικής οικονομίας και των αγροτικών περιοχών.

           Στην συνάντηση συμμετείχε επίσης, η διευθύντρια του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού κα Δέσποινα Καλλιούρη, ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ Δημήτρης Οδ. Παπαγιαννίδης και ο Λουκάς Αναγνωστόπουλος, οικονομικός σύμβουλος του ΓΓΕΠΥ.

           • Σπήλιος Λιβανός
           • Θόδωρος Σκυλακάκης
           • πρωτογενης τομεας
           • ΠΔΕ

            Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 3:47 pm


            Παράδεισος: Ένα θεατρικό ρέκβιεμ για τον πλανήτη που χάνουμε

            Παράδεισος: Ένα θεατρικό ρέκβιεμ για τον πλανήτη που χάνουμε

            H κλιματική κρίση είναι πολιτικό ζήτημα. Αυτό εισηγείται η νέα θεατρική παραγωγή της Στέγης σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Γιαννοπούλου βασισμένη στο έργο του Τόμας Κεκ «Τριλογία για το κλίμα».

            Δεν είχε ξεσπάσει ακόμα η πανδημία (που έμελλε να ακινητοποιήσει τον πλανήτη), όταν η Κατερίνα Γιαννοπούλου είχε ήδη στρέψει την προσοχή της στο έργο του Τόμας Κεκ, την «Τριλογία για το κλίμα». Εκεί ο βραβευμένος 35χρονος Αυστριακός παρουσιάζει ένα ρέκβιεμ για την περιβαλλοντική καταστροφή του κόσμου, διατυπώνοντας τη θεωρία πως υπεύθυνος γι’ αυτήν δεν είναι παρά ο νεοφιλελευθερισμός – ως μια μοντέρνα εκδοχή της αποικιοκρατικής νοοτροπίας του 19ου αιώνα.

            Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr

            Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 3:44 pm


            Πρόστιμο 1 εκατ.ευρώ την ημέρα στην Πολωνία από την ΕΕ

            Πρόστιμο 1 εκατ.ευρώ την ημέρα στην Πολωνία από την ΕΕ

            Ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα καλείται να καταβάλλει η Πολωνία, καθώς δεν έβαλε τέλος στις δραστηριότητες του πειθαρχικού οργάνου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ενός θεσμού η εισαγωγή του οποίου βρέθηκε στο επίκεντρο της δικαστικής μεταρρύθμισης που επιβλήθηκε από την υπερσυντηρητική κυβέρνηση του Κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) που κυβερνά την Πολωνία, όπως ανακοίνωσε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

            Η συγκεκριμένη οικονομική κύρωση είχε ζητηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έχει εκκινήσει σειρά διαδικασιών επί παραβάσει κατά της Πολωνίας για παραβίαση του κράτους δικαίου και της ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης.

             

            • Πολωνία
            • ΕΕ

             Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 3:39 pm


             Υπερκαλύφθηκε το «πράσινο» ομόλογο της Πειραιώς-Προσφορές άνω των €850 εκατ. (upd)

             Υπερκαλύφθηκε το «πράσινο» ομόλογο της Πειραιώς-Προσφορές άνω των €850 εκατ. (upd)

             Έκλεισε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/10) το βιβλίο προσφορών για το «πράσινο» ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς, με το τελικό επιτόκιο να «κλειδώνει» στο 3,875% σε σχέση με το 4% που ήταν το αρχικό.

             Το ενδιαφέρον από πλευράς επενδυτών ήταν έντονο, καθώς το ομόλογο υπερκαλύφθηκε πάνω από 1,5 φορά, με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 850 εκατ. ευρώ κι ενώ η τράπεζα είχε θέσει ως στόχο την άντληση 500 εκατ. ευρώ.

             Το ομόλογο αναμένεται να αξιολογηθεί με Caa1 από τον οίκο Moody’s και με Β από τον S&P.

             Το preferred ομόλογο είναι τύπου 6NC5, δηλαδή 6ετές με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν την πάροδο των 5 ετών.

             Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς έδωσε τη Δευτέρα (25/10) εντολή στις BNP Paribas, BofΑ, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Nomura και UBS ως αναδόχους να προετοιμάσουν το βιβλίο προσφορών πραγματοποιώντας παρουσιάσεις σε ξένους θεσμικούς επενδυτές για την έκδοση «πράσινου» ομολόγου, το ύψος του οποίου κινείται στην περιοχή μεταξύ 300 και 500 εκατ. ευρώ.

             Η BNP Paribas λειτούργησε ως σύμβουλος έκδοσης.

             Από τα κεφάλαια που θα αντληθούν, θα χρηματοδοτηθούν νέα «πράσινα δάνεια» και θα γίνουν αναχρηματοδοτήσεις υφιστάμενων δανείων.

             • βιβλίο προσφορών
             • ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
             • Πειραιώς
             • Τράπεζα Πειραιώς

              Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 3:36 pm


              Χριστοδουλάκης για Γεννηματά:Ανέστησες ένα κόμμα που θα είχε γίνει ανάμνηση

              Χριστοδουλάκης για Γεννηματά:Ανέστησες ένα κόμμα που θα είχε γίνει ανάμνηση

              Όντας έντονα συναισθηματικά φορτισμένος, ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά με έναν συγκινητικό επικήδειο.

              «Είναι πολύ δύσκολο να σου πούμε αντίο, γιατί μας λείπει η γενναιότητα, η δύναμή σου. Είναι πολύ σκληρή η σκιά της απουσίας σου», ανέφερε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας ότι δεν της χαρίστηκε ποτέ τίποτα και στο βλέμμα της χωρούσαν όλοι, ακόμη κι οι αντίπαλοί της.

              Και συνέχισε: «Δεν βολεύτηκε ποτέ σε όσα είχε και δεν δίστασε ποτέ να αφήσει πίσω την εύκολη προεδρική καρέκλα για να μας πει "πάμε να το ξανακάνουμε Κίνημα Αλλαγής", που έζησε όλη την περιπέτεια του ΠΑΣΟΚ, που έμενε, όταν κάποιοι έφευγαν και πίστευε βαθιά ότι μπορεί να το ξανακάνει μεγάλο. Εκείνη που μας έδινε κουράγιο και δύναμη στις δύσκολες ημέρες και χαμογελούσε περισσότερο απ΄όλους στις καλές.

              Ποτέ σου δεν παραπονέθηκες, ποτέ σου δεν δικαιολογήθηκες, ήσουν πάντα όρθια, πάντα δυνατή, μέχρι και την τελευταία στιγμή».

              Σε άλλο σημείο ανέφερε: «Μάχη δεν έχασες ποτέ καμία, δεν λύγισες ποτέ», τόνισε, προσθέτοντας ότι η Φώφη Γεννηματά νίκησε ακόμη και τον θάνατο, γιατί δεν φοβήθηκε ποτέ. Απόδειξη και η υπέροχη οικογένεια που αφήνει πίσω της». 

              Ο κ. Χριστουδουλάκης μίλησε για τους αγώνες της για το κόμμα, αλλά και την εμπιστοσύνη της στους νέους ανθρώπους, ευχαριστώντας την και επί προσωπικού. «Πίστευες τους νέους ανθρώπους. Ανέστησες ένα κόμμα, όταν για κάποιους ήταν μία νοσταλγία, θα είχε γίνει μια ανάμνηση. Φύτεψες τις ρίζες, αλλά δεν πρόλαβες να δεις τους καρπούς. Αλλά μην στενοχωριέσαι πρόεδρε, γιατί αυτά τα δέντρα γράφουν το όνομά σου».

              Και κατέληξε: «Πρόεδρε, η παράταξή μας σε αποχαιρετά. Ήταν τιμή μας, ήταν τιμή μου».

              • Χριστοδουλάκης
              • ΚΙΝΑΛ
              • Γεννηματά
              • επικήδειος

               Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 3:26 pm


               Τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά- Συγκλόνισαν τα παιδιά της (videos)

               Τελευταίο αντίο στη Φώφη Γεννηματά- Συγκλόνισαν τα παιδιά της (videos)

               Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/10) η νεκρώσιμη ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά στη Μητρόπολη Αθηνών. Σπαρακτικό αντίο από τα παιδιά της, αλλά και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

               Η σορός της Φώφης Γεννηματά, που έφυγε σε ηλικία 57 ετών, έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών, λίγο μετά τις 08:00 το πρωί. Οδηγήθηκε, με τη συνοδεία  της προσωπικής της γραμματέα και του αστυνομικού που είχε δίπλα της τα τελευταία χρόνια  στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης όπου από τις 10:00 τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Πάνω στο φέρετρο της Φώφης Γεννηματά βρίσκεται η Ελληνική σημαία, η σημαία του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής.

               Πλήθος κόσμου έσπευσε να την αποχαιρετήσει και έμεινε στη Μητρόπολη μέχρι αργά το μεσημέρι για τη νεκρώσιμη ακολουθία. Μέσα στη Μητρόπολη η οικογένειά της, αλλά και πάρα πολλοί πολιτικοί. Σύντροφοι, αλλά και "αντίπαλοι".

               Άλλωστε, η Φώφη Γεννηματά, όπως τονίστηκε και στους επικήδειους, ήταν μία φωνή λογικής και ενότητας μέσα στη Βουλή.

               Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ήταν αυτή που πήρε πρώτη το λόγο και εμφανώς συγκινημένη ανάγνωσε την επικήδεια ομιλία της για τη Φώφη Γεννηματά.

               "Αποχαιρετάμε ένα πρότυπο αισιοδοξίας και διακριτικότητας, έναν άνθρωπο με έμφυτη ευγένεια", τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Όλοι εμείς που την αποχαιρετάμε σήμερα θα την θυμόμαστε πάντα σαν ένα πρότυπο ακεραιότητας και γενναιότητας. Γιατί η Φώφη Γεννηματά έκανε οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου. Μέσα από την οδύνη, κατέκτησε την πληρότητα. Καλό της ταξίδι!», τόνισε κλείνοντας.

               Στη συνέχεια για τη Φώφη Γεννηματά μίλησε ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας και ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

               Η πιο ξεχωριστή στιγμή ήρθε, όμως, όταν πήραν το λόγο τα παιδιά της. Αρχικά ο 17χρονος γιος της Φώφης, Γιώργος Γεννηματάς, ο οποίος μίλησε για την μητέρα του, δηλώνοντας πως μέσα από την αγάπη που εισπράττει η μητέρα του, τώρα πιστεύει πιο πολύ στον άνθρωπο. Σπαρακτικά και τα λόγια από τις κόρες της, την Κατερίνα και την Αιμιλία.

                «Είσαι η πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω. Θα μας λείψεις πολύ. Θα μου λείψει το χάδι σου, το χαμόγελό σου» είπε. «Αντίο μαμά, είσαι μαχήτρια, σ' αγαπάμε πολύ και πάντα», είπε η μικρή  κόρη της Φώφης Γεννηματά, Κατερίνα.

               «Στις τελευταίες μας κουβέντες μου είπες 1,2,3 πάμε. Και μου έδωσες τα χέρια σου για να σηκωθείς. Έτσι έφυγες, όρθια και με το κεφάλι ψηλά, όπως αρμόζει σε μια μαχήτρια. Δεν λύγισες, δεν ηττήθηκες. Μια μάχη που δεν παραδίδεις τα όπλα είναι μια μάχη κερδισμένη. Το χέρι χτυούσες στο τραπέζι. Το χέρι το χτύπησες πολλές φορές σαν κορίτσι, γυναίκα, μητέρα και κέρδισες. Δεν ήταν ποτέ σκληρό, ήταν απαλό και γεμάτο ανιδιοτέλεια. Η αγκαλιά σου ήταν ζεστή, τρυφερή, αλλά και ασπίδα δυνατή σαν εσένα. Αυτό το οικείο άρωμα που δεν ξεκολλάει από πάνω μας, το χαμόγελό σου, το χάδι σου, το φάμιλι που έλεγες όταν έμπαινες στο σπίτι και κυρίως το ζεϊμπέκικο της ζωής που χόρεψες καλύτερα απ’ όλους, αλλά και οδηγός για μια ζωή γεμάτη αγάπη, χαμόγελο, αλήθεια, αξιοπρέπεια και ελπίδα, αυτά μας έμαθες και να είσαι σίγουρη ότι θα τα ακολουθήσουμε», ανέφερε συγκινημένη η μεγαλύτερη κόρη Αιμιλία.

               Στην κηδεία έδωσαν το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, καθώς φυσικά και όλα τα στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Έξω από τη Μητρόπολη βρέθηκαν επίσης εκατοντάδες άνθρωποι.

               • ΚΗΔΕΙΑ
               • Φώφη Γεννηματά
               • επικήδειοι
               • ΠΑΙΔΙΑ
               • συγκίνηση

                Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 3:25 pm


                ΕΦΚΑ: Παράταση στην πληρωμή των εισφορών του Σεπτεμβρίου

                ΕΦΚΑ: Παράταση στην πληρωμή των εισφορών του Σεπτεμβρίου

                Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία έκδοσης των ενιαίων ειδοποιητηρίων των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) μηνός Σεπτεμβρίου 2021 για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες και αναμένεται η ανάρτησή τους στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ.

                Παράλληλα, θα αναρτηθούν τα ειδοποιητήρια τροποποίησης της εκκαθάρισης ασφαλιστικών εισφορών έτους 2020, για τους ασφαλισμένους που οριστικοποιήθηκε χρόνος ασφάλισης παράλληλης έμμισθης απασχόλησης.

                Μάλιστα, με απόφαση της Διοίκησης του e-ΕΦΚΑ η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης πληρωμής των εισφορών μηνός Σεπτεμβρίου 2021 παρατείνεται έως την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021.

                Σύμφωνα με την ανακοίνωση του φορέα, την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

                • Σεπτέμβριος
                • ειδοποιητήρια
                • καταληκτική ημερομηνία
                • ασφαλιστικές εισφορές

                 Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 3:22 pm


                 Κτηματολόγιο: Δυνατότητα εμπρόθεσμων διορθώσεων σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

                 Κτηματολόγιο: Δυνατότητα εμπρόθεσμων διορθώσεων σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

                 Εμπρόθεσμο ραντεβού, το οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί έως και την 12η Νοεμβρίου, μπορούν να κλείσουν έως σήμερα (27/10) οι ιδιοκτήτες ακινήτων στις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας και Ευρυτανίας για διορθώσεις στο Κτηματολόγιο στο πλαίσιο της προανάρτησης στις συγκεκριμένες περιοχές.

                 Σύμφωνα με ανακοίνωση του φορέα, προς αποφυγή του συνωστισμού όσοι έχουν ακίνητη περιουσία σε περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας εφόσον μέχρι 27 Οκτωβρίου 2021, επικοινωνήσουν με το Γραφείο Κτηματογράφησης μπορούν να αιτηθούν διόρθωση ή κλείσιμο ραντεβού και αυτό να διεκπεραιωθεί μέχρι και την 12η Νοεμβρίου 2021, θεωρούμενο εμπρόθεσμο.

                 Υπενθυμίζεται ότι μέσω της ηλεκτρονικής προανάρτησης, οι ιδιοκτήτες των περιοχών αυτών, οι οποίοι έχουν λάβει ήδη ατομικά τις σχετικές ενημερώσεις, μπορούν, εφόσον κλείσουν ραντεβού να διορθώσουν εύκολα, γρήγορα και δωρεάν, τυχόν λάθη στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους στο Κτηματολόγιο, μέχρι την 12η Νοεμβρίου 2021.

                 Μέσω της ιστοσελίδας ktimatologio.gov.gr, οι δικαιούχοι, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του taxisnet, έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των δικαιωμάτων τους και της γεωγραφικής απεικόνισης των ακινήτων τους. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν:

                 - Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας)

                 - Τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

                 Εάν συμφωνούν με τα στοιχεία της Προανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβούν σε άλλη ενέργεια.

                 Εάν δεν συμφωνούν με κάποια από τα στοιχεία, μπορούν να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης στοιχείων ηλεκτρονικά, στα αντίστοιχα mail του Γραφείου Κτηματογράφησης ή διά ζώσης, κατόπιν ραντεβού στο γραφείο κτηματογράφησης.

                 Σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού. Μετά τις διορθώσεις της προανάρτησης, θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν εκ νέου.

                 Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της προανάρτησης, είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς με αυτήν εξασφαλίζουν ότι τα δικαιώματα που δήλωσαν θα καταγραφούν σωστά στο Κτηματολόγιο και θα αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία στο μέλλον.

                 Διευθύνσεις Γραφείων κτηματογράφησης:

                 Γρ. Κτηματογράφησης ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: 3ο χλμ Νέας Εθνικής Οδού Λαμίας- Αθηνών, ΤΚ 35100, Λαμία

                 Γρ. Κτηματογράφησης ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: Χαρ. Τρικούπη 43, ΤΚ 36100, Καρπενήσι

                 ΩΡΑΡΙΟ:

                 Δευτέρα έως Παρασκευή 8.00 -16.00 & κάθε Τετάρτη 8.00 - 20.00 (κατόπιν ραντεβού)

                 Γενικές Πληροφορίες:

                 Δευτέρα έως Παρασκευή στα τηλέφωνα 210-6505600 από 08:30 έως 15:30

                 και στον ιστότοπο www.ktimatologio.gr

                 • Φθιώτιδα
                 • Ευρυτανία
                 • Κτηματολόγιο
                 • κτηματογράφηση

                  Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 3:14 pm


                  Υποχωρούν άνω του 1% οι τιμές του πετρελαίου-Αυξήθηκαν τα αποθέματα

                  Υποχωρούν άνω του 1% οι τιμές του πετρελαίου-Αυξήθηκαν τα αποθέματα

                  Πτωτικά άνω του 1% κινούνται την Τετάρτη (27/10) οι τιμές του πετρελαίου, μετά την είδηση ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν πέραν του αναμενόμενου την προηγούμενη εβδομάδα.

                  Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου έκανε λόγο για αύξηση κατά 2,3 εκατομμύρια βαρέλια, περισσότερα από το 1,9 εκατομμύριο που αναμενόταν, βάζοντας φρένο στο ράλι του αργού.

                  Την Τετάρτη, το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1,16% στα 83,67 δολάρια το βαρέλι, ενώ το μπρεντ χάνει 1,20% στα 84,62 δολάρια το βαρέλι.

                  Το φυσικό αέριο καταγράφει απώλειες της τάξης του 1,15%.

                  Πτωτικά κινούνται και τα πολύτιμα μέταλλα, με τον χρυσό να υποχωρεί 0,08% στα 1.792,05 δολάρια η ουγγιά. Το ασήμι χάνει 0,04% στα 24,078 δολάρια η ουγγιά, ενώ και ο χαλκός διολισθαίνει 1,60% στα 4,4143 δολάρια η λίβρα.

                  Αντίθετα, το δολάριο κερδίζει 0,09% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,1604 δολάριο ανά ευρώ.

                  Σε σχέση με τη βρετανική λίρα, πάντως, το αμερικανικό νόμισμα υποχωρεί 0,26% στο 1,3731 δολάριο ανά στερλίνα, η οποία ενισχύεται 0,40% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στην 0,8453 βρετανική λίρα ανά ευρώ.

                  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
                  • αμερικανικό αργό
                  • ΜΠΡΕΝΤ
                  • χρυσός
                  • δολαριο
                  • ασήμι
                  • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ

                   Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 3:07 pm


                   Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση του Σεπτεμβρίου-Δείτε αν κερδίσατε 1.000 ευρώ

                   Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση του Σεπτεμβρίου-Δείτε αν κερδίσατε 1.000 ευρώ

                   Πραγματοποιήθηκε η 57η δημόσια κλήρωση της φορολοταρίας της ΑΑΔΕ η οποία και χαρίζει σε χίλιους τυχερούς από 1.000 ευρώ.

                   Η κλήρωση έγινε με βάση τις συναλλαγές που έκαναν οι φορολογούμενοι τον Σεπτέμβριο του 2021 με τη χρήση πλαστικού χρήματος ή άλλων μέσων ηλεκτρονικών συναλλαγών.

                   Στη φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

                   Τα εν λόγω χρηματικά ποσά είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν θεωρούνται εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου.

                   Δείτε ΕΔΩ αν είστε ανάμεσα στους τυχερούς

                   • Κλήρωση
                   • φορολοταρία
                   • Σεπτέμβριος
                   • ΑΑΔΕ

                    Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 3:03 pm


                    Σακελλαροπούλου: Η Φώφη Γεννηματά έκανε οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου

                    Σακελλαροπούλου: Η Φώφη Γεννηματά έκανε οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου

                    Με ιδιαίτερη συγκίνηση αποχαιρέτησε τη Φώφη Γεννηματά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

                    Στον επικήδειο που ανάγνωσε στη Μητρόπολη στάθηκε ιδιαίτερα στις μεγάλες μάχες που έδωσε η Φώφη Γεννηματά στη ζωή της.

                    «Αποχαιρετώντας σήμερα την Φώφη Γεννηματά, δεν αποχαιρετάμε μόνο μια γυναίκα πολιτικό που διακρινόταν για το δημοκρατικό της ήθος, την εντιμότητα και την αποτελεσματικότητά της. Δεν αποχαιρετάμε μόνο μια γυναίκα που αντιμετώπισε την σκληρή ασθένεια με σθένος και ειλικρίνεια. Αποχαιρετάμε ένα πρότυπο αισιοδοξίας και διακριτικότητας, έναν άνθρωπο με έμφυτη ευγένεια που διέκρινε και διαφύλασσε τα όρια ανάμεσα στο δημόσιο και το ιδιωτικό, γνωρίζοντας, ωστόσο, πότε το ατομικό βίωμα αξίζει να κοινοποιηθεί για να στηρίξει και άλλους με την αλήθεια του. Το πάθος με το οποίο η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε τη βελτίωση των δημόσιων δομών υγείας είναι η πρακτική έκφραση αυτής της στάσης ζωής», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

                    «Η πάνδημη θλίψη για το πρόωρο τέλος της φανερώνει πόσο αυτή η στάση ενέπνεε και καθοδηγούσε. Άμεση στην επαφή της με τους πολίτες, ανθρώπινη, μαχητική και αξιοπρεπής, μετριοπαθής και συναινετική, διατήρησε την πίστη της στη ζωή ως την ύστατη ώρα. Δεν κατέθεσε τα όπλα, δεν αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή, προσπάθησε, και κατάφερε, να συνδυάσει τον προσωπικό της αγώνα με τις μικρές και μεγάλες μάχες στον πολιτικό στίβο. Να πολεμήσει τον φόβο, την αποθάρρυνση, την παραίτηση. Και να δικαιώσει, με τη μέγιστη συνέπεια, τους πολλαπλούς ρόλους που με τόση δύναμη είχε επωμισθεί. Αφοσιωμένη μητέρα, σύζυγος, πολιτικός. Και αξιαγάπητη σύντροφος, συνάδελφος, φίλη».

                    Επισήμανε, επίσης, ότι η Φώφη Γεννηματά ήταν πάντα κοντά σε όσους είχαν ανάγκη, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής ή άλλων διακρίσεων. «Ιδιαίτερα στις γυναίκες. Μίλησε θαρραλέα για τα στερεότυπα που τις καθηλώνουν, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Είχε κατανοήσει σε βάθος ότι οι δυνάμεις που συντηρούν τις έμφυλες ανισότητες είναι πολλαπλές, συνδεδεμένες, αλληλεξαρτώμενες. Δεν προσήλθε στην πολιτική στη βάση της αντιπαλότητας, αλλά της συνεργασίας και του διαλόγου. Δεν ήταν πάντα εύκολο. Όμως η Φώφη Γεννηματά κατάφερε να υπερβεί διχαστικές αντιλήψεις, καταδικάζοντάς τες όποτε τις έβλεπε να αναδύονται, πάντοτε με προσήνεια και αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό κατέκτησε τον σεβασμό στο κόμμα της, στη Βουλή, στην κοινωνία» πρόσθεσε.

                    Αναφερόμενη στη γενναία μάχη που έδωσε με την χρόνια ασθένειά της υποστήριξε ότι «Ο καρκίνος ήταν μια συνεχής, απειλητική παρουσία για τη Φώφη Γεννηματά. Ένας απαθής και ασυγκίνητος ξένος, από τα πρώτα νεανικά της χρόνια, όταν πολύ νωρίς, έχασε και τους δυο γονείς της, ως την ώρα της δικής της διάγνωσης, ως το δικό της τέλος».
                    Ωστόσο, τόνισε ότι «Ως την τελευταία στιγμή, η Φώφη Γεννηματά παρέμεινε αξιόμαχη. Διέσχισε την εχθρική επικράτεια της ασθένειας με αξιοθαύμαστο θάρρος. Δεν ενέδωσε στον πειρασμό να γίνει εγωκεντρική ή αυτοαναφορική, δεν άφησε καμιά ρωγμή από την οποία θα μπορούσε να διεισδύσει ο οίκτος των άλλων. Στην προδοσία του σώματος και τον φόβο του θανάτου, η Φώφη αντέταξε την ψυχική ρώμη, την ακατάβλητη δράση».

                    Απευθυνόμενη σε όλους εκείνους που γνώρισαν από κοντά τη χαμογελαστή της δοτικότητα, την τρυφερότητα και τη δύναμή της, στον σύζυγό της, στα τρία της παιδιά που τόσο καμάρωνε και αγαπούσε, ευχήθηκε να βρουν στη σπουδαία παρακαταθήκη της παρηγοριά για την αβάσταχτη απώλεια που βιώνουν και κατέληξε λέγοντας πως «Όλοι εμείς που την αποχαιρετάμε σήμερα θα την θυμόμαστε πάντα σαν ένα πρότυπο ακεραιότητας και γενναιότητας. Γιατί η Φώφη Γεννηματά έκανε οίστρο της ζωής τον φόβο του θανάτου. Μέσα από την οδύνη, κατέκτησε την πληρότητα. Καλό της ταξίδι!».

                    • Σακελλαρόπουλου
                    • Γεννηματά
                    • ΕΛΛΑΔΑ
                    • ΚΗΔΕΙΑ
                    • επικήδειος

                     Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 2:55 pm


                     Χαιρετίζει την επανεκκίνηση των συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας η Μέρκελ

                     Χαιρετίζει την επανεκκίνηση των συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας η Μέρκελ

                     Μόνο θετικά βλέπει την επανεκκίνηση των συνομιλιών ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία η Άνγκελα Μέρκελ, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, ενόψει της επίσκεψης της καγκελαρίου στη χώρα μας.

                     Όπως είπε, η κα. Μέρκελ προσβλέπει στις συναντήσεις που θα έχει στην Αθήνα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και επανέλαβε ότι, σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί πάντα ότι οι λύσεις στα προβλήματα μπορούν να βρεθούν «μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού».

                     Όπως τόνισε, «πεποίθησή μας είναι -και με βάση αυτήν ενεργούσε πάντα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση- ότι οι σχέσεις γειτονίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι σημαντικές και προς το συμφέρον όχι μόνο αυτών των δύο χωρών, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

                     Για αυτό χαιρετίζουμε και στηρίζουμε το γεγονός ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν επανεκκινήσει τις συνομιλίες, ότι διεξάγουν διμερείς διερευνητικές συνομιλίες, προκειμένου να βρουν λύσεις στα δύσκολα ανοιχτά ζητήματα μεταξύ τους. Διότι είναι σαφές ότι λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο με συνομιλίες, διάλογο και σε πνεύμα αμοιβαίου σεβασμού».

                     Τόνισε μάλιστα ότι «αυτό η καγκελάριος το κατέστησε σαφές και κατά τις συνομιλίες της πρόσφατα στην Τουρκία».

                      

                      

                     • Μέρκελ
                     • ΕΛΛΑΔΑ
                     • ΤΟΥΡΚΙΑ
                     • Καγκελάριος

                      Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 2:49 pm


                      Στυλιανίδης: 1,5 δισ. ευρώ για αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας

                      Στυλιανίδης: 1,5 δισ. ευρώ για αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας

                      Την ενίσχυση των εναέριων μέσων το καλοκαίρι προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτικής  Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, μιλώντας την Τετάρτη (27/10) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

                      «Ξεκινήσαμε την ενίσχυση των εναερίων μέσων και προσδοκούμε ότι θα έχουμε το καλοκαίρι περισσότερα και ενδεχομένως πιο καλά μέσα», είπε και πρόσθεσε ότι η αναβάθμιση σε τεχνολογικό επίπεδο έχει προϋπολογισμό 1,5 δισ. ευρώ και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προμήθεια ελικοπτέρων αλλά και 7 καναντέρ.

                      Ο κ.Στυλιανίδης ανέφερε ότι η αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας  που σχεδιάζει περιλαμβάνει και συνεργασία μεταξύ των αντίστοιχων υπηρεσιών των νοτίων και βόρειων χώρων της Ευρώπης. 

                      Όπως εξήγησε, οι νότιοι θα βοηθήσουν τους βόρειους το χειμώνα με τις πλημμύρες και οι βόρειοι τους νότιους το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές.

                      • Στυλιανίδης
                      • εναέρια μέσα
                      • Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

                       Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 2:39 pm


                       Παναγιωτόπουλος: Δεν απέκλεισε την απόκτηση μαχητικών Eurofighter Typhoon

                       Παναγιωτόπουλος: Δεν απέκλεισε την απόκτηση μαχητικών Eurofighter Typhoon

                       Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο απόκτησης των προς απόσυρση βρετανικών «Eurofighter Typhoon Tranche 1» ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι το θέμα είναι αρμοδιότητα ΚΥΣΕΑ. 

                       «Εξετάζονται όλες οι πιθανές επιλογές για την εξεύρεση της προσφορότερης λύσης, με σκοπό την έτι περαιτέρω αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας», απάντησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, με θέμα «Ευκαιρία για την Ελλάδα η διαφαινόμενη απόσυρση βρετανικών Typhoon» (σύμφωνα με την ερώτηση, πρόκειται για 30 μαχητικά «Eurofighter Typhoon Tranche 1»).

                       Ο υπουργός αναφέρθηκε πάντως στο πλαίσιο που διέπει τις σχετικές διαδικασίες, υπενθυμίζοντας ότι «η Δομή Δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) 2020-2034, είναι σαφώς καθορισμένη και εγκεκριμένη από το ΚΥΣΕΑ, όπου και προσδιορίζονται οι επιχειρησιακές απαιτήσεις σε ό,τι αφορά στην πρόσκτηση σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών».

                       Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι «περισσότερα στοιχεία επί του θέματος δεν είναι αποδεσμεύσιμα μέσω της παρούσας διαδικασίας, καθόσον εμπίπτουν στην κατηγορία του "ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ", διότι άπτονται του εθνικού αμυντικού σχεδιασμού και της Δομής Δυνάμεων των ΕΔ της χώρας».

                       • Eurofighter Typhoon
                       • μαχητικά
                       • ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
                       • ΕΛΛΑΔΑ

                        Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 2:34 pm


                        Δένδιας:Η Ελλάδα να αποτελέσει πύλη εισόδου από Ασία σε Ευρώπη

                        Δένδιας:Η Ελλάδα να αποτελέσει πύλη εισόδου από Ασία σε Ευρώπη

                        Με τον Κινέζο ομόλογό του Ουάνγκ Γι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, συναντήθηκε την Τετάρτη (27/10) ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

                        Ο κ. Δένδιας σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πύλη εισόδου από την Ασία στην Ευρώπη», ενώ υπογράμμισε πως κατά την κατ' ιδίαν συνάντησή τους υπογραμμίστηκε η σημασία που η χώρα μας αποδίδει στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας(UNCLOS).

                        Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας, η Ελλάδα προσβλέπει στην ενίσχυση των επαφών με την Κίνα, μετά το τέλος της πανδημίας, λαμβάνοντας μάλιστα υπ'όψιν ότι του χρόνου συμπληρώνονται 50 έτη από τη σύναψη των διπλωματικών σχέσεων.

                        Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενίσχυση των οικονομικών δεσμών των δύο χωρών και η προοπτική περαιτέρω επενδύσεων στο πλαίσιο της εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης Συνολικής Στρατηγικής Σχέσης Ελλάδας- Κίνας και υπό το φως της κύρωσης πριν από λίγες ημέρες από τη Βουλή των Ελλήνων της μεταβίβασης του 16% του ΟΛΠ στην Cosco.

                        «Προσβλέπουμε σε νέα επενδυτικά έργα στο μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, ίσως και το ιστορικότερο και επίσης στη διάχυση της οικονομικής δραστηριότητας ώστε να λειτουργήσει επωφελώς για την τοπική κοινωνία», υπογράμμισε.

                        Όπως τόνισε άλλωστε η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο με την κατασκευή του νέου σταθμού υγροποιημένου αερίου στην Αλεξανδρούπολη και των διασυνδετηρίων αγωγών.

                        Συζητήθηκε ακόμη η συνεργασία στον πολιτισμό και τον τουρισμό, υπό το πρίσμα της έναρξης του έτους πολιτισμού και τουρισμού Ελλάδας-Κίνας.

                        Ο κ. Δένδιας υπενθύμισε πως πριν από λίγες μέρες έγινε η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου και πρόσθεσε πως η Ελλάδα προσβλέπει στη διοργάνωση κοινών πολιτιστικών εκδηλώσεων και στην αύξηση της τουριστικής κίνησης μεταξύ των δύο χωρών.

                        Ο υπουργός Εξωτερικών συζήτησε ακόμη με τον Κινέζο ομόλογό του τις «ιδιαίτερα ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο« και τον «αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας σ' αυτό».

                        «Θεωρητικά, η περιοχή αυτή βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Κίνα, όμως η αποσταθεροποίηση ενέχει κινδύνους για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας και την ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου στην περιοχή μας, κάτι που ενδιαφέρει πολύ την κινεζική πλευρά», πρόσθεσε, ενώ υπογράμμισε τη σημασία που η Ελλάδα αποδίδει στην UNCLOS.

                        Αναφέρθηκε ακόμη στην «προσπάθεια της Τουρκίας να προσεταιριστεί μουσουλμανικούς πληθυσμούς ανά τον κόσμο, προωθώντας ιδεολογίες, όπως η μουσουλμανική αδελφότητα και επιχειρώντας ευθεία ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών».

                        Εξετάστηκαν επίσης οι εξελίξεις στη Λιβύη. Η Κίνα είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ενώ, όπως υπενθύμισε ο κ. Δένδιας, η Ελλάδα είχε συμβάλει στο παρελθόν στην εκκένωση 13.000 Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη το 2011 και το 2014.

                        Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον Κινέζο ομόλογό του για τη στάση της Κίνας σαν μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας στα ζητήματα του Κυπριακού και ιδιαίτερα «για τη σταθερή προσήλωση της Κίνας στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού εντός του συμφωνημένου πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών».

                        Συζητήθηκαν ακόμη οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν και οι σχέσεις ΕΕ- Κίνας.

                        Κλείνοντας, ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον Κινέζο ομόλογό του για τη συμβολική κίνηση να φορέσει μπλε γραβάτα, στα χρώματα της ελληνικής σημαίας.

                        «Το πένθος που έχουμε σήμερα λόγω της απώλειας μιας σημαντικής Ελληνίδας πολιτικού της Φώφης Γεννηματά δε μου επιτρέπει να ανταποδώσω τη χειρονομία φορώντας μια κόκκινη γραβάτα. Θα το κάνω όμως όταν έρθω στο Πεκίνο μετά την πρόσκλησή σας», κατέληξε.

                        Ουανγκ Γι: Πρόθυμοι να αναπτύξουμε τη θαλάσσια συνεργασία μας σεβόμενοι την UNCLOS

                        «Είμαστε πρόθυμοι να εμβαθύνουμε και να αναπτύξουμε τη θαλάσσια συνεργασία της Κίνας με την Ελλάδα, σεβόμενοι τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών.

                        «Επιθυμούμε να προωθήσουμε τη συνδεσιμότητα με την Ευρώπη. Η επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά αποτελεί το εμβληματικό έργο της κοινής οικοδόμησης μιας ζώνης», σημείωσε και τόνισε πως αυτή έχει δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας και κέρδος προς την τοπική κοινωνία, ενώ έχει γίνει το μεγαλύτερο λιμάνι της Μεσογείου.

                        «Το έργο αυτό αποτελεί το πρότυπο της αμοιβαίας επωφελούς συνεργασίας και είναι η αφετηρία της ταχείας γραμμής ξηράς-θάλασσας Κίνας-Ευρώπης και θα γίνει ο κόμβος της τρίτης μεγάλης εμπορικής οδού Κίνας- Ευρώπης», επεσήμανε.

                        Ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε πως υπάρχει τεράστια δυνατότητα συνεργασίας και λαμπρή προοπτική ανάπτυξης μεταξύ της Κίνας και της Ευρώπης σε συνδεσιμότητα.

                        «Η Κίνα και η Ελλάδα δεν είναι μόνο συνεργάτες σε σχέσεις αμοιβαίου κέρδους, είναι επίσης φίλοι με τους ίδιους στόχους και ιδανικά», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η σινο-ελληνική συνεργασία βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή των σινοευρωπαϊκών σχέσεων και αποτελεί παράδειγμα ανταλλαγών και αμοιβαίας μάθησης μεταξύ χωρών με διαφορετικούς πολιτισμούς και κοινωνικά συστήματα».

                        Αναφερόμενος στους επικείμενους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Πεκίνο, σημείωσε ότι η Κίνα «επιθυμεί να διαδώσει το Ολυμπιακό πνεύμα μαζί με την Ευρώπη».

                        «Πριν από λίγες ημέρες η Ολυμπιακή φλόγα των χειμερινών αγώνων του Πεκίνου άναψε στην Ελλάδα επιτυχώς και έφτασε στην Κίνα. Το Πεκίνο είναι έτοιμο και έχουμε κάθε πεποίθηση να προσφέρουμε Ολυμπιακούς με απλότητα, ασφάλεια και λάμψη».

                        Ο Κινέζος υπουργός κάλεσε τους Έλληνες και Ευρωπαίους αθλητές να συμμετάσχουν στους αγώνες, προκειμένου «να διαδώσουμε μαζί τις αρχές τους ολυμπιακού πνεύματος, το ευ αγωνίζεσθαι και να δημιουργήσουμε ένα όμορφο μέλλον με το σύνθημα «γρηγορότερα, ψηλότερα, ισχυρότερα μαζί για την ανθρωπότητα».

                        «Η πολιτικοποίηση του αθλητισμού διαστρεβλώνει τον Ολυμπισμό, ενώ τα δίκαια και καθαρά αθλήματα μπορούν να ενισχύσουν την αμοιβαία αναγνώριση και κατανόηση μεταξύ διαφορετικών χωρών», σημείωσε.

                        Ο Κινέζος υπουργός τόνισε πως η Κίνα είναι πρόθυμη να προωθήσει τον πολιτιστικό διάλογο με την Ευρώπη.

                        «Η χιλιετής σοφία των χωρών μας αποτελεί τη συνεχή και αιώνια συστατική ουσία των διμερών μας σχέσεων», ανέφερε και πρόσθεσε: «Οι πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ Κίνας και Ευρώπης έχουν μια ιστορία άνω των 2.000 ετών και το βάρος της ιστορίας μας αποτελεί τον μεγαλύτερό μας πλούτο».

                        Ανέφερε ακόμη πως οι δύο χώρες έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν μαζί το κέντρο αρχαίου κινεζικού και ελληνικού πολιτισμού και να προωθήσουν τη συνεργασία στο πλαίσιο του φόρουμ αρχαίων πολιτισμών και κάλεσε όλο και περισσότερους Ευρωπαίους εταίρους «να συμμετάσχουν και να δώσουν σταθερότητα και θετική ενέργεια και στη σινο-ευρωπαϊκή σχέση».

                        «Αντιμετωπίζοντας μια πραγματικότητα γεμάτη αβεβαιότητα και αστάθεια, ως εκπρόσωποι του ανατολικού και δυτικού πολιτισμού, οφείλουμε να ενισχύσουμε τον διάλογο και την επικοινωνία, την κατανόηση και την αμοιβαία εμπιστοσύνη», κατέληξε.

                         

                        • Δένδιας
                        • ΑΣΙΑ
                        • ΕΛΛΑΔΑ
                        • Ουάνγκ Γι
                        • Κίνα

                         Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 2:24 pm


                         Η Kaspersky εξαγοράζει την Brain4Net

                         Η Kaspersky εξαγοράζει την Brain4Net

                         Η Kaspersky, παγκόσμια εταιρεία κυβερνοασφάλειας και ηγέτης στην προστασία τερματικών σημείων, εξαγόρασε την αναδυόμενη εταιρεία Brain4Net. Ο οργανισμός αναπτύσσει λύσεις και υπηρεσίες για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους παρόχους υπηρεσιών να προσαρμόσουν τις σύγχρονες τεχνολογίες όπως το Software-Defined Wide-Area Network (SD-WAN) και το Network Functions Virtualization (NFV) στην υπάρχουσα υποδομή δικτύου. Η Kaspersky υποδέχεται την ομάδα της Brain4Net η οποία θα συνεισφέρει στην οικοδόμηση της ρηξικέλευθης στρατηγικής ασφάλειας δικτύου της Kaspersky, καθώς και ενός Secure Access Service Edge (SASE) και εξελιγμένης προσφοράς XDR.

                         Σύμφωνα με τo IDC, οι παγκόσμιες δαπάνες που αφορούν το «ολόκληρο cloud» προβλέπεται να φτάσουν τα 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025. Σε αυτό το πλαίσιο, λόγω της επιτάχυνσης της πανδημίας και του αντικτύπου της στο απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό, καθίσταται δύσκολο για τους οργανισμούς να διαχειρίζονται και να προστατεύουν τις κατανεμημένες υποδομές τους από προηγμένες απειλές. Το SD-WAN δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να ξεπεράσουν αυτήν την πρόκληση παρέχοντας αποτελεσματική εναρμόνιση και απλοποιώντας τη χρήση των λειτουργιών ασφαλείας για την προστασία ολόκληρης της υποδομής. 

                         Προχωράμε μπροστά με μια προσφορά Secure Access Service Edge (SASE)

                         Το απομακρυσμένο εργατικό δυναμικό σε συνδυασμό με μεγάλους όγκους δεδομένων και κίνησης που μετακινούνται μεταξύ των δημόσιων υπηρεσιών cloud και υποκαταστημάτων και των κέντρων δεδομένων, υπαγορεύουν την ανάγκη για άμεση, σταθερή και ασφαλή πρόσβαση για τους χρήστες ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους. Σε αυτήν την ανάγκη απάντησε μια νέα ιδέα ασφάλειας δικτύου, που ονομάστηκε από την Gartner ως Secure Access Service Edge ή SASE, η οποία συνδυάζει την ασφάλεια και τη συνδεσιμότητα όπως απαιτείται.

                         Με την απόκτηση της Brain4Net, η Kaspersky στοχεύει να φέρει στην αγορά μια ολοκαίνουργια προσφορά SASE ως ενοποιημένη πλατφόρμα που θα συνδυάζει τις καλύτερες λύσεις και τεχνολογίες ασφάλειας της Kaspersky με τις δυνατότητες και την τεχνογνωσία εναρμόνισης και ελέγχου δικτύου της Brain4Net. Χάρη σε αυτήν τη στρατηγική κίνηση, η Kaspersky θα μπορεί να προσφέρει στους εταιρικούς πελάτες της υπηρεσίες ασφάλειας και συνδεσιμότητας.

                         Συγκεκριμένα, η μελλοντική προσφορά SASE της Kaspersky θα περιλαμβάνει τελικά έναν μεσίτη ασφαλείας πρόσβασης στο cloud (CASB), μια ασφαλή πύλη ιστού στο cloud (SWG), μια πλατφόρμα προστασίας workload στο cloud (CWPP), τη διαχείριση στάσης ασφαλείας στο cloud (CSPM), μηδενικής εμπιστοσύνης πρόσβαση στο δίκτυο (ZTNA), και άλλες υπηρεσίες.

                         Εξέλιξη του προηγμένου Kaspersky XDR

                         Οι υπάρχουσες λύσεις ασφαλείας ενδέχεται να μην προσφέρουν μια ολιστική προσέγγιση για τον εντοπισμό και την αποκατάσταση προηγμένων απειλών. Οι ενσωματώσεις ελέγχων δικτύου τρίτων σε λύσεις κλάσης Εκτεταμένης Ανίχνευσης και Απόκρισης (Extended Detection and Response - XDR) από προμηθευτές ασφάλειας τερματικού σημείου από μόνες τους δεν παρέχουν αρκετή ορατότητα και δυνατότητες έρευνας για περιστατικά που λαμβάνουν χώρα σε εταιρικά περιβάλλοντα.

                         Αυτή η εξαγορά θα επιτρέψει επίσης στην Kaspersky να εξελίξει τις υπάρχουσες λύσεις της σε πλήρους κλίμακας Extended Detection and Response (XDR). Το SASE φέρνει προφανή πλεονεκτήματα για το XDR, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας συλλογής τηλεμετρίας από την κίνηση δικτύου, διακοπής μιας επίθεσης οπουδήποτε στο άκρο και το δίκτυο και απλοποίησης της εναρμόνισης και της διαχείρισης χάρη σε ένα μόνο σημείο ελέγχου μέσω του SASE.

                         Η νέα προσφορά XDR που βασίζεται σε μια cloud-native EDR λύση θα παρέχει ορατότητα και προηγμένη λειτουργικότητα για ανίχνευση βάσει Al και λογική αυτόματης απόκρισης σε όλα τα τερματικά σημεία και το δίκτυο. Συγκεκριμένα, το Kaspersky XDR θα φέρει ένα ευρύ φάσμα αυτοματοποιημένων σεναρίων απόκρισης περιστατικών (από τον αποκλεισμό εκτέλεσης αρχείου σε ένα τερματικό σημείο έως τον αποκλεισμό ορισμένων τμημάτων δικτύου ή εσωτερικής υποδομής για ορισμένους χρήστες ή τύπους χρηστών) μαζί με εργαλεία τμηματοποίησης δικτύου.

                         Επιπλέον, το Kaspersky XDR θα βασίζεται σε ενοποιημένη αρχιτεκτονική server και θα παρέχει κεντρική διαχείριση από μια ενιαία διαδικτυακή κονσόλα. Οι πελάτες θα μπορούν να ελέγχουν και να προστατεύουν αξιόπιστα όλα τα δημοφιλή σημεία εισόδου για πιθανές απειλές: δίκτυο, κίνηση ιστού, email, σταθμούς εργασίας, servers και εικονικές μηχανές. Σε συνεργασία, η πλατφόρμα XDR με το SASE θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να εφαρμόσουν μια στρατηγική μηδενικής εμπιστοσύνης. Εκτός από την ενσωματωμένη προηγμένη τεχνολογία ανίχνευσης και ανάλυσης, η πλατφόρμα θα επωφεληθεί από την κορυφαία στον κόσμο πληροφόρηση απειλών (TI), η οποία ενημερώνεται και επικυρώνεται συνεχώς από κορυφαίους ειδικούς της Kaspersky.

                         Ένα οικοσύστημα για εταιρική ασφάλεια

                         Όλα αυτά τα στοιχεία θα γίνουν αναπόσπαστο μέρος του ενιαίου οικοσυστήματος που αποτελεί το όραμα της Kaspersky για το μέλλον της εταιρικής ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Το κεντρικό στοιχείο αυτού του οικοσυστήματος είναι το Kaspersky Open Single Management Platform. Θα γίνει μια ενιαία cloud-native τεχνολογική πλατφόρμα για την κατασκευή του Kaspersky XDR και θα χρησιμοποιεί αγνωστική αρχιτεκτονική μοντέλων ανάπτυξης. Με αυτόν τον τρόπο, η πλατφόρμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο δημόσιο cloud, στο ιδιωτικό cloud ή ακόμα και στις εγκαταστάσεις.

                         «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την ταλαντούχα ομάδα της Brain4Net η οποία έχει ήδη δημιουργήσει ώριμες τεχνολογίες και υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης για εναρμόνιση και έλεγχο δικτύου. Είμαι βέβαιος ότι η γνώση και η εμπειρία τους, σε συνδυασμό με τις βραβευμένες τεχνολογίες ασφαλείας της Kaspersky και την αναγνωρισμένη τεχνογνωσία απειλών, θα συνδυάζονται τέλεια με το όραμά μας για την εταιρική ασφάλεια, ενώ οι νέες προσφορές θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες στον τομέα της ασφαλείας να επιταχύνουν τον εντοπισμό, την έρευνα και την αποκατάσταση απειλών, μειώνοντας τον μέσο χρόνο απόκρισης», δήλωσε ο Andrey Efremov, Chief Business Development Officer της Kaspersky.

                         Ο Max Kaminskiy, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Brain4Net, προσθέτει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενταχθούμε στην ομάδα της Kaspersky. Η εξάπλωση της τεχνολογίας SD-WAN χρειάζεται ένα ισχυρό επιχειρηματικό σενάριο, γι' αυτό συνεργαζόμαστε με την Kaspersky XDR. Η επιλογή τεχνολογιών της Brain4Net επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των προϊόντων και των ικανοτήτων της εταιρείας. Μαζί θα συνεχίσουμε να κάνουμε τον κόσμο ένα πιο ασφαλές και πιο άνετο μέρος».

                         Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Kaspersky Open Single Management Platform είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο της εταιρείας. 

                         Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 2:13 pm


                         Glafka Capital: Έναρξη λειτουργίας του επενδυτικού κεφαλαίου Bluemoon Capital

                         Glafka Capital: Έναρξη λειτουργίας του επενδυτικού κεφαλαίου Bluemoon Capital

                         Η Glafka Capital ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Bluemoon Capital, ενός επενδυτικού κεφαλαίου πολλαπλών περιουσιακών στοιχείων (“multi-asset investment fund”), με επίκεντρο τις επενδυτικές ευκαιρίες στη Νότια Ευρώπη.

                         Η Glafka θα ενεργεί ως διαχειριστής επενδύσεων, προσφέροντας ευέλικτη κατανομή κεφαλαίων σε διαφορετικές κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, με βασικό γνώμονα τις παγκόσμιες τάσεις που θα διαμορφώσουν το μέλλον τόσο της παραδοσιακής όσο και της ψηφιακής οικονομίας. Το  επενδυτικό κεφάλαιο “investment fund” εδρεύει στα Νησιά Κέιμαν, προσφέροντας μεσαίο επίπεδο ρίσκου για επενδυτές που θέλουν να επωφεληθούν από  ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες χωρίς να περιορίζονται σε μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων ή στρατηγική.

                         Ο Πέτρος Μυλωνάς, συνιδρυτής της Glafka Capital δήλωσε:

                         «Αυτό είναι το δεύτερο επενδυτικό κεφάλαιο “Investment Fund”  που ξεκινήσαμε φέτος, μετά το Starboard Digital Strategies, το οποίο εκμεταλλεύεται μια μοναδική ευκαιρία αντισταθμισμένου κινδύνου (“arbitrage”) στο  χώρο των κρυπτονομισμάτων. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι επενδυτές και παραμένουμε προσηλωμένοι στην επίτευξη υψηλών αποδόσεων σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον. Η Bluemoon Capital θα προχωρήσει σε επενδύσεις τόσο στη παραδοσιακή όσο και στη ψηφιακή οικονομία για να υποστηρίξει τις κορυφαίες εταιρείες και εγχειρήματα των επόμενων δεκαετιών».

                         Ο Χριστόφορος Παπανικολάου, συνιδρυτής της Glafka Capital δήλωσε:

                         «Αυτό το βήμα ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευσή μας να πρωτοπορούμε στην εξεύρεση νέων εργαλείων και τρόπων επενδύσεων. Αυτό θα είναι ένα ακόμη βήμα από πολλά από τα οποία η ομάδα μας ετοιμάζει».

                          

                         • Glafka Capital
                         • Bluemoon Capital
                         • επενδυτικό κεφάλαιο

                          Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 2:08 pm


                          Ημερίδα ΙΤΕ/ΙΕΝΕ:Οι Υδρογονάνθρακες μέρος της λύσης για την ενεργειακή μετάβαση

                          Ημερίδα ΙΤΕ/ΙΕΝΕ:Οι Υδρογονάνθρακες μέρος της λύσης για την ενεργειακή μετάβαση

                          Όλες τις σημαντικές πτυχές σε τοπικό και διεθνές επίπεδο γύρω από τον ρόλο των Υδρογονανθράκων στην Ενεργειακή Μετάβαση εξέτασε η επιστημονική ημερίδα που οργάνωσαν από κοινού το Ινστιτούτο Πετρελαϊκής Έρευνας (ΙΤΕ) και το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) με τίτλο «Οι Υδρογονάνθρακες στην Ενεργειακή Μετάβαση, Δεδομένα και Πολιτικές»  και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου 2021 στην Αίθουσα ΚΑΜ στα Χανιά με ταυτόχρονη μετάδοση στο διαδίκτυο (livestreaming).

                          Η ημερίδα επικεντρώθηκε στις εξελίξεις σχετικά με τον ρόλο των Υδρογονανθράκων στην Ενεργειακή Μετάβαση στην Ελλάδα και Ευρώπη, καθώς συντελούνται σημαντικές αλλαγές οι οποίες κρίθηκε ότι θα ήταν χρήσιμο να συζητηθούν τη δεδομένη χρονική στιγμή, θέλοντας με αυτό το τρόπο να αναδειχθούν οι σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ενεργειακή μετάβαση σε ένα περιβάλλον χαμηλών εκπομπών.

                          Ένας σημαντικός αριθμός τοπικών παραγόντων και μια επίλεκτη ομάδα επιστημόνων και στελεχών επιχειρήσεων μίλησαν κατά τη διάρκεια της Ημερίδας. Κατά την έναρξη των εργασιών της χαιρετισμό απηύθυναν οι Βασίλη Διγαλάκης, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Ν. Χανίων ΝΔ, ο Παύλος Πολάκης, Βουλευτής N. Χανίων ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανούσος Βολουδάκης, Βουλευτής Ν. Χανίων ΝΔ, ο Νίκος Καλογερής, Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, ο Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πρόεδρος του ΙΤΕ, και ο Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

                          Ακολούθησαν παρεμβάσεις από τους Αναστάσιο Βλασσόπουλο, Διευθύνοντα Σύμβουλο, HELPE Upstream και την Τερέζα Φωκιανού, Διευθύνουσα Σύμβουλο Flow AE και Πρόεδρο της Επιτροπής Υδρογονανθράκων (Upstream) του ΙΕΝΕ.

                          Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν εισηγήσεις από τον Κωστή Σταμπολή, Πρόεδρο και Εκτελεστικό Διευθυντή του ΙΕΝΕ, από τον Αριστοφάνη Στεφάτο, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων Α.Ε. (ΕΔΕΥ Α.Ε.) και τον Σπύρο. Μπέλλα, Κύριο Ερευνητή του ΙΤΕ/ΙΠΕ.

                          Η Ημερίδα συνεχίστηκε με τοποθετήσεις των Κ. Παπαλουκά, ειδικό σε θέματα Ενεργειακής Πολιτικής και Συντονιστή της Εθνικής Επιτροπής Υδρογόνου, Β. Γαγάνη, Επίκουρο Καθηγητή στο ΕΜΠ και Συνεργαζόμενο Μέλος στο ΔΕΠ ΙΤΕ/ΙΠΕ, Ε. Γοντικάκη, Εντεταλμένη Ερευνήτρια του ΙΤΕ/ΙΠΕ, Α. Στούμπο, Διευθυντή ΙΠΡΕΤΕΑ, ΕΚΕΦΕ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" και Ειρήνη Τερζίδου, Επιστημονική συνεργάτιδα του IENE.

                          Συνοψίζοντας τις εργασίες της Ημερίδας ο Καθ. Νίκος Πασαδάκης, Διευθυντής του ΙΤΕ/ΙΠΕ και ο Κωστής Σταμπολής, Πρόεδρος του ΙΕΝΕ, παρατήρησαν ότι βάσει των εισηγήσεων και αναλύσεων που παρουσιάστηκαν αβίαστα βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι υδρογονάνθρακες, και ιδίως το φυσικό αέριο, αποτελεί μέρος της λύσης καθώς οδεύουμε προς την ενεργειακή μετάβαση. Ως εκ τούτου οι προσπάθειες για έρευνα και ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων καθώς και η αξιοποίηση τους πρέπει να ενταθεί. Ιδιαίτερο δε ενδιαφέρον παρουσιάζει η Κρήτη όπου νότια και δυτικά έχουν ήδη εντοπισθεί αξιόλογοι ερευνητικοί στόχοι, που ευρίσκονται εντός παραχωρήσεων όπου συμμετέχουν μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, και άρα επείγει η επίσπευση των ερευνών.

                          • ημερίδα

                           Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 2:02 pm


                           Μετρό Θεσσαλονίκης: Παραδίδονται ως τον Ιανουάριο οι 18 συρμοί

                           Μετρό Θεσσαλονίκης: Παραδίδονται ως τον Ιανουάριο οι 18 συρμοί

                           Μέχρι τον Ιανουάριο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή του συνόλου των 18 συρμών του Μετρό Θεσσαλονίκης, που θα δρομολογηθούν στη βασική γραμμή του έργου, ενώ εντός των επόμενων μηνών θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για άλλους 15, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Νίκος Ταχιάος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

                           Με αφορμή την άφιξη του 16ου συρμού τα ξημερώματα της Τετάρτης (27/10), είπε: «Ο 16ος συρμός, που έχει τέσσερα βαγόνια, έφτασε σε δύο τμήματα από την Ηγουμενίτσα (όπου μεταφέρθηκε από τη νότια Ιταλία δια θαλάσσης). Τα βαγόνια μπήκαν στον χώρο συντήρησης (στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας), και σε περίπου τρεις ημέρες ο συρμός θα έχει "μονταριστεί", ώστε να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια. Σταδιακά μέχρι τον Ιανουάριο θα παραληφθούν και οι άλλοι δύο συρμοί (οι οποίοι επίσης θα δρομολογηθούν στη βασική γραμμή του Μετρό) και στη συνέχεια θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τους άλλους 15, μέσα στους επόμενους μήνες».

                           Ο κ. Ταχιάος επιβεβαίωσε ακόμα ότι η παράδοση του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης θα γίνει βάσει του χρονοδιαγράμματος που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε γνωστοποιήσει ότι «καλώς εχόντων των πραγμάτων στο τέλος του 2023 θα το παραδώσουμε στους πολίτες».

                           Ακόμα σημείωσε ότι στις 3 Δεκεμβρίου αναμένεται να εκδικαστεί - μαζί με παλαιότερη προσφυγή για τα αρχαία του Σταθμού Βενιζέλου του μετρό - και μια νεότερη.

                            

                           • Μετρό Θεσσαλονίκης
                           • Ταχιάος
                           • συρμοί

                            Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 1:59 pm


                            Πέραμα-Παραδόθηκε ο 14χρονος: Βάλαμε τα χέρια ψηλά και μας πυροβόλησαν

                            Πέραμα-Παραδόθηκε ο 14χρονος: Βάλαμε τα χέρια ψηλά και μας πυροβόλησαν

                            Στα δικαστήρια Πειραιά παρουσιάστηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης (27/10) ο 14χρονος Ρομά που είχε διαφύγει κατά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

                            Ο 14χρονος συνοδευόταν από τον δικηγόρο του και υποστήριξε ότι ήταν ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος.

                            Όπως είπε, δεν παρουσιάστηκε νωρίτερα γιατί φοβόταν, ενώ υποστήριξε ότι, αν και σήκωσαν τα χέρια όταν σταμάτησαν με το αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί τους πυροβόλησαν.

                            «Έκανα μανούβρα για να φύγω, εγώ οδηγούσα. Μόλις σταματήσαμε, βάλαμε τα χέρια ψηλά και μας πυροβόλησαν. Πυροβόλησαν τον φίλο μου. Στο Αιγάλεω δεν σταματήσαμε γιατι φοβηθήκαμε ότι θα μας σκοτώσουν επειδή είχαμε κλέψει το αυτοκίνητο.

                            Πρώτα μας πυροβόλησαν και μετά έκανα όπισθεν. Μόλις πυροβολήσαν, (έκανα όπισθεν) για να φύγουμε. Δεν ήταν πάνω στις μηχανές οι αστυνομικοί. […] Δεν είχαμε όπλα, τίποτα.

                            Όταν βγήκα και έτρεχα να φύγω, με πυροβόλησαν πίσω μου, αλλά πήγαν στον τοίχο. Δύο μηχανές χτύπησα αλλά δεν είχαν αναβάτη, τις είχαν πετάξει κάτω», είπε μεταξύ άλλων.

                            • Ρομά
                            • Πέραμα
                            • 14χρονος

                             Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 1:43 pm


                             ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 17,3% τα τροχαία ατυχήματα τον Αύγουστο

                             ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 17,3% τα τροχαία ατυχήματα τον Αύγουστο

                             Άλμα 17,3% σημείωσαν τα τροχαία ατυχήματα που προκάλεσαν τον θάνατο ή τον τραυματισμό ατόμων τον Αύγουστο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

                             Συγκεκριμένα, τον φετινό Αύγουστο καταγράφηκαν 1.030 οδικά τροχαία ατυχήματα έναντι 878 τον αντίστοιχο μήνα του 2020.

                             Από τα παθόντα πρόσωπα των οδικών τροχαίων ατυχημάτων, καταγράφηκαν 70 νεκροί, 70 βαριά τραυματίες και 1.177 ελαφρά τραυματίες, έναντι 68 νεκρών, 54 βαριά τραυματιών και 998 ελαφρά τραυματιών τον Αύγουστο του 2020, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 2,9% σε νεκρούς, κατά 29,6% σε βαριά τραυματίες και κατά 17,9% σε ελαφρά τραυματίες.

                             Pinakas2710tr

                             • τροχαία
                             • ΕΛΣΤΑΤ
                             • αυτοκίνητα
                             • Αύγουστος

                              Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 1:30 pm


                              ΤτΕ: Μετριάστηκε η αύξηση των καταθέσεων τον Σεπτέμβριο

                              ΤτΕ: Μετριάστηκε η αύξηση των καταθέσεων τον Σεπτέμβριο

                              H μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης ήταν θετική κατά 1.994 εκατ. ευρώ, το Σεπτέμβριο του 2021, έναντι θετικής καθαρής ροής 991 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ ενώ ανοδικά, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό κινήθηκε η αύξηση των καταθέσεων.

                              Χρηματοδότηση της γενικής κυβέρνησης

                              Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τη γενική κυβέρνηση, το Σεπτέμβριο του 2021, ήταν θετική κατά 1.457 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1.328 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε σε 51,5% από 55,0% τον προηγούμενο μήνα.

                              Χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα

                              Το Σεπτέμβριο του 2021, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα διαμορφώθηκε σε 0,7% από 0,8% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 537 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 337 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

                              Χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

                              Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Σεπτέμβριο του 2021, ήταν θετική κατά 603 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 190 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 3,5% από 3,7% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων (ΜΧΕ) μειώθηκε σε 2,8% από 3,2% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 376 εκατ. ευρώ, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 228 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκε σε 11,4% από 8,4% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 227 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 38 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

                              Χρηματοδότηση των ελεύθερων επαγγελματιών, αγροτών και ατομικών επιχειρήσεων

                              Το Σεπτέμβριο του 2021, η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν θετική κατά 31 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 2 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους αυξήθηκε σε 2,6% από 2,2% τον προηγούμενο μήνα.

                              Χρηματοδότηση των ιδιωτών και ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων

                              Αρνητική κατά 97 εκατ. ευρώ ήταν η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Σεπτέμβριο του 2021, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 148 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους διαμορφώθηκε σε -2,7% από -2,6% τον προηγούμενο μήνα.

                              Καταθέσεις της εγχώριας οικονομίας στα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα

                              H μηνιαία καθαρή ροή του συνόλου των καταθέσεων ήταν θετική κατά 210 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1.622 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο του 2021.

                              Καταθέσεις από τη γενική κυβέρνηση

                              Μείωση κατά 233 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Σεπτέμβριο του 2021, οι καταθέσεις της γενικής κυβέρνησης, έναντι αύξησης κατά 142 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε -16,7% από -15,7% τον προηγούμενο μήνα.

                              Καταθέσεις από τον ιδιωτικό τομέα

                              Αύξηση κατά 443 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Σεπτέμβριο του 2021, οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα, έναντι αύξησης κατά 1.480 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 13,3% από 13,9% τον προηγούμενο μήνα.

                              Καταθέσεις από επιχειρήσεις

                              Μείωση κατά 60 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Σεπτέμβριο του 2021, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 1.386 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 33,2% από 25,9% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των MXE αυξήθηκαν κατά 248 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 1.011 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 308 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 375 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

                              Καταθέσεις από νοικοκυριά και ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα

                              Αύξηση κατά 503 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, το Σεπτέμβριο του 2021, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 94 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 9,9% από 9,7% τον προηγούμενο μήνα.

                              • ΤτΕ
                              • χρηματοδότηση
                              • καταθέσεις
                              • ΕΛΛΑΔΑ
                              • νοικοκυριά
                              • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
                              • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

                               Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 1:22 pm


                               Τα βλέμματα στην ΕΚΤ- Πιέζουν πληθωρισμός και επιβράδυνση της οικονομίας

                               Τα βλέμματα στην ΕΚΤ- Πιέζουν πληθωρισμός και επιβράδυνση της οικονομίας

                               Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν οι επενδυτές τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον Οκτώβριο, δεδομένης της επιβράδυνσης της ανάπτυξης, αλλά και του πληθωρισμού που όλο και ανεβαίνει.

                               Άπαντες περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την τοποθέτηση της προέδρου Κριστίν Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης (28/10), με τους αναλυτές, πάντως, να εκτιμούν ότι θα επαναλάβει τη θέση της ότι η τρέχουσα άνοδος του πληθωρισμού είναι σε μεγάλο βαθμό παροδική.

                               Η οικονομία της ευρωζώνης πλήττεται μεταξύ άλλων από τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που οδηγεί σε ελλείψεις προϊόντων, αλλά και τις συνεχώς αυξανόμενες τιμές στην ενέργεια.

                               Παρόλα αυτά, οι αγορές ετοιμάζονται ήδη για την πρώτη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ στα τέλη του 2022, αν και η Τράπεζα είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να προβεί σε αύξηση έως ότου ο πληθωρισμός φτάσει στο 2% μεσοπρόθεσμα.

                               Ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη έφτασε σε υψηλό 13ετίας τον Σεπτέμβριο, κυρίως λόγω της αύξησης στις τιμές της ενέργειας, τις αυξήσεις στις τιμές των αυτοκινήτων και τα υψηλότερα κόστη διαμονής.

                               Οι επενδυτές περιμένουν, λοιπόν, να δουν αν θα υπάρξει αλλαγή πολιτικής από την πλευρά της ΕΚΤ, η οποία προσπαθεί να μετριάσει τους φόβους σε μια προσπάθεια να αποτρέψει μια αδικαιολόγητη σύσφιξη των χρηματοπιστωτικών συνθηκών, ενώ η οικονομική ανάκαμψη της ευρωζώνης επιβραδύνεται.

                               • ΕΚΤ
                               • πληθωρισμός
                               • ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
                               • Λαγκαρντ

                                Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 1:15 pm


                                Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ: Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο σκοράρει για καλό σκοπό

                                Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ: Ο Άλεξ Αντετοκούνμπο σκοράρει για καλό σκοπό

                                Δυναμικά ξεκίνησε κι εφέτος η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» τον αγώνα για την ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Χιλιάδες υποστηρικτές της πρωτοβουλίας του ΟΠΑΠ έχουν κατεβάσει ήδη τη δωρεάν εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς», μέσω της οποίας έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν, με συμβολικό τρόπο, στην ανακαίνιση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας.

                                Ανάμεσά τους είναι και ο Άλεξ Αντετοκούμπο, ο οποίος θέλει να βάλει «τρίποντο» προσφοράς. Ο ΟΠΑΠ Champion, μάλιστα, μας καλεί όλους να ακολουθήσουμε το παράδειγμά του και να μπούμε στην εφαρμογή μέσα από το κινητό ή το tablet μας.

                                Δείτε το βίντεο:

                                Τα βήματα για να συμμετάσχουμε στην «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ»

                                Εφέτος είναι η έβδομη χρονιά που η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» αναλαμβάνει δράση για τα παιδιά. Για να πάρουμε μέρος σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, η οποία αναβαθμίζει τις υποδομές των παιδιατρικών νοσοκομείων και δημιουργεί ένα ευχάριστο περιβάλλον νοσηλείας, αρκεί να ακολουθήσουμε τα εξής απλά βήματα:

                                • ·Κατεβάζουμε δωρεάν την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» από το Google Play ή το App Store
                                • ·Συμμετέχουμε σε διασκεδαστικές δοκιμασίες και μαζεύουμε πόντους
                                • ·Ο ΟΠΑΠ προσφέρει

                                Όσο περισσότερο παίζουμε, τόσο ο ΟΠΑΠ αυξάνει το ποσό που θα προσφέρει στην ανακαίνιση των «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Μέχρι σήμερα ο ΟΠΑΠ έχει ολοκληρώσει το 88% του έργου, που έχει αλλάξει ριζικά την εικόνα των δύο νοσοκομείων.

                                • Αντετοκούνμπο
                                • ΟΠΑΠ
                                • Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ

                                 Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 1:11 pm


                                 Jumbo: Εφάπαξ το έξτρα μέρισμα 0,3 ευρώ/μετοχή

                                 Jumbo: Εφάπαξ το έξτρα μέρισμα 0,3 ευρώ/μετοχή

                                 Στην καταβολή όλου του ποσού της έκτακτης χρηματικής διανομής, δηλαδή μικτού ποσού 0,30 ευρώ ανά μετοχή άπαξ, αντί σε δύο ισόποσες δόσεις των 0,15 ευρώ ανά μετοχή, θα προχωρήσει τελικά η Jumbo, για λόγους απλούστευσης της διαδικασίας.

                                 Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό μικτό ποσό που καταβάλλεται εντός του 2021 ανέρχεται σε 0,77 ευρώ ανά μετοχή από 0,615 ευρώ ανά μετοχή που ήταν το 2020, δηλαδή αυξημένο κατά 25%.

                                 -Ημερομηνία αποκοπής έκτακτης χρηματικής διανομής: 22.11.2021. Ημερομηνία μετά την 19.11.2021 που είναι η ημερομηνία λήξης των συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης επί του Δείκτη FTSE/ATHEX Large Cap.
                                 -Ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων έκτακτης χρηματικής διανομής (record date): 23.11.2021.
                                 -Ημερομηνία έναρξης καταβολής έκτακτης χρηματικής διανομής: 26.11.2021.

                                 Η καταβολή της έκτακτης χρηματικής διανομής θα πραγματοποιηθεί μέσω πληρώτριας Τράπεζας, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Οι λεπτομέρειες θα δοθούν με νεότερη ανακοίνωση της Εταιρείας.

                                 • Jumbo

                                  Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 1:01 pm


                                  Νέα σύνθεση Δ.Σ. για την Ένωση Μαρινών Ελλάδας

                                  Νέα σύνθεση Δ.Σ. για την Ένωση Μαρινών Ελλάδας

                                  Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 οι αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας με την εκλογή 7 μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της  Ένωσης. Πρόεδρος παραμένει ο κ. Σταύρος Κατσικάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Μαρίνας Φλοίσβου και Γενικός Διευθυντής της LAMDA Marinas AE.

                                  H νέα σύνθεση του Δ.Σ. της Ένωσης έχει ως ακολούθως:

                                  • Σταύρος ΚΑΤΣΙΚΑΔΗΣ, Μαρίνα Φλοίσβου, ΠΡΟΕΔΡΟΣ,  
                                  • Ιωάννης ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ – Αστήρ Mαρίνα Βουλιαγμένη, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ,
                                  • Κωνσταντίνος ΑΣΒΕΣΤΗΣ – Μαρίνα Αγίου Κοσμά, ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, 
                                  • Ιωάννης ΚΟΥΤΣΟΔΟΝΤΗΣ – Μαρίνα Ζέας, ΤΑΜΙΑΣ,
                                  • Βασίλειος ΤΕΦΑΣ – Κλεοπάτρα Μαρίνα ΜΕΛΟΣ,
                                  • Αντώνης ΔΡΟΣΟΣ – Μαρίνα Κω, ΜΕΛΟΣ και
                                  • Βασίλειος ΠΡΙΦΤΗΣ – Olympic Marine, ΜΕΛΟΣ

                                  Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Σταύρος Κατσικάδης, δήλωσε σχετικά με τη νέα σύνθεση του Δ.Σ.:

                                  «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την νέα σύνθεση του Δ.Σ. της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, καθώς όλα τα εκλεγμένα μέλη μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα: να ισχυροποιήσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση των μαρινών στην Ελλάδα, να τους δώσουμε τη σημασία που τους αξίζει στο τουριστικό και οικονομικό περιβάλλον της χώρας και να αναδείξουμε περαιτέρω τις ευκαιρίες ανάπτυξης και επενδύσεων που προσφέρουν. Χαρακτηριστικό της ενότητας των μελών μας είναι ότι επανεκλέγονται 6 από τα 7 μέλη, άξιοι εκπρόσωποι του κλάδου μας.»

                                  Η Ένωση Μαρινών Ελλάδας έχει σκοπό να εντείνει τις προσπάθειες διαμόρφωσης ευνοϊκότερου θεσμικού πλαισίου για την ίδρυση και λειτουργία των τουριστικών λιμένων στην Ελλάδα, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την αξιοποίηση των ευκαιριών που παρουσιάζονται στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

                                  • Ένωση Μαρίνων Ελλάδας
                                  • ΜΑΡΙΝΕΣ
                                  • ΔΣ

                                   Δημοσιεύθηκε στις 27 October 2021 | 12:55 pm                                   Φιλικοί ιστότοποι: