Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η Δόξα Αμυγδαλεώνα δεν θα αγωνιστεί στην Α’ ΕΠΣ Καβάλας αλλά στη Β’ ΕΠΣΚ

Η Δόξα Αμυγδαλεώνα ανακοίνωσε πως θα δηλώσει συμμετοχή για το πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Καβάλας, τη νέα αγωνιστική περίοδο.

 

Ο Αμυγδαλεώνας αν και σώθηκε πέρσι αγωνιζόμενος στην Α’ ΕΠΣΚ, τελικά αποφάσισε να παίξει φέτος στη Β’ ΕΠΣΚ.

 

Βάσει της προκήρυξης η ομάδα που θα πάρει τη θέση της Δόξας στην Α’ ΕΠΣΚ, είναι ο Άρης Πρίνου, που είχε ηττηθεί στο μπαράζ ανόδου ανάμεσα στους δεύτερους, των δύο ομίλων της Β’ ΕΠΣΚ πέρσι. Το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαριστεί η κατάσταση με το θέμα.

 

 

Η ανακοίνωση της Δόξας αναφέρει τα εξής:

“Η ομάδα μας μετά από ώριμη σκέψη αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας καθώς έχει ήδη ξεκινήσει και τον σχεδιασμό του ρόστερ για την νέα σεζόν.

 

Στόχος μας ήταν και είναι να δίνουμε χώρο και χρόνο κυρίως  σε νέα παιδιά αλλά και σε πιο έμπειρους που θέλουν να αθλούνται οργανωμένα μέσα σε πλαίσια και κανόνες που θέτουμε εμείς και όχι η “αγορά”.

 

Παράλληλα εκφράζουμε την ανησυχία μας για την ποδοσφαιρική “αγορά” του τοπικού μας ποδοσφαίρου και την τρομακτική εκτόξευση  εξόδων των σωματείων.

 

Τέλος ευχόμαστε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο σωματείο που θα καλύψει το κενό που αφήνουμε στην κατηγορία αλλά και σε όλες τις ομάδες που δίνουν βάση στις υποδομές και στις εγκαταστάσεις τους.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 5:15 pm


Καβάλα: Αναπαράσταση της άφιξης του λόχου Θασίων εθελοντών στην Καβάλα το 1913 - Φωτογραφίες

Το βράδυ της Τετάρτης (26/06), έγινε στην παραλία της Καβάλας, η αναπαράσταση της άφιξης του λόχου Θασίων εθελοντών, που συνέβαλαν καθοριστικά στην απελευθέρωση της Καβάλας στις 26 Ιουνίου του 1913.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

“Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης πλησίον της προτομής Κανάρη, στην παραλία της Καβάλας, η αναπαράσταση της άφιξης λόχου Θασίων εθελοντών, που συνέβαλαν κατά τρόπο καθοριστικό στην απελευθέρωση της πόλης μας, στις 26 Ιουνίου 1913. 

 

Στην παραπάνω εκδήλωση συμμετείχαν τα μέλη της Θασιακής Ένωσης Καβάλας και του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κηπουπόλεως - Καλαμίτσας Καβάλας "Η Αγία Ειρήνη", τα οποία, εκτός από την άψογη εκτέλεση του εν λόγω ιστορικού δρώμενου, παρουσίασαν, μετά την καθιερωμένη πομπή στο παραλιακό μέτωπο, διάφορους παραδοσιακούς χορούς της Θάσου. 

 

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, εκπρόσωποι αρχών, φορέων και συλλόγων της πόλης, καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Παρουσιαστής: Κώστας Λουκούμης”

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 4:44 pm


Αμφίπολη: Η μεγάλη «επιστροφή» της Σφίγγας

Ο τύμβος Καστά στην Αμφίπολη θα επανακτήσει τα αυθεντικά τμήματά του μετά τις χθεσινές γνωμοδοτήσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

 

«Κατάματα» θα κοιτάζει τους επισκέπτες του ταφικού τύμβου Καστά στην Αμφίπολη η πανέμορφη Σφίγγα, καθώς το μαρμάρινο κεφάλι της πρόκειται να τοποθετηθεί ξανά στη θέση όπου βρισκόταν πριν από 24 αιώνες. 

 

Στην αρχική τους θέση θα «φυτρώσουν» και πάλι τα φτερά της – τα οποία βρέθηκαν κομματιασμένα ακόμη και εκτός του εντυπωσιακού περιβόλου του ταφικού μνημείου –, ενώ μισάνοιχτη η βαριά δίφυλλη και υπερμεγέθης θύρα θα επιτρέπει μια ματιά στον τελευταίο θάλαμο του μνημείου, εκεί όπου η ταφική θήκη με τα οστά των νεκρών θα επενδυθεί με μια ιδιαίτερα ενισχυμένη μεταλλική θήκη.

 

Απαλλαγμένο σε μεγάλο ποσοστό από τα μεταλλικά υποστυλώματα που το συγκρατούσαν εσωτερικά και το καθιστούσαν αδιάβατο και με το προστώο – κέλυφος προστασίας της εισόδου να έχει ήδη ολοκληρωθεί, το ταφικό μνημείο θα επανακτήσει τα αυθεντικά τμήματά του έπειτα από ομόφωνες χθεσινές διαδοχικές γνωμοδοτήσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου. 

 

Κίνηση που βάζει τέλος σε μια μακρά συζήτηση σχετικά με το αν θα πρέπει να τοποθετηθούν αντίγραφα στη θέση τους και τα πρωτότυπα να φιλοξενηθούν σε μουσειακό χώρο.

 

 

Μισάνοιχτη πόρτα

 

Η δίφυλλη μαρμάρινη πόρτα – από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί ως τώρα στη Μακεδονία και η οποία οδηγούσε στον τέταρτο χώρο όπου βρέθηκε ταφική θήκη με κατάλοιπα τουλάχιστον πέντε νεκρών –, αν και βαριά πληγωμένη, θα επιστρέψει στην αρχική της θέση. 

 

Το δεξί της φύλλο είχε δεχτεί χτυπήματα από βαρύ αντικείμενο – στην προσπάθεια των τυμβωρύχων να συλήσουν τον τάφο –, με αποτέλεσμα να έχει θρυμματιστεί το κατώτερο μέρος της. 

 

Τα θραύσματα ωστόσο έχουν εντοπιστεί στο σύνολό τους και αφού επιληφθούν οι συντηρητές, με τη βοήθεια ειδικού μεταλλικού νάρθηκα, θα επιστρέψουν στο μνημείο. 

 

Θα μείνει δε ανοιχτή σε γωνία 60 μοιρών ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δουν το εσωτερικό του ταφικού θαλάμου, στο οποίο ενδέχεται ωστόσο να μην έχουν πρόσβαση. 

 

Κι αυτό διότι προς το παρόν δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα μπορούν να φτάσουν ως εκεί καθώς δεν έχει αποφασιστεί αν θα επιτρέπεται η διάβαση πάνω από το ψηφιδωτό δάπεδο με την παράσταση της Αρπαγής της Περσεφόνης, εφόσον δεν έχει βρεθεί προς το παρόν αποδεκτή λύση. 

 

Η πρόταση περί γυάλινου δαπέδου δεν τυγχάνει ευρείας αποδοχής, επειδή, όπως αναφέρθηκε, συγκρατεί την υγρασία.

 

 

Η πώρινη ταφική θήκη, που βρίσκεται σε βάθος 2,5 μ. από τη στάθμη του δαπέδου του τάφου (μήκους 4 μ. και πλάτους 1,5 μ.) στον τελευταίο θάλαμο, θα επενδυθεί με μια μεταλλική κατασκευή από χάλυβα, η οποία αποτελείται από τρία τμήματα και θα φέρει νευρώσεις. Κρίνεται δε, σύμφωνα με τη μελέτη, κατάλληλη για να απορροφά τις μεγάλες ωθήσεις και τα φορτία που δέχεται το σημείο.

 

 

Συμπλήρωμα στα φτερά

 

Οι μαρμάρινες Σφίγγες – προστάτιδες του ταφικού μνημείου θα επανακτήσουν τα φτερά τους, ενώ τα τμήματα που λείπουν θα συμπληρωθούν με τεχνητό λίθο, ο οποίος στο εσωτερικό του θα φέρει την ημερομηνία της αναστήλωσης. 

 

Τόσο το κεφάλι της δεξιάς Σφίγγας όσο και τα ακρωτηριασμένα σήμερα φτερά και των δύο μυθικών τεράτων θα στηριχθούν με ειδικό μεταλλικό φορέα προσαρμοσμένο στους αρχαίους γόμφους, χωρίς να χρειαστεί να «τραυματιστούν» επιπλέον τα αρχαία μέλη. 

 

Και η πρώτη εικόνα που θα έχουν οι επισκέπτες του τύμβου θα είναι πολύ κοντά σε εκείνη που είχαν όσοι τον αντίκριζαν την εποχή της δημιουργίας του – το 300 π.Χ., με απόκλιση 20 χρόνων, όπως έδειξε μέτρηση με C14 που έγινε σε μονωτικό υλικό το οποίο εντοπίστηκε στο εξωτερικό του μνημείου. 

 

Κι αυτό διότι μετά τις εργασίες αποκατάστασης της γεωμετρίας του θα έχει τελικό ύψος όπως στην αρχαιότητα, 23 μ., ενώ λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση του πρανούς που βρίσκεται, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, σε «οριακή ισορροπία», με τη διαμόρφωση ενός ειδικού αναβαθμού που θα ενισχύει την προστασία του περιβόλου από τις ωθήσεις και θα συμβάλλει στην απορροή των υδάτων. 

 

Η πραγματοποίηση των έργων προγραμματίζεται να ξεκινήσει άμεσα καθώς θα προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών.

 

 

πηγή: tanea.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 4:12 pm


Θάσος: φαύλος κύκλος στην Αλυκή –ανοίγουν παράνομα τα σφραγισμένα μαγαζιά τους μέχρι να τους τα ξανασφραγίσουν

Έναν άνδρα ελληνικής καταγωγής συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές Λιμεναρίων στη Θάσο ο οποίος, ως προσωρινά υπεύθυνος, λειτουργούσε παρανόμως κατάστημα εστίασης στην Αλυκή.

 

Το κατάστημα είχε σφραγιστεί από την αρμόδια αρχή γιατί δεν είχε προσαρμοστεί με τις οδηγίες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας.

 

Επιπλέον αναζητείται η ιδιοκτήτρια του καταστήματος η οποία δεν τήρησε τους όρους της σφράγισης.

 

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω περιοχή στην Αλυκή είναι χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογικός χώρος. Το 2017 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας είχε εντοπίσει παρανομίες εντός τους αρχαιολογικού χώρου από τις ταβέρνες και τα beach bar που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

 

Παρανομίες όπως σκέπαστρα ή επεκτάσεις που αλλοίωναν το ύφος του αρχαιολογικού χώρου. Η υπηρεσία είχε θέσει συγκεκριμένους όρους προκειμένου να επιτρέψει στα 7 καταστήματα να λειτουργούν μέσα στην Αλυκή.  

 

Οι 6 από τους 7 καταστηματάρχες δεν συμφώνησαν να συμμορφωθούν και επέλεξαν τη δικαστική οδό για να δικαιωθούν. Ο ένας από τους 7 καταστηματάρχες που συμμορφώθηκε είναι και ο μοναδικός που έχει άδεια νόμιμης λειτουργίας.

 

Για τους υπόλοιπους έξι ο νόμος επιβάλλει τη σφράγιση εφόσον δεν κατέχουν άδεια λειτουργίας. Δεν είναι λίγες οι φορές που από το 2018 τα καταστήματα αυτά σφραγίζονται από την αρμόδια αρχή και επιβάλλονται πρόστιμα. Οι καταστηματάρχες ωστόσο δεν φαίνεται να συμμορφώνονται αφού ανοίγουν τις επιχειρήσεις τους και συνεχίζουν να δουλεύουν μέχρι να τους τις ξανασφραγίσουν Κ.Γ

 

Συγκεκριμένα το δελτίο Τύπου της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

 

Συνελήφθη την 26-6-2024 το μεσημέρι, σε παραλιακή περιοχή της Θάσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Λιμεναρίων Θάσου ένας ημεδαπός, διότι ως προσωρινά υπεύθυνος λειτουργούσε κατάστημα,  στερούμενος σχετικής γνωστοποίησης από την αρμόδια αρχή, ενώ αναζητείται ημεδαπή – ιδιοκτήτρια του καταστήματος, καθόσον είχε παραβιάσει τη σφραγίδα που είχε τεθεί στο κατάστημα από την αρμόδια αρχή, διενεργώντας δραστηριότητα με τη λειτουργία του καταστήματος χωρίς την έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, καθώς η εν λόγω περιοχή είναι χαρακτηρισμένη ως αρχαιολογικός χώρος. Ενεργείται προανάκριση από τον Αστυνομικό Σταθμό Λιμεναρίων Θάσου.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 2:53 pm


ΤΕΕ: η συνεργασία Ορμής-Μηχανικών Δράμας άφησε εκτός την πρώτη σε δύναμη ΔΚΜ

Συγκροτήθηκαν σε Σώμα τα όργανα του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ ΑΜ μετά την πρόσφατη εκλογική διαδικασία.

 

Ο Σωτήρης Λαζαρίδης παραμένει πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής.

 

Αυτή τη φορά η παράταξη του «ΟΡΜΗ» συνεργάστηκε με την παράταξη «Μηχανικοί της Δράμας», αφήνοντας εκτός την πρώτη δύναμη στις πρόσφατες εκλογές Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες η παράταξη Λαζαρίδη (ΟΡΜΗ) από την αρχή είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο συνεργασίας με την παράταξη Παυλίδη (ΔΚΜ) και είχε απευθυνθεί στους μηχανικούς από τη Δράμα προκειμένου να συγκροτηθεί η διοικούσα επιτροπή.

 

Αποφασίστηκε τελικώς πρόεδρος για δύο χρόνια να είναι ο Σωτήρης Λαζαρίδης και μετά τα δύο χρόνια το τιμόνι του ΤΕΕ ΑΜ να αναλάβει μηχανικός από την παράταξη «Μηχανικοί της Δράμας». Το ίδιο μοντέλο δηλαδή που εφαρμόστηκε την περασμένη τετραετία στο ΤΕΕ ΑΜ όπου για τρία χρόνια πρόεδρος ήταν ο Απόστολος Παυλίδης και τον ενάμιση χρόνο, ο Σωτήρης Λαζαρίδης.

 

Μόνο που αυτή τη φορά ο επικεφαλής της ΟΡΜΗΣ επέλεξε να συνεργαστεί με την παράταξη από τη Δράμα, αντί για την παράταξη από την Καβάλα.

 

Κάτι που έχει γίνει και στο παρελθόν ωστόσο αυτή τη φορά υπήρχε η εναλλακτική της συνεργασίας μεταξύ δύο Καβαλιωτών που τελικά δεν προέκυψε. Κ.Γ

 

Επί της διαδικασίας 

 

 

Κατά τη Συνεδρίαση της νέας Αντιπροσωπείας, που προέκυψε από τις εκλογές της 19ης Μαίου, την Τετάρτη 26.06.2024, συγκροτήθηκαν, κατόπιν των σχετικών αρχαιρεσιών, τα νέα όργανα Διοίκησης του ΤΕΕ-Ανατολικής Μακεδονίας ως εξής:

 

Αντιπροσωπεία:

 

Πρόεδρος: Τσάλτας Κλεάνθης (Πολιτικός Μηχανικός)

Αντιπρόεδρος: Ακτσόγλου Δέσποινα (Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης)

Γραμματέας: Χατζημανώλης Κων/νος (Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός)

 

Διοικούσα Επιτροπή:

 

Πρόεδρος: Λαζαρίδης Σωτήρης (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός)

Αντιπρόεδρος: Παράσχου Κων/νος (Πολιτικός Μηχανικός)

Γραμματέας: Ασημής Σταμάτης (Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης)

Μέλη: Χόης Στυλιανός (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός)

Εφραιμίδης Αναστάσιος (Πολιτικός Μηχανικός)

Παυλίδης Απόστολος (Ηλεκτρολόγος Μηχανικός)

Τσιαμπούσης Αλέξανδρος (Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός)

Νάστος Γεώργιος (Μηχανικός Χωροταξίας & Περιφ. Ανάπτυξης)

Μακρής Βασίλειος (Πολιτικός Μηχανικός)

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 1:34 pm


Οι γονείς περίμεναν στο ραντεβού την διευθύντρια εκπαίδευσης ΑΜΘ αλλά δεν ήρθε γιατί ήταν άρρωστη

Διαψεύδει τα σενάρια περί συνδιδασκαλίας στην Α και τη Β τάξη στα δημοτικά σχολεία όπου οι μαθητές είναι κάτω από 25 η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Αθανασία Γαϊτανίδου. 

 

 

Μιλάει μόνο για συγχωνεύσεις τμημάτων των ίδιων τάξεων και για εξατάξια σχολεία μαζί με τον διευθυντή της κάθε σχολικής μονάδας στην τάξη. 

 

Σήμερα το πρωί ήταν να γίνει συνάντηση της περιφερειακής διευθύντριας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Μαρία Κοσμίδου και της διευθύντριας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας με την ένωση γονέων Καβάλας αλλά και εκπροσώπους συλλόγων γονέων από σχολεία από Θάσο, Παγγαίο και Νέστο. 

 

Γονείς και κηδεμόνες περίμεναν την περιφερειακή διευθύντρια εκπαίδευσης για να διαμαρτυρηθούν με αφορμή τα όσα ακούγονται για τις συνδιδασκαλίες των τάξεων. 

 

Θα τη συναντούσαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Τελικά η κ. Κοσμίδου δεν φάνηκε στη συνάντηση γιατί όπως είπε ήταν άρρωστη. 

 

Έξω από τη βιβλιοθήκη είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 60 γονείς από τους οποίους ζητήθηκε αιφνιδιαστικά να μεταβούν στη Νομαρχία στο γραφείο της διευθύντριας πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας.

 

Στη συνάντηση ήταν και ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, ενώ συμμετείχε με βιντεοκλήση και η κ. Κοσμίδου. 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 12:18 pm


Έφτασε στην Καβάλα το Celebrity Infinity – νεκρός εντοπίστηκε στην καμπίνα του ένας άνδρας μέλος του πληρώματος

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου βρίσκεται έξω από το κεντρικό λιμάνι της Καβάλας το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity.

 

Είναι η δεύτερη φορά που επισκέπτεται την Καβάλα φέτος. 

 

Στο μεταξύ μια δυσάρεστη είδηση είδε το φως της δημοσιότητας από την ώρα της άφιξης του πλοίου.

 

Νεκρός εντοπίστηκε στην καμπίνα του ένας άνδρας ετών μέλος του πληρώματος από την Ινδονησία.

 

Το θάνατός του διαπιστώθηκε στη διάρκεια του ταξιδιού του πλοίου από τη Θεσσαλονίκη στην Καβάλα.

 

Το πτώμα του άνδρα μεταφέρεται στον ιατροδικαστή Κομοτηνής για νεκροψία – νεκροτομή.

 

Να σημειωθεί ότι το πλοίο μεταφέρει πάνω 2.300 επιβάτες,

 

Το κρουαζιερόπλοιο θα αναχωρήσει σήμερα νωρίς το απόγευμα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 9:40 am


ΤΕΕ ΑΜ: πρόεδρος και πάλι ο Σωτήρης Λαζαρίδης

Συγκροτήθηκαν σε Σώμα τα όργανα του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ ΑΜ μετά την πρόσφατη εκλογική διαδικασία.

 

Ο Σωτήρης Λαζαρίδης παραμένει πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής.

 

Αυτή τη φορά η παράταξη του «ΟΡΜΗ» συνεργάστηκε με την παράταξη «Μηχανικοί της Δράμας».

 

Ο Σωτήρης Λαζαρίδης θα είναι πρόεδρος για δύο χρόνια και το υπόλοιπο ο πρόεδρος θα προέρχεται από την παράταξη «Μηχανικοί της Δράμας».

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 9:25 am


Ευρεία σύσκεψη για την πυροπροστασία της Μακεδονίας και της Θράκης σήμερα

Ευρεία σύσκεψη για την πυροπροστασία της Μακεδονίας και της Θράκης σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου.

 

Η σύσκεψη συγκαλείται από τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Κωνσταντίνο Γκιουλέκα, και στοχεύει στην ενίσχυση του συντονισμού και της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων

 

Μεταξύ άλλων συμμετέχουν 

 

Ο περιφερειάρχης: Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης 

 

Οι δήμαρχοι Μακεδονίας και Θράκης

 

Η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, των Δασαρχείων, των Υγειονομικών Περιφερειών, του ΕΚΑΒ, της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ Μακεδονίας και Θράκης.

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 7:55 am


ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: Στις 29 & 30 Ιουνίου η παράσταση “Τα όνειρα αυτών που δεν κοιμούνται ή η χώρα των ευχών”

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζει το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 21:00, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση που προέκυψε από το εφηβικό εργαστήριο What if?? Vol.2 «Τα όνειρα αυτών που δεν κοιμούνται ή η χώρα των ευχών».

 

 

Σχετική ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ αναφέρει τα εξής:

“Τα όνειρα αυτών που δεν κοιμούνται ή η χώρα των ευχών Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου στις 21.00.

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζει το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουνίου στις 21.00, στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση που προέκυψε από το εφηβικό εργαστήριο What if?? 

 

Vol.2 «Τα όνειρα αυτών που δεν κοιμούνται ή η χώρα των ευχών».

 

Τι συμβαίνει όταν προετοιμαζόμαστε συνεχώς για εξετάσεις; Και μάλιστα για τις πανελλήνιες;

 

Τι κάνουμε όταν το άγχος μας, οι φόβοι μας και οι ανασφάλειές μας, μας κατακλύζουν και πρέπει ταυτόχρονα να αποδώσουμε στο μέγιστο δυνατό;

 

Πώς γίνεται να τα συνδυάσουμε όλα; Και τι θα γίνει επιτέλους με τις ευχές και τις επιθυμίες μας;

 

Οι απαντήσεις μπορεί να κρύβονται στον ονειρικό κόσμο της χώρας των ευχών, μια χώρα που δημιουργήθηκε από την αρχή και εξ ολοκλήρου από τη φαντασία της ομάδας των εφήβων, που ξέρουν καλύτερα από συνεχείς δοκιμασίες.

 

Η ομάδα: Παπαδόπουλος Ιάσονας Παναγιώτης, Δημητριάδου Στέλα, Γιάννου Ελένη, Κοκοβίδου Χριστίνα Κυριακή, Τσακιράκη Κατερίνα, Γιαννάκη Σοφία, Σαΐνη Νικολέττα Λουκία, Κατσικαλάκη Ραφαηλία, Μανιού Ελένη, Γεωργιάδου Ελευθερία, Πρεπόνη Λήδα, Γκόρδη Ελισάβετ, Ραφαήλ Μαρία, Αγδαλή Άννα, Μέλιου Σωτηρία Παρασκευή, Συμεωνίδου Αναστασία, Αϊβαζίδου Ελένη Αλεξάνδρα, Κούτρας Χρήστος, Σεϊτανίδου Γεύση, Δεβελέγκα Μελίνα, Κυράτσου Εβελίνα, Κατιρλιώτη Λυδία με την πολύτιμη βοήθεια της Ανδρονίκης Πολυχρονίδου και του Μάριου Μακρή, υπό την εμψύχωση της Μαρίνας Τσελεπή.

 

Μουσικοί: Γιώργος Σεχλίδης και Δημήτρης Αποστολίδης (Acid Plato). Τα όνειρα αυτών που δεν κοιμούνται ή η χώρα των ευχών Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Ιουνίου στις 21.00. Είσοδος ελεύθερη (με δελτία εισόδου).

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 (10.00-14:00).”

 

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2024 | 10:58 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας