Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Συζήτηση του Παναγιωτόπουλου με τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας & την πρέσβη της Γαλλίας για το μεταναστευτικό

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας, Alexander Schallenberg, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

 

Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για τις μελλοντικές προκλήσεις στο μεταναστευτικό και συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί το σωστό μείγμα πολιτικής μεταξύ της νόμιμης μετανάστευσης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Ευρώπης σε εργατικό δυναμικό και της επαρκούς φύλαξης των συνόρων με σκοπό την καταπολέμηση των δικτύων των διακινητών.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε και την Πρέσβη της Γαλλίας, κα Laurence Auer. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών στο μεταναστευτικό αλλά και γενικότερα.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κ. Παναγιωτόπουλου για τη συνάντηση με τον Alexander Schallenberg αναφέρει τα εξής:

“Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε τον Υπουργό Εξωτερικών της Αυστρίας κ. Alexander Schallenberg ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

 

Οι δύο Υπουργοί εξήραν το επίπεδο των διμερών σχέσεων των δύο κρατών και τη στενή συνεργασία που έχουν τα τελευταία χρόνια στο θέμα του μεταναστευτικού.

 

Αντάλλαξαν απόψεις για τις μελλοντικές προκλήσεις στο μεταναστευτικό και συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί το σωστό μείγμα πολιτικής μεταξύ της νόμιμης μετανάστευσης, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της Ευρώπης σε εργατικό δυναμικό και της επαρκούς φύλαξης των συνόρων με σκοπό την καταπολέμηση των δικτύων των διακινητών.

 

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας αναγνώρισε τις σημαντικές προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα στην αντιμετώπιση των παράνομων μεταναστευτικών ροών, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον ομόλογό του για τη συνεργασία με την Τουρκία η οποία έχει οδηγήσει στη μείωσή τους.”

 

Σχετική ανακοίνωση για τη συνάντηση με την Laurence Auer αναφέρει τα εξής:

“Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος υποδέχθηκε σήμερα την Πρέσβη της Γαλλία, κα Laurence Auer.

 

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το επίπεδο συνεργασίας των δύο χωρών στο μεταναστευτικό αλλά και γενικότερα.

 

Αντάλλαξαν απόψεις επί των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων τόσο για τα αποτελέσματα των πρόσφατων Ευρωεκλογών, όσο και των ευρύτερων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική.

 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ευχαρίστησε από την πλευρά του τη Γαλλίδα Πρέσβη για την διαρκή υποστηρικτική στάση της Γαλλίας στις μεταναστευτικές κρίσεις που αντιμετώπισε η Ελλάδα στο παρελθόν, τόσο με την αποστολή προσωπικού και υλικών όσο και με μετεγκαταστάσεις προσφύγων και μεταναστών.

 

Και οι δύο πλευρές προσβλέπουν στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών ενώ η κα. Auer προσκάλεσε τον Υπουργό στον εορτασμό της ημέρας της Βαστίλης, προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:47 pm


Καβάλα: Με τον θρύλο Τζιοβάνι το φετινό Footvolley στις 13 και 14 Ιουλίου

Ο σπουδαίος παλαίμαχος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής, Τζιοβάνι Σίλβα ντε Ολιβέιρα, έρχεται στο “Πεπόνι” για το φετινό Footvolley της Καβάλας.

 

Η διοργάνωση θα γίνει στις 13-14 Ιουλίου. Το Footvolley έχει πλέον καθιερωθεί κάθε καλοκαίρι και συγκεντρώνει γνωστά ονόματα και του Καβαλιώτικου ποδοσφαίρου.

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:05 pm


Η Λασκαρίνα Διακουμή από τη Θάσο στην κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Έπειτα από ανακατατάξεις στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Λασκαρίνα Διακουμή από τα Λιμενάρια Θάσου, λαμβάνει θέση στο συμβούλιο της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με τη σειρά που τηρήθηκε από τις εσωκομματικές εκλογές τον Μάιο του 2022. 

 

Η κ. Διακουμή γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θάσο, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στο τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού στα Βιοδιασπώμενα πολυμερή. Εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα.

 

Επιστρέφοντας στη γενέτειρα της, ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά. Στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές. 

 

Τον Απρίλιο του 2024 εκλέχθηκε συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών Θάσου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, θέση από την οποία παραιτείται για την ανάληψη της θέσης στην κεντρική επιτροπή.  

 

Η κ. Διακουμή δήλωσε μετά την εξέλιξη αυτή:

"Η γενιά που κατακερματίστηκε όσο καμία άλλη τα τελευταία χρόνια, που δεν μπορεί να ορθοποδήσει και που μετανάστευσε για μια καλύτερη επαγγελματική τύχη είναι ώρα να αναλάβει τις ευθύνες της στην πολιτική ζωή της χώρας και να συμμετέχει ενεργά, σε όποιο στρατόπεδο και αν ανήκει. 

 

Ο κόσμος γίνεται καλύτερος από την ενεργή μας δράση και όχι από την απαξίωση. Η τύχη μας δεν πρέπει να βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων που ζημιώνουν καθημερινά τον τόπο μας και τις ζωές μας.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 8:41 pm


Στην Ελευθερούπολη ο επίσκοπος Τανάγρας Απόστολος, για την γιορτή των Αγίων Αποστόλων

Την Κυριακή 30 Ιουνίου εορτάστηκε η σύναξις των Αγίων Αποστόλων στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Ελευθερουπόλεως. Το πρωί της εορτής χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, ο επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος

 

Το orthodoxianewsagency.gr αναφέρει πως πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τον εορτάζοντα Επίσκοπο, προσεφώνησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μπένος ευχόμενος καταλλήλως στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο για την ονομαστική του εορτή.

 

Εν συνεχεία αντιφώνησε, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Απόστολος, ο οποίος με την σειρά του, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη κ. Χρυσόστομο, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και άπαντας τους Ιερείς της Μητροπόλεως και τον ευσεβή λαό της επαρχίας Παγγαίου, για τη συμμετοχή στα ονομαστήριά του. 

 

Αναφέρθηκε στο πολυεύθυνο και επίμοχθο έργο της Αρχιερατικής διακονίας του, επισημαίνοντας ότι πρώτιστη προτεραιότητά του αποτελεί πάντοτε το συμφέρον της Εκκλησίας και η πνευματική προαγωγή των πιστών.

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 8:10 pm


O Πασχαλίδης και o πρόεδρος του ΕΛΓΑ συζήτησαν για τα προβλήματα των αγροτών στην Καβάλα

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, με τον οποίο συζήτησε τα σοβαρά ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της Καβάλας.

 

Σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του βουλευτή αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής:

“O Βουλευτής ενημέρωσε τον Πρόεδρο για την πυρκαγιά που έλαβε χώρα στον Δήμο Νέστου τον περασμένο Αύγουστο. Συνέπεια αυτής ήταν να καούν ολοσχερώς 12.500 στρέμματα στις περιοχές Διαλεκτού, Δαμασκηνίας, Αβραμηλιάς, και Γέροντα και να υποστούν εκτεταμένες ζημίες οι καλλιέργειες ελιάς, σταφυλιών και οπωροφόρων.

 

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Πρόεδρο για το σοβαρό πρόβλημα που είχε προκύψει αναφορικά με την μείωση του φυτικού κεφαλαίου εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν την Π.Ε. Καβάλας το καλοκαίρι του 2022. 

 

Ο Δήμος Παγγαίου ήταν από τις περιοχές που επλήγη περισσότερο από τις έντονες χαλαζοπτώσεις, οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές, μεταξύ άλλων, στις αγροτικές καλλιέργειες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η παραγωγή μειώθηκε σε ποσοστό που ξεπερνάει το 70%.

 

Τέλος, ο Βουλευτής ανέφερε και το μείζον ζήτημα που αντιμετωπίζουν φέτος οι αγρότες, καθώς εξαιτίας των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα, σημειώνεται μεγάλη μείωση της παραγωγής, ιδιαίτερα στα Τενάγη Φιλίππων και στον κάμπο του Δήμου Νέστου.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, που άκουσε με προσοχή όλα τα ζητήματα που του μετέφερα και στάθηκε θετικώς απέναντι στην επίλυση των προβλημάτων αυτών».”

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 7:40 pm


"Χτυπάνε" τα κινητά των Καβαλιωτών - Μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Το μεσημέρι της Τετάρτης (03/07), η Πολιτική Προστασία ενημέρωσε με μηνύματα τους κατοίκους της Καβάλας, πως έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

 

Η τελευταία ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια για τα φαινόμενα ΕΔΩ.

 

Δείτε το χαρακτηριστικό μήνυμα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 7:08 pm


ΝΟΘΑΚ: Σημαντικές επιτυχίες στο πανευρωπαϊκό κολύμβησης των Masters με νέο ρεκόρ από τον Χαϊνά - Φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος masters κολύμβησης που έγινε στο Βελιγράδι. Ο ΝΟΘΑ Καβάλας είχε εξαιρετικές επιδόσεις, με τον Πέτρο Χαϊνά να πετυχαίνει ένα ακόμα πανελλήνιο ρεκόρ.

 

Σχετική ανακοίνωση του ΝΟΘΑΚ αναφέρει τα εξής:

“Ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος MASTERS  κολύμβησης Βελιγράδι 2024.

 

Ο ΝΟΘΑΚ δεν θα μπορούσε να μην ήταν παρών και σε αυτή τη διεθνή κολυμβητική γιορτή.

 

Τεράστια η επιτυχία των αθλητών και αθλητριών του Ομίλου, οι οποίοι συμμετείχαν σε 5 τελικούς στα ατομικά τους αγωνίσματα με ένα πανελλήνιο ρεκόρ και κατέλαβαν την 7η θεση στην σκυτάλη 4χ50 ελεύθερο mixed, με χρόνο 2:34:67.

 

Αναλυτικά:

  • Πέτρος Χαϊνάς, 7η θέση στα 50μ. ελεύθερο και 4η θέση στα 100μ. ύπτιο με χρόνο 2:09:69 το οποίο αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Μ80.

 

  • Κωνσταντίνος Ανδρόνικος, 7η θέση στα 400μ. ελεύθερο με χρόνο 6:54:81 και νέο ατομικό ρεκόρ.

 

  • Κική Αρσένη, 8η θέση στα 400μ. ελεύθερο με χρόνο 5:55:94 και νέο ατομικό ρεκόρ.

 

  • Αργύρης Καλαϊτζής και Κάτια Μανφρέντι, 8η θέση στα 100μ. πεταλούδα με χρόνο 1:32:64 και νέο ατομικό ρεκόρ.

 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο ! Η ιστορία του ΝΟΘΑΚ οδηγεί το μέλλον του !! Συγχαρητήρια!!! Καλή επιστροφή!!!!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 6:30 pm


Επισημοποιήθηκε η διαγραφή Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ μετά τη χειροδικία στο αεροδρόμιο

Επισημοποιήθηκε η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

 

Με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι ο βουλευτής Ηρακλείου τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. 

 

Η εν λόγω απόφαση συνεπάγεται ότι ο κ. Αυγενάκης αποπέμπεται ταυτόχρονα και από όλα τα κομματικά όργανα στα οποία ήταν μέλος (Πολιτική Επιτροπή, Κεντρική Επιτροπή ΝΔ κ.οκ.).

 

Μια εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη μετά την παραπομπή του κ. Αυγενάκη από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του από την ΚΟ, για το επεισόδιο της χειροδικίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

πηγή: makthes.gr

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 6:00 pm


Συνάντηση των εθελοντών του 67ου Φεστιβάλ Φιλίππων, λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα στις 7 Ιουλίου

Η σελίδα του facebook του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, μοιράστηκε μία φωτογραφία, με τους εθελοντές του 67ου Φεστιβάλ Φιλίππων, που προετοιμάζονται για να βοηθήσουν έτσι ώστε ο ιστορικός θεσμός, να συναρπάσει και φέτος τους θεατές.

 

Το φεστιβάλ αρχίζει στις 7 Ιουλίου με τη συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων.

 

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 5:29 pm


Ορφέας Ελευθερούπολης: Ανακοίνωσε την επιστροφή του Σταύρου Καΐπη

Τη μεταγραφή του Σταύρου Καΐπη ανακοίνωσε ο Ορφέας Ελευθερούπολης, με τον σύλλογο να αναφέρει πως ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε στο σπίτι του.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Ο Ορφέας είναι τα παιδιά του!  Επιστροφή στο σπίτι για τον Σταύρο Καΐπη. Σε καλωσορίζουμε ξανά & σου ευχόμαστε να είσαι υγιής και με τη δουλειά σου να βοηθήσεις στην επίτευξη των στόχων μας. Πάμε. Πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 4:56 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας