Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

«Στου Ζαχαριάδη» το 7ο βιβλίο της σειράς «ιστορικά της Χρυσούπολης»

"Στου Ζαχαριάδη" ήταν ο τίτλος από το 7ο βιβλίο της σειράς "Ιστορικά της Χρυσούπολης" που έχει εκδοθεί από τον Δήμο Νέστου και την Αναπτυξιακή Α.Ε η παρουσίαση του οποίου έγινε το βράδυ του Σαββάτου 22 Ιουνίου στον χώρο του Μουσείου από τον Φιλόλογο Ιστορικό ερευνητή και συγγραφέα κ. Ιορδάνη Βλαχόπουλο

 

Το θέμα αναφέρεται σε ένα βιομηχανικό συγκρότημα 6.500 τ.μ. καπναποθηκών γραφείων και σπιτιών που δέσποζε μέσα στο κέντρο της πόλης από το 1924 μέχρι το 1996 όπου κατεδαφίστηκαν, δίνοντας την θέση τους στην σημερινή πλατεία Παπανδρέου και στο πάρκινγκ το μόνο κτήριο από τα παραπάνω που παρέμεινε είναι η οικία Ζαχαριάδη σημερινή Τράπεζα Πειραιώς. 

 

Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος ήταν η παρουσίαση τριανταπεντάλεπτου ντοκιμαντέρ που έγινε από τον συγγραφέα με την βοήθεια της τεχνολογίας για την αναπαράσταση του χώρου όπως αυτός λειτούργησε μεσα στην πορεία του χρόνου.

 

Το βιβλίο προλόγισε η αντιδήμαρχος πολιτισμού κ. Χαϊτίδου Χριστίνα.  Στην εκδήλωση πέραν του δημάρχου παρέστησαν η βουλευτής Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη ο πατέρας Αδαμάντιος ο διοικητής του Α.Τ. Χρυσούπολης αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποί συλλόγων και πλήθος πνευματικού κόσμου.

 

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 7:10 pm


Κοινωνική αντιπολίτευση

γράφει ο

Βύρων Δημητριάδης

 

“...Ξέρουμε καλά ότι πολλοί πολίτες οι οποίοι μας στήριξαν στις εθνικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023 επέλεξαν την αποχή. Δεν επέλεξαν όμως, και το τονίζω αυτό, τη στήριξη της αντιπολίτευσης...”!!! είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης(!) στο Υπουργικό Συμβούλιο -με το γνωστό υφάκι α λα Μπενίτο Μουσολίνι που τον διακρίνει.

 

Είναι τέτοια η έμφαση, και η ένταση, που μας αναγκάζει να ρίξουμε μια ματιά: τι “τονίζει”; ότι δεν επέλεξαν την αντιπολίτευση όλοι αυτοί που επίσης δεν επέλεξαν την κυβέρνηση ενώ, ως γνωστόν, την είχαν επιλέξει τότε που δεν απείχαν από την εκλογική διαδικασία.

 

Τον ιδιαίτερο τρόπο που σκέφτεται ο πρωθυπουργός τον έχει ήδη αναλύσει και περιγράψει ο μεγάλος Ιταλός Ιστορικός Κάρλο Μ. Τσιπόλα. Στο δοκίμιο-σταθμό “Οι Βασικοί Νόμοι της Ανθρώπινης Ηλιθιότητας”, γράφει: “...Η πιθανότητα να είναι ηλίθιο ένα συγκεκριμένο άτομο είναι ανεξάρτητη από οποιοδήποτε άλλο χαρακτηριστικό αυτού του ατόμου...”.

 

Είναι ο περίφημος “Δεύτερος Βασικός Νόμος” για τον οποίο ο Τσιπόλα υποστηρίζει: “...Το πιο αξιοσημείωτο γεγονός σχετικά με τη συχνότητα της ηλιθιότητας είναι πως η Φύση επιτυγχάνει να εξισώσει αυτή τη συχνότητα με την πιθανότητα n, τελείως ανεξάρτητα από το μέγεθος της ομάδας.

 

Συνεπώς ένας παρατηρητής ανακαλύπτει το ίδιο ποσοστό ηλιθίων είτε εξετάζει πολύ μεγάλα σύνολα ανθρώπων είτε έχει να κάνει με πολύ μικρές ομάδες ανθρώπων...

 

Οι αποδείξεις ότι η μόρφωση είναι ανεξάρτητη της πιθανότητας n προέκυψαν από πειράματα που διεξήχθησαν σε μεγάλο αριθμό Πανεπιστημίων σε ολόκληρο τον κόσμο...

 

Τόσο κατάπληκτος έμεινα με τα αποτελέσματα, που φρόντισα να επεκτείνω την έρευνά μου σε μια ειδικά επιλεγμένη ομάδα, την πραγματική ελίτ, τους βραβευμένους με Νομπέλ.

 

Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε την παντοδυναμία της Φύσης: ένα κλάσμα n των κατόχων του βραβείου Νομπέλ είναι ηλίθιοι...”.

 

Βέβαια, έχει προηγηθεί “...Ο Πρώτος Βασικός Νόμος της Ανθρώπινης Ηλιθιότητας (ο οποίος) υποστηρίζει χωρίς αμφισημίες πως: “πάντα και νομοτελειακά όλοι υποτιμούν τον αριθμό των ηλίθιων ατόμων που κυκλοφορούν στην κοινωνία”...

 

Ο Πρώτος Βασικός Νόμος δεν μου επιτρέπει να παραθέσω μια συγκεκριμένη αριθμητική αξία στο ποσοστό των ηλίθιων ατόμων μέσα στο συνολικό πληθυσμό: κάθε αριθμητική προσέγγιση θα αποδεικνυόταν μικρότερη της πραγματικής.

 

Κατά συνέπεια, στις επόμενες σελίδες, θα συμβολίζω το ποσοστό των ηλίθιων ατόμων μέσα σε έναν πληθυσμό με το γράμμα n...”.

 

Δεν θα αναφερθώ στον “Τρίτο (και Χρυσό) Βασικό Νόμο” για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν συμφωνεί με το “Βασικό Ένστικτο” της συγκεκριμένης οικογένειας, και των συμπληρωμάτων της, που δεν είναι άλλο από την κρατικοδίαιτη λαιμαργία του Γύπα.

 

Βασικό Οικογενειακό Ένστικτο που ζυμώθηκε με τη φιλελεύθερη Οικονομία των Αγορών που δεν αναγνωρίζει πολίτες αλλά μόνο homo oeconomicus εντελώς απογυμνωμένους από κάθε τι το κοινωνικό.

 

“Δεν υπάρχουν κοινωνίες, μόνο άτομα” έλεγε η Θάτσερ θεωρώντας την φιλελεύθερη οικονομία “μέθοδο” για την αλλαγή των συναισθημάτων των ανθρώπων ώστε να τους απανθρωποποιήσει.

 

“Βασικοί Νόμοι της Ηλιθιότητας” ή “Βασικό Οικογενειακό Ένστικτο”;

 

Όπως και να 'χει, ο βαθύτατα αντικοινωνικός νεοφιλελεύθερος πολιτικός δολοφόνος, από ένστικτο και από πεποίθηση, ποτέ δεν θα μπορούσε να σκεφτεί πως η δυναμική πλειοψηφική αποχή, ως κοινωνική, πλέον, αντιπολίτευση δείχνει, εκτός των άλλων, και την ανυπαρξία της κομματικής αντιπολίτευσης σε μια απαξιωμένη Βουλή.

 

Η κοινωνική αντιπολίτευση διά της συνειδητής αποχής αρνήθηκε να καθίσει και να πιαστεί στην απόχη της νομιμοποίησης-δημοκρατικοποίησης του ευνουχισμένου Ευρωκοινοβουλίου.

 

Η στρατιωτικοποίηση της Ε.Ε και των οικονομιών των κρατών-μελών ποτέ δεν πέρασε για συζήτηση -έστω- από το Ευρωκοινοβούλιο.

 

Αντί γι' αυτό, υπήρξε η δήλωση-εντολή του Μπορέλ που ζήτησε “...λιγότερο βούτυρο στα ψυγεία για περισσότερα κανόνια...”!!!

 

“...Επηρέασαν οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Γάζα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών;...” -ρωτά “Η ΕΠΟΧΗ” 15/6 τον Βάλτερ Μπάιερ Πρόεδρο του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

 

“...Απολύτως. -απάντησε- Από πολλές απόψεις. Πρώτον, στα ΜΜΕ επικρατεί ο πολεμοκάπηλος λόγος. Αυτός ο λόγος προέρχεται κυρίως από τα κυρίαρχα κόμματα του Κέντρου.

 

Στην πρόσφατη συζήτηση μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία είναι σήμερα το πιο σημαντικό ζήτημα για την Ε.Ε.

 

Η Ε.Ε στρατιωτικοποιείται. Για παράδειγμα, στη Γερμανία ετοιμάζονται να εισαγάγουν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, προκειμένου η χώρα να είναι ετοιμοπόλεμη.

 

Η στρατιωτικοποίηση είναι ο πυρήνας του ακροδεξιού λόγου... Ο πόλεμος εγγράφεται όλο και περισσότερο στην ευρωπαϊκή πολιτική και σίγουρα είχε τεράστια επίδραση στα εκλογικά αποτελέσματα.

 

Από την άλλη, η πλειοψηφία των πολιτών φοβάται τη σύγκρουση μεταξύ της Ε.Ε και της Ρωσίας, η οποία είναι επιλογή τόσο των κυρίαρχων παραδοσιακών κομμάτων, όσο και της Ακροδεξιάς...”.

 

Και ποια είναι η σχέση των “παραδοσιακών κομμάτων” με την “Ακροδεξιά”;

 

Πόσο ξένες, αλήθεια βρε παιδιά, είναι οι ιδέες της σε σχέση με τις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί τα προηγούμενα χρόνια, πόσο ξένος είναι ο λόγος της σε σχέση με τον λόγο συστημικών πολιτικών που τώρα κρούουν των κώδωνα του κινδύνου;

 

Εφόσον το ακραίο ορίζεται πάντα σε σχέση με το “κανονικό”, μήπως η Ακροδεξιά είναι πολύ πιο mainstream απ' ό,τι προσπαθούν να μας πείσουν όσοι διεκδικούν τον ρόλο του (νεο)ναζί σωτήρα;

 

Ο “μπαμπούλας” της Ακροδεξιάς έχει καταλήξει κενό γράμμα στην Ευρώπη, όσο ευρωπαϊκές (νεο)ναζιστικές αξίες αποτελούν η Ισλαμοφοβία, τα pushbacks (με τα πολύνεκρα εγκλήματα όπως αυτό στην Πύλο), η συγκάλυψη και η υποστήριξη της γενοκτονίας ενός ολόκληρου λαού.

 

Ιδού πώς προπαγανδίζει τη στρατιωτικοποίηση “Η Καθημερινή” 16/6 διά του (περίεργου;) Τάκη Θεοδωρόπουλου:

 

“...Βρισκόμαστε στο σημείο όπου η φιλελεύθερη δημοκρατία έχει κουραστεί τόσο ώστε να μην μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται;...”.

 

Μέσω ενός απόλυτα αντιθετικού σχήματος, της “φιλελεύθερης δημοκρατίας”, κατασκευάζει μια δική του εικονική πραγματικότητα:

 

“...Η μεγαλύτερη υπονόμευσή της προέρχεται από όσους την ταυτίζουν με την ειρήνη.

 

Λες και έχουν κληρονομήσει τα καμένα από το LSD μυαλά των παππούδων τους, των παιδιών των λουλουδιών...

 

Χωρίς να υπολογίζουν ότι η δημοκρατία στην Ευρώπη γεννήθηκε από τη μεγαλύτερη πολεμική επιχείρηση όλων των εποχών, τη νίκη των συμμάχων στον Β' Παγκόσμιο.

 

Η δημοκρατία πρέπει να ξέρει να πολεμά. Αυτό ισχύει τόσο στην Ουκρανία όσο και στη Γάζα...

 

Δεν θεωρώ ότι η δημοκρατία μας απειλείται ούτε από τον Ορμπαν ούτε από την Λεπέν.

 

Η δημοκρατία μας απειλείται από την αδράνεια, κυρίως δε τη φιλειρηνική της ιδεολογία.

 

Και γι' αυτό, το ζήτημα της κοινής άμυνας είναι πρωτεύον...”.

 

Με άλλα λόγια, η Πολιτική της “φιλελεύθερης δημοκρατίας” είναι η συνέχιση του πολέμου με άλλα, το ίδιο δολοφονικά, μέσα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 5:39 pm


Μαρία Καραβία: flashback με ένα παραλιακό πικ-νικ & μια απίθανη παρέα ηθοποιών

Ένα φωτογραφικό ενσταντανέ με γνωστούς και αγαπημένους ηθοποιούς του ελληνικού σινεμά και του θεάτρου τραβηγμένο πριν από μερικές δεκαετίες μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους η Καβαλιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καραβία.

 

Όπως λέει την ανακάλυψε τυχαία ψάχνοντας παλιές φωτογραφίες.

 

«Πικ-νικ στη Χαλκιδική πριν πολλά χρόνια με αγαπημένους συναδέλφους όταν βρισκόμασταν στη Θεσσαλονίκη για παραστάσεις. Τους αναγνωρίζετε; Από αριστερά, Μάρω Κοντού, Mελπω Ζαροκωστα, Μαρία Καραβια, Δάκης, Γιώργος Κωνσταντίνου, δεξιά στην άκρη η Τετυ Σχοινακη».

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 2:56 pm


7ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ: Οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες σήκωσαν την κούπα του πρωταθλητή

Η ομάδα των Ελεύθερων Επαγγελματιών, μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, επικράτησε με 67-65 της Coca Cola και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια του 7ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Μπάσκετ "Λευτέρης Γεωργακόπουλος"!

 

Ο μεγάλος τελικός είχε εξαιρετικό ρυθμό και εντυπωσιακές φάσεις εκατέρωθεν, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των φίλων και των δύο ομάδων που κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο του Αμυγδαλεώνα το βράδυ του Σαββάτου.

 

Στον μικρό τελικό, η ομάδα της Λευκοσιδηρουργίας επικράτησε, μετά από αρκετές διακυμάνσεις στο σκορ, με 54-50 των Μηχανικών.

 

Μετά την ολοκλήρωση του τελικού, έγιναν οι απονομές στους παίκτες που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης:

 

MVP ΤΕΛΙΚΟΥ: Λάζαρος Παπαδόπουλος

 

MVP και 1ος ΣΚΟΡΕΡ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Κωνσταντίνος Βαζαίος

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ REBOUNDER ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Χαράλαμπος Γκέντζογλου

 

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: Όμηρος Παπαδόπουλος

 

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΙΣ ΑΣΙΣΤ: Χρήστος Σουλίδης

 

Οι απονομές κυπέλλων και μεταλλίων στους νικητές έγιναν από τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού, Κώστα Χατζηαναστασίου, τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, Αρχέλαο Γρανά και τον βουλευτή Καβάλας της ΝΔ, Γιάννη Πασχαλίδη.

 

Υπεύθυνοι διοργάνωσης: Αλέξης Βρεττός, Ελένη Οικονομίδου, Σουζάνα Βαλσαμά

 

Γραμματεία: Όλγα Κωνσταντινίδου, Θόδωρος Βαρτάλας

 

(δελτίο Τύπου)

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 12:47 pm


Τι απαντά ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στο BBC για τις επαναπροωθήσεις

Απάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με αφορμή το ρεπορτάζ του BBC που καταλογίζει στη χώρα μας «παράνομες επαναπροωθήσεις».

 

Όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος σε συνέντευξή του στην «Απογευματινή», «το ντοκιμαντέρ του BBC και οι καταγγελίες που εμπεριέχονται μέσα σε αυτό για τη δράση του ελληνικού Λιμενικού Σώματος έρχεται να προστεθεί σε αρκετές ακόμη γνωστές προσπάθειες από το παρελθόν, να δημιουργήσουν εντυπώσεις και αρνητική εικόνα για τη χώρα.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κάθε ανάλογο δημοσίευμα που παίρνει διαστάσεις σπανίως αναφέρονται οι χιλιάδες ζωές που έχουν σώσει και σώζουν σε καθημερινή βάση, εδώ και χρόνια, οι γυναίκες και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, κι αυτό είναι σαφώς άδικο για τις ελληνικές Αρχές».

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σέβομαι απεριόριστα τον ειδησεογραφικό κολοσσό που είναι το BBC, αλλά στο πλαίσιο μιας αντικειμενικής διερεύνησης θα ήθελα οι πηγές του ντοκιμαντέρ να μην εξαντλούνται στις μαρτυρίες της τουρκικής ακτοφυλακής και εκπροσώπων ΜΚΟ. Η ελληνική πολιτεία, ως οφείλει να κάνει, ερευνά κάθε καταγγελία σε κάθε αρμόδιο επίπεδο».

 

Σχετικά με τις προτεραιότητες του Νίκου Παναγιωτόπουλου στον τομέα της μετάναστευσης, είπε ότι «βασικές προτεραιότητες είναι η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και των κυκλωμάτων διακινητών, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις δομές, η προστασία των ευάλωτων ομάδων, η κοινωνική ένταξη όπου απαιτείται, η βέλτιστη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και η καλύτερη οργάνωση της νόμιμης μετανάστευσης προς όφελος της ελληνικής οικονομίας».

 

«Το γεωπολιτικό περιβάλλον και οι παράγοντες αστάθειας δεν αφήνουν περιθώριο για χαλαρότητα. Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και οι μηχανισμοί έτοιμοι να αντεπεξέλθουν σε κάθε είδους κρίση», προσθέτει ο υπουργός.

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στη σημαντική αύξηση των ροών το πρώτο πεντάμηνο του 2024, σε σχέση με το 2023, ωστόσο είπε ότι «η συνολική εικόνα είναι σταθερή και το σύστημα αντέχει. Το υπουργείο δεν είναι όχημα διευκόλυνσης, αλλά ελέγχου της μετανάστευσης, τόσο της παράνομης, όσο και της νόμιμης».

 

Πηγή: enikos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 11:35 am


Ελευθερούπολη και Καβάλα πήγαν Onirama

Πολύς κόσμος από την Καβάλα και από τον Δήμο Παγγαίου επέλεξε να περάσει το Σαββατόβραδό του στην Ελευθερούπολη με αφορμή το 2ο Food Truck Festival.

 

Το Σάββατο 22 Ιουνίου δεύτερη ημέρα του τριήμερου φεστιβάλ γεύσεων τις εντυπώσεις κέρδισε η συναυλία των Onirama.

 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα με ρεμπέτικους ρυθμούς.

 

Το Food Truck Festival διεξάγεται στον κόμβο της πρώην Λέσχης Αξιωματικών στην Ελευθερούπολη.

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 10:21 am


Γυμνάσιο Ν. Περάμου: κατέλαβε την 5η θέση στα πειράματα φυσικής στον πανελλήνιο διαγωνισμό

Για μια χρονιά ακόμη, μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης με την καθοδήγηση του καθηγητή τους Χρηστίδη Χρήστου ΠΕ04.01 Φυσικού, συμμετείχαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Video πειράματα στο Γυμνάσιο».

 

 

 

Την δράση αυτή διοργάνωσε για 2η χρονιά η ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε. (Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών).

 

Το σχολείο μας κατέκτησε την 5η θέση στα πειράματα Φυσικής και την 10η θέση στη γενική κατάταξη ανάμεσα σε δεκάδες σχολεία από όλη την Ελλάδα.

 

Οι μαθήτριες/τής: Δελιάς Ορφέας, Δάβανου Στεφανία, Μουρκίδου Αποστολία, Ρασνοβεάνου Μαρία και Τσομπανίδου Θεοδώρα έγιναν μικροί επιστήμονες και παρουσίασαν ένα πείραμα σχετικό με τη διάθλαση του φωτός (πως το φως αλλάζει πορεία-εκτρέπεται από την αρχική του διεύθυνση- όταν για παράδειγμα περνάει από τον διάφανο αέρα στο διαφανές γυαλί).

 

(δελτίο Τύπου)

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 8:34 am


Καβάλα: Να αντιδράσει το δημοτικό συμβούλιο για τη συνδιδασκαλία στα δημοτικά ζητά ο Χρήστος Ποτόλιας

Σκοταδιστική, αναχρονιστική και απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη συνδιδασκαλία στην πρώτη και τη δευτέρα τάξη στα δημοτικά που ο αριθμός των μαθητών κάτω από 25, η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας. Σε σχετική ανακοίνωση ζητά να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο η απόφαση που όπως τονίζει γυρίζει τα σχολεία στη δεκαετία του 1950 και ‘60,

 

Συγκεκριμένα αναφέρει

 

ΕΚΤΑΚΤΟ ΘΕΜΑ: «Να μην εφαρμοστεί η συνδιδασκαλία»

Πρόεδρε κ. Μαμτσαδέλη,

 

Ανάστατοι είναι οι γονείς και οι δάσκαλοι, συνολικά η κοινωνία της Καβάλας, με την απόφαση της Δ/ντριας Εκπαίδευσης ΠΕ Καβάλας, κατόπιν οδηγιών και εντολών του Υπουργείου Παιδείας, να προχωρήσουν τη νέα σχολική χρονιά συγχωνεύσεις και συνδιδασκαλίες σε τμήματα ίδιων τάξεων ή σε ζευγάρια (1η με 2η, 3η με 4η, 5η με 6η).

 

Η σκοταδιστική, αναχρονιστική και απαράδεκτη αυτή εξέλιξη που γυρίζει τα σχολεία στη δεκαετία του 1950 και ‘60, σημαίνει ότι μαθητές διαφορετικών τάξεων σε ένα σχολείο θα κάνουν μάθημα μαζί, σε μία αίθουσα.

 

Η αντιπαιδαγωγική απόφαση δεν αφορά στο σκοτεινό νου της συγκεκριμένης Δ/ντριας Εκπαίδευσης ΠΕ Καβάλας, που αποτελεί έναν από τους χειρότερους εφιάλτες της εκπαίδευσης που μας γυρίζει στο μεσαίωνα…. Η κυρία διευθύντρια λειτουργεί με οδηγίες άνωθεν, με πειθήνια υπακοή προς “τας υποδείξεις”, στο «νέο ψηφιακό σχολείο» της αγοράς, των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων, ως στέλεχος εκπαίδευσης σε ρόλο «μάνατζερ», με στόχο το σχολείο Α.Ε..

 

Με τις συμπτύξεις τμημάτων, καταργήσεις σχολικών μονάδων και τώρα συνδιδασκαλίες το υπουργείο Παιδείας, η Κυβέρνηση, σε αρμονία με τις οδηγίες της ΕΕ, επιχειρούν να καλύψουν τα χιλιάδες κενά, χωρίς να προχωρούν σε νέες μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών, καλώντας με προφορικές οδηγίες τις Διευθύνσεις να διαχειριστούν το πρόβλημα με το υπάρχον προσωπικό.

 

Έτσι, επιλέγεται να στοιβάζονται μαθητές σε 27άρια και 28άρια τμήματα αδιαφορώντας πλήρως τόσο για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και για τις αυξημένες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών, που απαιτούν ολιγομελή τμήματα για πιο ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία, για να μπορεί ο εκπαιδευτικός να σκύβει πάνω στις ανάγκες κάθε μαθητή του.

 

Μετά την κοινοποίηση της αναχρονιστικής απόφασης για συνδιδασκαλία, κύμα αντιδράσεων έχει ξεσηκωθεί από γονείς, εκπαιδευτικούς, από το σύνολο της κοινωνίας της πόλης μας. Οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών και η άρνησή τους να βάλουν πλάτη σε αυτό το σχολείο που οικοδομείται, των μαθητών που διεκδικούν σχολείο να μορφώνει, των γονιών και εργαζομένων που παίρνουν πρωτοβουλίες συλλογικής διεκδίκησης με επίκεντρο τις συγχωνεύσεις, τις καταργήσεις και τώρα συνδιδασκαλίες, θα δυναμώνουν και θα διεκδικούν το σχολείο των σύγχρονων αναγκών.

 

Σας καλούμε να θέσετε το συγκεκριμένο θέμα ως έκτακτο στη Συνεδρίαση του Δ.Σ. της Τετάρτης (26/06/2024), προκειμένου να ληφθεί απόφαση ενάντια στο μεσαίωνα της συνδιδασκαλίας.

 

(δελτίο Τύπου)

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2024 | 8:20 am


Δράμα: τον συνέλαβαν για την πυρκαγιά και του επέβαλαν πρόστιμο 2.700€

Συνελήφθη το Σάββατο 22 Ιουνίου, ένας άνδρας γιατί προκάλεσε πυρκαγιά κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών. Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.668,35€.

 

Αναλυτικά η πυροσβεστική αναφέρει τα εξής:

“Συνελήφθη σήμερα 22 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Καλλιφύτου του Δήμου Δράμας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.668,35€.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 11:01 pm


Καβάλα: Μια χρονιά γεμάτη χορό και παιδικά χαμόγελα για το “Ballet School Komninou” - Φωτογραφίες

Αυλαία έπεσε για φέτος για τη Σχολή Μπαλέτου “Μαρία Ρ. Κομνηνού Ballet School Komninou” με την ετήσια παράσταση "Ταξίδι στο όνειρο".

 

Η Σχολή παρουσίασε την τελευταία διπλή παράσταση της σε αίθουσα του κινηματογράφου “Απόλλων”.

 

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην εκδήλωση, δίνοντας ζεστό χειροκρότημα στις πρωταγωνίστριες. Η προσπάθεια μιας ολόκληρης σεζόν, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Υπήρξαν ξεχωριστά κοστούμια, θετική ενέργεια και ωραία μουσική.

 

Η Μαρία Κομνηνού ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους, τα παιδιά της Σχολής για τη δουλειά που έκαναν όλη τη χρονιά, αλλά και την οικογένειά της, ενώ τόνισε ότι στόχος της σχολής παραμένει η ποιότητα και η σωστή δουλειά των παιδιών, μιας και φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια λειτουργίας ενώ ταυτόχρονα η δασκάλα και οι μικρές μπαλαρίνες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο.

 

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση.

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 10:54 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Καβάλα για την πρόκριση - pisina.net

Καβάλα για την πρόκριση  pisina.net

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 10:06 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας