Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Καβάλας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Στο Εκθεσιακό Κέντρο συνεδρίασαν οι εργολάβοι ηλεκτρολόγοι της Βόρειας Ελλάδας

Την Κυριακή στις 10 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Περιφερειακό Κλιμάκιο Ηλεκτρολόγων Βορείου Ελλάδος στην Καβάλα και με κύριο διοργανωτή τον Σύνδεσμο Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Ν. Καβάλας.

 

Στην Σύσκεψη του Π.Κ παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Καβάλας ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Μιχαηλίδης Γεώργιος, εκ μέρους του Επιμελητηρίου ο κ. Δημητριάδης Αβραάμ, από την Ομοσπονδία Επαγ. Βιοτ. Ν. Καβάλας ο Πρόεδρος κ. Χατζηχρήστος Θεόδωρος, ο Πρόεδρος από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Παραγωγών Ηλεκτρολογικού Υλικού κ. Αντώνης Αλιμπέρτης.
Από το Προεδρείο της ΠΟΣΕΗ μας τίμησαν με την παρουσία τους , ο Πρόεδρος κ. Αγγουράκης Θεόδωρος , ο Α’ Αντιπρόεδρος κ.  Κουντουργιάννης Άγγελος, ο Γ. Γραμματέας κ. Κωνσταντόπουλος Χαράλαμπος, ο Ταμίας κ. Καυκαλάς Εμμανουήλ, ο Αναπληρωτής Γ. Γραμματέας κος Ζήσης Σαρδάνης,

 

Τα θέματα του κλάδου που αναλύθηκαν πολλά. Ακούστηκαν γνώμες , Στο Περιφερειακό Κλιμάκιο έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΠΟΣΕΗ κ. Θεόδωρο Αγγουράκη για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης τα οποία ήταν: «Ενημέρωση για τα Κλαδικά Θέματα», «Ενημέρωση για το ΠΔ 71/2019 «Μητρώα συντελεστών παραγωγής δημόσιων και ιδιωτικών έργων, μελετών, τεχνικών και λοιπών συναφών επιστημονικών υπηρεσιών (ΜΗ.ΤΕ)»κλπ..

 

Οι απόψεις, προτάσεις και τα προβλήματα που κατέθεσαν οι συνάδελφοι στη Σύσκεψη του Π.Κ καταγράφηκαν και θα μεταφερθούν προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ. Ε. Η για να τα επεξεργασθεί.
 

Το Δ.Σ του ΣΕΗ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 6:14 pm


Συνάντηση Γιάννη Πασχαλίδη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Εγνατία Οδός Α.Ε»

O Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας κ. Ιωάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε χθες με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Εγνατία Οδός Α.Ε», κ.Κων/ντίνο Κουτσούκο, με τον οποίο είχε διεξοδική συζήτηση για διάφορα προβλήματα που έχουν προκύψει στο Νομό Καβάλας.

 

Ειδικότερα, ο κ. Πασχαλίδης αναφέρθηκε στο ζήτημα της κατασκευής των πλευρικών διοδίων της Άσπρης Άμμου, που από τον Μάϊο του 2019 έχει προκαλέσει τεράστια ταλαιπωρία στους οδηγούς και στους εμπόρους της ανατολικής πλευράς της πόλης, λόγω της κλεισίματος της εισόδου. 

 

Επί του ως άνω ζητήματος  ο κ.Κουτσούκος απάντησε ότι θα προσπαθήσει να λύσει άμεσα το πρόβλημα, συγχρόνως δε υποσχέθηκε ότι και τα όποια προβλήματα ασφαλτόστρωσης που υπάρχουν στην Εγνατία Οδό θα επισκευαστούν γρήγορα.

 

Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος ενημέρωσε τον κ.Πασχαλίδη ότι  έχει ήδη υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια ΑΜΘ όσον αφορά την εκπόνηση των μελετών για την κατασκευή της πεσμένης γέφυρας στο Παλιό Νοσοκομείο, η οποία θα είναι έτοιμη μέσα σε χρονικό διάστημα ενός έτους.

 

Τέλος, ο Βουλευτής επισήμανε την αναγκαιότητα ύπαρξης σήμανσης στις εξόδους Γαληψού και Μουσθένης, ζητώντας από τον κ. Κουτσούκο τη συνδρομή της «Εγνατίας Οδού Α.Ε», ώστε να αποφεύγονται ατυχήματα, που δυστυχώς συμβαίνουν συχνά.

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 6:02 pm


Λιμεναρχείο Καβάλας: ‘’Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων ’’

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με  Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων  (ΕΔΕΚΦ) της  ΕΜΥ  ο καιρός θα παρουσιάσει μεταβολή με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα εκδηλωθούν  στην  ανατολική Μακεδονία από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (13-11-2019)   . 

Επίσης θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί εντάσεως 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 bf.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ της Τετάρτης
(13-11-2019).

Παρακαλούμε για τη λήψη ενδεδειγμένων μέτρων ασφαλείας από Κυβερνήτες πλοίων και σκαφών καθώς και την έγκαιρη πληροφόρηση τους από τα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού της ΕΜΥ. 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

            

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 5:59 pm


ΚΙΝΑΛ Καβάλας: παράταση της προθεσμίας για την έκδοση κάρτας μέλους

Στα πλαίσια της έκδοσης της κάρτας μέλους του Κινήματος Αλλαγής, ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η δυνατότητα για όσους δεν θέλουν να την εκδώσουν μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης members.kinimaallagis.gr να προσέρχονται με την ταυτότητά τους στο Γραφείο μας στην Πλατεία Καπνεργάτη επί της Κασσάνδρου 1 στον 1⁰ όροφο όπου θα είναι παρών υπεύθυνο μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής, κατά τις καθημερινές από την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου και  κατά τις ώρες από 10:30 - 12:30, για να παραλαμβάνει  τα σχετικά αιτήματα.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Καβάλας

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 5:55 pm


Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου: ουδέποτε εκδώσαμε αυτό το ψήφισμα για το Προσφυγικό

Περίεργη τροπή παίρνει η υπόθεση του «ψηφίσματος» που φερόταν να είχε εκδώσει το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου του Δήμου Παγγαίου, το οποίο περιείχε ρατσιστικές και μισαλλόδοξες διατυπώσεις για το Προσφυγικό. 

 

Το δήθεν ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου είχε δώσει στη δημοσιότητα ο πρωτοπρεσβύτερος Θεοχάρης Καλπάκογλου (δείτε το ΕΔΩ). 

 

Με ανακοίνωσή του όμως το Τοπικό Συμβούλιο, την οποία διένειμε στα ΜΜΕ ο Δήμος Παγγαίου, αναφέρει ότι «δεν λήφθηκε κάποια απόφαση» και ότι δεν γνωρίζει ποιος διοχέτευσε το συγκεκριμένο κείμενο στα μέσα ενημέρωσης. 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

 

''Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με «ψήφισμα» που εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου, σχετικά με το προσφυγικό, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής: Το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου συγκάλεσε Λαϊκή Συνέλευση το απόγευμα της Δευτέρας 11 Νοεμβρίου, μετά από αίτημα ομάδας κατοίκων και σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η νομοθεσία. 

 

Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ακούστηκαν διάφορες απόψεις σχετικά με το θέμα των προσφύγων και την ανησυχία των κατοίκων μετά από την εμφάνιση μικρής ομάδας μεταναστών στην περιοχή του Παλαιοχωρίου και της σύντομης παραμονής τους. 

 

 Ωστόσο, το ψήφισμα που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο αναφέρεται ως ψήφισμα του Τοπικού Συμβουλίου Παλαιοχωρίου, δεν συντάχθηκε από το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού, δεν λήφθηκε κάποια σχετική απόφαση και ούτε γνωρίζουμε ποιος το διοχέτευσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. 

 

Από το

Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 3:36 pm


Ξαφνική διακοπή υδροδότησης στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας

Σε βλάβη σε κεντρική βάνα της ΔΕΑΥΚ οφείλεται η διακοπή υδροδότησης που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 12 Νοεμβρίου στην περιοχή του Αμυγδαλεώνα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της ΔΕΥΑΚ κ. Χρόνη στο Κόκκινο Καβάλας τα συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης προσπαθούν να επιδιορθώσουν τη βλάβη. 

 

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 10:26 am


45 κούκλες με παραδοσιακές φορεσιές κατασκευασμένες από την Ι. Σεχλίδου στο Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας

Μια πρωτότυπη έκθεση παραδοσιακών φορεσιών σε κούκλες με τίτλο Της λυγερής το φόρεμα της νύφης  το φουστάνι» που δημιούργησε η Ιωσηφίνα Σεχλίδου φτιαγμένες με πολύ μεράκι και αγάπη για την ελληνική παράδοση είχαν την ευκαιρία να δουν και να θαυμάσουν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας το απόγευμα της Κυριακής 10 Νοεμβρίου. 

 

Επρόκειτο για 45 κούκλες με παραδοσιακές φορεσιές από διάφορες περιοχές της χώρας τις οποίες η κ. Σεχλίδου δημιούργησε εξ’ ολοκλήρου από την κορυφή μέχρι τα νύχια.

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 9:44 am


Παλαιοχώρι εναντίον προσφύγων: «προσευχόμαστε για αυτούς αλλά… να μην τους δοθούν ούτε φάρμακα»

Ένα δήθεν ψήφισμα εναντίον των προσφύγων, των μεταναστών και των "λαθρομεταναστών", όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, εστάλη στα ΜΜΕ από τον πρωτοπρεσβύτερο ιερέα του Παλαιοχωρίου Θεοχάρη Καλπάκογλου, το οποίο όμως φαινόταν σαν να το έχει εκδώσει το αιρετό Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου. Το κείμενο του δήθεν ψηφίσματος δόθηκε στη δημοσιότητα, χωρίς τις υπογραφές που δήθεν το συνόδευαν. 

 

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, την οποία διένειμε ο Δήμος Παγγαίου, το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου διαψεύδει ότι εξέδωσε το ψήφισμα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).  

 

Στο κείμενο γίνεται λόγος για «ραγδαία αύξηση της ροής παράνομων μεταναστών» αλλά αναφέρεται ως αφορμή η... «πρόσφατη ολιγοήμερη παραμονή ομάδας 17 νεαρών ατόμων στην περιοχή του Καστανοδάσους Παλαιοχωρίου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή».

 

"Στην Ελλάδα ο κύριος όγκος (!) με σκοπό αλλοίωση του γηγενή πληθυσμού" 

Οι άγνωστοι συντάκτες του κειμένου υποστηρίζουν ότι η «’φιλοξενία’ παράνομων μεταναστών στην Ελληνική Επικράτεια σκοπό έχει την αλλοίωση του γηγενή πληθυσμού» και ότι πρόκειται για θέμα «υψίστης Εθνικής ασφάλειας». 

 

Αντιτίθενται μάλιστα στην απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για αποσυμφόρηση των δομών φιλοξενίας και τη διασπορά προσφύγων και μεταναστών σε όλη τη χώρα και ισχυρίζεται ότι «ο κύριος όγκος των προσφυγικών ροών κατευθύνεται προς την Χώρα μας και όχι προς τις λοιπές χώρες της ΕΕ»

 

"Σας συμπονάμε αλλά... ούτε φάρμακα να πάρετε"

Εκφράζουν την… συμπόνοια τους λέγοντας μεταξύ άλλων «συμπονούμε και προσευχόμαστε για τους μετανάστες και τις οικογένειες τους (…) αλλά θεωρούμε ότι, ούτε η κουλτούρα, ούτε ο πολιτισμός τους, είναι συμβατός με αυτόν της κοινωνίας μας». 

 

Στο κείμενο που δήθεν εξέδωσε το Τοπικό Συμβούλιο, εκφράζεται επίσης η αντίθεση στην παροχή δικαιωμάτων στους πρόσφυγες, όπως αυτά της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και προειδοποιούν με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κάνοντας λόγο για «ρατσιστική αντιμετώπιση σε βάρος του γηγενή πληθυσμού». 

 

"Ούτε σε δημόσιο χώρο, ούτε σε ιδιωτικό" 

«ΔΕΝ επιθυμούμε την εγκατάσταση τους σε κανένα ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο» λένε και προειδοποιούν με την άσκηση ενδίκων μέσων.

    

 

Αναλυτικά το δήθεν "ψήφισμα" είναι το εξής: 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ

(έχει διαψευστεί ότι πρόκειται για επίσημο ψήφισμα) 

ΨΗΦΙΣΜΑ

 

Το Τοπικό Συμβούλιο Παλαιοχωρίου, του Δήμου Παγγαίου, κατόπιν αιτήματος των κατοίκων του, συνήλθε σήμερα, Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019,  και ώρα 18:30΄, στο Δημοτικό Κατάστημα, σε έκτακτη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΕΥΣΕΣΗ με αφορμή την ραγδαία αύξηση της ροής παράνομων μεταναστών (σσ. δίχως τα απαραίτητα διαπιστευτήρια και παρακάμπτοντας τις σύννομες διαδικασίες) στην Ελληνική Επικράτεια, αλλά και την πρόσφατη ολιγοήμερη παραμονή ομάδας 17 νεαρών ατόμων στην περιοχή του Καστανοδάσους Παλαιοχωρίου, κοντά σε κατοικημένη περιοχή, προβαίνει στην κατάθεση του παρόντος ψηφίσματος - διαμαρτυρίας:

 

1. Εκ προοιμίου διευκρινίζουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην «φιλοξενία» παράνομων μεταναστών στην Ελληνική Επικράτεια που σκοπό έχει την αλλοίωση του γηγενή πληθυσμού μετατρέποντάς τη σε «αποθήκη» ανθρώπινων ψυχών. 

 

2. Η Πολιτεία οφείλει να αφουγκράζεται και να διαβουλεύεται με τις Τοπικές Κοινωνίες για θέματα υψίστης Εθνικής ασφάλειας, όπως το μεταναστευτικό. Με αίσθημα ευθύνης έναντι των επόμενων γενεών, αλλά και στους προγόνους μας που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Πατρίδας, δηλώνουμε ότι δεν αποδεχόμαστε την λογική της «αποσυμφόρησης» των Κέντρων Υποδοχής μεταναστών-λαθρομεταναστών, εφαρμόζοντας την «λογική» της διασποράς, μεταβιβάζοντας το πρόβλημα αλλού. Η λύση είναι η ασφαλής αποτροπή της παράνομης εισόδου με την ενίσχυση φύλαξης Εθνικών συνόρων, καθώς και η δημιουργία αποτρεπτικών αντικινήτρων και όχι η διασπορά του προβλήματος. Το γεγονός ότι ο κύριος όγκος των προσφυγικών ροών κατευθύνεται προς την Χώρα μας και όχι προς τις λοιπές χώρες της ΕΕ, οφείλει να προβληματίσει έντονα τους κυβερνώντες. Επιπλέον, προτείνουμε τον επανέλεγχο από τις αρμόδιες Αρχές, των ήδη χορηγημένων αδειών παρανομείς στην Χώρα μας, για τα δύο παρελθόντα έτη.   

 

3. Συμπονούμε και προσευχόμαστε για τους μετανάστες και τις οικογένειες τους, για τις τραγικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν, αλλά θεωρούμε ότι, ούτε η κουλτούρα, ούτε ο πολιτισμός τους, είναι συμβατός με αυτόν της κοινωνίας μας. Υπάρχουν άλλες χώρες που είναι πολύ περισσότερο συμβατές γι΄ αυτούς και είναι τουλάχιστον «παράδοξο» ότι δεν επιλέγουν να μεταναστεύσουν προς αυτές ενώ αντιθέτως επιλέγουν την Χώρα μας.

 

4. Θεωρούμε ότι οι εξαγγελίες των Κυβερνώντων για τα επιδόματα, την ασφάλιση, την ιατρο-φαρμακευτική περίθαλψη, και τα λοιπά δικαιώματα που δωρίζουν στους μετανάστες είναι παράνομα και αντισυνταγματικά, διότι δεν παρέχονται αντίστοιχες κοινωνικές παροχές στον γηγενή ελληνικό πληθυσμό. Διατηρούμε κάθε επιφύλαξη για πιθανή προσφυγή στο «Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» για να διευθετηθεί αυτή η άνιση και ρατσιστική αντιμετώπιση σε βάρος του γηγενή πληθυσμού. Εκτός των άλλων διευκρινίζουμε ότι οι συγκεκριμένες παροχές αποτελούν κίνητρα για να αυξηθούν οι προσφυγικές ροές, αντί να δημιουργηθούν αντικίνητρα για την μείωσή τους.

 

5. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω δηλώνουμε ότι θα αντισταθούμε εντόνως χρησιμοποιώντας όλα τα σύννομα μέσα και τα «ένδικα βοηθήματα», στην περίπτωση εγκατάστασης παράνομων μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή της Τοπικής Κοινότητάς μας, για την διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ισότητας και ισονομίας που κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα και ομόφωνα συμφωνήσαμε ότι ΔΕΝ επιθυμούμε την εγκατάσταση τους σε κανένα ιδιωτικό ή δημόσιο χώρο.    

 

6. Με την παρούσα δήλωση αιτούμαστε από κάθε αρμόδιο φορέα να μεριμνήσει και να προστατέψει τον τόπο μας και να δείξει κατανόηση στα αιτήματά μας. 

 

Δημοσιεύθηκε στις 12 November 2019 | 7:07 am


Την παραίτηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ζητά η Δήμητρα Τσανάκα

Με επιστολή της προς το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Κώστα Πεφάνη. Συγκεγκριμένα αναφέρει ότι:

 

 

Κύριε Πρόεδρε

Όπως πληροφορηθήκαμε την προηγούμενη εβδομάδα , κατατέθηκε προς το προεδρείο δυνάμει του άρθρου 95 του Κώδικα Δήμου και Κοινοτήτων, έγγραφη αίτηση τριών δημοτικών παρατάξεων που αριθμούν συνολικά δύναμη 15 δημοτικών συμβούλων και ως εκ τούτου άνω του 1/3 του συνόλου των δημοτικών συμβούλων  που προβλέπει  ο Νόμος, δια της οποίας ζητήθηκε η έκτακτη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου. 

 

Με έκπληξη παρακολουθήσαμε χθες τον κ. δήμαρχο, αμφισβητώντας ευθέως την απόλυτη και αποκλειστική αρμοδιότητα σας , να δηλώνει σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό πως δεν πρόκειται να δεχθεί την αίτηση αυτή και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να  συγκληθεί  το σώμα με αυτή την  αφορμή. Μάλιστα η δήλωση αυτή συνοδεύτηκε με υπαινιγμούς του για την σοβαρότητα των επικεφαλής των παρατάξεων αυτών και χαρακτηρισμούς του που παραπέμπουν σε δημοφιλή πρωταγωνιστή του θεάτρου σκιών . 

 

Επιπλέον, εισάγεται σήμερα στο σώμα με αριθμό 23 της ημερήσιας διάταξης, θέμα ανάκλησης της υπ’ αρ. 465/2019 αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου,  η συζήτηση του οποίου αποτελεί έμμεση παραδοχή της αλλοίωσης της αποφάσεως του σώματος , την οποία άλλωστε καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή και για την οποία υποχρεωθήκαμε να προσφύγουμε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης . 

 

Καθώς και τα δύο θέματα με φυσικό ή ηθικό αυτουργό τον δήμαρχο, αποτελούν αναμφισβήτητη απόδειξη της πλήρους υποβάθμισης  τόσο του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου όσο και του προέδρου του,  σας καλούμε να ανακαλέσετε δημοσίως στην τάξη τον δήμαρχο Καβάλας αποδοκιμάζοντας τις πρακτικές αυτές που υποδηλώνουν την απαξιωτική στάση του πρώτου δημότη του δήμου μας προς το ανώτατο όργανο αυτού,  ή να υποβάλλετε αμέσως την παραίτηση σας από το αξίωμα του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

 

Σε κάθε άλλη περίπτωση επιφυλλασόμαστε σε συνεννόηση με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις για τις νόμιμες ενέργειες μας . 

 

Για την δημοτική παράταξη «ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ»

Η επικεφαλής 

Δήμητρα Τσανάκα

Δημοσιεύθηκε στις 11 November 2019 | 9:35 pm


Σε τρίμηνη φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ο Χρήστος Πριονίδης για τις δηλώσεις του στο Δ.Σ Παγγαίου

Σε τρίμηνη φυλάκιση, με τριετή αναστολή, καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας τον δημοτικό σύμβουλο Παγγαίου, Χρήστο Πριονίδη, για όσα εκστόμισε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Ιούνη του 2018.

 

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιούνη 2018, προκειμένου να ζητήσει από το Σώμα να εκδώσει ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και να ανακοινώσει τη ναύλωση λεωφορείων για την μεταφορά διαδηλωτών στις Πρέσπες, την ημέρα της υπογραφής, ο Χρήστος  Πριονίδης είχε παρακινήσει να σπάσουν τα μαγαζιά και τα αυτοκίνητα μελών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή η τότε Κυβέρνηση προχώρησε σε συμφωνία για το όνομα της πΓΔΜ.

 

Επί λέξει, πρότεινε: «Να σταμπάρουμε ποια είναι τα μαγαζιά των Αριστερών, να πάμε να τα σπάσουμε. Όπως έκαναν κι αυτοί στην Αθήνα. Να δούνε πόσα απίδια έχει ο σάκος».

Πηγή Κόκκινο Καβάλας

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 November 2019 | 9:26 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Χρυσούπολη Καβάλας - Ατέχνως

Χρυσούπολη Καβάλας  Ατέχνως

Δημοσιεύθηκε στις 6 November 2019 | 1:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας

Φιλικοί ιστότοποι: