Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Παραλία Οφρυνίου: Το “2ο Tourism Festival” του ομίλου Κουρτίδη έρχεται με απίθανες εκπλήξεις

Το “2ο Tourism Festival” από τον Όμιλο Κουρτίδη θα αρχίσει την Πέμπτη 4 Ιουλίου και ολοκληρωθεί το Σάββατο 6 Ιουλίου. 

 

Το σύνθημα του φεστιβαλ είναι “365 days of Χperience”, και θα πραγματοποιηθεί στους ειδικά διαμορφωμένους κήπους των κεντρικών γραφείων της Kourtidis Group, στην Παραλία Οφρυνίου.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του ομίλου αναφέρει τα εξής:

“Μετά την περσινή τεράστια επιτυχία, το “Tourism Festival” στην Παραλία Οφρυνίου επιστρέφει και πάλι ανανεωμένο, γεμάτο από ξεχωριστές εκπλήξεις. 

 

Ο όμιλος εταιρειών Κουρτίδη που το υλοποίησε για πρώτη φορά το 2023 με σκοπό την ανάδειξη όλων των σημαντικών σημείων τουριστικού ενδιαφέροντος που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας, της Δράμας, των Σερρών και της Θάσου, ανακοινώνει τη νέα ημερομηνία υλοποίησής του.

 

Με σύνθημα “365 days of Χperience”, το πιο ιδιαίτερο Φεστιβάλ Τουρισμού της Βόρειας Ελλάδας ξεκινάει την Πέμπτη 4 Ιουλίου και ολοκληρώνεται το Σάββατο 6 Ιουλίου. 

 

Θα πραγματοποιηθεί στους ειδικά διαμορφωμένους κήπους των κεντρικών γραφείων της Kourtidis Group, στην Παραλία Οφρυνίου και η επίσημη Τελετή Έναρξης είναι την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 21:00.

 

 

Ο Στόχος

 

Στόχος είναι κάθε επισκέπτης της Βόρειας Ελλάδας να γνωρίσει και να ανακαλύψει τα απίστευτα «μυστικά» της ευρύτερης παραλιακής περιοχής από το Στρυμονικό κόλπο μέχρι και τη Θάσο, καθώς και συνολικά των νομών Σερρών, Καβάλας και Δράμας.

 

26 περίπτερα και περισσότεροι από 30 εκθέτες παρουσιάζουν τα ομορφότερα σημεία της περιοχής μας στο «2ο Tourism Festival», που είναι με δωρεάν είσοδο για όλους. 

 

Επιπλέον και στο σύνολό τους οι δεκάδες εκθέτες (Περιφέρειες, Δήμοι, θεματικά πάρκα, μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι, σπήλαια, οινοποιεία, εθνικά πάρκα κλπ) συμμετέχουν δίχως κάποια επιβάρυνση.

 

Αποτελεί βασική φιλοσοφία για την Kourtidis Group η ανάπτυξη, η προώθηση, η προβολή και η υποστήριξη του τόπου, των θεσμικών φορέων και όλων των χώρων τουριστικής επίσκεψης, εκπαίδευσης και οικογενειακής ψυχαγωγίας.

 

 

Οι παράλληλες εκδηλώσεις 

 

Μια από τις εκπλήξεις του Φεστιβάλ είναι και η παράλληλη λειτουργία ενός μοναδικού Instagrammable Θεματικού Πάρκου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Τρισδιάστατες κατασκευές αποτελούν ένα ξεχωριστό κάδρο καλοκαιρινών φωτογραφιών για μικρούς και μεγάλους. 

 

Τεράστια παγωτά, φτερά Αγγέλου, πολύχρωμα μακαρόν, λαχταριστά σοκολατάκια, η οθόνη μιας παλιάς τηλεόρασης και μία τεράστια φωτογραφική μηχανή… είναι κάποια από τα τρισδιάστατα εκθέματα που συνθέτουν το πρώτο στην Ευρώπη, καλοκαιρινό ινσταγκραμικό πάρκο.

 

Επιπλέον οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα στο χώρο του φεστιβάλ να απολαύσουν μια ξεχωριστή ξενάγηση στο θερινό Cine History.

 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ:

  • Αντιπεριφέρεια Καβάλας
  • Αντιπεριφέρεια Σερρών
  • Δήμος Καβάλας
  • Δήμος Σερρών
  • Δήμος Δράμας
  • Δήμος Θάσου
  • Δήμος Παγγαίου
  • Δήμος Αμφίπολης
  • Δήμος Νέστου
  • Δήμος Ν. Ζίχνης
  • Δήμος Κάτω Νευροκοπίου
  • Δήμος Προσοτσάνης
  • Δήμος Παρανεστίου
  • Δήμος Αριστοτέλη Χαλκιδικής - Αρχαία Στάγειρα
  • Θεματικό Πάρκο - Μουσείο Παγωτού Κρι Κρι
  • Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνη (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.)
  • Σπήλαιο Αλιστράτης
  • Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη Ποταμού
  • Εθνικό Πάρκο Νέστου – Βιστωνίδας & Ροδόπης (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.)
  • Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων
  • Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Πινακοθήκη Κωνσταντίνος Ξενάκης
  • Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σερρών
  • Μουσείο Καπνού Καβάλας
  • Λαογραφικό Μουσείο Τέχνης Χαγιάτι Λαδιά
  • Οχυρό Λίσσε
  • Πάρκο Αρπακτικών - Ημερόβιων & Νυκτόβιων Πτηνών Δράμας
  • Ναυτικό Μουσείο Καβάλας
  • Ονειρούπολη Δράμας
  • Οινοποιείο Βιβλία Χώρα
  • Οινοποιείο Τσικρικώνη
  • Οινοποιείο Nico Lazaridi
  • Οινοποιείο Μανωλεσάκη
  • Οινοποιείο Χατζηγεωργίου”

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 11:02 pm


Καβάλα: “Η καταστροφή δεν έχει σταματημό - Το οδικό δίκτυο το σχεδίασαν κάποιοι που ίσως δεν έχουν δίπλωμα οδήγησης”

Ο Καβαλιώτης οδηγός ταξί, Γρηγόρης Αποστολίδης, εκφράζει σε ανάρτηση του, τους προβληματισμούς του για το οδικό δίκτυο της Καβάλας, και πως αυτό έχει διαμορφωθεί με τα έργα που γίνονται στην πόλη.

 

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

 

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πλέον ότι η πορεία της ΚΑΒΑΛΑΣ στο οδικό δίκτυο της πόλης που σχεδίασαν κάποιοι, ίσως και να μην έχουν  δίπλωμα οδήγησης. Αυτό λέει η λογική.

 

Από την αλλη λένε κάποιοι ότι και δίπλωμα έχουν, και ξέρουν τι κάνουν μα συνεχίζουν να το κάνουν γιατί είναι ο μόνος τρόπος να  πάρουν χρήματα από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια. 

Πρέπει να παρουσιάσουν έργο οι άνθρωποι και ας είναι καταστροφικό για τα επόμενα 100 χρόνια για την πόλη μας.

 

Γιατί τα λές αυτά άνθρωπε μου, θα μπορούσε να πει κάποιος που δεν ζει στην Καβάλα ή είναι ταγμένος με την διοίκηση του Δήμου και δεν αντιλαμβάνεται πλήρως την καταστροφή που συντελείται.

 

Ας δούμε μαζί μερικά...

 

1. Πρωτοτυπία (ίσως και παγκόσμια) να υπάρχει πόλη με περισσότερους εισόδους από ότι εξόδους. 

Την στιγμή μάλιστα που το μέλημα όλων είναι η αποσυμφόρηση της πόλης και όχι το κυκλοφοριακό μπούκωμα.

 

2. Στην Καβάλα με την ιδιόμορφη γεωλογική-γεωγραφική θέση που είναι χτισμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου στους πρόποδες ενός βουνού σε επικλινή θέση, και με ευθείες μόνο τα μπαζωμένα από την θάλασσα μέρη, χωρίς περιμετρική και ουσιαστικό περιφερειακό, κλείνουν τις βαλβίδες εκτόνωσης που είναι οι κάθετοι άξονες κεντρικών δρόμων και τους κάνουν πεζόδρομους που στην ουσία δεν φυλάσσονται κιόλας με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν επιλογές για τον οδηγό να αποφύγει το κυκλοφοριακό φόρτο.

 

3. Φαρδαίνουν πεζοδρόμια με κακόγουστο τρόπο κάνοντας  τα στην ουσία τραπεζοκαθίσματα, χωρίς πρώτα να κάνουν μελέτη για το που θα πάνε τα αυτοκίνητα αυτά που παρκάρουν σε κατα μήκος των δρόμων . 

 

Ακούστηκε κατι για την Φιλίππου και για "έξωση" πάνω από 150 αυτοκίνητα που παρκάρουν καθημερινά αφού θα Φαρδαίνουν τα πεζοδρόμια κάνοντας έναν δρόμο μόνο για ένα αυτοκίνητο.

 

Δεν λαμβάνουν υπόψη ούτε τις φορτοεκφορτώσεις ούτε και το σενάριο ενός χαλασμένου αυτοκινήτου , μιας πυρκαγιάς ενός ατυχήματος ούτε τους επαγγελματίες κλπ.

 

4. Κυκλικοί κόμβοι εκεί όπου δεν χρειάζεται και αυτοί κακοσχεδιασμένοι  απλά για να παρθούν τα κονδύλια.

 

Έργα που δεν λαμβάνουν υπόψη τους επαγγελματίες βιοποριστές που λόγω των χρονοβόρων έργων είναι απροσπέλαστη η επικοινωνία με τους πελάτες τους.

Παράδειγμα τρανό ο κυκλικός τεράστιος κόμβος στην συμβολή των οδών Μ Ασίας και Καππαδοκίας.

 

Πάνω στον κόμβο και μέσα στον κόμβο με την στάση λεωφορείου και ένα κατάστημα που για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους διερχόμενους κάποιοι έκοψαν προκλητικά τις κορίνες που οριοθετούσαν τον κόμβο.

 

5. Η Καβάλα ένα ανοιχτό εργοτάξιο διαφόρων εταιρειών χωρίς πρόγραμμα και τέλος , με πρόχειρες επικαλύψεις αποκατάστασης.

 

6. Πλακόστρωτα από την εποχή του "Νώε"  και τεράστιες λακκούβες σε όλο το οδικό δίκτυο της πόλης φωνάζουν...

Δήμος Καβάλας..."Πάρτε καινούρια αυτοκίνητα εμείς μπορούμε να σας τα καταστρέψουμε σε χρόνο ρεκόρ."

 

7. Η Καβάλα βοά από έλλειψη θέσεων πάρκινγκ και την σωστή επιτήρηση των μόνιμα παράνομων σταθμεύσεων γύρω από την πλατεία, πάνω στα πεζοδρόμια και όπου βολεύεται ο κάθε ένας.

 

8. Πλατεία καπνεργάτη...

 

Ένα έργο αντιαρματικών έργων φουλ στο μπετόν που η παραφονία κατά τον Δήμαρχο θα είναι τα 10 Ταξί που σταθμεύουν και εξυπηρετούν τον κόσμο της ΚΑΒΑΛΑΣ και όχι μόνο.

 

Θέλει να τοποθετήσει λέει τα Ταξί στις σημαίες μακριά από το εμπορικό κέντρο και την εκεί αγορά κλείνοντας πεισματικά και την Αβέρωφ έναν πνεύμονα ροής της Ομόνοιας για τις συνοικίες των ποταμουδίων και του Π. Ηλία..

 

Εμείς λέμε ας τα εξαφανίσει εντελώς...να μην υπάρχουν και του χαλά την αισθητική του ....ας παει και ο κόσμος της Καβάλας σε άλλη πόλη αφού ενοχλείται τόσο η Δημοτική αρχή και δεν συζητά το λογικό που όλοι οι άλλοι λένε.

 

Μπορώ να γράφω μέχρι αύριο για τα άσχημα της Διοίκησης του Δήμου τουλάχιστον σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό αλλά αυτό που είναι το χειρότερο και η πηγή όλων των κακών είναι νοοτροπία του Δήμου που είναι αδιάλλακτη και μη συζητήσιμη με τους φορείς που θίγονται από τα έργα που δρομολογεί .

 

Η Νεοταξική αντίληψη για δήθεν πόλεις των 15λέπτων χωρίς αυτοκίνητα κλπ είναι τουλάχιστον αστείες.

 

Όπου εφαρμόστηκε έστω και πειραματικά, απέτυχε για ένα σωρό λόγους.

 

Πρέπει να γίνει σαφές ότι στην πόλη μας συντελείται ένα καταστροφικό σχέδιο που την κάνει απρόσιτη για τουριστικό προορισμό οπως και αποπνικτική για τους ντόπιους. 

 

Αν δεν αντιδράσουμε στα επόμενα χρόνια θα αναπολούμε την όμορφη Καβάλα μόνο μέσω φωτογραφιών. Είναι καθήκον μας και υποχρέωση να αντισταθούμε όλοι μαζί σε αυτό που συντελείται.

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 10:50 pm


Πολιτικολογίες: Οι χρήσιμοι ΓΑΠ και Τσίπρας!

γράφει ο

Γιώργος Καρανίκας

 

Μην κάνεις παρέα αυτούς που αποδεδειγμένα έχουν αποτύχει… αυτό πρέπει να πει κάποιος του Αλέξη Τσίπρα που εσχάτως φαίνεται ότι ακούει η παρακολουθεί το τι κάνει ένας άλλος αποτυχημένος που τα βρήκε όλα στα χέρια και δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε, κι αυτός είναι ο Γιώργος Παπανδρέου ή αλλέως πως ΓΑΠ!

 

Κι αφού δεν μπόρεσε να εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τώρα προφανώς και κινεί νήματα κατά του Ανδρουλάκη για να τον εκπαραθυρώσουν μαζί με όσους περίμεναν αυτή την ευκαιρία και ήλπιζαν σε μια ακόμη ήττα για ένα μαγαζί γωνία που αλλάζει όπως λένε στην πολιτική πιάτσα ΑΦΜ σαν τα πουκάμισα!

 

Πριν από εννιά μήνες περίπου και ενώ ο Κασσελάκης ήταν νωπός στο κόμμα, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, έδειχνε πως επανακάμπτει διακριτικά αλλά δυναμικά στα τεκταινόμενα της Κουμουνδούρου.

 

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ένα μπαράζ συναντήσεων τις τελευταίες 48 ώρες μέσα Νοέμβρη του 2023, όπου έστειλαν μηνύματα σε όλες τις πλευρές.

 

Ενώ πολλοί το έβλεπαν ως μια προσπάθεια να σταματήσει η αποχώρηση υψηλόβαθμων στελεχών, τότε λόγω Κασσελάκη μια και κάποιοι δεν άντεχαν αυτό που είχε ψηφίσει η βάση του κόμματος από τότε έστελναν ένα σαφές μήνυμα προς την ηγετική πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας έμφαση τότε (και καλά) στην πιστή τήρηση του καταστατικού του κόμματος και στην ανάπτυξη ενός πολιτικού σχεδίου από τις εσωτερικές δομές της Κουμουνδούρου.

 

Τότε φαίνονταν ότι η “επιχείρηση ενότητα” είχε ξεκινήσει, αλλά κανείς δεν μπόρεσε  να προβλέψει την έκβασή της.

 

Ο πρώην πρωθυπουργός που όπως έλεγαν οι συνεργάτες του, είχε πλήρη επίγνωση της κατάστασης έλεγαν ότι ο Αλέξης έστειλε τότε μήνυμα τόσο προς τον κ. Σ. Κασσελάκη όσο και προς την πλευρά της Έφης Αχτσιόγλου να σταματήσουν την φαγωμάρα και να προς χάριν της ενότητας να τα βρουν.

 

Πολλά μέλη και βουλευτές του κόμματος ζητούσαν απεγνωσμένα (ή έτσι έλεγαν) την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού πριν από την απόσχιση της “Ομπρέλας”.

 

Τελικά η επιχείρηση «διαφύλαξη της ενότητας του κόμματος», στέφθηκε με απόλυτη …αποτυχία.

 

Πως την είδε τότε ο κύριος Τσίπρας; Προφανώς έκανε διπλή ανάγνωση μια και ο ίδιος θα ήθελε το κόμμα ενωμένο για να το βρει έτοιμο όταν θα αποφάσιζε ο ίδιος ή άλλοι να δρομολογήσουν την επαναφορά του, αλλά και έτσι που έγινε και έσπασε σε πολλά κομμάτια, δεν νομίζω να το πήρε και βαριά!

 

Και πέρασαν οι μήνες και ξαφνικά περίμενε στη γωνία για να σκάσει μύτη στη σκηνή!

 

Διοργανώνει το ίδρυμά του, μια Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, και μετά την παρέλαση των ονομάτων και ειδικά την πρώτη μέρα της Διάσκεψης, κάποιοι έκαναν λόγο για έναν «παλιό Τσίπρα με παλιά υλικά».

 

Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

 

Η ομιλία Τσίπρα στο κλείσιμο της Διάσκεψης άναψε φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και ειδικότερα στις λεγόμενες προοδευτικές δυνάμεις.

 

Το γεγονός ότι τάχθηκε ξεκάθαρα υπέρ ν’ αρχίσουν οι συνομιλίες και οι όποιες διεργασίες συνεννόησης και σύγκλισης των προοδευτικών δυνάμεων ως τη μόνη λύση απέναντι στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον έφερε και πάλι στο προσκήνιο και απελευθέρωσε δυνάμεις στον ΣΥΡΙΖΑ που έως εκείνη την ώρα περίμεναν κάτι, μια κίνηση, από τον πρώην πρωθυπουργό.

 

Και ο Τσίπρας δεν είναι Κώστας Καραμανλής να έχει κάτσει στην γωνία και να βγάζει έναν λόγο τον χρόνο απλά κάνοντας αναφορά σε εθνικά θέματα…

 

Ο Τσίπρας είναι σαν τον ΓΑΠ.

 

Τους αρέσει και των δύο η ιδιότητα του χρήσιμου στο Σύστημα. Ένα Σύστημα που θέλει να κρατάει δυνάμεις με λούσο στο πεδίο για να τις χρησιμοποιεί όταν χρειάζεται να ανακατέψουν την τράπουλα!

 

Τυχαίες δεν ήταν οι δύο δημοσκοπήσεις για το θέλει ο χώρος της Κεντροαριστεράς, μάλιστα την μια την παρήγγειλε αν δεν κάνω λάθος το ίδρυμα Τσίπρα;

 

Και τι έδειξαν οι δημοσκοπήσεις; Το προφανές…

 

Οι ψηφοφόροι θέλουν ένα κόμμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς και έναν ηγέτη που να μπορεί να ενώσει τα κομμάτια της «κουρελούς»!

 

Α και να μην το ξεχάσω μια και στις εργασίες της διήμερης Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που διοργάνωσε το Ινστιτούτο «Αλέξης Τσίπρας» με το Ίδρυμα Ζάεφ βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου (ο ΓΑΠ).

 

Στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στο πρώτο μνημόνιο και τις επιθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν «αντιμνημονιακά», λέγοντας: «Το προοδευτικό μέτωπο που δημιουργήθηκε στη Γαλλία απέναντι στο φασισμό, απέναντι στην ανάδυση του συντηρητισμού, νομίζω ότι είναι παράδειγμα για όλους».

 

Ο Γιώργος Παπανδρέου ευχήθηκε καλή επιτυχία στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, που πρόκειται να είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές στη Γαλλία.

 

Τότε, ο Γιώργος Παπανδρέου θύμισε στον Αλέξη Τσίπρα τα περί «Ολαντρέου» που έλεγε ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

«Αν ήταν εδώ (σ.σ. ο Ολάντ) θα μπορούσαμε να έχουμε και ένα πάνελ Ολαντρέου, Αλέξη μου», είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαμογελαστός και ο Αλέξης Τσίπρας γέλασε.

 

Αλεπούδες, πόσα καλά ξέρετε να χειραγωγείτε τον χώρο σας…

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 10:32 pm


Φιλοζωικό σωματείο Αίσωπος: “Ενημερωτική εκδήλωση για τις δασικές πυρκαγιές”

Την Κυριακή 23 Ιουνίου το Φιλοζωικό Σωματείο Αίσωπος και το Παλλάδιο s.c., θα έχουν εκδήλωση αφιερωμένη στην ενημέρωση για τις δασικές πυρκαγιές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άνθρωποι και ζώα κατά τις πυρκαγιές. 

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Αισώπου αναφέρει τα εξής:

“Το Φιλοζωικό Σωματείο Αίσωπος και το Παλλάδιο s.c. φιλοξενούν μια εκδήλωση προς όφελος της τοπικής κοινότητας, αφιερωμένη στην ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν άνθρωποι και ζώα κατά τις πυρκαγιές. 

 

Θέματα που θα συζητηθούν:

  • Ανάλυση της τρέχουσας κατάστασης των δασικών πυρκαγιών στην περιοχή.
  • Μέθοδοι πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών.
  • Καλές πρακτικές για τη διάσωση και περίθαλψη ζώων που επηρεάζονται από δασικές πυρκαγιές.

 

Θα έχουμε την τιμή να φιλοξενήσουμε εθελοντή διπλωματούχο ειδικό στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, ο οποίος θα μοιραστεί τις γνώσεις και τις εμπειρίες του.

 

Προσκαλούμε όλους τους πολίτες, ενδιαφερόμενους φορείς και εθελοντές να συμμετάσχουν σε αυτήν τη σημαντική συζήτηση και ενημερωτική εκδήλωση.

 

Πληροφορίες: Ημερομηνία: Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Ώρα: 19:00, διάρκεια 90'.

 

Τοποθεσία: Παλλάδιο s.c., Ερυθρού Σταυρού 4 - Καβάλα η παρουσίαση είναι κατάλληλη και ενδιαφέρουσα για άτομα άνω των 14 ετών.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 10:12 pm


Θεατρική παράσταση από τη Θασιακή Ένωση Καβάλας στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλή - Φωτογραφίες

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η θεατρική παράσταση της Θασιακής Ένωσης Καβάλας "Παράδις έχουμ', όποιον θέλουμ' παίρνουμ'", που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 19 Ιουνίου στο θεατράκι του Μεχμέτ Αλή, στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2024!

 

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων και ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπουπόλεως Καλαμίτσας Καβάλας "Η Αγία Ειρήνη", κέρδισε το δυνατό χειροκρότημα του κοινού, με την ποιότητα και την άρτια παρουσίαση των λαογραφικών της στοιχείων.

 

(δελτίο Τύπου Δήμου Καβάλας)

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 9:50 pm


Καβάλα: Πλήθος κόσμου στην ενημέρωση για τους δότες μυελού των οστών - Βίντεο & Φωτογραφίες

Ενημέρωση για τον τρόπο που μπορεί κάποιος να γίνει εθελοντής-δότης μυελού των οστών, έγινε στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας, το απόγευμα της Πέμπτης (20/06).

 

Δόθηκαν ομιλίες ενώ στη συνέχεια υπήρξαν χορευτικές παραστάσεις από τη σχολή χορού Step Up Kavala. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τη σχολή χορού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Όραμα Ελπίδας και τον Σύλλογο εθελοντών κατά του καρκίνου Ν. Καβάλας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 9:19 pm


Τουρκικό “χαράτσι” σε όσους θέλουν να βγουν από τη χώρα για διακοπές

Το νέο χαράτσι αναμένεται να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο αμέσως μετά τις διακοπές του Μπαϊραμιού και αφορά όλους τους Τούρκους που θέλουν να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα.

 

Το μέτρο βέβαια δεν είναι καινούργιο, αλλά μέχρι τώρα (με τις συνεχείς υποτιμήσεις της τουρκικής λίρας) ήταν πολύ χαμηλό σε κόστος. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τώρα αυτός που θέλει να βγει από την Τουρκία, πληρώνει ένα "παράβολο" 150 λιρών (δηλαδή λιγότερο από 5 ευρώ), το οποίο δείχνει στις πύλες εξόδου (οδικές, θαλάσσιες, αεροπορικές) για να συνεχίσει το ταξίδι του.

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, αυτό το τέλος τώρα θα ανέβει στις 1.500 λίρες (περίπου 45-50 ευρώ), δηλαδή η αύξηση θα είναι 10 φορές επάνω.

 

Προφανώς η τεράστια αύξηση του αριθμού τουριστών προς άλλες χώρες και κυρίως προς την Ελλάδα (πρωταρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τον Έβρο) ανησύχησε την κυβέρνηση. 

 

Αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος να κόψει αυτό το ρεύμα, προσπαθεί τουλάχιστον να επωφεληθεί οικονομικά από την υπέρογκη αύξηση του τέλους εξόδου.

Παράβολο για να βγουν στο εξωτερικό πληρώνουν οι Τούρκοι τουρίστες.

 

 

πηγή: e-evros.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 8:13 pm


Πάνθηρες Καβάλας: Ανανέωση συνεργασίας με την Παναγιώτα Απούλτση

Οι Πάνθηρες Καβάλας μετά την Αφροδίτη Τσάντα, ανανέωσαν τη συνεργασία τους και με την Παναγιώτα Απούλτση

 

Η πολύπειρη Απούλτση θα βρεθεί για 4η σεζόν στην ομάδα της Καβάλας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 7:41 pm


Νέα Πέραμος: Νεκρό σε παραλία το δελφίνι που έκανε «βόλτες» στα ρηχά - Βίντεο

Δεν τα κατάφερε τελικά το ζωνοδέλφινο που είχε εντοπιστεί στα ρηχά της Νέας Περάμου, την Τρίτη 18 Ιουνίου, αφού εκβράστηκε νεκρό σε κοντινή παραλία.

 

Όπως ανακοίνωσε η ομάδα ARION, που πρόσφερε την Τρίτη τις πρώτες βοήθειες στο δελφινάκι, εθελοντές μαζί με κτηνίατρο το μετέφεραν στη Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Παν/μιου Θεσσαλονίκης όπου θα πραγματοποιηθεί νεκροψία και συλλογή δειγμάτων για την εξακρίβωση των αιτιών θανάτου του.

 

Μέσω ανακοίνωσης της η ομάδα ευχαριστεί «όλους όσους ενδιαφέρθηκαν και υποστήριξαν το δελφινάκι μέσα και έξω από τη θάλασσα».

 

Δείτε σε βίντεο το δελφίνι που πριν δύο μέρες βγήκε στα ρηχά.

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 7:11 pm


ΕΠΣΚ: Η Θράκη Γραβούνας επιστρέφει και ανακοίνωσε ήδη 3 μεταγραφές

Η ομάδα της Θράκης Γραβούνας επιστρέφει στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Καβάλας τη σεζόν 2024-2025.

 

Ο σύλλογος ανακοίνωσε ήδη τρεις μεταγραφές. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Ναθαναηλίδη, Φώτη Τσομπανίδη και Κωνσταντίνο Ράφτη.

 

Δημοσιεύθηκε στις 20 June 2024 | 6:28 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας