Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου για τον πνιγμό του Ρουμάνου τουρίστα στη Σκάλα Ποταμιάς

Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου για τον πνιγμό του 39χρονου Ρουμάνου τουρίστα στην παραλία της ευρύτερης περιοχής της Σκάλας Ποταμιάς [βλέπε ΕΔΩ].

 

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας 37χρονος αλλοδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή ¨ΣΚΑΛΑ ΠΟΤΑΜΙΑΣ¨ της Θάσου.

 

Ο 37χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θράκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

 

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 12:25 pm


Κυκλοφόρησε σήμερα το νέο βίντεο κλιπ του Θάσιου μουσικού Nilond

Κυκλοφόρησε σήμερα, Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, το νέο βίντεο κλίπ του Nilond.

 

Ο Nilond, είναι μουσικοσυνθέτης από την Θάσο.

 

Ακούστε το τραγούδι του παρακάτω:

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 11:51 am


Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου για τον πνιγμό Πολωνού στην Τρυπητή

Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου για τον πνιγμό του Πολωνού τουρίστα στην Τρυπητή της Θάσου. [βλέπε ΕΔΩ]

 

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, ένας 68χρονος αλλοδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή ¨ΤΡΥΠΗΤΗ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ¨ της Θάσου.

 

Ο 68χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Πρίνου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

 

Η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θράκης για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής. Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 11:13 am


1ο Γυμνάσιο Καβάλας: Δώρισαν χρήματα στον σύλλογο γονέων παιδιών με αυτισμό

Δωρεά ενός χρηματικού ποσού έκανε η Γ’ τάξη του 1ου Γυμνασίου Καβάλας στον σύλλογο γονέων Παιδιών με Αυτισμό.

 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές συγκέντρωσαν χρήματα από μια σειρά δραστηριοτήτων.

 

Αναλυτικά, το σχολείο αναφέρει:

 

Μαθητές της Γ' Τάξης του 1ου Γυμνασίου Καβάλας Προσφέρουν Χρηματική Δωρεά στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Αυτισμό

 

Με μεγάλη χαρά και περηφάνεια, ανακοινώνουμε ότι οι μαθητές της Γ'Γυμνασίου του σχολείου μας πραγματοποίησαν μια σημαντική χρηματική δωρεά στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Αυτισμό.

 

Η δωρεά συγκεντρώθηκε μέσω μιας σειράς δραστηριοτήτων που οργανώθηκαν από τους μαθητές.

 

Με την αμέριστη υποστήριξη των γονέων, των καθηγητών και της ευρύτερης κοινότητας, κατάφεραν να συγκεντρώσουν το ποσό των 250 ευρώ.

 

Το ποσό παραδόθηκε στον υπεύθυνο του καταστήματος welcome stores Αφοι Ξανθόπουλοι.

 

Η πρωτοβουλία αυτή όχι μόνο δείχνει την ευαισθησία και το αίσθημα ευθύνης των νέων απέναντι στην κοινωνία, αλλά και αναδεικνύει την αξία της συλλογικής προσπάθειας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.

 

Ο σύλλογος Γονέων Παιδιών με Αυτισμό θα χρησιμοποιήσει τη δωρεά για τον εξοπλισμό του νέου χώρου που ετοιμάζει.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 10:33 am


ΕΛΜΕ Καβάλας: Ζητά εξασφαλισμένα και ίσα δικαιώματα για τις έγκυες αναπληρώτριες εκπαιδευτικούς

Για την άδεια μητρότητας που δεν δικαιούνται οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί μιλάει η ΕΛΜΕ Καβάλας

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

 

Ο Πρωθυπουργός, κ. Μητσοτάκης, με ένα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 20 Απρίλη, μας ενημέρωνε πως «όλες οι μανάδες, ανεξαρτήτως το πού εργάζονται, λαμβάνουν κρατική στήριξη για 9 μήνες».

 

Ξέχασε να πει πως σε αυτές δεν περιλαμβάνονται οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί.

 

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα:

 

μία αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που είναι έγκυος δικαιούται εκτός από τους 2 μήνες άδειας τοκετού και τους 2 μήνες άδειας λοχείας,

 

μόνο 3,5 μήνες άδεια ανατροφής τέκνου, την ίδια ώρα που και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα πλέον η άδεια ανατροφής τέκνου είναι 9 μήνες.

 

Για να φτάσει το 9μηνο, η μόνη δυνατότητα που υπάρχει είναι να λάβει μετά την άδεια λοχείας και μετά την άδεια ανατροφής τέκνου μία γονική άδεια 4 μηνών, που όμως είναι άνευ αποδοχών.

 

Επίσης, οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί δεν δικαιούνται άδεια επαπειλούμενης κύησης και αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν την αναρρωτική τους άδεια.

 

Τα επιδόματα τοκετού και λοχείας δίνονται υπό την προϋπόθεση να έχει συμπληρωθεί ένας απαραίτητος αριθμός ενσήμων, θέτοντας εκτός περιπτώσεις γυναικών που εργάστηκαν μόνο μία χρονιά ως αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί.

 

Αν λάβουμε υπόψη το γερασμένο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων μας και το γεγονός ότι κυρίως οι αναπληρώτριες μπορούν να κυοφορήσουν, αντιλαμβανόμαστε πως τέτοιου είδους εξαιρέσεις συμβάλλουν στην όξυνση του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.

 

Η ΕΛΜΕ Καβάλας απαιτεί:

 

•  9μηνη άδεια των αναπληρωτριών για την ανατροφή τέκνου.

 

•  Εξασφαλισμένα δικαιώματα στις αναπληρώτριες με επαπειλούμενη κύηση.

 

•  Επίδομα μητρότητας σε μη μισθωτές μητέρες για όσο διάστημα δεν εργάζονται.

 

• Εξίσωση των αδειών των μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:43 am


Στον ιατροδικαστή στην Αλεξανδρούπολη θα σταλεί το κρανίο που βρέθηκε στη Θάσο

Στον ιατροδικαστή της Αλεξανδρούπολης θα αποσταλεί το κρανίο που ανακάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα τουρίστας στην παραλία του Παχύ στη Θάσο. 

 

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές ήταν πολύ καιρό στη θάλασσα ενώ δεν αποκλείεται να έχει παρασυρθεί από νεκροταφείο της περιοχής. 

 

Ο ιατροδικαστής θα ρίξει φως στην υπόθεση. Σε περίπου έναν μήνα θα είναι σε θέση να πει αν ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα και στη συνέχεια μέσω του DNA να εντοπιστεί η ταυτότητα του. 

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 8:14 am


Voyager Of The Seas: το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έφτασε ποτέ στην Καβάλα για πρώτη φορά στο λιμάνι της

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που προσέγγισε ποτέ την Καβάλα κατέπλευσε λίγο μετά τις 7:00 το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου στο λιμάνι της Καβάλας.

 

Πρόκειται για το Voyager Of The Seas το οποίο μεταφέρει 4.000 τουρίστες μαζί με το πλήρωμα.

 

Το πλοίο δεν προσέγγισε στο λιμάνι λόγω του τεράστιου μεγέθους του. Παρέμεινε αρόδο και οι επιβάτες του κατέβηκαν με μικρά σκάφη που διαθέτει το κρουαζιερόπλοιο.

 

Φωτό Άσπα Διονυσσάτου

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 7:47 am


“Εικόνα εγκατάλειψης σε αρκετές περιοχές της Θάσου - Ο Δήμος δεν κάνει καμία προσπάθεια για να ενισχυθεί με προσωπικό”

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου σε ανακοίνωση της τονίζει πως υπάρχει εικόνα εγκατάλειψης σε αρκετές περιοχές του νησιού. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που αφορούν πχ την  καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και την επάρκεια νερού. 

 

Η παράταξη αναφέρει πως οι επανειλημμένες προσπάθειές της να δώσει λύσεις οι δημοτική αρχή παραμένουν άκαρπες. Επίσης τονίζει πως η διοίκηση του Δήμου δεν καταβάλει καμία προσπάθεια για να ενισχυθεί ο Δήμος με χρήματα και προσωπικό.

 

 

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Συνεχίζει να μας απασχολεί, το ίδιο έντονα όσο και τους κατοίκους των χωριών του νησιού μας, η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν αρκετές περιοχές, λόγω της διαιώνισης προβλημάτων σε στοιχειώδης ανάγκες συντήρησης και αποκατάστασης. 

 

Ζητήματα που αφορούν την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, την συγκέντρωση των όμβριων, τεχνικές οδικές παρεμβάσεις κλπ αλλά και πιο σύνθετα ζητήματα όπως πχ η επάρκεια νερού όλο το χρόνο και οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας.

 

Δυστυχώς, οι επανειλημμένες προσπάθειές μας να υποχρεώσουμε την δημοτική αρχή να δώσει λύση παραμένουν άκαρπες.

 

Η διοίκηση του Δήμου δεν μπορεί να επικαλείται έλλειψη κονδυλίων ή προσωπικού ως δικαιολογία, όσο δεν καταβάλει καμιά προσπάθεια για να ενισχυθεί ο δήμος μας με το ανάλογο χρήμα και προσωπικό, δεν ανοίγει μέτωπο με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων που με σειρά νόμων κατάντησαν τους δήμους και τις περιφέρειες τυχοδιώκτες και φορομπήχτες σε ένα λαό που ήδη φορολογείται ανηλεώς.

 

Η περιφρόνηση που δείχνει η διοίκηση σε απλές, στοιχειώδης ανάγκες των κατοίκων σε πολλές περιπτώσεις είναι προκλητική και εξοργιστική. Μάλιστα στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου τα προβλήματα αυτά αποκτούν πολλαπλάσια διάσταση.

 

Καλούμε τους συνδημότες μας να συμπορευτούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση ώστε με τις παρεμβάσεις μας να διεκδικήσουμε την άμεση επίλυση των πιο επειγόντων ζητημάτων και τη δρομολόγηση λύσεων για τα μεγαλύτερα προβλήματα που εκκρεμούν.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:57 pm


“Οψόμεθα εις Φιλίππους”: Δράση για την κλιματική αλλαγή για παιδιά από 8 έως 15 ετών

Η επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, μία εκπαιδευτικό δράση με τίτλο το “Μωσαϊκό του κλίματος” (Climate Fresk).

 

Η δράση αφορά την Κλιματική αλλαγή και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 8-15 ετών και θα γίνει στο πάρκο επί της Παφλαγονίας, στη γειτονιά της Νεάπολης. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό για παρακολούθηση.

 

 

Σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρει τα εξής:

“Η επιστημονική ομάδα “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, με αφορμή τη φετινή της θεματική “Κλίμα και Κλιματική αλλαγή”, διοργανώνει, στο πλαίσιο υλοποίησης των εκδηλώσεων του προγράμματος COPE, το εκπαιδευτικό workshop με τίτλο το “Μωσαϊκό του κλίματος” (Climate Fresk).

 

Απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά ηλικίας 8-15 ετών και θα υλοποιηθεί ως μέρος του Φεστιβάλ Τοπικών Πράσινων Πρωτοβουλιών, στο πάρκο επί της Παφλαγονίας, στη γειτονιά της Νεάπολης. Η εκδήλωση θα είναι ανοιχτή στο κοινό για παρακολούθηση.

 

*Για δήλωση συμμετοχής μπορείτε να καλέσετε στο +30 6977166169 | κ. Αμπελίδης Θεόδωρος (Περιορισμένος αριθμός θέσεων).

 

“Το Μωσαϊκό του Κλίματος” αποτελεί μια βιωματική και συνεργατική δράση κατά την οποία παρέχεται ολοκληρωμένη εκπαίδευση, με τη μορφή παιχνιδιού, σχετικά με τον κλιματικό εγγραμματισμό και κινητοποίηση για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. 

 

Με τη βοήθεια 21 καρτών και τη συνδρομή των πιστοποιημένων διευκολυντών του κλίματος (facilitators), κ. Αμπελίδη Θεόδωρο, κ. Ξηρό Ανδρέα και κα. Σπαθάρη Άννα, των Οψόμεθα εις Φιλίππους, τίθεται ως στόχος η δημιουργία κριτικής σκέψης σε θέματα κλιματικής επιστήμης, η κατανόηση των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής από την ίδια την τοπική κοινότητα, η ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των συμμετεχόντων.

 

Στόχος των “Οψόμεθα εις Φιλίππους”, είναι η επιστήμη του περιβάλλοντος να γίνει πιο προσιτή και κατανοητή στο ευρύ κοινό καθώς και η δημιουργία κλιματικής συνείδησης με απώτερο σκοπό την αναστροφή αυτής της δυσχερούς κατάστασης η οποία έχει επέλθει εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης.

 

Ο οργανισμός μας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμο Καβάλας και τον Σύλλογο Κατοίκων Νεάπολης για την ενεργό συμμετοχή και δράση τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες | https://opsometha.org/klima-climate-fresk-2024/.”

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:41 pm


O Καβαλιώτης πρώην διαιτητής Σταύρος Μάνταλος αποχωρεί από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ

Παρελθόν από τη θέση του στην ΚΕΔ, ως αναπληρωτής πρόεδρος, θα αποτελέσει ο Καβαλιώτης πρώην διαιτητής, Σταύρος Μάνταλος, στις 30 Ιουνίου. 

 

Ο ίδιος γνωστοποίησε την απόφαση του, με επιστολή του προς την ΕΠΟ, η οποία διαβάστηκε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας το μεσημέρι της Δευτέρας (17/06). Ο Σταύρος Μάνταλος βρέθηκε για δύο χρόνια σε αυτή τη θέση.

 

 

Στην επιστολή του ο κ. Μάνταλος αναφέρει τα εξής:

"Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να με εξαιρέσετε από τη σημερινή συζήτηση για την ανανέωση του συμβολαίου μου για έναν μήνα, καθώς σας κάνω γνωστό πως μετά τη λήξη του συμβολαίου μου (30/6) δεν επιθυμώ να συνεχίσω στη θέση του Αντιπροέδρου της ΚΕΔ.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τόσο εσάς, όσο και τα μέλη της Ε.Ε γιατί μού έδωσαν τη δυνατότητα μέσω της ΚΕΔ να συμμετέχω στα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των 2 τελευταίων χρόνων.

 

Θα παραμείνω στη διάθεση της ΕΠΟ ώστε όταν κι αν χρειαστεί να ενημερώσω/παραδώσω στη νέα επιτροπή διαιτησίας οτιδήποτε μου ζητηθεί.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:15 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Tο Voyager Of The Seas στην Καβάλα - KavalaWebNews.gr

Tο Voyager Of The Seas στην Καβάλα  KavalaWebNews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 11:48 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας