Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Παληό Καβάλας: Έχασε την πορεία του και έπεσε στα κάγκελα του πεζοδρομίου - Φωτογραφίες

To πρωί του Σαββάτου (22/06), τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στο Παληό Καβάλας.

 

Ένα αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν στο ρεύμα προς την Καβάλα, έχασε την πορεία του και έπεσε πάνω στα κάγκελα του πεζοδρομίου. Δεν υπήρξε τραυματισμός αλλά μόνο υλικές ζημιές.

 

Δείτε τις φωτογραφίες του Νικόλα Εμμανουηλίδη, λίγο μετά το ατύχημα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 1:00 pm


Δεκαπενταύγουστο θυμίζουν οι ουρές σε Κεραμωτή και σύνορα - βίντεο & φωτογραφίες

Αυξημένη είναι η κίνηση στο λιμάνι της Κεραμωτής από το πρωί του Σαββάτου (22/06), με ξένους και Έλληνες τουρίστες να περιμένουν να μπουν σε ένα ferry boat, έτσι ώστε να ταξιδέψουν στη Θάσο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

 

 

Παράλληλα στο Νομό Ροδόπης και στον συνοριακό σταθμό Μακάζα - Νυμφαία, που αποτελεί τη βασική είσοδο των Βαλκανίων τουριστών που έχουν προορισμό τη Θάσο και άλλες περιοχές της ΑΜΘ, υπάρχει μία παρόμοια εικόνα με μεγάλες ουρές.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρουν τουρίστες που βρίσκονται κοντά στα σύνορα, η αναμονή είναι πλέον λιγότερο από μια ώρα. 

 

Μέχρι και πριν δυο χρόνια, η αναμονή στο συγκεκριμένο σημείο έφτανε τις 5 ή 6 ώρες.

 

Αυτό άλλαξε μετά από πιέσεις ώστε τα 4 σημεία ελέγχου, δύο σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας (είσοδος-έξοδος) να τροποποιούνται κατά βούληση σε 3-1 ή 1-3, αναλόγως ποιο ρεύμα έχει αυξημένη κυκλοφορία. 

 

Τουρίστες που μίλησαν στο KavalaNews ανέφεραν ότι αναμένουν την πλήρη εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν και στα χερσαία σύνορα προκειμένου να εξαλειφθούν τελείως οι ουρές. 

 

Υπενθυμίζεται ότι προ μηνών άρχισε η εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, μόνο στις αεροπορικές μεταφορές.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 12:33 pm


“Να πάρουν πίσω την απαράδεκτη απόφαση για συγχωνεύσεις τμημάτων στα δημοτικά”

Το ΚΚΕ Καβάλας σε ανακοίνωση του, τονίζει την αντίθεση του στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και την πρόταση της διευθύντριας εκπαίδευσης ΠΕ Καβάλας, σύμφωνα με την οποία ζητείται η πρώτη και η δεύτερη τάξη Δημοτικών σχολείων να συγχωνευτούν, στις περιπτώσεις όπου και στις δύο τάξεις οι μαθητές και οι μαθήτριες δε θα ξεπερνούν τα 25 παιδιά.

 

 

Η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει τα εξής:

“Η απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΙΠΕ) Καβάλας για συγχωνεύσεις τμημάτων Δημοτικών Σχολείων, όπου φοιτούν λιγότεροι από 25 μαθητές, σε τμήματα ίδιων τάξεων ή σε ζευγάρια (1η με 2η, 3η με 4η, 5η με 6η) τάξεων, αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην υπόθεση της υποβάθμισης των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών των λαϊκών οικογενειών. 

 

Πρόκειται για την συνέχεια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που θέλει τα σχολεία να

λειτουργούν με ελάχιστους πόρους, σε αίθουσες κλουβιά, χωρίς έλεγχο για την αντισεισμική θωράκιση, χωρίς μέτρα προφύλαξης από καύσωνες και βαρυχειμωνιές, πανδημίες και «ατυχήματα» - εγκλήματα λόγω της έλλειψης συντήρησης. 

 

Με το ελάχιστο δυνατό εκπαιδευτικό προσωπικό, με ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες, ακόμα και για τη στελέχωση της απαραίτητης παράλληλης στήριξης και πλήρη ανυπαρξία υποστηρικτικού επιστημονικού δυναμικού (ψυχολόγοι, νοσηλευτές, κλπ).

 

Αυτό είναι το «νέο ψηφιακό σχολείο» της αγοράς, των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, των στελεχών της εκπαίδευσης σε ρόλο «μάνατζερ», της κατηγοριοποίησης και της απαξίωσης του παιδαγωγικού ρόλου των δασκάλων. 

 

Το σχολείο του ΟΟΣΑ και της ΕΕ! Το σχολείο όπου οι μαθητές είναι αριθμοί και τα πάντα λογαριάζονται με τον ισοσκελισμό εσόδων και εξόδων.

 

Για αυτό και η απόφαση της ΔΙΠΕ Καβάλας έχει ως μοναδικό κριτήριο τον αριθμό των μαθητών χωρίς καμία αναφορά στη σύνθεση των τμημάτων, τις πιθανές ειδικές παιδαγωγικές ανάγκες των μαθητών, άλλες κοινωνικές παραμέτρους.

 

Η «παρότρυνση» προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς «να λύσουν το πρόβλημα» είναι εξίσου προκλητική με την μνημειώδη απάντηση της τότε υφυπουργού παιδείας Δόμνας Μιχαηλίδου σε ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για το πόσο καλό κάνει στους μαθητές το περπάτημα χιλιομέτρων για να πάνε στο σχολείο τους!

 

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί γνωρίζουν πως με σειρά αντιεκπαιδευτικών νόμων όλες οι κυβερνήσεις και οι ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας έχουν οδηγήσει στη σημερινή κατάσταση. Άλλωστε οι συγχωνεύσεις τμημάτων, ακόμα και το λουκέτο σε ολόκληρες σχολικές μονάδες, αποτελούν τη συνήθη πρακτική του Υπουργείου όλα τα τελευταία χρόνια στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων. 

 

Ενώ το ζήτημα της κατανομής του μαθητικού πληθυσμού είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους και πρέπει να λαμβάνει υπόψη τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει για τους μαθητές η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος.

 

Η οργή και η αγανάκτηση εκπαιδευτικών και γονιών που εκφράστηκε και στην πρόσφατη διαμαρτυρία τους στην Διεύθυνση είναι πέρα για πέρα δικαιολογημένη. 

 

Ο αγώνας για να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη αντιπαιδαγωγική απόφαση αφορά όλο το λαό της Καβάλας και χρειάζεται να κλιμακωθεί.

 

Τα παιδιά και οι μορφωτικές τους ανάγκες δεν μπαίνουν στο ζύγι της εμπορευματικής λειτουργίας ενός εκπαιδευτικού συστήματος που η αποστολή του θα έπρεπε να είναι η δωρεάν και υψηλού επιπέδου μόρφωση, η ολοκληρωμένη και πλήρης παιδαγωγική στήριξη, η εκπλήρωση των στόχων της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών του λαού.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 11:58 am


Ρεγγίνα Μακέδου: γνώρισε τη δότρια που της έσωσε τη ζωή

Το απόγευμα της Πέμπτης 20 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, έγινε η εκδήλωση της σχολής χορού STEP UP "Μάθε πως να χαρίζεις ζωή vol.3".

 

Έγινε ενημέρωση για τον τρόπο που μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής-δότης μυελού των οστών. 

 

Η Ρεγγίνα Μακέδου σε ανάρτηση της, αναφέρει πως στην εκδήλωση γνώρισε τη δότρια που της έσωσε τη ζωή.

 

 

Αναλυτικά η κ. Μακέδου αναφέρει τα εξής:

“Χτες λοιπόν γνώρισα από κοντά την γυναίκα που μου έσωσε την ζωη. Έλα να σου πω μια όμορφη ιστορία…

 

Πριν πολλά χρόνια πολλοι tattoo artists της χώρας έκαναν μια καμπάνια με τατουάζ από σχέδια που είχαν ζωγραφίσει παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες. Εγώ τότε διάλεξα την λέξη hope (ελπίδα) με το μπαλόνι… όλα τα έσοδα θα πήγαιναν σε αυτά τα παιδιά..εγώ τότε ήμουν απόλυτα υγιής..

 

Κάποια χρόνια μετά σε μια ανθοκομική έκθεση το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ έκανε ενημέρωση και έδινε μπαλόνια σε όσους γινόταν δότες. 

 

Ένα μικρό κοριτσάκι ζητούσε επίμονα από την Μαμα του ένα μπαλόνι έτσι η Μαμα με αφορμή το μπαλόνι αυτό έγινε δότης μυελού των οστών η ακόμα πιο σωστά δότης αιμοποιητικών κυττάρων!!! 

 

Ποιος να ήξερε άραγε ότι χρόνια μετά το μπαλόνι στην πλάτη μου και το μπαλόνι που εκείνο το κοριτσάκι ήθελε, θα γνωρίζονταν και θα μου έσωζαν την Ζωη !!!!!! Ήταν η δότρια μου εκείνη η Μαμα!!! 

 

Χτες σε μια φανταστική εκδήλωση που διοργάνωσε η Κέλυ Ξακοπούλου μου έκανε την τεράστια χάρη και τιμή να βρίσκεται εκεί μαζί με τα παιδάκια της, να μοιραστούμε με τον κόσμο που παραβρέθηκε εκεί το μεγαλείο του να γίνεις Δότης!!! 

 

Όσες φορές είπα ευχαριστώ άλλες τόσες είπε «μα τι έκανα, όλοι θα το έκαναν στη θέση μου»… εγώ θα πω μακάρι να σκέφτονται όλοι σαν και εσένα!!! 

 

Σε εσένα που μου χάρισες ζωη!!! Γιατί χάρη σε εσένα ΖΩ, σε σένα και στον μικρό αυτό άγγελο που ήθελε τόσο πολύ ένα μπαλόνι.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 11:00 pm


Δράμα: Φωτιά σε δασική έκταση στο Παρανέστι

Φωτιά ξέσπασε στο Παρανέστι της Δράμας, το βράδυ της Παρασκευής (21/06).

 

Συγκεκριμένα, η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση, όπου επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 3 οχήματα.

 

Παρά το προχωρημένο της ώρας, στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και δύο αεροσκάφη.

 

φωτογραφία αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 10:38 pm


Καβάλα: Βρέθηκε ο 12χρονος που είχε χαθεί

Tο «Χαμόγελο του Παιδιού», ενημέρωσε πως την Πέμπτη (20/06), χάθηκε στην Καβάλα ο 12χρονος Κοσμάς Κ.

 

Τελικά ο 12χρονος Κοσμάς, βρέθηκε την Παρασκευή (21/06) και είναι καλά στην υγεία του.

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 10:06 pm


Καβάλα: Πέθανε ο άνδρας που έχασε τις αισθήσεις του στην οδό Βενιζέλου

Ένας άνδρας λιποθύμησε ενώ κινούνταν στην οδό Βενιζέλου, στη συμβολή με την οδό Κουντουριώτου στην Καβάλα, το μεσημέρι της Παρασκευής (21/06). Δείτε φωτογραφίες και τι συνέβη ΕΔΩ.

 

Ο άνδρας που ήταν 55 ετών, οδηγούσε το όχημα του και αισθάνθηκε αδιαθεσία. Ακινητοποίησε το αυτοκίνητο του στην οδό Βενιζέλου και στη συνέχεια έχασε τις αισθήσεις του. Περαστικοί κάλεσαν ασθενοφόρο, ενώ στο σημείο πήγε και η κινητή ιατρική μονάδα του ΕΚΑΒ. 

 

O δρόμος έκλεισε για λίγα λεπτά, με άνδρες της Τροχαίας να πηγαίνουν στο σημείο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας.

 

Ο 55χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 9:18 pm


Εξαφάνιση 12χρονου στην Καβάλα

Update: το αγόρι τελικά βρέθηκε, δείτε περισσότερα ΕΔΩ.

 

 

Σύμφωνα με το «Χαμόγελο του Παιδιού», την Πέμπτη (20/06), χάθηκε στην Καβάλα ο 12χρονος Κοσμάς Κ.

 

Αναλυτικά το «Χαμόγελο του Παιδιού» αναφέρει τα εξής:

 

“Στις 20/06/2024, μεσημεριανές ώρες, εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καβάλας, ο Κοσμάς Κ., 12 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου και άμεσα προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι που θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

 

Ο Κοσμάς Κ., 12 ετών, έχει ύψος 1,50 μ. και αδύνατος, έχει καστανόξανθα μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε κόκκινη μπλούζα, μαύρο σορτσάκι και μαύρα παπούτσια. Στο δεξί χέρι φορούσε βραχιόλι ταυτότητας, ασημένιο με μαύρο κορδόνι.

 

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. Μπορείτε να την κατεβάσετε για Android κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-android και για Apple κινητά εδώ http://bit.ly/missing-alert-apple

 

Παρακαλείσθε για τη δημοσίευση του Δελτίου Τύπου.

 

Σε ενδεχόμενη εύρεση του Κοσμά Κ., 12 ετών, θα ενημερωθείτε σχετικά με νέο Δελτίο Τύπου ώστε να αφαιρεθούν άμεσα οι αφίσες από όπου έχουν αναρτηθεί.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» προκειμένου να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνει στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργάζεται επίσης με τα Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εύρεσή τους.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του σε ΚΑΘΕ παιδί που εξαφανίζεται στην Ελλάδα με την ίδια ένταση και μεθοδικότητα με στόχο ΠΑΝΤΑ τον εντοπισμό και την επιστροφή κάθε παιδιού θύματος εξαφάνισης σε ασφαλές περιβάλλον.

 

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Ενημερωθείτε για τις διεθνείς συνεργασίες του Οργανισμού: http://www.hamogelo.gr/gr/el/diethneis-sinergasies/

 

Περισσότερες πληροφορίες: Εθνικό Κέντρο για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσες 116000» e mail: [email protected].”

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 8:36 pm


Παληό Καβάλας: Ένας ακόμη θάνατος στη θάλασσα…

Το πρωί της Παρασκευής (21/06) ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία «ΝΑΥΑΓΟΣ» στο Παληό Καβάλας, ένας 79χρονος άνδρας.

 

Ο άνδρας διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

Το πρωί της Παρασκευής ένας 36χρονος έχασε επίσης τη ζωή του σε παραλία της Κεραμωτής. Δείτε ΕΔΩ.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού για το περιστατικό του Παληού αναφέρει τα εξής:

“Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καβάλας, ότι ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία «ΝΑΥΑΓΟΣ» Παληού Καβάλας, ένας 79χρονος ημεδαπός. 

 

Ο 79χρονος, διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.”

φωτογραφία αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 7:57 pm


Αντιδράσεις για τις νέες ανεμογεννήτριες μεταξύ Δάσους Δαδιάς και Δέλτα Έβρου

Το σχέδιο γερμανικής εταιρείας για εγκατάσταση 41 ανεμογεννητριών στην ευρύτερη περιοχή Σουφλίου, προκάλεσε την αντίδραση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

 

Συγκεκριμένα, η εταιρεία WPD προτίθεται να εγκαταστήσει τις ανεμογεννήτριες στην παραποτάμια περιοχή μεταξύ του Δάσους Δαδιάς και του Δέλτα Έβρου και περιμένει την έγκριση από το ελληνικό κράτος για την υλοποίηση της επένδυσης.

 

Η Ορνιθολογική Εταιρεία υποστηρίζει οτι η περιοχή αυτή είναι γνωστός μεταναστευτικός διάδρομος δεκάδων χιλιάδων πτηνών και η τοποθέτηση ανεμογεννητριών θα αποβεί μοιραία για τη μελλοντική παρουσία τους. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αυτό το έργο θα αποτελέσει "σαφέστατο φραγμό" στη μεταναστευτική διαδρομή, μαζί με άλλα παρόμοια έργα ανεμογεννητριών που επίσης περιμένουν έγκριση για να κατασκευαστούν.

 

Μάλιστα, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις προβλέψεις των εταιρειών οτι θα εγκατασταθούν συστήματα αποτροπής πρόσκρουσης των πτηνών και με τη σειρά της τα ονομάζει "συστήματα εκδίωξης των πουλιών".

 

Ο χάρτης που συνοδεύει την ανακοίνωση, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Με πράσινο χρώμα εμφανίζονται τα σημεία που περιμένουν έγκριση για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες και με μωβ χρώμα αυτές που είναι ήδη εγκατεστημένες στην ευρύτερη περιοχή.

 

 

πηγή: e-evros.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2024 | 7:21 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας