Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ : Απολογισμός 1 έτους κοινοβουλευτικής δουλειάς για τη Φλώρινα (VIDEO)

floriniotika.g : Κώστας Τρύφων


 Με συνέντευξη τύπου ο βουλευτής Φλώρινας ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου έκανε απολογισμό για τον έναν χρόνο θητείας του στο βουλευτικό αξίωμα μιλώντας για τα όσα έγιναν ,όσα είναι σε εξέλιξη , και όσα έχουν σχεδιαστεί να γίνουν. 

Αμέσως μετά τον απολογισμό απάντησε και σε ερωτήσεις των τοπικών ΜΜΕ Φλώρινας και Αμυνταίου μεταξύ αυτών και σε ερώτηση από τα floriniotika.gr του Κώστα Τρύφων που έχει να κάνει με την σιδηροδρομική σύνδεση Φλώρινας -Έδεσσας -Θεσσαλονίκης με την απάντηση να είναι η εξής : ".....με τον σιδηρόδρομο υπάρχει ένα θέμα όσον αφορά τα τούνελ, με την ασύρματη διασύνδεση τους γιατί είχα μία επαφή με την ηγεσία του ΟΣΕ ,δυστυχώς επειδή την επίβλεψη του ΟΣΕ την έχει το Ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να κάνει διαγωνισμό να πάρει και αντίστοιχα στελέχη να μπορούν να υποστηρίξουν την ασύρματη διασύνδεση η οποία είναι σε εξέλιξη, οι γέφυρες είναι σε πολύ καλή κατάσταση δεν έχουν πρόβλημα μόλις ολοκληρωθεί και όλη αυτή η διαδικασία της ασύρματης διασύνδεσης ......(floriniotika.gr - ερώτηση για χρονικό ορίζοντα; ) περίπου το φθινόπωρο. " 

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη και τις ερωτήσεις και αμέσως μετά την απομαγνητοφώνηση της σε κείμενο. 


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΕ Μ.Μ.Ε ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (5/7/2024)

ΣΗΜΕΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

 

Απολογισμός 1 έτους κοινοβουλευτικής δουλειάς για τη Φλώρινα

Έχει ήδη κλείσει ένας χρόνος από την μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023. Όταν ο Ελληνικός λαός ανέθεσε ξανά στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας.

Είχαμε επίσης και τα αποτελέσματα των πρόσφατων Ευρωεκλογών, τα οποία μπορεί να μην άλλαξαν τις ισορροπίες μεταξύ των κομμάτων, όμως έβγαλαν αναμφισβήτητα πολιτικά συμπεράσματα. Το βασικότερο εξ αυτών είναι ότι οι πολίτες ζήτησαν από τη ΝΔ να προχωρήσει το έργο που εκείνοι της ανέθεσαν:

·         Πιο γρήγορα

·         Πιο αποτελεσματικά και κυρίως

·         Με περισσότερα μέτρα υπέρ της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας,

την οποία άλλωστε εκπροσωπεί διαχρονικά η ΝΔ. Είμαστε το μεγάλο λαϊκό κόμμα της Ελλάδας, το οποίο παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα κόμματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Να πω επίσης εισαγωγικά ότι δεν θα αναφερθώ στην πρόσφατη προσωπική μου δικαίωση από το Εκλογοδικείο. Πρόκειται για τη γνωστή ένσταση που κατατέθηκε -τελείως καταχρηστικά- και απορρίφθηκε καθ’ ολοκληρίαν από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο.

Θέλω να μείνω στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Στο μέλλον της Φλώρινας, της οικονομικής ανάπτυξης του τόπου και των παιδιών μας. Αυτά είναι που οφείλουν να με απασχολούν ως Βουλευτή και για αυτά θα συνεχίσω να δουλεύω, προς όφελος όλων των πολιτών, είτε ψήφισαν ΝΔ είτε όχι.  

Το αντικείμενο λοιπόν της σημερινής παρουσίασης είναι οι πρωτοβουλίες που «έτρεξαν» για τη Φλώρινα κυρίως κατά το τελευταίο εξάμηνο, από τότε δηλαδή που είχαμε τη τελευταία συνέντευξη Τύπου.

Θέλω να παρουσιάσω κωδικοποιημένα τα βασικά σημεία προόδου ανά τομέα δραστηριότητας και τις αμέσως επόμενες πρωτοβουλίες μου για την προώθηση αντίστοιχων θεμάτων της Φλώρινας προκειμένου να «τρέξουν» τα πράγματα γρηγορότερα. Ξεκινώ με τα

Θέματα πρωτογενούς παραγωγής

Εδώ το μείζον είναι οι νέοι κίνδυνοι για τους αγρότες μας, τους οποίους γεννά η κλιματική κρίση. Σε συνεργασία με την νέα πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου και τον ΕΛΓΑ προωθούμε πρόσθετα μέτρα για την κάλυψη των ζημιών όχι μόνο στην αγροτική παράγωγη αλλά και σε συνδεόμενες με αυτή δραστηριότητες, όπως έγινε πρόσφατα με τα φωτοβολταϊκά και τα θερμοκήπια. Στόχος είναι να συμπεριληφθούν όλοι οι ασφαλιστικοί κίνδυνοι στο νέο κανονισμό του ΕΛΓΑ και να επιταχυνθεί η καταβολή των αποζημιώσεων.

Ένα άλλο θέμα είναι η αξιοποίηση των ΑΠΕ από τους αγρότες μας με την ενίσχυση των τοπικών υποσταθμών του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου το παραγόμενο ρεύμα να πηγαίνει στη κατανάλωση.

Έτσι η κυβέρνηση αυξάνει το ατομικό όριο σύνδεσης φωτοβολταϊκά των αγροτών με το δίκτυο, το οποίο πενταπλασιάζεται προκειμένου να τους δοθεί κατά προτεραιότητα πρόσβαση στον ηλεκτρικό χώρο. Επίσης προωθούμε επιδοτούμενα προγράμματα αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν οι αγρότες μας έτσι ώστε να υπάρξει πλήρης αξιοποίηση όλων των δημιουργούμενων πλεονασμάτων  ΑΠΕ, σε περιπτώσεις όπου δεν είναι δυνατή η διοχέτευση της παραγόμενης ενέργειας στο δίκτυο σε πραγματικό χρόνο.

Ένα άλλο μέτρο ενίσχυσης των αγροτικών επιχειρήσεων με πάνω από 750.000 €  λήφθηκε με την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος «Leader» για το νομό Φλώρινας. Αφορά την συνολική χρηματοδότηση τοπικών σχεδίων ανάπτυξης της υπαίθρου μας, με πάνω από 2,2 εκατ. Ευρώ για έργα:

·         υποδομών τουρισμού

·         τουριστικών υπηρεσιών συνδεόμενων με τον αγροτουρισμό

·         ενίσχυσης μεταποίησης και της οικοτεχνίας και βεβαία

·         ανάπτυξης αγροτικών εκμεταλλεύσεων, νέων και υφιστάμενων.

Θέματα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης

Είχαμε πρόσφατα την επίλυση με την υπογραφή από τον υπουργό Παιδείας Κ. Πιερρακάκη της σχετικής απόφασης, ενός χρονίζοντος θέματος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Αναφέρομαι στην απονομή του ενιαίου τίτλου σπουδών μεταπτυχιακού πλέον επιπέδου (Integrated Master) από το τμήμα Γεωπονίας του ΠΔΜ, γεγονός που αναβαθμίζει το επίπεδο των προσφερόμενων σπουδών από το πανεπιστήμιο μας.

Μια πολύ σημαντική τελευταία εξέλιξη είχαμε προχθές, στη συνάντηση μου με τον Υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη. Συζητήσαμε την πρόταση μου για τη δημιουργία στη Φλώρινα ενός νέου Πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών Ειδικής Αγωγής, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να φοιτούν περί τους 100 φοιτητές κατ’έτος. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να καλύψει σε ένα βαθμό τις μεγάλες ανάγκες για εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό Ειδικής Αγωγής σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο αρμόδιος υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον και θετικό πνεύμα την πρόταση αυτή και υποσχέθηκε να την μελετήσει προσεκτικά, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να βρεθεί ο βέλτιστος τρόπος υλοποίησής της. Άλλωστε, αρχές φθινοπώρου θα επισκεφθεί την πόλη μας και ο ίδιος ο Υπουργός όπου θα ανακοινώσει και τις λεπτομέρειες του προγράμματος.

Θέματα δικαστηρίων του νομού

Πρόσφατα είχαμε θετικές εξελίξεις για τη Φλώρινα με την ψήφιση του νέου Δικαστικού Χάρτη. Έτσι στο νομό Φλώρινας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Φλώρινας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Φλώρινα. Στην δε περιφέρεια του Πρωτοδικείου Φλώρινας εμπίπτουν συνολικά οι Δήμοι Φλώρινας και Πρεσπών ενώ το Αμύνταιο ορίζεται ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Φλώρινας.

Πλέον στην κατά τόπο αρμοδιότητά του θα εμπίπτει ολόκληρος ο Δήμος Αμυνταίου, χωρίς τις ανορθολογικές εξαιρέσεις του παρελθόντος. Η ίδια τακτοποίηση επέρχεται και με τα δικαιοδοτικά όρια που αντιστοιχούν στο Δήμο Πρεσπών, έτσι ώστε να μην υπάρχει πια το παράδοξο πολλές τοπικές κοινότητες του νομού Φλώρινας να υπάγονται σε ό,τι αφορά τον 1ο βαθμό απονομής της δικαιοσύνης, σε άλλους γειτονικούς νομούς.

Με αυτό τον τρόπο λύνονται για τη Φλώρινα πολλά προβλήματα στο χώρο απονομής της Δικαιοσύνης. Πιο συγκεκριμένα:

    • Δεν θα ταλαιπωρείται πλέον ο πολίτης, που σήμερα για την χορήγηση ενός δικαστικού εγγράφου συχνά αναγκάζεται να πηγαίνει σε άλλο νομό.

    • Θα υπάρχει πλέον ασφάλεια δικαίου, καθώς η αρμοδιότητα των δικαστηρίων προσδιορίζεται με τρόπο απλό και λογικό, εφόσον διοικητικά, αστυνομικά και δικαστικά όρια ταυτίζονται. Έτσι π.χ. δεν θα απαιτείται η Αστυνομική Διεύθυνση Φλώρινας να εμπλέκεται με τρεις διαφορετικές Εισαγγελίες, και κυριως

    • Θα αποφευχθεί η άσκοπη ταλαιπωρία μαρτύρων, δικηγόρων και διαδίκων από την μετάβασή τους σε άλλες πόλεις με την συνακόλουθη σπατάλη χρόνου και χρημάτων αλλά και η επαναλαμβανόμενη ταλαιπωρία τους σε περιπτώσεις αναβολών. 

Θέματα υπηρεσιών Υγείας του νομού

Πρώτα από όλα να πούμε ότι ο υπουργός Υγείας και καταγόμενος από το Αμύνταιο Αδ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι το ΓΝ Φλώρινας δεν καταργείται, δεν συγχωνεύεται. Αντίθετα παραμένει ο κύριος φορέας δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας στο νομό μας και ενισχύεται όχι μόνο μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και με προσλήψεις αναγκαίου προσωπικού.

Το ίδιο ισχύει και για το ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου για το οποίο ο αρμόδιος υπουργός έχει δεσμευτεί ότι σε συνεργασία με την ΑΕΜΥ, θα αναβαθμιστεί, παρέχοντας και νέες υπηρεσίες.

Θέλω εδώ να υπογραμμίσω το γεγονός ότι και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ν. Παπαευσταθίου έχει δεσμευτεί για την δημιουργία Τομέα του ΕΚΑΒ στο Αμύνταιο προκειμένου να βελτιωθεί ο χρόνος απόκρισης των ασθενοφόρων σε επείγοντα περιστατικά και να διευθετηθεί το θέμα των δευτερευουσών διακομιδών. Κι εδώ η νέα αυτή περιφερειακή υπηρεσία του ΕΚΑΒ θα ενισχυθεί με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό για να μπορέσει να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Το ίδιο ισχύει και με τα ασθενοφόρα για τα οποία είχαμε πρόσφατα μια μικρή νίκη με τη παράδοση ενός ασθενοφόρου αντικατάστασης στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του Λευκώνα Πρεσπών

Άλλωστε, υπάρχει σε εξέλιξη κεντρικός διαγωνισμός για τη προμήθεια σύγχρονων ασθενοφόρων οπότε και από εκεί θα έχουμε νέα για τη Φλώρινα.

Πολιτική προστασία του νομού – αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές

Μένοντας σε ένα συναφές θέμα, υποστήριξα την πρόταση του Δήμου για την ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Αμύνταιο. Είναι ζήτημα προτεραιότητας το οποίο συζητήσαμε και στην πρόσφατη ημερίδα που διοργανώθηκε στις Πρέσπες για θέματα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και στην οποία συμμετείχαν οι αρμόδιοι υφυπουργοί αλλά και πολλά υπηρεσιακά στελέχη και επιστήμονες του χώρου. Εκεί δόθηκε η έγκριση για την ενίσχυση του Δήμου Φλώρινας με 1,1 εκ. ευρώ, του Δήμου Αμυνταίου με 380χιλ. ευρώ και του Δήμου Πρεσπών με 400χιλ ευρώ.

Επίσης εγκρίθηκε πρόσφατα χρηματοδότηση ύψους 1,2 εκατ. Ευρώ από το ΥΠΕΣ για έργο που αφορά και τις Πρέσπες. Μιλώ για την επισκευή του οδικού δικτύου λόγω κατολισθήσεων που σημειώθηκαν πέρυσι σε 2 σημεία, λόγω των γνωστών έντονων βροχοπτώσεων. Είναι ένα έργο που προχωρά και όλοι θέλουμε να ολοκληρωθεί σύντομα από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.

Θέματα υποδομών και μεταφορών του νομού

Όπως γνωρίζετε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του ο Πρωθυπουργός μίλησε για το εμβληματικό έργο του Κάθετου οδικού άξονα Φλώρινας – Πτολεμαΐδας.

Θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η παρέμβαση του Κ. Μητσοτάκη προκειμένου να βρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για ένα τόσο μεγάλο έργο, και είμαι βέβαιος ότι σύντομα θα δοθούν οι αναγκαίες κατευθύνσεις στην Εγνατία Οδό Α.Ε που είναι υπεύθυνη για την ωρίμανση του έργου.

Σημαντική ήταν και η πρόσφατη απόφαση ένταξης στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του έργου κατασκευής οδού διασύνδεσης της νέας μεθοριακής διάβασης Λαιμού με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο στις Πρέσπες και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου των μεθοριακών σταθμών Νίκης και Κρυσταλλοπηγής. Το παραπάνω έργο συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με στόχο τη σύνδεση ως το τέλος του 2025 της νέας μεθοριακής διάβασης με την Εθνική Οδό 15 στην είσοδο του οικισμού Λαιμού. Έτσι θα εξασφαλιστεί η γρηγορότερη πρόσβαση στα σύνορα αλλά και η αναβάθμιση όλων των μεθοριακών σταθμών της περιοχής.

Σε σχέση τώρα με το θέμα της καταργηθείσας σιδηροδρομικής γραμμής που διερχόταν από το κέντρο της πόλης του Αμυνταίου, συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης των απαιτούμενων ενεργειών για την παραχώρηση των εκτάσεων της καταργηθείσας γραμμής από την ΓΑΙΑΟΣΕ στο δήμο Αμυνταίου. Στόχος να προχωρήσει άμεσα η ανάπλαση της περιοχής και η αξιοποίηση των σήμερα δεσμευμένων από τον ΟΣΕ χώρων προς όφελος όλων των δημοτών.

ΔΥΠΑ και τοπικά προγράμματα απασχόλησης

Όπως γνωρίζετε έχουν δρομολογηθεί τοπικά προγράμματα προώθησης στην απασχόληση για ανέργους (Δράσεις Συμβουλευτικής, Κατάρτισης, Πρακτικής Άσκησης και Πιστοποίησης) που αφορούν την αναβάθμιση δεξιοτήτων και την επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού της Φλώρινας (Π/Υ 3,7 εκατ. ευρώ).

Θέλω σήμερα να σας μιλήσω για μια καινούργια πρόταση που έχω προωθήσει μέσω της ΔΥΠΑ για την ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ στη χρηματοδότηση προγραμμάτων απασχόλησης ανέργων κατά τη μεταλιγνιτική εποχή. Είναι εδώ προφανής η σημασία της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για την άμεση εφαρμογή τέτοιων προγραμμάτων απασχόλησης και στη Φλώρινα.

Τα καλά νέα είναι ότι σύντομα θα ενταχθεί στο Πρόγραμμα από τη ΔΥΠΑ ένα νέο έργο, το «Προεργασία για 3.000 ανέργους ως 29 ετών» στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, συνολικού Π/Υ 46 εκατ. ευρώ. Εδώ βέβαια θα πρέπει να δώσουμε στο άμεσο μέλλον ακόμα μεγαλύτερη έμφαση σε νέα προγράμματα απασχόλησης, στοχευμένα στις γυναίκες και στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Είναι αναμφισβήτητα θετικό ότι έχουν ήδη δρομολογηθεί ή/και «τρέχουν» προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και επανακατάρτισης σε σύγχρονες δεξιότητες από τη ΔΥΠΑ και στη Δυτική Μακεδονία. Θα πρέπει όμως αυτά να συμπληρωθούν γρήγορα όπως ανέφερα από στοχευμένα προγράμματα απασχόλησης  (δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ενίσχυσης αυτοαπασχολουμένων και στήριξης της επιχειρηματικότητας) προκειμένου να δούμε σύντομα, μόνιμα αποτελέσματα στη μείωση της τοπικής ανεργίας.

Κοινωνική κατοικία και θέματα τ. ΟΕΚ

Κλείνω με μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής για την οποία είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με την Ν. Κεραμέως και αφορά το θέμα των οικιστών του τ. ΟΕΚ που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Αγοράς Κατοικιών – Διαμερισμάτων (ΠΑΚΑΔΙ) στη πόλη της Φλώρινας. Το ένα σκέλος του έχει να κάνει με την βελτίωση των όρων αποπληρωμής εκ μέρους των δικαιούχων του ΠΑΚΑΔΙ του κόστους παραχώρησης των κατοικιών που έλαβαν στη Φλώρινα.

Το άλλο σκέλος αφορούσε την ανάγκη επίσπευσης των προβλεπόμενων διαδικασιών για την οριστική τακτοποίηση των τίτλων όσων δικαιούχων απέκτησαν κατοικία με παραχωρητήριο από τον τ. ΟΕΚ και έχουν ήδη εξοφλήσει το δάνειό τους.

Η Ν. Κεραμέως δεσμεύθηκε να προωθήσει το θέμα στη διοίκηση της ΔΥΠΑ, ως διάδοχου φορέα του τ. ΟΕΚ, προκειμένου να εξετάσει τα κοινωνικά αυτά ζητήματα.

Ολοκληρώνοντας τη παρουσίαση αυτή θέλω να κρατήσω τους 3 σημαντικότερους στόχους που νομίζω είναι κοινοί, προκειμένου να φέρουμε στο τόπο μας:

·         Οικονομική ανάπτυξη

·         Νέες θέσεις εργασίας και κυρίως να κρατήσουμε τους

·         Νέους και τις νέες της Φλώρινας στη πατρίδα τους.

Αυτούς τους στόχους έχουμε μπροστά μας και σε αυτή τη προσπάθεια είμαι στρατευμένος μαζί με όλους και όλες σας. Περιμένω την όποια τεκμηριωμένη κριτική που θα συνοδεύεται όμως από θετικές προτάσεις για το μέλλον της Φλώρινας, προκειμένου να δουλέψουμε όλοι μαζί, δημιουργώντας ένα καλύτερο, πιο φωτεινό μέλλον για τον τόπο μας.

 

 


Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 5:15 pm


Διακοπές στη Φλώρινα του καλοκαιριού | travel.gr

 


Ταξίδι στη βορειοδυτική πλευρά της Ελλάδας, σε έναν προορισμό με πολλά πρόσωπα



ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ
www.travel.gr

Στη βορειοδυτική γωνιά της Ελλάδας, η Φλώρινα αναδύεται ως ένας απρόσμενος καλοκαιρινός προορισμός, προσφέροντας μια μοναδική εναλλακτική στους παραδοσιακούς νησιωτικούς προορισμούς. Αυτή η πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, που συχνά συνδέεται με χιονισμένα τοπία, αποκαλύπτει μια εντελώς διαφορετική όψη κατά τους θερινούς μήνες.

Κλίμα και φυσικό περιβάλλον

Το καλοκαίρι στη Φλώρινα χαρακτηρίζεται από ήπιες θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 20°C και 30°C. Αυτό το δροσερό κλίμα προσφέρει ανακούφιση από τον καύσωνα που πλήττει τις περισσότερες ελληνικές πόλεις, καθιστώντας την ιδανική για όσους αναζητούν διακοπές μακριά από την αποπνικτική ζέστη. Η περιοχή περιβάλλεται από πλούσια βλάστηση, με τα βουνά Βαρνούντας και Βίτσι να προσφέρουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Τα πυκνά δάση οξιάς και πεύκων δημιουργούν ένα φυσικό καταφύγιο για πεζοπορίες και εξερευνήσεις.

Λίμνες Πρεσπών: Ένας υδάτινος παράδεισος

Remaining Time 0:00
 

Σε απόσταση μόλις 45 χιλιομέτρων από τη Φλώρινα, οι λίμνες Πρέσπες αποτελούν το επίκεντρο των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων. Η Μικρή και η Μεγάλη Πρέσπα, με τα κρυστάλλινα νερά τους, προσφέρουν ιδανικές συνθήκες για κολύμβηση, καγιάκ και κανό. Οι παραλίες της λίμνης, όπως αυτή στον Άγιο Αχίλλειο, προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία «παραθαλάσσιων» διακοπών στην καρδιά της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών, ένα διασυνοριακό πάρκο που μοιράζεται η Ελλάδα με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία, είναι ένας παράδεισος βιοποικιλότητας. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν σπάνια είδη πουλιών, συμπεριλαμβανομένων των αργυροπελεκάνων και των ροδοπελεκάνων, καθώς και να εξερευνήσουν μοναδικά οικοσυστήματα.

Η βαρκάδα και τα ασκηταριά

Η βαρκάδα στη Μεγάλη Πρέσπα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία, συνδυάζοντας φυσική ομορφιά και ιστορική σημασία. Με τις βάρκες του Αδάμ και του Γερμανού, ξεκινήσαμε από το χωριό Ψαράδες, για να εξερευνήσουμε τα εντυπωσιακά ασκηταριά που είναι σκαλισμένα στους απότομους βράχους της δυτικής όχθης. Η διαδρομή περιλαμβάνει τρία κύρια ασκηταριά στην ελληνική πλευρά: της Μεταμόρφωσης (13ος αιώνας), της Μικρής Ανάληψης (15ος αιώνας) και της Παναγίας Ελεούσας, το πιο καλοδιατηρημένο και προσβάσιμο. Οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τις αρχαίες τοιχογραφίες και να νιώσουν τη γαλήνη που προσέλκυσε τους ασκητές σε αυτό το μέρος.

Η βαρκάδα προσφέρει επίσης θέα σε βραχογραφίες και την ευκαιρία να δουν το τριεθνές σημείο όπου συναντώνται τα σύνορα Ελλάδας, Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας. Είναι μια συναρπαστική διαδρομή που συνδυάζει φύση, ιστορία και πνευματικότητα, αναδεικνύοντας τη μοναδική κληρονομιά της περιοχής των Πρεσπών. Επιστρέφοντας, συνάντησα τον κ. Λάζαρο, ο οποίος έκανε την πρωινή του βόλτα στο πλάι της λίμνης.

Πολιτιστικές Εμπειρίες

Η πόλη της Φλώρινας, με την πλούσια ιστορία της, προσφέρει πολλές πολιτιστικές εμπειρίες. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας παρουσιάζει ευρήματα που χρονολογούνται από την Προϊστορική εποχή μέχρι τους Βυζαντινούς χρόνους, προσφέροντας μια συναρπαστική ματιά στο παρελθόν της περιοχής. Η Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Καλλιτεχνών αναδεικνύει τη σημαντική καλλιτεχνική παράδοση της πόλης. Εδώ, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν έργα τοπικών καλλιτεχνών που έχουν αποτυπώσει την ομορφιά και το πνεύμα της Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η πόλη ζωντανεύει με πολιτιστικές εκδηλώσεις, που προσφέρουν ένα πλούσιο πρόγραμμα μουσικής, θεάτρου και εικαστικών τεχνών, προσελκύοντας καλλιτέχνες και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα.

Γαστρονομικές Απολαύσεις

Η κουζίνα της Φλώρινας είναι ένας ακόμη λόγος για να την επισκεφθεί κανείς το καλοκαίρι. Οι περίφημες πιπεριές Φλωρίνης, με τη γλυκιά και ελαφρώς καπνιστή γεύση τους πρωταγωνιστούν σε πολλά τοπικά πιάτα. Τα παραδοσιακά τυριά της περιοχής, όπως ο μπάτζος και το κεφαλοτύρι, προσφέρουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν αυτές τις τοπικές λιχουδιές σε γραφικές ταβέρνες κατά μήκος του ποταμού Σακουλέβα, που διασχίζει την πόλη. Το τοπικό κρασί, ιδιαίτερα το κόκκινο από την ποικιλία Ξινόμαυρο, αποτελεί το ιδανικό συνοδευτικό για ένα παραδοσιακό γεύμα.

Δραστηριότητες και εξορμήσεις

Για τους λάτρεις της περιπέτειας, η ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας προσφέρει πολλές επιλογές. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας-Πισοδερίου, αν και γνωστό για τις χειμερινές του δραστηριότητες, προσφέρει το καλοκαίρι εκπληκτικές διαδρομές για ορεινή ποδηλασία και πεζοπορία. Ο Εθνικός Δρυμός Πρεσπών προσφέρει μονοπάτια για όλα τα επίπεδα δυσκολίας, επιτρέποντας στους επισκέπτες να εξερευνήσουν τη μοναδική χλωρίδα και πανίδα της περιοχής. Η διαδρομή προς το νησάκι του Αγίου Αχιλλείου, που συνδέεται με την ακτή μέσω μιας πλωτής γέφυρας, είναι μια αξέχαστη εμπειρία. Για όσους αναζητούν πιο χαλαρές δραστηριότητες, οι παραδοσιακοί οικισμοί στην περιοχή των Πρεσπών, όπως ο Άγιος Γερμανός και οι Ψαράδες, προσφέρουν γραφικούς περιπάτους και ευκαιρίες για φωτογράφιση.

Δείτε την συνέχεια εδώ : www.travel.gr








Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 5:06 pm


Καλοκαιρινές αθλητικές δραστηριότητες του “ΠΑΣ Πήγασος” Φλώρινας

Λόγω της προβλεπόμενης ζέστης το 2ο τριήμερο θα έχει παιχνίδια διασκέδασης, συναγωνισμού και νερού. Ελάτε να παίξουμε και να διασκεδάσουμε.

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 4:25 pm


Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Φλώρινας

 


Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα με εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Φλώρινας

 

Τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Φλώρινας υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας, την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Π.Ε. Φλώρινας εκπροσώπησαν η Πρόεδρος Θεοδοσία Τζαβέλα, ο Αντιπρόεδρος Ιωάννης Ιατρίδης, ο Ταμίας Λεωνίδας Δαϊκόπουλος και το μέλος Ιωάννης Σπυρόπουλος.

Στη συνάντηση ο κος Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και αντάλλαξε απόψεις αναφορικά με την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Ο κος Τάσκας ευχήθηκε στα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου καλή επιτυχία, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι μέσα από τη συνέργεια και τη συνεργασία μπορεί να επιτευχθεί το προσδοκώμενο όφελος για τον τουρισμό της Π.Ε. Φλώρινας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 4:16 pm


Συνεδρίασε η 4η Εδαφική Επιτροπή του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Π.Δ.Α.Μ.) 2021-2027 - Επιδίωξη της Περιφέρειας Δ.Μ. η επιτάχυνση του Προγράμματος

 


Συνεδρίασε η 4η Εδαφική Επιτροπή του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Π.Δ.Α.Μ.) 2021-2027 - Επιδίωξη της Περιφέρειας Δ.Μ. η επιτάχυνση του Προγράμματος

 

 

Η 4η Εδαφική Επιτροπή του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Π.Δ.Α.Μ.) 2021-2027 συνεδρίασε υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη, σήμερα Παρασκευή 4 Ιουλίου 2024 στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Κοζάνη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε απολογισμός, ενημέρωση, σχεδιασμός, προσδιορισμός και υποβολή δράσεων για το Π.Δ.Α.Μ. 2021-2027.

Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, επιδίωξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ήταν εξαρχής η επιτάχυνση του Προγράμματος. "Παράλληλα, τόνισε, συνεχίζουμε μια εξελικτική διαδικασία που έχει ως αποτέλεσμα μία σειρά χρηματοδοτικών εργαλείων με επίκεντρο την επιχειρηματικότητα, σε στενή συνεργασία με τον αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Παπαθανάση και το Διοικητή της ΕΥΔΑΜ Πελοπίδα Καλλίρη.

Ήδη το αποτέλεσμα της υπερκάλυψης των διαθέσιμων πόρων στις τελευταίες προσκλήσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας καταδεικνύει το ενδιαφέρον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας καθώς και την προοπτική να επιδιώξουμε την αύξηση του προϋπολογισμού αυτών των προσκλήσεων ώστε να ενταχθεί το σύνολο των υποβληθεισών και μη απορριπτέων επενδυτικών προτάσεων."

Ο κ. Αμανατίδης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θεωρεί δίκαιο και μονόδρομο την αναθεώρηση του Προγράμματος στα θέματα που σχετίζονται με αναγκαίες και βασικές υποδομές, ενώ στόχος είναι να απελευθερωθεί και να δοθεί επιπλέον δυναμική στο Πρόγραμμα με την κινητοποίηση περισσότερων δυνάμεων προς όφελος της μετεξέλιξης, της ανάπτυξης και κατ' επέκταση των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας.

Τέλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει ενισχυμένη συμμετοχή των Φορέων της περιοχής, συντονισμένα και με καθοριστικό τον ρόλο της Εδαφικής Επιτροπής.

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 4:08 pm


3ου Διεθνές Φεστιβάλ χορωδιών στο Βελβεντό

 


3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ

 

Μία ιδιαίτερα σημαντική – συγκινητική εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και την κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Βελβεντό την Παρασκευή 28και το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ χορωδιών. Την Κυριακή 30 Ιουνίου στο γραφείο του συλλόγου πραγματοποιήθηκε συνάντηση-συζήτηση των πεπραγμένων των συναυλιών παρουσία μαέστρων,  μουσικών και εκπροσώπων συλλογών. Λαμβάνοντας υπόψιν σχόλια, παρατηρήσεις και προτάσεις ευελπιστούμε το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2025 να ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας.

Την εκδήλωση, που  αποτέλεσε ένα οδοιπορικό στις μνήμες και τις κατεχόμενες περιοχές της  «καρδιάς μας», συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής “Βελβεντινές Φωνές”,  η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Βελβεντού και το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης.

Οι χορηγοί τους οποίους και ευχαριστούμε ιδιαιτέρως είναι: Οι συνεταιρισμοί οπωροκηπευτικών ΑΣΕΠΟΠ & ΔΗΜΗΤΡΑ, τα οινοποιεία – αμπελώνες ΒΟΓΙΑΤΖΗ, ΚΑΜΚΟΥΤΗ, ΖΑΝΔΕ, τον οινοπαραγωγό Αντώνη Ρόκα και το κατάστημα Καραλή, για την πολύτιμη στήριξη τους.

Στον συντονισμό ήταν η κ. Ρένα Μανδραλή, στην αφήγηση ο κ. Γιώργος Σιόμος ο οποίος με την στεντόρεια φωνή του ανάγνωσε τα διανθισμένα κείμενα του κ. Κώστα Σιόμου.

Το Φεστιβάλ , όπως κάθε χρόνο, τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Στο 3ο  Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών το οποίο διήρκησε απο την  Παρασκευή   28 εώςτην Κυριακή 30 Ιουνίου 2024 στο Βελβεντό Κοζάνης συμμετείχαν χορωδίες απ’όλη την Ελλάδα τις οποίες συνόδεψαν εξαίρετοι και ταλαντούχοι νέοι μουσικοί.

Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και τις δύο μέρες. Με μεγάλη συγκίνηση και ενθουσιασμό το κοινό καθηλώθηκε και παρακολούθησε τις διήμερες εκδηλώσεις συμμετέχοντας και επιβραβεύοντας όλες τις συμμετέχουσες χορωδίες.

Ραντεβού του χρόνου με τη διοργάνωση του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ χορωδιών στο Βελβεντό Κοζάνης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ!!! 

Με τιμή 

το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Μουσικής

«Βελβεντινές Φωνές»

 





Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 4:06 pm


Ερώτηση Π. Πέρκα: Το Πρόγραμμα «Απόλλων» είναι σε αντίθεση με το πνεύμα των ενεργειακών κοινοτήτων

 


Ερώτηση Π. Πέρκα: Το Πρόγραμμα «Απόλλων» είναι σε αντίθεση με το πνεύμα των ενεργειακών κοινοτήτων

Την αντίθεση του Προγράμματος «Απόλλων», όπως αυτό έχει θεσπιστεί με τα άρθρα 103 και 104 του νόμου 5106, με το πνεύμα των Ενεργειακών Κοινοτήτων, δηλαδή τον εκδημοκρατισμό της παραγωγής καθαρής ενέργειας, επισημαίνουν με ερώτηση που κατέθεσαν πέντε (5) Βουλευτές της Νέας Αριστεράς, με πρωτοβουλία της Γραμματέως της ΚΟ και Βουλεύτριας Φλώρινας, Πέτης Πέρκα.

Τονίζουν πως η κυβέρνηση προωθεί την ανάπτυξη μόνο κατ’ όνομα Ενεργειακών Κοινοτήτων, «από τα πάνω», με ένα Πρόγραμμα που ουδεμία σχέση έχει με την προώθηση της κοινοτικής ενέργειας αλλά, έχει ως μοναδικό σκοπό να συνδεθούν κάποια έργα ιδιωτών.

Αναφέρονται στις χρονικές προθεσμίες που θέτουν τα ως άνω άρθρα για την ίδρυση Ενεργειακών Κοινοτήτων Πολιτών (ΕΚΠ) από την τοπική αυτοδιοίκηση για να μπορούν να ενταχθούν Περιφέρειες και Δήμοι στο Πρόγραμμα και ζητούν να μάθουν ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα έκδοσης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης που καθορίζει κάθε θέμα σχετικά με την υλοποίηση του Προγράμματος, καθώς και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που καθορίζει τον τρόπο χρηματοδότησης του Προγράμματος και αποζημίωσης των επιλέξιμων έργων.

Οι Βουλευτές σημειώνουν επίσης ότι η εφαρμογή εικονικού ταυτοχρονισμένου συμψηφισμού αντί του εικονικού συμψηφισμού ενδέχεται να μην μπορεί να καλύψει ανάγκες των Δήμων όπως είναι ο οδοφωτισμός.

Ρωτούν τέλος τι θα ισχύσει για Δήμους που είχαν συστήσει πριν από την έκδοση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων Ενεργειακές Κοινότητες Πολιτών, όπως είναι ο Δήμος Αθηναίων, και εάν θα ενταχθούν υποχρεωτικά στο Πρόγραμμα «Απόλλων».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης ΕΔΩ

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 4:02 pm


ΚΚΕ ΤΕ Φλώρινας : Ανακοίνωση για την αύξηση της τιμής του κάρβουνου για τους κατοίκους της περιοχής

 


Ανακοίνωση για την αύξηση της τιμής του κάρβουνου για τους κατοίκους της περιοχής

 

Δεν έφταναν η ενεργειακή φτώχεια που εκτινάσσεται στην περιοχή και λόγω των κλιματολογικών συνθηκών, η ακρίβεια στο Σούπερ Μάρκετ, τα καύσιμα που κατατρώνε το εισόδημα των λαϊκών οικογενειών.

Δεν έφτανε η «πράσινη» μετάβαση που κλείνει τον ΑΗΣ Μελίτης σπρώχνοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους από τα γύρω χωριά, που στερεί την δυνατότητα φθηνής θέρμανσης μέσω τηλεθέρμανσης.

Πλέον οι κάτοικοι της Μελίτης και του Σκοπού καλούνται να πληρώσουν το κάρβουνο που αγοράζουν για να καλύψουν τις ανάγκες τους  σε θέρμανση από τα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας, με αύξηση πάνω από 40%. Επίσης και στους άλλους οικισμούς, περιορίζεται ο όγκος του κάρβουνου που πουλιέται σε καλύτερη τιμή.

Αυτή η εξέλιξη θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την ενεργειακή φτώχεια που βιώνουν οι κάτοικοι της περιοχής, είναι ένα ακόμα χτύπημα στο λεηλατημένο εισόδημα που δεν φτάνει ούτε για 15 μέρες του μήνα.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εμπορευματοποίησης της θέρμανσης και της ενέργειας, της στρατηγικής της «πράσινης» μετάβασης που έχει οδηγήσει το αγαθό της θέρμανσης να είναι ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Η δυνατότητα φθηνής θέρμανσης του λαού  έρχεται σε σύγκρουση με την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στην ενέργεια, τις εξορύξεις. Με αυτό το κριτήριο καθορίζει ο επιχειρηματίας τις τιμές του, πατώντας στο μονοπώλιο στην εξόρυξη του κάρβουνου ανεβάζει τις τιμές για να εξασφαλίσει τα κέρδη του αδιαφορώντας για την αδυναμία των εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στο υπέρογκο κόστος.

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής να μην μείνει με σταυρωμένα χέρια μπροστά στην εξαθλίωση που του ετοιμάζουν. Μέσα από τους φορείς του να οργανώσει τον αγώνα του και να διεκδικήσει:

  • Καμία αύξηση στην τιμή του κάρβουνου για την Μελίτη και το Σκοπό.

  • Να γίνει μείωση της τιμής για όλα τα χωριά της περιοχής δεδομένης της δεινής οικονομικής κατάστασης λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής.

  • Να συνεχίσει απρόσκοπτα ο ΑΗΣ Μελίτης τη λειτουργία του και να ολοκληρωθεί η τηλεθέρμανση για τη Φλώρινα και τη Μελίτη.       

 

Τομεακή Επιτροπή Φλώρινας του ΚΚΕ

Φλώρινα 05/07/2024

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 3:59 pm


Πέτη Πέρκα: «Η Ελλάδα δεν συνδέεται σιδηροδρομικά με τη Βόρεια Μακεδονία από πολιτική επιλογή»

 


Πέτη Πέρκα: «Η Ελλάδα δεν συνδέεται σιδηροδρομικά με τη Βόρεια Μακεδονία από πολιτική επιλογή»

Η απάντηση του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών (ΥΠΟΜΕ) στην ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου που είχα καταθέσει σε ό,τι αφορά τους λόγους που η χώρα μας δεν συνδέεται σιδηροδρομικά με τη Βόρεια Μακεδονία, ήρθε για να επιβεβαιώσει τις υποψίες μας, τις οποίες έχουμε εκφράσει δημόσια ήδη από το 2021. Ότι δηλαδή οι λόγοι που εμποδίζουν την επαναλειτουργία της γραμμής Φλώρινα – Μοναστήρι (Μπίτολα) δεν είναι τεχνικοί, αλλά πολιτικοί.

«Οι προπαρασκευαστικές ενέργειες της Διμερούς Συμφωνίας Ελλάδας – Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για τη διασυνοριακή σιδηροδρομική κυκλοφορία δεν ανήκουν στο Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, καθώς αναφέρονται σε τελωνειακές, αστυνομικές και φυτοϋγειονομικές Συμφωνίες. Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών έχει αποστείλει στο Υπουργείο Εξωτερικών τη συνεισφορά του με σχέδιο της Διμερούς Συμφωνίας Ελλάδας – Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για τη διασυνοριακή σιδηροδρομική κυκλοφορία από το 2021», αναφέρει το ΥΠΟΜΕ.

Η ΕΡΓΟΣΕ παράλληλα, απαντώντας στην ίδια ερώτηση, ξεκαθαρίζει ότι τα έργα που χρειάζονται για να λειτουργήσει ξανά η γραμμή – που γνωρίζουμε ότι έχουν αμελητέο κατασκευαστικό κόστος - δεν περιλαμβάνονται στον προγραμματισμό της εταιρίας.

Χρειάστηκαν λοιπόν 3 χρόνια συνεχών παρεμβάσεων με δελτία τύπου, ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου, συνεντεύξεις τύπου κτλ,  για να λάβουμε επιτέλους μια πιο κατατοπιστική απάντηση για τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα στερείται μιας τόσο επωφελούς σιδηροδρομικής σύνδεσης. Μια απάντηση που δυστυχώς δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας ότι η γραμμή θα επαναλειτουργήσει, όσο στην κυβέρνηση είναι η ΝΔ.

Ο Πρωθυπουργός έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν θα προχωρήσει στην κύρωση των Μνημονίων σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών – δήλωση που στη συνέχεια επανέλαβαν και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Η πολιτική ιδεοληψία της κυβέρνησης λοιπόν είναι πάνω από το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών, αλλά και της χώρας, αφού η συγκεκριμένη γραμμή θα παρείχε μια εναλλακτική σύνδεση με την Κεντρική Ευρώπη.

Φυσικά, το ότι η ΝΔ έχει βγάλει τη Δυτική Μακεδονία από το χάρτη των σιδηροδρομικών συνδέσεων με τις γείτονες χώρες – αφού πέρα από τη Βόρεια Μακεδονία, ήδη από το 2020 ‘φωνάζω’ για τις παλινωδίες σε σχέση με τη σύνδεση με την Αλβανία – δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Γενικότερα η περιοχή βρίσκεται στο περιθώριο (και) στον τομέα των μεταφορών, ας ξεκινήσουμε από το ότι η Φλώρινα δεν έχει σιδηρόδρομο, ήδη από το δυστύχημα των Τεμπών. 

Και πολύ φοβόμαστε ότι αυτή η συγκοινωνιακή απομόνωση θα συνεχίστει, αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμα λαμβάνουμε διαφορετικές εξηγήσεις από την κυβέρνηση για τους λόγους που τα τρένα δεν κυκλοφορούν. Αμέσως μετά το δυστύχημα, υπήρχαν πληροφορίες ότι η κυκλοφορία διεκόπη λόγω προβλημάτων στατικότητας σε γέφυρα στο Ξινό Νερό. Πληροφορίες που όμως διέψευσε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτησή μου το Δεκέμβριο 2023, ο οποίος δήλωσε ότι η κυκλοφορία διεκόπη λόγω προβλημάτων σηματοδότησης, με τον ΟΣΕ να έχει αναθέσει την επίλυση του θέματος σε εξωτερικό σύμβουλο. Για να έρθει όμως τώρα ο ΟΣΕ και να διαψεύσει τον κ. Ταχιάο, υποστηρίζοντας ότι «παρουσιάστηκε πρόβλημα στη ραδιοεπικοινωνία (VHF) από τη Σκύδρα μέχρι τη Φλώρινα, και γι’ αυτό το λόγο η Hellenic Train δεν εκτελεί δρομολόγια».

Θα αποφασίσετε τελικά στην κυβέρνηση τι από τα παραπάνω ισχύει; Επίσης, όποιος και να είναι ο λόγος, πόσος καιρός χρειάζεται για να αποκατασταθεί το πρόβλημα; Είναι δυνατόν ο ΟΣΕ να περιορίζεται στην αναφορά του όποιου προβλήματος ραδιοεπικοινωνίας, χωρίς να αναφέρει σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την επίλυση του προβλήματος και στο πότε προβλέπεται η αποκατάσταση της κυκλοφορίας; Οι πολίτες της Φλώρινας περιμένουν και δικαιούνται μια σαφή απάντηση.

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 3:57 pm


Πανήγυρις εξωκκλησίου Αγίας Κυριακής «δάσους Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας»

 


Πανήγυρις εξωκκλησίου Αγίας Κυριακής «δάσους Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας»

 

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΙΕΡΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

Την Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024, πανηγυρίζει το εξωκκλήσιο της Αγίας Κυριακής στο δάσος Αγίου Παντελεήμονος. Ακολουθεί το πρόγραμμα της πανηγύρεως του εξωκκλησίου.

 

Σάββατο, 6 Ιουλίου

8.00 μ.μ. - Πανηγυρικός Εσπερινός

 

Κυριακή, 7 Ιουλίου

7.30-10.00 π.μ. - Όρθρος και Θεία Λειτουργία

 

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν.

 

Εκ του Μητροπολιτικού Ναού

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 11:06 am


Η Δ.Ε.Υ.Α.Φ. ανακοινώνει

 


Η Δ.Ε.Υ.Α.Φ. ανακοινώνει

 

Λόγω της διαδικασίας εγκατάστασης νέων Λογισμικών Εφαρμογών στην Οικονομική Υπηρεσία (μετάπτωση δεδομένων κ.α.), απαιτείται η διακοπή των συναλλαγών των συνδεομένων με τη Γραμματεία και το Ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.. με τους πολίτες-καταναλωτές κατά τις ημέρες 08, 09 και 10 Ιουλίου 2024

Κατ΄ εξαίρεση

λόγω των αυξημένων αποχωρήσεων των φοιτητών από τα ακίνητα διαμονής τους θα πραγματοποιούνται διακοπές, επανασυνδέσεις, διαγραφές, αλλά δεν θα πραγματοποιούνται εξοφλήσεις λογαριασμών ή λοιπών οφειλών στο Ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. Επίσης θα είναι δυνατή η υποβολή αιτημάτων πολιτών που δεν συνδέονται με συναλλαγές Ταμείου.

Ζητείται η κατανόηση και η συνεργασία των πολιτών τις παραπάνω ημέρες.

 

Η Γενική Διευθύντρια της Δ.Ε.Υ.Α.Φ.

Αβραμοπούλου – Ρόμπη Ερμιόνη

MSc Αρχιτέκτων Μηχανικός

Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 11:04 am


Ευχαριστήριο του ΣΔΕ Φλώρινας για τη σχολική χρονιά που έφυγε

 


Την Πέμπτη 27Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε στη Φλώρινα η Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και η Τελετή Αποφοίτησης των εκπαιδευομένων μας του Β’ Κύκλου στη Φλώρινα και στο Παράρτημα μας στο Αμύνταιο.

Με την ευκαιρία αυτή και με την ολοκλήρωση ενός ακόμη σχολικού έτους  αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε δημόσια :

τους Δήμους Φλώρινας και Αμυνταίου

για τη συνεργασία που είχαμε και την αρωγή που μας προσέφεραν και αυτή τη σχολική χρονιά 

το Τουριστικό Γραφείο GaiganisTravel

για την προσφορά –χορηγία του στις μετακινήσεις μας 

καθώς και όλους τους φίλους μας ταξιτζήδες

για την εξυπηρέτηση που μας προσέφεραν

 







Δημοσιεύθηκε στις 6 July 2024 | 11:02 am


ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ : Λαϊκή αγορά της Φλώρινας - Αποξηραμένες πιπεριές


Νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν της Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Παρασκευή η στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας εφημερίδος "Φωνή της Φλωρίνης " και συγκεκριμένα στο φύλλο με αριθμό κυκλοφορίας 3071/05.07.2024 ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου, δημοσιεύει φωτογραφία συνοδευόμενη με το παρακάτω κείμενο :

ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Μια ιδιαίτερη σχέση έχουν οι Φλωρινιώτες με τις πιπεριές, τις κόκκινες, που είναι πασίγνωστες ως «πιπεριές Φλωρίνης». Όχι πολλά χρόνια πίσω, κάθε οικογένεια προμηθευόταν πιπεριές και τις άπλωνε σε αρμαθιές στην πρόσοψη του σπιτιού ώστε να αποξηρανθούν με την βοήθεια του ήλιου. Ήταν ο μοναδικός τρόπος διατήρησης και αποθήκευσης για χρήση τους χειμερινούς μήνες καθώς τότε δεν υπήρχαν οι κατα-ψύκτες, που σήμερα διευκολύνουν τα νοικοκυριά.

Στην σημερινή μας φωτογραφία, που έχει επεξεργαστεί επιδέξια ο συμπατριώτης μας καλλιτέχνης Βασίλης Μιχαήλ και μας παραπέμπει χρονικά περισσότερο από έναν αιώνα πριν, στην λαϊκή αγορά της Φλώρινας στο ποτάμι, αγρότισσες της Φλώρινας «διαπραγματεύονται» το εμπόρευμα, αποξηραμένες πιπεριές σε αρμαθιά.

Στο βάθος διακρίνεται το ωρολόγι της Φλώρινας και το τζαμί (πίσω από την Τράπεζα της Ελλάδος).



Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 10:41 am


Γεωργία Ζεμπιλιάδου : Εσκεμμένη παραπληροφόρηση και «αλλεργία» στον έλεγχο από τον Αντιπεριφερειάρχη

 


Εσκεμμένη παραπληροφόρηση και «αλλεργία» στον έλεγχο από τον Αντιπεριφερειάρχη



Σε απάντηση Δελτίου Τύπου, του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Συνοχής, σχετικά με ανάρτηση μας,(διαβάστε σχετικό σχόλιο – δημοσίευμα εδώ: http://www.floriniotika.gr/2024/07/blog-post_22.html),για το θέμα κάποιων “φωτογραφικών” όρων στη διακήρυξη

της πράξης «Αναβάθμιση και Διεύρυνση των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας», έχουμε να πούμε ότι, η παραδοχή των εσφαλμένων ενεργειών πρέπει να συνοδεύεται από ψυχραιμία.

Είναι θεμιτό να αντιλαμβάνεσαι, έστω και εκ των υστέρων, αυτό που σου επισημαίνουν οι άλλοι ως προβληματικό και να προχωράς στις απαραίτητες διορθώσεις, διότι διαπιστώνεις το ορθό των παρατηρήσεων που σου κάνουν.

Το να το πράττεις όμως, με τρόπο επικριτικό προς αυτούς που σε διορθώνουν, συνιστά έλλειψη ψυχραιμίας και πρόκληση.

«Το διορθώσαμε από πριν αλλά …δεν σας το είπαμε» σίγουρα δεν είναι σοβαρή απάντηση από έναν Αντιπεριφερειάρχη.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο εν λόγω «φωτογραφικός όρος», ήταν ενσωματωμένος στο σώμα της Διακήρυξης που ήρθε προς ψήφιση και ως γνωστόν το Περιφερειακό Συμβούλιο ψηφίζει τη Διακήρυξη, δεν ψηφίζει «σημειώσεις».

Μετά από την έντονη παρέμβαση μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Περιφερειάρχης επιστράτευσε υπηρεσιακό παράγοντα, που επιχειρηματολόγησε για τη Διακήρυξη ως έχει, μη κάνοντας δεκτή, την εισήγηση μας για την αλλαγή του εν λόγω όρου.

Και ενώ δεν έγινε δεκτό το αίτημά μας για αλλαγή του συγκεκριμένου όρου κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη συνέχεια στην Περιφερειακή Επιτροπή ο όρος άλλαξε κάτι που επικροτήσαμε με την ανάρτηση μας.

Την προσπάθεια αποπροσανατολισμού που επιχειρείται, για το αν καταλάβαμε ή όχι το περιεχόμενο της Διακήρυξης, δεν θα την ακολουθήσουμε.

Μετά από τόσα χρόνια παρουσίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι αστείο κάποιοι να υποστηρίζουν, ότι με τις παρεμβάσεις μου αναζητώ πολιτικά οφέλη.

Το ρόλο μου επιτελώ πάντα με υπευθυνότητα και σεβασμό προς τους πολίτες.

Αν αυτή τη στάση μου κάποιοι την αξιολογούν ως συμπεριφορά «ελεγκτή», τότε μάλλον δεν αντιλαμβάνονται, ούτε το θεσμικό ρόλο της Αντιπολίτευσης, ούτε το ρόλο τους, ούτε την ευθύνη που έχουν απέναντι στους πολίτες.



Γεωργία Ζεμπιλιάδου

Περιφερειακή Σύμβουλος

Επικεφαλής του Συνδυασμού ΕΛΠΙΔΑ



Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 10:24 am


Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΦ

 


Στη Φλώρινα σήμερα, 4 Ιουλίου 2024, συνήλθε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Νομού Φλώρινας  που προήλθε μετά τις αρχαιρεσίες στις 30 Ιουνίου 2024, κατά το 34ο Εκλογοαπολογιστικό συνέδριο του ΕΚΦ. Σύμφωνα με το καταστατικό και αφού βρέθηκε σε απαρτία, έπειτα από πρόσκληση του πλειοψηφούντος συμβούλου κ. Σιάκου Κωνσταντίνου,  προέβη στη λήψη αποφάσεων με μοναδικό θέμα: «ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ».

Μετά από μυστική ψηφοφορία εκλέχθηκε ομόφωνα η παρακάτω σύνθεση του ΔΣ:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             ΣΙΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                                     ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                         ΤΑΡΤΟΡΑΣ ΘΩΜΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ             ΣΑΜΑΡΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ Α΄                                                ΧΑΝΤΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΤΑΜΙΑΣ Β΄                                                ΜΗΤΣΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΠΑΥΛΟΣ

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΕΦΟΡΟΣ                                                  ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΣΥΜΒ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ  &

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ                              ΓΙΩΣΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

ΜΕΛΗ                                                      ΡΗΣΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ & ΧΑΤΖΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

 

Σημειώνεται ότι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο είναι ανανεωμένο κατά 45% και προέρχεται από διάφορους εργασιακούς χώρους.

 

ΦΛΩΡΙΝΑ  4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024                                                    ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2024 | 10:18 am


Ευχαριστήρια επιστολή του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας

 


      

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας «ΕΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» ευχαριστεί θερμά τους κ. Χρήστο και Ελευθερία Καϊμάρα για τη δωρεά δέκα μαξιλαριών για τις ανάγκες του Γ. Ν. Φλώρινας, εις μνήμη της πρώην υπαλλήλου του Γ.Ν.Φ. Κάικου Γεωργίας.

Ο Διοικητής

Μάντσος Γεώργιος

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 6:28 pm


Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων από τον Δήμο Φλώρινας

 


Συνεχίζονται οι εργασίες καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων από τον Δήμο Φλώρινας

 

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες καθαρισμού και πλύσης κάδων απορριμμάτων σε διάφορα σημεία της πόλης της Φλώρινας.

Το καδοπλυντήριο όχημα του Δήμου Φλώρινας, επιχειρεί στα σημεία όπου βρίσκονται τοποθετημένοι οι κάδοι απορριμμάτων, πλένοντάς τους επί τόπου.

Παράλληλα, στους κάδους τοποθετείται ειδικό αυτοκόλλητο, στο οποίο σημειώνεται η ακριβής ημερομηνία πλύσης, ώστε οι πολίτες να πληροφορούνται για την περιοδικότητα καθαρισμού τους.

Οι εργασίες καθαρισμού και πλυσίματος όλων των τύπων κάδων απορριμμάτων επαναλαμβάνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σε γειτονιές της πόλης και θα επεκταθούν στις κοινότητες του Δήμου.

Τι απορρίμματα πετάμε σε κάθε κάδο

Στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης πετάμε, ανάλογα τον κάδο, μόνο υλικά από:

·       Χαρτί

·       Γυαλί (όχι σπασμένα γυαλιά)

·       Πλαστικό

·       Αλουμίνιο

Στους καφέ κάδους πετάμε μόνο βιοαποδομήσιμα ή αλλιώς οργανικά απορρίμματα, δηλαδή φλούδες, φρούτα και λαχανικά, φύλλα και γρασίδι, υπολείμματα τροφών, ωμά ή μαγειρεμένα τρόφιμα. Ποτέ όμως μέσα στη συσκευασία τους. Τα βάζουμε στον κάδο μέσα σε χάρτινες ή βιοδιασπώμενες σακούλες.

Στους γνωστούς πράσινους κάδους πρέπει να πετάμε μόνο τα απορρίμματα που προέρχονται από το σπίτι μας, το κατάστημά μας, από χώρους, γενικότερα, όπου εκδηλώνονται καθημερινές ανθρώπινες δραστηριότητες, εκτός από μαγειρικά ή μηχανικά έλαια.

Τα απορρίμματα που ρίχνουμε στους πράσινους κάδους πρέπει να τα έχουμε τοποθετήσει σε ανθεκτικούς σάκους, δεμένους, έτσι ώστε να αποκλείεται η διαρροή του περιεχομένου τους.

Δεν ξεχνάμε ότι όλοι μαζί με απλές καθημερινές πράξεις και ακολουθώντας τις γενικές οδηγίες καθαριότητας προστατεύουμε το περιβάλλον και διατηρούμε τον Δήμο μας καθαρό.

Είναι τρόπος ζωής, είναι πολιτισμός!

Γραμμή εξυπηρέτησης δημότη για θέματα καθαριότητας: 2385022621 (εργάσιμες ημέρες, 08:00 με 13:00).




Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 6:22 pm


Δήμος Φλώρινας: Παράταση για τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων

 


Δήμος Φλώρινας: Παράταση για τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων

 

Ο Δήμος Φλώρινας ενημερώνει για την παράταση της προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων στην πλατφόρμα akatharista.apps.gov.gr μέχρι τις 15.07.2024, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Επισημαίνεται πως οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν, να υποβάλουν αίτηση για τον καθαρισμό του οικοπέδου τους, καθώς και να προχωρήσουν σε καταγγελία για ακαθάριστα οικόπεδα μόνο μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας που είναι αναρτημένη στο https://akatharista.apps.gov.gr/.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 6:18 pm


Ξεκινάει το Φεστιβάλ Καντίνας Φλώρινας

 


Ξεκινάει το Φεστιβάλ Καντίνας Φλώρινας

Φεστιβάλ Καντίνας Φλώρινας 2024: Ένα Τριήμερο Γιορτής και Διασκέδασης

Έφτασε η ώρα για τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Καντίνας Φλώρινας, που θα πραγματοποιηθεί από αύριο 5 Ιουλίου έως τις 7 Ιουλίου στον προαύλιο χώρο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας.

Ώρα έναρξης: 18:00

Το φεστιβάλ υπόσχεται ένα τριήμερο γεμάτο γεύσεις, μουσική και διασκέδαση για όλους. Στον χώρο του φεστιβάλ θα βρείτε ποικιλία από καντίνες που θα προσφέρουν γευστικές επιλογές, από παραδοσιακά φαγητά μέχρι σύγχρονες γαστρονομικές δημιουργίες.

 

Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα:

5  Ιουλίου: Παραδοσιακή Βραδιά

Η έναρξη του φεστιβάλ θα γίνει με την παραδοσιακή βραδιά και την μπάντα της Φλώρινας των αδερφών Βαλκάνη, που θα μας ταξιδέψει μέσα από παραδοσιακούς ήχους και χορούς της περιοχής.

6  Ιουλίου: Λαϊκή Βραδιά

Συνεχίζουμε με μια λαϊκή βραδιά, όπου ο Στέργιος Λιάπης και η Έλενα Ιγνάτογλου θα μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές με τις αγαπημένες λαϊκές επιτυχίες τους.

7  Ιουλίου: Δημοτική και Λαϊκή Βραδιά

Η τελευταία βραδιά του φεστιβάλ θα συνδυάσει δημοτική και λαϊκή μουσική με την μπάντα Ρυθμός και Μελωδία, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο μουσικό ταξίδι που θα κλείσει το φεστιβάλ με τον καλύτερο τρόπο.

Σας περιμένουμε όλους για να γιορτάσουμε μαζί, να απολαύσουμε μοναδικές γεύσεις και να χορέψουμε στους ρυθμούς της μουσικής!

Η είσοδος στο φεστιβάλ κοστίζει μόλις 3 ευρώ, ενώ παιδιά κάτω των 10 ετών και άτομα με αναπηρία (ΑΜΕΑ) εισέρχονται δωρεάν. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την πανελλήνια κοινωνική δράση "ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ", στηρίζοντας έτσι έναν σημαντικό κοινωνικό σκοπό.


Για   περισσότερες   πληροφορίες   σχετικά   με   το   φεστιβάλ   επισκεφθείτε   την   ιστοσελίδα https://thessaloniki-brand.gr ή  συνδεθείτε στα κοινωνικά μας δίκτυα.






Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 6:11 pm


Πρόσκληση σε εκδήλωση γευσιγνωσίας από τον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Αιγοπροβατοτροφίας Αμυνταίου

 


Ο Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτροφίας Περιοχής Αμυνταίου σας προσκαλεί να παραβρεθείτε σε μια ξεχωριστή εμπειρία Γευσιγνωσίας, η οποία θα λάβει χώρα την Δευτέρα 8 Ιουλίου και ώρα  20.00, στο Θεατράκι  του Δήμου Αμυνταίου, επί της  Ανδρ. Παπανδρέου.

Ελάτε να γευτούμε αρωματικά αρνιά σιτισμένα με βότανα και αιθέραια έλαια που θα ετοιμάσουν για εσάς βραβευμένοι σεφ της περιοχής μας, καθώς επίσης και ριζότο με μανιτάρια  συλλεγμένα στα δάση της Πίνδου από την εταιρία Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών, Τοπικά Κρασιά και Δροσισιστικά Ροφήματα!

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Σας περιμένουμε όλους!

 

Με τιμή

Το Δ.Σ του Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτροφίας Περιοχής Αμυνταίου

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 5:55 pm


Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Δήμο Φλώρινας από "Το χαμόγελο του Παιδιού"

 


Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Δήμο Φλώρινας από "Το χαμόγελο του Παιδιού"

 

Ευχαριστήρια επιστολή προς τον Δήμο Φλώρινας, για την έμπρακτη στήριξή του στο έργο του Οργανισμού, απέστειλε ο πρόεδρος του Δ.Σ. του "Χαμόγελου του Παιδιού" κ. Κώστας Γιαννόπουλος.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Αγαπητέ κύριε Χάτζιο ,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την πολύτιμη συνεισφορά σας από την καταμέτρηση κουμπαρά που φιλοξενήσατε στο Πάρκο Εθελοντισμού στη Φλώρινα.

Είστε και εσείς συμμέτοχος στην προσπάθειά μας, κάθε παιδί και οικογένεια να έχει τη φροντίδα που της αξίζει με συνέπεια, συνέχεια και αξιοπρέπεια.

Εμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας για κάθε παιδί που ζει και μεγαλώνει στην Ελλάδα και ευχόμαστε να είστε πάντα δίπλα μας.

Μαζί θα συνεχίσουμε να δίνουμε λύσεις σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά. Θα είμαστε δίπλα σε κάθε παιδί με πρόβλημα υγείας, κάθε παιδί που εξαφανίζεται, κάθε παιδί που ζει στο όριο της φτώχειας, σε κάθε παιδί που υφίσταται οποιασδήποτε μορφή βίας. Θα είμαστε δίπλα σε όλα αυτά τα παιδιά και σε όλα τα άλλα, προλαμβάνοντας αυτά που μπορεί να τα θέσουν σε κίνδυνο. Θα παλεύουμε μέχρι να πετύχουμε τον στόχο μας …να είναι όλα τα παιδιά ίσα και χαμογελαστά, έχοντας απλόχερα όλα όσα τους αξίζουν.

28 χρόνια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» … χωρίς εσένα δεν γίνεται.

Με εκτίμηση,

Κώστας Γιαννόπουλος

Πρόεδρος Δ.Σ."

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 5:48 pm


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ : Επιβολή διοικητικών προστίμων



ΘΕΜΑ : «Επιβολή διοικητικών προστίμων»

·        Συνελήφθη στις 03 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Κοζάνης, ημεδαπός, ο οποίος προέβη σε καύση ζωικών απορριμμάτων εντός κτηνοτροφικής μονάδας, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Αλωνακίων, του Δήμου Κοζάνης, στην Κοζάνη και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.546,88€€.

·        Συνελήφθη στις 03 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Κοζάνης, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε εντός γεωργικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην Τ.Κ. Κτένι, του Δήμου Κοζάνης, στην Κοζάνη και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.546,88€.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2024 | 5:46 pm


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας