Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Σύλλογοι Γονέων Καβάλας: «Είμαστε απέναντι στις αποφάσεις που επηρεάζουν αρνητικά τη μόρφωση των παιδιών μας»

Είμαστε απέναντι σε αιφνιδιαστικές και μονομερείς αποφάσεις που επηρεάζουν αρνητικά τη μόρφωση των παιδιών μας!

 

Αναφέρουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι σύλλογοι γονέων, 7ου Δημοτικού Σχολείου, 14ου Δημοτικού Σχολείου, 17ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας και Δημοτικού Σχολείου Φιλίππων.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει ένα πολύ σοβαρό θέμα με την υποβάθμιση δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας για το σχολικό έτος 2024-2025.

 

Με την με αριθμ. Φ.11.2/2563 (20/06/2024) απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, το 7ο Δημοτικό Σχολείο (Παναγία), το 14ο Δημοτικό Σχολείο (Προφήτης Ηλίας) και το 17ο Δημοτικό Σχολείο (Αγ. Παρασκευή) υποβαθμίζονται από 6θέσια σε 5θέσια και το Δημοτικό Σχολείο Φιλίππων από 6θέσιο σε 4θέσιο.

 

Σε σχέση με το θέμα αυτό, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

 

1.   Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση. Μάλιστα, όλο το προηγούμενο διάστημα, η Διεύθυνση διαβεβαίωνε ορισμένα από τα σχολεία ότι δεν επρόκειτο να γίνει καμία μεταβολή για το έτος 2024-2025.

 

Απέναντι σε μία τέτοια αιφνιδιαστική και μονομερή απόφαση, ήταν “μονόδρομος” για τους Συλλόγους Γονέων των υποβαθμιζόμενων Δημοτικών Σχολείων να καταθέσουμε εξώδικη διαμαρτυρία – αίτηση θεραπείας κατά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας, προκειμένου να ανακαλέσει την απόφαση αυτή και να ξεκινήσει μία δομημένη και συντεταγμένη συζήτηση για το πώς μπορούν οι σχολικές μονάδες που υποβαθμίζονται να στηριχθούν, ώστε να διατηρηθούν στη βαθμίδα του 6/θέσιου και να συνεχίζουν να παρέχουν ποιοτική εκπαίδευση στα παιδιά μας.

 

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας οφείλει να σεβαστεί το πλαίσιο που θέτει η Υπουργική Απόφαση με αριθ. 170405/ΓΓ1 (ΦΕΚ Β 6273/28.12.2021) άρθρ.1 παρ.8, η οποία προβλέπει ότι οι Διευθυντές Εκπαίδευσης οφείλουν να «ενεργούν γενικότερα με γνώμονα την αρχή ότι η διοίκηση της εκπαίδευσης πρέπει να ασκείται όχι μόνο με την εφαρμογή νομικών διατάξεων και επιστημονικών αρχών, αλλά και με την αντίληψη της υποχρέωσης για την εξυπηρέτηση των πολιτών και της κοινωνίας».

 

Όπως επίσης, οφείλει να εφαρμόσει τη σαφή Γενική Επισήμανση της Εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας με αριθ. 118145/ΓΔ4 – 20/10/2023 «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχ. έτος 2024-2025», η οποία ορίζει τα εξής: «Κρίνεται απαραίτητη η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διατύπωση της καλύτερης δυνατής πρότασης προς όφελος των μαθητών/τριών και της εκπαίδευσης και την αποφυγή εκ των υστέρων διαμαρτυριών».

 

2.   Απορία προκαλεί η επιλογή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας να προτάξει ως προτεραιότητα τη συγχώνευση της Α’ και Β’ τάξης των θιγόμενων Δημοτικών Σχολείων.

 

Εμείς γνωρίζουμε πως η συνδιδασκαλία Α’ και Β’ τάξης έρχεται σε αντίθεση με τον προγραμματισμό των μαθημάτων όπως ορίζει το άρθρο 3 του ν. 4692/2020 (Α΄111) και πως σε 5/θέσιο σχολείο δεν προβλέπεται συνδιδασκαλία Α΄ και Β΄ τάξεων, η οποία είναι αποδεκτή μόνο ως τρίτη επιλογή και όχι ως πρώτη.

 

Η Διεύθυνση οφείλει να δώσει εξηγήσεις:

 

- γιατί προέταξε την αντιπαιδαγωγική συγχώνευση της Α’ και Β’ τάξης, ενώ αυτή δεν προβλέπεται;

 

- σε τι αποσκοπεί τελικά η επιλογή αυτή, δεδομένου πως μία τέτοια συγχώνευση θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη “διαρροή” μαθητών από τα υποβαθμιζόμενα Δημοτικά Σχολεία, οδηγώντας τα τελικά σε οριστικό κλείσιμο;

 

 

 

3.   Τέλος, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας οφείλει να δώσει εξηγήσεις για ποιον λόγο απέκρυψε τη διαφωνία του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ) στην επίσημη απόφαση με την οποία υποβαθμίζονται τα Σχολεία μας.

 

Η απόκρυψη της διαφωνίας ενός υπηρεσιακού οργάνου σε μία απόφαση συνιστά πλήγμα για την αρχή της Διαφάνειας που πρέπει να διέπει τις αποφάσεις της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας και εγείρει ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της ενέργειας αυτής.

 

 

 

Καταλήγοντας, ζητούμε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας τα εξής:

 

- Να ανακαλέσει την απόφαση για υποβάθμιση των Σχολείων μας.

 

- Να εφαρμόσει τη Γενική Επισήμανση του Υπουργείου Παιδείας και να ξεκινήσει έναν δομημένο και συντεταγμένο διάλογο και με τους Συλλόγους Γονέων, ως θεσμοθετημένους εταίρους της εκπαιδευτικής κοινότητας, για το μέλλον των σχολικών μονάδων στον Δήμο μας.

 

Όλοι γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε το πολύ σοβαρό πρόβλημα μείωσης του μαθητικού πληθυσμού στην περιοχή μας. Μπροστά σε αυτό έρχονται ή θα έλθουν αντιμέτωπα όλα τα σχολεία του Δήμου μας, ακόμη και αυτά που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό της Καβάλας, γεγονός που θα σημάνει τη γενικότερη παρακμή της πόλης.

 

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο λοιπόν, οι αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον των σχολικών μονάδων, και φυσικά των παιδιών μας, δεν μπορούν να λαμβάνονται μονομερώς, αιφνιδιαστικά και σε βάρος της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης και ενός υγιούς σχολικού περιβάλλοντος.

 

Ωστόσο, ο διάλογος θα πρέπει να έχει στόχο να αποφευχθούν συγχωνεύσεις τάξεων και κλείσιμο σχολείων και να εφαρμοστούν οι βέλτιστες λύσεις που θα αναβαθμίζουν την παιδεία και τη μόρφωση των παιδιών μας.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 4:30 pm


Καζάνι που βράζει η Θάσος: χωρίς νερό εδώ και μέρες τα Λιμενάρια

Χωρίς νερό έχουν μείνει από το τέλος της περασμένης εβδομάδες οι περισσότερες γειτονιές στα Λιμενάρια.

 

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο στο σύνολο του ευρύτερου οικισμού και καταντάει ακραίο σε περιοχές με υψομετρική διαφορά όπως η περιοχή γύρω από την εκκλησία Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

 

Προβλήματα όμως παρουσιάζονται και σε χαμηλές περιοχές, όπως τα Καλύβια Λιμεναρίων και ο δρόμος που οδηγεί σε αυτά ή η παραλία δυτικά των Λιμεναρίων.

 

Στις βρύσες είτε δεν τρέχει καθόλου νερό του δικτύου ύδρευσης, είτε τρέχει με πολύ μικρή πίεση.

 

Το πρόβλημα της λειψυδρίας στα Λιμενάρια είναι έντονο εδώ και αρκετά χρόνια. Πολλά σπίτια αλλά και επιχειρήσεις έχουν εγκαταστήσει ντεπόζιτα.

 

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο το πρόβλημα δεν είναι αισθητό σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες με την ίδια ένταση ή συχνότητα.

 

Υπάρχουν επιχειρήσεις που έχουν εγκαταστήσει μεγάλες δεξαμενές νερού και λειτουργούν παράλληλα συστήματα αύξησης της πίεσης, τόσο για την πλήρωση των δεξαμενών κατά τις νυχτερινές ώρες που υπάρχει νερό στο δίκτυο όσο και για την πιο λειτουργική κατανομή του νερού της δεξαμενής στα δωμάτια.

 

Όπως αναφέρουν αρκετοί κάτοικοι και επιχειρηματίες των Λιμεναρίων στο KavalaNews, φέτος είναι η χειρότερη χρονιά όλων των εποχών.

 

Προβλήματα που συνήθως παρατηρούνται μετά από μεγάλη ξηρασία και προς το τέλος της σεζόν όπως ο Αύγουστος, τώρα έγιναν αισθητά πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

 

Μικρότερης διάρκειας προβλήματα με την υδροδότηση ήταν φέτος αντιληπτά και πριν την άφιξη των πρώτων τουριστών.

 

Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑ Θάσου, τα προβλήματα των τελευταίων ημερών οφείλονται σε βλάβες που παρουσιάστηκαν στα συστήματα γεωτρήσεων που καλύπτουν την περιοχή.

 

Σε μια περίπτωση κάηκε το μοτέρ γεώτρησης ενώ σε μια άλλη υπήρξε βλάβη στο σύστημα κατανομής.

 

Οι βλάβες συνήθως αντιμετωπίζονται μέσα σε λίγες ώρες όμως η κυρία αιτία φέτος είναι η περαιτέρω επιδείνωση στο πρόβλημα του συνολικού αποθέματος νερού.

 

Η ΔΕΥΑΘ φαίνεται να έχει προχωρήσει σε μια νέα γεώτρηση που ίσως δώσει μερική λύση στο πρόβλημα τις επόμενες ημέρες.

 

Ωστόσο οι ελπίδες είναι μικρές.

 

Σημειώνεται ότι εκτός από τα Λιμενάρια, σοβαρά προβλήματα λειψυδρίας παρατηρούνται εδώ και χρόνια σε άλλες περιοχές της νότιας Θάσου όπως Κοίνυρα και Αλυκή.

 

Πολύ σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται επίσης σε σημεία των περιοχών Καλλιραχης, Σωτήρα και Ραχωνίου.

 

Οι περισσότεροι αποδίδουν τα προβλήματα στον υπερτουρισμό και στην ραγδαία, χωρίς κανόνες και περιορισμούς τουριστική ανάπτυξη. Έχουν ανεγερθεί οικοδομές ακόμη και σε σημεία που δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου δόμηση.

 

Τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί χιλιάδες νέα υδρόμετρα στα κατά τόπους δίκτυα ύδρευσης. Τα περισσότερα από αυτά αφορούν σε κατοικίες που προορίζονται για εκμετάλλευση μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης και σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες.

 

Ωστόσο, εκτός από την αύξηση της ζήτησης στο νερό, παρατηρείται παράλληλα και μείωση των αποθεμάτων.

 

Αρκετός κόσμος διαμαρτύρεται για το ότι δεν έχει ληφθεί σχετική μέριμνα με μελέτες και προετοιμασία, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Καταγγέλλουν δε ότι δεν έχει γίνει «καλλιέργεια πηγών» και ότι δεν λαμβάνονται όλα τα μέτρα αποτροπής για διαρροές αλλά και σπατάλες.

 

Ορισμένοι, δείχνοντας κατανόηση στα προβλήματα προσφοράς και ζήτησης, λένε ότι θα ήταν έστω χρήσιμο αν υπάρξει εκ περιτροπής υδροδότηση ανά περιοχή αλλά με έγκαιρη ενημέρωση ώστε να λαμβάνουν όλοι τα μέτρα τους. 

 

Σε κάθε περίπτωση, το πρόβλημα της λειψυδρίας στη Θάσο σε συνδυασμό με τον υπερτουρισμό που συζητιέται ως φαινόμενο όλο και περισσότερο, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση για το νησί για τα επόμενα χρόνια.

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 3:52 pm


ΝΟΘΑΚ: Πρώτη στον όμιλό της η ανδρική ομάδα με δύο νίκες και μια ισοπαλία

Με δύο νίκες και μια ισοπαλία τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟΘΑ Καβάλας, περνώντας στην Α’ φάση του του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής.

 

Αρχικά ο αγώνας με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με ισοπαλία 10-10.

 

Σε σχετική ανάρτηση ο ΝΟΘΑΚ αναφέρει:

 

Σε έναν αγώνα θρίλερ με τον ΝΟΘΑΚ να ισοφαρίζει στο τέλος με τον μικρό μας Κωνσταντίνο Ανανιάδη,  οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες.

 

Ο ΝΟΘΑΚ με τον βαθμό της ισοπαλίας εξασφάλισε και μαθηματικα πλέον την πρόκριση στα πλέι πλέι οφ.

 

Συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, σε όλους τους συντελεστές της φετινής πορείας της ομάδας υδατοσφαίρισης!

 

Στον αγώνα με την ΧΑΝΘ, ο ΝΟΘΑΚ επικράτησε με 12-7

 

Για την νίκη αυτή, η ομάδα δημοσίευσε:

 

Άλλη μία νίκη για την ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟΘΑΚ!

 

Επικρατησε με 12-7 της ΧΑΝΘ και πλέον είναι πολύ κοντά στην πρόκριση που οδηγεί στην Αθήνα και στα πλέι οφ.

 

Συγχαρητήρια, η προσπάθεια συνεχίζεται αύριο, απέναντι στον Ηρακλή το πρωί και στη Νεάπολη το απόγευμα!

 

Στον τρίτο και τελευταίο αγώνα του ομίλου, ο ΝΟΘΑΚ κέρδισε την ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗ με 13-7.

 

Η νίκη αυτή οδήγησε την ομάδα στην τελική φάση.

 

Σε ανάρτησή του ο ΝΟΘΑΚ ακαφέρει:

 

13-7 νίκη απέναντι στη ΣΑΠΚ ΝΕΑΠΟΛΗ.

 

Με δύο νίκες και μία ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του ΝΟΘΑΚ ολοκλήρωσε πρώτη και αήττητη στον όμιλο της, την Α´ φάση του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας.

 

Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης για την φιλοξενία την άψογη εξυπηρέτηση και την φροντίδα στην ομάδα μας!

 

Με επιμονή, υπομονή, συστηματική δουλειά και θετική ενέργεια συνεχίζουμε το ταξίδι...

 

Ραντεβού στην τελική φάση του πρωταθλήματος στις12-15/7.

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 3:19 pm


Ημερίδα στην "Ακαδημία Ιππασίας Καβάλας - Κατσίτη Κωνσταντίνα"

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024, η πρώτη ημερίδα στην Ακαδημία Ιππασίας Καβάλας Κατσίτη Κωνσταντίνα.

 

Η ακαδημία σχετικά αναφέρει:

 

Πραγματοποιήθηκε η 1η ημερίδα για τους αθλητές της Ακαδημίας μας με σκοπό την εκπαίδευση για μελλοντικούς αγώνες.

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κ. Σοφία Ιωαννίδου που χωρίς αυτήν δεν θα πραγματοποιούνταν όλο αυτό, τον αντιδήμαρχο αθλητισμού Κωνσταντίνο Χατζηαναστασίου που μας τίμησε με την παρουσία του, το Επιμελητήριο Καβάλας  και τον Μάρκο Δέμπα, τον πρόεδρο κοινότητας Αμυγδαλεωνα Δημήτριο Πουρσαϊτίδη, τους Καρασαββιδης Ελευθέριος κατάστημα Αθλοκινηση Χρονη ιδιωτικό ΚΤΕΟ καβαλας - Χρυσουπολης πολιτιστικό σύλλογο Δατου για τη παροχή εξοπλισμού, τους χορηγούς μας athanasiou_oil @akro.nailroom, φούρνοι Φελλαχίδη για τα έδεσμα εκείνης της μέρας, τη διασωστική ομάδα Καβάλας για τη παρουσία της σ όλη τη διάρκεια της ημερίδας και την ομαλή διεξαγωγή της, vanwalk.kva, kafetopio καθώς και ολους όσους παραβρέθηκαν εκεί!

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 1:25 pm


Νέα Καρυά Νέστου: ζητούν θυρίδες όπως της Πέρνης για να μη χάνεται η αλληλογραφία

Θυρίδες όπως της Πέρνης για να μη χάνεται η αλληλογραφία ζητούν οι πολίτες στα χωριά Νέα Καρυά και Πηγές του Δήμου Νέστου.

 

Μέλος στης ομάδας «Πολίτες Δήμου Νέστου» στο Facebook γράφει:

 

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές, από το χωριό Περνη.

 

Μετα από αγανάκτηση, θα παρακαλούσα τον Δήμο να κοιτάξει λίγο το θέμα στα χωριά Νέα Καρυά και Πηγές γιατί έχουνε χαθεί ανεπανάληπτα λογαριασμοί και άλλων σημαντικών εγγράφων και μένουν απλήρωτα κάποιες φορές.

 

Αν βαριέται ο ταχυδρόμος να πηγαίνει τους φακέλους στο σπίτι που πρέπει τον φάκελο και λέει μάλιστα ότι δεν είναι η δουλειά του, τότε ποια είναι η δουλειά του;

 

Να μεριμνήσει ο δήμος να βάλει τέτοιες θυρίδες σε κάθε χωριό!

 

Είναι απαράδεκτο εν έτη 2024 να συμβαίνει αυτό! Και δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε πολίτης να πηγαίνει σε κάθε καφενείο και να ψάχνει μέσα στις στοίβες από φακέλους! Ευχαριστώ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 12:44 pm


Μαρία Βαρύτη: "Οι απόψεις του κ. Τσάκαλου δεν αρμόζουν σε ένα πολιτισμένο Δήμο…"

Για το ζήτημα με τα αδέσποτα στο Δήμο Παγγαίου και την πρόταση του αντιδημάρχου Παγγαίου, για ευθανασία των αδέσποτων ζώων, τοποθετείται η επικεφαλής της παράταξης «Ξεκινάμε…» και δημοτική σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου, Μαρία Βαρύτη

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

 

Με έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορήθηκα την τοποθέτηση του Αντιδημάρχου και υπεύθυνου για τα αδέσποτα στον Δήμο Παγγαίου, κ. Κώστα Τσάκαλου, σε συνάντηση Αντιδημάρχων στην Καβάλα, για την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την διαχείριση τους. 

 

Σύμφωνα με καταγγελίες φιλοζωικών οργανώσεων,

 

«ο Αντιδήμαρχος Παγγαίου, πρότεινε την ευθανασία των αδέσποτων ζώων, ως λύση στο πρόβλημα, χρησιμοποιώντας μάλιστα απαγορευμένα σκευάσματα. 

 

Αυτές οι δηλώσεις και η προτεινόμενη προσέγγιση δεν είναι μόνο απάνθρωπες και παράνομες, αλλά αμαυρώνουν και τη φήμη του Δήμου Παγγαίου, σε διεθνές επίπεδο».

 

Είναι αυτονόητο ότι ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Παγγαίου και ως Δημοτική Σύμβουλος: 

 

  • Εκφράζω την έντονη αντίθεσή μου για την "λύση" που πρότεινε ο κ. Τσάκαλος.

 

  • Θεωρώ ότι η «λύση» αυτή, είναι απαράδεκτη και σε κάθε περίπτωση δεν αρμόζει σε έναν πολιτισμένο δήμο, σε έναν δήμο "πρότυπο" όπως διατείνεται ο Δήμαρχος κ. Φίλιππος Αναστασιάδης.

 

  • Καλώ τον κ. Τσάκαλο να ανακαλέσει τη δήλωσή του και ταυτόχρονα να δείξει έμπρακτα ότι είναι σε θέση να επιτελέσει τον ρόλο του ως υπεύθυνου Αντιδημάρχου για τα αδέσποτα, με ενέργειες που θα αποσκοπούν στην ευζωία τους, όπως προβλέπει ο σχετικός Νόμος και όχι στην βάρβαρη και βάναυση εξαφάνισή τους.

 

  • Ο Δήμαρχος Παγγαίου κ. Φίλιππος Αναστασιάδης συμφωνεί με τις απόψεις του Αντιδημάρχου του; 

 

  • Κι αν δεν συμφωνεί τι θα κάνει γι’ αυτό;

 

Η δική μας άποψη είναι απέναντι στο Περιβάλλον και τα Αδέσποτα Ζώα είναι ξεκάθαρη. Την έχουμε διατυπώσει και προεκλογικά και την διατυπώνουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα όργανα του Δήμου μας, εκφράζοντας πιστεύουμε την άποψη της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας!

 

Όσον αφορά στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων, θεωρούμε ότι είναι ένα σοβαρό ζήτημα που απαιτεί υπεύθυνες και ηθικές λύσεις, και όχι βάρβαρες πρακτικές που δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες μιας σύγχρονης κοινωνίας.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 12:10 pm


Στην Καβάλα διακομίσθηκε 68χρονος από τη Θάσο

Στην Καβάλα διακομίσθηκε 68χρονος από τη Θάσο που έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Η διακομιδή πραγματοποιήθηκε από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ».

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 11:33 am


Δημοτικό Σχολείο Φιλίππων: Έφτιαξαν τραγούδι με την χρήση AI στο πλαίσιο του προγράμματος “Future Scientists”

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “Future Scientists” που υλοποιήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ τάξεις του Δ. Σ. Φιλίππων σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες από 9 σχολεία της Τουρκίας, 5 σχολεία της Ρουμανίας, 1 σχολείο της Ιορδανίας, 2 σχολεία της Γεωργίας, 1 σχολείο της Σλοβακίας και 1 σχολείο της Ελλάδας.

 

Το  πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023 και ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2024

 

Συμμετείχαν 18 εκπαιδευτικοί και 115 μαθητές.

 

Τα παιδιά ανέπτυξαν δεξιότητες στην Φυσική, Χημεία, Βιολογία και Τεχνολογία.

 

Δημιούργησαν ομαδικά projects και έμαθαν για τις επιστήμες σύμφωνα με την διαφοροποιημένη διδασκαλία της κάθε χώρας.

 

Το πρόγραμμα προσέφερε μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Δείτε παρακάτω δείγμα από τις κατασκευές:

 

  • Κατασκευές κάρτας (κλειστό κύκλωμα με LED, μπαταρία και αυτοσχέδιο διακόπτη) 

 

  • Τραγούδι με την χρήση A.I.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 11:11 am


Από λαβράκια μέχρι αυγοτάραχο & μπλε καβούρια στο ψητοπωλείο του Συνεταιρισμού Κεραμωτής

Ανοίγει και επίσημα την Τρίτη 25 Ιουνίου 2024, το συσκευαστήριο - ιχθυοπωλείο - ψητοπωλείο του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Κεραμωτής.

 

Η κατασκευή του, κόστισε περίπου 400.000 ευρώ και χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να ολοκληρωθεί.

 

Ο συνεταιρισμός αριθμεί 27 μέλη και είναι η πρώτη φορά που αποκτά ιδιόκτητο ιχθυοπωλείο.

 

Η ετήσια παραγωγή του συνεταιρισμού ψαριών είναι περίπου 70 με 80 τόνους.

 

Το ιχθυοπωλείο θα διαθέτει πληθώρα παραδοσιακών προϊόντων όπως είναι το παραδοσιακό αυγοτάραχο, οι λικουρίνοι, οι τσιπούρες, τα λαβράκια και τα μπλε καβούρια.

 

Σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του αλιευτικού συνεταιρισμού Κεραμωτής, Σταύρος Αρβανιτάκης αναφέρει:

 

Από την Τρίτη ανοίγουμε και σας περιμένουμε.

 

Ένα όνειρο πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα.

 

Ο συνεταιρισμός μας, αποκτά δικό του συσκευαστήριο, το δικό του ιχθυοπωλείου καθώς και το δικό του ψητοπωλείο, για να μπορούμε να προμηθεύουμε τους πελάτες μας με φρέσκα ψάρια και γεύσεις κατευθείαν από την παραγωγή στην κατανάλωση.

 

Με μια πληθώρα παραδοσιακών προϊόντων όπως παραδοσιακού αυγοτάραχο, λικουρίνους, τσιπούρες, λαβράκια και μπλε καβούρια, όλα αυτά σε προσιτές τιμές.

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 10:28 am


Θάσος: Διακομιδή 12χρονου και 23χρονου στην Καβάλα

Επείγουσα διακομιδή πραγματοποιήθηκε από την Θάσο στην Καβάλα.

 

Πρόκειται για έναν 12χρονο και έναν 23χρονο που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

 

Οι δύο νέοι διακομίσθηκαν στο λιμάνι της  Κεραμωτής με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΩΑΝΝΗΣ-ΣΟΦΙΑ».

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2024 | 9:40 am


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Καβάλα για την πρόκριση - pisina.net

Καβάλα για την πρόκριση  pisina.net

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 10:06 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας