Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ : Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση και ανάπτυξη της περιοχής 1.103.096 στρεμμάτων στη θέση Σωτήρα.

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Δήμος Αμυνταίου κατέχει το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης και εκμετάλλευσης της έκτασης με ΚΑΕΚ 470111804001 Συνολικής έκτασης 1.103.096  στρεμμάτων στη θέση Σωτήρα.

Ο Δήμος Αμυνταίου, στα πλαίσια προώθησης και ενίσχυσης της ανάπτυξης της περιοχής, ενδιαφέρεται να συλλέξει και να αξιολογήσει προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση και ανάπτυξη της περιοχής.

Στο πλαίσια αυτό καλεί τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους επενδυτές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προαναφερόμενη διαδικασία, να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής, που εκτίθενται αναλυτικά παρακάτω:

Α. Προϋποθέσεις συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία έχουν Φυσικά ή/και Νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της Αλλοδαπής, Κοινοπραξίες, ενώσεις οικονομικών φορέων.

Β. Περιεχόμενα εκδήλωσης ενδιαφέροντος:

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος θα πρέπει να περιλαμβάνει:

1.    Προφίλ της εταιρείας, επαγγελματική δραστηριότητα (διάρκεια λειτουργίας, κύκλος εργασιών).

2.    Νομιμοποιητικά έγγραφα εταιρείας (καταστατικό εταιρείας, ΓΕΜΗ, εξουσιοδότηση του υποβάλλοντος για εταιρεία ή παρεμφερή νομικά έγγραφα για εταιρεία της αλλοδαπής).

3.    Σύντομη περιγραφή της επενδυτικής πρότασης (1 σελίδα Α4) όπου να αναφέρεται η σκοπιμότητα, ο βαθμός απασχόλησης προσωπικού, το ύψος της επένδυσης, ο τρόπος χρηματοδότησης της επένδυσης, οι ανάγκες σε ειδικές άδειες, η ανάγκη της επένδυσης σε έκταση.

4.    Οποιοδήποτε άλλο στοιχείο υποστηρικτικό προς την πρόταση.

Γ. Τρόπος υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Οι ενδιαφερόμενοι (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) καλούνται να υποβάλουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος το αργότερο έως την Παρασκευή 04 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 15.00.

·         Είτε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: dimarxos@0582.syzefxis.gov.gr

·         Είτε στα γραφεία του Δήμου Αμυνταίου στο Αμύνταιο Γρ. Νικολαΐδη 2, Αμύνταιο ΤΚ 532 00

·         Είτε τηλεφωνικά  στο: 2386 350 100

·         Οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος που θα κατατεθούν είναι μη δεσμευτικές. Ο στόχος του Δήμου Αμυνταίου είναι να συλλέξει, καταγράψει και αξιολογήσει τις προτάσεις στα πλαίσια της αναπτυξιακής του στρατηγικής και εν’ όψη της περιόδου απολιγνιτοποίησης της περιοχής. Ο Δήμος Αμυνταίου σκοπεύει να προβεί σε εξέταση των υποβληθέντων εκδηλώσεων ενδιαφέροντος, καλώντας τους υποψηφίους των οποίων οι προτάσεις κρίνονται εφικτές και οι οποίοι θα προεπιλεγούν στη βάση αντικειμενικών κριτηρίων , με βάση τις ανάγκες του Δήμου, τις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής και το επιχειρηματικό πλάνο σε περαιτέρω διερεύνηση της δυνατότητας σύναψης συνεργασίας.

·         Η παρούσα πρόσκληση ενδιαφέροντος δεν είναι δεσμευτική για τον Δήμο Αμυνταίου, η οποία ουδεμία υποχρέωση δημιουργεί απέναντι στους συμμετέχοντες.

·         Ο Δήμος Αμυνταίου έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει μέρος ή το σύνολο της παρούσας Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος, εφόσον το κρίνει απαραίτητο, ενώ έχει δικαίωμα να ματαιώσει την όλη διαδικασία εφόσον κρίνει ότι δεν είναι προς το συμφέρον του ή δεν εξυπηρετεί τις αναπτυξιακές ανάγκες και προτεραιότητες της περιοχής.

·         Από την παρούσα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν αξιώσεις αποζημίωσης, εκ μέρους των συμμετεχόντων και όσων απέστειλαν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για οποιονδήποτε λόγο ή/ και αιτία.

 

Γραφείο Τύπου

Δήμου Αμυνταίου

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2022 | 4:12 pm


Το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στο Παμφλωρινιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εμείς οι εργαζόμενοι στον κλάδο της ενέργειας γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυνατότητες που υπάρχουν στη χώρας μας για παραγωγή φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν για να εξασφαλιστεί φθηνή θέρμανση αξιοποιώντας θερμική ενέργεια από τον ΑΗΣ Μελίτης για τη Φλώρινα και τη Μελίτη.

Αντί γι’ αυτό οι εργαζόμενοι και ο λαός αδυνατούν να ικανοποιήσουν αυτές τις βασικές ανάγκες. Βλέπουμε το λαό μας να βυθίζεται στην ενεργειακή φτώχια, να κινδυνεύει να παγώσει, ειδικά στην περιοχή μας που οι κλιματολογικές συνθήκες απαιτούν μεγαλύτερη κατανάλωση.

      Αυτή η κατάσταση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που στήριξαν όλες οι κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και οι εκλεκτοί τους στην τοπική διοίκηση. Μια πολιτική που από την μία εξασφαλίζει υπέρογκα κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους, με φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, ανεξέλεγκτη τοποθέτηση ΑΠΕ κ.α. και από την άλλη μας καταδικάζει στη φτώχια και την εξαθλίωση, τους εργαζόμενους του κλάδου σε μισθούς πείνας και εκμετάλλευση.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Καμία αναμονή και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική και στους «σωτήρες» που μας υπόσχονται ξανά προεκλογικά λύσεις στα προβλήματά μας. Να μην επιτρέψουμε η οργή μας και η αγανάκτηση να αξιοποιηθούν για την αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού με τα ίδια ή με νέα υλικά από τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν συμβάλει στην επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Γι΄ αυτό ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ü  Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του ΑΗΣ Μελίτης. Να ολοκληρωθεί το δίκτυο τηλεθέρμανσης για Φλώρινα και Μελίτη. Να επεκταθεί και σε άλλους οικισμούς.

ü  Καμιά διακοπή ρεύματος, ιδιαίτερα μέσα στο χειμώνα.

ü  Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

ü  Δωρεάν καυσόξυλα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα.

ü  Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε κανένας μαθητής να μην ξεπαγιάζει στο σχολείο του.

ü  Να γίνουν διαχειριστικές μελέτες για τα δημόσια δάση, διαφορετικά η υπόσχεση επιστροφής στο παλιό καθεστώς ξύλευσης για ατομικές ανάγκες θα μείνουν κενό γράμμα.

Απευθύνουμε πλατύ κάλεσμα

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΑΛΛΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, ώρα 17:00

στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας

Κανένας μόνος του στο δύσκολο χειμώνα που ήδη έχει ξεκινήσει.

 

 

Πτολεμαΐδα 3/10/2022

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2022 | 4:08 pm


Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν με την παρουσία τους στο Παμφλωρινιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

 


Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Φλώρινας ενώνει την φωνή του με τους φορείς και τους πολίτες της Φλώρινας και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν με την παρουσία τους στο Παμφλωρινιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το κόστος της θέρμανσης, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17.00  στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

                   ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  ΘΩΜΑΣ                 ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2022 | 3:57 pm


Απονομή Έδρας Jean Monnet στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για την Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη

 


Απονομή Έδρας Jean Monnet στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας  για την Επικοινωνιακή Διαχείριση Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη

 

Το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας έχει για πρώτη φορά την τιμή να φιλοξενεί για τα επόμενα τρία χρόνια την υψηλού κύρους Έδρα Jean Monnet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη θεματική της «Διαχείρισης Κινδύνου και Κρίσεων στην Ευρώπη». Σκοπός της Έδρας είναι η προώθηση της αριστείας στη διδασκαλία και στην έρευνα στο αντικείμενο της επικοινωνίας κατά τη διάρκεια κρίσεων και φυσικών καταστροφών που συντελούνται στην Ευρώπη. Η Έδρα απονεμήθηκε στην Επίκουρη Καθηγήτρια Αμαλία Τριανταφυλλίδου και οι δραστηριότητες αυτής θα υλοποιηθούν στο Τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων.

Το έργο της Έδρας αφορά τη διδασκαλία τεσσάρων μαθημάτων που εστιάζουν στην ανάδειξη του τοπίου της επικοινωνιακής διαχείρισης κρίσεων στην Ευρώπη τόσο σε εθνικό επίπεδο των κρατών-μελών όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκών θεσμών:

·                        Επικοινωνία Κρίσεων και Συγκρούσεων

·                        Πλαισίωση Κρίσεων: Μια Ευρωπαϊκή Προσέγγιση

·                        Διαχείριση Κρίσεων στην ΕΕ: Επιχειρησιακές Ικανότητες και Μηχανισμοί

·                        Αναδυόμενες Τεχνολογίες στην Επικοινωνιακή διαχείριση κρίσεων

Τα μαθήματα προσφέρονται τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά και απευθύνονται σε όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (http://uowm.gr), σε φοιτητές όλων των ελληνικών Πανεπιστημίων, σε επαγγελματίες του χώρου και πολίτες.

Το έργο της Έδρας εμπλουτίζεται με εκδηλώσεις, επιστημονικά συνέδρια, σεμινάρια, και διαλέξεις υψηλόβαθμων στελεχών και εκπροσώπων θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Εθνικών φορέων επιφορτισμένων με τη διαχείριση κρίσεων, στελεχών Μη Κυβερνητικών και Εθελοντικών Οργανώσεων και διακεκριμένων δημοσιογράφων.

Στο χειμερινό εξάμηνο 2022-2023 θα πραγματοποιηθούν τα μαθήματα «Επικοινωνία Κρίσεων και Συγκρούσεων» και «Πλαισίωση Κρίσεων: Μια Ευρωπαϊκή Προσέγγιση» ενώ το εαρινό εξάμηνο τα μαθήματα «Διαχείριση Κρίσεων στην ΕΕ: Επιχειρησιακές Ικανότητες και Μηχανισμοί» και «Αναδυόμενες Τεχνολογίες στην Επικοινωνιακή Διαχείριση Κρίσεων».

Η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων είναι η 10ηΟκτωβρίου 2022 και η διεξαγωγή τους θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Δευτέρα 9:00-12:00: Επικοινωνία Κρίσεων και Συγκρούσεων

·         Δια ζώσης: Αμφιθέατρο 1, Καστοριά Campus – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

·         Εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Zoom: https://zoom.us/j/92410878631 (Meeting ID:924 1087 8631)

 

Πέμπτη 12:00-15:00: Πλαισίωση Κρίσεων: Μια Ευρωπαϊκή Προσέγγιση

·         Δια ζώσης: Αμφιθέατρο 1, Καστοριά Campus – Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας)

·         Εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας Zoom: https://zoom.us/j/92410878631 (Meeting ID:924 1087 8631)

 

Η συμμετοχή σε όλα τα μαθήματα και διαλέξεις της έδρας JeanMonnet και η επιτυχής ολοκλήρωση του κύκλου των μαθημάτων συνοδεύεται από την έκδοση βεβαίωσης παρακολούθησης στο πρόγραμμα της Έδρας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Έδρα JeanMonnet και τη συμμετοχή στα μαθήματα επικοινωνήστε με emailή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα και τα socialmedia της Έδρας.

Website: https://jmchair-criscom.uowm.gr

Emails: [email protected]; [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/JMChairCrisis/

Twitter: https://twitter.com/JMChair_Crisis

Instagram: https://www.instagram.com/jmchair_crisis/

 


 

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2022 | 3:52 pm


Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ του Ν. Φλώρινας καλεί τα μέλη της για συμμετοχή, στο Παμφλωρινιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΕΕ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ του Ν. Φλώρινας, καλεί τα μέλη της για συμμετοχή, στο Παμφλωρινιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το κόστος της θέρμανσης, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17.00 στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας

Για την ΝΕ Φλώρινας

Ο πρόεδρος

ΜΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2022 | 3:49 pm


Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ- ΔΕΕΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: « Στο πλευρό των συμπατριωτών μας για το δίκαιο αίτημα της επιπλέον στήριξης στις δαπάνες της θέρμανσης ».

 


Γ.ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ- ΔΕΕΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: « Στο πλευρό των συμπατριωτών μας για το δίκαιο αίτημα της επιπλέον στήριξης στις δαπάνες της θέρμανσης ».

 

Η ΔΕΕΠ Φλώρινας και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Αντωνιάδης  συμμετέχουν στην πρωτοβουλία των φορέων της Φλώρινας  για την διοργάνωση του  συλλαλητηρίου για το κόστος  της θέρμανσης. Παράλληλα δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι πάντα ήμασταν , είμαστε  και θα είμαστε δίπλα στους συμπατριώτες μας  στηρίζοντας και διεκδικώντας κάθε δίκαιο αίτημα  .

Ωστόσο δεν μας αφήνει αδιάφορους για ακόμα μια φορά το παραλήρημα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας.  «Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου»  για τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με μια ακόμα μνημειώδη ανακοίνωση ψεύδους , αποδεικνύει την εικόνα που έχουν σχηματίσει όλοι οι πολίτες για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του,  ότι « ο λύκος στην αντάρα χαίρεται».  Παρακολουθήσαμε όλοι πριν λίγες ημέρες τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της ΔΕΘ να επιδίδεται στο γνωστό «άθλημα» για αυτόν της ανέξοδης  παροχολογίας, χωρίς αντίκρισμα και χωρίς εξασφαλίσεις. Μοίρασε αφειδώς 25 δισεκατομμύρια ευρώ  για το 2023, χωρίς να αντιλαμβάνεται έστω στοιχειωδώς τη σύνθετη και δύσκολη πραγματικότητα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Σε μια συγκυρία που ευρωπαϊκές χώρες με ισχυρές οικονομίες όπως η Γερμανία και η Γαλλία  θωρακίζονται για να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια , την ενεργειακή κρίση και τις συνέπειες που φέρει στην  Ευρώπη  ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο ΣΥΡΙΖΑ τάζει «λαγούς με πετραχήλια», υπόσχεται ξανά να τα λύσει όλα με έναν νόμο, να μειώσει τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα ( αλήθεια γιατί 4,5 χρόνια ως Κυβέρνηση δεν το έκανε;;;), μοιράζει πλουσιοπάροχα λεφτά και υποσχέσεις.  Μας θυμίζει ακριβώς τον ίδιο ΣΥΡΙΖΑ, αυτόν του 2014 όπου παραπλάνησε το λαό και οδήγησε την χώρα σε επικίνδυνους ατραπούς με αποκορύφωμα το κλείσιμο των τραπεζών, την επιβολή των capital controls και την απαξίωση της χώρας από τους εταίρους  και τους συμμάχους μας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.   

Αυτήν τη φορά όμως ο λαός δεν πρόκειται να εξαπατηθεί ξανά και να επαναλάβει το λάθος του παρελθόντος. Αταλάντευτα και σταθερά εμπιστεύεται την Νέα Δημοκρατία και  τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι της χώρας, ο οποίος έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειρίζεται και να ξεπερνά κρίσεις.  Έτσι και  στις επερχόμενες εκλογές θα του δώσει ξανά την εντολή αυτοδύναμης κυβέρνησης για να συνεχίσει το έργο της ανάπτυξης και της προόδου στη χώρα με σιγουριά , συνέπεια,  σχέδιο και αποτέλεσμα.

 

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ ΦΛΩΡΙΝΑΣ           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΕΕΠ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

   ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ                             ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

 

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2022 | 3:46 pm


Ο Δήμος Αμυνταίου και ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας εγκαινιάζει το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα

 


Ο Δήμος Αμυνταίου και οΌμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας εγκαινιάζει το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον Φιλώτα

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας - Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Αμυνταίου, σας προσκαλούν στα εγκαίνια του “Εκπαιδευτικού Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας” στην Κοινότητα Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 στις 18:00, στο πρώην Δημαρχείο Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου.

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο και το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, έχει στόχο την ενημέρωση και την ανάπτυξη πράσινης κουλτούρας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Αντικείμενό του αποτελεί η δημιουργία πολυδιάστατων εκπαιδευτικών δράσεων, με βασικό άξονα την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών και ομάδων πολιτών σε θέματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν παρουσία του Προέδρου του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Μετάβαση Α.Ε. Ιωάννη Μπούκη.

 


 

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2022 | 3:41 pm


ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ : Η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμη

 


4η Οκτωβρίου 2022

Η αντιπυρική περίοδος δεν έχει τελειώσει ακόμη. Το τελευταίο χρονικό διάστημα εκδηλώνονται καθημερινά αρκετές δασικές και αγροτοδασικές πυρκαγιές, κυρίως κατά την καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών. 

Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν εκδηλωθεί 320 πυρκαγιές κυρίως σε αγροτοδασικές εκτάσεις, ενώ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τόπους, διευκολύνουν την εξάπλωσή τους.

Με πρώτη προτεραιότητα την προστασία της ανθρώπινης ζωής, καθώς και τη μείωση του αριθμού εκδήλωσης πυρκαγιών υπαίθρου και τον περιορισμό των καμένων εκτάσεων:

Απευθύνουμε ισχυρή σύσταση στους συμπολίτες μας:


  • Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά

  • Να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και τον ημερήσιο κίνδυνο πυρκαγιάς, σε περίπτωση εκτέλεσης εργασιών υπαίθρου

  • Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.fireservice.gr και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter

  • Να αναζητούν οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου (έως και 31 Οκτωβρίου) πραγματοποιούνται εκτεταμένοι πρόσθετοι έλεγχοι – περιπολίες προς αποφυγή ενάρξεως και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ μέτρων πυροπροστασίας, κυρίως σε υπαίθριες εργασίες. Επισημαίνουμε ότι, η μη τήρηση των διαλαμβανομένων στα ανωτέρω, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα, καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις.

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά:

·       Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο 199 ή στο 112 και δώστε σαφείς πληροφορίες για:

-          την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε

-          το ακριβές σημείο και την κατεύθυνση της πυρκαγιάς

-          την ένταση του ανέμου στην περιοχή και

-          το είδος της βλάστησης που καίγεται

·       Απομακρυνθείτε αμέσως από την περιοχή και ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών

·       Διευκολύνετε την πρόσβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων

Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας!!!

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2022 | 3:06 pm


Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

 


Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων 

της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

 

 

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, την ημέρα της γιορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, ο οποίος είναι ο προστάτης των ζώων.

Σύμφωνα με την πιο έγκυρη εκδοχή, η καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων οφείλεται στον Χάινριχ Τσίμερμαν, ο οποίος οργάνωσε την πρώτη εκδήλωση εορτασμού της στις 24 Μαρτίου 1925 στο Αθλητικό Παλάτι στο Βερολίνο της Γερμανίας και πάνω από 5.000 άτομα παρευρέθησαν σε αυτή. Αρχικά, ο θεσμός εορτάζονταν μόνο στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Τσεχοσλοβακία και κάθε χρόνο ο Τσίμερμαν εργαζόταν ακούραστα για την προώθηση της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.

Τέλος, σε ένα Συνέδριο Διεθνούς Προστασίας των Ζώων στη Φλωρεντία τον Μάιο του 1931 προτάθηκε η καθιέρωση της 4ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τα ζώα που κινδύνευαν με εξαφάνιση. Η πρόταση εγκρίθηκε ως ψήφισμα και έγινε ομόφωνα δεκτή. Από τότε η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου. 

Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων είναι να βελτιώσει τα πρότυπα της καλής διαβίωσης των ζώων σε όλο τον κόσμο και γιορτάζεται με διαφορετικούς τρόπους σε κάθε χώρα, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, τη θρησκεία, την πίστη ή την πολιτική ιδεολογία, με απώτερο στόχο μέσα από την ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση να μπορεί να δημιουργηθεί ένας κόσμος, όπου τα ζώα θα αναγνωρίζονται ως αισθανόμενα όντα και θα διασφαλίζονται με όρους ανθρωπιάς και πολιτισμού οι συνθήκες για την καλή διαβίωσή τους.

Με τον όρο Φιλοζωία ή Ζωοφιλία νοείται η αμέριστη και αδιάκριτη αγάπη προς όλα ανεξαιρέτως τα ζώα αυτού του πλανήτη, ανεξαρτήτως του αν είναι ανεπιθύμητα ή επιβλαβή ή επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία, ασφάλεια και ζωή, και αντιπροσωπεύει την ποιότητα και το επίπεδο του πολιτισμού ενός λαού και μιας χώρας.

Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα είναι μια διαχρονική, πρότυπη, αυθεντική, πρωταρχική σχέση, υπαγορευμένη από την ίδια τη φύση. Από την αρχή της ανθρώπινης ιστορίας συμπορευθήκαμε με τα ζώα.Είμαστε μαζί με αυτά φιλοξενούμενοι στον πλανήτη μας μαζί με εκατομμύρια άλλες μορφές ζωής, τις οποίες οφείλουμε να σεβόμαστε και να προστατεύουμε.

Τα ζώα, από καταβολής της ανθρωπότητας, αποτελούν σημαντικότατους παράγοντες για την επιβίωση, την ευημερία και την εξέλιξη του ανθρώπινου γένους. Τα χρησιμοποιούμε καθημερινά για την παραγωγή τροφής, για τη διεκπεραίωση εργασιών, ακόμα και για την πολύτιμη συντροφιά, την οποία μπορούν να προσφέρουν, που σε πληθώρα περιπτώσεων λειτουργεί ιαματικά και λυτρωτικά. Είναι γεγονός πως δίχως την παρουσία των ζώων η διαβίωσή μας πάνω στον πλανήτη θα ήταν αδύνατη.

Τα ζώα, είτε κατοικίδια, είτε οικόσιτα, είτε αδέσποτα, είτε ελεύθερα στη φύση, είναι έμβια όντα, τα οποία έχουν δικαιώματα, και υποχρεούμαστε να τα σεβόμαστε, να τα προστατεύουμε και να μην τα κακομεταχειριζόμαστε, όπως με σαφήνεια επιβάλλει και η σχετική νομοθεσία περί προστασίας των ζώων.

Λέγεται ότι «τα ζώα είναι ό,τι μας έχει απομείνει από την αθωότητα του χαμένου Παραδείσου» και αποτελούν τον ομφάλιο λώρο που μας συνδέει με την αθώα και άδολη ύπαρξη, με τον αρχέγονο εαυτό μας, τις ρίζες μας. Και πραγματικά, ησχέση του ανθρώπου με τα ζώα έχει ξεπεράσει τα στενά όρια της χρησιμότητας για την επιβίωση και ο δεσμός μεταξύ ανθρώπου και ζώου είναι μια αμφίδρομα ωφέλιμη και δυναμική σχέση, που επηρεάζεται από συμπεριφορές απαραίτητες για την υγεία και την ευεξία και των δύο.

Τα οφέλη από την κατοχή ή την αλληλεπίδραση με τα ζώα είναι εξαιρετικά σημαντικά. Ο δεσμός του παιδιού, αλλά και του ενηλίκου, με τα ζώα σχετίζεται με τη θετική συναισθηματική λειτουργία του, με την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής του και την κοινωνική και γνωστική του ανάπτυξη. Ειδικότερα για τα παιδιά με αναπηρία η παρουσία ενός ζώου και ο δεσμός μαζί του είναι καταλυτικής σημασίας. Ήδη η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει πως ένας τετράποδος σύντροφος είναι το καλύτερο αντίδοτο στο άγχος της ύπαρξης.

Για όλους αυτούς τους σημαντικότατους λόγους η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας καθιερώνει τον Οκτώβριο ως Μήνα Φιλοζωίας για τα Σχολεία της αρμοδιότητάς της και σε συνεργασία με άλλους θεσμικούς φορείς θα προβεί σύντομα σε πρόσκληση για μια σειρά από δράσεις ευαισθητοποίησης των μαθητών και των μαθητριών απέναντι στην προστασία και τον σεβασμό του ζωικού βασιλείου ως μια αξιακή διάσταση του πολιτισμού μας. 

 

Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

 

Όλγα Μούσιου Μυλωνά

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2022 | 2:58 pm


Επιμελητήριο Φλώρινας : 1ο Mini Lab ’’Investment Maturing Platform’’

 


Στο πλαίσιο του έργου Post Coal Futures Lab, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας, το ERFC συνδιοργανώνει μαζί με το Επιμελητήριο Φλώρινας την εσπερίδα με τίτλο «1 ο Μini Lab Workshop – Investment Maturing Platform» στις 4 Οκτωβρίου 2022 στο Επιμελητήριο Φλώρινας (18:00 – 21:00).

Στόχος του 1ου Mini Lab ‘’Investment Maturing Platform’’ είναι να σχεδιαστεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα με σκοπό:

• Τη διευκόλυνση της προσέλκυσης καινοτόμων επενδύσεων και της δικτύωσης των ενδιαφερομένων μερών.

• Τη δημιουργία θέσεων εργασίας και αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού

• Τη δημιουργία ενός διαδικτυακού χώρου – ’Investment Maturing Platform’ – όπου θα γίνεται μια ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ φορέων οι οποίοι εμπλέκονται στο πρόγραμμα της Δίκαιης Ενεργειακής Μετάβασης, ξένων & ντόπιων επενδυτών και κατόχων έγκυρης τεχνογνωσίας (κάτοχοι πατεντών), με πιλοτική εφαρμογή στη Δυτική Μακεδονία & εν δυνάμει επέκταση σε όλα το Coal Regions στον πλανήτη.

Χαιρετισμό θα απευθύνει, κατά την έναρξη της εσπερίδας (18.00 μ.μ. Τρίτη 4 Οκτωβρίου), o κ. Σαπαλίδης Σάββας πρόεδρος του Επιμελητήριου Φλώρινας. Κατά τη διάρκεια της εσπερίδας θα έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν σημαντικοί αντιπρόσωποι του Ειδικού Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης μαζί με επιφανείς επιχειρηματίες της Φλώρινας.

Την εσπερίδα θα καλύψει δημοσιογραφικά η κυρία Τσαουσίδου Σάγια, πρόεδρος του διεθνούς διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (Association of European Journalist).

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνάντηση στο παρακάτω Skype Link. 

Join conversation

Δεν είναι απαραίτητο να έχει εγκατασταθεί το πρόγραμμα skype, η σύνδεση μπορεί να γίνει μέσω του προγράμματος περιήγησης (browser)).

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

18.00 -18.20 Χαιρετισμοί

18.20 – 19.40 Αντιπρόσωποι του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης.

19.40 – 21.00 Ιδιωτικές εταιρίες με έδρα την Φλώρινα

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στη διεύθυνση: [email protected]

Σημείωση: Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα ληφθούν καταγραφές και εικόνες για λόγους τεκμηρίωσης. Κάθε συμμετοχή στην εκδήλωση με ήχο/εικόνα ή συνομιλία (chat) ενδέχεται να καταγραφεί. Συμμετέχοντες που επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι δεν θα πρέπει να ενεργοποιήσουν τον ήχο/την εικόνα ή τη λειτουργία συνομιλίας, ενώ θα πρέπει να επιλέξουν ψευδώνυμο κατά την είσοδό τους στην τηλεδιάσκεψη.

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2022 | 11:40 am


Διαγωνισμός για χαρισματικά παιδιά, στη Φλωρινα

 Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2022 | 9:41 am


Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, συμμετέχει στο Πανφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας

 


Ο Σύλλογος Γυναικών Φλώρινας, μέλος της ΟΓΕ, συμμετέχει στο Πανφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας  που αφορά το  Κόστος Θέρμανσης και που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, ώρα 17.00 μ.μ. στην Πλατεία Γ. Μόδη.

 

Η ζωή μας δεν χωράει σε vouchers και pass.

Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα.

Οργάνωση και αγώνας για ζωή με ίσα δικαιώματα.

Δικαίωμα στη θέρμανση, στη στέγη, στην υγεία, στην παιδεία, στην μητρότητα!

Να οργανώσουμε την πάλη μας για μείωση του ρεύματος, φτηνά καύσιμα για τον λαό, για είδη πρώτης ανάγκης  και για αυξήσεις στους μισθούς.

Μας προετοιμάζουν για το «δύσκολο χειμώνα». Αυτό διαμηνύουν σε όλους τους τόνους Κυβέρνηση και εργοδότες. Η πρωτοφανής ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των οικογενειών μας, οι τιμές στο ρεύμα και τα καύσιμα, η κρίση, ο φόβος του πολέμου, η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και σε όλες τις βαθμίδες της Παιδείας είναι αφόρητο βάρος στις πλάτες μας! Βάρος που δε μπορούμε πλέον να αντέξουμε! Αυτό που έχουμε ζήσει τον τελευταίο χρόνο, είναι συνεχόμενες και ραγδαίες αυξήσεις στην τιμή της ενέργειας, με αποτέλεσμα το ρεύμα, η τηλεθέρμανση, το πετρέλαιο και η βενζίνη να έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα είδη πολυτελείας. Ο οικογενειακός προϋπολογισμός έχει “τιναχθεί στον αέρα”. Σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις σε κατοικία και είδη πλατιάς κατανάλωσης, οι εργαζόμενοι ψάχνουν από που θα τα πληρώσουν.

Οι λαϊκές οικογένειες της Φλώρινας τα νιώθουν όλα και έχουν από πολύ νωρίς το βάρος της θέρμανσης να το σηκώνουν στις πλάτες τους. Οι θερμοκρασίες ήδη από τα μέσα του Σεπτέμβρη, χτύπησαν κάτω από το 0!

Ακόμα από τις αρχές του σχολικού έτους προετοιμάζουν δειλά δειλά τους μαθητές και τις οικογένειες τους, ότι οι σχολικές μονάδες κατά τη διάρκεια του βαρύ χειμώνα θα παραμένουν τις μισές μέρες της εβδομάδας κλειστές, ώστε να φτάσει το πετρέλαιο για όλη την χρονιά! Τα μαθήματα λένε θα καλυφθούν μέσω της τηλεκπαίδευσης, που ήρθε για να μείνει. Πάλι δηλαδή η οικογένεια θα πληρώσει και αυτό το βάρος της θέρμανσης!

Οι αυξήσεις στην ενέργεια δεν είναι ουρανοκατέβατες. Δεν μας βρήκε κανένα κακό ξαφνικά, ούτε ευθύνεται η υποτιθέμενη ανεπάρκεια της εκάστοτε κυβέρνησης. Οι ευθύνες για τα προβλήματα που ζούμε έχουν ονοματεπώνυμο και λέγεται στρατηγική για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου. Αυτή υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις που «απελευθέρωσαν» την αγορά ηλεκτρισμού. Που στήριξαν την απελευθέρωση της Ενέργειας, την Απολιγνιτοποίηση και το Χρηματιστήριο Ενέργειας. προκρίνοντας τις πανάκριβες ΑΠΕ για να βρουν νέα πεδία κερδοφορίας οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Τώρα επιδοτούν με δισεκατομμύρια τους ιδιώτες παρόχους για να μη χάσουν ούτε ένα ευρώ.

Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να είναι το άβουλο πιόνι στο παιχνίδι των κυβερνήσεων και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Γι’ αυτό ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

·                Καμιά διακοπή ρεύματος, ιδιαίτερα μέσα στο χειμώνα.

·                Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

·                Δωρεάν καυσόξυλα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα..

·                Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε κανένας μαθητής να μην ξεπαγιάζει στο σχολείο του.

·                Όχι στο κλείσιμο ορυχείων και ΑΗΣ με περιβαλλοντολογική τους αναβάθμιση. 

·                Να γίνουν διαχειριστικές μελέτες για τα δημόσια δάση, διαφορετικά η υπόσχεση επιστροφής στο παλιό καθεστώς ξύλευσης για ατομικές ανάγκες θα μείνουν κενό γράμμα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2022 | 9:34 am


Κάλεσμα του σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Φλώρινας «Ο Άγιος Αγαθάγγελος» στο συλλαλητήριο

 


Κάλεσμα του σωματείου καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Φλώρινας «Ο Άγιος Αγαθάγγελος» στο συλλαλητήριο

Το σωματείο καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος Φλώρινας «Ο Άγιος Αγαθάγγελος» καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν με την παρουσία τους στο Παμφλωρινιώτικο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το κόστος της θέρμανσης, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 17.00  στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2022 | 9:31 am


Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α΄θμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας συμμετέχει στο Πανφλωρινιώτικο Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας

 


   Είναι επιτακτική ανάγκη μπροστά σε έναν δύσκολο και μακρύ όπως κάθε χρόνο χειμώνα, η έμπρακτη συμμετοχή όλων των συναδέλφων στο πανφλωρινιώτικο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στις 5μ.μ στην κεντρική Πλατεία Γ. Μόδη, προκειμένου……

Μαζί να ενώσουμε τις φωνές μας!

Μαζί να διεκδικήσουμε δυναμικά αυτά που δικαιούμαστε!

Μαζί να στηρίξουμε  αυτή την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις!

Μαζί να διεκδικήσουμε την άμεση μείωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης για όλους τους κατοίκους και τις επιχειρήσεις!

Μαζί να συμπαρασταθούμε ενεργά στον δίκαιο αγώνα όλων των κατοίκων του Νομού μας!

Μαζί να απαιτήσουμε την επιδότηση όλων των μορφών θέρμανσης για όλους μας και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια!

Μαζί να ζητήσουμε την εξασφάλιση κονδυλίων και έκτακτων επιχορηγήσεων για τη θέρμανση έτσι ώστε να λειτουργήσουν ομαλά όλες οι Σχολικές Μονάδες της περιοχής μας!

Μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε!!!


                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΜΑΖΑΡΑΚΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

                                                     

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2022 | 9:23 am


Επέστρεψε από το Διεθνές σεμινάριο προπονητών της Σλοβενίας η προπονήτρια Χιονοδρομίας του ΑΟΦ Κατερίνα Μούλελη

 


Επέστρεψε στην Φλώρινα φορτωμένη εμπειρίες και νέες σύγχρονες μεθόδους εκγύμνασης μικρών αθλητών χιονοδρομίας, η προπονήτρια του ΑΟΦ Κατερίνα Μούλελη. 

Η Κατερίνα έλαβε μέρος στο Διεθνές σεμινάριο προπονητών Χιονοδρομίας που  οργανώθηκε-χρηματοδοτήθηκε απο την παγκόσμια Ομοσπονδία Χιονοδρομίας FIS και πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στην PLANICA SLOVENIA  απο 27/9 έως και 2/10/22.Την Ελληνική αποστολή προπονητών σχεδίασε και επιμελήθηκε η Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων ΕΟΧΑ. 

Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν οι προπονητές: Μούλελη Κατερίνα (ΑΟΦ), Δημήτρης Κυριαζής ΕΟΣ Βόλου, Παπάσης Γεώργιος ΕΟΣ Μετσόβου, Χαίδω Τσουρέκα ΕΟΣ Μετσόβου.

Ευχαριστούμε την ΕΟΧΑ για τις ευκαιρίες που δίνει στους νέους προπονητές Χιονοδρομίας να εξελιχθούν.

Το Δ.Σ


πηγή : www.aoflor.gr

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2022 | 12:01 am


«Υπό κατασκευή», η έκθεση της πτυχιακής εργασίας του Αλέξανδρου Χριστόπουλου στην Πινακοθήκη Φλωρινωτών Ζωγράφων του «Αριστοτέλη»

 


Την πτυχιακή εργασία του φοιτητή του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας, Αλέξανδρου Χριστόπουλου με τίτλο «Υπό κατασκευή» φιλοξενεί η Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων «Αριστοτέλη» του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» στην αίθουσα εκθέσεων του συλλόγου.


Η θεματική των έργων του Αλέξανδρου Χριστόπουλου επικεντρώνεται στην απεικόνιση εργατών και χώρων εργασίας.

Όπως ό ίδιος σημειώνει στο κείμενο τεκμηρίωσης της εργασίας του:

«Ζωγραφίζοντας αναζητώ εικονογραφικές λύσεις απόδοσης του χώρου και των συναδέλφων με εικαστικούς όρους, και με τις οπτικές γωνίες που επιλέγω προσπαθώ να δείξω το γεγονός όπως το βιώνω εγώ που ανήκω σε αυτόν τον χώρο, και όχι όπως θα το δει κάποιος περαστικός. Μέσα σε αυτήν τη διαδικασία προσπαθώ να δω το γεγονός που αποτυπώνω στο έργο από μια απόσταση, συγχρόνως όμως μπαίνω και στη θέση των πρωταγωνιστών, καθώς οι ενέργειες που επαναλαμβάνονται είναι και δικά μου βιώματα. Αυτό δε με αφήνει να απομακρυνθώ, αλλά με συνδέει όλο και περισσότερο με τη δράση. Εγώ είμαι ο ίδιος που κρατάει το πινέλο και ζωγραφίζει, αλλά και όλοι όσοι απεικονίζονται στις ζωγραφιές μου».

Η έκθεση των έργων θα διαρκέσει από 5 έως και 16 Οκτωβρίου 2022 και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό από 18:00 έως 21:00 καθημερινά.

Πινακοθήκη Φλωρινιωτών Ζωγράφων «Αριστοτέλη»
Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»
Πλατεία 7 Ηρώων 1944
53100 Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2022 | 11:45 pm


Ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Αμυνταίου: Επιστρέφει ο τοπικός θεσμός με την πανελλαδική εμβέλεια

 


Ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Αμυνταίου: Επιστρέφει ο τοπικός θεσμός με την πανελλαδική εμβέλεια
Η ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Αμυνταίου, μετά από αναγκαστική απουσία δύο ετών λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, επιστρέφει στην πόλη μας.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εμποροπανηγύρεις της Δυτική Μακεδονίας, η οποία έχει καθιερωθεί ως τοπικός θεσμός ,συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον ολόκληρης της περιοχής.

Η ετήσια εμποροπανήγυρη του Δήμου Αμυνταίου για το 2022 θα πραγματοποιηθεί από τη Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και αναμένεται και φέτος να αποτελέσει σπουδαίο κοινωνικό αλλά και πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας.

Εκθέτες και έμποροι από κάθε γωνιά της χώρας αλλά και το πλήθος των επισκεπτών που θα έρθουν στο Αμύνταιο αναμένεται να δώσουν μια διαφορετική πνοή στην περιοχή ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα καταστήματα κατά τη διάρκεια της εμποροπανήγυρης θα λειτουργούν με ελεύθερο ωράριο.


Σας περιμένουμε!Γραφείο Τύπου Δήμου Αμυνταίου

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2022 | 10:50 pm


ΠΡΕΣΠΕΣ : Τεράστιες ζημιές από την χαλαζόπτωση, να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή ζήτησε ο Δήμος Πρεσπών

 


Οι ζημιές στην περιοχή των Πρεσπών από την ισχυρή χαλαζόπτωση τη νύχτα της 1ης Οκτωβρίου στην αγροτική παραγωγή, και όχι μόνο, είναι τεράστιες. Η πυκνή χαλαζόπτωση, σε μέγεθος καρυδιού, συνοδευόμενη με πολύ ισχυρούς ανέμους προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην παραγωγή τοπικών προϊόντων (φασόλια Πρεσπών, πιπεριές Φλωρίνης κ.α.) λίγες μόλις μέρες πριν ξεκινήσει η συγκομιδή. Παράλληλα, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στο αγροτικό και δασικό οδικό δίκτυο του Δήμου, στα φωτιστικά του Δημόσιου φωτισμού αλλά και σε σπίτια, ηλιακούς θερμοσίφωνες, αυτοκίνητα, σκάφη κλπ

Από το πρωί της Κυριακής συνεργεία του Δήμου και της Πυροσβεστικής που έσπευσε αμέσως, καθάρισαν το εθνικό δίκτυο από πεσμένα κλαδιά και φερτά υλικά, όμως η κατάσταση το δίκτυο της αγροτικής και δασικής οδοποιίας στις κοινότητες που κυρίως χτυπήθηκαν από τη σφοδρή χαλαζόπτωση (Λευκώνας, Καρυές, Μικρολίμνη, Καλλιθέα, Ανταρτικό) θα χρειαστεί καιρός για να αποκατασταθεί. Ταυτόχρονα καταστράφηκε μεγάλος αριθμός φωτιστικών δημοτικού φωτισμού, πινακίδων και άλλου αστικού εξοπλισμού ενώ καταγράφηκαν ζημιές και σε ηλιακούς θερμοσίφωνες, σπίτια, αυτοκίνητα κλπ.

Την περιοχή επισκέφτηκε την Κυριακή ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης συνοδευόμενος από τους αντιπεριφερειάρχεις Φλώρινας κ. Σωτήριο Βόσδου και πολιτικής Προστασίας κ. Θωμά Μάνο και επιθεώρησαν τις επιπτώσεις της θεομηνίας στην περιοχή

Το πρωϊ της Δευτέρας 3 Οκτωβρίου, μετέβη στην περιοχή, με εντολή του προέδρου κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που διαπίστωσε την ολοκληρωτική καταστροφή σε μεγάλο μέρος της συνολικής καλλιέργειας φασολιών (Φασόλια πλακέ και γίγαντες Πρεσπών, ΠΓΕ) αλλά και άλλων ειδών (πιπεριές, καλαμπόκια, δένδρα κλπ.). Παρ ’όλα αυτά είναι κοινή διαπίστωση σε συνάντηση που έγινε με παραγωγούς ότι οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ από μόνες τους δεν είναι ικανές να καλύψουν ούτε καν τα έξοδα παραγωγής τη στιγμή που οι πληττόμενοι δεν θα συγκομίσουν φέτος ούτε τον σπόρο για να σπείρουν την επόμενη καλλιεργητική περίοδο παρ’ότι έχουν κάνει όλα τα έξοδα για τις καλλιεργητικές φροντίδες.

Τέλος, αξιολογώντας τα δεδομένα των καταστροφών στις κοινότητες του Δήμου, ο Δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, απέστειλε αίτημα ζητώντας η πληγείσα περιοχή να κηρυχτεί από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά από εισήγηση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της θεομηνίας.
­Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2022 | 10:31 pm


Φ.Σ.Φ. "Ο Αριστοτέλης": Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο για το κόστος της θέρμανσης


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ.Φ. "Ο Αριστοτέλης" καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το κόστος της θέρμανσης, την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, στις 5.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2022 | 10:12 pm


Άγγιξαν το τέλειο με τις επιδόσεις τους! Ξανά δις χρυσοί η Βούλα Λαδοπούλου, η Χριστίνα Ρόζα και ο Ιωάννης Γεωργάκης, χρυσός ο Νικόλαος Βίτκας σε διεθνείς αγώνες  Roller ski
Δεν άφησαν και πολλά περιθώρια στους αντίπαλους συναθλητές των άλλων ομάδων οι αθλητές του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας (ΑΟΦ) στους Διεθνείς αγώνες Roller ski, που πραγματοποιήθηκαν στο Φράγμα Αλιάκμονα Ημαθίας, στις 1-2/10/22. Tην πρώτη ημέρα των αγώνων, απο τις 4 θεσμοθετημένες κατηγορίες κέρδισαν το χρυσό στις 3 και χάλκινο στην τέταρτη , ενώ την δεύτερη ημέρα από τις 6 κατηγορίες κέρδισαν χρυσό στις 4 ενώ στις υπόλοιπες 2 το χάλκινο!

Με 36 αθλητές και 2 συνοδούς συμμετείχε ο ομάδα της Φλώρινας, ενώ πλήθος γονέων υποστήριξε την αποστολή, η οποία πέτυχε τα εξαιρετικά αποτελέσματα, έχοντας γράψει πολλές εργατοώρες προπονήσεων, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες τεχνικής και τακτικής του προπονητή τους Χρήστου Τίτα. Στο βάθρο των νικητών ανεβήκαν: Βούλα Λαδοπούλου (δις χρυσό μετάλλιο), Χριστίνα Ρόζα (δις χρυσό μετάλλιο), Ιωάννης Γεωργάκης (δις χρυσό μετάλλιο), Νικόλαος Βίτκας (χρυσό μετάλλιο ), Αθανάσιος Γάστης (χάλκινο μετάλλιο) + προσωπικό ρεκόρ βαθμών FIS, Ιάσονας Γκεσόπουλος (χάλκινο μετάλλιο), Άρτεμις Βλάχου (χάλκινο μετάλλιο)

Μετά το πέρας των αγώνων και στα πλαίσια της φιλοσοφίας του ΑΟΦ για ψυχαγωγία & άθληση των παιδιών, η ομάδα εκμεταλλευόμενη την καλοκαιρία, επισκέφτηκε την Παραλία Κατερίνης κάνοντας ένα τελευταίο μπανάκι ενόψει επερχόμενου χειμώνα.

Συμμετοχές ΑΟΦ: ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΠΡΟΔΡΟΜΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΘΩΜΑΣ, ΡΟΣΕΝΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΓΑΣΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΣΤΕΡΓΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΓΚΕΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΛΑΖΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΤΣΑΦΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΚΟΛΤΣΗΣ ΚΩ/ΝΟΣ, ΛΑΖΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΔΗΜΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΒΙΤΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΓΚΕΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΑΣΟΝΑΣ, ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΡΟΖΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΟΥΛΕΛΗ ΕΛΕΝΗ, ΜΙΧΑΙΛΙΔΟΥ ΠΩΛΙΝΑ, ΒΛΑΧΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ, ΣΤΑΜΟΥ ΙΩΑΝΝΑ, ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ, ΤΣΑΦΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΡΟΖΑΣ ΘΕΜΗΣ, ΤΣΟΥΚΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΤΣΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΣΑΡΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΕΡΜΙΟΝΗ, ΔΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ, ΜΑΤΑΛΛΙΩΤΑΚΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, ΚΟΛΤΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΜΑΡΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ.

Αρχηγός αποστολής: ΜΠΟΣΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Συνοδός: ΡΟΣΕΝΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας, για την προσπάθεια και τις επιδόσεις τους.

Για τα επίσημα αποτελέσματα: wintersports.gr
Official site AOF: aoflor.gr


Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2022 | 10:09 pm


ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ παιδικών ηλικιών του "Αμύντα Αμυνταίου" - Ο Αμύντας Αμυνταίου ξαναχτίζει την ιστορία του (VIDEO -FOTO)

 

Γέμισε παιδικές φωνές το ΔΑΚ Αμυνταίου στο πολύ πετυχημένο Τουρνουά Χάντμπολ Δημοτικών  Σχολείων που διοργάνωσε η ιστορική ομάδα Αμύντας Αμυνταίου.
Ομάδες μαθητών από Πτολεμαΐδα ,Καστοριά ,Φλώρινα, Κοζάνη και το παιδικό τμήμα του Αμύντα Αμυνταίου συμμετείχαν και αγωνίστηκαν για να γνωρίσουν ίσως και για πρώτη φορά το άθλημα του Χάντμπολ 

Η εν λόγω διοργάνωση ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα παιδία, να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους και να γνωρίσουν από κοντά την ομορφιά ενός αθλήματος, που αποτελεί τη ζωντανή ιστορία της πόλης του Αμυνταίου .

Όπως  τόνισε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος Γιώργος Θεοχαρίδης : 
Ξεκινήσαμε από την αρχή ,από την βάση ,κτίζουμε πάνω σε αυτές τις υποδομές ,έχουμε ένταξη ηλικιακές ομάδες που ανήκουν στην κατηγορία παιδιών του δημοτικού ως πρώτη γυμνασίου και εκεί στηριζόμαστε δημιουργώντας ένα νέο σύνολο ,ένα κάρμα παιχτών  οι οποίοι θέλουμε να πρωταγωνιστήσουν τα επόμενα χρόνια ....

Στην γιορτή παραβρέθηκαν και απεύθυναν χαιρετισμό εκ μέρους της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης ο κ.Φωκάς Θεόδωρος πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Δυτικής Μακεδονίας η Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Ελένη Γυρίκη και ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλειος Αμπάς ενώ οι κερκίδες του ΔΑΚ ήταν γεμάτες από γονείς και φίλους των μικρών αθλητών.Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2022 | 8:34 pm


Ανακοίνωση στήριξης της Λαικής Συσπείρωσης Δυτ.Μακεδονίας για τις κινητοπιήσεις για την θέρμανση

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ

H ενεργειακή φτώχια πλήττει τις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να καλύψουν πλέον βασικές ανάγκες διαβίωσης (τροφή, στέγη, θέρμανση, τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ανάγκες παιδιών κλπ) και είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) και στήριξαν ποικιλοτρόπως οι εκλεκτοί τους στην τοπική διοίκηση (Περιφέρεια και δήμους). Μια πολιτική που έχει μετατρέψει σε ακριβοπληρωμένα εμπορεύματα βασικές ανάγκες του λαού όπως το ηλεκτρικό ρεύμα και η θέρμανση, 

Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα ήδη μια σειρά από εργατικά σωματεία και λαϊκοί φορείς κινητοποιούνται και διεκδικούν λύσεις μπροστά στα αδιέξοδα επιβίωσης των οικογενειών τους αφού δεν μπορούν να συμβιβαστούν με τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση , που είναι ψίχουλα και σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν να ανακουφίσουν τις ανάγκες επιβίωσης των λαϊκών οικογενειών. Ειδικά στη Δυτική Μακεδονία  ο ιδιαίτερα βαρύς χειμώνας επιδεινώνει στο έπακρο τις ανάγκες επιβίωσης των λαϊκών νοικοκυριών , ιδιαίτερα για το κόστος θέρμανσης των κατοικιών.

Με βάση τα παραπάνω για τις ανάγκες θέρμανσης των νοικοκυριών της Δυτικής Μακεδονίας επιβάλλεται να παρθούν τα παρακάτω μέτρα:

·         Καμιά διακοπή ρεύματος, ιδιαίτερα μέσα στο χειμώνα

·         Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και του ΦΠΑ για την τιμή του ρεύματος.

·         Κατάργηση ειδικών φόρων κατανάλωσης και ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης.

·         Εύρυθμη λειτουργία και καμία αύξηση για τις τηλεθερμάνσεις, καμία διακοπή τηλεθέρμανσης. Καμία κατοικία χωρίς θέρμανση.

·         Να χορηγηθούν οι αναγκαίες ποσότητες δωρεάν καυσόξυλα σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Να παρθούν μέτρα από την τοπική διοίκηση σε συντονισμό με την αποκεντρωμένη και τα δασαρχεία για έκτακτη και άμεση ξύλευση από τα δάση, για όλους τους οικισμούς και τα χωρία στην Δυτική Μακεδονία, που υπάγονται σε αυτή τη διαδικασία, με αυξημένες και επαρκείς ποσότητες.

·         Να χορηγηθεί ειδικό επίδομα θέρμανσης σε όλες τις οικογένειες της Δυτικής Μακεδονίας με βάση τις ειδικές κλιματικές συνθήκες και λόγω των προβλημάτων της απολιγνιτοποίησης, της κρίσης στη γούνα και τα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή. Το επίδομα να καλύπτει πλήρως το κόστος θέρμανσης για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (ανέργους, χαμηλοσυνταξιούχους , οικογένειές με χαμηλά εισοδήματα).

·         Αυξημένη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών ώστε κανένας μαθητής να μην ξεπαγιάζει στο σχολείο του.

·         Την άμεση αξιοποίηση όλων των πηγών ενέργειας και ειδικά του λιγνίτη με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκώνανάγκων.

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τους δίκαιους αγώνες του λαού της Δυτικής Μακεδονίας έτσι όπως εκφράζονται από το οργανωμένο εργατικό –λαϊκό κίνημα , από τα σωματεία και τους συλλόγους τους με συλλαλητήρια και συσκέψεις οργάνωσης του αγώνα και καλούμε την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκια αιτήματα τους για ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών να αντιμετωπίσουν τον επερχόμενο δύσκολο χειμώνα.

 

Κοζάνη 3/10/2022

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2022 | 7:52 pm


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Αγιασμός στο 3ο ΓΕΛ Φλώρινας - Νέα Φλώρινα

Αγιασμός στο 3ο ΓΕΛ Φλώρινας  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 9 September 2022 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας