Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καβάλα: Φωτογραφικές στιγμές από την 5η συνάντηση παιδικών & εφηβικών τμημάτων παραδοσιακών χορών

Με ένα ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα από τους θεατές για τη συγκινητική εμφάνιση των μικρών χορευτών, "γράφτηκε" ο επίλογος της 5ης Συνάντησης Παιδικών και Εφηβικών Τμημάτων Παραδοσιακών Χορών, που διοργάνωσε το βράδυ της Κυριακής 30 Ιουνίου, στην πλατεία Κανάρη, η Ομάδα Έκφρασης Ελληνικού Πολιτισμού "Ιχνηλάτες"!

 

Τα παιδιά του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Καβάλας "Μνήμη Μικράς Ασίας", του Πολιτιστικού Συλλόγου Κηπούπολης - Καλαμίτσας "Αγ. Ειρήνη" και των Μορφωτικών Πολιτιστικών Συλλόγων Κοκκινοχώματος και Καλαμπακίου Δράμας, απέδειξαν ότι διατηρούν άριστη σχέση με την άυλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, έχοντας τη σωστή καθοδήγηση των δασκάλων και την αμέριστη στήριξη των γονιών τους.

 

(δελτίο Τύπου Δήμου Καβάλας)

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 9:19 pm


Θάνατος 29χρονου σε παραλία της Κεραμωτής

Το μεσημέρι της Δευτέρας (01/07), ένας 29χρονος αλλοδαπός ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή της Αμμόγλωσσας-Φάρου στην παραλία της Κεραμωτής στην Καβάλα. 

 

Στον 29χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από άλλους λουόμενους και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Νέστου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

 

Σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει τα εξής:

“Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Β’ Λιμενικό Τμήμα της Κεραμωτής του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας ότι ένας 29χρονος αλλοδαπός λουόμενος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, από τη θαλάσσια περιοχή της Αμμόγλωσσας-Φάρου στην παραλία Κεραμωτής στην Καβάλα. 

 

Στον 29χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με την μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης από παρευρισκόμενους με αρνητικά αποτελέσματα. 

 

Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέστου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη Λιμενική Αρχή της Κεραμωτής που διενεργεί την προανάκριση παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:50 pm


Κυριακίδης: “Η ίδρυση του 1ου ΕΠΑΛ Θάσου με έδρα την Καλλιράχη είναι ένας ακόμη στόχος που επιτυγχάνεται”

Το μήνυμα του έστειλε ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, για την ίδρυση του 1ου ΕΠΑΛ Θάσου με έδρα την Καλλιράχη από το σχολικό έτος 2024-2025, τονίζοντας πως “έπειτα από συνεχείς προσπάθειες με αφετηρία το 2021, ακόμη ένας στόχος μας επιτυγχάνεται”.

 

Αναλυτικά σε ανακοίνωσή του ο κ. Κυριακίδης αναφέρει τα εξής:

“Κατόπιν της υπ’ αριθμ. Φ11/71249/Δ4 (ΦΕΚ 3739/τ. Β’/28-06-2024) Υπουργικής Απόφασης, με την οποία ιδρύεται το 1ο ΕΠΑ.Λ Θάσου με έδρα την Καλλιράχη από το σχολικό έτος 2024-2025, με τομείς, α) Διοίκησης και Οικονομίας με την ειδικότητα «Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων», β) Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και γ) Υγείας-Πρόνοιας-Ευεξίας, και κατόπιν της σχετικής ανακοίνωσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε τα εξής:

 

«Αποτελεί για εμάς ευχάριστη είδηση η ίδρυση του 1ου ΕΠΑ.Λ Θάσου με έδρα την Καλλιράχη από το σχολικό έτος 2024-2025 καθώς, έπειτα από συνεχείς προσπάθειες με αφετηρία το 2021, ακόμη ένας στόχος μας επιτυγχάνεται.

 

Αποδεικνύεται, ξεκάθαρα, ότι η συνεργασία και η επιμονή του Δήμου, της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας επέφερε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα προς όφελος του τόπου μας και των παιδιών μας».”

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:39 pm


Η Καβάλα γιόρτασε τα Ελευθέρια με βρώμικα σκαλάκια και… graffiti - Φωτογραφίες

Ο δημοσιογράφος Βασίλης Λωλίδης μοιράζεται κάποιες φωτογραφίες από τον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, και εκφράζει τους προβληματισμούς του για την εικόνα της πόλης, με graffiti να υπάρχουν σε πολλά σημεία στα σκαλάκια πάνω από την πλατεία Ηρώων στον Κήπο και απέναντι από το δημαρχείο.

 

Τα σκαλάκια φαίνεται πως δεν είχαν καθαριστεί και προετοιμαστεί για τις εκδηλώσεις που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην πόλη. Το μνημείο του ήρωα Δημήτρη Τσαμκιράνη στο πάρκο Φαλήρου, επίσης είχε δεχθεί “επίθεση” από graffiti.

 

Ο κ. Λωλίδης αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Διαβάζοντας το παρακάτω κείμενο θα μου πείτε γιατί γκρινιάζω πάλι... αλλά ειλικρινά, μόνο εγώ έχω τέτοια ευαισθησία με την δημόσια αισθητική;

 

Λοιπόν, αυτή είναι η εικόνα απέναντι από το δημαρχείο και πάνω από το Ηρώον. Έλεος και μη χειρότερα!!!

 

Γιορτή των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ, γιορτή του Πολιούχου, κατάθεση στεφάνων και η απαράδεκτη εικόνα σε πρώτο πλάνο. Δηλαδή η διοίκηση του Δήμου Καβάλας βλέπει κάθε μέρα αυτή την άθλια εικόνα απέναντι από το δημαρχείο και δεν ενοχλείται; Κανένας; Τίποτα; Τόσο δύσκολο ήταν να τα καθαρίσουν; Ούτε οι σκάλες δεν πλύθηκαν να ασπρίσουν τα μάρμαρα.

 

Όλοι οι τουρίστες που έρχονται σε αυτή την έρημη πόλη δύο σημεία επισκέπτονται: Την Παναγία (παλιά πόλη... άλλη πικρή ιστορία) και την οδό Κύπρου με τα διατηρητέα κτίσματα, άντε και την παραλία, αλλά εκεί είναι απαγορευμένη ζώνη... ακόμα πιο πικρή ιστορία. 

 

Επιτέλους, λίγη φροντίδα, λίγη μέριμνα για την εικόνα της πόλης. Έχει που έχει τα χάλια της ας μην την αποτελειώσουμε με την αδιαφορία της δημοτικής αρχής και την ηλιθιότητα όλων εκείνων που την βανδαλίζουν."

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 7:59 pm


Σερραϊκό εστιατόριο στη Θάσο έγινε θέμα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης - Βίντεο

Το κέφι, το μεράκι και το καλό φαγητό στην ταβέρνα “Αλεξάνδρα” στον Λιμένα Θάσου προβλήθηκαν εκτενώς σε Τουρκικά ΜΜΕ που πλέκουν το εγκώμιο των φιλόξενων ιδιοκτητών τους. 

 

Τα βίντεο που τραβούν οι τουρίστες που επισκέπτονται την ταβέρνα έχουν χιλιάδες προβολές και σε αυτά οι θαμώνες χορεύουν με την καθοδήγηση της Αλεξάνδρας- ιδιοκτήτριας της επιχείρησης.

 

Η οικογενειακή ταβέρνα ανήκει στην σύζυγο του Σερραίου δικηγόρου και πρώην Δημάρχου Κορμίστας, Δημήτρη Τσιακιρίδη και την διαχειρίζεται έχοντας μαζί της την πολύτιμη βοήθεια των δύο κοριτσιών τους, της Πηνελόπης και της Νίκης. 

 

Τα δύο κορίτσια μίλησαν στον ALPHA στην εκπομπή του Νίκου Μάνεση.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 7:26 pm


Καβάλα: Εκοιμήθη ο κληρικός π. Φίλιππος Μελισσόπουλος

Εκοιμήθη τη Δευτέρα (01/07), ο συνταξιούχος κληρικός της Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου π. Φίλιππος Μελισσόπουλος.

 

Είχε μακρά υπηρεσία στην ενορία του Τιμίου Σταυρού Καβάλας.

 

Σχετική ανακοίνωση της Μητρόπολης ΦΝΘ αναφέρει τα εξής:

“Από την Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου αναγγέλλεται η εκδημία του συνταξιούχου ιερέως π. Φιλίππου Μελισσοπούλου, πρώην τακτικού εφημερίου της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου με μακρά υπηρεσία στην Ενορία του Τιμίου Σταυρού Καβάλας.

 

Ο π. Φίλιππος Μελισσόπουλος του Χαριλάου και της Ελένης γεννήθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1931 στο Κρυονέρι Καβάλας. Ήταν έγγαμος και πατέρας τριών θυγατέρων. Χειροτονήθηκε Διάκονος στις 17.05.1959 και Πρεσβύτερος στις 24.05.1959 από τον μακαριστό και πρώτο Μητροπολίτη Φιλίππων κυρό Χρυσόστομο.

 

Διορίστηκε και υπηρέτησε ως Εφημέριος αρχικά στην Ενορία του Κοκκινοχώματος μέχρι τον Απρίλιο του 1962 οπότε και μετατέθηκε στην Ενορία Τιμίου Σταυρού Καβάλας, θέση στην οποία παρέμεινε επί 36 χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί το έτος 1998, κατόπιν σχετικής αιτήσεως του δια λόγους υγείας. 

 

Παράλληλα με την εφημεριακή του υπηρεσία ασκούσε από το έτος 1974 και το υπούργημα του πνευματικού-εξομολόγου με σχετική εντολή του μακαριστού Μητροπολίτου ΦΝΘ Προκοπίου. 

 

Δεν έπαυσε έως το βαθύ γήρας και όσον η κατάσταση της υγείας του το επέτρεπε να τελεί την Θεία Λειτουργία και να εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ιεράς Μητροπόλεως. Εκοπίασε πολλά για την πρόοδο και την ανάπτυξη του ενοριακού έργου στην συνοικία του Τιμίου Σταυρού (Σούγιουλου) ενώ δικό του έργο είναι η ανέγερση στης Ενοριακής Αιθούσης του Ναού όπως και η διαμόρφωση του επί της οδού Σαππαίων ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Σπυρίδωνος, όπως και η επιστασία του στο ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου κάτωθεν του 4ου Γυμνασίου Καβάλας (Ζουμπουλάκειο).

 

Ήταν πτυχιούχος του Ανωτέρου Εκκλησιαστικού Φροντιστηρίου Θεσσαλονίκης.

 

Απεβίωσε τὴν ΔΕΥΤΕΡΑ 1η Ιουλίου 2024. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την ΤΡΙΤΗ 2 Ιουλίου στις 11 το πρωΐ στον ιερό ενοριακό Ναό Τιμίου Σταυρού Καβάλας, μετά από την Θεία Λειτουργία που θα προηγηθεί ενώπιον του σεπτού σκηνώματος του θανόντος ιερέως, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Στεφάνου.

 

Η ταφή του μεταστάντος θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο του Κρυονερίου, όπως ήταν η επιθυμία του.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 6:58 pm


Ηλιόπουλος: “Απίστευτη ταλαιπωρία για τους πολίτες με τις ουρές αυτοκινήτων στην Κεραμωτή”

Το Σάββατο 22 Ιουνίου ενόψει του τριήμερου του Αγίου Πνεύματος, δημιουργήθηκαν μεγάλες ουρές αυτοκινήτων στην Κεραμωτή και όχι μόνο. Πολλοί Έλληνες και ξένοι τουρίστες ήθελαν να ταξιδέψουν στη Θάσο.

 

Η περιφερειακή παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία» του Στέργιου Ηλιόπουλου, έθεσε ερωτήματα στο περιφερειακό συμβούλιο, για την προμελέτη κατασκευής νέου προβλήτα, σε απόσταση 300 μέτρων από το σημερινό λιμάνι που έχει ήδη καταθέσει ο Δήμος Νέστου, αλλά και για το λιμάνι της Ν. Περάμου, και αν αυτό ανοίξει για μετακινήσεις προς τη Θάσο.

 

Σε ανακοίνωση της η παράταξη αναφέρει τα εξής:

“Αυτό που συνέβη το Σάββατο 22/6 στην Κεραμωτή συμβαίνει εδώ και κάποια χρόνια σε συγκεκριμένες και γνωστές ημερομηνίες, χωρίς δυστυχώς να λαμβάνονται έκτακτα μέτρα από τις αρμόδιες Αρχές για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Τα οχήματα προσπαθώντας να φθάσουν στο λιμάνι της Κεραμωτής για φόρτωση στα πορθμεία προς Θάσο, σχημάτισαν ουρές, από τα χωριά Πηγές και Νέα Καρυά, συνολικού μήκους 20 χιλιομέτρων.

 

Ήταν απίστευτη η ταλαιπωρία και δικαιολογημένη η αγανάκτηση αυτών που ήθελαν να ταξιδέψουν για Θάσο, των κατοίκων που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους και όλων αυτών, από τα ενδότερα της Επαρχίας Νέστου και όχι μόνον, που επιθυμούσαν να μεταβούν στις παραλίες για το μπάνιο τους.

 

Κυρίως όμως και ιδιαίτερα σημαντικό ήταν η αδυναμία προσέγγισης στο εσωτερικό του οικισμού μέσων βοήθειας και έκτακτης ανάγκης, που θα μπορούσε να έχει τραγικές συνέπειες για την ασφάλεια των κατοίκων σε περίπτωση εκτάκτου και επείγοντος περιστατικού.

 

Για το πρόβλημα αυτό οι κάτοικοι της περιοχής έχουν καταθέσει στις αρμόδιες Αρχές συγκεκριμένες προτάσεις, που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην επίλυση ή τουλάχιστον στη βελτίωση της κατάστασης.

 

Ο Δήμαρχος Νέστου κ. Σάββας Μιχαηλίδης έκανε δηλώσεις στο ραδιόφωνο για το γνωστό πρόβλημα στο λιμάνι της Κεραμωτής προτείνοντας μία ακόμη φορά κατασκευή νέου προβλήτα, σε απόσταση 300 μέτρων από το σημερινό λιμάνι. Ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε επίσης ότι προ ετών κατέθεσε ώριμη προμελέτη του έργου στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

 

Ερωτάται η Περιφερειακή Αρχή

 

α) ποιες ενέργειες έχουν δρομολογηθεί σε σχέση με αυτά που ανάφερε στις δηλώσει του ο Δήμαρχος Νέστου?

 

β) σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει η Περιφερειακή Αρχή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της για την λήψη μέτρων μέχρι οριστικής λύσεως , ώστε να μην αντιμετωπίσουμε ξανά δυσάρεστες και απαράδεκτες καταστάσεις  όπως στις 22/06/2024?

 

γ) Μία λύση που επίσης προτείνεται είναι να ανοίξει και η γραμμή της Ν. Περάμου ώστε να ανακουφιστεί το λιμάνι της Κεραμωτής και η ταλαιπωρία των επιβατών, επισκεπτών στη Θάσο.

 

Με αυτή τη λύση μικραίνει η απόσταση προς την Νότια Θάσο, μειώνονται τα κόστη καθώς η απόσταση Ν. Περάμου – Θάσου είναι σχεδόν ίδια με την απόσταση της Καβάλας – Θάσου και ταυτόχρονα  εξυπηρετείται η έλευση από Δυτική, Κεντρική Μακεδονία και τις υπόλοιπες περιοχές της Χώρας καθώς η απόσταση του λιμανιού της Ν. Περάμου είναι  500 μέτρα από την Εγνατία οδό.

 

Πως αντιμετωπίζει αυτή την περίπτωση η Περιφερειακή Αρχή και ποιες ενέργειες σκοπεύει να κάνει προς αυτή την κατεύθυνση»;”

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 6:27 pm


Το 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων αρχίζει με συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στις 7 Ιουλίου

Στις 7 Ιουλίου αρχίζει το 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων, με τη συναυλία “Ο Έρωτας πιάνει δουλειά”, του Σταμάτη Κραουνάκη.

 

Σχετική ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“|ΤΟ 67ο Φεστιβάλ Φιλίππων, Σηκώνει αυλαία, Με μια μαγική  συναυλία|.

 

|Σταμάτης Κραουνάκης «Ο Έρωτας πιάνει δουλειά»|

 

|Κυριακή 7 Ιουλίου, ώρα 21.30 - Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων|.

 

Η φυσική προπώληση άνοιξε σήμερα.

 

Ο Έρωτας κομμάτι της ζωής μας.

 

Πολλά τραγούδια καινούργια και παλιά, του Σταμάτη. Μεγάλες διαχρονικές λαϊκές επιτυχίες που σφράγισαν βράδια και καημούς και ελπίδες, από μια παρέα ανθρώπων που πιστεύουν στο τραγούδι και στην ψυχαγωγική του λειτουργία, και είναι έτοιμοι να οδηγήσουν αυτή τη βραδιά, στα ωραιότερα όνειρα μας.

 

Με ηγέτη τον συνθέτη οι καλλιτέχνες. Σταμάτης Κραουνάκης και μαζί με μια ψυχή, αλφαβητικά

Δημήτριος Ανδρεάδης – πιάνο

Χρήστος Γεροντίδης – τραγούδι

Νίκος Κατσίκης - μπουζούκι ισπανικό λαούτο

Κοσμάς Κοκόλης – μπουζούκι, κιθάρα, τραγούδι

Κώστας Μπουγιώτης – τραγούδι

Πένυ Ξενάκη – τραγούδι

Θεολόγος Παπανικολάου – βιολί, τραγούδι

Λάμπρος Παπανικολάου – κοντραμπάσο

Γιώργος Στιβανάκης – τραγούδι

Γιώργος Ταμιωλάκης – βιολοντσέλο

 

Ήχος: Γιώργος Τσατσούλης

Φώτα: Δημήτρης Τζιμ Λάιος

Διεύθυνση παραγωγής: Gionik - Γιώργος Τσεβρένης

Φωτό αφίσας: Θάνος Λαϊνάς

Artwork: Δημήτρης Μακαρατζής

Επικοινωνία Σταμάτη Κραουνάκη και Ομάδας: Δέσποινα Κραουνάκη

 

Σταμάτης Κραουνάκης «Ο Έρωτας πιάνει δουλειά»

Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων - Κυριακή 7 Ιουλίου, ώρα 21.30

 

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 20 ευρώ, μειωμένο 15 € (φοιτητικό, ανέργων).

 

Ηλεκτρονική Προπώληση: https://www.more.com/.../stamatis-kraounakis-theatro.../ 

 

Προπώληση. Καβάλα: Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) Κεντρική Πλατεία, τηλ: 2510-620566, καθημερινά από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 και από τις 18:00 μέχρι τις 21:00, ενώ τις ημέρες των παραστάσεων θα γίνεται προπώληση στο ταμείο του Αρχαίο Θεάτρου Φιλίππων από τις 19:30 το απόγευμα.

Κρηνίδες: Café «Προσκήνιο», Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, τηλ. 2510516090.

 

Δράμα: «Americanino 30» Γ. Παπανδρέου 30, Τηλ. 2521058206

 

*Απαγορεύεται η είσοδος στο θέατρο μετά την έναρξη της συναυλίας.

 

**Για άλλη μία χρονιά, θα υπάρξει δυνατότητα μεταφοράς θεατών από λεωφορείο του ΚΤΕΛ Καβάλας από και προς το αρχαίο θέατρο Φιλίππων με την επίδειξη εισιτηρίου της εκάστοτε θεατρικής παράστασης και ειδικό αντίτιμο 4.00€.

 

Αναχώρηση από το ΚΤΕΛ Καβάλας στις 19.15 και επιστροφή μετά το πέρας της παράστασης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 ώρες γραφείου.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 5:58 pm


Ο Δ. Κωνσταντάρας από την Ελευθερούπολη κατέκτησε με την Εθνική μπάσκετ Κωφών το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό

γράφει ο

Δημήτρης Λυμπεράκης

 

Υπάρχουν κι αυτά τα παιδιά που την φυσική αδυναμία τους τη μετατρέπουν σε δύναμη.

 

Υπάρχουν κι αυτοί οι αθλητές που ξεπερνούν τον εαυτό τους, που νικούν τις πολλαπλές δυσκολίες, που τιμούν την χώρα μας.

 

Αυτή η ομάδα με δύναμη ψυχής ανέβασε στις 29/06/24 στο τρίτο σκαλί του βάθρου των νικητών την Ελλάδα στους πανευρωπαϊκούς αγώνες στη Μάλαγα της Ισπανίας.

 

Αυτή η ομάδα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2025 στο Τόκιο της Ιαπωνίας

 

Διπλά χαρούμενος, διότι στην ομάδα συμμετέχει κι ένα δικό μας παιδί από την Ελευθερούπολη, ο Δαμιανός Κωνσταντάρας

 

Στις 27 Μαϊου είχαμε φιλοξενήσει τον Δαμιανό, την Αλεξάνδρα Δήμογλου και την προπονήτρια Κατερίνα Δράκου στο Γυμνάσιο Ν. Περάμου και είχαν μιλήσει στα παιδιά για την υπέρβαση της φυσικής αδυναμίας τους και τη μετατροπή της σε δύναμη και επιμονή.

 

Ακόμη θυμάμαι την αποστροφή του Δαμιανού: “Αισθάνομαι περήφανος που φορώ το εθνόσημο της χώρας μου” που είχε χειροκροτηθεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες

 

Κι εμείς αισθανόμαστε περήφανοι που μας εκπροσωπείτε παιδιά και διδάσκετε ήθος.

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 5:28 pm


Έγιναν οι εκλογές του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας - Πρόεδρος η Αγγελική Δημητρακάκη

Την Τετάρτη (26/6) έγιναν οι εκλογές του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

 

Πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, η Αγγελική Δημητρακάκη.

 

Σχετική ανακοίνωση του ΚΟΙΣΠΕ αναφέρει τα εξής:

“Την Τετάρτη 26/6/2024 και ώρα 18:00, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή των μελών του, η Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

 

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, μετά την ομόφωνη έγκριση όλων των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας με τριετή θητεία. 

 

Μετά τη διαδικασία των αρχαιρεσιών του νέου Διοικητικό και του νέου Εποπτικό Συμβουλίου της επόμενης μέρας, η κατανομή των αρμοδιοτήτων έχει ως εξής:

Δημητρακάκη Αγγελική – Πρόεδρος Δ.Σ.

Κρεμύδας Σμάραγδος – Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Κώστας Αντώνιος – Γεν. Γραμματέας Δ.Σ.

Καγιάννη Θεοδώρα – Ταμίας Δ.Σ.

Μαμαλιά Δέσποινα – Μέλος Δ.Σ.

Παντελίδης Ιωάννης – Μέλος Δ.Σ.

Μαμαλικίδου Ελισσάβετ – Μέλος Δ.Σ.

Λημναίου Παρθένα – Πρόεδρος Ε.Σ.

Καρακατσάνη Ευανθία – Μέλος Ε.Σ.

Εμμανουηλίδου Αικατερίνη – Μέλος Ε.Σ.

 

Τέλος, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, σε κλίμα χαράς, σεβασμού και συγκίνησης, τιμήθηκε ο Συνιδρυτής και Πρώτος Πρόεδρος του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας, Συντονιστής-Διευθυντής Ψυχίατρος Μιχαήλ Σωτηρίου, για την πολυετή, σημαντική και καθοριστική συμβολή και προσφορά του στον ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας.

 

Σημειώνεται ότι, την εκδήλωση και τον κ. Σωτηρίου τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Υφυπουργός Υγείας κ. Μιχαήλ Τιμοσίδης και ο πρώην Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας κ. Δημήτριος Παπαδόπουλος.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 5:11 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Η κούπα πάει Καβάλα! (pic) - INLIFE by INPAOK

Η κούπα πάει Καβάλα! (pic)  INLIFE by INPAOK

Δημοσιεύθηκε στις 29 June 2024 | 12:17 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας