Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φλώρινας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Παρελθόν από τον Π.Α.Σ Φλώρινα ο Ηλίας Σολάκης


Παρελθόν πια από την τεχνική ηγεσία του Π.Α.Σ Φλώρινα αποτελεί από σήμερα το απόγευμα ο Ηλίας Σολάκης.
Η ομάδα του Π.Α.Σ Φλώρινα βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή με τα πρώτα ονόματα ήδη να έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας του Π.Α.Σ Φλώρινα:

"Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Φλώρινα ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας του με τον προπονητή του ανδρικού τμήματος ποδοσφαίρου Ηλία Σολάκη.

Ευχαριστούμε τον Ηλία Σολάκη για τη συνεργασία μας και του ευχόμαστε υγεία και καλή επιτυχία στην μετέπειτα επαγγελματική του σταδιοδρομία.¨Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2019 | 12:29 am


Αφιέρωμα: Μ.Α.Σ. ''ΦΙΛΙΠΠΟΣ'' ΝΙΚΗΣ

Ο Μορφωτικός και αθλητικός σύλλογος " ο Φίλιππός ''  ιδρύθηκε το 1959. Η συμβολή του στην ανάπτυξη του αθλητισμού και την πνευματική καλλιέργεια των νέων της εποχής ήταν καθοριστικής σημασίας. Κατά την πλήρη άνθιση του συλλόγου την περίοδο της δεκαετίες του 70-80 λειτουργούσαν τα εξής τμήματα:

-Ποδοσφαιρικό τμήμα. Το καμάρι του χωριού θα λέγαμε τώρα καθώς και μια ομάδα φόβητρο για όλους τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της εποχής. Αμέτρητες ιστορίες σε κάθε συζήτηση για την ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού πριν 30 με 40 χρόνια. Ένταση, πάθος, και απόλυτη αφοσίωση όχι μόνο από τους ποδοσφαιριστές αλλά και από όλο το χωριό που σε κάθε παιχνίδι ήταν εκεί να γεμίσει το τοπικό γήπεδο της Νίκης. Ενώ θεατές ερχόντουσαν και από άλλα σημεία της Φλώρινας εξ αιτίας της φήμης, αυτής της ομάδας. Στην δεκαετία του 90' αναπτύχθηκε και ποδοσφαιρικό τμήμα νέων με μεγάλες διακρίσεις. Το τμήμα νέων ανασυντάχθηκε και το 2003 σε ένα ακόμα δείγμα της προσήλωσης των νέων στο χώρο του αθλητισμού στο χωριό. Από το 2007 και μετά και ενώ αρχίζει ο πληθυσμός του χωριού να μειώνεται με μεγάλους ρυθμούς, ο σύλλογος παυει την λειτουργεία του λόγω κακής διαχείρισης. Εκ τοτε μένει ζωντανός μόνο μέσα από αμέτρητες συζητήσεις όσων έζησαν στιγμές από αυτόν.  Τελευταία προσπάθεια για την ανασύνταξη του συλλόγου έγινε το 2015, μια προσπάθεια χωρίς καμία οργάνωση, θέληση και συμμετοχή που έμοιαζε καταδικασμένη εξ αρχής. 

- Πέρα από το ποδοσφαιρικό τμήμα στην Νίκη αναπτύχθηκε ομάδα πετοσφαίρισης από τους νέους κυρίως μαθητες του χωριου. 

- Ομάδα κλασσικού αθλητισμού.

- Παιδικό χορευτικό τμήμα ηλικιών από 8  - 15

Λαογραφικό τμήμα:   Με πλούσια και αξιόλογη λαογραφική συλλογή που περιλάμβανε σειρά ξύλινων εργαλείων, εργαλείων υφάνσεως,  είδη οικιακής χρήσεως, διάφορα πήλινα σκέυη και πολλές τοπικές στολές. Με οικονομική ενίσχυση του Ε.Ο.Τ. και της Νομαρχίας Φλώρινας διαμορφώθηκε αίθουσα εντός του προάυλιου του σχολείου, στην οποία στεγαζόταν μόνιμα έκθεση λαογραφικού υλικού.   

- Βιβλιοθήκη

-Μηνιαία εφημερίδα: Με τίτλο Ακριτικοί παλμοί με σκοπό την ενημέρωση των ξενιτεμένων Νικιωτών. Επίσης στελνόταν και σε συνδρομητές του εσωτερικού. Κατά τις πρώτες στιγμές της εκδιδόταν σε 500 φύλλα.

πηγή : niki-florinas.blogspot.com

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 6:41 pm


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ : Συμφωνία των Πρεσπών: Ποιος θα τολμήσει να την υπογράψει στην Ελλάδα;

πηγή : fwniellinon.blogspot.com via newsbomb.grΣυμφωνία των Πρεσπών: Γιατί ο Ιβάνοφ δεν την υπογράφει;

Πώς και για ποιο λόγο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε τα έγγραφα της ρηματικής διακοίνωσης όπου γίνεται λόγος ξεκάθαρα για «Δημοκρατία της Μακεδονίας»; 


Πώς είναι δυνατόν ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας να υπογράψει μια διακρατική συμφωνία που από την άλλη μεριά δεν υπάρχει υπογραφή του ομολόγου του, αλλά του προέδρου της Σκοπιανής Βουλής - Εωλη είναι η εισαγωγή της συμφωνίας των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή προς κύρωση, λόγω του ότι, τα Σκόπια δεν ολοκλήρωσαν τις εσωτερικές νομικές διαδικασίες που προβλέπονται στην συμφωνία - 

Δείτε το βίντεο και τις εξηγήσεις που δίνει η διακεκριμένη δικηγόρος Αριάδνη Νούκα
Το αποκάλυψε εγκαίρως το Newsbomb.gr


Η εμπλοκή με την περίφημη συμφωνία των Πρεσπών είναι δεδομένη.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος Ιβάνοφ αρνήθηκε να υπογράψει τα διαταγματα νόμου που επικύρωσαν αφενός την συμφωνία και αφετέρου τις συνταγματικές τροποποιήσεις.

Το γεγονός αυτό, προκύπτει και από την ρηματική διακοίνωση που εστειλε το γειτονικό κράτος στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά συνέπεια εγείρονται σοβαρότατα ερωτηματικά, εάν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα δεχτεί να συμπράξει σε μία συμφωνία που ο άνωτατος πολιτειακός παράγοντας του κράτους των Σκοπίων και ομόλογος του αρνείται να συμπράξει.

Επιπρόσθετα, εξαιρετικής σημασίας θέματα εγείρονται με την αναφορά στις συνταγματικές τροποποιήσεις, της ύπαρξης «μακεδονικού λαού» και «μακεδονικής» γλώσσας καθώς και με την άρνηση αλλαγής του όρου «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» στο άρθρο 36 του Συντάγματος των Σκοπίων.

Εντύπωση, τέλος, προκάλεσε το γεγονός, ότι το Υπουργείο Εξωτερικών δέχτηκε να παραλάβει την ρηματική διακοίνωση, στην οποία το κράτος των Σκοπίων, αναφέρεται, ως «Δημοκρατία της Μακεδονίας» και όχι ως «FYROM».

Η διακεκριμένη δικηγόρος κ. Αριάδνη Νούκα έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στον διευθυντή του Newsbomb.gr κ. Κώστα Τσιτούνα υποστηρίζοντας πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι νεκρή.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 6:25 pm


Ανακοίνωση κάλεσμα της Π.Ο.Π.Σ.Μ ως διοργανώτριας του συλλαλητηρίου της Αθήνας.


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανα τω κόσμω, σε συνεργασία με πολυάριθμους φορείς και τη συμμετοχή πολυπληθούς ομάδας ατόμων που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή, διοργανώνουν συλλαλητήριο την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 14:00 στο Σύνταγμα. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή και παρόλο που ο χρόνος προετοιμασίας του ήταν μόλις 7 ημέρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί ίσως η ογκωδέστερη συγκέντρωση που έγινε ποτέ.

Οι Έλληνες θα συμμετέχουμε μαζικά ώστε να διατρανωθεί με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ τρόπο η αντίθεσή μας στην παράδοση του ονόματός μας στους παραχαράκτες της Ιστορίας της Μακεδονίας. Οι Έλληνες θα δώσουμε με ΕΙΡΗΝΙΚΟ τρόπο την απάντηση σε όσους διατυμπανίζουν ότι έχουν πειστεί για τα δήθεν πλεονεκτήματα της «συμφωνίας». Οι Έλληνες θα ακυρώσουμε με τον ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ και την ΦΩΝΗ μας τη «συμφωνία» που είναι εθνικά επιζήμια για την Πατρίδα μας και που οδηγεί στον διαμελισμό της.

Οι βουλευτές είναι βέβαιο ότι θα σεβαστούν την βούληση του Ελληνικού λαού, η λαϊκή κυριαρχία θα πρυτανεύσει και θα υποχωρήσουν τα ξένα εθνικά συμφέροντα και οι πιέσεις που ασκήθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο σε αυτούς. Οι βουλευτές οφείλουν να σκεφτούν και να πράξουν δημοκρατικά και να συντονιστούν με την λαϊκή βούληση που θα διατρανωθεί στο συλλαλητήριο από τους γηγενείς Μακεδόνες και σύσσωμο τον Ελληνικό λαό.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διαφυλάξει την Συνταγματική Τάξη με Πίστη και Αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία. Η «συμφωνία» αυτή δεν είναι νόμιμα κυρωμένη στο κράτος των Σκοπίων διότι ο Πρόεδρος Ιβάνωφ αρνήθηκε να την υπογράψει, ενώ ταυτόχρονα η επίσημη αλληλογραφία από το κράτος των Σκοπίων γίνεται ως Δημοκρατία της «Μακεδονίας». Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας οφείλει να υπερασπιστεί το ΟΝΟΜΑ και τα ΕΔΑΦΗ της Μακεδονίας παραιτούμενος.

Στο συλλαλητήριο της 20ης Ιανουαρίου 2019 ξεκαθαρίζουμε ότι ο Ελληνικός λαός ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ το όνομα της Μακεδονίας διότι τα ΟΝΟΜΑ σημαίνει ΕΔΑΦΟΣ.

Για το ΔΣ
Γεώργιος Ευθ. Τάτσιος
Πρόεδρος ΠΟΠΣΜ


Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 1:29 pm


ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ Δημήτριος ΦΟΥΛΙΔΗΣ (Νίκη Φλώρινας)


ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΟΥΛΙΔΗΣ 

Την Κυριακή 20-1-2019 και ώρα 08:00π.μ. 
τελούμε Ετήσιο μνημόσυνο στον 
Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης 
Νίκης Φλώρινας.

Παρακαλούμε συγγενείς και φίλους 
και όσους τιμούν τη μνήμη του, να προσέλθουν στην επιμνημόσυνη δέηση.
 

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 1:22 pm


Ετήσια κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Γενικού Φροντιστήριου "ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ" 19/1/2019


Το Γενικό Φροντιστήριο "ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ" προσκαλεί για 21η συναπτή χρονιά τους μαθητές του,το ερχόμενο Σάββατο,19/1/2019, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας μας.

Πρόκειται για την πρώτη εκδήλωση του φροντιστηρίου μας μέσα στο 2019,για να γιορτάσουμε τα 21 ΧΡΟΝΙΑ εύρυθμης λειτουργίας και πρωτοπορίας στα εκπαιδευτικά πράγματα της πόλης!!
Θα ακολουθήσουν κι άλλες,εκπαιδευτικού περιεχομένου!!Πάμε παιδιά να περάσουμε και πάλι υπέροχα!

ΥΓ. Θα ακολουθήσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό σε γνωστούς ιστοτόπους της πόλης.Μείνετε συντονισμένοι!!!   


Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 6:08 pm


Συνεδριάζει το Δημοτικό συμβούλιο Φλώρινας την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου


Καλείστε όπως προσέλθετε, σύμφωνα με τα άρθρα 65, 67 του  Ν.  3852/2010 (Φ.Ε.Κ. Α΄/87/7-6-2010) με τις διατάξεις του οποίου τροποποιούνται – αντικαθίστανται και διαφοροποιούνται ορισμένες διατάξεις του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν. 3463/2006, Φ.Ε.Κ. Α΄/114/2006) ο οποίος εξακολουθεί να ισχύει, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) (ΑΔΣ 38/2011), στις 23 Ιανουαρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:00΄ μ.μ., σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1. «Έγκριση της υπ’ αριθ. 01/2019 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Φλώρινας σχετικά με την Τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας»
Εισηγητής κος Ιωάννης Βοσκόπουλος, Δήμαρχος Φλώρινας.

2. «Παραλαβή και έγκριση των παραδοτέων της Β΄ και τελικής φάσης του ενταγμένου έργου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) Δυτικής Μακεδονίας 2012-2016 με τίτλο: ¨Αποτύπωση, σύνταξη μελετών παθητικής και ενεργητικής πυροπροστασίας παιδικών σταθμών και υποστήριξη του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Φλώρινας για την αδειοδότησή τους¨»
Εισηγητής κος Νικόλαος Δούμτσης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.

3. Παραλαβή και έγκριση των παραδοτέων του ενταγμένου έργου στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα (ΕΑΠ) Δυτικής Μακεδονίας 2012-2016 με τίτλο: «Ανάπλαση των παραποτάμιων οδών του ποταμού Σακουλέβα από την οδό Βουκεφάλα μέχρι την Ανώνυμη οδό 27»
Εισηγητής κος Νικόλαος Δούμτσης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 6:01 pm


Κίνδυνος για προδοσία της Ελληνικότατης ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ μας

γράφει ο Κοσμάς Λαμπρινός - Ιεροκήρυξ

Ἔχουμε γράψει κι ἄλλοτε γιὰ τὸ θέμα αὐτό, ἀλλὰ δὲνθὰ πάψουμε νὰ γράφουμε περὶ τῆς ἑλληνικότητος τῆς Μακεδονίας μας ὅσο ὑπάρχουν ἄνθρωποι ποὺ γιὰ μικροσυμφέροντα προδίδουν τὴν ἱστορία τῆς Μακεδονίας μας.

Ἐπειδὴ σὲ λίγες ἡμέρες ἡ ἑλληνικὴ βουλὴ πρόκειται νὰ ἐπικυρώσει τὴν ἐπαίσχυντη συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, ὅπου οἱ πρωθυπουργοὶ Ελλάδος καὶ Σκοπίων προσυπέγραψαν ὅτι τὸ ψευδεπίγραφο κράτος τῶν Σκοπίων θὰ ἔχει πλέον τὸ ὄνομα Μακεδονία. Τὸ ὄνομα ὅμως αὐτὸ ἀνήκει μόνο στὴν Ἑλλάδα μας. Ἄν ρίξουμε μιὰ ματιὰ στὴν ἱστορία τῆς Ἑλλάδος, ἀρχαίας καὶ νέας,θὰ δοῦμε ὅτι ἀκόμα καὶ οἱ ἀρχαῖοι Μακεδόνες ἦταν Ἕλληνες στὴν καταγωγή, ἔγραφαν καὶ μιλοῦσαν ἑλληνικά.

Ἀκόμα κι ἐμεῖς νὰ ἀρνηθοῦμε τὴν ἱστορία μας,καὶ οἱ πέτρες τῆς Μακεδονίας μας θὰ φώναζαν - ἄν εἶχαν, βέβαια, στόμα- ὅτι ἡ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Ὅταν ὅμως ἐμεῖς δίδουμε στοὺς γείτονές μας τὸ ὄνομα «βόρεια Μακεδονία» προδίδουμε ὄχι μόνο τὴν ἱστορία τῶν ἀρχαίων ἑλλήνων Μακεδόνων, ἀλλὰ καὶ τῶν μακεδονομάχων προγόνων μας,προδίδουμε τὴν ἱστορία τὸν Παύλου Πελᾶ, τοῦ Καπετὰν Ἄγρα, καὶ τόσων ἄλλων ἡ ὁποία ἐγράφη στὰ Μακεδονικὰ βουνὰ μὲ τὸ αἷμα τους ποὺ πότισε τὰ χώματα
τῆς ἑλληνικότατης γῆς τῶν Μακεδόνων ἑλλήνων. Γι’αὐτὸ λέμε ὅτι ἡ Μακεδονία μας ἀνήκει παντοτινὰ στὴν Ἑλλάδα μας.

Ὅταν ὅμως δίδουμε στοὺς Σκοπιανοὺς τὸ ὄνομα «Βόρεια Μακεδονία» προδίδουμε τὴν ἱστορία μας καὶ τοὺς τῶν Μακεδονομάχων προγόνων μας. Εὔχομαι πάντως οἱ βουλευτές μας ,ὡς ἕλληνες βουλευτές καὶ ἀπόγονοι τοῦ Ἴωνος Δραγούμη, νὰ μὴν ὑπερψηφίσουν τὴ συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, διότι δὲν ἔχουμε δικαίωμα νὰ δώσουμε στοὺς γείτονές μας ὅ,τι ἀνήκει σὲ μᾶς.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 5:56 pm


Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».


Με τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε την Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019, ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, στο γραφείο του στο Δημαρχείο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Φλώρινας, κ. Νίκος Ευαγγέλου, η Αντιδήμαρχος, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά, καθώς και η Διευθύντρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης, κ. Αφροδίτη Κεσίδου.

Στη συνάντηση ο κ. Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε το προσωπικό του προγράμματος για την πολυετή προσφορά του στους ωφελούμενους συνδημότες μας, αναφέρθηκε στις ενέργειες που πραγματοποιούνται από τον Δήμο Φλώρινας, σχετικά με την πλήρωση μόνιμων θέσεων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Τέλος, ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και καλή επιτυχία.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 4:15 pm


ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ ετών 78 (Τριπόταμος )


ΚΗΔΕΙΑ
Της λατρεμένης μας αδελφής, Θειας. 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΟΥ

Που εκοιμήθει, θα κηδέψουμε 
Σάββατο 19-1-2019 και ώρα 12:00μ.μ.
Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Τριποτάμου Φλώρινας.

Παρακαλούμε συγγενείς και φίλους και όσους 
τιμούν τη μνήμη της, να συνοδέψουν μαζί μας 
την εκφορά της.

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 4:07 pm


ΠΕΝΘΙΜΟ ΑΓΓΕΛΤΗΡΙΟ : Ελένη ΤΣΟΜΠΑΝΗ ετών 77 (Αρμενοχώρι Φλώρινας)


ΚΗΔΕΙΑ

Της λατρεμένης μας μητέρας, γιαγιάς, αδελφής. 

ΕΛΕΝΗ ΤΣΟΜΠΑΝΗ

Που εκοιμήθει, θα κηδέψουμε 
Σάββατο 19-1-2019 και ώρα 14:00μ.μ. 
από το σπίτι μας που βρίσκεται στο 
Αρμενοχώρι Φλώρινας στον
Ιερό Ναό Οσίου Ναού Αρμενοχωρίου.

Παρακαλούμε συγγενείς και φίλους και όσους 
τιμούν τη μνήμη της, να συνοδέψουν μαζί μας 
την εκφορά της.


Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 4:00 pm


Συνάντηση του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Φλώρινας με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη.


-Την 15-01-2019 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης μας, πραγματοποίησε στην Αθήνα συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟ Αριστείδη. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τους Αστυνομικούς της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Από πλευράς της Ένωσής μας τέθηκαν κυρίως το θέμα των συνεχών μετακινήσεων αστυνομικών δυνάμεων στην Κέρκυρα για το Χ.Υ.Τ.Υ. Λευκίμμης, η δυσλειτουργία στην εφαρμογή του σχεδίου ¨ΠΕΡΣΕΑΣ¨ για εμφανή αστυνόμευση στην περιοχή μας και η έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού στις υπηρεσίες της Δ.Α. Φλώρινας.

Ο κ. Αρχηγός από την πλευρά του, επέδειξε θετική διάθεση για την αντιμετώπιση αυτών των ζητημάτων και μας ενημέρωσε πως θα εξετάσει άμεσα τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσεων για την βελτίωση της κατάστασης και την επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ Ιωάννης      ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ Παντελής

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 3:52 pm


Κάλεσμα της Ευξείνου Λεσχης Φλώρινας για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα


Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας υποστηρίζει, συμμετέχει και καλεί στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : Γούναρης Ιωάννης 6973-351243
Τάντση Αλεξία 6951-609456.

ΤΟ Δ.Σ. 
Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 3:36 pm


ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ : Η μεγάλη Δανάη στην Φλώρινα του 1958


Στο φύλλο με αριθμό 2806/18.1.2019 της εβδομαδιαίας εφημερίδας "Φωνή της Φλωρίνης" που κυκλοφόρησε σήμερα Παρασκευή ο εκδότης Σωτήριος Βόσδου φιλοξενεί στην στήλη "Παράθυρο στο Παρελθόν" ένα εξαιρετικό άρθρο του αγαπητού Φλωρινιώτη Αθανασίου Βογιατζή.
Γνωστός για την νοσταλγική του πέννα ο κ.Βογιατζής μας ταξιδεύει στο 1958 ......
Ευχαριστούμε τον κύριο Θανάση για το πολύ όμορφο νοσταλγικό ταξίδι και σας αφήνουμε να διαβάσετε το κείμενο 

Νοσταλγική αναδρομή

γράφει ο Θανάσης Βογιατζής
Αυτόν τον μήνα συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας τραγουδίστριας Δανάης Στρατηγοπούλου (1913-2009), που είχε φύγει στα 96 της χρόνια, της παλιάς δόξας του προπολεμικού και μεταπολεμικού ελαφρού ελληνικού τραγουδιού, το «αηδόνι του Αττίκ» όπως ήταν γνωστή, του οποίου υπήρξε μαθήτρια και νομίζω ότι αξίζει, για όσους αγαπούν το παλιό καλό ελληνικό τραγούδι, να ασχοληθούμε για λίγο με την ζωή, το έργο της, αλλά και για την μοναδική εμφάνισή της στην Φλώρινα του 1958.
Η Δανάη, μουσικός, τραγουδίστρια, στιχουργός, λογοτέχνης, ποιήτρια, δημοσιογράφος, μεταφράστρια και καθηγήτρια της νεοελληνικής λογοτεχνίας και λαογραφίας σε Πανεπιστήμιο της Χιλής, γνωρίζοντας συγχρόνως άπταιστα και τρείς ξένες γλώσσες ( γαλλικά, αγγλικά και ισπανικά) θεωρείται μία από τις πιο μορφωμένες Ελληνίδες καλλιτέχνιδες και η μεγαλύτερη ίσως μορφή του ελληνικού τραγουδιού των τελευταίων 85 περίπου χρόνων. Και το συγγραφικό όμως έργο της Δανάης είναι εξίσου σημαντικό.

Στις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις της μέχρι τα βαθιά της γεράματα, προξενούσε τον θαυμασμό τόσο των συνομιλητών της, όσο και των τηλεθεατών, με την σοφία της, το σπινθηροβόλο πνεύμα της, την τεράστια παιδεία της και την σωστή χρήση της ελληνικής γλώσσας που τόσο καλά κατείχε.

Από την αρχή της καριέρας της το 1933 και μέχρι την 10ετία του 1980, για 50 και πλέον χρόνια, με την τέλεια τεχνική της φωνής της, την ευαισθησία της και την μουσική της κατάρτιση, συνοδεύοντας με την κιθάρα της πολλά από τα τραγούδια που η ίδια είχε γράψει, μας άφησε ανεπανάληπτες ερμηνείες. Θεωρείται επίσης η ιδανική ερμηνεύτρια των τραγουδιών του μεγάλου Αττίκ (1885-1944) και του ισάξιου μαθητή του, Χρήστου Χαιρόπουλου (1909-1992).

Τι να πρωτοθυμηθούμε από τα τραγούδια της, που από τα παιδικά και νεανικά μας ακόμη χρόνια, αλλά και στην ώριμη ηλικία μας, για 60 ολόκληρα χρόνια μέχρι σήμερα μας μαγεύουν με την βελούδινη φωνή της και που εδώ και δεκαετίες έχουμε στην δισκοθήκη μας, όλα σε πρώτες εκτελέσεις: Θα ξανάρθεις (1933) – Απόψε στις επτά (1936) – Πες μου το ναι μια φορά (1939) –Δυό μαύρα μάτια (1938) – Αντόνιο Βάργκας Χερέδια (1939) – Κάθε βραδάκι στις οκτώ (1937) – Ταγκό Νοτούρνο (1936) – Άς ερχόσουν για λίγο (1947) και δεκάδες άλλα, που με τους θαυμάσιους στίχους τους και τις υπέροχες εκτελέσεις της Δανάης, συγκινούν μέχρι και σήμερα ένα μεγάλο μέρος του κοινού.

Η Δανάη θα μείνει όμως στην μνήμη των Ελλήνων, ως μία από τις γλυκύτερες και μελωδικότερες φωνές στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, έχοντας ηχογραφήσει περισσότερα από 300 θαυμάσια τραγούδια. Μαζί με άλλους μεγάλους καλλιτέχνες της εποχής της, όπως η Σοφία Βέμπο, η Κάκια Μένδρη, η Αγγέλα Λυκιαρδοπούλου, η Κούλα Νικολαϊδου, ο Πάνος Βισβάρδης, ο Νίκος Γούναρης, ο Φώτης Πολυμέρης, ο Τώνης Μαρούδας και άλλοι, θα μας συντροφεύουν για πάντα με τις ανεπανάληπτες ερμηνείες τους.
Η μεγάλη Δανάη εμφανίσθηκε στην Φλώρινα για μία και μοναδική βραδιά, τον Ιούλιο του 1958, στο περίφημο εξοχικό κέντρο της εποχής «Ακρόπολις». Στην γνωστή τοπική εφημερίδα «Ελληνική Φωνή» της 2-8-1958, που έχω στο αρχείο μου και που εξέδιδε τότε ο παλιός δημοσιογράφος, γνωστός βιβλιοπώλης της πόλης μας Δημήτριος Τσώγκος (1886-1961), δημοσιεύθηκε πολύ ενδιαφέρουσα και εκτενής συνέντευξή της που παραχώρησε η ίδια σε συνεργάτη της εφημερίδας, την οποία δυστυχώς δεν μπορούμε να αναδημοσιεύσουμε στην ιστορική εφημερίδα της πόλης μας, την φιλόξενη και αγαπητή μας «Φωνή της Φλωρίνης», λόγω έλλειψης χώρου.

Στο ίδιο φύλλο της εφημερίδας και στην στήλη «Ξεφυλλίζοντας την ζωή», διαβάζουμε τα εξής ενδιαφέροντα με την γλώσσα και την ορθογραφία της εποχής: «Χάρι στην διεύθυνση του εξοχικού «Ακρόπολις», η Φλώρινα είχε την ευτυχία να ακούση την αηδονόλαλη Δανάη σε ένα υπέροχο πρόγραμμα. Η Δανάη είναι μία από τις καλύτερες τραγουδίστριες της Ελλάδος. Η φωνή της είναι κρυστάλλινη και έχει πάντα την σφραγίδα του δασκάλου της, του αξέχαστου Αττίκ. Όσοι ήσαν στην «Ακρόπολι» πέρασαν την πιο όμορφη βραδιά τους. Γι΄ αυτό και θερμά συγχαίρουμε την διεύθυνση της «Ακροπόλεως».
Σήμερα, 60 χρόνια μετά, υπάρχουν ακόμη παλιοί Φλωρινιώτες που είχαν ζήσει την θαυμάσια αυτή βραδιά. Συζητώντας παλαιότερα με τον αγαπητό μου μαέστρο, τον αειθαλή και πάντα δραστήριο κ. Μίμη Μούσιο, που για πολλές δεκαετίες και μέχρι σήμερα προσφέρει τα μέγιστα στα μουσικά πράγματα της Φλώρινας και όχι μόνο, μου είχε πει ότι είχε παρευρεθεί στην έξοχη αυτή βραδιά και ότι την Δανάη την είχε συνοδεύσει με το βιολί του σε τραγούδια του ρεπερτορίου της, ο μεγάλος Φλωρινιώτης ζωγράφος μας Κωστάκης Λούστας (1933-2014).

Και ο συμπατριώτης μας, Βιοχημικός, ομότιμος τώρα Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου της Θράκης, που είχε διατελέσει και Αντιπρύτανης σε αυτό, εκλεκτός μου φίλος και συμμαθητής κ. Αλέξανδρος Κορτσάρης, αθεράπευτος νοσταλγός της παλιάς Φλώρινας, με τον οποίο διατηρούμε εδώ και πολλά χρόνια τακτική επικοινωνία, μου έχει πει ότι είχε παρευρεθεί και αυτός με τους γονείς του στην «Ακρόπολη», παιδί τότε δέκα χρονών και ότι διατηρεί πολύ έντονες συγκινησιακές αναμνήσεις από την ανεπανάληπτη αυτή βραδιά με την Δανάη. Ο κ. Κορτσάρης, ο οποίος διακρίνεται για την συγγραφική του δεινότητα τόσο στον επιστημονικό όσο και στον λογοτεχνικό τομέα, έχει εκδώσει και δύο θαυμάσια βιβλία του αφιερωμένα στην παλιά Φλώρινα.

Τελειώνοντας θα πρέπει να γράψουμε, ότι μαθητής της μεγάλης Δανάης υπήρξε κατά την δεκαετία του 1960 ο αξέχαστος φίλος μας Γιώργος Γιαννακόπουλος (1948-1988), μια από τις καλύτερες φωνές που έχει βγάλει η Φλώρινα. Ο Γιώργος μας μιλούσε συχνά με πολύ συγκίνηση για την Δανάη και για την μεγάλη βοήθεια που του είχε προσφέρει στην καριέρα του. Με το αρχοντικό παρουσιαστικό του και την σπάνια σε όγκο και έκταση γλυκύτατη φωνή του λυρικού τενοροβαρύτονου που διέθετε, είχε τραγουδήσει με την συνοδεία της κιθάρας του σε μεγάλα σοβαρά οικογενειακά κέντρα διασκεδάσεως της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Κέρκυρας, της Γερμανίας και αλλού, με ένα ρεπερτόριο από ελληνικές οπερέτες μέχρι μεγάλες διεθνείς ξένες επιτυχίες της εποχής και συχνά και εμείς τον απολαμβάναμε στην παρέα μας σε ταβερνάκια της Φλώρινας. Πιστεύουμε ότι θα μπορούσε ο Γιώργος, με τα φωνητικά του χαρίσματα και μετά από κατάλληλες σπουδές, να είχε διαπρέψει και στον χώρο της όπερας. Δυστυχώς έφυγε νεότατος από την ζωή, μόλις 40 χρόνων, τερματίζοντας τόσο πρόωρα μια καταπληκτική καριέρα.

Τριάντα χρόνια μετά τον θάνατό του, τα λίγα αυτά λόγια ας είναι λίγα λουλούδια στον τάφο του και ένα μνημόσυνο για τον αξέχαστο φίλο μας Γιώργο Γιαννακόπουλο, που θα θυμόμαστε πάντα με πολύ συγκίνηση, όπως με πολύ συγκίνηση θα θυμόμαστε πάντα και την μεγάλη Δανάη.-

Θανάσης Βογιατζής
Φλώρινα 5-1-2019


Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 8:30 am


ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ για όσους συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη μη ψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών»


Ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογός μας θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη μη ψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών», στις 20/01/2019. 
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην αποστολή, μπορούν να απευθύνονται:
Γραμματεία Συλλόγου: 23850-22754
Γούναρης Ιωάννης: 6973-351243

Αναχώρηση από Φλώρινα: 
Κυριακή 20/01/2019 και ώρα 02.00 πμ.
Επιστροφή από Αθήνα:   
Κυριακή 20/01/2019 και ώρα 17.00 μμ.

- ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ -

Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 9:13 pm


O Σύνδεσμος Μοναστηριωτών συμμετέχει στο συλλαλητήριο την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος


Ο Σύνδεσμος Μοναστηριωτών και των Πέριξ εν Φλωρίνη «Η ΕΛΠΙΣ», υποστηρίζει, συμμετέχει και καλεί στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στην Πλατεία Συντάγματος για τη μη ψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος               Ο Γ. Γραμματέας
Σωτήρης Θ. Βόσδου       Μιχάλης Ε. Χάτζιος

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 7:20 pm


ΕΜΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ! Επιστολή – κάλεσμα στο συλλαλητήριο της Αθήνας
γράφει ο Πέτρος Γ. Γώγος 
Μέλος συντονιστικής Φλώρινας 

Παρακολούθησα  με  ιδιαίτερη προσοχή και  προσήλωση το «θέατρο»  των  δύο ημερών που παίχτηκε στη Βουλή των Ελλήνων, με πρόσχημα την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Και ο πιο ανίδεος και άσχετος έχει πλέον καταλάβει ότι στην ουσία, ήταν η κερκόπορτα με την οποία ανοίγει ο δρόμος για την επίσπευση της διαδικασίας εισόδου στην ημερήσια διάταξη, της «Συμφωνίας των Πρεσπών», με σκοπό την επικύρωσή της από το κοινοβούλιο.

Είμαι θυμωμένος, αγανακτισμένος, αηδιασμένος, μα πάνω από όλα νιώθω για άλλη μια φορά προδομένος από ανθρώπους που, ενώ ψηφίστηκαν πριν από τρεισήμισι περίπου χρόνια με σημαία την κάθαρση, την έξοδο από τα μνημόνια, την επαναφορά στην ομαλότητα και την ανάπτυξη, στην ουσία έχουν γίνει το Άρμα του Ξεπουλήματος του Δημόσιου Πλούτου, (ΔΕΗ, Αεροδρόμια, Λιμάνια, Υπερταμείο κ.ά.) μα πάνω από όλα έχουν γίνει το:
Όνειδος Του Ξεπουλήματος ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!

Είναι δε εξίσου λυπηρό το γεγονός ότι  οι συγκριτικές αναφορές μεταξύ υποστηρικτών της «ελεύθερης διακήρυξης ιδεών» του Ρουβίκωνα και των πατριωτών κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών», ανέδειξαν την πραγματική ιδεολογία και τρόπο σκέψης των νοσηρών εγκεφάλων που δημιούργησαν τη συμφωνία-έκτρωμα, ως συνέχεια εκείνης… του 1949, που είχε αποτολμηθεί στο ίδιο χωριό (Ψαράδες Πρεσπών)με απώτερο τότε σκοπό την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!
Αλήθεια τι άλλαξε από τότε; Ποιός μας λέει ότι σήμερα δεν επιχειρείται το ίδιο ακριβώς σχέδιο(όπως το 1949); Επειδή υπάρχουν δήθεν «διαβεβαιώσεις»; Από ποιους; Από αυτούς που διέλυσαν την Γιουγκοσλαβία, την Λιβύη, τον Λίβανο; Από αυτούς που διαλύουν σήμερα την Συρία; Αυτοί ποτέ τους δεν ήταν εγγυητές αλλά καιροσκόποι, τυφλά όργανα των ορέξεων των ανά την οικουμένη πλουτοκρατών («φονιάδες των Λαών» τους έλεγαν οι σημερινοί κυβερνώντες). Κάτι άλλαξε λοιπόν, και δεν είναι τίποτε άλλο από την ισχυρή επιθυμία και βούληση των Συριζαίων (και των συν αυτοίς) να μην αποκοπούν οι «συμφύσεις» που έχουν δημιουργηθεί με τις υπουργικές και βουλευτικές καρέκλες για ακόμα λίγο καιρό. Για ακόμα όσο πάει λοιπόν, και όσα αρπάξει ο … μας! Είναι εξίσου οξύμωρο το γεγονός ότι την στήριξη στην κυβέρνηση την έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο «με πόνο αριστερής «περίκαυστης» ψυχής» καθηγητής Ζουράρις, (αυτός που κάποτε πρότεινε ως ονομασία των Σκοπίων τα π@@@@@ια του) και άλλοι τρείς που κάποτε κυριολεκτικά «έκλαιγαν» με το άκουσμα και μόνο της λέξης Μακεδονία. «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» τελικά, το αρχαίο ρητό δεν μας έχει γίνει μάθημα…Κανένα δώρο δεν μπορεί να εξαργυρώσει ως αντίκρυσμα την αποδόμηση της Ιστορίας Μας! Κανένα χρυσάφι και ασήμι (σε μυριάδες τόνους) σε όποιο καντάρι και εάν μπεί, δεν μπορεί να εξαγοράσει την ΜΑΝΑ Μακεδονία Μας, επειδή στο ειδικό βάρος της έχει προστεθεί και το ΑΙΜΑ των χιλιάδων αγωνιστών που έπεσαν για την Απελευθέρωσή της. Αυτό το Αίμα που όταν κάποτε καταθέτατε στεφάνια γονατίζατε (με υποκρισία, όπως αποδείχτηκε σήμερα), το απαξιώνετε, το φτύνετε με τις υπογραφές σας! Εμείς «όσοι Ζωντανοί» «όσοι Μακεδόνες» «όσοι Έλληνες» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-1-2019 Στις 2 το Μεσημέρι ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! Επειδή ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ! 

 Πέτρος Γ. Γώγος 
 Μέλος συντονιστικής Φλώρινας 
Για την Μακεδονία! 
 Για πάντα Έλλην- Μακεδόνας

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 6:37 pm


Το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας συμμετέχει και υποστηρίζει το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία


Το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Πολιτιστικών και άλλων φορέων της Φλώρινας για το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία 
Το Λύκειο των Ελληνίδων Φλώρινας συμμετέχει και υποστηρίζει τη διοργάνωση και την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα στις 20 Ιανουαρίου. 
Εκφράζοντας τις αρχές της φιλοσοφίας του Λυκείου των Ελληνίδων η θέση του ΔΣ του ΛΕΦ είναι ότι δε δέχεταιτην παραχάραξη της ιστορίας αυτού του τόπου και αισθάνεται την ευθύνη να μην επιτρέψει την αλλοίωση, κάτω από πολιτικές σκοπιμότητες, της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας.
Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής: 
Γούναρης Ιωάννης 6973-351243 
Τάντση Αλεξία 6951-609456

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος
Χριστίνα Γκόλνα

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 4:53 pm


Γνωρίζεις ότι η Συμφωνία των Πρεσπών ...Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 4:03 pm


Πρόσκληση σε Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 30/01/2019


Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 167 και 185 του Νόμου 3852/10, σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την  30η Ιανουαρίου 2019, ημέρα Τετάρτη   και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέματα:

1: 1: Απολογισμός Πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για την Εφαρμογή του Eτήσου Προγράμματος Δράσης, την Οικονομική κατάσταση, τη Διοίκηση της Περιφέρειας και την Ετήσια Έκθεση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης 
Εισηγητές: ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης, η Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης,  κ. Αναστασία Σιόμου και οι Αντιπεριφερειάρχες (Χωρικοί και Θεματικοί).


O Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου 
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 

Φώτιος Κεχαγιάς

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 3:58 pm


Συλλαλητήριο για την Αθήνα - Σύλλογοι και Φορείς της Φλώρινας που συμμετέχουν (συμπληρωματική λίστα)


ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ με την εκχώρηση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ακόμα και ως γεωγραφικού προσδιορισμού του γειτονικού κράτους, καθώς αποτελεί πλήρη εκχώρηση της ιστορίας, του πολιτισμού και της κληρονομιάς μας ως Μακεδόνων, που δεν υπήρξαμε μόνο στην αρχαιότητα αλλά υπάρχουμε συνεχώς, μέχρι και σήμερα, και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να εμφανίζεται με τη δική μας ταυτότητα.Την αποστολή λοιπόν για το συλλαλητήριο της Αθήνας για την Μακεδονία, στις 20/01/2019, στηρίζουν και οι παρακάτω σύλλογοι, φορείς του νομού.
 • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ
 • ΛΕΣΧΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΑΠΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
 • ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 • ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΧΟΒΙΤΩΝ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ ΛΕΧΟΒΟΥ
 • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΟΙ ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΚΡΙΤΕΣ ΚΕΛΛΗΣ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΥ
 • ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΠΟΤΑΜΟΥ
 • ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΥΜΦΑΙΟΥ
Καλούμε επίσης και τους υπόλοιπους συλλόγους και φορείς του νομού να δηλώσουν την συμπαράστασή – συμμετοχή τους στην κίνηση αυτή. Η λίστα θα ενημερώνεται και θα δημοσιοποιείται καθημερινά.

Πληροφορίες – Δηλώσεις συμμετοχής : 
Γούναρης Ιωάννης 6973-351243
Τάντση Αλεξία 6951-609456

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 3:43 pm


ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : Παρασκευή 18 .01. 2019 ώρα έναρξης 10.00 π.μ για τα σχολεία του δήμου


Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 10.00 π. μ., λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 3:38 pm


ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ : Παρασκευή 18.1.2019 μια (1) ώρα μετά θα ξεκινήσουν τα μαθήματα Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης


Με απόφαση του Δημάρχου Πρεσπών, Παναγιώτη Πασχαλίδη, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπων θα ξεκινήσουν τα μαθήματά τους, αύριο Παρασκευή 18.1.2019, μια ώρα αργότερα, λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 3:35 pm


Ανακοίνωση για καθαρισμό – αποχιονισμό των οδών Μεγαρόβου και Τυρνόβου στην πόλη της Φλώρινας.


Προκειμένου ο Δήμος Φλώρινας να προβεί στον καθαρισμό – αποχιονισμό των οδών Μεγαρόβου και Τυρνόβου στην  πόλη της Φλώρινας, παρακαλούνται οι κάτοχοι οχημάτων όπως απομακρύνουν τα οχήματά τους, την Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019, από τις 08:00πμ. έως και τις 16:00μμ. 

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 3:32 pm


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Υποψήφιος για τον Δήμο Φλώρινας ο Στέφανος Μπίρος - e-ptolemeos.gr

Υποψήφιος για τον Δήμο Φλώρινας ο Στέφανος Μπίρος  e-ptolemeos.gr

Την υποψηφιότητα για τον δήμο Φλώρινας ανακοίνωσε ο Στέφανος Μπίρος στα ΜΜΕ του νομού. Ο κ Μπίρος έδωσε το στίγμα των κορυφαίων προτεραιοτήτων ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 10:22 pm


Παμμακεδονική:Το πρόγραμμα της 7ήμερης πορείας από τις Πρέσπες στην Αθήνα - The TOC

Παμμακεδονική:Το πρόγραμμα της 7ήμερης πορείας από τις Πρέσπες στην Αθήνα  The TOC

Το πρόγραμμα με διευκρινίσεις για τη συμμετοχή και την οργάνωση της επταήμερης πορείας από τις Πρέσπες στην Αθήνα, για το Μακεδονικό, έδωσε στη ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 9:18 pm


Παμμακεδονική: Από ποιες πόλεις θα περάσει το κομβόι για τις Πρέσπες - Πρώτο ΘΕΜΑ

Παμμακεδονική: Από ποιες πόλεις θα περάσει το κομβόι για τις Πρέσπες  Πρώτο ΘΕΜΑ

Όλο το πρόγραμμα της 7ήμερης πορείας από τις Πρέσπες στην Αθήνα για το Μακεδονικό.

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 7:50 pm


Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποχιονισμού στη Φλώρινα (video) - ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποχιονισμού στη Φλώρινα (video)  ΕΡΤ

Μπορεί το χιόνι να σταμάτησε να πέφτει, ωστόσο στη Φλώρινα λογω των χαμηλών θερμοκρασιών , όχι μόνο δεν έλιωσε, αλλά πάγωσε, δυσχεραίνοντας ακόμη ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 4:52 pm


Συλλήψεις ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στη Δυτική Μακεδονία - e-ptolemeos.gr

Συλλήψεις ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στη Δυτική Μακεδονία  e-ptolemeos.gr

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις τριών (3) ατόμων, από αστυνομικούς της ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 2:23 pm


Ντάνγκαρα: Το νέο γαστριμαργικό bar της Θεσσαλονίκης - Parallaxi Mag

Ντάνγκαρα: Το νέο γαστριμαργικό bar της Θεσσαλονίκης  Parallaxi Mag

Στην Φλώρινα όταν περνάνε καλά τότε η κατάσταση είναι “ντάνγκαρα” κάτι αντίστοιχο του αστικού μας “καλή φάση”. Γύρω από την λέξη αυτή της μακεδονίτικης ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 9:38 am


Σε 7 περιοχές κλειστοί οδοί λόγω κακοκαιρίας - Πού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες (Λίστα) - Documento

Σε 7 περιοχές κλειστοί οδοί λόγω κακοκαιρίας - Πού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες (Λίστα)  Documento

Μπορεί τ απανωτά κύματα κακοκαιρίας που σάρωσαν τη χώρα να αποτελούν παρελθόν, ωστόσο, σε πολλές περιοχές παραμένουν τα προβλήματα στους δρόμους ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 8:50 am


Η κούκλα της Μακεδονίας που γοητεύει τον επισκέπτη - Newsbeast.gr

Η κούκλα της Μακεδονίας που γοητεύει τον επισκέπτη  Newsbeast.gr

Ένας τόπος αντιθέσεων είναι η Φλώρινα. Από τη μία κατέχει την πρωτιά με το πιο ψυχρό κλίμα στην Ελλάδα και από την άλλη είναι μία πόλη με μία ιδιαίτερη ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 January 2019 | 7:27 am


Ο πρώην νομάρχης Φλώρινας, Γιάννης Στρατάκης, στον Συνδυασμό της ΕΛΠΙΔΑΣ - e-ptolemeos.gr

Ο πρώην νομάρχης Φλώρινας, Γιάννης Στρατάκης, στον Συνδυασμό της ΕΛΠΙΔΑΣ  e-ptolemeos.gr

Καλωσορίζω τον Στρατάκη Γιάννη, πρώην Νομάρχη Φλώρινας, στον συνδυασμό της «ΕΛΠΙΔΑΣ». Εδώ στο Χιονοδρομικό Κέντρο της Βίγλας – Πισοδερίου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 7:14 pm


ΕΛΜΕ Φλώρινας: Ψήφισμα για την επικρατούσα κατάσταση στα ΣΔΕ - AlfaVita

ΕΛΜΕ Φλώρινας: Ψήφισμα για την επικρατούσα κατάσταση στα ΣΔΕ  AlfaVita

Η ΕΛΜΕ Φλώρινας διαμαρτύρεται για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), η καινοτομία των οποίων έγκειται στο ότι ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 12:39 pm


Φλώρινα: Συνάντηση Αστυνομικών Υπαλλήλων με Αρχηγό ΕΛΑΣ - ΕΡΤ

Φλώρινα: Συνάντηση Αστυνομικών Υπαλλήλων με Αρχηγό ΕΛΑΣ  ΕΡΤ

Με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο κ. Ανδρικόπουλο Αριστείδη συναντήθηκε το προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας. Στο πλαίσιο της ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 11:34 am


Φλώρινα: Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι" - ΕΡΤ

Φλώρινα: Συνάντηση με τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι"  ΕΡΤ

Με τους εργαζομένους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στις ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 January 2019 | 9:09 am


Φλώρινα: Δώρο ζωής και ελπίδας 124.000 ευρώ για 5μελή οικογένεια μετά την ολική διαγραφή χρέους και προστασία της πρώτης κατοικίας - kozanilife.gr

Φλώρινα: Δώρο ζωής και ελπίδας 124.000 ευρώ για 5μελή οικογένεια μετά την ολική διαγραφή χρέους και προστασία της πρώτης κατοικίας  kozanilife.gr

Η πενταμελής οικογένεια έγινε θέμα συζήτησης στη Φλώρινα και όχι μόνο Σημαντική απόφαση για ολική διαγραφή χρέους και προστασία της πρώτης κατοικίας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 6:31 pm


Φλώρινα - Πρέσπα: Αργότερα θα ανοίξουν τα σχολεία - ΕΡΤ

Φλώρινα - Πρέσπα: Αργότερα θα ανοίξουν τα σχολεία  ΕΡΤ

Στις 10:00 θα ξεκινήσουν αύριο Παρασκευή 18 Ιανουαρίου τα μαθήματα τους τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 3:13 pm


Δείτε πως θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στο Δήμο Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

Δείτε πως θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στο Δήμο Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα ξεκινήσουν τη ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 1:19 pm


Φλώρινα: Ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Σέλτσας απαντάει στη ΝΟΔΕ για τη selfie στη Βουλή - e-ptolemeos.gr

Φλώρινα: Ο Βουλευτής Κωνσταντίνος Σέλτσας απαντάει στη ΝΟΔΕ για τη selfie στη Βουλή  e-ptolemeos.gr

Για άλλη μια φορά η ΝΟΔΕ Φλώρινας, στηριζόμενη στην επίσημη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, χτυπά κατά τρόπο ανήθικο τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε.

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 1:07 pm


Φλώρινα: Χιλιάδες κλήσεις στην γραμμή στήριξης του "Χαμόγελου" - ΕΡΤ

Φλώρινα: Χιλιάδες κλήσεις στην γραμμή στήριξης του "Χαμόγελου"  ΕΡΤ

Πάνω από 280.000 κλήσεις έχει λάβει μέχρι σήμερα το Χαμόγελο του Παιδιού για διάφορες υποθέσεις από τις οποίες οι 40.000 αφορούν δύσκολα περιστατικά και ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 10:15 am


Φλώρινα: Κάλεσμα 15μελων Λυκείων για συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών - ΕΡΤ

Φλώρινα: Κάλεσμα 15μελων Λυκείων για συμμετοχή στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών  ΕΡΤ

Κάλεσμα προς τους μαθητές της Φλώρινας για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 9:02 am


Εγγραφές νέων μελών στον Ε.Ε.Σ. Φλώρινας - ΕΡΤ

Εγγραφές νέων μελών στον Ε.Ε.Σ. Φλώρινας  ΕΡΤ

Μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου θα μπορούν να εγγραφούν όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σύμφωνα με τα όσα είπαν οι εκπρόσωποι ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 January 2019 | 8:59 am


Απόφαση-σταθμός του Ειρηνοδικείου Φλώρινας: Ολική διαγραφή χρεών μέσω νόμου Κατσέλη - Ελεύθερος Τύπος

Απόφαση-σταθμός του Ειρηνοδικείου Φλώρινας: Ολική διαγραφή χρεών μέσω νόμου Κατσέλη  Ελεύθερος Τύπος

Στο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη, το δικαστήριο όρισε μηδενικές καταβολές τόσο για το χρονικό διάστημα των τριών ετών που ακολουθεί μετά τη δημοσίευση της ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 4:38 pm


Φλώρινα: Προβολή της ταινίας "The Bachelor 3" - ΕΡΤ

Φλώρινα: Προβολή της ταινίας "The Bachelor 3"  ΕΡΤ

Με τη ταινία The Bachelor 3 συνεχίζονται οι προβολές ταινιών από τη Κινηματογραφική Λέσχη της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Η προβολή της ταινίας θα γίνει:

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 3:00 pm


Στις 10:00 αύριο τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας - ΕΡΤ

Στις 10:00 αύριο τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας  ΕΡΤ

Στις 10:00 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας αύριο Πέμπτη 17 Ιανουαρίου ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 11:13 am


Φλώρινα: Απολογισμός Περιφερειακής Αρχής - ΕΡΤ

Φλώρινα: Απολογισμός Περιφερειακής Αρχής  ΕΡΤ

Με εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και όχι μόνο, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος κατά τη διάρκεια της οποίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 11:08 am


Δήμος Φλώρινας: Τι ώρα θα ξεκινήσουν αύριο τα σχολεία - e-ptolemeos.gr

Δήμος Φλώρινας: Τι ώρα θα ξεκινήσουν αύριο τα σχολεία  e-ptolemeos.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας γνωρίζουμε ότι την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 10:49 am


Φλώρινα: Νέα παράταση για την πώληση του ΑΗΣ Μελίτης - ΕΡΤ

Φλώρινα: Νέα παράταση για την πώληση του ΑΗΣ Μελίτης  ΕΡΤ

Παράταση μέχρι τις 8 Φεβρουαρίου δόθηκε από την Κομισιόν, σύμφωνα με το worldenergynews.gr, για τη πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μελίτης Φλώρινας και ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 10:37 am


Φλώρινα: Στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών οι σύλλογοι της περιοχής - ΕΡΤ

Φλώρινα: Στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών οι σύλλογοι της περιοχής  ΕΡΤ

Στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών τη Κυριακή 20 Ιανουαρίου, θα συμμετέχουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι Φλώρινας καλώντας και τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 10:11 am


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κ. Σέλτσας που ποζάρει στο Facebook μέσα στην Ολομέλεια – Δείτε τη φωτογραφία - kozanilife.gr

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κ. Σέλτσας που ποζάρει στο Facebook μέσα στην Ολομέλεια – Δείτε τη φωτογραφία  kozanilife.gr

Μπορεί στη Βουλή να πραγματοποιείται μία σοβαρή συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ωστόσο φαίνεται ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 January 2019 | 12:56 am


Φλώρινα: Βοσκόπουλος VS Αντωνιάδης;; - Ο Επίκαιρος καταγράφει - e-ptolemeos.gr

Φλώρινα: Βοσκόπουλος VS Αντωνιάδης;; - Ο Επίκαιρος καταγράφει  e-ptolemeos.gr

Εγγράφως απάντησε ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος στον Βουλευτή του Νομού Γιάννη Αντωνιάδη, «διορθώνοντας» τον σε θέματα που αφορούν ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 6:24 pm


Κατάρτιση στρατολογικού πίνακα έτους 2003 Δήμου Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

Κατάρτιση στρατολογικού πίνακα έτους 2003 Δήμου Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

Οι γεννημένοι άρρενες του έτους 2003 και όσοι είναι γραμμένοι στο Μητρώο Αρρένων του Δήμου Φλώρινας καθώς επίσης και στις Δημοτικές Ενότητες: Κάτω.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 4:13 pm


Δήμος Φλώρινας: Στις 9:00 το πρωί η λειτουργία των σχολείων αύριο Τετάρτη - e-ptolemeos.gr

Δήμος Φλώρινας: Στις 9:00 το πρωί η λειτουργία των σχολείων αύριο Τετάρτη  e-ptolemeos.gr

Την Τετάρτη 16/01/2019 τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας θα λειτουργήσουν στις 9:00 το πρωί, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 12:57 pm


ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής για την Ελλάδα - ΕΡΤ

ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι επωφελής για την Ελλάδα  ΕΡΤ

“Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της και θα ολοκληρώσει τη τετραετία αφού θα λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή» τόνισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 11:45 am


Φλώρινα: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου - ΕΡΤ

Φλώρινα: Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου  ΕΡΤ

Με 19 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα Τρίτη 15 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φλώρινας. Η συνεδρίαση θα γίνει στις 3:00μ.μ.

Δημοσιεύθηκε στις 15 January 2019 | 9:42 am


Φλώρινα: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Δ. Φαρμακιώτης - ΕΡΤ

Φλώρινα: Υποψήφιος Δήμαρχος ο Δ. Φαρμακιώτης  ΕΡΤ

«Επανεκκίνηση στην Φλώρινα» είναι η επωνυμία του συνδυασμού του υποψηφίου Δημάρχου για τον Δήμο Φλώρινας κ. Δημήτρη Φαρμακιώτη. Την ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 5:09 pm


Τάισαν φόλα αδέσποτο σκυλί εν μέσω ψύχους στο Αμύνταιο Φλώρινας - Τραγικές εικόνες (βίντεο) - marketnews.gr

Τάισαν φόλα αδέσποτο σκυλί εν μέσω ψύχους στο Αμύνταιο Φλώρινας - Τραγικές εικόνες (βίντεο)  marketnews.gr

Ένα ακόμη τραγικό περιστατικό δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων καταγράφηκε σήμερα Δευτέρα 14 Ιανουρίου στο Αμύνταιο Φλώρινας, στο κέντρο της πόλης.

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 2:02 pm


Κλειστά αύριο τα σχολεία στη Φλώρινα - e-ptolemeos.gr

Κλειστά αύριο τα σχολεία στη Φλώρινα  e-ptolemeos.gr

Την Τρίτη 15/01/2019 τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά, σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Γιάννη.

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 1:00 pm


“Εκτακτη οικονομική ενίσχυση στους κατοίκους του Ν. Φλώρινας λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων-Ερώτηση του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη - e-ptolemeos.gr

“Εκτακτη οικονομική ενίσχυση στους κατοίκους του Ν. Φλώρινας λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων-Ερώτηση του βουλευτή Γ. Αντωνιάδη  e-ptolemeos.gr

'Εκτακτη οικονομική ενίσχυση στους κατοίκους του Ν. Φλώρινας λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων ζητά με ερώτηση του ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης.

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2019 | 12:27 pm


Ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Υπεραστικών Φλώρινας για τα δρομολόγια που δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο - e-ptolemeos.gr

Ανακοίνωση των ΚΤΕΛ Υπεραστικών Φλώρινας για τα δρομολόγια που δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο  e-ptolemeos.gr

Η εταιρία μας σας ενημερώνει ότι λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών ΔΕΥΤΕΡΑ 14/1 τα δρομολόγια ΦΛΩΡΙΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (06:30 το πρωί ) και.

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 3:23 pm


Αύριο Δευτέρα τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά - e-ptolemeos.gr

Αύριο Δευτέρα τα σχολεία του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά  e-ptolemeos.gr

Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των δυσμενών.

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 1:37 pm


Φλώρινα: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα -Τι θα γίνει με τους παιδικούς - aftodioikisi.gr

Φλώρινα: Κλειστά τα σχολεία τη Δευτέρα -Τι θα γίνει με τους παιδικούς  aftodioikisi.gr

Με ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Φλώρινας κάνει γνωστό ότι τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του.

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 1:37 pm


Στη Φλώρινα για φαγητό οι Σκοπιανοί - Εφημερίδα Μακεδονία

Στη Φλώρινα για φαγητό οι Σκοπιανοί  Εφημερίδα Μακεδονία

Της Βασιλικής ΣοφιανούΣτη Φλώρινα οι συχνές επισκέψεις πλήθους κατοίκων της στο Μοναστήρι (Μπίτολα), λίγα μόλις χιλιόμετρα μέσα από την απέναντι πλευρά ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 January 2019 | 10:00 am


Ολικός παγετός για ένα δεκαήμερο στην πόλη της Φλώρινας - Voria

Ολικός παγετός για ένα δεκαήμερο στην πόλη της Φλώρινας  Voria

Από τις 3 έως τις 12 Ιανουαρίου τόσο οι ελάχιστες όσο και οι μέγιστες θερμοκρασίες στη Φλώρινα ήταν κάτω από το μηδέν όπως καταγράφηκαν.

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 7:56 pm


Ολικός παγετός για 10η ημέρα στην πόλη της Φλώρινας | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Ολικός παγετός για 10η ημέρα στην πόλη της Φλώρινας | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Ολικό παγετό για 10η συνεχόμενη ημέρα εμφάνισε το Σάββατο η πόλη της Φλώρινας, με τον υδράργυρο να παραμένει καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου υπό του ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 6:51 pm


Αλπικό τοπίο στο Πισοδέρι Φλώρινας - Πανέμορφες εικόνες - e-ptolemeos.gr

Αλπικό τοπίο στο Πισοδέρι Φλώρινας - Πανέμορφες εικόνες  e-ptolemeos.gr

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected] Συντάκτης: e-ptolemeos team. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Υπάλληλοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 January 2019 | 11:57 am


Δήμος Φλώρινας: Έγκριση δραστηριοποίησης αδειούχου πωλητή πλανοδίου εμπορίου - e-ptolemeos.gr

Δήμος Φλώρινας: Έγκριση δραστηριοποίησης αδειούχου πωλητή πλανοδίου εμπορίου  e-ptolemeos.gr

Για τη δραστηριοποίηση του αδειούχου πωλητή απαιτείται προηγούμενη έγκριση της αντίστοιχης Περιφέρειας (παρ. 3 άρθρο 46 Ν.4497/17). Η έγκριση του.

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 2:02 pm


Φλώρινα: Παραμένουν τα χιόνια - Βελτιώθηκε η θερμοκρασία - ΕΡΤ

Φλώρινα: Παραμένουν τα χιόνια - Βελτιώθηκε η θερμοκρασία  ΕΡΤ

Με θερμοκρασίες λίγο κάτω από το μηδέν ξεκίνησε η σημερινή μέρα στη Φλώρινα. Δε λειτουργούν τα σχολεία στους δήμους Φλώρινας, Πρεσπών και Αμυνταίου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 12:13 pm


| Νυμφαίο Φλώρινας: Μια νομικός μας ξεναγεί σε ένα από τα ομορφότερα χωρία της Ευρώπης - MAXMAG

| Νυμφαίο Φλώρινας: Μια νομικός μας ξεναγεί σε ένα από τα ομορφότερα χωρία της Ευρώπης  MAXMAG

Το Νυμφαίο Φλώρινας έχει χαρακτηριστεί ως το ομορφότερο χωρίο της Ελλάδας και της Ευρώπης, ενώ κατά την χειμωνιάτικη περίοδο η φήμη του.

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 10:00 am


Προβλήματα στην πόλη της Φλώρινας από τον χιονιά - ΦΩΤΟ - www.enikos.gr

Προβλήματα στην πόλη της Φλώρινας από τον χιονιά - ΦΩΤΟ  www.enikos.gr

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η συνεχιζόμενη κακοκαιρία μέσα στην πόλη της Φλώρινας. Όπως γράφει η "Ηχώ της Φλώρινας", η μεγάλη καθυστέρηση που ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 January 2019 | 5:40 am


Φλώρινα: Δελτίο Απογραφής για τους στρατεύσιμους που γεννήθηκαν το 2001 - e-ptolemeos.gr

Φλώρινα: Δελτίο Απογραφής για τους στρατεύσιμους που γεννήθηκαν το 2001  e-ptolemeos.gr

Τα ΚΕΠ του Δήμου Φλώρινας σας ενημερώνουν σχετικά, με τους στρατεύσιμους της κλάσης 2022 (γεννημένους το έτος 2001) και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ τους να ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 January 2019 | 10:00 am


Δ. Φλώρινας: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία - aftodioikisi.gr

Δ. Φλώρινας: Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία  aftodioikisi.gr

Γνωστοποιείται ότι την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 2:00 pm


Κλειστά σχολεία στις 10 και 11 Ιανουαρίου στο Δήμο Φλώρινας - ΕΡΤ

Κλειστά σχολεία στις 10 και 11 Ιανουαρίου στο Δήμο Φλώρινας  ΕΡΤ

Κλειστά θα παραμείνου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019 και την Παρασκευή 11 ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 1:54 pm


Κλειστά τα σχολεία έως και την Παρασκευή σε Φλώρινα και Γρεβενά – Δείτε αναλυτικά - kozanilife.gr

Κλειστά τα σχολεία έως και την Παρασκευή σε Φλώρινα και Γρεβενά – Δείτε αναλυτικά  kozanilife.gr

Φλώρινα Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, ανακοινώνεται ότι αύριο Πέμπτη 10 και Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, τα σχολεία ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει σε ποιους οδικούς άξονες ο αποχιονισμός αποτελεί ευθύνη της Π.Ε Φλώρινας – Που να καλείτε για προβλήματα - e-ptolemeos.gr

Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει σε ποιους οδικούς άξονες ο αποχιονισμός αποτελεί ευθύνη της Π.Ε Φλώρινας – Που να καλείτε για προβλήματα  e-ptolemeos.gr

Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει τους συνδημότες μας, για τον καλύτερο συντονισμό των ενεργειών αποχιονισμού από τα αρμόδια όργανα, πως σύμφωνα με το ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Νέα χιονόπτωση - Kλειστά σχολεία, αλυσίδες - ΕΡΤ

Φλώρινα: Νέα χιονόπτωση - Kλειστά σχολεία, αλυσίδες  ΕΡΤ

Κλειστά παρέμειναν και σήμερα τα σχολεία στην Π.Ε. Φλώρινας λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή και της νέας χιονόπτωσης ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 January 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Σύλληψη 26χρονου αλλοδαπού - Εκκρεμούσε ένταλμα - ΕΡΤ

Φλώρινα: Σύλληψη 26χρονου αλλοδαπού - Εκκρεμούσε ένταλμα  ΕΡΤ

Συνελήφθη 26χρονος αλλοδαπός σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πρεσπών Φλώρινας, διότι εισήλθε παράνομα ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 11:26 am


Δήμος Φλώρινας: Ανακοίνωση για τα προνοιακά επιδόματα - e-ptolemeos.gr

Δήμος Φλώρινας: Ανακοίνωση για τα προνοιακά επιδόματα  e-ptolemeos.gr

Ο Δήμος Φλώρινας ενημερώνει τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων ότι από την 1η Ιανουαρίου 2019 την ευθύνη πληρωμής τους έχει ο Οργανισμός ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Δήμος Φλώρινας: Στον ΟΠΕΚΑ οι αιτήσεις για προνοιακά επιδόματα - ΕΡΤ

Δήμος Φλώρινας: Στον ΟΠΕΚΑ οι αιτήσεις για προνοιακά επιδόματα  ΕΡΤ

Τις καταστάσεις πληρωμών των δικαιούχων στον ΟΠΕΚΑ έχει στείλει ο Δήμος Φλώρινας στην αρμόδια υπηρεσία υπογραμμίζοντας σε ανακοίνωση του ότι πλέο ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Κλειστά σχολεία, στους -24 η θερμοκρασία - ΕΡΤ

Φλώρινα: Κλειστά σχολεία, στους -24 η θερμοκρασία  ΕΡΤ

Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία σήμερα στους Δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Η ΓΕΝΟΠ λέει «όχι» σε εθελουσία εργαζομένων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη - Πρώτο ΘΕΜΑ

Η ΓΕΝΟΠ λέει «όχι» σε εθελουσία εργαζομένων σε Φλώρινα και Μεγαλόπολη  Πρώτο ΘΕΜΑ

Η ΓΕΝΟΠ καλεί τους εργαζομένους να απορρίψουν την πρόταση για εθελουσία - «Δεν έχουν κανέναν λόγο να υποκύψουν σε “δώρα” και “υποσχέσεις”»

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα - ΕΡΤ

Φλώρινα: Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα  ΕΡΤ

29χρονος αλλοδαπός συνελήφθη σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας, διότι επανήλθε ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Με ποντιακό χορό υποδέχθηκαν το 2019 στην Φλώρινα (βίντεο) - Pontos News

Με ποντιακό χορό υποδέχθηκαν το 2019 στην Φλώρινα (βίντεο)  Pontos News

Με το δεξί φαίνεται ότι μπήκε το 2019 για τα μέλη και τους φίλους της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας που έδωσαν το παρών στον πρωτοχρονιάτικο χορό του ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 January 2019 | 10:00 am


Κλειστά και την Τετάρτη τα σχολεία στη Φλώρινα - aftodioikisi.gr

Κλειστά και την Τετάρτη τα σχολεία στη Φλώρινα  aftodioikisi.gr

Ο δήμος Φλώρινας σας γνωρίζει ότι την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Αποχιονισμός κεντρικών οδών - ΕΡΤ

Φλώρινα: Αποχιονισμός κεντρικών οδών  ΕΡΤ

Στον αποχιονισμό κεντρικών οδών της πόλης της Φλώρινας προχωρά ο δήμος Φλώρινας, προκειμένου να αποσυμφορηθούν από τις μεγάλες ποσότητες χιονιού ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 σε Φλώρινα, Καστοριά - Patras Times

Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 σε Φλώρινα, Καστοριά  Patras Times

Κλειστά σχολεία αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019. Η κακοκαιρία που πλήττει τα τελευταία 24ωρα όλη τη χώρα έχει δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές περιοχές ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 January 2019 | 10:00 am


Πολικές θερμοκρασίες στην Φλώρινα - Έφτασε και στους-22 - ΕΡΤ

Πολικές θερμοκρασίες στην Φλώρινα - Έφτασε και στους-22  ΕΡΤ

Πολικές θερμοκρασίες σημειώθηκαν χθες το βράδυ στην Φλώρινα με το θερμόμετρο να δείχνει και -22 βαθμούς κελσίου σε ορισμένες περιοχές. Στην πόλη της ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 January 2019 | 10:00 am


Μαγευτική εικόνα από το Λιμνοχώρι Φλώρινας με θέα την παγωμένη λίμνη Ζάζαρη - e-ptolemeos.gr

Μαγευτική εικόνα από το Λιμνοχώρι Φλώρινας με θέα την παγωμένη λίμνη Ζάζαρη  e-ptolemeos.gr

Όταν η φύση έχει κέφια... Λιμνοχώρι Φλώρινας, με θέα την παγωμένη λίμνη.

Δημοσιεύθηκε στις 6 January 2019 | 10:00 am


«Εν Ιορδάνη» στην παγωμένη Κέλλη Φλώρινας με τη νεολαία του χωριού να κλέβει την παράσταση! - e-ptolemeos.gr

«Εν Ιορδάνη» στην παγωμένη Κέλλη Φλώρινας με τη νεολαία του χωριού να κλέβει την παράσταση!  e-ptolemeos.gr

Τα Θεοφάνεια εορτάστηκαν στην παγωμένη Κέλλη Φλώρινας, με τη νεολαία του χωριού να αψηφά την παγωνιά και να βουτά για τον σταυρό.Δείτε φωτογραφίες ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 January 2019 | 10:00 am


Θεοφάνεια: Ο αγιασμός των υδάτων στη λίμνη Βεγορίτιδα της Φλώρινας (pics+vid) - NewsBomb

Θεοφάνεια: Ο αγιασμός των υδάτων στη λίμνη Βεγορίτιδα της Φλώρινας (pics+vid)  NewsBomb

Στα παγωμένα νερά της λίμνης τόλμησαν και έπεσαν 4 νεαροί προκειμένου να πιάσουν τον σταυρό. Με την πρέπουσα λαμπρότητα και την παρουσία αρκετού ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 January 2019 | 10:00 am


Πάγωσαν τα ποτάμια της Φλώρινας - ΦΩΤΟ - www.enikos.gr

Πάγωσαν τα ποτάμια της Φλώρινας - ΦΩΤΟ  www.enikos.gr

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην πόλη της Φλώρινας το τελευταίο τριήμερο, πάγωσαν και τα ποτάμια της περιοχής. Χαρακτηριστικό ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 January 2019 | 1:24 am


Στη Φλώρινα το ρεκόρ «πολικής» θερμοκρασίας | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Στη Φλώρινα το ρεκόρ «πολικής» θερμοκρασίας | Ελλάδα | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν πολικές ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Φλώρινας «θαμμένος» στο χιόνι! Φωτογραφία - e-ptolemeos.gr

Ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Φλώρινας «θαμμένος» στο χιόνι! Φωτογραφία  e-ptolemeos.gr

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected] Συντάκτης: e-ptolemeos team. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Υπάλληλοι ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Τα ποντιακά κλαρίνα της Φλώρινας (βίντεο) - Pontos News

Τα ποντιακά κλαρίνα της Φλώρινας (βίντεο)  Pontos News

Τα ποντιακά κλαρίνα της Φλώρινας είναι ξακουστά στην ευρύτερη περιοχή (και όχι μόνο) αφού δίνουν ιδιαίτερο μουσικό χρώμα σε χορούς και εκδηλώσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 5 January 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Στους -12 η θερμοκρασία το βράδυ - ΕΡΤ

Φλώρινα: Στους -12 η θερμοκρασία το βράδυ  ΕΡΤ

Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και η έντονη χιονόπτωση πάνω από ένα 24ωρο είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στην Φλώρινα. Η θερμοκρασία αυτή την ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Νυμφαίο Φλώρινας: Η κληρονομιά των Βλάχων - News.in.gr

Νυμφαίο Φλώρινας: Η κληρονομιά των Βλάχων  News.in.gr

Ιστορική έδρα του Δήμου Αμυνταίου, το Νυμφαίο Φλώρινας (παλαιότερες ονομασίες του, Νιβεάστα και Νέβεσκα) είναι ένας διατηρητέος παραδοσιακός οικισμός ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Επισκέψεις για την ονομαστική του γιορτή θα δεχτεί ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης - e-ptolemeos.gr

Επισκέψεις για την ονομαστική του γιορτή θα δεχτεί ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης  e-ptolemeos.gr

Ο Βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης θα δεχθεί επισκέψεις για την ονομαστική του γιορτή την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου από τις 10:00 π.μ έως και.

Δημοσιεύθηκε στις 4 January 2019 | 10:00 am


Σύλληψη 33χρονου σε περιοχή της Φλώρινας για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας - e-ptolemeos.gr

Σύλληψη 33χρονου σε περιοχή της Φλώρινας για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας  e-ptolemeos.gr

Συνελήφθη την Τετάρτη 02-01-2019 το απόγευμα σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, 33χρονος για κλοπή, φθορά ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Στην «κατάψυξη» η Μακεδονία - Έφτασε -4 βαθμούς βαθμούς ο υδράργυρος σε Φλώρινα και Κοζάνη - Documento

Στην «κατάψυξη» η Μακεδονία - Έφτασε -4 βαθμούς βαθμούς ο υδράργυρος σε Φλώρινα και Κοζάνη  Documento

Χειμωνιάτικο παραμένει το σκηνικό του καιρού στη Μακεδονία, όπου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 January 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Τοποθετήθηκαν 5 πινακίδες πληροφόρησης - ΕΡΤ

Φλώρινα: Τοποθετήθηκαν 5 πινακίδες πληροφόρησης  ΕΡΤ

Πέντε πινακίδες πληροφοριακού περιεχομένου τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Φλώρινας, του Αμυνταίου και των Πρεσπών, με στόχο την ανάδειξη της ...

Δημοσιεύθηκε στις 31 December 2018 | 10:00 am


Ο Δήμαρχος Φλώρινας και οι ...πέντε Αγιοβασιλίτσες! - e-ptolemeos.gr

Ο Δήμαρχος Φλώρινας και οι ...πέντε Αγιοβασιλίτσες!  e-ptolemeos.gr

Όχι μία, όχι δύο αλλά ...πέντε Αγιοβασιλίτσες πόζαραν με τον δήμαρχο Φλώρινας Γιάννη Βοσκόπουλο, με τον ίδιο να μοιράζεται τη φωτογραφία στα social media,

Δημοσιεύθηκε στις 30 December 2018 | 10:00 am


Οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε Φλώρινα, Καστοριά και Κοζάνη, Της Εύας Καραμανώλη, του Σταύρου Παπαντωνίου - Η Καθημερινή

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε Φλώρινα, Καστοριά και Κοζάνη, Της Εύας Καραμανώλη, του Σταύρου Παπαντωνίου  Η Καθημερινή

Με ενδιαφέρον αναμένεται να αποσαφηνιστεί εάν οι οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα θα κατεβάσουν υποψήφιο στην Κοζάνη στις δημοτικές εκλογές. | Η πολιτική ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 December 2018 | 10:00 am


Συνελήφθη 35χρονη στη Φλώρινα σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά - e-ptolemeos.gr

Συνελήφθη 35χρονη στη Φλώρινα σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά  e-ptolemeos.gr

Συνελήφθη σήμερα (29-12-2018) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Φλώρινα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 December 2018 | 10:00 am


Φλώρινα: Πολιτιστικός χειμώνας-συνεχίζονται οι εκδηλώσεις - ΕΡΤ

Φλώρινα: Πολιτιστικός χειμώνας-συνεχίζονται οι εκδηλώσεις  ΕΡΤ

του Δήμου Φλώρινας στις 11:00 το πρωί στην πλατεία.Η εκδήλωση θα επαναληφθεί στις 5:00 το απόγευμα και πάλι στην πλατεία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2018 | 10:00 am


Φλώρινα: Παρουσίαση πινακίδων πληροφοριακού περιεχομένου - ΕΡΤ

Φλώρινα: Παρουσίαση πινακίδων πληροφοριακού περιεχομένου  ΕΡΤ

Τις πινακίδες πληροφοριακού περιεχομένου που θα αναδεικνύουν την τοπική επιχειρηματικότητα και την ΠΕ Φλώρινας ως τουριστικό προορισμό και θα ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2018 | 10:00 am


Φλώρινα: Αυξήθηκε η κατανάλωση λίτρων για το επίδομα του πετρελαίου - ΕΡΤ

Φλώρινα: Αυξήθηκε η κατανάλωση λίτρων για το επίδομα του πετρελαίου  ΕΡΤ

Στα 16 λεπτά το λίτρο από 12,5 λεπτά που ήταν την περυσινή χειμερινή περίοδο, αυξάνεται το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης ενώ για την περιοχή της ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 December 2018 | 10:00 am


Στο φυλάκιο «Βροντερού» του Δήμου Πρεσπών Φλώρινας ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής - Real.gr

Στο φυλάκιο «Βροντερού» του Δήμου Πρεσπών Φλώρινας ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής  Real.gr

Το Φυλάκιο «ΒΡΟΝΤΕΡΟΥ», του Δήμου Πρεσπών Φλώρινας, που ανήκει στην Περιοχή Ευθύνης της 9ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (9η Μ/Π ΤΑΞ ΠΖ ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 December 2018 | 10:00 am


Φλώρινα: Γιορτή σοκολάτας - ΕΡΤ

Φλώρινα: Γιορτή σοκολάτας  ΕΡΤ

Τη γιορτή σοκολάτας θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι στην πόλη της Φλώρινας στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας. Η γιορτή ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 December 2018 | 10:00 am


Ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης για τον Αδόκητο χαμό της Νατάσας Νοβατσίδου - e-ptolemeos.gr

Ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης για τον Αδόκητο χαμό της Νατάσας Νοβατσίδου  e-ptolemeos.gr

Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορήθηκα τον αδόκητο χαμό της Νατάσας Νοβατσίδου. Η Νατάσα υπήρξε μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και ιδιαίτερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 December 2018 | 10:00 am


Φλώρινα: Γιορτή για τα παιδιά των αστυνομικών - ΕΡΤ

Φλώρινα: Γιορτή για τα παιδιά των αστυνομικών  ΕΡΤ

Την χριστουγεννιάτικη γιορτή της Αστυνομίας για τα παιδιά των Αστυνομικών διοργανώνει και φέτος η Ένωση Αστυνομικών Φλώρινας με την τοπική διοίκηση ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 December 2018 | 10:00 am


Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σε επαρχιακό δρόμο της Φλώρινας - kozanilife.gr

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σε επαρχιακό δρόμο της Φλώρινας  kozanilife.gr

Κατά το χρονικό διάστημα από μεσημβρινές ώρες χθες (24-12-2018) έως τις πρώτες πρωινές σήμερα (25-12-2018) σε περιοχή της Φλώρινας και συγκεκριμένα ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 December 2018 | 10:00 am


Βραβεύθηκαν 20 γιατροί για την προσφορά τους στο νοσοκομείο Φλώρινας - NewsBomb

Βραβεύθηκαν 20 γιατροί για την προσφορά τους στο νοσοκομείο Φλώρινας  NewsBomb

Το νοσοκομείο Φλώρινας επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, για να παραβρεθεί στη βράβευση 20 γιατρών, την Παρασκευή (21/12/2018)

Δημοσιεύθηκε στις 24 December 2018 | 10:00 am


Μαγευτικό σκηνικό στο χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου Φλώρινας (video) - ert.gr - ΕΡΤ

Μαγευτικό σκηνικό στο χιονοδρομικό κέντρο Πισοδερίου Φλώρινας (video) - ert.gr  ΕΡΤ

Στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας, στο Πισοδέρι της Φλώρινας, σε ενα μαγευτικό σκηνικό, οι επισκέπτες ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα και την υποδοχή του νέου ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 December 2018 | 10:00 am


Πισοδέρι Φλώρινας: Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του χιονιού (video) - ert.gr - ΕΡΤ

Πισοδέρι Φλώρινας: Ιδανικός προορισμός για τους λάτρεις του χιονιού (video) - ert.gr  ΕΡΤ

Το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας στο Πισοδέρι της Φλώρινας, προσελκύει κάθε χρόνο επισκέπτες απ` όλη την Ελλάδα. Οι λάτρεις του χιονιού εξορμούν στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 December 2018 | 10:00 am


Ανάβουν και φέτος οι φωτιές των Χριστουγέννων στη Φλώρινα (pics) - Έθνος

Ανάβουν και φέτος οι φωτιές των Χριστουγέννων στη Φλώρινα (pics)  Έθνος

Δεκάδες φωτιές θα ανάψουν τα μεσάνυχτα της Κυριακής (23/12) στις γειτονιές της Φλώρινας, αλλά και σε πολλές τοπικές κοινότητες, αναβιώνοντας ένα από τα ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 December 2018 | 10:00 am


Έθιμο: Οι Χριστουγεννιάτικες φωτιές της Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

Έθιμο: Οι Χριστουγεννιάτικες φωτιές της Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

Στη Φλώρινα της Δυτικής Μακεδονίας υπάρχει ένα” μαγικό” χριστουγεννιάτικο έθιμο που δεν συναντάμε πουθενά στην υπόλοιπη Ελλάδα. Τα μεσάνυχτα της 23ης.

Δημοσιεύθηκε στις 22 December 2018 | 10:00 am


Προσλήψεις σε δομές υγείας της Φλώρινας ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός - Η Αυγή

Προσλήψεις σε δομές υγείας της Φλώρινας ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός  Η Αυγή

Την πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης στο Αμύνταιο,το οποίο έχει ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2018 | 10:00 am


Φλώρινα: Γουρουνοχαρά - ΕΡΤ

Φλώρινα: Γουρουνοχαρά  ΕΡΤ

Το έθιμο της Γουρουνοχάρας θα αναβιώσει το μεσημέρι της Κυριακής 23 Δεκεμβρίου στη κεντρική πλατεία της Φλώρινας από τον Σύλλογο ΛΥΓΚΗΣΤΕΣ ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2018 | 10:00 am


Φλώρινα: Φωτιές Φλώρινας - ΕΡΤ

Φλώρινα: Φωτιές Φλώρινας  ΕΡΤ

Μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στις γειτονιές της Φλώρινας για την αναβίωση του πατροπαράδοτου Εθίμου το άναμμα των φωτιών το βράδυ της 23ης ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2018 | 10:00 am


Φλώρινα: 22χρονος αλλοδαπός μετέφερε 34 κιλά ακατέργαστης κάνναβης - ΕΡΤ

Φλώρινα: 22χρονος αλλοδαπός μετέφερε 34 κιλά ακατέργαστης κάνναβης  ΕΡΤ

Για μεταφορά και διακίνηση 34 κιλών ακατέργαστης κάνναβης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 December 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας

Φιλικοί ιστότοποι: