Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

"Χτυπάνε" τα κινητά των Καβαλιωτών - Μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Το μεσημέρι της Τετάρτης (03/07), η Πολιτική Προστασία ενημέρωσε με μηνύματα τους κατοίκους της Καβάλας, πως έρχονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

 

Η τελευταία ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια για τα φαινόμενα ΕΔΩ.

 

Δείτε το χαρακτηριστικό μήνυμα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 7:08 pm


ΝΟΘΑΚ: Σημαντικές επιτυχίες στο πανευρωπαϊκό κολύμβησης των Masters με νέο ρεκόρ από τον Χαϊνά - Φωτογραφίες

Ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος masters κολύμβησης που έγινε στο Βελιγράδι. Ο ΝΟΘΑ Καβάλας είχε εξαιρετικές επιδόσεις, με τον Πέτρο Χαϊνά να πετυχαίνει ένα ακόμα πανελλήνιο ρεκόρ.

 

Σχετική ανακοίνωση του ΝΟΘΑΚ αναφέρει τα εξής:

“Ολοκληρώθηκε η διοργάνωση του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος MASTERS  κολύμβησης Βελιγράδι 2024.

 

Ο ΝΟΘΑΚ δεν θα μπορούσε να μην ήταν παρών και σε αυτή τη διεθνή κολυμβητική γιορτή.

 

Τεράστια η επιτυχία των αθλητών και αθλητριών του Ομίλου, οι οποίοι συμμετείχαν σε 5 τελικούς στα ατομικά τους αγωνίσματα με ένα πανελλήνιο ρεκόρ και κατέλαβαν την 7η θεση στην σκυτάλη 4χ50 ελεύθερο mixed, με χρόνο 2:34:67.

 

Αναλυτικά:

  • Πέτρος Χαϊνάς, 7η θέση στα 50μ. ελεύθερο και 4η θέση στα 100μ. ύπτιο με χρόνο 2:09:69 το οποίο αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Μ80.

 

  • Κωνσταντίνος Ανδρόνικος, 7η θέση στα 400μ. ελεύθερο με χρόνο 6:54:81 και νέο ατομικό ρεκόρ.

 

  • Κική Αρσένη, 8η θέση στα 400μ. ελεύθερο με χρόνο 5:55:94 και νέο ατομικό ρεκόρ.

 

  • Αργύρης Καλαϊτζής και Κάτια Μανφρέντι, 8η θέση στα 100μ. πεταλούδα με χρόνο 1:32:64 και νέο ατομικό ρεκόρ.

 

Τίποτα δεν είναι τυχαίο ! Η ιστορία του ΝΟΘΑΚ οδηγεί το μέλλον του !! Συγχαρητήρια!!! Καλή επιστροφή!!!!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 6:30 pm


Επισημοποιήθηκε η διαγραφή Αυγενάκη από την ΚΟ της ΝΔ μετά τη χειροδικία στο αεροδρόμιο

Επισημοποιήθηκε η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

 

Με επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε ότι ο βουλευτής Ηρακλείου τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. 

 

Η εν λόγω απόφαση συνεπάγεται ότι ο κ. Αυγενάκης αποπέμπεται ταυτόχρονα και από όλα τα κομματικά όργανα στα οποία ήταν μέλος (Πολιτική Επιτροπή, Κεντρική Επιτροπή ΝΔ κ.οκ.).

 

Μια εξέλιξη που ήταν αναμενόμενη μετά την παραπομπή του κ. Αυγενάκη από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος με αίτημα τη διαγραφή του από την ΚΟ, για το επεισόδιο της χειροδικίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

πηγή: makthes.gr

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 6:00 pm


Συνάντηση των εθελοντών του 67ου Φεστιβάλ Φιλίππων, λίγο πριν τη μεγάλη πρεμιέρα στις 7 Ιουλίου

Η σελίδα του facebook του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, μοιράστηκε μία φωτογραφία, με τους εθελοντές του 67ου Φεστιβάλ Φιλίππων, που προετοιμάζονται για να βοηθήσουν έτσι ώστε ο ιστορικός θεσμός, να συναρπάσει και φέτος τους θεατές.

 

Το φεστιβάλ αρχίζει στις 7 Ιουλίου με τη συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων.

 

Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ.

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 5:29 pm


Ορφέας Ελευθερούπολης: Ανακοίνωσε την επιστροφή του Σταύρου Καΐπη

Τη μεταγραφή του Σταύρου Καΐπη ανακοίνωσε ο Ορφέας Ελευθερούπολης, με τον σύλλογο να αναφέρει πως ο ποδοσφαιριστής επέστρεψε στο σπίτι του.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Ο Ορφέας είναι τα παιδιά του!  Επιστροφή στο σπίτι για τον Σταύρο Καΐπη. Σε καλωσορίζουμε ξανά & σου ευχόμαστε να είσαι υγιής και με τη δουλειά σου να βοηθήσεις στην επίτευξη των στόχων μας. Πάμε. Πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 4:56 pm


Συζήτηση για θέματα της Καβάλας και των ενόπλων δυνάμεων ανάμεσα σε Δεληκάρη και Δένδια

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια είχε την Τρίτη 2 Ιουλίου, η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Αγγελική Δεληκάρη. Συζητήθηκαν ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου, τόσο σε εθνική κλίμακα, όσο και ειδικότερου ενδιαφέροντος για την Καβάλα.

 

Αναλυτικά σε σχετική ανακοίνωση της η κ. Δεληκάρη αναφέρει τα εξής: 

“Συνάντηση με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Δένδια είχε την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024 η Βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη.

 

Συζητήθηκαν ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τόσο σε εθνική κλίμακα, όσο και ειδικότερου ενδιαφέροντος για την Π.Ε. Καβάλας. 

 

Η κυρία Δεληκάρη επισήμανε την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει με την ηγεσία του Υπουργείου, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας της Καβάλας, καθώς και τον σημαίνοντα ρόλο που διαδραματίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ως εγγυητές του αισθήματος ασφάλειας του Ελληνικού Λαού.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 4:25 pm


Κικίλιας: “Έρχονται σφοδρές καταιγίδες και επικίνδυνα φαινόμενα στην Καβάλα”

Για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με σφοδρές καταιγίδες και πολύ έντονη κεραυνική δραστηριότητα την Πέμπτη (04/07), σε πολλές περιοχές της χώρας, έκανε λόγο η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια.

 

Ο ίδιος τόνισε ότι

«σύμφωνα με τις προγνώσεις τα μεγαλύτερα προβλήματα θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στη Χαλκιδική και τις όμορες περιοχές, δηλαδή οι νότιες περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Σερρών, Καβάλας και οι Σποράδες».

 

Σύμφωνα με τον υπουργό, από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε Φθιώτιδα, Φωκίδα, Βοιωτία, Αττική, Κορινθία και Αργολίδα.

 

Κακοκαιρία με κεραυνούς και καταιγίδες

«Ειδικά για αυτή την κακοκαιρία χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή σε ό,τι αφορά τους κεραυνούς σε στεριά και θάλασσα. Για καλύτερη ενημέρωση σχετικά με την προστασία από τους κεραυνούς, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν το site της Πολιτικής Προστασίας»,

διεμήνυσε ο Βασίλης Κικίλιας.

 

«Επίσης, κάτοικοι και επισκέπτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα μπουρίνια στη θάλασσα, που γνωρίζουμε όλοι πόσο επικίνδυνα είναι, ενώ στις περιοχές που θα σημειωθούν έντονες βροχοπτώσεις θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα ρέματα»,

συμπλήρωσε.

 

«Το γεγονός ότι μέχρι χθες αντιμετωπίζαμε μεγάλες πυρκαγιές και αύριο καλούμαστε να διαχειριστούμε ακραίες βροχοπτώσεις αποτυπώνει το μέγεθος της κλιματικής κρίσης που βιώνουμε πλέον στη χώρα μας»,

υπογράμμισε.

 

Να σημειωθεί ότι εντός των επόμενων ωρών θα συνεδριάσει το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε Πυροσβεστική, Λιμενικό, ΕΛΑΣ, οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού να βρίσκονται στη μέγιστη ετοιμότητα.

 

πηγή: reader.gr

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 3:58 pm


Ο Γιάννης Σαρρής υποψήφιος πρόεδρος για το Επιμελητήριο Καβάλας

Έχει ακουστεί αρκετές φορές έως τώρα, όμως αυτή την φορά ο κύβος ερρίφθη για την υποψηφιότητα του Καβαλιώτη επιχειρηματία Γιάννη Σαρρή στις προσεχείς επιμελητηριακές εκλογές.

 

Σύμφωνα με όσες πληροφορίες έχουν γίνει γνωστές, οι αποφάσεις είναι οριστικές και ήδη σχηματίστηκε ένας πρώτος μεγάλος πυρήνας ατόμων που πλαισιώνουν την υποψηφιότητα.

 

Θυμίζεται ότι οι προηγούμενες εκλογές είχαν γίνει το σχετικά μακρινό 2017 και η τρέχουσα θητεία των επιμελητηριακών αρχών έχει παραταθεί με διαδοχικές αποφάσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 2:50 pm


"Κλιματική Κρίση και Νερό" το θέμα του το 5ου Θερινού Πανεπιστημίου Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου

Η Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) διοργανώνει το 5ο Θερινό Πανεπιστήμιο Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 1 έως 5 Ιουλίου 2024.

 

Το 5ο Θερινό Πανεπιστήμιο Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου (Θ.Π.Α.Ε.Σ.) τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα της Έδρας UNESCO για την Κλιματική Διπλωματία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Στόχος είναι η αύξηση του βαθμού ενημέρωσης των εκπαιδευτικών και, μέσω της διαγενεακής μάθησης, της κοινωνίας γενικότερα, σε σχέση με την κλιματική κρίση στην Ελλάδα.

 

Οι εκπαιδευτικοί διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της νοοτροπίας και της συμπεριφοράς των μελλοντικών γενεών ως προς την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

 

Εξοπλίζοντάς τους με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες ώστε να ενσωματώσουν θέματα κλιματικής αλλαγής στα μαθήματά τους, το Θερινό Πανεπιστήμιο μπορεί να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των νέων και να ενθαρρύνει τη βιώσιμη συμπεριφορά.

 

Η φετινή θεματική είναι "Κλιματική Κρίση και Νερό".

 

Θα εξετάσουμε πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη διαθεσιμότητα του νερού στην Ευρώπη και ειδικότερα στη χώρα μας και τι είδους προετοιμασία χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε τις μελλοντικές προκλήσεις.

 

Το 5ο Θερινό Πανεπιστήμιο Αειφόρου Ελληνικού Σχολείου χωρίζεται σε 2 ενότητες:

 

- Τη Δευτέρα 1 και Τρίτη 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν, διαδικτυακά, επιμορφωτικές παρουσιάσεις, ομιλίες και panels με στόχο να προσφέρουμε τη δυνατότητα σε περισσότερους εκπαιδευτικούς και πολίτες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν και να ενημερωθούν από τους ειδήμονες ομιλητές σχετικά με αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Αυτό το διαδικτυακό σκέλος θα είναι ανοιχτό για όλους όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε μπορείτε να το κάνετε στο κανάλι της ΕΛΛΕΤ στο YouTube https://www.youtube.com/@sepiellet .

 

- Η Πέμπτη 4 και η Παρασκευή 5 Ιουλίου θα αφορούν στην υλοποίηση δια ζώσης δράσεων και εργαστηρίων με εκπαιδευτικούς, τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή της Δράμας και στο Παρανέστι στις όχθες του Νέστου. 

 

Η δράση χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη.

 

Με την υποστήριξη της Αναπτυξιακής Δράμας και του Δήμου Παρανεστίου

 

Περισσότερες πληροφορίες: ΕΔΩ

 

Tο αναλυτικό πρόγραμμα για τη Δράμα και το Παρανέστι: ΕΔΩ

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 2:14 pm


Δυο διακομιδές από τη Θάσο στην Καβάλα

Δύο διακομιδές πραγματοποιήθηκαν από το λιμάνι της Θάσου στο λιμάνι της Κεραμωτής.

 

Πρόκειται για έναν 48χρονο και έναν 45χρονο που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. 

 

Διακομίσθηκαν με το Ε/Γ-Ο/Γ "ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ".

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 1:57 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας