Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Θεσπρωτίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μεγάλη επιτυχία της Δίωξης στην Ηγουμενίτσα - Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές ομάδες διακίνησης ναρκωτικών

Μεγάλη επιτυχία της Δίωξης στην Ηγουμενίτσα - Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές ομάδες διακίνησης ναρκωτικών


Εξαρθρώθηκαν ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο εγκληματικές οργανώσεις, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην προμήθεια, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, κυρίως κοκαΐνης, σε περιοχές της Αττικής καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και της Ηγουμενίτσας. 

Για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, οργανώθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, αστυνομικές επιχειρήσεις, με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας. 

Στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων, συνελήφθησαν χθες (21-01-2020) και σήμερα (22-01-2020), συνολικά εννέα (9) άτομα, μέλη και των δύο εγκληματικών οργανώσεων και συγκεκριμένα: 
στην ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας, τρία άτομα (δύο ημεδαποί, ηλικίας 48 και 35 ετών και ένας 70χρονος αλλοδαπός), 
σε περιοχές της Αττικής, ένας 42χρονος ημεδαπός, αρχηγός της μίας οργάνωσης και μία 47χρονη αλλοδαπή, 
στη Λάρισα, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 22, 58 και 68 ετών, 
στη Χαλκίδα, ένας 52χρονος ημεδαπός. 

Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και όπλων καθώς και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. 

Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στις εγκληματικές ομάδες ακόμη πέντε (5) άτομα, εκ των οποίων ένας έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης της χώρας και αρχηγικό μέλος της δεύτερης οργάνωσης ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται και τρία ακόμα άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από τις εγκληματικές οργανώσεις. 

Η αποδόμηση των κυκλωμάτων, η σύλληψη των μελών τους καθώς και ο εντοπισμός των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα συστηματικής «διεισδυτικής» έρευνας, στο πλαίσιο της οποίας αξιοποιήθηκαν προανακριτικά στοιχεία, ευρήματα και ερευνητικά δεδομένα. 

Πιο συγκεκριμένα, εξακριβώθηκε ότι οι δύο εγκληματικές οργανώσεις, έχοντας ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών και παράλληλη διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον κατά το τελευταίο πεντάμηνο, στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ειδών (κυρίως κοκαΐνης), αποκομίζοντας έτσι σημαντικά οικονομικά οφέλη. 

Όσον αφορά την πρώτη οργάνωση, αρχηγικό μέλος ήταν ο 42χρονος ημεδαπός συλληφθείς και μέλη άλλα εννέα άτομα, που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Αττικής και στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. 

Αναφορικά με την δεύτερη οργάνωση, αρχηγικό μέλος ήταν ο 42χρονος ημεδαπός, έγκλειστος στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και μέλη άλλα τρία άτομα και δραστηριοποιούνταν στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας. 

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι η δεύτερη οργάνωση προμηθεύονταν τα ναρκωτικά που διακινούσε από τα μέλη της πρώτης οργάνωσης. 

Ως προς τον τρόπο δράση τους, τα μέλη της κάθε εγκληματικής οργάνωσης, προκειμένου να μην εντοπιστούν, χρησιμοποιούσαν πλήθος τηλεφωνικών συνδέσεων, που δεν ήταν δηλωμένες στα πραγματικά τους στοιχεία, αλλά σε στοιχεία αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών («αχυράνθρωπων»), ενώ στις μεταξύ τους τηλεφωνικές συνομιλίες, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και προκαθορισμένο κώδικα συνεννόησης. 

Προσδιορίζεται ότι κατά το διάστημα διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν πάνω από (120) περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών ενώ εκτιμάται ότι το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνά τις (95.000) ευρώ. 

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, παρουσία δικαστικών λειτουργών και με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών σε οικίες των δραστών καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 
ποσότητα κοκαΐνης, βάρους (281,5) γραμμαρίων, εκτιμώμενης αξίας έως -30.000- ευρώ περίπου 
ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (785,45) γραμμαρίων, 
τέσσερις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 
το χρηματικό ποσό των (27.095) ευρώ, ως προερχόμενο από την διακίνηση ναρκωτικών, 
δεκατρία ναρκωτικά χάπια, 
υλικά ανάμειξης ναρκωτικών ουσιών, 
πληθώρα νάιλον συσκευασιών για αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, 
ένα αεροβόλο περίστροφο, 
δύο κυνηγητικά όπλα, 
πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών SIM, 
δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 
πλήθος σημειώσεων, 
δύο μεταλλικοί τρίφτες. 

Επιπλέον, κατασχέθηκαν (3) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, ως μέσα διευκόλυνσης της εγκληματικής δράσης των δύο οργανώσεων. 

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 6:50 pm


Μ. Κάτσης: Βγείτε και πείτε ξεκάθαρα κυρίες και κύριοι της ΝΔ, ότι δεν θέλετε τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Θεσπρωτία

Μ. Κάτσης: Βγείτε και πείτε ξεκάθαρα κυρίες και κύριοι της ΝΔ, ότι δεν θέλετε τριτοβάθμια εκπαίδευση στη ΘεσπρωτίαΚυρίες και Κύριοι συνάδελφοι 

Έχουμε μπροστά μας ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο κατά τη γνώμη μου, αντανακλά την νεοφιλελεύθερη εμμονή της κυβέρνησης ενάντια στα Δημόσια Πανεπιστήμια και στην Παιδεία εν γένει. 

Μπορεί η Υπουργός Παιδείας να συνελήφθη σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας να μη ξέρει το ποσοστό του ΑΕΠ που δαπανάται για την Παιδεία, αλλά το ξήλωμα του πουλόβερ ξέρει να το κάνει μια χαρά. 

Πρώτον, η κυβέρνηση έρχεται με νόμο, και συγκεκριμένα με το άρθρο 33, να αναστείλει τη λειτουργία 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων που ίδρυσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. H κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με νόμο. Κρατήστε το αυτό για τη συνέχεια. 

Προηγουμένως καταργήσατε και τα διετή προγράμματα σπουδών που θα κόστιζαν όσο τα χρήματα που θα δίνει η κυβέρνηση στην Θεολογική Σχολή της Βοστώνης. 2 εκ ετησίως για να κάνετε ρουσφέτια στην ομογένεια εν’όψει ψήφου των αποδήμων ή δεν ξέρω και γω για τι άλλο όπως κατηγορεί το site της ομογένειας kalami τον Κ. Μητσοτάκη. 

Δεύτερον, το Υπουργείο αφού πρώτα μας είπε ότι τα νέα τμήματα δεν έχουν σύμφωνη γνώμη της ΑΔΙΠ, άρα δεν μπορούν να προχωρήσουν, έρχεται με το παρόν σχέδιο νόμου και την καταργεί! Τόσο πολύ σέβεται η ΝΔ μια ανεξάρτητη αρχή, που την καταργεί και στη θέση της φτιάχνει την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπου ούτε ανεξάρτητη θα είναι από τη μία, και αυξημένες αρμοδιότητες θα έχει από την άλλη. 

Τι κάνετε λοιπόν κυρίες και κύριοι της ΝΔ; Φτιάχνε μια νέα αρχή στα μέτρα σας, όπου στην ουσία θα ακολουθεί τις πολιτικές σας αποφάσεις, και εσείς θα κρύβεστε πίσω από την Αρχή φορτώνοντας της το κόστος αυτών των αποφάσεων, για να αμβλύνετε τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Τρίτον, η κυβέρνηση εισάγει ένα νέο μοντέλο χρηματοδότησης των ΑΕΙ, όπου προβλέπει πως η χρηματοδότηση των ΑΕΙ θα γίνεται κατά 80% με βάση γενικά κριτήρια και κατά 20% με ειδικά κριτήρια. Πως λοιπόν θα κατανέμεται αυτό το 20%; Όπως θέλει το Υπουργείο. 

Αφού πρώτα ιδρύετε την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης, που είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σας, μετά από εισήγηση του Ανώτατου Συμβουλίου της, η υπουργός Παιδείας θα καθορίσει τα κριτήρια κατανομής, τους δείκτες ποιότητας και επιτευγμάτων και θα κατανέμει τη χρηματοδότηση. Επομένως η Υπουργός θα κρατάει πλέον την κάνουλα της χρηματοδότησης προς τα ΑΕΙ με ότι αυτό συνεπάγεται για το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων. 

Άρα, κ.κ συνάδελφοι της πλειοψηφίας για να καταλάβετε τι σας περιμένει αν σήμερα υπερψηφίσετε, για να λειτουργήσει στην εκλογική σας περιφέρεια κάποιο από τα καινούργια τμήματα, εάν και εφόσον δλδ, θα παρακαλάτε την πανίσχυρη κ. Κεραμέως, να παρέμβει στην νέα ΑΔΙΠ, να έχει θετική εισήγηση κ μετά να νομοθετήσει τη λειτουργία του τμήματος. Κατά περίπτωση δλδ, και με βάση πολιτικές σκοπιμότητες. 

Αλλά δεν σταματάτε εδώ τη διάλυση της δημόσιας παιδείας. Με το άρθρο 50 προβλέπεται πως οι τίτλοι σπουδών που χορηγούνται από τα ιδιωτικά κολέγια, γίνονται δεκτοί από τον ΑΣΕΠ για διορισμό στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έρχεστε με αυτόν τον τρόπο, να παρακάμψετε το Άρθρο 16 του Συντάγματος βάζοντας τους απόφοιτους των κολεγίων στο δημόσιο. Δεν αρκεί κάποιος να έχει διαβάσει για να γράψει καλά και να αποφοιτήσει, αρκεί να είναι από ευκατάστατη οικογένεια που θα μπορεί να πληρώνει τα δίδακτρα των κολλεγίων. 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, 

Για να καταλάβουν και οι πολίτες που μας παρακολουθούν, την προχειρότητα, την εμμονή και την ανευθυνότητα με την οποία χειρίζεται η κυβέρνηση τα ζητήματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης, θα σας πω τι βιώσαμε εμείς στη Θεσπρωτία με το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα που ίδρυσε τον Οκτώβρη του 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και καταργεί σήμερα η ΝΔ αφήνοντας τη Θεσπρωτία εκτός ακαδημαϊκού χάρτη μετά από 25 χρόνια. 

Αρχικά, τα τοπικά στελέχη της ΝΔ και ο τότε τοπικός Βουλευτής της Αντιπολίτευσης μας κατηγορούσαν ότι κλείνουμε το υπάρχον τμήμα ΤΕΙ της πόλης. Παρένθεση, μας κατηγορούσε η ΝΔ, η οποία είναι αυτή που το 2013 με το καταστροφικό σχέδιο «Αθηνά» έκλεισε το τμήμα Ιχθυοκομίας, ενώ συγχώνευσε τα άλλα 2 τμήματα στο 1 πλέον προβληματικό τμήμα που παρέμεινε στην Ηγουμενίτσα. 

Αφού λοιπόν η ΝΔ μας κατηγορούσε ότι θέλουμε να κλείσουμε το τμήμα του ΤΕΙ, όταν φέραμε το ν.4559/2018 με τον οποίο ιδρύθηκε το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με έδρα στην Ηγουμενίτσα, η Νέα Δημοκρατία τον καταψήφισε γιατί δεν λειτούργησε από τον πρώτο κύκλο! Προεκλογικά βέβαια ο τοπικός Βουλευτής της ΝΔ μας έλεγε ότι τμήμα ιδρύθηκε λόγω της ατνιπολιτευτικής πίεσης της ΝΔ! 

Βέβαια μετά έγιναν κυβέρνηση. Ξεκίνησαν να εφαρμόζουν το σχέδιο συρρίκνωσης των ΑΕΙ με μείωση των εισακτέων και κλείσανε τη Νομική σχολή της Πάτρας. 

Από τότε χάθηκε εντελώς η μπάλα. Από τη μία ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Διγαλάκης σε Επίκαιρη Ερώτηση μου για τη μη λειτουργίας του τμήματος, έλεγε ότι ήταν πολιτική απόφαση της ΝΔ που βασίστηκε στη μη γνωμοδότηση της ΑΔΙΠ. Στην περίπτωση της Ηγουμενίτσας βέβαια υπήρχε γνωμοδότηση της ΑΔΙΠ που δικαιολογούσε την ίδρυση του τμήματος, την καταθέτω στα πρακτικά. Ο υφυπουργός επικαλούνταν δλδ ταυτόχρονα την ΑΔΙΠ που με αυτό το νομοσχέδιο την καταργεί, και που είχε ήδη γνωμοδοτήσει για το τμήμα, αλλά ο ίδιος το αγνοούσε κι απ’ ότι φαίνεται συνεχίζει να το αγνοεί. Πριν λίγο βγήκε σε αυτό εδώ το βήμα και ανέφερε την απόφαση της Συγκλήτου για το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα με την οποία είναι αντίθετη στη λειτουργία του τμήματος. 

Αυτό που ξέχασε να πει ο Υφυπουργός είναι πρώτον ότι η απόφαση της Συγκλήτου βγήκε χρονικά μετά την απόφαση αναστολής του τμήματος από το Υπουργείο, η οποία λήφθηκε χωρίς να ερωτηθεί κανένας από την ακαδημαϊκή κοινότητα. 

Ξέχασε επίσης να πει ότι η Σύγκλητος και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του ΤΕΙ Ηπείρου τόσο στη συζήτηση που προηγήθηκε του νόμου που ίδρυε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όσο και στη συζήτηση στις επιτροπές που είχε γίνει για το νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συμφωνούσε με το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα. Το γιατί άλλαξε στάση η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μετά την απόφαση αναστολής του Υπουργείου και αφού είχε διαρρεύσει ότι η χρηματοδότηση στα ΑΕΙ θα γίνεται με αξιολόγηση από την Υπουργό, είναι ένα θέμα που πρέπει να το απαντήσει η Σύγκλητος, βέβαι κα΄που πάει το μυαλό μου. 

Επίσης ο Υπουργός ανέφερε ότι έδρα της σχολής είναι μακριά, δηλαδή στα Γιάννενα, ενώ το τμήμα είναι στην Ηγουμενίτσα. Εδώ σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν το έχετε δει να ξανασυμβαίνει κύριε Υφυπουργέ? Γιατί κρύβεστε κύριοι της ΝΔ. Βγείτε και πείτε το ξεκάθαρα, δεν θέλετε τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Θεσπρωτία, γι’ αυτό δε θα λειτουργήσει το πανεπιστημιακό τμήμα στην Ηγουμενίτσα. Γι’ αυτό και μόνο γι’ αυτό. 

Και σας το λέω ευθέως κυρίες και κύριοι της ΝΔ, δεν σας αρέσει το Μετάφρασης και Διερμηνείας? Τα κάναμε εμείς όλα λάθος? Δημιουργήστε άλλο τμήμα λοιπόν. Αλλά δε σκοπεύετε να κάνετε κάτι τέτοιο, γιατί θέλετε τη Θεσπρωτία να είναι ο μόνος νομός της Ηπείρου χωρίς τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. 

Στη Θεσπρωτία τι ακούγαμε όλο αυτό το διάστημα? Τα τοπικά στελέχη της ΝΔ και ο κυβερνητικός πλέον Βουλευτής μας έλεγαν στη Δημόσια συζήτηση, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι το Υπουργείο δεν έχει κανένα λόγο για το αν ιδρύεται ένα τμήμα, εάν λειτουργεί ή εάν καταργείται αλλά είναι θέμα της Συγκλήτου του κάθε Ιδρύματος. 

Όμως δυστυχώς για εσάς κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας, δυστυχώς βέβαια και για τους συμπολίτες μας, η πραγματικότητα δεν μπορεί να κρύβεται για πολύ. 

Με το άρθρο 33 τελειώνει αυτό το παραμύθι. Η κυβέρνηση φέρνει νόμο για να αναστείλει τα 37 τμήματα και οι Βουλευτές της ΝΔ θα κληθούν να αναλάβουν την ευθύνη να συνταχθούν ή με την τοπική κοινωνία ή με το κόμμα τους. Γι’ αυτό και σαν Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε ονομαστική ψηφοφορία ώστε να καταγραφεί και η προσωπική ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς. 

Σας ευχαριστώ. 


Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 10:21 am


Ηγουμενίτσα: ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο πλησίον του Γηροκομείου

Ηγουμενίτσα: ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο πλησίον του Γηροκομείου


ΠΩΛΕΙΤΑΙ οικόπεδο 300 τ.μ. (+100 τ.μ. για άλλες χρήσεις) πλησίον του γηροκομείου Ηγουμενίτσας, με υπέροχη θέα. 
ΜΟΝΟ σοβαρές προτάσεις.
Πληροφορίες θα δίδονται στους ενδιαφερόμενους κατόπιν επιτόπιας επίσκεψης.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 693 115 9279 
Ώρες επικοινωνίας: 9-2

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 10:01 am


Ηγουμενίτσα: Δύο κινηματογραφικές προβολές στο ΕΙΝ

Ηγουμενίτσα: Δύο κινηματογραφικές προβολές στο ΕΙΝ
Στο κέντρο της Ηγουμενίτσας, στην οδό 28ης Οκτωβρίου 9 (πρώην ΕΙΝ), λειτουργεί κινηματογραφική αίθουσα 170 θέσεων. Η προβολή πραγματοποιείται από υπερσύγχρονο ψηφιακό σύστημα της Ιαπωνικής NEC, ενώ διατίθεται σύγχρονο σύστημα τρισδιάστατης απεικόνισης (3D) της Eyes3Shut με ενεργά γυαλιά, που υπόσχεται άριστη κινηματογραφική εμπειρία.

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 9:49 am


ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ FOOD EXPO 2020

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ FOOD EXPO 2020Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση της Περιφέρειας Ηπείρου αποφάσισε την συμμετοχή του με περίπτερο, στην FOOD EXPO 2020 στις 07 - 09 Μαρτίου 2020 στην Αθήνα. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις τροφίμων στη Ν.Α. Ευρώπη, που καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων που θέλουν να εδραιωθούν στην εγχώρια αγορά και συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου. Στην έκθεση προβάλλονται γενικά τρόφιμα, χυμοί, αναψυκτικά, αλκοολούχα ποτά, ζυμαρικά, όσπρια, κρέας, αρτοσκευάσματα, γαλακτοκομικά, προϊόντα Π.Ο.Π., μέλι, γλυκά, έλαια κ.λ.π. 

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου: α) θα φιλοξενηθούν Θεσπρωτικές επιχειρήσεις Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου, β) θα προβληθούν οι παραγωγικοί κλάδοι του νομού και θα διανεμηθεί το προωθητικό υλικό των επιχειρήσεων μελών μας που το επιθυμούν. 

Καλούμε τις επιχειρήσεις, Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, που επιθυμούν να συμμετέχουν στην FOOD EXPO 2020 φιλοξενούμενες στο περίπτερό μας, να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως και την 7/02/2020 (στο email: [email protected] ή στο Fax: 2665029489), δηλώνοντας παράλληλα το είδος των προϊόντων που επιθυμούν να προβάλλουν. Επίσης οι επιχειρήσεις, Τακτικά Μέλη, που επιθυμούν την προβολή φυλλαδίων τους στην έκθεση, καλούνται να τα προσκομίσουν στα γραφεία του Επιμελητηρίου έως και την παραπάνω ημερομηνία. 

Οι ανωτέρω δράσεις παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κόστος συμμετοχής για τα Τακτικά Μέλη του Επιμελητηρίου στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών μας. 

Οι δαπάνες μετάβασης και διαμονής των εκθετών βαρύνουν τους ίδιους. 

Εκ της Διοικήσεως 

Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 9:43 am


Σύλληψη μιας 29χρονης το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Σύλληψη μιας 29χρονης το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη μιας 29χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο και άδεια διαμονής άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 9:26 am


Ηγουμενίτσα: Σήμερα η 1η συνάντηση για το συντονισμό των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Ηγουμενίτσα: Σήμερα η 1η συνάντηση για το συντονισμό των καρναβαλικών εκδηλώσεων 


Καλούμε τους φορείς, συλλόγους και εθελοντές για την 1η συνάντηση συντονισμού των καρναβαλικών εκδηλώσεων, την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 19:30 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 12:34 pm


Συνέλαβαν μέλος κυκλώματος που εμπλέκεται σε παράνομη υιοθεσία στη Θεσπρωτία

Συνέλαβαν μέλος κυκλώματος που εμπλέκεται σε παράνομη υιοθεσία στη Θεσπρωτία


Χειροπέδες σε μέλος σπείρας Βουλγάρων που είχε εξαρθρωθεί στις 11 Μαΐου του 2018 - Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράνομη παράδοση παιδιού σε υιοθεσία και μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία, στη Θεσπρωτία

Έκανε το λάθος να επιστρέψει στην Ελλάδα, αν και γνώριζε πως είναι καταζητούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα με παράνομες υιοθεσίες, ένας 35χρονος Βούλγαρος που εμφανίστηκε στον Προμαχώνα το απόγευμα της Παρασκευής!

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου διαπίστωσαν ότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράνομη παράδοση παιδιού σε υιοθεσία και μεσολάβηση σε παράνομη υιοθεσία, το οποίο είχε εκδοθεί από τον ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας
Έτσι, προχώρησαν στη σύλληψη του 35χρονου αλλοδαπού, για τον οποίο ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σερρών διέταξε να μεταχθεί στην Ηγουμενίτσα για να απολογηθεί.

Μάλιστα, είχε διαφύγει όταν συνελήφθησαν από την Ασφάλεια στην Ηγουμενίτσα τρεις ομοεθνείς του γυναίκες ηλικίας 21, 42 και 31 χρόνων που μετέφερε με αυτοκίνητο από την Ιταλία με προορισμό την Θεσσαλονίκη.

Εκεί, δυο άλλοι Βούλγαροι, ένας 37χρονος και μια 37χρονη -που επίσης δεν είχαν συλληφθεί τότε- θα μεριμνούσαν για να γεννήσει η 21χρονη η οποία ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης και θα τους παραχωρούσε το νεογέννητο έναντι αμοιβής για να το πουλήσουν σε άτεκνο ζευγάρι.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 8:27 am


Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση της διοργάνωσης IL PORTO TRIATHLON 2020 (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγουμενίτσα: Παρουσίαση της διοργάνωσης IL PORTO TRIATHLON 2020 (+ΒΙΝΤΕΟ)


Με μεγάλη επιτυχία και με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της διοργάνωσης IL PORTO TRIATHLON 2020, την Τετάρτη 15/1.

Η Οργανωτική Επιτροπή του IL PORTO TRIATHLON παρουσίασε το πρόγραμμα των αγώνων και τα νέα λογότυπα για κάθε αγώνα. https://youtu.be/hmEDI7FOAUs
Την στήριξη τους στον αγώνα εξέφρασαν με σύντομες τοποθετήσεις τους ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Πιτούλης, , η Πρόεδρος του Ο.ΛΗ.Γ Α.Ε κ. Δηλαβέρη, η Υπολιμενάρχης Ηγουμενίτσας κ. Κατσάρη, ο Αστυνομικός Διευθυντής Θεσπρωτίας κ. Παππάς όπως και με επιστολή τους
οι βουλευτές του Νομού κ. Γιόγιακας και κ. Κάτσης, ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος οι οποίοι απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υπηρεσιακών τους υποχρεώσεων, ο πρωτοπόρος του αθλήματος κ. Γαρέφης (μέσω skype) και ο εκ των κορυφαίων τριαθλητών κ. Λέκκος.
Τέλος την στήριξη τους δήλωσαν και οι εκπρόσωποι του Δήμου Ηγουμενίτσας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας, εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, της Δημοτικης Κοινότητας Ηγουμενίτσας, του ΠΑΚΠΠΟ Δ.Ηγουμενίτσας, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας και όλοι όσοι παρευρέθηκαν... το 5ο IL PORTO TRIATHLON ... ξεκίνησε... με έναρξη δηλώσεων συμμετοχής το Σάββατο 1.2.2020.
Η Οργανωτική Επιτροπή ευχαριστεί την κ. Στέλλα Κουτσουρέλη plus+ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ για την δημιουργία των λογότυπων , τον κ. Γιώργο Λάμπρη Maestro sound George Lampris για την ηχητική κάλυψη και τον κ. Δημήτρη Κατσιμπόκη Sky is the limit Cinematography για τις φωτογραφίες του.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 8:19 am


Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου

Αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου


Την κατακύρωση διαγωνισμών για διάφορα έργα και τη δημοπράτηση δύο νέων έργων ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή, η οποία συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη. 

Συγκεκριμένα, προχώρησε στην κατακύρωση των παρακάτω διαγωνισμών και την ανάδειξη των οριστικών τους αναδόχων: 
«Ανακατασκευή Υφιστάμενης Στέγης και Εγκατάσταση Νέου Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 543.833 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: ΤΟΜΗ Μακεδονική Μονοπρόσωπη ΕΠΕ 
«Ολοκλήρωση ηλεκτροφωτισμού στην οδό σύνδεσης Καναλακίου με Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 367.000 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: ALMO Τεχνική Ενεργειακή Κατασκευαστική Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία. 
«Βελτίωση οδού πρόσβασης από Ανατολική σε γέφυρα Παπαστάθη (Τσιμεντοστρώσεις, κατασκευή οχετών, διευθέτηση υδάτων)», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: Γεώργιος Τάσης – Γεώργιος Δημητρίου Ο.Ε. 
«Αποκατάσταση οδού περιοχής Κλειδωνιάς προς Μπουραζάνι για εξυπηρέτηση παραγωγικών μονάδων», προϋπολογισμού 180.000 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: RVR Κατασκευαστική ΕΠΕ 
«Συντήρηση - ασφαλτόστρωση επαρχιακής οδού 18 στις θέσεις Μακρύκαμπο, Καρκαβελέικα» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 130.000 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: Κ. Κωσταβασίλης & ΣΙΑ Ο.Ε. 
«Εργασίες αποκατάστασης πρόσβασης προς κτηνοτροφικές μονάδες περιοχής Κρυόβρυσης ΠΕ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 30.450 ευρώ. Οριστικός ανάδοχος: Κωνσταντίνος Κουγκούλης
Επίσης ανάδειξε τον προσωρινό ανάδοχο (Σταύρο Θεοδωρόπουλο) του έργου: «Ηλεκτροφωτισμός της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας στο ύψος του Πολεμικού Μουσείου» προϋπολογισμού 122.000 ευρώ. 

Νέες Δημοπρατήσεις 
Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε επίσης τη δημοπράτηση των έργων: 
«Βελτίωση οδικής λειτουργίας τμήματος του οδικού δικτύου Ελεούσα – Κρύα», προϋπολογισμού 485.000 ευρώ 
«Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κερκίδων 250 θέσεων στο γήπεδο Γραμμενίτσας, 150 θέσεων στο γήπεδο Καμπής και 150 θέσεων στο γήπεδο Καλαμιάς», προϋπολογισμού 54.560 ευρώ

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 8:10 am


ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ-ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ & ΝΕA ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ROCKSCHOOL

ΠΡΟΤΥΠΟ ΩΔΕΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: ΑΠΟΝΟΜΗ ΠΤΥΧΙΩΝ-ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ & ΝΕA ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ROCKSCHOOL


Μια ξεχωριστή μουσική βραδιά με jazz και blues μουσική μας παρουσίασε το Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με δυο καταξιωμένους μουσικούς τον Κώστα Μαγγίνα και το Μπάμπη Τυρόπουλο, στο café Metropole.

Η βραδιά ξεκίνησε με την απονομή κρατικών πτυχίων και βεβαιώσεων στους σπουδαστές του ωδείου που κρίθηκαν άξιοι να αποφοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2018-2019. Συγκεκριμένα: Ο Πέτρος Γιαννούλης έλαβε πτυχίο Βιολιού, ο Αλέξανδρος Δαμιανίδης, έλαβε πτυχίο Ειδικού Αρμονίας και η Αρετή Παππά, βεβαίωση περάτωσης σπουδών στα drums.

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Ωδείου κ. Λάμπρης Γιώργος, αφού ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους αποφοίτους, ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους τη νέα συνεργασία του Πρότυπου Ωδείου με το Rockschool. 

Ο κ. Σωτηρόπουλος, εκπροσωπώντας το Rockschool, ανέφερε ότι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν συγκεκριμένα προγράμματα διδασκαλίας στο Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας και κατόπιν εξετάσεων να εξασφαλίζουν πιστοποιήσεις και αναγνωρισμένα πτυχία από το Rockschool. 

Η βραδιά έκλεισε με jazz και blues μουσική από τους κορυφαίους του είδους Κώστα Μαγγίνα και Μπάμπη Τυρόπουλο.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 7:40 am


Στο Κλιάδι ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας

Στο Κλιάδι ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας


Ο σύλλογος Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 26/1 θα εξορμήσει στo Κλιάδι. 

Πορείες:
1. Μεσοβούνι - Σιιούρια - Νουνεσάτι - Βασιλικό
Β.Δ.: 1
Απόσταση: 10 χλμ

2. Μεσοβούνι - Κλιάδι 950μ. - Νουνεσάτι - Βασιλικό
Β.Δ.: 2
Απόσταση: 12 χλμ

Αρχηγός: Γιαννακός Ηλίας

Αναχώρηση 8:00π.μ. από το Πάνθεον

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, ζευγάρι μπατόν, ατομικό φαρμακείο, αδιάβροχο/αντιανεμικό, νερό 2 λίτρα, κολατσιό, σκούφος, γάντια, σφυρίχτρα, φακός, ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή και δεύτερη αλλαξιά ρούχων (στο λεωφορείο).

Δηλώσεις συμμετοχής Τετάρτη 22/1 & Πέμπτη 23/1 και ώρες 18.00-20.00 στα γραφεία του συλλόγου: Κτίριο παλιάς μαθητικής Εστίας, 1ος όροφος από αριστερή σκάλα.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 7:03 am


Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στο καράτε η Θεσπρωτή Μαρία Στόλη

Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στο καράτε η Θεσπρωτή Μαρία Στόλη


Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στο καράτε, στην κατηγορίας των 61 κιλών, αναδείχθηκε η Θεσπρωτή αθλήτρια του συλλόγου black_belt_shotokan_karate, Μαρία Στόλη

Η ίδια με ανάρτησή της στο facebook, αφιέρωσε το μετάλλιό της, στον αδερφό της και επίσης αθλητή του καράτε Δημήτρη, ο οποίος αυτό το διάστημα αναρρώνει από τραυματισμό του.
Δείτε το σχόλιό της:
Ο πρώτος και απο τους πιο βασικούς στόχους της χρονιάς επιτεύχθηκε!!!
Υπέρ ευχαριστώ την ομαδαρα μου @black_belt_shotokan_karate καθώς και τους γονείς μου για ότι κάνουν για μένα καθημερινά!!!Eύχαριστω τον φυσικοθεραπευτή μου Spyros Katsaros για την βοήθεια του σε οποιαδήποτε ανάγκη μου!!! Επίσης εύχαριστω πολυ την γυμνάστρια και φίλη μου AlikiPapaioannou για την βοήθεια της στο κομμάτι της φυσικής μου κατάστασης. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Spyros Margaritopoulos που ήταν στην καρεκλα μου και στους 5 νικηφόρους αγώνες και ζήσαμε μαζί για άλλη μια φορά (2/2😜 Σπύρο) έντονες -πανέμορφες αθλητικές στιγμές και συναισθήματα!!!!
*Το μετάλλιο αυτό αφιερωμένο στον ΑΔΕΡΦΌ ΜΟΥ Δημήτρης Στόλης που περνάμε καθημερινά πολλές ώρες παλεύοντας για τα όνειρα μας...Εύχομαι αδερφέ ταχεία ανάρρωση και αυτή η ατυχία σου να σταματήσει κάπου εδώ... Και να σε καμαρώσουμε εκεί που αξίζεις!!#

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 6:34 am


Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

DIESEL Avio Double Filtered από την EKO

Ένα τεχνολογικά προηγμένο καύσιμο που εφαρμόζει την τεχνολογία φίλτρων καυσίμων των αεροσκαφών στο Diesel του αυτοκινήτου σας.

Σας εξασφαλίζει:

Μεγαλύτερη επιτάχυνση, μείωση θορύβων και κραδασμών, χάρη στον αυξημένο αριθμό κετανίων.
Μηδενική απώλεια ισχύος του κινητήρα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και σε όλο το εύρος των στροφών του (σύμφωνα με το τεστ κινητήρα CEC F-98-08 που έχει καθιερωθεί για τους σύγχρονους common rail κινητήρες Diesel).
Εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού του κινητήρα, άρα και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Πλήρη επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του κινητήρα με 2 γεμίσματα. Με 5 γεμίσματα, πλήρη εξαφάνιση των εσωτερικών εναποθέσεων στα μπεκ.
Aποτελεσματική αντιαφριστική, αντιδιαβρωτική και αντιοξειδωτική προστασία χάρη στα ειδικά τεχνολογικά προηγμένα βελτιωτικά πρόσθετα.

Με το Avio Filter εξασφαλίζετε καθαρότερα καύσιμα!

Το Avio Filter είναι εγκαταστημένο δίπλα στις αντλίες και σας εξασφαλίζει καθαρότητα στα καύσιμα στο επίπεδο καθαρότητας των καυσίμων των αεροσκαφών.
Φιλτράρει αποτελεσματικά τα καύσιμα που βάζετε, επιτυγχάνοντας:
Απομάκρυνση σωματιδίων
Απομάκρυνση σκουριάς και νερού
Απόδοση φιλτραρίσματος καυσίμου 98% Απόδοση και καθαρότητα από τα πρώτα κιόλας γεμίσματα!


 

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 6:33 am


Ηγουμενίτσα: Ζωντανή μουσική με τον Πέτρο Αντωνίου την τετάρτη στο ENVY

Ηγουμενίτσα: Ζωντανή μουσική με τον Πέτρο Αντωνίου την τετάρτη στο ENVY


Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 6:33 am


Χοροεσπερίδα και κοπή βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέστανης

Χοροεσπερίδα και κοπή βασιλόπιτας από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πέστανης


Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 6:33 am


Διήμερο εκπαίδευσης από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Διήμερο εκπαίδευσης από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας


Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 6:33 am


Ηγουμενίτσα: Έκθεση φωτογραφίας από τη φωτογραφική ομάδα του εργαστηρίου "ΑΒΓΟ"

Ηγουμενίτσα: Έκθεση φωτογραφίας από τη φωτογραφική ομάδα του εργαστηρίου "ΑΒΓΟ"


Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 6:33 am


Η «Πίτα του Ηπειρώτη»,την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Η «Πίτα του Ηπειρώτη»,την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και ΦιλίαςΗ Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας στον κόσμο,μας προσκαλεί στη μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωσή του, την «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ 2020» την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η «ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΗΠΕΙΡΩΤΗ» είναι το μεγαλύτερο Ηπειρώτικο αντάμωμα στην Ελλάδα, η κορυφαία συνάντηση Αποδήμων κάθε χρόνο στην Αθήνα.

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 6:33 am


ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑ - ΑΧΕΡΟΝΤΑ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΛΑΜΑ - ΑΧΕΡΟΝΤΑ – ΚΕΡΚΥΡΑΣ


ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΚΑΙ ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ,
ΣΤΗ ΛΙΜΝΟΘΑΛΑΣΣΑ ΚΟΡΙΣΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΠΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 6:32 am


ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ PLAY OPAP

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ PLAY OPAP
ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ PLAY OPAP ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ. 

ΤΙΜΗ ΣΥΖΗΤΗΣΙΜΗ.

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6949201846

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 6:32 am


Κάντε την εγγραφή σας στο Δωρεάν 2ωρο μάθημα Ρομποτικής της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το νεο κύκλο σπουδών του Φεβρουαρίου!

Κάντε την εγγραφή σας στο Δωρεάν 2ωρο μάθημα Ρομποτικής της Ακαδημίας Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για το νεο κύκλο σπουδών του Φεβρουαρίου!

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για παιδιά από 5 ετών έως και 16 για τον δεύτερο κύκλο σπουδών που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο.

Κατασκευάζουμε, προγραμματίζουμε και παίζουμε!!! Ελάτε να μας γνωρίσετε... και δε θα χάσετε!!! Πολλές προσφορές στα προγράμματα των Αγγλικών και της Πληροφορικής του κέντρου μας!

Αγαπάμε ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!!! 


Για περισσότερες πληροφορίες και την αίτηση συμμετοχής: http://www.meleti.edu.gr/ρομποτική
 Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2665 025146, 694 8876772
Δ/νση: Σαμουήλ 5, Ηγουμενίτσα

Έχεις έμφυτο ταλέντο στις κατασκευές;
Σου αρέσει η τεχνολογία και οι υπολογιστές; 
Έλα στην Ακαδημία Ρομποτικής του ΠΑ.ΜΑΚ στα Ιωάννινα και αξιοποίησε το ταλέντο σου!

Το κάθε μάθημα ρομποτικής περιλαμβάνει κατασκευή και προγραμματισμό μοντέλου ρομπότ, το οποίο είναι διαφορετικό σε κάθε μάθημα, σε διαφορετική πίστα και με διαφορετικό σενάριο! 
Δηλαδή τα παιδιά:
1. Κατασκευάζουν τα ρομπότ τους σύμφωνα με τις οδηγίες των εκπαιδευτών
2. Προγραμματίζουν τα ρομπότ τους σύμφωνα με τις απαιτήσεις της πίστας και του σεναρίου
3. Τοποθετούν τα ρομπότ τους στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα και τα ενεργοποιούν
4. Επαναπρογραμματίζουν τα ρομπότ τους για να βέλτιστη απόδοση

Μαζί μας μαθαίνεις τι σημαίνει ρομποτική ακολουθώντας πρόγραμμα σπουδών, κάνοντας μάθημα με πιστοποιημένους εκπαιδευτικούς και συμμετέχοντας στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς του κόσμου!

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 6:32 am


Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο εντός σχεδίου στο Μαυρούδι

Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο εντός σχεδίου στο Μαυρούδι


Πωλείται οικόπεδο, 1,5 στρέμματα, άρτιο και οικοδομήσιμο,  εντός σχεδίου στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας (5ο χιλ. Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων), με 18 μέτρα πρόσοψη στην εθνική οδό.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945717420

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 6:31 am


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe Wien 2020

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe Wien 2020 


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια της Ηπείρου (Άρτας, Ιωαννίνων & Πρέβεζας) μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η.) και υποστηριζόμενα από την Περιφέρεια Ηπείρου, συμμετείχε σε κοινή προβολή με περίπτερο, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ferien-Messe Wien 2020 στις 16-19 Ιανουαρίου 2020 στην Βιέννη (Αυστρία). 

Ο Πρόεδρος κος Αλέξανδρος Πάσχος και η Υπεύθυνη ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κα Τσώτου Βασιλική, εκπροσώπησαν το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, διανέμοντας τουριστικό υλικό του Νομού μας. Ειδικότερα, είχαν σειρά συναντήσεων και επαφών στο περίπτερο του ΕΟΤ με τουριστικούς πράκτορες, επικεφαλής ταξιδιωτικών ομίλων και δημοσιογράφους, προβάλλοντας την Θεσπρωτία ως τουριστικό προορισμό, σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν νέους πελάτες για τις τουριστικές επιχειρήσεις - μέλη του Επιμελητηρίου. 

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου επισκέφτηκαν, η Πρέσβης της Ελλάδος στην Βιέννη κα Αικατερίνη Κόικα, η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, η Γενική Διευθύντρια του ΕΟΤ κα Σοφία Λαζαρίδου, η Υπεύθυνη του Γραφείου ΕΟΤ Βιέννης κα Ελένη Μελιτά και ο Υπεύθυνος του Γραφείου ΟΕΥ Βιέννης κος Μιχαήλ Βρεττάκης, οι οποίοι ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας για την Θεσπρωτική συμμετοχή στην Έκθεση και τις δράσεις Εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου για τα μέλη του. 

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 9:29 pm


Μάριος Κάτσης: «Απολύσεις και απαξίωση των ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση»

Μάριος Κάτσης: «Απολύσεις και απαξίωση των ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση» 


Η προαναγγελθείσα σημερινή εξέλιξη με την παύση των συμβάσεων 232 ενοικιαζόμενων εργαζομένων σε καταστήματα ΕΛΤΑ συναλλαγής με το κοινό, αποδεικνύει την έλλειψη βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης για απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας τους και της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας στους πολίτες. Πλήθος καταστημάτων ΕΛΤΑ σε Αττική και περιφέρεια από σήμερα μένουν ακόμα και με έναν εργαζόμενο, με αποτέλεσμα την άμεση υποβάθμιση ή και διακοπή των παρεχόμενων υπηρεσιών. Οι πολίτες θα δουν άμεσα στην καθημερινότητά τους τα αποτελέσματα αυτής της εξέλιξης. 

Η απόφαση αυτή της διοίκησης των ΕΛΤΑ έχει την πολιτική κάλυψη της κυβέρνησης και τους αρμόδιου Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη, αποδεικνύοντας τον κυνισμό και την αναλγησία τους απέναντι στον κόσμο της εργασίας, καθώς αδιαφορούν για την τύχη των εργαζομένων που απολύονται. Ταυτόχρονα, αποδεικνύουν και την αδιαφορία τους απέναντι στους πολίτες, καθώς καμία προπαρασκευαστική ενέργεια δεν υπήρξε, ούτως ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των καταστημάτων ΕΛΤΑ που θα στερηθούν τις υπηρεσίες των απολυμένων. Την ίδια στιγμή, διαρρέονται συνεχώς πληροφορίες για κλείσιμο καταστημάτων στο άμεσο μέλλον. 

Η ομαλή λειτουργία των ΕΛΤΑ είναι ζήτημα παροχής ποιοτικών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, αλλά και κοινωνικής συνοχής, καθώς μεταξύ άλλων στηρίζουν με τις υπηρεσίες τους τις δυσπρόσιτες περιοχών της Επικράτειας. Η κυβέρνηση της ΝΔ, 6 μήνες από την ανάληψη της διακυβέρνησης έχει αφήσει τα ΕΛΤΑ στο έλεός τους, μην έχοντας κάνει καμία ενέργεια για να βελτιωθεί η ρευστότητα του Οργανισμού, παρά μόνο γενικόλογες εξαγγελίες για «εξυγίανση». 

Καθίσταται πλέον σαφές ότι υπάρχει πολιτικό σχέδιο απαξίωσης των ΕΛΤΑ ως δημόσιου οργανισμού, καθώς είναι γνωστό ότι υπάρχουν τμήματά του που έχουν ανοίξει την όρεξη σε ιδιωτικά συμφέροντα. Καμιά ενέργεια από αυτές που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ για βελτίωση της ρευστότητας, βιωσιμότητα και ανάπτυξη των ΕΛΤΑ δεν έχει προχωρήσει από τη ΝΔ. Επί ΣΥΡΙΖΑ, τα ΕΛΤΑ έβαλαν στα ταμεία τους 90 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση καθολικής υπηρεσίας των ετών 2013 έως και 2018 και 45 εκατ. ευρώ από οφειλές φορέων του Δημοσίου. Δρομολογήθηκαν διαδικασίες αναζήτησης λύσεων για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου της καθολικής υπηρεσίας και την απόδοση των επιπλέον ποσών που επαληθεύτηκαν από την ΕΕΤΤ, καθώς και για τον μετασχηματισμό του Οργανισμού, ώστε να καταρτιστεί ένας οδικός χάρτης που θα τον οδηγήσει με ασφάλεια στην επόμενη μέρα προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας, με ταυτόχρονο σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων. 

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος Υπουργός έχουν την πλήρη πολιτική ευθύνη για το μπάχαλο που δημιουργείται στα ΕΛΤΑ. Τους καλούμε να προχωρήσουν άμεσα σε ενέργειες αποκατάστασης της λειτουργίας των καταστημάτων που αποψιλώνονται από προσωπικό και εξεύρεσης λύσης για τους 232 συμβασιούχους που οδηγούνται σήμερα στην ανεργία. Τους καλούμε, ακόμα, να δεσμευθούν για την εγκατάλειψη των σεναρίων κλεισίματος καταστημάτων και να συνεχίσουν την πολιτική που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας μέτρα που θα δώσουν στα ΕΛΤΑ βιώσιμη και αναπτυξιακή προοπτική, με δημόσιο έλεγχο. 

Μάριος Κάτσης 

Βουλευτής Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ 

Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής

Δημοσιεύθηκε στις 20 January 2020 | 9:22 pm


Νομός Θεσπρωτίας - Ειδήσεις και Νέα

Ο Βόλος υποδέχεται την ΑΕΚ - Newspaper TAXYDROMOS

Ο Βόλος υποδέχεται την ΑΕΚ  Newspaper TAXYDROMOS

Δημοσιεύθηκε στις 22 January 2020 | 3:13 pm


Ανακατατάξεις στην ΑΕΛ - Ελευθερία

Ανακατατάξεις στην ΑΕΛ  Ελευθερία

Δημοσιεύθηκε στις 21 January 2020 | 10:10 pm


«Θεσπρωτία Ι», τα πρακτικά - Typos-i.gr

«Θεσπρωτία Ι», τα πρακτικά  Typos-i.gr

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2020 | 10:00 am


Φωτιά στη Θεσπρωτία - CNN Greece

Φωτιά στη Θεσπρωτία  CNN Greece

Δημοσιεύθηκε στις 29 August 2019 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Θεσπρωτίας

Φιλικοί ιστότοποι: