Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Κραουνάκης: «η παράσταση στους Φιλίππους έχει πολύ Σταμάτη» – τι είπε για τη θητεία του στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Τους έξι μήνες που πέρασε το μακρινό 1998 στην Καβάλα ως καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ επί θητείας Λευτέρη Αθανασιάδη αναπόλησε μιλώντας στον KavalaNews 102,8 ο Σταμάτης Κραουνάκης με αφορμή την μουσική παράσταση «πιάνει ο έρωτας δουλειά» στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων την Κυριακή 7 Ιουλίου.

 

Όπως είπε είναι μια περίοδος της ζωής του την οποία δεν θα ξεχάσει ποτέ αφού έκανε πολύ καλούς φίλους τους οποίους διατηρεί ακόμα και σήμερα. Εξέφρασε όμως και την θλίψη του για το γεγονός ότι αυτή τη φορά δεν θα είναι κοντά του ο Νίκος Ασλάνης ο οποίος έχει πλέον φύγει από τη ζωή.

 

Μίλησε για την Άννα Μισσιριάν και για το πως γεννήθηκε η ιδέα για το ΙΜΑΡΕΤ ενώ τόνισε πως καμαρώνει για τη φιλία του με τη Λυδία Φωτοπούλου αλλά και άλλους καλλιτέχνες από την Καβάλα.

 

«Ήμουνα πυροδότης πολλών νέων πραγμάτων στην Καβάλα. Υπήρχε ένα κονδύλι στον Δήμο το οποίο το πήραμε και φτιάξαμε ένα εξαιρετικό μουσικό εργαστήρι. Ήταν πολύ ωραία εποχή», είπε. Τόνισε όμως πως στο τέλος έφυγε με μια πικρία από την πόλη μετά από έντονη διαφωνία με τον Λευτέρη Αθανασιάδη.

 

«Μετά την πικρή μου εμπειρία στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ήθελα να φύγω στην Αμερική, τα είχα κανονίσει όλα, ήθελα να φύγει το μυαλό μου από όσα έγιναν κι εκεί μετά από μια επίσκεψή μου στη Σπυράτου, γεννήθηκε η ιδέα της Σπείρας – Σπείρας που τελικά με κράτησε στην Ελλάδα», εξομολογείται ο Σταμάτης Κραουνάκης.

 

Μίλησε και για τη σχέση του με τον πρώην δήμαρχο της Θάσου Κώστα Χατζηεμμανουήλ λέγοντας πως έχει κάνει μεγάλο έργο για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου.

 

Αναφερόμενος στην καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Εύα Οικονόμου – Βαμβακά, είπε ότι υπάρχει μια πολύ δυνατή σχέση μεταξύ τους από τότε που συνεργαζόταν με το Θέατρο Τέχνης.

 

«Χαίρομαι πολύ γιατί πέτυχε στη θητεία της είναι ένας πανέξυπνος άνθρωπος κι ενώ είναι δυο χρόνια από τότε που ανέλαβε και λέγαμε να έρθω τώρα τα κατάφερα», είπε.

 

Μιλώντας για την παράσταση είπε ότι έχει πολύ Σταμάτη, μια διαφορετική Πένυ Ξενάκη, εξαιρετικούς μουσικούς, πολλά λαϊκά τραγούδια και χειρόφρενο συναισθήματος όπως συνηθίζει να λέει. 

 

«Είναι ίσως από τα ατού αυτής της βόλτας εκεί που ανεβαίνει πολύ η χαρά τραβάω χειρόφρενο αισθήματος για να εξισορροπήσω τα πράγματα».

 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ

 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 1:54 pm


Το θερινό ωράριο των καταστημάτων στην Καβάλα

Το θερινό ωράριο των καταστημάτων ανακοίνωσε ο εμπορικός σύλλογος Καβάλας

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Από 08/07/2024  έως  31/08/2024          

 

Δευτέρα

08.00 – 14.00    

 

Τρίτη

08.00 – 14.00  &  18.30 – 21.30

 

Τετάρτη

08.00 – 14.00    

 

Πέμπτη

08.00 – 14.00  &  18.30 – 21.30

 

Παρασκευή

08.00 – 14.00  &  18.30 – 21.30

 

Σάββατο

08.00 – 14.00    

 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 12:30 pm


Τη μείωση του τέλους κοινοχρήστων χώρων για το 2024 ζητά το Σωματείο Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας

Ανοιχτή επιστολή προς το τμήμα εσόδων του Δήμου Καβάλας στέλνει το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας ζητώντας τη μείωση του τέλους κοινοχρήστων χώρων για το 2024.

 

Αναλυτικά η επιστολή:

 

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου Καφεζυθοπωλών Ν. Καβάλας σας παρακαλεί για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημα περί γενναίας μείωσης του τέλους κοινοχρήστων χώρων για το έτος 2024 και αφορά τα καταστήματα της περιοχής του Αγίου Νικολάου.

 

Όπως γνωρίζετε η γενική κατάσταση των πεζοδρόμων και δρόμων της περιοχής καθώς και η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης του έργου Open mall είναι οι λόγοι που δεν επετράπη σε αρκετά καταστήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα να λειτουργήσουν και κάποια που λειτούργησαν είχαν τεράστια μείωση τζίρου.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 12:11 pm


Πόσο κοστίζει ο πολιτικός γάμος ή μια εκδήλωση στη Μεγάλη Λέσχη

Εγκρίθηκε ομόφωνα από τη Δημοτική επιτροπή του Δήμου Καβάλας ο κανονισμός της παραχώρησης των χώρων στο κτίριο της Μεγάλης Λέσχης προς τρίτους για εκδηλώσεις.

 

Οι χώροι εκτός από εκδηλώσεις διατίθενται και για πολιτικούς γάμους

 

Η απόφαση της επιτροπής θα πρέπει να εγκριθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Οι αποζημιώσεις για τη χρήση του πρώτου ορόφου και του ισογείου θα καταβάλλονται στον Δήμο με τη μορφή δωρεάς.

 

Οι τιμές που αποφασίστηκαν είναι:

 

για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων στον πρώτο όροφο του κτιρίου με το σχετικό φουαγιέ το ποσό ανέρχεται στα 300 ευρώ.

 

για την παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων στον κάτω όροφο του κτιρίου, το ποσό ανέρχεται στα 200 ευρώ.

 

για την πραγματοποίηση πολιτικών γάμων, επιπλέον ποσό 150 ευρώ.

 

για την παραχώρηση σε επιχειρήσεις για εκθέσεις και προβολή των προϊόντων και σε επαγγελματικούς φορείς για συνέδρια, ποσό 500 ευρώ.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 11:51 am


Χορηγός στο 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων η Energean

Για μία ακόμη χρονιά η Energean βρίσκεται στο πλευρό του Φεστιβάλ Φιλίππων στο νομό Καβάλας, έχοντας αναλάβει Χορηγός της 67ης διοργάνωσης που διεξάγεται από τις 7 Ιουλίου ως τις 7 Σεπτεμβρίου με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

 

Το 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων, που συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Καβάλας και το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καβάλας, είναι φέτος αφιερωμένο στον αείμνηστο Βασίλη Βασιλικό και έχει ως τίτλο «Συνάντηση με τον ήλιο» από την ομώνυμη ποιητική συλλογή του πολυβραβευμένου συγγραφέα, ο οποίος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1933 και έφυγε πέρσι από κοντά μας.

 

Η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της Energean στην Ελλάδα, δήλωσε σχετικά:

 

«Το Φεστιβάλ Φιλίππων αποτελεί το δεύτερο παλαιότερο φεστιβάλ αρχαίου δράματος και αττικής κωμωδίας, έπειτα από το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, και είναι πραγματικά μεγάλη τιμή και χαρά να συμβάλλουμε και φέτος στην πραγματοποίησή του. Η εμπειρία μας από τις προηγούμενες διοργανώσεις καθώς και το πρόγραμμα του 67ου Φεστιβάλ Φιλίππων μάς πείθουν απόλυτα ότι και φέτος οι θεατές και οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και αρκετοί εργαζόμενοί μας στον Πρίνο, θα παρακολουθήσουν παραστάσεις και δρώμενα υψηλότατου επιπέδου.

 

Επίσης, είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το ότι το Φεστιβάλ Φιλίππων και φέτος μεριμνά για την κατάρτιση των νέων ηθοποιών, πραγματοποιώντας το 8ο Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος με εισηγητές καταξιωμένους σκηνοθέτες. Με επίκεντρο το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων αλλά και τοποθεσίες στην πόλη, το 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων είναι βέβαιο ότι και φέτος θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις στην χώρα μας, αναδεικνύοντας και ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το πολιτιστικό αλλά και το τουριστικό προφίλ της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής».

 

Η πρωτοβουλία της Energean να αναλάβει Χορηγός του 67ου Φεστιβάλ Φιλίππων είναι ενταγμένη στην γενικότερη πολιτική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρείας που έχει ως επίκεντρο τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και, ειδικότερα, τον Στόχο αρ.11 για Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες και τον Στόχο αρ. 17 για τη Συνεργασία για την Επίτευξη των Στόχων.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 11:20 am


Εγκαταλελειμμένα οχήματα και μηχανές απομάκρυνε ο Δήμος Καβάλας

Η Δημοτική Αστυνομία Καβάλας, ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία, προχώρησε τις προηγούμενες ημέρες στην απομάκρυνση τεσσάρων (4) εγκαταλελειμμένων οχημάτων και δύο (2) μηχανών από διάφορα σημεία της πόλης.

 

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο συνεργείο της εν λόγω υπηρεσίας, με τη χρήση ειδικού γερανού, μετέφερε τα εγκαταλελειμμένα οχήματα προς απόσυρση και καταστροφή, μετά την έκδοση των απαραίτητων πιστοποιητικών, στις εγκαταστάσεις ιδιωτικής επιχείρησης ανακύκλωσης στη Χρυσούπολη.

 

Τα οχήματα και οι μηχανές που απομακρύνθηκαν βρίσκονταν στις οδούς Σγουρού, Δοϊράνης, Πατρών και Μοσχονησίων, στις εργατικές κατοικίες και στην περιοχή απέναντι από το Βερούλειο Στάδιο.

Πηγή: Δήμος Καβάλας

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 10:07 am


Νοσοκομείο Καβάλας: πότε ανοίγουν οι αιτήσεις για τη σχολή βοηθού νοσηλευτή

Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ) του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, φορέας που παρέχει επαγγελματική κατάρτιση, ανακοινώνει την έναρξη εγγραφών από 19 Αυγούστου έως 13 Σεπτεμβρίου 2024, στην ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» (ΦΕΚ Β΄2591/ 01-05-24).

 

 Συγκεκριμένα:

  1. Δικαίωμα υποβολής αίτησης εγγραφής στο Α΄ εξάμηνο κατάρτισης ειδικότητας «Βοηθού Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας » έχουν οι απόφοιτοι ΓΕΛ, καθώς και οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ, ΤΕΛ, ΤΕΕ Β΄ Κύκλου Σπουδών, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας. Στην παραπάνω ειδικότητα οι 25 θέσεις δύνανται να καλυφθούν με τη συμπλήρωση του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου των τελειόφοιτων και των υποψηφίων των Πανελλαδικών εξετάσεων
  2. Δικαίωμα υποβολής αίτησης κατάταξης στο Γ΄ εξάμηνο κατάρτισης ειδικότητας «Βοηθού Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» έχουν οι απόφοιτοι νοσηλευτικής ειδικότητας ΕΠΑ.Λ, ΤΕΛ, ΤΕΕ Β΄ Κύκλου σπουδών, καθώς και οι απόφοιτοι ΙΕΚ (κάτοχοι ΒΕΚ), με δικαίωμα απαλλαγής από τα μαθήματα που έχουν διδαχθεί σύμφωνα με τους οδηγούς σπουδών.
  3. Δικαίωμα υποβολής αίτησης μετεγγραφής καταρτιζόμενου σε άλλη ΣΑΕΚ δύναται να πραγματοποιηθεί από 1 έως 10 Ιουλίου 2024.
  4. Οι ανανεώσεις εγγραφών  για τους ήδη εγγεγραμμένους καταρτιζόμενους θα πραγματοποιηθούν το μήνα Σεπτέμβριο 2024.

 

Η φοίτηση στη Σ.Α.Ε.Κ  του Γ.Ν. Καβάλας παρέχεται δωρεάν και διαρκεί πέντε (5) εξάμηνα που επιμερίζεται σε 4 εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής εκπαίδευσης και 1 εξάμηνο πρακτικής άσκησης με συνολική διάρκεια 960 ωρών, που οδηγεί στην απόκτηση Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΒΕΚ) (τίτλος επιπέδου 5).

 

Οι κάτοχοι ΒΕΚ μετά τη συμμετοχή τους στις Εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης, οι οποίες διεξάγονται από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) μπορούν να αποκτήσουν άδειας άσκησης Επαγγέλματος.

 

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για εγγραφή στη ΣΑΕΚ είναι τα ακόλουθα:

  1. Σχετική αίτηση με Υπεύθυνη Δήλωση στην οποία δηλώνεται ότι ο ενδιαφερόμενος δε φοιτά ταυτόχρονα σε άλλη ΣΑΕΚ (παρέχεται από τη ΣΑΕΚ).
  2. Τίτλος σπουδών, απολυτήριο ή πτυχίο (φωτοτυπία)
  3. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο (φωτοτυπία)
  4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, προκειμένου για πολύτεκνο ή τρίτεκνο γονέα ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης ή μονογονεϊκής οικογένειας τελευταίου τριμήνου, προ της εγγραφής)
  5. Βεβαίωση ΑΜΚΑ
  6. Προσωπικό email (δηλώνεται στην αίτηση που υποβάλλεται στη (ΣΑΕΚ)
  7. Ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς
  8. Άδεια διαμονής ενιαίου τύπου
  9. Επιπλέον, για τους υποψήφιους καταρτιζόμενους χωρών της Ε.Ε. ή τρίτων χωρών απαιτείται γνώση ελληνικής γλώσσας κατ’ ελάχιστον επιπέδου Β1,όπως προβλέπεται στο άρθρο 76 τ του ν. 4763/2020 (Α΄ 254).

 

Οι αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά  θα κατατίθενται στη Γραμματεία του Σ.Α.Ε.Κ. (Πρώην Σανατόριο)

 

Ώρες 9:00π.μ. – 12:00μ.μ

 

Πληροφορίες στα Γραφεία της  Δημόσιας  Σ.Α.Ε.Κ. στις παρακάτω ημερομηνίες :

-  01 έως 10 Ιουλίου και στις ημερομηνίες εφημεριών:                                                                                                                                

 – ΙΟΥΛΙΟΣ: 24/07/24  

 -ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: 07/08/24 και από 19 Αυγούστου 2024 καθημερινά .

 

Ώρες :9-12πμ

Διεύθυνση: Τέρμα χάριτος (πρώην Σανατόριο ) ΚΑΒΑΛΑ                                        

Τηλέφωνο: 2510830454                                                                                                 

Εmail : [email protected]

                                                                              

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 9:40 am


ΔΥΠΑ: εξετάσεις πιστοποίησης στις 29 Σχολές Μαθητείας - εξεταστικό κέντρο και στην Καβάλα

Το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις πιστοποίησης για τους αποφοίτους των σχολών μαθητείας του πρώην ΟΑΕΔ.

 

Θα λειτουργήσουν 11 εξεταστικά κέντρα (Αττική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καβάλα, Τρίπολη, Πάτρα, Ιωάννινα, Κοζάνη, Ηράκλειο, Μυτιλήνη και Ρόδο).

 

Όλοι οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις πρέπει να βρίσκονται στα εξεταστικά τους κέντρα από τις 11:00 έως τις 11:30 (το αργότερο).

 

Η εξέταση θα διαρκέσει δύο ώρες για όλες τις ειδικότητες, από 12:00 έως 14:00.

 

 

Οι εξετάσεις πιστοποίησης διενεργούνται σε περίπου 2.000 αποφοίτους 29 ειδικοτήτων των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Μαθητείας από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ).

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πιστοποίηση των αποφοίτων ΕΠΑΣ αποσκοπεί στη διασφάλιση της ποιότητας των αποτελεσμάτων μάθησης, που αποκτώνται, μέσω δυϊκού συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης της ΔΥΠΑ-του μοναδικού στην Ελλάδα.

 

Η διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησης αφορά σε αποφοίτους που διαθέτουν βεβαίωση επαγγελματικής εκπαίδευσης, ώστε, μετά την επιτυχή συμμετοχή τους, να λάβουν πτυχίο επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης επιπέδου 3.

 

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 9:19 am


Η παραλία της Καβάλας στα μέσα της δεκαετίας του… 1950 - Φωτογραφίες

γράφει ο

Κώστας Παπακοσμάς

 

Στην παραλία της Καβάλας μεταπολεμικά εκεί κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1950 με το μεγαλύτερο μέρος της να έχει διαμορφωθεί. 

 

Τις όμορφες εικόνες της αποτύπωσε η Ellen (Rosenberg) Auerbach μια Αμερικανίδα φωτογράφος εβραϊκής καταγωγής. 

 

Τα πεζοδρόμια έχουν γίνει έτσι ξεχωρίζουμε τις οδούς Φιλελλήνων αλλά και την οδό Ερυθρού Σταυρού, που μια δεκαετία μετά θα έπαιρνε την ονομασία αυτή. 

 

Η αποθήκη ξυλείας “Στάθης Αποστολόπουλος” έδωσε την θέση του μερικά χρόνια μετά (1966) στο ξενοδοχείο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ιδιοκτησίας Γεώργιος Αποστολόπουλος, όπως μας το μαρτυρά και μια μαρμάρινη πλάκα που υπάρχει και σήμερα στην διασταύρωση των οδών Φιλελλήνων και Βενιζέλου. 

 

Στο κτίριο της Εμπορικής Τράπεζας και προς την παραλία το καφεζαχαροπλαστείο “Παντελής” και σχεδόν δίπλα το κτίριο που στέγαζε υπηρεσίες της Νομαρχίας αλλά και το τεχνικό τμήμα του ΟΤΕ, παλαιότερα ήταν από την πλευρά της Βενιζέλου η Οθωμανική Τράπεζα, μερικά χρόνια μετά και για πολλές δεκαετίες στέγασε το περίφημο εστιατόριο “Στάθης”. 

 

Στην παραλία τα αλιευτικά μας σκάφη.. ξεφορτώνουν την ψαριά της νύχτας και ξεκινά η δημοπρασία.. εκεί για πολλά χρόνια ήταν η Ιχθυόσκαλα της πόλης. 

 

Στο φαρδύ πεζοδρόμιο μπροστά από τον σημερινό “Γαλαξία” τρεις σειρές δέντρων, που μόλις είχαν φυτευτεί. 

 

Το περίπτερο στην γωνία αλλά και το βενζινάδικο στην άκρη του “Παντελή” δυο ακόμα σημεία που δεν υπάρχουν.

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 10:15 pm


ΓΣ Ελευθερούπολης: Ανακοίνωσε τη μεταγραφική “βόμβα” του Μιχάλη Καμπερίδη

Σε μία σημαντική προσθήκη προχώρησε ο Γυμναστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης, με τη μεταγραφή του Μιχάλη Καμπερίδη.

 

Ο 30χρονος καλαθοσφαιριστής με ύψος 2,06 μέτρα, έρχεται από το Ιταλικό πρωτάθλημα όπου αγωνιζόταν στη Serie Β με τα χρώματα της PSA Sant'antimo της Νάπολι. 

 

Ο Καμπερίδης ήταν πρωταγωνιστής τη σεζόν 2022-2023 με τον Τρίτωνα στη προσπάθεια για την άνοδο στην Α1, με 13,2 πόντους και 7,7 ριμπάουντ. 

 

Επίσης έχει αγωνιστεί στο Ισπανικό πρωτάθλημα με την Ουέσκα, και στην Ελλάδα με τους Φιλαθλητικό, ΑΕΚ, Ρέθυμνο,  Χολαργό, Λάρισα και ΠΑΟΚ.

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 9:38 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας