Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Φλώρινας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Βουλευτής Φλώρινας Κώστας Σέλτσας: H Τηλεθέρμανση της Μελίτης γίνεται πράξη


Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης δημοσίευσε σήμερα, 15/11/2018, Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων προς τη ΔΕΥΑ Φλώρινας για το έργο της Τηλεθέρμανσης της Μελίτης. Με την πρόσκληση αυτή μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ένταξη της χρηματοδότησης του συγκεκριμένου έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα « Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη».

Το έργο αυτό, απολύτως αναγκαίο για την θέρμανση της Μελίτης, αποδεικνύει την πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να υλοποιηθεί το έργο με σαφή και αυστηρά χρονοδιαγράμματα, τα οποία και ορίστηκαν. Από εδώ και στο εξής η ΔΕΥΑΦ οφείλει να υποβάλει σχετική πρόταση ένταξης από τις 19/11/2018 έως τις 29/3/2019.

Ο νομός μας είναι έτοιμος να υποδεχτεί ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο, που θα μειώσει το κόστος της θέρμανσης, θα έχει θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο αλλά και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε αυτή την Πρόσκληση του Υπουργείου, καθώς αποτελούσε πάγιο και δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Μελίτης.

https://diavgeia.gov.gr/…/%CE%A8%CE%A9%CE%96%CE%97465%CE%A7…

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας
Κωνσταντίνος Σέλτσας

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 11:19 am


Ο Δήμος Φλώρινας ενημερώνει οτι άρχισε η καταβολή των επιδομάτων Πρόνοιας


Από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας-Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Φλώρινας ανακοινώνεται ότι, από την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, άρχισε η καταβολή των επιδομάτων Πρόνοιας και οι επιδοτούμενοι θα μπορούν να εισπράξουν από τους λογαριασμούς τους το επίδομα που δικαιούνται για το δίμηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2018.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 11:02 am


ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ : 18 Νοεμβρίου 1916 - ΑΓΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ


Από την στήλη "Παράθυρο στο παρελθόν" της εβδομαδιαίας τοπικής εφημερίδας "Φωνή της Φλωρίνης" που έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε με την άδεια του εκδότη αγαπητού φίλου Σωτηρίου Βόσδου διαβάζουμε στο φύλλο 2797 της 16 Νοεμβρίου 2018 τα παρακάτω : 

Ανεξίτηλο αποτύπωμα έχει αφήσει η παρουσία των Γάλλων στην πόλη μας. Γαλλικά στρατεύματα που συμμετείχαν στις πολεμικές επιχειρήσεις του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στρατοπέδευσαν στην περιοχή μας και υπάρχουν πολλά ακόμα σημεία που παραπέμπουν στην εδώ δραστηριότητα τους. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τον πολεοδομικό σχεδιασμό της Φλώρινας, τον αναφερόμενο ως «γαλλικό χάρτη» καθώς και τους πυλώνες της σιδηροδρομικής σύνδεσης προς τα Άλωνα.
Πλούσιο υλικό για τις δραστηριότητες και την ζωή των κατοίκων της περιοχής μας προσφέρουν οι φωτογραφίες και οι εντυπώσεις τους που κατέγραψαν σε επιστολές ή σε ημερολόγια οι Γάλλοι στρατιώτες. Το υλικό αυτό αξιοποιήθηκε στο λεύκωμα του 5ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας «Ένα χάδι από την Φλώρινα – Στρατιά της Ανατολής 1916-1918» που επιμελήθηκαν οι Παρασκευή Γκόλια και Στέλλα Κασίδου.

Στη σημερινή μας φωτογραφία, που προέρχεται από το αρχείο του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και έχει αναρτηθεί στο florinapast που επιμελείται ο εκπαιδευτικός Σπύρος Παπαχαρίσης, έχει αποτυπωθεί αγορά της πόλης μας (δεξιά διακρίνεται και ένα κρεοπωλείο) και μας «χωρίζουν» από την φωτογραφία 102 χρόνια καθώς φέρει ημερομηνία 18 Νοεμβρίου 1916.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 8:00 am


Άλλη μια LIVE κάμερα τη ομάδας του Forecastweather.gr στην πόλη της Φλώρινας.


Άλλη μια κάμερα της ομάδας καιρικών προβλέψεων του Forecastweather πόλη της Φλώρινας. 
Με την κάμερα της Φλώρινας το Forecastweather.gr φτάνει αισίως τις 55 ενεργές κάμερες σε όλη την Ελλάδα.

Απολαύστε Πόλη της Φλώρινας Live μέσα από την σελίδα του Forecastweather.gr που είναι επίσημος συνεργάτης με τα Floriniotika.gr

LIVE Εικόνα 
http://florinacam.forecastweather.gr/

Link Σελίδας 
http://forecastweather.gr/index.php/site/camera/flwrina


Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 10:50 pm


Συμβουλές για απάτες από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, με αφορμή πρόσφατα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας μας, αλλά και στην περιφέρειά μας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, έκρινε σκόπιμο να υπενθυμίσει τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη ενημέρωση των πολιτών.
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν τηλεφωνικώς για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα. πρόκλησης ατυχήματος από συγγενικό σας πρόσωπο
 • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
 • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να δώσετε χρήματα.
 • Να ενημερώνετε τα οικεία σας πρόσωπα (του στενού και ευρύτερου συγγενικού, φιλικού και κοινωνικού περιβάλλοντος) και ιδιαιτέρως τα ηλικιωμένα άτομα σχετικά και να τους συμβουλεύετε προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο θυματοποίησης τους.
 • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, εάν έλθουν σε επαφή μαζί σας καθώς και των οχημάτων με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών Αρχών.
 • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Οι δράστες χρησιμοποιούν συνήθως την εξής μεθοδολογία:

Απάτη με το πρόσχημα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος
 • Οι δράστες, έχοντας προφανώς αντλήσει πληροφορίες για την οικογενειακή κατάσταση των υποψήφιων θυμάτων, πραγματοποιούν αιφνιδιαστικές τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς, προσποιούμενοι άλλοτε νοσοκομειακούς γιατρούς και άλλοτε δικηγόρους ή αστυνομικούς, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο (συνήθως τέκνο τους) έχει προκαλέσει με υπαιτιότητά του τροχαίο ατύχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο ή βαρύτατο τραυματισμό συνήθως ανήλικου παιδιού.
 • Επιπλέον ισχυρίζονται ότι για να αποφευχθεί η φυλάκιση του συγγενικού τους προσώπου και να απεμπλακεί από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες, απαιτείται η καταβολή σημαντικών χρηματικών ποσών, το ύψος των οποίων διαφοροποιείται σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη δεκτικότητα και την ευπιστία των θυμάτων.
 • Για να γίνουν πιο πειστικοί, άλλοι συνεργάτες τους παρεμβάλλονται στην τηλεφωνική επικοινωνία και προσποιούνται το συγγενικό τους πρόσωπο, εκλιπαρώντας για βοήθεια και ασκώντας αφόρητη ψυχολογική πίεση στα θύματα.
 • Στη συνέχεια και εφόσον τα θύματα έχουν πεισθεί, είτε εμφανίζονται στην οικία τους για την παραλαβή των χρημάτων, είτε δίνουν ραντεβού σε προκαθορισμένο από τους δράστες τόπο και χρόνο, πλησίον της οικίας.
Επισημαίνεται ότι στα τροχαία ατυχήματα ακολουθούνται πάντα από τις αστυνομικές Αρχές οι νόμιμες και προβλεπόμενες ενέργειες, υπό την καθοδήγηση των κατά τόπους Εισαγγελικών Αρχών και σε καμία περίπτωση δεν υφίστανται παρέκκλιση από αυτές, με την καταβολή χρηματικών ποσών.

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 7:29 pm


Νέο Δ.Σ του Συλλόγου Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Φλώρινας


Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12.11.2018, συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού (Π.Ε.) Φλώρινας, που εκλέχτηκε στις εκλογές που έγιναν στις 5.11.2018. Η συγκρότηση του νέου Δ.Σ. είναι η παρακάτω:

Πρόεδρος: Λιθοξοΐδης Κωνσταντίνος
Αντιπρόεδρος: Ιωάννου Δήμητρα
Γεν. Γραμματέας: Καμπασνίτσαλη Όλγα
Ταμίας: Τσακμάκης Φίλιππος
Μέλος: Βοζινίδου Χαρούλα

με Αναπληρωματικά μέλη: Τραϊανίδης Μηνάς και Τσακμάκης Αντώνιος

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Λιθοξοΐδης Κωνσταντίνος

Η Γραμματέας
Καμπασνίτσαλη Όλγα

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 5:58 pm


Το Επιμελητήριο Φλώρινας επισκέφθηκε επιχειρηματική αποστολή από το Επιμελητήριο της Πάφου.


Το Επιμελητήριο Φλώρινας επισκέφθηκε στις 10 & 11/ 11/ 2018 επιχειρηματική αποστολή από το Επιμελητήριο της Πάφου.

Στην αποστολή συμμετείχαν, εκτός από τους επιχειρηματίες, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος της Πάφου κ. Παπαντωνίου Χαράλαμπος, ο οποίος διατηρεί μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Κύπρο, καθώς και ο Α’ Αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Τμήματος της Πάφου κ. Ζήνων Ζήνωνος.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η δικτύωση και η συνεργασία των τοπικών μας επιχειρήσεων με τις επιχειρήσεις της Κύπρου.

Το Σάββατο 10/11/2018 πραγματοποιήθηκαν στο ξενοδοχείο Bella Toumpa στον Αγ. Παντελεήμονα 15 επιχ/κες συναντήσεις με θετικά αποτελέσματα στον τομέα του κρασιού, πιπεριάς, φρούτων κ.α. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Φλώρινας κ. Σέλτσας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδης.

Την Κυριακή 11/11/2018 πραγματοποιήθηκαν 12 επιχ/κες συναντήσεις στο Επιμελητήριο Φλώρινας του αγροδιατροφικού κλάδου. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Μπίρος.

Στον απόηχο της συνάντησης ο κ. Παπαντωνίου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ποιότητα, τις τιμές και την καινοτομία των τοπικών μας προϊόντων. Το αμέσως επόμενο διάστημα οι επιχειρηματίες μας θα καταθέσουν τις τελικές προσφορές τους και είμαστε σίγουροι για τις συνεργασίες που θα προκύψουν.

Φλώρινα, 15-11-2018

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 4:20 pm


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας συμμετείχε σε φόρουμ με θέμα: ‘’Τουριστική δικτύωση των Βαλκανικών χωρών’’.


Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας κ. Σαπαλίδης συμμετείχε στις 10/11/2018 σε φόρουμ στα πλαίσια της Έκθεσης PHILOXENIA στη Θεσσαλονίκη με θέμα: ‘’Τουριστική δικτύωση των Βαλκανικών χωρών’’.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος ανέδειξε εκείνα τα σημεία αναφοράς που χαρακτηρίζουν την ΠΕ Φλώρινας ως τουριστικό προορισμό.

Παρόντες στο φορούμ ήταν η Υπουργός Τουρισμού κα. Κουντουρά, η Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κα. Νατοπούλου, η Ευρωβουλευτής κα. Κούνεβα, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρης, ο Αναπληρωτής Γ.Γ. ΔΟΣ & ΑΣ κ. Εξαδάχτυλος, ο Πρόξενος της Κύπρου στην Θεσσαλονίκη κ. Μιλτιάδης.

Τέλος, συμμετείχαν Πανεπιστημιακοί και Θεσμικοί από όλες τις Βαλκανικές χώρες και την Κύπρο.

Φλώρινα, 15-11-2018 
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 4:17 pm


Κώστας Σέλτσας: Ο ΑΗΣ Αμυνταίου θα συνεχίσει να λειτουργεί


Μετά την ένταξη της λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, γίνεται σαφές ότι οι μονάδες του Αμυνταίου εντάσσονται στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας και θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σταθάκης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Η απόσυρση του ΑΗΣ Αμυνταίου θα δημιουργούσε σοβαρά ζητήματα στον ενεργειακό εφοδιασμό ολόκληρης της χώρας. Για τον λόγο αυτό αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την περιβαλλοντική και ενεργειακή αναβάθμιση του σταθμού. Με τον τρόπο αυτό θα πετύχουμε την παράταση της λειτουργίας του ενισχύοντας τη ΔΕΗ αλλά και εξασφαλίζοντας την Τηλεθέρμανση της περιοχής του Αμυνταίου, για την οποία ούτως η άλλως γίνονται και άλλες σημαντικές επενδύσεις, όπως η μονάδα βιομάζας 25 MW από τη «ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ».

Η συνέχιση λειτουργίας του ΑΗΣ Αμυνταίου είναι η καλύτερη δυνατή εξέλιξη. Πρόκειται για ένα κομβικής σημασίας ζήτημα για την λιγνιτική παραγωγή, τους εργαζόμενους αλλά και την ευρύτερη περιοχή.

Με εκτίμηση,
Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας
Κωνσταντίνος Σέλτσας

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 3:54 pm


Γιώργος Κασαπίδης : Ζητώ την ενεργοποίηση της Ακαδημαϊκής Κοινότητας κατά της ανεργίας στη Δ. Μακεδονία.


Τις θέσεις και τις προτάσεις του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας για θέματα ανάπτυξης και καινοτομίας συζήτησε διεξοδικά με τους Διευθυντές των αναγνωρισμένων εργαστηρίων του ιδρύματος ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης.

Παράλληλα ζήτησε τη συνεργασία και ενεργοποίηση της ακαδημαϊκής κοινότητας στον πόλεμο κατά της ανεργίας στη Δυτική Μακεδονία, δεδομένου ότι αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες στην Περιφέρειά μας.

Ανταποκρινόμενοι θετικά από την πλευρά τους οι Διευθυντές των εργαστηρίων του ΤΕΙ στο κάλεσμα του βουλευτή, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόταση συνεργασίας και από κοινού καθόρισαν το αρχικό πλαίσιο δράσεων με σκοπό να προκύψουν άμεσα χειροπιαστά αποτελέσματα για το καλό του τόπου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύθηκε στις 15 November 2018 | 3:22 pm


ΕΡΓΑΣΙΑ : Προσλήψεις στον ΑΗΣ Αμυνταίου δέκα (10) ανειδίκευτων εργατών για (60 ηµεροµίσθια)


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας σας γνωρίζει ότι ο ΑΗΣ Αµυνταίου-Φιλώτα ενδιαφέρεται για την πρόσληψη δέκα (10) εκτάκτων ηµεροµισθίων ανειδίκευτων εργατών, µε σύµβαση εργασίας ορισµένου χρόνου (60 ηµεροµίσθια), για την κάλυψη εποχικών η παροδικών αναγκών του Σταθµού.

Καλούνται οι ενδιαφερόµενοι που επιθυµούν να καλύψουν τις παραπάνω θέσεις να υποβάλλουν από 14.11.2018 έως 23.11.2018 στη Γραµµατεία του Σταθµού την ειδική έντυπη Αίτηση –Υπεύθυνη ∆ήλωση.

Απαιτούµενα δικαιολογητικά µε την υποβολή της αίτησης:
1. Φωτοαντίγραφο αστυνοµικής ταυτότητας.
2. Πρόσφατη βεβαίωση µόνιµης κατοικίας έκδοσης (όχι παλαιότερη των 2 µηνών από την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης) µε την οποία βεβαιώνεται ότι ο ενδιαφερόµενος είναι µόνιµος κάτοικος Τοπικού ∆ιαµερίσµατος, ∆ηµοτικής ενότητας, ∆ήµου, Νοµού.
3. Επικυρωµένο αντίγραφο πρόσφατου εκκαθαριστικού σηµειώµατος της Εφορίας από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή ΚΕΠ ή εκτύπωση του προαναφερθέντος εκκαθαριστικού σηµειώµατος µέσω του συστήµατος TAXIS NET.
4. Πρόσφατη βεβαίωση του ΟΑΕ∆ για τον προσδιορισµό του χρονικού διαστήµατος ανεργίας του υποψηφίου, η ηµεροµηνία έκδοσης της οποίας δεν πρέπει να απέχει περισσότερο από πέντε (05) εργάσιµες ηµέρες από την ηµεροµηνία έναρξης της προθεσµίας υποβολής των αιτήσεων. Αποκλείεται η απόδειξη µε υποβολή υπεύθυνης δήλωσης και κάρτας ανεργίας.
5. Για την απόδειξη της Πολυτεκνικής Ιδιότητας απαιτείται: Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης του οικείου ∆ήµου ή βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης από τα ΚΕΠ µέσω του Ολοκληρωµένου Πληροφοριακού Συστήµατος Εθνικού ∆ηµοτολογίου (ΟΠΣΕ∆) πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερη των 2 µηνών από την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης) συνοδευόµενο από Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνοµοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ).
6. Για την απόδειξη των κριτηρίων της οικογενειακής κατάστασης και του αριθµού ανήλικων τέκνων απαιτείται: Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης του οικείου ∆ήµου ή βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης από τα ΚΕΠ µέσω του Ολοκληρωµένου Πληροφοριακού Συστήµατος Εθνικού ∆ηµοτολογίου (ΟΠΣΕ∆) πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερη των 2 µηνών από την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης). Από το εν λόγω πιστοποιητικό ή βεβαίωση θα πρέπει να προκύπτει ότι ο υποψήφιος έιναι έγγαµος ή χήρος ή διαζευγµένος καθώς και ο αριθµός των ανήλικων τέκνων του.
7. Για την απόδειξη του Γονέα µονογονεϊκής οικογένειας, ο οποίος ασκεί εν τοις πράγµασι και κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική µέριµνα τέκνου/ων απαιτείται: Πρόσφατο Πιστοποιητικό του οικείου ∆ήµου στα δηµοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραµµένος ή βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης από τα ΚΕΠ µέσω του Ολοκληρωµένου Πληροφοριακού Συστήµατος Εθνικού ∆ηµοτολογίου (ΟΠΣΕ∆) πρόσφατης έκδοσης (όχι παλαιότερη των 2 µηνών από την ηµεροµηνία υποβολής της αίτησης). Από το εν λόγω πιστοποιητικό ή βεβαίωση θα πρέπει να προκύπτει ότι ο υποψήφιος έχει ένα (01) τουλάχιστον ανήλικο τέκνο ή ενήλικο ηλικίας έως και είκοσι πέντε (25) ετών. Για την απόδειξη του εν λόγω κριτηρίου εκτός του ως άνω πιστοποιητικού απαιτείται επιπλέον οποιοδήποτε δικαιολογητικό που εκδόθηκε από αρµόδια δηµόσια αρχή της ηµεδαπής ή αλλοδαπής από το οποίο να προκύπτει η ιδιότητα του γονέα που ασκεί κατ’ αποκλειστικότητα τη γονική µέριµνα αυτού.
8. Υπεύθυνη ∆ήλωση του Ν. 1599/1986 στην οποία να δηλώνει αν έχει απασχοληθεί στη ∆ΕΗ Α.Ε., µε οποιαδήποτε σχέση εργασίας (π.χ. σύµβαση έργου, ηµεροµίσθιος κ.α., εκτός πρακτικής άσκησης) κατά το τελευταίο έτος, καθώς και τα χρονικά διαστήµατα που απασχολήθηκε.

Σηµειώνεται ότι η επαναπρόσληψη των ατόµων αποκλείεται πριν παρέλθουν 12 µήνες από τη λήξη της προηγούµενης απασχόλησής τους στη ∆ΕΗ Α.Ε.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΦ

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 11:29 pm


Έναρξη νέου τμήματος στην Παιδική Χορωδία «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΩΤΣΗΣ» του ΦΣΦ «Ο Αριστοτέλης»


Ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 17.00 - 18.000 μμ, θα ξεκινήσει το νέο Χορωδιακό Τμήμα της Παιδικής Χορωδίας με την ονομασία «Οι Μελισσούλες», για παιδιά Α’ τάξης Δημοτικού και Μεγάλων Νηπίων.

Τα μαθήματα είναι δωρεάν, ευγενική δωρεά της κας Αλεξάνδρας Λιώτση.

Υπεύθυνες Διδασκαλίας: Σοφία Μούλη, Βασιλική Μαρκοπούλου, Ζαχαρούλα Αλέξη.

Πληροφορίες: Σοφία Μούλη (Κινητό: 6987-047317).


Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 11:12 pm


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ηπειρωτών Φλώρινας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση


Το Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ « Η ΟΛΥΜΠΙΑΣ» καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση, την Κυριακή 18/11/18 και ώρα 18:30 στο χώρο του καφέ "Οδός Ονείρων" συμφ. με το άρθρο 8 του καταστατικού.

ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΣ
- Απολογισμός πεπραγμένων Δ.Σ.
- Σχεδιασμός δράσεων 2019 και συζήτηση προτάσεων

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25/11/18 στον ίδιο χώρο και ώρα ανεξαρτήτως του αριθμού των παρευρισκομένων συμφ. με το άρθρο 8 του καταστατικού.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                Ο Γεν.Γραμματέας
Καλδάνης Κων/νος           Παρδάλης Ιωάννης

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 9:16 pm


Συνάντηση του Βουλευτή Φλώρινας Κωνσταντίνου Σέλτσα με τον Υπουργό Παιδείας για το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας


Επίσημη συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Φλώρινας Κωνσταντίνος Σέλτσας, μαζί με τους υπόλοιπους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας, με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου και την Υφυπουργό κ. Μ. Τζούφη. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα της συνέργειας του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και η σχεδιαζόμενη αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να ενισχυθεί ο ρόλος του Πανεπιστημίου στην περιοχή μας και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για ένα ισχυρό και ανταγωνιστικό πανεπιστημιακό ίδρυμα που θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο για τις ακαδημαϊκές του επιτυχίες όσο και για την θετική συμβολή του στην τοπική κοινωνία.

Ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Σέλτσας επεσήμανε την αναγκαιότητα της άμεσης συγχώνευσης του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, καθώς με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένα ισχυρό ακαδημαϊκά και διοικητικά ίδρυμα, που θα αξιοποιήσει τα μέχρι σήμερα επιτεύγματα του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ, θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη διεθνή παρουσία και θα συμβάλλει στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Ειδικά για τα Τμήματα της Φλώρινας, λόγω της γειτνίασης με δύο κράτη των Βαλκανίων, αυτά θα γίνουν πόλος έλξης για εκατοντάδες φοιτητές από αυτές τις χώρες και θα ενισχύσουν τον στρατηγικό ρόλο της χώρας μας. Τέλος ο κ. Βουλευτής εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι επόμενες επίσημες ενέργειες εκ μέρους του Υπουργείου για το θέμα αυτό θα έχουν σύμμαχο όλη την τοπική κοινωνία και θα έχουν άμεσα θετικά αποτελέσματα.

Από το Γραφείο Τύπου
Του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας
Κωνσταντίνου Σέλτσα

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 9:11 pm


Τα θέματα της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου


Υπό την προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. ΠέτρουΣερίδηκαι παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, συνεδρίασε, τηνΤρίτη13Νοεμβρίου2018.
Η Συνεδρίαση πραγματοποιήθηκεμε δεκαεννιά θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Τα θέματα ημερήσιας διάταξης είναι:

- «Λήψη απόφασης για την τεκμηρίωση της αδυναμίας εκτέλεσης με ιδία μέσα του Δήμου των υπηρεσιών καθαρισμού Δημοτικών Κτιρίων Δήμου Φλώρινας για τις Δημοτικές Ενότητες, Φλώρινας, Μελίτης, Περάσματος και Κάτω Κλεινών», με εισηγήτρια την κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς το καταψήφισε ο κ.Τορλαχίδης.

- «Ακύρωση της με αριθμ. 242/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου και λήψη νέας σχετικά με τον καθορισμό ειδικοτήτων για πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού έτους 2018 με κάλυψη της δαπάνης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους», με εισηγήτρια την κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

- «Ακύρωση της υπ’ αριθμ. 36/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω ανάκλησης της υπ’ αριθμ. 2/2015 απόφασης της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, σχετικά με την παραχώρηση του Δημοτικού Σχολείου Καυκάσου στο ΝΠΙΔ ¨Επιμένουμε Ελλάδα¨ και εκ νέου παραχώρηση στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για ένα έτος», με εισηγήτρια την κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Φλώρινας.

- «Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2019-2020», με εισηγήτρια την κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Φλώρινας.

- «Μεταβολές Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2019-2020», με εισηγήτρια την κ. Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, Αντιδήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

- «Έγκριση της υπ. αριθμ. 115/2018 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σχετικά με την Θ΄ Τροποποίηση προϋπολογισμού ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ οικονομικού έτους 2018 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Παναγιώτα Γαϊγάνη-Τίτα, Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Ελένης Γκορτσίλα, Προϊσταμένης Διεύθυνσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς το καταψήφισαν οι κ.κ. Κωνσταντινίδης, Παπασωτηρίου και Τορλαχίδης.

- «Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία) στον Δήμο Φλώρινας και ετήσια συντήρηση για το Λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας και τις επιπλέον Υπηρεσίες», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

- «Εκμίσθωση για υλοτομία της συστάδας 2α δάσους Παρορίου», με εισηγητή τον κ. Θεόδωρο Δημόπουλο, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

- «Τροποποίηση πίνακα υλοτομίας Διαχειριστικής Μελέτης δασοκτήματος Κλαδοράχης», με εισηγητή τον κ. Θεόδωρο Δημόπουλο, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

- «Έγκριση απομάκρυνσης επικίνδυνης βλάστησης περιμετρικά του π. ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ», με εισηγητή τον κ. Θεόδωρο Δημόπουλο, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

- «Ψήφιση κανονισμού χρέωσης και επιβολής προστίμων αυτεπάγγελτου καθαρισμού ιδιωτικών οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων Δήμου Φλώρινας» (σχετ. οι υπ΄αριθμ. 40/2018 απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και 224/2018 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Φλώρινας), με εισηγητή τον κ. Θεόδωρο Δημόπουλο, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλου, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος Δήμου Φλώρινας.

- «Ορισμός του τρόπου εκτέλεσης έργου», με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Δούμτση, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση του κ. Δημήτριου Παπαναστασίου, Προϊσταμένου Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

- «Έγκριση της υπ΄αριθμ. 69/2018 απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας, η οποία αφορά στην τρίτη τροποποίηση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2018 της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Νικόλαο Ευαγγέλου, Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς το καταψήφισαν οι κ.κ. Κωνσταντινίδης και Παπασωτηρίου.

- «Έγκριση πρωτοκόλλων οριστικής παραλαβής υπηρεσιών σύμφωνα με το άρθρο 219 του Ν. 4412/2016», με εισηγητή τον κ. Κων/νο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς το καταψήφισαν οι κ.κ. Κωνσταντινίδης, Παπασωτηρίου και Τορλαχίδης.

- «Καταβολή έκτακτης επιχορήγησης ποσού 24.800,00 € του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού για το έτος 2018», με εισηγητή τον κ. Κων/νο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

- «Διαγραφή χρεών οφειλετών από τους βεβαιωτικούς Καταλόγους οικονομικού έτους 2018», με εισηγητή τον κ. Κων/νο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

- «Κατάπτωση εγγυητικής επιστολής και ορισμός του ταμία για την είσπραξή της από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων», με εισηγητή τον κ. Κων/νο Τριανταφυλλίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση της κ. Άννας Βογδάνη-Δημητρίου, Προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

- «Συνδιοργάνωση παράστασης με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, στις 24 Νοεμβρίου 2018», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

- «Ένταξη του Δήμου Φλώρινας στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. (WHO HellenicHealthyCitiesNetwork). Εγκριση Καταστατικού, ορισμός εκπροσώπων και Συντονιστικής Επιτροπής», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 9:08 pm


ΠΕΝΘΙΜΟ ΑΓΓΕΛΤΗΡΙΟ : ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ Ετών 80 (Μελίτη)ΚΗΔΕΙΑ

Της λατρεμένης μας συζύγου, μητέρας,γιαγιάς. 
ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ
Που εκοιμήθει, θα κηδέψουμε 
Πέμπτη 15-11-2018 και ώρα 13 :00μ.μ. 
από το σπίτι μας που βρίσκεται
στην Μελίτη Φλώρινας στον
Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Μελίτης.

Παρακαλούμε συγγενείς και φίλους και όσους 
τιμούν τη μνήμη της, να συνοδέψουν μαζί μας 
την εκφορά της.

Ο Σύζυγος
Γεώργιος

Τα Εγγόνια

Τα Τέκνα
Αναστασία
Ελένη-Παντελής
Σοφία-Γεώργιος
Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 8:59 pm


Ποντιακή θεατρική παράσταση "Ο Σέφτελον ο Γιάννες" από την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας και τον Σύλλογο Ποντίων Σταυρούπολης


Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας και ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης σας προσκαλούνε στην Ποντιακή θεατρική κωμωδία με τίτλο "Ο Σέφτελον ο Γιάννες" την Κυριακή 18/11/2018 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα "Θεόδωρος Αγγελόπουλος".

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 1:23 pm


Προγραμματική Σύμβαση Δήμου Αμυνταίου με την ΑΝΚΟ για την επέκταση της Τηλεθέρμανσης σε άλλους οικισμούς χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης


Προγραμματική Σύμβαση Δήμου Αμυνταίου με την ΑΝΚΟ (Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας) για την επέκταση της Τηλεθέρμανσης σε άλλους οικισμούς, ύψους 204.000€ με χρηματοδότηση από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης

Ο Δήμος Αμυνταίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αποφασίσει τη διάθεση ποσού 204.000€ από τις αναλογούσες επιχορηγήσεις του Δήμου μας από τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης (ΔΕΗ) για την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, με σκοπό την επέκταση της Τηλεθέρμανσης σε άλλους οικισμούς του Δήμου μας. Μετά την πρόσφατη έκδοση της πολυαναμενόμενης νέας υπουργικής απόφασης για τον τοπικό Πόρο Ανάπτυξης, ενεργοποιούνται ξανά οι δράσεις που χρηματοδοτούνται από τον Πόρο.

Ο Δήμος Αμυνταίου και η ΔΕΤΕΠΑ αναλογιζόμενοι την ικανοποίηση των αναγκών θέρμανσης που παρείχαν από το 2005 έως σήμερα στους κατοίκους των συνδεδεμένων με το δίκτυό της οικισμών, Αμυνταίου, Φιλώτα και Λεβαίας, προωθούν τον σχεδιασμό επέκτασης του δικτύου της και σε άλλους οικισμούς (Σωτήρας, Ξινό Νερό). Εναλλακτικά θα μελετηθεί και η τυχόν επέκταση των δικτύων με την ανάπτυξη βιώσιμων αυτόνομων συστημάτων τηλεθέρμανσης στους προς επέκταση οικισμούς.

Παράλληλα βρίσκεται σε φάση υλοποίησης το έργο των μονάδων βιομάζας, ύψους περίπου 15 εκ. Ευρώ, εξασφαλίζοντας το μέλλον της Τηλεθέρμανσης στο Δήμο μας, διαβεβαιώνοντας έμπρακτα τους κατοίκους μας ότι η Τηλεθέρμανση Αμυνταίου θα είναι η οικονομικότερη και περιβαλλοντικά βέλτιστη λύση για τον πολίτη του τόπου μας.

Γραφείο Δημάρχου

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 1:04 pm


Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με μαθητές από το ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΟΑΕΔ για πρακτική άσκηση.Είκοσι έξι (26) μαθητές συνολικά της Σχολής ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ και του ΕΠΑΛ Φλώρινας, ξεκίνησαν την πρακτική τους άσκηση στον Δήμο Φλώρινας την Παρασκευή, 09 Νοεμβρίου 2018.
Τους μαθητές, οι οποίοι θα απασχοληθούν στις υπηρεσίες του Δήμου, υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος, μαζί με τους Αντιδημάρχους, κ. Όλγα Μούσιου Μυλωνά και κ. Χρήστο Μπαρδάκα, ενώ παρόντες, επίσης, ήταν ο Διευθυντής της ΕΠΑΣ Μαθητείας, κ. Παντελής Μαύρου, και ο κ. Σωκράτης Εστές, Υποδιευθυντής της Σχολής, καθώς και οι καθηγητές του ΕΠΑΛ, κ. Παντελής Πυργιλής και ο κ. Βασίλειος Τσιώγκας.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας καλωσορίζοντας τους μαθητές αναφέρθηκε στη συμβολή τους στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, με σκοπό την καλύτερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των δημοτών. Ανέφερε, επίσης, ότι ο Δήμος Φλώρινας απασχολεί ετησίως μαθητές από το ΕΠΑΛ Φλώρινας και τη Σχολή της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ με σκοπό την οικονομική στήριξη των τοπικών νοικοκυριών στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου. Τέλος, ευχαρίστησε τη Διοίκηση της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και του ΕΠΑΛ για την αγαστή συνεργασία τους.

Με τη σειρά του, ο κ. Πυργιλής αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που υπάρχει ανάμεσα στον Δήμο Φλώρινας και στο ΕΠΑΛ, αφού ο Δήμος Φλώρινας αποτελεί τον φορέα που απασχολεί τους περισσότερους συνολικά μαθητές, βοηθώντας με τον τρόπο αυτό και το σχολείο, αλλά και τους μαθητές να αποκτήσουν εμπειρία αλλά και οικονομικό εισόδημα.
Ο κ. Μαύρου με τη σειρά του ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για τη συνεργασία με τη Δημοτική αρχή, αφού ο Δήμος Φλώρινας αποτελεί τον βασικότερο εργοδότη των μαθητών της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Φλώρινας, με αποτέλεσμα την οικονομική ενίσχυση πολλών οικογενειών στην περιοχή μας.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 12:28 pm


Πρόγραμμα Αγώνων Α’ & Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Φλώρινας 17 & 18/11/2018


Το Σαββατοκύριακο 17 & 18/11/2018 θα διεξαχθούν αγώνες για τα πρωταθλήματα της Α’ Κατηγορίας (9η αγωνιστική) και των δυο ομίλων της Β’ Κατηγορίας ΕΠΣ Φλώρινας (7η αγωνιστική), σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ 17/11/2018

Δ.Α.Κ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 3:00μμ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΑΡΙΚΟΥ
Δ.Γ. ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ 3:00μμ ΒΙΤΣΙ ΔΡΟΣΟΠΗΓΗΣ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΥ
Δ.Γ. ΙΤΕΑΣ 3:00μμ ΙΤΕΑ ΙΤΕΑΣ – Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΕΤΟΥ
Δ.Α.Κ. ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ 3:00μμ ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ – ΔΑΦΝΗ ΛΕΒΑΙΑΣ
Δ.Γ. ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ 3:00μμ Α.Σ. ΞΙΝΟΥ ΝΕΡΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΕΛΛΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18/11/2018

Δ.Γ. ΦΙΛΩΤΑ 3:00μμ ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓ.ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
Δ.Γ. ΣΙΤΑΡΙΑΣ 3:00μμ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΙΤΑΡΙΑΣ – ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ
Δ.Γ. ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ 3:00μμ ΑΙΑΣ ΑΜΜΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΧΛΑΔΑΣ
Δ.Γ. ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΥ 3:00μμ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΣ ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Δ.Γ. ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ 3:00μμ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΡΑΣΜΑΤΟΣ – ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ
Δ.Γ. ΛΕΥΚΩΝΑ 3:00μμ ΠΑΣ ΠΡΕΣΠΑΣ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Κ.ΚΛΕΙΝΩΝ

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 8:30 am


Παραλαβή των πιστοποιητικών επιτυχίας του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Μαΐου 2018


Καλούνται ότι οι επιτυχόντες των εξετάσεων Μαΐου 2018 του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, που είχαν υποβάλει αίτηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, να προσέρχονται στo γραφείο 9 της Διεύθυνσης (Διοικητήριο, 1ος όροφος) για να παραλάβουν το Πιστοποιητικό Επιτυχίας τους κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες.
Τα Πιστοποιητικά μπορούν να παραλάβουν οι ίδιοι οι επιτυχόντες με την ταυτότητα τους ή το δελτίο εξεταζομένου ή οι κηδεμόνες τους ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο.

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 8:30 am


Συνάντηση του Προέδρου της ΠΟΕ - ΔΕΥΑ με τον Περιφερειάρχη Θ. Καρυπίδη


Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης Παύλο Δραγκόλα, δέχθηκε την Τρίτη 13 Νοεμβρίου στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας, οι εργαζόμενοι έθεσαν στον Περιφερειάρχη το θέμα του τιμολογίου της ΔΕΗ προς της Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης, το οποίο είναι τιμολόγιο οικιακής χρήσης και όχι βιομηχανικής, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλο κόστος στην κατανάλωση ενέργειας.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν τη βοήθεια του Περιφερειάρχη να παρέμβει στους αρμόδιους φορείς, ώστε να γίνει το τιμολόγιο της ΔΕΗ για τις ΔΕΥΑ όλης της Ελλάδας βιομηχανικό και να μπορέσουν οι Επιχειρήσεις να μειώσουν τα έξοδά τους προς όφελος των πολιτών.

«Πρέπει να κτίσουμε τέτοιες πολιτικές ώστε το νερό ως δημόσιο αγαθό με μία σωστή διαχείριση να φτάνει επαρκές, με ποιότητα και πολύ χαμηλή τιμή στους καταναλωτές» τόνισε μεταξύ άλλων μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θ. Καρυπίδης.
Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 8:30 am


Πρόγραμμα Αγώνων Πρωταθλημάτων Υποδομής ΕΠΣ Φλώρινας 17/11/2018


Σας γνωρίζουμε το πρόγραμμα αγώνων των Πρωταθλημάτων Υποδομής ΕΠΣ Φλώρινας για το Σάββατο 17/11/2018:

Κ16

ΓΗΠ. BALLA DORO  10:00πμ ΕΛΠΙΔΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)
Δ.Γ. ΜΕΛΙΤΗΣ 10:00πμ ΜΕΛΙΤΕΑΣ ΜΕΛΙΤΗΣ – Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (6η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ)

Κ12

Δ.Α.Κ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 11:00πμ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΕΛΠΙΔΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΗΠ. ΠΗΓΑΣΟΣ 11:00πμ ΠΑΣ ΠΗΓΑΣΟΣ – ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Δ.Γ. ΛΕΥΚΩΝΑ 11:00πμ ΠΑΣ ΠΡΕΣΠΑΣ – ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ

Κ10

Δ.Α.Κ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 10:00πμ ΠΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑ 2 – ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ
Δ.Γ. ΛΕΥΚΩΝΑ 12:00μ ΠΑΣ ΠΡΕΣΠΑΣ – ΕΛΛΑΔΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΗΠ. ΠΗΓΑΣΟΣ 12:15μμ ΠΑΣ ΠΗΓΑΣΟΣ – ΕΡΜΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Δ.Α.Κ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ 12:30μμ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ – ΕΛΠΙΔΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 14 November 2018 | 8:30 am


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Ε.Π.Σ. Φλώρινας: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου σε Α' και Β ...

 1. Ε.Π.Σ. Φλώρινας: Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου σε Α' και Β ...  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 2:35 pm


Α'2 Χάντμπολ Γυναικών: Πρεμιέρα για Φιλώτα Φλώρινας και Ελπίδες ...

 1. Α'2 Χάντμπολ Γυναικών: Πρεμιέρα για Φιλώτα Φλώρινας και Ελπίδες ...  Top-sport.gr | Αθλητικές ειδήσεις για την Δυτική Μακεδονία (Δελτίο Τύπου) (Ιστολόγιο)
 2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 1:23 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας

Φιλικοί ιστότοποι: