Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρέα Λογοθέτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα SUP - Βίντεο

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρέα Λογοθέτη στην κατηγορία «Technical Women» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τεχνικού SUP στο Szeged της Ουγγαρίας.

 

Δείτε παρακάτω το βίντεο της απονομής:

 

Το συγχαρητήριο μήνυμα του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη:

 

Η Ρέα Λογοθέτη μας έκανε πάλι υπερήφανους!

 

Με μία εξαιρετική εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Τεχνικό SUP, πιστοποιώντας το ταλέντο και τις ικανότητές της σε μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

 

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια κατάφερε να σημειώσει τεράστιες επιτυχίες και να παραμείνει στην κορυφή, έχοντας τη στήριξη εγνωσμένης αξίας προπονητών, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, SUP και Surfing, καθώς και της οικογένειάς της.

 

Γνωρίζοντας το ήθος και τον χαρακτήρα της, είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία του αθλήματος.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 8:02 pm


Τίμησαν τη γιορτή του πατέρα οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κεχρόκαμπου

Μπρελόκ έφτιαξαν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κεχρόκαμπου ενόψει της ημέρας του Πατέρα.

 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές με την βοήθεια του συλλόγου γονέων, έφτιαξαν μπρελόκ, για την γιορτή του πατέρα και τα μοίρασαν στους παππούδες και στους μπαμπάδες όλου του χωριού.

 

Τιμώντας την ημέρα που είναι αφιερωμένη στους πατεράδες όλου του κόσμου, σε ρυθμούς ραπ, οι μαθητές τραγούδησαν σε καθ' ένα ξεχωριστά:

 

Κλειστά σχολεία,

απόδραση με πλοία

και εμείς οι μαθητές του Κεχροκάμπου

σαν στρατιώτες στα λοκ

μοιράζουμε μπρελόκ.

 

Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπαδες,

σας "πάμε" και σας αγαπάμε!

 

Ο Σύλλογος γονέων αναφέρει: 

 

Ας μην σταματάμε να δείχνουμε την αγάπη μας, τον σεβασμό μας, την ευγνωμοσύνη μας στους μπαμπάδες μας!

 

Χρόνια τους πολλά!

Και του χρόνου με υγεία και ευλογία!!

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 7:46 pm


Υποτροφία στις ΗΠΑ για την Ηλέκτρα Λυκάκη - Ανακοίνωση των Πανθήρων Καβάλας

Η Καβαλιώτισσα αθλήτρια, το μεγάλο ταλέντο του καβαλιώτικου μπάσκετ, η Ηλέκτρα Λυκάκη, κέρδισε μία υποτροφία από το Central Connecticut στις ΗΠΑ.

 

Η Λυκάκη ξεχώρισε και στις νεάνιδες αλλά και στη γυναικεία ομάδα των Πανθήρων Καβάλας.

 

 

Οι Πάνθηρες αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα εξής:

“Έχοντας επιλέξει συνειδητά να υπηρετούμε εντατικά το μπάσκετ γυναικών, με επίκεντρο την πόλη της Καβάλας, νιώθουμε δικαιωμένοι κάθε φορά που αθλήτρια μας καταφέρνει να ξεπεράσει τα στενά όρια της περιφέρειας μας και να εξελιχθεί σε υψηλότερο επίπεδο.

 

Συνεχείς κλήσεις σε κλιμάκια προεθνικών, συμμετοχές αθλητριών μας στις μικρές εθνικές ομάδες, μεταγραφές των κοριτσιών μας σε ομάδες των εθνικών κατηγοριών στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι τα αποτελέσματα της επιμονής μας να στηριζόμαστε σε αθλήτριες της πόλης μας και να τους δίνουμε από νωρίς χώρο και χρόνο στο πρωτάθλημα της Α2.

 

Είναι, εξάλλου, γεγονός πως για άλλη μία χρονιά είχαμε έναν από τους μικρότερους μέσους όρους ηλικιών αθλητριών, με τις μεταγραφές μας να κινούνται, με συνέπεια, προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ηλέκτρα, συγχαρητήρια! Η NCAA D1 υποτροφία σου είναι το καλύτερο νέο για όλους εμάς που είδαμε την καθημερινή σου στοχοπροσήλωση και δουλειά στο γήπεδο να μετατρέπονται σε ισχυρό όπλο! Είμαστε σίγουροι πως θα προσθέσεις στους Blue Devils τη μαχητικότητα και την ορμή των Πανθήρων.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 5:37 pm


Θάσος: Συνελήφθη γιατί δούλευε ανασφάλιστος – Αναζητείται η ιδιοκτήτρια

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Ιουνίου 2024, σε παραλιακή περιοχή της Θάσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Λιμεναρίων Θάσου ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής.

 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αστυνομίας, λειτουργούσε, ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα, στερούμενος σχετικής γνωστοποίησης από την αρμόδια αρχή και πιστοποιητικού υγείας.

 

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος αναζητείται, καθόσον είχε παραβιάσει τη σφραγίδα που είχε θέσει η αρμόδια αρχή.

 

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι είχε βάλει ξαπλώστρες στην παραλία, στερούμενη των απαιτούμενων αδειών.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 5:04 pm


Ο Δημήτρης Μαγκαφίνης νέος προπονητής της Αναγέννησης Άρτας

Η Αναγέννηση Άρτας ανακοίνωσε πως νέος της προπονητής θα είναι ο Θάσιος τεχνικός, Δημήτρης Μαγκαφίνης.

 

Η Αναγέννηση Άρτας αγωνίζεται στον Β’ όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Την προηγούμενη σεζόν ο κ. Μαγκαφίνης ήταν στην ομάδα της Νέας Αρτάκης, στον ίδιο όμιλο, και τερμάτισε με αυτή στη 2η θέση του πρωταθλήματος. 

 

 

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει τα εξής:

“Το διοικητικό συμβούλιο του ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον καταξιωμένο προπονητή Δημήτριο Μαγκαφίνη, με πολύ μεγάλη εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες. 

 

Στο παρελθόν έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στην Κόρινθο, στον Παναργειακό, στον Τηλυκράτη Λευκάδας και στην Νέα Αρτάκη. Καλωσορίζουμε τον Δημήτρη Μαγκαφινη, στην μεγάλη οικογένεια της Αναγέννησης και του ευχόμαστε μια χρονιά, γεμάτη υγεία και πολλές επιτυχίες.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 4:49 pm


Η 1η πολυκατοικία στην Ελλάδα που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει - Πόσο κόστισε

Με επένδυση 362 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για την εφαρμογή παρεμβάσεων μόνωσης και αερισμού και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτίριο μπορεί να μετατραπεί σε παθητικό και να παράγει έως και τριπλάσια ενέργεια από αυτή που καταναλώνει, μειώνοντας δραστικά την κατανάλωση ενέργειας.

 

Μία από τις πρώτες εφαρμογές στην Ελλάδα, μια εργατική πολυκατοικία επί της οδού Πειραιώς, βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, παρουσία των δημάρχων Αθηναίων Χάρη Δούκα και Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου το κόστος των παρεμβάσεων στο συγκεκριμένο κτίριο έφθασε σε 201.020 ευρώ ή 362,92 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

 

Τα αποτελέσματα - όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες - είναι ότι το κτίριο θα παράγει περισσότερη ενέργεια από αυτήν που θα καταναλώνει, θα διατηρεί σταθερή θερμοκρασία από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου όλο το χρόνο, σχετική υγρασία 35-55% και η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα θα διατηρείται κάτω από 1.000 ppm.

 

Χωρίς την προσθήκη του φωτοβολταϊκού αλλά με την υλοποίηση των λοιπών παρεμβάσεων το ενεργειακό κόστος περιορίζεται σε 1 ευρώ ανά τετραγωνικό το χρόνο, (100 ευρώ το χρόνο για διαμέρισμα 100 τ.μ.) καθώς η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται σε 15 κιλοβατώρες ανά τετραγωνικό ετησίως.

 

Οι εργασίες αναβάθμισης που υλοποιούνται στα παθητικά κτίρια περιλαμβάνουν 5 άξονες:

 

1.Θερμομόνωση στη στέγη, την πρόσοψη και τα υπόγεια,

 

2.Αντικατάσταση κουφωμάτων, εγκατάσταση τριπλού υαλοπίνακα.

 

3.Εξασφάλιση αεροστεγανότητας.

 

4.Εντοπισμος και επίλυση των θερμογεφυρών.

 

5.Μηχανικός αερισμός με ανάκτηση θερμότητας.

 

Πρόσθετες εργασίες που μπορούν να υλοποιηθούν είναι ο εκσυγχρονισμός του ηλιακού θερμοσίφωνα, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στη στέγη και έξυπνου μετρητή κατανάλωσης ρεύματος, η τοποθέτηση θερμοχρωμικών γυαλιών στα κουφώματα και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην όψη του κτιρίου.

 

Την παρουσίαση του "Passivistas: The Tavros Project" έκαναν οι Δημήτρης Παλλαντζάς, φυσικός κτιρίων, Νεκτάριος Τσακουμάκης, μηχανολόγος μηχανικός, Στέφανος Παλλαντζάς, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου, και Μαρία Καλτσά, αρχιτέκτων.

Πηγή: Makthes.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 3:44 pm


Φωτιά σε αγροτική έκταση στο Χαλκερό

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024 σε αγροτική έκταση στο Χαλκερό της Καβάλας.

 

Επιχειρεί η πυροσβεστική υπηρεσία για την κατάσβεσή της.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 2:05 pm


Θάσος: Μια εντυπωσιακή δημιουργία από πέτρες στην παραλία των Λιμεναρίων

Τα βλέμματα κέντρισε, το πρωί της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024, στη Θάσο μια δημιουργία από πέτρες.

 

Συγκεκριμένα, ένα εντυπωσιακό «έργο» από πέτρες στόλισε την άμμο λουόμενου σε παραλία των Λιμεναρίων.

 

Το «έργο» φωτογράφισε ο Γιάννης Σαλταρής ο οποίος έγραψε

 

Καλλιτέχνης με μεγάλη φαντασία δημιούργησε το έργο στην πλαζ των Λιμεναρίων Θάσου

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 1:54 pm


Η αποχή ως αντίσταση στον ευνουχισμό

γράφει ο

Βύρων Δημητριάδης

 

“...Τα όποια μηνύματα δυσαρέσκειας σας διαβεβαιώ ότι τα έχω ήδη λάβει και δεν περιμένω το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για να τα εμπεδώσω καλύτερα...”, υποστήριξε, με το γνωστό α λα Μπενίτο υφάκι που τον διακρίνει, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να συγκρατηθούν στο μαντρί προς ευνουχισμό όλα τα ζωντανά.

 

Αμέσως μετά την απελευθέρωση του 60-63%, συνέχισε στο ίδιο στυλ: “...Σέβομαι αυτή την επιλογή τους... (που)... εκφράστηκε με μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας αποχή που δυσκολεύει ίσως την εξαγωγή συμπερασμάτων...” που όμως καθόλου δεν τον δυσκόλεψε, όπως διαβεβαιώνει και πάλι ο ίδιος: “...Ακούω τη φωνή και την εντολή τους, αλλά την ακούω δυνατά: “σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε περισσότερο” και αυτό θα κάνουμε για να βαδίσουμε πιο γρήγορα προς την Ευρώπη...”.

 

Από τα λεγόμενά του καταλαβαίνεις πως το συμπέρασμα που έβγαλε μετά το αναμενόμενο χτύπημα του τσουνάμι είναι πως μια τέτοια συμπεριφορά επιδεικνύουν όλοι όσοι είναι μακριά νυχτωμένοι από την Ευρώπη.

 

Ναι, αλλά ποια μπορεί να είναι η συμπεριφορά που χαρακτηρίζει τον ορίτζιναλ ευρωπαίο; την γνωρίζουμε;

 

Ασφαλώς και την γνωρίζουμε! Την περιέγραψε μάλιστα στο διάγγελμά του πριν το χτύπημα της αποχής ως εξής: “...Το λέω αυτό (για την εμπέδωση των μηνυμάτων δυσαρέσκειας) για τους πολίτες... (και)... τους ζητώ να δουν τη μεγάλη εικόνα, να αφήσουν στην άκρη τα όποια επιμέρους παράπονα και να αντιληφθούν ότι ποτέ καμιά κυβέρνηση δεν καλύπτει το 100% των προσδοκιών του κάθε πολίτη μεμονωμένα.

 

Διότι όλοι οι πολίτες έχουμε διαφορετικές προσδοκίες από την κυβέρνηση...”.

 

Ορίστε, παρακαλώ, μια ολοκληρωμένη περιγραφή των προσόντων του σύγχρονου ευρωπαίου πολίτη: είναι ο “κάθε μεμονωμένος πολίτης που έχει διαφορετικές” δηλαδή προσωπικές-ταυτοτικές “προσδοκίες” που όμως δεν τον οδηγούν στην αποχή.

 

Μήπως -λέω- μήπως έχουμε να κάνουμε μ' έναν μεγάλο οραματιστή ηγέτη;

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (!) οραματιστής ηγέτης; Ένας νεοφιλελές φυρερίσκος είναι που κινείται με ενσωματωμένα τροχούλια πάνω στις ράγες του θατσερισμού, του σύγχρονου, δηλαδή, φιλελεύθερου νεοναζισμού υπό των οδηγιών της Οικονομίας της Αγοράς.

 

“...Δεν υπάρχει κοινωνία παρά μόνο άτομα...”, διακήρυξε η Θάτσερ και πρόσθεσε αμέσως μετά “...και οι οικογένειές τους...”.

 

“...Αλλά η νεοφιλελεύθερη επανάσταση που αποδίδεται στη Θάτσερ και τον Ρέιγκαν μετά το 1979 έπρεπε να επιτευχθεί με δημοκρατικά μέσα -γράφει ο Ανθρωπολόγος Ντέιβιντ Χάρβεϊ στο κλασσικό, πλέον, βιβλίο του “Νεοφιλελευθερισμός. Ιστορία και παρόν”.

 

Για να συμβεί μια μεταβολή αυτού του μεγέθους, όπου όλες οι μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης έπρεπε να καταργηθούν προς όφελος του ατομικισμού, της ατομικής ιδιοκτησίας, της προσωπικής υπευθυνότητας και των οικογενειακών αξιών, χρειάστηκαν η εκ των προτέρων διαμόρφωση πολιτικής συναίνεσης μέσα σε ένα αρκετά ευρύ φάσμα του πληθυσμού, ώστε να σημειωθεί νίκη στις εκλογές.

 

Αυτό που αποκαλεί ο Γκράμσι “κοινό νου” (που ορίζεται ως “διάχυτα και ασυντόνιστα στοιχεία μιας γενικής μορφής σκέψης κοινής σε ορισμένο χρόνο και τόπο”) αποτελεί συνήθως το θεμέλιο της συναίνεσης.

 

Όμως η ιδεολογική επίθεση βάσει αυτών των κατευθύνσεων που απέρρεαν από τη θατσερική ρητορική ήταν αδυσώπητη: “...Τα οικονομικά είναι η μέθοδος...”, είπε, “...ο στόχος είναι να αλλάξουμε τα συναισθήματα των ανθρώπων...”.

 

Ο καταναγκασμός μπορεί να δημιουργήσει μια μοιρολατρική, ακόμη και δουλοπρεπή, αποδοχή της ιδέας ότι δεν υπήρχε ούτε υπάρχει “...άλλη εναλλακτική λύση...”, όπως επέμενε η Μάργκαρετ Θάτσερ...”.

 

Βέβαια, ο Φουκώ -σύμφωνα με τον Γάλλο κοινωνιολόγο Πιερ Μασερέ (“Φουκώ και Μαρξ”)- αρνείται να εξετάσει την πειθαρχία ως διαταγή ή παρότρυνση που κατεβαίνει από την ψυχή στο σώμα: διότι εγκαθιδρύεται με ψηλαφητό τρόπο αποκλειστικά στο επίπεδο του σώματος και των δυνάμεων που αναγνωρίζονται σε αυτό, στηριζόμενη σε στρατηγικές σχηματισμού οι οποίες δεν υπακούουν, στο επίπεδο της λειτουργίας τους, σε καμιά προσδιορισμένη σκοπιμότητα που θα μπορούσε να εννοηθεί με όρους συνείδησης (στο “Οι βρόχοι της εξουσίας”).

 

Όταν ένας τρόπος διοίκησης λειτουργεί υπό τέτοιες συνθήκες, υπερβαίνει το δίπολο βίας και συναίνεσης (στο “Το υποκείμενο και η εξουσία”).

 

Η νέα εξουσία που εγκαθιδρύεται κατ' αυτόν τον τρόπο δεν ασκείται επί πραγματικών δράσεων, και συνεπώς ήδη συντελεσμένων, αλλά επί πιθανών δράσεων, των οποίων δρομολογεί την άσκηση “δομώντας το πεδίο ενδεχόμενης δράσης” όπου έρχονται να λάβουν θέση.

 

Αυτό ακριβώς το πεδίο ενδεχόμενης δράσης συνιστά μία “δεύτερη φύση”, τα “υποκείμενα” της οποίας είναι διαμορφωμένα ούτως ώστε να απαντούν εκείνο που περιμένουν από αυτά, χωρίς να υπάρχει ανάγκη ούτε να πειστούν ούτε να εξαναγκαστούν, διότι είναι “πιθανά” υποκείμενα που έχουν συλλεχθεί εκ γενετής και έχουν σχηματιστεί ώστε να είναι κυβερνήσιμα, δηλαδή, με βάση την προοπτική που υιοθετήσαμε ανατρέχοντας στις αναλύσεις του Μαρξ, “παραγωγικά” από οικονομική άποψη.

 

Ο homo oeconomicus, του οποίου την ολοκλήρωση διενεργεί αυτή η δομή, είναι μία μυθοπλασία, με την έννοια ότι η πραγματικότητα ή η “φύση” του έχει κατασκευαστεί απ' άκρου εις άκρον με όρους “δεύτερης φύσης”.

 

Και τι επιτρέπει στη “δεύτερη φύση” να παρουσιάζεται ακόμη ως “μία” φύση, ενώ δεν είναι πλέον “η” φύση ούτε “κάτι” από τη φύση;

 

Το γεγονός ότι προσανατολίζει τις ανθρώπινες συμπεριφορές χωρίς ποτέ να εμφανίζεται στη συνείδηση ως η θεμελιώδης αρχή που τις διευθύνει, σύμφωνα με τη βασική προϋπόθεση της αποτελεσματικότητάς της: δρα υπό την έκφανση, δηλαδή την επίφαση, της αυθορμησίας.

 

Ο προγραμματισμένος και καλά σχεδιασμένος ευνουχισμός των ευρωεκλογών ώστε να ταιριάζει στο ήδη ευνουχισμένο Ευρωκοινοβούλιο διά της συμμετοχής του homo oeconomicus -των “πολιτών” που έχουν κατασκευαστεί χρησιμοποιώντας τον γκραμσιανό “κοινό νου”, τη θατσερική “αλλαγή των συναισθημάτων” και τη μαρξικο-φουκωική “δεύτερη φύση”- απέτυχε για μία ακόμη φορά.

 

Τον ευνουχισμό των ευρωεκλογών κατόρθωσε να αποτρέψει ασφαλώς όχι η συμμετοχή των 37-40% πιστών στις μεσιανικές εντολές των Ιερατείων των κομμάτων αλλά η μη συμμετοχή, η αποχή του 60-63% η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων εκφράζει την ελευθεριακή κουλτούρα των κοινών των ελλήνων και συνθέτει την κοινωνική αντιπολίτευση.

 

Όσο για τον μπαμπούλα της Ακροδεξιάς που, αν τον συγκρίνεις με τις γενοκτονικές εθνοκαθάρσεις που επιχειρούνται αυτή τη στιγμή σε αρκετά σημεία στον πλανήτη, με τις θανατοπολιτικές που μοιάζουν με υβριδικούς πολέμους που απανθρωποποιούν τον άνθρωπο ώστε ο θάνατός του -όπως π.χ στο Μάτι και στα Τέμπη- να μη λογίζεται ανθρωποκτονία από πρόθεση, με την πραξικοπηματική στρατιωτικοποίηση της Οικονομίας και της πολιτικής της Ε.Ε., η Ακροδεξιά της Μελόνι, της Λεπέν και του Κασιδιάρη δεν είναι τίποτα περισσότερο από “παιδική χαρά” μπροστά στην επέλαση των νεοναζί φιλελέδων όπως είναι ο Σουλτς, ο Μακρόν, ο Όρμπαν ή ο Μητσοτάκης(!) και τ' άλλα ορφανά του Χίτλερ και του Μένγκελε.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 12:30 pm


Φοιτητές στην Κομοτηνή τα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου - πήγαιναν για μπάνιο στο Νέστο

Πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 16 Ιουνίου 2024 [Βλέπε ΕΔΩ]

 

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, πρόκειται για 4 φοιτητές από τη Χαλκίδα που σπουδάζανε στην Κομοτηνή και πηγαίνανε στον Νέστο για μπάνιο.

 

Στο αυτοκίνητο επέβαιναν πέντε άτομα, τρία αγόρια και δύο κορίτσια.

 

Τέσσερις ήταν αυτοί που δεν τα κατάφεραν, ενώ ο πέμπτος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, στο νοσοκομείο της Ξάνθης, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

 

Τα πτώματα διαμελίστηκαν, πράγμα που έκανε την διαδικασία της αναγνώρισής τους πολλή δύσκολη.

 

Η αναγνώριση του ενός έγινε εντελώς τυχαία, από έναν θείο του που είχε μια εργολαβία στην Ξάνθη.

 

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το έργο της αστυνομίας, της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ για τον απεγκλωβισμό τους, πολύ δύσκολο.

 

Οι τρείς υπηρεσίες βρίσκονται σε σοκ από την κατάσταση που αντίκρισαν.

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 11:17 am


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Καβάλα… - e-thessalia.gr

Καβάλα…  e-thessalia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2024 | 12:01 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας