Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φλώρινας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Συλλήψεις ατόμων σε Καστοριά και Φλώρινα, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και αποφάσεις Δικαστηρίων


Συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς και Φλώρινας, τρία (3) άτομα, ηλικίας 20, 44 και 48 ετών, για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και αποφάσεις Δικαστηρίων, κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα:

τις βραδινές ώρες της 12-07-2019 στην Καστοριά, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, συνελήφθη 20χρονος ημεδαπός, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του 1 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 20 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε,

τις απογευματινές ώρες της 12-07-2019 σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών, συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί, ηλικίας 44 και 48 ετών, διότι σε βάρος του 44χρονου εκκρεμούσαν 2 αποφάσεις των Μονομελών Πλημμελειοδικείων Φλώρινας και Θεσσαλονίκης , με συνολική ποινή φυλάκισης 6 μηνών και χρηματική ποινή 4.500 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, με ποινή φυλάκισης 4 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.
Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 11:07 am


Χωρίς εκπλήξεις αλλά με ανατροπές το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην ΠΕ Φλώρινας Εκλέχτηκαν η Πέτη Πέρκα και ο Γιάννης Αντωνιάδης

γράφει ο Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

Νικηφόρο το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της 7ης Ιουλίου για την Πέτη Πέρκα που ανέτρεψε τον πρώην Βουλευτή Κώστα Σέλτσα και την επανεκλογή του Γιάννη Αντωνιάδη της ΝΔ.

Η ΝΔ τοπικά αύξησε τη δύναμη της κατά 3.247 ψήφους σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2015 και κατά 1011 ψήφους σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019.

Αν δε λάβουμε υπόψιν μας ότι στις ευρωεκλογές ψήφισαν 2427 λιγότεροι η νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 γίνεται ακόμα μεγαλύτερη.

Ο επανεκλεγείς βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης κόντεψε να διπλασιάσει τον αριθμό ψήφων του στις τελευταίες εκλογές κι αυτό είναι στα θετικά του.
Στα θετικά του είναι και το γεγονός ότι πέτυχε να αυξήσει τον αριθμό ψήφων της παράταξης του τόσο σε σχέση με τις εκλογές του 2015 αλλά και των ευρωεκλογών του 2019.

Διασφάλισε τον χώρο της ΝΔ από διαρροές προς την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» η οποία είχε υποψήφιο τον πρώην Δήμαρχο και αυτοδιοικητικό στέλεχος της ΝΔ Γιάννη Βοσκόπουλο.

Κι αυτό ήταν ένα προσωπικό στοίχημα που κέρδισε ο κ. Αντωνιάδης. Όταν μάλιστα πολλά γαλάζια τοπικά στελέχη προεξοφλούσαν ότι ο κ. Βοσκόπουλος με την κόμμα του κ. Βελόπουλου θα ξεπερνούσε τις 4.000 ψήφους.

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ είχε τις αδυναμίες του. Αποτελούνταν μόνο από τον κλάδο των εκπαιδευτικών λες και δεν υπάρχουν άλλοι που ζουν στην περιοχή μας πλην των εκπαιδευτικών.

Είχε υποψηφίους, όπως αποδεικνύουν και τα αποτελέσματα με μη ικανοποιητική κοινωνική πρόσβαση για έναν υποψήφιο βουλευτή. Και το γεγονός αυτό προκάλεσε δυσφορία και κάποιες εκτιμήσεις έφερναν την ΝΔ να μην πηγαίνει καλά.

Να επισημάνω ότι η κα Μπούτσκου είναι η ανερχόμενη πολιτική δύναμη στο χώρο της ΝΔ, η οποία ήρθε δεύτερη στην προτίμηση των ψηφοφόρων. Η αλήθεια είναι ότι άφησε πολύ καλές εντυπώσεις κατά την κοινή παρουσίαση των γαλάζιων υποψηφίων με τον σύντομο απλό και περιεκτικό της πολιτικό λόγο, που μπόρεσε να συνδυάσει τα πολιτικά ζητήματα με το συναίσθημα.

Ο αγώνας του κ. Αντωνιάδη δεν ήταν αν θα εκλεγεί βουλευτής ή όχι αλλά αν η ΝΔ θα μπορούσε να κρατήσει τα ποσοστά που πήρε στις βουλευτικές του 2015 και στις ευρωεκλογές του 2019.

Είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών για τον διμέτωπο αγώνα που έκανε διπλασιάζοντας περίπου τις προσωπικές του ψήφους αλλά και αυξάνοντας την εκλογική δύναμη της ΝΔ στην ΠΕ Φλώρινας.

Να τονίσουμε ότι ο κυβερνητικός βουλευτής έχει να επιτελέσει ένα πολύ δύσκολο έργο που δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το έργο του ως βουλευτή της αντιπολίτευσης. Έχει μεγάλα ζητήματα η περιοχή μας στα οποία καλείται να δώσει ικανοποιητικές λύσεις αλλά να αντιμετωπίσει και τις γενικότερες κυβερνητικές υποσχέσεις. Θα κρίνεται καθημερινά από τους συμπολίτες του.

Αν επαναπαυθεί στις εκλογικές του επιτυχίες και αντιμετωπίσει τους πολίτες με λεονταρισμούς, εγωισμούς και κριτική στον απελθόντα ΣΥΡΙΖΑ, είναι βέβαιο ότι θα χάσει το τρένο.

Να αποφύγει με κάθε τρόπο την προκλητική συμπεριφορά, τους αφορισμούς, τους επικίνδυνους χαρακτηρισμούς, κάτι που κάνει η ΝΟΔΕ Φλώρινας με το τελευταίο της ΔΤ, η οποία φαίνεται να ζει στην κοσμάρα της αποκομμένη από τα τοπικά και πανελλαδικά προβλήματα. Έχει ο καιρός γυρίσματα και τότε θα υποχρεωθεί να καταπιεί τη γλώσσα της.

Τα δύσκολα έρχονται. Τα πρώτα δείγματα της νέας κυβέρνησης είναι αποθαρρυντικά και απογοητευτικά. Στη λογική των μεταρρυθμίσεων και του δημόσιου συμφέροντος, φοβάμαι ότι θα ξεπουλήσουν στους ιδιώτες ότι απέμεινε από τα μνημόνια. Δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο.

-Στον ΣΥΡΙΖΑ έγινε η μεγάλη ανατροπή. Η κα Πέρκα εξαφάνισε τον κ. Σέλτσα, κερδίζοντας τον με 1151 ψήφους διαφορά. Με σωστή οργάνωση και εκλογική τακτική, με συγκεκριμένες στοχεύσεις, μπόρεσε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να ξεπεράσει τον κ. Σέλτσα. Ο ρόλος της δεν είναι πια δύσκολος όπως αυτός του νεοδημοκράτη συναδέλφου της. Η κινητικότητα που την διακρίνει θα της δώσει την δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει στα πολιτικά πράγματα της περιοχής.

Στην ΠΕ Φλώρινας ο ΣΥΡΙΖΑ διατήρησε τις δυνάμεις του τις οποίες αύξησε κατά 2417 σε σχέση με τις ευρωεκλογές αλλά μειώθηκαν κατά 270 σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του 2015.

Στην περιοχή μας κατά την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ δεν εγκαινιάστηκε ούτε ένα έργο παρά μόνο ο οδικός άξονας Φλώρινα-Νίκη και το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, που όμως ήταν εξ ολοκλήρου έργα της προηγούμενης κυβέρνησης.
Όλα τα μεγάλα έργα είχαν βαλτώσει και μόνο την προεκλογική περίοδο ή λίγο κοντά σ’ αυτήν υπήρξε μια κινητικότητα που δεν έπεισε, δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα, γιατί όλοι αντιλαμβάνονταν ότι είναι προεκλογικά πυροτεχνήματα.

Το κυβερνητικό έργο για την ΠΕ Φλώρινας στην ουσία είναι ανύπαρκτο, αφού τίποτα απ’ αυτά που απασχολούν τα μεγάλα κοινωνικά στρώματα και τον τόπο μας δεν βρήκαν τις λύσεις τους.
Ο κόσμος απογοητεύτηκε γιατί άλλα περίμενε και άλλα βρήκε, σε αντίθεση με την ΝΔ που μπόρεσε να γίνει αξιόπιστη και να επανακάμψει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε και στο επικοινωνιακό παιχνίδι αφού απουσίαζε ο διάλογος του με τα κοινωνικά στρώματα. Συνδιαλέγονταν με κάποιες ομάδες οι οποίες ελάχιστη σχέση είχαν με τους πολίτες και τα προβλήματα τους.

Το αν κρατήθηκαν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΕ Φλώρινας στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2015, αυτό οφείλεται κατά πολλούς στην θετική αντιμετώπιση της συμφωνίας των Πρεσπών, θεωρώντας την ικανοποιητική για την περιοχή μας.

Ο κ. Κώστας Σέλτσας έχασε πανηγυρικά, γιατί:

-Κατά την διάρκεια της βουλευτικής του θητείας δεν έδωσε ούτε μια συνέντευξη τύπου, πρωτοφανές για βουλευτή. Προτιμούσε τον μονόλογο και την σιγουριά του κρατικού ραδιοφώνου. Απέφυγε βέβαια τις δύσκολες απαντήσεις και τον δημόσιο έλεγχο αλλά έχασε στο επικοινωνιακό πεδίο.

-Του έλειπε η εμπειρία διαχείρισης σοβαρών θεμάτων για τα οποία προτιμούσε τη σιωπή, χώνοντας τα κάτω από το χαλί, φοβούμενος να έρθει σε αντίθεση με την κυβερνητική πρακτική.
-Δεν είχε ουσιαστική παρουσία στα δρώμενα της ΠΕ Φλώρινας με αποτέλεσμα να διογκώνεται η δυσαρέσκεια των πολιτών την οποία εισέπραττε εξ ολοκλήρου ως κυβερνητικός βουλευτής.

-Έλειψε ο διάλογος με τους πολίτες. Ήτανε κρυψίνους και δεν έβγαινε να πει την αλήθεια στους συμπολίτες του, να τους εκφράσει τις απόψεις του, τις ανησυχίες του, για να τους έχει συμμάχους. Δεν φτάνει να πηγαίνεις στα πανηγύρια και να βγάζεις «δεκάρικους» χαιρετισμούς.

-Πλήρωσε τον κάκιστο τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την συμφωνία των Πρεσπών.

Ο κ. Γιάννης Βοσκόπουλος έκανε πολιτικό χαρακίρι μεταπηδώντας στο κόμμα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Η έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευση του από τον κ. Μητσοτάκη, γιατί δεν τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τον παρέσυρε σε εντελώς λαθεμένες κινήσεις. Ο εγωισμός, το πείσμα και η υπέρμετρη αυτοπεποίθηση του τον οδήγησαν στο κόμμα του κ. Βελόπουλου και υποψήφιο του στην ΠΕ Φλώρινας.

Στην πολιτική αυτή αυτοκτονία προφανώς δεν είχε κάποιον να τον συγκρατήσει από παρορμητικές συμπεριφορές.

Λόγω της πολιτικής εμπειρίας του θα έπρεπε να γνωρίζει δύο τουλάχιστον πράγματα, ότι οι ασχολούμενοι με τα κοινά πρέπει να έχουν υπομονή και στομάχι αμπάρι που να χωράει τέτοιες κομματικές αποφάσεις, γιατί τα κόμματα εξουσίας δεν εκβιάζονται. Το άλλο που έπρεπε να γνωρίζει είναι η ρήση του Ευάγγελου Αβέρωφ πως το πρόβατο που φεύγει από το κοπάδι το τρώει ο λύκος. Γιατί στην περίπτωση του ισχύει η θεωρία της χαμένης ψήφου ειδικά στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Ήταν φυσιολογικό οι πολίτες, οι «δήθεν» φίλοι του να του γυρίσουν την πλάτη.

Ο κ. Βοσκόπουλος απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο ότι σωστά ο κ. Μητσοτάκης δεν τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, γιατί στην πρώτη δυσάρεστη γι’ αυτόν απόφαση την έκανε με «ελαφρά πηδηματάκια» και προσχώρησε στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» του κ. Βελόπουλου.

Η θρυλούμενη προεκλογικά ζημιά της τάξης των 4.000 ψήφων που θα επέφερε στη ΝΔ τελικά αποδείχτηκε ότι ήταν άνθρακες ο θησαυρός.

Η ΝΔ όχι μόνο δεν ζημίωσε από την υποψηφιότητα του αλλά αύξησε την δύναμη της στην ΠΕ Φλώρινας. Κι αν λάβουμε υπόψιν μας ότι η «ΕΛΛΗΥΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» στις ευρωεκλογές χωρίς την ένταξη του κ. Βοσκόπουλου σ΄αυτήν έλαβε 1100 ψήφους τότε η δυναμική του κ. Βοσκόπουλου εξαντλείται στους 800 ψήφους. Ο ίδιος όμως αφανίστηκε πολιτικά.

Το ΚΙΝΑΛ τοπικά κινήθηκε στο πανελλαδικό κλίμα, λίγο πάνω, λίγο κάτω από το σύνηθες ποσοστό, που όμως βρίσκεται πολύ μακριά από αυτό της λαϊκής έκφρασης και εκπροσώπησης των πλατειών λαϊκών μαζών. Που σημαίνει ότι το πολιτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται είναι αποτέλεσμα εσωτερικών μηχανισμών και απέχει πολύ απ’ αυτό που θέλει ο λαός. Κοντά μια δεκαετία δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το μονοψήφιο ποσοστό και να βρει την περπατησιά του. Να συγκινήσει και να γίνει πόλος συσπείρωσης της κεντροαριστεράς και να επανακάμψουν οι πολίτες.

Κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσει σένα πραγματικό συνέδριο αρχών και θέσεων και γιατί όχι και νέας ηγεσίας με νέους ανθρώπους με όρους κοινωνίας και όχι μηχανισμών όπως έγινε την προηγούμενη φορά. Γιατί διαφορετικά θα ανακυκλωθούν τα προβλήματα και οι κομματικοί μηχανισμοί, που δεν εκφράζουν πια παρά μόνο τους εαυτούς τους. Με παλιά υλικά αναπαλαίωση κάνεις όχι ανανέωση.

Αν πάλι δεν μπορέσουν να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη του λαού ας δούνε τότε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κάνει θαρραλέα βήματα μετασχηματίζοντας και επανιδρύοντας το κόμμα για να το αντιστοιχήσει με την κοινωνία και τις δομές της.
Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 11:01 am


Προσλήψεις 430 ατόμων στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τετρακοσίων τριάντα (430) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας (Λ.Κ.Δ.Μ.).

Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων από 15.07.2019 μέχρι και 24.07.2019

Ανακοίνωση ΣΟΧ 1/2019 για το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας

Παράρτημα

Έντυπο ΑίτησηςΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 10:25 am


Ανακοίνωση σχετικά με τις πληρωμές Ιουνίου 2019 του Προγράμματος Κοινωφελούς χαρακτήρα για 30.333 θέσεις


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε σχετικά με τις πληρωμές Ιουνίου 2019 του Προγράμματος Κοινωφελούς χαρακτήρα για 30.333 θέσεις, ότι προκειμένου να υπολογιστούν με ακρίβεια οι επιπλέον ημέρες απασχόλησης για την τετράμηνη παράταση του προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα «Προώθηση της Απασχόλησης, μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης των συμμετεχόντων σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης» και προς αποφυγήν τεχνικών σφαλμάτων, θα υπάρξει ολιγοήμερη καθυστέρηση στην καταβολή των αποδοχών στους ωφελούμενους του για τον μήνα Ιούνιο 2019. 
Εντός των αμέσως επόμενων ημερών θα γίνει γνωστή η ημερομηνία καταβολής των αποδοχών στους ωφελούμενους.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 10:21 am


Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Brache-Φλώρινα 2019 Κυριακή 28 Ιουλίου - Κυριακή 4 Αυγούστου


Piano Plus Festival - Ιόνιο Πανεπιστήμιο - Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας


 ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΠΑΡΟΥΤΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ…!

Στην Φλώρινα φέτος και όχι στο Κίελο της Γερμανίας θα πραγματοποιηθεί ένα πρωτόγνωρο καλλιτεχνικό γεγονός για τα ελληνικά δεδομένα! «Διεθνείς Μουσικές Μέρες Brache - Internationale Musiktage Brache»

Mετά από δεκαέξι χρόνια δημιουργικής παρουσίας στο Κίελο της Γερμανίας, οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Brache  (Internationale Musiktage Brache) μεταφέρονται στην ακριτική Φλώρινα, στην Ελλάδα. Στην ιστοσελίδα του Piano Plus Festival διαβάζουμε:

«Ξεκινήσαμε το 2003 με το όραμα να συγκροτήσουμε μια μουσική κοινότητα με υψηλούς στόχους, έμπνευση και συναίσθημα. Με όπλο μας μια κοινή μουσική αισθητική και με εμπιστοσύνη στην ωριμότητα και την ουσία των καλλιτεχνών που αποτέλεσαν τον πυρήνα της ομάδας μας, βιώσαμε μια εξαιρετικά συνεκτική και ενιαία μουσική εμπειρία που μοιράστηκε ανάμεσα στο τραγούδι, την μουσική δωματίου, την πιανιστική τέχνη, τη μαγεία του βιολιού, της βιόλας και του τσέλου. 

Η ομάδα μας εξελισσόταν συνεχώς και η απήχηση των δασκάλων-καλλιτεχνών στη νεότερη γενιά ήταν μεγάλη. Τόσο μεγάλη που η ανάγκη να επιστρέψουμε στην Ελλάδα και να μοιραστούμε και με τους δικούς μας ανθρώπους, όλα αυτά που ζήσαμε και ζούμε στο Brache, γινόταν όλο και πιο επιτακτική.»

Έτσι λοιπόν, η Τέχνη, η Μουσική επιστρέφει στους αρχέγονους ορφικούς τόπους, σε τελετουργικά που οι μύστες κοινωνούσαν το Θείο. Ο τόπος έχει μνήμη! Μνήμες πανάρχαιες που ο μυημένος τις αφουγκράζεται στα δέντρα, στη γη, στις γλώσσες, στο πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό. Λαοί αρχαίοι, ο Ορφέας, ο Διόνυσος και ο Απολλώνας. Η Μουσική, ο αναγκαίος δρόμος για να συμμετέχεις, κοινωνήσεις, μετουσιωθείς. Αυτά δεν έσβησαν ποτέ στη Φλώρινα!

Οι πάνω από εβδομήντα καλλιτέχνες που είναι αυτή τη στιγμή εγγεγραμένοι στα σεμινάρια δίχνουν πως όλα είναι έτοιμα για να υποδεχθεί η πόλη της Φλώρινας τις Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Brache! Το καλλιτεχνικό γεγονός θα διεξαχθεί από τις 28 Ιουλίου μέχρι και τις 4 Αυγούστου. Οι συμμετέχοντες σπουδαστές, θα φιλοξενηθούν στη φοιτητική εστία του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, την οποία φρόντισε να ανακαινίσει ο πρύτανης του κύριος Τουρλιδάκης, προκειμένου να φιλοξενήσει το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό γεγονός. Οι δε καθηγητές στο ξενοδοχείο «Φαίδων», ευγενική προσφορά της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας η οποία παρέχει και τις κτιριακές εγκαταστάσεις για του Ωδείου Φλώρινας οι οποίες θα φιλοξενήσουν τα καθημερινά πολύωρα μαθήματα και τις βραδυνές συναυλίες.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Κίτσος μας αναφέρει: “To Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έχει ως μέλημά του όχι μόνο την προαγωγή του εκπαιδευτικού του έργου, αλλά και την ανάπτυξη συνεργασιών με σημαντικούς φορείς με γνώμονα την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Στο πνεύμα αυτό χαιρετίζουμε την υποδοχή της επιτυχημένης διοργάνωσης Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Brache (Internationale Musiktage Brache), στην πόλη της Φλώρινας. Η πολυετής εμπειρία και το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο των συμμετεχόντων εγγυώνται μια πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές του Ωδείου που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια και το κοινό που θα απολαύσει τις συναυλίες”.

Κάθε μέρα οι σπουδαστές θα παρακολουθούν στο Ωδείο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σεμινάρια εξατομικευμένα αλλά και με δυνατότητα παρακολούθησης από όσους σπουδαστές το επιθυμούν από διακεκριμένους μουσικούς της διεθνούς μουσικής σκηνής. Συγκεκριμένα, θα διδάξουν αλλά και θα δώσουν ρεσιτάλ οι: Λάμπης Βασιλειάδης (πιάνο, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Διεθνών Μουσικών Ημερών), Hideyo Harada (πιάνο), Andreas Reibenspies (τραγούδι), Ειρήνη Τσιρακίδου (τραγούδι), Γιάννης Κορμπέτης (βιολί), Δημήτρης Χανδράκης (βιολί), Χαρά Σειρά (βιόλα), Mario De Secondi (βιολοντσέλο), Clemens Müller (πιανιστική συνοδεία) και Δήμητρα Κοκκινοπούλου (πιανιστική συνοδεία).

Καθημερινά στις 20:30 το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απολαύσει μοναδικά ρεσιτάλ και συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας - αίθουσα “Θεόδωρος Αγγελόπουλος”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κυριακή 28 Ιουλίου - Ρεσιτάλ πιάνου με τον Λάμπη Βασιλειάδη

Δευτέρα 29 Ιουλίου -Ρεσιτάλ πιάνου με την Hideyo Harada

Τρίτη 30 Ιουλίου  - Ρεσιτάλ καθηγητών με τους Andrea Reibenspies (βαρύτονος), Clemens Müller (πιάνο), Mario De Secondi (βιολοντσέλο)

Τετάρτη 31 Ιουλίου - Ρεσιτάλ με το κουαρτέτο πιάνου του Brache: Λάμπης Βασιλειάδης (πιάνο), Δημήτρης Χανδράκης (βιολί), Χαρά Σειρά (βιόλα), Mario De Secondi (βιολοντσέλο)

Πέμπτη 1 Αυγούστου - Συναυλία καθηγητών με τους Γιάννη Κορμπέτη (βιολί) και Ειρήνη Τσιρακίδου (σοπράνο) Πιάνο: Λάμπης Βασιλειάδης, Δήμητρα Κοκκινοπούλου

Τέλος και οι σπουδαστές θα έχουν την δυνατότητα να εκφραστούν καλλιτεχνικά τις τρεις τελευταίες μέρες και σε μια γιορταστική ατμόσφαιρα να πάρουν τα πιστοποιητικά συμμετοχής τους. 


Παρασκευή 2 Αυγούστου - Συναυλία σπουδαστών σεμιναρίου Ι

Σάββατο 3 Αυγούστου - Συναυλία σπουδαστών σεμιναρίου ΙΙ

Κυριακή 4 Αυγούστου - Απονομή διπλωμάτων και συναυλία σπουδαστών σεμιναρίου ΙΙΙ

Περισσότερες πληροφορίες για το φεστιβάλ, τα σεμινάρια και τους καλλιτέχνες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.pianoplusfestival.gr καθώς και www.internationalemusiktagebrache.com


Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2019 | 5:56 pm


Τι λέει στο enikos.gr ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών για τον σημερινό σεισμό της Κοζάνης


Όπως ανέφερε στο enikos.gr ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν στα δυτικά του φράγματος του Πολυφύτου, όπου είχε σημειωθεί ο μεγάλος σεισμός του Μαΐου του 1995, με μέγεθος 6,6, Ρίχτερ.

Μετά τα 4,6 Ρίχτερ ακολούθησε, δέκα λεπτά αργότερα, ένας μικρότερος σεισμός, μεγέθους 3,8 Ρίχτερ, με περίπου την ίδια εστία.

"Η εκτίμησή μου είναι ότι -προς το παρόν, όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία- πρόκειται για μεμονωμένη σεισμική δραστηριότητα που δεν μας βάζει σε ιδιαίτερη ανησυχία. Ωστόσο, τυπικά χρειάζεται προσεκτική παρακολούθηση" τόνισε στο enikos.gr o κ. Παπαδόπουλος.

enikos.gr

Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2019 | 5:32 pm


Ώρα 13.50 : Σεισμική δόνηση 4.8 R Νότια της Κοζάνης
Δημοσιεύθηκε στις 14 July 2019 | 2:00 pm


Αιτήσεις συλλόγων και άλλων ενδιαφερομένων για παραχώρηση του Δ.Α.Κ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Από το Ν.Π.Δ.Δ Κ.Π.Α.Π.Α Δήμου Φλώρινας ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 15/7/2019 έως και την Τρίτη 23/7/2019 θα γίνονται δεκτές αιτήσεις συλλόγων και άλλων ενδιαφερομένων για παραχώρηση γηπέδων, αιθουσών και λοιπών χώρων στο ΔΑΚ Φλώρινας για την νέα αθλητική-αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να προσκομίζουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους εντός των ανωτέρω ημερομηνιών και κατά τις ώρες 9:00πμ-2:00μμ, στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ Κ.Π.Α.Π.Α.

Υπεύθυνη παραλαβής αιτήσεων: 
κα. Μακρυγιάννη Αναστασία

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 9:38 pm


Επίσκεψη του βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Αντωνιάδη στις πληγείσες περιοχές του δήμου Αμυνταίου


Τις πληγείσες - από την πρόσφατη θεομηνία - περιοχές του Δήμου Αμυνταίου, επισκέφτηκε την Παρασκευή 12/7/2019 ο βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης. Συγκεκριμένα ο κ. Αντωνιάδης επισκέφτηκε αγροκτήματα των τοπικών κοινοτήτων Βεγόρας, Μανιακίου, Φαραγγίου, Αντιγόνου και Αγίου Παντελεήμονα. Ο κ. Αντωνιάδης ενημερώθηκε για τις εκτεταμένες ζημιές που προξένησαν οι θυελλώδεις άνεμοι και το χαλάζι τόσο στις αγροτικές καλλιέργειες όσο και στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και των αγροτικών συλλόγων της περιοχής. 

Τον κ. Βουλευτή ενημέρωσαν για το ύψος των καταστροφών ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠΑ κ. Γιαννιτσόπουλος Γιώργος ,η πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αμυνταίου κ. Διαμάντω Κρητικού, η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βεγόρας κ. Ειρήνη Κρητικού, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βεγόρας κ. Λάζαρος Αθανασιάδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μανιακίου κ. Τσιβελεϊδης Γιώργος , ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φαραγγίου κ. Κουντουρατζής Αντώνης , ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αντιγόνου κ. Κωνσταντινίδης Γιώργος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγίου Παντελεήμονα κ. Νοϊτσης Βασίλης και παραγωγοί της περιοχής.

Ο κ. Βουλευτής ενημέρωσε τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους ότι από την πρώτη στιγμή που έπληξε η θεομηνία της περιοχή επικοινώνησε άμεσα με τους υπεύθυνους του ΕΛΓΑ και την επομένη μέρα κλιμάκια του ΕΛΓΑ , επισκέφτηκαν τις περιοχές τόσο του δήμου Αμυνταίου όσο και της περιοχής των Πρεσπών όπου και εκεί υπήρξαν σοβαρές ζημιές στις καλλιέργειες των φασολιών και σε κτηνοτροφικές μονάδες. 

Ο κ. Βουλευτής δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών από τα αρμόδια όργανα και η καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες. Επίσης ο κ. Βουλευτής ενημέρωσε άμεσα τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη για το μέγεθος των ζημιών καθώς επίσης και για το σοβαρότατο θέμα της μη καταβολής των αποζημιώσεων στους παραγωγούς του Δήμου Πρεσπών από τα ΠΣΕΑ που καθυστερεί εδώ και 2 χρόνια και ζήτησε την επίσπευση της διαδικασίας των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 9:33 pm


Τεράστιες ζημιές στη φασολοκαλλιέργεια των Πρεσπών


Τις ζημιές από την ακραία κακοκαιρία της 10 Ιουλίου μετρούν οι κάτοικοι των Πρεσπών και ιδίως οι αγρότες που είδαν τις καλλιέργειές τους να ισοπεδώνονται από τους θυελλώδεις ανέμους που έφερε η πρωτοφανής καταιγίδα που έπληξε την περιοχή των Πρεσπών λίγο μετά τις 8 το βράδυ της 10ης Ιουλίου. 
Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλές πτώσεις δέντρων, μετακίνησε τους πλωτούς λιμένες στις δύο λίμνες, απέσπασε στέγες και στέγαστρα κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και βέβαια προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες των ΠΓΕ Φασολιών Πρεσπών προκαλώντας μεγάλη οικονομική ζημιά στην βασική οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Σήμερα, για δεύτερο 24ωρο, τα συνεργεία του Δήμου εξακολουθούσαν να επιχειρούν στο δευτερεύον δίκτυο του Δήμου αφαιρώντας πεσμένα δέντρα από δασικούς και αγροτικούς δρόμους. Ενώ συνεργείο της ΔΕΗ αποκαθιστούσε ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον κ Θωμά Μπίτση, επόπτη Δυτικής Μακεδονίας βρισκόταν από το πρωί στην περιοχή για μια πρώτη αξιολόγηση των επιπτώσεων στις καλλιέργειες. Επισκέφτηκαν την περιοχή, επιθεώρησαν τις ζημιές και συζήτησαν με τους αγρότες και το Δήμο Πρεσπών, ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος και ο νεοεκλεγής Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης συνοδευόμενος από περιφερειακούς συμβούλους.

Σε σύσκεψη που έγινε στο Δημαρχείο Πρεσπών, αναλύθηκαν οι επιπτώσεις στην παραγωγή που είναι συντριπτικές. Υπογραμμίστηκε από τους παραγωγούς ότι ακόμα και σε καλλιέργειες που φαινομενικά έχουν μικρή ζημιά, η πραγματική βλάβη στην παραγωγή θα είναι πολύ μεγάλη. Τονίστηκε εμφατικά από τους αιρετούς του Δήμου και της Περιφέρειας η σημασία της γρήγορης και πλήρους αποζημίωσης των αγροτών. Σημειώθηκε επίσης ότι οι αποζημιώσεις ΠΣΕΑ για τον καύσωνα του 2017 δεν έχουν ακόμα πληρωθεί και πλέον η άμεση εκταμίευση αποκτά πλέον μεγαλύτερη προτεραιότητα για την στήριξη των εξουθενωμένων από τις διαρκείς καταστροφές φασολοκαλλιεργητών.

Τέλος, ενημερώνουμε ότι σε εκ των υστέρων επικοινωνία των υπευθύνων του ΕΛΓΑ με τον Δήμο έγινε έκκληση στους παραγωγούς να κάνουν προσπάθειες να ανακτήσουν όση από την παραγωγή τους είναι δυνατόν να σωθεί, σηκώνοντας και σταθεροποιώντας τις πυραμίδες μιας και τα σχετικά έξοδα θα περιληφθούν τελικά στην αποζημίωση που θα τους καταλογιστεί από τον οργανισμό.-

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 9:15 pm


Επιμελητήριο Φλώρινας : Ημερίδα με θέμα την Γυναικεία επιχειρηματικότητα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.


Στα πλαίσια της στήριξης που παρέχει το Επιμελητήριο Φλώρινας στις επιχειρήσεις, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα με

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (2ος όροφος- Μεγαρόβου 15- Φλώρινα).

Ομιλήτριες της εκδήλωσης θα είναι: η κα. Τουπεκτσή Λίνα-σχεδιάστρια κοσμημάτων ‘’Linasexclusive Jewets’’ όπου θα αναφερθεί στην ‘’Επιτυχημένη πορεία των Linasexclusive μέσα στην κρίση’’, η Δρ. Ανδρεοπούλου Ζαχαρούλα, καθηγήτρια ΑΠΘ που θα αναπτύξει το θέμα: ‘’Διαδίκτυο και γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια’’, η κα. Χατζηαθανασίου Ιωάννα μέλος Δ.Σ του Επιμελητηρίου με θέμα ομιλίας: ‘’Γυναίκα και επιχειρηματικότητα στην Περιφέρεια’’ και τέλος η κα. Αδαμαντίδου Μαρία –επιχειρηματίας όπου θα μιλήσει για ‘’Βιωματικές επιχειρηματικές εμπειρίες στην Φλώρινα’’.

Φλώρινα, 09/07/2019
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣΔημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 10:41 am


ΣΑΡΙΣΕΣ : Η Φωτιάδου με την Εθνική στην 14η θέση στην Ευρώπη!!!


Η Εθνική Κορασίδων, έχοντας στη σύνθεσή της την Χρυσή Φωτιάδου (ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας), την Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Ολυμπιακός) και την Ευαγγελία Μεραμβελιωτάκη (Ολυμπιακός) σημείωσε την καλύτερη επίδοση από όλες τις εθνικές μας (Εφήβων, Νεανίδων, Παίδων, Κορασίδων) που πήραν μέρος στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στην Οστράβα της Τσεχίας και με την 14η θέση που κατέκτησε ανέβηκε στην Α΄ Κατηγορία της Ευρωπαϊκής Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στις Κορασίδες.

Πιο συγκεκριμένα, οι κορασίδες μας κατέλαβαν την 14η θέση ανάμεσα σε 48 συμμετέχοντες χώρες σημειώνοντας συνολικά 6 νίκες και 3 ήττες. Η εθνική στην αρχή τοποθετήθηκε στον 5ο όμιλο και έδωσε τέσσερις αγώνες, τους οποίους κέρδισε όλους και προκρίθηκε ως 1η του ομίλου στους αγώνες νοκ-άουτ. Στη συνέχεια ξεπέρασε το εμπόδιο της Λιθουανίας κερδίζοντάς την 3-1. Έτσι, βρέθηκε στην 16άδα, όπου αντιμετώπισε την πολύ δυνατή ομάδα της Πολωνίας. Ηττήθηκε με σκορ 0-3 και δεν μπόρεσε να μπει στα προημιτελικά. Στη συνέχεια για τις θέσεις κατάταξης ηττήθηκε από την Ουγγαρία 0-3. Ακολούθησε μία νίκη επί της Ιταλίας (3-0) και μία ήττα από την Τουρκία (0-3).

Προπονητής της επιτυχημένης εθνικής κορασίδων ήταν ο προπονητής του Ολυμπιακού Χριστοφοράκης Γιώργος.

Οι αγώνες της Εθνικής Κορασίδων

ΟΜ. Ελλάδα-Σλοβενία: 3-0
ΟΜ. Ελλάδα-Εσθονία: 3-2
ΟΜ. Ελλάδα-Γεωργία: 3-0
ΟΜ. Ελλάδα-Ισλανδία: 3-0
———————————–
1-32: Ελλάδα-Λιθουανία: 3-1
1-16: Ελλάδα-Πολωνία: 0-3
9-16: Ελλάδα-Ουγγαρία: 0-3
13-16: Ελλάδα-Ιταλία: 3-0
13-14: Ελλάδα-Τουρκία: 0-3

Τελική κατάταξη εθνικών ομάδων: Εφήβοι (28), Νεάνιδες (29), Παίδες (25), Κορασίδες (14)

Η απόδοση της αθλήτριάς μας Χρυσής κρίνεται ως εξαιρετική. Η Χρυσή αγωνίστηκε σε όλα τα παιχνίδια και συνέβαλε τα μέγιστα στην πολύ καλή πορεία της Εθνικής μας. Πολλά συγχαρητήρια στη Χρυσή και σε όλη την ομάδα για την μεγάλη επιτυχία της ανόδου στην Α΄ κατηγορία.

Οι αγώνες του Πανευρωπαϊκού συνεχίζονται με τα αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του μικτού διπλού.
Καλή επιτυχία Χρυσή!!!

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 10:38 am


ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ Σαββάτου 13.07 - Κυριακής 14.07

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 10:31 am


Ανάρτηση αρχικών πινάκων αξιολόγησης (αναπληρωτών – ωρομισθίων) για την ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Ο.Α.Ε.Δ. Φλώρινας


Αναρτήθηκαν οι αρχικοί πίνακες αξιολόγησης (αναπληρωτών – Ωρομισθίων) με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ορισμένου χρόνου για την ΕΠΑΣ Μαθητείας Φλώρινας σχολικού έτους 2019-2020.

Δικαίωμα υποβολής ενστάσεων εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών και συγκεκριμένα από Παρασκευή 12-7-2019 έως και Τρίτη 16-7-2019 και ώρες από 8:00 έως 14:00. Οι ενστάσεις θα αποστέλλονται στην Δ/νση: 2η ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Θεσσαλονίκης υπόψη της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Αναπληρωτών -Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών Λαγκαδά 117-119 ΤΚ 56123 τηλ: 2310729250 και 231072903.Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 10:00 am


ΣΑΡΙΣΕ : Μεγάλες μεταγραφές –μεγάλες προσδοκίες


Την πιο ισχυρή ομάδα που είχε ποτέ θα ρίξει στη μάχη την νέα αγωνιστική περίοδο η ομάδα μας στο νέο Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Η διοίκηση προχώρησε στην απόκτηση τριών πολύ καλών αθλητριών, οι οποίες μαζί με τρία κορίτσια από τις ακαδημίες μας φτιάχνουν ένα πολύ δυνατό και πλήρες σύνολο. Στην 4η παρουσία των ΣΑΡΙΣΩΝ στην Α1 η ομάδα είναι έτοιμη να διεκδικήσει τον τίτλο.

Ο σύλλογος πρώτα ανανέωσε τη συνεργασία για έναν ακόμα χρόνο με το μεγάλο αστέρι μας την Γαλλίδα κινεζικής καταγωγής Yuhua Liu 24 ετών. Η Yuhua, που πέρσι συνέβαλε τα μέγιστα στην παραμονή της ομάδας στην κατηγορία, φέτος θα αποτελέσει το θεμέλιο λίθο της προσπάθειας για την κατάκτηση της κορυφής.

Αποκτήθηκε ακόμα η Ρωσίδα Zoia Novikova 37 ετών, η οποία έχει καταγράψει μία λαμπρή καριέρα κερδίζοντας τίτλους στα πρωταθλήματα που έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στην Ουκρανία, στην Τουρκία και στη Σερβία. Η Novikova που αγωνίζεται με αμυντικό στυλ αναμένεται με την πλούσια εμπειρία και την υψηλή της τεχνική να προσδώσει νέα δυναμική στις ΣΑΡΙΣΕΣ.

Νέο πρόσωπο στην ομάδα θα αποτελέσει το μεγάλο και ανερχόμενο ταλέντο της Γαλλίας, η 20χρονη Marion Berdhaud, διεθνής στο παρελθόν με την Εθνική Νεανίδων της Γαλλίας.

Στη γυναικεία ομάδα θα παίζουν ακόμα ακόμα τρία κορίτσια της ακαδημίας μας: Χρυσή Φωτιάδου (15), διεθνής με την Εθνική κορασίδων και οι ταλαντούχες μικρές Δέσποινα Άμπα (13) και Αλεξία Μάλο (12).

Το νέο σύνολο συνδυάζει εμπειρία, ταλέντο και υψηλή τεχνική. Έχει τρεις αθλήτριες πρώτης γραμμής και τρεις αθλήτριες από τα σπλάχνα του συλλόγου με πολύ μεγάλες προοπτικές. Η ομάδα θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1 και όλοι ευχόμαστε να φτάσει πολύ ψηλά.

Στόχος της ομάδας στην Α1: Το Πρωτάθλημα.

Στην αντρική ομάδα πρωταγωνιστές φέτος θα είναι τα αγόρια της ακαδημίας μας. Στην μεγάλη ομάδα θα παίξουν τη νέα χρονιά οι: Ιωσήφ Ελσάμι (14), Σωτήρης Μούσιας (13), Ζαχαρίας Ελσάμι (12), Κωνσταντίνος Σωτηρίου (12) και Κων/νος Φραγκάκης (13). Στην ομάδα παρέμεινε ο Γιάννης Γερογιάννης, ο οποίος με την εμπειρία του θα είναι ο καθοδηγητής των παιδιών.

Η φετινή αντρική ομάδα ουσιαστικά είναι η ομάδα του μέλλοντος. Ο σύλλογος δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στα παιδιά πιστεύοντας στις δυνατότητές τους. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουν.

Στόχος της ομάδας στη Β΄ Εθνική: Η παραμονή.

Τρεις ακόμα μικροί αθλητές αποκτήθηκαν από τις ΣΑΡΙΣΕΣ προς ενίσχυση των μικρών ομάδων. Στη Φλώρινα ήρθαν από την Αθήνα η Μαρία Αλεξανδροπούλου (17) και η Γεωργία Πρωτοπαπαδάκη (16) καθώς και ο Κων/νος Φραγκάκης (13) από τη Θεσσαλονίκη.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ:

ΕΦΥΓΑΝ

Γυναικεία ομάδα: Παπαδημητρίου Μαλαματένια (Ολυμπιακός), Γραμματοπούλου Δανιέλα (Ολυμπιακός), Γιώτη Μαρία (Α.Σ. Ίφιτος Πατρών), Γενεράλη Μαριάννα (Άρης Βούλας)

Αντρική ομάδα: Sthargoski Aleksandar (Skopje).


ΗΡΘΑΝ

Γυναικεία ομάδα: Novikova Zoia (Ρωσία), Berdhaud Marion (Γαλλία), Αλεξανδροπούλου Μαρία (Α.Ο. Ταταύλα), Πρωτοπαπαδάκη Γεωργία (ΠΚΔ Ταύρου)

Αντρική ομάδα: Φραγκάκης Κων/νος (Απόλλων Καλαμαριάς)

Το Δ.Σ. των ΣΑΡΙΣΩΝ ευχαριστεί τους αθλητές/τριες που αποχώρησαν για την προσφορά τους στο σύλλογο, καλοσωρίζει αυτούς που έρχονται και τους εύχεται καλή επιτυχία τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 10:00 pm


Τεράστιες καταστροφές από τους δυνατούς ανέμους για τους φασολοπαραγωγούς της Πρέσπας


Ρεπορτάζ - κείμενο 

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στις καλλιέργειές τους αντίκρισαν το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου οι φασολοπαραγωγοί της Πρέσπας μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή το βράδυ της προηγούμενης μέρας.
Στην περιοχή βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Στέφανος Μπίρος, ο νέος Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, οι νεοεκλεγέντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σωτήρης Βόσδου, Γιάννης Κιοσές και Βασίλης Άμπας καθώς και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ προκειμένου να γίνει μια πρώτη εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς.

Οι καλλιεργητές μιλάνε για καταστροφή που αγγίζει ποσοστό μεγαλύτερο του 80% της συνολικής παραγωγής φασολιού ενώ ορισμένες καλλιέργειες καταστράφηκαν ολοσχερώς με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε απόγνωση και να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους καθώς η συγκεκριμένη συγκυρία ήρθε να προστεθεί στις ζημιές από τους καύσωνες του 2017, για τις οποίες δεν έχουν ακόμα αποζημιωθεί. Παράλληλα προκλήθηκαν καταστροφές σε ποιμνιοστάσια, αγροτικές αποθήκες και σκεπές σπιτιών.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι πρωτοφανές για την περιοχή καθώς καταγράφηκαν για πρώτη φορά ταχύτητες ανέμου μεγαλύτερες των 8 μποφόρ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαφανιστούν τα άνθη των φυτών, κάτι που σημαίνει ότι η παραγωγή φέτος θα είναι ιδιαίτερα χαμηλή με τραγικά αποτελέσματα για την τοπική οικονομία.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης μεταξύ των αρμοδίων του ΕΛΓΑ, θεσμικών φορέων της περιοχής και των φασολοπαραγωγών, αποφασίστηκε να γίνει χαρτογράφηση των πληγέντων περιοχών και καλλιεργειών ώστε να υπάρχουν τα απαραίτητα τεκμήρια μετά την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων της καταστροφής για να δοθούν αποζημιώσεις, ενώ οι εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ ζήτησαν από τους παραγωγούς να μην εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες που μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούνται.


Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 9:17 pm


Διαβούλευση για καθορισμό προδιαγραφών των απινιδωτών του προγράμματος Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.


Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της συναπόφασης, θέτει σε δημόσια διαβούλευση , από τις 11 έως 17 Ιουλίου 2019 τις προδιαγραφές των απινιδωτών που πρόκειται να προμηθευτεί στο πλαίσιο του προγράμματος Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης, οι οποίες διαμορφώθηκαν μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Ιατρικός Σύλλογος, ΕΚΑΒ, Διεύθυνση Υγείας κλπ.).

Το πρόγραμμα Απινίδωσης Δημόσιας Πρόσβασης (PAD), είναι ένα πρόγραμμα υψηλής χρησιμότητας για την υγεία και ασφάλεια των ανθρώπων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας .

Με χαμηλό κόστος και προοπτική επεκτασιμότητας, συμβάλει, επιπλέον, στην ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας καθώς και στην εμπέδωση και προώθηση του εθελοντισμού. Λόγω των πολυδιάστατων ανθρώπινων, ατομικών και συλλογικών ωφελειών και του χαμηλού κόστους υλοποίησης, είναι ένα πρόγραμμα με ευνοϊκό δείκτη κόστους-ωφέλειας. Επιπλέον, το πρόγραμμα ενεργοποιεί σ' ένα κοινό project δημιουργικές δυνάμεις της Περιφέρειας, όπως: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Ιατρικούς Συλλόγους, εθελοντικές ομάδες πολιτών (Διάσωσης,Αιμοδοσίας), εθελοντές πολίτες που θα εκπαιδευτούν, τοπικά παραρτήματα διεθνών οργανισμών εθελοντισμού (Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό), την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση με συμμετοχή εκπαιδευτικών και όλων των ενδιαφερόμενων μαθητών, το κατασκευαστικό-παραγωγικό δυναμικό της περιοχής και φυσικά το ΕΚΑΒ που θα έχει την καθημερινή διαχείριση, την επιτήρηση και τον συντονισμό του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εισέλθουν στο διαδικτυακό χώρο της πλατφόρμας Ηλεκτρονικής Διαβούλευσης (http://opengov.pdm.gov.gr/cons/?p=583) και, αφού μελετήσουν τις προδιαγραφές, να υποβάλουν τα σχόλια και τις προτάσεις τους.

Εναλλακτικά, μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους ηλεκτρονικά, αποστέλλοντας e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 5:36 pm


Κοινωνικό μήνυμα Αντιπυρικής Περιόδου 2019


Στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, το Πυροσβεστικό Σώμα, σας παρουσιάζει το νέο κοινωνικό μήνυμα, για πρόληψη και προστασία από τις δασικές πυρκαγιές. 

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 5:28 pm


Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019» Δήμου Φλώρινας


Ο Δήμος Φλώρινας, προκειμένου να διοργανώσει το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019» την περίοδο 5 – 25 Αυγούστου 2019, απευθύνει πρόσκληση στους Πολιτιστικούς, Μορφωτικούς και Αθλητικούς Συλλόγους, Ομίλους και Σωματεία της περιοχής, σε καλλιτεχνικά σχήματα και σε ενδιαφερόμενους πολίτες (καλλιτέχνες, εικαστικούς, μουσικούς, κλπ.), αλλά και εθελοντές για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων,  να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους με συγκεκριμένη περιγραφή για τα δρώμενα που μπορούν να παρουσιάσουν (παραστάσεις, χορευτικά, θεατρικά, εκθέσεις, συναυλίες, κ.λπ.), αριθμό συμμετεχόντων, τις ημερομηνίες που θα είναι εφικτή η υλοποίηση της πρότασής τους και την προαπαιτούμενη συνδρομή του Δήμου για τη σύναψη της συνεργασίας.

Οι προτάσεις των ενδιαφερόμενων μπορούν να κατατεθούν είτε στο Δημαρχείο Φλώρινας (υπόψη Αντιδημάρχου, Όλγας Μούσιου Μυλωνά) είτε ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις: [email protected] και [email protected], μέχρι και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσφορά σας και τη συνεργασία σας με τον Δήμο Φλώρινας.

Όλγα Μούσιου Μυλωνά
Αντιδήμαρχος ΦλώριναςΔημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 5:22 pm


Ο «Αριστοτέλης» ευχαριστεί


Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τις παρακάτω Οικογένειες για τις δωρεές τους προς τον Σύλλογό μας, στη μνήμη Φίλιππου Χατζητύπη:

Την Οικογένεια Περικλή Μήτκα και Σοφίας Μαρδύρη για τη δωρεά εκατό ευρώ (100 €).
Την Οικογένεια Βίλλυς Βεγήρη και Γεωργίου Σακκά για τη δωρεά πενήντα ευρώ (50 €).
Την Οικογένεια Κωνσταντίνου Βεγήρη και Βασιλικής Μαδεμλή για τη δωρεά πενήντα ευρώ (50 €).
Την Οικογένεια Γεωργίου και Πετρούλας Βεγήρη για τη δωρεά πενήντα ευρώ (50 €).

Ευχαριστούμε.
Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 10:00 am


Οι εξελίξεις σχετικά με την Πτολεμαΐδα V και τι σημαίνει για τη χώρα ο λιγότερος λιγνίτηςΧρήστος Ι. Κολοβός
Δρ Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ
τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών
 & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας
Μέλος Περιφερειακής Επιτροπής 

Διαβούλευσης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονία

Ο κριθείς απ’ τους δημότες ως αποτυχημένος και γι’ αυτό ήδη απερχόμενος Δήμαρχος Κοζάνης, για άλλη μια φορά, αντί ν’ ασχοληθεί με τα προβλήματα της πόλης, με πρόσφατο άρθρο του τρέχει να προωθήσει απόψεις εδρεύουσας στην Ελβετία ΜΚΟ για τη νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα V, τη ΔΕΗ και τη «δίκαιη μετάβαση». Προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν την Πτολεμαΐδα V, αδιαφορώντας πως βρίσκεται πια σε τελική φάση κατασκευής.

Η ηλεκτρική ενέργεια είναι βασικός παράγων κόστους για την οικονομία οποιασδήποτε χώρας και γι’ αυτό πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φθηνή, με ελεγχόμενο κόστος και με ασφάλεια εφοδιασμού ανεξαρτήτως των διεθνών γεωπολιτικών εξελίξεων. Δυο γενιές Ελλήνων ηλεκτροδοτήθηκαν μετά το 1950 με μεγάλη επιτυχία με αξιοποίηση του εγχώριου λιγνίτη: μέχρι πριν μπούμε στα μνημόνια κάλυπτε σχεδόν τα 2/3 της ζήτησης, θωρακίζοντας τη χώρα απέναντι στις πετρελαϊκές κρίσεις.
Η απόφαση για να γίνουν 2 νέες λιγνιτικές μονάδες, η Μελίτη 2 και η Πτολεμαΐδα V, ήταν απολύτως εύλογη οικονομικά και συμφέρουσα για τη χώρα και πάρθηκε την προηγούμενη δεκαετία, επί κυβέρνησης ΝΔ και διοίκησης στη ΔΕΗ Αθανασόπουλου, με τη συμβολή του πρώην Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας Γ. Δακή, δική μου και πολλών άλλων [1]. Η σύμβαση για την ανάθεση της μελέτης-κατασκευής υπογράφηκε το Μάρτιο 2013, επί κυβέρνησης ΝΔ-Πασοκ και διοίκησης στη ΔΕΗ Ζερβού, εξέχοντος στελέχους της δήθεν «πράσινης» ανάπτυξης.
Να θυμηθούμε πως το 2013 είχαν ήδη κλείσει λόγω παλαιότητας 3 λιγνιτικές μονάδες ισχύος 320MW. Μέχρι το 2015 θα έκλειναν κι άλλες λιγνιτικές ισχύος 590MW, καθώς επίσης και πετρελαϊκές και φυσικού αερίου συνολικής ισχύος 1280 MW περίπου, ενώ για το τέλος της δεκαετίας είχε ήδη προγραμματιστεί η απόσυρση των 4 μονάδων του ΑΗΣ Καρδιάς, ισχύος 1220MW, (λόγω αδυναμίας συμμόρφωσης με τη νέα Οδηγία της ΕΕ για τις βιομηχανικές εκπομπές).

Με βάση τα πιο πάνω, η κατασκευή της Πτολεμαΐδα V είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, καθώς διασφαλίζεται η αναπλήρωση μέρους της αποσυρόμενης λιγνιτικής ισχύος κι αντικαθίστανται παλιές μονάδες με μια νέα, που ενσωματώνει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες, τόσο για υψηλή οικονομική απόδοση όσο και για σημαντικά μειωμένες εκπομπές ρύπων. Ακριβώς τον ίδιο δρόμο είχαν ακολουθήσει νωρίτερα η Γερμανία, η Τσεχία, η Πολωνία, κλπ.
Η Πτολεμαΐδα V θα είναι η μονάδα βάσης με το χαμηλότερο προ φόρων λειτουργικό κόστος, διασφαλίζοντας φθηνή ενέργεια για τους Έλληνες καταναλωτές. Ταυτόχρονα η χώρα θα συνεχίσει να αξιοποιεί τον πολύτιμο δικό μας «μαύρο χρυσό» προς όφελος της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής οικονομίας και η προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας ενισχύθηκε με μια μεγάλη και σαφώς αναπτυξιακή επένδυση. Αυτά τα χαρακτηριστικά προφανώς ενοχλούν πολλούς ανταγωνιστές του λιγνίτη, της ΔΕΗ και της χώρας, οπότε ξενόφερτες ΜΚΟ αντέδρασαν απ’ την πρώτη στιγμή, διακινώντας σκοπίμως ανακριβείς υπολογισμούς και τουλάχιστον αμφίβολης τεχνικής επάρκειας συλλογισμούς. Και συνεχίζουν να την πολεμούν, μήπως και καταφέρουν να μη τη βρουν μπροστά τους.
Το 2014 ο ΑΔΜΗΕ δημοσίευσε τη Μελέτη Επάρκειας Ισχύος 2013-2020 [2], στην οποία με απόλυτη σαφήνεια προβλέπεται πως εάν αποσυρθούν οι 4 μονάδες του ΑΗΣ Καρδιάς και οι δυο μονάδες του ΑΗΣ Αμυνταίου λόγω της Οδηγίας της ΕΕ για τις βιομηχανικές εκπομπές, εάν δεν έχει μπει το 2020 σε λειτουργία η Πτολεμαΐδα V, η χώρα θα έχει σαφές έλλειμμα ηλεκτρισμού και θα πρέπει να τον εισάγει από άλλες χώρες. Κι αυτό ακόμα κι αν θα έχει βάλει τα 7500MW αιολικά + 2500MW Φ/Β, που πρόβλεπε ο σχεδιασμός. Αυτό παρατηρείται ήδη κι η Μελέτη επαληθεύεται, καθώς το Μάιο 2019 οι εισαγωγές ηλεκτρισμού ήταν η πρώτη πηγή κάλυψης της ζήτησης, αλλά αυτό δεν ενοχλεί ούτε τον απερχόμενο Δήμαρχο Κοζάνης ούτε αυτούς που βρίσκονται πίσω του. Μάλιστα εισάγουμε ρεύμα απ’ το λιγνίτη των Σκοπίων και της Βουλγαρίας, ενώ επί 68 χρόνια έχουμε δικό μας λιγνίτη. Εάν ο απερχόμενος Δήμαρχος έχει ανακαλύψει κάποιο λεφτόδεντρο, που παράγει χρήμα για να πληρώνουμε εισαγωγές ρεύματος κι εν γένει ενέργειας, δεν έχει παρά να μας το πει.
Δεν είναι γνωστό από τώρα αν η Πτολεμαΐδα V θα έχει πρόβλημα βιωσιμότητας. Αλλά αν θα έχει, αυτό δεν έχει σχέση με το κόστος παραγωγής ή την τιμή πώλησης, παρά μόνο με τους φόρους που τη φορτώνουν και τη στρεβλή λειτουργία της αγοράς. Και τα δυο αλλάζουν διαρκώς απ’ την ΕΕ τα τελευταία χρόνια κι αφού ήδη είχε ξεκινήσει να κατασκευάζεται η Πτολεμαΐδα V. Πχ:
·  η ΕΕ χειραγώγησε κι αύξησε τεχνητά την τιμή του δικαιώματος εκπομπής CO2, με τεχνική απόσυρση ποσοτήτων δικαιωμάτων, επιβαρύνοντας τους καταναλωτές.
·  Άλλαξε τους όρους αποζημιώσεων μονάδων, αποκλείοντας τεχνητά τις λιγνιτικές,
· Έδωσε δωρεάν δικαιώματα εκπομπής CO2 σε άλλες χώρες που έχουν λιγνίτη, αλλά όχι στην ήδη χρεοκοπημένη Ελλάδα κι εδώ βεβαίως ευθύνεται η κυβέρνηση του 2014 που δεν τα διεκδίκησε, κλπ.
Ωστόσο ένα θερμικό εργοστάσιο παροχής αξιόπιστης και σοβαρής ηλεκτροδότησης, ανεξαρτήτως ιδιοκτησίας, χρειάζεται χρόνια για να σχεδιαστεί, ν‘ αποφασιστεί, να βρεθεί χρηματοδότηση, να συμβολαιοποιηθεί, ν’ αδειοδοτηθεί, να κατασκευαστεί. Και μερικές δεκαετίες διάρκειας ζωής, προκειμένου να αποσβέσει το επενδυμένο κεφάλαιο. Οι διαρκείς αλλαγές του επενδυτικού περιβάλλοντος σε επίπεδο ΕΕ δεν επιτρέπουν πια το μακρόχρονο σχεδιασμό κι αυτό λειτουργεί σε βάρος των καταναλωτών.
Το σημείο αυτό τόνισε μάλιστα πρόσφατα το ΥΠΕΝ: «Η ικανότητα των αμιγώς ενεργειακών αγορών («energy-only markets») ηλεκτρισμού να στείλουν τα κατάλληλα οικονομικά σήματα για να προωθηθούν οι απαιτούμενες επενδύσεις για τη επίτευξη της επάρκειας ισχύος παραγωγής έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Υποστηρίζεται περαιτέρω ότι η διασφάλιση της επάρκειας μέσω των αμιγώς ενεργειακών αγορών δεν είναι ο οικονομικά αποδοτικότερος σχεδιασμός σε σύγκριση με άλλες μορφές οργάνωσης της αγοράς που βασίζονται σε συνδυασμό αγορών ενέργειας και μηχανισμών ισχύος. Προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις διασφάλισης του εφοδιασμού, πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιλέξει την εισαγωγή μηχανισμών ισχύος. Κράτη-μέλη όπως η Ιταλία, η Ιρλανδία, η Γαλλία και το Ην. Βασίλειο εφαρμόζουν ήδη Μηχανισμούς Αποζημίωσης Επάρκειας Ισχύος προκειμένου να διασφαλίσουν αποδεκτά επίπεδα αξιοπιστίας.»
Ποικίλες επιβαρύνσεις φόρτωσαν και τη ΔΕΗ, καθώς αυτή φαίνεται πως εισπράττει απ’ τους καταναλωτές, αλλά οι πολίτες δεν ενημερώνονται για το που πηγαίνουν τα λεφτά: 1,825 δισεκατομμύρια € πληρώσαμε μόνο το 2017 για να αποζημιωθούν αιολικά & Φ/Β [3], τα οποία δεν παρέχουν την παραμικρή διασφάλιση πως θα έχουμε ρεύμα όταν το χρειαστούμε. Όταν το 2014 η τότε κυβέρνηση θέλησε να μειώσει τις απίθανα υψηλές τιμές πληρωμής των Φ/Β, ξεσηκώθηκαν εναντίον της 55 βουλευτές της ΝΔ + 2 του Πασοκ. Οι ίδιοι που ψήφισαν τα μνημόνια. Οπότε συνεχίζουμε να πληρώνουμε. Ούτε κι αυτό ενοχλεί τον απερχόμενο Δήμαρχο Κοζάνης κι αυτούς που βρίσκονται πίσω του. Η Πτολεμαΐδα V είναι πολύ φθηνότερη, κοστίζει περίπου 425 εκατομμύρια € λιγότερο, μάλιστα πληρωμένα σε δόσεις σε βάθος χρόνου κι όχι εφάπαξ. Θα παράγει αξιόπιστο φορτίο βάσης, θα δίνει φθηνή θέρμανση στην πόλη της Πτολεμαΐδας κι απασχόληση στους Έλληνες, όχι στους ξένους. Ήδη η μείωση της χρήσης λιγνίτη έχει συντελέσει στην αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος στην Ημερήσια αγορά.
Η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: εάν η χώρα δεν ηλεκτροδοτείται κυρίως απ’ το δικό της λιγνίτη, θα ηλεκτροδοτείται κυρίως από εισαγόμενο φυσικό αέριο κι εισαγωγές ρεύματος απ’ το λιγνίτη των Βαλκανικών χωρών. Ή δεν θα ηλεκτροδοτείται, (αυτό με κομψά λόγια το λένε πλέον «διακοψιμότητα φορτίου»), κι όπως είχε πει βουλευτής της ΝΔ προ ετών, «μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ρεύμα, με τη γκαζόλαμπα στο χωριό». Φυσικά όλοι τότε «τον πήραν με τις πέτρες» και δεν είναι πια βουλευτής. Όσο για τα λεγόμενα περί «ΑΠΕ & αποθήκευσης ηλεκτρισμού» είναι παραμύθια για μικρά παιδιά και μάλιστα χωρίς δράκο, δεν υπάρχουν πουθενά στον πλανήτη για μαζική-οικονομική ηλεκτροδότηση φορτίων βάσης, είναι ακόμα «υποσχόμενη τεχνολογία» και για να υπάρξουν πρέπει να βρεθεί άλλη τεχνολογία. Το ίδιο ισχύει για την «πολλά υποσχόμενη» τεχνολογία του υδρογόνου. Γι’ αυτό και πρόσφατα αναμασάται στην ΕΕ η επιστροφή στα πυρηνικά, που σαφώς και ηλεκτροδοτούν αξιόπιστα. Ενώ η πιο πολυάνθρωπη περιοχή του πλανήτη, η Ασία, ηλεκτροδοτείται κυρίως από κάρβουνο. Εισάγουμε πλέον τα πάντα από εκεί κι εκτός από συνάλλαγμα, επιπλέον εξάγουμε εκπομπές CO2 και θέσεις εργασίας, αλλά ούτε κι αυτά ενοχλούν τον απερχόμενο Δήμαρχο. Ιδίως όταν πλέον εισάγουμε όλο και περισσότερα από την -όχι και τόσο φιλική- διπλανή μας Τουρκία. Πλέον εισάγουμε και ηλεκτρισμό!
Η χώρα μας θα είναι όλο και περισσότερο εξαρτημένη από εισαγωγές, στη χειρότερη χρονική συγκυρία, καθώς και χρεοκοπημένοι είμαστε και δεν έχουμε δυνατότητα έκδοσης δικού μας νομίσματος. Αυτά σημαίνουν αύξηση του κόστους ηλεκτροδότησης, επιβάρυνση των καταναλωτών, μείωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Ήδη στη Γερμανία, των άνω των 100.000MW αιολικών+Φ/Β, το κόστος διαχείρισης του συστήματος ηλεκτρισμού γίνεται όλο και πιο δυσβάστακτο και στο τέλος Ιουνίου παρατηρήθηκε για πρώτη φορά τιμή ηλεκτρισμού σχεδόν 40.000€/MWh [4] (για υπηρεσίες εξισορρόπησης δικτύου), όταν υπό συνήθεις συνθήκες είναι λίγες δεκάδες €. Η συχνότητα λειτουργίας του δικτύου μεταφοράς διαταράσσεται όλο και πιο συχνά απ’ την τυχαιότητα παραγωγής των ΑΠΕ, τα μέτρα εξισορρόπησης κοστίζουν και η επιβάρυνση θα καταλήξει φυσικά στους καταναλωτές.
Ίδια είναι πλέον η προοπτική για το Ελληνικό σύστημα ηλεκτρισμού, καθώς ανάλογες εξελίξεις στις τιμές παρατηρήθηκαν νωρίτερα στο Τέξας και τη Νότια Αυστραλία. Η περίφημη «ενεργειακή μετάβαση» απλά δεν στηρίζεται σε τεχνικά και οικονομικά δεδομένα, τα περιθώρια περαιτέρω διείσδυσης ΑΠΕ στα δίκτυα γίνονται πλέον στενά. Η μετάβαση θα πρέπει να συμβαδίζει με τα τεχνολογικά κι οικονομικά δεδομένα, όχι τις δοξασίες των πολιτικών. Ο λιγνίτης είναι απολύτως απαραίτητος για την Ελλάδα για τα προσεχή 30 χρόνια. Και καμιά «δίκαιη» μετάβαση στις λιγνιτικές περιοχές δεν λύνει προβλήματα, όταν επί χρόνια έρρευσαν αναξιοποίητα τα κονδύλια του λεγόμενου «Τοπικού Πόρου», που υπήρχαν λόγω ακριβώς της λιγνιτικής δραστηριότητας.
Η Πτολεμαΐδα V δεν είναι «διακομματικό λάθος». Τα προβλήματα, που ίσως συναντήσει, είναι απλά η κατάληξη μιας διακομματικά χρεοκοπημένης ενεργειακής πολιτικής των τελευταίων 20 ετών: χρησιμοποιώντας σαν πρόσχημα τις ΑΠΕ φρόντισε να ενισχύσει υπέρμετρα το εισαγόμενο φυσικό αέριο, απαξιώνοντας συστηματικά τον εγχώριο λιγνίτη. 

Ο λογαριασμός της χρεοκοπίας συνεχίζεται …

Παραπομπές:
[1] - https://energypress.gr/news/etsi-anoixe-o-dromos-gia-tin-ptolemaida-5-prin-apo-8-hronia
[2] http://www.admie.gr/fileadmin/groups/EDAS_DSS/Meleti_eparkeias_final.pdf (σελ. 50)
[3] - https://ec.europa.eu/energy/sites/ener/files/documents/greece_draftnecp.pdf (Διάγραμμα 3, σελ. 32)
[4] - https://www.handelsblatt.com/unternehmen/energie/energiewende-blackout-gefahr-im-deutschen-netz-wurde-der-strom-knapp/24515468.html
Α

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 9:55 am


Κέλλη Φλώρινας : Το μπουρίνι ξερίζωσε ενα απο τα πλατάνια της πλατείας


Ένα από τα 2 πλατάνια της πλατείας του χωρίου Κέλλη ξερίζωσε το μπουρίνι που συνοδεύτηκε από χαλάζι λίγο μετά τις 8 το απόγευμα.

Το ευτύχημα ήταν όπως περιγράφει ο πρόεδρος του χωριού Αθανάσιος Τάσκας ότι δεν προκάλεσε κάποιο ατύχημα αφού πριν 15 λεπτά παίζανε στο σημείο εκείνο 50 παιδάκια του χωρίου

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 9:02 pm


Ισχυρή χαλαζόπτωση λίγο μετά τις 8 το απόγευμα στην Φλώρινα


Ισχυρή χαλαζόπτωση έπληξε την πόλη της Φλώρινας λίγο μετά τις 20.00 το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουλίου 2019.

Όπως είχε προβλέψει η Μετεωρολογική Υπηρεσία θα υπήρχαν έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το μέγεθος του χαλαζιού ήταν περίπου σαν καρύδι ...και ευτυχώς κράτησε περίπου 1 λεπτό....ενώ συνοδεύτηκε για αρκετή ώρα από έντονη βροχόπτωση με αστραπόβροντα.

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 8:48 pm


InPozar : Λόφοι Φλώρινας (Drone video)


Μια μικρή κοινότητα βορειανατολικά της Φλώρινας,( απέχει 18 χλ. Απ’ αυτήν στον οδικό άξονα Φλώρινας-Θεσσαλονίκης ),με πληθυσμό 470 περίπου κατοίκους και υψόμετρο 720 μέτρων περίπου. Η κοινότητα ορίζεται βόρεια από την κοινότητα Μελίτης, βορειοανατολικά από την κοινότητα Κέλλης, ανατολικά από την κοινότητα Βεύης, νότια από την κοινότητα Σ.Σ. Βεύης και δυτικά από την κοινότητα Νεοχωρακίου.

Το χωριό είναι κτισμένο ανάμεσα σε δύο λόφους και γι’ αυτόν τον λόγο προέκυψε και η ονομασία του «Λόφοι». Η συνολική έκταση που κατέχει η κοινότητα είναι 16.000 περίπου στρέμματα, εκ των οποίων τα 9.500 στρέμματα είναι καλλιεργήσιμα.Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 6:57 pm


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Οι διακοπές του Γιάννη Μπουτάρη στο Νυμφαίο - Πού μετακομίζει από τον Σεπτέμβριο - Ethnos

Οι διακοπές του Γιάννη Μπουτάρη στο Νυμφαίο - Πού μετακομίζει από τον Σεπτέμβριο  Ethnos

Αυθημερόν από τον Νυμφαίο Φλώρινας ήρθε τη Δευτέρα ο Γιάννης Μπουτάρης προκειμένου να παραστεί σε ένα από τα τελευταία δημοτικά συμβούλια της ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 6:41 pm


Φλώρινα: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα - e-ptolemeos.gr

Φλώρινα: Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα  e-ptolemeos.gr

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγο στην είσοδο της πόλης της Φλώρινας στο κόμβο ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες φορτηγάκι ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 5:15 pm


Άγονος και ο 2ος διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη & Φλώρινα - Ecozen

Άγονος και ο 2ος διαγωνισμός για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ σε Μεγαλόπολη & Φλώρινα  Ecozen

Καμία προσφορά δεν κατατέθηκε στις 15 Ιουλίου 2019, ημέρα λήξης του διαγωνισμού για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 3:35 pm


ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Τελική ειδοποίηση σε ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων για υποχρεωτικό καθαρισμό αυτών - e-ptolemeos.gr

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Τελική ειδοποίηση σε ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων για υποχρεωτικό καθαρισμό αυτών  e-ptolemeos.gr

Θέμα: Τελική ειδοποίηση σε ιδιοκτήτες οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων για υποχρεωτικό καθαρισμό αυτών, μέχρι την 31η Ιουλίου 2019 – Κυρώσεις σε όσους ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 2:28 pm


Συλλήψεις ατόμων σε περιοχές της Φλώρινας για διάφορα ποινικά αδικήματα - kozanilife.gr

Συλλήψεις ατόμων σε περιοχές της Φλώρινας για διάφορα ποινικά αδικήματα  kozanilife.gr

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας πέντε (5) άτομα, ηλικίας από 27 έως 53 ετών, για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών, ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 2:28 pm


Νότα δροσιάς στο καλοκαίρι οι εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας - Ημερήσια - Βέροια

Νότα δροσιάς στο καλοκαίρι οι εκδηλώσεις της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας  Ημερήσια - Βέροια

Η παρουσίαση σήμερα (σ.σ. χθες) των δράσεών μας θα δροσίσει ψυχικά τους δημότες μας, καθώς θα δώσουν μία άλλη νότα στο κατακαλόκαιρο», ξεκίνησε να λέει ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 11:12 am


Φλώρινα: Σύλληψη δύο ατόμων για παράτυπη είσοδο στη χώρα - e-ptolemeos.gr

Φλώρινα: Σύλληψη δύο ατόμων για παράτυπη είσοδο στη χώρα  e-ptolemeos.gr

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας πέντε (5) άτομα, ηλικίας από 27 έως 53 ετών, για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών, ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 10:06 am


Ο ένας αδελφός ΚΚΕ ο άλλος Χρυσή Αυγή… - To10.gr

Ο ένας αδελφός ΚΚΕ ο άλλος Χρυσή Αυγή…  To10.gr

Ο Κώστας Καίσαρης πήγε στις Πρέσπες και γράφει τις εντυπώσεις του. Το φυσικό περιβάλλον τις μνήμες του εμφυλίου και τη ποιότητα των ανθρώπων.

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 9:00 am


Συλλήψεις ατόμων σε Καστοριά και Φλώρινα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και αποφάσεις Δικαστηρίων - kozanilife.gr

Συλλήψεις ατόμων σε Καστοριά και Φλώρινα για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και αποφάσεις Δικαστηρίων  kozanilife.gr

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καστοριάς και Φλώρινας, τρία (3) άτομα, ηλικίας 20, 44 και 48 ετών, για παράβαση της ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 July 2019 | 4:57 am


Η βροχή χάλασε την συναυλία με τα Χάλκινα της Φλώρινας στο Ξηρολίβαδο - Πότε θα επαναληφθεί η εκδήλωση (φωτογραφίες, βίντεο) - Πληροφοριοδότης

Η βροχή χάλασε την συναυλία με τα Χάλκινα της Φλώρινας στο Ξηρολίβαδο - Πότε θα επαναληφθεί η εκδήλωση (φωτογραφίες, βίντεο)  Πληροφοριοδότης

Μια μπόρα δέκα λεπτών ήταν αρκετή για να διώξει τον κόσμο και να χαλάσει την συναυλία με τα Χάλκινα της Φλώρινας, με το συγκρότημα των αδελφών Βαλκάνη, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2019 | 10:47 pm


Σύλληψη αλλοδαπού, διωκόμενου με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Ιταλικών Αρχών, στην Φλώρινα για διακίνηση ναρκωτικών - e-ptolemeos.gr

Σύλληψη αλλοδαπού, διωκόμενου με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης Ιταλικών Αρχών, στην Φλώρινα για διακίνηση ναρκωτικών  e-ptolemeos.gr

Χθες (12-07-2019) και απογευματινές ώρες στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2019 | 12:20 pm


Πρώτη αυτοψία από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στη φασολοκαλλιέργεια των Πρεσπών - Kozani.tv το κλικ της ενημέρωσης

Πρώτη αυτοψία από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στη φασολοκαλλιέργεια των Πρεσπών  Kozani.tv το κλικ της ενημέρωσης

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον επόπτη Δυτικής Μακεδονίας Θωμά Μπίτση, επισκέφθηκε την λεκάνη της Πρέσπας στη Φλώρινα. σε μια πρώτη αξιολόγηση ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2019 | 10:45 am


Αρμαγεδδών: 378.500 στρέμματα καταστράφηκαν στη Μακεδονία από τη θεομηνία - SKAI

Αρμαγεδδών: 378.500 στρέμματα καταστράφηκαν στη Μακεδονία από τη θεομηνία  SKAI

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, το μεσημέρι της Παρασκευής πληγείσες περιοχές υπάρχουν στις περιφερειακές ενότητες Έβρου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 July 2019 | 8:40 am


Φλώρινα: Πρώτη αυτοψία από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στη φασολοκαλλιέργεια των Πρεσπών - Euro2day

Φλώρινα: Πρώτη αυτοψία από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στη φασολοκαλλιέργεια των Πρεσπών  Euro2day

Οι αγρότες κάνουν λόγω για ακραίο καιρικό φαινόμενο και ζήτησαν από τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ να «τρέξουν» τους ελέγχους, ώστε να λάβουν σε σύντομο.

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 11:09 pm


Εξιχνίαση απάτης στην Πτολεμαΐδα και συλλήψεις ατόμων σε περιοχές της Φλώρινας για άλλα ποινικά αδικήματα - EordaiaLive

Εξιχνίαση απάτης στην Πτολεμαΐδα και συλλήψεις ατόμων σε περιοχές της Φλώρινας για άλλα ποινικά αδικήματα  EordaiaLive

Εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας απάτη που διαπράχθηκε στην Πτολεμαΐδα και για άλλες ποινικές υποθέσεις συνελήφθησαν ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 1:55 pm


Δήμος Φλώρινας: Αιτήσεις για παραχώηση γηπέδων, αιθουσών και χώρων στο ΔΑΚ Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

Δήμος Φλώρινας: Αιτήσεις για παραχώηση γηπέδων, αιθουσών και χώρων στο ΔΑΚ Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

Από το Ν.Π.Δ.Δ Κ.Π.Α.Π.Α Δήμου Φλώρινας ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 15/7/2019 έως και την Τρίτη 23/7/2019 θα γίνονται δεκτές αιτήσεις συλλόγων και.

Δημοσιεύθηκε στις 12 July 2019 | 1:15 pm


Φλώρινα: Bίντεο με θυελλώδεις ανέμους άνω των 100 χιλιομέτρων - Sinidisi.gr

Φλώρινα: Bίντεο με θυελλώδεις ανέμους άνω των 100 χιλιομέτρων  Sinidisi.gr

Ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό βίντεο που καταγράφει την ένταση των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή της Φλώρινας κατά τη διάρκεια της χθεσινής κακοκαιρίας.

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 11:59 am


Βίντεο και φωτογραφίες από την κακοκαιρία που έπληξε τη Φλώρινα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Βίντεο και φωτογραφίες από την κακοκαιρία που έπληξε τη Φλώρινα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η δυνατή χαλαζόπτωση και οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές στην αγροτική καλλιέργεια της πόλης, ενώ έπεσαν και δέντρα.

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 11:34 am


Πτώση δέντρων στη σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινας - Θεσσαλονίκης - Αναστολή των δρομολογίων - www.enikos.gr

Πτώση δέντρων στη σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινας - Θεσσαλονίκης - Αναστολή των δρομολογίων  www.enikos.gr

Εντολή για αναστολή των δρομολογίων έδωσε ο διαχειριστής της υποδομής του ΟΣΕ, καθώς λόγω της κακοκαιρίας υπάρχουν πτώσεις δέντρων στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 11:23 am


Ανεμοι άνω των 100 χιλιομέτρων στην Φλώρινα! (VIDEO) - enwsi.gr/

Ανεμοι άνω των 100 χιλιομέτρων στην Φλώρινα! (VIDEO)  enwsi.gr/

Ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό βίντεο που καταγράφει την ένταση των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή της Φλώρινας κατά τη διάρκεια της χθεσινής κακοκαιρίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 11:20 am


Μεγάλες ζημιές στη Φλώρινα από την κακοκαιρία | ενότητες, κοινωνία - Real.gr

Μεγάλες ζημιές στη Φλώρινα από την κακοκαιρία | ενότητες, κοινωνία  Real.gr

Μεγάλες ζημιές στη Φλώρινα από την κακοκαιρία - Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί από το κύμα κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα.11/7/2019 ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 11:16 am


Μεγάλες ζημιές στη Φλώρινα από την κακοκαιρία - ΦΩΤΟ αναγνώστη - www.enikos.gr

Μεγάλες ζημιές στη Φλώρινα από την κακοκαιρία - ΦΩΤΟ αναγνώστη  www.enikos.gr

Μεγάλες είναι οι ζημιές που έχουν προκληθεί από το κύμα κακοκαιρίας στη Βόρεια Ελλάδα. Στη Βεγορά Φλώρινας τα προβλήματα είναι μεγάλα, καθώς έχουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 11:12 am


Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019» δήμου Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2019» δήμου Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

Ο Δήμος Φλώρινας, προκειμένου να διοργανώσει το «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2019» την περίοδο 5 – 25 Αυγούστου 2019, απευθύνει πρόσκληση στους ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 10:43 am


Φλώρινα: Συνελήφθη 41χρονη – Στην κατοχή της 25 δισκία χαπιών - e-ptolemeos.gr

Φλώρινα: Συνελήφθη 41χρονη – Στην κατοχή της 25 δισκία χαπιών  e-ptolemeos.gr

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών, πέντε (5) άτομα, ηλικίας από 20 έως 41 ετών, για παραβάσεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 10:43 am


Φλώρινα: Εντυπωσιακό βίντεο με θυελλώδεις ανέμους άνω των 100 χιλιομέτρων - SKAI

Φλώρινα: Εντυπωσιακό βίντεο με θυελλώδεις ανέμους άνω των 100 χιλιομέτρων  SKAI

Ένα ιδιαιτέρως εντυπωσιακό βίντεο που καταγράφει την ένταση των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή της Φλώρινας κατά τη διάρκεια της χθεσινής κακοκαιρίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 10:28 am


Διακοπή δρομολογίων στη σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινας-Θεσσαλονίκης λόγω πτώσης δέντρων - iefimerida

Διακοπή δρομολογίων στη σιδηροδρομική γραμμή Φλώρινας-Θεσσαλονίκης λόγω πτώσης δέντρων  iefimerida

Η σφοδρή κακοκαιρία που χτύπησε τη Βόρεια Ελλάδα έχει ως αποτέλεσμα μεγάλα προβλήματα και στα δρομολόγια των τρένων. | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 July 2019 | 8:14 am


Συλλήψεις ατόμων σε Γρεβενά και Φλώρινα για διάφορα ποινικά αδικήματα - EordaiaLive

Συλλήψεις ατόμων σε Γρεβενά και Φλώρινα για διάφορα ποινικά αδικήματα  EordaiaLive

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Γρεβενών και Φλώρινας, τρία (3) άτομα, ηλικίας 47, 31 και 39 ετών, για παραβάσεις νόμων περί.

Δημοσιεύθηκε στις 10 July 2019 | 12:38 pm


ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «Δώσαμε μια καθαρή μάχη, απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο» - e-ptolemeos.gr

ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «Δώσαμε μια καθαρή μάχη, απέναντι στη χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο»  e-ptolemeos.gr

Οι Εθνικές εκλογές ολοκληρώθηκαν και έδωσαν στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μια ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία, για να γυρίσει σελίδα η Ελλάδα!!

Δημοσιεύθηκε στις 9 July 2019 | 6:33 pm


Κοζάνη και Φλώρινα: Η ανασφάλεια για τη ΔΕΗ «έκαψε» τον ΣΥΡΙΖΑ - Ethnos

Κοζάνη και Φλώρινα: Η ανασφάλεια για τη ΔΕΗ «έκαψε» τον ΣΥΡΙΖΑ  Ethnos

Οι αρνητικές εξελίξεις στη ∆ΕΗ και η προσδοκία µιας αναπτυξιακής πρότασης για την επόµενη µέρα έδωσαν «ρεύµα» καθαρής επικράτησης στη Νέα ∆ηµοκρατία ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 4:03 pm


Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2019: Οι δύο βουλευτές της Φλώρινας - Newsbeast.gr

Αποτελέσματα Εθνικών Εκλογών 2019: Οι δύο βουλευτές της Φλώρινας  Newsbeast.gr

Δύο εκπροσώπους θα έχει η Φλώρινα στο νέο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως αυτό διαμορφώθηκε.

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 4:03 pm


Νικητής η αποχή στο Ν. Φλώρινας, με ποσοστό ρεκόρ - e-ptolemeos.gr

Νικητής η αποχή στο Ν. Φλώρινας, με ποσοστό ρεκόρ  e-ptolemeos.gr

Ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά αποχής στις εθνικές εκλογές της Κυριακής καταγράφηκε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς το συνολικό ποσοστό.

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 2:44 pm


Σάρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στα δίγλωσσα χωριά της Φλώρινας - Έπιασε μέχρι και 61% - Voria

Σάρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ στα δίγλωσσα χωριά της Φλώρινας - Έπιασε μέχρι και 61%  Voria

Η Συμφωνία των Πρεσπών που σύναψε ο Αλ. Τσίπρας με τον Ζ. Ζάεφ έθεσε τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίαρχο σε πολλά χωριά του νομού, όπου ομιλείται η σλαβική διάλεκτος.

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 11:53 am


Η "ΜΠΑΝΤΑ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ" το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 στην πλατεία Ξηρολιβάδου - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας - Ημερήσια - Βέροια

Η "ΜΠΑΝΤΑ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ" το Σάββατο 13 Ιουλίου 2019 στην πλατεία Ξηρολιβάδου - Εφημερίδα Ημερήσια Ημαθίας  Ημερήσια - Βέροια

Η ιστορία των χάλκινων πνευστών στις βαλκανικές χώρες έχει την αφετηρία της στις στρατιωτικές μπάντες του περασμένου αιώνα. Από τα στρατόπεδα, τα πνευστά ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:39 am


Eordaialive.com: Αποτελέσματα Εκλογικών Περιφερειών Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών - EordaiaLive

Eordaialive.com: Αποτελέσματα Εκλογικών Περιφερειών Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών  EordaiaLive

... * Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο. Eordaialive.com: Αποτελέσματα ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 10:12 am


Εκλογές 2019 LIVE: ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ με τη ΜέΡΑ25 - Πόσους... - Newsit

Εκλογές 2019 LIVE: ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ με τη ΜέΡΑ25 - Πόσους...  Newsit

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019 - ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ25. ΠΟΣΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ. Δείτε τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 7:45 am


Εκλογές 2019 LIVE: ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ με την Ελληνική Λύση -... - Newsit

Εκλογές 2019 LIVE: ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ με την Ελληνική Λύση -...  Newsit

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019 - ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ - Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ. ΠΟΣΟΥΣ ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 7:45 am


Εκλογές 2019 LIVE: ΣΕΛΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ - Πόσους... - Newsit

Εκλογές 2019 LIVE: ΣΕΛΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ με τον ΣΥΡΙΖΑ - Πόσους...  Newsit

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019 - ΣΕΛΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΠΟΣΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ. Δείτε τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 7:42 am


Εκλογές 2019 LIVE: ΜΙΣΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ με τη Νέα Δημοκρατία - Πόσους... - Newsit

Εκλογές 2019 LIVE: ΜΙΣΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ με τη Νέα Δημοκρατία - Πόσους...  Newsit

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2019 - ΜΙΣΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΠΟΣΟΥΣ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ. Δείτε τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 7:41 am


Αποτελέσματα εκλογών 2019: Οι έδρες των κομμάτων ανά εκλογική περιφέρεια - CNN Greece

Αποτελέσματα εκλογών 2019: Οι έδρες των κομμάτων ανά εκλογική περιφέρεια  CNN Greece

Εξακομματική θα είναι η επόμενη Βουλή με τη Νέα Δημοκρατία να καταλαμβάνει 158 έδρες , τον ΣΥΡΙΖΑ 86 , το Κίνημα Αλλαγής 22 , το ΚΚΕ 15, την Ελληνική ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 6:30 am


Γ. Αντωνιάδης και Π. Πέρκα προηγούνται στην ΠΕ Φλώρινας – Η σταυροδοσία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - e-ptolemeos.gr

Γ. Αντωνιάδης και Π. Πέρκα προηγούνται στην ΠΕ Φλώρινας – Η σταυροδοσία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ  e-ptolemeos.gr

ΝΔ Ενημέρωση: Ενσωμάτωση: 08-07 00:29 188/192 97,92 % Υποψήφιος Ψήφοι 1 ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Δημητρίου 5.273 2 ΜΠΟΥΤΣΚΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ του ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 July 2019 | 12:49 am


Αποτελέσματα εκλογών - Φλώρινα: Μπροστά η ΝΔ, ποιο είναι το... - Newsit

Αποτελέσματα εκλογών - Φλώρινα: Μπροστά η ΝΔ, ποιο είναι το...  Newsit

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται στη Φλώρινα με ποσοστό 38,77% έναντι 35,67% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2019 | 11:33 pm


Τα εκλογικά αποτελέσματα στο 11% της καταμέτρησης στην Π.Ε. Φλώρινας - kozanilife.gr

Τα εκλογικά αποτελέσματα στο 11% της καταμέτρησης στην Π.Ε. Φλώρινας  kozanilife.gr

Τα αποτελέσματα στο 11% της καταμέτρησης στην Π.Ε. Φλώρινας ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 39,67% 968 ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 34,84% 850 ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2019 | 11:26 pm


Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE: Νομός Φλώρινας - Ποιοι εκλέγονται βουλευτές - Newsbomb

Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE: Νομός Φλώρινας - Ποιοι εκλέγονται βουλευτές  Newsbomb

Αποτελέσματα Εκλογών 2019 LIVE: Νομού Φλωρίνης - Ποιοι εκλέγονται βουλευτές: Τα… ψέματα τελείωσαν. Οι κάλπες έκλεισαν και η διαδικασία των Εθνικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2019 | 10:13 pm


Εκλογές 2019 - Αποτελέσματα στη Φλώρινα: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές - Ethnos

Εκλογές 2019 - Αποτελέσματα στη Φλώρινα: Ποιοι εκλέγονται βουλευτές  Ethnos

Δείτε ποιοι βουλευτές εκλέγονται στην Περιφέρεια Φλώρινας.

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2019 | 10:03 pm


Εκλογές 2019: Βουλευτές Φλώρινας και αποτελέσματα εκλογών - Newsit

Εκλογές 2019: Βουλευτές Φλώρινας και αποτελέσματα εκλογών  Newsit

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ. Δείτε τους υποψήφιους βουλευτές Φλώρινας και τα αποτελέσματα εκλογών. Όλοι οι υποψήφιοι όλων των ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 July 2019 | 4:18 pm


Σάρισες Φλώρινας: Άρωμα Κίνας στην Φλώρινα - Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Σάρισες Φλώρινας: Άρωμα Κίνας στην Φλώρινα  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Είναι γνωστό στον χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και γενικά στον αθλητικό κόσμο ότι η κυρίαρχη χώρα. στο πινγκ πονγκ είναι η Κίνα. Εδώ και δεκαετίες η ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 12:20 pm


Επανεκκίνηση της λειτουργίας του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του Δήμου Φλώρινας - Kozani.tv το κλικ της ενημέρωσης

Επανεκκίνηση της λειτουργίας του Συστήματος Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του Δήμου Φλώρινας  Kozani.tv το κλικ της ενημέρωσης

Σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, ξεκίνησε ξανά η κανονική λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Φλώρινας.

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 10:29 am


«Επίθεση» στο προφίλ του FACEBOOK δέχθηκε η υποψήφια βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Λεμονιά Μπούτσκου - e-ptolemeos.gr

«Επίθεση» στο προφίλ του FACEBOOK δέχθηκε η υποψήφια βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Λεμονιά Μπούτσκου  e-ptolemeos.gr

Αγαπητοί Φίλοι, Το προφιλ μου στο Facebook σήμερα τα ξημερώματα δέχθηκε επίθεση με αποτέλεσμα να κλειδωθεί με άγνωστο το πότε θα επανέλθει. Παρακαλώ ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 10:00 am


Εκλογές 2019: Υποψήφιοι βουλευτές Φλώρινας - Αποτελέσματα... - Newsit

Εκλογές 2019: Υποψήφιοι βουλευτές Φλώρινας - Αποτελέσματα...  Newsit

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 - ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ. Δείτε ποιοι είναι υποψήφιοι βουλευτές όλων των κομμάτων ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 10:00 am


Ολοκληρώνεται η περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου - e-ptolemeos.gr

Ολοκληρώνεται η περιοδεία του υποψήφιου βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου  e-ptolemeos.gr

Συνεχίζεται με επιτυχία ο δίαυλος επικοινωνίας του κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, υποψηφίου Βουλευτή με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ», με τους πολίτες όλης της Π.Ε.

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 10:00 am


Τις τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου Περάσματος επισκέφτηκε ο υποψ. Βουλευτής Φλώρινας με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ», Γιάννης Βοσκόπουλος - e-ptolemeos.gr

Τις τοπικές κοινότητες του πρώην Δήμου Περάσματος επισκέφτηκε ο υποψ. Βουλευτής Φλώρινας με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ», Γιάννης Βοσκόπουλος  e-ptolemeos.gr

Τοπικές Κοινότητες του πρώην Δήμου Περάσματος περιελάμβανε το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, υποψηφίου Βουλευτή Φλώρινας ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 10:00 am


Εκλογές 2019: ΜΠΟΥΤΣΚΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ Υπ. βουλευτής Φλώρινας με τη... - Newsit

Εκλογές 2019: ΜΠΟΥΤΣΚΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ Υπ. βουλευτής Φλώρινας με τη...  Newsit

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 - ΜΠΟΥΤΣΚΟΥ ΛΕΜΟΝΙΑ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 10:00 am


Εκλογές 2019: ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΘΕΟΚΛΗΣ Υπ. βουλευτής Φλώρινας με... - Newsit

Εκλογές 2019: ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΘΕΟΚΛΗΣ Υπ. βουλευτής Φλώρινας με...  Newsit

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 - ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ ΘΕΟΚΛΗΣ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ! Θ. ΤΖΗΜΕΡΟΣ. Αποτελέσματα ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 2:56 am


Εκλογές 2019: ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ Υπ. βουλευτής Φλώρινας με... - Newsit

Εκλογές 2019: ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ Υπ. βουλευτής Φλώρινας με...  Newsit

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 - ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Αποτελέσματα ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 2:35 am


Εκλογές 2019: ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ Υπ. βουλευτής Φλώρινας με... - Newsit

Εκλογές 2019: ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ Υπ. βουλευτής Φλώρινας με...  Newsit

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 - ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ. Αποτελέσματα βουλευτικών ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 2:12 am


Εκλογές 2019: ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Υπ. βουλευτής Φλώρινας με... - Newsit

Εκλογές 2019: ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Υπ. βουλευτής Φλώρινας με...  Newsit

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 - ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 2015 και ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 1:45 am


Εκλογές 2019: ΚΕΒΡΕΚΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Υπ. βουλευτής Φλώρινας... - Newsit

Εκλογές 2019: ΚΕΒΡΕΚΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Υπ. βουλευτής Φλώρινας...  Newsit

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 - ΚΕΒΡΕΚΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 2015 και ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 1:45 am


Εκλογές 2019: ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Υπ. βουλευτής Φλώρινας με το... - Newsit

Εκλογές 2019: ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Υπ. βουλευτής Φλώρινας με το...  Newsit

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 - ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ. Αποτελέσματα βουλευτικών εκλογών 2015 και ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 July 2019 | 1:16 am


Νέα διάκριση για το Παιδικό Τμήμα του Εικαστικού Τμήματος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

Νέα διάκριση για το Παιδικό Τμήμα του Εικαστικού Τμήματος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

To Παιδικό Τμήμα του Εικαστικού Τμήματος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας το συγχαίρει τους μαθητές Ελισάβετ Δούμτση, Φλώρα Κουτσιπέτρου και Ερμιόνη.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 11:47 am


Το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας συγχαίρει τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο - romfea.gr

Το Λύκειο Ελληνίδων Φλώρινας συγχαίρει τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο  romfea.gr

«Είναι δώρο Θεού η παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Θεοδώρου Β΄ στο θρόνο του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής! Η ενεργητικότητά ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 11:39 am


Φλώρινα: Κατασχέθηκαν 12 κροτίδες και 60 πακέτα τσιγάρων από 22χρονο - e-ptolemeos.gr

Φλώρινα: Κατασχέθηκαν 12 κροτίδες και 60 πακέτα τσιγάρων από 22χρονο  e-ptolemeos.gr

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας τρία (3) άτομα, ηλικίας 22, 27 και 36 ετών, για παραβάσεις των νόμων περί ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Θεοπίστη (Πέτυ) Πέρκα, υποψ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε Φλώρινας – Αγάπη μου καρέκλα ! - e-ptolemeos.gr

Θεοπίστη (Πέτυ) Πέρκα, υποψ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε Φλώρινας – Αγάπη μου καρέκλα !  e-ptolemeos.gr

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Φλώρινα λένε, πως είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Πέτυ.

Δημοσιεύθηκε στις 4 July 2019 | 10:00 am


Συνεχίζονται οι περιοδείες του υποψήφιου βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου - e-ptolemeos.gr

Συνεχίζονται οι περιοδείες του υποψήφιου βουλευτή Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλου  e-ptolemeos.gr

Τις Τοπικές Κοινότητες Ατραπού, Τριανταφυλλιάς, Πολυποτάμου, Τροπαιούχου, Σκοπιάς, Παλαίστρας και Μελίτης επισκέφθηκε τη Δευτέρα, 01 Ιουλίου 2019, ο κ.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2019 | 10:00 am


Ξεκίνησε η σχολή προπονητών UEFA C από την Ε.Π.Σ. Φλώρινας - Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Ξεκίνησε η σχολή προπονητών UEFA C από την Ε.Π.Σ. Φλώρινας  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Την Δευτέρα 1 Ιουλίου ξεκίνησαν τα μαθήματα της σχολής προπονητών UEFA C υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Φλώρινας και της ΕΠΟ. Στη σχολή συμμετέχουν 22 ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Εκπαίδευση επαγγελματιών πρώτης γραμμής στην αναγνώριση θυμάτων εμπορίας ανθρώπων - e-ptolemeos.gr

Φλώρινα: Εκπαίδευση επαγγελματιών πρώτης γραμμής στην αναγνώριση θυμάτων εμπορίας ανθρώπων  e-ptolemeos.gr

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Φλώρινας, στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την εμπορία ανθρώπων, διοργάνωσε εκπαίδευση επαγγελματιών ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2019 | 10:00 am


Συνεχίζονται οι επισκέψεις του Γιάννη Βοσκόπουλου στις τοπικές κοινότητες της Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

Συνεχίζονται οι επισκέψεις του Γιάννη Βοσκόπουλου στις τοπικές κοινότητες της Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

Από την Τοπική Κοινότητα Λεχόβου ξεκίνησαν οι επισκέψεις του κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, υποψηφίου Βουλευτή με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ», την Κυριακή 30 ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2019 | 10:00 am


Σύλληψη 32χρονου στη Φλώρινα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις - e-ptolemeos.gr

Σύλληψη 32χρονου στη Φλώρινα σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις  e-ptolemeos.gr

Συνελήφθη την 29-06-2019 τις μεσημβρινές ώρες στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, 32χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2019 | 10:00 am


Ενάντια στο ψέμα- Εκλογική Επιτροπή της ΝΟΔΕ Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

Ενάντια στο ψέμα- Εκλογική Επιτροπή της ΝΟΔΕ Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

Το τελευταίο διάστημα έχουμε όλοι μας γίνει δέκτες της απόπειρας αισχρής παραπληροφόρησης του εκλογικού σώματος, σχετικά με το ζήτημα της κατανομής ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2019 | 10:00 am


Σε κοινότητες της Φλώρινας ο υποψ. Βουλευτής με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ», Γιάννης Βοσκόπουλος σήμερα Κυριακή - e-ptolemeos.gr

Σε κοινότητες της Φλώρινας ο υποψ. Βουλευτής με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ», Γιάννης Βοσκόπουλος σήμερα Κυριακή  e-ptolemeos.gr

Ο Υποψήφιος Βουλευτής της Π.Ε. Φλώρινας με την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ», κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, θα πραγματοποιήσει την Κυριακή, 30 Ιουνίου 2019, ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 June 2019 | 10:00 am


Συγκέντρωσε 100 αθλητές το 5ο διεθνές φεστιβάλ της Φλώρινας - novasports.gr

Συγκέντρωσε 100 αθλητές το 5ο διεθνές φεστιβάλ της Φλώρινας  novasports.gr

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Κυριακή το 5ο διεθνές φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης της Φλώρινας....

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2019 | 10:00 am


Σάρισες Φλώρινας: Στην προετοιμασία της Εθνικής η Φωτιάδου - Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Σάρισες Φλώρινας: Στην προετοιμασία της Εθνικής η Φωτιάδου  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Στην Αθήνα βρίσκεται η Χρυσή Φωτιάδου για να πάρει μέρος στην προετοιμασία της εθνικής μας ομάδας για το Πανευρωπαϊκό. Οι εθνικές ομάδες μικρών ηλικιών ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2019 | 10:00 am


Συλλήψεις ατόμων σε περιοχές της Φλώρινας για καταδικαστικές αποφάσεις - e-ptolemeos.gr

Συλλήψεις ατόμων σε περιοχές της Φλώρινας για καταδικαστικές αποφάσεις  e-ptolemeos.gr

Συνελήφθησαν την 25 και 26-06-2019 σε περιοχές της Φλώρινας, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, δύο (2) άτομα, εκ΄ των.

Δημοσιεύθηκε στις 26 June 2019 | 10:00 am


Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το 5ο Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στην Φλώρινα - Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Με μεγάλη επιτυχία έκλεισε το 5ο Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στην Φλώρινα  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Φλώρινας. Το Φεστιβάλ διοργάνωσαν οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Βοσκόπουλος! - e-ptolemeos.gr

Φλώρινα: Διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία ο Γιάννης Βοσκόπουλος!  e-ptolemeos.gr

Με απόφαση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, διεγράφη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας ο απερχόμενος Δήμαρχος ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Νέα ξενοδοχεία σε Σύβοτα και Φλώρινα - Tornos News

Νέα ξενοδοχεία σε Σύβοτα και Φλώρινα  Tornos News

Άδειες χορήγησαν οι αρμόδιες αρχές για νέα ξενοδοχεία στα Σύβοτα και στη Φλώρινα. Η διεύθυνση υπηρεσίας δόμησης του Δήμου Ηγουμενίτσας χορήγησε άδεια ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Θρήνος στη Γεωπονική Σχολή για τον θανάσιμο τραυματισμό δύο συμφοιτητών τους στο τροχαίο με τους ποδηλάτες στην Πτολεμαΐδα - e-ptolemeos.gr

Φλώρινα: Θρήνος στη Γεωπονική Σχολή για τον θανάσιμο τραυματισμό δύο συμφοιτητών τους στο τροχαίο με τους ποδηλάτες στην Πτολεμαΐδα  e-ptolemeos.gr

Σοκαρισμένη είναι η φοιτητική και εκπαιδευτική κοινότητα στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα (πρώην ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 10:00 am


Η ΝΟΔΕ Φλώρινας με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα: «Το τέλος της διακυβέρνησής του πλησιάζει» - e-ptolemeos.gr

Η ΝΟΔΕ Φλώρινας με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα: «Το τέλος της διακυβέρνησής του πλησιάζει»  e-ptolemeos.gr

Παρακολουθήσαμε με μεγάλη προσοχή την ομιλία του κ. Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Φλώρινας. Καμία έκπληξη για το περιεχόμενο των ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 June 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Σύλληψη 48χρονης για παραλαβή και προώθηση παράτυπων μεταναστών - e-ptolemeos.gr

Φλώρινα: Σύλληψη 48χρονης για παραλαβή και προώθηση παράτυπων μεταναστών  e-ptolemeos.gr

Συνελήφθη σήμερα (23-06-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 10:00 am


Τσίπρας από Φλώρινα: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα έγινε φάρος φιλίας και ενότητας των βαλκανικών λαών - Εκλογές | News 24/7 - NEWS 24/7

Τσίπρας από Φλώρινα: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα έγινε φάρος φιλίας και ενότητας των βαλκανικών λαών - Εκλογές | News 24/7  NEWS 24/7

Επίθεση του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της ΝΔ, τον οποίο κατηγόρησε ότι όπως με τη Συμφωνία των Πρεσπών έτσι και τώρα υποκρίνεται και προσπαθεί να ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 June 2019 | 10:00 am


Ανακοίνωση με ερωτηματικά της ΝΟΔΕ Φλώρινας για την πρόσφατη δήλωση του τ. ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά και τον Σάββα Σαπαλίδη - e-ptolemeos.gr

Ανακοίνωση με ερωτηματικά της ΝΟΔΕ Φλώρινας για την πρόσφατη δήλωση του τ. ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά και τον Σάββα Σαπαλίδη  e-ptolemeos.gr

Προ λίγων ημερών, ο τέως Υπουργός Εξωτερικών κ. Κοτζιάς, απευθυνόμενος μέσω twitter στον απερχόμενο πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, αναρωτήθηκε για ποιο λόγο ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2019 | 10:00 am


Έτοιμη η Φλώρινα για το 5ο διεθνές φεστιβάλ επιτραπέζιας αντισφαίρισης - novasports.gr

Έτοιμη η Φλώρινα για το 5ο διεθνές φεστιβάλ επιτραπέζιας αντισφαίρισης  novasports.gr

Η Φλώρινα κρατάει καλά την παράδοση του μοναδικού διεθνούς τουρνουά, που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Το καθιέρωσε, το ανέπτυξε και τώρα ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 10:00 am


Λειτουργία της Εμποροπανήγυρης Αρμενοχωρίου Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

Λειτουργία της Εμποροπανήγυρης Αρμενοχωρίου Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

Η ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΗΣ Τ.Κ. ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟ 19-6-2019 ΕΩΣ ΚΑΙ 23-6-2019 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΟ 174/2018 Α.Δ.Σ. ΟΠΩΣ ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 June 2019 | 10:00 am


Σύσκεψη του Δήμου Φλώρινας για την κατανομή των χώρων προβολής κατά την προεκλογική περίοδο - e-ptolemeos.gr

Σύσκεψη του Δήμου Φλώρινας για την κατανομή των χώρων προβολής κατά την προεκλογική περίοδο  e-ptolemeos.gr

Ο Δήμαρχος Φλώρινας, Καλεί τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων που συμμετέχουν στις Βουλευτικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2019 | 10:00 am


Το Αρμενοχώρι Φλώρινας τίμησε τον Όσιο Ναούμ (ΦΩΤΟ) - romfea.gr

Το Αρμενοχώρι Φλώρινας τίμησε τον Όσιο Ναούμ (ΦΩΤΟ)  romfea.gr

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, επί τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2019 | 10:00 am


Στην κορυφή για 4η συνεχή χρονιά ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας - Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Στην κορυφή για 4η συνεχή χρονιά ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Μετά την επικύρωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας την 1η θέση στη Γενική Βαθμολογία Σωματείων 2019. καταλαμβάνει ο Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2019 | 10:00 am


Βόλτα οικογένειας αρκούδων στη Φλώρινα γίνεται viral! - e-ptolemeos.gr

Βόλτα οικογένειας αρκούδων στη Φλώρινα γίνεται viral!  e-ptolemeos.gr

Η στιγμή που μία μητέρα αρκούδα έχει βγάλει… βόλτα τα παιδάκια της κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Η αρκούδα «βολτάρει» σε δρόμο της Φλώρινας με τα τρία.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2019 | 10:00 am


Βόλτα οικογένειας αρκούδων στη Φλώρινα έγινε viral - CNN Greece

Βόλτα οικογένειας αρκούδων στη Φλώρινα έγινε viral  CNN Greece

Ειδήσεις - Η στιγμή που μία μητέρα αρκούδα έχει βγάλει… βόλτα τα παιδάκια της κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2019 | 10:00 am


Υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος - kozanilife.gr

Υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος  kozanilife.gr

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KOZANILIFE.GR, με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου «Ελληνική Λύση» θα είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές τις 7ης ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2019 | 10:00 am


Στην «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος!-Τον «έκοψαν» από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ - e-ptolemeos.gr

Στην «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος!-Τον «έκοψαν» από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ  e-ptolemeos.gr

Στην «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου φαίνεται πως θα ενταχθεί, ως υποψήφιος βουλευτής ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος, σύμφωνα ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2019 | 10:00 am


ΝΟΔΕ Φλώρινας: «Το ψηφοδέλτιο νίκης της ΝΔ» – «Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών» - e-ptolemeos.gr

ΝΟΔΕ Φλώρινας: «Το ψηφοδέλτιο νίκης της ΝΔ» – «Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από τη χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών»  e-ptolemeos.gr

Το ψηφοδέλτιο νίκης της Νέας Δημοκρατίας στην Π.Ε. Φλώρινας για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές στις 7 Ιουλίου αποτελείται από τους κάτωθι πολιτευτές:

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2019 | 10:00 am


Συλλήψεις 2 αλλοδαπών σε περιοχές της Φλώρινας για καταδικαστικές αποφάσεις - e-ptolemeos.gr

Συλλήψεις 2 αλλοδαπών σε περιοχές της Φλώρινας για καταδικαστικές αποφάσεις  e-ptolemeos.gr

Συνελήφθησαν σήμερα (19-06-2019) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχές της Φλώρινας, από αστυνομικούς Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 June 2019 | 10:00 am


Το τρολλάρισμα από το Δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη! - kozanilife.gr

Το τρολλάρισμα από το Δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη!  kozanilife.gr

Τρολλάρισμα σε Μητσοτάκη από το Δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο! Ο ίδιος ανήρτησε στο προφίλ του στο fb: «Κύριε πρόεδρε σας ευχαριστώ πολύ που ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Το ειρωνικό σχόλιο του δημάρχου Φλώρινας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη - Veto News

Το ειρωνικό σχόλιο του δημάρχου Φλώρινας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη  Veto News

Μένα ειρωνικό σχόλιο ο επι σειρα ετών δήμαρχος της Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος υποδέχθηκε την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων για την ΠΕ Φλώρινας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Συνελήφθη 23χρονος στη Φλώρινα για κατοχή ναρκωτικών - e-ptolemeos.gr

Συνελήφθη 23χρονος στη Φλώρινα για κατοχή ναρκωτικών  e-ptolemeos.gr

Συνελήφθη χθες (17-06-2019) το βράδυ στη Φλώρινα από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά - kozanilife.gr

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά  kozanilife.gr

Οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σε Καστοριά, Φλώρινα και Γρεβενά: Π.Ε. Καστοριάς Αντωνίου Μαρία - Δημόσιος Υπάλληλος Κανδύλη Αγνή ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για το Νομό Φλώρινας – Εκτός ο Γιάννης Βοσκόπουλος! - e-ptolemeos.gr

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ για το Νομό Φλώρινας – Εκτός ο Γιάννης Βοσκόπουλος!  e-ptolemeos.gr

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές, ανακοινώθηκαν τα ψηφοδέλτια από τη ΝΔ για τη χώρα, χωρίς να λείπουν οι εκπλήξεις σε ό,τι αφορά το Νομό Φλώρινας. Οι.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Εκλογική Περιφέρεια Φλώρινας - eklogika

Το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στην Εκλογική Περιφέρεια Φλώρινας  eklogika

Οι υποψήφιοι βουλευτές που ανακοινώθηκαν από το κόμμα για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Το Κίνημα Αλλαγής ανακοίνωσε το τελικό ψηφοδέλτιό του στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2019 | 10:00 am


Συλλήψεις 2 ατόμων σε περιοχή της Φλώρινας για καταδικαστικές αποφάσεις - Kozani.tv το κλικ της ενημέρωσης

Συλλήψεις 2 ατόμων σε περιοχή της Φλώρινας για καταδικαστικές αποφάσεις  Kozani.tv το κλικ της ενημέρωσης

Συνελήφθησαν χθες (16-06-2019) σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, σε συνεργασία με ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2019 | 10:00 am


ΚΙΝΑΛ: Χαρδαβέλλας, Ασκητής στη δυτική Αθήνα στα τελικά ψηφοδέλτια – Η λίστα για το Νομό Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

ΚΙΝΑΛ: Χαρδαβέλλας, Ασκητής στη δυτική Αθήνα στα τελικά ψηφοδέλτια – Η λίστα για το Νομό Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

Τα τελικά ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ σε 7 Περιφέρειες Τα τελικά ψηφοδέλτια του Κινήματος Αλλαγής, για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, για 7.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας

Φιλικοί ιστότοποι: