Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Επισκέψεις σε ορεινά χωριά από αντιδημάρχους της Καβάλας - Φωτογραφίες

Σε ορεινά χωριά του Δήμου Καβάλας, για να δουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινότητες, βρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Αλέξης Γούλας, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Αδέσποτων, Χρήστος Τσιτσιλικάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τεχνικών έργων, Σωτήρης Τσεκμέζογλου, την Παρασκευή (20/09).

 

 

Σε σχετική του ανάρτηση ο κ. Γούλας αναφέρει τα εξής:

“Σήμερα, το πρόγραμμα είχε μία ακόμα επίσκεψη σε ορεινά χωριά του Δήμου μας.

 

Συνοδοιπόροι ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής αστυνομίας και αδέσποτων Χρήστος Τσιτσιλικάκης και ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα τεχνικών έργων Σωτήρης Τσεκμέζογλου.

 

Τα ορεινά χωριά έχουν ιδιαιτερότητες και προβλήματα, που οι πρόεδροι προσπαθούν να επιλύουν μόνοι τους. Πολλά από αυτά, θέλουν τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου κι αυτό είναι που κάνουμε.

 

Η συνεργασία μας με τους προέδρους του Βουνοχωρίου - Λημνιάς - Λυκόστομου, Βασίλη Ελευθεριάδη, της Παλαιάς Καβάλας, Θωμά Μπατζάκου και των Φιλίππων, Γιώργου Ζωναρά, ήταν ειλικρινής με γνώμονα την επίλυση προβλημάτων.

 

Στη συνέχεια, υπήρχε επίσκεψη στους χώρους συγκέντρωσης των αδέσποτων ζώων, όπου γίνεται μεγάλη προσπάθεια από ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα, ώστε η διαβίωση τους εκεί να είναι ευχάριστη και ασφαλής.

 

Κι εκεί, η Τεχνική Υπηρεσία με παρεμβάσεις της, θα προσπαθήσει να βελτιώσει προβλήματα, έως ότου λειτουργήσει το νέο κυνοκομείο όπου όλα είναι σύγχρονα, με προδιαγραφές που πολλοί δήμοι θα ζήλευαν. Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν.”

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 10:32 pm


ΑΟ Καβάλα: Η αποστολή για το παιχνίδι με την ΑΕ Λάρισα και οι αριθμοί στις φανέλες των ποδοσφαιριστών

Ο ΑΟ Καβάλα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ΑΕ Λάρισα, για την 1η αγωνιστική της Super League 2, το Σάββατο (21/09) στις 15:00 το μεσημέρι (το παιχνίδι θα μεταδοθεί από τον ΣΚΑΪ).

 

Οι “Αργοναύτες” ανακοίνωσαν την αποστολή τους για το παιχνίδι με την ΑΕΛ, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν για τους αριθμούς που θα έχουν όλοι οι παίκτες φέτος.

 

 

Η αποστολή για το ματς με την ΑΕΛ

 

 

Οι αριθμοί στις φανέλες των παικτών

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 10:09 pm


Διακοπή ρεύματος για όλο το πρωί της Κυριακής σε πολλές περιοχές του Δήμου Παγγαίου

Λόγω εργασιών ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε πως θα γίνει διακοπή ρεύματος σε περιοχές του Παγγαίου από τις 08:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, την Κυριακή (22/09).

 

Διακοπή θα έχουν οι οικισμοί των περιοχών Οφρύνιο, Γαληψός, Κοκκινοχώρι, Ποδοχώρι, Πλατανότοπος, Μεσορόπη, Μουσθένη, Δωμάτια, Μεσότοπος, Δημαράς, Σιδηροχώρι, Καραβαγγέλης, Πυργοχώρι, Μελισσοκομείο, Παλαιά Αυλή καθώς και τμήμα περιοχής στα όρια του Οφρυνίου με την Αμφίπολη.

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 9:36 pm


Καταδικάστηκε πανεπιστημιακός καθηγητής: Εκβίαζε ερευνητές προγραμμάτων στη Βόρεια Ελλάδα

Καθηγητής Πανεπιστημίου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 17 μηνών, με 3ετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος από Δικαστήριο της Βόρειας Ελλάδας για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα εκβίασης (κατ' εξακολούθηση).

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αξίωνε από ερευνητές που συμμετείχαν σε πανεπιστημιακά προγράμματα, τα οποία επέβλεπε ο ίδιος, την καταβολή τμήματος των μηνιαίων απολαβών τους από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ) του Ιδρύματος, διαφορετικά απειλούσε ότι θα «μπλοκάρει» την εκτέλεση των πληρωμών τους ή ότι θα τους διαγράψει από τα προγράμματα. 

 

Όπως περιγράφεται στο ίδιο κατηγορητήριο, τα ποσά που ζητούσε κυμαίνονταν από 300 έως 400 ευρώ μηνιαίως, για αμοιβές που δεν ξεπερνούσαν τα 1.000 ευρώ, κατά το ίδιο διάστημα.

 

Η υπόθεση έφτασε στις δικαστικές αίθουσες μετά από καταγγελίες που έκαναν οι ερευνητές, οι οποίοι, είτε βρίσκονταν σε επίπεδο μεταπτυχιακών σπουδών, είτε εκπονούσαν τη διδακτορική τους διατριβή. «Με απείλησε ότι θα μεσολαβήσει για να επιστρέψω τέσσερις μισθούς που είχα λάβει εάν δεν του έδινα 300 από τα 720 ευρώ που έπαιρνα κάθε μήνα», ανέφερε στην κατάθεσή του ένας από τους καταγγέλλοντες.

 

Για «συνωμοσία και ασύστολα ψεύδη» έκανε λόγο στην απολογία του ο κατηγορούμενος πανεπιστημιακός. «Δεν ζήτησα χρήματα. Παραφράστηκε αυτό που τους είπα πως "εάν δεν παραχθεί έργο πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα". Τους δύο πρώτους μήνες έδωσα ευκαιρίες, μετά καθυστέρησα την υπογραφή, αλλά ως μοχλό πίεσης για να αποδώσουν στη δουλειά τους», ανέφερε μεταξύ άλλων.

 

Την ενοχή του ζήτησε προηγουμένως και η εισαγγελέας της έδρας η οποία ανέφερε ότι η ακαδημαϊκή καριέρα των ερευνητών εξαρτάτο από τον κατηγορούμενο που τους αξιολογούσε. «Δεν υπέκυψε κανένας στις ορέξεις του, στις πιέσεις του», σημείωσε για τους καταγγέλλοντες.

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 9:01 pm


Επιδότηση 200 ευρώ για αναβάθμιση ίντερνετ σε σπίτια και επιχειρήσεις

Αρχίζει πιθανότατα εντός της επόμενης εβδομάδας, η παροχή επιδοτήσεων για πολύ γρήγορες συνδέσεις ίντερνετ. Μέσω της νέας πλατφόρμας Gigabit Voucher θα διατεθούν εκπτωτικά κουπόνια αξίας 200 ευρώ το καθένα για την απόκτηση ευρυζωνικών συνδέσεων υπερυψηλών ταχυτήτων που θα βασίζονται σε δίκτυα οπτικών ινών.

 

Το πρόγραμμα «Κουπόνι Συνδεσιμότητας Gigabit» έχει σχεδιαστεί να υποστηρίξει περίπου 400.000 συνδρομητές – φυσικά πρόσωπα και μικρομεσαίες επιχειρήσεις – που επιθυμούν να εγκαταστήσουν ευρυζωνικές συνδέσεις με ταχύτητες άνω των 300 Mbps, είτε στο σπίτι είτε στον χώρο εργασίας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι θα αποκτούν το κουπόνι της επιδότησης, το οποίο θα καλύπτει μέρος των εξόδων εγκατάστασης και του μηνιαίου παγίου για το πολύ γρήγορο Ίντερνετ, καταθέτοντας αίτηση μέσω της πλατφόρμας Gov.gr (Gigabit Voucher).

 

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 80 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να επιδοτηθούν νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για μια περίοδο δύο ετών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος, το «Κουπόνι Συνδεσιμότητας Gigabit» των 200 ευρώ θα επιδοτεί κυρίως τις δαπάνες που σχετίζονται με την εγκατάσταση και ενεργοποίηση μιας ευρυζωνικής σύνδεσης υπερυψηλών ταχυτήτων. Αυτό σημαίνει ότι οι δικαιούχοι του κουπονιού θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν το κόστος σύνδεσης, δηλαδή τα έξοδα εγκατάστασης της οπτικής καλωδίωσης (FTTH) και του απαραίτητου εξοπλισμού, όπως είναι το modem/router, καθώς και το κόστος αρχικής ενεργοποίησης της υπηρεσίας.

 

 

Οι δικαιούχοι

 

Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι όσοι δεν διαθέτουν ήδη ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητες download μεγαλύτερες των 100 Mbps και διαμένουν ή έχουν την έδρα τους σε περιοχές όπου προσφέρεται η υπηρεσία FTTH.

 

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών, μπορούν επίσης να επωφεληθούν από την επιδότηση. Ωστόσο, από το πρόγραμμα εξαιρούνται όσοι έχουν ήδη επιδοτηθεί μέσω της δράσης Super-Fast Broadband, καθώς και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται σε τομείς που εξαιρούνται από την επιδότηση.

 

Οι επιδοτούμενες υπηρεσίες θα πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Συγκεκριμένα, οι συνδέσεις πρέπει να προσφέρουν ταχύτητες download τουλάχιστον 250 Mbps ή συμμετρικές ταχύτητες 100 Mbps για επιχειρήσεις. Επιπλέον, η επιδότηση διασφαλίζει ότι οι πάροχοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με έκπτωση, η οποία θα αντιστοιχεί τουλάχιστον στο ποσό του κουπονιού, σε σχέση με παρόμοια προγράμματα που προσφέρονται σε άλλες περιοχές της χώρας.

 

Σε περιπτώσεις που ο πάροχος έχει μερίδιο άνω του 20% στην αγορά ευρυζωνικών συνδέσεων, υποχρεούται να προσφέρει και χονδρικές υπηρεσίες, ώστε και άλλοι πάροχοι να μπορούν να παρέχουν ανάλογες υπηρεσίες στους καταναλωτές. 

 

Αυτές οι χονδρικές υπηρεσίες θα πρέπει να προσφέρονται με όρους διαφάνειας και χωρίς διακρίσεις, και σε τιμές που δεν θα υπερβαίνουν τις ρυθμιζόμενες τιμές από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

 

Πηγή: tanea.gr - Kώστας Ντελέζος

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 8:30 pm


Γ’ Εθνική: Πρεμιέρα για Νέστο Χρυσούπολης και Άρη Πηγών στο νέο πρωτάθλημα - Πρόγραμμα

Η Γ’ Εθνική αρχίζει την Κυριακή (22/09), με δύο ομάδες του Νομού Καβάλας, να αγωνίζονται στον 1ο όμιλο της κατηγορίας. 

 

Ο Νέστος Χρυσούπολης που και φέτος έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό θα αντιμετωπίσει τον Ηρακλή Αμμουδιάς εκτός έδρας, για την 1η αγωνιστική.

 

Ο Άρης Πηγών σε μία ιστορική αναμέτρηση θα υποδεχθεί τον Θερμαϊκό Θέρμης.

 

 

Γ’ Εθνική - Πρόγραμμα

 

 

Κυριακή (22/09 - 16:00)

Ηρακλής Αμμουδιάς - Νέστος Χρυσούπολης

Άρης Πηγών - Θερμαϊκός Θέρμης

Πανθρακικός - Απόλλων Καλαμαριάς

Ποσειδών Ν. Μηχανιώνας - Ορέστης Ορεστιάδας

Π.Ο. Αλεξανδρούπολης - Απόλλων Κρύας Βρύσης

ΠΑΟΚ Κρηστώνης - Απόλλων Παραλιμνίου

Άρης Αβάτου - ΑΟ Χανιώτης

ΠΟ Μουδανιών - ΑΕ Ευόσμου

ΠΑΟ Ποντίων Ν. Αμισού - Κιλκισιακός

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 8:02 pm


Καβάλα: Επίσκεψη του Χάρη Δούκα στο Δημαρχείο - Φωτογραφίες

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας βρέθηκε στην Καβάλα την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

 

O κ. Δούκας διεκδικεί την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, στις εκλογές του κόμματος που θα γίνουν στις 6 Οκτωβρίου και επισκέφθηκε την Καβάλα στο πλαίσιο της περιοδείας του.

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων βρέθηκε στο Δημαρχείο της Καβάλας, και συζήτησε με μέλη της διοίκησης του Δήμου.

 

Ο κ. Δούκας, ανέφερε πως γνωρίζει άριστα το περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργούν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να το βελτιώσει, δημιουργώντας ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, με απόλυτο σεβασμό στο ρόλο και τις αποφάσεις των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών.  

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:          

“Το Δημαρχείο Καβάλας επισκέφθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 20 Σεπτεμβρίου ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί σε διάφορες περιοχές της βόρειας Ελλάδας, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών της 6ης Οκτωβρίου 2024.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτη Μαμτσαδέλη, τη Γενική Γραμματέα του Δήμου Καβάλας, Χριστίνα Ταβουλτσίδου και τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας, Κυριάκο Σταυρίδη, Αθλητισμού, Κώστα Χατζηαναστασίου, Πολιτισμού, Απόστολου Μουμτσάκη, Διοικητικών Υπηρεσίων, Βασίλη Λεμονίδη και Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννη Προμούσα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δικές του θέσεις για την επόμενη ημέρα στο κίνημα, ενώ αναφέρθηκε και στις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν, προκειμένου να απεγκλωβιστεί η ελληνική κοινωνία από τις λανθασμένες επιλογές της σημερινής κυβέρνησης.

 

Παράλληλα, τα στελέχη της διοίκησης του Δήμου Καβάλας είχαν την ευκαιρία να του παρουσιάσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν την τρέχουσα περίοδο, εξαιτίας της μεταφοράς αρμοδιοτήτων από την κεντρική εξουσία, χωρίς την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων, και τις ανυπέρβλητες δυσκολίες από τη μακρόχρονη υποχρηματοδότηση και την έλλειψη του απαραίτητου προσωπικού, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των πολιτών σε όλους τους τομείς. 

 

Ο κ. Δούκας, επικαλούμενος την εμπειρία που έχει αποκτήσει από το Δήμο Αθηναίων, σημείωσε ότι γνωρίζει άριστα το περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργούν οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να το βελτιώσει, δημιουργώντας ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, με απόλυτο σεβασμό στο ρόλο και τις αποφάσεις των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών.”  

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 7:16 pm


Αρχίζει το Κύπελλο Καβάλας - Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου

Το Σαββατοκύριακο (21-22/09), αρχίζει το Κύπελλο ΕΠΣ Καβάλας, με τις αναμετρήσεις της Α’ Φάσης.

 

Από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι ανάμεσα σε Αετό Οφρυνίου και Ορφέα Ελευθερούπολης.

 

 

Α’ Φάση - Πρόγραμμα

 

 

Σάββατο 21/09

16:30 Μακεδονικός Αμισιανών - Κεραυνός Κρηνίδων

16:30 Καβάλα 2004 - Ασπίδα Πολυστύλου

16:30 Θράκη Γραβούνας - Βυζάντιο Κοκκινοχώματος

16:30 ΑΕ Πιερέων - ΑΟ Καβάλα Β’

16:30 Νέστος Χρυσούπολης Β’ - Απόλλων Δάτου

16:30 Εθνικός Νέας Καρυάς - Ατρόμητος Χαλκερού

16:30 Μ.Α. Φιλίππων - Ένωση Παγγ. Δρυάδος

16:30 Αετός Οφρυνίου Β’ - ΑΣ Παγγαίο

17:00 ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα - Βύρωνας Καβάλας

18:30 ΑΕΚ Καβάλας - Μ.Α. Ορφανίου 

 

 

Κυριακή 22/09

16:30 Αετός Οφρυνίου - Ορφέας Ελευθερούπολης

16:30 Δόξα Αμυγδαλεώνα - ΑΟ Κεραμωτής

16:30 Πανιώνιος Ξεριά - Ατρόμητος Ακροβουνίου

16:30 Βύρωνας Καβάλας Β’ - Βρασίδας Ν. Περάμου

16:30 Κεραυνός Ελευθερών - Μακεδονικός Αγιάσματος

16:30 Ναζιανζός Ν. Καρβάλης - Ηρακλής Καβάλας

16:30 Θεαγένης Θάσου - Άρης Πρίνου

16:30 Κεραυνός Καλλιράχης - Δόξα Θεολόγου

 

Ο αγώνας ΑΟ Ποταμιά-Αναγέννηση Λιμεναρίων δεν έχει οριστεί ακόμη.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 6:39 pm


Θάσος: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 25 Σεπτεμβρίου στη ΔΕΥΑΘ για το νερό

Σωματεία και φορείς της Θάσου με ανακοίνωση τους κάνουν γνωστό πως θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 25 Σεπτεμβρίου στις 12:00 στη ΔΕΥΑΘ, για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού με το νερό και την ύδρευση.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Τα σωματεία και οι φορείς της Θάσου απευθύνονται σε κάθε κάτοικο του νησιού, βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο όπου η λογική κόστους-οφέλους και τα πάντα για το κέρδος των λίγων έφεραν στην επιφάνεια προβλήματα υποδομών που συσσωρεύονται δεκαετίες τώρα, με κυρίαρχο αυτό της ανεπάρκειας του νερού καθώς και την υποβάθμιση της ποιότητας του.

 

Όσα ζει ο λαός της Θάσου με τις περικοπές στην ύδρευση, με τις απειλές να απαγορευτεί η άρδευση στην αγροτική καλλιέργεια, με τους φουσκωμένους λογαριασμούς, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ, της κυβέρνησης αλλά και όλων των προηγούμενων, που την ίδια πολιτική πιστά υπηρετεί και ο Δήμος Θάσου για νερό- εμπόρευμα.

 

Οι διαβεβαιώσεις της διοίκησης της ΔΕΥΑΘ ότι όλα είναι υπό έλεγχο και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας δεν μπορούν να πείσουν κανένα, αφού στην πράξη οι ανάγκες του λαού του νησιού σε επαρκές και ποιοτικό νερό το καλοκαίρι δεν μπορούν να καλυφθούν.

 

Σαν μην έφτανε αυτό η διοίκηση του Δήμου Θάσου, με αλαζονεία που θα ζήλευε και η κυβέρνηση, για ακόμα μια φορά ρίχνει το φταίξιμο στον λαό του νησιού που τον κατηγορεί για σπατάλες, αφήνοντας στο απυρόβλητο το απαρχαιωμένο δίκτυο και την έλλειψη υποδομών, που δεν μπορούν να καλύψουν τις σύγχρονες ανάγκες του νησιού και φυσικά αφήνει απ’ έξω τις πισίνες των μεγαλο-ξενοδόχων.

 

Αντί για την αναγκαία αναβάθμιση των πηγών και των εγκαταστάσεων, για έργα μεγιστοποίησης της προσφοράς νερού, εμφανίζεται ως «λύση» ο περιορισμός της κατανάλωσης η απαγόρευση άρδευσης στην αγροτική καλλιέργεια, οι αυξήσεις ως αντικίνητρο και η αφαλάτωση.

 

Φυσικά αυτά «ρίχνουν νερό και στον μύλο» στην κατεύθυνση της ΕΕ και της κυβέρνησης για την πλήρη εμπορευματοποίηση του νερού και την πρόθεση για συγχωνεύσεις στις ΔΕΥΑ ακόμα και σε επίπεδο Περιφέρειας.

 

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι θα φορτωθούν νέα βάρη στις πλάτες των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων για χάρη των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.

 

Το νερό από ακριβό που είναι σήμερα θα γίνει πανάκριβο,την στιγμή που η λαϊκή οικογένεια δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα λόγω της συνολικής αφαίμαξης του εισοδήματος μας. 

 

Θα μπει σε κίνδυνο η υγεία της λαϊκής οικογένειας από την υποβάθμιση της ποιότητας του νερού λόγω των παλαιωμένων δικτύων, επειδή για την κυβέρνηση και για την διοίκηση του Δήμου Θάσου είναι πεταμένα λεφτά όταν δεν έχουν κέρδος οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

 

Μονόδρομος για τους εργαζόμενους για τα λαϊκά-στρώματα είναι η σύγκρουση με αυτήν την πολιτική,να διεκδικήσουμε τα αναγκαία έργα υποδομής για την εξασφάλιση επάρκειας λαϊκής κατανάλωσης με φτηνό, ελεγμένο, ποιοτικό νερό,με άμεση μείωση των τιμολογίων σε ανέργους, χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, να πάψει να αντιμετωπίζεται το νερό ως εμπόρευμα αλλά ως κοινωνικό δικαίωμα.

 

Καλούμε όλα τα σωματεία και φορείς της Θάσου το λαό του νησιού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην ΔΕΥΑΘ την τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου ώρα 12:00.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ ‘’Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ’’

ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ

ΚΑΒΑΛΑΣ-ΘΑΣΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΘΑΣΟΥ

ΑΓΡΟΚΤΙΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΑΣΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ ‘’Η ΑΘΗΝΑ΄’

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ ‘’Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ’’

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ ‘’ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ’’

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΑΣΟΥ ‘’Ο ΒΑΚΧΟΣ’’

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ‘’ΠΟΛΥΓΝΩΤΟΣ ΒΑΓΗΣ’’

ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΑΣΟΥ

ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΙΩΝ

ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΡΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΝΗΓΩΝ ΘΑΣΟΥ”

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 6:05 pm


Οι ειδικότητες των ΣΑΕΚ του Υπουργείου Παιδείας στην Καβάλα - Μέχρι την Τρίτη οι αιτήσεις

Από την Τετάρτη (18/09) έως την Τρίτη (24/09) μπορούν να γίνουν οι εγγραφες για Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας.

 

 

Οι ειδικότητες ΣΑΕΚ Καβάλας 2024-2025

  • 1. Τεχνικός μαγειρικής τέχνης - αρχιμάγειρας (chef)
  • 2. Στέλεχος μονάδων φιλοξενίας
  • 3. Βοηθός φαρμακείου
  • 4. Βοηθός εργοθεραπείας
  • 5. Ειδικός θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνηματικών περιηγήσεων
  • 6. Τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής (πολυμέσα/ web designer-developer/ video games)
  • 7. Τεχνικός μηχανοτρονικής οχημάτων
  • 8. Προπονητής κλασικού αθλητισμού
  • 9. Τέχνη φωτογραφίας
  • 10. Υποκριτική τέχνη

 

 

Σχετική ανακοίνωση των ΣΑΕΚ Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Καλούνται οι επιτυχόντες υποψήφιοι να εισέλθουν στο πληροφοριακό σύστημα της ιστοσελίδας: https://diek.it.minedu.gov.gr/site/login, απαραιτήτως από την Τετάρτη 18-09-2024 έως και την Τρίτη 24-09-2024, για να κάνουν ηλεκτρονικά την εγγραφή τους.

 

Όσοι επιτυχόντες δεν ολοκληρώσουν την εγγραφή τους εντός της καθορισμένης προθεσμίας, αυτόματα θα θεωρηθούν ότι δεν επιθυμούν να εγγραφούν.

 

Οι επιτυχόντες που δεν έχουν επιτύχει στην ειδικότητα της 1ης προτίμησής τους, έχουν δικαίωμα κατά την εγγραφή τους να αιτηθούν ΒΕΛΤΙΩΣΗ, ώστε να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους σε τμήμα υψηλότερης προτίμησης κατά την επιλογή επιλαχόντων βάσει μορίων (Β’ Φάση).

 

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι:

1. αίτηση εγγραφής (τη ζητάτε από τη Γραμματεία ή την εκτυπώνετε από την ιστοσελίδα της Δ.ΣΑΕΚ)

 

2. φωτοαντίγραφο του Δελτίου Ταυτότητας ή Διαβατηρίου

 

3. φωτοαντίγραφο του Τίτλου Σπουδών εγγραφής (Απολυτήριο  Λυκείου, Πτυχίο ΤΕΕ Β’ Κύκλου) και όχι πτυχία ανώτερης βαθμίδας (ΑΕΙ, ΤΕΙ)

 

4. πρόσφατη βεβαίωση ΑΜΚΑ,

 

5. πρόσφατη βεβαίωση ΑΦΜ

 

6. δικαιολογητικά για τυχόν δηλωθέντα κοινωνικά κριτήρια ως εξής: 

  • (α) Πολυτεκνία (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή πιστοποιητικό πολυτεκνίας σε ισχύ ή δικαστική απόφαση ή άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί τη γονική μέριμνα) 
  • (β) Τριτεκνία (πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δήμου ή της κοινότητας ή βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης που χορηγείται από τα ΚΕΠ μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εθνικού Δημοτολογίου (ΟΠΣΕΔ) (κ.υ.α.) που περιέχει όλα τα γεγονότα των οποίων η συνδρομή αποτελεί προϋπόθεση για την κατά νόμο κτήση της ιδιότητας του τρίτεκνου γονέα ή τέκνου τρίτεκνης οικογένειας ή αντίστοιχο πιστοποιητικό αρμόδιας αλλοδαπής αρχής) 
  • (γ) Μονογονεϊκή οικογένεια (δικαστική απόφαση ή άλλο έγγραφο που να πιστοποιεί τη γονική μέριμνα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του δήμου ή της κοινότητας) 
  • (δ)Ειδική περίπτωση (Ελληνοκύπριοι από τα κατεχόμενα της Κύπρου ή μέλη της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας) (αποδεικνύεται με Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς (ΕΔΤΟ). Διαβάστε περισσότερα σε σχέση με την έκδοση του συγκεκριμένου ΕΔΤΟ εδώ:

https://portal.astynomia.gr/.../expatriate-al-id-card…

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 5:29 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Προϊστορία ΑΕΛ-Καβάλα - aelole.gr

Προϊστορία ΑΕΛ-Καβάλα  aelole.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 6:09 pm


Η 20άδα της ΑΕΛ με Καβάλα - aelole.gr

Η 20άδα της ΑΕΛ με Καβάλα  aelole.gr

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2024 | 5:11 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας