Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Δράμα: Φωτιά σε δασική έκταση στο Παρανέστι

Φωτιά ξέσπασε στο Παρανέστι της Δράμας, το βράδυ της Παρασκευής (21/06).

 

Συγκεκριμένα, η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, όπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 3 οχήματα.

 

Παρά το προχωρημένο της ώρας, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και δύο αεροσκάφη.

 

φωτογραφία αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 10:38 pm


Καβάλα: Βρέθηκε ο 12χρονος που είχε χαθεί

Tο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενημέρωσε πως την Πέμπτη (20/06), χάθηκε στην Καβάλα ο 12χρονος Κοσμάς Κ.

 

Τελικά ο 12χρονος Κοσμάς, βρέθηκε την Παρασκευή (21/06) και είναι καλά στην υγεία του.

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 10:06 pm


Καβάλα: Πέθανε ο άνδρας που έχασε τις αισθήσεις του στην οδό Βενιζέλου

Ένας άνδρας λιποθύμησε ενώ κινούνταν στην οδό Βενιζέλου, στη συμβολή με την οδό Κουντουριώτου στην Καβάλα, το μεσημέρι της Παρασκευής (21/06). Δείτε φωτογραφίες και τι συνέβη ΕΔΩ.

 

Ο άνδρας που ήταν 55 ετών, οδηγούσε το όχημα του και αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ακινητοποίησε το αυτοκίνητο του στην οδό Βενιζέλου και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του. Περαστικοί κάλεσαν ασθενοφόρο, ενώ στο σημείο πήγε και η κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ. 

 

O δρόμος έκλεισε για λίγα λεπτά, με άνδρες της Τροχαίας να πηγαίνουν στο σημείο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

 

Ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 9:18 pm


Εξαφάνιση 12χρονου στην Καβάλα

Update: το αγόρι τελικά βρέθηκε, δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

 

 

Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», την Πέμπτη (20/06), χάθηκε στην Καβάλα ο 12χρονος Κοσμάς Κ.

 

Αναλυτικά το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει τα εξής:

 

“Στις 20/06/2024, μεσημεριανές ώρες, εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καβάλας, ο Κοσμάς Κ., 12 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου και άμεσα προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι που θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

 

Ο Κοσμάς Κ., 12 ετών, έχει ύψος 1,50 μ. και αδύνατος, έχει καστανόξανθα μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε κόκκινη μπλούζα, μαύρο σορτσάκι και μαύρα παπούτσια. Στο δεξί χέρι φορούσε βραχιόλι ταυτότητας, ασημένιο με μαύρο κορδόνι.

 

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-android και για Apple κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-apple

 

Παρακαλείσθε για τη δημοσίευση του Δελτίου Τύπου.

 

Σε ενδεχόμενη εύρεση του Κοσμά Κ., 12 ετών, θα ενημερωθείτε σχετικά με νέο Δελτίο Τύπου ώστε να αφαιρεθούν άμεσα οι αφίσες από όπου έχουν αναρτηθεί.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνει στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργάζεται επίσης με τα Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εύρεσή τους.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε ΚΑΘΕ παιδί που εξαφανίζεται στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο ΠΑΝΤΑ τον εντοπισμό και την επιστροφή κάθε παιδιού θύματος εξαφάνισης σε ασφαλές περιβάλλον.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/

 

Περισσότερες πληροφορίες: Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσες 116000» e mail: [email protected].”

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 8:36 pm


Παληό Καβάλας: Ένας ακόμη θάνατος στη θάλασσα…

Το πρωί της Παρασκευής (21/06) ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία «ΝΑΥΑΓΟΣ» στο Παληό Καβάλας, ένας 79χρονος άνδρας.

 

Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

Το πρωί της Παρασκευής ένας 36χρονος έχασε επίσης τη ζωή του σε παραλία της Κεραμωτής. Δείτε ΕΔΩ.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό του Παληού αναφέρει τα εξής:

“Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καβάλας, ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία «ΝΑΥΑΓΟΣ» Παληού Καβάλας, ένας 79χρονος ημεδαπός. 

 

Ο 79χρονος, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.”

φωτογραφία αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 7:57 pm


Αντιδράσεις για τις νέες ανεμογεννήτριες μεταξύ Δάσους Δαδιάς και Δέλτα Έβρου

Το σχέδιο γερμανικής εταιρείας για εγκατάσταση 41 ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή Σουφλίου, προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία WPD προτίθεται να εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες στην παραποτάμια περιοχή μεταξύ του Δάσους Δαδιάς και του Δέλτα Έβρου και περιμένει την έγκριση από το ελληνικό κράτος για την υλοποίηση της επένδυσης.

 

Η Ορνιθολογική Εταιρεία υποστηρίζει οτι η περιοχή αυτή είναι γνωστός μεταναστευτικός διάδρομος δεκάδων χιλιάδων πτηνών και η τοποθέτηση ανεμογεννητριών θα αποβεί μοιραία για τη μελλοντική παρουσία τους. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αυτό το έργο θα αποτελέσει "σαφέστατο φραγμό" στη μεταναστευτική διαδρομή, μαζί με άλλα παρόμοια έργα ανεμογεννητριών που επίσης περιμένουν έγκριση για να κατασκευαστούν.

 

Μάλιστα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις προβλέψεις των εταιρειών οτι θα εγκατασταθούν συστήματα αποτροπής πρόσκρουσης των πτηνών και με τη σειρά της τα ονομάζει "συστήματα εκδίωξης των πουλιών".

 

Ο χάρτης που συνοδεύει την ανακοίνωση, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Με πράσινο χρώμα εμφανίζονται τα σημεία που περιμένουν έγκριση για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες και με μωβ χρώμα αυτές που είναι ήδη εγκατεστημένες στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

πηγή: e-evros.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 7:21 pm


Θάνατος 36χρονου άνδρα σε παραλία της Κεραμωτής

Το πρωί της Παρασκευής (21/06), ένας 36χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του σε παραλία της Κεραμωτής.

 

Ο άνδρας ανασύρθηκε από τη θάλασσα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, χωρίς τις αισθήσεις του, και διαπιστώθηκε ότι έχασε τη ζωή του. 

 

Από τη Λιμενική Αρχή Κεραμωτής παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας–νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Λιμεναρχείου αναφέρει τα εξής:

“Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας για την ύπαρξη σορού ενός 36χρονου αλλοδαπού στην παραλία της Κεραμωτής Καβάλας. 

 

Ο άντρας ανασύρθηκε στην ακτή από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, ενώ στη συνέχεια η σορός αναγνωρίστηκε από τους οικείους του. 

 

Από τη Λιμενική Αρχή Κεραμωτής που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.”

φωτογραφία αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 6:40 pm


Μ.Α. Ορφανίου: Η μεγάλη επιστροφή ολοκληρώθηκε - Ο Μπάμπης Χρυσοστομίδης νέος προπονητής

Ο Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου ανακοίνωσε πως νέος προπονητής της ομάδας θα είναι ο Μπάμπης Χρυσοστομίδης.

 

Ο κ. Χρυσοστομίδης έχει μεγάλες επιτυχίες με τον σύλλογο, καθώς πανηγύρισε ως προπονητής μαζί του την άνοδο στη Γ’ Εθνική, ενώ παλαιότερα είχε παίξει στον Μέγα και ως ποδοσφαιριστής.

 

 

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

“Επέστρεψε Σπίτι του!

 

Σε παλαιότερες δημοσιεύσεις μας έχουμε αναφερθεί στην μεγάλη πορεία του μέσα στο ποδόσφαιρο και στις ένδοξες μέρες του, στο ξεκίνημα του, τότε σαν παίκτης του ΜΕΓΑ.

 

Στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας, έχει γραφτεί ανεξίτηλα πως με αυτόν στο τιμόνι ο ΜΕΓΑΣ κατάφερε αυτό που πολύ λίγες έχουν.

 

Την άνοδο δηλαδή από την Β' στην Α' και από την Α' στη Γ' Εθνική εν συνεχεία, συν μία πολύ καλή παρουσία την πρώτη χρονιά στα Εθνικά σαλόνια.

 

Ο πρωταθλητισμός είναι το αποτέλεσμα, και όχι ο αυτοσκοπός. 

 

Όταν υπάρχει αγάπη γι'αυτό που κανείς , όταν υπάρχει υγιές και καλό κλίμα, αυτό αντανακλά παντού. Και στο τέλος δεν γίνεται το αποτέλεσμα μόνο καλό να μην είναι.

 

Μαζί του, ποτέ δεν θέσαμε όρια, πάμε δυνατά, με πολύ όρεξη, με πολύ δουλειά, με ανανεωμένες εγκαταστάσεις και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο!!!

 

Μπάμπη Χρυσοστομίδη καλώς επέστρεψες με υγεία!!! Καλή επιτυχία, είμαστε δίπλα σου!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 6:18 pm


Εγκαίνια της έκθεσης κειμηλίων και φωτογραφιών για την παρουσία του ελληνικού στρατού στην Καβάλα - Φωτογραφίες

Το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης τεκμηρίων, κειμηλίων και φωτογραφιών, από την παρουσία του ελληνικού στρατού στην Καβάλα.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 1η Ιουλίου.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Σε μία γεμάτη από κόσμο αίθουσα πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου, στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Καβάλας, τα εγκαίνια της έκθεσης τεκμηρίων, κειμηλίων και φωτογραφιών που ανακαλούν στη μνήμη τις κορυφαίες στιγμές από την υπερεκατονταετή παρουσία του ελληνικού στρατού στην πόλη μας. 

 

Την κορδέλα των εγκαινίων, παρουσία εκπροσώπων πολιτικών αρχών και πολιτιστικών συλλόγων της Καβάλας, έκοψαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης και ο Διοικητής της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας, Υποστράτηγος, Ηλίας Κωστάκης. 

 

Ακολούθησε η ξενάγηση στον χώρο της έκθεσης από τον ιστορικό ερευνητή, Κώστα Παπακοσμά, ο οποίος παρουσίασε σπάνια ντοκουμέντα από την περίοδο της απελευθέρωσης της πόλης, ενώ αναφέρθηκε, επικαλούμενος συγκεκριμένα στοιχεία και γεγονότα, στη στενή σχέση που είχαν αναπτύξει διαχρονικά οι στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας μας, τόσο με τον Δήμο Καβάλας, όσο και με την τοπική κοινωνία, μέσα από τη διοργάνωση κοινών δράσεων και την κατασκευή έργων υποδομής.

 

Στον ίδιο χώρο (ΛΑΦΚ) προβάλλεται καθημερινά (μέχρι την 1η Ιουλίου), από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 19:00 έως τις 22:00, ένα πολύ ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ με τα σημαντικότερα εκθέματα της εν λόγω έκθεσης.

 

Επιμέλεια έκθεσης: Βασίλης Λωλίδης, δημοσιογράφος ΑΠΕ-ΜΠΕ”

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 5:40 pm


Στη Θάσο για το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Τουρσουνίδης

Στα Λιμενάρια της Θάσου απέδρασε οικογενειακώς ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, της Ξάνθης και της Εθνικής Ελλάδος, Γιώργος Τουρσουνίδης, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, φιλοξενούμενος στα τουριστικά καταλύματα του φίλου του, γνωστού ασφαλιστή στο νησί, Ματθαίου Μπετούνικου. 

 

Ο άλλοτε άσος των γηπέδων περιηγήθηκε στις πανέμορφες πλαζ του νησιού ενώ δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί και με τουρίστες που τον αναγνώρισαν στο sports bar που διατηρεί ο κ. Μπετούνικος.

 

Ο κ. Τουρσουνίδης ξεκίνησε το ποδόσφαιρο το 1988 στον ΠΑΟΚ όπου και παρέμεινε για δώδεκα ολόκληρα χρόνια, έχοντας συνολικά 261 συμμετοχές και 35 τέρματα στο πρωτάθλημα με την ομάδα του "Δικεφάλου του Βορρά".

 

Το 1999 μεταπήδησε στην Ξάνθη, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε μέχρι το 2001, όταν και σε ηλικία 31 ετών "κρέμασε" τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 5:11 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας