Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ολικό "λίφτινγκ" στη Δράμα από τους αρχιτέκτονες του Wembley – φωτογραφίες

Στη μεγαλύτερη ανάπλαση των τελευταίων 3 ή 4 δεκαετιών προχωρά η πόλη της Δράμας χάρη στο μεράκι και την επιμονή ενός τοπικού ευεργέτη, του επιχειρηματία Κώστα Αποστολίδη (Raycap).

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει δωρεά στο δήμο Δράμας. Αυτή τη φορά όμως, για το θέμα της ανάπλασης που θα αλλάξει τελείως την εικόνα του κέντρου της πόλης, ο ίδιος επέμενε «να πάμε στους καλύτερους».

 

Έτσι, πήγε και βρήκε τον διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό οίκο Fosters στο Λονδίνο, ο οποίος έχει βάλει την υπογραφή του σε εκατοντάδες εμβληματικά έργα σε όλο τον κόσμο.

 

Ανάμεσα σε αυτά, το διεθνές αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, ο εθνικός βοτανικός κήπος της Ουαλίας, το γερμανικό κοινοβούλιο αλλά και το στάδιο Wembley.

 

Το μεγάλο στοίχημα

 

Στη Δράμα γίνεται λόγος για το πιο φιλόδοξο σχέδιο των τελευταίων δεκαετιών.

 

Ο πήχυς είναι ήδη ψηλά. Η μεγάλη ανάπλαση που είχε γίνει τη δεκαετία του ΄80 είχε βραβευθεί ως η καλύτερη στην Ευρώπη.

 

Η πόλη αναζητούσε τη λύση που θα της δώσει και τον τίτλο του πιο σύγχρονου, πράσινου αστικού κέντρου στη χώρα.

 

 «Ήρθαν, είδαν, αγάπησαν τη Δράμα»  

 

«Πήγαμε στη νούμερο ένα εταιρεία στον κόσμο» λέει ο Κώστας Αποστολίδης της Raycap, μιλώντας με θερμά λόγια για τον Νόρμαν Φόστερ: «Ήρθαν, είδαν, αγάπησαν τον κόσμο. Αγάπησαν την πόλη. Είδαν πράγματα που εμείς δεν βλέπουμε καθόλου».

 

Ο κ. Αποστολίδης θεωρεί ότι η Δράμα δεν είναι ένας από τους φτωχότερους νομούς της χώρας αλλά ένας από τους πλουσιότερους σε φυσικούς πόρους που μπορεί να σταθεί ανταγωνιστικά στις νέες συνθήκες, να συγκρατήσει πληθυσμό και να τον αυξήσει, παρέχοντας υψηλή ποιότητα διαβίωσης.

 

Μια δεκαετία επιτόπιων καταγραφών

 

Σημειώνεται ότι οι εν Ελλάδι συνεργάτες του οίκου Fosters, άρχισαν προ ετών τις καταγραφές και τον σχεδιασμό. Η αρχιτέκτων τοπίου Έλλη Παγκάλου, είπε πως επισκέπτεται η ίδια τη Δράμα εδώ και μια δεκαετία ενώ την τελευταία τριετία δουλεύει το σχέδιο μαζί με τις αρχιτέκτονες κ. Πηλαδάκη και κ. Ξύστρα.

 

Για το σχέδιο έχουν ληφθεί υπόψιν παραδείγματα επιτυχημένων αναπλάσεων από πόλεις του εξωτερικού και τέθηκε ως στόχος μια ανάπλαση που θα δώσει ταυτότητα στην περιοχή, ως πόλη-πρότυπο.

 

 

 

Τι προβλέπει το σχέδιο ανάπλασης

 

Το σχέδιο του οίκου Fosters προωθεί ένα ολικό «λίφτινγκ», μια πλήρη μεταμόρφωση του αστικού τοπίου, που βασίζεται σε δύο μοναδικά δώρα της φύσης: τις τεράστιες εκτάσεις πρασίνου αλλά και τα φυσικά ύδατα μέσα στο κέντρο της πόλης.

 

Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία ενός ενιαίου επιπέδου για την κεντρική πλατεία της πόλης, στην οποία θα τοποθετηθεί θόλος και εμπλουτιστεί η βλάστηση με τη μορφή ενός βοτανικού κήπου.

 

Η κεντρική πλατεία της πόλης ενοποιείται με τον δημοτικό κήπο μέσω πεζοδρόμησης της οδού Θ. Αθανασιάδη.

 

Η οδός Εθνικής Αμύνης, που αποτελεί κεντρική οδική αρτηρία, θα διαθέτει μικρότερο πλάτος οδοστρώματος ώστε να διπλασιαστεί η βλάστηση μέσω της δημιουργίας τριών δεντροστοιχιών.

 

Ο δημοτικός κήπος επανασχεδιάστηκε ώστε να αποτελεί βασικό κομμάτι της καθημερινότητας, με τη δημιουργία ανοιχτών χώρων συγκέντρωσης με σκίαση και ξέφωτα, που θα δώσουν έναν πολυλειτουργικό χαρακτήρα.

 

Οι διάφοροι χώροι στον κήπο και την πλατεία ενοποιούνται οπτικά και λειτουργικά με την αξιοποίηση της φυσικής ροής των νερών της Αγίας Βαρβάρας που αποτελεί ανεκτίμητο «περιουσιακό» στοιχείο της πόλης.

 

Στους φωτορεαλισμούς των μελετών διακρίνονται πολλά φουτουριστικά στοιχεία, ωστόσο η γενική ιδέα της μελέτης είναι να «πατήσει» στο παρελθόν της πόλης και στο πώς αυτοί οι κοινόχρηστοι χώροι ήταν διαμορφωμένοι τον περασμένο αιώνα, πριν αρχίσει η άναρχη δόμηση.

 

Δείτε εικόνες από τη μελέτη

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 10:35 am


Τέλος χρόνου για 1η δόση ΕΝΦΙΑ, παραστατικά για επίδομα Θέρμανσης και δικαιολογητικά για Επιστρεπτέα προκαταβολή

Εκπνέει αύριο 31 Μαΐου η προθεσμία για την πληρωμή της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

 

Ο ΕΝΦΙΑ καταβάλλεται σε 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με την τελευταία δόση να πληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2024.

 

Επίσης αύριο τελευταία ημέρα για την καταχώρηση των παραστατικών λογαριασμών φυσικού αερίου για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης. 

 

Οι δικαιούχοι καλούνται να υποβάλλουν στην πλατφόρμα myΘερμάνση τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για πληρωμές που έχουν γίνει μέχρι τις 16 Μαΐου. Η πληρωμή του επιδόματος θα πιστωθεί στους λογαριασμούς στις 15 Ιουνίου.

 

 Αύριο λήγει και η προθεσμία για τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι επιχειρήσεις για να αποφύγουν την επιστροφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και μάλιστα εντόκως.

 

Στην περίπτωση που επιχειρήσεις δεν θα προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά έως αύριο 31 Μαΐου 2023 ή διαπιστωθεί ότι τελικά δεν τήρησαν τους όρους της κρατικής ενίσχυσης και κυρίως τη ρήτρα της απασχόλησης, θα κληθούν να επιστρέψουν εντόκως από την 1η Δεκεμβρίου 2022, τα ποσά της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 9:57 am


Εμπορικός Σύλλογος: ρωτά τους εμπόρους αν θέλουν να αλλάξει το καλοκαίρι το ωράριο λειτουργίας στα καταστήματα

Τη διεύρυνση του ωραρίου στα καταστήματα της Καβάλας εξετάζει ο Εμπορικός Σύλλογος.

 

Την απόφαση θα πάρουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες οι οποίοι καλούνται να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο που τους έχει διανεμηθεί.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννη Κελγιώργη 

 

Οι ερωτήσεις αφορούν στην διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας απόγευμα και βράδυ Τρίτης, Πέμπτης και Παρασκευής μέχρι τις 10:00 το βράδυ για το διάστημα από 15 Ιουλίου έως 15 Αυγούστου. 

 

Επίσης υπάρχει και ερώτηση σχετικά με το αν οι επαγγελματίες επιθυμούν στην αποκορύφωση της τουριστικής περιόδου το άνοιγμα των καταστημάτων τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης  

 

Επιπλέον οι επαγγελματίες ερωτώνται αν επιθυμούν την πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων να μην ανοίξουν το πρωί τα καταστήματά τους αλλά το απόγευμα. 

 

Τέλος περιλαμβάνονται και ερωτήσεις που αφορούν στον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων. 

 

"Οι απαντήσεις θα περάσουν από επεξεργασία και στη συνέχεια ως εμπορικός σύλλογος θα αποφασίσουμε αν θέλουμε η αγορά να κάνει το βήμα προς το μέλλον και να εκμεταλλευτούμε το τουριστικό ρεύμα", δηλώνει στο KavalaNews.gr ο κ. Κελγιώργης. 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 9:33 am


Εθελοντές κατά του καρκίνου: Μονοήμερη εκδρομή στα Πομακοχώρια Ξάνθης

Εκδρομή στα Πομακοχώρια Ξάνθης πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου Ν. Καβάλας. 

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

 

Ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου, πραγματοποιεί μία ωραία μονοήμερη εκδρομή σε κοντινή μας απόσταση, την Κυριακή 4/6 στα Πομακοχώρια Ξάνθης.

 

1. Αρχικά θα επισκεφτούμε τη μονή Καλαμούς, όπου εκτός από την θεία λειτουργία, θα υπάρξει και μια ξενάγηση από την Ηγουμένη της Μονής.

 

2. Επίσκεψη στο Οχυρό του Εχίνου.

 

3. Θα πάμε για όσους επιθυμούν στις Θέρμες για λουτρά, ενώ αυτοί που δεν θα μπουν στα λουτρά, μπορούν να πιουν το καφεδάκι τους σε κοντινή τοποθεσία. 

(Προϋπόθεση για όσους κάνουν το μπανάκι τους στις βάθρες, να έχουν μαζί τους μαγιό, πετσέτα,  σαγιονάρες).

 

4. Μια βολτίτσα στα Πομακοχώρια, και ακολουθεί φαγητό στην υπέροχη ταβέρνα 'Πλαγιά' στην Σμίνθη, μέσα σ' ένα καταπράσινο χώρο με καταπληκτικό περιβάλλον και φυσικά ωραίο φαγητό, τόσο από κρέας,  όσο και από φρέσκο ψάρι. 

 

5. Αναχώρηση για Ξάνθη για απογευματινό καφεδάκι σε μια από τις πανέμορφες καφετέριες της πόλης.

Ξενάγηση θα υπάρξει από κυρίες του Συλλόγου με πληροφορίες που έχουν συλλέξει.

 

Οι θέσεις που έχουν μείνει είναι ελάχιστες και για όσους επιθυμείτε να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο του γραφείου, καθημερινά από τις 10-12πμ.

 

2510 620208.

Τιμή συμμετοχής 12 ευρώ. Δεν συμπεριλαμβάνεται η ταβέρνα και ο καφές.

 

Ώρα αναχώρησης από τον κήπο, στις 8.30πμ

Με εκτίμηση

Η Γραμματέας

Κονδύλη Δήμητρα.

Δημοσιεύθηκε στις 30 May 2023 | 1:05 am


Thassos Paths: Συνέχισαν τις εργασίες σηματοδότησης του μονοπατιού Ποταμιά-Υψάριο

Τις εργασίες σηματοδότησης του μονοπατιού Ποταμιά-Υψάριο συνέχισε η ομάδα THASSOS PATHS

 

Όπως αναφέρει η ομάδα αναλυτικά:

 

Την Κυριακή 28 Μαΐου, η ομάδα THASSOS PATHS της Περιβαλλοντικής Κίνησης Θάσου, συνέχισε τις εργασίες σηματοδότησης του μονοπατιού Ποταμιά-Υψάριο.

 

Η σήμανση ενισχύθηκε και απομακρύνθηκαν τα απορρίμματα πολλών ετών, που είχαν συσσωρευτεί στους κάδους, οι οποίοι εντελώς άστοχα είχαν τοποθετηθεί μέσα στη διαδρομή του μονοπατιού.

 

Επίσης τοποθετήθηκε χάρτης με τις πεζοπορικές διαδρομές σε κεντρικό σημείο της Ποταμιάς.

 

Η προσπάθεια της ανάδειξης και ενιαίας σηματοδότησης ιστορικών μονοπατιών και σημαντικών πεζοπορικών διαδρομών συνεχίζεται, σε συνεργασία πάντοτε με τους τοπικούς συλλόγους του νησιού και την αρωγή του Δήμου Θάσου.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2023 | 11:56 pm


Η «ατελείωτη» παραλία της Ραψάνης στην Καβάλα και οι Λαρισαίοι «νονοί»

γράφει ο

Κώστας Παπακοσμάς

 

Θα επιμένουμε να προσδοκούμε το.. καλοκαίρι, έτσι μια ακόμα παραλία της πόλης μας. Αυτή της "Ραψάνης".

 

Η φωτογραφία είναι πολύ παλιά, τον Αύγουστο του 1941, τότε η παραλία ονομάζονται παραλία "Φαλήρου" από το κοσμικό κέντρο που υπήρχε και στέγαζε παράλληλα το Δημοτικό Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας.

 

Μεταπολεμικά δυο στρατιώτες από την Ραψάνη της Λάρισας  "μένοντας" στην Καβάλα έδωσαν το όνομα του χωριού τους στην μικρή ψαροταβέρνα που δημιούργησαν.

 

Η ακτή προσιτή για τις συνοικίες γύρω από αυτή ήταν η ανάσα δροσιάς για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

 

Το κτίριο, το δεύτερο αριστερά, που σήμερα, μια άλλη κατασκευή στεγάζει το Ναυτικό Μουσείο, ήταν τα Λουτρά "Τερμεντζή", Θερμά Θαλάσσια Λουτρά για όλες τις παθήσεις.. Διακρίνονται στο βάθος οι Αποθήκες ξυλείας Αποστολόπουλου, το σπίτι του αειμνήστου Αλέκου Δημόπουλου και στο.. βουνό η συνοικία της Αγίας Παρασκευής αλλά και το στρατιωτικό κτίριο μέσα στο σημερινό στρατόπεδο "Καρακώστα".

 

Περισσότερα για την ... ιστορία της περιοχής από εσάς ..και πάλι Καλημέρα και Καλή Εβδομάδα.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2023 | 11:05 pm


Η "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων

Έρχεται η Ηλέκτρα του ΣΟΦΟΚΛΗ στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων. 

 

Σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

 

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2023

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα παραστάσεων

ΚΑΒΑΛΑ | ΤΕΤΑΡΤΗ 2 και ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

Προπώληση -ΠΡΟΣΦΟΡΑ- από 10 ευρώ

 

Την Τετάρτη 2 και Πέμπτη 3 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων στην Καβάλα θα παρουσιαστεί η τραγωδία του Σοφοκλή ΗΛΕΚΤΡΑ, η  πολυαναμενόμενη παράσταση του καλοκαιριού, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ , με την Λένα Παπαληγούρα στον ομώνυμο ρόλο και μια ομάδα σημαντικών ηθοποιών, σε παραγωγή της Εταιρείας Τέχνης “Ars Aeterna” σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου.

 

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι:  Ελισάβετ Μουτάφη, Ιωάννης Παπαζήσης, Στρατής Χατζησταματίου, Εριέττα Μανούρη, Δαυίδ Μαλτέζε, Πάρης Λεόντιος.

 

Η παράσταση θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε επιλεγμένα θέατρα  σε όλη την Ελλάδα.

 

Η προπώληση εισιτηρίων, ξεκίνησε από την viva.gr

 

Ισχύει ΠΡΟΣΦΟΡΑ  [από 10 ευρώ] για περιορισμένο αριθμό εισιτηρίων.

 

Στην «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, Ηλέκτρα και Ορέστης εκδικούνται για το φόνο του Αγαμέμνονα από την Κλυταιμνήστρα και τον Αίγισθο, πληρώνοντας το αίμα με αίμα.

 

Πρόκειται για μία πραγματικότητα ζοφερή. Ένα σύμπαν που βουλιάζει στην διαφθορά και την αδικία. Ένας κόσμος αντιηρωικός όπου τα πάντα έχουν ανατραπεί και η τάξη των πραγμάτων έχει διασαλευτεί επικίνδυνα. Σε αυτόν τον κόσμο, η Ηλέκτρα επιλέγει να αποτελέσει το μοναδικό κύτταρο ζωντανής συνείδησης που δεν θα πάψει να καταγγέλλει στο διηνεκές την ανηθικότητα και την υποκρισία. Η φωνή της αποτελεί μια γενναία και δυναμική πράξη ενεργητικής αντίστασης.  Αυτή η εμμονική προσκόλληση στις αρχές και τα ιδανικά της, θα φθείρει αναμφισβήτητα και την ίδια. Διαδηλώνει τον πόνο της στα πρόθυρα του παλατιού, μεταμορφώνεται σε ζωντανή Ερινύα για τους εγκληματίες και προσδοκεί ανυπόμονα την έλευση του σωτήρα αδερφού. Ο πόνος, το πένθος , η ακόρεστη δίψα της για εκδίκηση μοιάζουν να δημιουργούν ένα τοπίο κινούμενης άμμου που σιγά-σιγά την καταπίνει, όμως εκείνη αδυνατεί να πράξει διαφορετικά.

 

Το αινιγματικό και απροσδόκητο τέλος της τραγωδίας δεν προμηνύει κανένα ευτυχές τέλος, ούτε για την ηρωίδα ούτε για τα πάθη του οίκου της.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

 

Σκηνοθεσία ΛΙΛΛΥ ΜΕΛΕΜΕ

Μετάφραση ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΛΑΝΑΣ

Μουσική ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ

Σκηνικό ΜΙΚΑΕΛΑ ΛΙΑΚΑΤΑ

Κοστούμια ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΥΡΜΑ

Κίνηση  ΚΙΚΗ ΜΠΑΚΑ

Φωτισμοί ΜΕΛΙΝΑ ΜΑΣΧΑ

Βοηθός σκηνοθέτη ΠΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ

Βοηθός Μουσικού ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ

Βοηθός ενδυματολόγου ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΩΡΓΑΚΙΛΑ

Φωτογραφίες ΕΛΙΝΑ ΓΙΟΥΝΑΝΛΗ

Επικοινωνία ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ

Δ/νση - Οργάνωση Παραγωγής ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Οργάνωση περιοδείας  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΑΛΛΑ

Παραγωγή  

Ars Aeterna | Θέατρο του Νέου Κόσμου | 5η Εποχή

 

Παίζουν

Ηλέκτρα ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ

Ορέστης ΣΤΡΑΤΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΙΟΥ

Κλυταιμνήστρα ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΜΟΥΤΑΦΗ

Παιδαγωγός ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Χρυσόθεμις ΕΡΙΕΤΤΑ ΜΑΝΟΥΡΗ

Αίγισθος ΔΑΥΙΔ ΜΑΛΤΕΖΕ

Πυλάδης ΠΑΡΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ

 

Χορός

ΦΙΟΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, ΗΒΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΤΑΝΤΑΜΗ, ΔΑΝΑΗ ΠΟΛΙΤΗ, ΜΕΛΙΣΣΑΝΘΗ ΡΕΓΚΟΥΚΟΥ, ΑΡΕΤΗ ΤΙΛΗ

 

Προπώληση viva.gr και στα ταμεία των θεάτρων

Τιμές εισιτηρίων: 20 € | 17 € [ ανέργων, φοιτητικό, μαθητικό, άνω των 65, ΑΜΕΑ]   

ΠΡΟΣΦΟΡΑ εισιτήρια από 10 ευρώ για περιορισμένο αριθμό.                         

 

Επικοινωνία: Χριστίνα Μπάλλα | [email protected]

                     

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ

 

ΙΟΥΛΙΟΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΣ | ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

ΤΡΙΤΗ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΠΑΓΟΣ | ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑΣ | ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑΣ | ΒΕΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ ΔΕΛΦΟΙ | ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΥΝΙΧΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΑΤΡΑ | ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑΝΝΕΝΑ | ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΗΜ

ΤΡΙΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑ | ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΑ | ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΟΥΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΟΛΟΣ | ΘΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΛΟΥ «ΜΕΛΙΝΑ»

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ | ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑ | ΘΕΑΤΡΟ "ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ" (ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ)

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ | ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΝΕΑΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ ΑΡΓΟΣ | ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΓΟΥΣ

ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑ | ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑ | ΡΩΜΑΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΝΙΚΟΠΟΛΗΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗ | ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΒΑΛΑ | ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΒΑΛΑ | ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟ | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΥΡΙΟΥ

ΤΡΙΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑ | ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ | ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΗΛΙΔΑ | ΘΕΑΤΡΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΗΛΙΔΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΙΓΙΟ | ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΘΕΑΤΡΟ "ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ"

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ | 3o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ | ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

ΤΡΙΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ | ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟ | ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΩΦΙΛΗ-ΦΟΡΤΕΤΖΑ

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΧΑΝΙΑ | ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΤΑΦΡΟΥ

 (δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2023 | 10:33 pm


Βιωματικές δράσεις για την αναπηρία στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας

Εκπαιδευτικές δράσεις με αφορμή την αναπηρία πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 26/5 και τη Δευτέρα 29/5 στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας. Στα πλαίσια της διάχυσης του 3ετούς ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ “Li(eu)x που ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν μερικούς μήνες, οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες ευαισθητοποίησης ως προς τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα, αυτισμό ή τύφλωση.

 

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή επισκέφθηκαν το 2ο Γυμνάσιο οι: Χρήστος Παλληκαρίδης, φυσιοθεραπευτής, Ιωάννα Δαυίδ, εργοθεραπεύτρια και η Ανδρονίκη Σαμπρή, κοινωνική λειτουργός. Οι ειδικοί μίλησαν αναλυτικά στους μαθητές για την Κινητική Αναπηρία, τον Αυτισμό και τη Διαχείριση Περιπτώσεων.

 

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν δράσεις προσομοίωσης με την συμμετοχή των μαθητών στο γυμναστήριο του σχολείου όπως: Μετακίνηση ΑμεΑ από αμαξίδιο σε κάθισμα με χρήση άνω άκρων (άτομα με μηδενική βάδιση), συμπεριφορά συνοδού τυφλού ατόμου, κα.

 

Τη Δευτέρα, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεχίστηκε με την επίσκεψη του Μάκη Κρεμμύδα, προέδρου της περιφερειακής ένωσης τυφλών Αν. Μακεδονίας – Θράκης και του συλλόγου Α.ΜεΑ. Π.Ε.Καβάλας, της Βούλας Πανταζίδου, γραμματέως της περιφερειακής ένωσης τυφλών Αν. Μακεδονίας – Θράκης, της Γιώτας Πάνου, εκπαιδεύτριας κινητικότητας και προσανατολισμού και του Μενέλαου Δημογέροντα, μέλους Δ.Σ. του συλλόγου Α.ΜεΑ. Π.Ε.Καβάλας.

 

Μετά τις ομιλίες με θέμα την προσβασιμότητα των τυφλών ατόμων στην πόλη, πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις με τη συμμετοχή των μαθητών. Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά του σχολείου με καλυμμένα τα μάτια, έπαιξαν μπάλα με κουδουνάκι, γνώρισαν και χρησιμοποίησαν το μπαστουνάκι των τυφλών και έπαιξαν παιχνίδια.

 

Στο σχολείο προγραμματίζεται στο επόμενο χρονικό διάστημα, η επιδιόρθωση της ράμπας για την πρόσβαση των αναπηρικών αμαξιδίων, η χρήση της νοηματικής στα βίντεο του σχολείου και άλλες παρεμβάσεις στα πλαίσια της άρσης των αποκλεισμών και της συμπερίληψης.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2023 | 9:48 pm


Βράβευση των μαθητών της ExpertIN που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς Πληροφορικής

Βραβεύτηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Μαΐου 2023 οι μαθητές της ExpertIN που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς Πληροφορικής το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

 

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν:

 

- Η Αλκμήνη Γαϊταντζή για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Excel.

 

- Η Γεωργία Μαρουσιάδου για τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Word.

 

- Ο Νικόλαος Μπόσκος για τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Excel.

 

Το χρυσό μετάλλιο της Αλκμήνης Γαϊταντζή, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist, στη Florida των Η.Π.Α., είναι το πέμπτο συνεχόμενο που πήρε η Καβάλα τα τελευταία χρόνια.

 

Η σχολή ExpertIN της Καβάλας, κέρδισε την φετινή χρονιά και το Χρυσό μετάλλιο στο PowerPoint, με το Σωτήρη Κούρο, κάτοικο Παλλήνης Αττικής, καθώς επίσης και το Χάλκινο μετάλλιο με τον Αλέξανδρο-Αδάμ Λεκάκη κάτοικο Δράμας. Οι δύο μαθητές προετοιμάστηκαν εξ αποστάσεως από τον προπονητή της Εθνικής Ελλάδας Microsoft Office Specialist, Ασλανίδη Παναγιώτη. Η ExpertIN απαριθμεί πλέον 17 πανελλήνια μετάλλια μέσα σε 5 χρόνια.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2023 | 9:11 pm


Γ.Πασχαλίδης: Ορκωμοσία νέας Βουλής, έναυσμα νέου αγώνα για τις 25 Ιουνίου

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης παραβρέθηκε χθες στην ορκωμοσία της νέας Βουλής, όπως αυτή προέκυψε από τις εκλογές της 21ηςΜαΐου 2023, και δήλωσε:

 

«Αναλογιζόμενος την ιστορία της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά και την ευθύνη που αναλαμβάνει κανείς μετέχοντας σε αυτή τη διαδικασία, μόνο τιμή και συγκίνηση μπορεί να νιώσει.

 

Με το πέρας της διαδικασίας, βρεθήκαμε όλες και όλοι στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας όπου ομιλία απηύθυνε ο Πρόεδρος του Κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχαμε επίσης την ευκαιρία να τον συγχαρούμε για τη πολύ σημαντική αυτή νίκη αλλά και να ανταλλάξουμε ευχές με τους συναδέλφους* που επανεκλέγησαν.

 

Μετά από συγκεκριμένες διαδικασίες που θα τηρηθούν σήμερα, η Βουλή θα διαλυθεί και θα προκηρυχθούν οι εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.

 

Έτσι θα ξεκινήσει και επίσημα πλέον ένας ακόμη αγώνας που θα δώσει η Νέα Δημοκρατία, με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και ψυχραιμία, στοχεύοντας σε μια νέα τετραετίας αυτοδυναμίας.»

 

*Στη φωτό: Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Δημήτρης Κυριαζίδης, Χρήστος Κέλλας, Δημήτρης Καιρίδης, Δημήτρης Κούβελας.

 

Με εκτίμηση,

 

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2023 | 8:23 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας