Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Καβάλας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καβάλα: ζούμε στον πλουσιότερο νομό της... φτωχότερης περιφέρειας της Ελλάδας – πόσα € αντιστοιχούν στον καθένα

γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης 

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης έχει το χαμηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Ελλάδας: 11.432€. Δηλαδή, σχεδόν τα μισά από το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Αττικής (22.204€). Σε πανελλαδικό επίπεδο, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ανέρχεται σε 16.381€, δηλαδή η περιοχή της βορειοανατολικής Ελλάδας υπολείπεται κατά πολύ αφού το δικό της ΑΕΠ είναι κάτι λιγότερο από το 70% του ελληνικού μέσου όρου. Το μέσο εισόδημα που αντιστοιχεί στους κατοίκους της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι ένα από τα χαμηλότερα σε όλη την Ευρώπη αφού είναι μόλις το 46% του ευρωπαϊκού μέσου όρου

 

Οι πλουσιότερες περιφέρειες σε κατά κεφαλήν ΑΕΠ, μετά την Αττική, είναι το Νότιο Αιγαίο (17.769€) και τα Ιόνια Νησιά (15.182€), ενώ στις φτωχότερες συγκαταλέγεται και η Ήπειρος (11.785) άσχετα αν έχει ανεβεί μια θέση πάνω από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. 

 

Στην 1η θέση ο Νομός Καβάλας

Κι ενώ τα στοιχεία είναι τουλάχιστον απογοητευτικά, ιδίως όταν κάποιος συγκρίνει την περιοχή με την Αττική, υπάρχουν εντούτοις μεγάλες διαφοροποιήσεις ανά νομό. Εκεί φαίνεται ότι στο νομό Καβάλας καταγράφεται το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ μεταξύ των 5 νομών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ακολουθεί με μεγάλη διαφορά ο νομός Έβρου. Είναι οι δύο νομοί που «σηκώνουν» κάπως την «εικόνα» της ΑΜΘ αφού στις επόμενες τρεις θέσεις ακολουθούν με σειρά η Δράμα, η Ροδόπη και η Ξάνθη, με κατά κεφαλήν ΑΕΠ λίγο πάνω από τις 10.000€. Ακολουθούν τα ποσά σε ευρώ του κατά κεφαλήν ΑΕΠ ανά νομό. 

 

Καβάλα – Θάσος: 13.410€ 

Έβρος: 12.403€ 

Δράμα: 10.466€ 

Ροδόπη: 10.026€ 

Ξάνθη: 10.015€ 

 

Υπάρχουν και χειρότερα

Υπάρχουν χειρότερα; Ναι, υπάρχουν. Για παράδειγμα, οι γειτονικές Σέρρες, παρά το ότι βρίσκονται μέσα σε μια πιο εύρωστη Περιφέρεια, αυτήν της Κεντρικής Μακεδονίας έχουν πολύ χαμηλότερα εισοδήματα: 9.863€ κατά κεφαλήν ΑΕΠ στο νομό Σερρών έναντι 12.880€ στον περιφερειακό μέσο όρο. 

 

Δεν ισχύει το κάθε πέρυσι και καλύτερα

Συνηθίζεται, μέσα στη γενικότερη γκρίνια, να λέμε "κάθε πέρυσι και καλύτερα". Ωστόσο αυτό δεν ισχύει, ούτε για την περίπτωση της Καβάλας, ούτε για την Περιφέρεια ή τη χώρα. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ τόσο στην Περιφέρεια ΑΜΘ όσο και στο Νομό Καβάλας είναι την τελευταία χρονιά (2016) υψηλότερο από ό,τι τα προηγούμενα 3 χρόνια. Και δεν ήταν χαμηλό μόνο το 2014 ή το 2015. Υπήρξε και πολύ χαμηλότερο, όπως για παράδειγμα από το 2000 έως και το 2003, δηλαδή στα έτη των "παχέων αγελάδων". 

 

Το limit up του 2008

Ο Νομός Καβάλας, τα τελευταία 17 χρόνια (από το 2000 έως το 2016) γνώρισε "μεγάλες στιγμές" το έτος 2008 όταν το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είχε ανέλθει σε 18.388€. Η ίδια χρονιά, ήταν και η καλύτερη της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (15.568€). Αξίζει να σημειωθεί ότι τότε η Καβάλα και η Περιφέρεια ΑΜΘ υπολείπονταν πολύ λιγότερο και από τον πανελλαδικό μέσο όρο κι από τα επίπεδα της πλουσιότερης ελληνικής περιφέρειας (Αττική). Υπήρχε ωστόσο έντονη ενδοπεριφερειακή ανισότητα αφού ο Νομός Καβάλας απείχε πολύ από τους άλλους 4 νομούς που βρίσκονταν κοντά μεταξύ τους, στο σύνολό τους λίγο χαμηλότερα από τον περιφερειακό μέσο όρο.   

 

Επίσημα στοιχεία

Όλα τα παραπάνω στοιχεία, αποτελούν επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019. Αν και είναι τα τελευταία διαθέσιμα, αφορούν το έτος 2016 κι αυτό διότι είναι αργοί οι ρυθμοί επεξεργασίας και ανακοίνωσής τους. Εκτιμάται ότι όταν στα επίσημα στοιχεία ενσωματωθούν και τα έτη 2017-2018, έτη κατά τα οποία αυξήθηκε κατά πολύ ο τουρισμός και κατά συνέπεια το εισόδημα επιχειρήσεων αλλά και νοικοκυριών (λόγω airbnb), θα υπάρξουν σημαντικές μεταβολές. 

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 7:19 pm


Διοχέτευαν στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα

Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί κατηγορούμενοι για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.  Κατασχέθηκαν 20 παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, να Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 455 ευρώ

 

Συνελήφθησαν προχθές (17-1-2019) το μεσημέρι,στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής Δράμας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας,, δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 19 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων. 

 

Ειδικότερα, την 17-1-2019 το μεσημέρι, οι δύο δράστες, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβησαν σε κατάστημα σε χωριό της Δράμας, όπου πραγματοποίησαν συναλλαγή, χρησιμοποιώντας ένα παραχαραγμένο χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και στη συνέχεια αποχώρησαν. 

 

Μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και να συλλάβουν τους δύο δράστεςστο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Εξοχής,όπου μετέβησανπροκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από την χώρα μας.

 

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν δεκαεννέα (19) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και το χρηματικό ποσό των 455 ευρώ.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν είκοσι (20) παραχαραγμένα χαρτονομίσματα, το χρηματικό ποσό των 455 ευρώ και το παραπάνω όχημα. 

 

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει το αδίκημα της παραχάραξης σε βάρος ενός ακόμη 20χρονου αλλοδαπού, συνεργού των δύο συλληφθέντων, ο οποίος αναζητείται.  

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 1:01 pm


Συνελήφθη ο ένας από τους δράστες της ληστείας σε επιχείρηση στην Καβάλα

Συνελήφθη την Παρασκευή  18-1-2019 το βράδυ, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 20χρονος αλλοδαπός, ο οποίος από κοινού με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργό του, την 18-1-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες, διέπραξαν ληστεία σε επιχείρηση στην Καβάλα.

 

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας για ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, τις πρώτες πρωινές ώρες της 18-1-2019, ο 20χρονος από κοινού με έναν ακόμη συνεργό του, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε επιχείρηση στην Καβάλα, όπου αφού απείλησαν με πιστόλι και μαχαίρι τον υπάλληλό της, αφαίρεσαν από τον χώρο χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

 

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι πραγματοποίησαν σχετικές έρευνες, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον 20χρονο, ο οποίος αντιλαμβανόμενος την επικείμενη σύλληψη, απέρριψε στο έδαφος ένα πιστόλι, 6 φυσίγγια και 1 κάλυκα, ενώ οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν.  

 

Από το παραπάνω σημείο και την κατοχή του δράστη κατασχέθηκαν συνολικά ένα πιστόλι, επτά φυσίγγια, ένας κάλυκας και μία υφασμάτινη μάσκα προσώπου. 

 

Σημειώνεται ότι ο 20χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.  

 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 12:33 pm


Συνελήφθη 27χρονος σε χωριό της Καβάλας

Συνελήφθη την Παρασκευή (18-1-2018) το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.

  

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο, διότι εντοπίστηκε να κατέχει στην οικία του:

 • 12 συσκευασίες και 7 δοχεία με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 1.791 γραμμαρίων
 • 1 συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη, βάρους 11,5 γραμμαρίων
 • 1 συσκευασία που περιείχε 3,5 mlχασισέλαιο
 • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
 • 1 πρέσα επεξεργασίας κάνναβης

 

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες ναρκωτικών, η ζυγαριά και η πρέσα επεξεργασία κάνναβης.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.  

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 11:54 am


Τι νέο φέρνει το νομοσχέδιο για την Παιδεία - Εκτός Πανελλαδικών η εισαγωγή στα τμήματα Μουσικών Σπουδών σε Ιόνιο και ΠΑ-ΜΑΚ

Μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε

 

«Η ψήφιση, χθες το βράδυ του νομοσχεδίου, αποτελεί μία νέα τομή στα εκπαιδευτικά μας πράγματα. Διαμορφώνει μία νέα αρχιτεκτονική στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Γεωπονικού και Θεσσαλίας. Με το νομοσχέδιο δημιουργείται μία νέα αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΕΚΠΑ προχωρά στην ίδρυση του «Συγκροτήματος Ευρίπου» και στην ίδρυση νέων Τμημάτων στην Αθήνα και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών υπερδιπλασιάζεται όσον αφορά τον αριθμό των Τμημάτων και των Σχολών του.

 

Το νομοσχέδιο ανοίγει τη διαδικασία μόνιμου διορισμού 15.000 εκπαιδευτικών με ένα σύστημα δίκαιο και αξιοκρατικό όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και οι δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ισορροπώντας ανάμεσα στην προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ακαδημαϊκών κριτηρίων, και με επιπρόσθετη μοριοδότηση των ΑμεΑ. Από τον Σεπτέμβριο, 4.500 εκπαιδευτικοί θα στελεχώσουν την Ειδική Αγωγή και αυτές θα είναι οι πρώτες μόνιμες προσλήψεις μετά από 10 χρόνια αδιοριστίας.

 

Επιπλέον διορίζονται σε μόνιμες θέσεις εκπαιδευτικών όσοι δικαιώθηκαν δικαστικά ως προς τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ το 2018, και μειώνεται από τον Σεπτέμβριο του 2019 ο αριθμός των μαθητών στα νηπιαγωγεία και πρώτη Δημοτικού από 25 σε 22.  Όλα αυτά δείχνουν έμπρακτα πια ότι οδηγούμαστε σε μία κανονικότητα που τόσην μεγάλη ανάγκη έχει το εκπαιδευτικό μας σύστημα. » 

 

Καινοτόμες δομές είναι:

 • Η «Τεχνόπολη Ευρίπου» την οποία ιδρύει το ΕΚΠΑ στην Εύβοια (Χαλκίδα), 
 • Το Αβερώφειο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλίας(ΑΒ.Α.ΤΕ.ΠΑ.Θ.) που ιδρύεται στη Λάρισα και μπορεί να αγκαλιάσει ολόκληρη τη Θεσσαλία, 
 • Το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης(Ι.Δ.Ε.), με έδρα την Άμφισσα, το οποίο λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε σύμπραξη με άλλα ΑΕΙ με στόχο στην ανάπτυξη κοινών εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δράσεων στην περιοχή των Δελφών. 

 

 

Η νέα ακαδημαϊκή αρχιτεκτονική των Ιδρυμάτων

1.    Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ιδρύονται οι εξής νέες Σχολές

 • Τεχνολογίας, με έδρα τη Λάρισα, 
 • Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών, με έδρα τη Λάρισα. 
 • Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μετονομάζεται σε Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας.

 

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ιδρύονται σε Βόλο, Λάρισα, Καρδίτσα, Λαμία και Τρίκαλα τα εξής Τμήματα:

 • Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών με έδρα τον Βόλο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών,
 • Γλωσσικών και Διαπολιτισμικών Σπουδών με έδρα τον Βόλο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών,
 • Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με έδρα τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών,
 • Διοίκησης Επιχειρήσεων, με έδρα τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών,
 • Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας, με έδρα τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών,
 • Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής με έδρα τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών,
 • Νοσηλευτικής με έδρα τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας,
 • Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας με έδρα την Καρδίτσα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας,
 • Φυσικοθεραπείας με έδρα τη Λαμία, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Υγείας,
 • Συστημάτων Ενέργειας, με έδρα τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Τεχνολογίας,
 • Περιβάλλοντος, με έδρα την πόλη τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Τεχνολογίας,
 • Ψηφιακών Συστημάτων με έδρα τη Λάρισα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Τεχνολογίας,
 • Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής με έδρα την Καρδίτσα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών,
 • Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού, με έδρα την Καρδίτσα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Τεχνολογίας,
 • Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, με έδρα τα Τρίκαλα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμού και Διαιτολογίας,
 • Φυσικής με έδρα τη Λαμία, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Θετικών Επιστημών,
 • Μαθηματικών με έδρα τη Λαμία, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Θετικών Επιστημών,
 • Γενικό, με έδρα τη Λάρισα,
 • Γενικό, με έδρα τη Λαμία,
 • Ψυχολογίας, με έδρα τον Βόλο, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών,
 • Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, με έδρα την Καρδίτσα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών,
 • Λογοθεραπείας, με έδρα τη Λαμία, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Υγείας.

Στα υφιστάμενα κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:

 • Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών,
 • Το Τμήμα Πληροφορικής της Σχολής Θετικών Επιστημών μετονομάζεται σε Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ιδρύεται Πανεπιστημιακό Ερευνητικό Κέντρο (Π.Ε.Κ.)(Πανεπιστημιακό Κέντρο Έρευνας Καινοτομίας και Ανάπτυξης «ΙΑΣΩΝ») ως ακαδημαϊκή μονάδα του Ιδρύματος, με έδρα το Βόλο.

 

Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, εκτός από τα Τμήματα Ψυχολογίας με έδρα τον Βόλο, Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία με έδρα την Καρδίτσα και Λογοθεραπείας με έδρα τη Λαμία

 

 

2.    Τμήματα του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας εντάσσονται:

 • Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), 
 • Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (τα Τμήματα Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού, και Διοίκησης, Οικονομίας και Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων)
 • Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (τα Τμήματα Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ, Μηχανικών Πληροφορικής ΤΕ, Νοσηλευτικής και Φυσικοθεραπείας). 

 

 

3.    Στο Ε.Κ.Π.Α. ιδρύονται στην Αθήνα και στα Ψαχνά Ευβοίας τα εξής Τμήματα

 • Κοινωνιολογίας, με έδρα την Αθήνα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, 
 • Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών, με έδρα την Αθήνα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, 
 • Αεροδιαστημικής Επιστήμης και Τεχνολογίας με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Θετικών Επιστημών, 
 • Διαχείρισης Λιμένων και Ναυτιλίας, με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, 
 • Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου, με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, 
 • Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων, με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας, 
 • Τεχνολογιών Ψηφιακής Βιομηχανίας, με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Θετικών Επιστημών, 
 • Γενικό, με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, 
 • Διατροφής και Διαιτολογίας με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας,
 • Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού, με έδρα τα Ψαχνά του νομού Ευβοίας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Αγροτικής Ανάπτυξης, Διατροφής και Αειφορίας.

 

Το Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας(Φ.Π.Ψ.) της Φιλοσοφικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. καταργείται και ιδρύονται το :

 • Τμήμα Φιλοσοφίας και 
 • Παιδαγωγικό Τμήμα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 
 • Ο Τομέας Ψυχολογίας του Τμήματος Φ.Π.Ψ. εντάσσεται στο υφιστάμενο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, χωρίς να αποτελεί διακριτό Τομέα.

Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, εκτός από τα Τμήματα Διατροφής και Διαιτολογίας με έδρα τα Ψαχνά και Τουριστικών Σπουδών και Εναλλακτικού Τουρισμού με έδρα τα Ψαχνά 

 

4.    Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνώνκαταργούνται από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020 οι υφιστάμενες Σχολές Αγροτικής Παραγωγής, Υποδομών και Περιβάλλοντος και Τροφίμων, Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης και ιδρύονται, με έδρα την Αθήνα, οι εξής Σχολές

 • Επιστημών των Φυτών, 
 • Επιστημών των Ζώων, 
 • Περιβάλλοντος και Γεωργικής Μηχανικής, 
 • Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, 
 • Εφαρμοσμένης Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας, 
 • Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών. 

 

Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ιδρύονται σε Καρπενήσι, Θήβα, Άμφισσα και Αθήνα τα εξής Τμήματα:

 • ∆ασολογίας και ∆ιαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος, µε έδρα το Καρπενήσι, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστηµών των Φυτών
 • ∆ιοίκησης Γεωργικών Επιχειρήσεων και Συστημάτων Εφοδιασμού, µε έδρα τη Θήβα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Εφαρµοσµένων Οικονοµικών και Κοινωνικών Επιστηµών
 • Περιφερειακής Ανάπτυξης, µε έδρα την Αµφισσα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Εφαρµοσµένων Οικονοµικών και Κοινωνικών Επιστηµών
 • Γενικό, µε έδρα την Αθήνα 
 • Υδροβιολογίας και Υδατοκαλλιεργειών, µε έδρα την Αθήνα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Επιστηµών των Ζώων
 • Πληροφορικής στη Γεωργία και στο Περιβάλλον, µε έδρα την Αθήνα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Περιβάλλοντος και Γεωργικής Μηχανικής
 • ∆ιαιτολογίας και Ποιότητας Ζωής, µε έδρα την Αθήνα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Τροφίµων και ∆ιατροφής
 • Πολιτισμού και Αγροτικού Τουρισμού, με έδρα την Άμφισσα, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Εφαρμοσμένων Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων αρχίζει από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020

 

5.    Ιδρύεται  το«Παλλημνιακό Ταμείο» (ΝΠΔΔ). Ο σκοπός του Παλλημνιακού Ταμείου είναι κοινωφελής και συνίσταται στη στήριξη πρωτοβουλιών των τοπικών νησιωτικών κοινοτήτων σε θέματα πολιτισμού, την ενίσχυση του έργου των εκπαιδευτικών φορέων και ιδρυμάτων της Λήμνου, την προώθηση της βιο-οικονομίας και καινοτομίας στον αγροτικό τομέα και τη διατήρηση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των στοιχείων πολιτιστικής κληρονομιάς του αγροτικού χώρου.

 

6.    Συγκροτείται σε κάθε Α.Ε.Ι. άμισθη Επιτροπή Ισότητας των Φύλων (Ε.Ι.Φ)ως συμβουλευτικό όργανο της Συγκλήτου και των Διοικήσεων των Σχολών και Τμημάτων για την προώθηση της ισότητας σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας και σε όλες τις διαδικασίες της ακαδημαϊκής ζωής.

 

7.    Συνιστάται Ακαδημαϊκό Συμβούλιο Εκπαίδευσης και Έρευνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας(Α.Σ.Ε.Ε.Π.Σ.Ε.) με έδρα τη Λαμία με σκοπό τη διερεύνηση ίδρυσης Πανεπιστημίου και Ερευνητικών Κέντρων στη Στερεά Ελλάδα.

 

8.    Επιβάλλονται πρόστιμα έως και οριστική ανάκληση της άδειας σε Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσώνγια κάθε παράβαση σχετική με τους όρους λειτουργίας, με την αδήλωτη εργασία και, γενικότερα, για παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. 

 

9.     Νέο σύστηµα εισαγωγής, εκτός Πανελλαδικών Εξετάσεων, από το ακαδημαϊκό έτος 2019-20 στα:

 • Τµήµα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστηµίου 
 • Τµήµα Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας.
 • Εξειδικεύονται τα εξεταζόμενα καλλιτεχνικά µαθήµατα και προσδιορίζονται οι συντελεστές βαρύτητας βάσει των οποίων εξάγεται ο τελικός βαθμός του κάθε υποψηφίου.

 

10.Μείωση από 25 σε 22 του αριθμού των μαθητώνανά τμήμα για Νηπιαγωγεία και Α’ Δημοτικού. 

 

11.Διορισμός 485 δικαστικά δικαιωθέντων εκπαιδευτικών, επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008.

 

12.Δυνατότητα συνεχόμενων των δύο θητειών των πρυτάνεων και μείωση της θητείας τους από 4 σε 3 έτη.

 

13.Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών: Προσδιορισμός τακτικών και έκτακτων πόρων

 

14.Κλιμάκωση στα ποσοστά των ετήσιων εσόδων που μεταβιβάζονται από τον Ε.Λ.Κ.Ε. στον Τακτικό Προϋπολογισμό του Α.Ε.Ι..

 

15.Δυνατότητα μετεγγραφής μαθητώναπό την Α΄ τάξη ημερήσιου Λυκείου στην Α΄ τάξη εσπερινού Λυκείου

 

16.Για την εισαγωγή των μαθητών - αθλητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, εναρμόνιση της διάταξης σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΣτΕ.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 10:40 am


Λήστεψαν επιχείρηση στην Καβάλα και διέφυγαν – αναζητούνται από την αστυνομία

Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την Παρασκευή 18-1-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε επιχείρηση στην Καβάλα, όπου αφού απείλησαν με πιστόλι και μαχαίρι τον υπάλληλό της, αφαίρεσαν από το χώρο χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.         

 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 10:13 am


Δημήτρης Εμμανουηλίδης: Γενναίο το εγχείρημα του Υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση Διεθνούς Πανεπιστημίου

Τοποθέτηση Δ. Εμμανουηλίδη στο σχέδιο νόμου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις». 

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, συζητούμε σήμερα στην Ολομέλεια ένα νομοσχέδιο που αφορά την παιδεία, αφού προηγήθηκε η εξαντλητική επεξεργασία του στην αρμόδια Επιτροπή και αυτό σε αντιδιαστολή με την προσφιλή σας πρακτική, εννοώ της Νέας Δημοκρατίας, να νομοθετείτε με προεδρικά διατάγματα που επέβαλαν εκ των άνω τα πλαίσια λειτουργίας της εκπαίδευσης. Να θυμηθούμε εν προκειμένω το περιβόητο σχέδιο «Αθηνά»...

 

Με το συζητούμενο νομοσχέδιο με τίτλο:«Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις» συνεχίζουμε το εγχείρημα εξορθολογισμού και αναδιάταξης της αρχιτεκτονικής της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, η οποία ξεκίνησε με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και συνεχίστηκε με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

 

Στην προκειμένη περίπτωση γνώμονας είναι η ενεργός απάντηση στις διεθνείς προκλήσεις, με στόχο να ξεπεραστούν παθογένειες και αγκυλώσεις που κρατούν ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης καθηλωμένα, να ανασυγκροτηθούν ιδρύματα με την αναδιάρθρωση τμημάτων και προγραμμάτων σπουδών και τέλος τα ελληνικά πανεπιστήμια να γίνουν ισχυρότερα, πιο δυναμικά και καινοτόμα, ώστε να ανταποκριθούν τόσο στις ανάγκες των φοιτητών, όσο και κυρίως στις ανάγκες της χώρας.

 

Από τις αρχές αυτές εμφορείται το παρόν νομοσχέδιο, το οποίο αφορά τρία σημαντικά πανεπιστήμια: το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και δύο από τα μεγαλύτερα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Και τα πέντε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ανταποκρίθηκαν θετικά στο εγχείρημα και με δικές τους πρωτοβουλίες και προτάσεις συμβάλλουν, σε συνεργασία με την πολιτεία, στην αναδιαμόρφωση του χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και στη νέα της αρχιτεκτονική.

 

Θα αναφερθώ τώρα σε μία άλλη έκφραση του οικοδομήματος του Υπουργείου, στην ίδρυση Διεθνούς Πανεπιστημίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με το οποίο θα λειτουργούν επτά σχολές με τριάντα δύο τμήματα σε πόλεις της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, μεταξύ αυτών και της Περιφέρειάς μου, της Καβάλας. 

 

Το εγχείρημα αυτό του Υπουργείου χαρακτηρίστηκε γενναίο από τους εμπλεκόμενους φορείς, το οποίο δεν αποτολμήθηκε στο παρελθόν από καμία άλλη κυβέρνηση και το οποίο θα δώσει ώθηση στην ακαδημαϊκή έρευνα και μαζί στις τοπικές κοινωνίες. Τα προς διαμόρφωση μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα θα μπορούν να διεκδικούν ερευνητικά προγράμματα και να αναπτύξουν τις υποδομές τους, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες προκλήσεις και απαιτήσεις. 

 

Με λίγα λόγια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αν ο πραγματικός ρόλος του πανεπιστημίου είναι να μορφώνει, με την πραγματική έννοια του όρου, τους νέους, να συμβάλει στην καινοτομία και να κάνει πλουσιότερη τη δημοκρατία μας, τότε το νέο οικοδόμημα του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

 

Δεν θα είχα πρόθεση να αναφερθώ στο θέμα που αφορά το εγχείρημα της επικείμενης συνέργειας του Διεθνούς Πανεπιστημίου με τα ΤΕΙ, αν δεν προκαλούσε τη λογική μου η τοποθέτηση προηγουμένως του κ. Κυριαζίδη, ο οποίος προοικονόμησε, μεταξύ άλλων, τη δέσμευση-απειλή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα το καταργήσει. 

 

Θα ήθελα λίγο να σταθώ σε έναν προσφιλή όρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στον οποίο επανέρχεται συχνότατα, όταν αναφέρεται σε θέματα παιδείας, την περιώνυμη «αριστεία». Τρεις έννοιες συνθέτουν το σκεπτικό: Αριστεία, αριστοκρατία, οικογενειοκρατία. Η αριστεία, όπως ορίζεται από τη Νέα Δημοκρατία, απέχει πολύ από αυτό που εμείς έχουμε ως πρόταγμα στον σχεδιασμό της παιδείας και της κοινωνίας.

 

Για μας, προμετωπίδα, θα έλεγα, είναι η ρήση του Θουκυδίδη ότι τιμούμε τους νόμους, πολύ δε περισσότερο τιμούμε εκείνους τους νόμους που θεσπίζονται επ’ ωφελεία των αδικουμένων. Στόχευσή μας, λοιπόν, είναι μέσα από τα νομοθετήματά μας και μέσα από την πολιτική μας πρακτική να προασπίσουμε αυτό το στοιχείο της ανάδειξης, της στήριξης των αδικουμένων. 

 

Απαντητικά στον όρο αριστεία, εμείς έχουμε το πρόταγμα της ενίσχυσης της ειδικής αγωγής, μια έννοια που ήταν ξεχασμένη από τον σχεδιασμό από όλα τα προηγούμενα κόμματα, κυρίως όμως από αυτό της Νέας Δημοκρατίας.

 

Στέκομαι, επίσης, στον όρο «συνέργειες» που αποτελεί την προμετωπίδα όλων των εγχειρημάτων για την αρχιτεκτονική αναδιάταξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Θα πρέπει να σας θυμίσω ότι η πρώτη απόπειρα συνέργειας Πανεπιστημίου και ΤΕΙ έγινε με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Λέτε να ήταν τυχαίο; Όχι, βέβαια. Καθόσον η Δυτική Αττική είναι μία περιφέρεια για χρόνια ξεχασμένη από Θεό και από κυβερνήτες. Εκεί, λοιπόν, στοχεύσαμε, στην προσπάθειά μας να οξυγονώσουμε την κοινωνία και εν προκειμένω την παιδεία, σε μία περιοχή που ήταν ιδιαίτερα υποβαθμισμένη όλα αυτά τα χρόνια.

 

Επειδή ο χρόνος στενεύει, θα ήθελα να πω λίγα πράγματα και για την υπόθεση του τετραγωνισμού του κύκλου. Αναφέρομαι, προφανώς, στο νέο σύστημα μονίμων διορισμών των εκπαιδευτικών. 

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι πολύ δύσκολο από μία στενεμένη πόρτα να περάσουν στρατιές ανθρώπων που είχαν στοιβαχτεί όλες τις δεκαετίες, είτε ως αναπληρωτές είτε ακόμη-ακόμη εκτός νυμφώνος της διαδικασίας της εκπαίδευσης. Είναι πράγματι πάρα πολύ δύσκολο και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι όση ευαισθησία κι αν δειχθεί, μοιραία, η αριθμητική δεν διευκολύνει.

 

Κατανοούμε ακριβώς αυτή τη ζέση και αυτή την αγωνία των ανθρώπων που στήριξαν ένα εκπαιδευτικό σύστημα αμφιρρέπον όλα τα προηγούμενα χρόνια και νιώθουμε την αδυναμία να μην μπορούμε καθ’ ολοκληρία να ανταποκριθούμε στα ζητούμενά τους.

 

Ωστόσο, ήδη η δέσμευσή μας για δεκαπέντε χιλιάδες αναπληρωτές νομίζω δείχνει ότι αυτή η ευαισθησία δεν είναι εικονική, είναι πραγματική. Και επιτέλους δεν μπορεί να δώσουμε λύση σε ένα δυσεπίλυτο ή ακόμη τολμώ να πω άλυτο πρόβλημα, όταν μονόπαντα στρεφόμαστε στην ενίσχυση της μιας πλευράς και αγνοούμε τα ακαδημαϊκά κριτήρια, που κι αυτά είναι κατάθεση κόπου, κατάθεση ζωής.

 

Επίσης, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια -και είμαστε συνεπείς με τις προθέσεις και τις διακηρύξεις μας- στην κοινωνική ευαισθησία που πρέπει να επιδείξουμε όσον αφορά τη στήριξη των ανθρώπων με κοινωνικά προβλήματα.

 

Κλείνοντας, θα έλεγα ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούμε ότι στην καινούργια μέρα που ξημερώνει για τον τόπο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, με λόγο πια που θα αρθρώνεται όχι με κραυγές, αλλά με αγωνία για το αύριο του τόπου. Ευχαριστώ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 3:25 pm


Ξεκινάει η εκπόνηση έντεκα Σχεδίων Διαχείρισης για τις περιοχές του δικτύου Natura 2000»

Υπογράφηκε σήμερα Πέμπτη 17 Ιανουαρίου το ιδιωτικό συμφωνητικό (Σύμβαση), μεταξύ του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτη Φάμελλου, και του γραφείου μελετών «ENVECO Ανώνυμη Εταιρία Προστασίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος Α.Ε», για την εκπόνηση της μελέτης «Τεχνικός και επιστημονικός συντονισμός της εκπόνησης ΕΠΜ, σχεδίων ΠΔ και Σχεδίων Διαχείρισης για τις περιοχές του δικτύου Natura 2000».

 

Ο ανάδοχος και Συντονιστής του έργου (ENVECO), αναλαμβάνει να υλοποιήσει όσα αναφέρονται στο τεύχος τεχνικών δεδομένων της προκήρυξης και ειδικότερα τις ακόλουθες ενέργειες:

·    την κατάρτιση αναλυτικών κατευθυντήριων οδηγιών για την εκπόνηση των 11 Ειδικών Περιβαλλοντικών Μελετών (ΕΠΜ) για όλη την Ελλάδα. Οι παραπάνω Μελέτες και τα Σχέδια Διαχείρισης  για τις περιοχές του δικτύου Natura  2000 θα εκπονηθούν από 11 διαφορετικούς αναδόχους οι οποίοι θα συνεργάζονται άμεσα με τον Συντονιστή.

·   τον συντονισμό και την παρακολούθηση του έργου των αναδόχων των ΕΠΜ  όσον αφορά τον σχεδιασμό του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης, τη βιβλιογραφική αναζήτηση, την παραγωγή παραδοτέων και την εφαρμογή του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος. Ο Συντονιστής θα αναλάβει τον συντονισμό των αναδόχων των 11 μελετών ώστε να υπάρχει ενιαία προσέγγιση όσον αφορά τη μεθοδολογία, την αντιμετώπιση προβλημάτων, τη συνεργασία με όλους τους φορείς, τη διαβούλευση, τη δομή και μορφή των παραδοτέων κ.ά. 

·   την κατάρτιση συστήματος δημοσιοποίησης και διαβούλευσης των 11 ΕΠΜ.

·   την οργάνωση της διαβούλευσης των 11 ΕΠΜ

·   την κατάρτιση συστήματος αξιολόγησης και παραλαβής ΕΠΜ από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία

·   την κατάρτιση ειδικού οδηγού σύνταξης Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) χαρακτηρισμού και προστασίας και η σύνταξη πρότυπου σχεδίου ΠΔ. 

·   την κατάρτιση ειδικού οδηγού σύνταξης μέτρων και δράσεων που εντάσσονται στο Σχέδιο Διαχείρισης (ΣΔ) και η σύνταξη πρότυπου σχεδίου Υπουργικής Απόφασης ΣΔ.

·   την οργάνωση και η υλοποίηση της διαβούλευσης για όλα τα σχέδια ΠΔ και προσχέδια ΣΔ.

·   την κατάρτιση τελικών σχεδίων ΠΔ.

·   την κατάρτιση τελικών προσχεδίων ΣΔ.

 

Οι παραπάνω ενέργειες χωρίζονται σε τέσσερα τμήματα, ως εξής: 

Φάση Α:Προπαρασκευαστικές εργασίες οργάνωσης του προγράμματος.

Φάση Β:Σύνταξη ειδικών οδηγών. Συντονισμός, παρακολούθηση και υποστήριξη της εκπόνησης των ΕΠΜ για την 1η ομάδα περιοχών  - Οργάνωση της διαβούλευσης.

Φάση Γ:Συντονισμός, υλοποίηση της διαβούλευσης και παραλαβή των ΕΠΜ της 1ης ομάδας περιοχών - Κατάρτιση ΠΔ, Διαβούλευση και Τελική σύνταξη ΠΔ - Συντονισμός, παρακολούθηση και υποστήριξη της εκπόνησης των ΕΠΜ για τη 2η Ομάδα περιοχών.

Φάση Δ:Συντονισμός και υλοποίηση της διαβούλευσης για τις ΕΠΜ της 2ης ομάδας - Παραλαβή ΕΠΜ της 2ης ομάδας - Κατάρτιση ΠΔ, διαβούλευση και τελική σύνταξη ΠΔ - Προετοιμασία φακέλων έργου Σχεδίων Διαχείρισης  - Τελική έκθεση αξιολόγησης της υλοποίησης του προγράμματος.

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του αντικειμένου της σύμβασης ορίζεται σε 30 μήνες από την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού. 

Με το έργο αυτό, αντιμετωπίζονται χρόνιες καταστάσεις, καθώς:

·   Οριοθετούνται και διασφαλίζονται οι προστατευόμενες περιοχές της χώρας.

·   Καθορίζονται οι ζώνες χρήσεων γης και δραστηριοτήτων εντός προστατευόμενων περιοχών.

·   Εκπληρώνονται υποχρεώσεις της χώρας έναντι των Ευρωπαϊκών Οδηγιών για τη φύση.

·   Αποφεύγονται επιβαρύνσεις στην οικονομία και στους πολίτες, από την επιβολή προστίμων.

·   Τίθενται οι βασικοί κανόνες για έναν βιώσιμο αναπτυξιακό σχεδιασμό και για την προώθηση ενός υγιούς περιβάλλοντος ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας.      

 

Ο Αν. ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε:

Η έναρξη υλοποίησης του έργου των ΕΠΜ για όλη την Ελλάδα, με χρηματοδότηση 17,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, θα συμβάλει στην ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία του φυσικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα και θα αποτελέσει μοχλό αειφόρου ανάπτυξης με την ευρεία συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

Η θεσμοθέτηση των προστατευόμενων περιοχών και η εφαρμογή των Σχεδίων Διαχείρισης για όλες τις περιοχές του δικτύουNatura2000, αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την ολοκλήρωση του πλαισίου προστασίας και διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος. Υπογραμμίζω ότι λόγω των χρόνιων ελλείψεων, η χώρα βρίσκεται σε προδικαστικό στάδιο (αιτιολογημένη γνώμη) με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επειδή δεν έχει λάβει μέτρα προστασίας και διαχείρισης για τις περιοχές  του δικτύου Natura2000.

Ανοίγουμε πλέον ένα νέο δρόμο προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, με προώθηση παραγωγικών δραστηριοτήτων συμβατών με την προστασία του φυσικού κεφαλαίου της χώρας.  Δημιουργούμετα κατάλληλα εργαλεία προκειμένου η χώρα να αφήσει πίσω της μια εποχή χρόνιων καθυστερήσεων και ελλείψεων στη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος, η οποία αποτελούσε εμπόδιο για την τοπική ανάπτυξη.

 

Ο χάρτης ομαδοποίησης των περιοχών του δικτύου Natura2000 (Μελέτες 1-11) είναι:

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 8:22 pm


Νέα πρόσκληση Τσίπρα σε Μητσοτάκη σε διακαναλικό debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Νέα πρόσκληση σε debate απευθύνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, με ανακοίνωσή του, μετά την χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός μιλά για διακαναλική συνέντευξη των δύο αρχηγών στις αρχές της προσεχούς εβδομάδας, με αποκλειστικό θέμα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Παράλληλα, τονίζει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ενημερωθούν σχετικά με το θέμα όλοι οι Έλληνες πολίτες και μάλιστα κάνει γνωστό ότι το Υπουργείο Εξωτερικών θα φροντίσει να διανεμηθεί δια του Τύπου ολόκληρο το κείμενο της Συμφωνίας την ερχόμενη Κυριακή. 

 

Η σχετική ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού είναι η εξής: 

 

Η Βουλή χθες έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα, όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά και της χώρας. Με αυτό το δεδομένο, τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και η κυβέρνηση, ξεκαθαρίζουν σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, ότι: Δεν πρόκειται να επιλέξουμε διαδικασίες fast trackγια τη συζήτηση και την κύρωσή της. Και σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να προωθήσουμε μια κρίσιμη για το αύριο της Ελλάδας και τη σταθερότητα στην περιοχή συμφωνία, κρυπτόμενοι. Αντίθετα, πρόθεσή μας είναι να ενημερωθεί και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης για όλες τις πτυχές της, ούτως ώστε με νηφαλιότητα να μπορεί να κρίνει αν αυτή είναι υπέρ ή κατά των εθνικών μας συμφερόντων.

 

Επιδίωξή μας είναι να μάθει όλος ο ελληνικός λαός την αλήθεια, και να κρίνει με λογική και ευαισθησία, και με βάση την αλήθεια, και μόνο την αλήθεια, και όχι με βάση κραυγές, συνθήματα, και εθνικιστικές κορώνες. Υπηρετώντας αυτή την επιδίωξη, το Υπουργείο Εξωτερικών θα φροντίσει ώστε να διανεμηθεί την Κυριακή διά του Τύπου στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας. Για να είναι όλοι σε θέση να κρίνουν, αφού μάθουν.

 

Ταυτόχρονα, θεωρούμε σημαντικό βήμα για την ενημέρωση του ελληνικού λαού, τη διεξαγωγή της συζήτησης (ντιμπέιτ) με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και με μοναδικό θέμα τη συμφωνία των Πρεσπών, που πρότεινε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής. Η πρότασή μας είναι η συζήτηση να είναι διακαναλική, και να λάβει χώρα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σε μέρα και ώρα που θα συμφωνηθεί. Οι πολίτες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να ακούσουν και να συγκρίνουν επιχειρήματα, και να αντιμετωπίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, με γνώμονα την αλήθεια, και με κριτή τη συνείδησή τους, χωρίς να υποκύπτουν σε μικροκομματικά παιγνίδια και υστερικές εκδηλώσεις δήθεν πατριωτικού ανταγωνισμού.

 

Το ίδιο καλούνται να πράξουν και όλες οι δημοκρατικές και προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις, όπως και ο κάθε βουλευτής. Σε τέτοια μείζονα εθνικά θέματα, αυτό που πρέπει να πρυτανεύει είναι το πατριωτικό συμφέρον και η βεβαιότητα ότι οι πάντες θα κριθούν από τον λαό, και την Ιστορία.

 

Γιατί και σήμερα, όπως και πάντα, εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό. 

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 5:31 pm


Μειώνεται από 25 σε 22 ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη για Νηπιαγωγεία και Α’ Δημοτικού

Την μείωση του αριθμού των μαθητών από 25 σε 22 ανά τάξη στα Νηπιαγωγεία και στην Α’ Δημοτικούρυθμίζει τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που κατατέθηκε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις»

Ο αριθμός των μαθητών θα μειωθεί από το επόμενο σχολικό έτος 2019 – 2020. «Με την τροπολογία ικανοποιείται ένα δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου. 

 

Διορισμοί 450 εκπαιδευτικών που είχαν επιτύχει στο διαγωνσιμό του ΑΣΕΠ το 2008

 

Με την ίδια τροπολογία, ανάβει το πράσινο φως για τον διορισμό όλων των δικαστικά δικαιωθέντων εκπαιδευτικών, επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008. «Η τροπολογία οδηγεί στην επίλυση ενός ζητήματος που επί 10 χρόνια ταλαιπωρούσε 450 εκπαιδευτικούς», ανέφερε ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, σημειώνοντας ότι αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν δικαιωθεί με αποφάσεις του ΣτΕ και των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 2:15 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Η σύλληψη για τη ληστεία και σύλληψη για ναρκωτικα - Πρωϊνή

Η σύλληψη για τη ληστεία και σύλληψη για ναρκωτικα  Πρωϊνή

Συνελήφθη χθες (18-1-2019) το βράδυ, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 20χρονος αλλοδαπός, ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 7:42 pm


Το πάλεψε άλλα έχασε με 75-69 η Energean Kavala BC από το Ψυχικό - Πρωϊνή

Το πάλεψε άλλα έχασε με 75-69 η Energean Kavala BC από το Ψυχικό  Πρωϊνή

Η Energean Kavala BC ήταν ανταγωνιστική μέχρι το τέλος αλλά δεν τα κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στο Ψυχικό και παρέμεινε στην προτελευταία θέση του ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 7:39 pm


Το «Τετρακόσια - Πρωϊνή

Το «Τετρακόσια  Πρωϊνή

Γράφει ο Άγγελος Τσανάκας. “Ένα”, το ένα δαχτυλάκι. Το μικρό. “Δύο”, το άλλο δαχτυλάκι του. Αυτό που ήταν κοντά στο “Ένα”. Ήταν λέει το μεγαλύτερο αδερφάκι, ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 1:09 pm


Στο ΧΥΤΑ Καβάλας τα σκουπίδια του Δήμου Νέστου - Πρωϊνή

Στο ΧΥΤΑ Καβάλας τα σκουπίδια του Δήμου Νέστου  Πρωϊνή

Διακόπηκε μάλλον προσωρινά η συνεργασία του Δήμου Νέστου με τον Σύνδεσμο Απορριμμάτων Ξάνθης. Από τις 11 Γενάρη τα απορρίμματα του Δήμου Νέστου ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 8:53 am


Συζητά και με στελέχη της τοπικής ΛΑΕ ο Άρης Βέρρος - Πρωϊνή

Συζητά και με στελέχη της τοπικής ΛΑΕ ο Άρης Βέρρος  Πρωϊνή

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται τις τελευταίες εβδομάδες ο Άρης Βέρρος υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας με την Συμπαράταξη Πολιτών. Οι ανακοινώσεις των ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 8:46 am


Η Καβάλα φιλοξενεί εικαστικούς φωτογράφους - Το Βήμα Online

Η Καβάλα φιλοξενεί εικαστικούς φωτογράφους  Το Βήμα Online

Το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών Lucy Art Residency πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 8:46 pm


Ικανοποίηση των εκπροσώπων του Δικηγορικού Συλλόγου - Πρωϊνή

Ικανοποίηση των εκπροσώπων του Δικηγορικού Συλλόγου  Πρωϊνή

Ικανοποιημένος δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Γιώργος Γραμμένος από το αποτέλεσμα της συνάντησης που είχε την ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 6:48 pm


Ευχαριστήριο του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καβάλας - Πρωϊνή

Ευχαριστήριο του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καβάλας  Πρωϊνή

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς του 1oυ Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, ευχαριστούμε θερμά την εταιρία ΑΚΡΟΛΙΘΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 11:58 am


Φυσικό αέριο: Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται η προκήρυξη των διαγωνισμών - Πρωϊνή

Φυσικό αέριο: Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται η προκήρυξη των διαγωνισμών  Πρωϊνή

Στα τέλη Ιανουαρίου αναμένεται η προκήρυξη των διαγωνισμών από τη ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) για την κατασκευή των υποδομών, ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 10:58 am


Διεθνούς φήμης κολυμβήτρια έρχεται στην Καβάλα - Ο Χρόνος

Διεθνούς φήμης κολυμβήτρια έρχεται στην Καβάλα  Ο Χρόνος

Mπορεί να διοργανώνεται μόλις για 2η χρονιά, όμως το μεγάλο διεθνές κολυμβητικό μίτινγκ της Καβάλας καταφέρνει όχι μόνο να εδραιώνεται στη συνείδηση των ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 10:00 am


Δήμος Καβάλας : Συνάντηση για το πρόγραμμα «Γνωρίζω τη γειτονιά μου, γνωρίζω την πόλη μου - Πρωϊνή

Δήμος Καβάλας : Συνάντηση για το πρόγραμμα «Γνωρίζω τη γειτονιά μου, γνωρίζω την πόλη μου  Πρωϊνή

Ο Δήμος Καβάλας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 9:57 am


Μυρίζει .... - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες - Πρωϊνή

Μυρίζει .... - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες  Πρωϊνή

Παρά το γεγονός οτι η κυβέρνηση του Τσίπρα την πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης και παρά το γεγονός οτι θα περάσει και την συμφωνία των Πρεσπών φαίνεται οτι ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 7:56 am


μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο - Πρωϊνή

μικρά πρωινά απο τον Νίκο Γενικόπουλο  Πρωϊνή

Την Τετάρτη το μεσημέρι συνεδρίασε πρώτη φορά το 2019 το τοπικό συμβούλιο Καβάλας. Με μέριμνα της δραστήριας προέδρου του κ. Φωτεινής Κόγια, κόπηκε η ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 7:37 am


Καταδικάστηκαν στο Μονομελές επειδή δεν καθάρισαν οικόπεδο τους σε συνοικία της Καβάλας - Πρωϊνή

Καταδικάστηκαν στο Μονομελές επειδή δεν καθάρισαν οικόπεδο τους σε συνοικία της Καβάλας  Πρωϊνή

Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί κάτοικοι Καβάλας, το οποίο όσο κι αν προσπαθούν δεν μπορούν να το λύσουν, απασχόλησε χθες το Μονομελές.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 7:31 am


Λίγοι εκπαιδευτικοί στην πλατεία χθες το πρωί - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες - Πρωϊνή

Λίγοι εκπαιδευτικοί στην πλατεία χθες το πρωί - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες  Πρωϊνή

Οι κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για το νέο σύστημα πρόσληψης εκπαιδευτικών συνεχίσθηκαν και χθες. Στην Καβάλα λίγοι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 7:26 am


Επιβεβαιώνει ο Γιώργος Γραμμένος τη δράση του δικαστικού υπαλλήλου - Πρωϊνή

Επιβεβαιώνει ο Γιώργος Γραμμένος τη δράση του δικαστικού υπαλλήλου  Πρωϊνή

Στην Αθήνα ήταν χθες ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας κ. Γραμμένος μαζί με το μέλος του Δ.Σ. . Ζήδρου. Είχαν συνάντηση με τον υπουργό και το ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 7:25 am


Ο Σύλλογος της Αγίας Παρασκευής τιμά τη Διασωστική Ομάδα - Πρωϊνή

Ο Σύλλογος της Αγίας Παρασκευής τιμά τη Διασωστική Ομάδα  Πρωϊνή

Αύριο το απόγευμα στις 6.30 στο εστιατόριο ΓΥΑΛΟΣ στην Ραψάνη κόβει βασιλόπιτα για τη νέα χρονιά ο Σύλλογος κατοίκων Αγίας Παρασκευής. Με την ευκαιρία ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 7:25 am


«Έφυγε» ο Λευτέρης Γεωργακόπουλος - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες - Πρωϊνή

«Έφυγε» ο Λευτέρης Γεωργακόπουλος - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες  Πρωϊνή

Σε ηλικία 65 ετών απεβίωσε ο Λευτέρης Γεωργακόπουλος με πρόβλημα υγείας. Ο Λευτέρης τίμησε με την παρουσία του το Καβαλιώτικο Μπάσκετ σε ΑΟΚ και ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 10:54 am


Εργαστήριο υδροπονικής κάνναβης σε χωριό της Καβάλας - Πρώτο ΘΕΜΑ

Εργαστήριο υδροπονικής κάνναβης σε χωριό της Καβάλας  Πρώτο ΘΕΜΑ

O εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Καβάλας άσκησε στον συλληφθέντα δίωξη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 9:51 am


ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ 2019 - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες - Πρωϊνή

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΓΕΝΑΡΗ 2019 - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες  Πρωϊνή

Ηλικιωμένη γυναίκα κάτοικος Καβάλας πέθανε χθες το μεσημέρι στο Νοσοκομείο, όπου είχε μεταφερθεί μετά από περιστατικό πτώσης της στις κυλιόμενες σκάλες ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 7:50 am


Γυναίκες έπεσαν από κυλιόμενες σκάλες σε εμπορικό κέντρο της Καβάλας. Εξέπνευσε μία - seleo.gr

Γυναίκες έπεσαν από κυλιόμενες σκάλες σε εμπορικό κέντρο της Καβάλας. Εξέπνευσε μία  seleo.gr

Εχασε την ζωή της μία γυναίκα το μεσημέρι της Τετάρτης στο νοσοκομείο Καβάλας. Νωρίτερα το μεσημέρι τραυματίστηκε μαζί με άλλες δύο γυναίκες στις κυλι...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 6:45 am


Πανελλαδική διάκριση για την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας - KAVALAPOST

Πανελλαδική διάκριση για την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας  KAVALAPOST

Ο Αστυνόμος Α' Βασίλειος Στογιαννίδης βραβεύτηκε σε εκδήλωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας «για την αποδοτικότητα, τη συνέπεια και την εν γένει ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 8:24 pm


Η εικαστική φωτογραφία στην Καβάλα | Εικαστικά | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Η εικαστική φωτογραφία στην Καβάλα | Εικαστικά | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής προς καλλιτέχνες που έχουν ως αντικείμενο την εικαστική φωτογραφία απευθύνει το πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών Lucy Art ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 6:03 pm


Καβάλα: «Καρμανιόλα» η παραλιακή - Παρέμβαση εισαγγελέα - Έθνος

Καβάλα: «Καρμανιόλα» η παραλιακή - Παρέμβαση εισαγγελέα  Έθνος

Κυκλοφοριακό έμφραγμα και κίνδυνοι σοβαρών τροχαίων δυστυχημάτων δημιουργούνται καθημερινά στην πόλη της Καβάλας από τις αρχές Νοεμβρίου που ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 4:32 pm


Μάκης Παπαδόπουλος: «Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες για την Καβάλα - KAVALAPOST

Μάκης Παπαδόπουλος: «Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες για την Καβάλα  KAVALAPOST

Να καταθέσει προτάσεις για να συμμετέχει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» για την συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων καλεί την διοίκηση ο συνδυασμός «Ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 3:20 pm


«Η Αναπτυξιακή Καβάλας είναι ζημιογόνα» καταγγέλλει ο Α. Βέρρος - ert.gr - ΕΡΤ

«Η Αναπτυξιακή Καβάλας είναι ζημιογόνα» καταγγέλλει ο Α. Βέρρος - ert.gr  ΕΡΤ

Ζημιογόνα από πλευράς των οικονομικών της, είναι η Αναπτυξιακή Καβάλας Α.Ε. όπως κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης «Συμπαράταξη Πολιτών», Άρης ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 10:14 am


Η απεργία «μετέφερε» τις εκλογές των δασκάλων - KAVALAPOST

Η απεργία «μετέφερε» τις εκλογές των δασκάλων  KAVALAPOST

Την Τρίτη 22/1 θα διεξαχθεί τελικά η ΓΣ και οι εκλογές στους δασκάλους της Καβάλας, μετά την αλλαγή που επέβαλαν οι εξελίξεις στο χώρο της παιδείας και τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 9:48 am


Βασιλόπιτα με αναφορές στον Σαράντο Καργάκο - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες - Πρωϊνή

Βασιλόπιτα με αναφορές στον Σαράντο Καργάκο - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες  Πρωϊνή

Το απόγευμα της Δευτέρας ο Όμιλος για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας πραγματοποίησε την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας του. Ο Σύλλογος τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 7:25 am


Συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Ροδόπη και Καβάλα - NewsBomb

Συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Ροδόπη και Καβάλα  NewsBomb

Στους νομούς Ροδόπης και Καβάλας συνελήφθησαν την Δευτέρα (14/1), από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Καβάλας, 2 αλλοδαποί ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 7:26 pm


Πρόσκρουση επιβατηγού πλοίου στο λιμάνι της Καβάλας - Πρωϊνή

Πρόσκρουση επιβατηγού πλοίου στο λιμάνι της Καβάλας  Πρωϊνή

Τη στιγμή του ατυχήματος στη περιοχή έπνεαν βόρειοι άνεμοι εντάσεως 5-6 μποφόρ. Αναστάτωση προκλήθηκε περίπου στις 12.45 της Τρίτης όταν το επιβατηγό ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 6:35 pm


Μουσικό σχολείο Καβάλας : Εις μνήμην Θεόδωρου Αντωνίου - Πρωϊνή

Μουσικό σχολείο Καβάλας : Εις μνήμην Θεόδωρου Αντωνίου  Πρωϊνή

Το Μουσικό σχολείο Καβάλας εκφράζει τη θλίψη του για το χαμό του Θόδωρου Αντωνίου, συνθέτη, Ακαδημαϊκού, δασκάλου και μαέστρου διεθνούς εμβέλειας και ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 11:38 am


Με Βαγγέλη Μεϊμαράκη η πίτα της ΝΟΔΕ Καβάλας - Πρωϊνή

Με Βαγγέλη Μεϊμαράκη η πίτα της ΝΟΔΕ Καβάλας  Πρωϊνή

Στο τέλος του μήνα θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της ΝΟΔΕ Καβάλας, κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας. Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 10:15 am


Αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξουν νέες διακοπές ρεύματος στην Καβάλα - Πρωϊνή

Αισιοδοξία ότι δεν θα υπάρξουν νέες διακοπές ρεύματος στην Καβάλα  Πρωϊνή

Όπως έγραφε χθες η εφημερίδα μας ακόμη και το Σαββατοκύριακο συνεχίσθηκαν στην πόλη της Καβάλας οι διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος. Απροειδοποίητες και ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 7:28 am


Περικοπή επιχορήγησης Δήμου Καβάλας στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ - Πρωϊνή

Περικοπή επιχορήγησης Δήμου Καβάλας στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ  Πρωϊνή

Με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο για τον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας, όπου κόπηκε η βασιλόπιτα του Ομίλου, έρχονται στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 7:28 am


Το Δημοτικό Ωδείο της Καβάλας ανακοινώνει - Πρωϊνή

Το Δημοτικό Ωδείο της Καβάλας ανακοινώνει  Πρωϊνή

Αναφορικά με την οικονομική διαχείριση του φορέα το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, ανακοινώνει: Η διαμόρφωση της αύξησης του κόστους μισθοδοσίας, έχει να κάνει.

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 4:27 pm


Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην Καβάλα - Πρωϊνή

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην Καβάλα  Πρωϊνή

Εκδήλωση Παρουσίασης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Ημέρα γνωριμίας διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην Καβάλα, για να παρουσιάσει τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 1:33 pm


Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο - Πρωϊνή

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Θόδωρο Μαρκόπουλο  Πρωϊνή

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα, Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κ. Θεόδωρος Μαρκόπουλος με αντιπροσωπεία ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 12:24 pm


Έπεσαν οι υπογραφές για το νέο Δημαρχείο της Καβάλας - Epoli.gr

Έπεσαν οι υπογραφές για το νέο Δημαρχείο της Καβάλας  Epoli.gr

Την εργολαβική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου, για την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου πρώην ΕΟΚ στον Δήμο Καβάλας, που όπως είναι ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 11:09 am


Ν.Ο.Καβάλας : Διακρίσεις στην ημερίδα κολύμβησης στην Θεσ/νίκη - Πρωϊνή

Ν.Ο.Καβάλας : Διακρίσεις στην ημερίδα κολύμβησης στην Θεσ/νίκη  Πρωϊνή

Το Σαββατοκύριακο 12 & 13 Ιανουαρίου υπήρχε αγωνιστική δραστηριότητα για το κολυμβητικό τμήμα του Ναυτικού Ομίλου Καβάλας. Συγκεκριμένα η αγωνιστική ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 10:48 am


ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΓΕΝΑΡΗ 2019 - Πρωϊνή

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΓΕΝΑΡΗ 2019  Πρωϊνή

Συνεχίστηκαν τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή οι διακοπές ρεύματος μέσα στην πόλη της Καβάλας με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των πολιτών και την ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 7:25 am


μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες - Πρωϊνή

μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες  Πρωϊνή

Καθώς η συζήτηση για τα γεγονότα της χιονισμένης Τετάρτης (9/1) συνεχίζεται, καταλαβαίνουμε το εξής αστείο -τουλάχιστον αστείο- γεγονός. Ενώ Δήμος Καβάλας ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 7:25 am


Και δύο ερευνητικά ινστιτούτα στον πανεπιστημιακό κόμβο της Καβάλας - Πρωϊνή

Και δύο ερευνητικά ινστιτούτα στον πανεπιστημιακό κόμβο της Καβάλας  Πρωϊνή

Την Παρασκευή γνωστή αθηναϊκή ιστοσελίδα που εξειδικεύεται σε θέματα εκπαίδευσης παρουσίασε σε αποκλειστικότητα το πόρισμα συγχώνευσης του Διεθνούς ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 7:18 am


Σε δάσος της Καβάλας έκρυβε χασίς και ecstasy - Πρώτο ΘΕΜΑ

Σε δάσος της Καβάλας έκρυβε χασίς και ecstasy  Πρώτο ΘΕΜΑ

Συνελήφθη επ' αυτοφώρω ένας 37 χρονος - Στην κατοχή του βρέθηκε ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 609 γραμμαρίων και μία συσκευασία ecstasy.

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 10:06 pm


Οι Λημνιοί της Καβάλας έκοψαν την πίτα τους και ανακοίνωσαν την αδελφοποίηση Λήμνου - Καβάλας (photos + video) - ΛΗΜΝΟΣ FM1OO

Οι Λημνιοί της Καβάλας έκοψαν την πίτα τους και ανακοίνωσαν την αδελφοποίηση Λήμνου - Καβάλας (photos + video)  ΛΗΜΝΟΣ FM1OO

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε ο Σύλλογος Λημνιών Καβάλας με επίσημη προσκεκλημένη την πρόεδρο της Δημοφέλεια Αναστασία Ιωσιφίδου, η οποία στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 8:37 pm


Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου σε χωριό της Καβάλας - evros24.gr

Εξιχνιάστηκε ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου σε χωριό της Καβάλας  evros24.gr

Εξιχνιάσθηκε ύστερα από αστυνομικές έρευνες, ληστεία σε βάρος 84χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε χθες (12-1-2019) το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας.

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 1:30 pm


Σύγχρονος Δήμος : Ας ζητήσουν τουλάχιστον μια συγνώμη… - Πρωϊνή

Σύγχρονος Δήμος : Ας ζητήσουν τουλάχιστον μια συγνώμη…  Πρωϊνή

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι από το προηγούμενο δελτίο τύπου της παράταξής μας και με νωπές τις μνήμες των Καβαλιωτών από την πρόσφατη ολιγωρία της ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 10:37 am


Συνάντηση για τα Γραφεία Πωλήσεων Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης, του Γ. Αναστασίου - Nextdeal.gr

Συνάντηση για τα Γραφεία Πωλήσεων Αλεξανδρούπολης, Δράμας, Καβάλας, Κομοτηνής, Ξάνθης, του Γ. Αναστασίου  Nextdeal.gr

Την Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2019, με νέα εφόδια και δυναμισμό, πραγματοποιήθηκε η πρώτη για το νέο έτος, καθιερωμένη συνάντηση των Γραφείων Ζωής με ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 12:25 pm


Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας κόβουν βασιλόπιτες - Πρωϊνή

Τα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας κόβουν βασιλόπιτες  Πρωϊνή

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ. ΣΤΑ Κ.Α.Π.Η. ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τα Κ.Α.Π.Η. του Ν.Π.Δ.Δ. « Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη- ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 4:23 pm


H ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας για τα κλειστά σχολεία στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων - Πρωϊνή

H ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας για τα κλειστά σχολεία στην Δημοτική Ενότητα Φιλίππων  Πρωϊνή

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, όλα τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων λόγω ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 10:00 am


Δάσκαλοι καθηγητές στηρίζουν τους αναπληρωτές που εργάζονται στα σχολεία του Ν. Καβάλας - Πρωϊνή

Δάσκαλοι καθηγητές στηρίζουν τους αναπληρωτές που εργάζονται στα σχολεία του Ν. Καβάλας  Πρωϊνή

Ημέρα κινητοποιήσεων είναι η σημερινή για τους εκπαιδευτικούς σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για μια διαμαρτυρία δασκάλων – νηπιαγωγών – καθηγητών με ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 7:17 am


Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής δήμου Καβάλας 14.01.2019 [όλα τα θέματα] - KAVALAPOST

Συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής δήμου Καβάλας 14.01.2019 [όλα τα θέματα]  KAVALAPOST

Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, στις 13:30, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, στο Δημαρχείο, συνεδριάζουν τα μέλη της ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2019 | 5:27 pm


Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην Καβάλα - Πρωϊνή

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην Καβάλα  Πρωϊνή

Εκδήλωση Παρουσίασης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Ημέρα γνωριμίας διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου στην Καβάλα, για να παρουσιάσει τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2019 | 10:00 am


Το κοινωνικό έργο της Π.Υ. Καβάλας - Πρωϊνή

Το κοινωνικό έργο της Π.Υ. Καβάλας  Πρωϊνή

Την Τετάρτη, την ώρα που μαίνονταν η κακοκαιρία στην πόλη της Καβάλας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε την ευκαιρία να εκδηλώσει για μία ακόμη φορά το ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2019 | 10:00 am


Στο έλεος του χιονιά η Καβάλα-Πού υπάρχουν προβλήματα [φωτογραφίες] - KAVALAPOST

Στο έλεος του χιονιά η Καβάλα-Πού υπάρχουν προβλήματα [φωτογραφίες]  KAVALAPOST

Χιονίζει από το πρωί της Τετάρτης 9 Ιανουαρίου 2019 σε όλον τον Νομό της Καβάλας, με τα φαινόμενα να είναι τοπικά ιδιαίτερα ισχυρά, ιδιαίτερα στα δυτικά.

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 2:16 pm


Κρύο ρεκόρ σε όλο το Νομό Καβάλας χθες Τρίτη - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες - Πρωϊνή

Κρύο ρεκόρ σε όλο το Νομό Καβάλας χθες Τρίτη - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες  Πρωϊνή

Αρνητικές θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν χθες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, συνεπώς και στο Νομό Καβάλας. Η αλήθεια είναι ότι ουδείς είχε προετοιμαστεί, ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Tροχαία Καβάλας : Που χρειάζονται αλυσίδες - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες - Πρωϊνή

Tροχαία Καβάλας : Που χρειάζονται αλυσίδες - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες  Πρωϊνή

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων: 1)Ε.Ο. Αμφίπολης – Καβάλας, από όρια Ν. Καβάλας με Ν. Σερρών μέχρι Σταυρό ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Κλειστό το Δημοτικό Ωδείο της Καβάλας - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες - Πρωϊνή

Κλειστό το Δημοτικό Ωδείο της Καβάλας - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες  Πρωϊνή

Λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας δεν θα λειτουργήσει σήμερα Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019. Ανάλογα με την εξέλιξη της ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ: Οι υπηρεσιακοί παράγοντες πίεζαν για αγορά αλατιού και τους έλεγαν ότι δεν χρειάζεται!!! - ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ: Οι υπηρεσιακοί παράγοντες πίεζαν για αγορά αλατιού και τους έλεγαν ότι δεν χρειάζεται!!!  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ

Μπορεί η δημοτική αρχή να είναι ανύπαρκτη, αλλά τουλάχιστον οι δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας ακόμη λειτουργούν, γιατί κάποιοι υπάλληλοι πονάνε ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


H κακοκαιρία «χτυπά» την Καβάλα: Διακοπή ρεύματος και ακυρώσεις δρομολογίων των ΚΤΕΛ - Dikaiologitika News ... - Dikaiologitika News

H κακοκαιρία «χτυπά» την Καβάλα: Διακοπή ρεύματος και ακυρώσεις δρομολογίων των ΚΤΕΛ - Dikaiologitika News ...  Dikaiologitika News

Στο έλεος του χιονιά και το επιβατικό κοινό της Καβάλας, καθώς διεξάγεται μετ' εμποδίων η κυκλοφορία των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Πρόσληψη ψυχολόγων σε σχολεία του Ν. Καβάλας - Πρωϊνή

Πρόσληψη ψυχολόγων σε σχολεία του Ν. Καβάλας  Πρωϊνή

Δημοσιεύθηκε τις προηγούμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η απόφαση του υπουργείου παιδείας για τον διορισμό ψυχολόγων στα σχολεία όλης ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


ANOIXTA σήμερα τα σχολεία του Δήμου Καβάλας - Πρωϊνή

ANOIXTA σήμερα τα σχολεία του Δήμου Καβάλας  Πρωϊνή

Κανονικά θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία του Δήμου Καβάλας κάτι που έγινε γνωστό απο χθες το απόγευμα με σχετικό δελτίο τύπου. Αναρτούμε την είδηση ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Δήμος Καβάλας : Από 1/1/2019 τα προνοιακά επιδόματα πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ - Πρωϊνή

Δήμος Καβάλας : Από 1/1/2019 τα προνοιακά επιδόματα πληρώνει ο ΟΠΕΚΑ  Πρωϊνή

Ενημέρωση για τα προνοιακά επιδόματα Νοεμβρίου Δεκεμβρίου 2018. Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ότι από την 1η ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Συνελήφθη στη Θεσπρωτία καταδικασθείς στην Καβάλα - Πρωϊνή

Συνελήφθη στη Θεσπρωτία καταδικασθείς στην Καβάλα  Πρωϊνή

Στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 36χρονος ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Ο αρχαιολογικός θησαυρός των Φιλίππων Καβάλας «ταξιδεύει» στη Νέα Υόρκη | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Ο αρχαιολογικός θησαυρός των Φιλίππων Καβάλας «ταξιδεύει» στη Νέα Υόρκη | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, το τελευταίο που εντάχθηκεστον κατάλογο μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Ογκολόγοι στο Νοσοκομείο Καβάλας - ΕΡΤ

Ογκολόγοι στο Νοσοκομείο Καβάλας  ΕΡΤ

Με μία ογκολόγο εξυπηρετείται το ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας ενώ το πρώτο 10ήμερο του Ιανουαρίου αναμένεται να προσληφθούν δύο ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Καβάλα: Συνελήφθη διαρρήκτης ετών 13 - NewsBomb

Καβάλα: Συνελήφθη διαρρήκτης ετών 13  NewsBomb

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Σειρά μελετών για την Καβάλα εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων - Εφημερίδα Μακεδονία

Σειρά μελετών για την Καβάλα εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  Εφημερίδα Μακεδονία

Υπογράφηκε η απόφαση για την ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων σειράς μελετών για οδικές υποδομές στην Περιφέρεια Καβάλας, συνολικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία του Δήμου Καβάλας - Πρωϊνή

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία του Δήμου Καβάλας  Πρωϊνή

Ο Δήμος Καβάλας ενημερώνει τους δημότες ότι, κατόπιν επικοινωνίας και συνεννοήσεως με τους Διευθυντές, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Η καπνοκαλλιέργεια Καβάλας στην Βιογραφία Πατρογονικού - AgroNews

Η καπνοκαλλιέργεια Καβάλας στην Βιογραφία Πατρογονικού  AgroNews

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την παράσταση Η Βιογραφία του Πατρογονικού της Μάγκυς Κριθαρέλλη, σε σκηνοθεσία ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Θα ξαναχιονίσει στο Νομό Καβάλας; - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες - Πρωϊνή

Θα ξαναχιονίσει στο Νομό Καβάλας; - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες  Πρωϊνή

Από το βράδυ και η Βόρεια Ελλάδα πρόκειται για επηρεαστεί από ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, βασικό χαρακτηριστικό του οποίου θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες.

Δημοσιεύθηκε στις 6 January 2019 | 10:00 am


ΕΠΣ Καβάλας: Αναβολή όλων των αναμετρήσεων λόγω κακοκαιρίας - Πρωϊνή

ΕΠΣ Καβάλας: Αναβολή όλων των αναμετρήσεων λόγω κακοκαιρίας  Πρωϊνή

Η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καβάλας (ΕΠΣΚ) ανακοίνωσε την αναβολή των αναμετρήσεων της όλων των κατηγοριών και ηλικιών. Η απόφαση πάρθηκε ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Καβάλα: «Ανοιγοκλείνει» η Εγνατία Οδός προς Θεσσαλονίκη - KAVALAPOST

Καβάλα: «Ανοιγοκλείνει» η Εγνατία Οδός προς Θεσσαλονίκη  KAVALAPOST

Η έντονη χιονόπτωση η οποία πλήττει τον Νομό Καβάλας από το βράδυ της Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 έχει προκαλέσει προβλήματα και στο εθνικό οδικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Τροχαία Καβάλας : Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - Πρωϊνή

Τροχαία Καβάλας : Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες  Πρωϊνή

Από έκδοσης παρούσας και μέχρι νεοτέρας, την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για παντός είδους και κατηγορίας οχήματα που κινούνται: (α) Στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Τροχαία Καβάλας : Που χρειάζονται αλυσίδες , που έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων - Πρωϊνή

Τροχαία Καβάλας : Που χρειάζονται αλυσίδες , που έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων  Πρωϊνή

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων: 1)Στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο Δήμων Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου.

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Άστεγος κοιμήθηκε στα σκαλιά του Ταχυδρομείου Καβάλας - epiloges

Άστεγος κοιμήθηκε στα σκαλιά του Ταχυδρομείου Καβάλας  epiloges

Τον γύρο του διαδικτύου έκαναν το βράδυ της Πέμπτης φωτογραφίες οι οποίες απεικόνιζαν έναν άστεγο να κοιμάται στα σκαλιά του Ταχυδρομείου της Καβάλας.

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Τέσσερις πτήσεις με προορισμό το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» προσγειώθηκαν στην Καβάλα - KAVALAPOST

Τέσσερις πτήσεις με προορισμό το Αεροδρόμιο «Μακεδονία» προσγειώθηκαν στην Καβάλα  KAVALAPOST

Η κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλονίκη έφερε μεγάλη αναστάτωση στους επιβάτες του Αεροδρομίου της συμπρωτεύουσας με πολύωρες καθυστερήσεις και ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Άργησε αλλά θα 'ρθει το κύμα κακοκαιρίας σε όλο το Νομό Καβάλας - Πρωϊνή

Άργησε αλλά θα 'ρθει το κύμα κακοκαιρίας σε όλο το Νομό Καβάλας  Πρωϊνή

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται από το πρωί η Πολιτική Προστασία και η τοπική αυτοδιοίκηση στον Νομό μας. Άπαντες περιμένουν το κύμα κακοκαιρίας αλλά ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Κι άλλοι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Π.Ε. Καβάλας - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες - Πρωϊνή

Κι άλλοι υποψήφιοι του ΚΙΝΑΛ στην Π.Ε. Καβάλας - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες  Πρωϊνή

Εντός των ημερών ή των προσεχών εβδομάδων το Κίνημα Αλλαγή πρόκειται να ανακοινώσει τα ονόματα κι άλλων υποψηφίων βουλευτών για την περιφερειακή ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Ο αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων Καβάλας «ταξιδεύει» στη Νέα Υόρκη - Newsbeast.gr

Ο αρχαιολογικός χώρος Φιλίππων Καβάλας «ταξιδεύει» στη Νέα Υόρκη  Newsbeast.gr

Με την αυγή του νέου έτους, ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της χώρας, το τελευταίο που εντάχθηκε το 2016 στον κατάλογο ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Λιμένας Καβάλας: Υπεγράφη σύμβαση ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Λιμένας Καβάλας: Υπεγράφη σύμβαση ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Υπογράφηκε σήμερα στα γραφεία της Ο.Λ.Κ. Α.Ε. η προγραμματική σύμβαση για την πράξη «Επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού και τροφοδοσίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 December 2018 | 10:00 am


Συζήτηση για νέα ΚΑΠ στην Καβάλα - AgroNews

Συζήτηση για νέα ΚΑΠ στην Καβάλα  AgroNews

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας διοργανώνει στις 11 Ιανουαρίου 2019, ώρα 18:00μμ εκδήλωση με θέμα: «Οι προοπτικές της ελληνικής και της ευρωπαϊκής ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 December 2018 | 10:00 am


Ξεχειλίζουν οι κάδοι ανακύκλωσης στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας [φωτογραφίες] - KAVALAPOST

Ξεχειλίζουν οι κάδοι ανακύκλωσης στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας [φωτογραφίες]  KAVALAPOST

«Θάφτηκαν» κάτω από τα ανακυκλώσιμα υλικά οι μπλε κάδοι-Δυσαρέσκεια από τους κατοίκους για την εικόνα την οποία παρουσίαζε το χωριό τους την ημέρα των ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2018 | 10:00 am


Οι υποψήφιοι σε Δράμα, Εβρο, Καβάλα | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Οι υποψήφιοι σε Δράμα, Εβρο, Καβάλα | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

«Επί ποδός» βρίσκονται ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών οι νομοί Δράμας, Εβρου και Καβάλας. | Η πολιτική επικαιρότητα, οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 December 2018 | 10:00 am


Κλοπές και ζημιές στο Χριστουγεννιάτικο στολισμό - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες - Πρωϊνή

Κλοπές και ζημιές στο Χριστουγεννιάτικο στολισμό - Καβάλα, Πρωϊνή, Ραδιόφωνο, Εφημερίδα της Καβάλας, νέα, καβάλα ειδήσεις, μικρές αγγελίες  Πρωϊνή

Ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός στα κεντρικά σημεία της Καβάλας σχολιάζεται θετικά από την πλειοψηφία των πολιτών. Μια άλλη ομάδα πολιτών, ευτυχώς μικρή, ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2018 | 10:00 am


Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας - ΕΡΤ

Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας  ΕΡΤ

Δελτίο τοπικών ειδήσεων. ** Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστου μέχρι στιγμής δράστη, ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας

Φιλικοί ιστότοποι: