Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Θεσπρωτίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Χωρίς λούνα παρκ ο φετινός Λάμποβος

Χωρίς λούνα παρκ ο φετινός Λάμποβος 


Σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου που πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο, η δημοτική αρχή και η παράταξη "Λαϊκή Συσπείρωση" προχώρησαν σε απόφαση για τη μη μίσθωση του χώρου του κτηρίου "Βούλγαρη" στην Παραμυθιά για λούνα παρκ, λόγω της ανάκλησης διαπίστευσης του φορέα ελέγχου "TARGET HELLAS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ", από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), το οποίο ενημέρωσε το Υπουργείο Εσωτερικών και τους δήμους της χώρας. 
Ο ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε ξεκινήσει τη διαδικασία εγκατάστασης του λούνα παρκ στον χώρο του σχολείου "Βούλγαρη", κατείχε πιστοποιήσεις των μηχανημάτων του από τον συγκεκριμένο φορέα ελέγχου, ο οποίος πλέον δεν είναι διαπιστευμένος. 
Μετά την απόφαση από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.), όλες οι εκθέσεις ελέγχου και τα πιστοποιητικά που είχαν εκδοθεί από τον φορέα ελέγχου "TARGET HELLAS" αποσύρθηκαν άμεσα.
Αξίζει να σημειώσουμε πως αυτό δεν σημαίνει ότι τα μηχανήματα του συγκεκριμένου επιχειρηματία δεν είναι κατάλληλα, αλλά θα χρειαστούν εκ νέου πιστοποίηση από νέο φορέα.

Η απόφαση αυτή έρχεται ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας και αποδεικνύει την υπεύθυνη στάση της δημοτικής αρχής και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα γεγονότα που κλόνισαν την κοινή γνώμη. 
Ιδιαίτερα μετά το δυστύχημα στη Χαλκιδική, όπου κακοδιαχείριση στον έλεγχο λούνα παρκ οδήγησε σε τραγικά αποτελέσματα, οι δημοτικές αρχές πρέπει να λάβουν δύσκολα και επώδυνα,πολιτικά, μέτρα.
Σε αντίθεση με την υπεύθυνη αυτή στάση, η μείζων αντιπολίτευση "ΔΗΜ.Ο.Σ." αποφάσισε να απέχει από τη σημερινή συνεδρίαση, καταγγέλλοντας την επιλογή της δημοτικής αρχής να πραγματοποιήσει το δημοτικό συμβούλιο σε ημέρα που συμπίπτει με το παζάρι. 
Ωστόσο, η δημοτική αρχή τόνισε πως οι καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης δεν επιτρέπουν αναβολές όταν διακυβεύεται η ασφάλεια των πολιτών, αφού το έγγραφο που ενημέρωνε τη δημοτική αρχή Σουλίου για την ανάκληση του φορέα, έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής στις 15.04 μ.μ.

Η απόφαση για μη μίσθωση του λούνα παρκ αποσκοπεί στην προστασία των δημοτών και αποδεικνύει την αυξημένη ευαισθησία της δημοτικής αρχής απέναντι σε ζητήματα δημόσιας ασφάλειας, θέτοντας την ασφάλεια των πολιτών, πάνω από οικονομικά ή άλλου είδους οφέλη.

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 2:13 pm


Σύλληψη ημεδαπού και αλλοδαπού για ηχορύπανση σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Σύλληψη ημεδαπού και αλλοδαπού για ηχορύπανση σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος



Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας ημεδαπός και αλλοδαπός, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, διότι διαπιστώθηκε να λειτουργούν καταστήματα διασκέδασης, όπου γινόταν χρήση μουσικής, καθ’ υπέρβαση της επιτρεπόμενης έντασης, διαταράσσοντας την κοινή ησυχία των κατοίκων.

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 2:06 pm


Καταγγέλλει το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη ΔΗΜ.Ο.Σ.

Καταγγέλλει το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη ΔΗΜ.Ο.Σ.



Με την παρούσα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε και να καταγγείλουμε την απαράδεκτη πρακτική που ακολουθείται από τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου συνηγορούντος του κ. Δημάρχου Σουλίου και αφορά τον τρόπο λειτουργείας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 6 του κανονισμού λειτουργείας του Δ.Σ. όπως εγκρίθηκε ομόφωνα με την υπ’ αριθμ. 35/2015 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζεται ότι «οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου διεξάγονται εκτός εξαιρέσεων κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες». Και είθισται στο Δήμο μας και στο πανελλήνιο οι συνεδριάσεις να πραγματοποιούνται κυρίως τις ημέρες της εβδομάδος Δευτέρα και Τετάρτη που είναι κλειστά τα καταστήματα, προς εξυπηρέτηση των Δημοτικών Συμβούλων οι οποίοι εργάζονται τις πρωινές ώρες, ως δημόσιοι ή ιδιωτικοί υπάλληλοι ή τυγχάνουν ελεύθεροι επαγγελματίες όπως η πλειοψηφία ημών.
Στο πλαίσιο καλλιέργειας κλίματος συνεργασίας τουλάχιστον σε θέματα τυπικής τήρησης των κανονισμών είχαν προηγηθεί σαφείς δημόσιες διαβεβαιώσεις τόσο από τον Δήμαρχο όσο και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι τα συμβούλια θα γίνονται σε τακτές ημερομηνίες τις οποίες ο Δήμαρχος θα επέλεγε, με την προϋπόθεση να είναι προκαθορισμένες. Από ότι φαίνεται και προκύπτει από την πορεία τους πρώτους εννέα μήνες της θητείας, ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΔΣ, είναι δύσκολο να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ακόμα και σε τυπικά θέματα τήρησης διαδικασιών, που και οι ίδιοι έχουν δεχθεί και επιβεβαιώσει, αποκαλύπτοντας μία αυταρχική αντίληψη διοίκησης, ορίζοντας προς κατάπληξη όλων, ημών και υμών, τα τακτικά συμβούλια και τα συμβούλια λογοδοσίας, κυρίως εκτός ημερών Δευτέρας και Τετάρτης, με αποκορύφωση τον παρόν τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο να ορίζεται για σήμερα Σάββατο 05-10-2024 πρωί, ώρα 12.00, πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου μας ημέρα Σάββατο, που η Παραμυθιά έχει την ιδιαιτερότητα του παζαριού, η οποία συμπίπτει μάλιστα με την έναρξη του Λαμπόβου.
Θεωρούμε ότι η συμμετοχή μας στα Δημοτικά συμβούλια είναι φυσικά προτεραιότητα και υποχρέωση, όπως είναι και υποχρέωση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να διευκολύνει την απρόσκοπτη παρουσία μας στις συνεδριάσεις, με την προβλεπόμενη πρακτική των τακτών, προκαθορισμένων ημερομηνιών.
Ο Δήμαρχος, πρέπει να αντιληφθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο διοίκησης του Δήμου και πρέπει να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα στις δραστηριότητες του και όχι παρεμπίπτουσα υποχρέωση, ορίζοντας ακαθόριστα την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όποτε τον βολεύει, προβάλλοντας διάφορες αιτιάσεις, οι οποίες και αδικαιολόγητες είναι και έχουν χάσει παντελώς το νόημά τους.
Ο σεβασμός της αντιπολίτευσης, που αποτελεί τον δεύτερο πυλώνα δημοκρατίας του δήμου και ο ρόλος της οποίας είναι εξ ίσου σημαντικός όσο και ο ρόλος της συμπολίτευσης, αποτελεί ένδειξη σεβασμού στον πολίτη.
Αλλά και επί της ουσίας, ποιά είναι η θεματολογία του σημερινού τακτικού μας ΔΣ, που να μπορεί έστω και κατ΄ εξαίρεση να επιβάλλει τον ορισμό του. Καμμιά ιδιαίτερη, πλην του πρώτου θέματος της ημερήσιας διάταξης, αλλά και πάλι δεν υφίσταται κανένας λόγος εξαίρεσης λόγω καταληκτικής ημερομηνίας, αφού από την 17-09-2024 που αναβλήθηκε το θέμα στο τότε Δ.Σ., έχουν περάσει δεκαεπτά ημέρες. Υπεραρκετό χρονικό διάστημα ώστε να προγραμματιστεί νέο ΔΣ, σε Τακτή ημερομηνία. Το μόνο που καταδεικνύεται περίτρανα είναι η προχειρότητα με την οποία λειτουργείτε και η παντελής έλλειψη οργάνωσης και προγραμματισμού. Δηλαδή περιμένατε την τελευταία ημέρα πριν τη επίσημη έναρξη του Λαμπόβου, όταν η επιχείρηση του ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ έχει από την Σάββατο 28-09-2024 εγκατασταθεί στο χώρο και είναι έτοιμη προς λειτουργία, να νομιμοποιήσετε την εγκατάστασή του. Εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν. Πως εγκαταστάθηκε; Υποβλήθηκε στον Δήμο, επίσημα φάκελος απαραίτητων δικαιολογητικών που συνοδεύον την αίτηση; Ήρθαν οι απαραίτητες διευκρινιστικές οδηγίες – εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα όπως δηλώσατε στο τελευταίο ΔΣ; Με ποιανού εντολή έγινε η εγκατάσταση; Πως προεξοφλείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου; Προς τι ο λόγος της σημερινής Συνεδρίασης, ημέρα Σάββατο μάλιστα;
«Πρώτη φορά» στα χρονικά η Δημοτική αρχή του Δήμου μας είναι εκτεθειμένη ανεπανόρθωτα από τις όποιες απαντήσεις.
Επειδή σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να σας αφήσουμε να λαμβάνετε αποφάσεις, ερήμην μας, σε βάρος των πολιτών του Δήμου Σουλίου.
Επειδή έχετε υποχρέωση εκ του Νόμου να εφαρμόζετε κατά γράμμα και να τηρείτε ευλαβικά και απαρέγκλιτα τον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Επειδή σε καμία περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να σας επιτρέψουμε να υποβαθμίσετε και άλλο την λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου, απαξιώνοντας και υποβαθμίζοντας τον ρόλο του.
Σας καταγγέλλουμε για την ανωτέρω ευθεία παραβίαση του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Σας καλούμε να αναγνώσετε την παρούσα κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης με πλήρη επίγνωση της βαρύτητας της απόφασης τους δεν θα παραστούμε σε αυτή τη συνεδρίαση .

Παραμυθιά 5 Οκτωβρίου 2024





ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΗΜ.Ο.Σ.»



ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΑΠΠΑΣ ΠΑΠΑΓΙΩΤΗΣ

ΝΤΑΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΓΚΕΓΚΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 1:43 pm


Συνελήφη ιδιοκτήτης καταστήματος για ηχορύπανση

Συνελήφη ιδιοκτήτης καταστήματος για ηχορύπανση



Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα ημεδαπός, ως ιδιοκτήτης καταστήματος διασκέδασης, στον εξωτερικό χώρο του οποίου γινόταν αναπαραγωγή μουσικής από ζωντανή ορχήστρα, με αποτέλεσμα τη διατάραξη της νυχτερινής ησυχίας των κατοίκων.

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 12:31 pm


Σύλληψη ημεδαπής και αλλοδαπής που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες

Σύλληψη ημεδαπής και αλλοδαπής που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες


Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων συνελήφθησαν χθες (04-10-2024) το απόγευμα και το βράδυ, αντίστοιχα, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, ημεδαπή και αλλοδαπή, διότι όπως διαπιστώθηκε, εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, χωρίς να κατέχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 12:25 pm


Αύριο ο εντός έδρας αγώνας του Θεσπρωτού, κόντρα στην Α.Ε. Αλεξάνδρειας

Αύριο ο εντός έδρας αγώνας του Θεσπρωτού, κόντρα στην Α.Ε. Αλεξάνδρειας


Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024 στις 16:00, ο Α.Σ. Θεσπρωτός υποδέχεται την Α.Ε. Αλεξάνδρειας στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας για την 3η αγωνιστική της Γ' Εθνικής.

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 12:14 pm


Επίδομα 534 ευρώ με την υποβολή μιας αίτησης - Άνοιξε η πλατφόρμα Ποιους αφορά - Πότε εκπνέει η προθεσμία

Επίδομα 534 ευρώ με την υποβολή μιας αίτησης - Άνοιξε η πλατφόρμα
Ποιους αφορά - Πότε εκπνέει η προθεσμία



Τρέχει η υποβολή αιτήσεων για επίδομα 534 ευρώ, για συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων. Βήμα – βήμα η αίτηση, με τους ενδιαφερόμενους να έχουν μόλις πέντε ημέρες στη διάθεσή τους.
Ξεκίνησε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024 η υποβολή αιτήσεων για επίδομα 534 ευρώ, από ορισμένες επιχειρήσεις στο Πληροφορικό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ». Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, καλούνται έως τις 9/10 να υποβάλλουν την υπεύθυνη δήλωση για τις συμβάσεις εργασίας του προσωπικού τους που θα τεθεί σε καθεστώς αναστολής για ολόκληρο τον Οκτώβριο ή για ένα διάστημα αυτού.
Επίδομα 534 ευρώ: Ποιοι οι δικαιούχοι
Το μέτρο αυτό αφορά στις επιχειρήσεις – εργοδότες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της Γουνοποιίας που πλήττονται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 67806/19-7-2022 (Β’ 3796) ΚΥΑ. Η ισχύς της παρατάθηκε με την υπ’ αριθμ. 42740/13-8-2024 (Β’ 4745) όμοιά της.
Σημειώνεται δε πως οι ΚΑΔ που εντάσσονται στον εν λόγω μέτρο είναι οι εξής:01.49.19.02 «Εκτροφή γουνοφόρων ζώων (αλεπούς, μινκ, μυοκάστορα, τσιντσιλά και άλλων)
01.49.3 «Παραγωγή ακατέργαστων γουνοδερμάτων και διάφορων ακατέργαστων προβιών και δερμάτων
14.20 «Κατασκευή γούνινων ειδών»
15.11 «Κατεργασία και δέψη δέρματος κατεργασία και βαφή γουναρικών»
46.42.11.27 «Χονδρικό εμπόριο δεψασμένων ή κατεργασμένων γουνοδερμάτων»
46.42.11.29 «Χονδρικό εμπόριο ειδών ένδυσης, εξαρτημάτων ρουχισμού και άλλων ειδών από γουνόδερμα (εκτός από καλύμματα κεφαλιού)»
46.42.11.36 «Χονδρικό εμπόριο εξαρτημάτων ρουχισμού από γουνόδερμα (εκτός από καλύμματα κεφαλιού)»
46.42.11.40 «Χονδρικό εμπόριο ημιέτοιμων γουναρικών»
46.42.11.58 «Χονδρικό εμπόριο χονδράδων (αποκομμάτων) γουναρικών»
Επίδομα 534 ευρώ: Πώς υπολογίζεται και τι ισχύει με την φορολογία του
Το επίδομα των 534 ευρώ χορηγείται στους εργαζόμενους που θα μπουν σε καθεστώς αναστολής και το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε 30 ημέρες, είναι κατ’ αναλογία των ημερών διάρκειας της αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους.
Επίσης επισημαίνεται πως το επίδομα είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, τέλος ή εισφορά, συμπεριλαμβανομένου και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43 Α του ν. 4172/2013 (Α’ 167), δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.


Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 12:11 pm


Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, που κατηγορείται για δύο διαρρήξεις οχημάτων

Ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, που κατηγορείται για δύο διαρρήξεις οχημάτων 

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας δύο διαρρήξεις σταθμευμένων οχημάτων, που έλαβαν χώρα το μεσημέρι της 3-9-2024 σε περιοχή της Πρέβεζας.
Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκε ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο ημεδαπός εισήλθε στα αυτοκίνητα σπάζοντας τζάμι τους, από όπου στη συνέχεια αφαίρεσε συνολικά -2- φορητούς υπολογιστές, χρηματικό ποσό -300- ευρώ, -400- Λεβ Βουλγαρίας και προσωπικά έγγραφα.
Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πρέβεζας.

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 12:09 pm


Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία κάνναβης

Εντοπίστηκε οργανωμένη φυτεία κάνναβης 


Οργανωμένη καλλιέργεια ναρκωτικών εντοπίστηκε χθες (4-10-2024) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών.
Η καλλιέργεια, αποτελούμενη από 57 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από -1- έως -3,10- μέτρα, βρέθηκε σε βατώδη περιοχή της Πρέβεζας.
Για την περιποίησή της είχε εγκατασταθεί σύστημα ποτίσματος, αποτελούμενο από δεξαμενή νερού, αντλία και λάστιχο ποτίσματος, ενώ κατασχέθηκαν επιπλέον γεωργικά εργαλεία και λιπάσματα, που ανευρέθηκαν στον χώρο.
Η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για την ανακάλυψης της ταυτότητας των προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 11:56 am


Δεν είναι λίγα τα χρέη...

Δεν είναι λίγα τα χρέη...



Θολή ήταν και θολή παραμένει η εικόνα για τα χρέη των Δήμων προς τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Ηπείρου..
Ακριβή και αναλυτικά στοιχεία δεν δόθηκαν στη συνεδρίαση που έγινε την Τετάρτη παρά την δέσμευση που είχε αναλάβει από τις αρχές καλοκαιριού ο Πρόεδρος..
Έκανε γνωστό πως εννέα δήμοι, οι μισοί δηλαδή οφείλουν κοντά στα δύο εκατομμύρια..
Οι πέντε έχουν ανταποκριθεί και γίνεται παρακράτηση από τα ανταποδοτικά τους.. Τέσσερα από αυτούς όμως, το Μέτσοβο, ο Ζηρός, οι Φιλιάτες και η Πάργα δεν έχουν χρήματα στη ΔΕΗ και θα κινηθεί η διαδικασία της παρακράτησης μέσω των ΚΑΠ. Οι οφειλές τους εκτιμώνται στο ενάμισι εκατομμύριο!
Άλλο ένα εκατομμύριο περίπου οφείλουν ιδιώτες.. Αρκετά χρέη έρχονται από το μακρινό παρελθόν!
Λίγα δεν είναι όταν μάλιστα οι Δήμοι τα χρήματα τα έχουν εισπράξει ήδη από τους πολίτες!

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 11:50 am


Κλειστά τα Γίτανα λόγω κατολισθήσεων στο δρόμο

Κλειστά τα Γίτανα λόγω κατολισθήσεων στο δρόμο


Κλειστός είναι σήμερα Σάββατο ο αρχαιολογικός χώρο στα Γίτανα Θεσπρωτίας. Όπως έγινε γνωστό από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας το κλείσιμο ήταν επιβεβλημένων λόγω των κατολισθήσεων που έχουν σημειωθεί στον δρόμο πρόσβασης.

Σημειώνεται ότι στον συγκεκριμένο δρόμο καταγράφονται τακτικά προβλήματα κατά το διάστημα του χειμώνα και των έντονων βροχοπτώσεων, προβλήματα που είτε σχετίζονται με πλημμυρικά φαινόμενα, είτε με κατολισθήσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 11:48 am


Επίδομα παιδιού Α21: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Επίδομα παιδιού Α21: Ανοιχτή η πλατφόρμα για τις νέες αιτήσεις – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι



Ανοικτή παραμένει η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού. Οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr ή μέσω του διαδικτυακού τόπου www.opeka.gr με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet.
Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2024 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2022.
Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2023.
Επισημαίνεται ότι, μεταξύ των προϋποθέσεων που θα ελέγχονται για τη χορήγηση του επιδόματος παιδιού είναι: η φοίτηση των εξαρτώμενων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση – από το προ νήπιο έως και το Γυμνάσιο – καθώς και η επάρκεια φοίτησης. Στην αίτηση Α21 πρέπει να καταχωρηθούν απαραιτήτως στα σχετικά πεδία:
τα στοιχεία της Σχολικής Μονάδας,
η τάξη και ο Αριθμός Μητρώου του τέκνου που φοιτά στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Εάν διασταυρωθούν όλα τα στοιχεία του/της μαθητή/τριας, η αίτηση μπορεί να προχωρήσει κανονικά. Εάν δεν διασταυρωθούν εμφανίζεται σχετική επισήμανση και ο αιτών καλείται να επισυνάψει στην ηλεκτρονική αίτηση Α21 το απαραίτητο δικαιολογητικό.
Για να ολοκληρωθεί η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.
Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού είναι:
Έλληνες πολίτες,
ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς,
πολίτες κρατών-μελών της ΕΕ,
πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και ελβετοί πολίτες,
αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς Προσφύγων, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης το 1967 για το Καθεστώς Προσφύγων,
ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών,
δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος,
πολίτες άλλων κρατών.
Οι ημερομηνίες πληρωμής:
Η πληρωμή της πρώτης δόσης στους δικαιούχους πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου.
Η πληρωμή της δεύτερης δόσης στους δικαιούχους πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, μαζί με τα άλλα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ.
Η τρίτη δόση πληρώθηκε την Τετάρτη 31 Ιουλίου.
Η τέταρτη δόση του Επιδόματος Παιδιού Α21 καταβλήθηκε τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.
Η πέμπτη δόση θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου.
Η έκτη δόση αναμένεται να εξοφληθεί πριν τα Χριστούγεννα, μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου.

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 11:22 am


Έρχεται η Black Friday: Πότε αρχίζουν οι μεγάλες προσφορές

Έρχεται η Black Friday: Πότε αρχίζουν οι μεγάλες προσφορές




Την τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται με προσφορές για τους καταναλωτές η Black Friday. Έτσι, όπως κάθε χρόνο, οι επιχειρήσεις ετοιμάζονται για τις εκπτώσεις τους, που θα ανακοινωθούν και επίσημα στις 29 Νοεμβρίου.
Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου (μεταξύ 24-30 Νοεμβρίου), ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην χώρα από το 1952.
Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ανοίγουν πολύ νωρίς και δίνουν μεγάλες προσφορές. Η Black Friday είναι η ημέρα με τον μεγαλύτερο τζίρο πωλήσεων του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005, αν και ειδήσεις, που εκείνη την εποχή ήταν ανακριβείς, την περιέγραφαν ως τέτοια για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κάθε χρόνο ανακοινώνει τον δεκάλογο της Black Friday για ασφαλείς αγορές.

Δείξτε προσοχή στους επίδοξους απατεώνες και στις απατηλές πρακτικές
Η Black Friday αποτελεί ευκαιρία και για τους scammers που εκμεταλλεύονται την επιθυμία των καταναλωτών για πολλές και καλές προσφορές. Ακόμη λοιπόν και αν συναντήσετε όρους όπως «φθηνά», «προσφορά» κλπ, μην θεωρήσετε ότι όντως πρόκειται για μια καλή ευκαιρία. Η εμπειρία έχει δείξει ότι όπου οι τιμές είναι ιδιαίτερα χαμηλές ή έστω, σημαντικά χαμηλότερες από ό,τι συνήθως, τα αγαθά ενδέχεται να είναι απομιμητικά ή ελαττωματικά. Κάντε την έρευνά σας λίγο καιρό πριν προβείτε στις αγορές σας ώστε να είστε σε θέση να εντοπίσετε τις ψεύτικες προσφορές.
Διαβάστε τους όρους χρήσης στα ηλεκτρονικά καταστήματα και ρωτήστε για τις εγγυήσεις στα φυσικά καταστήματα.
Ενώ οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ανανεώνουν συχνά την πολιτική επιστροφών προς όφελος του καταναλωτικού κοινού, οι μικρότερες επιχειρήσεις ενδέχεται να δείξουν μικρότερη ευελιξία. Διαβάστε προσεκτικά τους όρους χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος προτού προβείτε σε αγορά ή ρωτήστε για την πολιτική του καταστήματος, όταν αυτό είναι φυσικό κατάστημα, σε περίπτωση επιστροφής του αγαθού.
Προσέξτε την παρορμητική αγοραστική συμπεριφορά προτού προβείτε σε συναλλαγή.
Χρειάζεστε πραγματικά το προϊόν που είδατε στην βιτρίνα ή στο e-shop; Μήπως το τελικό ποσό των αγορών σας, εκτρέπει τον προϋπολογισμό σας; Η Black Friday προκαλεί τέτοιο ενθουσιασμό στους καταναλωτές που πολλές φορές προβαίνουν σε αγορές που δεν τους είναι πραγματικά αναγκαίες από το φόβο ότι μπορεί να μην προλάβουν να αξιοποιήσουν τις προσφορές! Θυμηθείτε ότι παρά τις ελκυστικές προτάσεις που τα καταστήματα μπορεί να υπόσχονται ενόψει της Black Friday, όσο προχωρούμε στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, η αγορά θα ανανεώσει και πάλι τις προμήθειές της προτείνοντας νέες εκπτώσεις και καινούρια αγαθά!

Προσοχή στις άγνωστες ή πρωτοεμφανιζόμενες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις.
Οι καλύτερες προσφορές δεν παρέχονται πάντα από τις μεγάλες ηλεκτρονικές επιχειρήσεις. Kαι οι μικρές ηλεκτρονικές επιχειρήσεις μπορούν να προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες για αγορές, ωστόσο στις περιπτώσεις πρωτοεμφανιζόμενης ή άγνωστης επιχείρησης, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην χάσετε χρήματα. Αν διαπιστώσετε ότι παραλείπονται κρίσιμα στοιχεία για την αναγνώριση της ταυτότητας της ηλεκτρονικής επιχείρησης όπως είναι η εταιρική επωνυμία, η ταχυδρομική διεύθυνση, τα τηλέφωνα επικοινωνίας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και το ΑΦΜ της, είναι προτιμότερο να αποφύγετε να προβείτε σε αγορά μέχρι να διασταυρώσετε την αξιοπιστία της επιχείρησης διερευνώντας προηγουμένως την φήμη της στο διαδίκτυο.
Προσοχή στις παραπλανητικές προσφορές
Ακόμη και αν ψωνίζετε από μία ιστοσελίδα που εμπιστεύεστε, είναι σημαντικό να ελέγξετε όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην συναλλαγή σας: η τιμή, η εγγύηση, το κόστος μεταφοράς, η διαθεσιμότητα ή ο χρόνος παράδοσης, μπορεί να είναι μερικές από τις σημαντικές πληροφορίες που θα καθορίσουν την τελική σας επιλογή. Πολλές φορές όμως ενδέχεται να εμφανιστούν αναδυόμενα banners με προσφορές άσχετες από αυτές που παρέχει η προμηθεύτρια επιχείρηση, από ιστοσελίδες που σας ζητούν να εισάγετε τα στοιχεία των τραπεζικών σας λογαριασμών ή και των κωδικών σας για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Στις περιπτώσεις αυτές, επικοινωνήστε τόσο με την επιχείρηση όσο και με την τράπεζά σας και επιβεβαιώστε τη γνησιότητα του περιεχομένου των μηνυμάτων αυτών. Θα πρέπει να αποφεύγουμε προσφορές που εμφανίζονται σε αναδυόμενα παράθυρα αν προέρχονται από άγνωστους ιστοτόπους.

Δείξτε μεγάλη προσοχή στην παροχή ευαίσθητων προσωπικών πληροφοριών
Στις περιπτώσεις που σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική ή την χρεωστική κάρτα ελέγξτε με προσοχή το περιεχόμενο των όρων και των email που σχετίζονται με την συναλλαγή σας. Επίσης, θα πρέπει να μην προχωρήσετε σε συναλλαγή αν σας ζητείται να εγκαταστήσετε λογισμικό για την απόκτηση μιας προσφοράς.

Μην παρασύρεστε από ασυνήθιστα χαμηλές τιμές ή προσφορές
Ελέγξτε στα διαφημιστικά φυλλάδια, στις προωθήσεις στα social media και στα newsletters των καταστημάτων για τις τιμές των προϊόντων που σας ενδιαφέρουν. Συγκεντρώστε τις αρκετές μέρες πριν την Black Friday ώστε να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης για την τελικά προσφερόμενη τιμή και για να είστε σε θέση να εξακριβώσετε ότι πετύχατε μια πραγματικά καλή ευκαιρία αγοράς.

Κουπόνια προσφορών και giftcards
Όταν διαθέτετε κουπόνια προσφορών ή giftcards επιβεβαιώστε αν τα προϊόντα που επιθυμείτε διατίθενται την Black Friday ή αν οι εταιρείες που σας ενδιαφέρουν αποδέχονται τα κουπόνια αυτά και δεν εξαιρούνται των προσφορών.

Ελέγξτε την πολιτική ασφάλειας στις ηλεκτρονικές συναλλαγές
Εφόσον σκοπεύετε να προχωρήσετε σε ηλεκτρονικές αγορές, προτιμήστε να χρησιμοποιήσετε τις προσωπικές σας συσκευές στις οποίες έχει εγκατασταθεί πρόγραμμα προστασίας από κακόβουλο λογισμικό (antivirus) και δίχτυ προστασίας (firewall). Κατά την καταχώρηση των στοιχείων της συναλλαγής σας, βεβαιωθείτε ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή κρυπτογράφηση. Αυτό μπορείτε να το αναγνωρίσετε αν παρατηρήσετε το εικονίδιο με το κλειστό λουκετάκι πάνω αριστερά στην διεύθυνση της ιστοσελίδας και εάν η διεύθυνση ξεκινά με «https://».

Συμφωνήστε την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος
Σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν παραδώσει εμπρόθεσμα το προϊόν, θυμηθείτε ότι οι συναλλαγές μέσω χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας προσφέρουν ουσιαστικές δικλείδες ασφαλείας για τους καταναλωτές, σε περίπτωση ακύρωση της συναλλαγής. Αντίθετα, η πληρωμή με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του προμηθευτή, θα πρέπει να αποφεύγεται.

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 11:15 am


Παραχώρηση χώρου στο ΕΚΑΒ για τη στέγαση επιχειρησιακής βάσης στην Πλαταριά

Παραχώρηση χώρου στο ΕΚΑΒ για τη στέγαση επιχειρησιακής βάσης στην Πλαταριά 


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, αποφάσισε την παραχώρηση χώρου στο πρώην Δημοτικό Σχολείο Πλαταριάς για τις ανάγκες του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ). 
Το ΕΚΑΒ ζήτησε τη δωρεάν παραχώρηση μιας αίθουσας στο κτήριο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Πλαταριάς, με στόχο τη λειτουργία επιχειρησιακής βάσης για τους θερινούς μήνες, ώστε να καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες της περιοχής.

Η εισήγηση έγινε από την αντιδήμαρχο Βασιλική Τσώτου, η οποία ανέφερε πως η δωρεάν παραχώρηση του χώρου κρίνεται αναγκαία για την αποτελεσματική λειτουργία του ΕΚΑΒ και την άμεση ανταπόκριση σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης στην ευρύτερη περιοχή Πλαταριάς-Συβότων.
Ωστόσο, ο δημοτικός σύμβουλος Αντώνιος Μπέζας διαφώνησε με την πρόταση και ζήτησε την αναβολή της συζήτησης, αναφέροντας ότι το αίτημα του ΕΚΑΒ δεν τεκμηριώνει επαρκώς την ανάγκη στέγασης στη συγκεκριμένη τοποθεσία, ούτε εξηγεί λεπτομερώς τον τρόπο λειτουργίας της επιχειρησιακής βάσης. Παρά τις αντιρρήσεις του, η πρόταση αναβολής δεν έγινε δεκτή.

Μετά από διαλογική συζήτηση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έγκριση της παραχώρησης της αίθουσας, με όρους όπως η απαγόρευση της επινοικίασης του χώρου σε τρίτους και η χρήση του αποκλειστικά για τις ανάγκες του ΕΚΑΒ. Η διάρκεια της παραχώρησης θα ισχύει μέχρι τη λήξη της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής, εκτός αν προκύψουν διαφορετικές ανάγκες από τον Δήμο.

Η απόφαση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της επείγουσας ιατρικής περίθαλψης στην περιοχή της Πλαταριάς, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες, όταν ο πληθυσμός αυξάνεται λόγω τουρισμού. Με τη δημιουργία της επιχειρησιακής βάσης, αναμένεται η ταχύτερη ανταπόκριση του ΕΚΑΒ σε περιστατικά έκτακτης ανάγκης, βελτιώνοντας την ποιότητα της παρεχόμενης υγειονομικής φροντίδας στην περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 11:07 am


Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Θα επαναλειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις της Ηγουμενίτσας, τι σχεδιάζεται για την Πρέβεζα

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Θα επαναλειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις της Ηγουμενίτσας, τι σχεδιάζεται για την Πρέβεζα



Είναι ειλημμένη η απόφαση της διοίκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να ξαναζωντανέψουν τα κτίρια του τέως ΤΕΙ Ηπείρου στην πόλη της Ηγουμενίτσας και κατά βάση, το πρώην “Ξενία”.
Στο πλαίσιο του τετραετούς στρατηγικού σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που βρίσκεται υπό συζήτηση αυτό το διάστημα, στους κόλπους των οργάνων διοίκησης του τοπικού ΑΕΙ, μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί, αφορά τις εγκαταστάσεις του τέως ΤΕΙ Ηπείρου. Να σημειωθεί πως ο στρατηγικός σχεδιασμός με βάση μια πρώτη προθεσμία που έχει δοθεί από το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να κατατεθεί στην πολιτεία ως το τέλος Οκτωβρίου.
Ωστόσο, είναι δεδομένη η πρόθεση της Πρυτανικής Αρχής της Άννας Μπατιστάτου, όπως δήλωσε η Πρύτανης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΒΗΜΑ Τηλεόραση το βράδυ της Παρασκευής, να αξιοποιήσει με ίδιους πόρους της εγκαταστάσεις ιδιοκτησίας του Πανεπιστημίου στην Ηγουμενίτσα, για να λειτουργήσει προγράμματα τύπου θερινών σχολείων. Το ακόμα καλύτερο νέο σε σχέση με τα όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά η νυν Πρύτανης, είναι πως το πλάνο λειτουργίας των πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων της παραλιακής πόλης είναι διάρκειας ολόκληρου του έτους και όχι μόνο κατά το καλοκαίρι. Πιθανότατα και μέσω προγραμμάτων Erasmus αλλά και μέσω προγραμμάτων διαπανεπιστημιακής συνεργασίας με ΑΕΙ του εξωτερικού, πρόκειται να έρχονται στην Ηγουμενίτσα για μαθήματα αρκετών ημερών, κατά δεκάδες φοιτητές, τονώντας και την τοπική οικονομία αλλά και δημιουργώντας τη μόχλευση με νέα μυαλά που αναζητά η συγκεκριμένη πόλη.
Σύμφωνα με την κ. Μπατιστάτου, οι μελέτες αποκατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Ηγουμενίτσας, θα γίνουν με ευθύνη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και άρα πολύ γρήγορα. Ίδιοι πόροι ακολούθως, θα διατεθούν για τις εργασίες αποκατάστασης των κτιρίων και σχετικά σύντομα, το πλάνο επαναλειτουργίας των εγκαταστάσεων του πρώην ΤΕΙ θα πάρει σάρκα και οστά.

Η Πρέβεζα

Παρόμοια σχέδια με την Ηγουμενίτσα, υπάρχουν και για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Πρέβεζας. Η πορεία των πραγμάτων βέβαια, δεν θα είναι ίδια στις δύο πόλεις, γιατί στην Ηγουμενίτσα το Πανεπιστήμιο έφυγε πριν από μερικά χρόνια. Στη δε Πρέβεζα το Πανεπιστήμιο λειτουργεί σήμερα, όμως, με βάση την απόφαση της προηγούμενης Συγκλήτου που από ότι φαίνεται, δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει, πρόκειται να… μετακομίσει στα Γιάννενα. Η έδρα του Τμήματος Λογιστικής από την Πρέβεζα θα μεταφερθεί στα Γιάννενα και η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από την ΕΘΑΑΕ (Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης), σύμφωνα με την κ. Μπατιστάτου.
Το θέμα όπως είπε, δεν βρίσκεται πλέον στην αρμοδιότητα των Πρυτανικών Αρχών (το ακούν άραγε και τι κάνουν εδώ και δύο χρόνια, οι τοπικοί παράγοντες, Δήμαρχος, αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας και λοιποί που μόνο υποκριτικά ως τώρα, ασχολήθηκαν με το ζήτημα;).
Και για την Πρέβεζα, σύμφωνα με την Πρύτανη, θα μπορούσαν άμεσα να λειτουργήσουν προγράμματα, όπως αυτά που σχεδιάζονται για την Ηγουμενίτσα.

Παναγιώτης Μπούρχας




Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 10:50 am


Νέες θέσεις στάθμευσης υπηρεσιακών οχημάτων της Αστυνομίας στην Ηγουμενίτσα

Νέες θέσεις στάθμευσης υπηρεσιακών οχημάτων της Αστυνομίας στην Ηγουμενίτσα 


Η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας, αποφάσισε ομόφωνα να εγκρίνει την αίτηση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας για την επέκταση των θέσεων στάθμευσης των υπηρεσιακών οχημάτων της Δ.Α. Θεσπρωτίας, στις οδούς Πάργας και Αγίων Αποστόλων. 

Συγκεκριμένα:
  • Οδός Πάργας: Θα δημιουργηθούν δύο επιπλέον θέσεις στάθμευσης, οι οποίες θα αποτελέσουν προέκταση των ήδη υφιστάμενων πέντε θέσεων. Κάθε θέση θα έχει μήκος 5 μέτρα και πλάτος 2,20 μέτρα. Οι θέσεις αυτές θα εφάπτονται με το υπάρχον πεζοδρόμιο που βρίσκεται κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα.
  • Οδός Αγίων Αποστόλων: Επίσης, θα δημιουργηθούν δύο νέες θέσεις στάθμευσης με τα ίδια χαρακτηριστικά, δηλαδή μήκος 5 μέτρα και πλάτος 2,20 μέτρα, και αυτές θα είναι σε άμεση επαφή με το πεζοδρόμιο κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα.
Η συγκεκριμένη επέκταση αποσκοπεί στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών για τη στάθμευση των υπηρεσιακών οχημάτων της αστυνομίας, μετά και από την "έξωση" που έγινε από τους χώρους του λιμένα, που εως τώρα χρησιμοποιούσε η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας.

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 10:48 am


Παρών στο street party στη Ρηγίλλης ο Βασίλης Γιόγιακας

Παρών στο street party στη Ρηγίλλης ο Βασίλης Γιόγιακας


Εχτές Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η μεγάλη εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, με ένα street party έξω από τα ιστορικά γραφεία του κόμματος στη Ρηγίλλης, παρουσία στελεχών, βουλευτών και υποστηρικτών του κόμματος. 
Στην εκδήλωση βρέθηκαν κορυφαία στελέχη της παράταξης, ενώ η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη έδωσε το στίγμα για την πορεία του κόμματος στο μέλλον.
Ανάμεσα στους παρόντες ήταν και ο βουλευτής Θεσπρωτίας, Βασίλης Γιόγιακας.


Η παρουσία του κ. Γιόγιακα στο street party που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ στη Ρηγίλλης σηματοδότησε τη σταθερή στήριξή του στην πορεία και τις αξίες του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Στα "πηγαδάκια" κυριάρχησαν συζητήσεις για ζητήματα που αφορούν την Θεσπρωτία και την Ήπειρο καθώς και τα τρέχοντα εθνικά θέματα.

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 10:26 am


Νέο σύγχρονο ελαιοτριβείο "Γούλα" στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο σύγχρονο ελαιοτριβείο "Γούλα" στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ελληνική ελιά. 
Ιερό δέντρο κατά την αρχαιότητα με έντονες κοινωνικές επιδράσεις και ευεργετικές ιδιότητες, αποτελεί σήμερα την πιο διαδεδομένη καλλιέργεια στην Ελλάδα και αναπόσπαστο κομμάτι της κάθε ελληνικής οικογένειας. 
Από την φύτευση μέχρι τους πρώτους ανθούς, την καρποφορία και την συγκομιδή ο δρόμος είναι μακρύς και περιέχει πολλά στάδια που θα καθορίσουν την υψηλή ποιότητα του ελαιόλαδου που όλοι θέλουμε να πετύχουμε. 
Στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις "Γούλα", στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας γνωρίζουμε ότι το τελικό στάδιο παραγωγής είναι το και το πιο καθοριστικό για την εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. 
Γι΄αυτό έχουμε φροντίσει ώστε: 
1) Κατά την αναμονή στο ελαιοτριβείο, ο καρπός να αποθηκεύεται αεριζόμενος σε μεγάλους δικτυωτούς σάκους για την αποφυγή ανάπτυξης οξέων. 
2) Το σχολαστικό πλύσιμο της ελιάς και η απομάκρυνση των φύλλων με την χρήση πεπιεσμένου αέρα στο νερό, εξασφαλίζει τον πλήρη διαχωρισμό της ελιάς από άλλα περιττά υλικά. 
3) Η σύνθλιψη του καρπού να γίνεται σε νέους ανοξείδωτους μαλακτήρες με «κρύα επεξεργασία». Με ειδικούς θερμομετρητές φροντίζουμε ώστε η θερμοκρασία να μη ξεπερνά τους 22 C. 
4) Να υπάρχει διαρκής εξαερισμός των υδρατμών κατά την διάρκεια της παραγωγής ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία «πικρίλας» και να αυξηθεί η ποιότητα. 
5) Παρέχουμε διαχωρισμένο χώρο αναμονής των πελατών για την παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής με παράδοση του ελαιόλαδου αν όχι την ίδια μέρα, το αργότερο μέχρι την επόμενη. 

Και όλα αυτά, γιατί αποτελεί στοίχημα για εμάς η υψηλή ποιότητα που θέλετε να πετύχετε... 
Σας περιμένουμε καθημερινά στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας.
Τηλέφωνα επικοινωνία:
2665025450 - 6944607459


Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 10:08 am


Φορτηγό έπεσε στα διόδια της Εγνατίας στην Τύρια (+ΦΩΤΟ)

Φορτηγό έπεσε στα διόδια της Εγνατίας στην Τύρια (+ΦΩΤΟ)


Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί στα διόδια της Εγνατίας Οδού στην περιοχή "Τύρια", όταν φορτηγό προσέκρουσε στις μπάρες των διοδίων. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του οχήματος φαίνεται να αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του οχήματος και να προσκρούσει στις μπάρες των διοδίων και να καταλήξει στις προστατευτικές μπάρες.


Ευτυχώς, παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, δεν υπήρξαν τραυματισμοί, τόσο του οδηγού όσο και άλλων διερχόμενων οχημάτων, αλλά και του υπαλλήλου των διοδίων που τη στιγμή του ατυχήματος βρισκόταν στο εσωτερικό του κουβούκλιου. 
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα η αστυνομία και οχήματα πρώτων βοηθειών για να ελέγξουν την κατάσταση και να διευκολύνουν την κυκλοφορία, η οποία προσωρινά διακόπηκε σε δύο λωρίδες μέχρι να απομακρυνθεί το όχημα και να αποκατασταθούν οι ζημιές στις εγκαταστάσεις των διοδίων.

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 9:35 am


Πέτρινα γεφύρια της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Πέτρινα γεφύρια της Θεσπρωτίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Λάζαρος Τσάτσος - Epirustravel.eu

Σπαρμένα στη γη της Θεσπρωτίας βρίσκονται δεκάδες πετρογέφυρα, άλλα γκρεμισμένα σήμερα, κι άλλα που αντέκουν στη φθορά. 
Μονότοξα η πολύτοξα, με ξύλινο ζεύγμα η υδατογέφυρες, δείχνουν το μεράκι των κατασκευαστών τους. 

Διασχίζοντας για περίπου 20 λεπτά το παλιό και κατεστραμμένο πλέον Πάρκο της Πέρδικας στη Θεσπρωτία, συναντά κανείς το Γεφύρι του Αη Θανάση να στέκει επιβλητικό πάνω από τον μικρό ποταμό Αγιώτικο, ανάμεσα στα δέντρα και τους θάμνους. 
Η κατασκευή της γέφυρας εκτιμάται πως έγινε προ 1.000 ετών. 
Στέκεται όρθιο από το 1798 μέχρι σήμερα και εξυπηρετεί όλα τα χωριά της περιοχής. 
Πριν γίνει το γεφύρι, τα χωριά έχασαν πολλούς ανθρώπους και ζώα, στην προσπάθεια να περάσουν το ποτάμι. 
Μεταξύ αυτών που χάθηκαν στον ποταμό ήταν και ο καλόγερος του Μοναστηριού της Καμίτζανης που παρασύρθηκε μαζί με τα άγια λείψανα. 
Το γεφύρι εγκαινίασαν επτά παπάδες ενώπιον όλων των κατοίκων των χωριών της περιοχής και έγινε μεγάλο γλέντι. 

Το γεφύρι της Γκρίκας 
Την κατασκευή του γεφυριού χρηματοδότησαν η Μονή Καμύτσιανης Τσαμαντά και οι κοινότητες Τσαμαντά, Πόβλας (Αμπελώνα) και Λιδίζδας, που συγκέντρωσαν χρήματα αναλογικά από τους κατοίκους. (Λέγεται μάλιστα ότι ένας κάτοικος του Τσαμαντά δεν είχε χρήματα κι έδωσε μια κατσαρόλα. 

Μετά από ένα ξέφωτο και ένα μονοπάτι καλυμμένο από φύλλα βελανιδιάς, στέκεται το Γεφύρι της Γκούρας στην κοινότητα Λιά Θεσπρωτίας. 
Χτίστηκε το 1940, ενώ διπλά από το γεφύρι υπάρχει η βρύση Γκούρα και στέκεται επιβλητικός ένας πλάτανος. 
Το Γεφύρι της Εκκλησίας βρίσκεται στην περιοχή της Μουργκάνας, στο χωριό Τσαμαντάς και λίγο πριν από την κεντρική πλατεία, «κρυμμένο» μέσα στις φυλλωσιές της περιοχής. 
Μέσα στο χωριό Άγιοι Πάντες, βρίσκεται το Γεφύρι της Καβάλας. 
Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, κατασκευάστηκε πριν από περίπου 100 χρόνια και ανακαινίστηκε το 2004. 

Στην περιοχή της Ελαίας Θεσπρωτίας, κάτω από τους Φιλιάτες και αφού διασχίσει κανείς ένα χωμάτινο δρόμο ανάμεσα στους αγρούς, συναντά το Καλπακιώτικο Γεφύρι. 
Το γεφύρι κατασκευάστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα και βρίσκεται 300 μέτρα έξω από το χωριό Ελαία. 

Τα γεφύρια του Ζάναλα και της Λίμνης βρίσκονται στην είσοδο του χωριού Λίστα Θεσπρωτίας


Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 9:00 am


Η ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση του νερού του βιολογικών καθαρισμών - Μήπως κάποιοι πρέπει να επισκεφτούν την Λαμία; | Γράφει ο Παύλος Λ. Αλεξίου

Η ανάκτηση και επαναχρησιμοποίηση του νερού του βιολογικών καθαρισμών - Μήπως κάποιοι πρέπει να επισκεφτούν την Λαμία; | Γράφει ο Παύλος Λ. Αλεξίου


Από το 1988, με την μεγάλη λαϊκή εξέγερση του Θεσπρωτικού λαού για να μη πέσουν τα λύματα του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων στον Καλαμά, προτείναμε αυτή την λύση -και είχε συνταχθεί, από την Νομαρχία Θεσπρωτίας, μετά από συμφωνία με την τότε κυβέρνηση, σχετική μελέτη- αναβάθμισης της Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού Ιωαννίνων (ΜΒΚΙ) και επαναχρησιμοποίησης του νερού της, εντός του Λεκανοπεδίου, που ποτέ δεν εφαρμόστηκε, λύσεις που έχουν εφαρμοστεί με επιτυχία σε άλλες χώρες.
Έτσι από κατά καιρούς μετρήσεις προκύπτουν τεράστιοι ρύποι, πολλές φορές πολλαπλάσιοι των επιτρεπομένων στην τάφρο της Λαψίστας, που οδηγεί το προϊόν της ΜΒΚΙ στον ποταμό Καλαμά, τον «Νείλο της Θεσπρωτίας», υποβαθμίζοντας την ποιότητα των νερών του.
Την ίδια στιγμή η λειψυδρία που πλήττει τη χώρα, πλήττει και το Λεκανοπέδιο και υπήρξαν κατά καιρούς αντιπεριβαλλοντικές προτάσεις για μεταφορά νερού από άλλες υδρολογικές λεκάνες
Ταυτόχρονα δίνονται στις βιομηχανίες εμφιάλωσης νερού, που χρησιμοποιούν μάλιστα ονόματα φημισμένων περιοχών της Ηπείρου, αλλεπάλληλες άδειες άντλησης εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού από γεωτρήσεις εντός του Λεκανοπεδίου, που επηρεάζουν τον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα, συνεπώς και τις πηγές του Λεκανοπεδίου.

Στη Λαμία «μ΄ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια» και νερό και λίπασμα.
Μήπως ήρθε ο καιρός οι πολίτες των Ιωαννίνων, οι Αρχές τους, οι επιστημονικοί φορείς, να εξετάσουν λύσεις που θα δώσουν εκατομμύρια κ. μ νερού στο δυσμενές υδατικό ισοζύγιο του Λεκανοπεδίου;
Κάποτε αυτό θα γίνει σίγουρα. Αρκεί να μην είναι πλέον αργά.
Μήπως το ίδιο πρέπει να εξεταστεί και για τους άλλους βιολογικούς καθαρισμούς της Ηπείρου. Εμείς πάντως εδώ στη Θεσπρωτία έχουμε κατασκευάσει τον βιολογικό καθαρισμό των Φιλιατών με αυτό το πνεύμα, που λειτουργεί κανονικά, χωρίς ή με ελάχιστο ενεργειακό κόστος και με μικρό κόστος συντήρησης.

Η ΔΕΥΑ Λαμίας είναι πρότυπο για όλη τη χώρα
Παρουσίασε δύο σημαντικά έργα (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 8:57 am


Θεσπρωτία: Προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία "Κασσάνδρα"

Θεσπρωτία: Προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία "Κασσάνδρα"


Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία που έπληξε το βόρειο τμήμα της Θεσπρωτίας, κυρίως στον Δήμο Φιλιατών, από το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα της 4ης Οκτωβρίου. Στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου σημειώθηκε διακοπή ρεύματος, ενώ παρατηρήθηκαν διακοπές και στη σταθερή τηλεφωνία, δυσκολεύοντας την επικοινωνία σε πολλές περιοχές. Λίγο πριν τις 8 το βράδυ, εστάλη μήνυμα από το 112 προειδοποιώντας τους πολίτες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα.

Πέντε καταστήματα στην κωμόπολη των Φιλιατών υπέστησαν εισροή υδάτων, ενώ καταπτώσεις βράχων σημειώθηκαν στη Λωρίδα Σαγιάδας, κοντά στις ιχθυοκαλλιέργειες, καθώς και στον δρόμο προς το Τελωνείο Μαυροματίου και στο Μαυρονέρι. Στην περιοχή της Δάφνης (Τζούμα), πτώσεις κλαδιών δέντρων προκάλεσαν παρεμβάσεις της πυροσβεστικής.

Στην είσοδο της πόλης των Φιλιατών, η βροχή παρέσυρε χώματα από τις εργασίες διαμόρφωσης κυκλικού κόμβου, κλείνοντας τον δρόμο με φερτά υλικά. Μηχανήματα της πολιτικής προστασίας εργάστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας για την απομάκρυνσή τους, ενώ προβλήματα σημειώθηκαν και στη διασταύρωση της οδού Φιλιατών - Σαγιάδας με τον δρόμο προς το Πλαίσιο Φιλιατών.

Η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου, και αργότερα σε ολόκληρη την περιοχή. Η πολιτική προστασία του Δήμου Φιλιατών, με τη συνδρομή της πυροσβεστικής, έχει αποκαταστήσει τη βατότητα σε όλους τους δρόμους.



Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 8:50 am


Η παλιότερη ίσως θεατρική παράσταση στη Θεσπρωτία (+ΦΩΤΟ)

Η παλιότερη ίσως θεατρική παράσταση στη Θεσπρωτία (+ΦΩΤΟ)


Φιλιάτες 25η Μαρτίου 1931

Είναι η παλαιότερη φωτογραφία Θεατρικής παράστασης στο Φιλιάτι και πιθανόν στη Θεσπρωτία 
Την εκδήλωση διοργάνωσε το ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ Φιλιατών, το οποίο ήταν κάτι σαν Ακαδημία, έβγαζε δασκάλες- νηπιαγωγούς, λειτούργησε απο το 1926 έως το 1936 με δ/ντρια την Σουζάνα Ζαμπίρη. 
Μεταξύ των απόφοιτων ήταν και οι: Αλίκη Οικονόμου Βενέτη, Νίκη Πασχόπουλου- Αγαρτζίδη, Μαγδαληνή Μαρκατσέλη, Ευφροσύνη Γούση- Κομιανού από τη Φανερωμένη, Τερψιχόρη Τσόγκα από τη Σαγιάδα σύζυγος Βασιλείου Μικρούλη, Δημητρούλα Ντέντε από του Τσαμαντά σύζυγος του δάσκαλου Βασιλείου Μάκκα, Ευγενία Τσιροπούλη από το Φιλιάτι κόρη του Λάμπρου Τσιροπούλη, Κούλα Στεργίου από το Πλαίσιο, Ελένη Κούλη από το Πλαίσιο, Θεοφανώ, Τσανακλίδου Μαρίκα, Κοντυλένια Βασιάδη από το Φιλιάτι, Γιαννούτσου από το Πλαίσιο, Κλεονίκη Γώγου από του Τσαμαντά μητέρα του δάσκαλου Γεράσιμου Γώγου, Ευγενία Κύρκου συζυγος Λεωνίδα Στολάκη, Ελένη Σούλη από του Τσαμαντά σύζυγος του Κυράτση, Περσεφόνη Γάτου από το Γηρομέρι και άλλες που δεν γνωρίζουμε ονόματά και θα θέλαμε βοήθεια ή και διόρθωση, σε πιθανά λάθη μας…


Η επόμενη είναι του 1932

Δημοσιεύθηκε στις 5 October 2024 | 8:08 am


Προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει το Δήμο Φιλιατών

Προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει το Δήμο Φιλιατών


Έντονη κακοκαιρία πλήττει τον Δήμο Φιλιατών, με αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα να καταγράφεται σε αρκετές περιοχές. 
Πριν από λίγο σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου, επηρεάζοντας νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Επίσης βλάβες αναφέρονται και στο δίκτυο της σταθερής τηλεφωνίας.
Παράλληλα, σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων στη Λωρίδα Σαγιάδας, κοντά στη διασυνοριακή περιοχή όπου βρίσκονται οι μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών της Θεσπρωτίας.
Επίσης, στην περιοχή Δάφνης Φιλιατών (Τζούμα) καταγράφηκε πτώση κλαδιών πλατάνων επί της οδού, για την οποία έχει ήδη ειδοποιηθεί η πυροσβεστική υπηρεσία για την απομάκρυνση. 
Οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και συνεργεία εργάζονται για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2024 | 9:19 pm


Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στο Προδρόμι

Εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή στο Προδρόμι



Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, κινητή μονάδα αιμοδοσίας, θα βρίσκεται στο Κοινοτικό Κατάστημα Προδρομίου από τις 10:15 έως τις 14:00, στα πλαίσια των δράσεων της εθελοντικής αιμοδοσίας του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου..
Υπενθυμίζουμε πως οι εθελοντές αιμοδότες, θα πρέπει να προσκομίζουν τον αριθμό ΑΜΚΑ τους.

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2024 | 8:54 pm


Νομός Θεσπρωτίας - Ειδήσεις και Νέα

Κακοκαιρία Cassandra: Μήνυμα του 112 στη Θεσπρωτία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Dnews

  1. Κακοκαιρία Cassandra: Μήνυμα του 112 στη Θεσπρωτία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα  Dnews
  2. Κακοκαιρία «Cassandra»: Ήχησε το 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας - Documento  Documento
  3. Κακοκαιρία: Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Θεσπρωτία -Μήνυμα από το 112 στην περιοχή Φιλιάτες  iefimerida
  4. Κακοκαιρία Cassandra: Μήνυμα του 112 στη Θεσπρωτία για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα | Το Κουτί της Πανδώρας  Το Κουτί της Πανδώρας
  5. Επικίνδυνη κακοκαιρία στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας: Ήχησε το 112  Usay.gr
  6. Επελαύνει η κακοκαιρία Κασσάνδρα: Προβλήματα στην Κέρκυρα, 112 στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας – Οι περιοχές που πλήττονται  ΕΡΤ News
  7. Χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο λόγω της βροχής  902.gr
  8. Η «Κασσάνδρα» πλήττει τη Δυτ. Ελλάδα – Προβλήματα στην Κέρκυρα, 112 στη Θεσπρωτία  Η Καθημερινή
  9. Καιρός - Θεσπρωτία: Μήνυμα από το 112 στους Φιλιάτες για επικίνδυνα φαινόμενα  Pentapostagma

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2024 | 8:19 pm


Επιστροφή με 113 θέματα!!! - EpirusPost.gr

Επιστροφή με 113 θέματα!!!  EpirusPost.gr

Δημοσιεύθηκε στις 4 October 2024 | 2:27 pm


Πτήση σαν… το τρένο! - EpirusPost.gr

Πτήση σαν… το τρένο!  EpirusPost.gr

Δημοσιεύθηκε στις 3 October 2024 | 8:27 pm


Δεν είναι λίγα τα χρέη.. - EpirusPost.gr

Δεν είναι λίγα τα χρέη..  EpirusPost.gr

Δημοσιεύθηκε στις 2 October 2024 | 4:48 pm


Σεισμός στη Θεσπρωτία - News.gr

Σεισμός στη Θεσπρωτία  News.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2024 | 7:55 am


Σεισμός στη Θεσπρωτία - Athens Voice

Σεισμός στη Θεσπρωτία  Athens Voice

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2024 | 7:38 am


Σεισμός 4R στην Θεσπρωτία - LiFO

Σεισμός 4R στην Θεσπρωτία  LiFO

Δημοσιεύθηκε στις 28 September 2024 | 8:29 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Θεσπρωτίας