Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πανηγυρίζει η ενορία Αγίας Τριάδος Δροσοπηγης!Ι. Μητρόπολις Φλωρίνης Πρεσπών & Εορδαίας
Ι.Ν Αγίας Τριάδος Δροσοπηγής


Πανηγυρίζει η ενορία Αγίας Τριάδος Δροσοπηγης!

Με ιδιαίτερη πνευματική χαρά σας προσκαλούμε να εορτάσετε μαζί μας, την Πανήγυρι της Ενορίας μας, στις 24 και 25 Ιουνίου.

Πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων:

Δευτέρα 24 Ιουνίου Αγίου Πνεύματος
 • 07:30-10:30 Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος!
 • 19:00μ.μ Πανηγυρικός εσπερινός.
Τρίτη 25 Ιουνίου

 • 07:30-10:30 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος Ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου κ.ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ!
 • 10:00π.μ Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος με την συμμετοχή της φιλαρμονικής μπάντας του Δήμου Φλώρινας!
Την Τρίτη 25/6 και ώρα 08:00π.μ θα υπάρχει ΔΩΡΕΑΝ μετακίνηση από το Νέο πάρκο ΦΛΏΡΙΝΑΣ προς την Δροσοπηγή για την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία!
Μια προσφορά του τουριστικού γραφείου Gaiganis Travel 23850 44080

Με ιδιαίτερη τιμή:
Το Ε.Σ Του Ι.Ν Αγίας Τριάδος Δροσοπηγής!Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 8:23 pm


Συγχαρητήριο μήνυμα προς το Αθλητικό Τμήμα Καλαθοσφαίρισης του «Αριστοτέλη»

 


Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», με τη λήξη των Πρωταθλημάτων Καλαθοσφαίρισης 2023-24 της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας (ΕΚΑΣΔΥΜ), εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια προς όλα τα Τμήματα Καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου μας, για τη συμμετοχή τους και την εξαιρετική πορεία τους και αυτή την αθλητική χρονιά.


Συγκεκριμένα:

Την Ανδρική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης, για την κατάκτηση της 3ης θέσης στο Πρωτάθλημα Α’ Ανδρών.

Προπονητής: Παντελής (Τέλης) Μαυρουδίου
Αθλητές: Βίτκας Αντώνιος, Μαυρουδίου Δημήτριος, Βασιλείου Χρήστος, Παπαδόπουλος Θωμάς, Γαζέας Γεώργιος, Συμεών Παντελής, Ορφανίδης Αιμιλιανός, Μάντσος Μιλτιάδης, Πανάγος Αχιλλέας-Παναγιώτης, Παπαδόπουλος Δημοσθένης, Βελιάνης Μάριος, Καμπούρης Ιωάννης, Ντεβές Χάρης, Δημητρακόπουλος Ευάγγελος, Ιντζές Νικόλαος, Ζέρβας Γεώργιος, Σολάκης Ζήνων, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Μπαρδάκας Παύλος, Κύρτσος Ισαάκ, Δούκας Χρίστος, Τοπάλης Νικόλαος, Μαυρουδίου Χριστόφορος, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Μαυρουδίου Αναστάσιος.

Την Εφηβική Ομάδα (U18), για την κατάκτηση της 4ης θέσης στο Final-4 που έγινε στο Άργος Ορεστικό της Καστοριάς.

Προπονητής: Παντελής (Τέλης) Μαυρουδίου
Αθλητές: Σολάκης Ζήνων, Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Μπαρδάκας Παύλος, Κύρτσος Ισαάκ, Δούκας Χρίστος, Τοπάλης Νικόλαος, Μαυρουδίου Χριστόφορος, Ρώμας Σταύρος, Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Νεοκαζιώτης Ιωάννης, Ταλλίδης Γεώργιος, Τραγιανού Δημήτριος, Καρράς Αλέξανδρος, Μαυρουδίου Αναστάσιος, Παπαδόπουλος Δημοσθένης.

Την Παιδική Ομάδα (U16), που αγωνίστηκε στον Α’ Γύρο του Πρωταθλήματος.

Προπονητής: Αδάμ Παπαδόπουλος
Αθλητές: Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Νεοκαζιώτης Ιωάννης, Χατζής Μιχαήλ, Χατζής Άγγελος, Παρασκευαΐδης Νικόλαος, Τραγιανού Δημήτριος, Γεωργιάδης Γεώργιος, Ταλλίδης Γεώργιος, Ταρτόρας Κωνσταντίνος, Αδάμ Παύλος, Παπαδόπουλος Δημοσθένης, Θεοδώρου Δημήτριος, Καρράς Αλέξανδρος, Σταμένης Χρήστος, Μαυρουδίου Αναστάσιος, Λάζου Στέφανος.

Η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου, έλαβε μέρος στο Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), με τα Τμήματα U14Γαλανόλευκα Αστέρια και U11.

Επιπλέον, τρεις (3) παίκτες μας συμμετείχαν σε κλιμάκια της ΕΚΑΣΔΥΜ (Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος, Θεοδώρου Δημήτριος, Παπαδόπουλος Δημοσθένης) και ένας (1) στη Μεικτή Βορρά U16 (Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος).

Ιδιαιτέρως όμως ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους Προπονητές Παντελή (Τέλη) Μαυρουδίου, Αδάμ Παπαδόπουλο και τον βοηθό Προπονητή Γεώργιο Πιστικίδη, που άμισθα προσέφεραν τις υπηρεσίες τους προς τις Ομάδες και την Ακαδημία μας, όπως και όλους τους πρόθυμους βοηθούς και συνεργάτες του Αθλητικού Τμήματος του Συλλόγου, που άοκνα και με συνέπεια στάθηκαν στο πλευρό της, αλλά και τους ακούραστους φιλάθλους μας.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε και στους χορηγούς της Ομάδας μας, που την υποστήριξαν ποικιλοτρόπως.

Η φετινή αγωνιστική χρονιά και τα αποτελέσματά της, μας δίνει το έναυσμα να στηριχτούμε και να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στο εγχώριο δυναμικό αθλητών και χορηγών.

Καλό καλοκαίρι!

Το ΔΣ του ΦΣΦΑΔημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 8:17 pm


Μεταφορά λαϊκής αγοράς Αμυνταίου, λόγω αργίας του Αγίου Πνεύματος

 


Μεταφορά λαϊκής αγοράς Αμυνταίου, λόγω αργίας του Αγίου Πνεύματος

Ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Αμυνταίου, πως η λειτουργία της λαϊκής αγοράς Αμυνταίου λόγω της αργίας του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 24/06), θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22Ιουνίου.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 8:11 pm


Ο απόλυτος ξεπεσμός της Ελλάδας: To Pride και το καρναβάλι έγιναν οι πιο λαμπρές «εθνικές» μας εορτές

 


Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης | sportime.gr

Τον μήνα Ιούνιο, η «υπερηφάνεια» του ουράνιου τόξου εξαπολύει μια πρωτοφανή πολιτισμική επίθεση στην πρωτεύουσα και κυρίως στη συμπρωτεύουσα. Σε μια εποχή που κηρύσσονται μέχρι και κλιματικά «lockdown» λόγω… καύσωνα ή χουντικές απαγορεύσεις συγκεντρώσεων για τις Πρέσπες των «ΤσιπροΖάεφ», το Europride επιβάλλεται με το στανιό στους Θεσσαλονικείς για 9 ολόκληρες μέρες.

Η «υπερηφάνεια» της… οπής, γίνεται «υπερηφάνεια» περιωπής, με τις πλάτες ενός σάπιου κράτους που παίρνει διαζύγιο από την Ορθοδοξία και γιορτάζει τους γάμους του με το ουράνιο τόξο. Τη νέα επίσημη «θρησκεία». Μια ισχνή μειοψηφία επιβάλλεται καταχρηστικά στην κοινή θέα, παραμένει πολύ μικρή σε αριθμούς – αλλά πολύ μεγάλη σε χρηματοδότες. Με το πρόσχημα του αιτήματος της ισότητας, καθιερώνεται μέσω της ανισότητας και της υπερπροβολής.

Δεν φτάνει που η ΛΟΑΤΚΙ+ προπαγάνδα ρέει ασταμάτητα σε σχολεία, εκπομπές, σειρές, ταινίες, κοινωνικά δίκτυα, άρθρα, συνεντεύξεις, πολιτικές δηλώσεις, δημόσια κτήρια και διαφημιστικές καμπάνιες, πρέπει να στεφανώνεται και σε «αψίδες» θριάμβου στις μεγαλουπόλεις, να εισβάλλουν κατάμουτρα στον δημόσιο βίο, να είναι η επιβεβλημένη «κανονικότητα» που θα δεις από το μπαλκόνι σου, από το στέκι σου, από τον δρόμο που περνάς, από την πλατεία που συχνάζεις.

Καμία άλλη σοβαρή γιορτή, που να στηρίζεται μάλιστα και από δημοτικές αρχές, δεν έχει τέτοια σκανδαλώδη διάρκεια, που φτάνει σε επίπεδα κατάληψης μιας πόλης. Ούτε σε εθνικές εορτές – ούτε σε θρησκευτικές, δεν δίνεται το ένα εκατοστό της στήριξης, της προώθησης και των πόρων που δίνονται πλέον για τα Pride. Η μόνη «γιορτή» που έχει εξίσου μεγάλη διάρκεια είναι το διονυσιακό… καρναβάλι, που ξεκινάει από το άνοιγμα του Τριωδίου και φτάνει ως την Καθαρά Δευτέρα.

Επομένως μπορούμε να πούμε και επίσημα πλέον ότι οι 2 «επιφανέστερες» γιορτές της ταλαίπωρης πατρίδας μας, είναι το καρναβάλι και το Pride, δηλαδή 2 εκδηλώσεις παρόμοιας αισθητικής που απευθύνονται εξίσου στην ειδωλολατρία (της σάρκας), την απελευθέρωση των σεξουαλικών ορμών και την κανονικοποίηση της ανωμαλίας. Μια χώρα που έχει εκατοντάδες άξιους λόγους να υπερηφανεύεται για την ιστορία της και την πίστη της, έφτασε να βρίσκει εκπλήρωση μόνο στην αποκτήνωση και τη διαστροφή.

Στο Pride της Αθήνας είδαμε εικόνες «απείρου κάλλους» ως συνήθως, με γυμνόστηθους διαδηλωτές (άντρες και γυναίκες), εικόνες του Χριστού ως «αξεσουάρ» βλασφημίας, υπερήφανους «καρναβαλιστές» με εσώρουχα, σαδομαζοχιστικά αξεσουάρ, ερωτικά βοηθήματα, συνθήματα παρακίνησης σε βία («κλωτσιές με δωδεκάποντο» κλπ.) και ένα συλλογικό αίτημα να γίνουν και νόμιμα οι γυναίκες, σκλάβες τεκνοποίησης κατά παραγγελία. Φυσικά ουδείς αντιμετώπισε τις προβλεπόμενες συνέπειες του νόμου. Αυτό έλειπε…

Παρεμπιπτόντως, έγινε γνωστό από καταγγελία της Δημοτικής Συμβούλου, Ελένης Παπαδοπούλου, ότι το Athens Pride διοργανώθηκε παράνομα χωρίς να έχει δοθεί καμία επίσημη άδεια από το Δημοτικό Συμβούλιο, παρά μόνο έφτασε η τσιφλικάδικη «απόφαση Δημάρχου» του Χάρη Δούκα που έδωσε αυθαίρετα το πράσινο φως χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Τόσο συστημικό ως το κόκκαλο του κράτους έχει γίνει αυτό το πανηγυράκι ατίμωσης, που δεν περνάει καν από τους δημοκρατικούς μηχανισμούς της Πολιτείας. Μια κανονική πολιτισμική εισβολή δηλαδή.

Καθόλου τυχαία, τα Pride καθιερώθηκαν να γίνονται στο κατακαλόκαιρο (ο Ιούνιος ως μήνας «υπερηφάνειας» έχει ανακηρυχθεί από τις ΗΠΑ, από το 2009 και ο «θεσμός» πηγαίνει πίσω στο 1969) για να βοηθάει και ο καιρός στην επίδειξη γυμνής σάρκας, αλλά είναι και μια περίοδος που για πολύ κόσμο τα ήθη χαλαρώνουν. Μιας και μιλάμε για μια «γιορτή» που γιγαντώνεται στα πλαίσια του αμερικανικού marketing, η τοποθέτηση «προϊόντος» δεν θα μπορούσε να μη γίνεται στην κατάλληλη εποχή για να «καταναλωθεί» από τις μάζες.

Μεγαλοπρεπείς χορηγοί, πανάκριβες διαφημιστικές καμπάνιες, πανστρατιά υποστηρικτικών δημοσιευμάτων, πολιτικοί κολαούζοι, κορυφαία ονόματα του ξεπεσμένου πενταγράμμου και γενικά όλη η «αφρόκρεμα» του συστήματος στηρίζει αυτό το πανσεξουαλικό ανοσιούργημα, που παρουσιάζεται σαν το «Woodstock» του 21ου αιώνα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πολιτικό πυρηνικό όπλο υποταγής των λαών και των εθνών.

Θύματα αυτής της μασκαράτας και οι ομοφυλόφιλοι που δεν νοιώθουν καμία υπερηφάνεια για το πάθος τους, ούτε πιστεύουν ότι η ομοφυλοφιλία πρέπει να ταυτίζεται με το ξεβράκωμα και τους καρναβαλισμούς. Θύματα αυτής της μασκαράτας και τα αθώα παιδιά που σέρνονται στις παρελάσεις για να «βαφτιστούν» από μικρά στην ανωμαλία, αλλά ακόμα και τα παιδιά των ετεροφυλόφιλων ανδρόγυνων που βομβαρδίζονται από την προπαγάνδα που παρελαύνει στις πόλεις και τα σχολεία.

Η ακολασία ξεκίνησε δειλά – δειλά από τις αθέατες γωνιές της κοινωνίας και πλέον έχει φτάσει να γίνει θηρίο που απαιτεί ολοκληρωτική επικράτηση. Πριν 2 δεκαετίες είχαμε το «δεν με νοιάζει τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του» και σήμερα σου φέρνουν το «κρεβάτι» τους στο Σύνταγμα και στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μαζί με όλα τα αξεσουάρ του. Πριν 9 χρόνια ήταν ικανοποιημένοι με τα σύμφωνα συμβίωσης και τώρα απαιτούν παρένθετες μητρο-μηχανές, τρανς «γονεϊκότητα», βαφτίσεις, απάλειψη των όρων πατέρας και μητέρα και πολλά άλλα που έπονται.

Τα συστημικά κόμματα όχι μόνο δεν άκουσαν την κατακραυγή του κόσμου στην ευρωκάλπη για τη ΛΟΑΤΚΙ+ παράνοια, αλλά επιβάλλουν την ατζέντα με διπλή λύσσα. Η Βόρεια Ελλάδα τους «μαύρισε» κι εκείνοι απαντούν με… Europride. Η Αττική τους γύρισε την πλάτη με την αποχή (δυστυχώς) κι εκείνοι απαντούν με Athens Pride. Πιέζουν τον κόσμο ακόμα πιο πέρα από το σημείο αντοχής. Είναι στοχοπροσηλωμένοι στο έργο της καταστροφής. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα…


πηγή : sportime.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 8:08 pm


Μεσιτικό ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο studio καθαρού εμβαδού 35τμ.


Ενοικιάζεται επιπλωμένο studio καθαρού εμβαδού 35τμ.

Το studio αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και διαθέτει δάπεδα από πλακίδια και ενεργειακά κουφώματα.

Η θέρμανση είναι με ατομικό λέβητα πετρελαίου.

Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο

Διαθέσιμο από 1 Ιουλίου.ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 8:04 pm


20 ερωτήσεις - απαντήσεις για την πλατφόρμα "Ακαθάριστα Οικόπεδα"

 


20 ερωτήσεις - απαντήσεις για την πλατφόρμα "Ακαθάριστα Οικόπεδα"

 

Ο Δήμος Φλώρινας ενημερώνει ότι το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας δημοσιοποίησε 20 ερωτήσεις - απαντήσεις για την πλατφόρμα «Ακαθάριστα Οικόπεδα» https://akatharista.apps.gov.gr/pages/faqs και τη υποχρέωση δήλωσης σε αυτήν της εκπλήρωσης της υποχρέωσης του ετήσιου καθαρισμού οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ως εξής:

 • Στον τηλεφωνικό αριθμό: 213 20 47 888 (8.00 - 16.00 τις εργάσιμες ημέρες)

 • Στο e-mail: [email protected]

 

Συχνές Ερωτήσεις

1. Ποιοι είναι υπόχρεοι υποβολής δήλωσης καθαρισμού;

Οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε:

 1. περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων,

 2. περιοχές εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο,

 3. εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περ.(α) και (β), κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας και

 4. εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα, για τις εκτάσεις που δεν υπάγονται στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας, σύμφωνα με τον δασικό χάρτη της περιοχής και κατόπιν ενημέρωσης της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας .

2. Εξαιρούνται κάποιοι από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης καθαρισμού;

Από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας εξαιρούνται οι διαμορφωμένοι, συντηρημένοι κήποι φυτεμένες επιφάνειες ακάλυπτων χώρων κτιρίων, πολυκατοικιών, κ.α. των περιοχών και εκτάσεων της ερώτησης 1.

3. Είμαι υποχρεωμένος σε αρνητική δήλωση εφόσον δεν είμαι υπόχρεος;

Όχι δεν υπάρχει υποχρέωση αρνητικής δήλωσης εφόσον δεν είστε υπόχρεος.

4. Ποιο χρονικό διάστημα πρέπει να καθαρίζω

Σύμφωνα με τα οριζόμενα της υποπερ. 26 της περ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του ν.3463/2006 «Κύρωση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων» (Α’ 114), και το άρθρο 53Α του ν.4662/2020 (Α΄27), οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές ή υπομισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων υποχρεούνται να προβαίνουν σε καθαρισμό των ανωτέρω χώρων κατά το χρονικό διάστημα από την 1η μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους και να τους συντηρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου.

5. Τι προβλέπει ο καθαρισμός;

Ο απαιτούμενος καθαρισμός περιλαμβάνει:

 1. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

 2. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

 3. Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.

 4. Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

 5. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

 6. Ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

6. Μέχρι πότε πρέπει να υποβάλλω τη δήλωση; Τι ισχύει ειδικά για το έτος 2024;

Οι υπόχρεοι για την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης οφείλουν μέχρι την 30η Απριλίου κάθε έτους να προβαίνουν στην υποβολή αυτής στο Εθνικό Μητρώο τήρησης μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας του άρθρου 53Α του ν.4662/2020 (Α΄ 27), μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Υ.Κ.Κ.Π.Π.) (akatharista.apps.gov.gr), ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας των ιδιοκτησιών τους.

Για το πρώτο έτος σύστασης του μητρώου ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής υπεύθυνης δήλωσης των υπόχρεων ορίζεται η 30η Ιουνίου 2024 (υπ’ αριθ. ΥΠ 790/27.05.24 Απόφαση Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β’ 2987).

7. Το οικόπεδο ανήκει σε περισσότερους από έναν ιδιοκτήτες. Απαιτείται να κάνουν δήλωση καθαρισμού όλοι οι ιδιοκτήτες;

Όχι, αρκεί ένας εκ των ιδιοκτητών να υποβάλει δήλωση καθαρισμού.

8. Δεν γνωρίζω τον ΚΑΕΚ του οικοπέδου μου, πως μπορώ να τον βρώ;

Για την εύρεση του ΚΑΕΚ μπορείτε να συνδεθείτε στην ψηφιακή υπηρεσία του Ελληνικού Κτηματολογίου.

Συμβουλευτείτε τις Οδηγίες χρήσης / Δήλωση καθαρισμού.

9. Συμπληρώνω τον ΚΑΕΚ του οικοπέδου μου αλλά μου εμφανίζεται το μήνυμα «Δεν βρέθηκε οικόπεδο ή δεν έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση του». Τί λύσεις έχω;

Σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση του οικόπεδου Θα πρέπει να επιλέξετε «Συντεταγμένες (πρότυπο ΕΓΣΑ'87)». Συμβουλευτείτε τις Οδηγίες χρήσης / Δήλωση καθαρισμού.

Σε περίπτωση που έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση του οικόπεδου και παρόλα αυτά εμφανίζεται το παραπάνω μήνυμα, τότε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι στο οικόπεδο έχει μεταβιβαστεί η υψηλή κυριότητα (π.χ στα τέκνα). Επομένως, υπόχρεοι για τη Δήλωση Καθαρισμού είναι οι έχοντες την υψηλή κυριότητα.

10. Συμπληρώνω τις συντεταγμένες (Χ,Υ) του οικοπέδου μου αλλά μου εμφανίζεται το μήνυμα «Οι συντεταγμένες που εισάγατε ανήκουν σε οικόπεδο που δεν έχει ακόμα καταχωρηθεί στο Ελληνικό Κτηματολόγιο». Μπορώ να συνεχίσω τη δήλωση καθαρισμού;

Ναι, μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τη διαδικασία συμπληρώνοντας όλα τα υποχρεωτικά πεδία της δήλωσης.

11. Στην καρτέλα «Ενέργειες Πυρασφαλείας» συμπληρώνω μόνο τα πεδία που έχω ολοκληρώσει και δεν μπορώ να επιλέξω το πεδίο «Υποβολή»;

Στην τελευταία καρτέλα του Μητρώου Δήλωσης Καθαρισμού είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση και των έξι επιλογών. Εφόσον κάποια από τις ενέργειες που αναγράφονται δεν έχετε την υποχρέωση να προβείτε, επιλέγετε «ΟΧΙ/ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ».

12. Υπέβαλα τη δήλωση αλλά διαπίστωσα ότι έχω συμπληρώσει λάθος κάποιο/α από τα πεδία. Υπάρχει τρόπος ακύρωσης της υποβληθείσας δήλωσης;

Όχι, δεν υπάρχει τρόπος ακύρωσης/συμπλήρωσης/διόρθωσης της υποβληθείσας δήλωσης.

13. Τι κυρώσεις υπάρχουν σε μη υποβολή δήλωσης;

Στους υπόχρεους που δεν υποβάλλουν τη δήλωση, επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1.000) ευρώ.

14. Τι κυρώσεις υπάρχουν σε υποβολή ψευδούς δήλωσης;

Η υποβολή ψευδούς δήλωσης στο Εθνικό Μητρώο, ως προς την τήρηση της σχετικής υποχρέωσης, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο (2) ετών και χρηματική ποινή εκατόν ογδόντα (180) έως τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες. Το ύψος της κάθε ημερήσιας μονάδας δεν μπορεί να είναι κατώτερο από εβδομήντα (70) ευρώ, ούτε ανώτερο από εκατό πενήντα (150) ευρώ.

15. Υπέβαλα τη δήλωση καθαρισμού στο Μητρώο (akatharista.apps.gov.gr). Απαιτείται να την αποστείλω και στον δήμο;

Όχι, ο δήμος έχει πρόσβαση στην εφαρμογή και δεν απαιτείται να κάνετε κάποια άλλη ενέργεια.

16. Σε περίπτωση μη δήλωσης δίνεται συγκατάθεση για αυτεπάγγελτο καθαρισμό;

Σε κάθε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης της προθεσμίας δήλωσης καθαρισμού, τεκμαίρεται ως παρασχεθείσα η συναίνεση του υπόχρεου στη διενέργεια καθαρισμού του οικοπέδου του από τον οικείο δήμο.

17. Είμαι υποχρεωμένος αφού καθαρίσω να απομακρύνω τα υπολείμματα καθαρισμού;

Οι υπόχρεοι οφείλουν για την απομάκρυνση τυχόν άλλα εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων καθώς και στην ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Επιπροσθέτως ακολουθούν τα προβλεπόμενα των διατάξεων του ν.4819/2021 (Α΄ 129) και της υπό στοιχεία ΥΠΕΝ/ΔΔΑ/199776/2429/2021 κοινής υπουργικής απόφασης (Β΄ 5888), αναφορικά με τις υποχρεώσεις των πολιτών για τα απόβλητα κηπουρικών εργασιών και τις υποχρεώσεις ως προς την καθαριότητα των πεζοδρομίων.

18. Από ποιους διενεργείται ο έλεγχος;

Για την ορθή τήρηση του Μητρώου: α) καθιερώνεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων, και β) ανατίθεται στο πυροσβεστικό σώμα και στους οικείους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.), από κοινού ή μεμονωμένα, να διενεργούν ελέγχους και με χρήση σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων καταγραφής ή απεικόνισης της τήρησης των μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας, ανά ιδιοκτησία.

19. Ποιες αρμοδιότητες έχει ο οικείος δήμος;

Στις αρμοδιότητες των Δήμων περιλαμβάνονται:

 • Η ενημέρωση των υπόχρεων, έως την 31η Μαρτίου εκάστου έτους, με κάθε πρόσφορο μέσο, για το περιεχόμενο της υποχρέωσης καθαρισμού, όπως με ανάρτηση στην ιστοσελίδα και στον πίνακα ανακοινώσεων του οικείου Δήμου, αποστολή ενημερωτικού υλικού στην ταχυδρομική ή ηλεκτρονική διεύθυνση του υπόχρεου ή τυχόν αντικλήτου του, ενημερώσεις στα καταστήματα του Δήμου ή των Δημοτικών Διαμερισμάτων, σε τοπικούς φορείς και συλλόγους, σε συνεργασία με την οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία.

 • Kαθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, ήτοι από 1η Μάϊου έως και 31 Οκτωβρίου, η διενέργεια αυτεπάγγελτης αυτοψίας, εξέτασης καταγγελιών για διαπίστωση εκπλήρωσης ή μη των υποχρεώσεων των υπόχρεων, ή/και τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στους υπόχρεους που υπέβαλαν θετική δήλωση στο Εθνικό Μητρώο τήρησης μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (Υ.Κ.Κ.Π.Π.), το οποίο και ενημερώνει για τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών.

 • Η ανεύρεση των στοιχείων των υπόχρεων, ο οικείος Δήμος δύναται να ανατρέχει στα δεδομένα που αντλούνται από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου τήρησης μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 53Α του ν.4662/2020 (Α΄ 27), από τα αρχεία του, από τα δεδομένα του Εθνικού Κτηματολογίου κλπ.

 • Η διενέργεια καθαρισμού του οικοπέδου σε κάθε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης της προθεσμίας δήλωσης καθαρισμού από τους υπόχρεους.

 • Η υποβολή αίτησης προς την οικεία Πυροσβεστική Υπηρεσία για τη διενέργεια αυτοψίας, σε περιφραγμένους ή επαρκώς περιτοιχισμένους χώρους και σε περίπτωση βεβαίωσης από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία τυχόν συνδρομής υψηλού κινδύνου πρόκλησης ή ταχείας επέκτασης πυρκαγιάς, σε αυτεπάγγελτο καθαρισμό των χώρων.

 • Ο επείγων αυτεπάγγελτος καθαρισμός από τον οικείο Δήμο για την άμεση άρση του κινδύνου, σε επείγουσες περιπτώσεις άμεσου και ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου πρόκλησης ή ταχείας επέκτασης πυρκαγιάς, ο οποίος διαπιστώνεται με σχετικό έγγραφο της οικείας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

20. Ποιες αρμοδιότητες έχει η αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία;

Στις αρμοδιότητες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών περιλαμβάνονται:

 • Η ενημέρωση με κάθε πρόσφορο μέσο του οικείου Δήμου, σε περίπτωση που από τη διενέργεια επιτόπιου ελέγχου από όργανα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ή/και τη διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων στους υπόχρεους που υπέβαλαν θετική δήλωση στο Εθνικό Μητρώο τήρησης μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας, διαπιστωθεί η μη συμμόρφωση των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού και συντήρησης.

 • Η διενέργεια αυτοψίας κατόπιν αίτησης του οικείου δήμου σε περιφραγμένους ή επαρκώς περιτοιχισμένους χώρους, για τη διαπίστωση ή μη συνδρομής υψηλού κινδύνου πρόκλησης ή ταχείας επέκτασης πυρκαγιάς στους ως άνω χώρους.

 • Η βεβαίωση της αρμόδιας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε επείγουσες περιπτώσεις άμεσου και ιδιαίτερα υψηλού κινδύνου πρόκλησης ή ταχείας επέκτασης πυρκαγιάς, προκειμένου να πραγματοποιηθεί από τον οικείο Δήμο, ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός.

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 7:55 pm


ΩΔΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : Καλοκαιρινή συναυλία με την παιδική χορωδία και την Χορωδία Γονέων και φίλων του Ωδείου

 


Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σας προσκαλεί στην καλοκαιρινή εκδήλωση του Ωδείου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη19 Ιουνίου 2024 και ώρα 20:30 στην αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου, με είσοδο δωρεάν για το κοινό.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία, η Χορωδία Γονέων και Φίλων καθώς επίσης και το Τμήμα Σύγχρονου Τραγουδιού του Ωδείου .Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 7:46 pm


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με τίτλο: “Ευρώπη: Η μεγάλη μας οικογένεια”Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση με τίτλο: 
“Ευρώπη: Η μεγάλη μας οικογένεια”


Τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας με στόχο την ενημέρωση μαθητών/τριών, γονέων και πολιτών, στο πλαίσιο του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”.

Η εκδήλωση “Ευρώπη: Η μεγάλη μας οικογένεια” πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας. Η δομή της εκδήλωσης περιείχε παιχνίδια και κατασκευές για τους μαθητές/τριες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και ενημέρωση του κοινού σχετικά με τις ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Ειδικότερα οι μαθητές/τριες ανά ομάδα είχαν αναλάβει την παρουσίαση 1 ευρωπαϊκής χώρας, των εθίμων, των χαρακτηριστικών, των πολιτιστικών σημείων και σημαιών των χωρών της ΕΕ, και παράλληλα συμμετείχαν σε δράσεις γνωριμίας με παραδοσιακές γεύσεις διαφόρων χωρών της ΕΕ, με απώτερο σκοπό να συνεργαστούν, να παίξουν και να μάθουν για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις αξίες και τα ιδανικά που πρεσβεύει. Επιπλέον, αξιοποιώντας έντυπο εκπαιδευτικό υλικό οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν ένα αστείο οριγκάμι και να ανακαλύψουν κάποιες βασικές πληροφορίες για την ΕΕ, παίζοντας! Όλοι και όλες οι συμμετέχοντες/ουσες κατάφεραν να ενισχύσουν την εθνική και πολιτισμική τους ταυτότητα και να εμβαθύνουν στην ευρωπαϊκή ιδέα της αρμονικής συνύπαρξης μέσα από τα παιχνίδια, τις κατασκευές, την μουσική αλλά και τις νοστιμιές από παραδοσιακά πιάτα διαφόρων χωρών της ΕΕ.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας με την υποστήριξη του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας. Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”.

Το Σχέδιο αποτέλεσε μια εξαιρετική ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα ενημερωμένο Ευρωπαϊκό εκλογικό σώμα, προκειμένου να αυξηθεί η δημοκρατική συμμετοχή στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, μια από τις πιο ευρωσκεπτικιστικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του Σχεδίου μέσα από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις/δράσεις ήταν να προσεγγίσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους (17-22 χρονών) να αντιληφθούν την ιδιαίτερη αξία που φέρει η συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές του 2024 αλλά και να κατανοήσουν εις βάθος τον ρόλο και τις δημοκρατικές αξίες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ευχαριστούμε θερμά όλους/όλες τους/τις μαθητές/τριες και τους παρευρισκόμενους για το ενδιαφέρον και συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.

Οι Νέοι Μπροστά!
Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 7:40 pm


Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Η Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Σ συμμετοχής θέσεων στην Εμποροπανήγυρη Αρμενοχωρίου του Δήμου Φλώρινας ετους 2024

 


Ε Π Α Ν Α Λ Η Ψ Η  Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Ξ Η Σ

συμμετοχής θέσεων στην  Εμποροπανήγυρη Αρμενοχωρίου του Δήμου Φλώρινας  ετους 2024

Ο Δήμος Φλώρινας καλεί όσους και όσες επιθυμούν και νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη Αρμενοχωρίου την 26 έως 30-6-2024 του Δήμου Φλώρινας  , να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής όπως αναλυτικά περιγράφονται παρακάτω:

 1. Η θρησκευτική εμποροπανήγυρη της  20ης Ιουνίου 2024, στα πλαίσια εορτασμού της εορτής της ανακομιδής Λειψάνων  Οσίου Ναούμ  θα διεξαχθεί στο με αριθμό 2878 γήπεδο Δημοτικής Έκτασης του κτηματολογίου  της Τ.Κ. Αρμενοχωρίου του Δήμου Φλώρινας σύμφωνα με το συνημμένο σχεδιάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φλώρινας  με αριθ. Πρωτ. 7244/19-02-2024 και θέμα : ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ  ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗΣ  ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024 όπως εγκρίθηκε με το αριθμό πρωτ. 6028/24/561853/17-03-2024  έγγραφο του Τμήματος Τροχαίας Φλώρινας.


ü  Το σύνολο των διατιθέμενων σκεπαστών εμπορικών θέσεων είναι  εκατόν πενήντα τέσσερις -154 - 

ü  Εκ των οποίων το σύνολο των διατιθέμενων σκεπαστών θέσεων Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ( Ψητοπωλεία ) είναι είκοσι δύο  -22-.

ü  Εκ των οποίων το σύνολο των διατιθέμενων σκεπαστών θέσεων Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ( ζαχαρωδών προϊόντων ) είναι έντεκα  -11- (Θέσεις 1-6 και 118-122).

Η κάθε εμπορική  θέση θα έχει έκταση (3,00*3,00)  , (6,00*3,00) , (9,00*3,00) (12,00*3,00), 15,00*3,00)  τ.μ. ανάλογα με τη ζήτηση και τη δυνατότητα διάθεσης ώστε να είναι δυνατή και η συμμετοχή περισσότερων πωλητών και να μη μείνουν αδιάθετες θέσεις.

Σύμφωνα με την 189/2016 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας τα αναλογούντα τέλη για τη συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη έχουν ως εξής:

Α) Ημερήσιο τέλος ποσού 50,00 ευρώ για κάθε θέση 3Χ3= 9 τ.μ. 

Β) Ημερήσιο τέλος ποσού 70,00 ευρώ για κάθε θέση 3Χ6=18 τ.μ. ( Ψητοπωλεία – Καντίνες κλπ)

και αντίστοιχα για κάθε  επιπλέον θέση εφόσον είναι εφικτό ανάλογα με τη συμμετοχή των πωλητών και προκειμένου να μη μείνουν αδιάθετες θέσεις.

Γ) Τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για εγκατάσταση  ψυχαγωγικής παιδείας ( ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ) εφ’ άπαξ τέλος 500,00 ευρώ.

Η καταβολή του τέλους θα γίνεται στο Τμήμα Ταμείου της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών με κάρτα ή με κατάθεση στον Τραπεζικό Λογαριασμό του Δήμου Φλώρινας της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ,  με την αιτιολογία ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ( Στο όνομα του δικαιούχου και την αναγραφή του ΑΦΜ του)

Αριθ. Λογ/σμού  ΙΒΑΝ: GR 43 0172 2580 0052 5805 4965 961      

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

Οι άδειες θα έχουν ισχύ πέντε -5- ημερών ήτοι από την Τετάρτη 26  Ιουνίου  έως και την Κυριακή 30 Ιουνίου, ημέρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιείται η εμποροπανήγυρη ενώ μία μέρα νωρίτερα επιτρέπεται  η εγκατάσταση των πάγκων και την Δευτέρα  01  Ιουλίου  2024 η απομάκρυνση των πάγκων και των εμπορευμάτων.

Οι αιτήσεις, σύμφωνα με το  ΠΑΡΆΡΤΗΜΑ Ι,  υποβάλλονται, έως και 20/06/2024 , στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Πληροφοριακού Συστήματος για το υπαίθριο εμπόριο https://openmarket.mindev.gov.gr όπου ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται με τους κωδικούς taxisnet.

 

Σε περίπτωση που μείνουν αδιάθετες θέσεις μετά τη λήξη προθεσμίας είναι δυνατή η επανάληψη αυτής με Απόφαση της πενταμελούς  επιτροπής εμποροπανηγύρεως.

Στην αίτηση πρέπει να επισυνάπτονται όλα τα απαιτούμενα, από την προκήρυξη, δικαιολογητικά πλην του διπλοτύπου είσπραξης και της Δημοτικής ενημερότητας τα οποία θα αναζητούνται αυτεπάγγελτα.
Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά με ευθύνη του αιτούντος σύμφωνα με το ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι του κανονισμού λειτουργίας εμποροπανηγύρεως Αρμενοχωρίου 2024 .

Οδηγίες, σχετικά με τον τρόπο υποβολής των αιτήσεων, παρέχονται στο εγχειρίδιο εφαρμογής της
ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.openmarket.mindev.gov.gr, στην οποία υποβάλλεται η αίτηση

Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, αυτές ελέγχονται από την πενταμελή  επιτροπή εμποροπανηγύρεως και εκδίδεται κατάλογος συμμετοχής και η απόφαση έγκρισης συμμετοχής.

ΤΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ  :

Εκκλησιαστικά είδη, Βιβλία – γραφική ύλη, είδη λαϊκής τέχνης, λευκά είδη – είδη προικός,   είδη δώρων και διακόσμησης, ασημικά και φο μπιζού, χειροποίητα προϊόντα οικοτεχνίας, είδη ένδυσης – είδη υπόδησης, αξεσουάρ ένδυσης, τεχνητά & αποξηραμένα άνθη και φυτά, καλλυντικά είδη, ψιλικά, είδη οικιακής χρήσης – υαλικά, παιδικά παιχνίδια, μικροεργαλεία, μέλι και προϊόντα μελισσοκομίας, άνθη – φυτά, παραδοσιακά γλυκά – παγωτά, μαλλί γριάς και λουκουμάδες, χαλβάς – ζαχαρώδη προϊόντα,  παραδοσιακά προϊόντα, κάστανα – καλαμπόκια – ποπκορν,  σουβλάκια – σάντουιτς- πατάτες κ.λπ., είδη καντίνας, ηλεκτρονικά είδη, είδη PetShop, ψυχαγωγικά παίγνια.

Αγροτικά προϊόντα & μεταποιημένα τρόφιμα :

Ελιές, καρύδια, κάστανα, όσπρια, ξηροί καρποί, αμπελόφυλλα, άνθη κολοκυθιού, καλαμπόκια, συσκευασμένο ελαιόλαδο, εμφιαλωμένος οίνος, προϊόντα οικοτεχνίας (όπως γαλακτοκομικά, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, παραδοσιακά ζυμαρικά, βότανα, αρτύματα), τυποποιημένο μέλι, ζαχαρώδη προϊόντα που διατηρούνται χωρίς ψύξη, είδη σφολιάτας και παρασκευάσματα ζύμης κ.α. (ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ)

Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η πώληση ειδών που προκαλούν την δημόσια αιδώ ή μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα σε μικρούς ή μεγάλους καθώς και ογκώδη εμπορεύματα που ενδεχομένως δυσκολεύουν τις μετακινήσεις μέσα στο χώρο της εμποροπανήγυρης και γενικά προκαλούν δυσχέρεια στους λοιπούς εμπόρους.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν αίτηση – υπεύθυνη δήλωση συμμετοχής συνοδευόμενη από:

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έγκριση συμμετοχής:

α) Βεβαίωση δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας ή άδεια πωλητή  λαϊκών αγορών ή  άδεια δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο ή άδεια χειροτέχνη καλλιτέχνη. (σε ισχύ)

β) Αίτηση του παραρτήματος Ι του κανονισμού

Έχοντας υπόψη τα ανωτέρω και τις διατάξεις του Ν. 4849/2021 «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, ρυθμίσεις για την άσκηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και την απλούστευση πλαισίου δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση, βελτιώσεις στην επιμελητηριακή νομοθεσία, άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και λοιπές επείγουσες διατάξεις» (ΦΕΚ 207/Α΄/5-11-2021), οι προβλεπόμενες θέσεις κατανέμονται, ως εξής:

α) Σε ποσοστό 75%, σε κατόχους «Βεβαίωσης Δραστηριοποίησης Ετήσιας Διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές».

β) Σε ποσοστό 10%, σε κατόχους άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή, που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές.

γ) Σε ποσοστό 10%, σε κατόχους άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο.

δ) Σε ποσοστό 5%, σε κατόχους άδειας  χειροτέχνη – καλλιτέχνη.

Αιτήσεις με ελλιπή δικαιολογητικά, θα απορρίπτονται.

Αναζητούνται αυτεπάγγελτα από το Τμήμα Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης εμπορικών Δραστηριοτήτων τα κάτωθι:

α) Δημοτική ενημερότητα από το Δήμο Φλώρινας

β) Απόδειξη καταβολής τελών

 

Στην απόφαση έγκρισης συμμετοχής  περιλαμβάνονται τουλάχιστον τα εξής:
α) το ονοματεπώνυμο του πωλητή,
β) η ιδιότητα υπό την οποία συμμετέχει στην αγορά, σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρ. 1,
γ) τα είδη που διαθέτει προς πώληση στη βραχυχρόνια αγορά. (
άρθρο 37 παρ.7 Ν.4849/21)

δ) Ο αριθμός της απόδειξης και το ποσό  καταβολής των τελών.

 

Στοιχεία της βεβαίωσης δραστηριοποίησης

Η βεβαίωση δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές φέρει την ονομασία: «ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΕ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ» και περιλαμβάνει τα ακόλουθα στοιχεία:

α) Την αρχή που τη χορηγεί, την ημερομηνία έκδοσης και λήξης ισχύος αυτής,

β) κατά περίπτωση, όταν πρόκειται

βα) για φυσικό πρόσωπο, τα στοιχεία της ταυτότητας ή της άδειας διαμονής, τον αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) και την αρμόδια Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ), τη διεύθυνση κατοικίας του πωλητή και

ββ) για νομικό πρόσωπο, τα πλήρη στοιχεία του υπαλλήλου/πωλητή (τα στοιχεία της ταυτότητας ή της άδειας διαμονής, τον ΑΦΜ, τη διεύθυνση κατοικίας), καθώς και την επωνυμία, την έδρα, τον ΑΦΜ, τη ΔΟΥ και τον αριθμό ΓΕΜΗ του νομικού προσώπου,

γ) τον ασφαλιστικό φορέα και τον αριθμό μητρώου

κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ), όταν πρόκειται για φυσικό πρόσωπο,

δ) τον αριθμό της ταμειακής μηχανής,

ε) τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ),

στ) τον αριθμό κυκλοφορίας του προς χρήση οχήματος,

ζ) στις περιπτώσεις έγκρισης υποβοήθησης, πρόσληψης υπαλλήλου και αναπλήρωσης, τα στοιχεία (της ταυτότητας ή της άδειας διαμονής, ΑΦΜ, διεύθυνση κατοικίας) των προσώπων που υποβοηθούν, εργάζονται ή αναπληρώνουν τον δικαιούχο πωλητή.

 

Ειδικά στην περίπτωση των υπαίθριων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτωνΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚτα δικαιολογητικά του άρθρου 12 του κανονισμού λειτουργίας εμποροπανηγύρεως με Α.Δ.Σ 108/2024.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2024

Συγκροτείται, με την 108/2024 Απόφαση Δημοτικού, Συμβουλίου περί «Kανονισμού λειτουργίας εμποροπανηγύρεως κοινότητας Αρμενοχωρίου» πενταμελής Επιτροπή αποτελούμενη από  -2- Δημοτικούς Συμβούλους, τον Πρόεδρο της κοινότητας Αρμενοχωρίου και δύο υπαλλήλους του Δήμου Φλώρινας.

 Η Επιτροπή Εμποροπανήγυρης είναι αρμόδια για:

-Τον έλεγχο των υποβαλλόμενων αιτήσεων και των συνημμένων σε αυτές απαραίτητων δικαιολογητικών,

-Την οργάνωση και διεκπεραίωση των διαδικασιών διάθεσης των θέσεων της εμποροπανήγυρης και τη σύνταξη οριστικού καταλόγου συμμετεχόντων.

-Τον έλεγχο της λειτουργίας της εμποροπανήγυρης, την παροχή διευκρινίσεων και την εξέταση τυχόν παραπόνων ή καταγγελιών

-Την δημοσιοποίηση με κάθε πρόσφορο μέσο του παρόντος Κανονισμού και την έκδοση προκήρυξης και ανακοινώσεων (όπου αυτό απαιτείται)

-Την παροχή οδηγιών και τη επίλυση κάθε προβλήματος που θα ανακύψει από την διενέργεια της εμποροπανήγυρης,

Μετά τον έλεγχο των αιτήσεων και την κατάρτιση του οριστικού καταλόγου συμμετεχόντων, χορηγείται στους δικαιούχους έγκριση συμμετοχής αφού καταβληθούν τα αναλογούντα τέλη, η οποία υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εμποροπανήγυρης.

 

·Δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση στην εμποροπανήγυρη χωρίς την έγκριση συμμετοχής.

· Δεν θα χορηγείται έγκριση συμμετοχής εάν δεν έχουν εξοφληθεί τα τέλη συμμετοχής.

· Αιτήσεις στις οποίες δεν αναγράφεται αριθμός θέσης Ή αιτούνται από περισσότερους του ενός ενδιαφερομένου/ης , θα τους χορηγείται θέση από την Επιτροπή της Εμποροπανηγύρεως μετά από κλήρωση.

·Η εγκατάσταση των πάγκων των πωλητών επιτρέπεται από την  Τρίτη  25.06.2024 από ώρα 14:00 ενώ η απεγκατάσταση την Δευτέρα 01.07.2024 έως 14:00.

Ο κανονισμός λειτουργίας της εμποροπανηγύρεως, η παρούσα προκήρυξη  και το Τοπογραφικό διάγραμμα  με τις θέσεις  είναι αναρτημένα  στην ιστοσελίδα του Δήμου Φλώρινας   https://www.cityoflorina.gr   Δήμος Φλώρινας- Αρχική σελίδα, στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου Φλώρινας, στα ΜΜΕ  και στο Ο.Π.Σ.Α.Α.:  https://openmarket.mindev.gov.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες : Τηλ. Επικοινωνίας Τμήματος Αδειοδοτήσεων και  Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης : 2385029646.

Αρμόδιοι υπάλληλοι :ΝΕΟΚΑΖΙΩΤΗ ΜΑΡΙΑ

                                     ΠΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

                                     ΜΟΥΣΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ

 

 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής

 Εμποροπανηγύρεως Αρμενοχωρίου

 

 

ΧΑΤΖΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:59 am


Τιμές ηλεκτρισμού: ΑΧΑΛΙΝΩΤΗ η κερδοσκοπία!

 

Χρήστος Ι. Κολοβός
Δρ Μηχανικός Μεταλλείων - Μεταλλουργός Μηχανικός ΕΜΠ.
τ. Διευθυντής Κλάδου Μεταλλευτικών Μελετών & Έργων ΔΕΗ ΑΕ/Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας. Σύμβουλος ενεργειακής πολιτικήςΣτο 1οδιάγραμμα βλέπουμε τη μεταβολή της τιμής αγοράς επόμενης ημέρας στον ηλεκτρισμό, όπως τη δίνει το Χρηματιστήριο Ενέργειας στις 16/6/2024.Τη Δευτέρα 26/6/2023 η χονδρική τιμή ηλεκτρισμού ήταν €104,55. Ένα χρόνο αργότερα, τη Δευτέρα 17/6/2024 η χονδρική τιμή ηλεκτρισμού αισίως έφθασε τα €117,39, δηλαδή παρουσιάζει ΑΥΞΗΣΗ12,3%.Παρόλο που φέτος έχουμε περισσότερες "Α"ΠΕ από πέρυσι, παρόλο που φέτος ο δήθεν "ακριβός" λιγνίτης έχει φύγει απ’ το ενεργειακό μας μείγμα.

Η αύξηση αυτή ωστόσο είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ, όπως φαίνεται από το 2οδιάγραμμα, που δείχνει τη μεταβολή της τιμής του φυσικού αερίου (δείκτηςDutchTTFσυμβόλαιο ενός μήνα) στο ίδιο διάστημα: την Παρασκευή 16/6/2023 η τιμή του φυσικού αερίου ήταν €49,471, ενώ την Παρασκευή 14/6/2024 η τιμή έκλεισε στα €35,36, δηλαδή παρουσιάζει ΜΕΙΩΣΗ 28,5%!

Κι ακόμα πιο αδικαιολόγητη είναι η αύξηση με βάση αυτά που βλέπουμε στο 3οδιάγραμμα, που δείχνει τη μεταβολή της τιμής του "Δικαιώματος Εκπομπής Αερίων του Θερμοκηπίου", (δηλαδή "αέρα κοπανιστού"): την Παρασκευή 16/6/2023 η τιμή ήταν €92,41, ενώ την Παρασκευή 14/6/2024 η τιμή έκλεισε στα €68,23, δηλαδή παρουσιάζειΜΕΙΩΣΗ 26,2%!

Όταν λοιπόν οι βασικοί συντελεστές κόστους παρουσιάζουν σημαντική μείωση, αλλά η τιμή του ηλεκτρισμού αυξάνεται, αυτό απλά σημαίνει πως η κερδοσκοπία καλπάζει αχαλίνωτη. Οι "πάροχοι" ηλεκτρισμού θα εξακολουθήσουν να παρουσιάζουν "απρόσμενα" κέρδη.Και, βεβαίως, να ετοιμαζόμαστε για ήδη προαναγγελθείσα νέα αύξηση του ΕΤΜΕΑΡ και νέα αύξηση των τελών χρήσης δικτύων. Να με ποιο τρόπο η ακρίβεια θα συνεχίσει να καλπάζει και η οικονομία της χώρας θα γίνεται όλο και λιγότερο ανταγωνιστική.

Οι Ευρωεκλογές τελείωσαν και, ως γνωστόν, μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται! Στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης δεν είδαμε κάποια διορθωτική κίνηση στο Υπουργείο Ενέργειας. Είτε το μήνυμα της κάλπης δεν ήταν επαρκώς σαφές είτε κάποιοι συνειδητά σφυρίζουν αδιάφορα, γελώντας σε βάρος μας! Δεν πρέπει ωστόσο κανείς να ξεχνά την παροιμία "μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα" …

Όλα αυτά είναι ασφαλώς αποτέλεσμα της πολιτικής της ιδιωτικοποίησης της αγοράς ηλεκτρισμού, σε συνδυασμό με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Την 100% ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΗ δεν την είχε κάνει κάποια "σοσιαλίζουσα" κυβέρνηση: την έκανε το 1950, αμέσως μετά τον Εμφύλιο, η τότε βασιλική κυβέρνηση, αφού οι πάνω από 400 εταιρείες ηλεκτρισμού ούτε εξυπηρετούσαν ούτε έδιναν φθηνό ρεύμα. Κάποια πράγματα είναι θέμα κοινής λογικής, δεν είναι θέμα ιδεολογίας.

Με την 100% ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΗ, για πάνω από 60 χρόνια οι Έλληνες είμαστε όλοι μαζί σε ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ Ενεργειακή Κοινότητα. Τώρα μας πιπιλίζουν το μυαλό πως "ενεργειακή δημοκρατία" είναι οι εκατοντάδες διαφορετικές Ενεργειακές Κοινότητες, ενώ αυτές δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια φούσκα, εντελώς αντίστοιχη της φούσκας του Χρηματιστηρίου Μετοχών το 1999. Θυμόμαστε άραγε ακόμα πόσος κόσμος έχασε τότε τα λεφτά του;

Στο "λαμπρό" κόσμο του Χρηματιστηρίου Ηλεκτρισμού ήδη μαθαίνουμε πως "διεξάγεται έρευνα", για χειραγώγηση της τιμής αγοράς επόμενης ημέρας από φορείς εκπροσώπησης των δήθεν "Α"ΠΕ. Και διαβάζουμε επίσης πως κύριοι ωφελημένοι απ' τις μηδενικές ή και αρνητικές τιμές, που διαμορφώνονται στο Χρηματιστήριο τις ώρεςπου λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά, είναι εκείνοι που εκτός από "Α"ΠΕ έχουν και μονάδες παραγωγής με φυσικό αέριο, καθώς αγοράζουν ηλεκτρισμό σε μηδενικές τιμές και πωλούν πάνω απ' τα €100 ή και τα €200!

Όμορφος κόσμος ανήθικος, διαβολικά πλασμένος! Η ενεργειακή πολιτική έχει μετατρέψει τον ηλεκτρισμό σε όπλο μαζικής καταστροφής, της κοινωνίας και της οικονομίας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:50 am


Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων - 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων


 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων διοργανώνει το 38ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων στις 12 & 13 Ιουλίου 2024 στην Κατερίνη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας  Κεντρικής  Μακεδονίας  με συνδιοργανωτές  την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας  και το Δήμο Κατερίνης, και τους συλλόγους  : ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - ΚΑΡΙΤΣΑΣ  - ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ  - ΦΤΕΡΗΣ  ΠΙΕΡΙΑΣ

Το πρόγραμμα του ανταμώματος διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

20:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Παρουσίαση λαϊκών δρώμενων, ηθών και εθίμων από την πλούσια πολιτιστική παράδοση του Βλαχόφωνου Ελληνισμού Αναπαράσταση Βλάχικου γάμου Με την συμμετοχή των συλλόγων: ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ - ΛΙΒΑΔΙΩΤΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ- ΚΑΡΙΤΣΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ- ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024

11:30 Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας «Βλάχοι στην σκιά του Ολύμπου». Αστική Σχολή Κατερίνης (1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης)

19:00 Συνεδριακό και Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ» Συγκέντρωση χορευτικών και έναρξη πατινάδας σε ζευγάρια

19:30 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ:

Παρουσίαση σε ομάδες των χορευτικών συγκροτημάτων της Ομοσπονδίας μας, με βάση την κοινή καταγωγής τους.

Είσοδος ελεύθερη

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:37 am


Εσπερινό ΕΠΑΛ Φλώρινας - έρευνα για την απορρόφηση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας
Το εσπερινό ΕΠΑΛ Φλώρινας λειτουργώντας σύμφωνα με την διά βίου μάθηση, εκτός από γνώσεις και δεξιότητες, προσφέρει στους αποφοίτους του και επαγγελματικό πτυχίο, που σε πολλές περιπτώσεις αξιοποιείται για την εργασιακή αποκατάσταση ή και ανέλιξή τους.

Με βάση αυτή την διαπίστωση στα πλαίσια των διαδικασιών αξιολόγησης της σχολικής μονάδας, συγκροτήθηκε κατά το σχολικό έτος 2023-24 ομάδα εκπαιδευτικών, προκειμένου να διερευνήσει την αξιοποίηση του επαγγελματικού πτυχίου από τους αποφοίτους στην εργασιακή τους απορρόφηση στον χώρο του Δημοσίου και ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, καθώς και στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Από την έρευνα προέκυψε ότι για τα 10 χρόνια λειτουργίας του σχολείου μας 215 άτομα απορροφήθηκαν στην αγορά εργασίας στους τομείς που προαναφέρθηκαν, αξιοποιώντας το πτυχίο που έλαβαν από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Φλώρινας.

Ο αριθμός των εργαζομένων που απορροφήθηκαν ανά έτος παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα:

Επιπλέον των προαναφερθέντων, η έρευνα έδειξε ότι σημαντικός αριθμός αποφοίτων εργάζονται είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα σε αντικείμενο παρεμφερές με τις σπουδές τους στο εσπερινό ΕΠΑΛ.

Αναλυτικότερα στοιχεία για την έρευνα, για τον αριθμό πτυχιούχων ανά δημόσια υπηρεσία ή και εταιρεία, για τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και για τις ειδικότητες που τα προηγούμενα χρόνια παρουσίαζαν την μεγαλύτερη ζήτηση παρουσιάζονται στην σχετική ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα του Σχολείου μας, στην διεύθυνση:


Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:33 am


Ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα των δράσεων του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας «Local Tour»

 


Ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα των δράσεων

του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας «Local Tour»

 

 

«Μυσταγωγικό μονοπάτι τοπικών γεύσεων» είναι το θέμα του  μοναδικού θεματικού διήμερου εργαστηρίου που ξεκίνησε σήμερα στις περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας που συνδιοργανώνουν η Αναπτυξιακές ΑΝΚΟ και ΑΝΦΛΟ και με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το εργαστήριο αφορά μία από τις δράσεις του Σχεδίου Διακρατικής Συνεργασίας με τίτλο: «Local Tour», που υλοποιείται από την ΑΝΚΟ Δυτικής Μακεδονίας ΑΕ ΑΟΤΑ και άλλες 21 Ομάδες Τοπικής Δράσης από την Ελλάδα και την Κύπρο, στο πλαίσιο του Υπομέτρου 19.3 CLLD/LEADER, του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρόκειται για μια αυθεντική περιήγηση σε ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι που απευθύνεται σε  επιχειρηματίες ή εργαζόμενους στον κλάδο του τουρισμού, όπως επιχειρήσεις εστίασης, καταλύματα, κ.α. αλλά και παραγωγούς τοπικών αγροδιατροφικών προϊόντων, επαγγελματίες του τουρισμού (ξεναγοί, γραφεία ταξιδίων, travel bloggers κ.α.).

Πρώτος σταθμός η Σιάτιστα όπου πραγματοποιήθηκε η «Παρουσίαση του διακρατικού σχεδίου συνεργασίας LOCAL TOUR, προβολή των συμπερασμάτων από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο» από την κα. Νίκη Χριστοδούλου, στέλεχος ΟΤΔ ΑΝΚΟ.

Παράλληλα η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πολυτίμη Φαρμάκη παρουσίασε το πρόγραμμα που αφορά στον Τουρισμό και στον Πολιτισμό στη Δυτική Μακεδονία με τίτλο «Από το Ε στο Αι. Τουρισμός και Πολιτισμός στη Δυτική Μακεδονία», ενώ ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού και Πολιτισμού Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Αθανάσιος Παπαδημητρίου παρουσίασε εισήγηση με θέμα:  «Δυτική Μακεδονία: Χτίζοντας μια πολυδιάστατη γαστρονομική εμπειρία».

Την παρουσίαση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών  Νίκος Λυσσαρίδης και ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Παλαιοντολογικό μουσείο από την Άννα Μπατσή, γεωλόγο, με θέμα «Γεωτουριστικές διαδρομές αναδεικνύοντας την τοπική παραγωγή και τον πολιτισμό».

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ξεναγήσεις  στο «Κελάρι του Ταπνού», αλλά και στο «Κτήμα Δυο Φίλοι», όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τοπικά κρασιά, αλλά και να μάθουν για την ιστορία και την ποιότητα των Σιατιστινών κρασιών.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του «Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης» όπου ο υπεύθυνος εξαγωγών του Συνεταιρισμού Κωνσταντίνος Κατσικαρώνης αναφέρθηκε στην «Εξωστρέφεια του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης, με τη συμμετοχή σε εκθέσεις και λοιπές δράσεις ανά τον κόσμο».

Επόμενος σταθμός τα περιβόλια του ξακουστού ροδάκινου Βελβεντού και ξενάγηση στον Αμπελώνα Καμκούτη  και στο  σύγχρονο οινοποιείο μέσα στους αμπελώνες, παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα  είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν συνταγές με βάση τα τοπικά προϊόντα και συγκεκριμένα τα αλιεύματα της λίμνης Πολυφύτου τα παραδοσιακά ζυμαρικά της περιοχής, το τσίπουρο και τον μοναδικό Κρόκο Κοζάνης από τον chef Κώστα Κολιό.Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 9:26 am


Τροχαίο ατύχημα με νεκρή αρκούδα στην Καστοριά

 


Τροχαίο ατύχημα με νεκρή αρκούδα στην Καστοριά

Τροχαία σύγκρουση ΙΧ αυτοκινήτου με αρκούδα σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου 15/6 στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Νεστορίου (σε τμήματα της οποίας οι οδηγοί πολύ συχνά υπερβαίνουν κατά παράβαση του Κ.Ο.Κ το όριο ταχύτητας) με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και τον θάνατο μιας μεγαλόσωμης ενήλικης αρσενικής αρκούδας, οχτώ περίπου ετών και βάρους ~ 300 κιλών!. Από την σύγκρουση ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κάποιος από τους επιβάτες του ΙΧ αυτοκινήτου, παρά τη σοβαρή ζημιά που υπέστη το όχημα.

Το Δασαρχείο Καστοριάς ειδοποίησε για το περιστατικό τα στελέχη της Περιβαλλοντικής Οργάνωσης Καλλιστώ, τα οποία βρέθηκαν στο σημείο, στο πλαίσιο της συμμετοχής της Καλλιστώ στην θεσμοθετημένη Ομάδα Άμεσης Επέμβασης. Όπως προέκυψε, η ενήλικη αρκούδα περπάτησε 100 μέτρα από το σημείο της τροχαίας σύγκρουσης, όπου και κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία. Στη συνέχεια το νεκρό ζώο μετακινήθηκε και θάφτηκε σε κατάλληλο σημείο, με την μέριμνα της Δασικής Υπηρεσίας Καστοριάς.  

Τα τροχαία ατυχήματα με αρκούδες και άλλα είδη της άγριας πανίδας συμβαίνουν  δυστυχώς αρκετά συχνά σε οδικούς άξονες που διέρχονται από περιοχές που αποτελούν και φυσικό  βιότοπο. Η αυξημένη κίνηση οχημάτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, σε συνδυασμό με την πιο συχνή κίνηση των αρκούδων αυτήν την περίοδο, λόγω εντατικής αναζήτησης τροφής, καθιστούν αναγκαία την προσοχή όλων μας. Για τον λόγο αυτό απευθύνεται έκκληση προς τους οδηγούς που κινούνται στα σημεία που αποτελούν βιότοπο αρκούδας να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί και να τηρούν πάντα το όριο ταχύτητας, ιδιαίτερα κατά την οδήγηση τις νυχτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες, και να δίνουν την απαραίτητη προσοχή στις προειδοποιητικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών και της πρόληψης, η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε έργα LIFE για την πρόληψη και αποφυγή των συγκρούσεων ζώων και οχημάτων. Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκαν σε κρίσιμα σημεία του οδικού δικτύου ενημερωτικές πινακίδες, οπτικοί και ηχητικοί ανακλαστήρες, ενώ πρόσφατα εγκαταστάθηκαν και καινοτόμα συστήματα αποτροπής σύγκρουσης οχημάτων με ζώα, τα οποία αποτρέπουν τα ζώα να διασχίσουν το οδόστρωμα την ώρα που πλησιάζει κάποιο όχημα. Στις περιοχές εφαρμογής των συγκεκριμένων αποτρεπτικών μέτρων οι τροχαίες συγκρούσεις μειώθηκαν σημαντικά, ωστόσο, η Καλλιστώ, σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς, εξακολουθεί να αναζητά τρόπους περαιτέρω μείωσης των επιπτώσεων των δρόμων στην άγρια πανίδα και αύξησης της οδικής ασφάλειας για τους οδηγούς.

 

Από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

ΚαλλιστώΔημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 8:04 pm


Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του ΚΕΘΕΑ θα βρίσκεται στην πόλη της Φλώρινας την Τετάρτη 19/06/2024

 


Η Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ στο πλαίσιο των δράσεων της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών θα βρίσκεται στην πόλη της Φλώρινας την Τετάρτη  19/06/2024, 10:00-12:00 στην Περιοχή της Λαϊκής Αγοράς με ενημερωτικό περίπτερο για την διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

 « πάμε μαζί »  είναι το μήνυμα που στέλνει το ΕΣΠΑ Πολυδύναμο Κέντρο και Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.


Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 8:01 pm


Εκδήλωση βράβευσης εθελοντών αιμοδοτών από το Γενικό Νοσοκομείο και τον Δήμο Φλώρινας

 


Εκδήλωση βράβευσης εθελοντών αιμοδοτών από το Γενικό Νοσοκομείο και τον Δήμο Φλώρινας

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, ο Δήμος Φλώρινας και το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας συνδιοργάνωσαν το πρωί της Κυριακής 16 Ιουνίου εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών αιμοδοτών, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολυετή προσφορά τους.

Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας, είχε και ένα συμβολικό χαρακτήρα, καθώς συμπληρώνονται φέτος 60 χρόνια λειτουργίας του τμήματος αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλώρινας.

Την έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης κήρυξε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Γεώργιος Μάντσος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Αθανάσιος Τάσκας, ο Αντιδήμαρχος Φλώρινας κ. Μιχάλης Χάτζιος και ο Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Ταλίδης.

Σχετικά με τη λειτουργία του τμήματος αιμοδοσίας τοποθετήθηκε η προϊσταμένη του τμήματος κα Θεοδώρα Καμπέρη, ενώ για την εθελοντική αιμοδοσία μίλησε η υπεύθυνη ιατρός κα Ευτέρπη Μπόγια.

Στη συνέχεια βραβεύτηκαν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φλώρινας, ο ΠΑΣ Πρέσπας, ο Σύλλογος Γυναικών Αετού και περισσότεροι από 60 εθελοντές αιμοδότες.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ : https://www.facebook.com/photo?fbid=1002940331833568&set=pcb.1002941485166786

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 7:58 pm


Εκπαιδευτική Επίσκεψη του ΟΕΝΕΦ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 


Εκπαιδευτική Επίσκεψη του ΟΕΝΕΦ στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας!

Τα στελέχη της ομάδας έργου του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, με στόχο την ενημέρωση φοιτητών/τριών στο πλαίσιο του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”.

Το Σχέδιο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα ενημερωμένο Ευρωπαϊκό εκλογικό σώμα, προκειμένου να αυξηθεί η δημοκρατική συμμετοχή στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, μια από τις πιο ευρωσκεπτικιστικές περιοχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στόχος του σχεδίου μέσα από τις εκπαιδευτικές επισκέψεις/δράσεις είναι να προσεγγίσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους (17-22 χρονών) να αντιληφθούν την ιδιαίτερη αξία που φέρει η συμμετοχή τους στις Ευρωεκλογές του 2024 αλλά και να κατανοήσουν εις βάθος τον ρόλο και τις δημοκρατικές αξίες που διέπουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του μαθήματος “Οικονομία της Εκπαίδευσης”. Την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε ο Επικεφαλής του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας, Δρ. Κωνσταντίνος Στεργίου, ο οποίος ενημέρωσε τους/ις φοιτητές/τριες για τις προτεραιότητες και τη σημαντικότητα του Σχεδίου “Ενδυναμώνοντας τη Νέα Γενιά: Συμμετοχή των Νέων στις Ευρωπαϊκές Εκλογές” (YEEEs24)”.

Η δομή της εκδήλωσης βασίστηκε σε:

α) Εισήγηση σχετικά με την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εξελικτική της πορεία. Η παρουσίαση επικεντρώθηκε στον τρόπο λειτουργίας της ΕΕ, στα θεσμικά όργανα που την απαρτίζουν καθώς και στα οφέλη που απολαμβάνει ένας Ευρωπαίος πολίτης. Ακόμη, οι φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ερχόμενες ευρωπαϊκές εκλογές της 9ης Ιουνίου 2024. Παράλληλα, οι φοιτητές/τριες κλήθηκαν να εγγραφούν στη διαδικτυακή πλατφόρμα “mazi.eu”, η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση ενός συνεχούς διαλόγου μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των Ευρωπαίων πολιτών της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας. β) Σε ένα διαδραστικό διαδικτυακό παιχνίδι Kahoot, στο οποίο οι φοιτητές/τριες είχαν την ευκαιρία να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ευρωπαϊκές εκλογές. Οι νικητές/τριες βραβεύτηκαν με αναμνηστικά δώρα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους/όλες τους/τις φοιτητές/τριες για το ενδιαφέρον και συμβολή τους στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος επιχορηγήσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον τομέα της επικοινωνίας.

 

Οι Νέοι Μπροστά!

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 7:49 pm


Clout Archery: Μια σημαντική Εκδήλωση Τοξοβολίας Αναψυχής στις Λεπτοκαρυές της Φλώρινας, 16 Ιουνίου 2024

 


Clout Archery: Μια σημαντική Εκδήλωση Τοξοβολίας Αναψυχής στις Λεπτοκαρυές της Φλώρινας, 16 Ιουνίου 2024


Ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Φλώρινας, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση τοξοβολίας αναψυχής που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 στους όμορφους ανοιχτούς χώρους της κοινοτητας Λεπτοκαρυών στη Φλώρινα.

Η εκδήλωση αυτή προσέφερε στους συμμετέχοντες - νέεους και νέες της περιοχής -  την ευκαιρία να γνωρίσουν την τοξοβολία και να διασκεδάσουν στη φύση, σε μια εκδήλωση η οποία ήταν δωρεάν και περιελάμβανε σειρά δράσεων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκάλεσε η δραστηριότητα του "Clout Archery", μια μορφή τοξοβολίας που απαιτεί ακρίβεια και συγκέντρωση, καθώς οι τοξότες στοχεύουν από μεγάλες αποστάσεις (>130m) σε στόχους οι οποίοι έχουν οριστεί με ειδική σήμανση στο έδαφος. Το "Clout Archery" προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στον συμμετέχοντα, συνδυάζοντας τη αθλητική άσκηση και την ψυχαγωγία σε εξωτερικούς χώρους, αναδεικνύοντας την φυσική ομορφιά περιοχών. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε απο ειδικά εισαγωγικά εκπαιδευτικά μαθήματα Παραδοσιακής Τοξοβολίας σε νέους και νέες της Φλώρινας απο τους εκπαιδευτές τοξοβολίας (Level 2) του Αθλητικού Συλλόγου Τοξοβολίας "Κορύβαντες", Έλενας Αντωνιάδου και Σπύρου Μπάκα.

Δράσεις εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού μπορούν να προσφέρουν την ευκαιρία σε κατοίκους και επισκέπτες να γνωρίσουν την τοπική κουλτούρα και το φυσικό τοπίο, συμβάλλοντας σημαντικά στην ανάπτυξη της εποχικής τουριστικής κινητικότητας. Παράλληλα, ενισχύουν την τοπική οικονομία και την κοινωνική συνοχή,  δημιουργώντας συνθήκες για τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής

Ευχαριστούμε τον Δήμο Φλώρινας και ιδιαιτέρως τον Αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Ρόζα για την παρουσία στην εκδήλωση μας & την βοήθεια του Δήμου, τον Πρόεδρο του ΟΕΝΕΦ Κωνσταντινο Φιλιππίδη αλλα και το Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας για την χρόνια υποστήριξη, τον Αθλητικό Σύλλογο Τοξοβολίας ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ απο την Θεσσαλονίκη για την προμήθεια αθλητικού εξοπλισμού, την τοπική κοινότητα Λεπτοκαρυών της Φλωρινας & όλους τους κατοίκους του χωριού που βοηθησαν με καθε τρόπο την εκδήλωση, τους φίλους αθλητές τοξοβολίας που συμμετείχαν στην εκδήλωση απο ομάδες της Δυτικής Μακεδονίας. 

Η οργανωτική ομάδα της εκδήλωσης, συνεχίζοντας ανάλογες μεγάλης κλίμακας διεθνείς δράσεις Τοξοβολίας του παρελθόντος στην περιοχή της Φλώρινας (ARKTOS 2023ΑRKTOS 2019, κ.α) ανανεώνει το ραντεβού της για το άμεσο μέλλον. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη και τη συμμετοχή σας!

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 6:26 pm


Πρόγραμμα Ημερήσιας Εκδρομής ΚΑΠΗ Αμυνταίου - Αετού

 


Πρόγραμμα Ημερήσιας Εκδρομής ΚΑΠΗ Αμυνταίου - Αετού

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, θα πραγματοποιηθεί ημερήσια εκδρομή στην Παραλία Κατερίνης.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

- Αναχώρηση 07:00 από την πλατεία του χωριού (για το ΚΑΠΗ Αετού) και 07:30, από την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ (για το ΚΑΠΗ Αμυνταίου).

- Ολιγόλεπτη στάση στην ΠλάζαΚορινού.

- Άφιξη στην Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ στο χωριό Κονταριώτισσα Κατερίνης, προσκύνημα του Οσίου, όπου θα γίνει ενημέρωση για την ιστορία της Μονής από την Ηγουμένη.

- Αναχώρηση για την παραλία της Κατερίνης, χρόνος ελεύθερος για μπάνιο, βόλτα, καφέ, τσίπουρο, φαγητό.

- Επιστροφή το απόγευμα, γύρω στις 17:30.

Παρακαλούμε για την τήρηση του προγράμματος, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις και ταλαιπωρία.

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 6:21 pm


Ευχαριστήριο του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας

 


Ευχαριστήριο του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας προς τον Πόλο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας ΤΠΕ Φλώρινας της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας ευχαριστούμε θερμά τον Πόλο Εκπαιδευτικής ΤΠΕ Φλώρινας της ΠΔΕ Δυτικής Μακεδονίας που έδωσε την ευκαιρία για τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας στις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις :

·       Εορτασμός της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού», επιμορφωτική δράση του Πόλου με αφορμή την ευρωπαϊκήεβδομάδα προγραμματισμού – Οκτώβριος 2023

·       «Τα μυστικά της Φλώρινας», εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ανάδειξη σημαντικών μνημείων της πόλης -  Απρίλιος 2024

Πρόκειται για καινοτόμα προγράμματα που συνδυάζουν τις Νέες Τεχνολογίες, τον προγραμματισμό, την τοπική ιστορία και καλλιεργούν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη.

 

Η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας

Χριστίνα Καραγιάννη

 

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 6:19 pm


Μια ακόμη Χρονιά έκλεισε για το τμήμα ρυθμικής της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας.
Μια ακόμη Χρονιά έκλεισε για το τμήμα ρυθμικής της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας.

Στην τελευταία τους παράσταση για φέτος, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, οι μικρές και μεγάλες αθλήτριες μας υπό την καθοδήγηση της αρχηγού προπονήτριας Φανής Κουσιπέτκου και των προπονητριών Ρίτα Τσεσμερτζή, Κατερίνα Νότη και Χριστίνα Κασπίρη, μάγεψαν το κοινό της Φλώρινας.

Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας ευχαριστεί τον Δήμο Φλώρινας και τον Δήμαρχο Γιαννάκη Βασίλειο για την συνδιοργάνωση. Τον Βουλευτή Φλώρινας Παπασωτηρίου Σταύρο τον Αντιπεριφερειάρχη Τάσκα Αθανάσιο, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Φουδούλη Σοφία και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Ηλιάδη για την παρουσία τους στην εκδήλωση. Επίσης ευχαριστεί όλους τους γονείς για την άψογη συνεργασία τους όλη την χρονιά.

Το μεγαλύτερο ευχαριστώ όμως αξίζει στις πρωταγωνίστριες της εκδήλωσης Πατουλίδεια 2024 τις αθλήτριές της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας

Καλό Καλοκαίρι!

Υ.Γ. Καλή επιτυχία στις αθλήτριές μας που θα λάβουν μέρος στο “Hellas Gym Festival” & ”Hellas Gym For Life Challenge” που θα γίνει στην Αθήνα.

Το Δ.Σ. της Ευξείνου Λέσχης

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 6:01 pm


Μεσιτικό γραφείο ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο με Συντελεστή Δόμησης 0,8.
Πωλείται οικόπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο με Συντελεστή Δόμησης 0,8.
Το συνολικό εμβαδόν του οικοπέδου είναι 1,095,98τμ.
Βρίσκεται σε όμορφο σημείο , δίπλα στο βουνό με πολλές μονοκατοικίες.

Επενδυτική ευκαιρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 5:21 pm


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Sushi Night στο Emerald Suites - Νέα Φλώρινα

Sushi Night στο Emerald Suites  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 12:06 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας