Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Δράμα: τον συνέλαβαν για την πυρκαγιά και του επέβαλαν πρόστιμο 2.700€

Συνελήφθη το Σάββατο 22 Ιουνίου, ένας άνδρας γιατί προκάλεσε πυρκαγιά κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών. Του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.668,35€.

 

Αναλυτικά η πυροσβεστική αναφέρει τα εξής:

“Συνελήφθη σήμερα 22 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Δράμας, ημεδαπός, για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών εντός αγροτικής έκτασης, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας, στην περιοχή Καλλιφύτου του Δήμου Δράμας και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.668,35€.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 11:01 pm


Καβάλα: Μια χρονιά γεμάτη χορό και παιδικά χαμόγελα για το “Ballet School Komninou” - Φωτογραφίες

Αυλαία έπεσε για φέτος για τη Σχολή Μπαλέτου “Μαρία Ρ. Κομνηνού Ballet School Komninou” με την ετήσια παράσταση "Ταξίδι στο όνειρο".

 

Η Σχολή παρουσίασε την τελευταία διπλή παράσταση της σε αίθουσα του κινηματογράφου “Απόλλων”.

 

Αρκετός κόσμος βρέθηκε στην εκδήλωση, δίνοντας ζεστό χειροκρότημα στους πρωταγωνίστριες. Η προσπάθεια μιας ολόκληρης σεζόν, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Υπήρξαν ξεχωριστά κοστούμια, θετική ενέργεια και ωραία μουσική.

 

Η Μαρία Κομνηνού ευχαρίστησε τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους, τα παιδιά της Σχολής για τη δουλειά που έκαναν όλη τη χρονιά, αλλά και την οικογένειά της, ενώ τόνισε ότι στόχος της σχολής παραμένει η ποιότητα και η σωστή δουλειά των παιδιών, μιας και φέτος συμπληρώνονται 11 χρόνια λειτουργίας ενώ ταυτόχρονα η δασκάλα και οι μικρές μπαλαρίνες ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο.

 

Δείτε φωτογραφίες από την παράσταση.

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 10:54 pm


Θάσος: Δεν είχε ράμπα για ΑμεΑ το ferry boat και ένα παιδί με αναπηρία έμεινε στο γκαράζ

Πριν από λίγες ημέρες μία μητέρα με παιδί ΑμεΑ, έμεινε για 45 λεπτά στο γκαράζ ενός ferry boat που πήγαινε στη Θάσο, επειδή δεν υπήρχε ράμπα σε αυτό.

 

Το περιστατικό το καταγγέλλει η Γεωργία Πραστάνη, η οποία κοινοποίησε και χαρακτηριστική φωτογραφία.

 

Η κ. Πραστάνη αναφέρει σε ανάρτηση της τα εξής:

“Νιώθω τεράστια ΝΤΡΟΠΗ που είμαι άνθρωπος και ζω σε αυτήν την απαράδεκτη χώρα ειλικρινά! Εν έτη 2024, εν μέσω καλοκαιριού μητέρα με παιδί ΑΜΕΑ, μένει 45’ στο αμπάρι με τα αυτοκίνητα μέσα στον ήλιο, γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΑΜΠΑ ΓΙΑ ΑΜΕΑ! 

 

Άμεσα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΡΑΜΠΕΣ/ΑΝΕΒΑΤΟΡΙΑ και απαγόρευση μεταφορικών χωρίς τις συγκεκριμένες προδιαγραφές!

 

Θα γίνουμε ποτέ χώρα επιτελους ή να ξεκινήσουμε σιγά σιγά να ψάχνουμε για κάποια άλλη που σέβεται τους πολίτες της με όλες τους τις ιδιαιτερότητες;;; 

 

Κυριάκο Μητσοτάκη, Χρήστο Σταϊκούρα ΑΚΟΥΤΕ ή θέλετε γραπτές αναφορές μέχρι να σβήσει ο ήλιος και η ελπίδα;;;;”

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 10:41 pm


Πάνθηρες Καβάλας: Ανανέωσε και η Αγγελική Μαραβέγια

Μετά τις Αφροδίτη Τσάντα και Παναγιώτα Απούλτση, οι Πάνθηρες Καβάλας ανανέωσαν τη συνεργασία τους και με την Αγγελική Μαραβέγια.

 

Η Αγγελική Μαραβέγια είναι μία εξαιρετική αμυντικός, που ξέρει να πιέζει καλά την μπάλα, ενώ μπορεί να “εκτελέσει” με ευχέρεια από μακρινές αποστάσεις στην επίθεση.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 10:01 pm


Έφυγε από τη ζωή ο Καβαλιώτης αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Στυλιανός Γκρόζος

Στο δικό της αποχαιρετισμό στον αείμνηστο Στυλιανό Γκρόζο, αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου ε.τ., προχώρησε η Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου, μετά τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του.

 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στις 23/6/2024, ημέρα Κυριακή και ώρα 13.00 στο Παληό Καβάλας.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«H Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εκφράζει τη βαθειά της οδύνη για την αδόκητη απώλεια του Στυλιανού Γκρόζου, Αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου ε.τ. Ο εκλιπών ήταν διακεκριμένος νομικός, άριστος οικογενειάρχης, ακέραιος χαρακτήρας και απετέλεσε φωτεινό παράδειγμα για τους συναδέλφους του» αναφέρει στην ανακοίνωσή της, σημειώνοντας πως η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στις 23/6/2024, ημέρα Κυριακή και ώρα 13.00 στο Παληό Καβάλας.

 

Ο Στυλιανός Γκρόζος προήχθη στο βαθμό του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου τον Ιούνιο του 2006. Τον Αύγουστο του 2008 επιλέχθηκε ομόφωνα από το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, με αναπληρωματικό τον συνάδελφό του, επίσης αντεισαγγελέα, Γιώργο Παντελή, ως επικεφαλής της Αρχής για το «μαύρο χρήμα».

 

Ειδικότερα, ο τότε αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναδείχθηκε νέος πρόεδρος της Επιτροπής για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) που κατείχε ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Ζορμπάς.

 

Τον Ιούλιο του 2007 είχε από τη θέση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αναλάβει να διεξάγει την ποινική προκαταρκτική έρευνα για τις μηνυτήριες αναφορές που είχαν κατατεθεί σε βάρος του πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Ρωμύλου Κεδίκογλου, σχετικά με την τηλεφωνική ψηφοφορία τριών δικαστών κατά την διάσκεψη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου όπου ελήφθη η απόφαση για τους συμβασιούχους.

 

Κατά την διάσκεψη της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου στην υπόθεση των συμβασιούχων, τρία μέλη του δικαστηρίου απουσίαζαν και ψήφισαν τηλεφωνικά. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου με δήλωση του επιβεβαίωσε την απουσία των τριών μελών και είπε ότι είναι πάγια τακτική στον Άρειο Πάγο, όταν απουσιάζουν δικαστές από τις διασκέψεις να ψηφίζουν τηλεφωνικά.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 9:20 pm


Μαθητής του Ωδείου Νεάπολις κατέκτησε το Β' βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό κιθάρας - Βίντεο

O Ευστράτιος Δέλιος, του Ωδείου Νεάπολις, με καθηγητή τον Αναστάσιο Δέλιο, κατέκτησε το Β' Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό κιθάρας "Music Arte", που διεξήχθη στις 18/6 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

 

Σχετική ανακοίνωση του Ωδείου αναφέρει τα εξής:

“Η διεύθυνση του Ωδείου "Νεάπολις" συγχαίρει τον Ευστράτιο Δέλιο, τάξη κλασικής κιθάρας με καθηγητή τον Αναστάσιο Δέλιο, για την απόκτηση του Β' Βραβείου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό κιθάρας "Music Arte",  που διεξήχθη στις 18/6 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

 

Ο Ευστράτιος ερμήνευσε το κομμάτι "Tango en sky" του R. Dyens και τη σπουδή no. 17 του Fernando Sor αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από την επιτροπή,η οποία απαρτιζόταν από τους: 

 

Κώστα Γρηγορέα, Αλέξανδρο Καλκό, Χάρη Κανελλιδης, Μιχάλη Κονταξάκη, Κατερίνα Λιόλιου, Νίκο Μπαλογιάννη και τον Νίκο Χατζηελευθερίου. 

 

Οι μαθητές του Ωδείου "Νεάπολις" δεν παύουν να μας γεμίζουν υπερηφάνεια με το ήθος, την επίτευξη των στόχων και την διαρκή αναζήτηση της γνώσης μέσα από τη μουσική!

 

 Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην οικογένεια του Στράτου, στον Αναστάσιο Δέλιο και στην Κωνσταντίνα Τσαυτάρη, οι οποίοι στηρίζουν τον Στράτο στα μουσικά του βήματα!

 

Η διευθύντρια του Ωδείου "Νεάπολις", Ελένη Πατσιά Παυλίδη. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Κρίστοφερ Μπάκα.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 9:00 pm


Εκπαιδευτικοί Π.Ε. Καβάλας: “Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε πρακτικές υποβάθμισης των σχολικών μονάδων”

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας σε ανακοίνωση του, τονίζει την αντίθεση του με την πρόταση η πρώτη και η δεύτερη τάξη Δημοτικών σχολείων να συγχωνευτούν, στις περιπτώσεις όπου και στις δύο τάξεις οι μαθητές και οι μαθήτριες δε θα ξεπερνούν τα 25 παιδιά.

 

Ο Σύλλογος αναφέρει πως αγωνίζεται για τη μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα, και ενάντια στην παιδαγωγική υποβάθμιση των σχολείων. 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Η Διεύθυνση Π.Ε. Καβάλας ανακοίνωσε τη λειτουργικότητα των σχολικών μονάδων της Π.Ε. Καβάλας για το σχολικό έτος 2024-25. 

 

Ο Σύλλογός Εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας διαμαρτυρήθηκε πριν ανακοινωθούν οι λειτουργικότητες των σχολείων, με συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19/6/2024 στην Διεύθυνση Π.Ε. Καβάλας όπου παρίσταντο τα μέλη του Δ.Σ..

 

Δηλώνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε πρακτικές υποβάθμισης των σχολικών μονάδων, χωρίς να υπάρχει ένα πλαίσιο διαχείρισης προς όφελος των μαθητών. 

 

Η πολιτική της συνέχισης λειτουργίας τμημάτων πάνω από τα 20 παιδιά και η πολιτική της μη ύπαρξης νομοθετικού πλαισίου για την προστασία και μη υποβάθμιση σχολικών μονάδων με γεωγραφικές και άλλες ιδιαιτερότητες δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!

 

Αγωνιζόμαστε:

  • Ενάντια στην παιδαγωγική υποβάθμιση των σχολείων.
  • Για τη μείωση του μέγιστου αριθμού μαθητών ανά τμήμα.”

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 8:09 pm


Σκακιστικό τουρνουά rapid στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας - Φωτογραφίες

Πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 22 Ιουνίου, στον Δημοτικό Κήπο Καβάλας, το σκακιστικό τουρνουά Rapid "Ελευθέρια 2024", με ευθύνη του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας και τη συμμετοχή πολλών αθλητών από τρεις ηλικιακές κατηγορίες.

 

(δελτίο Τύπου Δήμου Καβάλας)

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 7:02 pm


Αλέξης Γούλας: τι λέει ο αντιδήμαρχος Καβάλας για τις αναπλάσεις και τα παράπονα

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Καβάλας, Αλέξης Γούλας, σε ανάρτηση του αναφέρει πως και σε άλλες πόλεις και νησιά, στις αναπλάσεις τους, υπάρχει ο ίδιος κυβόλιθος που επέλεξαν οι μελετητές και για την ανάπλαση στον Άγιο Νικόλαο της Καβάλας.

 

Στη συνέχεια αναφέρει κάποια παράπονα δημοτών για τα έργα, τονίζοντας πως κάποια από αυτά είναι παράλογα.

 

Αναλυτικά ο κ. Γούλας αναφέρει τα εξής:

“Σε μια πρόχειρη αναζήτηση σε δημοφιλή σημεία, πόλεις και νησιά, διαπίστωσα πως κυριαρχεί στις αναπλάσεις τους, ο ίδιος κυβόλιθος που επέλεξαν οι μελετητές και για τη δική μας ανάπλαση στον Άγιο Νικόλαο.

 

Κι εκεί υπάρχουν τραπεζάκια, κι εκεί κυκλοφορούν γυναίκες με τακούνια, κι εκεί υπάρχουν παρόμοιες καιρικές συνθήκες με τις δικές μας.

 

Είναι άραγε η βιοκλιματική συμπεριφορά των κυβόλιθων, είναι η αισθητική τους ομορφιά, είναι η αντοχή τους; Ίσως όλα μαζί. Το σίγουρο είναι, πως δύσκολα κάτι αρέσει σε όλους. Μάλλον όχι δύσκολα, αλλά αδύνατον. 

 

Το έργο ξεκίνησε μέσα στον Άγιο Νικόλαο στις 13 Ιανουαρίου και μετά από αρκετές δυσκολίες, ολοκληρώνεται. Το αποτέλεσμα μάλλον αρέσει στην πλειοψηφία των ενδιαφερομένων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα μπορούσε να γίνει κάπως αλλιώς. Έτσι όμως γίνονται τα έργα. Υπάρχουν στάδια μελετών, στάδια εγκρίσεων, στάδια κατασκευών.

 

Η δική μας αγωνία είναι, με την ολοκλήρωσή του, οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, να δουν αυξημένες διαφορές στους τζίρους τους, ώστε να άξιζε η ταλαιπωρία που υπέστησαν όλο αυτό το διάστημα.

 

Λίγο παραπάνω, τρέχει ένα άλλο έργο που πιστεύουμε πως θα αυξήσει την ασφάλεια και θα βελτιώσει την κινητικότητα των δημοτών. 

 

Η διαμόρφωση των πεζοδρομίων κοντά στις καμάρες, με την προοπτική της κατασκευής ενός κυκλικού κόμβου εκεί, διαχωριστικών νησίδων και διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων, σίγουρα θα βοηθήσει στον αρχικό στόχο.

 

Από τα δύο αυτά έργα, αυτά που κατά διαστήματα άκουσα εγώ, από ελάχιστους ευτυχώς, είναι τα παρακάτω, που μπορώ να τα πω και παράλογα.

 

"Μην κάνετε πεζοδρόμια γιατί θα στενέψουν οι δρόμοι και δεν χρειάζονται." (Είναι καλύτερο και ασφαλέστερο μάλλον να περπατάει κάποιος μέσα σε δρόμο).

 

"Μην κάνετε αναπλάσεις γιατί θα ακριβύνουν τα ενοίκια των μαγαζιών." (Να μείνουμε με υποδομές 30 ή 40 χρόνων, για να μείνουν χαμηλά τα ενοίκια).

 

"Μην κάνετε αναπλάσεις επίσης, γιατί αναστατώνεται η καθημερινότητα πολλών ανθρώπων." (Πράγματι ισχύει αλλά, πλέον όλοι πίνουν καθαρό νερό, έχουν σύγχρονα δίκτυα ρεύματος, ομβρίων, αποχέτευσης, φωτισμού, με αποτέλεσμα να αναβαθμιστεί όλη η περιοχή).

 

"Μην κάνετε κυκλικούς κόμβους γιατί θα μπερδεύονται οι οδηγοί." (Άσχετα αν μας αρέσουν σε όλες τις άλλες πόλεις. Για την πόλη μας, κάποιοι "ειδικοί" κρίνουν πως δεν χρειάζονται κυκλικοί κόμβοι, και πως θα γίνουν για να πουλήσουν τσιμέντα οι εργολάβοι).

 

"Μην βάζετε διαχωριστικές νησίδες γιατί δεν θα μπορούν να διπλοπαρκάρουν τα λεωφορεία." (Παράνομα να προσθέσω εγώ).

 

"Μην μεγαλώσετε τα πεζοδρόμια γιατί θα χαθούν θέσεις πάρκινγκ." (Παράνομες θέσεις να ξαναπροσθέσω εγώ γιατί οι νόμιμες ισχύουν κανονικά).

 

Κι όλα τα παραπάνω μόνο στα έργα της ανάπλασης του Αγίου Νικολάου (Open Mall) μαζί με τις Καμάρες. Καλό Τριήμερο, καλή φώτιση σε όλους μας. Προσοχή στους δρόμους.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 6:14 pm


ΕΠΣ Καβάλας: Έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός στη γενική συνέλευση

Το πρωί του Σαββάτου (22/06), έγινε η ετήσια γενική συνέλευση της ΕΠΣ Καβάλας.

 

Έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός. Ο απολογισμός ψηφίστηκε από όλους, εκτός από τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΣΚ, Σάββα Λαζαρίδη.

 

Το Κύπελλο Καβάλας αναμένεται να αρχίσει στις 21 Σεπτεμβρίου, ενώ τα πρωτάθλημα στις 28.

 

φωτογραφία αρχείου

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 5:24 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Καβάλα για την πρόκριση - pisina.net

Καβάλα για την πρόκριση  pisina.net

Δημοσιεύθηκε στις 22 June 2024 | 10:06 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας