Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Αυτοκίνητα ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ : ΕΥΚΑΙΡΙΑ Opel Corsa ACTIVE 1.2 5D CLIMA '14 (τιμή 6.900 €)

 SIDIROPOULOS
ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙ - ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 53100
2385035061
6937438633 

Στοιχεία Αγγελίας

Μάρκα/Μοντέλο:Opel Corsa ACTIVE 1.2 5D CLIMA '14
Νούμερο αγγελίας:36506605
Τιμή:6.900 €
Κατηγορία:Κόμπακτ/Hatchback
Χρονολογία:1 / 2014
Χιλιόμετρα:139.000 χλμ
Καύσιμο:Βενζίνη
Κυβικά:1.229 cc
Ίπποι:82 bhp
Σασμάν:Χειροκίνητο
Χρώμα:Πράσινο (Μεταλλικό)
Χρώμα εσωτερικού:Μαύρο
Επένδυση σαλονιού:Ύφασμα
Κτεο εως:03 / 2023
Ρύποι (CO2):134 g/km
Κλάση ρύπων:Euro 5
Τέλη κυκλοφορίας:160 €
Κίνηση:Προσθιοκίνητο (FWD)
Αερόσακοι:4
Πόρτες:5
Καθίσματα:5
Σύνδεσμος:
Τηλέφωνο:2385035061

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2021 | 6:34 pm


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για την ίδρυση της "Ενωσης Τουριστικών και των πάσης φύσεως Συναφών Δραστηριοτήτων στο Δήμο Πρεσπών"

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

για την ίδρυση της

«Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών»

Φίλες και φίλοι,

Μετά από διαβουλεύσεις ομάδας επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Πρεσπών, διαπιστώθηκε ότι είναι απόλυτη ανάγκη να ιδρυθεί άμεσα ένας ενιαίος φορέας των τουριστικών και των πάσης φύσεως συναφών δραστηριοτήτων στο Δήμο Πρεσπών, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα ισχυρό βήμα από το οποίο θα προωθούνται τα μεγάλα και ποικίλα προβλήματά τους, καθώς και δράσεις που θα βελτιώσουν τις οικονομικές δραστηριότητες στην περιοχή.

Η ιδρυτική ομάδα πρωτοβουλίας αποφάσισε τα εξής:

Ø  Να αναθέσει στην Δικηγόρο Φλώρινας, κ. Α. Τουτουντζή, τη σύνταξη σχετικού καταστατικού, σύμφωνα με το υφιστάμενη νομοθεσία το οποίο είναι διαθέσιμο σε κάθε ενδιαφερόμενο. Οι σκοποί της Ένωσης περιγράφονται στο Καταστατικό. Παραθέτουμε ενδεικτικά τους παρακάτω:

1.    Την προώθηση και Προβολή των Τουριστικών και Συναφών Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών.

2.    Την ενθάρρυνση και προώθηση της συνεργασίας των μελών, για την αποτελεσματικότερη προάσπιση και προαγωγή των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων τους.

3.    Την ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας μεταξύ των μελών, καθώς και τη  συστηματική μελέτη των προβλημάτων του κλάδου, για την προσφορότερη συλλογική διεκδίκηση και επίλυση αυτών.

4.    Την εκπροσώπηση, των Επαγγελματιών του Δήμου σε Εθνικούς ή Διεθνείς Οργανισμούς, καθώς και η Προώθηση των πάσης φύσεως διακρατικών συνεργασιών.

5.    Την καλλιέργεια, εξύψωση και υπεράσπιση των πανανθρώπινων της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, της Συναδέλφωσης και της Ειρήνης.

Ø  Να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους επαγγελματίες της Πρέσπας, χωρίς κανέναν αποκλεισμό, να συμμετάσχουν στην ίδρυση της «Ένωσης Τουριστικών και Συναφών Δραστηριοτήτων του Δήμου Πρεσπών».

Ø  Η ιδρυτική συνάντηση της Ένωσης να γίνει στις 18/04/2021, ώρα 11:00π.μ. στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Δημαρχείου στον Λαιμό Πρεσπών, τηρώντας αυστηρά όλα τα πρωτόκολλα προστασίας από τον COVID19.

Παρακαλούμε όσοι επαγγελματίες δραστηριοποιούνται στον Δήμο Πρεσπών και ενδιαφέρονται να εγγραφούν στην Ένωση να επικοινωνήσουν έως και το Σάββατο 17 Απριλίου 2021.

Αντίγραφο του Καταστατικού και των αιτήσεων για συμμετοχή στην Ένωση, μπορείτε να ζητήσετε αποστέλλοντας email στο [email protected]ή επικοινωνώντας με κάποιο από   Μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας:

  1. Στράτος Βασιλόπουλος, κιν. 6932 311208, mail: [email protected]

  2. Κυριακή Κοσμανίδου, κιν. 6942 503863, mail: kosmanidou.k@gmail.com 

  3. Μάνος Δημητρόπουλος , κιν. 6980 561366, mail: dimitropoulos[email protected]gmail.com

  4. Νίκος Μαρμαρίδης, κιν. 6944 305386, mail: wildlifeandculture@outlook.com

        Κυριάκος Πουκαμισάς, κιν. 6944 396260, mail: melitreliarkouda@gmail.com

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2021 | 3:27 pm


Εθελοντική Αιμοδοσία την Τρίτη 20 Απριλίου από τον Σύλλογο εθελοντών αιμοδοτών ΚέλληςΗ Σωτηρία μιάς Ζωής είναι  Στο Χέρι Μας
Στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς προς τον συνάνθρωπο διοργανώνει ο σύλλογος μας άλλη μια εθελοντική αιμοδοσία.
Η συμβολή όλων των αιμοδοτών είναι απολύτως απαρίτητη γιατί η ζωή είναι δώρο και οφείλουμε να το προσφέρουμε απλόχερα.Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2021 | 3:02 pm


Παρουσίαση Μελέτης Εφαρμογής Αποκατάστασης Εγκαταλελειμμένου Ορυχείου Βεγόρας

 


Την Δευτέρα 12 Απριλίου 2021 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμυνταίου έγινε η παρουσίαση της μελέτης με τίτλο « Εφαρμογή αποκατάστασης εγκαταλελειμμένου ορυχείου Βεγόρας » από τον Επίκουρο Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ.Βασίλη Π. Μαρίνο και τους συνεργάτες του, στον Δήμαρχο Αμυνταίου κ.Άνθιμο Μπιτάκη.

Στόχος της μελέτης πέρα από την αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος και την ασφάλεια κάθε παρακείμενης δραστηριότητας είναι η απόδοση των εκτάσεων στον πρωτογενή τομέα με την ανάπτυξη πολυετούς καλλιέργειας (αμπελουργίας, δενδροκαλλιέργειες) με φορέα διαχείρισης συναιτεριστικής βάσης παραγωγών για νέους αγρότες, ανέργους, πλητόμμενους της απολιγνιτοποίησης, ατόμων επανένταξης στην κοινωνία.

Η εφαρμογή της ανωτέρω μελέτης σε συνδυασμό με τις μελέτες αρδευτικών λίμνης Βεγορίτιδας, Χειμαδίτιδας και Ζάζαρης συνολικής έκτασης περίπου 90.000 στρεμμάτων, έχουν ως στόχο να αποτελέσουν σημαντικά βήματα στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και στην ενίσχυση της απασχόλησης.

Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2021 | 2:39 pm


70 χρόνια Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας - ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΩΝ (4ο ΜΕΡΟΣ)

 


70 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΦ ΤΜΗΜΑ ΚΥΡΙΩΝ (4ο ΜΕΡΟΣ)

    Το τμήμα γυναικών της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας παίρνει σάρκα και οστά με  το 4οΠρακτικό της ΕΛΦ ημέρα Σάββατο 27 Ιανουαρίου 1979  και το θέμα 5ο κατά το οποίο το Δ.Σ. εξουσιοδοτεί τον τότε Πρόεδρο Λαβασίδη Γεώργιο και τον Γεν. Γραμματέα Σουμελίδη Αθανάσιο μετά από απόφαση της Γ.Σ. να καλέσει Πόντιες κυρίες για την σύσταση επιτροπής Πόντιων κυριών. Η επιτροπή Ποντίων κυριών λειτουργεί σύμφωνα με το καταστατικό της Ε.Λ.Φ. και δρα επικουρικά και συνδράμει το Δ.Σ.

     Η πρώτη της εκδήλωση είναι ο παιδικός αποκριάτικος χορός στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Λ.Φ.  στις 04-03-1979 και ώρα 16:00 μ.μ. Το πρώτο Δ.Σ. της επιτροπής Ποντίων κυριών μετά από εκλογές που έγιναν 07-03-1979 και μετά από συνεδρίαση που έγινε στις 28-03-1979 συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

 

Αλεξιάδου Παρθένα                                       Πρόεδρος

Κωνσταντινίδου Ελένη                                   Αντιδήμαρχος

Κωνσταντινίδου Μάρθα                                 Γεν. Γραμματέας

Κεσίδου Ελισάβετ                                          Ταμίας

Πιτσαλίδου Δέσποινα                                     Μέλος

Ζουμπούλη Ελευθερία                                   Μέλος

Πολατίδου Σοφία                                            Μέλος

 

    Ο σύλλογος Ποντίων κυριών αναπτύσσει σημαντική δράση πραγματοποιώντας εκδηλώσεις πνευματικού, κοινωνικού και πολιτιστικού περιεχομένου ενώ συμμετέχει και σε όλες τις εκδηλώσεις της Ε.Λ.Φ. Μετά το 2007 το τμήμα κυριών εντάσσεται στη λειτουργία της Ε.Λ.Φ. και αυτοκαταργείται. Το τελευταίο Δ.Σ. αποτελούν οι κυρίες:

 

Μαλάμα Βούλα                                               Πρόεδρος

Κατικαρίδου Βάσω                                         Α΄ Αντιπρόεδρος

Χρυσοχοΐδου Ιωάννα                                                 Β΄ Αντιπρόεδρος

Κατικαρίδου Σοφία                                         Γεν. Γραμματέας

Γιαννακίδου Σοφία                                          Ταμίας

Σολομωνίδου Κωνσταντίνα                            Υπευθ. Κινητοποιήσεων

Καϊσίδου Μαρία                                             Υπευθ. Δημ. Σχέσεων

Σιδηροπούλου Σοφία                                      Μέλος

 

Με Τιμή, 

Τo Δ.Σ. Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας

 


Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2021 | 2:31 pm


Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας | Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες του το Διαδικτυακό Συνέδριο: «Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας και η Συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους. Σύγχρονες Ερμηνείες»

 

 


Ολοκλήρωσε με επιτυχία τις εργασίες του το διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και η Ελληνική Εταιρεία Ιστορικών της Εκπαίδευσης υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με θέμα «Ο Πόλεμος της Ανεξαρτησίας και η Συγκρότηση του Ελληνικού  Κράτους. Σύγχρονες Ερμηνείες».

Στο συνέδριο συμμετείχαν 21 διακεκριμένοι ομιλητές και βασικός του στόχος υπήρξε η ανάδειξη και συζήτηση πτυχών της  Ελληνικής Παλιγγενεσίας υπό το πρίσμα σύγχρονων ερμηνειών  που έχει αναδείξει η ιστορική έρευνα. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, το συνέδριο  επικεντρώθηκε αφενός στην προετοιμασία και την εκδήλωση του  επαναστατικού αγώνα και αφετέρου στη θεσμική διαμόρφωση του ελληνικού  κράτους κατά τον 19ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου λύθηκαν απορίες, αναδείχτηκαν νέα ερευνητικά πεδία και φωτίστηκαν πτυχές της περιόδου εκείνης, καθοριστικής σημασίας για την συγκρότηση του Ελληνικού Κράτους.

Το Συνέδριο μεταδόθηκε ζωντανά από τους επίσημους λογαριασμούς του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε Facebook (https://www.facebook.com/uowm.gr/live_videos/) και YouTube (YouTube 

1η Ημέρα: https://youtu.be/CCZqd2Y8bNg, YouTube 

2η Ημέρα: https://youtu.be/2GVptcow330) καθώς και από την 

υπηρεσία Δίαυλος (https://diavlos.grnet.gr/uowm).

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας θα προχωρήσει σε ανάλογες προσπάθειες στο μέλλον που προάγουν την ακαδημαϊκότητα και την έρευνα και ενέχουν εξωστρέφεια για το Ίδρυμα.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2021 | 2:16 pm


Λειτουργία Γραφείου του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Π.Ε. Φλώρινας


Η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας ανταποκρινόμενη στις ανάγκες στήριξης του πρωτογενούς τομέα, στην εποχή της απολιγνιτοποίησης και της υγειονομικής συγκυρίας, παραχώρησε χώρο-γραφείο εντός του διοικητηρίου για την κάλυψη των αναγκών της εύρυθμης λειτουργίας του Ελληνικού Οργανισμού Πληρωμών των Κοινοτικών Ενισχύσεων, Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).

Η εν λόγω απόφαση αναμένεται να συμβάλλει στην ορθολογικότερη και κατά συνέπεια αποτελεσματικότερη διαχείριση των αναγκών του αγροτικού-κτηνοτροφικού κόσμου, προκειμένου να παραμείνει βιώσιμος.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των υγειονομικών συνθηκών η εξυπηρέτηση του κοινού στην υπηρεσία του ΟΠΕΚΕΠΕ πραγματοποιείται στον 5ο όροφο του διοικητηρίου, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στον αριθμό 23850 44956, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2021 | 11:26 am


ΛΕΦΕΔ : Ανακοινώθηκε η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Πανελλήνιου Στρατιωτικού Αγώνα "Μακεδονομάχος 2021" στο Μακρυχώρι Καβάλας

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε την νέα ημερομηνία της Πανελλήνιας διαγωνιστικής άσκησης εφέδρων με την επωνυμία "Μακεδονομάχος " η οποία πραγματοποιείται για 14η συνεχή χρονιά.

Ταυτόχρονα η ανακοίνωση είναι και το επίσημο κάλεσμα πρός κάθε υπεύθυνο πολίτη να συμμετέχει ακόμη και ως θεατής έτσι ώστε να αποκτήσει εμπειρία και να δεί από κοντά τί ακριβώς έργο κάνει η ΛΕΦΕΔ.

Η ανακοίνωση της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων έχει ώς εξής : 

Ο 14ος Πανελλήνιος Στρατιωτικός Αγώνας - Άσκηση ο οποίος αναβλήθηκε λόγω των ιδιαίτερων καταστάσεων και της συνέχισης απαγόρευσης μετακινήσεων μεταξύ Νομών θα διεξαχθεί κανονικά από τις 17 έως 19 Σεπτεμβρίου 2021 στην ευρύτερη περιοχή Μακρυχωρίου Καβάλας

Διακόσια χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης ο αγώνας για Ελευθερία , Εθνική Ανεξαρτησία ,Ισχυρή Πατρίδα είναι πιο επίκαιρος από ποτέ ,να είσαι εκεί γιατί η Εθνική Άμυνα είσαι εσύ

Γίνε από Πολίτης Οπλίτης έστω και για μια ημέρα.

 

 Στην αρχαία Ελλάδα, υπήρχε ο θεσμός του οπλίτη - πολίτη, 

Στη σύγχρονη Ελλάδα, η Λ.ΕΦ.Ε.Δ.

Πληροφορίες δηλώσεις συμμετοχές :
Στα κατά τόπους παραρτήματα της ΛΕΦΕΔ σε κάθε νομό 
η στα κεντρικά 
Τηλ / FAX 2310517028
Γραφεία : Προέκταση Ολυμπιάδος με ωκεανού
Εύοσμος Θεσσαλονίκη
http://www.lefed.grΔημοσιεύθηκε στις 13 April 2021 | 1:06 am


Δήμος Φλώρινας: Ένταξη 11 σχολικών μονάδων σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης του ΕΣΠΑ 2014-2020

 


Εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται έντεκα (11) προτάσεις του Δήμου Φλώρινας που υποβλήθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020, για την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών κτιρίων συνολικού προϋπολογισμού 3.231.400 ευρώ.

Οι προτάσεις είχαν υποβληθεί στην πρόσκληση 108 με τίτλο «Δράσεις βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης των δημοσίων κτιρίων (Σχολικά κτίρια)».

Ειδικότερα, πρόκειται για τα παρακάτω 11 συγκροτήματα σχολικών δομών:

Ενεργειακή Αναβάθμιση 1ου Γυμνάσιου Φλώρινας, προϋπολογισμού 263.000 €

Ενεργειακή Αναβάθμιση 2ου Γυμνάσιου Φλώρινας, προϋπολογισμού 404.000 €

Ενεργειακή Αναβάθμιση 1ου Λυκείου Φλώρινας, προϋπολογισμού 478.600 €

Ενεργειακή Αναβάθμιση 2ου Λυκείου Φλώρινας, προϋπολογισμού 439.200 €

Ενεργειακή Αναβάθμιση 3ου Νηπιαγωγείου - Δημοτικού Φλώρινας, προϋπολογισμού 610.200 €

Ενεργειακή Αναβάθμιση 5ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας, προϋπολογισμού 110.700 €

Ενεργειακή Αναβάθμιση 6ου Νηπιαγωγείου Φλώρινας, προϋπολογισμού 113.300 €

Ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίου Βεύης, προϋπολογισμού 253.700 €

Ενεργειακή Αναβάθμιση Γυμνασίου Μελίτης, προϋπολογισμού 308.100 €

Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοτικού - Νηπιαγωγείου Βεύης, προϋπολογισμού 193.600 €

Ενεργειακή Αναβάθμιση Νηπιαγωγείου Καλλινίκης, προϋπολογισμού 57.000 €

Οι εργασίες που προβλέπεται να πραγματοποιηθούν αφορούν σε εξωτερική θερμομόνωση, τοποθέτηση μόνωσης οροφής καθώς και αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης, με παράλληλη τοποθέτηση αυτοματισμών διαχείρισης της θερμικής ενέργειας των κτιρίων. Τα φωτιστικά σώματα θα αντικατασταθούν με φωτιστικά νέας τεχνολογίας led και θα τοποθετηθούν συστήματα παραγωγής ενέργειας (φωτοβολταϊκά panel).

Ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Γιαννάκης τόνισε σχετικά πως «η αναβάθμιση του περιβάλλοντος και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας αποτελεί υποχρέωσή μας και προς αυτήν την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές, φιλικό προς το περιβάλλον. Με την χρηματοδότηση αυτή λύνουμε αποτελεσματικά δύο βασικά προβλήματα για την περιοχή του Δήμου μας, την μείωση της δαπάνης για θέρμανση των σχολικών κτιρίων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και την μείωση των εκπομπών CO2 μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της χρήσης ΑΠΕ στις υποδομές του δημόσιου τομέα».

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2021 | 12:12 am


Επιστολή του Δημοτικού συμβούλου Δήμου Αμυνταίου Τρύφωνα Γεώργου προς τον Δήμαρχο Αμυνταίου για την στήριξη πολύτεκνης οικογένειας στην Κοινότητα Φανού

 


Αμύνταιο, 12 Απριλίου 2021

 

Προς: Δήμαρχο Αμυνταίου

κ. Άνθιμο Μπιτάκη

Θέμα: Στήριξη πολύτεκνης οικογένειας

Κύριε Δήμαρχε,

όπως γνωρίζετε μία πολύτεκνη οικογένεια στην Κοινότητα Φανού, του Δήμου Αμυνταίου, έχασε το σπίτι και όλα της τα υπάρχοντα από πυρκαγιά. Στο δράμα της οικογένειας αυτής έχουν σπεύσει να συμπαρασταθούν πολλοί συμπολίτες μας, δείχνοντας την αλληλεγγύη της τοπικής κοινωνίας.

Πιστεύω ότι ο Δήμος Αμυνταίου πρέπει να βοηθήσει άμεσα και αποτελεσματικά. Τα παρηγορητικά λόγια και οι ευχές δεν αρκούν! Οι άνθρωποι αυτοί χρειάζονται την βοήθεια μας και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να βρίσκεται κοντά στον πολίτη που δοκιμάζεται.

Επειδή θεωρώ ότι σε αυτή την περίπτωση πρέπει να δείξουμε ότι το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου Αμυνταίου και να περάσουμε το μήνυμα ότι κανείς συμπολίτης μας που δοκιμάζεται δεν είναι μόνος, προτείνω να αναλάβετε πρωτοβουλία για ουσιαστική και άμεση βοήθεια. Το σπίτι πρέπει να ξαναχτιστεί και το νοικοκυριό της πολύτεκνης οικογένειας να ξαναστηθεί! Ο Δήμος Αμυνταίου πρέπει να βοηθήσει με χρήματα και υλικά, ούτως ώστε να αποκατασταθεί το σπίτι και το νοικοκυριό των συνδημοτών μας. Στην προσπάθεια πρέπει να κληθούν για να συνδράμουν και όλοι οι αιρετοί του Δήμου Αμυνταίου (Δήμαρχος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι) έτσι ώστε να δείξουμε πνεύμα ομοψυχίας και συνεργασίας απέναντι στις δύσκολες καταστάσεις. Μάλιστα θα πρότεινα όσοι αιρετοί λαμβάνουν αντιμισθία να δωρίσουν για τον σκοπό αυτό την μισή αντιμισθία ενός μήνα, ενώ οι υπόλοιποι μπορούν να συμβάλουν με ποσό της επιλογής τους.

Με την ευχή η πρότασή μου να τύχει της θετικής σας ανταπόκρισης.

 

Τρύφωνας Γεώργου

Δημοτικός Σύμβουλος

 

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 10:37 pm


Μεσιτικό γραφείο Κωσταρέλλης : ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 50 τ.μ


ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ

Ενοικιάζεται άνετη διαμπερές γκαρσονιέρα 50τμ στον 2ο όροφο (οικοδομής του 1983 με ασανσέρ. 
Αποτελείται από 1 υπνοδωμάτιο, σαλόνι, ξεχωριστή ανακαινισμένη κουζίνα, μπάνιο. 
Διαθέτει δάπεδα με μάρμαρο, τετράφυλλη εντοιχιζόμενη ντουλάπα, συνθετικά κουφώματα και ατομική θέρμανση πετρελαίου. 
Βρίσκεται σε κεντρικό δρόμο της Φλώρινας , δίπλα σε εμπορικά καταστήματα, στο πάρκο και με άμεση πρόσβαση προς πάσα κατεύθυνση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 10:29 pm


Αναφορά της Π. Πέρκα προς τον Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων για την ολική καταστροφή της δενδροκαλλιέργειας στην ΠΕ Φλώρινας με ανοιξιάτικο παγετό

 


Αναφορά της Π. Πέρκα προς τον Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης & Τροφίμων για την ολική καταστροφή της δενδροκαλλιέργειας στην ΠΕ Φλώρινας με ανοιξιάτικο παγετό

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, κατέθεσε ως αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, τις επιστολές των Αγροτικών Συνεταιρισμών της περιοχής Αμυνταίου ΑΣ Ένωση Παραγωγών Βεγόρας και ΑΣ Βοκερίας 551, με τις οποίες αναδεικνύουν την ολική καταστροφή λόγω παγετού στις δενδροκαλλιέργειες της περιοχής.

            Η κ. Πέρκα, ενστερνιζόμενη το μέγεθος της καταστροφής, μεταφέρει τα αιτήματα των παραγωγών και ζητά την άμεση εξέταση τους από τον αρμόδιο Υπουργό προκειμένου να προστατευτεί η αγροτική παραγωγή της ΠΕ Φλώρινας και να καταστεί βιώσιμη.

 

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς:

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

 

Θέμα: «Ολική καταστροφή της δενδροκαλλιέργειας στην ΠΕ Φλώρινας με ανοιξιάτικο παγετό»

Η Βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη Πέρκα, καταθέτει ως αναφορά προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,  την από 11/04/2021 επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού – Ένωση Παραγωγών Βεγόρας Φλώρινας και την από 10/04/2021 επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βοκερίας 551 Μανιακίου Φλώρινας, με τις οποίες αναδεικνύουν την ολική καταστροφή λόγω παγετού στις δενδροκαλλιέργειες της περιοχής Αμυνταίου (25-26-27 Μαρτίου με θερμοκρασίες από -4.1 έως -7.7 και 9-10 Απριλίου από -3.8 έως -8.3) ζητώντας συγκεκριμένα:

α. την καταβολή άμεσης προκαταβολής έναντι αποζημίωσης πριν την έκδοση των πορισμάτων, ήτοι το καλοκαίρι του 2021,

β.  αύξηση του ορίου αποζημίωσης της ασφαλιζόμενης αξίας της φυτικής παραγωγής σε σχέση με το υφιστάμενο ποσοστό που ορίζεται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ,

γ. συμψηφισμό οφειλών και αναστολή πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών, των εισφορών υπέρ ΕΛΓΑ και των φορολογικών υποχρεώσεων.

Τα μέλη της Ένωσης Παραγωγών Βεγόρας Ομ. Π και ο ΑΣ Βοκερίας 551, ζητούν την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, ώστε να ληφθεί μέριμνα για αποζημίωση δίχως καθυστερήσεις, διότι η αναμονή καταβολής αποζημιώσεων σε συνδυασμό με τις ανοιχτές υποχρεώσεις των παραγωγών απειλεί τον βιοπορισμό τους, αλλά και θεωρείται αναγκαία η οικονομική στήριξη των συνεταιρισμών και των οργανώσεων για τα λειτουργικά τους έξοδα και τα επενδυτικά τους πλάνα, τα οποία βρίσκονται στον αέρα.

 

Επισυνάπτονται οι σχετικές επιστολές.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις σχετικές ενέργειες για άμεση εξέταση της επιστολής του Α/Σ Ένωση Παραγωγών Βεγόρας και του Α/Σ Βοκερίας 551.

 

Η καταθέτουσα Βουλευτής

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)

 

 

 

 

 


Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 10:20 pm


Νέα Ημερομηνία για την Εκδίκαση της Απαλλοτρίωσης στην Τοπική Κοινότητα Αναργύρων

 


Την 7η Απριλίου 2021 επρόκειτο να εκδικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας η αίτηση που κατέθεσε ενώπιον αυτού η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τον οριστικό προσδιορισμό της αποζημίωσης των απαλλοτριούμενων ακινήτων της Τ.Κ. Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου Π.Ε. Φλώρινας.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.20651/2-4-2021 (ΦΕΚ Β΄1308) για την λήψη έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊούCOVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00. ανεστάλη η εκδίκαση της υπόθεσης από το Τριμελές Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας.

Νέα δικάσιμος της αίτησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ορίστηκε με πράξη του Προέδρου του Δικαστηρίου η 22α Σεπτεμβρίου 2021.

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 10:15 pm


Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 και ώρα 14:00΄ με τηλεδιάσκεψη

 


Καλείσθε να συμμετάσχετε στην τακτικήσυνεδρίαση του ΔημοτικούΣυμβουλίου Φλώρινας που θα γίνει στις 16 Απριλίου 2021, ημέρα Παρασκευήκαι ώρα 14:00΄ μ.μ.µε τηλεδιάσκεψηγια λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας και σύμφωνα µε τις υπ' αρ. 18318/13-03-2020, 40/20930/31-03-2020, 33282/29-05-2020, 60249/22-09-2020 και 77233/13-11-2020 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, την υπ' αρ. 429/13-03-2020 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 250/τ.Α΄/13-03- 2020), το άρθρο 1 του Ν. 4682/ 03-04-2020 (ΦΕΚ 76/τ.Α΄/03-04-2020) που κυρώνει την ΠΝΠ (ΦΕΚ 55/τ.Α΄/11-03-2020) παράγραφο 1 του άρθρου 10 καιτις διατάξεις της ΚΥΑ υπ΄ αριθ. Δ1α/Γ.Π. οικ. 8378/05-02-2021 (Β΄ 454),με θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

1.

«Ενημέρωση σχετικά με την ¨Αναπτυξιακή Φλώρινας ΑΕ ΟΤΑ-ΑΝΦΛΩ¨ και ανάκληση της υπ΄αριθμ. 110/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας σχετικά με την ¨Αναπτυξιακή Φλώρινας ΑΕ ΟΤΑ-ΑΝΦΛΩ¨»

Εισηγητής κος Βασίλειος Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.

2.

«Σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ, έγκριση οικονομοτεχνικής μελέτης και σχεδίου καταστατικού».

Εισηγητής κος Βασίλειος Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας.

3.

«Την έγκριση της υπ΄αριθ. 16/2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Φλώρινας σχετικά με τον καθορισμό εξόδων παράστασης Προέδρου, Αντιπροέδρου και μελών του Δ.Σ. Ν.Π.Δ.Δ. ΚΠΑΠΑ Δήμου Φλώρινας»

Εισηγητής κος Δημήτριος Ηλιάδης, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α., σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Ελένης Γκορτσίλα, Προϊσταμένης Διεύθυνσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κ.Π.Α.Π.Α. Δήμου Φλώρινας.

4.

«Αδυναμία σύνταξης δασικών μελετών»

Εισηγητής κος Δημήτριος Θεοφανίδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. ΙώαννηΜουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

5.

«Ανάθεση για υλοτομία ατομικών αναγκών Πρώτης σε ΔΑΣΕ»

Εισηγητής κος Δημήτριος Θεοφανίδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. ΙώαννηΜουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

6.

«Ακύρωση σύμβασης εκμίσθωσης για υλοτομία των συστάδας 3δ του Δημοτικού δάσους Πολυποτάμου και εκ νέου ανάθεση σε ΔΑΣΕ»

Εισηγητής κος Δημήτριος Θεοφανίδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. ΙώαννηΜουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

7.

«Τροποποίηση της υπ’ αριθ. 21/2021 απόφασης του  Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας  ¨Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 τη στήριξη της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και της δημόσιας διοίκησης για το έτος 2021¨»

Εισηγητής κος Βασίλειος Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

8.

«Σχετικά με την αναμόρφωση προϋπολογισμού έτους 2021 του Δήμου Φλώρινας»

Εισηγητής κος Βασίλειος Χατζητιμοθέου, Αντιδήμαρχος Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κας Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

9.

«Περί αποδοχής θέσεων εγκατάστασης υπόγειων συστημάτων προσωρινής αποθήκευσης ανακυκλώσιμων υλικών στο Δήμο Φλώρινας στο πλαίσιο αίτησης χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ”, Άξονας Προτεραιότητας ¨Περιβάλλον¨, Πρόσκλησης ΑΤ04» (σχετ. η υπ΄ αριθμ. 14/2021 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας)

Εισηγητής κος Δημήτριος Θεοφανίδης, Αντιδήμαρχος Φλώρινας και Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας.Τη συνεδρίαση μπορείτε να την παρακολουθήσετε από το κανάλι του Δήμου Φλώρινας στο youtube: https://www.youtube.com/channel/UCFUiHxymvhWnKDmDGnyoFdA.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΜΙΧΑΗΛ Ε. ΧΑΤΖΙΟΣΔημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 10:12 pm


ΚΑΛΕΣΜΑ όλων των αγροτών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας - διεκδίκησης με αφορμή τον παγετό που έπληξε την περιοχή Αμυνταίου

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Καλούνται οι αγρότες που καλλιεργούν οπωροφόρα δέντρα αλλά και γενικότερα όλοι οι αγρότες να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-διεκδίκησης με αφορμή τον παγετό που έπληξε την περιοχή Αμυνταίου τις προηγούμενες μέρες.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14/04/2021 στις 10:00 στα Πευκάκια απέναντι από τα LIDL Αμυνταίου. 

Στις 11:00 θα ξεκινήσουμε με τα τρακτέρ για πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο Αμυνταίου. Στη 13:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμυνταίου. Καλούνται να συμμετέχουν στην συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γεώργιος, οι Βουλευτές του Νομού Φλώρινας κ. Αντωνιάδης Ιωάννης και κα. Πέρκα Θεοπίστη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κιοσές Ιωάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Άμπας Βασίλειος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας κ. Μάνος Θωμάς, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μπιτάκης Άνθιμος και οι εκπρόσωποι αγροτικών φορέων της περιοχής μας.

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                                 ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                                                                                 ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 10:00 pm


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ του Γυμνασίου - ΛΤ Λαιμού Πρεσπών προς το Χαμόγελο του Παιδιού

 


Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου ΛΤ Λαιμού Πρεσπών εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς το Χαμόγελο του Παιδιού και τις ψυχολόγους κ. Ιωάννα Χαρδαλούπα, κ. Νίκη Μοσχοβάκη- Φιλιππίδου και κ. Ειρήνη Σουργκούνη που ανταποκρίθηκαν με αμεσότητα και θέρμη στην πρόσκλησή μας και πραγματοποίησαν στο σχολείο μας δράσεις Πρόληψης και Ευαισθητοποίησης. 
Πιο συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν οι δράσεις «Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση» για τους εκπαιδευτικούς, «Ψυχική ανθεκτικότητα και ενδυνάμωση» για τους γονείς- κηδεμόνες και «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός» για τους μαθητές.


Η Διευθύντρια
Καραγιάννη Χριστίνα

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 9:56 pm


Δραστηριοποίηση πωλητών λαϊκής αγοράς και παράλληλης λαϊκής αγοράς Δήμου Φλώρινας την Τετάρτη 14-04-2021

 


Έχοντας υπ’ όψη:

1.   Τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν.3852/10 περί αρμοδιοτήτων Δημάρχου.

2.   Τις διατάξεις: α. του άρθρου τεσσαρακοστού τέταρτου της από 1.5.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα» (Α’ 90), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4690/2020 (Α’ 104), β. του άρθρου πρώτου της από 25.2.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» (Α’ 42), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4682/2020 (Α’ 76), γ. της παρ. 4 του άρθρου εικοστού τρίτου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (Α’ 64), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (Α’ 76),

3.   Τις διατάξεις του ν.4497/2017 (ΦΕΚ 171/Α/2017 «Άσκηση υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων, εκσυγχρονισμός της επιμελητηριακής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις»

4.   Την με αριθμό 141/2019 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας σχετικής με τον κανονισμό λειτουργίας λαϊκών αγορών Φλώρινας.

5.   Τις διατάξεις του Ν.4682/20 (δηλ. από την 03.04.2020), δύναται, με απόφαση των φορέων λειτουργίας υπαίθριων αγορών, η οποία εκδίδεται κατόπιν εισήγησης του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και εντός δύο (2) ημερών από τη λήψη αυτής, να καθορίζονται και νέοι χώροι λειτουργίας υπαίθριων αγορών εντός των ορίων του ίδιου δήμου, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 1 του άρθρου 26 του ν. 4497/2017 (Α΄171). Η κατά το προηγούμενο εδάφιο παράλληλη λειτουργία των υπαίθριων αγορών, διεξάγεται κατά την ίδια ημέρα και τις ίδιες ώρες. (παρ. 1 του άρθρου 8 του Ν.4682/20)

6.   Η ισχύς του άρθρου 8 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76), ως προς τον καθορισμό νέων χώρων λειτουργίας των υπαίθριων αγορών, παρατείνεται για έξι (6) μήνες από την έναρξη ισχύος του Ν.4728/20 (ημερ. έναρξης ισχύος 29.09.2020 σύμφωνα με το άρθρο 18 παρ.5 Ν.4728/20)

7.   Την εισήγηση του Γενικού Γραμματέα εμπορίου & Προστασίας καταναλωτή με αριθμό πρωτ. 45355/08-05-2020 περί καθορισμού νέου χώρου λειτουργίας παράλληλης υπαίθριας αγοράς του Ν. 4497/2017 (Α΄171) στον Δήμο Φλώρινας.

8.   Την με αριθμό 56/2020 Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.

9.   Την Αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 22439 Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από τη Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 και ώρα 6:00.(ΦΕΚ 1441/10-04-2021 τεύχος Β΄)

10.                Την με αριθμό Απόφασης Δημάρχου Φλώρινας 05/2021 αριθμού πρωτ. 146/07-01-2021 περί ορισμού Αντιδημάρχων και μεταβίβασης αρμοδιοτήτων.

11.                Την από 18/01/2021 κλήρωση για την τοποθέτηση των παραγωγών και πωλητών διατροφικών προϊόντων παρουσία εκπροσώπων των συλλόγων για την τοποθέτηση των πωλητών επί της παράλληλης λαϊκής αγοράς Στρ. Τάγαρη.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1.   Την συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων πωλητών, που προέκυψαν μετά από προγενέστερη κλήρωση οι οποίοι θα δραστηριοποιηθούν στην υφιστάμενη λαϊκή αγορά των οδών Λ. Μόδη Κ. Κώτα - Ταγμ. Σωτηρίου_Αμύντα για την Τετάρτη 14/04/2021.

2.   Την συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων πωλητών, που προέκυψαν μετά από κλήρωση της 18/1/2021, οι οποίοι θα δραστηριοποιηθούν στην παράλληληλαϊκή αγορά των οδών Ελένης Δημητρίου-Αναλήψεως-Λεωφόρου Μακεδονομάχων εκ των δεξιών πλευρών περιμετρικά του Στρατοπέδου Σκιαδοπούλου - Τάγαρη, πλην της επαρχιακής οδού Φλώρινας Πρώτης για την Τετάρτη 14/04/2021.

3.   Τη συμμετοχή του συνόλου των πωλητών βιομηχανικών προϊόντων επί του Στρ. Τάγαρη στις θέσεις που κατείχαν από την έναρξη λειτουργίας της παράλληλης λαϊκής αγοράς.

4.   Οι συμμετέχοντες (παραγωγοί και πωλητές διατροφικών προϊόντων) θα δραστηριοποιηθούν επί των θέσεων που αναγράφονται στις παρακάτω καταστάσεις .

5.   Οι πωλητές (πλην των βιομηχανικών προϊόντων) θα δραστηριοποιούνται εναλλάξ κάθε εβδομάδα στις δύο λαϊκές αγορές του Δήμου Φλώρινας

Οι πωλητές οφείλουν να τηρήσουν τους παρακάτω όρους:

·         Να φορούν γάντια και μάσκες καθ’ όλη τη διάρκεια της λαϊκής.

·         Να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας των ενάμισι -1,5- μέτρων από τους καταναλωτές .

·         Να έχουν απόσταση μεταξύ των πάγκων πέντε -5- μέτρα με ενδιάμεσο τον χώρο ελεύθερο από αντικείμενα.

·         Να χορηγούν γάντια μιας χρήσεως στους καταναλωτές για να μην αγγίζουν τα προϊόντα με τα χέρια .

·         Να τοποθετούν σε εμφανή σημεία αντισηπτικά υγρά για την χρήση των από το καταναλωτικό κοινό.

·         Να απολυμαίνουν τους πάγκους σε τακτά χρονικά διαστήματα.

·         Να χρησιμοποιούν σκεύος με αντισηπτικό για την απολύμανση των κερμάτων κατά τη συναλλαγή .

·         Να έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικό υγείας.

·         Να επιδεικνύουν ευπρεπή και κόσμια συμπεριφορά και να διευκολύνουν τα ελεγκτικά όργανα κατά τον έλεγχο.

·         Να φροντίζουν για την καθαριότητα του τομέα του και για την προσωρινή φύλαξη των κάθε είδους απορριμμάτων σε ειδικές πλαστικές σακούλες, οι οποίες μετά το τέλος της εργασίας, αφού δεθούν καλά, θα απομακρύνονται από το Συνεργείο Καθαριότητας του Δήμου.

·         Να τηρούν αυστηρά το ωράριο λειτουργίας 06:00 -15:30 και τους όρους της Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας με αριθμό 141/2019 «Κανονισμός λειτουργίας λαϊκών αγορών στο Δήμο Φλώρινας».

·         Να έχουν προβεί σε έκδοση Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου .

Οι καταναλωτές οφείλουν:

·         Να έχουν προβεί σε έκδοση Βεβαίωσης Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών

·         Να φορούν γάντια και μάσκες καθ’ όλη τη διάρκεια στο χώρο της λαϊκής.

·         Να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας των ενάμισι -1,5- μέτρων μεταξύ των καταναλωτών και μεταξύ των πωλητών.

Καταστρατήγηση των ανωτέρω επιφέρει τις κυρώσεις του άρθρου 6 της αναφερόμενης σχετικής -9- Κ.Υ.Α.

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

 

ΘΕΣΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

1

ΔΗΜΟΥΛΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

 

2

ΔΑΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

 

Α46

14/4/2021

3

ΤΣΙΛΕΜΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

Α31

14/4/2021

4

ΔΟΝΤΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Δ1

14/4/2021

5

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

 

Γ11

14/4/2021

6

ΜΕΣΝΙΤΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

Α29

14/4/2021

7

ΓΙΩΣΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

 

Γ14

14/4/2021

8

ΜΙΜΗΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

 

 

9

ΣΤΑΙΚΙΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ

 

Δ45

14/4/2021

10

ΡΟΥΦΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Δ52

14/4/2021

11

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

 

 

12

ΠΑΠΑΝΑΟΥΜ ΠΕΤΡΟΣ

 

Δ36

14/4/2021

13

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

Δ37

14/4/2021

14

ΜΑΛΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

 

 

 

15

ΚΩΤΣΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

 

 

 

16

ΣΙΟΥΓΚΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

 

 

 

17

ΤΟΥΛΓΑΡΙΔOY ΑΝΤΩΝΙA

 

Γ21

14/4/2021

18

ΣΕΡΒΙΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

 

Α35

14/4/2021

19

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

 

20

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

 

E26

14/4/2021

21

ΔΑΦΙΛΗ ΕΙΡΗΝΗ

 

 

 

22

ΤΖΑΤΖΟΥ ΦΑΝΗ

 

Δ56

14/4/2021

23

ΡΑΣΚΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ

 

Δ19

14/4/2021

24

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

 

Δ21

14/4/2021

25

ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

 

 

26

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

Δ44

14/4/2021

27

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

 

B30

14/4/2021

28

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

Α16

14/4/2021

29

ΜΠΟΥΤΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

 

 

 

30

ΠΑΝΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

 

Α45

14/4/2021

31

ΚΑΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

Α42

14/4/2021

32

ΓΚΙΟΥΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

Δ29

14/4/2021

33

ΚΟΥΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

 

34

ΤΡΙΓΩΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

 

 

35

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

 

Δ6

14/4/2021

36

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

Β34

14/4/2021

37

ΠΕΤΣΟΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

Α10

14/4/2021

38

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΗ

 

Δ9

14/4/2021

39

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

Γ10

14/4/2021

40

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

 

 

41

ΓΩΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

 

 

42

ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

 

 

 

43

ΣΤΡΕΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Γ17

14/4/2021

44

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

 

 

 

45

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

 

 

 

46

ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 

 

47

ΣΙΔΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

 

48

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

 

 

49

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΟΦΙΑ

 

Β1

14/4/2021

50

ΓΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

 

 

51

ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

Δ11

14/4/2021

52

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΛΟΥΛΟΥΔΑ

 

 

 

53

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Δ16

14/4/2021

54

ΓΚΑΤΣΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

 

Α38

14/4/2021

55

ΔΑΓΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

 

Α27

14/4/2021

56

ΚΩΤΣΟΥ ΦΑΝΗ

 

A40

14/4/2021

57

ΚΙΚΙΛΙΓΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

 

 

 

58

ΤΖΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

 

59

ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

 

 

60

ΓΕΡΓΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

 

 

 

61

ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

Δ53

14/4/2021

62

ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

 

 

 

63

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 

 

64

ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

 

 

 

65

ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

 

 

 

66

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΣΜΑΣ

 

 

 

67

ΚΑΡΥΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

Δ28

14/4/2021

68

ΤΖΩΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

 

 

69

ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

 

 

 

70

ΔΙΔΥΜΟΥ ΙΑΝΟΥΛΑ

 

 

 

71

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

 

 

 

72

ΔΟΝΤΣΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

 

 

 

73

ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΌ ΕΠΟΠΤΡΙΑ

14/4/2021

74

ΠΙΤΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΌ ΕΠΟΠΤΡΙΑ

14/4/2021

75

ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΌ ΕΠΟΠΤΡΙΑ

14/4/2021

76

ΜΙΣΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ

 

 

 

77

ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ

 

 

 

78

ΤΣΑΦΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΌ ΕΠΟΠΤΡΙΑ

14/4/2021

79

ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

 

 

 

 

ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

 

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

 

ΘΕΣΗ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

1

ΔΗΜΟΥΛΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

A34

14/4/2021

2

ΔΑΙΚΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

 

 

 

3

ΤΣΙΛΕΜΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 

 

4

ΔΟΝΤΣΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

 

 

5

ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

 

 

 

6

ΜΕΣΝΙΤΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

 

7

ΓΙΩΣΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ

 

 

 

8

ΜΙΜΗΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

 

A23

14/4/2021

9

ΣΤΑΙΚΙΝΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ

 

 

 

10

ΡΟΥΦΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

 

 

11

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

A36

14/4/2021

12

ΠΑΠΑΝΑΟΥΜ ΠΕΤΡΟΣ

 

 

 

13

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

 

 

14

ΜΑΛΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ

 

A25

14/4/2021

15

ΚΩΤΣΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗΣ

 

A38

14/4/2021

16

ΣΙΟΥΓΚΑΣ ΠΑΥΛΟΣ

 

A29

14/4/2021

17

ΤΟΥΛΓΑΡΙΔOY ΑΝΤΩΝΙA

 

 

 

18

ΣΕΡΒΙΝΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

 

 

 

19

ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

A31

14/4/2021

20

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

 

 

 

21

ΔΑΦΙΛΗ ΕΙΡΗΝΗ

 

A13

14/4/2021

22

ΤΖΑΤΖΟΥ ΦΑΝΗ

 

 

 

23

ΡΑΣΚΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ

 

 

 

24

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

 

 

 

25

ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

A4

14/4/2021

26

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

 

27

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

 

 

 

28

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

 

29

ΜΠΟΥΤΑΚΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

 

A43

14/4/2021

30

ΠΑΝΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

 

 

 

31

ΚΑΙΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 

 

32

ΓΚΙΟΥΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

 

 

33

ΚΟΥΣΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

A46

14/4/2021

34

ΤΡΙΓΩΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

A45

14/4/2021

35

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΝΗ

 

 

 

36

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

 

 

37

ΠΕΤΣΟΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

 

 

38

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΧΡΥΣΗ

 

 

 

39

ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 

 

40

ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

 

A42

14/4/2021

41

ΓΩΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

A15

14/4/2021

42

ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

 

A14

14/4/2021

43

ΣΤΡΕΖΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

 

44

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

 

A44

14/4/2021

45

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ

 

A37

14/4/2021

46

ΠΑΝΤΕΛΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

A8

14/4/2021

47

ΣΙΔΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

A17

14/4/2021

48

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

A32

14/4/2021

49

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΟΦΙΑ

 

 

 

50

ΓΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 

A33

14/4/2021

51

ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

 

 

52

ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΛΟΥΛΟΥΔΑ

 

A11

14/4/2021

53

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

 

 

54

ΓΚΑΤΣΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

 

 

 

55

ΔΑΓΚΑΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

 

 

 

56

ΚΩΤΣΟΥ ΦΑΝΗ

 

 

 

57

ΚΙΚΙΛΙΓΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

 

A40

14/4/2021

58

ΤΖΙΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

A21

14/4/2021

59

ΜΑΝΩΛΟΓΛΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

A6

14/4/2021

60

ΓΕΡΓΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

 

A12

14/4/2021

61

ΠΕΧΛΙΒΑΝΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

 

 

 

62

ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

 

A30

14/4/2021

63

ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

A35

14/4/2021

64

ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΜΑΡΙΑ

 

A18

14/4/2021

65

ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

 

A20

14/4/2021

66

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΟΣΜΑΣ

 

A1

14/4/2021

67

ΚΑΡΥΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

 

 

 

68

ΤΖΩΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

A41

14/4/2021

69

ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

 

A26

14/4/2021

70

ΔΙΔΥΜΟΥ ΙΑΝΟΥΛΑ

 

A39

14/4/2021

71

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

 

A24

14/4/2021

72

ΔΟΝΤΣΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

 

A27

14/4/2021

73

ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ

 

 

 

74

ΠΙΤΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

 

 

75

ΜΠΑΛΑΤΣΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

 

76

ΜΙΣΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΌ ΕΠΟΠΤΡΙΑ

14/4/2021

77

ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΌ ΕΠΟΠΤΡΙΑ 

14/4/2021

78

ΤΣΑΦΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ

 

 

79

ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΌ ΕΠΟΠΤΡΙΑ 

14/4/2021

 

ΕΜΠΟΡΟΙ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

 

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

 

ΘΕΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

1

ΠΕΙΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΥΔ

 

 

2

ΓΟΥΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

 

 

 

3

ΚΙΑΖΙΜ ΣΑΒΒΑΣ

 

 

 

4

ΡΑΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

Ε23

14/4/2021

5

ΒΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

Α25

14/4/2021

6

ΡΑΠΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

 

Ε29

14/4/2021

7

STOJANOVSKA FANCHE

 

 

 

8

ΣΤΡΕΖΟΥ ΑΓΑΠΗ

 

 

 

9

ΒΕΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 

 

 

10

ΒΕΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

 

 

11

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

Α19

14/4/2021

12

ΚΛΙΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

 

Ε37

14/4/2021

13

ΡΑΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

 

Ε31

14/4/2021

14

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

A33

14/4/2021

15

ΚΛΙΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΥΔ

 

 

16

ΤΥΡΠΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

 

 

17

ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

 

 

 

18

ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 

Ε40

14/4/2021

19

ΚΑΡΛΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

B322

14/4/2021

20

ΦΟΡΤΟΜΑΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

 

Α22

14/4/2021

21

ΛΙΟΚΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

Ε34

14/4/2021

 

ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

 

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΘΕΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

1

ΠΕΙΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

A7

14/4/2021

2

ΓΟΥΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

A19

14/4/2021

3

ΚΙΑΖΙΜ ΣΑΒΒΑΣ

A22

14/4/2021

4

ΡΑΠΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

 

 

5

ΒΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

6

ΡΑΠΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ

 

 

7

STOJANOVSKA FANCHE

A10

14/4/2021

8

ΣΤΡΕΖΟΥ ΑΓΑΠΗ

A16

14/4/2021

9

ΒΕΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

A28

14/4/2021

10

ΒΕΡΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

A9

14/4/2021

11

ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

 

12

ΚΛΙΑΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

 

 

13

ΡΑΠΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

 

 

14

ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

 

 

15

ΚΛΙΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Α5

14/4/2021

16

ΤΥΡΠΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

 

 

17

ΖΑΜΠΟΥΝΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

 

 

18

ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

 

 

19

ΚΑΡΛΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

 

 

20

ΦΟΡΤΟΜΑΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

 

 

21

ΛΙΟΚΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

 

 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 9:50 pm


Διενέργεια Rapid Tests στην Τ.Κ Λιμνοχωρίου

 


Στα πλαίσια της πρόληψης και αντιμετώπισης των κρουσμάτων Covid-19, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Αμυνταίου θα πραγματοποιεί τεστ ταχείας ανίχνευσης ( rapid test ) σε πολίτες, την Τρίτη 13/04/2021 από ώρα 10.00 π.μ. έως 12.30. π.μ. στην Τοπική Κοινότητα Λιμνοχωρίου(Δημοτικό Σχολείο). 
Παρακαλούνται οι πολίτες που θα προσέλθουν για να πραγματοποιήσουν το τεστ ταχείας ανίχνευσης να γνωρίζουν το Α.Μ.Κ.Α. τους ή τον αριθμό Δελτίου Ταυτότητας.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Αμυνταίου

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 9:43 pm


Ερώτηση της Π. Πέρκα για τα εμβολιαστικά κέντρα της ΠΕ Φλώρινας

 


Ερώτηση της Π. Πέρκα για τα εμβολιαστικά κέντρα της ΠΕ Φλώρινας

Η Βουλευτής Φλώρινας και Αναπλ. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας σχετικά με τα εμβολιαστικά κέντρα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας.

Συγκεκριμένα, ανέδειξε τις περιπτώσεις κατοίκων της περιοχής του Δήμου Αμυνταίου, που αναγκάζονται να μετακινηθούν εκτός ορίων της Περιφερειακής Ενότητας, διότι κατά τη διαδικασία ηλεκτρονικής δήλωσης εμβολιασμού το σύστημα ορίζει εμβολιαστικά κέντρα άλλων Νομών, περιοχές είτε ιδιαίτερα επιβαρυμένες επιδημιολογικά είτε με μηδαμινή συγκοινωνιακή σύνδεση.

Η κ. Πέρκα ερωτά αν υπάρχει η πρόθεση από πλευράς του Υπ. Υγείας για την ίδρυση ενός επιπλέον εμβολιαστικού κέντρου στον Δήμο Αμυνταίου, ώστε να εξυπηρετεί τους κατοίκους των πιο απομακρυσμένων κοινοτήτων και να μειώσει την άδικη και πολυέξοδη ταλαιπωρία τους. 

Δείτε το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

https://bit.ly/3mGtfHW

 

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 9:38 pm


Κοντά στους παραγωγούς των οποίων οι δενδρώδεις καλλιέργειες επλήγησαν από τον παγετό των τελευταίων βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

 


Κοντά στους παραγωγούς των οποίων οι δενδρώδεις καλλιέργειες επλήγησαν από τον παγετό των τελευταίων βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Άμεσα μέτρα στήριξης για τους Παραγωγούς διεκδικεί η Περιφερειακή Αρχή

Τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας που επλήγησαν από τον παγετό των τελευταίων ημερών, επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης συνοδευόμενος από συνεργάτες του. Συναντήθηκαν με παραγωγούς προκειμένου να διαπιστώσουνε από κοντά το μέγεθος της ζημίας σε οπωρώνες με ροδακινιές, μηλιές, κερασιές, αμυγδαλιές και άλλες δενδρώδεις καλλιέργειες.

Οι ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν τα ξημερώματα Παρασκευής 8, Σάββατου 9 και Κυριακής 11 Απριλίου σε όλη την Δυτική Μακεδονία, προξένησαν σοβαρότατες ζημιές στις καλλιέργειες αυτές, τόσο στην Καστοριά, την Εορδαία, την περιοχή του Αμυνταίου, των Σερβίων και του Βελβεντού, όπου εντοπίζεται ο κύριος όγκος των καλλιεργειών, όσο και στα Γρεβενά, τη Δεσκάτη, την περιοχή των Καμβουνίων, της Κοζάνης και του Βοΐου όπου αναπτύσσονται διαρκώς τα τελευταία χρόνια οι δενδρώδεις φυτείες, διαμορφώνοντας μια απελπιστική κατάσταση.

Ο παγετός που έπιασε τις καλλιέργειες στην έναρξη και την πλήρη ανθοφορία, προξένησε ζημιές που στην συντριπτική τους πλειοψηφία αγγίζουν το 100%.

Κατά τη διάρκεια των επιτόπιων επισκέψεών του, ο κ. Κασαπίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τους Δημάρχους των περιοχών και συναντήθηκε με εκπροσώπους των Αγροτικών Συλλόγων και των Συνεταιρισμών, με τους οποίους συζήτησε διεξοδικά την κατάσταση και τα προβλήματα που προκύπτουν.

Ολοκληρώνοντας την περιοδεία του ο Περιφερειάρχης συγκάλεσε έκτακτη τηλεδιάσκεψη  το βράδυ της Κυριακής με τους Βουλευτές της συμπολίτευσης, τους Χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης  και τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για τους ΤΟΕΒ, για να τους ενημερώσει και να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις.

Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να διερευνηθούν τόσο η κήρυξη των Δήμων και της Περιφέρειας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, όσο και να διεκδικηθούν σε συνεργασία με τους παραγωγούς και τους εκπροσώπους τους, τα εξής:

α. Αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς

β. Προκαταβολές έναντι των αποζημιώσεων

γ. Συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών ΕΛΓΑ με τις αποζημιώσεις

δ. Στήριξη των Οργανώσεων

Από τις πρώτες εκτιμήσεις που έγιναν κατά την επίσκεψη του κ. Κασαπίδη, οι ζημίες καλύπτουν μία έκταση δενδρωδών καλλιεργειών που ξεπερνά τα 40.000 στρέμματα με εκτιμώμενη συνολική παραγωγή που ξεπερνά τους 120.000 τόνους φρούτων από  καλλιέργειες που δεν εντάσσονται σε κανένα καθεστώς επιδοτήσεων.

Μετά τις εξελίξεις αυτές, ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης θα μεταβεί στην Αθήνα για να θέσει ο ίδιος προσωπικά μαζί με τους Βουλευτές, το θέμα της ζημιάς και των αποζημιώσεων στους αρμόδιους Υπουργούς καθώς και τη συνολική κατάσταση, όπως διαμορφώνεται με την πανδημία, την απολιγνιτοποίηση και την κρίση στην γούνα στον ίδιο τον Πρωθυπουργό. 

 

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 9:35 pm


Ευχαριστήριο του Αγροτικού Συλλόγου Περιοχής Αμυνταίου


Ο Αγροτικός Σύλλογος Περιοχής Αμυνταίου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδη Γεώργιο, για την άμεση κινητοποίηση του και την παρουσία του στο αγρόκτημα της περιοχής μας μετά την ολοκληρωτική καταστροφή στα οπωροφόρα δέντρα, και ιδιαίτερα στα ροδάκινα από τον παγετό στις 9,10 και 11 Απριλίου. 
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο Περιφερειάρχης έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες από τους παγετούς που είχαμε στις 25 και 26 Μαρτίου, πραγματοποιώντας τηλεδιάσκεψη με αγροτικούς φορείς της περιοχής μας αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες της περιφέρειας για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την κρίση και την απώλεια του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 9:31 pm


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας

Φιλικοί ιστότοποι: