Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης: Στημένοι διαγωνισμοί στην Κατάρτιση παιχνίδια στην πλάτη των ανέργων

 


Από όλες τις Περιφέρειες σε Μετάβαση, η Δυτική Μακεδονία είναι αυτή με την μεγαλύτερη ανεργία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

Η ένταξη των ανέργων και ιδιαίτερα των νέων, στη διαδικασία της κατάρτισης και της επανακατάρτισης, στους τομείς της νέας επιχειρηματικότητας, της σύγχρονης αγροτικής οικονομίας και των νέων τεχνολογιών, στους οποίους θα στηριχθεί το νέο Μοντέλο ανάπτυξης της Περιφέρειας, εκτός από την προσωρινή οικονομική ανακούφιση των ανέργων, αποτελεί βασικό άξονα του Προγράμματος Μετάβασης.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, το νέο μοντέλο ανάπτυξης και οι Επενδύσεις που θα το δημιουργούσαν, είναι άφαντο.

Αντί για Επενδύσεις και ενός προσαρμοσμένου σε αυτές προγράμματος κατάρτισης, βλέπουμε να εξελίσσονται προγράμματα καρικατούρες, που αποφασίζονται αθηνοκεντρικά, χωρίς καμία συνοχή και με κύριο στόχο, να κατευθύνονται κονδύλια σε συγκεκριμένες εταιρείες μέσα από στημένους διαγωνισμούς.

Στημένος είναι ένας διαγωνισμός, όταν θέτει έναν φωτογραφικό όρο ως προϋπόθεση συμμετοχής, ο οποίος πληρείται από έναν μόνο ενδιαφερόμενο και αφορά στο παρελθόν (πχ να έχεις αναπτύξει ένα συγκεκριμένο έργο σε προηγούμενο χρόνο και άσχετο με τον διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη).

Εν προκειμένω, στις προκηρύξεις κατάρτισης, στα πλαίσια του Προγράμματος της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, των Εμποροβιοτεχνικών Επιμελητηρίων (ΕΒΕ) Κοζάνης, Καστοριάς, Φλώρινας και Λέσβου, τίθεται ως προϋπόθεση συμμετοχής (η αναφορά είναι πανομοιότυπη σε όλες τις προκηρύξεις, ακόμα και στην αρίθμηση τις παραγράφου (!), ο υποψήφιος ανάδοχος να έχει αναπτύξει στο παρελθόν, ένα (1) έργο Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης που περιλαμβάνει δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού με χρήση νοηματικής γλώσσας (βλ σημ 1).

Και στις τρεις Διακηρύξεις, Κοζάνης, Καστοριάς και Λέσβου, που περιελάμβαναν αυτόν τον χαρακτηριστικό όρο, υποβλήθηκε μία και μόνο προσφορά!

Και στους τρεις Διαγωνισμούς ανάδοχος αναδείχθηκε ο μοναδικός συμμετέχων, με την επωνυμία «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΓΙΟΥΡΟΤΡΕΙΝΙΝΓΚ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «EUROTRAINING» που εδρεύει στην Αθήνα

Ο ίδιος φωτογραφικός όρος χρησιμοποιήθηκε και στην Διακήρυξη του Επιμελητηρίου Φλώρινας που είναι σε εξέλιξη.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι αμείλικτα: Ποιος και γιατί στήνει διαγωνισμούς κατάρτισης στο Πρόγραμμα της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης; Ποιοι επιβάλλουν τέτοιους φωτογραφικούς όρους; Στο πλαίσιο ποιας «συναλλαγής» αυτοί οι στημένοι διαγωνισμοί γίνονται αποδεκτοί από τους τοπικούς θεσμικούς φορείς;

Και το πιο βασικό ερώτημα:

Γιατί αυτή η κατασπατάλιση πόρων από το ποιο σημαντικό εργαλείο αυτής της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση της φοβερής κρίσης, που δημιούργησε στον τόπο αυτή η βίαιη Μετάβαση, σε ανούσια και πανομοιότυπα (πχ Κοζάνης και Καστοριάς) προγράμματα κατάρτισης, όπου το 50% του ποσού πάει στις Εταιρείες με γκρίζες διαδικασίες και τα «ψίχουλα» χωρίς καμία προστιθέμενη αξία στους ανέργους;

Πρέπει επιτέλους να ξεφύγουμε από αποτυχημένες πρακτικές, καταρτίσεων άνευ σχεδίου, γιατί η ανεργία θεριεύει και οι άνεργοι εγκαταλείπουν την Περιφέρεια μας καθώς δεν δημιουργούνται ταυτόχρονα θέσεις εργασίας.

Η κατάρτιση για την κατάρτιση, με στημένους διαγωνισμούς (με έναν κοινό απ΄ ότι φαίνεται «ιθύνοντα νου»), προς όφελος λίγων ομίλων, του «Αθηναϊκού κέντρου», δεν αποτελεί λύση στη σημερινή κρίση της Δυτικής Μακεδονίας.

 

 (1)Προϋπόθεση συμμετοχής, στις ως άνω Προκηρύξεις:

Αναθέτουσα Αρχή: ΕΒΕ ΚΟΖΑΝΗΣ Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για την ανάθεση των υπηρεσιών του ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1, με τίτλο: «Υπηρεσίες Συμβουλευτικής Καθοδήγησης και Υποστήριξης, Κατάρτισης και Πιστοποίησης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης» στο πλαίσιο της Πράξης, με τίτλο: «Πλοηγός Δεξιοτήτων στην Κοζάνη Δυτικής Μακεδονίας» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6001146. Προϋπολογισμός Ένταξης του έργου 3.227.750,00€ Αφορά στην επιμόρφωση 500 ανέργων και επιμερίζεται 1.600.000,00€ στην Εταιρία Κατάρτισης, 1.596.750,00 στους ανέργους και 31.000,00€ για Δράσεις Δημοσιότητας και Επικοινωνίας του Έργου. Σημείο Διακήρυξης «2.2.6 Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα» ……γ) Ένα (1) έργο Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης που περιλαμβάνει δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού με χρήση νοηματικής γλώσσας…»

Αναθέτουσα Αρχή: ΕΒΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για την ανάθεση των υπηρεσιών του ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1, με τίτλο: «Υπηρεσίες Συμβουλευτικής Καθοδήγησης και Υποστήριξης, Κατάρτισης και Πιστοποίησης στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς» στο πλαίσιο της Πράξης, με τίτλο: «Ενδυνάμωση Δεξιοτήτων Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6001164 Προϋπολογισμός Ένταξης του έργου 3.303.750,00 0€ Αφορά στην επιμόρφωση 500 ανέργων και επιμερίζεται 1.675.000,00€ στην Εταιρία Κατάρτισης, 1.596.750,00 € στους ανέργους και 32.000,00€ Δράσεις Δημοσιότητας και Επικοινωνίας του Έργου. Σημείο Διακήρυξης «2.2.6 Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα»…..γ) Ένα (1) έργο Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης που περιλαμβάνει δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού με χρήση νοηματικής γλώσσας.

Αναθέτουσα Αρχή: ΕΒΕ ΛΕΣΒΟΥ. Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για την ανάθεση των υπηρεσιών του ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1, με τίτλο: «Υπηρεσίες Συμβουλευτικής Καθοδήγησης και Υποστήριξης, Κατάρτισης και Πιστοποίησης στην Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου» στο πλαίσιο της Πράξης, με τίτλο: «Βελτίωση Δεξιοτήτων στο Βόρειο Αιγαίο» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6001202 Προϋπολογισμός Ένταξης του έργου 1.517.037,50€ Αφορά στην επιμόρφωση 300 ανέργων και επιμερίζεται 784.500,00 € στην Εταιρία Κατάρτισης και 675.000€ στους ανέργους Σημείο Διακήρυξης «2.2.6 Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα» ….γ) Ένα (1) έργο Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης που περιλαμβάνει δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού με χρήση νοηματικής γλώσσας.

Αναθέτουσα Αρχή: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Διακήρυξη Ανοικτού Διεθνούς Διαγωνισμού μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για την ανάθεση των υπηρεσιών του έργου «Ενέργειες Συμβουλευτικής - Κατάρτισης και Πιστοποίησης ανέργων» στο πλαίσιο της Πράξης, με τίτλο: «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα προώθησης στην απασχόληση ανέργων Φλώρινας» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6001122 Προϋπολογισμός Ένταξης του έργου 3.668.750,00€. Αφορά στην επιμόρφωση 500 ανέργων και επιμερίζεται 2.035.000,00€ αφορά την Εταιρία Κατάρτισης και 1.633.750€ τους ανέργους. Σημείο Διακήρυξης «2.2.6 Τεχνική και επαγγελματική ικανότητα» «…1. Εμπειρία …. σε ένα (1) έργο παροχής υπηρεσιών Συμβουλευτικής, Κατάρτισης και Πιστοποίησης …….σε ΑμεΑ με χρήση νοηματικής γλώσσας….»

Αντί επιλόγου:

1. Το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης δεν φαίνεται να είναι το μόνο Πρόγραμμα όπου οι Διαγωνισμοί Κατάρτισης όπως οι προαναφερθέντες είναι στημένοι; Ο ίδιος ακριβώς φωτογραφικός όρος φαίνεται να «αξιοποιείται» και από άλλα επιχειρησιακά προγράμματα και από άλλες Αναθέτουσες Αρχές με ωφελούμενο την ίδια Εταιρεία

2. Ο νόμιμος εκπρόσωπος της Εταιρείας «EUROTRAINING» στις 27/10/2021 με την ιδιότητα του Νόμιμου Εκπρόσωπου της Αστικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης FOUR ELEMENTS προσφέρει χορηγία αξίας 10.000,00€ στο Επιμελητήριο Δράμας, και γίνεται αποδεκτή, για δωρεάν σεμινάρια κατάρτισης που θα περιελάμβαναν: • Ανάπτυξη πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης σε Ελληνική και Αγγλική γλώσσα και · Δημιουργία ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού με χρήση νοηματικής γλώσσας. Είναι αυτό το εκπαιδευτικό υλικό που στην συνέχεια χρησιμοποιείται για το «στήσιμο» των διαγωνιστικών διαδικασιών υπέρ της συγκεκριμένης εταιρείας.

3. Η συγκεκριμένη Εταιρεία, φαίνεται να είναι μια από τις λίγες και πολύ συγκεκριμένες, στις οποίες φαίνεται να κατευθύνονται ανάλογα προγράμματα

 

Ζεμπιλιάδου Γεωργία

Περιφερειακή Σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας

Επικεφαλής Παράταξης ΕΛΠΙΔΑ

https://www.efsyn.gr/.../438611_stimenoi-diagonismoi-stin...

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 11:33 am


Συλλυπητήριο Μήνυμα Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας για τον θάνατο του Παναγιώτη Ιασωνίδη


Η Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας αποχαιρετά με θλίψη έναν μεγάλο Έλληνα. Τον Παναγιώτη Ιασωνίδη. Ο Παναγιώτης από την Αυστραλία όπου ζούσε υπήρξε πρωτεργάτης στην διεκδίκηση της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου αλλά και πρωτεργάτης της ίδρυσης της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων (ΔΙ.ΣΥ.Π.Ε.). Το κενό που αφήνει στον ποντιακό χώρο είναι δυσαναπλήρωτο. Ο πρόεδρος Αντωνιάδης Αναστάσιος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 11:21 am


Τρία κλειδιά για τη μελέτη και αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας στην Ελλάδα

 


Σχεδόν δέκα χρόνια μετά την εμφάνιση της ενεργειακής φτώχειας στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης, το φαινόμενο παρουσιάζει νέα όξυνση στο πλαίσιο της ενεργειακής κρίσης του 2021. Οι τιμές της ενέργειας έχουν εκτοξευτεί λόγω της υψηλής ζήτησης, αλλά κυρίως λόγω της ευρωπαϊκής στρατηγικής για την πράσινη μετάβαση.

Η πράσινη μετάβαση επιδιώκει τον μετασχηματισμό των ευρωπαϊκών οικονομιών με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, περιλαμβάνοντας ριζική αναδιάρθρωση του τομέα της ενέργειας. Ταυτόχρονα, βέβαια, οι πολιτικές για την πράσινη μετάβαση έχουν επικριθεί ότι μετατρέπουν την ενέργεια από ένα κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα, καθιστώντας για πολλούς δύσκολη την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών τους.

Η ενεργειακή φτώχεια πλήττει μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Σύμφωνα με την Eurostat, το 18% του πληθυσμού δεν μπορούσε να ζεστάνει το σπίτι του το 2021. Από έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος (2023) προκύπτει ότι εννιά στα δέκα νοικοκυριά μείωσαν τη χρήση θέρμανσης στο σπίτι τους, ενώ έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ (2023) δείχνει ότι 20% των νοικοκυριών καθυστερεί την πληρωμή λογαριασμών ενέργειας.

Παρά την κλίμακα των προβλημάτων, οι πολιτικές δεν αναγνωρίζουν τη συνθετότητα του φαινομένου. Η ενεργειακή φτώχεια προσεγγίζεται ως ένα ποσοτικό ζήτημα, ενώ οι προτάσεις για την αντιμετώπισή της περιορίζονται σε επιδοματικές πολιτικές. Τέτοιου είδους λογικές παρακάμπτουν δομικά στοιχεία του φαινομένου και, κατά συνέπεια, οδηγούν σε μη βιώσιμες λύσεις.

Στο σημείο αυτό είναι κρίσιμο να γίνουν τρεις επισημάνσεις:

- Πρώτον, συχνά η ενεργειακή φτώχεια συνδέεται με τα χαμηλά εισοδήματα, δηλαδή με την οικονομική φτώχεια. Ωστόσο, οι δυσκολίες κάλυψης των ενεργειακών αναγκών δεν περιορίζονται στα φτωχά στρώματα. Αλλά και το αντίστροφο. Τα φτωχά στρώματα δεν αντιμετωπίζουν απαραίτητα προβλήματα με την ενέργεια.

- Δεύτερον, πολλοί συνδέουν την ενεργειακή φτώχεια αποκλειστικά με τα εισοδήματα, τις τιμές της ενέργειας και την ενεργειακή απόδοση της κατοικίας, παραγνωρίζοντας ότι πρόκειται για ένα πολυδιάστατο πρόβλημα που σχετίζεται, για παράδειγμα, με τα ευρύτερα χαρακτηριστικά των κτιρίων, τα δίκτυα ενέργειας, τις καθημερινές πρακτικές ή το καθεστώς ιδιοκτησίας της κατοικίας, καθώς και με πλήθος τομεακών πολιτικών.

Επίσης, παραγνωρίζουν ότι ανισότητες που συναρτώνται με το εισόδημα, την ηλικία, το φύλο, την απασχόληση, το καθεστώς ιδιοκτησίας της κατοικίας κτλ. και διαμορφώνουν τις ζωές και τις ταυτότητες των ανθρώπων, τέμνονται και πολλαπλασιάζουν την αρνητική επίδραση σε κάποιες ομάδες ως προς την πρόσβαση στην ενέργεια.

- Τρίτον, η ενεργειακή φτώχεια είναι από τη φύση της ένα χωρικό φαινόμενο, ένα φαινόμενο που συμβαίνει στον χώρο και προκαλείται μέσα από την αλληλοδιαπλοκή διαφόρων χωρικών παραμέτρων. Υπό αυτήν την έννοια, η ενεργειακή φτώχεια είναι χρήσιμο να μελετάται σε συνάρτηση με τις διαδικασίες παραγωγής του χώρου σε όλες τις γεωγραφικές κλίμακες: από τη χώρα και την περιφέρεια, έως την πόλη, τη γειτονιά και την κατοικία.

Η πρόσφατη ενεργειακή κρίση σε συνδυασμό με τις πολιτικές της πράσινης μετάβασης έχουν φέρει στο προσκήνιο την ενεργειακή φτώχεια και επιβάλλουν την ανάπτυξη πολιτικών που ανταποκρίνονται στο πρόβλημα. Για να αναπτυχθούν αποτελεσματικές πολιτικές είναι απαραίτητο να υιοθετηθούν οπτικές που διακρίνουν την ενεργειακή φτώχεια από την οικονομική φτώχεια, αναγνωρίζουν τη συνθετότητα του φαινομένου και προσεγγίζουν την ενεργειακή φτώχεια ως ένα χωρικό φαινόμενο.

Στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας, οι παρακάτω σημαντικοί ελληνικοί φορείς και ιδρύματα υλοποιούν το έργο JustReDI:

Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά

Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών

Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Το έργο περιλαμβάνει ένα συνεκτικό σύνολο δράσεων που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση των ευρωπαϊκών και εθνικών στρατηγικών για την αναπτυξιακή πράσινη μετάβαση της χώρας, μεγιστοποιώντας τον θετικό αντίκτυπο για την τοπική κοινωνία, ελαχιστοποιώντας τις κοινωνικές επιπτώσεις της μετάβασης, ιδίως για τις ευάλωτες ομάδες και περιφέρειες, και ενισχύοντας την οικονομική και κοινωνική ανθεκτικότητα υπό το πρίσμα της δίκαιης ανάπτυξης και της συμπερίληψης.

Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν τις αντιλήψεις που σχηματίζουν οι Έλληνες για τα θέματα αυτά είναι και η έγκυρη δημόσια πληροφόρηση. Έτσι, το έργο περιλαμβάνει μια δράση για την αποτίμηση της αξιοπιστίας των ειδήσεων γύρω από την κλιματική αλλαγή και την πράσινη μετάβαση (Check4Facts).


Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 11:05 am


Το «Φυσικό Αέριο Φλώρινας» έχει ξεκινήσει δυναμικά τις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην πόλη μας!

 


Οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου στην πόλη μας έχουν ξεκινήσει και το Φυσικό Αέριο Φλώρινας ( Στέφανου Δραγούμη 12 – ακριβώς έναντι EnaOn) δεν αφήνει ούτε λεπτό αναξιοποίητο!!

Χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα και ανθεκτικότερα υλικά της αγοράς σε συνδυασμό με τη σιγουριά και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της εταιρείας, το Φυσικό Αέριο Φλώρινας εγγυάται μια πιο ξέγνοιαστη και ζεστή καθημερινότητα, ιδίως για τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Το Φυσικό Αέριο Φλώρινας μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από κανέναν δημότη για την ένταξη του στο πρόγραμμα και έχει εργαστεί σκληρά για την διεκπεραίωση των αιτήσεων και συνεπώς την έγκαιρη υλοποίηση των εργασιών.

Βρίσκεται συνεχώς δίπλα στους πελάτες για οτιδήποτε μπορεί να χρειαστούν πάντα με όρεξη και χαμόγελο! Στις εγκαταστάσεις τηρείται σειρά προτεραιότητας και μέρα με τη μέρα ενημερώνονται οι εκάστοτε πελάτες για την ημερομηνία των εργασιών που προβλέπεται να γίνουν στην οικία τους.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα όσων έχουν επιλέξει το Φυσικό Αέριο Φλώρινας είναι η εγγύηση των εγκαταστάσεων που προσφέρει με πάνω από 10 έτη αλλά και η συντήρηση την οποία θα μπορεί με συνέπεια να αναλαμβάνει.

Επιπλέον, στο Φυσικό Αέριο Φλώρινας μπορούν να απευθυνθούν και οι δημότες οι οποίοι δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης αλλά επιθυμούν να έχουν τη ζεστασιά του φυσικού αερίου. Εκτός από τις εγκαταστάσεις, η εταιρεία παρέχει συνδέσεις ρεύματος και φυσικού αερίου και φωτοβολταϊκά στη στέγη με αποθήκευση και φορητές μπαταρίες συνοδευόμενα πάντα με καθημερινή εξυπηρέτηση!

Είμαστε όλοι σε ετοιμότητα και αναμένουμε τη θαλπωρή του φυσικού αερίου στη Φλώρινα!!


Μπορείτε να βρείτε το Φυσικό Αέριο Φλώρινας στο κέντρο της πόλης Στέφανου Δραγούμη 12, να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 23850 22822 και 690 624 6199 ή να στείλετε e-mail στο info@fysikoaerioflorinas.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:50 am


Η Θεατρική κωμωδία "AMETI MOY XAMETI" που σπάει ταμεία σε όλη την Ελλάδα έρχεται στις Πρέσπες 7 Ιουλίου για 2ώρες αβίαστο ,ασταμάτητο γέλιο.

 

AMETI MOYXA METI

Μια Κωμωδία Νεοελληνική Σύγχρονη παλαιάς κοπής αλλά τόσο επίκαιρη έρχεται και στις Πρέσπες στις 7 Ιουλίου μπροστά από το Δημαρχείο Πρεσπών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

AMETIMOYXAMETI

 

ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΗ

Η σπαρταριστή Κωμωδία μας ,σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή ζώντας την πραγματική καθημερινότητα του σήμερα.!! Επτά ήρωες της φαντασίας που  μπορεί όμως  να είναι και πρωταγωνιστές της διπλανής μας πόρτας. 

Ξεσηκώνουν το κοινό μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις και ευτράπελα. Μια τόσο ρεαλιστική ιστορία που κάνει το θεατή να μην μπορεί να κρατηθεί από τα γέλια. Κύριο χαρακτηριστικό η ‘Παράδοση μας’. Η Παράδοσή μας σε όλα. Ο Σύζυγος και Πατέρας ( Χρυσόστομος Σωφρόνης ) ,ιδιοκτήτης  Παντοπωλείου,  ξέρει τα πάντα – για όλους και για όλα . Έχει λύση για κάθε πρόβλημα δημιουργώντας άλλα τόσα. 

Αθυρόστομος με ιδιομορφία γλώσσας (ντοπιολαλιά ) ,φιλάργυρος ,τσιγγούνης ,άπιστος , παραδοσιακός . Η σύζυγος (Πουλχερία Βουνοτρυπίδου ) πόντια που δε μιλάει ποντιακά  αλλά και αυτό προσπαθεί να το κάνει ο Χρυσόστομος, γυναίκα με πολύ υπομονή, εργατική ,μητέρα πάνω από όλα, που κάνει τελικά την δική της επανάσταση με μια τρομερή ανατροπή στο έργο. Η Πανάγιο Σοφρώνη θυγατέρα και η ραδιούργα στην Οικογένεια. Γιάγκος Σωφρόνης ο ιός ,αιώνιος φοιτητής ,τεμπέλης που όμως μέσα από τον έρωτά του για την Βίρνα Κουτσοκλανιότογλου σκαρφίζεται μια έξυπνη ιδέα. Οι δύο τους θα τρελάνουν τον Χρυσόστομο Σοφρώνη . Ο Βαγγέλης Σκώτης - συμβολαιογράφος και φίλος της οικογενείας ,νομίζει πως είναι Σκωτσέζος λόγο επιθέτου. Και τέλος η Αρετούσα Ποθητή – γυναίκα αμαρτία  ,πελάτισσα του Παντοπωλείου. Και ο βοηθός του Χρυσόστομου ο Τέλης Βελόνης ο οποίος χώνει την μύτη του παντού ,τρυπώνει παντού όπως και η βελόνα..Έρωτες ,περιουσιακά στοιχεία ,κληρονομιές ,αρραβώνες ,επιχειρήσεις, παρεξηγήσεις . Όλα  τα υλικά μαζί  τα οποία συνοδεύουν εκπληκτικές ερμηνείες , αβίαστο - ασταμάτητο γέλιο ,υπέροχος φωτισμός , μουσική και χορογραφίες σε συνδυασμό με την προβολή της παράδοσής μας - έχουν ως αποτέλεσμα την πιο επιτυχημένη συνταγή την  KΩMΩΔIAΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.


ΜΙΑ ΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΚΡΗ

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΚΩΜΩΔΙΑΣ )

Κείμενα – σκηνοθεσία -Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Μακρής

Φωτογραφία: Peter Tamas -  Δημιουργοί Video : Make Art Astakos(cinematography) - Studio – Ηχογραφήσεων: Earth sound studio (Άκης Μελής)

Ενδυματολόγος:S.M  -  Τις Γυναίκες  ηθοποιοί έντυσε :IQFEMALECLOTHING – Οι  Άντρες  ηθοποιοί τα κατάφεραν μόνοι τους χωρίς καμία βοήθεια.

Κατασκευή σκηνικών:  PerPristouris  -Σκηνικά - Yλικά: RAVAGO (BUILDINGSOLUTIONS)  Χορογραφίες: Τζίνα Κωνσταντιδάκη –  Ήχος -Φώτα: STUDIOGM

Τραγούδι Παράστασης – Μουσική -ενορχήστρωση – Στίχοι : Κυριάκος Γαληνός

Διασκευή Τραγουδιών –Ερμηνεία: Γιώργος Μακρής - Μουσική:Άκης Μελής

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων :GMAKRIS Productions ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε

ΠΑΡΑΓΩΓΗ:GMakrisProductions

Σας εγγυόμαστε  ένα ρεσιτάλ ερμηνειών από όλους τους ήρωες ,ένα ρεσιτάλ ερμηνειών και κατάθεση ψυχής από όλους τους ταλαντούχους , αγαπημένους ηθοποιούς σε όλη την Ελλάδα.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΜΙΤΣΗΣ - ΜΑΙΡΗ ΒΛΟΥΤΗ -ΤΙΣΣΑ ΒΑΣΙΛΑΚΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΖΙΑΡΤΖΙΑΝΗ - ΑΡΕΤΗ ΤΣΙΑΜΠΟΚΑΛΟΥ

GuestStar: ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΖΕΣ

Μια θεατρική Παράσταση που βρίσκεται στο επίκεντρο όλων των θεατρικών παραστάσεων για το 2024 και η οποία ξεχωρίζει διότι είναι πρωτότυπη ,παραδοσιακή .Μια κωμωδία παλιάς κοπής αλλά τόσο επίκαιρη. Μια κωμωδία Παραδοσιακή. Μια θεατρική Παράσταση που πρέπει να απολαύσουν όλοι .

2ώρες αβίαστο ,ασταμάτητο γέλιο.

ΜΗΝ ΤΗΝ ΧΑΣΕΤΕ

ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ..!!!!!!!!

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:49 am


Ευχαριστήρια επιστολή Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Φλώρινας πρός επιχειρήσεις

 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Φλώρινας εκφράζει τις θερμές μας ευχαριστίες για την πολύτιμη στήριξη στην πρόσφατη(28/6/2024)εκδήλωση “βράβευσης μελών (γονείς και Τέκνα) Πολύτεκνων Οικογενειών”, προς τους χορηγούς και συν διοργανωτές αυτής, ήτοι:

·                 Ιερά Μονή Βατοπεδίου ως βασικό χορηγό,

·                 Ιερά Μητρόπολη Φλώρινας

·                 Δήμος Φλώρινας

·                 Περιφέρεια Δυτ.Μακεδονίας- Π.Ε Φλώρινας

Συνάμα ευχαριστεί και τις παρακάτω  τοπικές επιχειρήσεις :

ü  επιχειρήσεις οινοποιίας Αμυνταίου: Δημόπουλος  Ξ.Ν  -  Βεγορίτις-       

       Οινοποιείο Αμυνταίου -  Οινοποιείου Μπουτάρη.

ü  Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας κα Βαλίνα Ρόζα

ü  Πιπεριές Φλωρίνης,  Ναουμίδης Πέτρος

ü  Φασόλια Πρεσπών, Παπαδόπουλος Βασίλειος

ü  Χρυσοχοίδης Γεώργιος, όσπρια,

ü  Florina travel

ü  Εκτυπώσεις Δεληναούμ Γ

ü  Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Τόττη

ü  Γλυκά Βέϊκου Λάζαρου& Βέϊκου Δόμνα(εστιατόριο).

ü  Δούμτσης Λάζαρος Φωτογράφος.

οι οποίες τόσο με τις χορηγίες τους, όσο και με τις προσφορές χαμηλών τιμών, σε τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες, συνέδραμαν στην πλήρη διοργάνωση με το ελάχιστο δυνατό κόστος.

Η γενναιόδωρη συμβολή όλων αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και συνέδραμε καθοριστικά στην επιτυχία της εκδήλωσης, δίνοντας τη δυνατότητα να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε τις προσπάθειες και τις θυσίες των πολυτέκνων γυναικών -γονέων και τέκνων αυτών, που αποτελούν ένα από τους βασικούς  πυλώνες της κοινωνίας μας. Η υποστήριξή τους, μας ενθάρρυνε να συνεχίσουμε το έργο μας με ακόμα μεγαλύτερη αφοσίωση και ενέργεια, αναδεικνύοντας και την ουσιαστική αξία της κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης.

Τις ευχαριστούμε θερμά για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξή τους. Ελπίζουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στο μέλλον και να συνεισφέρουμε όλοι μαζί σε ένα καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο για τις πολύτεκνες οικογένειες.

 

Με εκτίμηση το Δ.Σ

Συλλόγου Πολυτέκνων Φλώρινας

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:46 am


Στ. Παπασωτηρίου: «Πρόταση στον Κ. Πιερρακάκη για τη δημιουργία νέου Πανεπιστημιακού προγράμματος Ειδικής Αγωγής»

 


Στ. Παπασωτηρίου: «Πρόταση στον Κ. Πιερρακάκη για τη δημιουργία νέου Πανεπιστημιακού προγράμματος Ειδικής Αγωγής»

Τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη συνάντησε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν το Νομό.

Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στην πρόταση του Σταύρου Παπασωτηρίου για τη δημιουργία στη Φλώρινα ενός νέου Πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών Ειδικής Αγωγής, όπου θα έχουν τη δυνατότητα να φοιτούν περί τους 100 φοιτητές κατ’έτος.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι να καλύψει σε ένα βαθμό τις μεγάλες ανάγκες για εξειδικευμένο εκπαιδευτικό προσωπικό Ειδικής Αγωγής σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης άκουσε με ενδιαφέρον και θετικό πνεύμα την πρόταση του Σταύρου Παπασωτηρίου και υποσχέθηκε να την μελετήσει προσεκτικά, σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να βρεθεί ο βέλτιστος τρόπος υλοποίησής της.

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:40 am


Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμυνταίου και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 


Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αμυνταίου και του  Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ο Δήμος Αμυνταίου στο πλαίσιο της αναπτυξιακής και κοινωνικής του πολιτικής, καθώς και της δυνατότητάς του να συμμετέχει σε εθνικά προγράμματα και σε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λαμβάνει πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την δίκαιη ανάπτυξη, την προστασία του περιβάλλοντος και την μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα.

Στο πλαίσιο της αποστολής και των αρμοδιοτήτων τους, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Αμυνταίου λαμβάνοντας υπόψη:

1. Την ανάγκη εγκαθίδρυσης στρατηγικής συνεργασίας μέσα από σαφώς προσδιορισμένους κοινούς στόχους και τομείς ενδιαφέροντος

2. Τα οφέλη που απορρέουν για την οικονομία και την τοπική κοινωνία του Δήμου Αμυνταίου μέσω του μνημονίου,

θέτουν τις βάσεις για την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών με σκοπό την εκπαιδευτική, επιστημονική και ερευνητική συνεργασία σε τομείς και δράσεις κοινού ενδιαφέροντος και οφέλους.

Αντικείμενο συνεργασίας

Με το παρόν σύμφωνο τα μέρη δεσμεύονται σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης που περιλαμβάνει, ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά, τους ακόλουθους τομείς:

Κοινωνία:

Τη διαμόρφωση κοινών θέσεων σε προκλήσεις και αναπτυξιακά θέματα της ευρύτερης περιοχής και του Δήμου, τον σχεδιασμό έξυπνων εφαρμογών (ενέργεια και κλιματική κρίση – ψηφιακή/έξυπνη γεωργία - έξυπνες πόλεις και κοινότητες – έξυπνη τοπική αυτοδιοίκηση),

την ανάπτυξη κοινών δράσεων με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των Σχολών του Πανεπιστημίου με τις δομές και τις υπηρεσίες του Δήμου, τη συμμετοχή εκπροσώπων του Πανεπιστημίου σε συμβουλευτικές επιτροπές του Δήμου

Οικονομία:

Την ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και των νεοφυών επιχειρήσεων προς όφελος της ανάπτυξης της τοπικής αγοράς εργασίας, τη μελέτη και εκτέλεση έργων και προγραμμάτων ανάπτυξης της περιοχής μέσω της σύναψης προγραμματικών συμβάσεων.

Έρευνα:

Τη συνεργασία σε ερευνητικά προγράμματα σε τομείς που εξειδικεύεται το Πανεπιστήμιο και άπτονται του ενδιαφέροντος του Δήμου

Εκπαίδευση και κατάρτιση:

Την ανάγκη διοργάνωσης κοινών δράσεων εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος σε θέματα του πρωτογενή τομέα παραγωγής, του ευρύτερου αγροδιατροφικού τομέα, σε θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον, την οικολογία αλλά και την τεχνολογία τη διοργάνωση εξειδικευμένων προγραμμάτων επιμόρφωσης και κατάρτισης τη διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες τη συνδιοργάνωση ημερίδων και συνεδρίων καθώς και την υλοποίηση δράσεων πληροφόρησης, ενημέρωσης, εκπαίδευσης και κατάρτισης δυνατότητα πραγματοποίησης της Πρακτικής Άσκησης των φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου σε υπηρεσίες του Δήμου.

Πολιτισμός και Αθλητισμός:

Τη συνεργασία με πολιτιστικές και αθλητικές δομές του Δήμου με απώτερο στόχο από την μία πλευρά την ανάδειξη της πόλης ως κέντρου σύγχρονης πολιτιστικής πραγματικότητας και από την άλλη την ενίσχυση της ελεύθερης πολιτιστικής και δημιουργικής έκφρασης των νέων, πέραν του αυστηρού πεδίου του επιστημονικού τους προσανατολισμού. Ενδεικτικά αναφέρεται η έκθεση έργων τέχνης του Πανεπιστημίου σε χώρους του Δήμου, με σκοπό τη σύνδεση του αστικού περιβάλλοντος και της τέχνης

Διάρκεια: 4 έτη

Για την παρακολούθηση, τον συντονισμό και την εφαρμογή του παρόντος μνημονίου συνεργασίας συστήνεται όργανο με την ονομασία «Κοινή Επιτροπή Συνεργασίας».

Η Κοινή Επιτροπή αποτελείται από 6 (έξι) μέλη, τα οποία ορίζονται ως εξής: 3 (τρία) μέλη ορίζονται από το Πανεπιστήμιο, ο/η Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, ο/η Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών και ο/η Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών, μαζί με τους αναπληρωτές τους και 3 (τρία) μέλη από τον Δήμο μαζί με τους αναπληρωτές τους.

Τον Δήμο Αμυνταίου εκπροσωπούν ως μέλη στην Κοινή Επιτροπή Συνεργασίας:

Η Αντιδήμαρχος κ. Λαζαρίδου Ασημούλα, με αναπληρώτριά της την

Αντιδήμαρχο κ. Γκάλαβου Σουλτάνα.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχαηλίδης Δημήτριος, με αναπληρωτή του τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Θωμαΐδη Χρήστο.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσιρώνης Γεώργιος, με αναπληρώτριά του τη Δημοτική Σύμβουλο, κ. Γιαννιτσοπούλου Συμέλα.

Ως εκπρόσωπος επαφής του Δήμου Αμυνταίου με το Πανεπιστήμιο ορίσθηκε η κ. Σαμαρά Θάλεια.

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:36 am


Πέτη Πέρκα: «Ο σιδηρόδρομος εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς τις απαιτούμενες δικλείδες ασφαλείας»

 


Πέτη Πέρκα: «Ο σιδηρόδρομος εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς τις απαιτούμενες δικλείδες ασφαλείας»

Με αφορμή πρόσφατα σιδηροδρομικά συμβάντα, παρακαλουθούμε τις τελευταίες ημέρες σειρά ανακοινώσεων από τους διαφορετικούς εμπλεκόμενους στο σιδηροδρομικό τομέα. Ειδικά όμως μετά την παρέμβαση του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών, πολύ φοβάμαι ότι η πολιτική ηγεσία δεν έχει πάρει κανένα μήνυμα από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Η ιστορία ξεκινάει με το συμβάν της 23ης Δεκεμβρίου 2023, όπου λαμβάνει χώρα παραβίαση ερυθρού φωτοσήματος από το μηχανοδηγό. Για το εν λόγω συμβάν, η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ), με σχετική απόφασή της στις 21.06.2024, απεφάνθη ότι υπάρχει σφάλμα του μηχανοδηγού. Στο πλαίσιο αυτό, του επεβλήθη ποινή απομάκρυνσης από την υπηρεσία του για 45 ημέρες, και στη Hellenic Train πρόστιμο ύψους 50 χιλιάδων ευρώ.

Αντί όμως τα πράγματα να τελειώσουν εδώ, έρχεται ο αρμόδιος Υπουργός και κάνει ευθεία παρέμβαση σε μια υπόθεση που έχει τελεσιδικήσει. Αφού υπογραμμίζει την ανάγκη επίδειξης «υψηλότερης ατομικής και συλλογικής ευθύνης» και στο σιδηροδρομικό τομέα, κάνει ξεχωριστή αναφορά στο επίμαχο περιστατικό. Αρχικά, σημειώνει ότι ‘εξαφανίστηκε’ ο ταχογράφος, ενώ περνώντας στο μηχανοδηγό που παραβίασε τον ερυθρό σηματοδότη, τονίζει ότι πρόκειται για τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης (Π.Ε.Π.Ε.), ο οποίος, ενώ στο συμβάν «έθεσε σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών», με τη συνδικαλιστική του ιδιότητα υπογράφει ανακοινώσεις για την ασφάλεια των επιβατών. Και κλείνει με την υπόδειξη στη Hellenic Train «να πράξει τα δέοντα, άμεσα».

Κύριε Σταϊκούρα, θα θέλαμε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς εννοείτε με την προηγούμενη δήλωση. Η ΡΑΣ έχει ήδη επιβάλει ποινή στο μηχανοδηγό, ποιες θεωρείτε ότι πρέπει να είναι οι περαιτέρω ενέργειες από πλευράς σιδηροδρομικής εταιρίας; Ζητάτε άραγε την απόλυσή του; Προφανώς ο μηχανοδηγός διέπραξε ένα σοβαρό σφάλμα. Παρ’ όλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη αποτελεί καθημερινό φαινόμενο για τους μηχανοδηγούς, οι οποίοι, όπως δηλώνουν, με εντολή του σταθμάρχη αναγκάζονται να περνούν δεκάδες κόκκινα φωτοσήματα σε διαδρομές έως και 200 χιλιομέτρων. Σε κάθε περίπτωση, η ποινή στο μηχανοδηγό επεβλήθη αρμοδίως από τη ΡΑΣ, γιατί το Υπουργείο εμπλέκεται περισσότερο στην υπόθεση;

Μήπως άραγε τα ‘πυρά’ σας κατευθύνονται γενικότερα προς τους συνδικαλιστές μηχανοδηγούς, οι οποίοι έχουν γίνει ‘ενοχλητικοί’, με τις διαρκείς προειδοποιήσεις τους για το έλλειμμα ασφάλειας στο σιδηρόδρομο;

Η τελευταία σχετική προειδοποίηση ήταν πριν λίγες μέρες, με δύο εξώδικα της Π.Ε.Π.Ε., με αφορμή ακόμα ένα περιστατικό, όπου τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε η σύγκρουση ενός Intercity και μιας εμπορικής αμαξοστοιχίας, στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό κόμβο της χώρας (ΤΧ1), έξω από τη Θεσσαλονίκη. Φαίνεται όμως ότι αυτά δεν ‘συγκινούν’ την ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, όπως άλλωστε συνέβαινε και με τον προκάτοχό του, Κ. Καραμανλή, λίγο πριν τη μοιραία σύγκρουση της 28ης Φεβρουαρίου 2023.

Σε ό,τι αφορά επίσης την ‘εξαφάνιση’ του ταχογράφου, γιατί ο Υπουργός περιορίζεται στο να επιβεβαιώσει την είδηση; Το Υπουργείο δεν πρέπει να θέσει ως προτεραιότητα την έρευνα για την ανεύρεσή του; Θα δεχτούμε έτσι απλά ότι ακόμα ένα στοιχείο που θα συνέβαλε στη διερεύνηση μιας υπόθεσης και στην απόδοση ευθυνών, εξαφανίστηκε; Συγκάλυψη και σ’ αυτή την περίπτωση;

Δυστυχώς, αντί το Υπουργείο να κάνει τη δουλειά του, προσπαθεί για μια ακόμα φορά να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον. Παρ’ όλα αυτά, γεγονός παραμένει ότι 16 μήνες μετά τα Τέμπη, τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας συνεχίζουν να υπολειτουργούν. Παράλληλα, δεν υπάρχουν και οι δικλείδες ασφαλείας που υφίστατο κατά την περίοδο 2015-2019, με τον κίνδυνο ατυχήματος να παραμένει ορατός.

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:31 am


Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης επιλέχθηκε ως πρεσβευτής της Ομάδας Εργασίας της Πλατφόρμας Δίκαιης Μετάβασης και μέλος της πενταμελούς Ειδικής Ομάδας Σχεδιασμού για τη Νεολαία (Youth Task Force)

 


Ο Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης  επιλέχθηκε ως πρεσβευτής της Ομάδας Εργασίας της Πλατφόρμας Δίκαιης Μετάβασης και μέλος της πενταμελούς Ειδικής Ομάδας Σχεδιασμού για τη Νεολαία (Youth Task Force)

 

 

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, Πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας συμμετέχει και πιστοποιήθηκε ως πρεσβευτής της Ομάδας Εργασίας της Πλατφόρμας Δίκαιης Μετάβασης και μέλος της πενταμελούς Ειδικής Ομάδας Σχεδιασμού για τη Νεολαία (Youth Task Force), από τη Γραμματεία της Πλατφόρμας Δίκαιης Μετάβασης.

 

Η πιστοποίηση προέκυψε από πρόταση των μελών της Ομάδας Εργασίας ως μέσο αναγνώρισης του ρόλου και της προσπάθειας του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας στις Ομάδες Εργασίας της Πλατφόρμας Δίκαιης Μετάβασης. Η Πλατφόρμα Δίκαιης Μετάβασης (ΠΔΜ) παρέχει ένα ενιαίο σημείο πρόσβασης για τη στήριξη και τη γνώση σχετικά με τη μετάβαση της Ευρώπης σε μια βιώσιμη, κλιματικά ουδέτερη οικονομία. Οι ομάδες εργασίας επικεντρώνονται σε όλες τις περιοχές του Ταμείου Just Transition (άνθρακα και εντάσεως άνθρακα), με στόχο να μην αφήσουν κανέναν πίσω στη διαδικασία μετάβασης. Μέσω των αρχών της επίλυσης προβλημάτων, της συνηγορίας και της ένταξης των ενδιαφερόμενων μερών, οι ομάδες εργασίας παρέχουν ένα φόρουμ για στρατηγική ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις προκλήσεις που μοιράζονται οι ενδιαφερόμενοι φορείς που συμμετέχουν στη διαδικασία μετάβασης. 

 

Η διάρκεια της θητείας των πρεσβευτών  είναι 36 μήνες, αρχής γενομένης από τον Ιανουάριο του 2024, και εξαρτάται από την τήρηση των ακόλουθων όρων του ρόλου του Πρέσβη. Οι πρεσβευτές δεσμεύονται να ενημερώνουν, να εμπνέουν και να υποστηρίζουν την τοπική δράση στις κοινότητες και τα δίκτυά τους και να ενισχύουν το έργο της πλατφόρμας για τη δίκαιη μετάβαση και την εφαρμογή του μηχανισμού δίκαιης μετάβασης. Οι Πρεσβευτές της Πλατφόρμας Δίκαιης Μετάβασης είναι άτομα που ενεργούν με την προσωπική τους ιδιότητα και όχι εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με απώτερο σκοπό την επίτευξη της Δίκαιης Μετάβασης.

 

Η συμμετοχή στην Ειδική Ομάδα Σχεδιασμού για τη Νεολαία αποτελεί μία επιπρόσθετη επιβράβευση για τη συνεπή και αδιάλειπτη παρουσία με δράσεις και προγράμματα του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Η καταξίωση και η αποδοχή σε ευρωπαϊκό επίπεδο καταδεικνύουν την ορθότητα αλλά και την επιτυχημένη παρουσία του φορέα μας σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο στο οποίο διαμορφώνονται οι πολιτικές που θα επιτύχουν την ενίσχυση και στήριξη των νέων στις περιοχές που βιώνουν σημαντικές αναπτυξιακές προκλήσεις. 

 

#JustTransition #YouthEmpowerment #JustTransitionPlatform #CohesionPolicy #EUinmyRegion #Ελλάδα #GreenFuture #oenef #activeyouths #EDWesternMacedonia

 

 

Μείνετε συντονισμένες/οι!

 


Δημοσιεύθηκε στις 3 July 2024 | 9:29 am


Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την ευρωπαϊκή διάκριση του Γυμνασίου Κλεινών

 


Συγχαρητήριο μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την ευρωπαϊκή διάκριση του Γυμνασίου Κλεινών

 

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στο Γυμνάσιο Κλεινών για την απονομή της “School Label eΤwinning 2024 – 2025 – Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2024-2025”, μιας ευρωπαϊκής διάκρισης που το καθιστά πρωτοπόρο σε θέματα καινοτόμων προσεγγίσεων της παιδαγωγικής και της συνεργατικής μάθησης.

Η συγκεκριμένη αναγνώριση αποκτά ιδιαίτερη αξία καθώς απονέμεται για πρώτη φορά σε σχολείο της Φλώρινας, το οποίο διακρίθηκε μεταξύ 57 σχολείων στην Ελλάδα και 928 σε όλη την Ευρώπη. Θα ήθελα να συγχαρώ τους υπεύθυνους καθηγητές των προγραμμάτων 2021-2024, Σιάπα Χριστίνα, Σοβιτσλή Αγάπη, Γεράσης Νίκος (τ. διευθυντής), όπως επίσης και τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου, που με μεράκι, δημιουργικότητα και σκληρή δουλειά έφεραν αυτή την επιτυχία.

Ως Δήμος Φλώρινας βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του τόπου μας στηρίζοντας με κάθε τρόπο και διαθέσιμο μέσο το έργο και τις δράσεις τους.

 

Βασίλης Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 5:35 pm


Μεσιτικό ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ διαμέρισμα 81 τμ. στον πρώτο όροφο οικοδομής.



Ενοικιάζεται διαμέρισμα 81 τμ. στον πρώτο όροφο οικοδομής.
  • Είναι μερικώς επιπλωμένο και διαθέτει αρκετές ηλεκτρικές συσκευές.
  • Ο χώρος αποτελείται από ενιαίο χώρο σαλοκουζίνας και δύο υπνοδωμάτια.
  • Το διαμέρισμα διαθέτει μόνωση αλλά και ηλιακό θερμοσίφωνα.
  • Διαθέτει ξύλινα πατώματα, καθώς και συνθετικά κουφώματα.
  • Ο τύπος θέρμανσης του διαμερίσματος είναι ατομικός με ωρομέτρηση πέλλετ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 5:28 pm


ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου «Α.Σ. Αμύντας Αμυνταίου» σε σώμα

 


ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου «Α.Σ. Αμύντας Αμυνταίου» σε σώμα

Συνεδρίασε την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 και συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Σ. Αμύντας Αμυνταίου, που εξελέγη από την εκλογική Γενική Συνέλευση της 16ης Ιουνίου 2024.

Το Προεδρείο του Δ.Σ. είναι το ακόλουθο:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΟΜΗΡΟΣ ΨΩΜΑΣτου ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΜΑΝΔΕΛΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ ΗΛΙΑΔΟΥ του ΗΛΙΑ

ΤΑΜΙΑΣ: ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΟΥΜΚΟΥ του ΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ:ΤΟΪΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΣΤΑΥΡΟΥ

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ορίστηκαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου στην Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος και συζητήθηκε ο προγραμματισμός της νέας αγωνιστικής περιόδου (2024-2025).

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 5:04 pm


Στο Διεθνή Διαγωνισμό Hult Prize στη Λισαβόνα συμμετείχες η ομάδα Adamant του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 


Στο Διεθνή Διαγωνισμό Hult Prize στη Λισαβόνα συμμετείχες η ομάδα Adamant του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

 

Στον διεθνή διαγωνισμό Hult Prize, που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Λισαβόνας (ISEG) στις 21 και 22 Ιουνίου 2024 συμμετείχε η ομάδα Adamant του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ως η μόνη ελληνική εκπροσώπηση.

Στην προσπάθεια αυτή, η ομάδα του ΠΔΜ που συμμετείχε μαζί με άλλες 300 ομάδες από όλο τον κόσμο, απαρτιζόταν από τους φοιτητές Μάριο Ζιώκο από το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Φίλιππο Ξαγοράρη από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Ιωάννη Κετρόι από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και Σπύρο Χειρδάρη από το Τμήμα Χημικών Μηχανικών. Η φετινή συμμετοχή της ομάδας Adamant αφορούσε τη μετατροπή της βιομηχανικής ρύπανσης σε υψηλής ποιότητας διαμάντια και γραφίτη χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία δέσμευσης και ανακύκλωσης του άνθρακα, ενσαρκώνοντας την καινοτομία στα βιώσιμα επιχειρηματικά μοντέλα κυκλικής οικονομίας.

Η δυναμική παρουσία των φοιτητών απέσπασε θετικά σχόλια από τους κριτές και προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών συμμετεχόντων και επισκεπτών, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προκριθεί στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού.

Το Hult Prize, γνωστό και ως "Νόμπελ για φοιτητές", είναι ένας διαγωνισμός στον οποίο αναδεικνύονται οι φοιτητικές καινοτομίες που στοχεύουν στην επίλυση κοινωνικών ζητημάτων, κοινωνικής επιχειρηματικότητας και βιώσιμης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η παρουσία της ομάδας στη Λισσαβόνα  κατέστη δυνατή με την υποστήριξη της διοίκησης του Ιδρύματος, την ευγενική χορηγία του Cluster Βιοοικονομίας και Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας (CluBE) και την επιστημονική καθοδήγηση της Επικουρης Καθηγήτριας κ. Ελπίδας Σαμαρά και του Δρ. Παύλου Κιλίντζη.

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 5:02 pm


Μεσιτικό ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ γκαρσονιέρα 60τμ στον πρώτο όροφος οικοδομής.



Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα 60τμ στον πρώτο όροφος οικοδομής.

Η θέρμανση είναι ατομική πετρελαίου και διατίθεται επιπλωμένη όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες.
Τα κουφώματα είναι συνθετικά και το δάπεδο είναι δρύινο ξύλο.
Διαθέτει πόρτα ασφαλείας και βρίσκεται κοντά στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856







Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:54 am


Συγχαρητήριο μήνυμα του βουλευτή Φλώρινας Στ. Παπασωτηρίου προς το Γυμνάσιο Κλεινών

 


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΛΕΙΝΩΝ

 

Ο Βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Στ. Παπασωτηρίου σε σημερινή ανακοίνωσή του συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές του Γυμνασίου Κλεινών για τη διεθνή διάκριση School Labele Τwinning 2024 – 2025» την οποία έλαβαν από την Ε.Ε. Συγχαίροντας δημόσια όλους τους συντελεστές της μεγάλης αυτής επιτυχίας ο Στ. Παπασωτηρίου ανέφερε τα εξής:

«Η αναγνώριση από την Ε.Ε του καινοτόμου εκπαιδευτικού έργου που παράγει το Γυμνάσιο Κλεινών τιμά τα παιδιά, τους γονείς τους αλλά και τους δασκάλους που δούλεψαν για αυτή την επιτυχία. Η απονομή για πρώτη φορά της διεθνούςσχολικήςδιάκρισηςeTwinningσ’ένα γυμνάσιο της Φλώρινας, ανάμεσα σε πολλές εκατοντάδες σχολεία που συμμετείχαν από όλη την Ευρώπη, δείχνει ότι αυτό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή διεθνώς σε ό,τι αφορά βέλτιστες εκπαιδευτικές πρακτικές.

Οφείλουμε πολλά ευχαριστώ σ’ολόκληρη τη σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Κλεινών για το ότι συνεχίζει να αποτελεί μια ζωντανή διαφήμιση του τόπου μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό».

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 9:48 am


Στ. Παπασωτηρίου: «Μεγαλύτερη η προστασία των πολιτών από τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών»

 


Στ. Παπασωτηρίου: «Μεγαλύτερη η προστασία των πολιτών από τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών»

 

Σήμερα συζητήθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιμ. Κρίσης και Πολ. Προστασίας για την «ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσ. καταστροφών, την κρατ. αρωγή και την στεγαστική συνδρομή».

Τοποθετούμενος στην Ολομέλεια ο Βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Στ. Παπασωτηρίου αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που μαίνονται σε ολόκληρη τη χώρα και ευχαρίστησε τους ανθρώπους που αγωνίζονται στη 1η γραμμή για να προστατεύσουν ολόκληρη την κοινωνία.

Μιλώντας για τον πυρήνα του νομοσχεδίου, ο Στ. Παπασωτηρίου επεσήμανε ότι σχετίζεται άμεσα με τη διαχείριση τέτοιων φυσικών καταστροφών και την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Βασικό εργαλείο σε αυτή τη προσπάθεια είναι ο μετριασμός των επιπτώσεων τους μέσω της:

·       υποχρεωτικής ασφάλισης των μεγάλων επιχειρήσεων έναντι φυσικών καταστροφών

·       και της ενίσχυσης της κρατικής αρωγής - στεγαστικής συνδρομής στους πληγέντες.

Πιο συγκεκριμένα, στο άρθρο 5 εισάγεται η υποχρεωτική ασφάλιση των μεγάλων επιχειρήσεων – με ετήσια ακαθάριστα έσοδα πάνω από 2 εκατ. ευρώ – έναντι φυσικών καταστροφών. Υπογραμμίζεται ότι η υποχρεωτικότητα της ασφάλισης αφορά μόνο τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις και δεν επεκτείνεται σε κατοικίες ή σε άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

Σε ό,τι αφορά τα πληγέντα νοικοκυριά, δίνεται η δυνατότητα χορήγησης από το κράτος και κατοικιών 6 διαφορετικών τύπων -αντί της συμβατικής στεγαστικής συνδρομής- προκειμένου να μπορούν πλέον να επιλέγουν οι ίδιοι οι δικαιούχοι τον τύπο εκείνο στεγαστικής συνδρομής που θα τους διευκολύνει περισσότερο. Ταυτόχρονα με υπουργικές τροπολογίες διευθετήθηκαν θέματα πρωτογενούς παραγωγής. Συγκεκριμένα:

·       προσαρμόζεται η διαδικασία οριοθέτησης μιας φυσικής καταστροφής από τον ΕΛΓΑ, ώστε να μπορούν να καλύπτονται και επιχειρήσεις χωρίς κτιριακές υποδομές, όπως τα θερμοκήπια και τα φωτοβολταϊκά

·       σε σχέση με τους ιδιοκτήτες αγροτικών εκμεταλλεύσεων – και μη κατ’ επάγγελμα αγρότες- επεκτείνεται η παροχή προκαταβολής της κρατικής αρωγής μετά από μια μεγάλη φυσική καταστροφή.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Στ. Παπασωτηρίου απευθυνόμενος στους αρμόδιους υπουργούς αναφέρθηκε σε θέματα της Π.Ε Φλώρινας που εκκρεμούν όπως:

·       η οικονομική ενίσχυση του τουριστικού κλάδου του νομού λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων που έπληξαν ιδιαίτερα τις Πρέσπες και το Πισοδέρι το 2023. Έγινε ειδική αναφορά στο σχεδιαζόμενο Prespa Pass, το οποίο θα αποτελέσει σημαντική βοήθεια για τις πληγείσες τουριστικές επιχειρήσεις της Φλώρινας και σύμφωνα με τον Στ. Παπασωτηρίου θα πρέπει να εξετασθεί από την Επιτροπή Κρατικής Αρωγής κατά προτεραιότητα

·       η ίδρυση Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Αμύνταιο Φλώρινας σε συνδυασμό με τη δημιουργία Βάσης Ελικοπτέρων για εναέρια διάσωση και επείγουσες αεροδιακομιδές.

Ειδικά σε σχέση με την τελευταία πρόταση, ο Στ. Παπασωτηρίου υπογράμμισε ότι μια τέτοια εγκατάσταση θα εξυπηρετούσε στο σύνολό της τη Δυτική Μακεδονία, η οποία αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις λόγω της ορεινότητας των δασών της και της ανάγκης για άμεση υγειονομική φροντίδα με επείγουσες αεροδιακομιδές ασθενών, εναέριες διασώσεις τουριστών που επισκέπτονται ορεινά δάση ή μονοπάτια, τραυματισμένων χιονοδρόμων, ορειβατών κοκ.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:56 pm


Η εταιρεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Β. ΚΩΣΤΑΡΕΛΗΣ Μ.ΕΠΕ αναλαμβάνει : Αποψιλώσεις , καθαρισμοί οικοπέδων και κόψιμο δέντρων για πυροπροστασία .

 


Η εταιρεία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Β. ΚΩΣΤΑΡΕΛΗΣ Μ.ΕΠΕ με εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό αναλαμβάνει :

Αποψιλώσεις.
Καθαρισμοί οικοπέδων.
Κόψιμο δέντρων για πυροπροστασία.
Απομάκρυνση όλων των περιττών υλικών σε ασφαλή σημεία.

* ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΩΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ*

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6985916175

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:08 pm


Π.Πέρκα: «Η απάντηση της κυβέρνησης έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης είναι ‘σταθερά λιγότερο κράτος’ και μετακύλιση των ευθυνών στους πολίτες» (video)

 


Π.Πέρκα: «Η απάντηση της κυβέρνησης έναντι των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης είναι ‘σταθερά λιγότερο κράτος’ και μετακύλιση των ευθυνών στους πολίτες»  (video)

 

Ομιλία στην Ολομέλεια για το νομοσχεδίου του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας περί ιδιωτικής ασφάλισης έναντι φυσικών καταστροφών


Τους λόγους για τους οποίους η Νέα Αριστερά καταψηφίζει το νομοσχέδιο για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών ανέλυσε κατά την τοποθέτησή της η Βουλεύτρια Φλώρινας και Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς.

Αναφέρθηκε στα δύο διακριτά πολιτικά σχέδια σε ό,τι αφορά τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική κρίση. Η Νέα Αριστερά έχει ως πυρήνα του σχεδίου της έναν ισχυρό ρόλο για το κράτος, αφού η ασφάλεια έναντι των φυσικών καταστροφών δεν αποτελεί ατομική υπόθεση, αλλά ευθύνη της πολιτείας. Ενώ αυτό που λέει στην πράξη η κυβέρνηση είναι ‘σταθερά λιγότερο κράτος’ και ‘αγορά’, ως η μόνη απάντηση. Και μάλιστα χωρίς ξεκάθαρους κανόνες, για να γίνεται ‘παιχνίδι’ αλά καρτ και να εξυπηρετούνται συγκεκριμένα συμφέροντα.

«Κρατικοδίαιτος καπιταλισμός, σε συνδυασμό με σκληρό νεοφιλελευθερισμό – αυτή είναι η συνταγή της πολιτικής σας», σχολίασε δηκτικά. «Πώς εκφράζεται αυτό στο πεδίο της προσαρμογής στην κλιματική κρίση; Σε σχέση με την Εθνική Στρατηγική, αλλά και τις προβλέψεις του Εθνικού Κλιματικού Νόμου, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Τα Περιφερειακά Σχέδια δεν έχουν ολοκληρωθεί. Το Παρατηρητήριο και το Εθνικό Συμβούλιο δεν έχουν συσταθεί. Ο δικτυακός τόπος κλιματικού διαλόγου στον ΟΦΥΠΕΚΑ δεν υπάρχει. Ούτε η Επιστημονική Επιτροπή Κλιματικής Αλλαγής».

«Αλλά τι λέω, δεν σας χρειάζεται η επιστήμη – ειδικά όταν δεν συμφωνεί μαζί σας. Το είδαμε και με τη μεταφορά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, που έγινε με πολιτικά και όχι επιστημονικά κριτήρια». 

Η Βουλεύτρια Φλώρινας συνέχισε λέγοντας: «Σάς αφορά μόνο ό,τι μπορεί να παράξει οικονομικό όφελος και αδιαφορείτε για το κοινωνικό και δημόσιο όφελος, σάς είναι άγνωστες ή επαχθείς λέξεις. Πώς μεταφράζεται αυτό; Με ρεκόρ καμένων δασικών εκτάσεων δυστυχώς για δύο συναπτά έτη. Με τα 3.500 κενά να παραμένουν στην Πυροσβεστική και με πυροσβέστες πολλών ταχυτήτων. Από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές χθες σε διάφορα σημεία της χώρας, είδαμε τη φωτιά στη Σέριφο να σταματάει στη θάλασσα, αφού έκαψε ολοσχερώς το νοτιοδυτικό τμήμα του νησιού. Σ’ αυτήν την άνιση μάχη πάλευαν μόνοι τους επί ώρες οι μόλις 4 πυροσβέστες του νησιού, 2 μόνιμοι και 2 εποχικοί.

Για αυτά τα προβλήματα διαμαρτύρονται δικαίως οι Πυροσβέστες, που πριν λίγες μέρες συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο, 17 σωματεία από όλη τη χώρα, ενώ αντέδρασαν και κατά την ακρόαση των φορέων στο νομοσχέδιο. Κύριε Υπουργέ, ίσως πρέπει να σταματήσετε να τους χειροκροτάτε και να ακούσετε τι λένε», σημείωσε δηκτικά.

Αφού σχολίασε το πώς πορεύεται η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια σε σχέση με τις φωτιές - 112, έμφαση στην καταστολή αντί για πρόληψη και στην κατατρομοκράτηση αντί για ενημέρωση - υπενθύμισε ότι η απορρόφηση στο Ταμείο Ανάκαμψης για πυροπροστασία είναι μόλις 1%. Παράλληλα όμως, η ΝΔ επιβάλλει στους πολίτες ασφυκτικές προθεσμίες και ανεφάρμοστες διαδικασίες για μέτρα πυροπροστασίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το «μπάχαλο» με την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας, όπου οι πολίτες βρίσκονται υπό την απειλή προστίμων που φτάνουν τα 54 χιλιάδες ευρώ, τη στιγμή που Δήμοι, αλλά και ιδιώτες μηχανικοί δηλώνουν ότι τα μέτρα αυτά είναι ανεφάρμοστα. Ενώ και ο Συνήγορος του Πολίτη έκρινε ότι με την πρόσφατη ΚΥΑ - την οποία έφερε η κυβέρνηση για να μειώσει τα μέτρα που έπρεπε να πάρουν οι πολίτες, αλλά και να κατευνάσει τις αντιδράσεις – θίγεται το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ιδιοκτησίας, δηλαδή το Άρθρο 17 του Συντάγματος. Κι αυτό, επειδή κάποιοι θα υποχρεωθούν να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους, λόγω των υπέρογκων εξόδων για τα μέτρα πυρασφάλειας ή θα βρεθούν υπόχρεοι καταβολής υψηλών προστίμων. Ενώ πιθανότατα θα προκύψει και ζήτημα δυσχέρειας ασφάλισης της περιουσίας κατά της πυρκαγιάς – και πάλι σύμφωνα με το Συνήγορο του Πολίτη.

Η Γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς συνέχισε με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που αφορούν στη Γενική Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών (ΓΔΑΕΦΚ) και συγκεκριμένα τις δυσλειτουργίες και τις εκκρεμότητες που η κυβέρνηση δημιούργησε λόγω της μεταφοράς των υπηρεσιών στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Ανέφερε ειδικότερα: «Κύριε Υπουργέ, τα λάθη σας ταλαιπώρησαν, εκτός από τους υπαλλήλους, που υποκριτικά αποκαλείτε «συνεργάτες» σας, και τους πολίτες όλων των περιοχών που επλήγησαν από την κλιματική κρίση και τους σεισμούς. Αναφέρω χαρακτηριστικά τη Φλώρινα, που εκτεθήκατε για τις τρομερές καθυστερήσεις για την απόδοση της 2ης δόσης της κρατικής αρωγής.

Δεν υπάρχει καμία αίσθηση ευθύνης – σήμερα αυτοί οι ‘συνεργάτες’ έχουν 4ωρη στάση εργασίας, για ανεξόφλητα οδοιπορικά και εκτός έδρας 300 χιλιάδων ευρώ,  που οδεύουν στη συμπλήρωση 9μηνου, και για την τεράστια αδυναμία να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του έργου τους, ενώ παράλληλα τα αιτήματα για να συναντήσουν την πολιτική ηγεσία μένουν αναπάντητα.

Μετακινήσατε τη ΓΔΑΕΦΚ και επαίρεστε για τη διόρθωση των σφαλμάτων σας, ώστε να προσαρμοστεί η χώρα στα νέα δεδομένα της κλιματικής κρίσης, όπως λέτε, αλλά ακόμα λειτουργείτε με τα παλιά δεδομένα, λόγω της ιδεοληψίας σας. Καμία προσπάθεια για τη δημιουργία Οργανογράμματος, για τη διευκόλυνση της λειτουργίας μιας καθόλα κρίσιμης υπηρεσίας, καμία αξιοποίηση του εργασιακού δυναμικού της, με σύσταση οργανικών θέσεων κατ’ αντιστοιχία με το προσωπικό της. Ο Σύλλογος μιλά για επίδομα ετοιμότητας και σεις κωφεύετε. Έχουμε προσωπικό σε επιφυλακή δίχως καμία αμοιβή. Αυτός όμως είναι δυστυχώς ο τρόπος που αντιλαμβάνεστε την εργασία, σάς το λέω αυτό σήμερα, 1η Ιουλίου, που «εγκαινιάζετε» την εξαήμερη εργασία, όταν η Ευρώπη έχει αρχίσει να εφαρμόζει πιλοτικά τετραήμερη εργασία».

Η Π. Πέρκα ολοκλήρωσε την τοποθέτησή της, υπογραμμίζοντας τα εξής: «Δεν πρόκειται να συναινέσουμε με την ψήφο μας στη ‘συντηρητική σας απραξία’ έναντι της προσαρμογής και των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης. Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στο σχέδιό σας να μετακυλίσετε τις ευθύνες στους πολίτες και να απογυμνώνετε και να αποδυναμώνετε με κάθε σας πολιτική το κράτος. Για όλους αυτούς τους λόγους καταψηφίζουμε το παρόν νομοσχέδιο».

Δείτε εδώ το video: https://youtu.be/o92CjcR0aTU

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 8:00 pm


Επίσκεψη της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, Μάρσας Δημοπούλου, στο Αμύνταιο

 


Επίσκεψη της Ειδικής Γραμματέως του Υπουργείου Εσωτερικών για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, Μάρσας Δημοπούλου, στο Αμύνταιο

Η κ. Μάρσα Δημοπούλου, ειδική Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς, πραγματοποιεί τις τελευταίες μέρες επισκέψεις σε δημοτικά καταφύγια, με στόχο τον έλεγχο της ορθής λειτουργίας τους.

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου, η κ. Δημοπούλου επισκέφθηκε το Καταφύγιο Ζώων Συντροφιάς του Αμυνταίου και οι εντυπώσεις που της άφησε ο χώρος και ο τρόπος λειτουργίας του, ήταν άριστες. Η κ. Δημοπούλου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Γιάννη Πέγιου και δήλωσε εντυπωσιασμένη από τη δουλειά που έχει γίνει, τόσο στη διαμόρφωση του χώρου όσο και στη φροντίδα των ζώων.

Στη συνέχεια, η κ. Δημοπούλου συνοδευόμενη από τον κ. Πέγιου, μετέβη στο Δημαρχείο Αμυνταίου,  όπου συναντήθηκε με τον Διευθυντή Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης κ. Στέργιο Κιάνα από τον οποίον ενημερώθηκε εκτενώς για τις ενέργειες του Δήμου τους τελευταίους μήνες, καθώς και για τα προβλήματα που προκύπτουν και δυσκολεύουν την προσπάθεια της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.

Η ειδική Γραμματέας του Υπουργείου, αφού έδωσε για ακόμα μια φορά τα εύσημα για την προσπάθεια και την πρόοδο του Δήμου Αμυνταίου στον τομέα αυτόν, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τον νέο τρόπο χρηματοδότησης και υποσχέθηκε πως θα βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία μαζί τους, προκειμένου να επιλύονται εν τη γενέσει τους ζητήματα που τυχόν θα προκύψουν στο μέλλον.

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 7:56 pm


Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Εγκατάσταση 1621 ποτιστρών στους βοσκότοπους της περιοχής

 


Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:

Εγκατάσταση 1621 ποτιστρών στους βοσκότοπους  της περιοχής

 

Στην ενίσχυση των βοσκοτόπων της Δυτικής Μακεδονίας προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την προμήθεια ποτιστρών, στοχεύοντας στην προσφορά ουσιαστικής βοήθειας προς τους κτηνοτρόφους της περιοχής.

Η προμήθεια και η εγκατάσταση των ποτιστρών, καθώς και 100 μέτρα λάστιχου για κάθε ποτίστρα, αποφασίστηκε με γνώμονα τις ανάγκες των κτηνοτρόφων, ικανοποιώντας τα αιτήματά τους, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Πασχάλης Χαρούμενος, σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας και σε άμεση συνεννόηση με τις Τοπικές Κοινότητες.

Η Περιφέρεια, με έργα ενίσχυσης της κτηνοτροφικής παραγωγής, στέκεται αρωγός στους κτηνοτρόφους και στόχο έχει τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους, συμβάλλοντας στην μείωση του κόστους παραγωγής αλλά και στην καλύτερη διαχείριση των βοσκοτόπων.

Συγκεκριμένα πρόκειται να εγκατασταθούν 1621 ποτίστρες σε όλη την Περιφέρεια.

Αναλυτικά, στην Π.Ε. Κοζάνης 418 ποτίστρες, στην Π.Ε. Γρεβενών 432, στην Π.Ε. Καστοριάς 417 και στην Π.Ε. Φλώρινας 354 ποτίστρες.

Το επόμενο βήμα είναι η  διεξαγωγή ανοιχτού διαγωνισμού για την προμήθεια των ποτιστρών, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 7:01 pm


Ενημέρωση από ΕΠΣ Φλώρινας - Έναρξη-Λήξη Αγων. Περιόδου 2024-25, Μετεγγραφικές Περίοδοι, Ηλικιακά Όρια


 Για την αγωνιστική περίοδο 2024-2025 και σύμφωνα με τις υπ’ αριθμόν 59/20-11-2023 & 70/29.06.2024 αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ οι ημερομηνίες έναρξης και λήξης αυτής, οι μετεγγραφικές περίοδοι και τα ηλικιακά όρια αυτής καθορίζονται ως ακολούθως:  

ΕΝΑΡΞΗ & ΛΗΞΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2024-2025 

➢ Ημερομηνία έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου είναι η 1-7-2024 και  ημερομηνία λήξης αυτής η 30-6-2025. 


ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΜΕΤΕΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ (ΠΑΕ)

➢ Θερινή μετεγγραφική περίοδος για διεθνείς και εσωτερικές κινήσεις από 1-7-2024  έως και 11-9-2024. Στις εν λόγω κινήσεις περιλαμβάνονται οι μετεγγραφές  επαγγελματιών & ερασιτεχνών, επανεγγραφές επαγγελματιών & ερασιτεχνών,  δανεισμοί επαγγελματιών και φυσικά οι κινήσεις των ανηλίκων που εγγράφονται  σε μία ΠΑΕ με απόφαση FIFA (προστασία ανηλίκων, άρθρο 19). 

➢ Θερινή μετεγγραφική περίοδος για άνεργους επαγγελματίες για διεθνείς και  εσωτερικές κινήσεις από 12-9-2024 έως και 30-9-2024. 

➢ Χειμερινή μετεγγραφική περίοδος για διεθνείς και εσωτερικές κινήσεις από 1-1- 2025 έως και 31-1-2025. Στις εν λόγω κινήσεις περιλαμβάνονται οι μετεγγραφές  επαγγελματιών & ερασιτεχνών, επανεγγραφές επαγγελματιών & ερασιτεχνών,  δανεισμοί επαγγελματιών και φυσικά οι κινήσεις των ανηλίκων που εγγράφονται  σε μία ΠΑΕ με απόφαση FIFA (προστασία ανηλίκων, άρθρο 19). 

➢ Χειμερινή μετεγγραφική περίοδος για άνεργους επαγγελματίες για διεθνείς και  εσωτερικές κινήσεις από 1-2-2025 έως και 9-2-2025. 

➢ Επιτρέπονται σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου, από 1-7-2024 έως  και 30-6-2025, οι τροποποιήσεις συμβολαίων επαγγελματιών που ανήκουν ήδη στη  δύναμη μίας ΠΑΕ.  

➢ Επιτρέπεται σε όλη τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής περιόδου, από 1-7-2024 έως  και 30-6-2025, η αλλαγή ιδιότητας (από ερασιτέχνες σε επαγγελματίες) για όσους  ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές ανήκουν ήδη στη δύναμη μίας ΠΑΕ. 

➢ Για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που ανήκουν στη δύναμη του ιδρυτικού  ερασιτεχνικού σωματείου μίας ΠΑΕ απαιτείται η διενέργεια μετεγγραφής ώστε να  ενταχθεί στη δύναμη της ΠΑΕ και αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός των  ανωτέρω περιόδων εγγραφών/μετεγγραφών που αφορά τα επαγγελματικά  σωματεία. Το ιδρυτικό σωματείο και η ΠΑΕ είναι δύο διαφορετικά σωματεία.

➢ Πρώτες εγγραφές ανηλίκων ανοιχτές όλη την ποδοσφαιρική σεζόν από 1-7-2024  έως και 30-6-2025. Οι εν λόγω πρώτες εγγραφές αφορούν είτε ερασιτέχνες, είτε  επαγγελματίες. 

➢ Πρώτες εγγραφές ενηλίκων από 1-7-2024 έως 15-7-2024. Οι εν λόγω πρώτες  εγγραφές αφορούν είτε ερασιτέχνες, είτε επαγγελματίες. 


ΠΕΡΙΟΔΟΙ ΕΓΓΡΑΦΩΝ-ΜΕΤΕΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΠΣ

➢ Θερινή μετεγγραφική περίοδος για διεθνείς κινήσεις από 1-8-2024 έως και 18-10- 2024. Στην εν λόγω μετεγγραφική περίοδο συμπεριλαμβάνονται και οι διεθνείς  μετεγγραφές των ανηλίκων που εγγράφονται σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο με  απόφαση FIFA (προστασία ανηλίκων, άρθρο 19). 

➢ Θερινή μετεγγραφική περίοδος για εσωτερικές κινήσεις από 1-8-2024 έως και 25- 10-2024.  

➢ Χειμερινή μετεγγραφική περίοδος για διεθνείς κινήσεις από 1-1-2025 έως και 24-1- 2025. Στην εν λόγω μετεγγραφική περίοδο συμπεριλαμβάνονται και οι διεθνείς  μετεγγραφές των ανηλίκων που εγγράφονται σε ένα ερασιτεχνικό σωματείο με  απόφαση FIFA (προστασία ανηλίκων, άρθρο 19). 

➢ Χειμερινή μετεγγραφική περίοδος για εσωτερικές κινήσεις από 1-1-2025 έως και 24- 1-2025.  

➢ Θερινές επανεγγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από 1-8-2024 έως και 25-10- 2024. 

➢ Χειμερινές επανεγγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών από 1-1-2025 έως και 24- 1-2025. 

➢ Θερινές επανεγγραφές πρώην επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, των οποίων τα  συμβόλαια έχουν λήξει έως 30-6-2024 ή λυθεί έως 31-7-2024, από 1-8-2024 έως και  25-10-2024.  

➢ Θερινές επανεγγραφές πρώην επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, των οποίων τα  συμβόλαια έχουν λυθεί μετά την 1-8-2024, από 1-10-2024 έως και 25-10-2024. ➢ Χειμερινές επανεγγραφές πρώην επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, των οποίων τα  συμβόλαια έχουν λήξει έως 31-12-2024 ή λυθεί έως 15-1-2025, από 1-1-2025 έως και  15-1-2025 (σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 1 του παρόντος). 

➢ Θερινές μετεγγραφές ορισμένου χρόνου (οι πρώην υποσχετικές) από 1-8-2024 έως  και 25-10-2024. 

➢ Χειμερινές μετεγγραφές ορισμένου χρόνου ερασιτεχνών (οι πρώην υποσχετικές)  από 1-1-2025 έως και 24-1-2025.

➢ Πρώτες εγγραφές ανηλίκων ανοιχτές όλη την ποδοσφαιρική σεζόν από 1-7-2024  έως και 30-6-2025. 

➢ Θερινές πρώτες εγγραφές ενηλίκων από 1-8-2024 έως και 25-10-2024. ➢ Χειμερινές πρώτες εγγραφές ενηλίκων ερασιτεχνών από 1-1-2025 έως και 24-1- 2025. 

➢ Ατομικές αποδεσμεύσεις ανοιχτές όλη την ποδοσφαιρική περίοδο από 1-7-2024  έως και 30-6-2025. 

➢ Ομαδικές αποδεσμεύσεις ανοιχτές όλη την ποδοσφαιρική περίοδο από 1-7-2024  έως και 30-6-2025. 


ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΟΡΙΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ 2024-2025

Για τον προσδιορισμό της ηλικίας των ποδοσφαιριστών, ως ημερομηνία γέννησής τους  θεωρείται η 1η Ιανουαρίου του έτους γέννησής τους. Ο εν λόγω καθορισμός  «ποδοσφαιρικής ηλικίας» σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις διεθνείς διατάξεις (F.I.F.A. &  U.E.F.A.) υπερισχύει κάθε αντίθετης διάταξης κανονισμού ή προκηρύξεως. 


ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 

  • 1999 25+ 
  • 2000 Κ-25 
  • 2001 Κ-24 
  • 2002 Κ-23 
  • 2003 Κ-22 
  • 2004 Κ-21 
  • 2005 Κ-20 
  • 2006 Κ-19 
  • 2007 Κ-18 
  • 2008 Κ-17 
  • 2009 Κ-16 
  • 2010 Κ-15 
  • 2011 Κ-14 
  • 2012 Κ-13 
  • 2013 Κ-12 
  • 2014 K-11 
  • 2015 K-10

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 6:57 pm


Ενοικιάζεται studio εμβαδού 21.30τμ.




Ενοικιάζεται studio εμβαδού 21.30τμ.

Το studio είναι επιπλωμένο και είναι διαθέσιμο όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες.
Ο χώρος είναι ενιαίος μαζί με την κουζίνα.
Βρίσκεται στον τρίτο όροφο οικοδομής του 2002
Διαθέτει συνθετικά κουφώματα και ο τύπος δαπέδου του είναι πλακάκι.
Η θέρμανση είναι με θερμοπομπούς.
Ο προσανατολισμός του είναι ανατολικός με υπέροχη θέα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 6:52 pm


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Πωλείται επιχείρηση - Νέα Φλώρινα

Πωλείται επιχείρηση  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 2 July 2024 | 5:38 pm


Αποτελέσματα εκλογών ΕΚΦ - Floriniotika.gr

Αποτελέσματα εκλογών ΕΚΦ  Floriniotika.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 6:37 pm


Νέο Δ.Σ. στην Ε.Ξ. Φλώρινας - Tornos News

Νέο Δ.Σ. στην Ε.Ξ. Φλώρινας  Tornos News

Δημοσιεύθηκε στις 1 July 2024 | 12:04 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας