Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Χ. Χρυσανίδης: «Ο Δήμος Καβάλας δεν έχει σκοπό να περιορίσει τα φαινόμενα ανοργανωσιάς, σπατάλης και αλαζονείας»

Για το τελευταίο συμβούλιο του Δήμου Καβάλας μιλά ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «ΕΡΓΟ ΤΩΡΑ», Χαράλαμπος Χρυσανίδης.

 

Αναφέρεται σε μερικά από τα έργα του Δήμου Καβάλας, υποστηρίζοντας, μάλιστα, όπως λέει χαρακτηριστικά πως,

 

«Η διοίκηση δεν έχει κανένα απολύτως σκοπό να περιορίσει τα φαινόμενα ανοργανωσιάς, σπατάλης, καιροσκοπισμού και αλαζονείας».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης του κ. Χρυσανίδη:

 

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καβάλας πριν από λίγες ημέρες, βγήκαν και πάλι στην επιφάνεια μερικά από τα "έργα" και τις "ημέρες" του δημάρχου κ. Μουριάδη, αλλά και οι προθέσεις του για το πώς σκοπεύει να πορευθεί στο μέλλον.

 

Συγκεκριμένα η διοίκηση:

 

1. Προπλήρωσε τον Πολωνό συνθέτη Zbigniew Preisner με 20.000 ευρώ για ένα έργο το οποίο τελικά δεν εκτελέστηκε, αποδεχόμενη μάλιστα τον απαράδεκτο όρο οι διαφορές να λυθούν στα δικαστήρια...της Πολωνίας.

 

2. Δεν εισέπραξε ως όφειλε τουλάχιστον 80.000 ευρώ από τέλη διαφημίσεων (πινακίδες, γήπεδα κ.α.) για το έτος 2023, λόγω προεκλογικής περιόδου.

 

3. Δεν εισέπραξε ως όφειλε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από μισθώματα της ακίνητης δημοτικής περιουσίας ως το έτος 2023. Ενδεικτικά, ένας μόνο μισθωτής οφείλει 500.000 ευρώ.

 

4. Ξόδεψε τα δύο τελευταία χρόνια για την Ακτή Καλαμίτσας πάνω από 300.000 ευρώ για την αποκατάσταση επικίνδυνων κτισμάτων και διάφορες λειτουργικές δαπάνες. Και όλα αυτά χωρίς καμία έγγραφη συμφωνία ή καταλογισμό του κόστους στη φερόμενη ως ιδιοκτήτρια ΕΤΑΔ, όπως όφειλε να πράξει.

 

5. Ξόδεψε μέχρι σήμερα περίπου 95.000 ευρώ, δήθεν για τη στήριξη μιας ιδιωτικής κατοικίας στον οικισμό Φιλίππων. Χωρίς να έχει ο Δήμος Καβάλας καμία αρμοδιότητα και υποχρέωση, έχτισε ένα κακότεχνο και ακατάλληλο πετροντούβαρο μέσα σε δημοτικό δρόμο. Κατασκευή που είναι εξ' ολοκλήρου αυθαίρετη και παραβιάζει την ισχύουσα πολεοδομική νομοθεσία.

Αν αθροίσει κανείς τα παραπάνω ποσά, η συνολική σπατάλη του δημοτικού χρήματος ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ, χωρίς να "ιδρώνει το αυτί" του κ. Μουριάδη. Και γιατί να ιδρώσει άλλωστε, αφού τα χρήματα αυτά δεν βγαίνουν από τη δική του τσέπη, αλλά από τις τσέπες των δημοτών, με τα δυσβάσταχτα τέλη στα οποία τους έχει υποχρεώσει.

 

Όλα τα παραπάνω τα επισημάναμε πολλές φορές μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Όχι με κραυγές εντυπωσιασμού, αλλά με στοιχεία, αποδείξεις και προτάσεις για εναλλακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να αλλάξουν προς το καλύτερο την οικονομική κατάσταση του δήμου.

 

Με λύπη όμως διαπιστώνουμε ότι η διοίκηση δεν έχει κανένα απολύτως σκοπό να περιορίσει τα φαινόμενα ανοργανωσιάς, σπατάλης, καιροσκοπισμού και αλαζονείας. Μάλιστα, από τις πρόσφατες ενέργειές της, φαίνεται ότι σκοπεύει να τα εντέινει ως το τέλος της θητείας της. Συγκεκριμένα:

 

1. Τα Λασπόλουτρα Κρηνίδων μια ανοίγουν και μια κλείνουν. Με ανακοινώσεις που δεν έχουν κανένα ίχνος σοβαρότητας και μοιάζουν περισσότερο με...δελτία καιρού. Και όλα αυτά με την τουριστική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει με ό,τι αυτό σημαίνει για επισκέπτες και επαγγελματίες.

 

2. Στα λογικά επιχειρήματα των οδηγών ΤΑΞΙ που ζήτησαν να μη μεταφερθεί η πιάτσα της οδού Αβέρωφ στην οδο Βενιζέλου (λόγοι ασφαλείας, εξυπηρέτησης κ.α.), ο δήμαρχος μέσα στο δημοτικό συμβούλιο απάντησε με τους γνωστούς του "λεονταρισμούς". Για να αποδειχθεί τελικά μέσα απ' αυτή την αντιπαράθεση, ότι -αν και μηχανικός- δεν είχε καταλάβει τη θέση και τα σχέδιά τους.

 

3. Για την απόφαση ίδρυσης του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Καβάλας, η οποία σύμφωνα με νόμο του 2020 πρέπει να ληφθεί ως το τέλους του Ιουνίου 2024, ο δήμαρχος απέφυγε όλο αυτό το διάστημα τη συζήτηση και τη διαβούλευση. Αντίθετα, την έφερε προς ψήφιση λίγες μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία, προωθώντας μάλιστα ως βασικά στελέχη "εκλεκτά" άτομα του στενού του περιβάλλοντος. Άτομα που όπως απέδειξαν από προηγούμενες θητείες τους σε παρόμοιες θέσεις, δεν διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα. Εκτός βέβαια κι αν η θερμή προεκλογική στήριξη που του παρείχαν θεωρείται τέτοιο "προσόν".

 

Έτσι, είναι μαθηματικά βέβαιο πως ο νέος οργανισμός αντί για μοχλός ανάπτυξης του δήμου, θα καταντήσει ένα επιπλέον εργαλείο ρουσφετιών και εξυπηρετήσεων, σπαταλώντας ακόμη περισσότερο δημοτικό χρήμα (περί τα 3.500.000 ευρώ μέχρι το 2028, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της ίδιας της διοίκησης).

 

Τους τελευταίους 6 μήνες, από τη θέση της αντιπολίτευσης, προσπαθούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα να κάνουμε τη διοίκηση και το δήμαρχο να αντιληφθούν την καταστροφική πορεία που έχει πάρει ο Δήμος Καβάλας. Φαίνεται όμως ότι η αλαζονεία και το θράσος, τους εμποδίζουν να δούνε την ωμή πραγματικότητα και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται λες και ο δήμος είναι το τσιφλίκι τους.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους, ενημερώνουμε τους συνδημότες μας ότι είμαστε υποχρεωμένοι, με βάση και τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, να συντάξουμε λεπτομερή αναφορά για όλη αυτή την κακοδιαχείριση προς τον Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης, την οποία θα κοινοποιήσουμε και στο Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά και στην Εισαγγελία Καβάλας.

 

Ήρθε η ώρα κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Εμείς πάντως δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι σε όλα αυτά που γίνονται -και ειδικά με τον τρόπο που γίνονται- εις βάρος του Δήμου Καβάλας και των συνδημοτών μας.

(Δήμος Καβάλας)

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:24 am


ΕΛΜΕ Καβάλας: «Εξευτελιστικά χαμηλή η αμοιβή επιτηρητών & βαθμολογητών στις Πανελλαδικές»

Για την χαμηλή αμοιβή των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις μιλάει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Καβάλας.

 

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι η αμοιβή των επιτηρητών/τριών ανέρχεται στο ποσό των 14€ μικτά ανά επιτήρηση, ενώ των βαθμολογητών/τριών στο ποσό των 2.10€ μικτά ανά γραπτό.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

 

Ενώ η Κυβέρνηση επιχαίρει για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων, εμείς γνωρίζουμε ότι αυτή δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την καθοριστική συμβολή των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού.

 

Οι αμοιβές όμως αυτών που εμπλέκονται στις πανελλαδικές είναι εξευτελιστικά χαμηλές και οι συνθήκες εργασίας μέσα στις μη κλιματιζόμενες αίθουσες ιδιαίτερα δύσκολες.

 

Πιο οι συγκριμένα, η αμοιβή των επιτηρητών/τριών ανέρχεται στο ποσό των 14€ μικτά ανά επιτήρηση, ενώ των βαθμολογητών/τριών στο ποσό των 2.10€ μικτά ανά γραπτό.

 

Τα χρήματα αυτά σε καμιά περίπτωση δεν αντιστοιχούν στο έργο που επιτελείται και δεν καλύπτουν ούτε το κόστος μετακίνησης ούτε αυτό της σίτισης, αν πάρουμε υπόψη ότι η παραμονή στα βαθμολογικά κέντρα μπορεί να φτάσει και τη μία ημέρα. 

 

Η ΕΛΜΕ Καβάλας αναγνωρίζει το έργο των εκπαιδευτικών, στηρίζει τα δικαιώματα τους και απαιτεί:

 

1. Αυξήσεις στις αμοιβές αυτών που εμπλέκονται στις πανελλαδικές εξετάσεις και ιδιαίτερα των επιτηρητών/τριών και βαθμολογητών/τριών.

 

2. Βελτίωση των εργασιακών συνθηκών στα βαθμολογικά και εξεταστικά κέντρα, ώστε να επιτελούμε – μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί- απρόσκοπτα το έργο μας.

 

3. Αύξηση του μισθού του/της νεοδιόριστου/ης εκπαιδευτικού στα 1200 ευρώ και αναλογικά αυξήσεις σε όλα τα ΜΚ.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 10:03 am


Καβάλα: Απέχουν από τα καθήκοντα τους οι δικηγόροι για το φορολογικό - παρέμβαση Μ. Δέμπα

Σε δικαστική προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου νόμου για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών θα προχωρήσει σήμερα, Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024, η Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών -Επιστημόνων – Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων.

 

Παράλληλα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι έξω από τα δικαστήρια.

 

Στη διαμαρτυρία συμμετέχει και δικηγορικός σύλλογος Καβάλας, απέχουν σήμερα από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι.

 

Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο και από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Καβάλας.

 

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του:

 

«Εμείς από την πρώτη στιγμή και ως Επιμελητήριο Καβάλας είπαμε ότι αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο ουσιαστικά επαναφέρει τα τεκμαρτά εισοδήματα, τα οποία τα ζήσαμε και τη δεκαετία του ’80 και ουσιαστικά δεν πρόσφεραν κάτι.

 

Ήταν ένα στιγμιαίο έσοδο για τα ταμεία του κράτους, αλλά δυστυχώς επί της ουσίας δεν εκσυγχρόνισαν το φορολογικό μας σύστημα και αυτό λέμε και σήμερα.

 

Το να πηγαίνουμε σε συνταγές του παρελθόντος επί δικαίων και αδίκων είναι λάθος».

Δημοσιεύθηκε στις 17 June 2024 | 9:29 am


Δυστύχημα στην παλιά εθνική Ξάνθης-Καβάλας: Γιος του «ακτιβιστή» ιερέα του Ασωπού ο 26χρονος που σκοτώθηκε

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία στα Οινόφυτα Βοιωτίας που πενθεί με την είδηση του θανάτου του 26χρονου συγχωριανού τους ο οποίος έχασε τη ζωή του στο πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής 26 Ιουνίου 2024 [βλέπε ΕΔΩ & ΕΔΩ].

 

Ο 26χρονος έχασε τη ζωή του όταν το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινεσυγκρούστηκε με το λεωφορείο στην Παλαιά Εθνική Οδό Ξάνθης-Καβάλας, κοντά στο χωριό Τοξότες.

 

Σχεδόν ακαριαίο θάνατο βρήκαν μαζί του οι τρεις από τους υπόλοιπους τέσσερις επιβάτες του αυτοκινήτου, ένας άνδρας και δύο γυναίκες ηλικίας, όλοι τους ηλικίας 20-25 ετών.

 

Ο μόνος που σώθηκε ήταν ο συνοδηγός του οχήματος ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ξάνθης.

 

Ο 26χρονος Γιώργος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στην Παραλία της Αυλίδας, όπου μένει η οικογένεια του, όσο και στα Οινόφυτα.

 

Ήταν παιδί του πατέρα Ιωάννη Οικονομίδη, του Ιερέα ο οποίος, ως εφημέριος του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος Οινοφύτων, πρωτοστάτησε τη δεκαετία του 2000 στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στη μόλυνση του Ασωπού ποταμού από τις βιομηχανικές δράσεις στην περιοχή.

 

Ο πατέρας Ιωάννης, τον οποίο οι κάτοικοι της Βοιωτίας αποκαλούσαν ως τον «πράσινο» παπά του Ασωπού, είχε δώσει μεγάλο αγώνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τα εργοστάσια και τη ρύπανση που προκαλούσαν.

 

Το 2009, μάλιστα, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών για την οικολογική και ακτιβιστική του δράση.

 

Σήμερα, ο πατέρας Ιωάννης ανεβαίνει το δικό του «Γολγοθά» περιμένοντας τη σορό του παιδιού του το οποίο χάθηκε τόσο άδικα στην άσφαλτο.

 

«Δεν έχω καμία πληροφόρηση, δεν έχω μάθει λεπτομέρειες από την Τροχαία. Από το γραφείο που ανέλαβε τα διαδικαστικά με ενημέρωσαν. Το παιδί δούλευε εκεί και είχε ξεκινήσει να πάει στην εργασία του. Ξέρω ότι ήταν και με άλλα άτομα που δούλευαν μαζί.

 

Έφυγαν για να διεκπεραιώσουν μια υπόθεση που είχαν με τη δουλειά και έμεναν σε ξενοδοχείο που τους είχε κλείσει εταιρεία. Τελευταία φορά που τον είδα ήταν πριν από τρεις εβδομάδες όταν είχε έρθει στο χωριό να μας δει»

 

λέει συντετριμμένος στο protothema.gr ο πατέρας Ιωάννης.

 

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση σοκ βρίσκονται όσοι επέζησαν από τη φονική σύγκρουση του ΙΧ με το λεωφορείο στην Ξάνθη.

 

«Είμαστε ακόμα σοκαρισμένοι γιατί χάθηκαν άνθρωποι δίπλα μας. Ήταν σοκαριστικό και προσπαθούμε να ηρεμήσουμε αλλά όχι να το ξεχάσουμε»

 

αναφέρει στο protothema.gr ένας από τους τραυματίες από το δυστύχημα.

Πηγή: protothema.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 9:30 pm


Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρέα Λογοθέτη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα SUP - Βίντεο

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρέα Λογοθέτη στην κατηγορία «Technical Women» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τεχνικού SUP στο Szeged της Ουγγαρίας.

 

Δείτε παρακάτω το βίντεο της απονομής:

 

Το συγχαρητήριο μήνυμα του δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη:

 

Η Ρέα Λογοθέτη μας έκανε πάλι υπερήφανους!

 

Με μία εξαιρετική εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ουγγαρίας, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Τεχνικό SUP, πιστοποιώντας το ταλέντο και τις ικανότητές της σε μία ακόμη μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

 

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια κατάφερε να σημειώσει τεράστιες επιτυχίες και να παραμείνει στην κορυφή, έχοντας τη στήριξη εγνωσμένης αξίας προπονητών, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, SUP και Surfing, καθώς και της οικογένειάς της.

 

Γνωρίζοντας το ήθος και τον χαρακτήρα της, είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσει να γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά της στην ιστορία του αθλήματος.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 8:02 pm


Τίμησαν τη γιορτή του πατέρα οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κεχρόκαμπου

Μπρελόκ έφτιαξαν οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Κεχρόκαμπου ενόψει της ημέρας του Πατέρα.

 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές με την βοήθεια του συλλόγου γονέων, έφτιαξαν μπρελόκ, για την γιορτή του πατέρα και τα μοίρασαν στους παππούδες και στους μπαμπάδες όλου του χωριού.

 

Τιμώντας την ημέρα που είναι αφιερωμένη στους πατεράδες όλου του κόσμου, σε ρυθμούς ραπ, οι μαθητές τραγούδησαν σε καθ' ένα ξεχωριστά:

 

Κλειστά σχολεία,

απόδραση με πλοία

και εμείς οι μαθητές του Κεχροκάμπου

σαν στρατιώτες στα λοκ

μοιράζουμε μπρελόκ.

 

Χρόνια πολλά σε όλους τους μπαμπαδες,

σας "πάμε" και σας αγαπάμε!

 

Ο Σύλλογος γονέων αναφέρει: 

 

Ας μην σταματάμε να δείχνουμε την αγάπη μας, τον σεβασμό μας, την ευγνωμοσύνη μας στους μπαμπάδες μας!

 

Χρόνια τους πολλά!

Και του χρόνου με υγεία και ευλογία!!

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 7:46 pm


Υποτροφία στις ΗΠΑ για την Ηλέκτρα Λυκάκη - Ανακοίνωση των Πανθήρων Καβάλας

Η Καβαλιώτισσα αθλήτρια, το μεγάλο ταλέντο του καβαλιώτικου μπάσκετ, η Ηλέκτρα Λυκάκη, κέρδισε μία υποτροφία από το Central Connecticut στις ΗΠΑ.

 

Η Λυκάκη ξεχώρισε και στις νεάνιδες αλλά και στη γυναικεία ομάδα των Πανθήρων Καβάλας.

 

 

Οι Πάνθηρες αναφέρουν σε ανακοίνωση τους τα εξής:

“Έχοντας επιλέξει συνειδητά να υπηρετούμε εντατικά το μπάσκετ γυναικών, με επίκεντρο την πόλη της Καβάλας, νιώθουμε δικαιωμένοι κάθε φορά που αθλήτρια μας καταφέρνει να ξεπεράσει τα στενά όρια της περιφέρειας μας και να εξελιχθεί σε υψηλότερο επίπεδο.

 

Συνεχείς κλήσεις σε κλιμάκια προεθνικών, συμμετοχές αθλητριών μας στις μικρές εθνικές ομάδες, μεταγραφές των κοριτσιών μας σε ομάδες των εθνικών κατηγοριών στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι τα αποτελέσματα της επιμονής μας να στηριζόμαστε σε αθλήτριες της πόλης μας και να τους δίνουμε από νωρίς χώρο και χρόνο στο πρωτάθλημα της Α2.

 

Είναι, εξάλλου, γεγονός πως για άλλη μία χρονιά είχαμε έναν από τους μικρότερους μέσους όρους ηλικιών αθλητριών, με τις μεταγραφές μας να κινούνται, με συνέπεια, προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Ηλέκτρα, συγχαρητήρια! Η NCAA D1 υποτροφία σου είναι το καλύτερο νέο για όλους εμάς που είδαμε την καθημερινή σου στοχοπροσήλωση και δουλειά στο γήπεδο να μετατρέπονται σε ισχυρό όπλο! Είμαστε σίγουροι πως θα προσθέσεις στους Blue Devils τη μαχητικότητα και την ορμή των Πανθήρων.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 5:37 pm


Θάσος: Συνελήφθη γιατί δούλευε ανασφάλιστος – Αναζητείται η ιδιοκτήτρια

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Ιουνίου 2024, σε παραλιακή περιοχή της Θάσου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Λιμεναρίων Θάσου ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής.

 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αστυνομίας, λειτουργούσε, ως προσωρινά υπεύθυνος, κατάστημα, στερούμενος σχετικής γνωστοποίησης από την αρμόδια αρχή και πιστοποιητικού υγείας.

 

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος αναζητείται, καθόσον είχε παραβιάσει τη σφραγίδα που είχε θέσει η αρμόδια αρχή.

 

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι είχε βάλει ξαπλώστρες στην παραλία, στερούμενη των απαιτούμενων αδειών.

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 5:04 pm


Ο Δημήτρης Μαγκαφίνης νέος προπονητής της Αναγέννησης Άρτας

Η Αναγέννηση Άρτας ανακοίνωσε πως νέος της προπονητής θα είναι ο Θάσιος τεχνικός, Δημήτρης Μαγκαφίνης.

 

Η Αναγέννηση Άρτας αγωνίζεται στον Β’ όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Την προηγούμενη σεζόν ο κ. Μαγκαφίνης ήταν στην ομάδα της Νέας Αρτάκης, στον ίδιο όμιλο, και τερμάτισε με αυτή στη 2η θέση του πρωταθλήματος. 

 

 

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει τα εξής:

“Το διοικητικό συμβούλιο του ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον καταξιωμένο προπονητή Δημήτριο Μαγκαφίνη, με πολύ μεγάλη εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες. 

 

Στο παρελθόν έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στην Κόρινθο, στον Παναργειακό, στον Τηλυκράτη Λευκάδας και στην Νέα Αρτάκη. Καλωσορίζουμε τον Δημήτρη Μαγκαφινη, στην μεγάλη οικογένεια της Αναγέννησης και του ευχόμαστε μια χρονιά, γεμάτη υγεία και πολλές επιτυχίες.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 4:49 pm


Η 1η πολυκατοικία στην Ελλάδα που παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει - Πόσο κόστισε

Με επένδυση 362 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο για την εφαρμογή παρεμβάσεων μόνωσης και αερισμού και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, ένα κτίριο μπορεί να μετατραπεί σε παθητικό και να παράγει έως και τριπλάσια ενέργεια από αυτή που καταναλώνει, μειώνοντας δραστικά την κατανάλωση ενέργειας.

 

Μία από τις πρώτες εφαρμογές στην Ελλάδα, μια εργατική πολυκατοικία επί της οδού Πειραιώς, βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε σχετική ημερίδα που διοργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Παθητικού Κτιρίου, παρουσία των δημάρχων Αθηναίων Χάρη Δούκα και Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου το κόστος των παρεμβάσεων στο συγκεκριμένο κτίριο έφθασε σε 201.020 ευρώ ή 362,92 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

 

Τα αποτελέσματα - όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες - είναι ότι το κτίριο θα παράγει περισσότερη ενέργεια από αυτήν που θα καταναλώνει, θα διατηρεί σταθερή θερμοκρασία από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου όλο το χρόνο, σχετική υγρασία 35-55% και η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα θα διατηρείται κάτω από 1.000 ppm.

 

Χωρίς την προσθήκη του φωτοβολταϊκού αλλά με την υλοποίηση των λοιπών παρεμβάσεων το ενεργειακό κόστος περιορίζεται σε 1 ευρώ ανά τετραγωνικό το χρόνο, (100 ευρώ το χρόνο για διαμέρισμα 100 τ.μ.) καθώς η κατανάλωση ενέργειας μειώνεται σε 15 κιλοβατώρες ανά τετραγωνικό ετησίως.

 

Οι εργασίες αναβάθμισης που υλοποιούνται στα παθητικά κτίρια περιλαμβάνουν 5 άξονες:

 

1.Θερμομόνωση στη στέγη, την πρόσοψη και τα υπόγεια,

 

2.Αντικατάσταση κουφωμάτων, εγκατάσταση τριπλού υαλοπίνακα.

 

3.Εξασφάλιση αεροστεγανότητας.

 

4.Εντοπισμος και επίλυση των θερμογεφυρών.

 

5.Μηχανικός αερισμός με ανάκτηση θερμότητας.

 

Πρόσθετες εργασίες που μπορούν να υλοποιηθούν είναι ο εκσυγχρονισμός του ηλιακού θερμοσίφωνα, η εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στη στέγη και έξυπνου μετρητή κατανάλωσης ρεύματος, η τοποθέτηση θερμοχρωμικών γυαλιών στα κουφώματα και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην όψη του κτιρίου.

 

Την παρουσίαση του "Passivistas: The Tavros Project" έκαναν οι Δημήτρης Παλλαντζάς, φυσικός κτιρίων, Νεκτάριος Τσακουμάκης, μηχανολόγος μηχανικός, Στέφανος Παλλαντζάς, πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου, και Μαρία Καλτσά, αρχιτέκτων.

Πηγή: Makthes.gr

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 3:44 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Καβάλα… - e-thessalia.gr

Καβάλα…  e-thessalia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2024 | 12:01 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας