Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πρόσκληση στην αφιερωματική -τιμητική εκδήλωση για τον Μίμη Σουλιώτη

 

Για τον Μίμη Σουλιώτη θα μιλήσουν οι κάτωθι:

Η φιλόλογος και ποιήτρια κ. Πεχλιβάνη Αγγελική
Ο δάσκαλος και  συγγραφέας  κ. Ζουργός Ισίδωρος
Η εκπαιδευτικός και ποιήτρια κ. Σαρβάνη Δότα
Η φιλόλογος κ Καραμπατάκη- Τζιάτζιου Κωνσταντίνα
Ο καθηγητής Δημιουργικής Γραφής και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του
Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και ποιητής, κ. Κωτόπουλος
Τριαντάφυλλος

Δημοσιεύθηκε στις 30 January 2023 | 7:02 am


Συλλυπητήριο μήνυμα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το θάνατο του συναδέλφου Νικολάου Μιτσκίνη


Συλλυπητήριο μήνυμα της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για το θάνατο του συναδέλφου Νικολάου Μιτσκίνη


Οι Καθηγητές/τριες και όλο το προσωπικό της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον αδόκητο και πρόωρο θάνατο του αγαπητού μας συναδέλφου Νικολάου Μιτσκίνη, Καθηγητή Εφαρμογών, ο οποίος υπηρέτησε στο πρώην ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας.
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η Κοσμήτορας της Σχολής
Αικατερίνη Μέλφου

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 4:08 pm


Το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας πραγματοποιεί Σχέδιο Δράσης σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ με θέμα «Όχι στη βία, ναι στην φιλία»

 


Το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας πραγματοποιεί Σχέδιο Δράσηςσε συνεργασίαμε το ΝΟΗΣΙΣ με θέμα «Όχι στη βία, ναι στην φιλία»

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Φλώρινας στα πλαίσια του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ» πραγματοποιεί Σχέδιο Δράσης σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «ΝΟΗΣΙΣ», με θέμα:

«Όχι στη βία, ναι στην φιλία»

Η βία στο σχολείο αποτελεί ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο με επιπτώσεις τόσο στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στην ψυχική υγεία των μαθητών/μαθητριών. Προκαλεί ανασφάλεια, φόβο, παραβιάζει το δικαίωμα των μαθητών/μαθητριών να εκπαιδεύονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον και επηρεάζει τη λειτουργία του σχολείου.

Η βία στο σχολείο έχει αρχίσει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις στην χώρα μας, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα.Στόχος του σχεδίου δράσης που πραγματοποιούμε σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ, είναι μέσα από οργανωμένες δράσεις, το σχολείο και οι εκπαιδευτικοί να προάγουν τον διάλογο μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας, να ενδυναμώσουν τις σχέσεις συνεργασίας μεταξύ μαθητών και μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε ενωμένοι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον και θετικά πρότυπα κοινωνικής συμβίωσης και συμπεριφοράς.

Η Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Φλώρινας

Μακατσώρη Αγγελική

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 4:06 pm


Συλλυπητήριο μήνυμα του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας (ΣΕΟΦ)


 Είναι λυπηρό και άδικο όταν αξιόλογοι άνθρωποι που έχουν προσφέρει με κάθε τρόπο στην κοινωνία μας και τον αθλητισμό να χάνονται έτσι ξαφνικά.

 Ο πρόεδρος και το Δ.Σ. του Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας (ΣΕΟΦ) 
εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 1:45 pm


Συλλυπητήριο μήνυμα του ΣΟΧ για την εκδημία του Λάζαρου Καράντζα


 Από σήμερα η χιονοδρομία είναι φτωχότερη τόσο για τον σύλλογο μας όσο και για την πόλη αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα..

μπορεί αυτή η φράση για άλλους να ήταν τετριμμένη, όμως ο Λαζαρος μας «έφυγε» κυριολεκτικά πάνω στα σκι, υπηρετώντας τον σύλλογο μας και την χιονοδρομία που τόσο αγάπησε. Λάτρης της φύσης, των βουνών και του χιονιού προσέφερε τα μέγιστα για την ανάδειξη της χιονοδρομίας και της πόλης μας. Καλοσυνάτος, χαμογελαστός και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει, θα μείνει βαθιά χαραγμένος στην μνήμη όλων μας. Τα λόγια περισσεύουν, το έργο του έχει μιλήσει και θα συνεχιστεί στην μνήμη του.
Συντετριμμένο το Δ.Σ. και όλα τα μέλη του Συλλόγου εκφράζουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για τον αδόκητο χαμό του και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στην μεγάλη οικογένεια της χιονοδρομίας.

Για το ΔΣ ΣΟΧ 
Ο Αντιπρόεδρος

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 1:41 pm


Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εξετάσεων ΚΠΓ 2022Β

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Εξετάσεων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας (Κ.Π.Γ.) περιόδου 2022Β που πραγματοποιήθηκαν στις 26 και 27 Νοεμβρίου 2022.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από το διαδίκτυο στην

ιστοσελίδα: https://kpgresults.it.minedu.gov.gr

Μέχρι την έκδοση και τη χορήγηση του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας είναι δυνατόν να χορηγούνται στους επιτυχόντες, κατόπιν σχετικής αίτησής τους, εφόσον είναι ενήλικες ή των κηδεμόνων τους εφόσον είναι ανήλικοι, σχετικές βεβαιώσεις επιτυχίας από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις οποίες οριστικοποίησαν την αίτηση συμμετοχής τους στις εξετάσεις του ΚΠγ που θα ισχύουν μέχρι την έκδοση των πιστοποιητικών.

Όσοι επιτυχόντες δεν παρέλαβαν το πιστοποιητικό επιτυχίας παλαιότερων εξεταστικών περιόδων μπορούν να το παραλάβουν οι ίδιοι οι επιτυχόντες με την ταυτότητα τους ή οι κηδεμόνες τους ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας (Διοικητήριο, 1οςόροφος, γραφείο 11, τηλ. 2385054575).

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 1:34 pm


Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Τμήματος Φλώρινας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στο μέλος του Μαρία Θεοχάρη, για την απώλεια του προσφιλούς πατέρα της, Σταύρου. Ευχόμαστε δύναμη στα αγαπημένα του πρόσωπα.

Για το ΔΣ

Άννα Μπαφίτη, Πρόεδρος

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 1:20 pm


Ενημερωτική δράση της Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας στο Γυμνάσιο Φιλώτα Φλώρινας

 


Ενημερωτική δράση της Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας στο Γυμνάσιο Φιλώτα Φλώρινας.

 

Η Αντιπεριφέρεια Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανέλαβε την πρωτοβουλία ενημερωτικών δράσεων σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για θέματα που αφορούν την προστασία από φυσικά φαινόμενα, όπως φωτιά, σεισμό και πλημμύρες.

Η εκκίνηση της δράσης πραγματοποιήθηκε στο Γυμνάσιο Φιλώτα Φλώρινας σε συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Πολιτικής Προστασίας με τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Συλλίρη Νικόλαο, τον Συνεργάτη της Αντιπεριφέρειας Ευάγγελο Δούφλια, την Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Γρεβενών Παπαθεοδώρου Γκόλφω, και παρουσία του Περιφερειακού Συμβούλου και πρώην Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Ιωάννη Κιοσέ.

Στο ίδιο πλαίσιο, ενημέρωσης των μαθητών σε θέματα που αφορούν την προστασία από φυσικά φαινόμενα, θα ακολουθήσουν περισσότερες ενημερωτικές δράσεις και σε άλλα σχολεία της Περιφέρειας.

 

O Αντιπεριφερειάρχης

Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων

Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος

και Υποδομών Δυτικής Μακεδονίας

 

Θωμάς Μάνος

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 1:14 pm


Κοπή Βασιλόπιτας στην Π.Ε. Φλώρινας

 


Κοπή Βασιλόπιτας στην Π.Ε. Φλώρινας

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κ.κ.Θεοκλήτου, τελέστηκε η κοπή της Βασιλόπιτας των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας,την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στο ισόγειο του Διοικητηρίου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε υγεία, αγάπη και ευημερία στους παρευρισκόμενους, θεσμικούς και κλήρο. ΟΑντιπεριφερειάρχης ΦλώριναςΣωτήρηςΒόσδου, εκπροσωπώντας και τους παριστάμενους Περιφερειακούς Συμβούλους, ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά,ευχαρίστησε τους υπαλλήλους των υπηρεσιών για την αποτελεσματική και αποδοτική συνεργασία που έχουν όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με γνώμονα την εξυπηρέτηση των πολιτών και μετέφερε τις ευχές του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Ιωάννης Κιοσές,Βασίλης Άμπας,Ιωάννης Λιάσης, Γιώργος Κωτακίδης και Ιωάννης Στρατάκης.

 
 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 12:55 pm


ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

 


ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

 30 Ἰανουαρίου 2023

 

Ἀ­γα­πητά μας παι­διά,

          Στίς 30 Ἰ­α­νου­α­ρίου τι­μᾶμε, ὅ­πως κάθε χρόνο, τούς Τρεῖς Ἱ­ε­ράρ­χες, δη­λαδή τόν Μέγα Βα­σί­λειο, Ἀρ­χι­ε­πί­σκοπο Και­σα­ρείας, τόν Ἅ­γιο Γρη­γό­ριο τόν Θε­ο­λόγο, Ἀρ­χι­ε­πί­σκοπο Κων­σταν­τι­νου­πό­λεως, καί τόν Ἅ­γιο Ἰ­ω­άννη τόν Χρυ­σό­στομο, Ἀρ­χι­ε­πί­σκοπο Κων­σταν­τι­νου­πό­λεως. Ἀπό τόν 11ο μ.Χ. αἰ­ώνα ἔ­χει κα­θι­ε­ρω­θεῖ ὁ κοι­νός ἑ­ορ­τα­σμός τους τήν 30ή Ἰ­α­νου­α­ρίου γιά νά προ­βάλ­λε­ται ὁ συν­δυ­α­σμός χρι­στι­α­νι­κῆς θε­ο­λο­γίας καί ἑλ­λη­νι­κῶν γραμ­μά­των, πνευ­μα­τι­κῆς ζωῆς καί κοι­νω­νι­κῆς δρά­σης, τόν ὁ­ποῖον ἐ­πέ­τυ­χαν. Ὁ πρῶ­τος ἑ­ορ­τα­σμός τους ὡς Προ­στα­τῶν τῆς Παι­δείας ἔ­γινε τό 1826 στήν Κέρ­κυρα, στήν Ἰ­ό­νιο Ἀ­κα­δη­μία, τήν πρώτη πα­νε­πι­στη­μι­α­κοῦ ἐ­πι­πέ­δου ἑλ­λη­νική σχολή στήν ἱ­στο­ρία τῆς νε­ο­ελ­λη­νι­κῆς ἐκ­παί­δευ­σης. Στό ἐ­λεύ­θερο Ἑλ­λη­νικό Κρά­τος τι­μῶν­ται ἀπό τό 1842 ὡς Προ­στά­τες τῶν Γραμ­μά­των, τῶν δι­δα­σκόν­των καί τῶν μα­θη­τῶν.

          Ἡ Ἑλ­λη­νορ­θό­δοξη Παι­δεία, τήν ὁ­ποία καλ­λι­έρ­γη­σαν οἱ τρεῖς αὐ­τοί ἅγιοι  Ἱ­ε­ράρ­χες καί δι­δά­σκα­λοι, πα­ρα­μέ­νει καί σή­μερα ἐ­πί­καιρη, δι­ότι προσφέρει πρό­τυπα στούς νέ­ους. Ἡ πνευ­μα­τική κρίση τῆς ἐ­πο­χῆς μας ὀ­φεί­λε­ται κυ­ρίως στήν ἔλ­λειψη προ­τύ­πων ἤ μᾶλ­λον στήν προ­βολή λαν­θα­σμέ­νων προ­τύ­πων. Οἱ νέοι δι­ψᾶτε γιά ἀ­γῶ­νες πού ὁδηγοῦν σέ ἕναν καλύτερο κόσμο καί θέ­λετε ἀπό ἐ­μᾶς τούς με­γα­λύ­τε­ρους νά σᾶς δώ­σουμε τά κα­τάλ­ληλα ἐ­φό­δια. Ὅ­ταν, ὅ­μως, ἐμεῖς δέν ἀνταποκρινόμαστε ἐπαρκῶς σ’ αὐτήν τήν προσδοκία, τότε ὅ­λοι δρέ­πουμε τούς πι­κρούς καρ­πούς. Πα­ρα­τη­ροῦμε ἀν­τι­κοι­νω­νική συμ­πε­ρι­φορά ἀπό νέ­ους καί νέες, βλέ­πουμε περιστατικά βίας με­ταξύ συμ­μα­θη­τῶν, θλι­βό­μα­στε γιά φαι­νό­μενα ἀ­σέ­βειας πρός τούς δι­δά­σκον­τες.

Ὁ π. Γε­ώρ­γιος Με­ταλ­λη­νός, σπου­δαῖος Πα­νε­πι­στη­μι­α­κός διδά­σκα­λος, ἔ­λεγε σχε­τικά μέ τήν παι­δεία τῶν Τριῶν Ἱ­ε­ραρ­χῶν, ὅτι: Δέν εἶ­ναι ἁ­πλή ἐκ­παί­δευση, μύ­ηση δη­λαδή τοῦ ἀν­θρώ­που σέ μία ἀ­να­πα­ρα­γό­μενη γνώση, πού τόν κα­θι­στᾶ γρα­νάζι τῆς κρα­τι­κῆς μη­χα­νῆς (ὄν πα­ρα­γω­γικό). Στήν πε­ρί­πτωση αὐτή τό κύ­ριο ἐν­δι­α­φέ­ρον εἶ­ναι γιά τήν τε­λει­ο­ποί­ηση τῶν μη­χα­νῶν καί ΟΧΙ τοῦ ἀν­θρώ­που. Ἡ χρι­στι­α­νική παι­δεία εἶ­ναι ἀ­γωγή τοῦ ἀν­θρώ­που μέ μορ­φω­τικό πρό­τυπο ὄχι τόν «κα­λόν κἀ­γα­θόν» ἄν­θρωπο, ἀλλά τόν Θε­άν­θρωπο. Αὐτό εἶχε κατά νοῦ ὁ ἱ­ε­ρός Χρυ­σό­στο­μος, ὅ­ταν ἔλεγε: «Ἡ μέριμνα γιά τά παιδιά μας πρέπει νά ἔχει τήν πρώτη θέση»[1]. Αὐτή ἡ παι­δεία συν­δέ­ε­ται ἄ­μεσα πρῶτα μέ τόν χῶρο τῆς οἰ­κο­γέ­νειας. Οἱ Τρεῖς Ἱ­ε­ράρ­χες γνώ­ρι­σαν στά πρό­σωπα τῶν γο­νέων τους, καί μά­λι­στα τῶν μη­τέ­ρων τους, ἀ­πα­ρά­μιλλα πρό­τυπα ἀ­γω­γῆς. Ὁ ἴδιος ὁ­ Μέ­γας Βα­σί­λειος ὁ­μο­λο­γεῖ ὅτι ἡ δι­α­μόρ­φωση τῆς προ­σω­πι­κό­τη­τάς του δέν ἦ­ταν παρά ἐ­ποι­κο­δομή στίς κα­τα­βο­λές πού ἔθε­σαν ἡ μη­τέρα του Ἐμ­μέ­λεια καί ἡ γι­α­γιά του Μα­κρίνα[2]. Στό ση­μεῖο αὐτό συ­ναν­τῶν­ται οἱ Πα­τέ­ρες μας μέ τόν τρα­γικό Εὐ­ρι­πίδη: «Καί τῆς γενιᾶς ὅταν δέν μπεῖ καλό θεμέλιο, ἀνάγκη εἶναι οἱ ἀπόγονοι νά δυστυχοῦν»[3].

 

Ἀ­γα­πητά μας παι­διά,

          Εἶ­ναι ἐν­τυ­πω­σι­ακή ἡ εὐ­ρύ­τατη παι­δεία τῶν Τριῶν Ἱ­ε­ραρ­χῶν καί τρανό πα­ρά­δει­γμα ἡ πο­ρεία τῆς ζωῆς τους. Ἄν καί οἱ τρεῖς ἦταν γό­νοι εὐ­κα­τά­στα­των οἰ­κο­γε­νειῶν, στό ἀ­πό­γειο τῆς στα­δι­ο­δρο­μίας τους ἐγ­κα­τα­λεί­πουν τά πάντα πίσω τους, ἀ­ξι­ώ­ματα, πλοῦτο, δόξα καί ἐ­ξου­σία, καί γί­νον­ται φτω­χοί. Ἐ­πι­λέ­γουν τή σκληρή ἄ­σκηση στήν ἔ­ρημο, ὅ­που μορ­φώ­νον­ται πνευ­μα­τικά στήν ἀ­γάπη τοῦ Θεοῦ. Καί ἐ­πι­στρέ­φουν κα­τό­πιν στόν κό­σμο μοι­ρά­ζον­τας αὐ­τήν τήν ἀ­γάπη πού μέ πολύ κόπο μάζεψαν. Στίς μέρες μας θά μποροῦσε νά θεωρηθεῖ ἀκατανόητη ἡ ἐπιλογή τους καί οἱ ἴδιοι ...ἀποτυχημένοι. Ἄν καί δάσκαλοι, γίνονται διά βίου μαθητές, πού μαθητεύουν μέ ταπείνωση στόν πόνο, τήν ἀνέχεια καί τή θλίψη τῶν ἀνθρώπων.

Ἄς γνω­ρί­σουμε κα­λύ­τερα τό πνευ­μα­τικό, ἐκ­παι­δευ­τικό καί κοι­νω­νικό ἔργο τῶν Τριῶν Ἱ­ε­ραρ­χῶν γιά νά ἔ­χουμε καί ἐ­μεῖς σή­μερα φω­τει­νούς ὁ­δο­δεῖ­κτες στή ζωή μας. Γιά νά μά­θουμε νά πι­στεύ­ουμε, νά ἐλ­πί­ζουμε, νά ἀ­γα­πᾶμε. Γιά νά εἴ­μα­στε ἀ­νοιχ­τοί, ὄχι στό πα­λιό ἤ τό νέο, ἀλλά στό ἀ­λη­θινό. Γιά νά συ­ναν­τή­σουμε τόν Τρι­α­δικό Θεό καί νά ἀ­γα­πή­σουμε τήν εἰ­κόνα Του, τόν συ­νάν­θρωπο. Τότε ὅ­λοι μας ‒καί πρώ­τι­στα ἐ­σεῖς‒ θά δι­και­ού­μα­στε νά ἀτε­νί­ζουμε τό μέλ­λον μέ τήν αἰ­σι­ο­δο­ξία τῶν παι­διῶν πού ἔ­χουν Πα­τέρα τόν Χρι­στό, μέ τήν αἰ­σι­ο­δο­ξία δη­λαδή ἐ­κεί­νων πού γνω­ρί­ζουν ὅτι ὁ Θεός εἶ­ναι Ἀ­γάπη καί ὅτι τό μέλ­λον τους εἶ­ναι στά χέ­ρια Του. Τότε, καί μόνο τότε, θά μπο­ροῦμε ὄχι μόνο νά εἴ­μα­στε ὑπε­ρή­φα­νοι γιά τό πα­ρελ­θόν, ἀλλά καί νά ἐλ­πί­ζουμε βά­σιμα γιά τό μέλ­λον.

          Σᾶς εὐ­χό­μα­στε νά ἔχετε, μέ τή βο­ή­θεια τοῦ Θεοῦ, καλή Πρό­οδο!

 

Μέ πατρική στοργή καί ἀγάπη

 

Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος

† Ὁ Ἀθηνῶν ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, Πρόεδρος

 

καί τά μέλη τῆς Δι­αρ­κοῦς Ἱ­ε­ρᾶς Συ­νό­δου

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 12:47 pm


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 , και ώρα 15:00

 


Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010)με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, όπως αυτά τροποποιήθηκαν με τα άρθρα 72 και 74 του Ν. 4555/2018 (Φ.Ε.Κ. Α΄/133/19-07-2018)και τις με αριθμ. 375/39167/02-06-2022 και 380/39456/15-06-2022εγκυκλίους του ΥΠ.ΕΣ., στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου ΦλώριναςΑΔΣ 66/2020)στην Τακτική «δια ζώσης»συνεδρίαση του ΔημοτικούΣυμβουλίου Φλώρινας που θα γίνει στις 30Ιανουαρίου 2023, ημέρα Δευτέρακαι ώρα 15:00΄ μ.μ.,μεθέματα ημερήσιας διάταξης:

 

1.

«Ανάκληση της υπ. αριθμ. 170/2022 απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου με θέμα: ¨Έγκριση της υπ’ αριθ. 4/2022 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Φλώρινας σχετικά με την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας¨»

Εισηγητής κος Βασίλειος Γιαννάκης, Δήμαρχος Φλώρινας.

2.

«Υποβολή Αιτήματος Πρόσληψης Προσωπικού στο ¨Πρόγραμμα Απασχόλησης Μακροχρονίων Ανέργων 55-67 ετών¨ του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)»

Εισηγήτρια κα Χαρούλα Βοζινίδου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.

3.

«Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου σε επιτροπή επιλογής δικηγόρου για πρόσληψη με σχέση έμμισθης εντολής και πάγια μηνιαία αντιμισθία στο Δήμο Φλώρινας»

Εισηγήτρια κα Χαρούλα Βοζινίδου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.

4.

«Καθορισμός ανώτατου ορίου δαπανών για έξοδα κηδείας Δημάρχων, Προέδρων Κοινοτήτων και αιρετών έτους 2023»

Εισηγήτρια κα Σοφία Φουδούλη-Τζώτζη, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.

5.

«Έγκριση ίδρυσης και κανονισμού λειτουργίας Κοινωνικού Πλυντηρίου στο Δήμο Φλώρινας»

Εισηγήτρια κα Σοφία Φουδούλη-Τζώτζη, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.

6.

«Αίτημα αναπροσαρμογής τιμής ειδών παντοπωλείου»

Εισηγητής κος Δημήτριος Ηλιάδης, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Ελένης Γκορτσίλα, Προϊσταμένης Διεύθυνσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Φλώρινας.

7.

«Έγκριση της υπ΄αριθ. 3/2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Φλώρινας σχετικά με τα απολογιστικά στοιχεία Δ΄ τριμήνου 2022 του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Φλώρινας»

Εισηγητής κος Δημήτριος Ηλιάδης, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Ελένης Γκορτσίλα, Προϊσταμένης Διεύθυνσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Φλώρινας.

8.

«Έγκριση της υπ΄αριθ. 4/2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Φλώρινας σχετικά με την Α΄τροποποίηση προϋπολογισμού εσόδων–εξόδων οικονομικού έτους 2023 του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Φλώρινας»

Εισηγητής κος Δημήτριος Ηλιάδης, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Ελένης Γκορτσίλα, Προϊσταμένης Διεύθυνσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Φλώρινας.

9.

«Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του αντικειμένου της σύμβασης ¨προμήθεια υλικών περίφραξης γηπέδου 5x5 Νεοχωρακίου¨»

Εισηγητής κος Νικόλαος Γρηγοριάδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κου Δημήτριου Παπαναστασίου, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.

10.

«2η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου ¨Εργασίες Συντήρησης Πλατειών και Κοινόχρηστων Χώρων Τοπικών Κοινοτήτων ΔΕ Κάτω Κλεινών¨»

Εισηγητής κος Νικόλαος Γρηγοριάδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κου Δημήτριου Παπαναστασίου, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.

11.

«1η Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Φλώρινας έτους 2023»

Εισηγητής κος Νικόλαος Γρηγοριάδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κου Δημήτριου Παπαναστασίου, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.

12.

«Σχετικά με την αναμόρφωση του προϋπολογισμού έτους 2023 του Δήμου Φλώρινας»

Εισηγητής Βασίλειος Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Μελπομένης Γερομιχαλού, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.

13.

«Καταβολή έκτακτης επιχορήγησης ποσού 80.212,79 € προς την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας από το Δήμο Φλώρινας, ώστε να μπορέσει να καλυφθεί το συνολικό μισθολογικό κόστος του Προγράμματος ¨ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ¨ για το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2023 - Μάρτιος 2023, έχοντας υπόψη ότι η τελευταία ημερομηνία που πρέπει να υποβληθεί από την Κοινωφελή Επιχείρηση στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών το αρχείο μισθοδοσίας του μηνός Ιανουαρίου είναι η 06/02/2023»

Εισηγητής Βασίλειος Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Μελπομένης Γερομιχαλού, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.

14.

«Τροποποίηση συμβάσεως υπ΄ αριθ. ΑΠ. 25721/28-07-2022 Προμήθειας Mηχανολογικού εξοπλισμού (οχήματα, μηχανήματα έργου) για τον Δήμο Φλώρινας – Τμήμα 3 – Προμήθεια τεσσάρων (4) επιβατικών SUV οχημάτων 4Χ4»

Εισηγητής Βασίλειος Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Μελπομένης Γερομιχαλού, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.

15.

«Τροποποίηση συμβάσεως υπ΄ αριθ. ΑΠ. 25939/29-07-2022 Προμήθειας Mηχανολογικού εξοπλισμού (οχήματα, μηχανήματα έργου) για τον Δήμο Φλώρινας – Τμήμα 6 – Προμήθεια Eλαστικοφόρου φορτωτή (με κάδο πολλαπλών χρήσεων και λεπίδα αποχιονισμού τύπου V)»

Εισηγητής Βασίλειος Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Μελπομένης Γερομιχαλού, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.

16.

«Τροποποίηση συμβάσεως υπ΄ αριθ. ΑΠ. 25673/28-07-2022 Προμήθειας Mηχανολογικού εξοπλισμού για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων φυσικών καταστροφών και έντονων καιρικών φαινομένων στον Δήμο Φλώρινας  – Τμήμα 2 – Προμήθεια Eλαστικοφόρου εκσκαφέα (με αρθρωτή μπούμα και περιστρεφόμενο κουβά)»

Εισηγητής Βασίλειος Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Μελπομένης Γερομιχαλού, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.

17.

«Παροχή συναίνεσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4512/17-1-2018 (άρθρα 43 έως 72) και του Ν. 4442/2016 (άρθρα 57 έως 80), για τη διενέργεια Ερευνητικών Εργασιών εντοπισμού κοιτασμάτων οποιουδήποτε λατομικού ορυκτού, σε Δημοτική έκταση Ε=283.409,105 τ.μ. στο αγρόκτημα της Κοινότητας Αγίου Βαρθολομαίου Δήμου Φλώρινας από τον κοΓεώργιο Γ. Ρόκο»

Εισηγητής Βασίλειος Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Μελπομένης Γερομιχαλού, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.

18.

«Σχετικά με τη συγκρότηση τριμελών Επιτροπών Παρακολούθησης και Παραλαβής  Προμηθειών και Υπηρεσιών του άρθρου 221 παρ.3 και παρ. 11β και 11δ του Ν. 4412/2016  και άρθρου 72 του Ν.3852/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 31 του Ν. 5013/2023 για το έτος 2023».

Εισηγητής Βασίλειος Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Μελπομένης Γερομιχαλού, Αναπληρώτριας Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.

19.

«Αμοιβαία αλλαγή θέσης στη λαϊκή αγορά Φλώρινας»

Εισηγητής κος Παναγιώτης Τσακμάκης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κου Νικόλαου Γρηγοριάδη, Αντιδημάρχου Φλώρινας.

20.

«Εκμίσθωση οικοπέδου στην εταιρεία Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ν. Φλώρινας για τη δημιουργία σταθμού λεωφορείων» (σχετ. η υπ΄ αριθμ. 67/2022 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας)

Εισηγήτρια κα Σοφία Φουδούλη-Τζώτζη, Αντιδήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κου Νικόλαου Γρηγοριάδη, Αντιδημάρχου Φλώρινας και πρώην Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας.

21.

«Μόνιμα μέτρα ρύθμισης κυκλοφορίας σχετικά με την απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε οδούς της πόλης της Φλώρινας» (σχετ. η υπ΄ αριθμ. 69/2022 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας)

Εισηγήτρια κα Σοφία Φουδούλη-Τζώτζη, Αντιδήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κου Νικόλαου Γρηγοριάδη, Αντιδημάρχου Φλώρινας και πρώην Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας.

22.

«Επέκταση δικτύου ΦΟΠ στην πόλη της Φλώρινας, οδός Τροπαιούχου 23» (σχετ. η υπ΄ αριθμ. 3/2023 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας)

Εισηγήτρια κα Σοφία Φουδούλη-Τζώτζη, Αντιδήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας.

23.

«Επέκταση δικτύου ΦΟΠ στην πόλη της Φλώρινας, κτήμα Τριανταφυλλίδη, Γιαννιτσών 5 και Αριστοτέλους 2» (σχετ. η υπ΄ αριθμ. 4/2023 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας)

Εισηγήτρια κα Σοφία Φουδούλη-Τζώτζη, Αντιδήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας.

24.

 «Έγκριση της μετονομασία της μίας πλευράς της οδού Σκάρμπορο, και συγκεκριμένα από την έξοδο του Γ.Ν.Φ. ¨Ελένη Δημητρίου¨ έως και την διασταύρωση των οδών Σκάρμπορο - Ηράκλειας, σε οδό: ¨Γεώργιος Λ. Χριστιανόπουλος – Ιατρός¨»

Εισηγητής κος Μιχαήλ Χάτζιος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.

25.

«Παρουσίαση και έγκριση Απολογισμού των εθελοντικών δράσεων του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας για το 2022»

Εισηγητής κος Μιχαήλ Χάτζιος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας.

Δημοσιεύθηκε στις 29 January 2023 | 12:43 pm


Συλλυπητήριο Μήνυμα της ΔΕΕΠ Φλώρινας για την εκδημία του Δημήτρη Ταραντζοπουλου

 


Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε την εκδημία του Δημήτρη Ταραντζοπουλου, πατέρα του φίλου και συναγωνιστή Ηλία Ταραντζοπουλου, μέλους της ΔΕΕΠ Φλώρινας και τομεάρχης αγροτικού τομέα.

Ο κ. Δημήτρης ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Φλώρινας και υπήρξε ένας σεμνός οικογενειάρχης και μεγάλος αγωνιστής των αρχών και των ιδεών της παράταξης μας.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του.

Αιώνια του η μνήμη.

 

Για την ΔΕΕΠ Φλώρινας

 

Ο Πρόεδρος

Νίκος Ευαγγέλου

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2023 | 1:49 pm


Συλλυπητήριο ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου

 


«Συλλυπητήριο ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ΕκπαίδευσηςΑμυνταίου εκφράζουμε από καρδιάς τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια για την αδόκητη απώλεια του πατέρα της συναδέλφου μας και διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, κ. Μαρίας Θεοχάρη.

Ευχόμαστε ο Θεός να τον αναπαύσει και να δώσει παρηγοριά και δύναμη στους οικείους του.

Για τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου

Η Πρόεδρος


            Μαρία Αντωνιάδου

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2023 | 1:45 pm


Μεσιτικό γραφείο Κωσταρέλλης : ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 50τμ στον 1ο όροφο πολυτελής κατασκευή 2008.

 


Ενοικιάζεται εξαιρετική γκαρσονιέρα 50τμ στον 1ο όροφο πολυτελής κατασκευή 2008.

Αποτελείται από 1 υπνοδωμάτιο, σαλοκουζίνα, μπάνιο και βεράντα.
Διαθέτει θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας, δάπεδα με κεραμικά πλακίδια, κουφώματα αλουμινίου ενεργειακής κλάσης με διπλούς υαλοπίνακες και ατομική θέρμανση πετρελαίου.
Βρίσκεται σε προνομιακό σημείο με σούπερ μάρκετ και σε πολύ κοντινή απόσταση από σχολικές μονάδες.
Διατίθεται εξοπλισμένη με ηλεκτρικές συσκευές (εντοιχισμένο φούρνο με εστίες, ψυγείο, ).
***Διαθέσιμο προς υπόδειξη άμεσα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2023 | 1:41 pm


Προσκληση στο ετήσιο χορό του του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Φλώρινας – ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου – ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας

 


Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Φλώρινας – ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου – ΚΕΦΙΑΠ Φλώρινας σας προσκαλεί στο ετήσιο χορό του αυτό το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023. Τιμή πρόσκλησης: 15 ευρώ με πλήρες μενού. Θα λάβει χώρα λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2023 | 12:12 pm


Συνάντηση του βουλευτή Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη με τον υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση για την ενίσχυση των καταστημάτων

 


Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Αντωνιάδη, εκδόθηκε το κάτωθι Δελτίο Τύπου

ΘΕΜΑ: Συνάντηση του βουλευτή Φλώρινας Γ. Αντωνιάδη με τον υπ. Ανάπτυξης κ. Ν. Παπαθανάση για την ενίσχυση των καταστημάτων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023, ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης  είχε συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Νίκο Παπαθανάση.

Η επίσκεψη είχε ως μοναδικό σκοπό να ενημερωθεί ο βουλευτής για την εξέλιξη του θέματος της ενίσχυσης των καταστημάτων και επιχειρήσεων του νομού Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τους συναρμόδιους υπουργούς κ. Κ. Σκρέκα και Θ. Σκυλακάκη, οι οποίοι διαβεβαίωσαν το βουλευτή και τον υπουργό ότι η διαδικασία ενίσχυσης των καταστημάτων και επιχειρήσεων του Νομού Φλώρινας βρίσκεται στο τελικό στάδιο υλοποίησης.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2023 | 8:03 am


ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ : Τα περιστέρια στην κεντρική μας πλατεία στα κανόνια .

Νοσταλγικές εικόνες από το παρελθόν της Φλώρινας φιλοξενεί κάθε Παρασκευή η στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας εφημερίδος "Φωνή της Φλωρίνης " και συγκεκριμένα στο φύλλο με αριθμό κυκλοφορίας 3001/27.01.2023 ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου, δημοσιεύει φωτογραφία  συνοδευόμενη με το παρακάτω κείμενο :


ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΣΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ

Το περιστέρι κάθεται πάνω στην πινακίδα και συμμορφώνεται με την υπόδειξη – απαγόρευση: «Μη πατάτε την πρασινάδα». Όταν η πλατεία μας, στα κανόνια, είχε περιστέρια και τα παιδιά σκορπούσαν τροφή (σιτάρι) που αγόραζαν και από τους πλανόδιους φωτογράφους.

Η φωτογραφία μας προέρχεται από το Ιστορικό Αρχείο του ΦΣΦΑ, είναι από δεύτερο μισό της δεκαετίας του '60 και έχει «τραβηχτεί» από τον φωτογράφο Σταύρο Δογούλη, αδελφό του γλύπτη Νικόλα Δογούλη. Ο Σταύρος Δογούλης διατηρούσε φωτογραφείο επί της Παύλου Μελά, κοντά στο ύψος του Φαρμακείου Κουλίδη. Πέθανε πολύ νέος στις αρχές τις δεκαετίας του 1970.

Από το florinapast.gr που επιμελείται ο εκπαιδευτικός Σπύρος Παπαχαρίσης


Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2023 | 7:47 am


Η «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» του Stephen Belber Στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ώρα 21.00

 


Η «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ» του Stephen Belber

Στην Αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων

Την Κυριακή  5  Φεβρουαρίου, ώρα 21.00

Tο έργο του Αμερικάνου συγγραφέα Stephen Belber,“Η Συνάντηση” σε σκηνοθεσία ΓιώργουΚιμούλη έκανε πρεμιέρα στο Θέατρο Αμαλία στην Θεσσαλονίκη και από τον Φεβρουάριο θα παίξει στην Αθήνα στο θέατρο  Βικτώρια

 

  Το έργο:

Ένας ηλικιωμένος πρώην διάσημος χορογράφος, ο οποίος έχει αποσυρθεί πλέον από την ενεργό δράση και τώρα ζει εντελώς μοναχικά, δέχεται στο χώρο του, την επίσκεψη ενός ζευγαριού που του ζητά μία συνέντευξη για το πώς λειτουργούσε ο καλλιτεχνικός χώρος στη δική του εποχή. Καθώς όμως εξελίσσεται η “συνέντευξη” αυτή, ο μοναχικός χορογράφος αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος μ’ ένα μεγάλο θαμμένομυστικό του παρελθόντος του.

Η πρεμιέρα του έργου έγινε στη Νέα Υόρκη το 2004 με τους Frank Langella, Ray Liotta και Jane Adams, ενώ το 2014 o Stephen Belber σκηνοθέτησε το έργο για τον κινηματογράφο με τους PatrickStewart, Carka Guginoκαι Matthew Lillard.

H “Συνάντηση” είναι έργο που αποδεικνύει πως κανενός το παρελθόν δεν μπορεί διαγραφεί, υπενθυμίζοντας τη φράση του Σαίξπηρ στην Τρικυμία: “Το παρελθόν είναιπρόλογος”.


Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης,  Άννα Μονογιού , Στάθης Παναγιωτίδης

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης

Σκηνικά – Κουστούμια : Σοφία Νικολαΐδη

Μουσική: Διονύσης Τσάκνης

Φωτισμοί: Θύμιος Γουδέλης

Παραγωγή: Πόλις Πολιτισμού

Επικοινωνία: Νταίζη Λεμπέση

 


Κυριακή  5 Φεβρουαρίου, ώρα 21.00

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ Γενική Είσοδος & 13 ευρώ φοιτητικό- ανέργων

Προπώληση εισιτηρίων: Βιβλιοπωλείο «Η Γωνιά», Τ.  23850-29637  & viva.gr

Πληροφορίες – Κρατήσεις : 2310842509, 6934-053441

 
 

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2023 | 6:44 am


Ευχαριστήριο του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας προς το Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Φλώρινας.

Ευχαριστήριο του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας προς το Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Φλώρινας.

Ο Διευθυντής του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, η δασκάλα και οι μαθητές/τριες της Δ΄τάξης ευχαριστούν θερμά τον Διοικητή της Τροχαίας Φλώρινας κ.Γκίνη καθώς και τον Αρχιφύλακα κ.Κούζη για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα για ενημέρωση των μαθητών σε θέματα Οδικής συμπεριφοράς και ασφάλειας.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πλήρη και εμπεριστατωμένη παρουσίαση, με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, προσαρμοσμένη στην ηλικία τους, ώστε να πάρουν εφόδια για να εξελιχθούν σε ευσυνείδητους οδηγούς αλλά και πεζούς.

Ο Διευθυντής

Σεχίδης Κων/νος

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2023 | 10:52 pm


9ης αγωνιστικής της Α' Φάσης της Α2 χάντμπολ Γυναικών : ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ - Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Καστοριάς - ΑΟΑΚΣτο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Α' Φάσης της Α2 χάντμπολ Γυναικών οι ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ αντιμετωπίζουν το Σάββατο 28/01/2023 στις 18:00 στο Δ.Α.Κ. Αμυνταίου την αντίστοιχη ομάδα του Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Καστοριάς - ΑΟΑΚ
Με νίκη απέναντι στην Καστοριά εξασφαλίζουμε το εισιτήριο για την επόμενη φάση με αξιώσεις την άνοδο στην Α1 Γυναικών.
Να είστε όλοι εκεί να στηρίξετε την ομάδα μας και τις αθλήτριες μας για να επιτύχουμε την νίκη και να γιορτάσουμε όλοι μαζί την πρόκριση.

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2023 | 10:27 pm


Κοπή Βασιλόπιτας της Ενωσης Φιλολόγων Φλώρινας

 


Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2023 | 10:23 pm


Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον Σύλλογο ΒορειοηπειρωτώνΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ σας ανακοινώνει ότι την Κυριακή στις 29-01-2023, θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Οι εκλογές θα διενεργηθούν στο κτίριο του Συλλόγου (Σπηλιάδου 26), από τις 12:00 εώς και τις 15:00μ.μ.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

-Ο- ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΝΟΒΑΣ Α. ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2023 | 10:21 pm


Μία ώρα αργότερα θα ανοίξουν αύριο Πέμπτη τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας

 


Μία ώρα αργότερα θα ανοίξουν αύριο Πέμπτη τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας

 

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη, λόγω των προβλέψεων, αλλά και την ενημέρωση από το 112 για δυσμενείς καιρικές συνθήκες (χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες) που θα επικρατήσουν στην περιοχή, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας αύριο, Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023, θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μία (1) ώρα αργότερα.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο λόγω επιδείνωσης του καιρού, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση το πρωί.

 

Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2023 | 9:55 pm


Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

 


            Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

            Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προβλέπεται επιδείνωση καιρού με πυκνές χιονοπτώσεις, από το βράδυ της Τετάρτης (25-01-2023) εώς και την Πέμπτη (26-01-2023).

            Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, οι πολίτες παρακαλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.
 

O Αντιπεριφερειάρχης

Πολιτικής Προστασίας, Επιπτώσεων

Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος

και Υποδομών Δυτικής Μακεδονίας

 

Θωμάς Μάνος


Δημοσιεύθηκε στις 25 January 2023 | 7:35 pm


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΓΕΦ - Νέα Φλώρινα

Συλλυπητήριο μήνυμα της ΓΕΦ  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 28 January 2023 | 10:54 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας