Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ευχαριστήρια προς ιατρούς του Γ. Νοσοκομείου Φλώρινας Κύρου Παρασκευή - Ελευθεριάδη Νεοκλή - Βαλασιάδη Δημήτριο


Ευχαριστήριο στην Ιατρό κ. Κύρου!

-Ευχαριστώ θερμά την παθολόγο του Γ. Νοσοκομείου Φλώρινας κ. Κύρου Παρασκευή, για την άριστη ιατρική φροντίδα που έδωσε στην μητέρα μου το βράδυ της Κυριακής 17 Μαρτίου, την ευχαριστώ και πάλι από καρδιάς και της εύχομαι καλή συνέχεια στο επίπονο και σημαντικό έργο της.-

Ευχαριστήριο προς τους ιατρούς κ.κ Ελευθεριάδη - Βλασιάδη!

-Αισθάνομαι την βαθύτατη κοινωνική ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τους καρδιολόγος κ. κ. Ελευθεριάδη Νεοκλή και Βαλασιάδη Δημήτριο, για την εξαίρετη επιστημονική περίθαλψη που προσέφεραν στη μητέρα μου κατά την βραχεία νοσηλεία στις 17 και 18 Μαρτίου, στο καρδιολόγο τμήμα του Γ. Νοσοκομείο Φλώρινας.

-Η επάρκεια και η ανθρωπιά που τους χαρακτηρίζει τρανώνουν το μπόι της ιατρικής επιστήμης, κάνοντας όλους εμάς να αισθανόμαστε ασφαλείς και σίγουροι όταν μας δίδουν απλόχερα την αγωγή των ειδικών γνώσεων τους.-


Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ







Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 6:43 pm


Οι Φλωρινιώτες γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα στο ΔΑΚ Φλώρινας (video)

Στο ΔΑΚ Φλώρινας που αποτελεί παραδοσιακά το επίκεντρο του εορτασμού για την Φλώρινα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα.
Από νωρίς το πρωί είχε συγκεντρωθεί κόσμος όλων των ηλικιών για να πετάξουν τον χαρταετό τους και να ανταλλάξουν ευχές μεταξύ τους με παραδοσιακές μουσικές και μερίδες με σαρακοστιανά που είχε ετοιμάσει ο Δήμος Φλώρινας.

Ο καλός καιρός και το λίγο αεράκι βοήθησε να πραγματοποιήθει το έθιμο.

Παραβρέθηκαν και αντάλλαξαν ευχές ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλης Γιαννάκης , οι βουλευτές Σταύρος Παπασωτηρίου και Πέτυ Πέρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Αθανάσιος Τάσκας,οι Αντιδήμαρχοι Φλώρινας Κωνσταντίνος Ρόζας , Σοφία Φουδούλη , Δημήτριος Ηλιάδης.

Το www.floriniotika.gr εύχεται σε όλους Καλή Σαρακοστή και του χρόνου με υγεία ...!!!














Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 3:49 pm


Βραδιά ποίησης, από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου την Πέμπτη 21 Μαρτίου

 


Βραδιά ποίησης, από τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου, ανακοινώνει με χαρά πως η ναυαρχίδα των εκδηλώσεών της, η βραδιά ποίησης, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 9:00 μ.μ., στην αίθουσα της Στέγης Ποντίων Αμυνταίου και Περιχώρων.

Η εκδήλωση, εκτός από απαγγελίες ποιημάτων, θα περιλαμβάνει και τραγούδια από τους καθηγητές του Ωδείου Π.Ε. Φλώρινας παράρτημα Αμυνταίου, την χορωδία του «Π.Σ. Αμύντας», καθώς και δρώμενα από τη θεατρική ομάδα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου.

Θα διατεθούν ποιητικά τετράδια, τα οποία θα περιλαμβάνουν το σύνολο των ποιημάτων που έφτασαν στα χέρια μας, από ανθρώπους που αγαπούν την ποίηση και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συμμετοχή στην ποιητική μας συλλογή με θέμα τις αναμνήσεις!

Κεντρική ομιλήτρια της βραδιάς θα είναι η Αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οικονομικών του Δήμου Αμυνταίου, Ασημούλα Λαζαρίδου.

Τον χώρο θα κοσμούν πίνακες ζωγραφικής από τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου «Χίμαιρα», του Βασίλη Ελευθεριάδη.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων θερμά, για την αγάπη με την οποία περιβάλλετε την Στέγη και την ποιητική της βραδιά.

 

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 2:51 pm


Εκδηλώσεις από τις Δασικές Υπηρεσίες Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών την Πέμπτη 21 Μαρτίου



Η Διεθνής Ημέρα των Δασών γιορτάζεται στις 21η Μαρτίου, μια παγκόσμια πρωτοβουλία για να τονιστεί η σημασία των δασών στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να προειδοποιήσουμε για τον κίνδυνο υποβάθμισής τους. Η αειφόρος διαχείριση των δασών και η χρήση των πόρων τους είναι το κλειδί για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης και την ευημερία των σημερινών και των μελλοντικών γενεών. Τα δάση διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην ανακούφιση της φτώχειας και στην επίτευξη των περισσότερων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ). Ωστόσο, παρά τα ανεκτίμητα οικολογικά, οικονομικά, κοινωνικά και υγειονομικά οφέλη, τα δάση κινδυνεύουν από πυρκαγιές, παράσιτα, ξηρασίες και αποψίλωση.

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Δασών έχει ως θέμα «Δάση και καινοτομία: νέες λύσεις για έναν καλύτερο κόσμο». Είναι ένα κάλεσμα για δράση για την αξιοποίηση τεχνολογικών καινοτομιών για τα δάση μας για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής της αποψίλωσης των δασών, της υποβάθμισης των οικοτόπων και της κλιματικής αλλαγής. 

 (βλέπε βίντεο στο παρακάτω λινκ)

https://www.youtube.com/watch?v=ktG7G20fVP0 

Τα δασικά προϊόντα βοηθούν στη δημιουργία εναλλακτικών λύσεων σε βιώσιμα υλικά όπως ο χάλυβας, τα πλαστικά και οι συνθετικές ίνες. Τα επιβλαβή πλαστικά μπορούν πλέον να αντικατασταθούν με βιοδιασπώμενες εναλλακτικές λύσεις από ξύλο ώστε να αντικαταστήσουμε το γραφίτη και τα μέταλλα σπάνιων γαιών στις μπαταρίες και να δημιουργήσουμε νέες βιώσιμες ίνες στην αναμόρφωση της βιομηχανίας της μόδας.

Οι καινοτομίες των drones αλλάζουν τον τρόπο που εμείς διαχειριζόμαστε και προστατεύουμε τα δάση μας βοηθώντας στον εντοπισμό και την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών καθώς και τη διαφύλαξη της βιοποικιλότητας και των εύθραυστων οικοσυστημάτων.

Η Επιθεώρηση Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δασών, διοργανώνει την Πέμπτη 21η Μαρτίου 2024 σε όλες τις Διευθύνσεις Δασών της περιοχής αρμοδιότητας της διάφορες εκδηλώσεις όπως δενδροφυτεύσεις, ενημερωτικές ομιλίες και μαθητικές συζητήσεις σε σχολεία της Α’θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης, με σκοπό να αναδείξει το ρόλο και την αξία του δάσους στην ευημερία και υγεία του ανθρώπου καθώς και να αφυπνίσει όλους  στην ανάγκη προστασίας των δασών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος..

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ:

Διεύθυνση Δασών Φλώρινας

Ι. Στο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία και διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο του Σχολείου υπό την επίβλεψη του προσωπικού της Δ/νση Δασών Φλώρινας.

ΙΙ. Στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο Φλώρινας θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία και διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση υπό την επίβλεψη του προσωπικού της Δ/νση Δασών Φλώρινας.

Διεύθυνση Δασών Κοζάνης

Ι. Σε συνεργασία με το Δήμο Βοΐου και το ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης) θα διοργανωθεί στις 10:00π.μ έξω από το Δημαρχείο Βοΐου στη Σιάτιστα εκδηλώσεις στις οποίες θα συμμετέχουν οι μαθητές της Πέμπτης και Έκτης των Δημοτικών Σχολείων Σιάτιστας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει δενδροφύτευση σε δυο περιοχές έξω από τη Σιάτιστα όπου θα συμμετέχουν και οι μαθητές του Μουσικού σχολείου Σιάτιστας.

ΙΙ. Το Δασαρχείο Τσοτυλίου σε συνεργασία με το Δήμο Βοΐου θα πραγματοποιήσουν εθελοντικές δενδροφυτεύσεις σε κομβικά σημεία της Σιάτιστας με τη συνδρομή των μαθητών των Δημοτικών σχολείων, του Μουσικού σχολείου Σιάτιστας και του Γενικού Λυκείου «Παπαγεωργίου» .

 

Διεύθυνση Δασών Καστοριάς

Στις 10:30 π.μ. στην θέση «Μαύρο Βουνό» της Τ.Κ. Μανιάκων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Περιβάλλοντος Μανιάκων και παρουσία των Δημοτικών Σχολείων Μανιάκων  αρχικά ενημερωτική ομιλία και μετέπειτα δενδροφύτευση από τους  μαθητές υπό την επίβλεψή μας. Στην ανωτέρω δράση θα συνδράμει υγειονομικά και το Τμήμα Σαμαρειτών του  Ερυθρού Σταυρού Καστοριάς.

 

Διεύθυνση Δασών Γρεβενών

       I.  Στο 3ο Νηπιαγωγείο Γρεβενών θα πραγματοποιηθεί διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο του Σχολείου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και  ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

    II.  Στο 2ο Δημοτικό Γρεβενών θα πραγματοποιηθεί διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο του Σχολείου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και  ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

       III. Στο 1ο Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Γρεβενων θα πραγματοποιηθεί διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο του Σχολείου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και  ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

   IV. Στο Γυμνάσιο Δεσκάτης και στο Γυμνάσιο Καρπερού θα πραγματοποιηθεί διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο του Σχολείου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και  ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

 

Δασαρχείο Ιωαννίνων

    I.     Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων  (Καπλάνειο) θα πραγματοποιηθεί διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση στο Δασύλλιο Ιωαννίνων Άλσος. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και  ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

   II.     Στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (Μαρούτσιο) θα πραγματοποιηθεί διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του Σχολείου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και  ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

     III.     Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων (Παυλίδειος Σχολή) θα πραγματοποιηθεί διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του Σχολείου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και  ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

     IV.     Το 9ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει φύτευση δασικών καλλωπιστικών θάμνων στο αισθητικό δασύλλιο Ιωαννίνων. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και  ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

    V.     Στο  27ο Δημοτικό Σχολείο  Κιάφας Ιωαννιτών θα πραγματοποιηθεί διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του Σχολείου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και  ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

       VI.    Στο 3ο Νηπιαγωγείο Κιάφας Ιωαννίνων  θα πραγματοποιηθεί διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του Σχολείου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και  ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

   VII.     Στο Ειδικό Νηπιαγωγείο Σωματικά Ανάπηρων Παιδιών Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του Σχολείου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και  ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

      VIII.     Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σωματικά Ανάπηρων Παιδιών Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του Σχολείου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και  ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

           IX.     Στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ιωαννίνων θα πραγματοποιηθεί διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του Σχολείου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και  ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

        X.  Στον Παιδικό σταθμό και Νηπιαγωγείο «Μυστικό Κλειδί» θα πραγματοποιηθεί διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του Σχολείου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και  ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

       XI. Στο Δημοτικό Σχολείο Ελεούσας και στο Γυμνάσιο Ελεούσας του Δήμου Ζίτσας θα πραγματοποιηθεί διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση στον αύλειο χώρο του Σχολείου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

     XII.Το Δημοτικό σχολείο Αβγού Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει φύτευση δασικών καλλωπιστικών θάμνων στο Λόφο Αβγού πλησίον του ιστορικού μνημείου «Τύμβος των 333 Μπιζανομάχων» και στον αύλειο χώρο του σχολείου. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

Διεύθυνση Δασών Πρέβεζας

Σε Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Πρέβεζας θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών από το προσωπικό της Δ/νσης Δασών Πρέβεζας. 

Διεύθυνση Δασών Άρτας

Θα πραγματοποιηθεί διανομή δενδρυλλίων για δενδροφύτευση σε Δημοτικά σχολεία και Γυμνάσια του Δήμου Αρταίων. Επίσης θα πραγματοποιηθεί διανομή υλικού και  ενημερωτική ομιλία για τη σημασία των δασών.

 

 

                                                                                      

Η Προϊσταμένη

Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής

Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΑΤΟΥΡΑ

ΔΑΣΟΛΟΓΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 18 March 2024 | 2:47 pm


Συνεδρίαση Δ.Σ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ την Τρίτη 19/3


 Συνεδρίαση Δ.Σ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ την Τρίτη 19/3

Με μοναδικό θέμα τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας 2024, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ την Τρίτη 20 Μαρτίου και ώρα 9.30 το πρωί 

Γραφείο Τύπου 

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2024 | 7:46 pm


Επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας στο Γυμνάσιο- Λ.Τ. Λαιμού

 


Επίσκεψη του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας στο Γυμνάσιο- Λ.Τ. Λαιμού


Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου του 2024 ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, κύριος κύριος Ειρηναίος επισκέφτηκε Γυμνάσιο- Λ.Τ. Λαιμού Πρεσπών. 
Ο Ιεράρχης συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για τα τοπικά εκπαιδευτικά θέματα αλλά και για τα ζητήματα της εκπαίδευσης γενικότερα. 
Έπειτα, ο Σεβασμιότατος συνομίλησε με τα παιδιά, την νέα γενιά των του τόπου, ανταλλάσσοντας γόνιμους προβληματισμούς. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων, σε εξαίρετο κλίμα, και με τις ευλογίες του Δεσπότη σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. 

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου- Λ.Τ. Λαιμού ευχαριστούν το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κύριο κύριο Ειρηναίο για την τιμή που μας έκανε επισκεπτόμενος το ακριτικό μας σχολείο.

Για το σύλλογο διδασκόντων
του Γυμνασίου- Λ.Τ. Λαιμού

Ο Διευθυντής

Ιωάννης Ν. Βελονάκης

Δημοσιεύθηκε στις 17 March 2024 | 11:20 am


Ο Δήμος Αμυνταίου αλλάζει

 


Ο Δήμος Αμυνταίου αλλάζει

Ο Δήμος Αμυνταίου, σταθερά προσανατολισμένος στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών του, προχωρά άμεσα στην εγκατάσταση έξυπνων χώρων ανάπαυσης σε πολλαπλά σημεία του.

Τα έξυπνα παγκάκια -που έχουν ήδη τοποθετηθεί στην πλειοψηφία τους-, διαθέτουν πάνελ όπου η ηλιακή ενέργεια μετατρέπεται σε ηλεκτρική χωρίς καμία επιβάρυνση για τον Δήμο ή τους δημότες, κάτι που ταυτόχρονα συμβάλλει στην μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, υπηρετώντας έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό με στόχο την κλιματική ουδετερότητα.

Τα παγκάκια διαθέτουν θύρες USB, σύνδεση Bluetooth για μουσική και wifi 4g, ώστε να μπορεί ο καθένας να πλοηγείται στο διαδίκτυο δωρεάν  και με υψηλές ταχύτητες, καθώς και να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή επιθυμεί ενσύρματα ή και ασύρματα.

Η πόλη μας αλλάζει. Γίνεται πιο φιλική, πιο σύγχρονη, πιο καινοτόμα. Η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή είναι πια γεγονός. Με σταθερό βηματισμό ο ψηφιακός μετασχηματισμός προχωράει, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Καλούμε όλους τους δημότες να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητές τους, ορθά και ευσυνείδητα, φροντίζοντας παράλληλα για την ασφάλειά τους.

Και έπεται συνέχεια…

 






Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2024 | 6:16 pm


Η Πέτη Πέρκα στο Flash Δυτικής Μακεδονίας: «Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για τη νομοθέτηση με λαϊκή πρωτοβουλία» (video)

 


Η Πέτη Πέρκα στο Flash Δυτικής Μακεδονίας: «Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κατέθεσε πρόταση νόμου για τη νομοθέτηση με λαϊκή πρωτοβουλία» (video)

 

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο έγκλημα για τα Τέμπη, με τη Βουλεύτρια Φλώρινας να κάνει αρχικά έναν απολογισμό της Εξεταστικής Επιτροπής, σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό μαρτύρων, τον αποκλεισμό μελών της Επιτροπής και «το φοβερό ‘bullying’ που ουσιαστικά υποστήκαμε όσοι κάναμε τις δύσκολες ερωτήσεις, ειδικά στον κ. Καραμανλή. Τελικά αποχωρήσαμε, καταθέσαμε ωστόσο Πόρισμα, όπου καταγράψαμε ακριβώς αυτά που καταθέσαμε κατά καιρούς στην Εξεταστική Επιτροπή».

Σε σχέση με το ότι δεν κατατέθηκε τελικά κοινό Πόρισμα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ξεκαθάρισε τα γεγονότα. Ότι δηλαδή, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Β. Κόκκαλης, πρότεινε την υπογραφή ενός συγκεκριμένου Πορίσματος, το οποίο ήταν φανερό πως έχει γραφτεί από κάποιο δικηγορικό γραφείο, αφού δεν είχε καμία σχέση με το τι ειπώθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή. Συνεπώς, η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν μπορούσε να δεχθεί να υπογράψει το εν λόγω Πόρισμα, το οποίο στη συνέχεια ένα ένα τα κόμματα της ακροδεξιάς το παρουσίασαν ως δικό τους, με λίγες ή περισσότερες αλλαγές – χαρακτηριστικό είναι ότι οι Σπαρτιάτες δεν άλλαξαν ούτε την αρίθμηση στις σελίδες. Ενώ τελικά και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε τελείως διαφορετικό Πόρισμα από αυτό που ζητούσε να συνυπογράψουν όλα τα κόμματα ως κοινό.

«Εμείς θέλαμε κοινό Πόρισμα», υπογράμμισε η Π. Πέρκα, «αλλά αυτό σημαίνει διαβούλευση και συζήτηση στα σημεία, κάτι που όμως δεν είχαμε πετύχει ούτε στις διαδικασίες της Επιτροπής. Διαφορετικά πράγματα αναδείκνυε ο ΣΥΡΙΖΑ - στην πραγματικότητα επικεντρώθηκε κυρίως στην έλλειψη Εθνικών Σχεδίων Ασφάλειας, αυτά που συμπεριλήφθηκαν στο τελικό πόρισμα που κατατέθηκε δεν είχαν αναφερθεί ποτέ στην επιτροπή. Εγώ από πλευράς μου είχα καταθέσει σειρά στοιχείων για τη Σύμβαση 717, κυρίως όμως είχα αναφερθεί πολλάκις στις δικλείδες ασφαλείας που καταργήθηκαν επί κυβέρνησης ΝΔ, μία από τις οποίες αν λειτουργούσε, το τραγικό δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί.

Στην «προδήλως παράνομη» μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη, την τοπική τηλεδιοίκηση στη Λάρισα, όπου πριν καταστραφεί, πάντα υπήρχε και δεύτερος σταθμάρχης στη βάρδια, ο οποίος θα μπορούσε να προλάβει ένα λάθος του πρώτου, το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου στην Καρόλου και φυσικά το σύστημα ραδιοεπικοινωνίας GSM-R, με το οποίο θα μπορούσαν να επικοινωνούν όλοι μεταξύ τους, σταθμάρχες και μηχανοδηγοί. Όλα τα παραπάνω, αναφέρονται αναλυτικά στο Πόρισμα της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ».

Σε ό,τι αφορά την πρωτοβουλία της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για την εφαρμογή της παρ. 6 του Άρ. 73 του Συντάγματος μέσω εκτελεστικού νόμου, σημείωσε ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν τη συγκεκριμένη πρόταση, ούτως ώστε να έχουν αντίκρισμα οι περίπου 1.5 εκατομμύριο υπογραφές των πολιτών και να ενεργοποιηθεί αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα.  

«Αυτή είναι η ουσία», υπογράμμισε, «όχι τόσο το κοινό Πόρισμα. Κι αυτό διότι ίσα ίσα, αν τα Πορίσματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν όλα διαφορετικά μεταξύ τους και έθεταν διαφορετικά στοιχεία, αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν από τις δικαστικές αρχές. Αυτό που όμως είναι πρόβλημα για το Κοινοβούλιο, είναι ακριβώς το έλλειμμα της δημοκρατικής λειτουργίας. Το 41% που πήρε η ΝΔ στις εκλογές συνεχίζει να είναι η απάντησή της για όλα τα προβλήματα. Αυτό το ποσοστό είναι που έκανε και στην Εξεταστική Επιτροπή την κυβερνητική πλειοψηφία να αρνηθεί να εξετάσει κρίσιμους μάρτυρες και μάρτυρες ‘κλειδιά’, οι οποίοι θα μπορούσαν να καταθέσουν σημαντικά στοιχεία.

Για παράδειγμα, τον Πρόεδρο των Μηχανοδηγών, Κ. Γενιδούνια, ο οποίος ήταν και ο πρώτος που κάλεσε ο ανακριτής. Ή επίσης τους εμπειρογνώμονες των οικογενειών, που θα μπορούσαν να εισφέρουν σχετικά με την πυρκαγιά, όπου στην Επιτροπή ελλείψει στοιχείων και μαρτύρων, δεν εξετάστηκε. Μάλιστα, σε σχέση με την έκρηξη, κατηγορούμε για συγκάλυψη την κυβέρνηση, αφού 2-3 μέρες μετά το δυστύχημα ‘μπαζώθηκε’ ο χώρος και εξαφανίστηκαν στοιχεία, ενώ ‘εξαφανίστηκαν’ και ολόκληρα βαγόνια, γεγονός που δημιουργεί υποψίες για ‘μαύρα’ βαγόνια, δηλαδή βαγόνια με άγνωστο εμπόρευμα, που δεν έχει γίνει επίσημη καταγραφή τους.

Για όλα αυτά, τα μέλη της Επιτροπής δεν γνωρίζουμε τίποτα, οι εμπειρογνώμονες όμως έχουν στοιχεία, μάλιστα στην έρευνα που έκαναν μήνες μετά το δυστύχημα, βρήκαν ανθρώπινους ιστούς, υπάρχει θύμα που πιθανόν έχει εξαϋλωθεί, ενώ αποδείχθηκε ότι τουλάχιστον 5 επιβάτες του μοιραίου τρένου σκοτώθηκαν από την πυρκαγιά, όχι από τη σύγκρουση. Όλα τα παραπάνω στοιχεία δυστυχώς δεν είχαμε την ευκαιρία να τα εξετάσουμε στην Εξεταστική Επιτροπή, τώρα θα κατατεθούν στις δικαστικές αρχές.

Όταν με όπλο την κυριαρχία σου αποκλείεις μάρτυρες ‘κλειδιά’ και έπειτα υποστηρίζεις ότι η Εξεταστική Επιτροπή αποφάσισε – ενώ αποφάσισε η πλειοψηφία – τότε είναι που πλήττεται το κύρος της Επιτροπής και γενικά της κοινοβουλευτικής διαδικασίας».

Η Π. Πέρκα ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή της τόνισε ότι για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη. «Φαίνεται ότι και οι οικογένειες είναι πολύ αποφασισμένες, αλλά και η κοινωνία έχει ευαισθητοποιηθεί πάρα πολύ – απόδειξη οι 1.5 εκατομμύριο υπογραφές. Ενώ και η Ευρώπη έχει ‘ρίξει τα φώτα’ πάνω στη χώρα μας, μέσα στο γενικότερο πλαίσιο για το κράτος δικαίου, που έχει βάναυσα πληγεί στην Ελλάδα. Εμείς ως ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, γι’ αυτό είμαστε εδώ. Δε θα επιτρέψουμε στη ΝΔ να συγκαλύψει αυτό το έγκλημα». 

Δείτε εδώ το video: https://youtu.be/xcNvFWFdoqk






Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2024 | 6:12 pm


Συλλυπητήριο ψήφισμα Συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Αμυνταίου

 


«Συλλυπητήριο ψήφισμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου»

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του αγαπητού συναδέλφου Στέφανου Πασίνη. Εκπροσωπώντας τους συναδέλφους της περιοχής του Αμυνταίου αποφασίσαμε:

·   να εκφράσουμε από καρδιάς τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια στα οικεία πρόσωπα του εκλιπόντος και

·    να δημοσιεύσουμε το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Ευχόμαστε ο Θεός να τον αναπαύσει και να δώσει παρηγοριά και δύναμη στην οικογένειά του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα…

Για τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμυνταίου

Το Δ.Σ.

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2024 | 5:17 pm


Δράσεις κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

 


Δράσεις κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού από τους μαθητές  του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

 

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Η βία στο σχολείο αποτελεί ένα παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο με επιπτώσεις τόσο στη μαθησιακή διαδικασία όσο και στην ψυχική υγεία των μαθητών/τριών. Προκαλεί ανασφάλεια, φόβο, παραβιάζει το δικαίωμα των μαθητών/τριών να εκπαιδεύονται σε ένα ασφαλές περιβάλλον και επηρεάζει τη λειτουργία του σχολείου.

Η πρόληψη και η αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού απαιτεί  ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, αξιοποίηση και ανάπτυξη κοινών δράσεων από το σχολείο, την οικογένεια και την κοινωνία

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, οι μαθητές όλων των τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας συνεργάστηκαν με χαρά και  συμμετείχαν σε δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Αποτέλεσμα αυτών των δράσεων ήταν η δημιουργία του παρακάτω βίντεο: (για ενεργοποίηση του ήχου πατήστε τις τρεις τελίτσες)

 

https://view.genial.ly/65e9e837ca361e00140b830d/video-presentation-stop-bullying

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2024 | 5:12 pm


Ο πρώτος κατανυκτικός - συγχωρητικός εσπερινός στην Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας





Αγαπητοί χριστιανοί και αγαπητές χριστιανές,

Την Κυριακή της Τυρινής, 17 Μαρτίου 2014, στις 6μ.μ., στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Φλώρινας, θα τελεστεί ο πρώτος κατανυκτικός - συγχωρητικός εσπερινός της φετινής περιόδου της Μ. Τεσσαρακοστής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ειρηναίου. 

Πριν το τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος θα ομιλήσει με θέμα:
«Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή ως γέφυρα μεταξύ Θεού και ανθρώπου».

Παρακαλείσθε να συμμετέχετε.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

Δημοσιεύθηκε στις 16 March 2024 | 4:45 pm


Εργασίες αποκατάστασης της σχάρας ομβρίων στις γραμμές του Ο.Σ.Ε. (Σ.Σ. Βεύης)

 

Εργασίες αποκατάστασης της σχάρας ομβρίων στις γραμμές του Ο.Σ.Ε. (Σ.Σ. Βεύης)

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Κοζάνης στο ύψος του φωτεινού σηματοδότη, κοντά στον Σ.Σ. Βεύης. Συγκεκριμέναπραγματοποιείται αποκατάσταση της σχάρας απορροής ομβρίων, κοντά στις γραμμές του Ο.Σ.Ε., που δημιουργούσε πολλά προβλήματα στα διερχόμενα οχήματα.

Το έργο θα ολοκληρωθεί με την ασφαλτόστρωση σε όλο το πλάτος του δρόμου, συνολικού μήκους 250 μέτρων περίπου.

Για όσο διάστημαεκτελούνται οι εργασίες εφιστούμε την προσοχή των οδηγών κατά τη διέλευσή τους.




Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2024 | 9:45 pm


Συλλυπητήριο Μήνυμα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

 


«Συλλυπητήριο ψήφισμα»          

                                                                                

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, μετά τη θλιβερή είδηση του θανάτου του συναδέλφου Πασίνη Στέφανου, αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1.     Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του εκλιπόντος.

2.     Να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία.

3.     Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.

         Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, να δώσει δύναμη και παρηγοριά στους οικείους του. Καλό Παράδεισο, αγαπητέ συνάδελφε Στέφανε.

 

 

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ


Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2024 | 9:43 pm


Συλλυπητήριο Μήνυμα του Συλλόγου Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας



Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια
προς τον υποδιευθυντή του σχολείου, Λεωνίδα Τριανταφυλλίδη, για την
απώλεια της αγαπημένης του μητέρας Μαρίας.

Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή της εκλιπούσας και να χαρίζει
δύναμη και παρηγοριά στους οικείους της.

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος διδασκόντων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2024 | 9:35 pm


Ορισμός εκπροσώπων της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων του Δήμου Αμυνταίου, στο Δίκτυο Παιδικής Προστασίας

 


Ορισμός εκπροσώπων της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων του Δήμου Αμυνταίου, στο Δίκτυο Παιδικής Προστασίας

Στον ορισμό εκπροσώπων της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων προχώρησε ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α) αποσκοπώντας στην ουσιαστική προστασία των ανηλίκων.

Κάθε Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων είναι αρμόδια για την πραγματοποίηση των Κοινωνικών Ερευνών για θέματα κακοποίησης ανηλίκων, όταν:

α) δέχεται σχετική ειδοποίηση από την εθνική γραμμή παιδικής προστασίας,

β) δέχεται καταγγελία, έστω και ανώνυμη, για κακοποίηση ανηλίκου στα όρια του Δήμου ή

γ) λαμβάνει εισαγγελική εντολή για τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας.

Η Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων αποτελείται από 3 Κοινωνικούς Λειτουργούς υπαλλήλους του “Βοήθεια στο Σπίτι” Δήμου Αμυνταίου.

Στοιχεία Επικοινωνίας ΟΠΑ:

1.      Μίσιου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός Tηλ.: 2463350612,

 e-mail: [email protected]

2.      Παπατριανταφύλλου Σοφία, Κοινωνική Λειτουργός Tηλ.: 2386350209,

e-mail: [email protected]

3.      Τζοβάρα Ουρανία,  Κοινωνική Λειτουργός Tηλ.: 2386350125,

e-mail: homehelpamyntaio@amyntaio.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2024 | 8:15 pm


Συγχαρητήριο μήνυμα 2ου ΓΕΛ Φλώρινας

 


Το 2ο ΓΕΛ Φλώρινας συγχαίρει τη μαθήτριά του Αρχοντούλα Τζέκου για την εισαγωγή της στο Mediapolis Tamk-University of Finland Tampere και της εύχεται καλές σπουδές και μια λαμπρή καριέρα. 


Η Διευθύντρια
 Ειρήνη Κουρεμένου  &  ο Σύλλογος     Διδασκόντων

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2024 | 8:12 pm


ΜΠΑΣΚΕΤ : ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ στο Final 4 Εφήβων Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.

 


Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ στοFinal 4 Εφήβων Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ.

Μετά και τη δεύτερη νίκη του Εφηβικού Τμήματος του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ απέναντι στην ομάδα του Αρίωνα Πτολεμαΐδας με σκορ 72 - 59, σειρά έχει το Final 4 της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. που θα διεξαχθεί στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς στο τέλος του μήνα.

Αν και το άγχος επηρέασε σημαντικά τους αθλητές της ομάδας μας η νίκη ήρθε χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. 

Συγχαρητήρια στην αξιόμαχη ομάδα του Αρίωνα. 

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους, αθλητές, προπονητές, γονείς, διοίκηση του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και καλή επιτυχία στους τελικούς!!! 


Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2024 | 8:09 pm


Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα με εκπροσώπους των Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Φλώρινας

 


Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα με εκπροσώπους των Συλλόγων Ατόμων με Αναπηρία Π.Ε. Φλώρινας

 

Τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιο Τάσκα επισκέφτηκαν στο γραφείο του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Π.Ε. Φλώρινας και ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Φλώρινας, την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2024.

Στη συνάντηση ο κος Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε εκτενώς για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειες τους.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των δύο συλλόγων διατύπωσαν τις θέσεις τους,  προκειμένου να ενισχυθεί η ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με προβλήματα κινητικότητας και αισθητηριακές αδυναμίες.

Ο κος Τάσκας επανέλαβε ότι χρέος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι η διασφάλιση του δικαιώματος των Ατόμων με Αναπηρία να απολαμβάνουν μαζί με όλους τους υπόλοιπους, τη χαρά της κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ με έδρα τη Φλώρινα Βασίλης Παπαγιάννης και τα μέλη Ευάγγελος Σταϊος και Ιωάννης Μπισδούνης, επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Φλώρινας Αγνή Σιδηροπούλου, η Γραμματέας Ιορδάνα Σουμελίδου και το μέλος Βασίλης Ιγνατίου.

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2024 | 6:37 pm


Συλλυπητήριο Μήνυμα του Συλλόγου Διδασκόντων και ο Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λεχόβου

 


Συλλυπητήριο Μήνυμα

 

Ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Λεχόβου με αφορμή τον θάνατο του συναδέλφου εκπαιδευτικού και πρώην Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Λεχόβου Στέφανου Πασίνη, εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ευχόμαστε ο Θεός να τον αναπαύσει και να τους δίνει κουράγιο και δύναμη για την απώλεια του προσφιλούς τους προσώπου.

Αποφάσισαν ως ένδειξη τιμής στο πρόσωπο του εκλιπόντα αντί στεφάνου να γίνει δωρεά στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Καλό παράδεισο!

    Για το Δημοτικό  Σχολείο Λεχόβου

                                               Ο Διευθυντής

Μιχαηλίδης Νικόλαος

Δημοσιεύθηκε στις 15 March 2024 | 5:55 pm


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Καθαρά Δευτέρα στη Φλώρινα - Νέα Φλώρινα

Καθαρά Δευτέρα στη Φλώρινα  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 13 March 2024 | 11:55 am


Φλώρινα: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ - Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Φλώρινα: Σεισμός 4,5 Ρίχτερ  Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Δημοσιεύθηκε στις 14 January 2024 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας