Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φλώρινας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ο "North Grip" Φλώρινας συμμετείχε στο Προπαιδικό τουρνουά τένις στα Γρεβενά


Χθες Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018 στα Γρεβενά πραγματοποιήθηκε με πρωτοφανή συμμετοχή παιδιών από τους συλλόγους "Πρωτέα" Καστοριάς , "North Grip" Φλώρινας και "ΑΣΑΓ" Γρεβενών το προπαιδικό τουρνουά τένις. 

44 παιδιά από 4 έως 10 ετών έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν αλλά αυτό δεν τους εμπόδισε να παίξουν να γελάσουν και να ευχαριστηθούν την ημέρα. 
Όλοι οι μικροί αθλητές πήραν μετάλλια για τη συμμετοχή τους και υποσχέθηκαν ότι θα είναι και πάλι μαζί στο στην επόμενη διοργάνωση. 
Τους ευχαριστούμε θερμά όλους και ιδιαίτερα τους γονείς που συνοδεύουν πάντα τα παιδιά τους και στηρίζουν κάθε πρωτοβουλία που προωθεί τον αθλητισμό τη συνεργασία και την κοινωνικότητα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού κ. Δασκαλόπουλος Αντώνης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Γρεβενών κ. Πέτρου Χρήστος.

Ψάριας Ιωάννης
Πρόεδρος Συλλόγου Τένις Γρεβενών
Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2018 | 8:00 am


Αποτελέσματα Αγώνων Πρωταθλήματος Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Φλώρινας (2η Αγωνιστική – 22 & 23/9/2018)


Το Σαββατοκύριακο 22 & 23/9/2018 έγιναν οι αγώνες της 2ης Αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Φλώρινας 2018-2019. 
Τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22/9/2018

ΕΛΛΑΣ Α.ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ – ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ 3 : 1

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/9/2018

ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ – ΑΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ 1 : 1
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ 2 : 1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΙΚΟΥ 2 : 2
ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ 0 : 1

Ρεπό είχε ο ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΧΛΑΔΑΣ. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ:
ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ
ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΧΛΑΔΑΣ – Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΙΚΟΥ – ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ
ΕΛΛΑΣ Α. ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ
ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ – ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ

ΡΕΠΟ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2018 | 8:00 am


2η Δεξιοτεχνία Αυτοκινήτων ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ. 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018Μετά από την έγκριση της ΕΠΑ-ΟΜΑΕ ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ διοργανώνει την 2η ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ που είναι και η 8η κατά σειρά του ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΔΕΞΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 2018. Η δεξιοτεχνία θα διεξαχθεί και φέτος στις εγκαταστάσεις του ΑΣΕΠΟΠ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ ΄΄ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ΄΄ του αγώνα σε καινούργιο και μεγαλύτερο χώρο από πέρυσι,στις 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 και ώρα 11:00.

Από τη στιγμή που ο αγώνας θεωρείται αγώνισμα του μαζικού αθλητισμού, σε αυτόν μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε διαθέτει δίπλωμα οδήγησης σε ισχύ. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δεξιοτεχνία, έναν αγώνα που εχει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και το πρωί της Κυριακής 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ εώς στις 10:00 π.μ.

Για να γίνει δεκτή η δήλωση συμμετοχής, οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους δίπλωμα οδήγησης, αστυνομική ταυτότητα και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος με το οποίο θα συμμετάσχουν. Αν το αυτοκίνητο δεν ανήκει στον συμμετέχοντα, εκείνος θα πρέπει να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη του οχήματος, σύμφωνα με την οποία του επιτρέπει να λάβει μέρος,να  συμπληρώσει τη δήλωση συμμετοχής του οργανωτή, , να καταβάλει το παράβολο συμμετοχής και να συμπληρώσει το ιατρικό ερωτηματολόγιο το οποίο ελέγχεται από τον γιατρό του αγώνα στον χώρο του διοικητικού ελέγχου.  Τo παράβολο συμμετοχής καθορίζεται στο ποσό των 60€ για όλους τους αγωνιζόμενους, εκ των οποίων τα 20€ μέσω του συστήματος ΣΔΔΑ(ΟΜΑΕ) και το ποσό των 40€ θα κατατεθεί στον κάτωθι λογαριασμό  :GR 0901710920006092010034616 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

 Για τους συμμετέχοντες που θα δηλώσουν με το ίδιο αυτοκίνητο ο σύλλογος αποφάσισε το παράβολο να είναι στα 50€ και θα παρέχει στους εκτός νομού δωμάτιο για το βράδυ στις 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018. Επίσης θα απονεμηθούν αναμνηστικά μετάλλια σε όλους τους συμμετέχοντες και θα ακολουθήσει μεγάλη κλήρωση με 26 δώρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΑ ΤΗΛ.  2464032166- 6977520073 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΣΤΕΡΙΟΣ   6983024182  ΒΑΚΡΑΤΣΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ                www.smavelventou.gr

Δημοσιεύθηκε στις 24 September 2018 | 1:59 am


Καταγγελία της ΝΟΔΕ Φλώρινας κατά του Υπουργείου Παιδείας για το ζήτημα του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας


Με αφορμή την όλη διαχείριση του ζητήματος της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τα ΤΕΙ από τον τ. Γενικό Γραμματέα και νυν υπεύθυνο του Γραφείου Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη κ. Αγγελόπουλου Γ. , και ιδίως μετά την εξαγγελία του ότι τερματίζεται ως τον Δεκέμβριο το αυτοδιοίκητο του ΠΔΜ και διορίζεται από το Υπουργείο Προσωρινή Διοικούσα , η ΝΟΔΕ Φλώρινας απευθυνόμενη στον κάθε Φλωρινιώτη/ισσα καταγγέλλει τα εξής:

Φλωρινιώτη/ισσα το μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας γυρίζει στον Μεσαίωνα αφού ενώ σε όλα τα πανεπιστήμια η συγχώνευση έγινε χωρίς κατάργηση του αυτοδιοίκητου των Πανεπιστημίων (Ιωαννίνων, Δυτ. Αττικής, Διεθνούς Παν. Θεσσαλονίκης, Θεσσαλίας) για ποιον λόγο στο δικό μας πανεπιστήμιο δεν δίνεται η δυνατότητα να εκλεγεί πρύτανης, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να διορίσει/ελέγξει το πανεπιστήμιο «με τα δικά μας παιδιά»; Πολύ περισσότερο μάλιστα αφού ο νυν πρύτανης προτίθεται να παραιτηθεί άμεσα για να γίνουν εκλογές; Μήπως γιατί μια και το πρώτο κριτήριο για να καταργηθεί ένα πανεπιστήμιο είναι η αδυναμία του να αυτοδιοικηθεί θα το καταργήσετε ευκολότερα έτσι; Και ακούμε βερεσέ τα σχετικά πως η Προσωρινή Διοικούσα που θα συστήσετε έχει έναν χρόνο διάρκεια ζωής μόνο . Κύριοι των ΣΥΡΙΖΑΕΛ 3-4 μήνες χρειάζονται μόνο για να συσταθεί με ΦΕΚ κλπ η συγκεκριμένη Διοικούσα.

Καταγγέλλουμε ακόμα τις διαφαινόμενες προθέσεις σας να αποκλείσετε από την συμμετοχή στην συριζαίικη Διοικούσα των μελών ΔΕΠ από την Φλώρινα, υπόθεση που ενισχύεται από την παρουσία 4 συριζαίων βουλευτών στην Κοζάνη κατά τις συζητήσεις και ΚΑΝΕΝΟΣ βουλευτή έστω συριζαίου από την Φλώρινα. Καταγγέλλουμε επίσης τον σκηνοθετημένο, δήθεν τυχαίο, αποκλεισμό του «δεξιού» πρύτανη των ΤΕΙ Κοζάνης από τις σχετικές συζητήσεις του κ. Αγγελόπουλου. Καταγγέλλουμε και την επίθεσή του στον Πρύτανη του πανεπιστημίου καθώς και την μη πρόσκληση στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης της Φλώρινας κατά την συζήτηση στα ΤΕΙ και στο πανεπιστήμιο.

Κύριοι, η ΝΔ θα είναι γρήγορα κυβέρνηση, όποτε κι αν γίνουν οι εκλογές. Και ο Μεσαίωνας στην Διοίκηση του Πανεπιστημίου δεν θα περάσει. Όσον αφορά στην απουσία της Φλώρινας και των Φλωρινιωτών από την χάραξη της πολιτικής για το πανεπιστήμιό τους αυτό θα το παλέψουμε με όλη μας την δύναμη.

Τι αφήσατε στην Φλώρινα; Μια παράδοση παιδείας από το 1925 (Διδασκαλείο, Ακαδημία) και αυτήν ακόμα θέλετε να την καταστρέψετε. Δεν θα σας αφήσουμε, το πανεπιστήμιο είναι η Φλώρινα και η Φλώρινα είναι το πανεπιστήμιο. Η απαξίωσή του δεν θα περάσει.!!!!

ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2018 | 11:11 pm


Ο Γ.Γ. Γραμματέας του υπ.Παιδείας θέλει να διορίσει διοικούσα επιτροπή για μπορέσει να μεταθέσει τη γυναίκα του , δήλωσε ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης


κείμενο : Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης 


«Είναι ανήθικο, ανέντιμο και προσβλητικό για τους Δυτικομακεδόνες» ο διορισμός από τον Γ.Γ. Γραμματέα του υπουργείου παιδείας προσωρινής διοικούσας επιτροπής στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου«σώνει και καλά να μεταθέσει τη γυναίκα του από τη Φλώρινα στη Θεσσαλονίκη» επεσήμανε ο βουλευτής Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης στη συνέντευξη του της 18.9.2018.

Κατηγόρησε το υπουργείο παιδείας ότι μόνο στη ενοποίηση του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ στη δυτική Μακεδονία θέλει να διορίσει προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Ότι «δεν εφαρμόζει αυτό που εφάρμοσε σε όλα τα Πανεπιστήμια, στα οποία έγινε η ενοποίηση, όπως το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο; Πουθενά στο στάδιο της ενοποίησης δεν καταργήθηκε η πρυτανεία για να οριστεί προσωρινή διοικούσα. Ποιος μας εγγυάται ποσό καιρό θα κρατήσει αυτή η διοικούσα;»

-Τόνισε ότι «η εξέλιξη αυτή μας γυρίζει στην εποχή των σπηλαίων. Ο κύριος αυτός νομίζει ότι έχει να κάνει με ιθαγενείς της Δυτικής Μακεδονίας. Δε σέβεται τίποτα, δε σέβεται όλους αυτούς τους αγώνες τους οποίους έχουμε δώσει για να μπορέσουμε να στήσουμε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και να υπάρξει πρυτανεία. Για να ένα προσωπικό ρουσφέτι θέλει λοιπόν να το γκρεμίσει». «Εάν λοιπόν ο κ. Αγγελόπουλος θέλει να μεταθέσει τη γυναίκα του, ας εγκρίνει μια καινούρια πίστωση στη Θεσσαλονίκη , να αφήσει την πίστωση εδώ και να έρθει κάποια άλλη καθηγήτρια. Έτσι κανείς δεν θα έχει αντίρρηση».


- Χαρακτήρισε ως αναξιόπιστη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας και δήλωσε ότι σύντομα θα καταθέσει πρόταση η δυτική Μακεδονία να έχει « ίση και αξιοπρεπή αντιμετώπιση ως πανεπιστήμιο με όλα τα υπόλοιπα, ό,τι ακολουθήθηκε στα υπόλοιπα πανεπιστήμια να ακολουθηθεί και εδώ, δηλαδή να μη καταργηθούν οι πρυτανικές αρχές. Δε θέλουμε προσωρινή διοικούσα , προσωρινή διοικούσα στην Ελλάδα δεν ξέρουμε ποσό θα κρατήσει και σαφέστατα οι συγκεκριμένοι κύριοι δεν έχουν καμία αξιοπιστία».

Τόνισε ότι το θέμα της ενοποίησης δεν είναι μόνο θέμα των καθηγητών αλλά του συνόλου της τοπικής κοινωνίας. Κι αναρωτήθηκε ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο. «… έχουμε τρελαθεί σε αυτό τον τόπο; Δηλαδή οι τοπικοί άρχοντες , οι τοπικές κοινωνίες δεν έχουν καμία θέση στις συζητήσεις; Τι θα κάνουμε; Θα μπούμε στο θέμα της συντεχνίας με τον υπουργό, και πως θα σας δώσω κάτι παραπάνω η κάτι λιγότερο, για να μπορέσω να το περάσω; Κανείς άλλος δεν ερωτάται για το θέμα; Δηλαδή ο τοπικός πληθυσμός, η νεολαία που υπάρχει σε μια περιοχή, οι θεσμικοί άρχοντες, οι δήμαρχοι οι βουλευτές, όλοι οι εκπρόσωποι αυτοί δεν θα ερωτηθεί κανείς; Είναι θέμα των καθηγητών; Δεν το καταλαβαίνω αυτό το πράγμα, ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο; Δηλαδή φτιάξαμε τα πανεπιστήμια τους δώσαμε ένα αυτοδιοίκητο και όλοι είμαστε έρμαιο των αποφάσεων που κατά καιρούς θα παίρνουν μόνο οι καθηγητές; Μα έχουμε δει τι γίνεται.
Κατηγόρησε τους πανεπιστημιακούς για «άβατο» στα πανεπιστήμια και ζήτησε να σπάσει. «Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτό, δηλαδή το άβατο πρέπει να σπάσει , ναι το αυτοδιοίκητο πρέπει να υπάρχει αλλά αυτό το αυτοδιοίκητο θα πρέπει να λαμβάνει σοβαρά υπόψη και να υπάρχουν θεσμοθετημένης συμμετοχικές διαδικασίες με τους τοπικούς φορείς».


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:Δημοσιεύθηκε στις 22 September 2018 | 10:35 am


Πνευματική ομιλία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο με θέμα : «Η κρίση τα αίτια και η αντιμετώπισή της»


Ο Σύλλογος Φίλων Αγίου Όρους και Ιερών μονών Φλώρινας και ο Δήμος Φλώρινας ανακοινώνει ότι θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα (8 : 00 μ.μ.) Πνευματική ομιλία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας με ομιλητή τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο με θέμα : 
«Η κρίση τα αίτια και η αντιμετώπισή της»

Παρακαλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας αλλά και όλους τους Δημότες του Δήμου μας να παρακολουθήσουν την ενδιαφέρουσα ομιλία του Καλεσμένου μας ώστε να συλλέξουμε πνευματικά οφέλη μέσα από τον Πνευματόμορφο λόγο του Αγιορείτη Ομιλητή μας.

Ο Λόγος της Θείας Λατρείας είναι λόγος εν Αγίω Πνεύματι .
Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 5:06 pm


Ανακοίνωση για προπόνηση των Μικτών Ομάδων Νέων & Παίδων ΕΠΣ Φλώρινας σε νέο γήπεδο

Η ΕΠΣ Φλώρινας καλεί τη Δευτέρα 24/9/2018 τους ποδοσφαιριστές που επιλέγησαν από την προπόνηση της 17/9/2018. Οι μεν γεννηθέντες 2005-2006 στις 15:30 για δε τους γεννηθέντες 2003-2004 στις 17:00 με πλήρη αθλητική περιβολή στο γήπεδο της Ιτιάς όπου θα γίνει και η προπόνηση των Μικτών Ομάδων Νέων & Παίδων ΕΠΣ Φλώρινας.


Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 5:06 pm


Πρόγραμμα Αγώνων Ποδοσφαίρου ΕΠΣ Φλώρινας 22 & 23/9/2018 (Α’ Κατηγορία – 2η Αγωνιστική)


Το Σαββατοκύριακο 22 & 23/9/2018 θα διεξαχθεί η 2η Αγωνιστική του Πρωταθλήματος 2018-2019 της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Φλώρινας. Οι αγώνες είναι οι εξής:
ΣΑΒΒΑΤΟ 22/9/2018

ΓΗΠΕΔΟ                  ΩΡΑ          ΟΜΑΔΕΣ
Δ.Γ. ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ    5:00μμ      ΕΛΛΑΣ Α.ΚΑΛΛΙΝΙΚΗΣ – ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/9/2018

ΓΗΠΕΔΟ                     ΩΡΑ              ΟΜΑΔΕΣ
Δ.Γ. ΦΙΛΩΤΑ              5:00μμ     ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ – ΑΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ
Δ.Α.Κ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ    5:00μμ  Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ
Δ.Γ. ΣΙΤΑΡΙΑΣ           5:00μμ    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΙΚΟΥ
Δ.Γ. ΛΟΦΩΝ             5:00μμ ΑΡΗΣ ΛΟΦΩΝ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 5:03 pm


Το HOG Athena Chapter στην Φλώρινα με ροκ συναυλία με συνδιοργανωτή τον Δήμο Φλώρινας


Ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με το HOG Athena Chapter, το μεγαλύτερο εργοστασιακό club μοτοσυκλετών στην Ελλάδα, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21:00 στην πλατεία Γ. Μόδη στην πόλη της Φλώρινας, ροκ συναυλία. Την συναυλία θα ανοίξουν μουσικά ροκ συγκροτήματα από την πόλη της Φλώρινας.
Να σημειωθεί ότι στις 20:00 το βράδυ την ίδια μέρα, αναμένεται στην πλατεία Γ. Μόδη η άφιξη 90 μηχανών και 180 ατόμων που συμμετέχουν στην εκδρομή «1000 Miglia» του ΗΟG.


Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 4:52 pm


Ο «Αριστοτέλης» ευχαριστεί την κα Κασσιανή Τριανταφυλλίδη - Στάη


Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά την κα Κασσιανή Τριανταφυλλίδη - Στάη, η οποία προσέφερε έναν πίνακα ζωγραφικής, οικογενειακό κειμήλιο, του ζωγράφου Κώστα Λινάκη, με θέμα τον Ηρωικό Πόλεμο του 1940, προς την Πινακοθήκη του Συλλόγου μας.


Ευχαριστούμε.
Το ΔΣ του ΦΣΦΑ

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 3:24 pm


Έναρξη εγγραφών και μαθημάτων στο εργαστήριο αγιογραφίας του «Αριστοτέλη»


Από το εργαστήριο αγιογραφίας «Εικονίζοντες» του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας «Ο Αριστοτέλης» ανακοινώνεται η έναρξη της νέας περιόδου εγγραφών και μαθημάτων.

Διδάσκονται σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο:
Ορθόδοξη Εικονογραφία (θεωρία + τεχνικές)
και διακοσμητική

Έναρξη εγγραφών Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου. Έναρξη μαθημάτων 17 Οκτωβρίου.

Πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ: 6947808983Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 2:39 pm


Εγγραφές στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας


Το Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας προκηρύσσει τέσσερις (4) κενές θέσεις λόγω μετεγγραφών, για την κάλυψη του μαθητικού δυναμικού του σχολείου. Συγκεκριμένα, προκηρύσσονται:

Α) μία θέση για κορίτσι στη Β΄ τάξη
Β) δυο θέσεις για κορίτσια στη Γ΄ τάξη
Γ) μία θέση για κορίτσι στη Δ΄ τάξη


Καλούνται οι γονείς των οποίων τα παιδιά κατά το σχολικό έτος 2018-2019 φοιτούν σε κάποια από τις παραπάνω τάξεις και επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση στο γραφείο του Σχολείου, να το πράξουν από την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, κατά τις ώρες: 08.15 – 13.00.

Οι προκηρυχθείσες θέσεις αφορούν αποκλειστικά κορίτσια. Εάν ο αριθμός των αιτήσεων υπερβαίνει τον προβλεπόμενο αριθμό θέσεων, η επιλογή για την κάθε τάξη θα γίνει με κλήρωση. Σε αυτήν την περίπτωση θα οριστεί, με νεότερη ανακοίνωση, η ακριβής ημερομηνία και ο τόπος διεξαγωγής της κλήρωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση του Σχολείου (τέρμα Σαλαμίνος, τηλ. 2385022992).

Φλώρινα, 20/9/2018
Η Πρόεδρος 
ου Επιστημονικού Εποπτικού Συμβουλίου 
Άννα Σπύρτου

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 10:39 am


ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ : Κοπέλες της Μαρίνας στο Φυλάκιο Ελεούσας


Μία συνηθισμένη εικόνα περασμένων δεκαετιών «ζωντανεύει» μέσα από την φωτογραφία στο σημερινό μας ΠΑΡΑΘΥΡΟ. Η πλατφόρμα των τρακτέρ έδινε πολλές φορές την λύση στις μαζικές μετακινήσεις στην ύπαιθρο μας, ιδιαίτερα για κοινωνικά γεγονότα, καθώς δεν υπήρχαν διαθέσιμα άλλα μέσα. Την δεκαετία του 1960 τα τρακτέρ ήταν λιγοστά, με τα άλογα κυρίως να εξυπηρετούν στις αγροτικές εργασίες , αλλά και στις μετακινήσεις.

Και ήταν πραγματικά «επαναστατική» λύση η πλατφόρμα του τρακτέρ που έδινε την δυνατότητα να μετακινηθούν περισσότερα άτομα.

Στην πλατφόρμα τρακτέρ ανέβηκαν το φθινόπωρο του 1966 κοριτσόπουλα και έφηβες νέες της Μαρίνας και επισκέφτηκαν το συνοριακό φυλάκιο της Ελεούσας στον Μεσόκαμπο, στην μεθόριο με την τότε Γιουγκοσλαβία, για να παραδώσουν στους στρατευμένους φρουρούς της πατρίδας μας την Γαλανόλευκη, όπως γράφει η λεζάντα.

Δεσπόζει η Ελληνική σημαία και τα χαμογελαστά πρόσωπα υποδηλώνουν την χαρά και την ικανοποίηση για την αποστολή τους.

Όπως διακρίνεται στην φωτογραφία μας, ο οδηγός του τρακτέρ όπως και ο συνοδηγός φοράνε κουστούμι και γραβάτα, πιθανόν να είναι ένας εκ των δύο ο πρόεδρος της κοινότητας Μαρίνας. Επίσης, στην πλατφόρμα, όρθιος διακρίνεται ένας ένστολος, πιθανόν ο αγροφύλακας της περιοχής. που κρατάει και ένα δέμα, μάλλον δώρο προς τα φανταράκια.

Η φωτογραφία είχε δημοσιευτεί στο περιοδικό «ΜΑΚΕΔΟΙΚΗ ΖΩΗ», τεύχος 5ο, Ιανουάριος 1967, και ακολουθεί κείμενο της αείμνηστης Αντιγόνης Τσάμη για την δραστηριότητα του Κέντρου Νεότητας Φλώρινας και τις υπηρεσίες που προσέφερε αυτό στους μαθητές της υπαίθρου. Μάλιστα, αναφέρει ότι εκείνη την χρονιά το Κέντρο Νεότητας προσέφερε υπηρεσίες σε 250 μαθητές.

Ίσως κάποιοι από τους αναγνώστες μας να αναγνωρίσουν συγγενικά τους πρόσωπα.Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 8:30 am


Ακροάσεις για Νέα μέλη στις χορωδίες του Ωδείου


Το Ωδείο Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (Κεντρικό και Παράρτημα Αμυνταίου) προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να ζήσουν την χαρά της χορωδιακής πρακτικής και του ομαδικού τραγουδιού, να δηλώσουν την επιθυμία τους στη Γραμματεία του Ωδείου, ώστε να γίνουν μέλη της Παιδικής ή της Εφηβικής Χορωδίας, όπως επίσης της Χορωδίας Γονέων και Φίλων του Ωδείου. 
Η συμμετοχή στις χορωδίες είναι ΔΩΡΕΑΝ και ανοιχτή για όσους δεν είναι μαθητές ή γονείς του Ωδείου. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων έως τις 2 Οκτωβρίου.


Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 7:30 am


Απάντηση της Π.Ε. Φλώρινας στο πρόσφατο δελτίο τύπου της ΝΟΔΕ ΦλώριναςΑναφορικά με το πρόσφατο δελτίο τύπου (19-09-2018) της ΝΟΔΕ Φλώρινας, θα θέλαμε να τονίσουμε προς τους πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας ότι, ως περιφερειακή αρχή, ποτέ δεν αισθανθήκαμε την ανάγκη να υπηρετήσουμε αφέντες. Αυτό που είχαμε θέσει εξαρχής ως βασική μας προτεραιότητα ήταν η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολιτών της Π.Ε. Φλώρινας και της Δ. Μακεδονίας γενικότερα, και όχι προσώπων ή φορέων που ανήκουν σε οποιονδήποτε πολιτικό χώρο. Ποτέ δεν λειτουργήσαμε κατά μόνας, πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων.

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση ο χρόνος δημοσίευσης του συγκεκριμένου δελτίου τύπου, λίγες μόλις μέρες μετά την από πλευράς μας εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιάννη Αντωνιάδη.

Εμείς, ως περιφερειακή αρχή, δεν διαχωρίσαμε ποτέ τους συμπολίτες μας και ούτε πρόκειται να το κάνουμε. Προσπαθήσαμε εξαρχής να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα, μέσα από τη διαβούλευση με όλους τους φορείς, χωρίς να βάζουμε κομματικές ταμπέλες και χωρίς να λειτουργούμε διχαστικά.

Η μέχρι σήμερα πορεία μας δείχνει ότι έχουμε την αποδοχή της τοπικής κοινωνίας. Γι’ αυτό και δεν χρειαζόμαστε τη δική σας επιβεβαίωση. Τα έργα τα οποία υλοποίησε και υλοποιεί η παρούσα περιφερειακή αρχή αφορούν την Π.Ε. Φλώρινας συνολικά, χωρίς καμία απολύτως διάκριση και στόχευση, παρά την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, καταμεσής της οικονομικής κρίσης. Είναι γνωστές στο σύνολο της τοπικής κοινωνίας οι ενέργειες που πραγματοποιήσαμε αναφορικά με το επιχειρησιακό σχέδιο και τους στόχους που έχουμε θέσει.

Θα απαριθμήσω ενδεικτικά κάποια από τα έργα που υλοποιούμε καθώς και τις προτεραιότητες των έργων που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ 2013-2020.

- Ένταξη των νοικοκυριών της Δ. Μακεδονίας στο ειδικό τιμολόγιο (έκπτωση 30% στους λογαριασμούς ρεύματος).

- Αξιοποίηση του αγωγού TAP για την παροχή φυσικού αερίου στο σύνολο της Δ. Μακεδονίας, με αλλαγή της αρχικής διακρατικής συμφωνίας που άφηνε απ’ έξω την περιοχή μας.

- Επίλυση του ζητήματος του ρυμοτομικού του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας στη Φλώρινα, που εκκρεμούσε από το 2006.

- Ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου στη Φλώρινα και νέο κτίριο για τη Σχολή Καλών Τεχνών, έργα ύψους 18 εκ. ευρώ.

- Ένταξη του Κάθετου άξονα Φλώρινας – Πτολεμαΐδας, έργο ύψους 80 εκ. ευρώ.

- Πλήρης ετοιμότητα για ένταξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Βίγλας - Πισοδερίου, έργο ύψους 8,5 εκ. ευρώ (Νομιμοποίηση αυθαιρέτων, νομιμοποίηση πιστών, εκπόνηση Master Plan κ.α.).

- Διάθεση ποσού ύψους 4 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου της Τηλεθέρμανσης Φλώρινας.

- Ολοκλήρωση των μελετών των αρδευτικών δικτύων Τριανταφυλλιάς, Παρορίου, Πρεσπών και Λιμνοχωρίου.

- Έργα αναδασμών στις Τ.Κ. Αμμοχωρίου, Σιταριάς, Αρμενοχωρίου, Σκοπιάς, Περάσματος, Νεοχωρακίου, Ασπρογείων, Μεσόκαμπου, Παλαίστρας, Μελίτης και άλλων.

- Υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων ύψους άνω του 1 εκ. ευρώ σε όλη την έκταση της Π.Ε. Φλώρινας.

- Κατασκευή γεφυρών στις Τ.Κ. Νεοχωρακίου και Μελίτης ύψους 400.000 ευρώ.

- Ένταξη όλων των βιολογικών του Δήμου Αμυνταίου στον πρώην Καποδιστριακό Δήμο Φιλώτα.

- Ένταξη των έργων για την υδροδότηση των Τ.Κ. Κέλλης και Αγ. Παντελεήμονα.

- Ένταξη μελέτης για την ύδρευση της πόλης του Αμυνταίου και τοπικών κοινοτήτων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αμυνταίου.

- Παράλληλα έργα αναδασμών ύψους 1.5 εκ. ευρώ.

- Έργα ασφαλτοστρώσεων ύψους 7 εκ. ευρώ στο οδικό δίκτυο της Π.Ε. Φλώρινας.

καθώς και πλήθος άλλων έργων που υλοποιούνται με βάση τις ανάγκες και τα αιτήματα των φορέων και των πολιτών, χωρίς καμία απολύτως διάκριση.

Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες είναι ότι η παρούσα περιφερειακή αρχή λειτουργεί με βασικό γνώμονα την ανάπτυξη της περιοχής και την άρση της απομόνωσης.

Κατά την προηγούμενη περίοδο, είναι γενικά αποδεκτό ότι Φλώρινα ήταν σε πλήρη απομόνωση και εγκατάλειψη. Χωρίς κατάλληλη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, χωρίς έργα, τόσο από το Π.Δ.Ε. όσο και από το ΕΣΠΑ.

Γνωρίζουμε τη σκοπιμότητα του συγκεκριμένου δελτίου τύπου. Πιστεύουμε ότι ήταν μια επιπόλαιη ανακοίνωση η οποία εξυπηρετεί αυτόν που την υπέδειξε.

Ως προς το έργο που υλοποιήθηκε στον κάθετο άξονα Φλώρινας - Πτολεμαΐδας, η ζημία του συγκεκριμένου σημείου ήταν μεγάλη. Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για την κακοτεχνία που δεν αφορούν την παρούσα περιφερειακή αρχή και ήδη γίνεται ο σχετικός έλεγχος από το Υπουργείο ως προς την υποδομή και τον τρόπο εκτέλεσης για το σύνολο του άξονα Φλώρινα – Κοζάνη. Το συγκεκριμένο τμήμα εμπίπτει στις αρμοδιότητες των τεχνικών υπηρεσιών της έδρας και ακολουθήθηκαν κατά γράμμα οι διαδικασίες που προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ως προς το συγκεκριμένο σημείο επέμβασης, το οποίο εκτελέστηκε από εταιρεία με έδρα την Π.Ε. Φλώρινας που χαίρει εμπιστοσύνης σε πανελλαδικό επίπεδο και υλοποιεί έργα τα οποία ποτέ δεν αξιολογήθηκαν αρνητικά, ούτε και ήταν κατώτερα των προδιαγραφών που καθορίζονται από τον νόμο.

Άλλωστε, οι πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας είναι ενήμεροι σχετικά με τις κακοτεχνίες που αφορούσαν το οδικό κομμάτι Φλώρινα – Αμμοχώρι, το οποίο δόθηκε σε κυκλοφορία το 2009 και επισκευάστηκε πρόσφατα από την παρούσα περιφερειακή αρχή, αποκαθιστώντας τις φθορές σε μήκος περίπου 4 Χλμ, με έργο προϋπολογισμού περίπου 1 εκ. ευρώ.

Όσον αφορά τη δική μου πολιτική πορεία, οι αποφάσεις που θα παρθούν αφορούν εμένα και τους συνεργάτες μου και θα βασιστούν στην ετυμηγορία και τη βούληση των πολιτών και όχι των καθοδηγούμενων κομματικών οργάνων και εντολοδοτών. Εμείς έτσι πορευθήκαμε μέχρι σήμερα και έτσι θα προχωρήσουμε στο μέλλον, με γνώμονα την αγάπη μας για τους ανθρώπους και τον τόπο μας. 


Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας  

Στέφανος Μπίρος

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 2:50 pm


1η Πανελλήνια Κλαδική Έκθεση & Συνέδριο Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών


Το Επιμελητήριο Φλώρινας και τα Επιμελητήρια Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης ανακοινώνουν ότι η «1η Πανελλήνια Κλαδική Εκθεση Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών και Προϊόντων αυτών» θα πραγματοποιηθεί στην Κοζάνη, στο Νομό με τα περισσότερα καλλιεργούμενα στρέμματα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (μεταξύ άλλων κρόκος, ρόδα, λεβάντα, τσάι του βουνού, ρίγανη, φασκόμηλο κ.α.), από 19 έως 21 Οκτωβρίου 2018 στο χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου, στο Δημοτικό διαμέρισμα Κοίλων.

Τα 4 Επιμελητήρια Δυτικής Μακεδονίας, οι Δήμοι της περιφέρειας και η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας θέλοντας να ενισχύσουν την τάση αυτή θέτουν σε λειτουργία την κλαδική αυτή έκθεση ταυτόχρονα με αντίστοιχο Επιστημονικό Συνέδριο.

Στόχος είναι τόσο η έκθεση, όσο και το Συνέδριο να αποτελούν ετήσιο γεγονός και σημείο αναφοράς, για τις εξελίξεις γύρω από τον κλάδο των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών για τους ανθρώπους της αγοράς, αλλά και της επιστημονικής κοινότητας.

Από την πρώτη κιόλας χρονιά στο σημαντικό αυτό γεγονός θα συμμετέχουν κορυφαίοι επιστήμονες και επιχειρήσεις της Ελλάδας, χωρών της Ε.Ε. και της Ασίας.

Στην έκθεση Κοζάνης θα δοθεί η δυνατότητα σε μεγάλο αριθμό εκθετών κι εμπορικών επισκεπτών να συναντηθούν για θέματα που τους ενδιαφέρουν άμεσα.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι επισκέπτες θα μπορούν να συναντήσουν μεγάλο αριθμό επαγγελματιών παραγωγών και παραγωγικών επιχειρήσεων, που θα παρουσιάζουν με τον καλύτερο τρόπο, με την υποστήριξη της έκθεσης και από το Υπουργείο Αγροτικής Οικονομίας και Τροφίμων, τα επώνυμα, πιστοποιημένα, ποιοτικά προϊόντα τους.

Οι εκθέτες και τα προϊόντα θα πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις νομιμότητας, πιστοποιημένης ποιότητας και επαγγελματισμού.

Οι εμπορικοί επισκέπτες ομοίως θα πληρούν όρους νομιμότητας, φερεγγυότητας και επαγγελματισμού.

Οι διοργανωτές καλούν τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις να δηλώσουν συμμετοχή. Κόστος ενοικίασης Περιπτέρου 50,00 Ευρώ/τ.μ. (Επισημαίνεται ότι για τους συμμετέχοντες- μέλη των Επιμελητηρίων Δυτικής Μακεδονίας και παραγωγούς θα γίνει έκπτωση ενοικίου κατά 50%).

Πληροφορίες για συμμετοχές παραγωγών και επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο Φλώρινας στο τηλ. 23850 22466 και στα κατά τόπους Επιμελητήρια Γρεβενών, Καστοριάς και Κοζάνης.


Φλώρινα, 20-09-2018
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 


Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 12:51 pm


Φιλοσοφώντας με αφορμή την υγεία μου...( γράφει η Αικατερίνη Ζιώγα)

γράφει η Αικατερίνη Ζιώγα

Με το πρόβλημα της υγείας μου γνώρισα πολλούς ιατρικούς χώρους.
Είδα ανθρώπους να βογγούν από τον ψυχικό ή το σωματικό πόνο.
Τελευταία και απ'τον καρκίνο που είναι αμείλικτος και σκληρός.
Είδα ανθρώπους να σφαδάζουν εξ αιτίας του.
Η νόσος αυτή από την αρχή σε φέρνει αντιμέτωπο με το θάνατο.
Αναμετριέσαι μαζί του.
Έχεις να αντιμετωπίσεις από την άλλη και τις χημειοθεραπείες που σε κουρελιάζουν.
Σε καμιά αρρώστια δεν υπάρχει τόση σκληρότητα.
Κι είναι τότε που σηκώνεις τα χέρια και παραδίνεσαι ή στην απελπισία ή στα χέρια του Θεού.
Ευτυχώς που σου δίνει το χρόνο να φιλοσοφήσεις πάνω στον άνθρωπο και στη ζωή της γης.
Και καταλήγεις φιλοσοφώντας, πράγματι, ότι τίποτε δεν είναι πιο εφήμερο, πιο φευγαλέο απ' τη ζωή στη γη.
Ώσπου να πεις καλημέρα, ήλθε η καλησπέρα.
Κι ώσπου να πεις καλησπέρα, ήλθε η καλημέρα.
Ο χρόνος κυλάει ασταμάτητα και δε γυρνάει πίσω.

Χωρίς το Χριστό όμως αυτή τη ζωή με τη βρωμιά και την αδικία που κυριαρχούν δεν θα ήθελα να την ξαναπεράσω, παρόλο που έχει και πολλές ευχάριστες νότες και χαρούμενες στιγμές, που είναι ωστόσο τόσο σύντομες, τόσο παροδικές...

Πάνω σ' αυτά όμως ήθελα να καταθέσω το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη μου στην ιατρική επιστήμη και την ιατρική προσφορά στον άνθρωπο.

Αν έλειπαν αυτά, ο κόσμος θα είχε τρελαθεί από τον πόνο, ψυχικό ή πνευματικό, και για πολλούς από την απελπισία.

Ευχαριστούμε όλους αυτούς κι όλους τους επιστήμονες, που πάνω στο εργαστήρι τους μέρα και νύχτα ερευνούν και ψάχνουν.

Κι απ ό, τι είδαμε, κοντεύουν να κάνουν και θαύματα.
Μην το πάρουμε όμως και πάνω μας και μην ξεχάσουμε ότι η επιστήμη είναι αποκύημα του νου του ανθρώπου, ο οποίος έχει πεπερασμένες δυνατότητες.

Ορισμένοι κάνουν το λάθος να θεοποιήσουν την επιστήμη.

Θεραπεύει, στηρίζει, κοντεύει να κάνει θαυμαστά πράγματα, αλλά παραπαίει και σε πολλά και πρέπει να φωτίζεται από τον Κύριο.

Πηγή της είναι ο Θεός.
Ας ακούσουμε τι λέει και το Πνεύμα το άγιο για τους γιατρούς στο βιβλίο Σειράχ:

'' Να αποδίδεις στο γιατρό τις τιμές που του ανήκουν, γιατί κι αυτόν ο Κύριος τον έχει ορίσει στο λειτούργημά του".
"Ο Ύψιστος δίνει στο γιατρό τη γνώση να γιατρεύει................''.
"Ο Κύριος δημιούργησε τα φάρμακα από τη γη........................".
"Αυτός έδωσε στους ανθρώπους την ικανότητα να γνωρίζουν αυτά τα φάρμακα, ώστε να Τον δοξάσουν με τα έργα του τα θαυμαστά".
"Μ' αυτά γιατρεύει ο γιατρός και απαλύνει τον πόνο".
"Μ αυτά κι ο φαρμακοποιός κάνει τα μείγματα".
"Μ' αυτόν τον τρόπο συνεχίζει ο Κύριος το δημιουργικό Του και να δίνει την υγεία στους ανθρώπους πάνω στη γη".

Όλα αυτά, παρακολουθώντας τους γιατρούς που με φρόντισαν στην όλη μου, τα έχω ζήσει από κοντά.

Οι γιατροί είναι μετά το Θεό μας οι δεύτεροι μικροί θεοί, ιδιαίτερα αν πιστεύουν στο Θεό και έχουν και ανθρωπιά πάνω τους.
Κι εδώ να ευχαριστήσω τους γιατρούς που μου έφερε ο Θεός, για να με κουράρουν.
Ιδιαίτερα για τον ένα ογκολόγο μου, που με παρακολουθεί μέχρι τώρα.
Είναι μοναδικός επιστήμονας και αληθινός χριστιανός. Οι ασθενείς του πρέπει να τον λατρεύουν.

Τον ευχαριστώ από βάθους καρδιάς.

Σήμερα, για να ικανοποιήσω και την περιέργεια, μαζί και την αγωνία ορισμένων σας, πήρα τα αποτελέσματα από τις αιματολογικές και αξονικές εξετάσεις.
Δεν είναι ό,τι το καλύτερο.
Το συκώτι επιδεινώθηκε κι αυτό μου φέρνει αδυναμία να σταθώ και επιπτώσεις σ΄όλη μου την κινητικότητα.
Επηρεάζει και την αναπνοή μου ώρες ώρες.
Βλέπω ότι σιγά σιγά η ζωή μου κονταίνει και θα ήθελα, όπως μέχρις εδώ, την προσευχή σας.
Να μου κρατήσει ο Θεός μέχρι το τέλος την ψυχική μου ηρεμία.
Και να σας ευχαριστήσω, αδέρφια μου, για τη στήριξη που μου δώσατε.
Η προσευχή μου θα είναι πάντα κοντά σας.
Μένει ακόμη μια ενημέρωση να σας κάνω.
Την τελευταία.
Κι ύστερα μας περιμένουν άλλοι κόσμοι.
Ως τότε όμως, που μπορώ, θα σας γράφω.
Κι όπου και να είμαστε, να τα λέμε.
Και πρώτα ο Θεός, θα τα λέμε.
Και για όλο το κείμενο μη μου καταλογίσετε έπαρση.
Μόνο ταπείνωση κι αληθινή αγάπη.

Ζιώγα Κατερίνα

Δημοσιεύθηκε στις 20 September 2018 | 12:46 pm


ΝΟ.Δ.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣ : Μήπως κάποιοι μας κοροϊδεύουν;;


Διαβάσαμε στον τοπικό τύπο ότι από 13-09-2018 δόθηκε επιτέλους στην κυκλοφορία το τμήμα της ΕΟ 3 Φλώρινα –Κοζάνη στο 32ο χλμ., που παρέμεινε κλειστό για πάνω από 2 μήνες , ταλαιπωρώντας απίστευτα τους πολίτες και επισκέπτες της Φλώρινας και επιβαρύνοντας σημαντικά το οδικό δίκτυο της πόλης του Αμυνταίου.

Από ίδιο δελτίο τύπου όμως , πληροφορούμαστε ότι Οι εργασίες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης αστοχίας του μεταβατικού επιχώματος της γέφυρας θα αντιμετωπιστούν μελλοντικά με νέο αίτημα μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας , αν αιτηθεί ’’ . Αβίαστα συμπεραίνει κανείς ότι η παρέμβαση δεν ολοκληρώθηκε και αν χρειασθεί θα ξανακλείσει ο δρόμος για όσο διάστημα χρειασθεί. Δηλαδή, μισή δουλειά.

Μήπως κάποιοι μας κοροϊδεύουν , μήπως κάποιοι παίζουν με την ασφάλεια του οδικού δικτύου της Φλώρινας , αδιαφορώντας πλήρως για την εξυπηρέτηση των πολιτών της Π.Ε Φλώρινας ?

Μήπως κε Αντιπεριφερειάρχα, πρέπει να ασχοληθείτε επιτέλους σοβαρά με τα έργα που έχουν ανάγκη οι πολίτες της Φλώρινας , οι οποίοι σας έκαναν την τιμή να σας εκλέξουν σ΄ αυτή τη θέση?.

Μήπως κε Αντιπεριφερειάρχα αντί να σχεδιάζετε το πολιτικό σας μέλλον με την απόδραση σας σε άλλη καρέκλα, αυτοδιοικητική ή βουλευτική, να μας πείτε:

Που είναι τα μεγάλα έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας;

Είχατε ποτέ σχέδιο;

Εάν είχατε, ποιες ήταν οι προτεραιότητες σας;

Και μην μας πείτε βέβαια για τα γήπεδα τένις που κατασκευάζετε σε τοπικές κοινότητες, που ούτε αυτά καταφέρατε να ολοκληρώσετε.

Οι απαντήσεις είναι δύσκολες. Θα ήταν πολύ εύκολες αν είχατε να επιδείξετε κάποιο έργο. Και εάν είχατε εκπονήσει πλάνο με ιεράρχηση των αναγκών για να βαδίσετε βάσει στόχου.

Δυστυχώς, τίποτα δεν έγινε.

Έστω και την τελευταία ώρα, αναθεωρήστε τη θέση και τη στάση σας. Ακόμα και τώρα, που το καράβι του Θ. Καρυπίδη μπάζει από παντού νερά και τα ποντίκια ψάχνουν τρόπο διαφυγής, αφού δεν έχουν κανένα έργο και καμία πολιτική να υπερασπιστούν, αλλάξτε, προβείτε σε αυτοκριτική, διορθώστε πορεία και στον λίγο χρόνο που απέμεινε βάλτε έστω ένα μικρό, αλλά γερό θεμέλιο για τους επόμενους.

Οι εμπνευστές της «Ανατροπής» υπό την καθοδήγηση Θ. Καρυπίδη, ας γνωρίζουν ότι οι φωτογραφίες, οι δηλώσεις και τα επικοινωνιακά κόλπα δεν περνούν. Τώρα πλέον, δεν είναι η πρώτη φορά για να κριθούν από τις προσδοκίες που καλλιεργούν. Τώρα θα κριθούν από το έργο που αφήνουν.

Και το ερώτημα είναι.

Ποιο έργο;
ΝΟ.Δ.Ε ΦΛΩΡΙΝΑΣΔημοσιεύθηκε στις 19 September 2018 | 8:14 pm


Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ : Η σχολική πλάκα και το κονδύλι

γράφει ο Δημήτρης Μεκάσης 


Αναμνήσεις που δεν μπορεί να τις σβήσει ο χρόνος. Αναμνήσεις αξεθώριαστες που έρχονται στο νου, κάθε φορά που κάποιο γεγονός τις ανακαλεί. Εκεί στο δεύτερο δημοτικό σχολείο Φλώρινας, στα νήπια, με την κυρία Αγλαΐα. Μαζί της μάθαμε τα πρώτα γράμματα. Έλεγε η κυρία Αγλαΐα: «Πρώτα κάνουμε ένα κουλουράκι» και εμείς πλάθαμε την πλαστελίνη και κάμναμε ένα κουλουράκι. Μετά έλεγε η κυρία Αγλαΐα: «Τώρα κάνουμε και ένα μπαστουνάκι και το μπαστουνάκι το κολλάμε ανάποδα στο κουλουράκι». Όλοι μαζί φωνάζαμε «Άλφα» και μετά «Α». 


Σειρά είχε η πλάκα και το κονδύλι. 
Η κυρία Αγλαΐα έγραφε το κεφαλαίο και το μικρό άλφα στον πίνακα και εμείς στις πλάκες με τα κονδύλια. Είχαμε μάθει το πρώτο γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου, χάριν στην υπομονή και την επιμονή της κυρίας Αγλαΐας.

Πολλές γενιές ελληνοπαίδων έμαθαν τα πρώτα τους γράμματα γράφοντας στην πλάκα. Την χρησιμοποιούσαν αντί για τετράδιο στα νήπια και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού, επειδή οι περισσότεροι γονείς δεν είχαν την οικονομική άνεση να αγοράζουν τετράδια κι μολύβια. Η πλάκα ήταν «γράψε σβήσε». Ήταν μαύρη σαν από τσιμέντο, και λεπτή μέσα σε τετράγωνο ξύλινο πλαίσιο. Το κονδύλι είχε σχήμα μολυβιού, αλλά ήταν από σχιστόλιθο. Το σφουγγαράκι ήταν ένα κομμάτι από τα κοινά σφουγγάρια. Μερικά παιδιά χρησιμοποιούσαν λαγοπόδαρο, που έσβηνε καλύτερα. Το κονδύλι και το σφουγγαράκι ήταν δεμένα με κορδόνια από την πλάκα για να μην χάνονται. Οι καθαρευουσιάνοι δάσκαλοι την πλάκα την έλεγαν «αβάκιον», μια λέξη που δεν πέρασε στο λεξιλόγιο των μαθητών. Η λέξη «πλάκα» επικράτησε. Επίσης το σφουγγαράκι το έλεγαν «σπόγγο», που πολλές φορές χρησιμοποιούσαν και αυτήν την λέξη οι μικροί μαθητές.

Τα παιδιά μάθαιναν τα γράμματα της αλφαβήτου και μικρές λέξεις γράφοντας στην πλάκα, και όταν τελείωναν τα έσβηναν με το σφουγγαράκι για να γράψουν την επόμενη λέξη. Το σφουγγαράκι ήταν βρεγμένο, για να καθαρίζει καλύτερα. 
Η πλάκα ήταν κατάλληλη και για το μάθημα της ιχνογραφίας, κάτι σαν ζωγραφική. Τα παιδιά στην πλάκα ζωγράφιζαν σπιτάκια, ανθρωπάκια, ζωάκια και ότι άλλο μπορούσαν να σκεφτούν. Οι πιο καλές πλάκες είχαν γραμμές για να γράφουν τα γράμματα ίσια και από την άλλη μεριά χωρίς γραμμές για να ζωγραφίζουν. Υπήρχαν και κόκκινα και πράσινα κονδύλια κατάλληλα για ζωγραφική. Βέβαια η πλάκα δεν συγκρίνεται με το χαρτί. Τα σκίτσα μόλις φαίνονταν. Αλλά ούτε ήταν εύκολο να ζωγραφίσεις με το κονδύλι. Και όταν χρησιμοποιούσαν χρωματιστό κονδύλι, πολύ δύσκολα καθαριζόταν. Έτριβαν τα παιδιά με το σφουγγαράκι να φύγει η κόκκινη γραμμή, αλλά πάντα κάτι έμενε. Ξανά το βρεγμένο σφουγγαράκι, μέχρι που η πλάκα γινόταν μούσκεμα. Στην βρεγμένη πλάκα δεν μπορούσαν να γράψουν, επειδή το κονδύλι δεν αποτύπωνε. Τότε τα παιδιά κρατούσαν την πλάκα με τα δυο τους χέρια και την κουνούσαν πάνω κάτω λέγοντας: «Να φύγει το βρεγμένο να έρθει το στεγνό». Τα πιο ατίθασα παιδιά, όπως κουνούσαν την πλάκα για να στεγνώσει έδιναν και ένα χτύπημα με την πλάκα στο κεφάλι του παιδιού που καθόταν μπροστά τους και οι φασαρία άρχιζε μέσα στην τάξη.
Η θέση της πλάκας ήταν στην πάνινη τσάντα που είχαν όλα τα παιδιά του νηπιαγωγείου. Ούτε βιβλία ούτε τετράδια μόνο η πλάκα και η πλαστελίνη. Αλλά και στην πρώτη δημοτικού η πλάκα ήταν στην τσάντα με το αναγνωστικό. Πρόσεχαν μάλιστα την τσάντα τους με την πλάκα μέσα, όταν σχολούσαν και έφευγαν όλα τα παιδιά για να σπίτια τους. Πρόσεχαν μην την κλωτσήσει κανένα παιδί, επειδή έφευγαν παίζοντας και πειράζοντας το ένα το άλλο. Η πλάκα μπορούσε να σπάσει, και τότε έπρεπε να αντικατασταθεί με καινούργια, καθώς η πλάκα δεν επιδιορθωνόταν.

Θυμάμαι την κυρία Λευκή στην πρώτη δημοτικού, που μας μάθαινε λεξούλες στην πλάκα. Ήταν η τελευταία χρονιά που χρησιμοποιήσαμε τις πλάκες. Μετά χάθηκαν και αυτές από όλα τα δημοτικά σχολεία και από τα νηπιαγωγεία. Τα τετράδια, τα μπλοκ ζωγραφικής, τα στυλό, οι ξυλομπογιές και οι μαρκαδόροι παραμέρισαν την πλάκα και τα κονδύλια. Μετά τα μέσα της δεκαετίας του 1960, οι πλάκα και το κονδύλι δεν χρησιμοποιούνταν. Είχαν γίνει μουσειακό είδος. Όμως για πολλά χρόνια οι πλάκες και τα κονδύλια ήταν στην υπηρεσία των μικρών μαθητών.
Δημήτριος Μεκάσης

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2018 | 5:15 pm


Στο Αμύνταιο το τουρνουά του 3ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χειροσφαίρισης Γυναικών 2019


H Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώνει την διοργάνωση του 3ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών 2019, στην γενέτειρα πόλη του ελληνικού χάντμπολ, το Αμύνταιο της Φλώρινας, το διάστημα 23-25 Νοεμβρίου 2018 με την συμμετοχή των Εθνικών ομάδων της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Λευκορωσίας.

Συνδιοργανωτές θα είναι ο Δήμος Αμυνταίου, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ενώ το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη της ΔΕΗ.

Το Δ.Σ. της ΟΧΕ ευχαριστεί θερμά τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θόδωρο Καρυπίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Στέφανο Μπίρο, τον Δήμαρχο Αμυνταίου Κωνσταντίνο Θεοδωρίδη και την Διοίκηση της ΔΕΗ για την στήριξη τους στο άθλημα και την διοργάνωση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι αν και έχουν εξασφαλιστεί από την Περιφερειάρχη Αττικής κα Δούρου, 12.400 ευρώ για την προετοιμασία και τουρνουά της Εθνικής γυναικών το Νοέμβρη στην Αθήνα, επιλέχθηκε από την ΟΧΕ τα επίσημα παιχνίδια του προκριματικού ομίλου να πραγματοποιηθούν στο Αμύνταιο και τα χρήματα της περιφέρειας Αττικής να χρησιμοποιηθούν για φιλικό-ούς αγώναές το διάστημα 17-20 Νοεμβρίου. πηγή

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2018 | 4:54 pm


Στην 83η Δ.Ε.Θ παραβρέθηκε ο Βουλευτής ΝΔ της Π.Ε Φλώρινας Γιάννης Αντωνιάδης


Το διήμερο 14 και 15 Σεπτεμβρίου ο Βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης παραβρέθηκε στην 83η Δ.Ε.Θ . Ο κ. Βουλευτής παραβρέθηκε στη σύσκεψη που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με το Δ.Σ της Δ.Ε.Θ-HELEXPO το πρωί του Σαββάτου και στην επίσκεψη του Προέδρου στα περίπτερα της Δ.Ε.Θ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας παρακολούθησε την κεντρική ομιλία του κ. Μητσοτάκη στο συνεδριακό κέντρο « Ι. Βελλίδης» .

Με την παρουσία του στη Δ.Ε.Θ, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τις τεράστιες διαφορές που χωρίζουν τη Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ και εξήγγειλε το δικό του όραμα για μια σύγχρονη Ελλάδα μέσα από ένα συνεκτικό, ρεαλιστικό και κοστολογημένο σχέδιο για την ανάταξη της χώρας. Από την άλλη μόλις μια εβδομάδα πριν ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε , μέσα στον πανικό του , αποσπασματικά έργα. Η ίδια η στόχευσή είναι εντελώς διαφορετική και την έχουν ήδη καταλάβει οι πολίτες. Οι βασικοί άξονες του σχεδίου που παρουσίασε ο Πρόεδρος μας , περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

• Σταδιακή μείωση των εισφορών για κύρια σύνταξη από 20%, που είναι σήμερα, στο 15%. εντός τετραετίας

• Μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, από 22% που ισχύει σήμερα.

• Σταδιακή κατάργηση, μέχρι το 2021, του τέλους επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες

• Μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, στο 13% από 24%. Και τελικά στο 11% για όλο το τουριστικό πακέτο της εστίασης και των ξενοδοχείων.

• Μείωση στα επόμενα δύο χρόνια του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, με τρόπο δίκαιο ώστε να ωφεληθούν όλοι και κυρίως η μεσαία τάξη.

• Μείωση του εταιρικού φόρου και του φόρου στα μερίσματα, έτσι ώστε ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής που επιβαρύνει τα επιχειρηματικά κέρδη να μειωθεί στο 24%, από 40% που βρίσκεται σήμερα.

• Αναστολή του Φ.Π.Α. στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια και έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης που καταβάλλεται για λειτουργική, αισθητική και ενεργειακή αναβάθμιση και συντήρηση των υφιστάμενων κατοικιών.

• Φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με συντελεστή 10%.

Με την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη Δ.Ε.Θ ολοκληρώθηκε ένας κύκλος ενημέρωσης των πολιτών της Βορείου Ελλάδας για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας . Όλο το προηγούμενο διάστημα τόσο ο Πρόεδρος όσο και κλιμάκια υψηλόβαθμων στελεχών του κόμματος στα οποία συμμετείχε ο βουλευτής κ. Αντωνιάδης Γιάννης ως Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης , επισκέφτηκαν όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης ακόμα και τους πιο απομακρυσμένους οικισμούς , συνομίλησαν με τους κατοίκους και τους ενημέρωσαν για το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει η Νέα Δημοκρατία από τη στιγμή που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Ένα πρόγραμμα το οποίο θα βγάλει τη χώρα από το τέλμα και θα φέρει ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας .

Μαζί Μπορούμε !

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2018 | 4:47 pm


Άμεση ανάγκη επανεκκίνησης της οικοδομικής Βιομηχανίας (γράφει ο Λεονάρδος Καντάρης)


γράφει ο Λεονάρδος Καντάρης

Την κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας  προκάλεσαν τα πειράματα επί χάρτου των λανθασμένων επιλογών για την άμεση είσπραξη φόρων από το κράτος που μαζί με την κρίση οδήγησαν  στον αφανισμό  κυριολεκτικά  της οικοδομικής βιομηχανίας  και μαζί μία πληθώρα συναφών επαγγελμάτων. ‘Όταν ο κλάδος ήταν ο μεγαλύτερος μοχλός ενίσχυσης  της Ελληνικής οικονομίας, και  ένας δείκτης μεταβολών σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. 

Η οικοδομή ήταν επί αρκετά έτη  ένας κλάδος ο οποίος συνέβαλε σημαντικά στην αύξηση του ΑΕΠ η οποία και απασχολούσε Βιομηχανίες  παρασκευής και εμπορίας οικοδομικών υλικών .

Ας δούμε τι  οδήγησε σ αυτή τη δραματική  φθίνουσα πορεία  στις κατασκευές

  • α) Η επιβολή  ΦΠΑ μετά το 2006  στα νέα ακίνητα
  • β) Μεγάλος συντελεστής ΦΠΑ στα οικοδομικά υλικά
  • γ) Επιβολή  ΕΝΦΙΑ με μεγάλες αδικίες  όπως στα εγκαταλελειμμένα ακίνητα η στα νέα υπό κατασκευή (δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται ΕΝΦΙΑ κατά την διάρκεια κατασκευής μέχρι να την  ηλεκτροδότηση τους  η στα ημιτελή κτίρια)
  • δ) Μεγάλοι συντελεστές υπολογισμού των ενσήμων οικοδομικών έργων
  • ε) Γραφειοκρατία για την έκδοση οικοδομικών αδειών που δεν χρειάζεται
  • (μία άδεια απλής περίφραξης πέρυσι σε νομό της Δυτ. Μακεδονίας  έκανε για να εκδοθεί 5 μήνες)
  • ζ) Έκδοση συνεχών διαταγμάτων από το ΥΠΕΚΑ που χρειάζονται φακίρη για την ερμηνεία τους  συν τον τεράστιο όγκο δουλειάς μαζί με τις ευθύνες που φόρτωσαν  στούς μηχανικούς  για την υποβολή σχεδίων και μελετών χωρίς ουσία.

ΣΗΜΕΡΑ απαιτούνται προτάσεις συγκεκριμένες για να διαμορφώσουμε ιδανικές συνθήκες επανάκαμψης για την αύξηση των εσόδων του κράτους αφ ενός και αφ εταίρου να δημιουργήσουμε ένα ελκυστικό και ξεχωριστό  περιβάλλον για να  προσελκύσουμε  νέους  επενδυτές και  κατά συνέπεια μείωση της ανεργίας πάνω στον κλάδο.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ λύσεις αποτελεσματικές αρκεί να εφαρμοστούν ταυτόχρονα και να χαραχθούν πολιτικές εικοσαετίας. Έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα και να μην αφήσουμε να περάσουν έτσι τα χρόνια της κρίσης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;  Τα αυτονόητα…

α)Κατάργηση ΦΠΑ στις νέες οικοδομές μετά 2006  η δραστική μείωση του
β) Μείωση θεαματική του ΕΝΦΙΑ και διόρθωση των αδικιών (κατάργηση του στα υπό κατασκευή κτίρια μέχρι την ηλεκτροδότηση τους)
γ) Μεταφορά στον χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ  όλων των οικοδομικών υλικών και στην εκπόνηση μελετών
δ) Μείωση των συντελεστών υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών  σε όλα τα έργα (ΙΚΑ)
ε) Διόρθωση όλων των διαταγμάτων  του ΥΠΕΚΑ για την γρήγορη εξυπηρέτηση όλων των πολιτών  με απλούστευση στον τρόπο έκδοσης των οικοδομικών αδειών ( επιβολή ελεγκτή μηχανικού με εμπειρία ανά περιφέρεια ο οποίος θα αποδίδει ευθύνες  για τυχόν μη εξυπηρέτηση μηχανικών και πολιτών η επενδυτών στις πολεοδομίες )

Και επί τέλους ας ακούσουμε κάποιες φορές και τις προτάσεις των συλλόγων και να εφαρμόσουμε τις καλύτερες. 
ΑΝΤΙ να κοιτάξουμε το φεγγάρι στην Ελλάδα, κοιτάμε το δάχτυλο που μας το δείχνει.


Λεονάρδος Καντάρης
elzoni.grΔημοσιεύθηκε στις 19 September 2018 | 4:34 pm


Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας : Έναρξη τμημάτων εκμάθησης παραδοσιακών Ποντιακών χορών


Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας σας ενημερώνει για την έναρξη των τμημάτων 
 εκμάθησης παραδοσιακών Ποντιακών χορών: παιδικό, εφηβικό, ενηλίκων. Έναρξη  (ενηλίκων) Τετάρτη 26/09/2018 20.15μμ και (παιδικό - εφηβικό) Σάββατο  29/09/2018 στις 11.00πμ 

Πληροφορίες  καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10.00πμ έως τις 1.30μμ στην Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας και στο τηλέφωνο 2385028328.

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2018 | 2:18 pm


Ο Δημήτρης Στρατούλης με κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Φλώρινας


Το Σάββατο 15/ 09/ 2018 επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Φλώρινας κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Δημήτρη Στρατούλη. 
Ακολούθησε συνάντηση με τον Γεν. Γραμματέα του Επιμελητηρίου κ. Μιχάλη Πραπαβέση και τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχ/σεων κ. Λάζαρο Απιδόπουλο.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την επιχειρηματικότητα καθώς και οι προτάσεις του Επιμελητήριου που στοχεύουν στην επανεκκίνησή της.
 Ο κ. Στρατούλης δεσμεύθηκε να στηρίξει τις θέσεις του Επιμελητηρίου δημιουργώντας ένα δίαυλο επικοινωνίας.

Φλώρινα, 18/09/2018
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2018 | 11:20 am


Το Επιμελητήριο Φλώρινας συμμετείχε στην 83η ΔΕΘ 2018.


Το Επιμελητήριο Φλώρινας με επιτυχία συμμετείχε στο περίπτερο 3/ stand 16 στην 83η ΔΕΘ 2018. 
Προβλήθηκαν τοπικά προϊόντα της περιοχής μας κερδίζοντας τις εντυπώσεις για την ποιότητα και την μοναδική τους γεύση. 
Το Επιμελητήριό μας θα συνεχίσει να στηρίζει την εξωστρέφεια της τοπικής επιχειρηματικότητας μέσα από συμμετοχές σε Εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές και Β2Β συναντήσεις κ.α. 
Φλώρινα, 17/09/2018
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 19 September 2018 | 4:26 am


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Ε.Π.Σ. Φλώρινας: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στο Α' Τοπικό

  1. Ε.Π.Σ. Φλώρινας: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στο Α' Τοπικό  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 12:19 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας


Φιλικοί ιστότοποι: