Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Χωρίς ρεύμα η Νέα Πέραμος

Χωρίς ρεύμα είναι σχεδόν ολόκληρη η περιοχή της Νέας Περάμου από το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024.

 

Ο ΔΕΔΔΗΕ επιβεβαιώνει τη βλάβη και αναφέρει ότι το πρόβλημα αφορά όλη την περιοχή της Νέας Περάμου

 

Σε ερωτήματα πολιτών λίγο μετά το μεσημέρι, η αρμόδια υπηρεσία δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει πόση ώρα θα χρειαστεί για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 12:46 pm


Συνελήφθη ο δράστης που είχε μαχαιρώσει τον άνδρα στην περιοχή του Τιμίου Σταυρού

Συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024 στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας ο άνδρας που μαχαίρωσε προ ημερών άλλον άνδρα στην περιοχή του Τίμιου Σταυρού [βλέπε ΕΔΩ]

 

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της αστυνομίας:

 

Συνελήφθη την 16-6-2024 το απόγευμα στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας ένας ημεδαπός, εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων, πράξεις που έλαβαν χώρα στην πόλη της Καβάλας την 11- 6-2024 σε βάρος ημεδαπού παθόντα, τον οποίο ο δράστης τραυμάτισε με μαχαίρι ένεκα προσωπικών διαφορών.

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 12:21 pm


Η μουσικοχορευτική παράσταση «Από πού κρατάει η σκούφια σου» στην Ελευθερούπολη

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης διοργανώνουν την ετήσια καλοκαιρινή Μουσικοχορευτική Παράσταση των Παραδοσιακών Χορευτικών Τμημάτων, με τίτλο «Από πού κρατάει η σκούφια σου»

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Πιστοί στην παράδοση του τόπου και με την πεποίθηση πως ο χορός και το τραγούδι ομορφαίνουν τη ζωή μας, αφού μέσα από αυτά εκφραζόμαστε, επικοινωνούμε και ψυχαγωγούμαστε, το Διοικητικό Συμβούλιο και τα Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης, διοργανώνουμε την ετήσια καλοκαιρινή Μουσικοχορευτική Παράσταση των Παραδοσιακών Χορευτικών Τμημάτων μας, με τίτλο «Από πού κρατάει η σκούφια σου», η οποία είναι αφιερωμένη στην πληθυσμιακή και κοινωνική καταγωγή των κατοίκων της πόλης μας. 

 

Ακολουθεί λαϊκό γλέντι με την ταβέρνα «Μιχάλης» και η καύση των Πρωτομαγιάτικων στεφανιών στις φωτιές του Κλήδονα.

 

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Υπαίθριο Αμφιθέατρο Αγίου Ελευθερίου Ελευθερούπολης

Ώρα έναρξης: 21:00

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια-χοροδιδασκαλία: Κατερίνα Βασιλείου

Κείμενα: Βάγια Παπαποστόλου

Διεύθυνση χορωδίας: Χρυσοβαλάντης Ιωαννίδης

Υπεύθυνη ενδυματολογικού: Φανή Πετρά

Σκηνικά: Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης

Ήχος-φώτα: Μπάμπης Δεληγιαννίδης

 

Μουσικοί

Φώτης Σπαθάρης: λαούτο-τραγούδι

Περικλής Τριανταφυλλίδης: κλαρίνο

Γρηγόρης Απόσογλου: βιολί

Ευθύμης Καζόγλου: κρουστά     

Ηρακλής Ψωμαδόπουλος: γκάιντα-τραγούδι

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

 

Τα παραδοσιακά τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης:

 

•      Προσχολικής ηλικίας

•      Α’ παιδικό

•      Β’ παιδικό

•      Εφηβικό

•      Ενηλίκων

 

Η παραδοσιακή χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης

 

Η εφηβική θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης ΠΑΡΕ(ν)ΘΕΣΗ

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 12:05 pm


ΑΣ Ταεκβοντό Καβάλας: 5η θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων στα Τίρανα η Σοφία Λαζάρου

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ταεκβοντό Καβάλας συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων Ταεκβοντο που πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα από τις 13 έως τις 16 Ιουνίου 2024.

 

Η αθλήτριά του συλλόγου, Σοφία Λαζάρου, κατέκτησε την Πέμπτη θέση μετά από πολύ δύσκολους αγώνες, αντιμετωπίζοντας αθλητές υψηλού επιπέδου. Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, η Σοφία νίκησε την πρωταθλήτρια από την Κροατία και ηττήθηκε από την αθλήτρια από την Ουκρανία, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση.

 

Ο προπονητής του συλλόγου, Χάρης Παλτόγλου, εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για την απόδοση της Σοφίας.

 

Συγκεκριμένα δήλωσε:

 

Η Σοφία έδωσε τον καλύτερο εαυτό της και η επίδοσή της σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση είναι αξιοθαύμαστη.

 

Είμαι πολύ περήφανος για την προσπάθειά της και την πρόοδό της, βάζουμε νέους στόχους και προχωράμε μπροστά για την επόμενη διοργάνωση.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 11:33 am


Γιορτή νεότητας με ομαδικές δράσεις, τραγούδια & αθλοπαιδίες στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας

Εκδήλωση νεότητας διοργανώνει η ιερά Μητρόπολη Φίλιππων Νεαπόλεως και Θάσου την Τετάρτη, 19 Ιουνίου και ώρα 7 αύλειο χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας.

 

Η ανακοίνωση της εκκλησίας:

 

Το Γραφείο Νεότητος της τοπικής μας Εκκλησίας διοργανώνει την προσεχή Τετάρτη, 19 Ιουνίου και ώρα 7 το απόγευμα εορταστική Εκδήλωση για την νεότητα στον αύλειο χώρο του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας της Ενορίας του Αγίου Ιωάννου, με την συμμετοχή πολυπροσώπων παιδικών και νεανικών ομάδων από τα Κατηχητικά Σχολεία και τις Ενοριακές Νεανικές Συναντήσεις.

 

Τα ευλογημένα παιδιά μας με τον νεανικό παλμό τους θα μάς προσφέρουν μέσα από ομαδικές δράσεις, τραγούδια και αθλοπαιδίες το δικό τους μάθημα ζωής και ελπίδος μαζί με τις βιωματικές εμπειρίες που απεκόμισαν από την συμμετοχή τους στα Κατηχητικά Σχολεία της Εκκλησίας μας.

 

Πλησιάζοντας στην εορτή του Φωτιστού και Πολιούχου μας αγίου Αποστόλου Παύλου καλούμασθε όλοι να συμμετάσχουμε στην ξεχωριστή αυτή γιορτή των παιδιών μας, τα οποία με τις χαρούμενες φωνές τους και τα φωτεινά πρόσωπά τους θα πλημμυρίσουν και πάλι τις καρδιές μας με τα συναισθήματα της χριστιανικής χαράς και αγάπης και θα μάς υπενθυμίσουν την ανεκτίμητη αξία της ευλογημένης και πατροπαράδοτης ελληνικής οικογενείας.  

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 11:27 am


Πλοίο με σημαία του Καμερούν προσάραξε στο λιμάνι της Κεραμωτής - Η ανακοίνωση του λιμεναρχείου

Φορτηγό πλοίο με σημαία του Καμερούν προσάραξε στο λιμάνι της Κεραμωτής το μεσημέρι της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του λιμεναρχείου:

 

Τις μεσημβρινές ώρες χτες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καβάλας για την προσάραξη ενός φορτηγού (Φ/Γ) πλοίου σημαίας Καμερούν, με δεκατρία (13) μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Κεραμωτής.

 

Συγκριμένα, μετά τον απόπλου του από το εμπορικό λιμάνι «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β» της Νέας Καρβάλης, προσάραξε σε αμμώδη αβαθή στην περιοχή Άκρα, δυτικά του κόλπου Κεραμωτής. Στο σημείο μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την παροχή συνδρομής, καθώς και ένα (01) περιπολικό όχημα.

 

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, έγινε επιθεώρηση του πλοίου από ιδιώτες δύτες και διαπιστώθηκε η καλή του κατάσταση. Το Φ/Γ πλοίο, με τη συνοδεία του ρυμουλκού «ΑΝΙΜΑ Ζ» Ν.Θ. 1361 και του περιπολικού σκάφους, ξεκίνησε αυτοδύναμα για το αγκυροβόλιο του λιμανιού «ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β» της Νέας Καρβάλης όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:59 am


Χ. Χρυσανίδης: «Ο Δήμος Καβάλας δεν έχει σκοπό να περιορίσει τα φαινόμενα ανοργανωσιάς, σπατάλης και αλαζονείας»

Για το τελευταίο συμβούλιο του Δήμου Καβάλας μιλά ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ», Χαράλαμπος Χρυσανίδης.

 

Αναφέρεται σε μερικά από τα έργα του Δήμου Καβάλας, υποστηρίζοντας, μάλιστα, όπως λέει χαρακτηριστικά πως,

 

«Η διοίκηση δεν έχει κανένα απολύτως σκοπό να περιορίσει τα φαινόμενα ανοργανωσιάς, σπατάλης, καιροσκοπισμού και αλαζονείας».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Χρυσανίδη:

 

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας πριν από λίγες ημέρες, βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια μερικά από τα "έργα" και τις "ημέρες" του δημάρχου κ. Μουριάδη, αλλά και οι προθέσεις του για το πώς σκοπεύει να πορευθεί στο μέλλον.

 

Συγκεκριμένα η διοίκηση:

 

1. Προπλήρωσε τον Πολωνό συνθέτη Zbigniew Preisner με 20.000 ευρώ για ένα έργο το οποίο τελικά δεν εκτελέστηκε, αποδεχόμενη μάλιστα τον απαράδεκτο όρο οι διαφορές να λυθούν στα δικαστήρια...της Πολωνίας.

 

2. Δεν εισέπραξε ως όφειλε τουλάχιστον 80.000 ευρώ από τέλη διαφημίσεων (πινακίδες, γήπεδα κ.α.) για το έτος 2023, λόγω προεκλογικής περιόδου.

 

3. Δεν εισέπραξε ως όφειλε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από μισθώματα της ακίνητης δημοτικής περιουσίας ως το έτος 2023. Ενδεικτικά, ένας μόνο μισθωτής οφείλει 500.000 ευρώ.

 

4. Ξόδεψε τα δύο τελευταία χρόνια για την Ακτή Καλαμίτσας πάνω από 300.000 ευρώ για την αποκατάσταση επικίνδυνων κτισμάτων και διάφορες λειτουργικές δαπάνες. Και όλα αυτά χωρίς καμία έγγραφη συμφωνία ή καταλογισμό του κόστους στη φερόμενη ως ιδιοκτήτρια ΕΤΑΔ, όπως όφειλε να πράξει.

 

5. Ξόδεψε μέχρι σήμερα περίπου 95.000 ευρώ, δήθεν για τη στήριξη μιας ιδιωτικής κατοικίας στον οικισμό Φιλίππων. Χωρίς να έχει ο Δήμος Καβάλας καμία αρμοδιότητα και υποχρέωση, έχτισε ένα κακότεχνο και ακατάλληλο πετροντούβαρο μέσα σε δημοτικό δρόμο. Κατασκευή που είναι εξ' ολοκλήρου αυθαίρετη και παραβιάζει την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία.

Αν αθροίσει κανείς τα παραπάνω ποσά, η συνολική σπατάλη του δημοτικού χρήματος ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ, χωρίς να "ιδρώνει το αυτί" του κ. Μουριάδη. Και γιατί να ιδρώσει άλλωστε, αφού τα χρήματα αυτά δεν βγαίνουν από τη δική του τσέπη, αλλά από τις τσέπες των δημοτών, με τα δυσβάσταχτα τέλη στα οποία τους έχει υποχρεώσει.

 

Όλα τα παραπάνω τα επισημάναμε πολλές φορές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Όχι με κραυγές εντυπωσιασμού, αλλά με στοιχεία, αποδείξεις και προτάσεις για εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν προς το καλύτερο την οικονομική κατάσταση του δήμου.

 

Με λύπη όμως διαπιστώνουμε ότι η διοίκηση δεν έχει κανένα απολύτως σκοπό να περιορίσει τα φαινόμενα ανοργανωσιάς, σπατάλης, καιροσκοπισμού και αλαζονείας. Μάλιστα, από τις πρόσφατες ενέργειές της, φαίνεται ότι σκοπεύει να τα εντέινει ως το τέλος της θητείας της. Συγκεκριμένα:

 

1. Τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων μια ανοίγουν και μια κλείνουν. Με ανακοινώσεις που δεν έχουν κανένα ίχνος σοβαρότητας και μοιάζουν περισσότερο με...δελτία καιρού. Και όλα αυτά με την τουριστική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει με ό,τι αυτό σημαίνει για επισκέπτες και επαγγελματίες.

 

2. Στα λογικά επιχειρήματα των οδηγών ΤΑΞΙ που ζήτησαν να μη μεταφερθεί η πιάτσα της οδού Αβέρωφ στην οδο Βενιζέλου (λόγοι ασφαλείας, εξυπηρέτησης κ.α.), ο δήμαρχος μέσα στο δημοτικό συμβούλιο απάντησε με τους γνωστούς του "λεονταρισμούς". Για να αποδειχθεί τελικά μέσα απ' αυτή την αντιπαράθεση, ότι -αν και μηχανικός- δεν είχε καταλάβει τη θέση και τα σχέδιά τους.

 

3. Για την απόφαση ίδρυσης του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Καβάλας, η οποία σύμφωνα με νόμο του 2020 πρέπει να ληφθεί ως το τέλους του Ιουνίου 2024, ο δήμαρχος απέφυγε όλο αυτό το διάστημα τη συζήτηση και τη διαβούλευση. Αντίθετα, την έφερε προς ψήφιση λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία, προωθώντας μάλιστα ως βασικά στελέχη "εκλεκτά" άτομα του στενού του περιβάλλοντος. Άτομα που όπως απέδειξαν από προηγούμενες θητείες τους σε παρόμοιες θέσεις, δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα. Εκτός βέβαια κι αν η θερμή προεκλογική στήριξη που του παρείχαν θεωρείται τέτοιο "προσόν".

 

Έτσι, είναι μαθηματικά βέβαιο πως ο νέος οργανισμός αντί για μοχλός ανάπτυξης του δήμου, θα καταντήσει ένα επιπλέον εργαλείο ρουσφετιών και εξυπηρετήσεων, σπαταλώντας ακόμη περισσότερο δημοτικό χρήμα (περί τα 3.500.000 ευρώ μέχρι το 2028, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της ίδιας της διοίκησης).

 

Τους τελευταίους 6 μήνες, από τη θέση της αντιπολίτευσης, προσπαθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να κάνουμε τη διοίκηση και το δήμαρχο να αντιληφθούν την καταστροφική πορεία που έχει πάρει ο Δήμος Καβάλας. Φαίνεται όμως ότι η αλαζονεία και το θράσος, τους εμποδίζουν να δούνε την ωμή πραγματικότητα και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται λες και ο δήμος είναι το τσιφλίκι τους.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι είμαστε υποχρεωμένοι, με βάση και τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, να συντάξουμε λεπτομερή αναφορά για όλη αυτή την κακοδιαχείριση προς τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, την οποία θα κοινοποιήσουμε και στο Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και στην Εισαγγελία Καβάλας.

 

Ήρθε η ώρα κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμείς πάντως δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι σε όλα αυτά που γίνονται -και ειδικά με τον τρόπο που γίνονται- εις βάρος του Δήμου Καβάλας και των συνδημοτών μας.

(Δήμος Καβάλας)

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:24 am


ΕΛΜΕ Καβάλας: «Εξευτελιστικά χαμηλή η αμοιβή επιτηρητών & βαθμολογητών στις Πανελλαδικές»

Για την χαμηλή αμοιβή των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις μιλάει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Καβάλας.

 

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι η αμοιβή των επιτηρητών/τριών ανέρχεται στο ποσό των 14€ μικτά ανά επιτήρηση, ενώ των βαθμολογητών/τριών στο ποσό των 2.10€ μικτά ανά γραπτό.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

 

Ενώ η Κυβέρνηση επιχαίρει για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων, εμείς γνωρίζουμε ότι αυτή δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την καθοριστική συμβολή των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού.

 

Οι αμοιβές όμως αυτών που εμπλέκονται στις πανελλαδικές είναι εξευτελιστικά χαμηλές και οι συνθήκες εργασίας μέσα στις μη κλιματιζόμενες αίθουσες ιδιαίτερα δύσκολες.

 

Πιο οι συγκριμένα, η αμοιβή των επιτηρητών/τριών ανέρχεται στο ποσό των 14€ μικτά ανά επιτήρηση, ενώ των βαθμολογητών/τριών στο ποσό των 2.10€ μικτά ανά γραπτό.

 

Τα χρήματα αυτά σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχούν στο έργο που επιτελείται και δεν καλύπτουν ούτε το κόστος μετακίνησης ούτε αυτό της σίτισης, αν πάρουμε υπόψη ότι η παραμονή στα βαθμολογικά κέντρα μπορεί να φτάσει και τη μία ημέρα. 

 

Η ΕΛΜΕ Καβάλας αναγνωρίζει το έργο των εκπαιδευτικών, στηρίζει τα δικαιώματα τους και απαιτεί:

 

1. Αυξήσεις στις αμοιβές αυτών που εμπλέκονται στις πανελλαδικές εξετάσεις και ιδιαίτερα των επιτηρητών/τριών και βαθμολογητών/τριών.

 

2. Βελτίωση των εργασιακών συνθηκών στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα, ώστε να επιτελούμε – μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί- απρόσκοπτα το έργο μας.

 

3. Αύξηση του μισθού του/της νεοδιόριστου/ης εκπαιδευτικού στα 1200 ευρώ και αναλογικά αυξήσεις σε όλα τα ΜΚ.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:03 am


Καβάλα: Απέχουν από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι για το φορολογικό - παρέμβαση Μ. Δέμπα

Σε δικαστική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου νόμου για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών θα προχωρήσει σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων.

 

Παράλληλα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι έξω από τα δικαστήρια.

 

Στη διαμαρτυρία συμμετέχει και δικηγορικός σύλλογος Καβάλας, απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι.

 

Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο και από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας.

 

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του:

 

«Εμείς από την πρώτη στιγμή και ως Επιμελητήριο Καβάλας είπαμε ότι αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο ουσιαστικά επαναφέρει τα τεκμαρτά εισοδήματα, τα οποία τα ζήσαμε και τη δεκαετία του ’80 και ουσιαστικά δεν πρόσφεραν κάτι.

 

Ήταν ένα στιγμιαίο έσοδο για τα ταμεία του κράτους, αλλά δυστυχώς επί της ουσίας δεν εκσυγχρόνισαν το φορολογικό μας σύστημα και αυτό λέμε και σήμερα.

 

Το να πηγαίνουμε σε συνταγές του παρελθόντος επί δικαίων και αδίκων είναι λάθος».

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 9:29 am


Δυστύχημα στην παλιά εθνική Ξάνθης-Καβάλας: Γιος του «ακτιβιστή» ιερέα του Ασωπού ο 26χρονος που σκοτώθηκε

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στα Οινόφυτα Βοιωτίας που πενθεί με την είδηση του θανάτου του 26χρονου συγχωριανού τους ο οποίος έχασε τη ζωή του στο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 26 Ιουνίου 2024 [βλέπε ΕΔΩ & ΕΔΩ].

 

Ο 26χρονος έχασε τη ζωή του όταν το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινεσυγκρούστηκε με το λεωφορείο στην Παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης-Καβάλας, κοντά στο χωριό Τοξότες.

 

Σχεδόν ακαριαίο θάνατο βρήκαν μαζί του οι τρεις από τους υπόλοιπους τέσσερις επιβάτες του αυτοκινήτου, ένας άνδρας και δύο γυναίκες ηλικίας, όλοι τους ηλικίας 20-25 ετών.

 

Ο μόνος που σώθηκε ήταν ο συνοδηγός του οχήματος ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

 

Ο 26χρονος Γιώργος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στην Παραλία της Αυλίδας, όπου μένει η οικογένεια του, όσο και στα Οινόφυτα.

 

Ήταν παιδί του πατέρα Ιωάννη Οικονομίδη, του Ιερέα ο οποίος, ως εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος Οινοφύτων, πρωτοστάτησε τη δεκαετία του 2000 στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στη μόλυνση του Ασωπού ποταμού από τις βιομηχανικές δράσεις στην περιοχή.

 

Ο πατέρας Ιωάννης, τον οποίο οι κάτοικοι της Βοιωτίας αποκαλούσαν ως τον «πράσινο» παπά του Ασωπού, είχε δώσει μεγάλο αγώνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τα εργοστάσια και τη ρύπανση που προκαλούσαν.

 

Το 2009, μάλιστα, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την οικολογική και ακτιβιστική του δράση.

 

Σήμερα, ο πατέρας Ιωάννης ανεβαίνει το δικό του «Γολγοθά» περιμένοντας τη σορό του παιδιού του το οποίο χάθηκε τόσο άδικα στην άσφαλτο.

 

«Δεν έχω καμία πληροφόρηση, δεν έχω μάθει λεπτομέρειες από την Τροχαία. Από το γραφείο που ανέλαβε τα διαδικαστικά με ενημέρωσαν. Το παιδί δούλευε εκεί και είχε ξεκινήσει να πάει στην εργασία του. Ξέρω ότι ήταν και με άλλα άτομα που δούλευαν μαζί.

 

Έφυγαν για να διεκπεραιώσουν μια υπόθεση που είχαν με τη δουλειά και έμεναν σε ξενοδοχείο που τους είχε κλείσει εταιρεία. Τελευταία φορά που τον είδα ήταν πριν από τρεις εβδομάδες όταν είχε έρθει στο χωριό να μας δει»

 

λέει συντετριμμένος στο protothema.gr ο πατέρας Ιωάννης.

 

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση σοκ βρίσκονται όσοι επέζησαν από τη φονική σύγκρουση του ΙΧ με το λεωφορείο στην Ξάνθη.

 

«Είμαστε ακόμα σοκαρισμένοι γιατί χάθηκαν άνθρωποι δίπλα μας. Ήταν σοκαριστικό και προσπαθούμε να ηρεμήσουμε αλλά όχι να το ξεχάσουμε»

 

αναφέρει στο protothema.gr ένας από τους τραυματίες από το δυστύχημα.

Πηγή: protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 9:30 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας