Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ένωση Παγγαιϊκού Δρυάδος: Η σύνθεση του νέου ΔΣ - Πρόεδρος ο Μιλτιάδης Παπαδόπουλος

Η Ένωση Παγγαιϊκού Δρυάδος ανακοίνωσε πως πρόεδρος της ομάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι ο Μιλτιάδης Παπαδόπουλος, μετά τις εκλογές για το νέο Διοικητικό συμβούλιο.

 

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει τα εξής:

“Η Ένωση Παγγαιϊκού Δρυάδος ανακοινώνει με χαρά ότι οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη της Ένωσης για την ενεργή συμμετοχή τους στη διαδικασία και για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στους υποψήφιους.

 

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τα ακόλουθα μέλη:

  • Πρόεδρος: Παπαδόπουλος Μιλτιάδης 
  • Αντιπρόεδρος: Τυρακίδης Σταύρος 
  • Γενικός Γραμματέας: Αβραμίδης Χαράλαμπος 
  • Ταμίας: Καμπέρη Θεοφανία 
  • Μέλη: Πλουμής Άρης, Κισσάς Γεώργιος, Μοσχίδης Στέλιος, Μπαχτσετζής Νικόλαος, Μιχαλιτσλής Χρήστος, Τριανταφυλλίδου Κούλα, Καραγιαννακίδης Γεώργιος, Τσίλογλου Σοφία 

 

Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή των εκλογών και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με αφοσίωση και δέσμευση για το καλό της ομάδας μας. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να εργαστεί σκληρά για την προώθηση των στόχων της Ένωσης και την επίτευξη νέων επιτυχιών.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:50 pm


Σεισμός στις Σέρρες - “Κουνήθηκε” και η Καβάλα

Σεισμός 3,4 βαθμών ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:43 το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουλίου, στα 27,1 χιλιόμετρα βορειανατολικά των Σερρών.

 

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 4 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το εργαστήριο σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

 

Σύμφωνα με πολίτες ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Καβάλα.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:05 pm


Έκθεση iSea: Γέμισε πλαστικά κιούπια η θάλασσα σε Θάσο και Καβάλα από το ψάρεμα των χταποδιών

Διάσπαρτος με πλαστικά κιούπια που χρησιμοποιούνται για την αλίευση χταποδιών είναι ο βυθός του Θρακικού πελάγους σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από το πρόγραμμα «Ψαρεύοντας Απορρίμματα» που υλοποιεί η περιβαλλοντική οργάνωση iSea. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές από τη Θάσο έως την Αλεξανδρούπολη, όπου τα κιούπια χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο. 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, το 2019, οι αλιείς του Θρακικού Πελάγους, εκτός από ψάρια ξεκίνησαν να «ψαρεύουν» και απορρίμματα συμμετέχοντας στο πρόγραμμα που στοχεύει στην απομάκρυνση των παθητικά αλιευμένων απορριμμάτων από μεγάλα βάθη και στην παρακολούθηση της θαλάσσιας ρύπανσης μέσα από δεδομένα που έχουν εκπαιδευτεί να συλλέγουν οι ίδιοι, ως έμπειροι πλέον επιστήμονες- πολίτες.

 

Το πολυπληθέστερο αλιευτικό απόρριμμα στο Θρακικό Πέλαγος είναι τα πλαστικά κιούπια που χρησιμοποιούνται για την αλιεία χταποδιών, αποτελώντας το 57,37% των απορριμμάτων που σχετίζονται με την αλιεία και το 19,87% στο σύνολο των απορριμμάτων που έχουν καταγραφεί στην περιοχή από τους αλιείς.

 

Τα κιούπια ανήκουν και δηλώνονται στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Παρακολούθησης Και Καταγραφής Αλιευτικών Δραστηριοτήτων ως «ιχθυοπαγίδες», και αποτελούν μια συνολική κατηγορία αλιευτικών εργαλείων που περιλαμβάνει επίσης τους κιούρτους και τα νταούλια.

 

«Ενώ άδεια αλιείας με ιχθυοπαγίδες κατέχουν 358 σκάφη στην Ελλάδα, εκ των οποίων περισσότερα από 90 δραστηριοποιούνται στο Θρακικό Πέλαγος, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τελικά πόσα κιούπια χρησιμοποιούνται, καθώς δεν δηλώνονται ξεχωριστά.

 

Αυτό που όμως γνωρίζουμε από τα στοιχεία που συλλέγονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψαρεύοντας Απορρίμματα» είναι πως τα κιούπια για χταπόδια καταλήγουν τελικά ως απόρριμμα και συσσωρεύονται στον βυθό του Θρακικού Πελάγους» αναφέρεται σχετικά στην ανακοίνωση.

 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στις περιοχές από τη Θάσο έως την Αλεξανδρούπολη, όπου τα κιούπια χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο. 

 

Σύμφωνα με την περιβαλλοντική οργάνωση, με την πάροδο του χρόνου και την αντικατάσταση των παραδοσιακών πήλινων κιουπιών από πλαστικά, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, το ζήτημα των κιουπιών που χάνονται κι εγκαταλείπονται στο θαλάσσιο περιβάλλον έχει αποκτήσει πλέον παγκόσμιες διαστάσεις. 

 

Η ευτελής αξία του πλαστικού δεν δίνει τα απαραίτητα κίνητρα στους αλιείς να διασφαλίζουν την ανάκτησή τους από τη θάλασσα και προκειμένου να σταματήσουν τα κιούπια να «στοιχειώνουν» τον βυθό του Θρακικού πελάγους, η iSea έχει ήδη κοινοποιήσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μια σειρά προτάσεων.

 

Σ΄αυτές περιλαμβάνονται η καλύτερη αστυνόμευση και έλεγχος για την εφαρμογή της νομοθεσίας σε σχέση με την παρακολούθηση της ποσότητας αλιευτικών εργαλείων από πλαστικό που καταλήγουν ως Εγκαταλελειμμένος Αλιευτικός Εξοπλισμός στο θαλάσσιο περιβάλλον, η επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων και η τροποποίηση του αλιευτικού εργαλείου μέσα από την επαναπεριγραφή του στη νομοθεσία, ώστε να ενισχύεται η ανθεκτικότητα, η ανακυκλωσιμότητα και η επαναχρησιμοποίηση των εργαλείων και να διασφαλίζεται η μείωση των απωλειών τους στο θαλάσσιο περιβάλλον.

 

«Εναλλακτικά» τονίζεται στην ανακοίνωση, «στην περίπτωση που οι προτάσεις αυτές δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν, η κατάργηση των πλαστικών κιουπιών και η αντικατάστασή τους από άλλες ιχθυοπαγίδες αποτελεί μονόδρομο για να «αδειάσει» το Θρακικό Πέλαγος, κι όχι μόνο, από τα κιούπια που το στοιχειώνουν!».

 

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το κοινό χταπόδι (Octopus vulgaris) είναι το πιο εμπορικό είδος στη Μεσόγειο ανάμεσα στα κεφαλόποδα (χταπόδια, σουπιές, καλαμάρια) και η αλιεία του πραγματοποιείται με μια πληθώρα αλιευτικών εργαλείων, όπως τράτες, παραγάδια και ιχθυοπαγίδες (συμπεριλαμβανομένων των κιουπιών). 

 

Κατά μέσο όρο 1.621,5 τόνοι χταποδιών εκφορτώνονται στην Ελλάδα ετησίως, ενώ από το Θρακικό προκύπτει περίπου το 1/3 (554 τόνοι). Περισσότεροι από τους μισούς τόνους χταποδιών που προέρχονται από το Θρακικό Πέλαγος προκύπτουν από τις εκφορτώσεις τρατών και περίπου 30% από την αλίευση με ιχθυοπαγίδες (κιούρτοι, κιούπια κ.α.), με τα ποσοστά να διαφέρουν από λιμάνι σε λιμάνι.

 

πηγή: newmoney.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 8:47 pm


Υπεγράφη η σύμβαση δημιουργίας υδάτινων πεδίων σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη

Την υπογραφή της σύμβασης για τη δημιουργία Υδάτινων Πεδίων σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη μεταξύ της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» και της «Αναπτυξιακής Εταιρείας Έβρου Α.Ε.» στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της Π.Α.Μ.Θ. για την ανάπτυξη των περιοχών της, ανακοίνωσε η «Ελληνικά Υδατοδρόμια».

 

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «η Αλεξανδρούπολη και η Σαμοθράκη μέσω των Υδάτινων Πεδίων θα μπορούν να προσφέρουν τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες τους ένα νέο μέσο μεταφοράς, σύγχρονο, ευέλικτο και ασφαλές. 

 

Οι πτήσεις των υδροπλάνων θα μπορούν να πραγματοποιούνται τόσο από κάθε αδειοδοτημένο Υδατοδρόμιο, όσο και από χερσαία αεροδρόμια με την χρήση αμφίβιων υδροπλάνων. 

 

Η ευελιξία και η ταχύτητα του Υδροπλάνου θα επιτρέπει στους τουρίστες να φτάνουν εύκολα και γρήγορα στον τόπο διακοπών τους καθώς και να πραγματοποιούν εκδρομές, με ένα καινοτόμο τρόπο, αυξάνοντας τις επιλογές τους σε επισκεψιμότητα προορισμών. 

 

Ιδιαίτερη αξία έχει η δυνατότητα των Υδροπλάνων να πραγματοποιούν και νοσοκομειακές πτήσεις ενώ η επιχειρησιακή πολυχρηστικότητά τους συμπληρώνεται με πτήσεις φορτίου, ταχυδρομείου, πυρόσβεσης μικρής κλίμακας, κ.λ.π.».

 

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο πρόεδρος της «Αναπτυξιακής Εταιρίας Έβρου Α.Ε.», Νίκος Κοζάρης δήλωσε «τα Υδάτινα Πεδία σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη θα δημιουργήσουν μια συγκοινωνιακή πύλη εισόδου που θα βοηθήσει κομβικά στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουρισμού αλλά και στην εξυπηρέτηση των μετακινήσεων των μόνιμων κατοίκων τους και μάλιστα σε δωδεκάμηνη βάση. 

 

Ιδιαίτερη σημασία έχει αυτό για τη Σαμοθράκη η οποία δεν διαθέτει χερσαίο αεροδρόμιο και μέσω των υδροπλάνων θα της δοθεί η δυνατότητα να αποκτήσει αεροπορική σύνδεση με τα μεγάλα αστικά και περιφερειακά κέντρα όπου λειτουργούν νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες, και εμπορικές αγορές. 

 

Επίσης με την λειτουργία των Υδάτινων Πεδίων και συνεπακόλουθα των υδροπλάνων θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που προβλέπεται να καλυφθούν από ντόπιους κατοίκους με όλα τα θετικά που αυτό συνεπάγεται για την Περιφέρειά μας».

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας δήλωσε «η πρωτοβουλία δημιουργίας Υδάτινων Πεδίων σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη είναι σημαντική απόφαση καθώς θα αποτελέσει τον "πιλότο" για τη δημιουργία βιώσιμου δικτύου Υδάτινων Πεδίων σε στρατηγικά σημεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που αποτελούν πόλο έλξης για τους τουρίστες. 

 

Ειδικά στον τομέα του τουρισμού θα εξασφαλίζεται, μέσω των Υδάτινων Πεδίων, η απευθείας πρόσβαση σε τουριστικά θέρετρα, σε πανέμορφες αλλά δυσπρόσιτες παραλίες, σε δημοφιλείς παραθαλάσσιες και παραλίμνιες περιοχές, σε αξιοθέατα μέρη για εκδρομές συνέργειας με την κρουαζιέρα, κ.λ.π. 

 

Εν κατακλείδι, η επικείμενη λειτουργία Υδάτινων Πεδίων και Υδατοδρομίων θα αποτελέσει ένα χρηστικό εργαλείο για συγκοινωνιακή ανάπτυξη με έμφαση στην ποιότητα των μετακινήσεων».

 

Σημειώνεται ότι η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει αδειοδοτήσει το πρώτο πανελλαδικά Υδάτινο Πεδίο στο Κάνιστρο Κασσάνδρας Χαλκιδικής και έχει ολοκληρώσει τις εγκρίσεις Υδάτινων Πεδίων σε Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη, Λαύριο, Κίσσαμο Χανίων, Κέα, Ερείκουσα, Οθωνούς και Μαθράκι.

 

πηγή: makthes.gr

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 8:04 pm


Ατρόμητος Ακροβουνίου: Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Μανώλη Θασίτη

Ο Ατρόμητος Ακροβουνίου απέκτησε τον ποδοσφαιριστή Μανώλη Θασίτη, που την περσινή σεζόν αγωνιζόταν στην ομάδα του Παλαιοχωρίου.

 

Σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

“Μαζί μας τη φετινή χρονιά και ο Μανώλης Θασίτης!!! Ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Ορφέα έκανε το άλμα στη μεγάλη ομάδα με συμμετοχές πέρυσι πήρε μεταγραφή στην Ένωση Παγγαΐκου Δρυάδος. Μάνο καλώς ήρθες ευχόμαστε να έχεις μια χρονιά με υγεία και χωρίς τραυματισμούς!!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 7:36 pm


«Το δικό μας» ούζο από την ποτοποιία Νομού Καβάλας - Φωτογραφίες

γράφει ο

Στάθης Χαρπαντίδης

 

Κάθε  περιοχή, ιδίως στη βόρεια Ελλάδα και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, μετά την έλευση των προσφύγων, δημιούργησε την δική της ποτοποιϊα και κυρίως το δικό της ούζο.

 

 Μικρές, τοπικές ποτοποιϊες συνέχισαν με επικό τρόπο την εμφιάλωση και τις συνταγές από τις περιοχές, όπου κάποτε άκμαζε ο ελληνισμός και ήξεραν από καλό φαγητό και μερακλίδικα ποτά. 

 

Το ούζο είχε πάντα την πρώτη θέση. Αγαπημένο από αιώνες και συνοδευτικό του καλού μεζέ. Ο Βασίλης Ευστρατίου γεννήθηκε στην Τένεδο, το 1897, αλλά γρήγορα αποφάσισε, να μεταναστεύσει στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Κουβαλώντας μέσα του μνήμες , εικόνες και γνώσεις εγκαταστάθηκε τα πρώτα χρόνια στην Μαρώνεια και στη συνέχεια αποφάσισε να έρθει στη Καβάλα για να ανοίξει ένα πρατήριο ποτών. 

 

Ανήσυχο πνεύμα εκ φύσεως αποφασίζει να πάει στον Τύρναβο (μια περιοχή με παράδοση στην παραγωγή τσίπουρου και ούζου) και να μυηθεί στην τέχνη της απόσταξης. 

 

Το 1918 του χορηγείται η άδεια απόσταξης (καταχωρημένη στα αρχεία του Δήμου Καβάλας) και ξεκινά την παραγωγή του πρώτου ούζου στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας  βασισμένο στις μνήμες του , στις κρυφές του συνταγές και στην αγνότητά του.

 

Το 1958 τα ηνία της επιχείρησης αναλαμβάνει ο Νίκος Ευστρατίου (πατέρας του σημερινού ιδιοκτήτη) ο οποίος πέρα από την απόσταξη του ούζου επεκτείνεται και σε άλλα οινοπνευματώδη ποτά όπως το κονιάκ, τα λικέρ, ενώ είναι ο πρώτος που εμφιαλώνει την δημοφιλή ρετσίνα Σπάτων την εποχή εκείνη. 

 

Το 1969 δεκαοκτώ μικροί ποτοποιοί της Καβάλας, στην πλειοψηφία τους γόνοι προσφυγικών οικογενειών, ενώνουν τις γνώσεις, την εμπειρία και τις οικονομικές δυνάμεις τους και ιδρύουν της Ένωση Ποτοποιών Καβάλας (ΕΝΠΟΚΑ), το 1972 βγαίνει η άδεια απόσταξης και αρχίζει η παραγωγή των πρώτων προϊόντων, της ρετσίνας «Crystal» και το ούζου «Vero». 

 

Το απόσταγμα θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια, θα γίνει ένα ευγενικό και γλυκόπιοτο ούζο με την προσθήκη αστεροειδούς γλυκάνισου και άλλων μυρωδικών και θα μετονομαστεί σε ούζο «Έξτρα».

 

Το 2008 ο Βασίλης Ευστρατίου χημικός και αποσταγματοποιός 3ης γενιάς  αποχώρησε από την ΕΝΠΟΚΑ και ίδρυσε την Ποτοποιία Νομού Καβάλας «Το δικό μας» στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. 

 

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός της εταιρείας είναι σύγχρονος και προσαρμοσμένος σε όλες τις απαιτήσεις τόσο από πλευράς υγιεινής, όσο και από πλευράς διασφάλισης ποιότητας.

 

Η γραμμή παρασκευής και εμφιάλωσης σχεδιάστηκε και εγκαταστάθηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για πιστοποίηση ISO. Παράγεται «το δικό μας» ούζο και τσίπουρο (από Μοσχάτο Αμβούργου), κονιάκ και λικέρ με γεύσεις μαστίχας, τριαντάφυλλου, μπανάνας και κουαντρό. 

 

Στο «δικό μας ούζο» ο Βασίλης Ευστράτιου ακολουθεί την πατροπαράδοτη συνταγή του παππού του, την οποία  διαφοροποιεί μερικώς στο στάδιο της απόσταξης, προσθέτοντας μάραθο αντί για γλυκάνισο και δυο νέα μυρωδικά. 

 

Η απόσταξή του κράτησε πέντε ώρες στους παραδοσιακούς άμβυκες και προέκυψε ένα καλοδουλεμένο , ευχάριστο , απαλό και αρωματικό ούζο. 

 

Οι Καβαλιώτες από τότε που εμφανίστηκε στην αγορά, ζητούν το «δικό μας», εύγευστο και μοναδικό ούζο, που έρχεται από παλιά και συναντά το απαιτητικό σήμερα, που έχει να ανταγωνισθεί δεκάδες άλλα του είδους. Και παρ’ όλα αυτά καταφέρνει να κερδίσει το μεγάλο κοινό του νομού  και της περιφέρειας.

 

Τips: Ποτοποιία Νομού Καβάλας , Αμυγδαλεώνας Καβάλας, Τηλ: (25106) 22726, www.ouzotodikomas.gr

 

πηγή: newharpas.blogspot.com

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 6:59 pm


Άρης Πηγών: Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Ραφαήλ Κούρτογλου

Ο Άρης Πηγών απέκτησε τον 22χρονο μεσοεπιθετικό Ραφαήλ Κούρτογλου.

 

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει τα εξής:

“Το ρόστερ για την νέα σεζόν χτίζεται. Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τον  ΡΑΦΑΗΛ ΚΟΥΡΤΟΓΛΟΥ. Ο Ραφαήλ μας έρχεται από τον Ορέστη Ορεστιάδας για να ενισχύσει την μεσοεπιθετική γραμμή του Άρη Πηγών. Ράφα καλώς ήρθες, ευχόμαστε υγεία και νίκες με την ομάδα μας.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 6:19 pm


Καβάλα: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τη φωτιά σε αυτοκίνητο στο λιμάνι

Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 07:30 το πρωί της Τρίτης 2 Ιουλίου σε αυτοκίνητο στο λιμάνι της Καβάλας. Εκείνη την ώρα είχε αρχίσει η διαδικασία επιβίβασης στο πλοίο για τη Λήμνο.

 

Το όχημα με τον οδηγό του βρίσκονταν στην ουρά αναμονής για τη φόρτωση στο πλοίο όταν ξαφνικά ακούστηκε ένας θόρυβος και άρχισε να βγαίνει καπνός.

Οι λιμενικοί αμέσως απομάκρυναν τα άλλα οχήματα από την ουρά και με πυροσβεστήρες άρχισαν να σβήνουν τη φωτιά. Στο σημείο έσπευσαν και δύο οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

 

Σε ανακοίνωση του το Λιμενικό αναφέρει για το συμβάν τα εξής:

“Τις πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καβάλας, για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε ένα Ε.Ι.Χ. όχημα στο κεντρικό λιμάνι. 

 

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, καθώς και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπου κατέσβησε πλήρως την πυρκαγιά, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός ή υλικές ζημιές προς τρίτους.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 5:44 pm


Καβάλα: Για μία ακόμη φορά η θάλασσα στο λιμάνι… άσπρισε

Το απόγευμα της Δευτέρας 1 Ιουλίου, η θάλασσα στο λιμάνι της Καβάλας άσπρισε, κάτι που τράβηξε τα βλέμματα των Καβαλιωτών και των τουριστών

 

Η εικόνα δεν είναι πρωτόγνωρη, καθώς έχει ξανασυμβεί το φαινόμενο αυτό, και κατά πάσα πιθανότητα συνέβη και πάλι επειδή κάποιος έριξε μπογιά ή κάποιο άλλο υλικό στο δίκτυο ομβρίων υδάτων. Κάτι αντίστοιχο είχε δημιουργηθεί πρόσφατα και στο Καρνάγιο της Καβάλας.

 

Φωτογραφία: Γιάννης Κομνηνός

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 5:06 pm


Στην Καβάλα το Πανελλήνιο & Παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου εκπαιδευτικών

Από την Τρίτη 2 έως το Σάββατο 7 Ιουλίου, θα διεξαχθεί σε γήπεδα ποδοσφαίρου της Καβάλας, το 25ο Πανελλήνιο & Παγκύπριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν για 25η φορά και έχουν το όνομα «Ακριτίδεια».

 

Συνέντευξη Τύπου παραχωρήθηκε για το τουρνουά, με τον Δήμο Καβάλας να αναφέρει σε ανακοίνωση του τα εξής:

“Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 2 Ιουλίου 2024, στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας "Βασίλης Βασιλικός", η εκδήλωση υποδοχής των ομάδων που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο - Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης "25α ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ". 

 

Στην εν λόγω εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, οι εκπρόσωποι της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και της Παγκύπριας Οργάνωσης Δασκάλων, καθώς και δάσκαλοι από διάφορους συλλόγους εκπαιδευτικών της Ελλάδας και της Κύπρου. 

 

Ο κ. Μουριάδης, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές για την προετοιμασία των ποδοσφαιρικών συναντήσεων και το άρτιο πρόγραμμα επισκέψεων όλων των δασκάλων στα μνημεία της περιοχής μας, τόνισε πως "είναι πολύ σημαντικό, εκτός από την προβολή της αγωνιστικής προσπάθειας των συμμετεχόντων, να εκπέμπονται και διάφορα μηνύματα που έχουν σχέση τόσο με τον πολιτισμό όσο και με την ιστορία μας". 

 

Όπως ανέφερε, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974, "έχουμε την υποχρέωση αφενός μεν να ενημερώνουμε τη νέα γενιά της πατρίδας μας για τα γεγονότα εκείνης της περιόδου και αφετέρου να παρουσιάζουμε και τις αιτίες που μας οδήγησαν στην απώλεια ενός μεγάλου τμήματος της μεγαλονήσου".

 

Οι ομάδες ποδοσφαίρου των συλλόγων εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στα "25α ΑΚΡΙΤΙΔΕΙΑ", είναι οι εξής:

  • Καβάλας
  • Πρέβεζας
  • Λάρνακας
  • Ιωαννίνων 
  • Τρικάλων 
  • Φθιώτιδας
  • Λευκωσίας - Αμμόχωστου - Μόρφου 
  • Άρτας
  • Έβρου
  • Φλώρινας - Καστοριάς 
  • Αττικής 
  • Θεσσαλονίκης 
  • Αιτωλοακαρνανίας 
  • Ημαθίας 
  • Ροδόπης 
  • Λάρισας 
  • Λεμεσού 
  • Κέρκυρας 
  • Πιερίας 
  • Ξάνθης 

 

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στα γήπεδα του Χαλκερού, των Αμισιανών, στο βοηθητικό του ΑΟΚ, στο ενωσιακό και στο "Άνθη Καραγιάννη".”

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 4:33 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας