Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τουρισμός, επισιτισμός, αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο των συναντήσεων Νοτοπούλου-Σπίρτζη

Την ευκαιρία να ακούσουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου είχαν η τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου και ο τομεάρχης Εσωτερικών, Χρήστος Σπίρτζης κατά το διήμερο της επίσκεψης τους στην Π.Ε. Καβάλας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου. Όπως τόνισε, χρήσιμα συμπεράσματα προέκυψαν και από τις συναντήσεις με το δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη καθώς και με τον αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Καβάλα Κώστα Αντωνιάδη.

 

Στη διήμερη περιοδεία τους οι δύο πρώην υπουργοί συζήτησαν για τα κρίσιμα ζητήματα του τουρισμού και του επισιτισμού, κλάδοι οι οποίοι τόσο λόγω της πανδημικής κρίσης όσο και της απροθυμίας της κυβέρνησης να λάβει εμπροσθοβαρή και αποτελεσματικά μέτρα ενίσχυσης, μετρούν τις πληγές τους για  το φετινό καλοκαίρι. Τόσο ο κ. Αντώνης Μιτζάλης, όσο ο κ. Μάκης Κωνσταντινίδης επιβεβαίωσαν την τραγική κατάσταση που βρίσκονται οι δύο κλάδοι, τη βαθιά κρίση που επηρεάζει επιχειρήσεις και εργαζόμενους, προοικονομώντας τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται. 

 

Η Κυβέρνηση αρνήθηκε να αξιοποιήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του προγράμματος #Μένουμε Όρθιοι, οι οποίες προέκυψαν από συσκέψεις με αρμόδιους φορείς. Θα επιμείνουμε να συνεισφέρουμε στο δημόσιο διάλογο και στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με συγκεκριμένες προτάσεις, έτοιμοι να συνεργαστούμε για το καλό του τουρισμού της Καβάλας, του Νέστου, του Παγγαίου, της Θάσου.

 

Σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις με τους αυτοδιοικητικούς, συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με την απένταξη αναπτυξιακών έργων των δήμων εξαιτίας της αντικατάστασης του επιτυχημένου, κατά κοινή ομολογία όλων των αυτοδιοικητικών παραγόντων της χώρας, προγράμματος Φιλόδημος Ι & ΙΙ με το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

 

"Ελπίζουμε, έστω και αργά, η κυβέρνηση να ακούσει την ολοένα και πιο έντονη ανησυχία των πολιτών και του επαγγελματικού κόσμου καθώς και του κόσμου του τουρισμού της περιοχής μας και να αλλάξει την αποτυχημένη συνταγή που ακολούθησε και ακολουθεί στην οικονομική της πολιτική τόσο από την έναρξη ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας όσο και κατά τη διάρκεια της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού που οδηγεί τη χώρα σε μεγαλύτερο υφεσιακό τούνελ", επισημαίνει τέλος η κ. Ελευθεριάδου

 

 

 

Δείτε ένα απόσπασμα από την συνάντηση στο Επιμελητήριο

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2020 | 1:44 pm


Γιώργος Ξουλόγης: βραβείο “Ermis” στον Καβαλιώτη συνθέτη για ένα μοναδικό μουσικό «ταξίδι» στον κόσμο

Ο μουσικός και συνθέτης Γιώργος Ξουλόγης, γέννημα – θρέμμα της Καβάλας, διαπρέπει στον χώρο της κινηματογραφικής, τηλεοπτικής, και όχι μόνο, μουσικής. Εδώ και λίγες μέρες είναι κάτοχος του πρώτου του βραβείου ERMIS  στην κατηγορία «Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση/ Παραγωγή» για την μουσική στο τηλεοπτικό σποτ του brand “Dimello Coffee”.

 

Ο Γιώργος Ξουλόγης έγραψε μεταξύ άλλων και την πρωτότυπη μουσική για την σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ “Στα Φτερά του Α Παγκοσμίου Πολέμου” συμπαραγωγής της εταιρίας Gullwing και της Cosmote TV. Εκ μέρους της Gullwing ο Γιώργος Κάσδαγλης είπε για τη βράβευση του Γιώργου Ξουλόγη: «Εμείς “Στα Φτερά του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου” είμαστε υπερήφανοι που ακόμη ένα μέλος της ομάδας μας βραβεύεται για την δουλειά του».

 

Ο Γιώργος Ξουλόγης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Έκανε σπουδές σε πολλά πεδία της μουσικής όπως θα διαπιστώσει κανείς από το βιογραφικό του. Έγραψε μουσική σε πάνω από 40 ταινίες και σχετικά έργα. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως συνθέτης, ενορχηστρωτής, μουσικολόγος με εξειδίκευση στην σύνθεση μουσικής σε οπτικά έργα.

 

Η βράβευσή του με τον αργυρό Ερμή έγινε για την πρωτότυπη μουσική της διαφημιστικής καμπάνιας Dimello, η οποία αποτελεί ένα οπτικοακουστικό ταξίδι στις χώρες παραγωγής του καφέ. Η μουσική αλλάζει γρήγορα κι ενσωματώνει ήχους από την κάθε χώρα μέσα σε μια εντυπωσιακή ταινία animation μόλις λίγων δευτερολέπτων.   

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2020 | 12:18 pm


Βραβείο “ERMIS” στον Καβαλιώτη συνθέτη Γιώργο Ξουλόγη

Ο μουσικός και συνθέτης Γιώργος Ξουλόγης, γέννημα – θρέμμα της Καβάλας, διαπρέπει στον χώρο της κινηματογραφικής, τηλεοπτικής, και όχι μόνο, μουσικής. Από σήμερα είναι κάτοχος του πρώτου του βραβείου ERMIS  στην κατηγορία «Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση/ Παραγωγή» για την μουσική στο τηλεοπτικό σποτ του brand “Dimello Coffee”.

 

Ο  Γιώργος Ξουλόγης έγραψε επίσης την πρωτότυπη μουσική για την σειρά ιστορικών ντοκιμαντέρ “Στα Φτερά του Α Παγκοσμίου Πολέμου” συμπαραγωγής COSMOTE TV. Εμείς “Στα Φτερά του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου” είμαστε υπερήφανοι που ακόμη ένα μέλος της ομάδας μας βραβεύεται για την δουλειά του.

 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Έκανε σπουδές σε πολλά πεδία της μουσικής όπως θα διαπιστώσει κανείς από το βιογραφικό του.
Έγραψε μουσική σε πάνω από 40 ταινίες και σχετικά έργα.
Σήμερα ζει και εργάζεται στην Αθήνα ως Συνθέτης, ενορχηστρωτής, μουσικολόγος με εξειδίκευση στην σύνθεση μουσικής σε οπτικά έργα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2020 | 11:12 am


ΕΠΑΣ Καβάλας: σε εξέλιξη οι αιτήσεις για εγγραφή στα 8 νέα τμήματα - ΔΕΙΤΕ ειδικότητες και διαδικασία

Σε εξέλιξη είναι οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων για εγγραφή στην Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ στην Καβάλα. Φέτος θα ανοίξουν 8 τμήματα σε ισάριθμες ειδικότητες, κάθε ένα από το οποίο θα δεχτεί περίπου 20 σπουδαστές. Συνολικά θα εγγραφούν περί τα 160 άτομα. 

 

Οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν φέτος είναι: 

 

-Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής 

-Εγκαταστατών Ψυκτικών & Κλιματιστικών Εργων 

-Κομμωτικής Τέχνης 

-Τεχνίτες Υποστήριξης Συστημάτων Υπολογιστών 

-Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών 

-Τεχνιτών Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων 

-Τεχνιτών Μηχανών και Συστημάτων Αυτοκινήτου 

-Υπαλλήλων Διοικητικών Καθηκόντων 

 

Πληροφορίες δίνονται στο κτίριο της ΕΠΑ.Σ Καβάλας στο Περιγιάλι και στα τηλέφωνα 2510228834 και 2510231169. Το σύστημα των αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 13 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όσοι γεννήθηκαν τα έτη 1997 έως 2004 και είναι κάτοχοι τουλάχιστον ενδεικτικού Α΄ Τάξης Γενικών ή Επαγγελματικών Λυκείων. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXIS σε αυτόν τον σύνδεσμο. Συγκεκριμένα η διαδρομή  είναι: gov.gr → Εκπαίδευση  → Εγγραφή σε σχολείο  → Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) του ΟΑΕΔ

 

Επιτυχημένο σύστημα μαθητείας με μηνιαίο μισθό 

 

Ο ΟΑΕΔ εφαρμόζει από το 1952 το σύστημα της Μαθητείας, το οποίο είναι και το μοναδικό δυικό σύστημα στη χώρα μας, που βασίζεται στο διαχρονικά επιτυχημένο μοντέλο της Γερμανίας και συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή επαγγελματική εκπαίδευση στην τάξη με την πρακτική άσκηση (on-the-job-training) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Στόχος είναι να αποκτήσει ο εκπαιδευόμενος τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις αλλά και επαγγελματική εμπειρία στην αγορά εργασίας.

 

Η αμοιβή των μαθητών αντιστοιχεί σε 21,78€ για κάθε ημέρα πρακτικής άσκησης για 2 έτη (τέσσερα εξάμηνα). Αυτό αντιστοιχεί σε μηνιαίες απολαβές της τάξης των 450€. Πολλοί μαθητές και μαθήτριες λαμβάνουν επίδομα στέγασης και σίτισης. 

 

Οι μαθητές των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ :

 

•          Πραγματοποιούν πρακτική άσκηση με αμοιβή και ασφάλιση. 

•          Φοιτούν σε σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια.

•          Τους παρέχονται τα απαραίτητα βιβλία και βοηθήματα.

•          Εκπαιδεύονται από έμπειρο και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό.

•          Δικαιούνται σπουδαστική άδεια μέχρι 30 ημέρες με αποδοχές.

•          Δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

 

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΟΑΕΔ, το 57% του συνόλου των αποφοίτων βρίσκουν εργασία στο αντικείμενό τους σε χρονικό διάστημα έως και 12 μήνες. Σε πολλές περιπτώσεις οι απόφοιτοι παραμένουν στις επιχειρήσεις στις οποίες ολοκλήρωσαν την πρακτική τους άσκηση, ενώ, όσοι βρίσκουν εργασία, συνεχίζουν να απασχολούνται στο ίδιο αντικείμενο τα επόμενα χρόνια σε ποσοστό που κυμαίνεται από 65% έως 70%.

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2020 | 10:59 am


Ανατροπή νταλίκας στην Εγνατία Οδό

Μια νταλίκα που μετέφερε λιπάσματα ανατράπηκε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου στην Εγνατία Οδό μετά την Καρβάλη στο ρεύμα προς Ξάνθη. Η κίνηση για αρκετή ώρα πραγματοποιούνταν από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματίες. 

 

Φωτό Αρχείου 

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2020 | 10:15 am


Προσλήψεις 8 εκπαιδευτικών στο Δήμο Δοξάτου

Η ∆ηµοτική Κοινωφελής Επιχείρηση ∆ήµου ∆οξάτου (∆Η.ΚΕ.∆Η.∆.) γνωστοποιεί την πρόθεση της να συνάψει σύµβαση µίσθωσης έργου για την κάλυψη αναγκών της Επιχείρησης στα Κέντρα ∆ηµιουργικής Απασχόλησης Αγίου Αθανασίου, Καλαµπακίου και Κυργίων µε αντικείµενο παροχή υπηρεσιών ∆ηµιουργικής Απασχόλησης σε παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.

 

Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα απασχοληθούν 8 (οχτώ άτοµα) εκπαιδευτικού προσωπικού συγκεκριµένα :

µια (1)θέση Παιδαγωγών ∆ηµοτικής Εκπαίδευσης (∆άσκαλοι) ,

µία (1) θέση Παιδαγωγών Προσχολικής Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγοί),

µία (1) θέση Καθηγητή Φυσικής Αγωγής,

µία (1) θέση Καθηγητή  Ξένων Γλωσσών,

µια (1) θέση Εικαστικού και

µία (1) Μουσικού µ

ια (1) χοροδιδασκάλου

και µια (1) φιλολόγου .

Και δύο άτοµα(2) ως προσωπικό καθαριότητας.

Σύνολο δέκα (10 Ατόµων).

 

Σε περίπτωση που δεν καλυφθούν κάποιες από τις παραπάνω θέσεις, οι αντίστοιχες ειδικότητες που δεν καλύφθηκαν θα καλυφθούν από παιδαγωγούς για χρονικό διάστηµα από την υπογραφή της σύµβασης έως 31-8-2021 µε δυνατότητα παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράµµατος. Παιδαγωγοί ∆ηµοτικής Εκπαίδευσης (∆άσκαλοι) και Παιδαγωγοί Προσχολικής Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγοί) Με αντικείµενο την καλλιέργεια της κοινωνικό-συναισθηµατικής και γλωσσικής ανάπτυξης των παιδιών, την προώθηση του πνεύµατος συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, της δηµιουργικής σκέψης και έκφρασης και τον εµπλουτισµό των εµπειριών τους από το φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2020 | 9:57 am


Νόστος Ρίζα μ’ και κλαδί μ’… του Δημήτρη Πιπερίδη για δυο παραστάσεις σε Καβάλα και Κεχρόκαμπο

Ο θίασος ΤΕΜΕΤέΡ παρουσιάζει σε περιοδεία μια παράσταση αφιερωμένη στον ξεριζωμό και τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο θίασος πρόκειται να παρουσιάσει την παράσταση στην Καβάλα την Τετάρτη 15 Ιουλίου στο Φρούριο. 

 

Ώρα έναρξης παράστασης: 9 μ.μ.

Με τη στήριξη του Δήμου Καβάλας

Σε συνεργασία με τον ΟΜΙΛΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

Προπώληση 

MIKEL Βενιζέλου 37

Ψαρών και Δοϊράνης 

ΟΠΤΙΚΑ ΜΑΡΙΑ ΛΕΜΟΝΙΔΟΥ Ερ. Σταυρού 1

 

Και τη Δευτέρα 10 Αυγούστου στο προαύλιο του δημοτικού σχολείου Κεχροκάμπου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κεχροκάμπου.

 

 

 

 

Το έργο

Μια οικογένεια ευκατάστατων εμπόρων της Τραπεζούντας στοιβαγμένη σε ένα φτωχικό διαμέρισμα στο λιμάνι του Βατούμ.

 

Τι τους ξημερώνει; 

Ποιο μπορεί να είναι το μέλλον τους σε μια πόλη τόσο κοντινή, αλλά και τόσο διαφορετική από τη δική τους; 

Στο αποκορύφωμα της ιστορικής του περιπέτειας  ένας λαός που σύντομα δε θα έχει πατρίδα, αναζητά ένα αύριο.

 Μπορεί να το βρει στην Ελλάδα, τη χώρα που έμαθαν να αγαπούν, αλλά δεν την είδαν ποτέ;

Όσο η αβεβαιότητα μεγαλώνει, παλιά μυστικά έρχονται στην επιφάνεια. Ίσως είναι καλύτερο να κλείσουν οριστικά τις πληγές του παρελθόντος, πριν πάρουν στο δρόμο για την Ελλάδα. Γιατί ο χρόνος τρέχει εις βάρος τους και το ξέρουν…

Μια χαρακτηριστική αλλά άγνωστη στους πολλούς πτυχή του δράματος του Ελληνισμού του Πόντου: οι μέρες στο Βατούμ, όταν χιλιάδες Πόντιοι τόσο από τον ίδιο τον ιστορικό Πόντο όσο και από τις ακμάζουσες άλλοτε κοινότητες της καταρρέουσας τσαρικής Ρωσίας «συνωστίζονται» αναμένοντας το καράβι που θα τους φέρει στην Ελλάδα. 

Αυτό είναι το βασικό θέμα του ιστορικού δράματος «Νόστος, Ρίζα μ’ και κλαδί μ’» του Δημήτρη Πιπερίδη, που ξεκινά το ταξίδι του την 1η Ιουλίου από την προσφυγομάννα Καλαμαριά και από εκεί σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενα: Δημήτρης Πιπερίδης

Σκηνοθεσία Τάκης Βαμβακίδης

Ιστορικός Σύμβουλος: Κώστας Φωτιάδης

Μουσική: Χρήστος Παπαδόπουλος

 

Τραγούδι έναρξης 

Ερμηνεία : Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης

Μουσική : Σταύρος Παζαρέντζης

Στίχοι : Ιμπραήμ Ιμπραήμογλου

 

Σκηνικά: Νίκος Κασαπάκης

Κοστούμια: Μαρία Μαγγίρα

Ήχος-Φωτισμοί: Γιάννης Καπράρας

Επιμέλεια χτενισμάτων: Νίκος Σούρας

Προβολή Επικοινωνία:  Μαρίνα Γεωργιάδου -Ντόρα Χάλαρη

Creativedirector: Μιχάλης Μηνακούλης

Δημόσιες σχέσεις ΜΜΕ Άννα Σεβαστιάδου

Τους ρόλους ερμηνεύουν

Τάκης Βαμβακίδης

Αλέξης Παρχαρίδης

Μάγδα Πένσου

Έλενα Νεανίδη

Πληροφορίες - Οργάνωση : Μιχάλης Τσολάκης 6986 926 317 - 6953 004 209

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2020 | 9:37 am


Festival Cosmopolis: Τι θα πρέπει να προσέξουν όσοι θα παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου ξεκινά το Cosmopolis 2020 με την ενότητα CosmoHome και τις «σπιτικές» συναυλίες σε αναπάντεχα μέρη στη χερσόνησο της και  προσκαλεί το κοινό της πόλης και όχι μόνο να τις απολαύσει.
 

Εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών, η οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ θεωρεί υποχρέωσή της να ενημερώσει τον κόσμο για κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες.

•Η είσοδος σε όλες τις συναυλίες του CosmoHome είναι δωρεάν.

 

•Ωστόσο, συστήνεται όποιος θέλει να παρακολουθήσει τις συναυλίες να κάνει προκράτηση θέσης που μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα από την  ιστοσελίδα του φεστιβάλ (cosmopolisfestival.gr) ή από το Κέντρο  Πληροφόρησης Επισκεπτών του Δήμου Καβάλας (πρώην περίπτερο ΕΟΤ στην  κεντρική πλατεία).

 

•Οι χώροι των συναυλιών θα είναι οριοθετημένοι με περίφραξη και εντός  αυτών θα μπορούν να εισέρχονται μόνο όσοι έχουν πρόσκληση, έτσι ώστε να  υπάρχει ο κατάλληλος έλεγχος του αριθμού των ακροατών.

 

•Οι θέσεις για κάθε χώρο είναι συγκεκριμένες και τοποθετημένες σύμφωνα  με τις τελευταίες υγειονομικές διατάξεις.

 

•Στους χώρους των συναυλιών θα διατίθενται θέσεις μόνο εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες.

 

•Κατά την προσέλευση στις συναυλίες το κοινό είναι καλό να έχει τις δικές του μάσκες. Η μάσκα θα πρέπει να χρησιμοποιείται υποχρεωτικά τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο από τον χώρο. Όταν ο θεατής καθίσει στην θέση του, τότε μπορεί να βγάλει τη μάσκα.

 

•Οι χορηγοί του CosmoHome και η διοργάνωση, ως ένδειξη καλής φιλοξενίας, θα προσφέρουν στο κοινό που θα παρακολουθεί τις συναυλίες ειδικά συσκευασμένα κεράσματα και ένα ποτήρι κρασί.

 

•Το κρασί θα σερβίρεται σε γυάλινο ποτήρι στο πλαίσιο της οικολογικής ευαισθησίας του φεστιβάλ. Παίρνοντας το ποτήρι από την είσοδο, το κοινό  θα καλείται να αφήσει μια πολύ μικρή εγγύηση αξίας 2 ευρώ, την οποία θα παίρνει πίσω αμέσως μόλις επιστρέφει το ποτήρι στη διοργάνωση.

 

•Οι συναυλίες θα ξεκινούν στις 21:30 και θα ολοκληρώνονται περίπου στις 22:30-23:00 χωρίς διάλειμμα, όπως υπαγορεύεται από τη νομοθεσία.

Ευχόμαστε όλοι μας να απολαύσουμε τις υπέροχες μελωδίες από κάθε άκρη  του κόσμου που θα «δονήσουν» την ιστορική χερσόνησο της Παναγίας κάθε Πέμπτη από τις 16 Ιουλίου έως και τις 20 Αυγούστου 2020.

Περιμένουμε να καλωσορίσουμε και εσάς με μεγάλη χαρά.

Η οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ Cosmopolis
 

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2020 | 9:00 pm


Δήμος Νέστου: εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της Χρυσούπολης

Με λαμπρότητα, αλλά με την τήρηση όλων των κανόνων προστασίας της υγείας, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 11 Ιουλίου 20202, οι προγραμματισμένες από τον Δήμο Νέστου εκδηλώσεις για τα 107 χρόνια από την απελευθέρωση της Χρυσούπολης και της ευρύτερης περιοχής. 

 

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση που πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στη Χρυσούπολη, το απόγευμα της ημέρας της επετείου, έγινε η έπαρση της σημαίας, με τον εθνικό ύμνο να παιανίζει η Φιλαρμονική του Δήμου Νέστου. 

 

Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφανιών από τον Δήμαρχο Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, τον βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη, εκ μέρους του Κοινοβουλίου, εκπροσώπους αστυνομικών, πυροσβεστικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και παραγωγικών τάξεων.

 

Αμέσως μετά, στον υπαίθριο χώρο του Ιστορικού Μουσείου Λόγου και Τέχνης, ο οποίος διαμορφώθηκε σε υπαίθριο κινηματογράφο, έγινε ο χαιρετισμός του Δημάρχου Νέστου Σάββα Μιχαηλίδη και αμέσως μετά η Επίκουρος καθηγήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. και συμπολίτισσα Αγγελική Δεληκάρη, ανέπτυξε τον πανηγυρικό της ημέρας, με πολύ ενδιαφέροντα ιστορικά στοιχεία.

 

Αμέσως μετά προβλήθηκε το ιστορικό ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου και ιστορικού ερευνητή Κώστα Παπακοσμά και τέλος οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν μια παλιά ελληνική ταινία.

 

Δελτίο Τύπο

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2020 | 8:52 pm


Αντιπεριφέρεια Καβάλας: μέχρι 21 Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα στήριξης προώθησης του μελιού

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καβάλας, ανακοινώνει ότι μέχρι και 21 Ιουλίου 2020 γίνεται η υποβολή Αιτήσεων Συμμετοχής στη Δράση  1.4 “Στήριξη της προώθησης του μελιού και των άλλων προϊόντων της κυψέλης στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων της μελισσοκομίας για το έτος 2020. Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή στη Δ/νση Συστημάτων Εκτροφής Ζώων του Υπ.Α.Α.Τ.

 

Ως δικαιούχοι ορίζονται: 

α) νομικά πρόσωπα εποπτευόμενα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, 

β) αγροτικοί μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί και αγροτικοί συνεταιρισμοί ή αγροτικές εταιρικές συμπράξεις που έχουν και μέλη μελισσοκόμους, ομάδες παραγωγών μελισσοκόμων, οργανώσεις παραγωγών μελισσοκόμων, φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας σύμφωνα με το άρθρο 4 του ν. 4430/2016 (Α΄205) που δραστηριοποιούνται και στο μελισσοκομικό τομέα, καθώς και οργανώσεις εκπροσώπησης του μελισσοκομικού τομέα σύμφωνα με τον Καν. (ΕΕ) 1308/13, 

γ) πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, ινστιτούτα και επιστημονικοί φορείς, 

δ) φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ομάδες φυσικών ή νομικών προσώπων, τα οποία δραστηριοποιούνται και στον τομέα της παραγωγής και της εμπορίας μελισσοκομικών προϊόντων, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 7 της υπ’ αριθ. 788/334896/23-12-2019 κοινής απόφασης του Υπουργού και της Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

 

Πληροφορίες  γρ. 465 της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Καβάλας

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2020 | 8:48 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας

Φιλικοί ιστότοποι: