Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη – δείτε το πρόγραμμα των συναυλιών

Το 2ο Food Truck Festival στην Ελευθερούπολη Καβάλας είναι γεγονός

 

Ακόμη μια χρονιά, μετά την περσινή επιτυχία, παίρνουν μπρος οι μηχανές και κάνουν για ένα ολόκληρο τριήμερο στάση στον κόμβο της πρώην Λέσχης Αξιωματικών (Πράσινο Παρκάκι)

 

Παρασκευή 21 - Σάββατο 22 και Κυριακή 23 Ιουνίου

17:00 - 00:00

 

Είσοδος: Όλες τις μέρες Δωρεάν

 

Συναυλίες

 

Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:30

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

 

Παρασκευή 21/06 JUKEBOX BAND Live με Disco 80', 90' , 00'! 

 

Σάββατο 22/06 "ONIRAMA"

 

Κυριακή  23/06 Σύγχρονο Ωδείο Παγγαίου και η κομπανία Paggaioreites μ' ένα πλούσιο λαϊκό - ρεμπέτικο πρόγραμμα!

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2024 | 10:26 pm


Cosmopolis Festival: Σωκράτης Μάλαμας και πέντε ακόμα συναυλίες με ρυθμούς καλλιτεχνών του κόσμου

Το Cosmopolis Festival 2024 πραγματοποιείται φέτος 29 Ιουλίου με 3 Αυγούστου.

 

Η πλατεία Μωχάμετ 'Αλη, στην κορυφή της παλιάς πόλης της Καβάλας θα ζωντανέψει με τους ρυθμούς καλλιτεχνών του κόσμου!

 

Στην κεντρική σκηνή του Cosmopolis Festival θα εμφανιστούν συγκροτήματα από την Ελλάδα, τη Σερβία, το Βέλγιο, την Ισπανία, τις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Κούβα, την Αργεντινή και τη Βενεζουέλα.

 

Ελάτε μαζί μας στην εμβληματική πλατεία Μωχάμετ 'Αλη, στην κορυφή της παλιάς πόλης, για μια αξέχαστη μουσική εμπειρία σε μια από τις πιο γοητευτικές τοποθεσίες της Καβάλας. Μην χάσετε αυτή την απίστευτη γιορτή της παγκόσμιας μουσικής!

 

Συναυλίες

 

29 Ιουλίου / 21:30 / Πλατεία Μωχάμετ Άλη

 

Ο Σωκράτης Μάλαμας, έρχεται στην σκήνη του φετινού Cosmopolis Festival για μία μοναδική συναυλία.

 

Μαζί του στο τραγούδι η Ιουλία Καραπατάκη

 

Γιάννης Παπατριανταφύλλου κοντραμπάσο,

Κυριάκος Ταπάκης λαούτο και μπουζούκι,

Σπύρος Βρυώνης ηλεκτρική κιθάρα,

Καλογιάννης Βεράνης βιολί, τρομπέτα τραγούδι,  

Νίκος Μαγνήσαλης τύμπανα,

Γιάννης Μάλαμας κρουστά και τραγούδι.

 

 

30 Ιουλίου / 19:30 / Πλατεία Μωχάμετ Άλη

 

“The Yard Woman” η Ελληνίδα καλλιτέχνης με έδρα το Λονδίνο. Έχει κάνει τον κόσμο της ηλεκτρονικής μουσικής την προσωπική της παιδική χαρά, παίζοντας ανάμεσα σε Pop, Country & World Music στοιχεία.

 

 

31 Ιουλίου / 19:30 / Πλατεία Μωχάμετ Άλη

 

Maxi Meraki ο Βέλγος καλλιτέχνης φέρνει φωτεινούς τόνους στις παραγωγές και τα σύνολά του, μαζί με το ξεχωριστό του στυλ. Κάθε του εμφάνιση περιγράφεται ως ένα μοναδικό show γεμάτο από ψυχή, δημιουργικότητα και αγάπη.

 

 

01 Αυγούστου / 21:30 / Πλατεία Μωχάμετ Άλη

 

GROUNDATION σχηματίστηκαν το 1998 και αποτελούν θρύλο της παγκόσμιας reggae μουσικής σκηνής.

 

 

02 Αυγούστου / 21:30 / Πλατεία Μωχάμετ Άλη

 

Siniša Stanković, τρομπετίστας από το χωριό Zagužanje της Σερβίας. Είναι, νικητής της Χρυσής Τρομπέτας στο Guča Trumpet festival, ενός ετήσιου φεστιβάλ βαλκανικών χάλκινων πνευστών που πραγματοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια στην ομώνυμη πόλη Guča, στην περιοχή Dragačevo της δυτικής Σερβίας.

 

 

03 Αυγούστου / 21:30 / Πλατεία Μωχάμετ Άλη

 

“Las Karamba” Το πολυπολιτισμικό συγκρότημα αποτελείται από μέλη από τη Βενεζουέλα, την Κούβα, την Καταλονία, τη Γαλλία και την Αργεντινή. Εμπλουτίζουν παραδοσιακά στυλ όπως Son, Cha-Cha-Cha, Salsa και Timba με επιρροές από τη ραπ και την αστική μουσική, μαζί με μια πινελιά Samba και Rumba.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2024 | 10:06 pm


Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Λεύκη

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Ιουνίου σε αγροτοδασική έκταση και δύσβατο σημείο στην περιοχή Λεύκη στην Καβάλα.

 

Για την κατάσβεσή της στο σημείο επιχείρησαν 20 πυροσβέστες με εννιά οχήματα, ενώ νωρίτερα από αέρος συνέδραμαν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο.

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2024 | 7:37 pm


Τροχαίο στον Άγιο Χριστόφορο: τραυματίστηκε ο οδηγός – το όχημα προσέκρουσε σε κολώνα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 15 Ιουνίου στον Άγιο Χριστόφορο του Δήμου Παγγαίου όταν οδηγός έχασε τον έλεγχο και το όχημά του προσέκρουσε σε κολώνα.

 

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία. Ο οδηγός τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο Νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2024 | 6:52 pm


Erasmus: στο Dalaman της Τουρκίας ταξίδεψαν καθηγητές από το Γυμνάσιο της Κεραμωτής

Την εβδομάδα 11 Μαΐου 2024 έως 18 Μαΐου 2024, τέσσερις εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Κεραμωτής παραβρέθηκαν στην πόλη Dalaman της Τουρκίας συμμετέχοντας σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA210 με τίτλο: «Saving Our Planet» και κωδικό αριθμό 2023-1-MT-KA210-SCH-00153651.

 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν τέσσερις χώρες, οι οποίες έστειλαν από τέσσερις εκπαιδευτικούς για τη δεύτερη συνάντηση του προγράμματος. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο κινητικότητες στην Ελλάδα και στην Ισπανία.

Οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στη δεύτερη κινητικότητα, η οποία έγινε στη Τουρκία ήταν οι:

Καρρά Αναστασία (ΠΕ04.02)

Κουκουρίδης Αθανάσιος (ΠΕ82 / ΠΕ80)

Μήτρογλου Ανθούλα (ΠΕ08 / ΠΕ87.02)

Παπαδοπούλου Μυροφόρα Χριστίνα (ΠΕ86)

 

Οι συμμετέχουσες χώρες στο πρόγραμμα είναι οι εξής: Μάλτα (συντονίστρια χώρα), Ελλάδα, Ισπανία και Τουρκία. Το σχολείο υποδοχής της  Τουρκίας ήταν το «Dalaman Oztas Anadolu Lisesi». Οι συμμετέχοντες διέμειναν σε ξενοδοχείο που ήταν κοντά στο σχολείο υποδοχής, μετά από πρόταση των εταίρων, και τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν και να αλληλεπιδράσουν με καθηγητές από τις υπόλοιπες χώρες.

 

Βασικός στόχος όλου του σχεδίου είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και κατ’ επέκταση, μέσω διάχυσης και εφαρμογής των μαθητών των συνεργαζόμενων σχολείων, οι πρακτικές ευαισθητοποίησης για το θέμα των περιβαλλοντικών προβλημάτων. Ειδικότερα για την κινητικότητα στη Τουρκία, της οποίας η θεματική ήταν “Sharing Technological and Digital experience (Κοινή χρήση τεχνολογικής και ψηφιακής εμπειρίας), οι δράσεις αφορούσαν στην ενημέρωση και υιοθέτηση καλών πρακτικών και τη δημιουργία σχεδίων μαθημάτων σχετικών με τη διαφύλαξη του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση των μέσων και εργαλείων τεχνολογίας για τον σκοπό αυτό.

 

Οι επισκέπτες εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν με τους συντονιστές εκπαιδευτικούς της πόλης Dalaman της Τουρκίας,  ενημερώθηκαν  και συζήτησαν για τα προγράμματα προστασίας της περιοχής αλλά και τα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποιούνται στη σχολική μονάδα υποδοχής.

 

Παρακολούθησαν στο σχολείο υποδοχής βιωματικά μαθήματα σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, τη δημιουργία ιστοσελίδας που θα φιλοξενεί περιβαλλοντικά θέματα, Γεωλογίας και  θεμάτων Τέχνης και Πολιτισμού της χώρας φιλοξενίας.

 

Συζητήθηκαν σε συνεδρίες  οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής  αλλά και η ολοένα συνεχομένη οικιστική ανάπτυξη στην επιβίωση και τη διαιώνιση άγριων και απειλούμενων ειδών. Οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε συνεδρίες προγραμμάτων κατάρτισης και διδασκαλίας, χρήσης της τεχνολογίας για την παρακολούθηση και έρευνα περιβαλλοντικών ζητημάτων και έμαθαν πώς αυτά τα εργαλεία  μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να απευθύνονται σε μαθητές και επαγγελματικές ή κοινοτικές ομάδες.

 

Οι εκπαιδευτικοί επισκέφτηκαν τον κόλπο Kille, ο οποίος είναι υπό προστασία και όπου περισσότερα από τα μισά ενδημικά είδη στην Τουρκία βρίσκονται στα όρια υψηλού κινδύνου. Μετέβηκαν στον κόλπο Iztuzu και επισκεφτήκαν το Κέντρο Έρευνας, Διάσωσης και Αποκατάστασης Θαλάσσιας Χελώνας Caretta Caretta, DEKAMER.  Εκεί ενημερώθηκαν από τους υπευθύνους λειτουργίας του κέντρου για τις δράσεις και τα προγράμματα ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης του εθελοντικού  του έργου.

 

Παρακολούθησαν μαθήματα που χρησιμοποιούσαν τεχνικές και μεθόδους STEAM για την ανάπτυξη ικανοτήτων  και γνώσεων  που σχετίζονται με την αειφορία και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Ταξίδεψαν  με σκάφος σε περιοχές προστασίας  και επισκέφτηκαν των φυσικό χώρο αναπαραγωγής την Caretta Caretta αλλά και μια μονάδα εκτροφής  Μπλε Καβουριού.

 

Επισκέφθηκαν την πόλη Dalyan, έμβλημα της οποίας είναι η θαλάσσια χελώνα Caretta Caretta, καθώς και οι σκαλισμένοι στους βράχους αρχαιοελληνικοί τάφοι, το χωριο Göcek και την πόλη Fethiye στην οποία βρίσκεται ο φημισμένος τάφος του Αμύντα και βυζαντινό φρούριο.

Περιηγηθήκαν στην πόλη Dalaman, επισκέφτηκαν την τοπική  αγορά, τη Διεύθυνση Εθνικής Παιδείας και το Δημαρχείο όπου  αντάλλαξαν χαιρετισμούς  και δώρα. Συζήτησαν  με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης και τον Δήμαρχο  για περιβαλλοντικά, πολιτισμικά και λειτουργικά θέματα εκπαίδευσης και κράτους.

 

Οι εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν εντυπώσεις σε όλες τις γλώσσες των εταίρων αλλά και στα αγγλικά για τις βιωματικές τους εμπειρίες  σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Πήραν μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και έθιμα της χώρας φιλοξενίας και συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα για τις μελλοντικές κινητικότητες.

Μέσω των παραπάνω δράσεων, επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν θέσει οι εταίροι και αποκτήθηκαν γνώσεις τις οποίες πλέον καλούνται να μεταλαμπαδεύσουν σε μαθητές, συναδέλφους και στην τοπική κοινότητα.

 

(δελτίο Τύπου)

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2024 | 4:13 pm


Φωτιά στην περιοχή της Λεύκης στη Νέα Καρβάλη

Φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 15 Ιουνίου στην αγροτοδασική έκταση σε περιοχή της Λεύκης στη Νέα Καρβάλη.

 

Στο σημείο επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Καβάλα και τη Χρυσούπολη και την Ξάνθη καθώς και εναέρια μέσα.  

 

(φωτό αρχείου)

 

Το tweet της πυροσβεστικής για τη φωτιά στη Λεύκη

 

Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Λεύκη, Κινητοποιήθηκαν 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 1 Α/Φ και 1 Ε/Π.

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2024 | 3:41 pm


Μάριος Πασχαλίδης: ο 25χρονος από την Καβάλα που πήρε μια από τις 30 θέσεις σε φεστιβάλ δημιουργικότητας στις Κάννες

Αποφοίτησε από το 3ο Λύκειο Καβάλας και στη συνέχεια άρχισε να φοιτά στη Σχολή Τεχνών, Επικοινωνίας και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Frederick στην Κύπρο.

 

Ο 25χρονος σήμερα Μάριος Πασχαλίδης κι ενώ ήδη κάνει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο Πανεπιστήμιο κατάφερε να γίνει ο μοναδικός φοιτητής από την Κύπρο που θα συμμετάσχει στο Roger Hatchuel Student Academy που πραγματοποιείται στις Κάννες.

 

Πρόκειται για μια 6ήμερη, παγκόσμιας εμβέλειας μαθησιακή εμπειρία και αφορά φοιτητές από διάφορα μέρη του κόσμου που σπουδάζουν σε κλάδους δημιουργικής επικοινωνίας.

 

Αιτήσεις για τα συγκεκριμένα εργαστήρια γίνονται από φοιτητές που βρίσκονται στο τελευταίο έτος φοίτησης και ενδιαφέρονται να εργαστούν στο χώρο της διαφήμισης και δημιουργικής επικοινωνίας.

 

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικό αυτό που κατάφερε ο Καβαλιώτης Μάριος; Κατάφερε να πάρει μια θέση από τις μόλις 30 που υπάρχουν διαθέσιμες.

 

Κάθε χρόνο η Roger Hatchuel Student Academy δίνει σε 30 φοιτητές την ευκαιρία να πάρουν τεχνογνωσία από τα μεγαλύτερα μυαλά που υπάρχουν στην παγκόσμια βιομηχανία της διαφήμισης.

 

30 φοιτητές από 30 διαφορετικές χώρες συναντιούνται στο φεστιβάλ για να εξερευνήσουν άγνωστα οδικά μονοπάτια στον κόσμο της παγκόσμιας διαφήμισης, να διευρύνουν τα γνωστικά τους αντικείμενα αλλά και να χτίσουν το δικό τους δίκτυο γνωριμιών από διαφημιστές της παγκόσμιας κοινότητας.

 

Η επιλογή των 30 φοιτητών μέσα στις χιλιάδες των αιτήσεων γίνεται από την Roger Hatchuel Student Academy και μέσα από το βίντεο και το υλικό που στέλνει ο καθένας μαζί με την αίτηση για να παρουσιάσει τον εαυτό του και μια ιδέα του.

 

Μιλώντας στο KavalaNews.gr ο Μάριος Πασχαλίδης δήλωσε ενθουσιασμένος με την ιδέα ότι σε λίγες ημέρες θα βρεθεί στις Κάννες για να παρακολουθήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα του δώσει την ευκαιρία να γνωρίσει μεγάλα ονόματα στον χώρο της διαφήμισης, ενώ προσκεκλημένος στη φετινή διοργάνωση είναι και ο Έλον Μασκ.

 

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν θα επιστρέψει στην πατρίδα του την Καβάλα είπε πως δεν το αποκλείει ωστόσο στόχος του είναι να ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα.

  

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2024 | 3:32 pm


Χαντέλης: “Στόχος των Πανθήρων οι αθλήτριες των ακαδημιών να στελεχώνουν το γυναικείο τμήμα, η ομάδα εξελίσσεται συνεχώς” - Βίντεο

“Οι άνθρωποι των Πανθήρων με το μεράκι τους και την αγνή αγάπη για το σύλλογο βοηθάνε σε κάθε επίπεδο, η ομάδα κάθε μέρα εξελίσσεται, ξεκινώντας από τα φυτώρια, από τις υποδομές, που γίνεται εξαιρετική δουλειά. Κάθε χρόνο τα τμήματα κορασίδων και νεανίδων πρωταγωνιστούν, τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής των Πανθήρων Καβάλας, Αρίστιππος Χαντέλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Αποστόλη Μπαμπατζίκο και το KavalaSports.gr. 

 

Ο κ. Χαντέλης μίλησε για την εξαιρετική σεζόν που είχαν οι Πάνθηρες στην Α2 μπάσκετ γυναικών, για την 3η θέση που κατέκτησαν, για τις “μάχες” των πλέι οφ με τον Πανσερραϊκό και για τη μεγάλη σεζόν σε διάρκεια που είδαμε φέτος στην Α2.

 

Ο προπονητής των Πανθήρων τόνισε πως στους Πάνθηρες υπάρχει ένα οικογενειακό κλίμα, ενώ ανέφερε πως στόχος του συλλόγου είναι η εξέλιξη των αθλητριών και η συμμετοχή νέων κοριτσιών στην πρώτη ομάδα.

 

Τέλος μίλησε για το ελληνικό μπάσκετ, την Εθνική ομάδα, αλλά και για το πως ήταν η πρώτη του χρονιά στην πόλη της Καβάλας.

 

Δείτε όλη τη συνέντευξη

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2024 | 2:46 pm


Δόξα Θεολόγου: Έσκασε η “βόμβα” - Νέος προπονητής ο Δημήτρης Σιώπης

Τον πολύπειρο προπονητή Δημήτρη Σιώπη θα έχει στον πάγκο της τη νέα σεζόν η ομάδα της Δόξας Θεολόγου.

 

Ο κ. Σιώπης τα τελευταία χρόνια ήταν σε ομάδες που πρωταγωνιστούσαν στην Α’ ΕΠΣ Καβάλας (Άρης Πηγών και Μακεδονικός Αγιάσματος), ενώ πέρασε ενδιάμεσα και από τη θέση του γενικού διευθυντή στο Νέστο Χρυσούπολης, σε μία ομάδα Γ’ Εθνικής.

 

 

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει τα εξής:

“Καλωσορίζουμε στη τεχνική ηγεσία της ομάδας μας,τον κύριο Σιωπή Δημήτριο.

 

Ο κύριος Σιωπής υπήρξε προπονητής σε: Ορφανό Ξάνθης, Μακεδονικό Αγιάσματος, ΠΟ Κεραμωτη, Άρης Πηγών, Εθνικός  Ν. Καρυάς, Ηρακλή Καβάλας, Κεραυνός Πέρνης καθώς και γενικός διευθυντής στον Νέστο Χρυσουπόλεως.

 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη ώστε να πραγματοποιήσετε,τους από κοινού στόχους μας.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2024 | 2:09 pm


«Ο Θεολόγης δεν είναι πια κοντά μας» έφυγε από τη ζωή ένας αγνός φίλαθλος της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας  

‘Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών ο γνωστός φίλαθλος Θεολόγης Τσιρογιάννης. Ήταν φανατικός υποστηρικτής της ομάδας μπάσκετ της Καβάλας.

 

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί το στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας 17/6 στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στη Ν. Ηρακλείτσα.

 

Τον Θεολόγη αποχαιρετά η Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας με ανάρτησή της. Συγκεκριμένα η διοίκηση της ομάδας αναφέρει:

 

«Ο Θεολόγης δεν είναι πια κοντά μας

 

Ένας αγνός φίλαθλος του μπάσκετ και όχι μόνο, ένας αγνός φίλαθλος της Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ ένας άνθρωπος που αγαπούσε πάνω από όλα τους παίκτες και τις παίκτριες και τον αγαπούσανε και αυτοί, που τους περίμενε έξω από το γήπεδο ότι ώρα και να γυρνούσε η ομάδα από μακρινά παιχνίδια, που τους έφερνε πάντα μπανάνες στις προπονήσεις στους αγώνες, που ήξερε τα στατιστικά των αντιπάλων, που τον ήξεραν και αυτοί θα μου πεις και ποιος δεν γνώριζε τον ΘΕΟΛΟΓΗ, δεν θα είναι ξανά στην κερκίδα!!

 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει!!»

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2024 | 12:11 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Καβάλα… - e-thessalia.gr

Καβάλα…  e-thessalia.gr

Δημοσιεύθηκε στις 15 June 2024 | 12:01 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας