Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

«Φίλιπποι Αναπτυξιακός Μονοπρόσωπη ΑΕ»: υπογραφή του καταστατικού από τον Θόδωρο Μουριάδη

Έτοιμο το καταστατικό του νεοσύστατου Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Καβάλας με το όνομα «Φίλιπποι Αναπτυξιακός Μονοπρόσωπη ΑΕ».

 

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης βρέθηκε στο γραφείο της συμβολαιογράφου Έφης Λαζίδου για να υπογράψει το καταστατικό.

 

Η εταιρεία έχει γίνει πλέον και μέλος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

 

Δείτε παρακάτω τους σκοπούς, τους στόχους αλλά και τα πεδία στα οποία μπορεί να αναπτύξει δραστηριότητα η «Φίλιπποι Αναπτυξιακός Μονοπρόσωπη ΑΕ».

 

 

Η φωτογραφία από την υπογραφή του καταστατικού είναι του Κωστή Σιμιτσή που ως γνωστόν αναλαμβάνει πρόεδρος του αναπτυξιακού οργανισμού του δήμου μετά από πρόταση του δημάρχου Θεόδωρου Μουριάδη.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 11:51 am


Καβάλα: δύο συλλήψεις για κλοπή μηχανής

Συνελήφθησαν την Παρασκευή 28-6-2024 το μεσημέρι στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας δύο άνδρες Ελληνικής καταγωγής.

 

Όπως διαπιστώθηκε ενεργώντας από κοινού, αφαίρεσαν την προηγούμενη ημέρα από περιοχή της πόλης μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, η οποία ανευρέθηκε και παρελήφθη από τον ιδιοκτήτη της.

 

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 11:15 am


Θάσος: διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή

Κατόπιν ενημέρωσης από την ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνουμε τους κατοίκους της Θάσου ότι έχουν προγραμματιστεί διακοπές ηλεκτροδότησης στα παρακάτω τμήματα και περιοχές της Νήσου Θάσου:

 

Κυριακή 30-06-2024:

 

• Από 06:00πμ έως 10:00πμ,

 

Ο οικισμός Κοίνυρα, ακτή παράδεισος, ακτή Άγιος Ιωάννης, οι αρδευτικές και φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις από Πλατάνια έως Άγιο Ιωάννη.

 

(δελτίο Τύπου)

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 10:45 am


Δημοτικό σχολείο Φιλίππων: ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την οικολογία και την προστασία του περιβάλλοντος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “GREENFLUENCER” που υλοποιήθηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ΄ και Ε΄ τάξης του Δ. Σ. Φιλίππων σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες από 6 σχολεία της Τουρκίας, 1 σχολείο της Ρουμανίας, 1 σχολείο της Ελλάδας.

 

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2023 και ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2024. Συμμετείχαν 9 εκπαιδευτικοί και 85 μαθητές.

 

Τα παιδιά ανέπτυξαν δεξιότητες για της οικολογία, προστασία του περιβάλλοντος, φαινόμενο θερμοκηπίου, έγραψαν κώδικα στην python, micro:bit και μελέτησαν την υγρασία του εδάφους, ακόμη υλοποίησαν προγράμματα της eesa NASA όπως eesa climate, έπαιξαν Kahoot! με θέμα την ανακύκλωση, κατασκεύασαν κοσμήματα με κουκούλια μεταξοσκώληκα. 

 

Υλοποίησαν δράσεις για την παγκόσμια ημέρα του νερού, παγκόσμια ημέρα της γης και την ημέρα etwinning, έγραψαν και κατασκεύασαν δικό τους τραγούδι χρησιμοποίησαν την  Τεχνητή Νοημοσύνη ΑΙ. για την μουσική.

 

Δημιούργησαν ομαδικά projects και έμαθαν για τις επιστήμες σύμφωνα με την διαφοροποιημένη διδασκαλία της κάθε χώρας. Το πρόγραμμα προσέφερε μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες.

 

Δείτε εδώ τις συνεργατικές δράσεις του project

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 9:49 am


ΕΓΕΣΥΚ: «ζητάμε από τη διοίκηση να σεβαστεί τους γιατρούς του νοσοκομείου Καβάλας»

Επανέρχεται η Ένωση των Γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας μετά την ανακοίνωση της διοίκησης σχετικά με τη λειτουργία του τμήματος επειγόντων περιστατικών.

 

Οι γιατροί ζητούν από τον διοικητή του Νοσοκομείου να τους σεβαστεί και να τους επιτρέψει να ασκήσουν τα ιατρικά τους καθήκοντα στο νοσοκομείο το οποίο είναι διορισμένοι.

 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των γιατρών αναφέρει τα εξής:

 

Η Διοίκηση του Γ.Ν Καβάλας εξακολουθεί να παράγει καθημερινά αρνητικές εξελίξεις για τους γιατρούς του Νοσοκομείου.

 

Αφενός για δωδέκατη σερί ημέρα, και δύο μέρες αφότου η Διοίκηση επικαλέστηκε τη νομοθεσία που περιγράφει σαφώς πως διαλογή μπορεί να πραγματοποιήσει και το νοσηλευτικό προσωπικό, εξακολουθεί να μη κάνει απολύτως τίποτα να την εφαρμόσει και να αλλάξει το απαράδεκτο καθεστώς ο γιατρός των Επειγόντων να πραγματοποιεί τη διαλογή ΜΟΝΟΣ του για 15 και 18 ώρες σε κάθε εφημερία. Ποιος νόμος το επιτρέπει αυτό;

 

Θα μας τον κοινοποιήσουν με κάποια νέα ανακοίνωση;

 

Αφετέρου την ώρα που η Διοίκηση απενεργοποιεί ιατρικά τους γιατρούς του ΤΕΠ, για ακόμη μια φορά χωρίς καμία απολύτως αντίδραση εκ μέρους της  στέλνει για εφημερίες στο Νοσοκομείο της Δράμας για τους μήνες Ιούλιο Αύγουστο και Σεπτέμβριο τους συναδέλφους Παθολόγους.

 

Παράλληλα με ειδοποίηση στις 27/06 ζητά από τους ίδιους γιατρούς να καλύψουν και την εφημερία της Κυριακής 30/06 στο Νοσοκομείο της Δράμας.

 

Θα επικαλεστεί και πάλι κάποιο νόμο περί έκτακτων μετακινήσεων οι οποίες είναι τόσο έκτακτες που ξεπερνάνε σε διάρκεια τα δύο χρόνια για τους γιατρούς πολλών ειδικοτήτων του Νοσοκομείου μας;

Ενδιαφέρει καθόλου τη Διοίκηση και την Υγειονομική Περιφέρεια ότι τινάζει και πάλι στον αέρα το εφημεριακό καθεστώς και τη λειτουργία των Παθολογικών Κλινικών τους μήνες του καλοκαιριού;

 

Ενδιαφέρει κανέναν πως έτσι τινάζεται στον αέρα ο οικογενειακός προγραμματισμός των συγκεκριμένων γιατρών στους οποίους χρωστούνται όπως και στο σύνολο των συναδέλφων άδειες από το 2022;

 

Είναι και αυτή η μετακίνηση στο πλάισιο της βελτίωσης των παροχών υγείας του Νοσοκομείου Καβάλας;

 

Καλούμε τη Διοίκηση έστω και τώρα να σεβαστεί του γιατρούς του Νοσοκομείου μας επιτρέποντάς τους να ασκήσουν τα ιατρικά τους καθήκοντα απερίσπαστοι στο Νοσοκομείο στο οποίο διορίστηκαν.

 

Καλούμε τη Διοίκηση να αρνηθεί στην Υγειονομική Περιφέρεια και να σταματήσει τη μετακίνηση  των Παθολόγων του Νοσοκομείου μας

 

Τέλος καλούμε τη Διοίκηση να επαναφέρει άμεσα τη λειτουργία της διαλογής του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στην προηγούμενη από δεκαημέρου κατάσταση μέχρις ότου εξασφαλίσει τουλάχιστον από πλευράς αριθμών γιατρών των ΤΕΠ τον απαραίτητο αριθμό για πραγματοποίηση της διαλογής και από αυτούς με τρόπο λειτουργικό και αποδοτικό για όλους.

 

Σίγουρα δεν παρανομεί επιστρέφοντας σε μια κατάσταση διαλογής η οποία εφαρμόστηκε και δούλεψε κατά τη διάρκεια της θητείας της, καθώς και όλων των προηγούμενων Διοικήσεων δώδεκα χρόνια τώρα. 

 

Ο Πρόεδρος                                                            Η Γραμματέας

Τεπελόπουλος Γιώργος                                          Βέλκου Ζωγραφιά

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 9:26 am


Εντυπωσίασαν το κοινό τα μουσικά σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας - Βίντεο & Φωτογραφίες

Με την υπέροχη φωνή των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας και μελωδίες από διάφορα είδη μουσικής "ταξίδεψαν" το βράδυ της Πέμπτης 27 Ιουνίου οι Καβαλιώτες και οι επισκέπτες της πόλης!

 

 

Τα μουσικά σύνολα του ΔΩΚ παρουσίασαν έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, καθώς και όμορφους παραδοσιακούς σκοπούς, αποσπώντας το χειροκρότημα του κοινού που γέμισε από νωρίς την πλατεία Κανάρη!

 

(δελτίο Τύπου Δήμου Καβάλας)

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 10:52 pm


Δόξα Θεολόγου: Ανανέωσε ο Ντενίζ Μπαϊκαρά

Ο πολύπειρος ποδοσφαιριστής Ντενίζ Μπαϊκαρά θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της Δόξας Θεολόγου και τη σεζόν 2025-2026.

 

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει τα εξής:

“Ντενίζ Μπαϊκαρά ή αλλιώς, η ήρεμη δύναμη της ομάδας μας.

 

Διακρίνεται για το αθλητικό ήθος του, τόσο σε συμπαίκτες αλλά και αντιπάλους. Για δεύτερη χρονιά ο έμπειρος ποδοσφαιριστής θα ενισχύσει το ρόστερ της Δόξας."

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 10:11 pm


Καβάλα: Λιτανεία της εικόνας του Αποστόλου Παύλου - Βίντεο & Φωτογραφίες

Την Παρασκευή (28/06), έγινε η λιτανεία της εικόνας του Αποστόλου Παύλου, του πολιούχου Αγίου της Καβάλας.

 

 

Η λιτάνευση της εικόνας άρχισε από την εκκλησία του Αποστόλου Παύλου, μετά τον εσπερινό, και κατέληξε στον Άγιο Νικόλαο.

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 9:45 pm


Καβάλα: Οι περιοχές που θα γίνουν εργασίες για το φυσικό αέριο από τις αρχές έως τα μέσα Ιουλίου

Ο Δήμος Καβάλας ενημέρωσε για την εξέλιξη των εργασιών της εγκατάστασης του δικτύου φυσικού αερίου, και για τις περιοχές που θα γίνουν εργασίες από τις αρχές Ιουλίου.

 

Σε ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει τα εξής:

“Προγραμματισμός εργασιών κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου της Enaon EDA στην πόλη της Καβάλας, για το χρονικό διάστημα από 01.07.2024 έως 15.07.2024:

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ 

  • Εκσκαφή, εγκατάσταση αγωγού, επίχωση και ασφαλτική αποκατάσταση στις οδούς Μακεδονομάχων, Εγνατίας, Ειρήνης Αθηναίας, Αισώπου, Ναυπλίου, Φιλαδελφείας, Αρκαδίου, Ακρίτα, Βουλγαροκτόνου, Αλαμάνας και Πάροδος Ζαλόγγου

 

ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΙ ΑΓΩΓΟΙ 

  • Εκσκαφή, εγκατάσταση αγωγού, επίχωση και ασφαλτική αποκατάσταση σε οδούς σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΚτΕ”

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 9:18 pm


ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: “Το σχέδιο της Ν.Δ. για υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης ξεδιπλώνεται"

Την αντίθεση του τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και την πρόταση της διευθύντριας εκπαίδευσης ΠΕ Καβάλας, για τις συγχωνεύσεις τάξεων Δημοτικών σχολείων, στις περιπτώσεις όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες σε μία τάξη δε θα ξεπερνούν τα 25 παιδιά.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Το επιτελικό σχέδιο της Ν.Δ. για υποβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης με λιγότερα τμήματα, σχολεία και εκπαιδευτικούς, ξεδιπλώνεται κάθε χρόνο ολοένα και περισσότερο.

 

Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα με όσα ευτράπελα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες και στον νομό Καβάλας, με τις αναχρονιστικές και αντιπαιδαγωγικές εισηγήσεις της Διευθύντριας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, που αποφάσισε (Φ.11.2/2563 - 20/06/2024) αιφνιδιαστικά και μονομερώς την υποβάθμιση σωρείας Δημοτικών Σχολείων του νομού. 

 

Συγκεκριμένα, το 7ο Δημοτικό Σχολείο (Παναγία), το 14 ο Δημοτικό Σχολείο (Προφήτης Ηλίας), το 17 ο Δημοτικό Σχολείο (Αγ. Παρασκευή) και το Δημοτικό Σχολείο Ποταμιάς Θάσου υποβαθμίζονται από 6θέσια σε 5θέσια, το Δημοτικό Σχολείο Φιλίππων από 6θέσιο σε 4θέσιο, το Δημοτικό Σχολείο Καλλιράχης από 4θέσιο σε 3θέσιο, το Δημοτικό Σχολείο Παναγίας Θάσου από 3θέσιο σε 2θέσιο, ενώ υποβαθμίζονται και πολλά Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Παγγαίου.

 

Παράλληλα προτάχθηκε ως προτεραιότητα η απολύτως αντιπαιδαγωγική συγχώνευση της Α΄ και Β΄ τάξης των θιγόμενων Δημοτικών Σχολείων.

 

Η συγχώνευση τμημάτων και η συρρίκνωση των σχολικών μονάδων πρακτικά σημαίνει συνδιδασκαλία των μαθητών των Α΄ και Β΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων και απώλεια θέσεων εργασίας των εκπαιδευτικών. 

 

Ουσιαστικά σημαίνει την υποβάθμιση του παιδαγωγικού και εκπαιδευτικού έργου, καθώς οι πιο μικροί μαθητές, ακριβώς στο ξεκίνημα της σχολικής τους ζωής, θα βρεθούν στριμωγμένοι σε πολυπληθή τμήματα και θα αντιμετωπίσουν σωρεία δυσμενέστατων συνθηκών και σε επίπεδο μάθησης αλλά και στο πεδίο της ομαλής ένταξής τους στο εκπαιδευτικό σύστημα. 

 

Βραχυπρόθεσμα, η συγχώνευση διαμορφώνει και τις συνθήκες για την κατάργηση, το κλείσιμο, Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων στο εγγύτατο μέλλον. 

 

Το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα γενικότερα της ελληνικής κοινωνίας (και του νομού μας) εκτιμούμε ότι είναι αδιανόητο να προτάσσεται ως αιτία για τις συγχωνεύσεις. 

 

Πρόκειται για τη νεοφιλελεύθερη πολιτική επιλογή της ΝΔ, που εφαρμόζοντας κατά γράμμα το σχέδιο Πισσαρίδη, προωθεί πολιτικές ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης απαξιώνοντας το δημόσιο σχολείο. 

 

Οι δημόσιες δαπάνες για την Παιδεία παραμένουν στο 2,8% του ΑΕΠ, καταγράφοντας μάλιστα και μια μικρή πτώση (-0,1) από το περσινό ποσοστό (2,9%), όταν ο μέσος ευρωπαϊκός δείκτης στις δαπάνες αυτές κυμαίνεται στο 5,5%. 

 

Αυτό είναι το όραμα για την Παιδεία των Μητσοτάκη,

Πιερρακάκη και των λοιπών «εκσυχρονιστών», που κατά τ’ άλλα μιλούν για «ανοιχτό αναβαθμισμένο σχολείο».

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Καβάλας καταγγέλλει απερίφραστα την πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, δηλώνει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στις αποφάσεις της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας για συγχώνευση τάξεων και κατάργηση σχολικών μονάδων και ζητά την άμεση ανάκλησή τους.

 

Διεκδικούμε σταθερά και απαρέγκλιτα την αύξηση των κονδυλίων για την παιδεία, τη μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα και την επαρκή επάνδρωση και στελέχωση των σχολικών μονάδων με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό.

 

Καθήκον και υποχρέωση της κοινωνίας, των εκπαιδευτικών, καθώς και των Ενώσεων και Συλλόγων Γονέων είναι η υπεράσπιση του Δημόσιου Σχολείου, με επίκεντρο πάντα τον μαθητή και την υπηρέτηση των μορφωτικών δικαιωμάτων του.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 8:36 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Η κούπα πάει Καβάλα! (pic) - INLIFE by INPAOK

Η κούπα πάει Καβάλα! (pic)  INLIFE by INPAOK

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 12:17 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας