Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά από το Δημοτικό συμβούλιο Θάσου να υπογράψει ψήφισμα για να μην υποβαθμιστούν τα σχολεία

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου ζήτησε την υπογραφή ψηφίσματος διαμαρτυρίας από το Δημοτικό συμβούλιο, για τις συγχωνεύσεις τάξεων στα δημοτικά, και τονίζει πως μετά από την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη με την παράλληλη αύξηση του ωραρίου των καθηγητών, οι κατά τόπους Διευθύνσεις προχωρούν στην υποβάθμιση των σχολείων.

 

Γίνεται κάλεσμα προς κάθε εμπλεκόμενο φορέα να δράσει ώστε να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση που όπως τονίζει το συμβούλιο πλήττει πρώτα από όλα τους μαθητές, τους γονείς, τους δασκάλους αλλά και το σύνολό της κοινωνίας της Θάσου.

 

 

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρει τα εξής:

“Πληροφορηθήκαμε για την αποφαση μετα απο εισηγηση της Διευθυντριας Πρωτοβάθμιας εκπαιδευσης για την Υποβαθμιση 4 σχολείων στο Νησι της Θάσου.

 

Δημοτικό Σχολείο Θεολόγου Ποτου απο 6 θέσιο - 5 θέσιο

Δημοτικο Σχολειο Καλλιραχης από 4 θέσιο - 3 θέσιο

Δημοτικό Σχολείο Ποταμιάς απο 6 θέσιο- 5 θέσιο

Δημοτικο Σχολείο Παναγίας απο 3 θέσιο – 2 θέσιο

 

H αποφαση αυτη πάρθηκε με μοναδικό γνώμονα την μείωση των μαθητων στα παραπανω τοπικα διαμερίσματα.

 

Είναι σοβαρός λόγος όμως μια μείωση μαθητών για να υποβαθμιστεί το σχολείο;

 

Πρέπει να αντιπαλέψουμε στην ψυχρή αυτή απόφαση. Όλη αυτή την περίοδο οι γονείς φορτώθηκαν στην πλάτη τους το βάρος της τηλεκπαίδευσης, χωρίς να ληφθεί καμία μέριμνα για την αντιμετώπιση των μαθησιακών κενών που γιγαντώθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και για τη ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών μετά τον δίχρονο εγκλεισμό τους. 

 

Συγχώνευση τάξεων, που ούτως ή άλλως παρακωλύει την ποιοτική εκπαιδευτική διαδικασία που οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται καθημερινα να προσφέρουν στα παιδια μας, θα χειροτερέψει περισσότερο την κατάσταση.

 

Δημογραφικά όλα τα χωρια όπου υποβαθμίζονται, συγχωνεύονται και καταργούνται σχολεία, δεν θα εγκατασταθούν οικογένειες, ή νέα ζευγάρια, από άλλες περιοχές. 

 

Αλλά και οι κάτοικοι, θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν με αποτελεσμα να ερημώσουν. Υπάρχουν ήδη προβλήματα στην μεταφορά των μαθητών τα οποια θα αυξηθουν.

 

Με την μετακίνηση των μαθητών σε άλλα σχολεία θα αυξηθούν τα προβλήματα που ήδη υπάρχουν. Τα κοντέινερ θα αυξηθούν για να καλύψουν τις νεες ανάγκες.

 

Επομένως, η υποβάθμιση, συγχώνευση και κατάργηση σχολείων, είναι αντικίνητρο.

 

Οι συγχωνεύσεις είναι πολιτική της ΕΕ και των Κυβερνησεων που βλέπουν τα πάντα ως κόστος όφελος.

 

Τα παιδιά και οι μορφωτικές τους ανάγκες δεν μπαίνουν στο ζύγι της εμπορευματικής λειτουργίας ενός εκπαιδευτικού συστήματος που η αποστολή του θα έπρεπε να είναι η δωρεάν και υψηλού επιπέδου μόρφωση, η ολοκληρωμένη και πλήρης παιδαγωγική στήριξη, η εκπλήρωση των στόχων της ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών του λαού.

 

Zητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να υπογράψει Ψήφισμα Διαμαρτυρίας και να κατατεθεί σε όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες που ελαβαν αυτη την αποφαση καρμανιόλα για εκπαιδευτικούς γονείς και παιδιά.”

 

Το προτεινόμενο ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

“Ως Δημοτικό Συμβούλιο Θάσου εκφράζουμε την αντίθεση μας στην υποβάθμιση σχολείων του νησιού. Αυτή η απόφαση είναι σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις αντι- εκπαιδευτικές πολιτικές οι οποίες εφαρμόζονται εδώ και χρόνια. 

 

Μετά από την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη με την παράλληλη αύξηση του ωραρίου των καθηγητών, οι κατά τόπους Διευθύνσεις προχωρούν στην υποβάθμιση των σχολείων.

 

Αυτές οι πολιτικές έχουν άμεσο αντίκτυπο στο κοινωνικό ιστό του νησιού, καθώς η υποβάθμιση των σχολείων, μπορεί να αποτελέσει παράγοντας ερημοποίησης των χωριών. Ταυτόχρονα οι υποδομές των σχολείων μπορούν να καλύψουν μόνο τις ανάγκες του κάθε χωριού. 

 

Η μετακίνηση επιπλέον μαθητών στα κοντινά σχολεία, θα δημιουργήσει πρόσθετα κτιριακά προβλήματα. Τέλος θεωρούμε ότι η επέκταση ή η καθιέρωση του καθεστώτος της συνδιδασκαλίας υποβιβάζει τις ανάγκες των μαθητών του νησιού και τις γυρνάει σε περασμένες δεκαετίες.

 

Καλούμε κάθε εμπλεκόμενο φορέα να δράσει ώστε να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση που πλήττει πρώτα από όλα τους μαθητές, τους γονείς, τους δασκάλους αλλά και το σύνολό της κοινωνίας της Θάσου.”

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 6:38 pm


Καταιγίδες στα ορεινά του Νομού Καβάλας

Στην περιοχή του Βουνοχωρίου αλλά και σε άλλες ορεινές περιοχές του Νομού Καβάλας, ξέσπασαν καταιγίδες το απόγευμα της Παρασκευής (28/06).

 

Το meteokav.gr αναφέρει για τις καταιγίδες τα εξής: 

“Ο καταιγιδοπυρήνας στην ορεινή περιοχή του Βουνοχωρίου πριν λίγο μέσα από την κάμερα της Ελευθερούπολης με εντυπωσιακή κατακόρυφη ανάπτυξη και δομή. 

 

Ο μετεωρολογικός σταθμός του Βουνοχωρίου κατέγραψε 15,4mm σε λιγότερο από μισή ώρα και μέγιστη ραγδαιότητα 350mm/h.

 

Όπως αναμέναμε εκ νέου τοπικές μπόρες εκδηλώνονται εδώ και λίγη ώρα στα ορεινά και γύρω από αυτά για ζωντανή ενημέρωση www.meteokav.gr.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 6:12 pm


Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 13χρονο κορίτσι από κεραυνό

Τραγικό θάνατο βρήκε μία 13χρονη στο Ποσείδι Χαλκιδικής, όταν κεραυνός την έπληξε με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό της.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το κοριτσάκι περπατούσε στην παραλία του Φάρου μαζί με την μητέρα του, όταν κεραυνοβολήθηκε. Στην περιοχή επικράτησε αναστάτωση και κλήθηκε ασθενοφόρο.

 

Η 13χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όμως δυστυχώς ήταν ήδη αργά.

 

πηγή: news247.gr

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 5:45 pm


Πολιτικολογίες: Στραπατσάδα….

γράφει ο

Γιώργος Καρανίκας

 

Οι εκλογές στη Γαλλία ανοίγουν πολλά θέματα για το μέλλον των κομμάτων στην γηραιά Ήπειρο!

 

Οι συνασπισμοί και ο χυλός των ιδεολογιών και των διαχωριστικών γραμμών που ξεθώριασαν πια στα παραδοσιακά κόμματα θα είναι κάτι που αποτελεί μονόδρομος για τις μελλοντικές κυβερνήσεις.

 

Στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε μια ισχυρή αμφισβήτηση είναι απότοκος μιας σειράς ενεργειών που χρησιμοποίησε ο πρόεδρός της και πρωθυπουργός για να κρατηθεί στην εξουσία απέναντι σε μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση η οποία ενισχύθηκε από μια ισχυρή στήριξη από τα συστημικά ΜΜΕ.

 

Το ανέφερε ο Νικήτας Κακλαμάνης που πλέον δεν μασά τα λόγια του με το γνώριμο ύφος και την ανάλυσή του, στην ΚΟ της ΝΔ παρόντος του Κυριάκου…

 

Η τοποθέτησή του περί των «παραδοσιακών αξιών» της ΝΔ και της αναγκαιότητας της επιστροφής στις ρίζες ήταν συγκεκριμένη αναφερόμενος στην ιδεολογική μετάλλαξη της ΝΔ λέγοντας «μη στρουθοκαμηλίζουμε, είμαστε ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντά: «Δεν φεύγουμε ποτέ από αυτό το έχουμε ξαναπεί είμαστε πιστοί στις αξίες και τις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

 

Παράλληλα σε πηγαδάκι στο περιστύλιο της Βουλής, σημείωσε ότι είναι υπέρ της διεύρυνσης, όχι όμως της μετάλλαξης, κάνοντας λόγο πως «είναι δύο διαφορετικά πράγματα και χρειάζεται προσοχή».

 

Ο γαλάζιος βουλευτής είπε επίσης να δούμε τι γίνεται στη Γαλλία, όπου ο κεντρώος Μακρόν που επιχειρούσε διαρκώς αμφίπλευρη διεύρυνση, καταποντίστηκε τελικά.

 

Έντονος ήταν ο διάλογος με τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, Μάριο Σαλμά.

 

«Εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των λίγων έναντι των πολλών», είπε ο βουλευτής και έφερε ως παράδειγμα φωτογραφικό διαγωνισμό στο υπουργείο Πολιτισμού. «Δεν θα δεχτώ τέτοιου είδους υπονοούμενα ότι εξυπηρετούμε τους λίγους», ήταν η απάντηση σε έντονο ύφος του πρωθυπουργού.

 

Επίσης, ο Θεόδωρος Καράογλου, διερωτήθηκε αν ελήφθη το μήνυμα των ευρωεκλογών και ζήτησε να μην υπάρξει ιδεολογικός ευνουχισμός της παράταξης. Μίλησε για «αλαζονικές συμπεριφορές στην κυβέρνηση» και κλειστές πόρτες. Για τα ομόφυλα ζευγάρια είπε ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών κόστισε στη ΝΔ όπως και το επινίκιο γλέντι.

 

Αλαζονεία καταλόγισε σε κυβερνητικά στελέχη και ο βουλευτής Αργολίδας της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός, παραμελημένος δήλωσε ο βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης.

 

Την κριτική του στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών έκανε και βουλευτής Μεσσηνίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και παρομοίασε τους βουλευτές της ΝΔ με σάκο του μποξ ενώ έκανε και αναφορά στο γάμο των ομόφυλων τονίζοντας: «Δεν πρέπει να επιβραβεύσουμε αυτούς που πανηγύριζαν για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών».

 

Ο βουλευτής Χίου, Νότης Μηταράκης… κάρφωσε συνεργάτες του πρωθυπουργού. "Κρινόμαστε στην κοινωνία και όχι στα excel”, είπε και σημείωσε πως ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι δεξιός.

 

Προειδοποίηση για τη στάση του εφεξής απηύθυνε ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής Γιώργος Βλάχος. Τόνισε πως δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ψήφος του σε κανένα νομοσχέδιο και ότι δεν πρόκειται να ξανά ψηφίσει τίποτα που δεν θα του εξηγηθεί αναλυτικά.

 

Η αιχμή περιλαμβάνει και την ψήφο του στο πρόσωπο της προεδρίας της Δημοκρατίας.

 

Τέλος με αναφορές στο γάμο των ομοφυλοφίλων ζευγαριών, αλλά και με επισημάνσεις γα την ιδεολογική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας οι τοποθετήσεις του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

 

Ο βουλευτής Ροδόπης εστίασε την παρέμβαση του στις καθυστερήσεις στις επιδοτήσεις των αγροτών, καθώς και στο φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών.

 

"Η Ακροδεξιά τελείωσε με την Χρυσή Αυγή. Δεν πρέπει να την αναστήσουμε, γιατί βολεύει σε κάποιους. Δείτε που οδηγήθηκε ο Εμανουέλ Μακρόν που επιδίωξε να εκμεταλλευτεί την ενίσχυση της ακροδεξιάς και την πολυδιάσπαση των παραδοσιακών κομμάτων. Κινδυνεύει να τον καταπιεί η ιστορία με απίστευτες συνέπειες για τη Γαλλία και για την Ευρώπη", ανέφερε, με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση να προκαλεί ακόμη μία παρέμβαση του πρωθυπουργού.

 

"Δεν έχουμε καμία σχέση με τον Μακρόν. Εμείς κερδίσαμε στις ευρωεκλογές με 15 μονάδες διαφορά. Εκείνος έχασε με 15 μονάδες διαφορά. Η ΝΔ είναι ισχυρό κόμμα. Ο Μακρόν δεν έχει κάτι αντίστοιχο... Όταν λέμε μπροστά, εννοούμε μπροστά στις μεταρρυθμίσεις, χωρίς να ξεχνάμε την ιδρυτική μας διακήρυξη”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Τελικά η ΝΔ είναι μια στραπατσάδα η οποία δεν έχει γεύση, αν και οι βουλευτές της θέλουν να ρίξουν αρωματικά φυτά για να νοστιμίσει, εκτός κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προτιμά ανάλατη και …μπλουμ!

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:40 pm


Πασχαλίδης: “Πρόσληψη 50 συνοριοφυλάκων στην Καβάλα”

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ενημέρωσε πως ανακοινώθηκε η έγκριση πρόσληψης 50 συνοριοφυλάκων για τη Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

 

 

Αναλυτικά ο βουλευτής αναφέρει τα εξής:

“Σε συνομιλία που είχε με τον Βουλευτή Π.Ε. Ροδόπης κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης ενημερώθηκε, πως κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησής με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ανακοινώθηκε η έγκριση πρόσληψης 100 συνοριοφυλάκων για τη Π.Ε. Ροδόπης και 50 για τη Π.Ε. Καβάλας.

 

Πρόκειται για την ικανοποίηση ενός αιτήματος που είχε κατατεθεί από κοινού από τους δύο Βουλευτές στον Υπουργό, ενώ το κριτήριο της εντοπιότητας θα λειτουργήσει καταλυτικά και ευεργετικά στο έργο των νέων Συνοριοφυλάκων.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Ευχαριστώ τον Υπουργό που αναγνώρισε τις ανάγκες της περιοχής μας και ικανοποίησε το αίτημα, καθώς και τον συνάδελφο Βουλευτή για τη συνεισφορά του».”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 4:11 pm


Δυο άτομα στη Θάσο συνέλαβε το Λιμενικό μετά από παρακολούθηση με τη συνδρομή του "ΘΟΡ"

Δυο άτομα ελληνικής καταγωγής συνέλαβαν το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Ιουνίου οι Λιμενικές Αρχές της Καβάλας μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησαν στο νησί της Θάσου.

 

Πρόκειται για δυο άνδρες ηλικίας 24 και 37 ετών. Ο 24χρονος μετά από αξιοποίηση πληροφοριών είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση από το Σώμα Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Καβάλας.

 

Αρχικά οι άνδρες του Λιμενικού συνέλαβαν τον 24χρονο έξω από το σπίτι του σε περιοχή της Θάσου, όταν μετά από έλεγχο που του έκαναν με την συνδρομή του συνοδού - χειριστή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας Κ-9 «ΘΟΡ», διαπιστώθηκε ότι κατείχε τέσσερις (04) νάιλον συσκευασίες (φιξάκια) περιέχουσες κοκαΐνη μικτού βάρους 4,7γρ.

 

Στη συνέχεια, μετά από έρευνα στο σπίτι του 24χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή του «ΘΟΡ», όπου βρέθηκαν:

 

κοκαΐνη, σε  έξι χωριστές συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους 110,4 γρ.,

 

μία (01) μεταλλική σιδερογροθιά, μία (01) ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κοκαΐνης,

 

το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων εννιακοσίων δέκα ευρώ (10.910€)

 

και τέσσερα (04) κινητά τηλέφωνα.    

 

Ο 24χρονος μετά τη σύλληψη του, υπέδειξε ως ένοχο κι έναν 37χρονο κάτοικο Θάσου. Μετά από έρευνα που έγινε αρχικά έξω από το σπίτι του βρέθηκε να κατέχει μία (01) νάιλον συσκευασία (φιξάκι) περιέχουσα κοκαΐνη μικτού βάρους 0,7γρ.

 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά 115,8 γρ κοκαΐνης, 10.910 € καθώς, πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας και η σιδερογροθιά.

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 12:50 pm


Εγγραφές στη σχολή νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Ξάνθης

Στη Δημόσια Σχολή Ανώτερης  Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ ) με ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, θα λειτουργήσει Α΄ και Γ΄ Χειμερινό εξάμηνο εκπαιδευτικού έτους 2024-2025. 

 

Δυνατότητα εγγραφής στο Α΄ Χειμερινό Εξάμηνο έχουν οι:

 

Απόφοιτοι Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ)

Απόφοιτοι ΤΕΕ Β΄ κύκλου

Απόφοιτοι ΕΠΑΛ

 

Δυνατότητα κατάταξης στο Γ΄ Χειμερινό Εξάμηνο έχουν οι:

 

Πτυχιούχοι ΕΠΑΛ, νοσηλευτικής ειδικότητας καθώς και οι κάτοχοι   ισότιμων τίτλων

Πτυχιούχοι ΤΕΕ Β΄ κύκλου συναφούς ειδικότητας

Κάτοχοι ΒΕΚ των Δ.ΙΕΚ και του μεταλυκειακού έτους –Τάξη μαθητείας.

 

Επισημαίνουμε ότι από την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά, όλοι οι απόφοιτοι των Λυκείων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μπορούν να επιλέξουν τη Σ.Α.Ε.Κ Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και μέσω υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

 

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από 19-08-2024 έως και 13-09-2024.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Σ.Α.Ε.Κ από 1-10 Ιουλίου και τις κάτωθι ημερομηνίες  25/7, 8/8  και από 19-08-2024  έως και 13-09-2024 από τις 08:00πμ-14:00μμ, στο τηλέφωνο της Σ.Α.Ε.Κ  , 2541351568 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Σχετική αίτηση που δίνεται και συμπληρώνεται στο Δ.Ι.Ε.Κ

 

Τίτλος Σπουδών ( πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο)

 

Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο (πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο)

 

Βεβαίωση  Ι.Κ.Α ή Δημόσιας Υπηρεσίας, στην οποία θα αναγράφεται προϋπηρεσία (ημερομίσθια ή έτη) που τυχόν πραγματοποίησε ο υποψήφιος σχετική με την ειδικότητα που επιθυμεί να καταρτιστεί.

 

Πιστοποιητικό γέννησης

 

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

 

Για την εγγραφή αλλοδαπών υπηκόων χωρών εκτός Ε.Ε, εντός Ε.Ε. και ομογενών απαιτείται η κατάθεση διαβατήριου ή ταυτότητας ομογενών καθώς και της άδειας παραμονής για τους υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε.  

 

Σε περίπτωση μη αποφοίτησης από ελληνικό Λύκειο ή ΣΕΚ απαιτείται η κατάθεση του ισότιμου πρωτότυπου τίτλου σπουδών, επίσημης μετάφρασης αυτού καθώς και της ισοτιμίας του, εκδοθέντων από δημόσια ελληνική υπηρεσία, και αποδεδειγμένη γνώση της Ελληνικής Γλώσσας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

 

Βεβαίωση ΑΜΚΑ

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 11:46 am


Στον Ι.Ν Αποστόλου Παύλου ο εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Στις 30 Ιουνίου 2024, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα εορταστεί πανελλαδικά η καθιερωμένη «Ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας».

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σας ενημερώνει ότι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.  

 

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα:

 

  • Στην Ορεστιάδα, στον Ιερό  Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων
  • Στην Αλεξανδρούπολη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου
  • Στην Ξάνθη, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας
  • Στην Καβάλα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου
  • Στη Δράμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου

 

Στις εκδηλώσεις καλούνται να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους Αποστράτους της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, συνδικαλιστικοί φορείς, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., καθώς και οι πολίτες της περιοχής μας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 11:19 am


Καθολικός γάμος στην Καβάλα

Επάνω σε καθολικό γάμο έπεσαν το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιουνίου όσοι έτυχε εκείνη την ώρα να βρεθούν στα καφέ δίπλα στην Καθολική Εκκλησία Αγίου Παύλου Καβάλας στην οδό Κύπρου.

 

Στον γάμο ήταν αρκετός κόσμος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο γαμπρός και η νύφη ήταν αλλοδαποί.

 

(οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Σταυρίδη)

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 10:47 am


Καβάλα: στη φυλακή 32χρονος για επίθεση με μαχαίρι στην πρώην σύζυγό του

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών χωρίς αναστολή, επέβαλε την Τετάρτη 27 Ιουνίου το τριμελές δικαστήριο σε 32χρονο από την Καβάλα ο οποίος τον Νοέμβριο του 2022 είχε απειλήσει την πρώην σύζυγό του με σουγιά.

 

Η απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα προβλέπει την φυλάκιση του χωρίς αναστολή και χωρίς έφεση.

 

Ο 32χρονος είναι κρατούμενος από την προηγούμενη εβδομάδα γιατί παραβίασε άλλες δικαστικές αποφάσεις τις οποίες του είχαν επιβληθεί για παρόμοιες υποθέσεις σε σχέση με την πρώην σύζυγό του.

 

Για όλες τις υποθέσεις συνολικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών και πρόστιμο 300 ευρώ.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 9:28 am


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας