Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ατρόμητος Ακροβουνίου: Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Μανώλη Θασίτη

Ο Ατρόμητος Ακροβουνίου απέκτησε τον ποδοσφαιριστή Μανώλη Θασίτη, που την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στην ομάδα του Παλαιοχωρίου.

 

Σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

“Μαζί μας τη φετινή χρονιά και ο Μανώλης Θασίτης!!! Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ορφέα έκανε το άλμα στη μεγάλη ομάδα με συμμετοχές πέρυσι πήρε μεταγραφή στην Ένωση Παγγαΐκου Δρυάδος. Μάνο καλώς ήρθες ευχόμαστε να έχεις μια χρονιά με υγεία και χωρίς τραυματισμούς!!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 7:36 pm


«Το δικό μας» ούζο από την ποτοποιία Νομού Καβάλας - Φωτογραφίες

γράφει ο

Στάθης Χαρπαντίδης

 

Κάθε  περιοχή, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, μετά την έλευση των προσφύγων, δημιούργησε την δική της ποτοποιϊα και κυρίως το δικό της ούζο.

 

 Μικρές, τοπικές ποτοποιϊες συνέχισαν με επικό τρόπο την εμφιάλωση και τις συνταγές από τις περιοχές, όπου κάποτε άκμαζε ο ελληνισμός και ήξεραν από καλό φαγητό και μερακλίδικα ποτά. 

 

Το ούζο είχε πάντα την πρώτη θέση. Αγαπημένο από αιώνες και συνοδευτικό του καλού μεζέ. Ο Βασίλης Ευστρατίου γεννήθηκε στην Τένεδο, το 1897, αλλά γρήγορα αποφάσισε, να μεταναστεύσει στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Κουβαλώντας μέσα του μνήμες , εικόνες και γνώσεις εγκαταστάθηκε τα πρώτα χρόνια στην Μαρώνεια και στη συνέχεια αποφάσισε να έρθει στη Καβάλα για να ανοίξει ένα πρατήριο ποτών. 

 

Ανήσυχο πνεύμα εκ φύσεως αποφασίζει να πάει στον Τύρναβο (μια περιοχή με παράδοση στην παραγωγή τσίπουρου και ούζου) και να μυηθεί στην τέχνη της απόσταξης. 

 

Το 1918 του χορηγείται η άδεια απόσταξης (καταχωρημένη στα αρχεία του Δήμου Καβάλας) και ξεκινά την παραγωγή του πρώτου ούζου στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας  βασισμένο στις μνήμες του , στις κρυφές του συνταγές και στην αγνότητά του.

 

Το 1958 τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει ο Νίκος Ευστρατίου (πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη) ο οποίος πέρα από την απόσταξη του ούζου επεκτείνεται και σε άλλα οινοπνευματώδη ποτά όπως το κονιάκ, τα λικέρ, ενώ είναι ο πρώτος που εμφιαλώνει την δημοφιλή ρετσίνα Σπάτων την εποχή εκείνη. 

 

Το 1969 δεκαοκτώ μικροί ποτοποιοί της Καβάλας, στην πλειοψηφία τους γόνοι προσφυγικών οικογενειών, ενώνουν τις γνώσεις, την εμπειρία και τις οικονομικές δυνάμεις τους και ιδρύουν της Ένωση Ποτοποιών Καβάλας (ΕΝΠΟΚΑ), το 1972 βγαίνει η άδεια απόσταξης και αρχίζει η παραγωγή των πρώτων προϊόντων, της ρετσίνας «Crystal» και το ούζου «Vero». 

 

Το απόσταγμα θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια, θα γίνει ένα ευγενικό και γλυκόπιοτο ούζο με την προσθήκη αστεροειδούς γλυκάνισου και άλλων μυρωδικών και θα μετονομαστεί σε ούζο «Έξτρα».

 

Το 2008 ο Βασίλης Ευστρατίου χημικός και αποσταγματοποιός 3ης γενιάς  αποχώρησε από την ΕΝΠΟΚΑ και ίδρυσε την Ποτοποιία Νομού Καβάλας «Το δικό μας» στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. 

 

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός της εταιρείας είναι σύγχρονος και προσαρμοσμένος σε όλες τις απαιτήσεις τόσο από πλευράς υγιεινής, όσο και από πλευράς διασφάλισης ποιότητας.

 

Η γραμμή παρασκευής και εμφιάλωσης σχεδιάστηκε και εγκαταστάθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για πιστοποίηση ISO. Παράγεται «το δικό μας» ούζο και τσίπουρο (από Μοσχάτο Αμβούργου), κονιάκ και λικέρ με γεύσεις μαστίχας, τριαντάφυλλου, μπανάνας και κουαντρό. 

 

Στο «δικό μας ούζο» ο Βασίλης Ευστράτιου ακολουθεί την πατροπαράδοτη συνταγή του παππού του, την οποία  διαφοροποιεί μερικώς στο στάδιο της απόσταξης, προσθέτοντας μάραθο αντί για γλυκάνισο και δυο νέα μυρωδικά. 

 

Η απόσταξή του κράτησε πέντε ώρες στους παραδοσιακούς άμβυκες και προέκυψε ένα καλοδουλεμένο , ευχάριστο , απαλό και αρωματικό ούζο. 

 

Οι Καβαλιώτες από τότε που εμφανίστηκε στην αγορά, ζητούν το «δικό μας», εύγευστο και μοναδικό ούζο, που έρχεται από παλιά και συναντά το απαιτητικό σήμερα, που έχει να ανταγωνισθεί δεκάδες άλλα του είδους. Και παρ’ όλα αυτά καταφέρνει να κερδίσει το μεγάλο κοινό του νομού  και της περιφέρειας.

 

Τips: Ποτοποιία Νομού Καβάλας , Αμυγδαλεώνας Καβάλας, Τηλ: (25106) 22726, www.ouzotodikomas.gr

 

πηγή: newharpas.blogspot.com

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 6:59 pm


Άρης Πηγών: Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Ραφαήλ Κούρτογλου

Ο Άρης Πηγών απέκτησε τον 22χρονο μεσοεπιθετικό Ραφαήλ Κούρτογλου.

 

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει τα εξής:

“Το ρόστερ για την νέα σεζόν χτίζεται. Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τον  ΡΑΦΑΗΛ ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ. Ο Ραφαήλ μας έρχεται από τον Ορέστη Ορεστιάδας για να ενισχύσει την μεσοεπιθετική γραμμή του Άρη Πηγών. Ράφα καλώς ήρθες, ευχόμαστε υγεία και νίκες με την ομάδα μας.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 6:19 pm


Καβάλα: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τη φωτιά σε αυτοκίνητο στο λιμάνι

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 07:30 το πρωί της Τρίτης 2 Ιουλίου σε αυτοκίνητο στο λιμάνι της Καβάλας. Εκείνη την ώρα είχε αρχίσει η διαδικασία επιβίβασης στο πλοίο για τη Λήμνο.

 

Το όχημα με τον οδηγό του βρίσκονταν στην ουρά αναμονής για τη φόρτωση στο πλοίο όταν ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος και άρχισε να βγαίνει καπνός.

Οι λιμενικοί αμέσως απομάκρυναν τα άλλα οχήματα από την ουρά και με πυροσβεστήρες άρχισαν να σβήνουν τη φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν και δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

 

Σε ανακοίνωση του το Λιμενικό αναφέρει για το συμβάν τα εξής:

“Τις πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καβάλας, για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε ένα Ε.Ι.Χ. όχημα στο κεντρικό λιμάνι. 

 

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου κατέσβησε πλήρως την πυρκαγιά, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός ή υλικές ζημιές προς τρίτους.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 5:44 pm


Καβάλα: Για μία ακόμη φορά η θάλασσα στο λιμάνι… άσπρισε

Το απόγευμα της Δευτέρας 1 Ιουλίου, η θάλασσα στο λιμάνι της Καβάλας άσπρισε, κάτι που τράβηξε τα βλέμματα των Καβαλιωτών και των τουριστών

 

Η εικόνα δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς έχει ξανασυμβεί το φαινόμενο αυτό, και κατά πάσα πιθανότητα συνέβη και πάλι επειδή κάποιος έριξε μπογιά ή κάποιο άλλο υλικό στο δίκτυο ομβρίων υδάτων. Κάτι αντίστοιχο είχε δημιουργηθεί πρόσφατα και στο Καρνάγιο της Καβάλας.

 

Φωτογραφία: Γιάννης Κομνηνός

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 5:06 pm


Στην Καβάλα το Πανελλήνιο & Παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου εκπαιδευτικών

Από την Τρίτη 2 έως το Σάββατο 7 Ιουλίου, θα διεξαχθεί σε γήπεδα ποδοσφαίρου της Καβάλας, το 25ο Πανελλήνιο & Παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν για 25η φορά και έχουν το όνομα «Ακριτίδεια».

 

Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε για το τουρνουά, με τον Δήμο Καβάλας να αναφέρει σε ανακοίνωση του τα εξής:

“Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Ιουλίου 2024, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας "Βασίλης Βασιλικός", η εκδήλωση υποδοχής των ομάδων που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο - Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "25α ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ". 

 

Στην εν λόγω εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, οι εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Παγκύπριας Οργάνωσης Δασκάλων, καθώς και δάσκαλοι από διάφορους συλλόγους εκπαιδευτικών της Ελλάδας και της Κύπρου. 

 

Ο κ. Μουριάδης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την προετοιμασία των ποδοσφαιρικών συναντήσεων και το άρτιο πρόγραμμα επισκέψεων όλων των δασκάλων στα μνημεία της περιοχής μας, τόνισε πως "είναι πολύ σημαντικό, εκτός από την προβολή της αγωνιστικής προσπάθειας των συμμετεχόντων, να εκπέμπονται και διάφορα μηνύματα που έχουν σχέση τόσο με τον πολιτισμό όσο και με την ιστορία μας". 

 

Όπως ανέφερε, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, "έχουμε την υποχρέωση αφενός μεν να ενημερώνουμε τη νέα γενιά της πατρίδας μας για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου και αφετέρου να παρουσιάζουμε και τις αιτίες που μας οδήγησαν στην απώλεια ενός μεγάλου τμήματος της μεγαλονήσου".

 

Οι ομάδες ποδοσφαίρου των συλλόγων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στα "25α ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ", είναι οι εξής:

  • Καβάλας
  • Πρέβεζας
  • Λάρνακας
  • Ιωαννίνων 
  • Τρικάλων 
  • Φθιώτιδας
  • Λευκωσίας - Αμμόχωστου - Μόρφου 
  • Άρτας
  • Έβρου
  • Φλώρινας - Καστοριάς 
  • Αττικής 
  • Θεσσαλονίκης 
  • Αιτωλοακαρνανίας 
  • Ημαθίας 
  • Ροδόπης 
  • Λάρισας 
  • Λεμεσού 
  • Κέρκυρας 
  • Πιερίας 
  • Ξάνθης 

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα γήπεδα του Χαλκερού, των Αμισιανών, στο βοηθητικό του ΑΟΚ, στο ενωσιακό και στο "Άνθη Καραγιάννη".”

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 4:33 pm


Το μήνυμα του δημάρχου Νέστου για τον γιο του, που είναι πλέον πανεπιστημιακός καθηγητής

Ο Μιχάλης Μιχαηλίδης, γιος του δημάρχου Νέστου, Σάββα Μιχαηλίδη, ορκίστηκε πανεπιστημιακός καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, και ο δήμαρχος στέλνει με ανάρτηση του, το δικό του μήνυμα για τον γιο του.

 

Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Με την Ορκωμοσία σου σήμερα 01/07/2024 όπως ορίζεται στο σχετικό ΦΕΚ του Υπουργείου  Παιδείας στον χώρο της Συγκλήτου παρουσία της Αντιπρυτάνεως του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης ως Επίκουρου Καθηγητή του τμήματος Γεωπονίας κλείνει ένας κύκλος που ξεκίνησε το 2008 με δύο Πανεπιστημιακά πτυχία, ένα μεταπτυχιακό και ένα διδακτορικό τίτλο τρία χρόνια έρευνας και δημοσιεύσεων αλλά και διδασκαλίας ως μεταδιδάκτορα.

 

Σήμερα ανοίγει ένας καινούργιος ως Πανεπιστημιακός Καθηγητής. Μιχάλη μου ως γονείς, σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην ζωή και στην επιστημονική καριέρα που επέλεξες.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 4:00 pm


MeteoΚav: έρχονται βροχές - καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας – βελτίωση από το Σάββατο

Σημαντική μεταβολή σύμφωνα με το meteokav θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας.

 

Αναλυτικότερα, πολύ αργά το βράδυ της Τρίτης 2 Ιουλίου μέχρι νωρίς το πρωί της Τετάρτης 3 Ιουλίου θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες με έμφαση στα βορειότερα τμήματα του νομού.

 

Στη συνέχεια πρόσκαιρη βελτίωση, όμως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα υπάρξουν εκ νέου αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες.

 

Η πιθανότητα διακρίνεται ως εξής:

 

1) Αξιόλογη πιθανότητα στα ορεινά (ιδίως στον ορεινό όγκο Λεκάνης-Βουνοχωρίου)και σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινά και στο βόρειο κομμάτι του νομού.

 

2) Μικρότερη πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα του νομού, στην Θάσο πολύ μικρή πιθανότητα.

 

Να σημειωθεί ότι κυρίως στις περιοχές της κατηγορίας (1) υπάρχει πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

 

Μετά την πρόσκαιρη εκ νέου βελτίωση που θα υπάρξει, αργά μέσα στην νύχτα προς την Πέμπτη και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης αναμένονται κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες με έμφαση σε περιοχές κοντά στην θάλασσα και στην Θάσο, τοπικά τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν μεγάλη διάρκεια και πρόσκαιρες εξάρσεις.

 

Στην συνέχεια αναμένεται οριστική σταδιακή βελτίωση.

 

Η θερμοκρασία θα παρουσιάζει προοδευτική πτώση μέχρι και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής και θα φτάσει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

 

Από το Σάββατο αναμένεται σταδιακή άνοδος και η θερμοκρασία μέχρι την Δευτέρα θα έχει φτάσει ξανά σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

 

Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 3:06 pm


Δήμος Θάσου: μετά τις εικόνες με τους ξεχειλισμένους κάδους οι οδηγίες για τα σκουπίδια

Συστάσεις προς τους επαγγελματίες του νησιού απευθύνει ο Δήμος Θάσου μετά τις εικόνες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου με τους ξεχειλισμένους κάδους πίσω από την πιάτσα των ταξί στο κέντρο του Λιμένα τα ξημερώματα της Κυριακής 30 Ιουνίου.

 

Συγκεκριμένα στην ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του Δήμου στο Facebook την Τρίτη 2 Ιουλίου, αναφέρονται τα εξής:

 

"Ενημέρωση για τα απορρίμματα προς όλες τις επιχειρήσεις της Θάσου"

 

Προς: Όλες τις επιχειρήσεις της Θάσου

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για τα απορρίμματα

 

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου Θάσου, όλες οι επιχειρήσεις οφείλουν να γνωρίζουν και να εφαρμόζουν τα κάτωθι:

 

1. Να τοποθετούν τα απορρίμματά τους σε ενδεδειγμένους και καλά κλεισμένους σάκους και μόνο ΕΝΤΟΣ των κάδων μηχανικής αποκομιδής από τις 23:00 έως τις 03:00.

 

2. Τα απορρίμματα από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να αποστραγγίζονται επιμελώς πριν την τοποθέτηση τους στους κάδους μηχανικής αποκομιδής.

 

3. Οι σακούλες απορριμμάτων θα πρέπει να τοποθετούνται εντός των κάδων ώστε να κλείνει ομαλά το καπάκι.

 

4. Όταν οι κάδοι μηχανικής αποκομιδής είναι γεμάτοι τα απορρίμματα θα πρέπει να μεταφέρονται και να τοποθετούνται σε άλλους κάδους που δεν έχουν γεμίσει.

 

5. Οι ενδεδειγμένοι σάκοι (πλαστικές σακούλες) όπου εναποτίθενται τα απορρίμματα από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να φέρουν βάρος περιεχομένου όχι μεγαλύτερο των 10 kgr, ενώ κατά την μεταφορά τους στους κάδους μηχανικής αποκομιδής θα πρέπει να μην καταστρέφονται.

6. Ο Δήμος Θάσου εφαρμόζει πρόγραμμα ανακύκλωσης στους μπλε κάδους, στους οποίους πρέπει να απορρίπτονται όλες οι ανακυκλώσιμες από χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, κ.α.

 

7. Τα χαρτοκιβώτια θα πρέπει να είναι καλά συσκευασμένα, συμπιεσμένα και δεμένα πριν τοποθετηθούν στους μπλε κάδους.

 

8. Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη χόρτων, κλαδιών και μπάζων σε οποιονδήποτε κάδο μηχανικής αποκομιδής.

 

9. Η αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων γίνεται ΜΟΝΟ σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας κατόπιν ραντεβού (τηλ. 2593022360), ενώ απαγορεύεται αυστηρά η τοποθέτησή τους διπλά σε κάδους και κοινόχρηστους χώρους.

 

Στους παραβάτες, ανά περίπτωση, επιβάλλεται πρόστιμο σύμφωνα με τον ισχύοντα Κανονισμό Καθαριότητας.

 

Η καθαριότητα του νησιού μας στηρίζεται στη συνεχή συνεργασία των δημοτών με τις Δημοτικές Υπηρεσίες.

 

Μπορούμε και οφείλουμε όλοι μαζί να προσφέρουμε ένα καθαρό περιβάλλον σε εμάς και τους επισκέπτες μας.

 

Ο Δήμαρχος Θάσου

Ελευθέριος Π. Κυριακίδης

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 2:20 pm


Φωτογραφίες: μία ζωντανή δημοπρασία εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, στο πλαίσιο του 67ου Φεστιβάλ Φιλίππων, παρουσιάζει  την Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 21.30 στην Παλιά Μουσική την πρώτη δική του παραγωγή, την παράσταση «Φωτογραφίες» της Λητούς Τριανταφυλλίδου.

 

Μια ζωντανή δημοπρασία-παράσταση, στην οποία το κοινό καλείται να εκτιμήσει και να αγοράσει όλα τα υπάρχοντα ενός νεαρού συγγραφέα, του Λάζαρου. Κάθε αντικείμενο προς πώληση αντιπροσωπεύει ένα σουβενίρ από τον πρώτο του έρωτα και φέρει μια ξεχωριστή ιστορία. Κατά τη διάρκεια αυτής της δημοπρασίας ξετυλίγεται σταδιακά μια ερωτική ιστορία ανάμεσα στον Λάζαρο και τη γυναίκα που αποτελεί την πηγή της έμπνευσής του.

 

Μπορεί όμως ο έρωτας να ερμηνευθεί, να αποτυπωθεί ή να διατηρηθεί με λέξεις; Σε ένα δραματουργικό γύρισμα της μοίρας, ο συγγραφέας βρίσκεται να προσπαθεί να πείσει τη μούσα του για την αυθεντικότητα και την αξία των συναισθημάτων του. Κάθε αναμνηστικό αντικείμενο της σχέσης τους μετατρέπεται σε αποδεικτικό τεκμήριο του έρωτά του, μια απόπειρα να διατηρηθεί η μνήμη του κοινού τους παρελθόντος ζωντανή. Ποια είναι όμως η αξία ενός έρωτα σε παρελθοντικό χρόνο;

 

Πόσο διαρκεί ο έρωτας; Είναι μια φευγαλέα στιγμή που διαρκεί όσο ένα κλικ μιας φωτογραφικής μηχανής, ή μήπως μπορεί να κρατήσει μια ολόκληρη ζωή; Σε ένα γαϊτανάκι αυτοαναφορικότητας και μανιακής φιλοσοφικής αναζήτησης, οι δύο χαρακτήρες καλούνται να βρουν μια λύση στην ατέρμονη και ανεξάντλητη ερωτική τους σχέση.

 

Σε αυτό το καλλιτεχνικό δρώμενο, το κοινό δεν είναι απλά παρατηρητής, αλλά συμμετέχει ενεργά, καταθέτοντας προσφορές για τα σκηνικά αντικείμενα. Αυτή η δημοπρασία, που τελικά θέτει και την ίδια την παράσταση προς πώληση, μας προσκαλεί να αναρωτηθούμε για την αληθινή αξία των συναισθημάτων και να ανακαλύψουμε αν αυτά μπορούν πραγματικά να κοστολογηθούν.

 

 

Σκηνοθεσία και Δραματουργική Επεξεργασία: Λητώ Τριανταφυλλίδου

Φωτισμός και Επιμέλεια χώρου: Βασίλης Αποστολάτος

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Αλεξάνδρα Κατερινοπούλου

 

ΔΙΑΝΟΜΗ:

Ηλέκτρα Φραγκιαδάκη, Δημήτρης Πασσάς

 

«Φωτογραφίες» της Λητούς Τριανταφυλλίδου

Παλιά Μουσική

Δευτέρα 8 & Τρίτη 9 Ιουλίου, ώρα 21.30

 

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 10€, Μειωμένο: 8€

 

Ηλεκτρονική προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/dipethe-kavalas-fotografies/

 

Απαγορεύεται η είσοδος στο χώρο μετά την έναρξη της παράστασης.

 

Προπώληση στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από την Τρίτη 2 Ιουλίου (10:00 - 14:00 και 18:00 - 21:00) ενώ τις ημέρες των παραστάσεων θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του χώρου της εκδήλωσης από τις 19:30 το απόγευμα.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 (10.00-14:00).

 

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

 

*Η παράσταση συγχρηματοδοτείται από το European Festival Fund for Emerging Artists (EFFEA) και στο πλαίσιο αυτό, αμέσως μετά την πρεμιέρα της στο Φεστιβάλ Φιλίππων θα ταξιδέψει για να παρουσιαστεί  στο KILOWATT FESTIVAL (Ιταλία).

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 1:06 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας