Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φλώρινας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Σύσκεψη φορέων στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών


Οι εκτεταμένες πυρκαγιές που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών, που και ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο, κυρίως λόγω της σημαντικής ποσότητας συσσωρευμένης βιομάζας από την προηγούμενη χρονιά, ήταν η αφορμή να προσκληθούν από τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών σε σύσκεψη οι αρμόδιες υπηρεσίες, φορείς και σύλλογοι, την Παρασκευή 15 Μαρτίου στο παλιό Δημαρχείο στο Λαιμό Πρεσπών. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Φλώρινας, το Αστυνομικό Τμήμα Πρεσπών, ο Δήμος Πρεσπών, η Δ/νση Δασών Φλώρινας, η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων του δήμου Πρεσπών, ο ΤΟΕΒ και αγροτικοί, κτηνοτροφικοί και δασικοί σύλλογοι ή συνεταιρισμοί που δραστηριοποιούνται στο δήμο Πρεσπών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι φωτιές ξέσπασαν εντός του αποστραγγιστικού δικτύου και έφτασαν να απειλήσουν ακόμα και περιουσίες, ενώ αρκετά περιστατικά πυρκαγιών που ξέσπασαν στον καλαμιώνα της παραλίμνιας ζώνης της Μικρής Πρέσπας είχαν ως αποτέλεσμα να τεθούν σε κίνδυνο ενδιαιτήματα άγριας πανίδας. Τονίστηκε ακόμα ότι η τρέχουσα περίοδος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για καταστροφικές πυρκαγιές λόγω των κλιματικών συνθηκών της περσινής χρονιάς που οδήγησαν σε μεγάλες ποσότητες συσσωρευμένης βιομάζας ακόμα και γύρω από τα χωριά. Από τους ειδικούς προσκεκλημένους τονίστηκε ότι η καύση των υπολειμμάτων στα χωράφια και στους φυτοφράκτες, αν και αποτελεί μια πρακτική που συνηθίζεται να χρησιμοποιείται, δεν είναι ωφέλιμη για τις καλλιέργειες. Ενώ ειδικά στην προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών η φωτιά δεν επιτρέπεται σαν πρακτική διαχείρισης των υπολειμμάτων των καλλιεργειών αλλά και της βλάστησης γενικότερα.

Η φετινή έξαρση των πυρκαγιών ανέδειξε για ακόμα μία φορά την ανάγκη ίδρυσης ενός πυροσβεστικού κλιμακίου στην Πρέσπα, ενώ συμφωνήθηκε ότι για την έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι απαραίτητη η διερεύνηση της σύστασης μια εθελοντικής τοπικής ομάδας πυρόσβεσης. Τέλος και μεταξύ άλλων επισημάνθηκε ότι μία σημαντική και απαραίτητη δράση που θα συμβάλλει στη μείωση των πυρκαγιών στην αγροτική ζώνη και την ευρύτερη περιοχή αποτελεί ο καθαρισμός των καλαμιών του αποστραγγιστικού δικτύου και η ορθολογική διαχείριση του καλαμιώνα της παραλίμνιας περιοχής στην οποία προβλέπεται να συμβάλει το πρόγραμμα LIFE-Prespa Waterbirds που υλοποιείται στην περιοχή.

Πληροφορίες: Παράσχου Παναγιώτης, Πρόεδρος του ΦΔΕΠαΠ, Τηλ.: 2385051870

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 12:56 am


Για 4η συνεχή χρονιά συμμετοχή στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας


Για 4η συνεχή χρονιά ο Όμιλος Ρομποτικής του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Πολυμήχανοι Κατασκευαστές» εκπροσώπησε την πόλη μας και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στον τελικό του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής της WRO Hellas που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Φέτος από τον όμιλο μας συμμετείχαν δυο ομάδες, που παρουσίασαν σε κοινό και κριτές τις προτάσεις τους πάνω στο θέμα του διαγωνισμού που ήταν «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά». Συγκεκριμένα:

Έξι Φλωρινιώτες στο Αιγαίο
Βογδάνης Παντελής
Δίβιος Ηλίας
Ηλίας Αλέξανδρος
Πολατίδης Ευάγγελος
Τόττης Γρηγόρης
Προπονήτρια: Ζουμπουρτικούδη Ελένη

Magic 5:
Κουρεμπανάς Νίκος
Παπαευγγέλου Μιλτιάδης
Παπαθανασίου Θεόδωρος
Παρίσης Ναούμ
Χατζής Άγγελος
Προπονήτρια: Αμαραντίδου Κυριακή

Ο τελικός των κατηγοριών του Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου στο Αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου με τη συμμετοχή εκατοντάδων μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα και το επίπεδο όλων των προτάσεων ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συναρμολογήσουν και να παρουσιάσουν τις κατασκευές τους, καθώς και να έρθουν σε επαφή με άλλα παιδιά που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα από όλη την Ελλάδα.

Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την προσπάθεια και την παρουσία τους και να ευχαριστήσω τους γονείς τους που στήριξαν την προσπάθεια που γίνεται από το σχολείο μας.

Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω:

τις προπονήτριες των δυο ομάδων που αφιέρωσαν αρκετό από τον προσωπικό τους χρόνο για να στηρίξουν τα παιδιά από την φάση της προετοιμασίας μέχρι και την συμμετοχή στις διαγωνιστικές διαδικασίες,
την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας και ιδιαίτερα τους κ.κ. Παλαιγεωργίου Γιώργο, Μπράτιτση Θαρρενό και Ξεφτέρη Στέφανο για τη στενή συνεργασία και υποστήριξη που μας παρείχαν,
την κ. Ρόζα Βαλίνα και τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας κ. Μπίρο Στέφανο για την έμπρακτη στήριξη τους.
Ο υπεύθυνος των Ομίλων Ρομποτικής του Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, Αρβανιτάκης Γιάννης.

Σχολικό έτος: 
2018-2019
Ημερομηνία: 
Σάββατο, 16 Μαρ 2019

Θεματικές ενότητες: 
Τεχνολογία, Ρομποτική, Πληροφορική, Προγραμματισμός
Δραστηριότητα στα πλαίσια του Ομίλου
Πολυμήχανοι Κατασκευαστές

Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν
Αμαραντίδου Κυριακή
Αρβανιτάκης Γιάννης
Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 12:51 am


Πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην πόλη της ΦλώριναςΓια τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ηςΜαρτίου 1821 καθορίζουμε τις εκδηλώσεις στην πόλη της Φλώρινας ως εξής:


Γενικό σημαιοστολισμό από την ογδόη (08:00) πρωινή ώρα της 22ης ως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2019.


Α) 22 Μαρτίου 2019, ημέρα Παρασκευή

·         Ομιλίες από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις των σπουδαστών και μαθητών των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Λυκείων, ΤΕΕ και ΤΕΕ Ο.Α.Ε.Δ.

·         Προσκύνημα των προτομών των Εθνικών Αγωνιστών και κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές/-τριες των Σχολείων, προσκόπους και ελληνίδες οδηγούς, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους.


Β) 24 Μαρτίου 2019, ημέρα Κυριακή

·         Ώρα 6:00 μ.μ. Εκδήλωση στην αίθουσα «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας (Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί προσεχώς).

·         Φωταγώγηση όλων των δημόσιων και δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ηςκαι 25ης Μαρτίου 2019.


Γ) 25 Μαρτίου 2019, ημέρα Δευτέρα

·         Ώρα 7:30 π.μ.: Θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.

·         Ώρα 8:00 π.μ.: Η μπάντα του Δήμου θα περάσει από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παίζοντας θούρια και εμβατήρια.

·         Ώρα 8:15 π.μ.: Η Σημαία θα παραδοθεί από τον κ. Δήμαρχο Φλώρινας σε αντιπροσωπεία που θα αποτελείται από έναν αξιωματικό του Στρατού, έναν αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, έναν απόστρατο αξιωματικό και έναν έφεδρο αξιωματικό με τη συμμετοχή της Μουσικής του Δήμου.

·         Ώρα 8:30 π.μ.: Επίσημη έπαρση της σημαίας στην πλατεία Γ. Μόδη.

·         Ώρα 10.15 π.μ.: Προσέλευση Επισήμων και σημαιοφόρων των σχολείων της πόλης της Φλώρινας με τις σημαίες τους στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος.

·         Ώρα 10:30 π.μ.: Επίσημη Δοξολογία

·         Ώρα 11:00 π.μ.:

1. Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη

2. Κατάθεση στεφάνων από τους:

Ø  Εκπρόσωπο Κυβέρνησης

Ø  Βουλευτή Φλώρινας κ. Σέλτσα Κων/νο

Ø  Βουλευτή Φλώρινας κ. Αντωνιάδη Γιάννη

Ø  Περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας

Ø  Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας

Ø  Διοικητή του 1ου Συντάγματος Πεζικού

Ø  Δήμαρχο Φλώρινας

Ø  Εκπρόσωπο Παν. Δυτ. Μακεδονίας

Ø  Εκπρόσωπο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας

Ø  Αστυνομικό Διευθυντή Φλώρινας

Ø  Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Φλώρινας

Ø  Εκπρόσωπο Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών

Ø  Εκπρόσωπο Πολιτιστικού Συλλόγου – Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας

Ø  Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών

Ø  Εκπρόσωπο Εθνικής Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου

Ø  Εκπρόσωπο Συνδέσμου Τραυματιών και Πολεμιστών Οπλιτών

Ø  Εκπρόσωπο της Εθνικής Οργάνωσης Μακεδονομάχων «Ο  ΠΑΥΛΟΣ  ΜΕΛΑΣ»

Ø  Εκπρόσωπο Συλλόγου Μακεδονομάχων «Ο  ΚΑΠΕΤΑΝ  ΚΩΤΤΑΣ»

Ø  Εκπρόσωπο της ΠΟΑΕΑ  Φλώρινας

Ø  Εκπρόσωπο της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Φλώρινας

Ø  Πολιτικά  Κόμματα

Ø  Από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου Φορέα θελήσει να τιμήσει την ημέρα της 25ης Μαρτίου.

3. Σιγή ενός  λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πίστη και την

Πατρίδα.

4. Εθνικός Ύμνος

5. Τέλος Τελετής


·         Ώρα 12:00 μ.: Παρέλαση μπροστά από τις αρχές και τον λαό της πόλης στον χώρο της Λεωφόρου Μακεδονομάχων, των αναπήρων, των εθελοντριών του Ε.Ε.Σ. Φλώρινας, των Μακεδονομάχων, του Φ.Σ.Φ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», των Σχολείων της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης, των Σχολών Επαγγελματικής & Τεχνικής Εκπαίδευσης, Τ.Ε.Ε., Ο.Α.Ε.Δ., του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, των προσκόπων, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, κλπ.

·         Ώρα 6:00 μ.μ.: Υποστολή της σημαίας (Πλ. Γ. Μόδη) από Τμήμα Στρατού η οποία και θα παραδοθεί σε υπαλλήλους του Δήμου στον χώρο της υποστολής.


Γ) Συμμετοχή στις εκδηλώσεις:

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 παρακαλούνται να παραστούν οι τοπικές Αρχές και όλοι οι πολίτες.


Δ) Μέριμνα των εορταστικών εκδηλώσεων:

 • Η Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας παρακαλείται να ρυθμίσει τα της Ιεροτελεστίας κατά τη Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη Δέηση.

 • Ο  Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Φλώρινας παρακαλείται να φροντίσει:

α) Για την απόδοση τιμών από Τμήμα Στρατού κατά την κατάθεση στεφάνου.

β) Για την τοποθέτηση πινακίδων των επισήμων, κρανών, τραπεζιού κ.λ.π., στον χώρο του  Μνημείου της Πλατείας Γ. Μόδη.

 • Οι Προϊστάμενοι Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Φλώρινας παρακαλούνται να φροντίσουν για την παρέλαση - προσκύνημα προτομών, συνεργαζόμενοι με τους άλλους  αρμόδιους.

 • Ο Αστυνομικός Διευθυντής Φλώρινας παρακαλείται να φροντίσει για τα μέτρα της τάξης.

 • Τελετάρχης και ομιλητής για την εκδήλωση της 24ης Μαρτίου στην αίθουσα «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας ορίζεται με μέριμνα της Δ/νσης Α’θμιας ή Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Φλώρινας.

 • Τελετάρχης κατά την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Πλατείας Γ. Μόδη ορίζεται με μέριμνα της Δ/νσης Α’θμιας ή Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Φλώρινας.

 • Ο Δήμαρχος Φλώρινας παρακαλείται να φροντίσει για:

α) Τον Σημαιοστολισμό της πόλης.

β) Την παράδοση της Σημαίας σε αντιπροσωπεία στο Δημαρχιακό Κατάστημα.

γ) Τη διάθεση της Μπάντας του Δήμου για τις Εκδηλώσεις.

 • Οι τοπικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί και ο τοπικός Τύπος παρακαλούνται όπως ανακοινώνουν το πρόγραμμα εορτασμού.


Φλώρινα 18 Μαρτίου 2019

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΤΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ

   


Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 12:13 am


Συλλυπητήριο του συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΤΕΙ Δυτικής


Καλό ταξίδι Γιάννη

Την Πέμπτη 14 Μάρτη έφυγε από κοντά μας ο καλός συνάδελφος και φίλος Γιάννης Πιτσιάβας Είμαστε όλοι μας συγκλονισμένοι από την πρόωρη και άδικη απώλεια του συναδέλφου μας ο οποίος διακρινόταν για την ευγένεια ,την εργατικότητα και την συναδελφικότητα που τον χαρακτήριζαν

Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και συμμετέχει στο πένθος της

Για τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 12:07 am


«Ο.ΞΙ.Φ. σε Βουδαπέστη, Σόφια, Θεσσαλονίκη, Αθήνα…»


Στα 4 σημεία του ορίζοντα έδωσαν το παρόν και διέπρεψαν οι αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου Ξιφασκίας. Πραγματικός Αθλητικός Οργασμός με την συμμετοχή στο Grand – Prix της Βουδαπέστης και το Ευρωπαϊκό Κύπελλο της Σόφιας το προπερασμένο Σ/Κ, διοργάνωση του Kids Cup Vol.4 στο TFC – HELEXPO στη Θεσσαλονίκη αλλά και Πανελλήνιο Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως και Αναπτυξιακοί Αγώνες στο ίδιο όπλο στην Αθήνα το περασμένο Σ/Κ.

Αναλυτικότερα, μετά από mini προετοιμασία οι Τσώκας Νικόλαος και Τσώκας Αστέριος συμμετείχαν στο Grand – Prix της Βουδαπέστης ανάμεσα σε 313 αθλητές από 40 Χώρες με τον Αστέριο 180ο και τον Νικόλα 260ο. 

Παράλληλα το ίδιο σ/κ ο Δημήτρης Σαχινίδης κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο -14 ξίφους ασκήσεως στην Σόφια της Βουλγαρίας.

Στην Θεσσαλονίκη και στο Προπονητικό – Αγωνιστικό Κέντρο του Ο.ΞΙ.Φ., TFC – HELEXPO διοργανώθηκε ο 4ος αγώνας του KIDS GP με την συμμετοχή 180 παιδιών στο ξίφος μονομαχίας και τη σπάθη από 12 σωματεία. Ο ΟΞΙΦ συμμετείχε με 35 αθλητές και αθλήτριες ενώ διακρίθηκαν : Χρυσά Μετάλλια οι Τσατσαράκη Δήμητρα (-14 σπάθη) , Γώγου Σοφία (-11 σπάθη), Μαυρομμάτης Αχιλλέας (-14 ξίφος μονομαχίας) – Ασημένια Μετάλλια Ρασπόπτση Νεφέλη (-11 ξίφος μονομαχίας), Τιριακίδου Μαρία – Χριστίνα (-14 ξίφος μονομαχίας) – Χάλκινα Μετάλλια οι Τσώκας Βασίλειος (-14 ξίφος μονομαχίας), Παυλίδου Χαρά – Ιωάννα (-11 ξίφος μονομαχίας), Βράκας Τριαντάφυλλος (-11 ξίφος μονομαχίας). Όλα τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στον Επίσημο Site: www.oxif.gr/kidscup.

Στην Αθήνα η Καλλιρόη Ναίδη κατέκτησε το Ασημένιο Μετάλλιο και ο Σωτήρης Γεροσίδερης, αν και τραυματίας, το Χάλκινο Μετάλλιο στο Πανελλήνιο Κύπελλο -13 και -11 στο ξίφος ασκήσεως. Στο Κύπελλο Ανδρών στο ίδιο όπλο ο Δημήτρης Δούδος κατέκτησε την 6η θέση. Όλα τα αποτελέσματα των Αγώνων στην Αθήνα είναι διαθέσιμα στο: www.fencingworldide.com.

Συγχαρητήρια σε όλους και όλες!

Από το Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 1:05 pm


Όλη η σειρά στην πνευματική ζωή - γράφει ο Παίσιος Παπαδόπουλος


γράφει ο Παίσιος Παπαδόπουλος

Η Πορεία αδρομερώς ήτοι η τακτική της πνευματικής εν Χριστώ ζωής για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς

Ο σκοπός της πνευματικής εν Χριστώ ζωής για τον ορθόδοξο χριστιανό, όπως λέει ο άγιος Σεραφείμ του Σάρωφ, είναι μόνο η απόκτισις του Αγίου Πνεύματος. Αυτό είναι η Βασιλεία του Θεού μέσα μας ως πρόγευσις του Παραδείσου από αυτήν ακόμη την πρόσκαιρη ζωή εδώ, επί της γης, και η μετοχή μας στις άκτιστες ενέργειες του Θεού εκτυπώτερον πλέον εκεί στην αιώνια ζωή μετά την Δευτέρα Παρουσία και την μέλλουσα Κρίση.

Εφόσον, είμαστε βαπτισμένοι και έχουμε χρισθεί με το άγιο μύρο για να είμαστε εγκεντρισμένοι στο Σώμα του Χριστού και έτσι λάβαμε και τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος, η απόκτησις του Αγίου Πνεύματος πλέον νοείται ως αναζωπύρωσις της Χάριτος αυτής, στην ύπαρξή μας, που ήδη λάβαμε, καθώς, και ως ενίσχυση της μετοχής μας σ' αυτές τις άκτιστες ενέργειες μόνο κατά Χάριν με την κάθαρση, τον φωτισμό και την θέωση.

Η μετάνοια, που είναι αρχή και μέση και τέρμα της εν Χριστώ ζωής, μας συνδέει με τον Θεό και ενισχύεται το πνεύμα μας με την Χάριν Του όταν έχουμε φόβο Θεού στην ψυχή μας. Μετάνοια όμως χωρίς αρχή εξομολόγησης δεν γίνεται. Μετάνοια χωρίς πνευματικό πένθος στην ψυχή, με την έννοια της συντριβής, δεν μπορεί να κρατηθεί. Και μετάνοια χωρίς ευχή (κομποσχοίνι) δεν προχωρά.

Η μετάνοια υπάρχει στον άνθρωπο όταν έχει φόβο Θεού. Γι' αυτό ο φόβος του Θεού είναι η αρχή της αρετής. Ο φόβος του Θεού γεννιέται από την πίστη με την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει στην ψυχή μετεωρισμός, διάχυση της διανοίας από τις μέριμνες.

Επομένως, η νήψις, ως εσωτερική προσοχή λογισμών, συναισθημάτων και επιθυμιών προηγείται με την φυλακή των αισθήσεων, των σκέψεων, της φαντασίας και των λόγων. Χωρίς σιωπή ούτε τις αισθήσεις μπορεί κανείς να χαλιναγωγίσει ούτε από τα πάθη να απαλλαγεί.

Η σειρά είναι η εξής: Από την δυνατή αίσθηση της ψυχής με την πίστη κατορθώνεται η θεραπεία των αισθήσεων και όταν δεν δεσμεύονται οι εσωτερικές μας έννοιες από τις αισθήσεις, ώστε να μην διασκορπίζεται η καρδιά μας από την ηδονή του Θεού με τα σωματικά πράγματα, τότε επιτυγχάνεται η εκ της δουλείας των παθών απαλλαγή.

Η πίστη δυναμώνει όμως με την πνευματική γνώση και την ισχυρή θέληση. Όταν ενώνεται μια ιδέα με ένα αίσθημα ο άνθρωπος γίνεται πολύ δυνστός. Η ιδέα εδώ είναι τα πνευματικά νοήματα και το αίσθημα είναι τα ιερά και άγια αισθήματα που έχει ο άνθρωπος πρώτα για τον Θεό.

Η πνευματική γνώση προκύπτει από την πείρα και από την προσευχή καθώς φωτιζόμαστε. Η πνευματική σοφία δίδεται από τον Θεό όταν μελετούμε και αγαπούμε τον λόγο του Θεού. Τα πνευματικά νοήματα, λοιπόν, από την μελέτη της Αγίας Γραφής και των Αγίων Πατέρων καθώς και τα παραδείγματα από την ζωή των αγίων μας πλουτίζουν με πνευματική γνώση και σοφία Θεού.
Η θέληση δυναμώνει με την νηστεία, την φιλοκαλική γενικά Ορθόδοξη και Χριστοκεντρική άσκηση κόβοντας το δικό μας προσωπικό εγωϊστικό θέλημα και κάνοντας το θέλημα του Θεού.

Επομένως, πρακτικά: άσκηση και μελέτη, προσευχή και μετάνοια, περισυλλογή και φόβος Θεού, αναζωπύρωσις με την μνήμη του Θεού και αίσθησις ψυχής από την πίστη θα μας δώσουν την θεραπεία των αισθήσεων και αυτή την απαλλαγή από τα πάθη!
Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 12:57 pm


Μαθητές, εκπαιδευτικοί και οικογένεια σε μια εβδομάδα εθελοντισμού για όλη την Ελλάδα!


Μια μεγάλη εθελοντική συμμαχία μόλις ξεκίνησε!

Για μία ακόμα χρονιά μαθητές, εκπαιδευτικοί, οικογένεια και φίλοι εθελοντές, δίνουμε τα χέρια, καθώς όλη η πρώτη εβδομάδα του Απριλίου είναι αφιερωμένη στον εθελοντισμό, σε όλα τα σχολεία της πατρίδας μας, στα οποία ετοιμάζονται εντυπωσιακές δράσεις σε τέσσερις κύριους άξονες: Περιβάλλον, Συνάνθρωπος, Κοινότητα, Φιλοζωΐα.

Για πρώτη φορά, το "Let's do it Greece", η μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας και το "Νοιάζομαι και Δρω", το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον εθελοντισμό και τον ενεργό πολίτη που υλοποιούν το Μη-Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και το Ίδρυμα Λαμπράκη, ενώνουν τις δυνάμεις τους οργανώνοντας κοινή Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού.

Πρόκειται για την εβδομάδα από 1 έως 7 Απριλίου 2019, όπου το κάθε σχολείο μπορεί να οργανώσει τις δικές του δράσεις, να προσκαλέσει και άλλα σχολεία, και να συνεργαστεί με τους φορείς και τις ομάδες της περιοχής του, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα εθελοντισμού και προσφοράς σε κάθε γωνιά της χώρας.

Για την πραγματοποίηση του μεγάλου αυτού εθελοντικού εγχειρήματος έχει δοθεί και φέτος σχετική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ ήδη ο πανελλαδικός χάρτης της δράσης έχει αρχίσει να γεμίζει με σχολεία τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στις σελίδες www.letsdoitgreece.org και www.noiazomaikaidrw.gr καθώς επίσης και στο κοινό mini site www.volunteer4schools.gr που δημιουργήθηκε για να αποτυπώνονται συγκεντρωτικά οι δράσεις των σχολείων.

Το δικό σου το σχολείο, είναι μέσα; 

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 12:48 pm


Ο Κρίς Σπύρου η Αριάδνη Νούκα και ο Μανώλης Κοττάκης μίλησαν στην εκδήλωση του ΦΣΦ Αριστοτέλης για την "Αποδόμηση της Συμφωνίας των Πρεσπών"


Στην Φλώρινα σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Φιλεκπαιδευτκός σύλλογος Φλώρινας "Αριστοτέλης" και ο Δήμος Φλώρινας βρέθηκε καλεσμένος ο Ελληνοαμερικάνος πρώην Γερουσιαστής των ΗΠΑ Κρίς Σπύρου με την διακεκριμένη δικηγόρο Αριάδνη Νούκα και τον δημοσιογράφο - εκδότη Μανώλη Κοττάκη που ήταν ο συντονιστής τη συζήτησης με θέμα την "Αποδόμηση της Συμφωνίας των Πρεσπών".

Η αίθουσα κατάμεστη από κόσμο ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσημοι και ιερείς.

Όπως τόνισε συγκεκριμένα ο κ. Σπύρου η Συμφωνία των Πρεσπών θα θαφτεί εκεί που υπογράφηκε στο χώμα γιατί μόλις βρεθεί στην δικαιοσύνη θα καταρριφθεί άμεσα γιατί δεν έχει νομική υπόσταση.

Την νομική πλευρά της Συμφωνίας ανέλυσε η έγκριτη και γνωστή δικηγόρος Αθηνών Αριάδνη Νούκα η οποία τόνισε πως η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι το μεγαλύτερο έγκλημα προδοσίας κατά των Ελλήνων σε καιρό ειρήνης.
Η εκδήλωση στο τέλος όπως ήταν φυσικό έκλεισε με το "Μακεδονία ξακουστή" και τον Εθνικό ύμνο.

Δείτε παρακάτω βίντεο με ολόκληρη την εκδήλωση: 
Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 10:31 am


Ο Αισιόδοξος (και ο Άπληστος)-Σε ένα μικρό χωριό δίπλα στο δάσος στους πρόποδες ενός βουνού ζούσαν δύο φίλοι, ο Αισιόδοξος και ο Άπληστος.
Ένα πρωινό ο Αισιόδοξος πρότεινε στον Άπληστο να κατέβουν στην μεγάλη πόλη, εκεί θα είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν ένα καλόκαρδο πλούσιο Κύριο με σκοπό να του ζητήσουν βοήθεια προκειμένου να εργαστούν.
-Ο Άπληστος συμφώνησε και ευθείς ετοιμάστηκαν και κατηφόρισαν για την πόλη! Το ταξίδι κράτησε μέρες, κουρασμένοι αλλά και χαρούμενοι γιατί τους δέχθηκε αμέσως ο Κύριος έκατσαν στο μεγάλο σαλόνι του γραφείου του.
-Ο Αισιόδοξος εκπροσωπώντας και τον Άπληστο είπε στον Κύριο ότι σκοπός του ταξιδιού τους είναι να τους τακτοποιήσει επαγγελματικά.
Ο Κύριος αφού τους άκουσε με προσοχή, απευθυνόμενος και στους δύο τους έκανε την εξής πρόταση:
Σας δίνω δυο επιλογές, η πρώτη είναι να εργαστείτε κοντά μου μέχρι την σύνταξη σας, η δεύτερη είναι να σας δώσω τα κλειδιά του θησαυροφυλακίου μου για να μετρήσετε όσα περισσότερα χρήματα μπορείτε, όσα μετρήσετε θα είναι δικά σας φεύγοντας, ο χρόνος που σας δίνω είναι απεριόριστος!
-Ο Αισιόδοξος αφού σκέφτηκε αποφάσισε και είπε: Θα ήμουν ικανοποιημένος και υποχρεωμένος αν δούλευα κοντά σας, ο Άπληστος χωρίς δεύτερη σκέψη αποφάσισε να πάρει τα κλειδιά του θησαυροφυλακίου.
-Μετά από πολλά χρόνια οι δυο φίλοι ξανά συναντήθηκαν στον άλλο κόσμο, ο Αισιόδοξος άρχισε πρώτος να διηγείται:
Την επόμενη μέρα έπιασα δουλεία στο Κύριο, στην αρχή τα χρήματα ήταν λίγα, σιγά - σιγά όμως άρχισαν να περισσεύουν, έκανα οικονομίες και παντρεύτηκα, έκανα τρία παιδιά τα σπούδασα και τα πάντρεψα, όταν βγήκα στην σύνταξη πήρα την γυναίκα μου και ταξίδεψα σε όλες τις πόλεις της χώρας, πέρασα καλά, δούλεψα όμως σκληρά και οι κόποι μου ανταμείφτηκαν.
-Ο Άπληστος βαθιά λυπημένος είπε: Εγώ σε όλη την ζωή μου μέτραγα χρήματα, κάθε φορά που έλεγα φτάνει είναι πολλά τα παίρνω και φεύγω μια φωνή μου έλεγε «μείνε πάρε περισσότερα», δεν μπορούσα να αντισταθώ στο άκουσμα της φωνής, έτσι πέρασαν τα χρόνια και ένα πρωινό με βρήκαν πεθαμένο μέσα στο θησαυροφυλάκιο κρατώντας στην αγκαλιά μου χρήματα… υπόσχομαι όμως αν ξαναζήσω να κάνω ότι έκανες εσύ!.-

Ηθικό δίδαγμα: Η αξία της ζωής είναι στον τρόπο που επιλέγεις να ζεις και όχι στα χρήματα!

Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος - Εκδότης
[email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:00 am


(VIDEO) : Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ Χρήστος Σταικούρας στην Φλώρινα


Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σε ότι αφορά την Οικονομία ανέπτυξε ο τομεάρχης Οικονομικών βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταικούρας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ Φλώρινας και ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης.

Ο κ. Σταικούρας ανέλυσε το πρόγραμμα και τους βασικούς άξονες που θα στηριχθεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία.
Μίλησε επίσης για την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και για τα σημεία οπού η Νέα Δημοκρατία θα δώσει βάση και θα κάνει την διαφορά.
Τα κεντρικά σημεία του προγράμματος που ανέλυσε ο κ. Σταικούρας είναι : 
 • Μείωση του ΕΝΦΙΑ, 
 • μείωση των ασφαλιστικών εισφορών ,
 • καμία περικοπή συντάξεων , και εξασφάλιση σύνταξης για τους νέους που μετά από χρόνια θα βγούν στην σύνταξη, 
 • ενώ θα μειωθεί επίσης η φορολόγηση για τα φυσικά πρόσωπα στον κατώτατο συντελεστή 9% ,
 • φορολόγηση των επιχειρήσεων από το  29 στο 20%
 • Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση 
 • Αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί 
 • Στήριξη των πραγματικά αδυνάμων για την πρώτη κατοικία.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Κωσταντίνος Δερβός .
Δείτε παρακάτω σε βίντεο με ολόκληρη την εκδήλωση και τις  ομιλίες του κ. Σταικούρα και του προέδρου της ΟΝΝΕΔ :
 


 
Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:00 am


Αποτελέσματα Αγώνων ΕΠΣ Φλώρινας 16 & 17/3/2019 (Α’ & Β’ Κατηγορία) Το Σαββατοκύριακο 16 & 17/3/2019 διεξήχθησαν αγώνες για τα πρωταθλήματα της Α’ & Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Φλώρινας. Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΧΛΑΔΑΣ 1-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ – ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ 1-1
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΙΚΟΥ – ΑΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ 3-2
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓ.ΠΑΝΤ/ΝΑ – Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 2-1
ΕΛΛΑΣ Α.ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ 5-0
ΡΕΠΟ: ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΙΚΟΥ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΧΛΑΔΑΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
ΑΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ – ΕΛΛΑΣ Α.ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ
ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ – ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ
ΡΕΠΟ: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α’ ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ:

ΕΛΛΑΣ Α.ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ 34
ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ 32
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 29
ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ 19
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 16
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΙΚΟΥ 16
ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΧΛΑΔΑΣ 15
ΑΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ 15
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ 13
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ 13

ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ 7

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (1ος ΟΜΙΛΟΣ)

ΑΚΡΙΤΑΣ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Κ.ΚΛΕΙΝΩΝ 0-3
ΒΙΤΣΙ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ – Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ 0-6
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ 3-2
ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΣ ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΥ – ΠΑΣ ΠΡΕΣΠΑΣ 1-3
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:

ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Κ.ΚΛΕΙΝΩΝ
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΠΑΣ ΠΡΕΣΠΑΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΥ
ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΣ ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΥ – ΒΙΤΣΙ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β’ ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ):

Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ 36
ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ 25
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Κ.ΚΛΕΙΝΩΝ 24
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 22
ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΣ ΤΡΟΠ. 13
ΒΙΤΣΙ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ 13
ΠΑΣ ΠΡΕΣΠΑΣ 6
ΑΚΡΙΤΑΣ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΥ 3

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β’ ΕΠΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ (2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ):

ΙΤΙΑ ΙΤΙΑΣ 27
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΕΛΛΗΣ 16
ΔΑΦΝΗ ΛΕΒΑΙΑΣ 12
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 12
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕΤΟΥ 9

Α.Σ. ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ 4

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:00 am


ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ : Οι ΣΑΡΙΣΕΣ εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Α1ΟΙ ΣΑΡΙΣΕΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ Α1

 

Το Πρωτάθλημα της Α1 γυναικών 2018-2019 ολοκληρώθηκε με τις ΣΑΡΙΣΕΣ να τερματίζουν στην 5η προνομοιούχα θέση, που οδηγεί στην απευθείας παραμονή. Αυτό συνέβη μετά από τετραπλή ισοβαθμία και με την ομάδα μας να υπερέχει στις επι μέρους νίκες του ΓΑΟ Πειραιά και του ΑΟ Ταταύλα. 

Ήταν το πιο αγωνιώδες Σαββατοκύριακο στην ιστορία των ΣΑΡΙΣΩΝ στην Α1. Η γυναικεία ομάδα μας μετά από τρεις συνεχόμενες χρονιές στην Α1 πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή για την επιβίωσή της στην κατηγορία και τα κατάφερε!!!

Για να συμβεί αυτό χρειαζόταν οποσδήποτε μία νίκη στα τρία τελευταία παιχνίδια και συνδυασμό αποτελεσμάτων των άλλων ομάδων που είχαν τον ίδιο στόχο. Το Σάββατο οι ΣΑΡΙΣΕΣ αντιμετώπισαν στο ΣΕΦ πρώτα τον ΑΟ Ταταύλα. Στο πρώτο παιχνίδι είχε νικήσει η αντίπαλη ομάδα μέσα στη Φλώρινα με σκορ 4-3. Τώρα ήταν σειρά των ΣΑΡΙΣΩΝ να επικρατήσουν με 4-1, καλύπτοντας μάλιστα τη διαφορά του 1ου γύρου. Πρωταγωνιστής του ματς ήταν..ο προπονητής Πρεντοάικα Λίβιου που με έξυπνη στρατηγική-στήσιμο ομάδας έδωσε την ευκαιρία στα κορίτσια μας να σημειώσουν την πιο σημαντική νίκη της σεζόν.

Στη συνέχεια ήρθαν δύο ήττες από τον Φοίνικα Πειραιά 2-4 και από τον Πρωταθλητή ΔΑΟ Ταύρου 1-4.

Η νίκη όμως από μόνη της δεν έφτανε. Την παραμονή της ομάδας μας εξασφάλισε η ομάδα του ΓΑΟ Πειραιά που με δύο νίκες επί του ΑΟ Ταταύλα και επί του Φοίνικα Πειραιά έφερε τέσσερις ομάδες σε ισοβαθμία με 5 νίκες και 9 ήττες. Από αυτές τις τέσσερρις ο Φοίνικας Πειραιά και οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας με καλύτερο συντελεστή επιμέρους νικών-ηττών πήραν την 4η θέση ο Φοίνικας και την 5η θέση οι Σάρισες και την απευθείας παραμονή στην Α1. Ο ΓΑΟ Πειραιά και ο ΑΟ Ταταύλα θα δώσουν μπαράζ παραμονής με την 2η και 3η ομάδα της Α2 τον ερχόμενο μήνα.

Οι ΣΑΡΙΣΕΣ και στα τρία παιχνίδια αγωνίστηκαν με τις Λιού, Φωτιάδου και Παπαδημητρίου. Την ομάδα συνόδεψαν ο Γενικός Γραμματέας Φωτιάδης Κων/νος και ο Ταμίας Καλογήρου Γιώργος.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της αγωνιστικής περιόδου που μόλις τελείωσε δεν μπορούμε να μη σταθούμε στα μικρά μας κορίτσια Χρυσή Φωτιάδου και Μαλαματένια Παπαδημητρίου που έπαιξαν για πρώτη φορά στην Α1 και παρά την ηλικία τους (15) ανταποκρίθηκαν άριστα στις μεγάλες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας. Και οι δύο έδειξαν το πλούσιο ταλέντο τους και είναι σίγουρο πως στο κοντινό μέλλον θα τις δούμε να πρωταγωνιστούν στην κατηγορία. Τις αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Επίσης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τα άλλα δύο κορίτσια της ομάδας μας Δανιέλλα Γραμματοπούλου και Μαριάννα Γενεράλη που πήραν συμμετοχές κατά τη διάρκεια της σεζόν και συνησέφεραν στην πορεία της ομάδας.

Για την Yuhua Liu ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Σε 21 αγώνες που έδωσε στη σεζόν σημείωσε 20 νίκες και μόνο 1 ήττα. Μάλιστα πολλές από τις νίκες της ήταν απέναντι σε επίσης μεγάλες αθλήτριες. Η παρουσία της στην ομάδα ήταν καταλυτική. Η Yuhua υπήρξε ο ακρογωνιαίος λίθος της παραμονής. Την ευχαριστούμε πολύ και για την επίδοσή της και για το ήθος της και ευχόμαστε η συνεργασία μας να συνεχιστεί και στην επόμενη περίοδο.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι στην επόμενη αγωνιστική περίοδο στην Α1 θα παίζουν 7 από τις 8 ομάδες από την Αθήνα και μόνο οι ΣΑΡΙΣΕΣ Φλώρινας θα εκπροσωπούν την υπόλοιπη χώρα.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς της γυναικείας ομάδας που στηρίζουν τις προσπάθειες των κοριτσιών μας:

MEGAS YEEROS, ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ, ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΟΥΛΙΑΡΗΣ, ΜΕΤΤΕ, ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ Ο ΜΙΜΗΣ, ΕΝΔΥΣΗ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ, RIVO


  
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ A1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Α/Α

ΟΜΑΔΑ

Α

Ν

Η

ΒΑΘ

1

Δ.Α.Ο. ΤΑΥΡΟΥ

14

13

1

27

2

Α.Σ. ΠΕΡΑ

14

13

1

27

3

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

14

10

4

24

4

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

14

5

9

19

5

ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

14

5

9

19

6

Α.Ο. ΤΑΤΑΥΛΑ

14

5

9

19

7

ΓΑΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

14

5

9

19

8

ΑΣΕΑ ΚΑΒΑΛΑΣ

14

0

14

14
Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 8:00 am


ΠΕΝΘΙΜΟ ΑΓΓΕΛΤΗΡΙΟ : Σωκράτης ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ετών 78 (Αμμοχώρι Φλώρινας)


ΚΗΔΕΙΑ
Του λατρεμένου μας συζύγου, πατέρα, αδελφού, παππού. 

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ

Που εκοιμήθει, θα κηδέψουμε 
Δευτέρα 18-3-2019 και ώρα 15:00μ.μ. 
από το σπίτι μας που βρίσκεται
στο Αμμοχώρι Φλώρινας στον
Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Αμμοχωρίου.

Παρακαλούμε συγγενείς και φίλους και όσους 
τιμούν τη μνήμη του, να συνοδέψουν μαζί μας 
την εκφορά του.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 11:16 pm


Η πώληση των μονάδων της ΔΕΗ Μελίτης, ο Νόμος Σταθάκηκαι το μέλλον της περιοχής της Φλώρινας.


Σ. Ηλιάδου-Τάχου, Καθηγήτριας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Στις 8 Μαρτίου 2019 το ΔΣ της ΔΕΗ, κατά τη συνεδρίαση του, «επαναλαμβάνει και προκηρύσσει τη διαγωνιστική διαδικασία για τη μεταβίβαση του 100% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της "Λιγνιτικής Μελίτης Α.Ε." ή/και της "Λιγνιτικής Μεγαλόπολης Α.Ε."».Σύμφωνα με την προκήρυξη, η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα λήξει στις 19 Μαρτίου. Η νέα προκήρυξη καθιστά σαφή την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει άμεσα το νόμο Σταθάκη, ο οποίος, κατά την γνώμη μας, συνιστά το πιο προβληματικό σενάριο για την περιοχή της Φλώρινας και για την επιβίωση των κατοίκων της.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.Η ενεργειακή πολιτική της Ελλάδας καθορίζεται από την ανάγκη να ανταποκριθεί στην αμφίσημη ενεργειακή πολιτική της ΕΕ, η οποία θέλει να μειώσει το κόστος παραγωγής ενέργειας, να ελαχιστοποιήσει τις περιβαλλοντικές επιδράσεις της παραγωγής αυτής, να απελευθερώσει την αγορά ενέργειας και να διαμορφώσει συνθήκες απεξάρτησης των ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης από το φυσικό αέριο ή το πετρέλαιο που παράγεται σε τρίτες χώρες.Το ζητούμενο για την περιοχή της Φλώρινας προέρχεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ που αναφέρεται στην επιβεβλημένη αναγκαιότητα να κλείσει οριστικά ο αποκλεισμός της πρόσβασης τρίτων στο λιγνίτη και να αυξηθεί στο 30% για την Ελλάδα η εισαγωγή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας, σε βάρος της παραδοσιακής πηγής ενέργειας της περιοχής της Φλώρινας, δηλαδή του λιγνίτη. Από την άλλη, στο πλαίσιο της ενεργειακής στρατηγικής της Ευρώπης για την ενίσχυση των ενεργειακών υποδομών, η περιοχή μαςκαλείται να διαδραματίσει στο μέλλον καθοριστικό ρόλο,αφού από τη Δυτική Μακεδονία θα διέρχεται ο αγωγός ΤΑΡ, ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κασπία στην Ιταλία.

Αντιμέτωπη λοιπόν η χώρα μας με τις προκλήσεις που αφορούν στις ευρωπαϊκές στρατηγικές ενέργειας που προαναφέρθηκαν,προέβη στην ψήφιση νομοθετικών ρυθμίσεων. Συγκεκριμένα, στις 11.07.2014 ψηφίστηκε ο Νόμος 4273 από την κυβέρνηση Σαμαρά,για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ»,ο οποίος,μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ,αποτελούσε βήμα για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού. Σε ό,τι αφορούσε στην περιοχή μας η μικρή ΔΕΗ προέβλεπε την πώληση των εξής λιγνιτικών μονάδων:Αμύνταιο 1 και 2, καθώς επίσης και Μελίτη 1 και 2, ενώ παραχωρούνταν στη νέα εταιρεία που θα προέκυπτε η άδεια να προχωρήσει στην κατασκευή μιας ακόμη λιγνιτικής μονάδας όπως και τα λιγνιτωρυχεία Αμύνταιου, Μελίτης, Κομνηνών και Κλειδίου. Οριζόταν τέλος η πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων και μιας μονάδας φυσικού αερίου.Οι προδιαγραφές του διαγωνισμού θα υποβάλλονταν στην κριτική της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ενώ ο διαγωνισμός θα διεξαγόταν όχι από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ με τη συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των μετόχων και με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Ακολούθησε η ακύρωση του Νόμου για «τη μικρή ΔΕΗ» και η ψήφιση του Νόμου Σταθάκη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιεύτηκε στις 26 Απριλίου 2018. Τα επιχειρήματα που προβλήθηκαν για την ακύρωση του προηγούμενου νόμου ήταν τα εξής: Το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ περιελάμβανε το 30% όλου του παραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ, και τα υδροηλεκτρικά, και τις μονάδες φυσικού αερίου και το πελατολόγιο, ενώ ο Νόμος Σταθάκη αφορά αποκλειστικά στους λιγνίτες. Επίσης ακυρώθηκε η πλήρης ιδιωτικοποίηση της ΑΔΜΗΕ, και η ιδιωτικοποίηση περιορίστηκε στο 49%, ενώ ακυρώθηκε και η δρομολογημένη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΣΦΑ και προκρίθηκε άλλη,από την οποία, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ προέκυψε μεγαλύτερο τίμημα

Κατά την προσωπική μου εκτίμηση το σχέδιο για τη μικρή ΔΕΗ διασφάλιζε καλύτερες συνθήκες για την ενεργειακή επιβίωση της περιοχής της Φλώρινας, για μια σειρά από λόγους. Στη Φλώρινα, το τοπικό ανταποδοτικό τέλος προβλεπόταν ότι θα ήταν ένα κονδύλι της τάξεως των 25-30 εκ ευρώ κάθε χρόνοτο οποίο θα αποδιδόταν από τη σημερινή ΔΕΗ. Είχε λοιπόν καθοριστεί ότι το τέλος αυτό θα εξακολουθούσε να αποδίδεται, ως υποχρέωση του ιδιώτη που θα έπαιρνε τη «μικρή ΔΕΗ». Ακόμα, σύμφωνα με το νόμο για τη μικρή ΔΕΗ, υποχρεωνόταν ο νέος ιδιώτης να εκπονεί και να υποβάλλει προς έγκριση, ένα ετήσιο σχέδιο διαχείρισης του υδατικού δυναμικού σε όλα τα φράγματα που είχε στη διάθεσή του. Διασφαλίζονταν έτσι η δυνατότητα των αγροτών να συνεχίζουν να ποτίζουν τα χωράφια τους με τις ίδιες προδιαγραφές όπως και τώρα και η ύδρευση των γειτονικών οικισμών. Επίσης, σύμφωνα με το Νόμο αυτό προβλέπονταν προτεραιότητες στις νέες προσλήψεις από κατοίκους των τοπικών κοινωνιών. Επιπλέον οίδιος νόμος είχε συγκεκριμένες αναφορές και δικλείδες προστασίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Τέλος το μείγμα υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων και η εκχώρηση λιγνιτικών πεδίων δεν συνεπαγόταν την απεμπόληση εθνικού πλούτου, όπως ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα ο Νόμος Σταθάκηεπικεντρώνεταιαποκλειστικά στα εργοστάσια λιγνίτη, άρα στη Φλώρινα και στη Μεγαλόπολη και μεγιστοποιεί τα προβλήματα των περιοχών αυτών και μόνο. Συγκεκριμένα,δεν προσδιορίζει, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ορυχείων που είχαν εκχωρηθεί με βάση τη μικρή ΔΕΗ στον ιδιώτη (τα λιγνιτωρυχεία Αμυνταίου, Μελίτης, Κομνηνών και Κλειδίου). Και εδώ είναι έκδηλη η αδιέξοδη λαϊκίστικη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι, μια και η λειτουργία των ορυχείων επηρεάζει μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος, η διατήρησή τους υπό κρατική ιδιοκτησία, με παράλληλη πώληση σταθμών, θα είναι μια διαδικασία με μικρότερο πολιτικό κόστος. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν δια του Νόμου Σταθάκη θεώρησε ότι, στην περίπτωση αυτή εξασφαλίζει την τροφοδοσία των σταθμών, χάρις στις ποινικές ρήτρες για τις ποιότητες και τις ποσότητες του λιγνίτη,που είχαν καθοριστεί μέσω των συμφωνιών πώλησης του λιγνίτη, μεταξύ των κρατικών λιγνιτωρυχείων και του ιδιώτη παραγωγού. Είναι όμως δεδομένο ότι, αν δεν καταβληθεί προσπάθεια να μειωθεί το κόστος παραγωγής του λιγνίτη,δεν μπορούν να αποκλειστούν οι απολύσεις και οι μειώσεις των μισθών στα κρατικά λιγνιτωρυχεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φραστικά ευαγγελίζεται ο Υπουργός.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη «Το 2014 η τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ κατακεραύνωνε το σχέδιο Σαμαρά για τη μικρή ΔΕΗ. Μιλούσε για έγκλημα. Η κυβέρνηση σήμερα εξαπατά τους πολίτες, κλείνει το μάτι στους πιθανούς αγοραστές των λιγνιτικών μονάδων. Η κυβέρνηση χρεώνει την κοινωνία και ζημιώνει την χώρα. Η κυβέρνηση οδηγεί νομοτελειακά τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε αύξηση και υπονομεύει το μέλλον της ΔΕΗ. Την οδηγεί ένα βήμα πριν την χρεοκοπία»..

Πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι αρμόδιοι του ΣΥΡΙΖΑ ότι η λιγνιτική ηλεκτροπαραγωγή είναι απαραίτητη,τουλάχιστον κάτω από τις παρούσες συνθήκες,για την ασφάλεια τροφοδοσίας της χώρας με ηλεκτρική ενέργεια και για την επιβίωση της περιοχής μας. Ειδικά στην περιοχή μας« το πέρασμα στην μεταλιγνιτική εποχή δεν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς να έχει καν φτάσει στα μισά της για τη Φλώρινα η λιγνιτική εποχή». Και το λέω αυτό επειδή υπάρχουν στην περιοχή μας αργούντα ορυχεία (Βεύης, Κλειδίου), με σημαντικές ποσότητες, ενώ τα λιγνιτωρυχεία της Αχλάδας έχουν λιγνίτη για τα επόμενα 15 χρόνια, σύμφωνα με όσα είπε ο Διευθύνων Σύμβουλός τους κ. Παυλίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του στον Μπάμπη Τριανταφυλλίδη και στο «Ελεύθερο Βήμα της Φλώρινας».

Οι λύσεις πρέπει να αναζητηθούν σε συμφωνία με το ευρωπαϊκό πλαίσιο και να περιλαμβάνουν ουσιαστικές δράσεις προς δυο κατευθύνσεις: προς τον ενεργειακό σχεδιασμό, και προς την διαμόρφωση στρατηγικής συμμαχίας ΔΕΗ-ιδιωτών έτσι ώστε να επιτευχθεί η μείωση του κόστους για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες. Ας βάλουμε λοιπόν στην άκρη τις ατελέσφορες ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν παράγουν ανάπτυξη για την Φλώρινα, θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της και πλούτο για την περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 4:14 pm


Εκδήλωση με θέμα «Η Συμφωνία των Πρεσπών..., Η αποδόμησή της - Οι νομικές αντιφάσεις που οδηγούν στην κατάργησή της»


Ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» και ο Δήμος Φλώρινας συνδιοργανώνουν το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ., στην αίθουσα θεάτρου του «Αριστοτέλη» στη Φλώρινα, εκδήλωση με θέμα: «Η συμφωνία των Πρεσπών… Η αποδόμησή της - Οι νομικές αντιφάσεις που οδηγούν στην κατάργησή της».

Ομιλητές θα είναι οι: 
- Κρις Σπύρου, πρώην Γερουσιαστής των Η.Π.Α., Πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης Αθήνας,
- Αριάδνη Νούκα, Δικηγόρος και επικεφαλής της ομάδας «Νομική Αποδόμηση της Συμφωνίας των Πρεσπών»,
- Μανώλης Κοττάκης, Δημοσιογράφος, Εκδότης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης και της συζήτησης που θα ακολουθήσει θα έχει ο κ. Μανώλης Κοττάκης.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 12:24 am


Πρόσκληση σε Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 20/3/2019


Έχοντας υπόψη τις διατάξεις των άρθρων 167 και 185 του Νόμου 3852/10, σας καλούμε σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 20η Μαρτίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), με θέματα:

1: Άνοιγμα Τραπεζικού Λογαριασμού για την Υλοποίηση του Έργου “Preventing Animal-Vehicle Collisions – Demonstration of Best Practices targeting priority species in SE Europe” με Σύντομη Ονομασία LIFE SAFE-CROSSING και Κωδικό LIFE17 NAT/IT/000464
Εισηγητής : ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης

2: Άνοιγμα Τραπεζικού Λογαριασμού για την Υλοποίηση του Έργου “Saving Rural Retail” με Κωδικό PGI04926 και Ακρωνύμιο SARURE του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg EUROPE
Εισηγητής : ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης

3: Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο Έργο «NOVEL INTEGRATED SOLUTION OF OPERATING A FLEET OF DRONES WITH MULTIPLE SYNCHRONIZED MISSIONS FOR DISASTER RESPONSES»  με το Ακρωνύμιο RESPONDRONE σε Πρόσκληση του Horizon 2020 (H2020-SU-SEC-2018-2019-2020)
Εισηγητής : ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρος Καρυπίδης


4: 6η Τροποποίηση Προϋπολογισμού ΠΔΜ (6η 2019)
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών – Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Ηλίας Κάτανας

5: 7η Τροποποίηση Προϋπολογισμού ΠΔΜ (7η 2019)
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών – Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Ηλίας Κάτανας

6: 8η Τροποποίηση Προϋπολογισμού ΠΔΜ (8η 2019)
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών – Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Ηλίας Κάτανας

7: Έγκριση Σχεδίου Δημοσιότητας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Έτους 2019
Εισηγητής: ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών – Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής κ. Ηλίας Κάτανας

8: Έγκριση Τρόπου Δημοπράτησης του Έργου «ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ, ΓΙΑΤΑ ΕΤΗ 2019 - 2020, ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Δ.Τ.Ε. (ΕΔΡΑΣ) / Π.Δ.Μ.»
Προϋπολογισμός : 1.500.000,00 € (με Φ.Π.Α. 24%)
Εισηγητής : ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Δ.Τ.Ε., κ. Κωνσταντίνος Αναγνώστου

9: Έγκριση του Τρόπου Δημοπράτησης για το Έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2018-2019 ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ» Προϋπολογισμού : 200.000,00 € (με Φ.Π.Α.)
Εισηγητής : ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, κ. Παναγιώτης Πλακεντάς

10: Μέτρα Ρύθμισης Κυκλοφορίας στα Πλαίσια Εκτέλεσης του Έργου: «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΟ 6ο ΧΛΜ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ - ΑΙΑΝΗΣ»
Εισηγητής : ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, κ. Παναγιώτης Πλακεντάς

11: Έγκριση Yποβολής Πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 για το Έργο με Τίτλο: «Εκσυγχρονισμός και Βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας της Κοιν.Σ.Επ ΑΠ.ΑΝ. Ε.μ.Ο»
Εισηγητής : ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης, κ. Παναγιώτης Πλακεντάς

12: Έγκριση 1ης Τροποποίησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών»
Εισηγητής : ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών, κ. Ευάγγελος Σημανδράκος

13: 30η Έγκριση Εισήγησης Έργων στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (Ε.Α.Π.) Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο Πλαίσιο του Τέλους Ανάπτυξης 2012 – 2016
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ.  Στέφανος Μπίρος

14: Κατάρτιση (Τροπ. 0 ) του Προγράμματος Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων(ΚΑΠ 2019) της  Περιφερειακής Ενότητας ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ.  Στέφανος Μπίρος

15: Κατάρτιση (Τροπ.0) του Προγράμματος Έργων χρηματοδοτούμενων από Ταμειακά Υπόλοιπα Παρελθόντων Ετών της  Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 2019
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ.  Στέφανος Μπίρος

16: Τρόπος Εκτέλεσης του Έργου : «Ασφαλτοστρώσεις Δρόμων στις Τ.Κ. Φλαμπούρου Κολχικής - Τριποτάμου», Προϋπολογισμού Δαπάνης  # 111.000,00 € #, με το Φ.Π.Α.  
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ.  Στέφανος Μπίρος

17: Τρόπος Έκτέλεσης του Έργου : «Συντήρηση Τμημάτων Ε.Ο. 2 “Βεύη – Κέλλη” Π.Ε. Φλώρινας», Προϋπολογισμού Δαπάνης  # 150.000,00 € #, με το Φ.Π.Α.  
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ.  Στέφανος Μπίρος

18: Έγκριση Αναγκαιότητας Διενέργειας Διαδικασίας Διεθνούς Ανοικτού Δημόσιου Μειοδοτικού Διαγωνισμού (Ηλεκτρονικού) Μεταφοράς των Μαθητών, Χωρικής Αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, για τη Σχολική Περίοδο 2019-2020, σύμφωνα με την Κ.Υ.Α. 50025/26-9-2018
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ.  Στέφανος Μπίρος

19: Τρόπος Εκτέλεσης του Έργου «Επισκευή - Συντήρηση Κτιρίων Π.Ε. Φλώρινας» (με Προϋπολογισμό 15.000,00 €)  
Εισηγητής : ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας, κ.  Στέφανος Μπίρος

20: Έγκριση Τρόπου Δημοπράτησης Έργων της ΠΕ Καστοριάς:
α)Αντιπλημμυρική Προστασία, Καθαρισμοί, Διευθετήσεις, Αποκαταστάσεις από Χειμαρολάβα στην  ΠΕ  Καστοριάς  &
β)Αντιπλημμυρικοί Αναβαθμοί του Αλιάκμονα στην Περιοχή Πενταβρύσου Ομορφοκκλησιάς»
Εισηγητής : ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος

21: Έγκριση Τροποποίησης 2/2019 του Πίνακα Έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 541) κ.ε 2014ΕΠ54100002 και τίτλο «ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΣΩΝ ΤΗΣ ΔΕΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΟΚΩ (π.κ. 2008ΕΠ04100000)
Εισηγητής : ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος

22: Έγκριση Πίνακα Έργων ΚΑΠ που θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 041) κε 2012ΕΠ04100001 για το Έτος 2019
Εισηγητής : ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος

23: Κατάρτιση Προγράμματος Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) 2019 της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
Εισηγητής : ο  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς, κ. Σωτήριος Αδαμόπουλος

O Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου
Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Φώτιος Κεχαγιάς


Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 12:10 am


Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης σας προσκαλεί στην εκδήλωση με θέμα :«Διάλογος πολιτών: Προοπτικές για την Νεολαία, προκλήσεις για την Ευρώπη και οι Ευρωεκλογές»


Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης σε συνεργασία με τον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο:«Διάλογος πολιτών: Προοπτικές για την Νεολαία, προκλήσεις για την Ευρώπη και οι Ευρωεκλογές», που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Μακεδονίας, 7ης Νοεμβρίου 9, Φλώρινα, το Σάββατο 16 Μαρτίου 2019.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης καθώς και οι ομιλητές έχουν ως εξής : 

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 11:53 pm


Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη Λιγνιτική Μελίτης Ν. Φλώρινας-Ερώτηση του βουλευτή Φλώρινας-ΝΔ Γ. Αντωνιάδη


αρ. πρωτ. Ερώτησης 6349-15/3/2019

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Θέμα: Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη Λιγνιτική Μελίτης Ν. Φλώρινας

Κύριε Υπουργέ, 

Με το άρθρο 4 του ν. 4533/2018 έχετε δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους των θυγατρικών εταιριών της ΔΕΗ «Λιγνιτική Μελίτης» και «Λιγνιτικη  Μεγαλόπολης» να μετακινούνται σε άλλους Σταθμούς, Ορυχεία και υπηρεσίες της ΔΕΗ.
Στη συνέχεια όμως, με την τροπολογία 2026/221-6/3/2019 που καταθέσατε, καταστρατηγείται κάθε έννοια ισονομίας και ίσης μεταχείρισης των εργαζομένων στον ΑΗΣ Μελίτης από αυτών της ΔΕΗ, όπως αυτή εξασφαλίζεται από την συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ ΔΕΗ-εργαζομένων, καθώς ακυρώνεται η δέσμευση που υπήρχε στον νόμο 4553/2018 για την εξασφάλιση των εργασιακών και μισθολογικών σχέσεων, όπως αυτές απορρέουν από τις Συλλογικές συμβάσεις εργασίας για τουλάχιστον έξι (6) χρόνια.

Κατόπιν των ανωτέρω,           

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Πότε θα επιτραπεί στους εργαζόμενους του Σταθμού ΑΗΣ Μελίτης να μετακινηθούν σε όμορους σταθμούς της ΔΕΗ ή να μετακινηθούν-μεταταγούν σε άλλες ΔΕΚΟ ή υπηρεσίες του Δημοσίου και των ΟΤΑ;
Πότε σκοπεύετε να αποκαταστήσετε και να εφαρμόσετε πλήρως τη συλλογική σύμβαση εργασίας για τους εργαζόμενους του ΑΗΣ Μελίτης η οποία έχει καταστρατηγηθεί με την 2026/221-6/3/2019 τροπολογία σας;

Ο ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης


Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 11:41 pm


Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη για το θάνατο του Καθηγητή Ν. Μουτσόπουλου


Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του Καθηγητή του Αρχιτεκτονικού Τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Νικολάου Μουτσόπουλου.

Ο Νικόλαος Μουτσόπουλος υπήρξε μια εμβληματική ακαδημαϊκή προσωπικότητα, με τεράστιο συγγραφικό και ερευνητικό έργο. Μελέτησε και ανέδειξε κατά τη διάρκεια των ανασκαφών το μνημείο της βασιλικής του Αγίου Αχιλλείου στο ομώνυμο νησάκι των Πρεσπών.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του Καθηγητή στο χώρο των γραμμάτων αναλαμβάνει να ολοκληρώσει το έργο της Έκθεσης του Αρχείου του Καθηγητή που θα δωρηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης.

Τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 11:35 pm


Σε τροχιά υλοποίησης το έργο της υδροδότησης του πρώην Δήμου Μελίτης από το φράγμα Παπαδιάς

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την υγεία των κατοίκων του πρώην Δήμου Μελίτης που αφορά την ποιότητα και την επάρκεια του νερού καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους δημοπρατήθηκε από τη ΔΕΗ. Ένα έργο που δεν ήταν στην αρμοδιότητα της Περιφερειακής μας αρχής αλλά συμπεριλαμβανόταν στις υποχρεώσεις για ανταποδοτικά έργα της Δ.Ε.Η στα πλαίσια κατασκευής του φράγματος Παπαδιάς.

Από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας πραγματοποιήσαμε συναντήσεις με τον τότε Πρόεδρο της Δ.Ε.Η, κ. Αρθούρο Ζερβό, στον οποίο θέσαμε το θέμα και, προς τιμήν του, έδωσε άμεσα στις υπηρεσίες του την εντολή για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του αγωγού μεταφοράς νερού από το Φράγμα Παπαδιάς στο διυλιστήριο του πρώην Δήμου Μελίτης.

Μετά από πολλές συναντήσεις με τον Διευθυντή υδροηλεκτρικής παραγωγής, κ. Αργυράκη Ιωάννη, και ξεπερνώντας τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν τόσο κατά την εκπόνηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων όσο και της Μελέτης του έργου, η «Υδροδότηση Υδραγωγείου Δημοτικής Ενότητας Μελίτης από Ταμιευτήρα Παπαδιάς» δημοπρατήθηκε με ημερομηνία κατάθεσης προσφορών από τις ενδιαφερόμενες εταιρείες την 02/04/2019. Στους επόμενους μήνες αναμένεται και η υλοποίηση του έργου, προϋπολογισμού 725.400 ευρώ (με ΦΠΑ), οπότε 7.000 κάτοικοι του πρώην Δήμου Μελίτης θα αποκτήσουν πρόσβαση σε καθαρό και ποιοτικό νερό για όλες τις χρήσεις.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η κ. Αρθούρο Ζερβό, τον νυν Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, τον πρώην Γενικό Διευθυντή παραγωγής Δ.Ε.Η. κ. Ιωάννη Κοπανάκη, τον Διευθυντή υδροηλεκτρικής παραγωγής κ. Αργυράκη Ιωάννη, τον πρώην Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δασών Φλώρινας κ. Παναγιώτη Παπαϊωάννου καθώς και όλους του μηχανικούς της Δ.Ε.Η που συνέβαλαν στην εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης για την κατασκευή του σημαντικού αυτού έργου.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ


Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 11:31 pm


«Κ. Θεοδωρίδης: Είμαι Επαρχιώτης!!!»


Με αφορμή το πρόσφατο δημοσίευμα του κ. Ιωσηφίδη δράττομαι της ευκαιρίας για μια ακόμα φορά να εκφράσω ολόψυχα ότι είμαι περήφανος που μεγάλωσα σε έναν όμορφο τόπο, κοντά σε ανθρώπους λαϊκούς, οι οποίοι με έμαθαν να αγαπώ τη γενέθλια γη και τους ανθρώπους του και να συμμετέχω σε όλες τις εκδηλώσεις της κοινωνικής ζωής.

Προφανώς η δική σας απουσία, κ. Ιωσηφίδη, από τη γενέτειρα σας σάς απέκοψε κάθε ενθύμηση και ανάγκη συμμετοχής στα κοινωνικά δρώμενα, τα οποία προφανώς και τα αντιλαμβάνεστε ως αγγαρεία. Ξέρετε η παρουσία μας στη χαρά των συνδημοτών (γάμοι και βαπτίσεις) αλλά και η συμπαράστασή μας στη λύπη τους (κηδείες και μνημόσυνα) είναι τιμή και η αποδοχή της πρόσκλησης δεν είναι για εμάς υποχρέωση…Πλανάται βέβαια το ερώτημα γιατί ο πρωτευουσιάνος άφησε την πρωτεύουσα και μετοίκησε στο επαρχιώτικο Αμύνταιο; Τι στόχους και τι επιδιώξεις έχει;

Με έκπληξη διαβάζουμε ότι αναφέρεστε σε έργα 61.803.500 €, ποια είναι αυτά κ. Ιωσηφίδη; Το σίγουρο είναι, για να σας φρεσκάρουμε την μνήμη, ότι όσα έργα δημοπρατήσατε ήταν έργα ώριμα από την προηγούμενη θητεία μας, με έτοιμες μελέτες, όπως και από τους προκατόχους Δημάρχους στους πρώην Καλλικρατικούς Δήμους.

Αντ’ αυτού, από τη θητείας σας δεν πήραμε καμία μελέτη ουσίας. Μας παρουσιάζετε τα ερωτηματολόγια – διερεύνηση κατ’ ουσίαντης πρόθεσης των συνδημοτών μας να θέλουν να συνδεθούν στην Τ/Θ ως μελέτη. Καμία οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας δεν βρήκαμε ώστε να στοιχειοθετείται ότι είναι βιώσιμη προς όφελος της τοπικής κοινωνίας μία τέτοια επένδυση.Στην τωρινή μας θητεία έως σήμερα έχουν εκπονηθεί και πληρωθεί μελέτες με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών μας και τη στήριξη της αναπτυξιακής προοπτικής του τόπου μας.

Ο πολιτικός λόγος σας κ. Ιωσηφίδη, με τις συνεχείς επικλήσεις στο συναίσθημα, τις μεγαλοστομίες και τις συναισθηματικές εξάρσεις έχει κουράσει.Ο κόσμος πια γνωρίζει, ενημερώνεται και μπορεί να καταλάβει ότι η ένδεια επιχειρημάτων σας δεν θα αντικρούσει κανέναν λογικό ισχυρισμό. Έχουμε αποφασίσει να δώσουμε έναν τίμιο και ειλικρινή αγώνα, ναπαραθέτουμε στον πολίτη εκείνα τα αριθμητικά στοιχεία, τις χρονολογίες και τα γεγονότατης πραγματικότητας που αποτελούν τεκμήρια και τα οποία μπορούν να ελεγχθούν για την αξιοπιστία τους!

Κάτι επίσης που μας έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση και αποτελεί και μια καινοτόμα διαδικασία στην πολιτική ζωή του Δήμου μας είναι ότι απευθύνετε κάλεσμα για δημόσια αντιπαράθεση -διάλογο σε ειδικές εκδηλώσεις… εσείς ως τι;Μήπως ως ο παραιτηθείς επικεφαλής της μειοψηφίας που εγκατέλειψε την παράταξή του; Μήπως ως υποψήφιος περιφερειάρχης; Μήπως ως υποψήφιος βουλευτής;

Αποδέχομαι λοιπόν τον χαρακτηρισμό του «επαρχιώτη» που μου αποδίδει ένας νεοφερμένος μεγαλομανής Κολωνακιώτης- των 3 συνεχών αποτυχημένων προσπαθειών να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου Αμαρουσίου. Κ. Ιωσηφίδη, η λαϊκή θυμοσοφία των καρναβαλιστών του Ξινού Νερού απέδωσε άψογα τους λόγους της παρουσίας σας και το πατρονάρισμα εκλογικού συνδυασμού…

Υ.Γ.Έχοντας ζήσει μια ανελέητη, αμείλικτη και πρωτοφανή για τον τόπο μας διαδοχή μηνύσεων εκ μέρους σας, προσέχουμε πολύ τους χαρακτηρισμούς μας. Ξέρουμε τη δικομανία σας και αποφεύγουμε μηνύσιμους χαρακτηρισμούς!

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 11:24 pm


Πρόσκληση από τον υποψήφιο Δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη ΓιαννάκηΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019 στις 7.30 μ.μ στην αίθουσα του ξενοδοχείου «ΛΥΓΚΟΣ», για την παρουσίαση των αρχών και των προγραμματικών θέσεων του συνδυασμού του «ΦΛΩΡΙΝΑ, ΤΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ».
Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 10:57 pm


Επίσκεψη του Σ.Δ.Ε. Φλώρινας στην έκθεση WOMEN IN ART


Σημαντική παράμετρος της φιλοσοφίας του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας αποτελεί η σύζευξη των Γραμματισμών που διδάσκονται στο Σχολείο με το Μουσείο. Στο πνεύμα αυτό, επισκεφτήκαμε την έκθεση που διοργάνωσε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας με σχολεία από την Ισπανία, την Ιταλία και την Πολωνία στο πλαίσιο της συνάντησης των εταίρων του προγράμματος Erasmus.

Στον χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης μάς υποδέχτηκε ο εκπαιδευτικός του Δημοτικού, κ. Κασκαμανίδης και, μετά από μια σύντομη ξενάγηση, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να «συνομιλήσουν» με ζωγραφικά έργα μαθητών καθώς και με αντίγραφα έργων γνωστών γυναικών καλλιτεχνών φτιαγμένα από εκπαιδευτικούς του 5ου Δημοτικού Σχολείου.

Τα έργα γυναικών καλλιτεχνών από τη Φλώρινα και τα σκηνικά για την παράσταση μαύρου θεάτρου που έδωσαν οι μαθητές αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας για τους εκπαιδευόμενους ώστε να εκφράσουν στο Σχολείο τις έμφυτες εικαστικές, θεατρικές και κινητικές τάσεις τους.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συγχαρούμε τους συντελεστές της έκθεσης γιατί μας έδωσαν τη δυνατότητα να βιώσουμε μέσα από τη μουσειακή εμπειρία έννοιες όπως η συμβολή της γυναίκας στην κοινωνική εξέλιξη και ο εγκλωβισμός της στη σύγχρονη κοινωνία.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και Εκπαιδευομένων του Σ.Δ.Ε.
Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 10:47 pm


ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ : ΜΑΡΤΙΟΣ 1966 - Φλωρινιώτες της υπαίθρου στήν Αθήνα


Τριάντα έξη (36) Φλωρινιώτες, παράγοντες της «κοινοτικής αναπτύξεως», όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται, μετείχαν σε εκπαιδευτική εκδρομή από 21 Φεβρουαρίου μέχρι 12 Μαρτίου 1966 φιλοξενούμενοι του «Βασιλικού Εθνικού Ιδρύματος», όπως μας πληροφορεί η ΦΩΝΗ στο φύλλο 202 της 19ης Μαρτίου 1966.

Οι Φλωρινιώτες, όπως και τριάντα εννιά (39) από την Καστοριά και τριάντα οκτώ (38) από την Πέλλα, διέμειναν στην Εθνική Εστία «Βασιλεύς Παύλος», στην εξοχή των Αθηνών, στην θέση «Πύργος Βασιλίσσης». Κατά την διάρκεια της διαμονής τους παρακολούθησαν ομιλίες και μετείχαν σε συζητήσεις, επισκέφθηκαν μουσεία και πραγματοποίησαν εκδρομές στο Σούνιο, τους Δελφούς, την Κρήτη και την Πελοπόννησο.

Από την Φλώρινα μετείχαν οι: Στράντζας Ηλ., Πρόεδρος Κοινότητας Ξινού Νερού, Δουγιάκης Δημ., πρόεδρος Γ.Π.Σ. Τριποτάμου, Ζιώγας Χρ., πρόεδρος Κοιν. Τριποτάμου, Ουρούμης Νικ., πρόεδρος Γ.Σ. Μελίτης, Αγγέλου Χαρ., πρόεδρος Κοιν. Μελίτης, Βέργος Αν., αντιπρόεδρος Κοιν. Πετρών, Ζαφειρίδης Στ., πρόεδρος Γ.Σ. Πετρών, Ανδρέου Παντ., πρόεδρος Κοιν. Αμμοχωρίου, Γεωργιάδης Π., Κοινοτικός Σύμβουλος Αμμοχωρίου, Λίγκας Αλ., πρόεδρος Γ.Σ. Μαρίνας, Ιωάννου Γ., Κοινοτικός Σύμβουλος Μαρίνας, Μελίδης Μιχ., πρόεδρος Κοιν. Λακκκιάς, Μαυρίδης Κ., αντιπρόεδρος Βεγόρας, Γεωργιάδης Ν., γραμματέας Κοιν. Λακκιάς, Γεργόπουλος Μιχ., πρόεδρος Κοιν. Ιτέας, Παπαθανασίου Θ., πρόεδρος Κοιν. Παλαίστρας, Κίζος Λαζ., πρόεδρος Κοιν. Πολυποτάμου, Ρασπόπτσης Χρ., Κοινοτικός Σύμβουλος Πολυποτάμου, Νικολαΐδης Γ., γραμματέας Αγίου Παντελεήμονος, Ναλπαντίδης Χαρ., πρόεδρος Κοιν. Μεσοκάμπου, Πουσδέρκης Απ., πρόεδρος Κοιν. Μεσοχωρίου, Πετρόπουλος Αθ., πρόεδρος Κοιν. Αγίου Γερμανού, Παπαγεωργίου Εμμ., πρόεδρος Γ.Σ. Πολυπλατάνου, Ηλίου Τραϊανός, πρόεδρος Κοιν. Πολυπλατάνου, Χρήστου Δ., αντιπρόεδρος Κοιν. Πρώτης, Δέρλης Βασ., πρόεδρος Γ.Σ. Πρώτης, Στεργίου Αλ., πρόεδρος Κοιν. Ανταρτικού, Ζαμπούνης Γεωργ., πρόεδρος Γ.Σ. Λαιμού, Φωτιάδης Αποστ., γραμματέας Λαιμού, Ιωσηφίδης Στεφ., γραμματέας Βροντερού, Μπέφος Κωνστ., πρόεδρος Κοιν. Νυμφαίου, Τσούτσας Κωνστ., πρόεδρος Κοιν. Λεχόβου, Καϊσίδης Παυλ., πρόεδρος Κοιν. Λιμνοχωρίου, Παπαβραάμ Θεμ., Κοινοτικός Σύμβουλος Ξινού Νερού, Κοντούρης Ανδρ., γραμματέας Λεχόβου και Στεργίου Παν., πρόεδρος Γ.Σ. Αετού.

Στις 4 Μαρτίου τους φιλοξενούμενους επισκέφτηκε και συναντήθηκε μαζί τους ο (τότε) Βασιλεύς Κωνσταντίνος, τον προσφώνησε δε εκ μέρους των φιλοξενούμενων ο (τότε) πρόεδρος της Κοινότητας Ξινού Νερού Ηλίας Στράντζας.
Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 3:42 pm


Αλλαγή διοίκησης στο ιστορικό 1ο Σύνταγμα Πεζικού "Σαγγάριος" στην Φλώρινα (φωτο)


Νέος διοικητής του ιστορικού 1ου Συντάγματος Πεζικού "Σαγγάριος" στη Φλώρινα, ανέλαβε κατά την τελετή παραλαβής - παράδοσης, ο Συνταγματάρχης (ΠΖ) Νικόλαος Γκόνης, ο οποίος διαδέχθηκε τον μέχρι πρότινος Διοικητή του 1ου ΣΠ, προαχθέντα σε Ταξίαρχο Παναγιώτη Καρατζά. 

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 13 Μαρτίου 2019, στο Στρατόπεδο «Σκιαδοπούλου».

Μετά από μια επιτυχημένη διοίκηση ο απερχόμενος δκτης Ταξίαρχος Παναγιώτης Καρατζάς μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα τόνισε πως ήρθε ως επισκέπτης αλλά πλέον νιώθει Φλωρινιώτης αφού η έδρα του 1ου ΣΠ η Φλώρινα και οι κάτοικοι της τον αγκάλιασαν και τον έκαναν να νιώθει Φλώρινιώτης.

Να τονίσουμε πως ο απερχόμενος δκτης του 1ου ΣΠ μετατέθηκε στην Κοζάνη έδρα της 9ης Μ/Π Ταξιαρχίας οπού ανήκει το 1ο ΣΠ και αναλαμβάνει την διοίκηση στην θέση του απερχόμενου Ταξιάρχου Ν. Κατσικά.

Ο νέος δκτης Συνταγματάρχης (ΠΖ) Γκόνης Νικόλαος στον χαιρετισμό του ανέφερε πως είναι τιμή για έναν αξιωματικό να αναλαμβάνει την διοίκηση του ιστορικού 1ου Συνταγματος Πεζικού και πως θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του.

Στην τελετή παράδοσης παραλαβής παραβρέθηκαν όλες οι αρχές της πόλης μας ,ενώ την τελετή ευλόγησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ Θεόκλητος.

Μέτα την τελετή ακολούθησε δεξίωση στον χώρο του ΚΨΜ οπού πραγματοποιήθηκαν ανταλλαγές δώρων στον απερχόμενο Δκτη.
 Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 12:44 am


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Πινγκ πονγκ: Στο Νο 1 ξανά η Φίλη στις γυναίκες, δύο πρωτιές η Γερασιμάτου στο ελληνικό r.l. - To10.gr

Πινγκ πονγκ: Στο Νο 1 ξανά η Φίλη στις γυναίκες, δύο πρωτιές η Γερασιμάτου στο ελληνικό r.l.  To10.gr

Δείτε τους κορυφαίους στους πίνακες αξιόλογες του ελληνικού πινγκ πονγκ για τον μήνα Μάρτιο.

Δημοσιεύθηκε στις 19 March 2019 | 12:42 am


Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο δήμο Φλώρινας και τα κόμματα που τους στηρίζουν - eklogika

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι στο δήμο Φλώρινας και τα κόμματα που τους στηρίζουν  eklogika

Το eklogika.gr σας παρουσιάζει τους υποψήφιους δημάρχους Φλώρινας, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τρεις μήνες πριν από την εκλογική.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 4:28 pm


Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» - 902.gr

Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  902.gr

Εκδήλωση για την παρουσίαση υποψηφίων στη Φλώρινα διοργάνωσε την Κυριακή η ΤΕ Φλώρινας του ΚΚΕ στην αίθουσα συνελεύσεων του Εμπορικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 1:43 pm


Οι Σάρισες Φλώρινας εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Α'1 - Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Οι Σάρισες Φλώρινας εξασφάλισαν την παραμονή τους στην Α'1  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Το Πρωτάθλημα της Α1 γυναικών 2018-2019 ολοκληρώθηκε με τις ΣΑΡΙΣΕΣ να βρίσκονται. στην 5η προνομοιούχα θέση, που οδηγεί στην απευθείας παραμονή.

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 11:22 am


Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας σε Βουδαπέστη, Σόφια, Θεσσαλονίκη και Αθήνα (φωτογραφίες) - Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας σε Βουδαπέστη, Σόφια, Θεσσαλονίκη και Αθήνα (φωτογραφίες)  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Στα 4 σημεία του ορίζοντα έδωσαν το παρόν και διέπρεψαν οι αθλητές και αθλήτριες του Ομίλου Ξιφασκίας. Πραγματικός Αθλητικός Οργασμός με την συμμετοχή ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 11:14 am


Η ομάδα Μπάσκετ του Αριστοτέλη Φλώρινας υποδέχεται την Εθνική Ομάδα Παίδων - Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Η ομάδα Μπάσκετ του Αριστοτέλη Φλώρινας υποδέχεται την Εθνική Ομάδα Παίδων  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Το τριήμερο 23, 24 & 25 Μαρτίου η εθνική ομάδα basket παίδων θα φιλοξενηθεί στην πόλη της Φλώρινας από την ομάδα μας. Το αντιπροσωπευτικό μας ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2019 | 9:38 am


Συλλήψεις 5 ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στη Δυτική Μακεδονία - e-ptolemeos.gr

Συλλήψεις 5 ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στη Δυτική Μακεδονία  e-ptolemeos.gr

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις πέντε (5) ατόμων, από αστυνομικούς της Γενικής.

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2019 | 11:36 am


Συλλήψεις τριών ατόμων, σε Καστοριά και Φλώρινα, για διάφορα ποινικά αδικήματα - e-ptolemeos.gr

Συλλήψεις τριών ατόμων, σε Καστοριά και Φλώρινα, για διάφορα ποινικά αδικήματα  e-ptolemeos.gr

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις τριών (3) ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 2:20 pm


Φλώρινα: Ο Σύνδεσμος Μοναστηριωτών γιορτάζει την Κυριακή της Ορθοδοξίας - ΕΡΤ

Φλώρινα: Ο Σύνδεσμος Μοναστηριωτών γιορτάζει την Κυριακή της Ορθοδοξίας  ΕΡΤ

O Σύνδεσμος Μοναστηριωτών και των πέριξ «Η ελπίς», σε ανάμνηση του μεγαλοπρεπούς εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας στο μοναστήρι, προσκαλούν ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2019 | 11:19 am


Πλανήτης Νομός Φλώρινας – Γράφει ο π. Νομάρχης Φλώρινας Γιάννης Στρατάκης - e-ptolemeos.gr

Πλανήτης Νομός Φλώρινας – Γράφει ο π. Νομάρχης Φλώρινας Γιάννης Στρατάκης  e-ptolemeos.gr

Είναι επανειλημμένα επιβεβαιωμένο από το παρελθόν ότι συνήθως οι πολιτικές εξελίξεις στην Φλώρινα εκδηλώνονται με καθυστέρηση , μιάς πολιτικής.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 10:43 pm


Γιάννης Αντωνιάδης: Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη Λιγνιτική Μελίτης Ν. Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

Γιάννης Αντωνιάδης: Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη Λιγνιτική Μελίτης Ν. Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα την Διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στη Λιγνιτική Μελίτης Ν.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 2:10 pm


Ε.Π.Σ. Φλώρινας: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου σε Α' και Β' Τοπικό - Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Ε.Π.Σ. Φλώρινας: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου σε Α' και Β' Τοπικό  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Σας γνωρίζουμε το πρόγραμμα αγώνων ποδοσφαίρου ΕΠΣ Φλώρινας για το Σαββατοκύριακο. 16 & 17/3/2019 για τα πρωταθλήματα της Α' Κατηγορίας και του ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 12:09 pm


Σάρισες Φλώρινας: Αυλαία στην Α'1 Γυναικών - Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Σάρισες Φλώρινας: Αυλαία στην Α'1 Γυναικών  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο πέφτει η αυλαία στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Η ομάδα μας θα παίξει στην Αθήνα τους τρεις τελευταίους αγώνες της με ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 11:49 am


Φλώρινα: Εκδήλωση για την αποδόμηση της Συμφωνίας των Πρεσπών - ΕΡΤ

Φλώρινα: Εκδήλωση για την αποδόμηση της Συμφωνίας των Πρεσπών  ΕΡΤ

Ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» και ο Δήμος Φλώρινας συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Η συμφωνία των Πρεσπών… Η ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 11:11 am


Φλώρινα: Παρουσίαση ψηφοδελτίου Λαϊκής Συσπείρωσης - ΕΡΤ

Φλώρινα: Παρουσίαση ψηφοδελτίου Λαϊκής Συσπείρωσης  ΕΡΤ

H παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης», – του Συνδυασμού που στηρίζει το ΚΚΕ στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ...

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2019 | 10:27 am


Συλλήψεις διακινητών και μεταναστών σε Φλώρινα και Καστοριά - NewsBomb

Συλλήψεις διακινητών και μεταναστών σε Φλώρινα και Καστοριά  NewsBomb

Ειδήσεις - Στη σύλληψη πέντε διακινητών, που σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις επιχείρησαν να «βγάλουν» παράνομα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα συνολικά 12 ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 4:49 pm


Συνελήφθησαν 5 διακινητές στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα, 5 αλλοδαπών - e-ptolemeos.gr

Συνελήφθησαν 5 διακινητές στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, για μεταφορά και διευκόλυνση παράνομης εξόδου από τη χώρα, 5 αλλοδαπών  e-ptolemeos.gr

Κατασχέθηκαν συνολικά -3- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, -12- κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά των -2.530- ευρώ και -5.200- Λεκ Αλβανίας Συνελήφθησαν χθες.

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 2:17 pm


Αποζημιώσεις ζητά ο Καπνικός Συνεταιρισμός Κοζάνης Γρεβενών Φλώρινας - Ύπαιθρος Χώρα

Αποζημιώσεις ζητά ο Καπνικός Συνεταιρισμός Κοζάνης Γρεβενών Φλώρινας  Ύπαιθρος Χώρα

Για απώλειες παραγωγής που φθάνουν το 40% από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της θερινής περιόδου του 2018 κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο Καπνικός ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 11:27 am


Φλώρινα: Συνάντηση εργασίας ΕΒΕ με βουλευτές - ΕΡΤ

Φλώρινα: Συνάντηση εργασίας ΕΒΕ με βουλευτές  ΕΡΤ

Συνάντηση εργασίας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ του προέδρου και της Δ.Ε. του Επιμελητηρίου Φλώρινας με τους δύο Βουλευτές Φλώρινας κ. Ι. Αντωνιάδη και κ.

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Κ.Σέλτσας: Στη τελική ευθεία για την υδροδότηση της Μελίτης - ΕΡΤ

Φλώρινα: Κ.Σέλτσας: Στη τελική ευθεία για την υδροδότηση της Μελίτης  ΕΡΤ

Η υδροδότηση της Τ.Κ. Μελίτης και της ευρύτερης περιοχής μπαίνει στην τελική ευθεία στο υδραγωγείο της Δημοτικής Ενότητας Μελίτης του Δήμου Φλώρινας ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 March 2019 | 9:55 am


Κινηματογραφικές προβολές στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

Κινηματογραφικές προβολές στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

Captain Marvel ΣΑΒΒΑΤΟ 16/3: 20.30 ΚΥΡΙΑΚΗ 17/3: 17.30 & 20.30 ΔΕΥΤΕΡΑ 18/3: 19.00 & 22.00 ΤΡΙΤΗ 19/3: 21.00 Γενική είσοδος 6 ευρώ ΕΙΔΙΚΗ.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 4:58 pm


Βολές Γ. Αντωνιάδη κατά Γαβρόγλου και Σέλτσα για τα «Πανεπιστημιακά τμήματα Φλώρινας» - e-ptolemeos.gr

Βολές Γ. Αντωνιάδη κατά Γαβρόγλου και Σέλτσα για τα «Πανεπιστημιακά τμήματα Φλώρινας»  e-ptolemeos.gr

Επίθεση κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, αλλά και κατά του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κώστα Σέλτσα, εξαπέλυσε ο βουλευτής ΝΔ. της Π.Ε.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 4:05 pm


Πού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία - Voria

Πού απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία  Voria

Η κυκλοφορία των οχημάτων στον κάθετο άξονα (Α-27) της Εγνατίας οδού Νίκης - Φλώρινας καθώς και στο υπόλοιπο δίκτυο διεξάγεται κανονικά.

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2019 | 1:01 pm


Ανοιξιάτικη χιονόπτωση «έντυσε» στα λευκά τη Φλώρινα - In.gr

Ανοιξιάτικη χιονόπτωση «έντυσε» στα λευκά τη Φλώρινα  In.gr

Η Φλώρινα καλύφθηκε στα λευκά με το τοπίο να είναι μαγευτικό.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 11:11 pm


Ανακοινώσεις για τη λειτουργία των σχολείων σε Φλώρινα και Αμύνταιο - kozanilife.gr

Ανακοινώσεις για τη λειτουργία των σχολείων σε Φλώρινα και Αμύνταιο  kozanilife.gr

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Γιάννη Βοσκόπουλου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 10:29 pm


Λευκό τοπίο στη Φλώρινα - Πολύ χιόνι και απότομη πτώση θερμοκρασίας κατά είκοσι βαθμούς - LiFO

Λευκό τοπίο στη Φλώρινα - Πολύ χιόνι και απότομη πτώση θερμοκρασίας κατά είκοσι βαθμούς  LiFO

Κατά είκοσι βαθμούς έπεσε η θερμοκρασία στην Φλώρινα μέσα σε μία μέρα, ενώ κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία στον δήμο.

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 9:01 pm


Σάρισες Φλώρινας: Τρία μετάλλια στο Open της Σίνδου - Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Σάρισες Φλώρινας: Τρία μετάλλια στο Open της Σίνδου  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Τρία μετάλλια είναι ο απολογισμός των ΣΑΡΙΣΩΝ στο Ανοιχτό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Σίνδου. Οι αγώνες διεξήχθησαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 1:48 pm


Ε.Π.Σ. Φλώρινας: Μελιτέας Μελίτης και Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα προκρίθηκαν στον τελικό Κυπέλλου - Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Ε.Π.Σ. Φλώρινας: Μελιτέας Μελίτης και Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα προκρίθηκαν στον τελικό Κυπέλλου  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Μελιτέας Μελίτης και Μακεδονικός Αγίου Παντελεήμονα θα είναι το ζευγάρι του τελικού του κυπέλλου. της ΕΠΣ Φλώρινας. μετά και τα αποτελέσματα στους ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 1:48 pm


Κ. Σέλτσας: Επίκεντρο των δυτικών βαλκανίων η Φλώρινα - ΕΡΤ

Κ. Σέλτσας: Επίκεντρο των δυτικών βαλκανίων η Φλώρινα  ΕΡΤ

Δικαιωμένος αισθάνεται ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κώστας Σέλτσας με την επιλογή του και τον αγώνα που έδωσε για τη διάνοιξη του μεθοριακού σταθμού ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 11:12 am


Συνελήφθησαν 3 στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, οι οποίοι μετέφεραν έναν 31χρονο ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων - e-ptolemeos.gr

Συνελήφθησαν 3 στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, οι οποίοι μετέφεραν έναν 31χρονο ο οποίος στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων  e-ptolemeos.gr

Συνελήφθησαν χθες 11-03-2019 το βράδυ στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, τρεις (3) ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 10:28 am


Φλώρινα: Σύλληψη 35χρονου για κατοχή ναρκωτικών - ΕΡΤ

Φλώρινα: Σύλληψη 35χρονου για κατοχή ναρκωτικών  ΕΡΤ

Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης συνελήφθη 35χρονος σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 10:23 am


Φλώρινα: Δεκάδες φωτιές - Σε πλήρη κατάσβεση όλες - ΕΡΤ

Φλώρινα: Δεκάδες φωτιές - Σε πλήρη κατάσβεση όλες  ΕΡΤ

Δεκάδες φωτιές κλήθηκε να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική υπηρεσία Φλώρινας τις μέρες αυτές όπου χρειάστηκε και η παρέμβαση μηχανημάτων της περιφέρειας ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 March 2019 | 8:31 am


Ιστορίες Γυναικών – Προβολή Ταινιών Μικρού Μήκους στη Φλώρινα - e-ptolemeos.gr

Ιστορίες Γυναικών – Προβολή Ταινιών Μικρού Μήκους στη Φλώρινα  e-ptolemeos.gr

Ο Δήμος Φλώρινας και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Φλώρινας, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, διοργανώνουν την ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 March 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Σύλληψη για κατοχή ηρωίνης - ΕΡΤ

Φλώρινα: Σύλληψη για κατοχή ηρωίνης  ΕΡΤ

Για κατοχή ηρωίνης συνελήφθη 35χρονος σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών Φλώρινας. Σε έλεγχο ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2019 | 11:10 am


Πρόσληψη 2 ατόμων στην Π.Ε. Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

Πρόσληψη 2 ατόμων στην Π.Ε. Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ανακοίνωσε την πρόσληψη (ΑΔΑ: 6Γ2Λ7ΛΨ-ΨΞΣ), με σύμβαση ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 March 2019 | 10:00 am


Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Ημέρα της Γυναίκας - e-ptolemeos.gr

Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την Ημέρα της Γυναίκας  e-ptolemeos.gr

Με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες που ζουν στον Δήμο Φλώρινας, αλλά και σε κάθε ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Τρία αναπηρικά αμαξίδια από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Κοζάνης - ΕΡΤ

Φλώρινα: Τρία αναπηρικά αμαξίδια από τον Σύλλογο ΑΜΕΑ Κοζάνης  ΕΡΤ

Τρία αναπηρικά αμαξίδια για τις ανάγκες του ΚΕΦΙΑΠ Αμυνταίου δώρησε ο Σύλλογος ΑΜΕΑ Κοζάνης στο Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας. Η Διοίκηση του Γενικού ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


ΟΑΕΔ: Προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού (και σε Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα) - e-ptolemeos.gr

ΟΑΕΔ: Προκήρυξη για πρόσληψη προσωπικού (και σε Κοζάνη, Καστοριά, Φλώρινα)  e-ptolemeos.gr

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΣΟΧ1A/2019 (Αναριθμηθείσα από ΣΟΧ3/2018) Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (Ο.Α.Ε.Δ.)

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Ξύπνησαν οι αρκούδες - ΕΡΤ

Φλώρινα: Ξύπνησαν οι αρκούδες  ΕΡΤ

Τη λήξη του χειμέριου λήθαργου σήμαναν οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται τις τελευταίες μέρες στην Φλώρινα και οδήγησαν τις αρκούδες έξω από τις ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 March 2019 | 10:00 am


Επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Φλώρινας - ΕΡΤ

Επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων Δήμου Φλώρινας  ΕΡΤ

Σύντομα θα ξεκινήσει το έργο «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ», έργο προϋπολογισμού 59.344,99€ πλέον ΦΠΑ ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 March 2019 | 11:20 am


Μαθητές μέσω Erasmus από Ιταλία και Ισπανία βρέθηκαν στο Δημαρχείο Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

Μαθητές μέσω Erasmus από Ιταλία και Ισπανία βρέθηκαν στο Δημαρχείο Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

Μαθητές και δάσκαλοι από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας, μαζί με μαθητές και δασκάλους από τα δημοτικά σχολεία Escola Les Carolines από τη Βαλένθια ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 March 2019 | 10:00 am


Η συμβολή της περιοχής Φλώρινας – Αμυνταίου από το 1912 έως το 1940 - e-ptolemeos.gr

Η συμβολή της περιοχής Φλώρινας – Αμυνταίου από το 1912 έως το 1940  e-ptolemeos.gr

Εκδήλωση με θέμα: "Η συμβολή της περιοχής Φλώρινας - Αμυνταίου από το 1912 έως το 1940" θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαρ 19 στην Αίθουσα του.

Δημοσιεύθηκε στις 5 March 2019 | 10:00 am


Σύλληψη τεσσάρων ατόμων σε Φλώρινα και Κoζάνη για αποφάσεις Δικαστηρίων - e-ptolemeos.gr

Σύλληψη τεσσάρων ατόμων σε Φλώρινα και Κoζάνη για αποφάσεις Δικαστηρίων  e-ptolemeos.gr

Συνελήφθησαν από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Φλώρινας και Κοζάνης, τέσσερις (4) αλλοδαποί, ηλικίας 26, 28, 38 και 52 ετών για αποφάσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 5 March 2019 | 10:00 am


Από τον δήμο Φλώρινας στη Βουλή ο Γιάννης Βοσκόπουλος - Lykavitos

Από τον δήμο Φλώρινας στη Βουλή ο Γιάννης Βοσκόπουλος  Lykavitos

Ακόμα ένας αυτοδιοικητικός εγκαταλείπει το δήμο του να βάζει πλώρη για την κεντρική πολιτική σκηνή. Ο Γιάννης Βοσκόπουλος, μετά από δυο θητείες στον δήμο ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Ενημερωτική ημερίδα για τις 120 δόσεις από το ΕΒΕ - ΕΡΤ

Φλώρινα: Ενημερωτική ημερίδα για τις 120 δόσεις από το ΕΒΕ  ΕΡΤ

Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα: «120 Δόσεις προς ΔΥΟ και ΕΦΚΑ – Κόκκινα Δάνεια – Εξωδικαστικός Μηχανισμός Ρύθμισης Χρεών Επιχειρήσεων, Ελευθέρων ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Συλλήψεις για ναρκωτικά και εκκρεμή εντάλματα - ΕΡΤ

Φλώρινα: Συλλήψεις για ναρκωτικά και εκκρεμή εντάλματα  ΕΡΤ

Ένας 38χρονος ημεδαπός και μία 41χρονη ημεδαπή, διότι κατείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 2,67 γραμμαρίων, η οποία και κατασχέθηκε, ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 March 2019 | 10:00 am


Α'2 Γυναικών Χάντμπολ: Φάσεις από το "Εθνικός Κοζάνης - Φιλώτας Φλώρινας 35-17" (video) - Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Α'2 Γυναικών Χάντμπολ: Φάσεις από το "Εθνικός Κοζάνης - Φιλώτας Φλώρινας 35-17" (video)  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Top-Sport - Αθλητικές Ειδήσεις για την Κοζάνη την Δυτική Μακεδονία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!

Δημοσιεύθηκε στις 3 March 2019 | 10:00 am


«Θεριακλής» άδειασε δυο περίπτερα στην Φλώρινα - Πρώτο ΘΕΜΑ

«Θεριακλής» άδειασε δυο περίπτερα στην Φλώρινα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Αρπαξε μετρητά ύψους 2.554 ευρώ και εκατοντάδες πακέτα τσιγάρων και συσκευασίες καπνού, συνολικής αξίας 6.000 ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στις 2 March 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Τη λειτουργία σχολής Αμπελουργίας και Οινοποιίας στο Αμύνταιο ανακοίνωσε ο Γαβρόγλου - Εφημερίδα Μακεδονία

Φλώρινα: Τη λειτουργία σχολής Αμπελουργίας και Οινοποιίας στο Αμύνταιο ανακοίνωσε ο Γαβρόγλου  Εφημερίδα Μακεδονία

Προχωράμε άμεσα στο διορισμό των 4500 εκπαιδευτικών. Έως τις 15 Μαρτίου θα έχει ανοίξει η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Σύλληψη τριών ατόμων στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, για κλοπή και αποφάσεις Δικαστηρίων, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις - e-ptolemeos.gr

Σύλληψη τριών ατόμων στην Κοζάνη και στη Φλώρινα, για κλοπή και αποφάσεις Δικαστηρίων, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις  e-ptolemeos.gr

Συνελήφθησαν χθες (28-02-2019) από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κοζάνης και Φλώρινας, τρία (3) άτομα, μία 37χρονη ημεδαπή για κλοπή ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Ψήφισμα για την ίδρυση τμήματος Ψηφιακών Τεχνών στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

Ψήφισμα για την ίδρυση τμήματος Ψηφιακών Τεχνών στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Γιάννης Βοσκόπουλος: «Δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Φλώρινας» (video) - e-ptolemeos.gr

Γιάννης Βοσκόπουλος: «Δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Φλώρινας» (video)  e-ptolemeos.gr

Την οριστική και αμετάκλητη απόφασή του να μη θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για το αξίωμα του δημάρχου Φλώρινας έκανε γνωστή, με δήλωσή του on camera, ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή - ΕΡΤ

Φλώρινα: Σύλληψη αλλοδαπού για κλοπή  ΕΡΤ

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προχώρησαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας χθες τα ξημερώματα καθώς λίγο νωρίτερα είχε παραβιάσει τις πόρτες ...

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Κ. Γαβρόγλου από τη Φλώρινα: «Η περιοχή θα αποκτήσει έναν ισχυρό πανεπιστημιακό πόλο» - e-ptolemeos.gr

Κ. Γαβρόγλου από τη Φλώρινα: «Η περιοχή θα αποκτήσει έναν ισχυρό πανεπιστημιακό πόλο»  e-ptolemeos.gr

Στη νέα αρχιτεκτονική της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου κατά τη.

Δημοσιεύθηκε στις 1 March 2019 | 10:00 am


Το πρόγραμμα επίσκεψης του υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στη Φλώρινα και Κοζάνη - e-ptolemeos.gr

Το πρόγραμμα επίσκεψης του υπ. Παιδείας Κ. Γαβρόγλου στη Φλώρινα και Κοζάνη  e-ptolemeos.gr

Επισκέψεις σε σχολεία, συναντήσεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κοπή πίτας του ΣΥΡΙΖΑ, και εκδήλωση-συζήτηση για τη συγχώνευση των δύο ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 10:00 am


ZHTOYN ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ NEOY ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ - Veto News

ZHTOYN ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ NEOY ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ  Veto News

Δόθηκε προς διαβούλευση (25 Φεβρουαρίου 2019) από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων το νομοσχέδιο για την ενοποίηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ της ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 February 2019 | 10:00 am


Το οριστικό πρόγραμμα της επίσκεψης του Κώστα Γαβρόγλου σε Φλώρινα και Κοζάνη - Veto News

Το οριστικό πρόγραμμα της επίσκεψης του Κώστα Γαβρόγλου σε Φλώρινα και Κοζάνη  Veto News

Ο υπουργός θα επισκεφθεί σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Φλώρινα θα έχει συναντήσεις με αντιπεριφερειάρχες και α.

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Η οσκαρική «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας! - e-ptolemeos.gr

Η οσκαρική «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου στη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας!  e-ptolemeos.gr

Από την Παρασκευή 1/3 έως και την Τετάρτη 6/3 (εκτός Σαββάτου) θα προβάλλουμε την ταινία του Γ.Λάνθιμου "Η Ευνοούμενη"! Η Ευνοούμενη (The Favourite )

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Πανελλήνια αξιολόγηση σωματείων Χιονοδρομίας 2018. Στην δεύτερη θέση ο Α.Ο. Φλώρινας - Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Πανελλήνια αξιολόγηση σωματείων Χιονοδρομίας 2018. Στην δεύτερη θέση ο Α.Ο. Φλώρινας  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Κάθε χρόνο καρτερικά αναμένουμε την λίστα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ). , που αφορά την ετήσια αξιολόγηση σωματείων ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Συνελήφθη 37χρονος – Eκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης και δύο καταδικαστικές αποφάσεις - e-ptolemeos.gr

Φλώρινα: Συνελήφθη 37χρονος – Eκκρεμούσαν Ένταλμα Σύλληψης και δύο καταδικαστικές αποφάσεις  e-ptolemeos.gr

Συνελήφθη σήμερα 27-02-2019 τις πρώτες πρωινές ώρες στην Φλώρινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, σε συνεργασία με αστυνομικούς ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Ε.Π.Σ. Φλώρινας: Το πρόγραμμα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου σε Α' και Β' Τοπικό - Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Ε.Π.Σ. Φλώρινας: Το πρόγραμμα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου σε Α' και Β' Τοπικό  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία

Σας γνωρίζουμε το πρόγραμμα αγώνων ποδοσφαίρου ΕΠΣ Φλώρινας 2 & 3/3/2019. ΣΑΒΒΑΤΟ 2/3/2019. ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ, ΩΡΑ, ΟΜΑΔΕΣ. Δ.Α.Κ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 February 2019 | 10:00 am


Κλοπή από 83χρονη στη Φλώρινα- 41χρονος προσποιήθηκε υπάλληλο της ΔΕΗ - e-ptolemeos.gr

Κλοπή από 83χρονη στη Φλώρινα- 41χρονος προσποιήθηκε υπάλληλο της ΔΕΗ  e-ptolemeos.gr

Εξιχνιάστηκαν κλοπή και απάτη που τελέστηκαν σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας, σε περιοχή της Φλώρινας Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 41χρονος ημεδαπός.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 10:00 am


Βόλεϊ γυναικών Κέρδισε τον Αριστοτέλη Φλώρινας ο Ποσειδώνας με 3-0 σετ - Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Βόλεϊ γυναικών Κέρδισε τον Αριστοτέλη Φλώρινας ο Ποσειδώνας με 3-0 σετ  Εφημερίδα ΛΑΟΣ

Τρίτη νίκη για την νεανική ομάδα γυναικών του Ποσειδώνα Βέροιας επί του Αριστοτέλη Φλώρινας με 3-0 σετ στο ΔΑΚ Δ, Βικέλας στο Μακροχώρι. . Από.

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 10:00 am


Προσλήψεις στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

Προσλήψεις στην Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 February 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Δεκάδες φωτιές από καύση υπολειμμάτων σε χωράφια - ΕΡΤ

Φλώρινα: Δεκάδες φωτιές από καύση υπολειμμάτων σε χωράφια  ΕΡΤ

Έκκληση στους αγρότες να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας κατά τη διάρκεια καύσης των υπολειμμάτων στα χωράφια τους για την αποφυγή προβλημάτων, έκανε ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Στον εισαγγελέα οι γονείς για την έλλειψη πετρελαίου στα σχολεία της Φλώρινας (video) - ΕΡΤ

Στον εισαγγελέα οι γονείς για την έλλειψη πετρελαίου στα σχολεία της Φλώρινας (video)  ΕΡΤ

Στη Φλώρινα είμαστε εν αναμονή της απόφασης που θα λάβει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού σχολείου της πόλης που επισκέφθηκε τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


2 συμβάσεις στην Φλώρινα - workenter

2 συμβάσεις στην Φλώρινα  workenter

Με δύο προσλήψεις υπαλλήλων προχωρά ο δήμος Φλώρινας. Οι συμβάσεις δύνανται να ανανεωθούν ή να παραταθούν. Θα ισχύσουν κριτήρια ΑΣΕΠ.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Συνάντηση του Γιάννη Βοσκόπουλου με τον Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας - e-ptolemeos.gr

Συνάντηση του Γιάννη Βοσκόπουλου με τον Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας  e-ptolemeos.gr

Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας, κ. Ιωάννης Μίσκας και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου επισκέφθηκαν την ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Προσλήψεις 2 ατόμων στο δήμο Φλώρινας - aftodioikisi.gr

Προσλήψεις 2 ατόμων στο δήμο Φλώρινας  aftodioikisi.gr

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φλώρινας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Στις 9 τα μαθήματα στους Δήμους Φλώρινας - Αμυνταίου - ΕΡΤ

Στις 9 τα μαθήματα στους Δήμους Φλώρινας - Αμυνταίου  ΕΡΤ

Στις 9 θα ξεκινήσουν τα μαθήματα σήμερα Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας και του ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Διαμαρτυρία για προβλήματα στο 1ο Δημοτικό - ΕΡΤ

Φλώρινα: Διαμαρτυρία για προβλήματα στο 1ο Δημοτικό  ΕΡΤ

Στην εισαγγελέα Φλώρινας πήγε σήμερα ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Συλλήψεις τριών ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στην Φλώρινα - e-ptolemeos.gr

Συλλήψεις τριών ατόμων κατά το τελευταίο 24ωρο στην Φλώρινα  e-ptolemeos.gr

Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις τριών (3) ατόμων, από αστυνομικούς της.

Δημοσιεύθηκε στις 25 February 2019 | 10:00 am


Η «φρονηματική» διαπαιδαγώγηση στην Φλώρινα, τα «ορφανά» του Καντιώτη και ο βουλευτής Κ. Σέλτσας - TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Η «φρονηματική» διαπαιδαγώγηση στην Φλώρινα, τα «ορφανά» του Καντιώτη και ο βουλευτής Κ. Σέλτσας  TVXS - TV Χωρίς Σύνορα

Η στοχοποίηση του βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ από την «καντιωτική» εκκλησία και την Χρυσή Αυγή.

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2019 | 10:00 am


Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Φλώρινας για το δημοσίευμα του BBC που κάνει αναφορά σε «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα» - e-ptolemeos.gr

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Φλώρινας για το δημοσίευμα του BBC που κάνει αναφορά σε «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα»  e-ptolemeos.gr

Δεν πέρασε ούτε ένα μήνας αφότου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιούσε από το βήμα της Βουλής για τους κινδύνους της.

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2019 | 10:00 am


Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στην Φλώρινα - e-ptolemeos.gr

Η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου στην Φλώρινα  e-ptolemeos.gr

Την Φλώρινα επισκέφτηκε η κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου προσκεκλημένη του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη και της ΝΟΔΕ Φλώρινας Η κα Ασημακοπούλου ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 February 2019 | 10:00 am


Η «Ωκεανίς» έριξε το θερμόμετρο της Φλώρινας στους -6 βαθμους! - Athens Magazine

Η «Ωκεανίς» έριξε το θερμόμετρο της Φλώρινας στους -6 βαθμους!  Athens Magazine

Με χιόνια και ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες έκανε την εμφάνιση της η κακοκαιρία «Ωκεανίδα» στη Βόρεια Ελλάδα. Έριξε το θερμόμετρο της Φλώρινας στους -6 ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών επισκέφτηκε τον δήμαρχο Γ. Βοσκόπουλο - Pontos News

Φλώρινα: Ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών επισκέφτηκε τον δήμαρχο Γ. Βοσκόπουλο  Pontos News

Ο Δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος συναντήθηκε την Πέμπτη (21/2) με τον Σύλλογο Ποντίων Φοιτητών Φλώρινας «Η Παράδοση», στο γραφείο του στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 February 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Ενημερωτική ημερίδα για το ΕΣΠΑ - ΕΡΤ

Φλώρινα: Ενημερωτική ημερίδα για το ΕΣΠΑ  ΕΡΤ

Ενημερωτική εκδήλωση για την παρουσίαση των δράσεων του ΕΠΑνΕΚ , ΕΣΠΑ 2014-2020, «ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον 88χρονο - ΕΡΤ

Φλώρινα: Χωρίς αποτέλεσμα οι έρευνες για τον 88χρονο  ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση του 88χρονου που εξαφανίστηκε το πρωί της Τρίτης από την πόλη της Φλώρινας. Κλιμάκια της πυροσβεστικής, της ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Υπό έλεγχο τέθηκε δασική φωτιά στην Υδρούσα - ΕΡΤ

Φλώρινα: Υπό έλεγχο τέθηκε δασική φωτιά στην Υδρούσα  ΕΡΤ

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το βράδυ δασική φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στα βουνά της Υδρούσας Φλώρινας. Η πυροσβεστική Φλώρινας κινήθηκε άμεσα ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 February 2019 | 10:00 am


Η επίσημη πρόσκληση για την εκδήλωση της ΝΟΔΕ Φλώρινας με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου - e-ptolemeos.gr

Η επίσημη πρόσκληση για την εκδήλωση της ΝΟΔΕ Φλώρινας με την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου  e-ptolemeos.gr

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected] Συντάκτης: e-ptolemeos team. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Εξαφάνιση 88χρονου απο την Φλώρινα - ΕΡΤ

Φλώρινα: Εξαφάνιση 88χρονου απο την Φλώρινα  ΕΡΤ

Χάθηκε 88 χρόνος στην Φλώρινα από το πρωί της Τρίτης 19 Φεβρουαρίου .Τελευταία φορά εθεάθη κοντά στον Ιερό Ναό Αγιου Παντελεήμονα Φλώρινας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Έφυγε σε ηλικία 105 ετών ο γηραιότερος πολιτικός της Ν.Δ. - ΕΡΤ

Φλώρινα: Έφυγε σε ηλικία 105 ετών ο γηραιότερος πολιτικός της Ν.Δ.  ΕΡΤ

Σε ηλικία 105 ετών απεβίωσε το πρωί της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου ο πρώην βουλευτής Φλώρινας και Γενικός Γραμματέας Βορείου Ελλάδος, Δημοσθένης ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 February 2019 | 10:00 am


ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας: Σημαντική η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας - ΕΡΤ

ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας: Σημαντική η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας  ΕΡΤ

«Η επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να έρθει στην Φλώρινα ήταν επιλογή της Οργάνωσης έτσι ώστε να δώσει απαντήσεις σε όλα τα θέματα ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 February 2019 | 10:00 am


Πατήρ Αναστάσιος: Τι λέει ο ιερέας από τη Φλώρινα που τα «έψαλε» στον Σέλτσα - Πρώτο ΘΕΜΑ

Πατήρ Αναστάσιος: Τι λέει ο ιερέας από τη Φλώρινα που τα «έψαλε» στον Σέλτσα  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο ιερέας κατηγόρησε τον βουλευτή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ ότι εκθέτει την κοινωνία της πόλης με τη συμπεριφορά και τις ενέργειές του, χαρακτηρίζοντάς τον ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 10:00 am


Κοινή ανακοίνωση του βουλευτή Κώστα Σέλτσα και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας για «την ακραία συμπεριφορά ιερέα» - Η Αυγή

Κοινή ανακοίνωση του βουλευτή Κώστα Σέλτσα και της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας για «την ακραία συμπεριφορά ιερέα»  Η Αυγή

"Όσοι εκκολάπτουν το αυγό του φιδιού με τόσο ακραίες και διχαστικές ρητορικές, ας γνωρίζουν ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη και είναι ηθικοί αυτουργοί για ό, ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Ημερίδα για την εκμετάλλευση βιολογικών αποβλήτων - ΕΡΤ

Φλώρινα: Ημερίδα για την εκμετάλλευση βιολογικών αποβλήτων  ΕΡΤ

Την 2η εκδήλωση ευαισθητοποίησης με θέμα «Κυκλική Οικονομία και Βιομηχανική συμβίωση –επεξεργασία και εκμετάλλευση βιολογικών αποβλήτων διοργανώνει ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 February 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Σε δημόσια μετάνοια κάλεσε το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ο πατέρας Αναστάσιος - ΕΡΤ

Φλώρινα: Σε δημόσια μετάνοια κάλεσε το βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ ο πατέρας Αναστάσιος  ΕΡΤ

Σε δημόσια μετάνοια κάλεσε τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας Κώστα Σελτσα ο πατέρας Αναστάσιος κατά τη διάρκεια κοπής της βασιλόπιτας του ΕΒΕ Φλώρινας με ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:00 am


Φλώρινα: Βράβευση αθλητών (video) - ΕΡΤ

Φλώρινα: Βράβευση αθλητών (video)  ΕΡΤ

Τους αθλητές της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο βράβευσε την Κυριακή 17 ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:00 am


Τους διακριθέντες αθλητές της Π.Ε. Φλώρινας βράβευσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας - EordaiaLive

Τους διακριθέντες αθλητές της Π.Ε. Φλώρινας βράβευσε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  EordaiaLive

Τους αθλητές της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας που διακρίθηκαν σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο βράβευσε την Κυριακή 17.

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:00 am


Σημαντικά έργα από την Π.Ε. Φλώρινας για το Νοσοκομείο - ΕΡΤ

Σημαντικά έργα από την Π.Ε. Φλώρινας για το Νοσοκομείο  ΕΡΤ

Η υφιστάμενη κατάσταση του Νοσοκομείου της Φλώρινας αλλά και οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στις κτιριακές υποδομές καθώς και οι ανάγκες που υπάρχουν σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 18 February 2019 | 10:00 am


Απίστευτο σκηνικό στην Φλώρινα: Ιερέας ζήτησε από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δημόσια μετάνοια, για την πρ... - Dikaiologitika News

Απίστευτο σκηνικό στην Φλώρινα: Ιερέας ζήτησε από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει δημόσια μετάνοια, για την πρ...  Dikaiologitika News

Σε αντιπαράθεση ανάμεσα σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και ιερέα εξελίχθηκε η εκδήλωση για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο Επιμελητήριο Φλώρινας.

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 10:00 am


Ο ΠΑΣ Φλώρινας πήρε το ντέρμπι και πλησίασε στον 1 βαθμό τη κορυφή (βίντεο) - e-ptolemeos.gr

Ο ΠΑΣ Φλώρινας πήρε το ντέρμπι και πλησίασε στον 1 βαθμό τη κορυφή (βίντεο)  e-ptolemeos.gr

Με γκολ των Μητρεβόλη στο 63ο και Συμεωνίδη στο 80ο ο ΠΑΣ Φλώρινας κέρδισε το ντέρμπι με την Καλλινίκη και μείωσε στον 1 βαθμό τη διαφορά από την ...

Δημοσιεύθηκε στις 17 February 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας

Φιλικοί ιστότοποι: