Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Θεσπρωτίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τοποθέτηση νέων στεγάστρων στάσεων αστικής συγκοινωνίας στην Ηγουμενίτσα

Τοποθέτηση νέων στεγάστρων στάσεων αστικής συγκοινωνίας στην ΗγουμενίτσαΟλοκληρώθηκε μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ” το έργο κατασκευής, μεταφοράς και τοποθέτησης των στεγάστρων των στάσεων αστικών λεωφορείων, σε κομβικά σημεία του Δήμου, με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, που αναβαθμίζουν τις συνθήκες αναμονής του επιβατικού κοινού.

Η τοποθέτηση των στεγάστρων των στάσεων έγινε σύμφωνα με τις καταγραφόμενες ανάγκες, με στόχο να διευκολύνει και να εξυπηρετήσει τους χρήστες των αστικών λεωφορείων και ταυτόχρονα να τους προστατέψει από τις καιρικές συνθήκες κατά τον χρόνο αναμονής τους. Παράλληλα στις στάσεις τοποθετήθηκαν και αυτόνομα ηλιακά φωτιστικά, κάδοι μικροαπορριμμάτων και πληροφοριακή πινακίδα.

Με απώτερο στόχο την τοποθέτηση στεγάστρων στάσεων σε κάθε σημείο του, ο Δήμος Ηγουμενίτσας με μέριμνα και σχεδιασμό θα συνεχίσει να διεκδικεί και να υλοποιεί έργα και παρεμβάσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών σε κάθε έκφανση της καθημερινότητάς τους, τόσο στην πόλη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2021 | 9:11 pm


Τροχαίο ατύχημα το πρωί στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Τροχαίο ατύχημα το πρωί στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί τη Τρίτης, στην έξοδο της Εγνατίας Οδού, στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας.

Το ατύχημα σημειώθηκε όταν ο οδηγός του ΙΧΦ που βλέπετε στις φωτογραφίες, έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός οδοστρώματος και να ντεραπάρει.Στο όχημα επέβαιναν δύο άτομα, ο οδηγός και η συνοδηγός του, η οποία χρειάστηκε τη συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της και η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, ελαφρά τραυματισμένη, στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Φιλιατών.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα απομακρύνθηκε από την οδική βοήθεια Μπότσαρης. 

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2021 | 7:25 pm


40 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

40 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 5
ΠΕ Θεσπρωτίας 2
ΠΕ Ιωαννίνων 31
ΠΕ Πρέβεζας 2

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2021 | 6:28 pm


Διαψεύδει ο γεωπόνος του Δήμου Ηγουμενίτσας την κα Γκόγκου για τα πεύκα στα Σύβοτα

Διαψεύδει ο γεωπόνος του Δήμου Ηγουμενίτσας την κα Γκόγκου για τα πεύκα στα Σύβοτα 

Διαψεύδει ο γεωπόνος του Δήμου Ηγουμενίτσας κ. Δημήτρης Λώλος, τα όσα ανέφερε στην δημόσια τοποθέτηση της η κα Γκόγκου, αναφορικά με τα 3 κομμένα πεύκα στα Σύβοτα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, μας δήλωσε κατηγορηματικά, πως ουδέποτε έδωσε εντολή να κοπούν από τη ρίζα τα 3 δέντρα.

Αντιθέτως, πριν ένα μήνα και με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηγουμενίτσας, μετά από εισήγηση του γεωπόνου, αποφασίστηκε το κλάδεμα των δέντρων, αφού έφταναν σε ύψος τα ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη τον λόγο πρέπει να το έχει η Εισαγγελία Θεσπρωτίας, η οποία θα πρέπει να παρέμβει αυτεπάγγελτα και να αναζητήσει τους ανθρώπους που προέβησαν σε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Επιτέλους σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.
Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2021 | 11:36 am


Ρωξάνη Γκόγκου "Με εντολή του γεωπόνου του Δήμου Ηγουμενίτσας ξηλώθηκαν τα πεύκα στα Σύβοτα"

Ρωξάνη Γκόγκου "Με εντολή του γεωπόνου του Δήμου Ηγουμενίτσας ξηλώθηκαν τα πεύκα στα Σύβοτα"Είμαι η «γειτόνισσα της εκκλησίας του Αγίου Νικολαου στα Σύβοτα.
Έτσι με αποκαλούν κάποιοι φίλοι.
Θέλω να ενημερώσω όλους τους φίλους μου πως πριν 1 χρόνο έκανα ένα αίτημα στο Δήμο Ηγουμενίτσας να επιληφθεί της κατάστασης των τεράστιων και επικίνδυνων δέντρων εξω από την εκκλησία του Αγ. Νικολαου που τυγχάνει να έχω το σπίτι μου ακριβώς απέναντι.
Έπειτα από 2 επισκέψεις του γεωπόνου του Δήμου, αφού τα έκρινε ακατάλληλα λόγω των σχισμένων κορμών με κακή κλήση, των σάπιων κλαδιών που περιπλέκονται στα καλώδια της ΔΕΗ και την πτώση πολλών κλαδιών ιδιαίτερα το χειμώνα, έδωσε εντολή σε συνεργάτη τους να φροντίσει για την κοπή τους.
Προφανως μετά την κακοκαιρία σε όλη την Ελλάδα, οι πτώσεις των δέντρων που προκάλεσαν τόσες ζημιές, ανάγκασαν το Δήμο να προβεί σ αυτές τις ενέργειες.
Συνυπολογίστηκε ίσως και η πτώση του συνομήλικου πευκου (εξ ολοκλήρου από τη ρίζα) πριν αρκετά χρονια στο πεζοδρόμιο εξω από το δημοτικό σχολείο του χωριού.
Ο Δήμος αποφάσισε για την κοπή τους, αλλά και για την αποκατάσταση τους και κανεις άλλος.
Σαν εθελόντρια, γι αυτούς που ξέρουν τη δράση μου στο μέρος μου ουδέποτε θα ηθελα να κόψω τη ζωή από κάτι χρήσιμο και ομορφο οπουδήποτε, ποσο μάλλον στη γειτονιά μου.
Κρίνω σκόπιμο να τα αναφέρω αυτά Σ αυτούς που ξέρουν, αλλά και Σ αυτούς που δεν ξέρουν.
Είμαι σίγουρη πως κανεις δε θα ήθελε να κινδυνεύει η ζωή του, η οικογένεια του, η περιουσία του και ο διερχόμενος κόσμος.
Οι άνθρωποι αυτοί που σήμερα βάλλονται εναντίων μου, καλό θα ήταν να σκεφτούν λίγο περισσότερο και πιο λογικά.Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2021 | 10:49 am


Συγκέντρωση - Πορεία ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό στην Ηγουμενίτσα

Συγκέντρωση - Πορεία ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό στην ΗγουμενίτσαΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΑΠΡΙΛΗ 12:00 Πεζόδρομος
Συγκέντρωση - Πορεία ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!

ΕΞΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ!
ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΝΟΝΙΑ!

Την ώρα που η ανθρωπότητα θρηνεί εκατομμύρια και η χώρα μας χιλιάδες νεκρούς από την εγκληματική από το σύστημα διαχείριση της πανδημίας…

Τη στιγμή που κλιμακώνεται η αστική-ιμπεριαλιστική επίθεση στους όρους ζωής και δουλειάς σ’ ολόκληρο το κόσμο και η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι έτοιμη να εξαπολύσει με το νέο αντεργατικό της τερατούργημα επίθεση σε 8ωρο, μισθούς, συλλογικές συμβάσεις, εργασιακές σχέσεις και ταξικό συνδικαλισμό…

Την ώρα που χτυπιέται το δικαίωμα στα παιδιά του λαού να σπουδάσουν, να δουλέψουν και να ζήσουν και το σύστημα τα προορίζει για φτηνή καύσιμη ύλη σε περίοδο ειρήνης και πολέμου…

Τη στιγμή που εντείνεται η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής και τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες οδηγούνται στο απόσπασμα…

… Σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση μετατρέπεται με γοργούς ρυθμούς ολόκληρη η χώρα μας, ορμητήριο πολέμου και “πεδίο βολής φτηνό”, των φονιάδων των λαών. Μακροχρόνιας διάρκειας νέα συμφωνία για τις βάσεις ετοιμάζεται. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα κι από το Άκτιο μέχρι το Στεφανοβίκειο, ένας ιδιότυπος στρατός κατοχής αυξάνεται και διευρύνεται, πραγματοποιώντας καθημερινές ασκήσεις σε στεριά, αέρα και θάλασσα, μόνος του ή σε συνεργασία με τα ελληνικά στρατεύματα και τα στρατεύματα άλλων χωρών. Πρόκειται για πρόβες πολέμου που θα εμπλέξουν το λαό μας και όλους τους λαούς της περιοχής. Ήδη, μια σειρά λαοί γεύονται τι θα πει “ασφάλεια κι ελευθερία” για τα ιμπεριαλιστικά και αστικά αφεντικά. Λιβύη, Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Βαλκάνια, Ουκρανία γνώρισαν και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τον “αέρα της αλλαγής” που κλιμακώνεται 30 χρόνια τώρα και που δεν πρόκειται να κοπάσει, γιατί αυτό επιτάσσουν τα συμφέροντα των ισχυρών.

Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις-αντιθέσεις έχουν σαν μόνιμη και κύρια πλευρά τον αντιδραστικό ανταγωνισμό ανάμεσα στις δύο εξαρτημένες άρχουσες τάξεις Ελλάδας και Τουρκίας που, όσο κι αν διαβουλεύονται, προετοιμάζονται για νέους τυχοδιωκτισμούς, η μια σε βάρος της άλλης, για την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και τα δικά τους κέρδη. Οι δυο λαοί μας καλούνται να αποδεχτούν τους μεγαλύτερους παγκόσμιους φονιάδες ως δήθεν περιστέρια της ειρήνης, να στοιχηθούν στο άρμα τους και να “ξαναχύσουν το αίμα τους” (όπως δήλωσε κυνικά ο υπουργός άμυνας) για αλλότρια συμφέροντα. Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη, γιατί ο αμερικάνικος στόχος περικύκλωσης της Ρωσίας και απώθησης της Κίνας μόνο με αίμα μπορεί να επιτευχθεί. Μεγάλη η πρόκληση για τους δύο λαούς που συνεχίζουν, άλλοτε με εξάρσεις και άλλοτε με υφέσεις, την πάλη τους για ανεξαρτησία και σοσιαλισμό, έχοντας σαν βασικό γνώμονα τη μεταξύ τους φιλία και αλληλεγγύη.

Παράλληλα με όλα αυτά, μια συνεχής προσπάθεια σκλήρυνσης των συνθηκών στράτευσης καθώς και άλλες αντιδραστικές επιβολές βρίσκονται σε εξέλιξη. Αύξηση της στρατιωτικής θητείας στον ένα χρόνο και σκέψεις για υποχρεωτική στράτευση των ανδρών στα 18, ενώ έχουν ακουστεί και φωνές για τις γυναίκες. Μετατροπή των σχολείων-σχολών και των χώρων δουλειάς σε χώρους

που κυριαρχούν οι εντολές, οι διαταγές και οι απαγορεύσεις όλων των ειδών. Ιδεολογική επίθεση στις συνειδήσεις για την αποδοχή ως δήθεν αντικειμενικής της μαύρης πραγματικότητας. Στρατιωτικοί εξοπλισμοί δισεκατομμυρίων ευρώ από αμερικανικά κι ευρωπαϊκά μονοπώλια, τη στιγμή που για κάθε ζήτημα που καλύπτει λαϊκές ανάγκες “δεν υπάρχουν λεφτόδενδρα”.

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες,
Δεν είναι η «μοίρα» μας να ζούμε και να δουλεύουμε σαν σκλάβοι. Δεν είναι το «ριζικό» μας να μη μπορούμε ν’ ανασάνουμε και να χαρούμε τη ζωή και τη χώρα μας. Δεν είναι νομοτέλεια να οδηγηθούμε στη σφαγή για τα συμφέροντα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού. Έχουμε τη δύναμη να ξαναπιάσουμε το κόκκινο νήμα της αντιπολεμικής αντιιμπεριαλιστικής πάλης, να σφυρηλατήσουμε τη φιλία και την συμπαράσταση ανάμεσα στους λαούς μας, να υψώσουμε το ανάστημά μας και να σπάσουμε τα δεσμά της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης που το σύστημα και οι διαχειριστές του προσπαθούν να επιβάλουν.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ, ΤΟ ΝΑΤΟ, ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΛΟΙ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ
ΑΠ’ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ!
ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΥΣ!
ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΛΑΟΙ – ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!
ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ!
ΚΑΤΩ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ!
ΚΚΕ-ΜΛ

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2021 | 9:50 am


3.000€ πρόστιμο σε ψησταριά - 86 συνολικά οι παραβάσεις

3.000€ πρόστιμο σε ψησταριά - 86 συνολικά οι παραβάσειςΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (12-04-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (86) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(59) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
13 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
20 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
15 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(19) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
7 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(8) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο (3.000) ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια-ψησταριά) και αναστολή λειτουργίας 15 ημερών για εξυπηρέτηση 7 πελατών στον εσωτερικό χώρο, στον καθένα από τους οποίους επιβλήθηκε πρόστιμο (300) ευρώ για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις 13 April 2021 | 9:46 am


Ζητούνται 2 άτομα για εργασία

Ζητούνται 2 άτομα για εργασία

Από εμπορική επιχείρηση στην Ηγουμενίτσα, αναζητούνται δύο άτομα για εργασία.

Συγκεκριμένα:

1 άτομο για πωλητής (εκτός νομού Θεσπρωτίας) με απαραίτητο το δίπλωμα οδήγησης &

1 άτομο για τη διαχείριση του ηλεκτρονικού καταστήματος (Eshop)

Αποστολή βιογραφικών στο: [email protected]

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6932102771

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 8:59 pm


Ζητείται προσωπικό από ψησταριά στην Ηγουμενίτσα

Ζητείται προσωπικό από ψησταριά στην Ηγουμενίτσα

Από ψησταριά - γυράδικο στην Ηγουμενίτσα, ζητείται γυναίκα για να εργαστεί στο τύλιγμα της πίτας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6945465704
Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 8:53 pm


76 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό | 1.606 νέα κρούσματα και 781 διασωληνωμένοι

76 νέοι θάνατοι από κορωνοϊό | 1.606 νέα κρούσματα και 781 διασωληνωμένοι Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.606, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.1 Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 297.086 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.531 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.961 θάνατοι. Το 95.6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 781 (63.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.870 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 539 (ημερήσια μεταβολή +17.17%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 530 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 6:13 pm


Χωρίς νέα κρούσματα η Θεσπρωτία - 17 σε όλη την Ήπειρο

Χωρίς νέα κρούσματα η Θεσπρωτία - 17 σε όλη την Ήπειρο

Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων

ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 
ΠΕ Ιωαννίνων 16
ΠΕ Πρέβεζας Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 6:11 pm


Συλλήψεις δύο φυγόποινων στην Ηγουμενίτσα και στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων

Συλλήψεις δύο φυγόποινων στην Ηγουμενίτσα και στην Πυρσόγιαννη ΙωαννίνωνΣυνελήφθησαν, σήμερα (12-04-2021) πρωινές ώρες στην Ηγουμενίτσα και στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων, δύο αλλοδαποί φυγόποινοι.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης, ποινής φυλάκισης (13) μηνών και χρηματικής ποινής (800) ευρώ, για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και παράνομη οπλοφορία,
Στην Πυρσόγιαννη Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων, αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Φλώρινας, ποινής φυλάκισης (3) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 5:29 pm


Ποιος έκοψε 3 υγιέστατα πεύκα στο κέντρο των Συβότων;

Ποιος έκοψε 3 υγιέστατα πεύκα στο κέντρο των Συβότων;


Τις τελευταίες ώρες, κυκλοφορεί στο διαδίκτυο φωτογραφία, η οποία απεικονίζει τον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στα Σύβοτα, όπως δέσποζαν 3 αιωνόβια πεύκα.

Και λέμε δέσποζαν, γιατί άγνωστοι έκοψαν και τα 3, το μεσημέρι της Κυριακής.

Προσπαθήσαμε να βγάλουμε άκρη, για το ποιος έδωσε την εντολή να κοπούν τα 3 δέντρα, στη σκιά των οποίων έβρισκαν δροσιά κάτοικοι και τουρίστες, κυρίως τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.


Δυστυχώς χωρίς να καταφέρουμε να εντοπίσουμε την άκρη του νήματος.

Θα πρέπει να μας απαντήσει ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Συβότων, εάν έπεσε κάτι στην αντίληψή του.

Δεν γίνεται σε ένα ολόκληρο χωριό, που οι κάτοικοί του αυτό το διάστημα προετοιμάζονται για την καλοκαιρινή περίοδο, να μην είδε κάτι, κάποιος.

Μήπως τα δραστήρια μέλη των sivotistas, είδαν ή έμαθαν κάτι;

Σε κάθε περίπτωση, όποιος γνωρίζει το παραμικρό θα πρέπει να το αναφέρει στις αρμόδιες αρχές.

Τέτοια εγκλήματα, δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα...Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 5:00 pm


Ήπειρος: Οι κατανομές κονδυλίων του προγράμματος ΟΤΑ «Αντώνης Τρίτσης»

Ήπειρος: Οι κατανομές κονδυλίων του προγράμματος ΟΤΑ «Αντώνης Τρίτσης»Ανώτατο όριο χρηματοδότησης στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» προβλέπει υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών. Με βάση πληθυσμιακά κριτήρια αναλογούν 30 εκατ. ευρώ στην Περιφέρεια, 25 εκατ. για τα Γιάννενα και από 22 εκατ. για τους Δήμους Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας. 

Σε ΟΤΑ με πληθυσμό άνω των 10 χιλιάδων αντιστοιχούν 12 εκατ. στον καθένα και στους μικρότερους από 6 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, η καθιέρωση πλαφόν επιβάλλεται προκειμένου να συμπεριληφθούν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα και οι πιο μικροί δήμοι που δεν έχουν δυνατότητες υποβολής ολοκληρωμένων προτάσεων.

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 10:45 am


Σχεδόν 50.000 οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο

Σχεδόν 50.000 οι εμβολιασμοί στην Ήπειρο


Στους 24.263 ανέρχονται οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στην Ήπειρο, όσοι δηλαδή έχουν ολοκληρώσει και την δεύτερη δόση, ενώ σε 49.488 ανέρχονται όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση.

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν από το τέλος Δεκεμβρίου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και σταδιακά αναπτύχθηκαν νέα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ήπειρο.

Στο Νομό Ιωαννίνων έχουν ολοκληρωθεί 12.829 εμβολιασμοί ενώ 23.583 πολίτες έχουν κάνει την πρώτη δόση.

Στο Νομό Άρτας οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί ανέρχονται σε 5.148. Πρώτη δόση έχουν κάνει μέχρι τώρα 8.303 πολίτες.

Στο Νομό Θεσπρωτίας ο εμβολιασμός ολοκληρώθηκε σε 4.340 περιπτώσεις ενώ πρώτη δόση έχει γίνει σε 8.823 κατοίκους της περιοχής.

Στο Νομό Πρέβεζας ο εμβολιασμός ολοκληρώθηκε για 1.946 κατοίκους ενώ πρώτη δόση έχει γίνει σε 8.779 κατοίκους.Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 10:42 am


Επίσκεψη σε δημαρχείο Ηγουμενίτσας και ΟΛΗΓ για το νέο πρόεδρο της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας

Επίσκεψη σε δημαρχείο Ηγουμενίτσας και ΟΛΗΓ για το νέο πρόεδρο της ΔΕΕΠ ΘεσπρωτίαςΠραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον κ. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και στην Διοίκηση της ΟΛΗΓ ΑΕ από τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ Ηγουμενίτσας για ενημέρωση σε θέματα αρμοδιότητάς των. Δράττοντας την ευκαιρία καλωσορίζω το νέο μέλος της ΔΕΕΠ κ. Γκαμπρέλα Νικόλαο του εύχομαι καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα και σας γνωρίζω ότι ορίστηκε με απόφαση της γραμματείας Οργανωτικού μας στην κενή θέση μετά την αντικατάσταση του Προέδρου της ΔΕΕΠ.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κωνσταντίνου Θεοφάνης

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 10:14 am


2 θετικά στα 362 rapid tests - Συνεχίζονται τα καθημερινά δωρεάν rapid test στην Ηγουμενίτσα

2 θετικά στα 362 rapid tests - Συνεχίζονται τα καθημερινά δωρεάν rapid test στην ΗγουμενίτσαΟ Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της υγείας του πληθυσμού, συνεχίζουν τους δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19 σε πεζούς.

Τα τεστ θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από τη Δευτέρα 12 Απριλίου έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου, 10:00 έως 14:00, στην πλατεία Δημαρχείου, στην Ηγουμενίτσα.

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

Τα τεστ θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Τέλος, κάνουμε γνωστό ότι την εβδομάδα 5-9 Απριλίου πραγματοποιήθηκαν 362 rapid test και βρέθηκαν 2 θετικά.

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 9:58 am


95 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση

95 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνησηΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (11-04-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (95) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(76) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
20 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
9 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
24 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
23 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(19) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
9 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 9:54 am


Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων - ΓΕΦΥΡΑ 2»

Πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη με θέμα: «Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων - ΓΕΦΥΡΑ 2»Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Ηπείρου (Π.Ε.Σ.Η.) ενημερώνει ότι το Σάββατο 10 Απριλίου 2021 και ώρα 15:00, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική τηλεδιάσκεψη με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους με θέμα: «Παρουσίαση του Νέου Προγράμματος Επιδότησης Επιχειρηματικών Δανείων - ΓΕΦΥΡΑ 2».

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος και οι Αντιπρόεδροι του Π.Ε.Σ. Ηπείρου και συγκεκριμένα: ο κος Αλέξανδρος Πάσχος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας & Π.Ε.Σ.Η., ο κος Ιωάννης Γκολομάζος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Άρτας, ο κος Δημήτριος Δημητρίου Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ιωαννίνων και ο κος Ιωάννης Μπούρης Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πρέβεζας

Ο Κεντρικός Ομιλητής κος Φώτης Κουρμούσης, Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομικών και στελέχη της Γραμματείας ανέπτυξαν τα ακόλουθα θέματα, και με το πέρας της αρχικής παρουσίασης συζητήθηκαν απορίες και προβληματισμοί των συμμετεχόντων επιχειρηματιών κι εκπροσώπων συνδικαλιστικών οργάνων Λογιστών φοροτεχνικών της Ηπείρου.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν :
• Δικαιούχοι και κριτήρια επιλεξιμότητας
• Διαδικασία Αίτησης
• Ποσοστά Κρατικής επιδότησης διάρκειας 8 μηνών

Η τηλεδιάσκεψη είναι διαθέσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο στον σύνδεσμο YouTube:

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΓΔΙΧ: http://www.keyd.gov.gr/covid19_gefyra2/

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ 2» απευθύνεται τόσο σε επιχειρήσεις που έχουν εξυπηρετούμενες οφειλές, όσο και σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις δανειακές τους υποχρεώσεις, και τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι:
Επιδότηση μηνιαίας δόσης επιχειρηματικών δανείων για 8 μήνες.
Επιδότηση τόσο του κεφαλαίου όσο και των τόκων του δανείου.
Επιβράβευση των συνεπών δανειοληπτών, με υψηλά ποσοστά επιδότησης, που φθάνουν μέχρι και το 90% της μηνιαίας δόσης.
Επιδότηση δόσης μέχρι και το 80% για επιχειρήσεις που έχουν μη εξυπηρετούμενα δάνεια προκειμένου να τα ρυθμίσουν και να αποφύγουν κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΕΓΔΙΧ ή της ενιαίας πύλης του Δημοσίου από τις 5 Απριλίου 2021 και μέχρι και την 9η Μαΐου 2021.
Η ανωτέρω ενημερωτική εκδήλωση διοργανώθηκε από το Π.Ε.Σ.Η. στα πλαίσια των ανταποδοτικών υπηρεσιών των Επιμελητηρίων της Ηπείρου προς τα μέλη τους.

Εκ των Π.Ε.Σ. Ηπείρου

Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 9:29 am


Εκτεθειμένος ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας από την πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ

Εκτεθειμένος ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας από την πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟΣαν κεραυνός έπεσε στον κύκλο των μουσικών της Φιλαρμονικής του Δήμου Ηγουμενίτσας, η απόφαση της προέδρου του ΠΑΚΠΠΟ, να μεταφέρει τον αρχιμουσικό της, από τα διαδικτυακά μαθήματα που έκανε σε δεκάδες μικρούς μαθητές, και να τον μεταφέρει ως μετρητή θερμοκρασίας στους επισκέπτες στην είσοδο του Δημαρχείου Ηγουμενίτσας.

Το παραπάνω γεγονός ανακοίνωσε με λύπη στους μικρούς μαθητές, ο ίδιος ο αρχιμουσικός κ. Κώστας Τζάνης.

Θα έπρεπε να γνωρίζει η κα Ζεϊμπέκογλου, πως η δημοτική αρχή του κ. Λώλου, έκανε υπεράνθρωπη προσπάθεια για να αναγεννήσει τη Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας, την οποία είχε κυριολεκτικά διαλύσει η δημοτική αρχή Κάτσινου.

Βέβαια η ίδια, όταν δόθηκε η μάχη για να διασωθεί η ιστορική Φιλαρμονική, άνηκε σε άλλον πολιτικό χώρο. Στον ίδιο μάλλον που άνηκε και ο τέως Δήμαρχος και ίσως να μπερδεύτηκε και να θέλησε να συνεχίσει το καταστροφικό του έργο.

Το πρόβλημα τελικά λύθηκε, μετά από τις απαραίτητες παρεμβάσεις στον ίδιο τον δήμαρχο κ. Λώλο, ο οποίος έδωσε εντολή στην υφισταμένη του να ανακαλέσει την απόφασή της.


Παρόλα αυτά, η κίνηση της προέδρου του ΠΑΚΠΠΟ, αφήνει έκθετο τον κ. Λώλο στα μάτια δεκάδων παιδιών και των γονιών της, αφού σαν πολιτικός προϊστάμενος έχει την ευθύνη των επιλογών του, στις θέσεις διοίκησης.  
Δημοσιεύθηκε στις 12 April 2021 | 12:21 am


Σύλληψη 35χρονου και 27χρονου στην Ηγουμενίτσα

Σύλληψη 35χρονου και 27χρονου στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο έτερου προσώπου , με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 27χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο του στο εξωτερικό.
Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2021 | 6:39 pm


21 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

21 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 6
ΠΕ Θεσπρωτίας 2
ΠΕ Ιωαννίνων 10
ΠΕ Πρέβεζας 3

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2021 | 6:31 pm


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, 34 άτομα σε περιοχές της Ηπείρου

Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, 34 άτομα σε περιοχές της ΗπείρουΣτο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, αστυνομικοί των υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου προχώρησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, σε συλλήψεις ατόμων για διάφορες υποθέσεις.

Πιο αναλυτικά, συνελήφθησαν συνολικά (34) άτομα και συγκεκριμένα:

Στην Πεδινή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, -18- αλλοδαποί, διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Στην Κορώνη Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου, -2- ημεδαποί, κατηγορούμενοι για κλοπή. Ειδικότερα, οι δύο άνδρες είχαν αφαιρέσει νωρίτερα εξαρτήματα ζαντών από φορτωτή καθώς και μεταλλικά αντικείμενα από επιχείρηση της περιοχής, τα οποία είχαν φορτώσει σε φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

Στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κλοπή, απείθεια, κατοχή ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε ο κατηγορούμενος, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, μαζί με έναν ακόμα συνεργό του που αναζητείται, είχαν αφαιρέσει νωρίτερα δύο ποδήλατα από περιοχή των Ιωαννίνων. Τα κλεμμένα ποδήλατα καθώς και ένα ναρκωτικό χάπι που βρέθηκε στην κατοχή του, κατασχέθηκαν.

Στην πόλη των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ημεδαπός, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν -3- συσκευασίες με μικροποσότητες κατεργασμένης κάνναβης «σοκολάτα» και -1- συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στη διασταύρωση Ζαραβίνας Πωγωνίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, -11- αλλοδαποί, διότι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα.

Στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ημεδαπός, για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με εγκατάλειψη. Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στο 5ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης, ο κατηγορούμενος οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προσέκρουσε σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που βρίσκονταν σε στάση προ φωτεινού σηματοδότη, τραυματίζοντας ελαφρά τους δύο επιβαίνοντες του σταθμευμένου οχήματος, ενώ στη συνέχεια εγκατέλειψε το σημείο. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

Οι έλεγχοι και οι περιπολίες διεξάγονται με αμείωτη ένταση, με σκοπό την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2021 | 11:25 am


Η συνάθροιση στο σπίτι της, της στοίχισε 3.000€ | 108 συνολικά οι παραβάσεις

Η συνάθροιση στο σπίτι της, της στοίχισε 3.000€ | 108 συνολικά οι παραβάσειςΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (10-04-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (108) παραβάσεις.

Ειδικότερα:
Βεβαιώθηκαν (79) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
12 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
13 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
38 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Βεβαιώθηκαν (21) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας
3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
10 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, συνελήφθη ημεδαπή στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο (3.000) ευρώ για διοργάνωση εκδήλωσης/συνάθροισης εντός της οικίας της, με τη συμμετοχή (7) ακόμη ατόμων, στους οποίους επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των (300) ευρώ για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2021 | 11:16 am


Συγνώμη, έγινε λάθος...

Συγνώμη, έγινε λάθος...Καλησπέρα σας, 
Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το άρθρο σας "Έδωσαν ανάθεση για ένα έργο, δύο φορές, στο ίδιο πρόσωπο;" θέλω να σας ενημερώσω και επειδή θίγει εμένα προσωπικά ότι η πρώτη ανάθεση είναι για το αντικείμενο για το οποίο αναφέρεστε και η δεύτερη ανάθεση αφορά σε μελέτη για την ενίσχυση του εν λόγου κτιρίου. 
Έγινε εκ παραδρομής λάθος στον τίτλο της μελέτης!!! 
Υπάρχει δυνατότητα εκ του νόμου η σύνταξη μελέτης για αποκατάσταση τυχόν φθορών!!! 
Θα γίνει ορθή επανάληψη !!! 
Παρακαλώ για δικές σας ενέργειες προς αποκατάσταση της αλήθειας. 

Με εκτίμηση 
Ευάγγελος Δημητρίου

Το παραπάνω κείμενο είναι η απάντηση, που όφειλαν να στείλουν οι διοικούντες του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, στην αποκάλυψή μας για τη διπλή ανάθεση, στο ίδιο άτομο, για την ίδια εργασία στο κτίριο που παλαιού τελωνείου.
Αντί αυτών όμως, έβαλαν τον ιδιώτη μηχανικό που έλαβε τις δύο αναθέσεις, να μας απαντήσει. 
Ίσως για να δικαιολογήσει και την αμοιβή του;
Αλλά αφού μας απάντησε ο κ. Δημητρίου, θα απευθυνθούμε και εμείς σε αυτόν, με την ελπίδα να μας ακούσουν αυτοί που πραγματικά πρέπει.

Πρώτα από όλα κ. Δημητρίου, όταν δηλώνετε πως "Έγινε εκ παραδρομής λάθος" οφείλετε να ζητήσετε συγνώμη και όχι να κάνετε υποδείξεις προς ... αποκατάσταση της αλήθειας.
Για αποκατάσταση της αλήθειας μας λέτε κ. Δημητρίου.
Την αλήθεια λοιπόν κ. Δημητρίου.
Η αλήθεια είναι, πως για ακόμα μία φορά, οι ΟΛΗΓάρχες πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη και τρέχουν, με τη βοήθειά σας, εκ των υστέρων να μπαλώσουν ό,τι μπορούν. 
Στη βιασύνη τους μάλιστα, έκαναν ορθή επανάληψη στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, με τον ίδιο όμως ΑΔΑ. Διαδικασία η οποία είναι παράνομη, καθώς θα έπρεπε να δημοσιευθεί η ορθή επανάληψη, με νέο ΑΔΑ και αφού πρώτα γίνει η ανάκληση της πρώτης δημοσίευσης.
Εσείς κ. Δημητρίου είστε ένας ελεύθερος επαγγελματίας και ως τέτοιος, είναι φυσικό να σας ενδιαφέρει να πάρετε την οποιαδήποτε δουλειά. 
Θα ήσασταν κακός επαγγελματίας εάν δεν σας ενδιέφερε αυτό.
Αλλά αφού αποφασίσατε εσείς να απαντήσετε για λογαριασμό της ΟΛΗΓ Α.Ε., θα συμφωνήσετε πως πρέπει να απαντήσετε και σε όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα που προκύπτουν.
Με σημαντικότερο ερώτημα το εάν τα προβλήματα που εμφανίζονται στις φωτογραφίες που μας στείλατε στην απάντησή σας και που είναι οι ίδιες με αυτές που ανέβασε στο προφίλ του ο διευθύνοντας σύμβουλος της ΟΛΗΓ κ. Πορφύρης, αλλά και το παπατζίδικο site στο οποίο τις στείλατε για να ξεπλύνει το "λάθος" σας, δημιουργήθηκαν μέσα στα 2 χρόνια που μεσολάβησαν από την πρώτη μελέτη σας για τη στατικότητα του κτιρίου. (Δείτε τις φωτογραφίες που ακολουθούν)Γιατί διαφορετικά θα πρέπει να μας απαντήσετε στο γιατί δεν εντοπίσατε αυτά τα προβλήματα τότε και χρειάστηκε δεύτερη απευθείας ανάθεση, πάλι σε εσάς, ώστε να τα εντοπίσετε; 
Πως τελικά έγινε η νομιμοποίηση του κτιρίου, με τόσο εμφανή τα προβλήματα στη στατικότητά του;
Ποιος θα είχε την ευθύνη εάν συνέβαινε το οποιοδήποτε ατύχημα, αφού το κτίριο πήρε έγκριση από εσάς, ώστε να φιλοξενήσει υπηρεσίες και εργαζόμενους;
Κύριε Δημητρίου.
Επειδή είστε αρκετά μικρότερός μου, θα σας συμβούλευα να μην μπαίνετε στη διαδικασία να απαντάτε εκ μέρους άλλων. 
Δεν χρειάζεται να είστε εσείς το εξιλαστήριο θύμα και ο πρόθυμος "μπροστάρης" αλλωνών.
Κοιτάξτε να κάνετε τη δουλειά σας, χωρίς να εκτίθεστε και χωρίς να προκαλείτε.
Ειδικά όταν έχετε λάβει απευθείας αναθέσεις, σύμφωνα με μία πρόχειρη ματιά, σχεδόν από όλο το τοπικό δημόσιο.
Αυτά για την ώρα κι εάν χρειαστεί θα επανέλθουμε...

Υ.Γ.1 Τα λάθη είναι ανθρώπινα και όταν αναγνωρίζονται πραγματικά, θα πρέπει να συνοδεύονται και από μια ειλικρινή συγνώμη.
Υ.Γ.2 Το να χρησιμοποιείς ένα νέο παιδί, για να καλύψει δικά σου "λάθη" είναι άνανδρο και ανέντιμο, τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά.

Δημοσιεύθηκε στις 11 April 2021 | 1:55 am


Νομός Θεσπρωτίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Θεσπρωτίας

Φιλικοί ιστότοποι: