Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αγιασμός για τον ΑΟ Καβάλα στο "Ανθή Καραγιάννη" - Φωτογραφίες

Ο ΑΟ Καβάλα έκανε τον καθιερωμένο αγιασμό του, για την αρχή της νέας σεζόν, το Σάββατο (28/09), μία ημέρα πριν την πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση του, με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου.

 

Η ανακοίνωση των "Αργοναυτών" αναφέρει τα εξής:

 

Τελέστηκε σήμερα το πρωί ο καθιερωμένος Αγιασμός της ομάδας μας στο Ανθή Καραγιάννη.

 

Η διοίκηση, το τεχνικό επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές έδωσαν το παρών και έλαβαν τις ευχές για μια καλή σεζόν ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η τελευταία προπόνηση της ομάδας μας ενόψει της αυριανής αναμέτρησης κόντρα στον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 2:41 pm


Καβάλα: Μεταβολή του καιρού τις επόμενες μέρες

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας (που θα διατηρηθεί και τις επόμενες μέρες), την στροφή τον ανέμων σε δυτικούς - βόρειοδυτικούς και την ενίσχυση τους και τις πρόσκαιρες τοπικές βροχές και καταιγίδες.

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ

 

Την Κυριακή (29/9), από τις πρωινές ώρες, αναμένονται τοπικές νεφώσεις που προοδευτικά θα αυξάνονται.

 

Έτσι, τις μεταμεσημβρινές - πρώτες απογευματινές ώρες, αναμένεται πέρασμα βροχών και καταιγίδων που θα επηρεάσουν κυρίως τα ορεινά και τα βορειότερα τμήματα του Δήμου Καβάλας.

 

Στη συνέχεια αναμένεται σταδιακή βελτίωση, όμως μέχρι και τις βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές κατά περιόδους σε περιοχές κοντά στην θάλασσα.

 

Μετά το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάζει σταδιακή πτώση.

 

Την Δευτέρα η θερμοκρασία θα συνεχίσει να παρουσιάζει πτώση και θα πνέουν άνεμοι δυτικών διευθύνσεων εώς 4-6 μποφόρ.

 

Από την Τρίτη οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένιση και θα αποκτήσουν ξανά μεταβλητές διευθύνσεις.

 

Η θερμοκρασία μέχρι την Τετάρτη θα παραμείνει σε ελαφρώς χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Το επόμενο πιθανό πέρασμα βροχών εντοπίζεται το Σαββατοκύριακο.

Πηγή: Δήμος Καβάλας

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 2:23 pm


Ανοιχτά Ζυθοποιεία σε όλη τη χώρα 28 & 29 Σεπτεμβρίου

Σε θετική τροχιά κινείται η αγορά μπύρας με τους ρυθμούς ανάπτυξης να είναι υψηλότεροι σε σχέση με πέρυσι. Η αυξητική τάση ευνοείται από τον καλό καιρό και ενισχύεται από τον Τουρισμό και τις αθλητικές διοργανώσεις.

 

Όπως εξηγεί μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, Σοφοκλής Παναγιώτου «η χρονιά κινείται θετικά. Πρώτα απ' όλα ζούμε ένα παρατεταμένο καλοκαίρι που ευνοεί την κατανάλωση μπύρας, ενώ σημαντική είναι η ώθηση της κατανάλωσης από τον Τουρισμό. Συγκεκριμένα, στο εννεάμηνο του 2024 η αγορά κινείται με ρυθμό ανάπτυξης που προσεγγίζει διψήφια ποσοστά. Βέβαια είναι αρκετά επισφαλές ακόμα, να κάνουμε πρόβλεψη για την ανάπτυξη που θα παρουσιάσει ο κλάδος με την ολοκλήρωση του 2024, καθώς η περασμένη χρονιά μάς δίδαξε ότι το τελευταία τρίμηνο άλλαξε η τάση που είχε διαμορφωθεί στο εννεάμηνο. Μέχρι στιγμής τα πράγματα έχουν εξελιχθεί καλά, ελπίζουμε να συνεχιστεί η εικόνα έως το τέλος του έτους».

 

Εστιάζοντας στον Έλληνα καταναλωτή και τις αγοραστικές του συνήθειες, ο κ. Παναγιώτου σημειώνει ότι παρατηρείται συγκρατημένη κατανάλωση. «Η δύναμη του καταναλωτή έχει περιοριστεί. Καταναλώνει λιγότερο και επιλέγει φθηνότερα προϊόντα. Ωστόσο οι αυξημένες τουριστικές ροές βοήθησαν εφέτος στην περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου».

 

Αναφορικά με τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις του κλάδου, ο πρόεδρος της Ένωσης σημειώνει ότι η μεγαλύτερη είναι το ενεργειακό κόστος. «Το τελευταίο δίμηνο έχει αυξηθεί αδικαιολόγητα το κόστος της ενέργειας. Δυστυχώς τα μέτρα που λαμβάνονται δεν στηρίζουν τις επιχειρήσεις και κυρίως τις μικρομεσαίες» επισημαίνει.

 

Την ίδια ώρα, λύση σε χρόνια προβλήματα του κλάδου φαίνεται πως θα δώσει η επικείμενη ψήφιση του νέου νόμου που θα διέπει την μπύρα και ουσιαστικά θα αλλάξει το βασιλικό διάταγμα του 1922. «Είναι ένα πάγιο αίτημα το οποίο είχαμε και φαίνεται πλέον ότι ικανοποιείται. Θα ήθελα να επισημάνω ότι έλαβε χώρα μια ουσιαστική και εποικοδομητική διαβούλευση επτά ετών με τις αρμόδιες Αρχές για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει την μπύρα» επισημαίνει ο κ. Παναγιώτου.

 

Ένα επιπλέον πάγιο αίτημα που δεν φαίνεται, σύμφωνα με τον ίδιο, να ικανοποιείται προς το παρόν είναι το θέμα του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης. Όπως εξηγεί ο κ. Παναγιώτου, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει τον πέμπτο υψηλότερο συντελεστή ΕΦΚ ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ-27, κάτι που δεν συνάδει με την δύναμη του Έλληνα καταναλωτή και έχει ως αποτέλεσμα οι μπύρες να πωλούνται ακριβότερα από άλλες χώρες της Ευρώπης που έχουν χαμηλότερο ΕΦΚ.

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια οι ελληνικές μικροζυθοποιίες αυξάνονται. «Υπάρχει μια σημαντική ανάπτυξη» αναφέρει ο κ. Παναγιώτου. «Το 2009 υπήρχαν 7-8 μικροζυθοποιίες, ωστόσο σήμερα προσεγγίζουν τα 80 και αναπτύσσονται σε όλη την Ελλάδα με σημαντικές επενδύσεις. Ο συγκεκριμένος κλάδος είναι ζωντανός και αγωνίζεται να επιβιώσει μέσα σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον».

 

Ανοικτά τα Ζυθοποιεία σε όλη τη χώρα

 

Με αθρόα προσέλευση στα ζυθοποιεία σε όλη την επικράτεια που αποδεικνύει τη δίψα των καταναλωτών για ενημέρωση και γνώση πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο 28 και αύριο Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου η δράση «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2024».

 

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παναγιώτου, πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που στόχο έχει να φέρει τους καταναλωτές στα ζυθοποιεία, προκειμένου να εξοικειωθούν με τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, τις πρώτες ύλες και να έρθουν σε επαφή με τους ίδιους του ζυθοποιούς που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων. «Είναι μια πρωτοβουλία που εμπνεύστηκε από τον θεσμό "Ανοικτές Πόρτες" των Οινοποιείων που σημειώνει μεγάλη επιτυχία. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου τα τελευταία χρόνια είναι αφιερωμένο στους ζυθόφιλους και είμαστε για μια ακόμα χρονιά ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την θετική ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού. Πολλοί πιστεύουν ότι η μπύρα δημιουργείται από απρόσιτες βιομηχανίες με μυστικές συνταγές. Αντιθέτως, η ζυθοποιία όπως και η οινοποιία είναι δύο κλάδοι ανοιχτοί στον κόσμο. Πίσω από αυτούς υπάρχουν άνθρωποι, οράματα, μικρά success stories της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, και αναπτύσσονται ανθρώπινες σχέσεις. Θέλουμε ο κόσμος να κατανοήσει ότι η μπύρα δεν είναι απλά ένα αφρώδες δροσιστικό ποτό του καλοκαιριού. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη μπύρας που μπορούν να ικανοποιήσουν τις γευστικές ανάγκες των καταναλωτών κάθε εποχή και σε κάθε περίσταση. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς, που θεωρούμε ότι αυτή η πρωτοβουλία είναι μια γιορτή για τον κλάδο, που προάγει την κουλτούρα της μπύρας».

 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι πλέον έχει δημιουργηθεί στη χώρα ένας πυρήνας ζυθόφιλου κοινού ο οποίος μεγαλώνει συνεχώς και επιβάλλεται να υπάρχει διαρκής ενημέρωση και εκπαίδευση από την Ένωση. 'Άλλωστε, όπως αναφέρει ο ίδιος, η ανάπτυξη του κλάδου είναι συνδεδεμένη με τον ενημερωμένο καταναλωτή που αναζητά τη γνώση. «Στόχος μας είναι να ενημερωθεί ο Έλληνας καταναλωτής ότι η μπύρα που κατά 95% καταναλώνουμε στην Ελλάδα, παράγεται στη χώρα από μεγάλες ή μικρότερες εταιρείες. Είναι ένας κλάδος που συμβάλλει αποφασιστικά στην ελληνική οικονομία με 2.500 άμεσες θέσεις απασχόλησης και πολλές χιλιάδες έμμεσες θέσεις απασχόλησης. Ένας κλάδος που δεν έχει καθόλου φοροδιαφυγή και είναι απόλυτα συνεπής στις φορολογικές του υποχρεώσεις. Εξάλλου υπάρχει ο ΕΦΚ, επομένως οι έλεγχοι του κράτους είναι πιο στοχευμένοι. Το βασικότερο είναι να κατανοήσουν οι καταναλωτές ότι η μπύρα είναι το πιο ασφαλές προς κατανάλωση προϊόν καθώς δεν νοθεύεται».

 

Σημειώνεται ότι τα μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών άνοιξαν σήμερα ταυτόχρονα τις πόρτες τους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας διοργανώνοντας ξεναγήσεις και γευστικές δοκιμές με ελεύθερη είσοδο. Μέσα από την επίσκεψη στα ζυθοποιεία, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, να μάθουν για τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας και τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στη ζυθοποίηση, να συνομιλήσουν με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και κυρίως να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη μπύρας και να μάθουν ποια είναι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που τα κάνουν να ξεχωρίζουν.

 

Η είσοδος στα ζυθοποιεία και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν. Ωστόσο, για τις ξεναγήσεις και τις γευσιγνωσίες, ζητείται προεγγραφή ή/και τηρείται σειρά προτεραιότητας, λόγω περιορισμένων θέσεων σε ορισμένες περιπτώσεις. Για τον λόγο αυτό, συστήνεται η επικοινωνία του επισκέπτη απευθείας με το ζυθοποιείο που πρόκειται να επισκεφθεί, για να ενημερωθεί για το πλήρες πρόγραμμα, τη διαθεσιμότητα και τις ώρες λειτουργίας, προκειμένου να αποφευχθούν αναμονές και καθυστερήσεις.

 

Τα ζυθοποιεία-μέλη της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών που συμμετέχουν στη δράση είναι τα εξής: Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Αττική, Πάτρα, Θεσσαλονίκη), Elixi Μικροζυθοποιία (Δροσιά Χαλκίδας, Εύβοια), Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ (Λάρισα), Ικαριακή Ζυθοποιία (Ικαρία), Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης (Ηράκλειο Κρήτης), Κρητική Ζυθοποιία (Χανιά Κρήτης), Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο (Τήνος), Μικροζυθοποιία Local streets beer (Βόλος), Μικροζυθοποιία Septem (Ωρολόγιο Αυλωναρίου, Εύβοια), Ολυμπιακή Ζυθοποιία (Ριτσώνα Εύβοιας), Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη) και Siris Craft Brewery (Σέρρες).

 

Πηγή: ΑΠΕ - Μαρία Τσιβγέλη

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 1:11 pm


Στην Καβάλα ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος

Την Καβάλα, τη Δράμα και την Ξάνθη θα επισκεφθεί στο πλαίσιο της περιοδείας του υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος.

 

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, ο Παύλος Γερουλάνος, θα βρίσκεται στην Καβάλα Cafe Aparto, στη 1 το μεσημέρι. 

 

Σχετική ανακοίνωση στα κοινωνικά του δίκτυα αναφέρει:

 

Τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα βρίσκομαι στην Καβάλα, για να μιλήσουμε για την Αναγέννηση της πατρίδας μας, μέσα από την Αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ.

 

Καβάλα

 

13:00

 

Ελάτε να συζητήσουμε στο Cafe Aparto, Εθν. Αντιστάσεως 10.

 

Την ίδια ημέρα (30/9), το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 

18:00

Δράμα - Cafe Manton (πρώην Chocolat - Ξενία), Εθνικής Αμύνης 10

 

21:00

Ξάνθη - Κυβερνείο, Βασ. Σοφίας 7Α

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 12:17 pm


Δύο άνδρες με κάνναβη και κοκαΐνη συνέλαβε η ομάδα δίωξης ναρκωτικών της Δράμας

Πάνω από 9,5 κιλά κατεργασμένης κάνναβης, ποσότητα κοκαΐνης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και χρηματικό ποσό κατασχέθηκαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

 

Αναλυτικά, σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

 

Από αστυνομικούς της ω συνελήφθησαν χθες (27-9-2024) το απόγευμα, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με διακίνηση κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν δράστη να παραδίδει στον δεύτερο μία σακούλα με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), βάρους 4 κιλών και 281 γραμμαρίων.

 

Σε έρευνα που ακολούθησε σε οικία – χώρο απόκρυψης των ναρκωτικών, βρέθηκαν επίσης κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 5 κιλών και 378 γραμμαρίων, μία συσκευασία με κοκαΐνη βάρους 6,5 γραμμαρίων και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

 

Κατασχέθηκαν συνολικά 9 κιλά και 659 γραμμάρια κάνναβης, η ποσότητα κοκαΐνης, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ τη προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 11:58 am


Κατατέθηκε προς κύρωση στη Βουλή η 25ετής σύμβαση παραχώρησης υπηρεσιών της Αττικής Οδού

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών με τίτλο «Κύρωση Σύμβασης Παραχώρησης Υπηρεσιών για τη χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση της Αττικής Οδού».

 

Η σύμβαση υπογράφηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2024 μεταξύ, αφενός του Ελληνικού Δημοσίου και ΤΑΙΠΕΔ, αφετέρου της «Νέα Αττική Οδός Παραχώρηση Μονοπρόσωπη ΑΕ» και, εκ τρίτου, της «ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ΑΕ».

 

Η περίοδος παραχώρησης ορίζεται σε 25 έτη.

 

Το νομοσχέδιο θα τεθεί προς επεξεργασία στην κοινοβουλευτική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου την ερχόμενη Δευτέρα.

Πηγή: makthes.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 11:50 am


Προγραμματισμένες εργασίες εγκατάστασης δικτύου φυσικού αερίου στην Καβάλα

Προγραμματισμός εργασιών κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου της Enaon EDA στην πόλη της Καβάλας, για το χρονικό διάστημα από 01.10.2024 έως 15.10.2024:

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ

 

Εκσκαφή, εγκατάσταση αγωγού, επίχωση και ασφαλτική αποκατάσταση στις οδούς Καβαλιώτη και Σαππαίων, Κουντουριώτη, Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, Γαλλικής Δημοκρατίας και Καράνου.

 

ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ

 

Εκσκαφή, εγκατάσταση αγωγού, επίχωση και ασφαλτική αποκατάσταση στις οδούς Τ. Λάμπρου 1, Θ. Καβαλιώτου 15, Πρεβέζης 27 και σε κάθε άλλη θέση που θα υποδείξει ο ΚτΕ στο μεσοδιάστημα από 01.10.2024-15.10.2024.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 10:38 am


Δήμος Παγγαίου: «Πετώντας» πάνω από τη Γαληψό

Tο χωρίο Γαληψός του Δήμου Παγγαίου είναι επόμενο στη σειρά των βίντεο που δημιουργεί ο Simon Kranz.

 

Ο ίδιος περιγράφει το βίντεό του:

 

Θα ήθελα να μοιραστώ ένα νέο βίντεο για την περιοχή του Παγγαίου.

 

Το χωριό Γαληψός, που βρίσκεται πιο κοντά στην Παραλία Οφρυνίου, βρίσκεται στις ξηρές πλαγιές του χαμηλού τμήματος του Παγγαίου και περιβάλλεται από ελαιώνες.

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 10:03 am


Σωματείο εμποροϋπαλλήλων Καβάλας: “Η εργοδοσία της ΒΦΛ απειλεί τους εργαζομένους για να πάνε στον αγιασμό”

Το σωματείο εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων Καβάλας, αναφέρει πως η εργοδοσία των Λιπασμάτων απειλεί τους εργαζόμενους, και τους πιέζει να πάνε στον αγιασμό των εγκαταστάσεων το Σάββατο (28/09).

 

 

Η ανακοίνωση του σωματείου αναφέρει τα εξής:

“Δεν αφήνουν ερωτηματικά το πλήθος των αναφορών που έφτασε στο σωματείο μας για πρακτικές εξαναγκασμού εκ μέρους της εργοδοσίας της ΒΦΛ απέναντι στους εργαζόμενους, να βρίσκονται το Σάββατο 28/9 στον Αγιασμό που θα πραγματοποιηθεί μέσα στις εγκαταστάσεις.

 

Έφτασαν στο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες, να απειλούν εργαζόμενους, να απαιτούν να βρίσκονται στο χώρο εκτός ωραρίου και χωρίς να «χτυπήσουν» κάρτα (άρα ουσιαστικά να βρίσκονται στο εργοστάσιο για πάνω από 8 ώρες). Ασκήθηκε πίεση σε εργαζόμενους που έχουν ρεπό το Σάββατο να παρευρίσκονται υποχρεωτικά στον χώρο για τον Αγιασμό.

 

Θέλουμε να θυμίσουμε στην εργοδοσία της ΒΦΛ (γνωστή για τις πρακτικές τρομοκρατίας και μαζικών απολύσεων) ότι –όπως είναι δικαίωμα της να υποδέχεται όποιον θέλει- είναι και δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου το τι θα κάνει στο ρεπό του και στον ελεύθερο χρόνο του. 

 

Είναι δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου να επιλέξει το αν θέλει να συμμετάσχει στη μια ή στην άλλη εκδήλωση. Δεν μπορεί κανείς να το επιβάλλει με το ζόρι, πόσο μάλλον με απειλές και «παρουσιολόγια».

 

Τα προβλήματα μέσα και έξω από το εργοστάσιο για εργαζόμενους και κατοίκους της περιοχής είναι πολλά. Από εργατικά ατυχήματα και με θανατηφόρο το 2022, που συγκαλύπτονται, την κατάσταση συντήρησης των εγκαταστάσεων, την εντατικοποίηση, μέχρι τα ερωτήματα που γεννιούνται για την επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Υπάρχουν και όρια!

 

Μην περάσει ούτε σκέψη για εκβιασμούς και «επιπτώσεις» σε εργαζόμενους.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 10:16 pm


Μπάσκετ: Αρχίζει το ταξίδι της εφηβικής ομάδας της Αγίας Βαρβάρας στο “Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική”

Η εφηβική ομάδα μπάσκετ της Αγίας Βαρβάρας θα συμμετάσχει στο “Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική” που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

 

Είναι η πρώτη φορά που ομάδα της Περιφέρειας ΑΜΘ διεκδικεί μία θέση στην τελική φάση της διοργάνωσης.

 

 

Σχετική ανακοίνωση από την “Santa” αναφέρει τα εξής:

“Ξεκινάει το ταξίδι της εφηβικής μας ομάδας για το Rising Stars Εθνική Ασφαλιστική που διοργανώνει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης!!! 

 

Είναι η πρώτη φορά που δίνεται η δυνατότητα σε ομάδα της Περιφέρειας μας να διεκδικήσει μία θέση στην τελική φάση του πρωταθλήματος που συμμετέχουν ελληνικές και ξένες ομάδες , οι μικτές Βορρά και Νότου και η Εθνική Παίδων. Η ομάδα μας θα εκπροσωπήσει την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και θα διεκδικήσει μία θέση στην τελική σειρά!!!

 

Στο ΔΑΚ Σταυρούπολης, την Κυριακή 29/9 και ώρα 18.30 η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΚΑΣ Χαλκιδικής, ΚΑΟΧ Ευρώπη 87.  

 

 Ο αγώνας είναι νοκ άουτ και ο νικητής θα μπει σε όμιλο με τους νικητές των ζευγαριών 

 Λέω Μεσολογγίου-Καστοριά

 Πιερικός Αρχέλαος-Νεος Κεραυνός

 

Με το νικητή του ομίλου να μπαίνει στην ημιτελική φάση με τους νικητές ΕΚΑΣΘ 1 και ΕΚΑΣΘ 2. KAOX BC - Καλαθοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Χαλκιδικής.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 September 2024 | 9:42 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας