Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Δυο άτομα στη Θάσο συνέλαβε το Λιμενικό μετά από παρακολούθηση με τη συνδρομή του "ΘΟΡ"

Δυο άτομα ελληνικής καταγωγής συνέλαβαν το μεσημέρι της Τετάρτης 27 Ιουνίου οι Λιμενικές Αρχές της Καβάλας μετά από επιχείρηση που πραγματοποίησαν στο νησί της Θάσου.

 

Πρόκειται για δυο άνδρες ηλικίας 24 και 37 ετών. Ο 24χρονος μετά από αξιοποίηση πληροφοριών είχε τεθεί υπό διακριτική παρακολούθηση από το Σώμα Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Καβάλας.

 

Αρχικά οι άνδρες του Λιμενικού συνέλαβαν τον 24χρονο έξω από το σπίτι του σε περιοχή της Θάσου, όταν μετά από έλεγχο που του έκαναν με την συνδρομή του συνοδού - χειριστή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας Κ-9 «ΘΟΡ», διαπιστώθηκε ότι κατείχε τέσσερις (04) νάιλον συσκευασίες (φιξάκια) περιέχουσες κοκαΐνη μικτού βάρους 4,7γρ.

 

Στη συνέχεια, μετά από έρευνα στο σπίτι του 24χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού και με τη συνδρομή του «ΘΟΡ», όπου βρέθηκαν:

 

κοκαΐνη, σε  έξι χωριστές συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους 110,4 γρ.,

 

μία (01) μεταλλική σιδερογροθιά, μία (01) ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κοκαΐνης,

 

το χρηματικό ποσό των δέκα χιλιάδων εννιακοσίων δέκα ευρώ (10.910€)

 

και τέσσερα (04) κινητά τηλέφωνα.    

 

Ο 24χρονος μετά τη σύλληψη του, υπέδειξε ως ένοχο κι έναν 37χρονο κάτοικο Θάσου. Μετά από έρευνα που έγινε αρχικά έξω από το σπίτι του βρέθηκε να κατέχει μία (01) νάιλον συσκευασία (φιξάκι) περιέχουσα κοκαΐνη μικτού βάρους 0,7γρ.

 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν συνολικά 115,8 γρ κοκαΐνης, 10.910 € καθώς, πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας και η σιδερογροθιά.

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 12:50 pm


Εγγραφές στη σχολή νοσηλευτικής του Νοσοκομείου Ξάνθης

Στη Δημόσια Σχολή Ανώτερης  Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ ) με ειδικότητα «Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, θα λειτουργήσει Α΄ και Γ΄ Χειμερινό εξάμηνο εκπαιδευτικού έτους 2024-2025. 

 

Δυνατότητα εγγραφής στο Α΄ Χειμερινό Εξάμηνο έχουν οι:

 

Απόφοιτοι Γενικού Λυκείου (ΓΕΛ)

Απόφοιτοι ΤΕΕ Β΄ κύκλου

Απόφοιτοι ΕΠΑΛ

 

Δυνατότητα κατάταξης στο Γ΄ Χειμερινό Εξάμηνο έχουν οι:

 

Πτυχιούχοι ΕΠΑΛ, νοσηλευτικής ειδικότητας καθώς και οι κάτοχοι   ισότιμων τίτλων

Πτυχιούχοι ΤΕΕ Β΄ κύκλου συναφούς ειδικότητας

Κάτοχοι ΒΕΚ των Δ.ΙΕΚ και του μεταλυκειακού έτους –Τάξη μαθητείας.

 

Επισημαίνουμε ότι από την τρέχουσα εκπαιδευτική χρονιά, όλοι οι απόφοιτοι των Λυκείων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, μπορούν να επιλέξουν τη Σ.Α.Ε.Κ Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας» του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης και μέσω υποβολής παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου.

 

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται από 19-08-2024 έως και 13-09-2024.

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Σ.Α.Ε.Κ από 1-10 Ιουλίου και τις κάτωθι ημερομηνίες  25/7, 8/8  και από 19-08-2024  έως και 13-09-2024 από τις 08:00πμ-14:00μμ, στο τηλέφωνο της Σ.Α.Ε.Κ  , 2541351568 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

Σχετική αίτηση που δίνεται και συμπληρώνεται στο Δ.Ι.Ε.Κ

 

Τίτλος Σπουδών ( πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο)

 

Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατήριο (πρωτότυπο και φωτοαντίγραφο)

 

Βεβαίωση  Ι.Κ.Α ή Δημόσιας Υπηρεσίας, στην οποία θα αναγράφεται προϋπηρεσία (ημερομίσθια ή έτη) που τυχόν πραγματοποίησε ο υποψήφιος σχετική με την ειδικότητα που επιθυμεί να καταρτιστεί.

 

Πιστοποιητικό γέννησης

 

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

 

Για την εγγραφή αλλοδαπών υπηκόων χωρών εκτός Ε.Ε, εντός Ε.Ε. και ομογενών απαιτείται η κατάθεση διαβατήριου ή ταυτότητας ομογενών καθώς και της άδειας παραμονής για τους υπηκόους χωρών εκτός Ε.Ε.  

 

Σε περίπτωση μη αποφοίτησης από ελληνικό Λύκειο ή ΣΕΚ απαιτείται η κατάθεση του ισότιμου πρωτότυπου τίτλου σπουδών, επίσημης μετάφρασης αυτού καθώς και της ισοτιμίας του, εκδοθέντων από δημόσια ελληνική υπηρεσία, και αποδεδειγμένη γνώση της Ελληνικής Γλώσσας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

 

Βεβαίωση ΑΜΚΑ

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 11:46 am


Στον Ι.Ν Αποστόλου Παύλου ο εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

Στις 30 Ιουνίου 2024, Κυριακή των Αγίων Πάντων, θα εορταστεί πανελλαδικά η καθιερωμένη «Ημέρα εκδήλωσης τιμής προς το εν αποστρατεία προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας».

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σας ενημερώνει ότι στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεστεί δέηση υπέρ των αποστράτων αστυνομικών και θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.  

 

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ίδια ημέρα:

 

  • Στην Ορεστιάδα, στον Ιερό  Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων
  • Στην Αλεξανδρούπολη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου
  • Στην Ξάνθη, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της του Θεού Σοφίας
  • Στην Καβάλα, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου
  • Στη Δράμα, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου

 

Στις εκδηλώσεις καλούνται να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους Αποστράτους της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, συνδικαλιστικοί φορείς, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., καθώς και οι πολίτες της περιοχής μας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 11:19 am


Καθολικός γάμος στην Καβάλα

Επάνω σε καθολικό γάμο έπεσαν το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιουνίου όσοι έτυχε εκείνη την ώρα να βρεθούν στα καφέ δίπλα στην Καθολική Εκκλησία Αγίου Παύλου Καβάλας στην οδό Κύπρου.

 

Στον γάμο ήταν αρκετός κόσμος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο γαμπρός και η νύφη ήταν αλλοδαποί.

 

(οι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Σταυρίδη)

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 10:47 am


Καβάλα: στη φυλακή 32χρονος για επίθεση με μαχαίρι στην πρώην σύζυγό του

Ποινή φυλάκισης τριών μηνών χωρίς αναστολή, επέβαλε την Τετάρτη 27 Ιουνίου το τριμελές δικαστήριο σε 32χρονο από την Καβάλα ο οποίος τον Νοέμβριο του 2022 είχε απειλήσει την πρώην σύζυγό του με σουγιά.

 

Η απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα προβλέπει την φυλάκιση του χωρίς αναστολή και χωρίς έφεση.

 

Ο 32χρονος είναι κρατούμενος από την προηγούμενη εβδομάδα γιατί παραβίασε άλλες δικαστικές αποφάσεις τις οποίες του είχαν επιβληθεί για παρόμοιες υποθέσεις σε σχέση με την πρώην σύζυγό του.

 

Για όλες τις υποθέσεις συνολικά καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών και πρόστιμο 300 ευρώ.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 June 2024 | 9:28 am


Σοβαρή καταγγελία για την πρόσφατη εξαφάνιση παιδιού στην Καβάλα από βουλευτή του Έβρου

Ο Πάρης Παπαδάκης βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στον Έβρο, αναφέρει σε ανάρτηση του, πως ο 12χρονος που είχε χαθεί πριν λίγες μέρες στην Καβάλα, διέφυγε μέσα από τα δικαστήρια της Καβάλας, παρουσία αστυνομικών μαρτύρων, οι οποίοι κατέθεσαν ενόρκως. Το παιδί δεν ήθελε να ακολουθήσει την μητέρα του, διότι όπως έχει καταθέσει τον χτυπάει και γι αυτό έχουν σχηματιστεί τουλάχιστον 3 δικογραφίες για σωματική βλάβη κατά αδυνάμου, με κατηγορούμενη την μητέρα.

 

Ο βουλευτής τονίζει πως η πρόεδρος πρωτοδικών Καβάλας, μίλησε με το παιδί, το οποίο για ακόμη μια φορά δήλωσε ότι θέλει να μείνει με τον πατέρα του, αλλά η δικαστής εξέδωσε απορριπτική απόφαση κόντρα στην επιθυμία του παιδιού, δίνοντας το παιδί στην μητέρα η οποία κατηγορείται για κακοποιητική συμπεριφορά.

 

 

Αναλυτικά ο κ. Παπαδάκης αναφέρει τα εξής:

“Η Δικαιοσύνη νοσεί, το χω καταγγείλει πολλές φορές τόσο σε επιτροπές όσο και από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής. 

 

Υπηρετώντας την Δικαιοσύνη εδώ και 15 συναπτά έτη έχω δει πολλά στραβά, τα οποία πολεμώ και θα πολεμώ μέχρι τέλους. 

 

Το συγκεκριμένο παιδί διέφυγε μέσα από τα δικαστήρια της Καβάλας παρουσία αστυνομικών μαρτύρων οι οποίοι κατέθεσαν ενόρκως. 

 

Το παιδί δεν ήθελε να ακολουθήσει την μητέρα του, διότι όπως έχει καταθέσει τον χτυπάει και γι'αυτό έχουν σχηματιστεί τουλάχιστον 3 δικογραφίες για σωματική βλάβη κατά αδυνάμου, με κατηγορούμενη την μητέρα. 

 

Μάλιστα και ενώπιον της κ. Εισαγγελέως Καβάλας, το παιδί  εξέφρασε την επιθυμία του να συνεχίσει να διαμένει με τον πατέρα του, όπως και συμβαίνει με συναίνεση της μητέρας από αρχές του έτους. 

 

Το παιδί στις 19/6/2024 βρέθηκε να κρύβεται σε μια βάρκα στο λιμάνι της Καβάλας, και την επομένη που διέφυγε πάλι από τα δικαστήρια, περιφερόταν στο βουνό. 

 

Λόγω του άμεσου κινδύνου του παιδιού ο πατέρας όπως ήταν λογικό, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα με προσωρινή διαταγή έτσι ώστε το παιδί να συνεχίσει να παραμένει στον πατέρα, δίνοντας τέλος στον κίνδυνο που διέτρεχε. 

 

Η πρόεδρος πρωτοδικών Καβάλας, μίλησε με το παιδί, το οποίο για ακόμη μια φορά δήλωσε ότι θέλει να μείνει με τον πατέρα του. Και ενώ ο πατέρας ανέμενε την απόφαση να πάρει προσωρινά την επιμέλεια και το παιδί να ηρεμήσει,  η δικαστής εξέδωσε μια πρωτοφανή απορριπτική απόφαση κόντρα στην επιθυμία του παιδιού, κόντρα στην λογική, κόντρα στον νόμο, δίνοντας το παιδί στην μητέρα η οποία κατηγορείται για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος του παιδιού. 

 

Τόσο ως Βουλευτής όσο και ως πληρεξούσιος δικηγόρος του πατέρα, καταγγέλω την παράξενη και πρωτοφανή απόφαση της προέδρου πρωτοδικών Καβάλας, η οποία θέτει σε άμεσο κίνδυνο το ανήλικο παιδί. 

 

Τα υπόλοιπα θα αναφερθούν στα πειθαρχικά όργανα του ΑΠ( και περιμένω άμεσα αντανακλαστικά όπως έγινε και στον γνωστό δικηγόρο Λύτρα ), στο Υπουργείο Δικαιοσύνης αλλά και στην Βουλή. Γιατί όπως είπε η πρόεδρος και η εισαγγελέας του ΑΠ, άλλο το ανεξάρτητο και άλλο το ανεξέλεγκτο.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 11:16 pm


Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή στην Καβάλα

Το meteokav.gr σε πρόβλεψη του αναφέρει πως θα έρθουν βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας στην Καβάλα, την Παρασκευή (28/06). Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ από την Κυριακή θα γίνει νέα άνοδος της θερμοκρασίας.

 

Το meteokav αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

“Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο με κύρια χαρακτηριστικά τις τοπικές βροχές-μπόρες, την στροφή των ανέμων σε βόρειες-ανατολικές διευθύνσεις και την πρόσκαιρη μικρή πτώση της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές. Για ζωντανή ενημέρωση www.meteokav.gr

 

Αναλυτικότερα, αύριο αναμένονται τοπικές νεφώσεις αυξημένες κατά περιόδους καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. 

 

To ξημέρωμα-πρωινές ώρες πιθανότητα για τοπικές βροχές-μπόρες. 

 

Έπειτα τις μεταμεσημβρινες ώρες πιθανότητα για τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες. Η πιθανότητα διακρίνεται ως εξής:

 

  • 1) Αξιόλογη πιθανότητα στα ορεινά (και γύρω από αυτά) και σε πεδινές περιοχές στο δυτικό και βόρειο κομμάτι του νομού.
  • 2) Μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα, εξαίρεση το νοτιανατολικό κομμάτι του νομού και η Θάσος (πολύ μικρή πιθανότητα εκεί).

 

Η θερμοκρασία αύριο θα παρουσιάσει αρχικά μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες ιδίως στα παράκτια (λόγω των βοριάδων) από το απόγευμα πτώση. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες εώς 4-5 μποφόρ στα παράκτια. 

 

Από το Σάββατο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός για ένα διάστημα τουλάχιστον 4 ημερών. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα παρουσιάσει μικρή πτώση ως προς τις ελάχιστες (όχι μέσα στη μέρα λόγω των ανατολικών  ανέμων=> χαμηλότερη υγρασία από ότι συνήθως), οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις εώς 5-6 μποφόρ στο ανατολικό κομμάτι του νομού και στην Θάσο, έως 3-4 στα υπόλοιπα τμήματα.

 

Από την Κυριακή αναμένεται σταδιακή άνοδος που μέχρι την Τρίτη θα φέρει την θερμοκρασία ξανά σε ελαφρώς υψηλά για την εποχή επίπεδα. Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr.” 

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 10:46 pm


Βυζάντιο Κοκκινοχώματος: Μετά από 10 χρόνια ξανά προπονητής της ομάδας ο Στέλιος Κατρακυλάκης

Ο Στέλιος Κατρακυλάκης θα κάθεται από τη νέα σεζόν στον πάγκο του Βυζαντίου Κοκκινοχώματος.

 

Ο κ. Κατρακυλάκης επιστρέφει στο Βυζάντιο μετά τη σεζόν 2014-2015.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

“Στέλιος Κατρακυλάκης 10 χρόνια μετά!!! Επιστρέφει έπειτα από τη σεζόν 2014-15. Ο Στέλιος έχει πλούσια εμπειρία από όλες τις εθνικές κατηγορίες κυρίως με τον ΑΟΚ και την Skoda Ξάνθη και πρόσφατα ήταν προπονητής στον Ορφέα Ελευθερούπολης κατακτώντας τον τίτλου τού πρωταθλητή Α' κατηγορίας τη σεζόν 2022-23. 

 

Τώρα έρχεται να συμβάλει στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας. Ευχόμαστε μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία σε όλους! Καλή επιτυχία στον Στέλιο και την ομάδα μας! Εμπρός Αετέ…”

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 10:33 pm


ΠΑΣΟΚ Καβάλας: “Μικρή η αστυνομική δύναμη στον Νομό, οι βουλευτές και ο υπουργός της ΝΔ αισθάνονται περήφανοι;"

Το ΠΑΣΟΚ Καβάλας με ανακοίνωση του τονίζει πως με την παράταση της απόσπασης δεκάδων αστυνομικών υπαλλήλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ο Νομός Καβάλας, μένει με πολύ μικρή αστυνομική δύναμη στη διάρκεια μάλιστα του καλοκαιριού, όπου παρατηρούνται αυξημένες ανάγκες και μεγάλη τουριστική κίνηση.

 

Η παράταξη ρωτά αν οι βουλευτές και ο υπουργός της ΝΔ στην Καβάλα αισθάνονται περήφανοι και ικανοποιημένοι από αυτήν την εξέλιξη.

 

 

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει τα εξής:

“Πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε η παράταση της απόσπασης δεκάδων αστυνομικών υπαλλήλων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας. 

 

Αποτέλεσμα της απόφαση αυτής είναι να μείνει ο Νομός Καβάλας με πολύ μικρή αστυνομική δύναμη στη διάρκεια μάλιστα του καλοκαιριού, όπου παρατηρούνται αυξημένες ανάγκες και μεγάλη τουριστική κίνηση. 

 

Άραγε οι βουλευτές και ο υπουργός της ΝΔ στην Καβάλα αισθάνονται περήφανοι και ικανοποιημένοι από αυτήν την εξέλιξη; 

 

Αυτό εννοούν όταν κάνουν λόγο για αίσθημα ασφαλείας στους πολίτες; Υπάρχει περίπτωση να ασκήσουν πιέσεις και να πάρουν κάποια πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος ή αισθάνονται ότι δεν τους αφορά;”

 

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 10:03 pm


Καβάλα: Η ανακοίνωση του Λιμενικού για τον θάνατο του 47χρονου στο Celebrity Infinity

Το πρωί της Πέμπτης 27 Ιουνίου βρέθηκε στο κεντρικό λιμάνι της Καβάλας το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Infinity. Νεκρός εντοπίστηκε στην καμπίνα του ένας άνδρας 47 ετών μέλος του πληρώματος από την Ινδονησία. Δείτε αναλυτικά τι συνέβη ΕΔΩ.

 

 

Σε ανακοίνωση του το Λιμεναρχείο αναφέρει τα εξής:

“Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Καβάλας από τον ναυτικό πράκτορα ενός κρουαζιερόπλοιου (Κ/Ζ) σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι της Καβάλας, ότι ένας 47χρονος αλλοδαπός ναυτικός είχε εντοπιστεί χωρίς τις αισθήσεις του στην καμπίνα του. 

 

Ο θάνατος του 47χρονου διαπιστώθηκε από τον ιατρό του πλοίου. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θράκης.”

Δημοσιεύθηκε στις 27 June 2024 | 9:21 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας