Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πυγμαχία: Πρωταθλήτριες Ελλάδος η Βασιλική Σταυρίδου και η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου

Η αθλήτρια πυγμαχίας των Μαχητών Ελευθερούπολης, Βασιλική Σταυρίδου, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για 4η συνεχόμενη χρονιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών Ελίτ, που διεξήχθη από τις 7 έως τις 10 Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

 

Στον τελικό αντιμετώπισε την Σταυρίδη από το Πέραμα και πήρε τη νίκη με εγκατάλειψη στον πρώτο γύρο.

 

Χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 70 κιλών και για την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου. Η Κωνσταντινίδου από τις Κρηνίδες, ανήκει στον σύλλογο ΑΟ ΟΡΜΗ και προπονείται υπό τις οδηγίες του Τάσου Χατζηιωαννίδη. Πλέον είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος.

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2023 | 3:36 pm


Σε πολύ κακή κατάσταση ο αγωνιστικός χώρος στο Βερούλειο - “Ποιος θα δώσει απαντήσεις για αυτά τα χάλια;”

Ο δημοτικός σύμβουλος Θάσου και συνταξιούχος ναυτικός,  Λάμπρος Λαμπρινίδης, με φωτογραφίες του στα social media, μετά το παιχνίδι για την Α’ ΕΠΣ Καβάλας ανάμεσα σε ΑΕΚ Καβάλας και Αναγέννηση Λιμεναρίων, ανέδειξε την κακή κατάσταση που βρίσκεται ο αγωνιστικός χώρος στο Βερούλειο στάδιο.

 

Ο κ. Λαμπρινίδης ανέφερε αναλυτικά τα εξής:

 

“Α.Ε.Κ Καβάλας-Αναγέννηση Λιμεναρίων!! Στο "Βερούλειο Στάδιο Καβάλας"!! Ο αγωνιστικός χώρος είναι σαν… στίβος μάχης!! Λάσπη και νερά σε ένα γήπεδο που... υποτίθεται ότι φτιάχτηκε πριν 2 μήνες!! Ποιος θα δώσει απαντήσεις για αυτά τα χάλια;;;”

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2023 | 3:05 pm


Καβάλα: Διακοπή υδροδότησης στη Νεάπολη

Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης και συγκεκριμένα λόγω κατασκευής συνδέσεων στο νέο δίκτυο ύδρευσης, θα διακοπεί η παροχή νερού την Τρίτη 12-12-2023, από ώρα 08:30 έως 13:30, στην περιοχή Νεάπολη (ΔΕΠΟΣ).

 

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2023 | 1:51 pm


Δωρεάν ομάδα αυτοβοήθειας στην Καβάλα

Δωρεάν ομάδα αυτοβοήθειας πρόκειται να ξεκινήσει την πόλη της Καβάλας.

 

Αναλυτικά, Ελληνική Διπολική Οργάνωση (ΕΔΟ) παρέχει τις υπηρεσίες της σε άτομα με Διπολική Διαταραχή χωρίς κόστος.

 

Μία από τις ενέργειες της ΕΔΟ είναι και η ομαδική υποστήριξη και ετοιμάζει ομάδες και εκτός Αθηνών, στο Βόλο, στη Φλώρινα, τον Πειραιά και την Κέρκυρα.

 

Από το νέο έτος θα ξεκινήσει και στην πόλη της Καβάλας μία τέτοια ομάδα αυτοβοήθειας η οποία θα διεξάγεται μία φορά το μήνα σε διάρκεια 2 ωρών.

 

Η ανακοίνωση της δράσης αναφέρει:

 

Η Ελληνική Διπολική Οργάνωση που από το 2008 βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων Διπολικών Ασθενών και των φιλικών και συγγενικών τους προσώπων, πρόκειται να διεξάγει νέες ομάδες Αυτοβοήθειας και υποστήριξης Ασθενών με Διπολική Διαταραχή και Κατάθλιψη σε διάφορες τοπικές περιοχές στην Ελλάδα σε συνεργασία με τοπικούς δήμους και άλλους τοπικούς φορείς. Οι ομάδες διεξάγονται χωρίς κόστος συμμετοχής για τους ασθενείς.

 

Ποιά είναι η ΕΔΟ;

 

Είναι η πρώτη οργάνωση για Διπολικούς ασθενείς (Μανιοκατάθλιψη) στην Ελλάδα. Σκοπός είναι η ενδυνάμωση του διπολικού ασθενή και η προαγωγή της διπολικής υγείας μέσα από προγράμματα στήριξης, ενημέρωσης καιπροάσπισης.

 

Η ΕΔΟ μας ήρθε επίσημα εν ζωή στις 19/06/08 και ιδρύθηκε από τον Δρ.Ιωάννη Γ. Μάλλιαρη στη μνήμη του πατέρα του Γεώργιο Μάλλιαρη (1942 - 2003), πατέρα, καθηγητή και διπολικό ασθενή.

 

Το όραμα της ΕΔΟ για κάθε ομάδα βασίζεται στις θεμελιώδης αξίες της ενσυναίσθησης, εμπιστευτικότητας, αμοιβαιότητας και του σεβασμού. Καθώς και την ενδυνάμωση όλων των ανθρώπων με την εμπειρία διπολικής διαταραχής.

 

Τι είναι μια ομάδα αυτοβοήθειας και υποστήριξης;

 

Είναι μία ομάδα στήριξης και επικοινωνίας ανθρώπων που έχουν μία κοινή εμπειρία συνήθως μιας συγκεκριμένης κατάστασης ή ασθένειας. Ο σκοπός της ομάδας είναι να παρέχει ένα ασφαλές μέρος στα μέλη της δίνοντας τους τη δυνατότητα να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σχετικά με τη διπολική διαταραχή και την κατάθλιψη και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον. Τα μέλη της ομάδας συναντιούνται με σκοπό να καλύψουν τις ανάγκες στήριξης και επικοινωνίας τους, να αναλάβουν ευθύνες για τον εαυτό τους και την ασθένειά τους και να δουλέψουν μαζί σε ένα πλαίσιο όπου προάγεται η επιστημονική ενημέρωσή τους πάνω σε ζητήματα που τους απασχολούν διαχρονικά. Μοιράζονται τα συναισθήματά τους, τα προβλήματα τους,τις ιδέες τους και διάφορες πληροφορίες με άλλα άτομα που αντιμετωπίζουν παρόμοιες εμπειρίες.

 

Ποιά τα οφέλη από μια ομάδα αυτοβοήθειας και υποστήριξης;

 

  • Νιώθεις λιγότερο απομονωμένος
  • Έχεις πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες
  • Μοιράζεσαι κοινές εμπειρίες
  • Αυξάνεται η αυτοπεποίθηση σου
  • Βρίσκεις έμπνευση από τους άλλους
  • Έχεις την ευκαιρία να βοηθήσεις τους άλλους
  • Μαθαίνεις καινούργιες δεξιότητες

 

Πότε και με ποιό τρόπο θα διεξάγονται οι ομάδες;

 

Οι ομάδες θα πραγματοποιούνται μία φορά το μήνα με καθορισμένη ημερομηνία σε συγκεκριμένο χώρο χωρίς κόστος από τη ψυχολόγο της ΕΔΟ που εκπροσωπεί τη συγκεκριμένη περιοχή και θα συντονίζει την ομάδα.

 

Τι χρειάζεται για να γίνω μέλος;

 

Για να συμμετέχει κάποιος στη ομάδα απαιτείται ένα πρώτο διαδικτυακό ραντεβού με τη ψυχολόγο που θα συντονίζει την ομάδα. Δεν υπάρχει δέσμευση στη συμμετοχή, και οι εγγραφές παραμένουν ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για εγγραφές- συμπληρώνετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που βρίσκεται στο edomazi.gr και για περισσότερες πληροφορίες καλείτε το 6970018622

 

Επιστημονική Επιμέλεια/Επίβλεψη:

 

Επιστημονικός επιμελητής του προγράµµατος είναι ο Δρ. Ιωάννης Γ. Μάλλιαρης, Bsc. Hons, PhD, Κλινικός Ψυχολόγος, Διδάκτωρ του Πανεπιστηµίου του Λονδίνου (Institute of Psychiatry, King's College London), Πιστοποιημένος Ψυχοθεραπευτής & Εκπαιδευτής στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Θεραπεία από το Beck Institute Αμερικής (BeckInstitute CBT Certified Clinician Directory, Dr Y. Malliaris, BSc.,PhD), Ιδρυτής της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης (edo.org.gr) και του BipolarLab (BipolarLab.com). Ο Δρ. Μάλλιαρης έχει επιμεληθεί αντίστοιχες ομάδες στην Αγγλική Διπολική Οργάνωση και εξειδικεύεται στη διπολική διαταρ.

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2023 | 1:41 pm


Κεκλεισμένων των θυρών όλοι οι αγώνες της Super League για 2 μήνες

Μέτρα για την πρόληψη της οπαδικής βίας ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκηςμετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση.

 

Οι αποφάσεις ελήφθησαν στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή και της ΕΥΠ.

 

Ο κ. Μαρινάκης ανακοίνωσε τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για 2 μήνες, έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024. Το μέτρο, όπως είπε, θα επεκταθεί και στις αναμετρήσεις των ομάδων Β, που ανήκουν στις ΠΑΕ της Super League και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2.

 

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, το μέτρο «κεκλεισμένων των θυρών» μπορεί να επεκταθεί κατά περίπτωση και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων.

 

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών ο αγώνας Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League, το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης (14/12, 22:00) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

 

Το μήνυμα Μητσοτάκη

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην κυριακάτικη ανάρτησή του στο διαδίκτυο με την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα.

 

Στην ανάρτηση εξέφρασε την οργή του και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα είναι αμείλικτη όσο ψηλά και αν βρίσκονται αυτοί που υποκινούν τη βία ή την ανέχονται.

 

Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 18χρονος

 

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη πήρε ο 18χρονος, ο οποίος ομολόγησε ότι πέταξε τη ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός.

 

Η μεταγωγή του 18χρονου στα δικαστήρια του Πειραιά έγινε συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2023 | 12:59 pm


Φυτεύτηκαν μεγάλης ηλικίας ελιές και λουλούδια στο κέντρο της Καβάλας

Συνεχίζοντας την δενδροφύτευση και τον καλλωπισμό με λουλούδια της πόλης, η Υπηρεσία Πράσινου του Δήμου, φύτευσε προ ημερών τρεις μεγάλης ηλικίας ελιές σε παρτέρια της πλατείας Ελευθερίας.

 

Επίσης, προχώρησε στη φύτευση λουλουδιών σε παρτέρια και κοινόχρηστους χώρους που συμβάλλουν με τα χρώματά τους στο εορταστικό κλίμα των ημερών. 

 

Όπως γνωστοποίησε ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κυριάκος Σταυρίδης

 

«οι συγκεκριμένες ελιές εκριζώθηκαν από την περιοχή Περιγιαλίου, προκειμένου να γίνουν τα τεχνικά έργα εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης, και μεταφυτεύτηκαν στην πλατεία.

 

Με τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Πρασίνου, την ίδια τύχη θα έχουν δεκάδες μεγάλα δένδρα, που θα συνεχίζουν τη ζωή τους μεταφυτευμένα σε άλλες περιοχές του Δήμου».

(δελτίο Τύπου Δήμου Καβάλας)

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2023 | 12:27 pm


Un… Delenda est

γράφει ο

Βύρων Δημητριάδης

 

“...Όσα παιδία εύρωσι/δύο ετών και κάτω/ όλα να τα περάσωσι/ ευθύς από τα σπαθιά των.

 

Χιλιάδες δέκα τέσσαρες/ σφάζουν σε μίαν ημέρα/ θρήνος, κλαυθμός και οδυρμός/ είχε κάθε μητέρα.

 

Και επληρώθη το ρηθέν/ προφήτου Ησαϊου/ μετά και άλλων προφητών/ και του Ιερεμίου.

 

Φωνή ηκούσθη εκ Ραμά/ Ραχήλ τα τέκνα κλαίει/ παραμυθείν ουκ ήθελεν/ ότι αυτά ουκ έχει...”.

 

Αυτό το κομμάτι από τα παλιά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, εκ των πραγμάτων, συνδέεται με τη δυστοπική πραγματικότητα που περιγράφεται ως “...Αυτή είναι η πραγματική σφαγή των νηπίων, μόνο που τώρα ο Ηρώδης λέγεται Μπίμπι (Νετανιάχου), και οι φονιάδες δεν ματώνουν τα χέρια τους αφού σκοτώνουν από ψηλά πετώντας αμερικανικά F16...” από τον δημοσιογράφο Γ. Τσιάρα (“ΕφΣυν” 5/12) αφού παρουσίασε τους αριθμούς που καθιστούν αδιαμφισβήτητη την αλήθεια: “Ο” στόχος, ο πραγματικός στόχος των αντίπαλων στρατών είναι οι άμαχοι Ισραηλινοί και Παλιαστίνιοι -σε αυτόν τον ασύμμετρο υβριδικό πόλεμο που ο τυχαίος θάνατος στρατιωτικού προσμετράται στις “παράπλευρες απώλειες”.

 

Σε αυτή τη γραμμή και η τοποθέτηση (“ΕφΣυν” 18/11) του συγγραφέα-δημοσιογράφου Β. Σακκάτου: “... Ο Νετανιάχου, αδίστακτος σε πρωτοφανή εγκλήματα, καταφεύγοντας σε εσχατολογίες της Βίβλου δήλωσε πως εφαρμόζει τις προφητείες του Ησαϊα. Είναι ο δεύτερος μετά τον Ηρώδη. Ο δεύτερος Ηρώδης...”.

 

Ο Νετανιάχου, ως σιωνιστής φονταμενταλιστής, μπορεί και χρησιμοποιεί τη Βίβλο ως το Σύνταγμα που δεν υπάρχει στο Ισραήλ από συστάσεως γιατί έτσι δικαιολογεί, διά του θρησκευτικού Εθνικισμού, τη νεοναζιστική γενοκτονική εθνοκάθαρση που επιχειρεί ενάντια στον λαό της Παλαιστίνης.

 

Της αφεντομουτσουνάρας μου, όμως, καθόλου δεν της “κάθεται” η παραποίηση της Ιστορίας περί της δήθεν “σφαγής των νηπίων” από τον Ηρώδη.

 

Ξεφεύγοντας από τον αντισημιτισμό των Εβραίων, των “αποδιοπομπαίων τράγων” και του “μαρτυρολογίου” τους, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στους φιλοσιωνιστές νεοναζί.

 

“...Πιστεύετε ότι στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν ανάλογες κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου;...”.

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού υπ. Εξωτερικών -γράφει ο Άρης Χατζηστεφάνου στο “Infowar” (“ΕφΣυν” 11/11)- δεν είναι συνηθισμένος να απαντά αν θεωρεί τον εαυτό του και τους προϊσταμένους του εγκληματίες πολέμου.

 

Η ερώτηση όμως που του έθεσε ο δημοσιογράφος Σαμ Χουσεϊνι δεν ήταν διόλου ρητορική.

 

Λίγες ημέρες νωρίτερα η Οργάνωση Κέντρο Συνταγματικών Δικαιωμάτων (CCR) της Νέας Υόρκης προειδοποιούσε τα μέλη του Κογκρέσου ότι “...σε περίπτωση που υπερψηφίσουν το πακέτο Μπάιντεν για τη χρηματοδότηση του Ισραήλ, κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν ποινικές και αστικές ευθύνες για συνέργεια και υποκίνηση γενοκτονίας, εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας...”.

 

Η προειδοποίηση μάλιστα έρχεται παράλληλα με τη μήνυση που κατέθεσαν Παλαιστινιακές Οργανώσεις ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ζητώντας την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για Ισραηλινούς αξιωματούχους.

 

Στη συνέχεια, ο Άρης, παραθέτει στοιχεία που δείχνουν την εμπλοκή τόσο των Αμερικανών όσο και των Βρετανών στην επιχειρούμενη γενοκτονική εθνοκάθαρση -σύμφωνα με ειδικούς του διεθνούς δικαίου.

 

“...Το ερώτημα -κεντράρει ο Άρης- προφανώς που προκύπτει είναι εάν υπάρχει περίπτωση τα συγκεκριμένα στοιχεία να καταλήξουν σε έναν φάκελο ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC).

 

Το γεγονός ότι ΗΠΑ και Ισραήλ δεν είναι μέλη του Δικαστηρίου, για προφανείς λόγους, δυσχεραίνει αλλά δεν απαγορεύει τη συνέχιση της διαδικασίας.

 

Το ερώτημα όμως είναι στη βάση του πολιτικό και όχι διαδικαστικό.

 

Μπορεί η διεθνής κοινότητα να στείλει στο ICC τον Μπάιντεν ή τον Νετανιάχου, ο οποίος έχει ήδη κατηγορηθεί για περισσότερα και σημαντικότερα εγκλήματα πολέμου σε σχέση με ηγέτες όπως ο Σλ. Μιλόσεβιτς;...”.

 

Ο Άρης ολοκληρώνει το άρθρο-καταγγελία με μια κλωτσιά στο στομάχι -με το διαμπερές τραύμα να αποκαλύπτει μια δυστοπική συνέχεια:

 

“...Εάν η προσφυγή προχωρήσει, θα αποτελεί ένα σημείο-σταθμό στην αρχιτεκτονική του διεθνούς δικαίου που οικοδομήθηκε μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αν απορριφθεί, αυτό το οικοδόμημα θα είναι κλινικά νεκρό...”.

 

Η πολιτική διάσταση του εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας διατυπώνεται από τον Υπουργό των Οικονομικών της κυβέρνησης Νετανιάχου, Μπ. Σμότριτς: “...Ένας θύλακας όπως η Λωρίδα της Γάζας χωρίς φυσικούς πόρους και ανεξάρτητες πηγές διαβίωσης δεν έχει καμιά πιθανότητα να υπάρχει ανεξάρτητα, οικονομικά και πολιτικά, σε τόσο υψηλή πυκνότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Το κράτος του Ισραήλ δεν θα μπορεί πλέον να ανέχεται την ύπαρξη μιας ανεξάρτητης οντότητας στη Γάζα...”.

 

Πολιτική δήλωση που έγινε στα πλαίσια της “οικειοθελούς μετανάστευσης” των Παλαιστινίων από τη Γάζα ως η “σωστή ανθρωπιστική λύση” σε κράτη που θα τους δεχτούν κατόπιν συμφωνίας (ένα απ' αυτά τα κράτη υποδοχής Παλαιστίνιων προσφύγων είναι και η Ελλάδα -σύμφωνα με την αποκάλυψη του “Documento” ότι στη Ρόδο “φιλοξενούνται” 500 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες).

 

“Όλα τα λεφτά” -όπως έλεγε η γιαγιά μου η καλή που καθόταν καταμεσού στην αυλή και καθάριζε φρέσκα φασολάκια μέσα στην ποδιά της που είχε φέρει από τη Μικρασία- είναι η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Αιγύπτου (που, ας σημειωθεί, δεν δέχθηκε παλαιστίνιους πρόσφυγες) που αποκάλεσε την επιχείρηση εκτοπισμού των Παλαιστινίων ως “...Ένα κατεξοχήν έγκλημα πολέμου, υπό τις επιβλέψεις της 4ης Συνθήκης της Γενεύης...”.

 

Με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες να συμπληρώνει: “...Αυτό είναι κάτι παραπάνω από ανθρωπιστική κρίση. Είναι κρίση της ανθρωπότητας...”.

 

Γεγονότα που εξηγούν το πώς έφτασε η διεθνής των φιλοσιωνιστών νεοναζί ένα βήμα πριν την κήρυξη του γ.γ του ΟΗΕ “persona non grata” (πρόσωπο ανεπιθύμητο) και τον ΟΗΕ “delenda est” (να καταστραφεί πρέπει).

 

“Επόμενος στόχος ο ΟΗΕ” είναι ο τίτλος του “Infowar” (“ΕφΣυν” 18/11) του Άρη:...Η ολομέτωπη επίθεση που πραγματοποιεί το Ισραήλ εναντίον του ΟΗΕ, με την ηθική και φυσική εξόντωση εκατοντάδων υπαλλήλων και αξιοματούχων του, επιτρέπει τη χαρτογράφηση ενός εκτεταμένου δικτύου προπαγάνδας που εκτείνεται στην Ευρώπη και την Ελλάδα...

 

Πρώτος στόχος του ισραηλινού μηχανισμού προπαγάνδας είναι πάντα το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (URNWA), το οποίο προσφέρει αρωγή και εκπαίδευση σε χιλιάδες παιδιά Παλαιστινίων...

 

Πριν από λίγες ημέρες εκπρόσωποι του ισραηλινού λόμπι FDD (Ίδρυμα για την Υπεράσπιση της Δημοκρατίας), μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, κάλεσαν την αμερικανική κυβέρνηση “να κλείσει υπηρεσίες του ΟΗΕ” εάν δεν συμμορφωθούν με τις θέσεις του Ισραήλ...

 

Στην Ευρώπη στην πρώτη γραμμή του πολέμου εναντίον του ΟΗΕ βρίσκεται το λόμπι UN WATCH... σε έκθεσή του στοχοποίησε δασκάλους της URNWA στη Γάζα, τους οποίους κατηγόρησε ότι στηρίζουν τις ενέργειες της Χαμάς, επειδή καταδίκασαν τις Ισραηλινές επιθέσεις...

 

 

Ήδη οι δάσκαλοι της URNWA πληρώνουν τον βαρύτερο φόρο αίματος μεταξύ των υπαλλήλων του ΟΗΕ στη Γάζα, καθώς το Ισραήλ τους δολοφονεί μαζικά βομβαρδίζοντας σχολεία και άλλες εγκαταστάσεις του Οργανισμού...

 

“...Για άλλη μία φορά -συμπεραίνει ο Άρης- καθίσταται σαφές ότι προκειμένου οι ΗΠΑ και το Ισραήλ να αποκρύψουν ή να δικαιολογήσουν τη γενοκτονία... θα χρειαστεί να ανατρέψουν όχι μόνο θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα, αλλά και βασικούς πυλώνες της διεθνούς αρχιτεκτονικής όπως διαμορφώθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο...”.

 

Δυστοπία μεν, αναγνωρίσιμη δε: ο νεοφιλελεύθερος νεοναζισμός, παντού στον κόσμο, και στην χώρα μας, ξεθεμελιώνει με κάθε τρόπο εκείνα τα θεσμικά δημοκρατικά αντίβαρα που δεν υποτάσσονται, επιβεβαιώνοντας -πλέον- την επιστημονική εκτίμηση ότι Φιλελευθερισμός και Δημοκρατία είναι όροι ασύμβατοι.

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2023 | 12:20 pm


Ημερίδα για την ανάπτυξη δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη της Καβάλας

Το Τεχνικό Επιμελητήριο ανατολικής Μακεδονίας, η Δ.Ε.Δ.Α. και ο Σύνδεσμος Θερμοϋδραυλικών Π.Ε. ΚΑΒΑΛΑΣ συνδιοργανώνουν ενημερωτική Ημερίδα:

 

"Ανάπτυξη Δικτύου Φυσικού Αερίου στην πόλη της Καβάλας"

 

Σάββατο 16.12.2023, ώρα 11.30, Αίθουσα Εκδηλώσεων ΤΕΕ-ΑΜ, Βότση 2, Καβάλα.

 

Θέματα Ημερίδας:

 

- Πρόοδος Υλοποίησης του Προγράμματος Ανάπτυξης Δικτύου στην πόλη της Καβάλας

- Διαδικασία Κατάθεσης Αιτήσεων και Συνδέσεων στο Δίκτυο του Φ.Α.

- Νομοθεσία Εγκαταστάσεων Αερίων Καυσίμων σε Κατοικίες και λοιπούς Καταναλωτές

- Υποβολή Εγγράφων Εσωτερικών Εγκαταστάσεων

- Τεχνικές Λεπτομέρειες για την Υλοποίηση των Εσωτερικών Εγκαταστάσεων

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2023 | 11:51 am


Αγγελική Δεληκάρη: «Σημαντική εξέλιξη για την Καβάλα η απόφαση για την εγκατάσταση βάσης ελικοπτέρων»

Τη σημασία για την Καβάλα, αλλά και συνολικά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, της εγκατάστασης Βάσης Ετοιμότητας/Επιφυλακής Εναέριων Μέσων (Ελικοπτέρων) τόνισε η Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη στο πλαίσιο της ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Σ/Ν του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας «Αναδιάρθρωση Πολιτικής Προστασίας – Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Διάσωσης και Αεροδιακομιδών» την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023.

 

Το ορεινό ανάγλυφο της χώρας, τα πολλά περιστατικά με σοβαρούς τραυματισμούς και θανάτους, τόσο Ελλήνων όσο και επισκεπτών από το εξωτερικό, υποχρεώνει σε αναμόρφωση του Μηχανισμού Εναέριας Διάσωσης, κάτι που επιτελεί το συγκεκριμένο Σ/Ν.

 

Είναι επίσης ουσιαστικό βήμα για την κάλυψη με εναέρια μέσα δυσπρόσιτων περιοχών στις οποίες η πρόσβαση καθίσταται δύσκολη ως αδύνατη, αλλά και εξαιρετικά χρονοβόρα με συμβατικά μέσα (ασθενοφόρα).

 

Παράλληλα, το Σ/Ν βελτιώνει, ακολουθώντας μια ολιστική προσέγγιση, τους μηχανισμούς Πολιτικής Προστασίας, τόσο στο κομμάτι της πρόληψης, όσο και εκείνο της διαχείρισης κρίσεων.

 

H συμπερίληψη στον Εθνικό Μηχανισμό συνδέσμων από τους φορείς διαχείρισης του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας αλλά και από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους βοηθά στην έγκαιρη αντιμετώπιση των συνεπειών ενός ακραίου καιρικού φαινομένου.

 

Όπως σημείωσε η κυρία Δεληκάρη τα φαινόμενα αυτά θα εμφανίζονται με συχνότερη περιοδικότητα κι έτσι οφείλει η Πολιτεία να διαμορφώσει τις δομές της με τέτοιον τρόπο, ώστε όχι μόνο να βρίσκονται σε εγρήγορση, αλλά να διαθέτουν ολοκληρωμένο σχέδιο για κάθε ενδεχόμενο.

 

Συνολικά, πρόσθεσε η κυρία Δεληκάρη, το Σ/Ν θέτει στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας όλα τα όπλα που μας παρέχουν οι νέες τεχνολογίες, προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών, συνιστώντας ένα καίριο βήμα για την αναδιάρθρωση των μηχανισμών αντιμετώπισης κρίσεων, ιδίως εάν αναλογιστούμε τα όσα προκαλεί η Κλιματική Αλλαγή, με πρόσφατα παραδείγματα αυτά της Θεσσαλίας και του Έβρου.

 

Η Πολιτεία, κι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δεν μένουν αδρανείς, παίρνουν πρωτοβουλίες, νομοθετούν προς την σωστή κατεύθυνση, σχεδιάζοντας τις στρατηγικές που θα αποτρέψουν ή θα περιορίσουν τις καταστροφικές συνέπειες των ακραίων καιρικών φαινομένων στο μέλλον.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2023 | 11:14 am


ΕΚΑΒ: Μαθήματα πρώτων βοηθειών στην Καβάλα– Σεμινάρια ΚΑΡΠΑ για όλους

Το ΕΚΑΒ, ως αποκλειστικός Δημόσιος φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας, στα πλαίσια του πανελλαδικού σχεδίου δράσης του Τμήματος Εκπαίδευσής του, διοργανώνει για 10η χρονιά και συγκεκριμένα από τις 12 έως και τις 19 Δεκεμβρίου 2023, την Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης & Πρόληψης, με κεντρικό μήνυμα:

 

«ΕΚΑΒ be S.A.F.E.- Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ΖΩΗ!».

 

Η «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», που έχει πλέον θεσμοθετηθεί ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων, τους νοσηλευτές και τους ιατρούς του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών αλλά και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών των συνανθρώπων μας.

 

Οι εκπαιδευτές διασώστες, νοσηλευτές και οι ιατροί του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, που θα περιλαμβάνουν ομιλίες και σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ), έτσι ώστε όλοι οι εκπαιδευόμενοι πολίτες να αποκτήσουν τις βασικές γνώσεις αντιμετώπισης μιας καρδιακής ανακοπής, προσφέροντας την κατάλληλη βοήθεια στα πρώτα καθοριστικά λεπτά μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ.

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΕΚΑΒ υλοποιούνται με τη στήριξη και την αρωγή των Τοπικών ή Περιφερειακών θεσμικών φορέων καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης των περιοχών που θα πραγματοποιηθούν οι αντίστοιχες δράσεις.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της «Πανελλήνιας Εβδομάδας Εκπαίδευσης & Πρόληψης» του ΕΚΑΒ, στην περιοχή της Καβάλας, έχει ως εξής:

 

Παράρτημα ΕΚΑΒ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΤΡΙΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 09:0013:30 ΔΙΕΚ ΓΕΝ. ΝΟΣ. ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΤΡΙΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 09:0011:00 2Ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

 

ΤΡΙΤΗ, 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 17:00 19:00 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΕΡΡΩΝ

 

ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 13:0015:00 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 09:0014:00 ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΡΒΑΛΗΣ, ΚΑΒΑΛΑ

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 11:0013:00 1ο ΓΕΛ

ΔΡΑΜΑΣ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 09:0013:30 ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΣΕΡΡΕΣ

 

ΤΡΙΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 09:00 13:30 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

ΤΡΙΤΗ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 09:00 11:00 2Ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ

πηγή: ygeiamou.gr

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2023 | 10:34 am


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Un… Delenda est - Kavala News

Un… Delenda est  Kavala News

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2023 | 12:20 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας