Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Θεσπρωτίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Ζέρβας από την Αράχωβα Φιλιατών

 Έφυγε από τη ζωή ο Απόστολος Ζέρβας από την Αράχωβα Φιλιατών

142469019_1826996074127410_8373476244398463464_o

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 69 ετών ο Απόστολος Ζέρβας από την Αράχωβα (Ριζό) Φιλιατών.
ο Απόστολος Ζέρβας ήταν ένας δραστήριος άνθρωπος με εύρος ενασχολήσεων.
Δραστήριο μέλος της οικογένειας των απόδημων Θεσπρωτών, διετέλεσε Προέδρος στην Αδελφότητα των Αραχωβιτών της Αθήνας και ήταν ο ιδρυτής του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου. Οικονομολόγος στο επάγγελμα, είχε διατελέσει για 8 χρόνια Δήμαρχος Ζεφυρίου, ενώ είχε γράψει και 3 βιβλία σχετικά με το χωριό του και τη Θεσπρωτία.

142475284_3564249663687799_4290042321005007553_n
Τα τρία βιβλία του Απόστολου Ζέρβα: "Σε βρήκα Κώστα Ζέρβα", "Αράχωβα το Χωριό μας" και "Ό,τι θυμιέμαι”- Μουργκάνα - ο τόπος, ο χρόνος και οι άνθρωποι".

Τον εκλιπόντα αποχαιρέτησαν με θερμά λόγια, η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, η Ομοσπονδία Μουργκάνας καθώς και η πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μουργκάνας και συγχωριανή του κα. Ζωή Ντρούκα.
Στην οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλληπητήρια.

Δελτίο Τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας για τον Απόστολο Ζέρβα
142369051_429523504915791_1257020251860416187_n
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας με θλίψη πληροφορήθηκε το θάνατο του Απόστολου Μ. Ζέρβα, εξαιρετικού και φλογερού πατριώτη, με διαρκή και αληθινή συνεισφορά στην Ηπειρώτικη αποδημία. 
Ο Απόστολος Ζέρβας διετέλεσε πρόεδρος της Αδελφότητας των Αραχωβιτών της Αθήνας, υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζεφυρίου.
Έγραψε τρία βιβλία με καθαρά Ηπειρώτικο περιεχόμενο: « “Ό,τι θυμιέμαι”- Μουργκάνα - ο τόπος, ο χρόνος και οι άνθρωποι», «Σε βρήκα Κώστα Ζέρβα» και το «Αράχωβα το Χωριό μας». Και στα τρία εντυπώνεται η αγάπη, ο καημός και η πίστη στη γενέτειρα. 
Από το 1982 μέχρι το 2009 δραστηριοποιήθηκε στον Δήμο Ζεφυρίου Αττικής όπου διετέλεσε επί οκτώ χρόνια Δήμαρχος της πόλης.
Συνεπής, εργατικός, αγαπητός, συμπατριώτης αληθινός. Το έργο του είναι μια σοβαρή παρακαταθήκη στην Ηπειρώτικη αποδημία.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια. 

Από το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ


Η Ομοσπονδία Μουργκάνας για τον Απόστολο Ζέρβα
142469019_1826996074127410_8373476244398463464_o
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Μ. ΖΕΡΒΑΣ
1952 - 2021

Με βαθιά θλίψη προσμετράμε σήμερα άλλη μια σημαντική απώλεια στο χώρο του πολιτισμού της περιοχής μας. 
Το θάνατο του φλογερού συμπατριώτη μας, οικονομολόγου και συγγραφέα, Αποστολή Ζέρβα.
Του ανθρώπου που υπηρέτησε την γενέτειρά του, καθώς και τον τόπο που έζησε και εργάστηκε, ουσιαστικά και απρόσκοπτα για δεκαετίες, σύμφωνα με της αρχές, τις αξίες, και τις ιδέες του.
Αγαπητός όσο λίγοι, έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του πλούσιο έργο, αλλά και τη συνέπεια λόγων και πράξεων που τον χαρακτήριζε σε όλο το βίο του. 
Τα τρία βιβλία που έγραψε ,το καταπληκτικό "Ο,ΤΙ ΘΥΜΙΕΜΑΙ’’ Μουργκάνα - ο τόπος, ο χρόνος και οι άνθρωποι", το "Σε βρήκα Κώστα Ζέρβα" και το "Αράχωβα το Χωριό μας", θα θυμίζουν πάντα το πέρασμα από τη ζωή αυτού του μοναδικού ανθρώπου του τόπου μας!
Ο Απόστολος Ζέρβας γεννήθηκε στην Αράχωβα (Ριζό) της Μουργκάνας το 1952. Τέλειωσε το Δημοτικό σχολείο στην Αράχωβα, το Γυμνάσιο στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας και το Λύκειο στο Βέλο της Κορινθίας.
Το 1970 εισήχθη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πηρέ πτυχίο από το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Εργάστηκε ως λογιστής και από το 1983 ως κοστολόγος στο Υπουργείο Εμπορίου.
Από το 1995 έως το 2003 εργάστηκε ως Διευθυντής Oικονομικών και Προγραμματισμού στην Νομαρχία Δυτικής Αττικής.
Από το 1982 μέχρι το 2009 δραστηριοποιήθηκε στον Δήμο Ζεφυρίου Αττικής όπου διετέλεσε επι 8 χρόνια Δήμαρχος της πόλης! 
Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Αττικής, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Αναπτυξιακού συνδέσμου Δυτικής Αθήνας μέλος της Ε.Ε του Δικτύου Δήμων με κάτοικους ΡΟΜ Προέδρος στην Αδελφότητας των Αραχωβιτών της Αθήνας και είναι ο ιδρυτής του Συλλόγου Ηπειρωτών Ζέφυρίου.
Ήταν παντρεμένος με τη φιλόλογο Γεωργία Ρούπα και είχε έναν γιο τον δικηγόρο Μηνά Ζέρβα, τον σημερινό Προέδρο της Αδελφότητας του χωριού του, στους οποίους το Δ.Σ της Ομοσπονδίας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια.!!

Αποχαιρετιστήριο της πρώην Προέδρου της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, Ζωής Ντρούκα στον Απόστολο Ζέρβα
143390210_3564211857024913_5554849159609058042_o
Το χωριό μου, η Αράχωβα έχασε σήμερα ένα εκλεκτό παιδί της. Ο θάνατος είναι πράγμα φυσικό και κανείς δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τα βρόγχια του. Εμείς που μένουμε πίσω, όσο μένουμε πίσω, έχουμε υποχρέωση συνειδητά να θυμόμαστε, να αναγνωρίζουμε, να σεβόμαστε την προσφορά εκείνων που μας άφησαν καλό έργο και δράσεις πολιτισμού. Βέβαια, τα περισσότερα θα τα εκτιμήσει και θα τα δει ο ιστορικός του μέλλοντος, κoιτώντας τα χαρτιά.
Ο Αποστόλης Ζέρβας ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής.
Αυτό που εντυπωσίαζε ήταν η μαχητικότητά του, το σθένος του, και η πίστη του σε όσα πρέσβευε. Η ευθύτητα, η αφοπλιστική ειλικρίνεια και το θάρρος του, κέρδιζαν το σεβασμό φίλων και αντιπάλων.
Ήξερε να γίνεται αγαπητός και οικείος, με τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους, ήξερε να συνεγείρει τα συναισθήματα της αλληλεγγύης και της προσφοράς. Ήξερε να είναι γενναίος και στάθηκε ήρεμος και με πολύ υπομονή αντιμετώπιζε το όποια προβλήματα υγείας προέκυψαν στη ζωή του.
Η θλίψη που μας γεμίζει η απουσία του είναι μεγάλη και δεν θα τη συνηθίσουμε εύκολα. Υπήρξε εξαιρετικός συγχωριανός, πάντα γελαστός, ευγενικός και αισιόδοξος. Δεν θα ξεχάσουμε τις στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί του. Τα γέλια μέχρι δακρύων με τις αφηγήσεις του.
Οι Αραχωβίτες και οι Αραχωβίτισσες που τον αγαπήσαμε και τον εκτιμήσαμε βαθιά και αληθινά, βρισκόμαστε κατατεθλιμμένοι στο κατώφλι του 2021, που ανέτειλε το πρώτο χάραμά του χωρίς εκείνον. Χωρίς την καθαρότητα των ματιών του να χάνεται στο επιβλητικό περίγραμμα της Μουργκάνας που αγάπησε, χωρίς τη λεπτότητα της ψυχής και την καθαρότητα της καρδιάς του.
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ εκείνη τη λαογραφική εικόνα των λόγων του, που ήταν τόσο γλαφυρή, όταν μιλούσε για τις παλιές ιστορίες και τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο τόπο μας.
Έφυγε παντοτινά για τον άλλον κόσμο, αφήνοντας πίσω το καλό όνομα και την προσφορά, αφήνοντας σε εμάς εικόνες καλών αναμνήσεων και αγάπης.
Ο Αποστόλης που ήταν εκεί για όλους και μας συντρίβει το γεγονός πως δεν θα μπορέσουμε να τον αποχαιρετήσουμε , όπως θα του άρμοζε. 
Ξέρουμε, όμως, πως ο Αποστόλης θα καταλάβαινε....Γιατί κι εκείνος, σε όλη του τη ζωή δεν παρεξηγούσε κανέναν. Πληθωρικός σε όλα του.
Στις σκέψεις, στις καρδιές μας θα παραμένει πάντα ο γλυκύς, ο ευγενής, ο πράος, ο καλοσυνάτος Αποστόλης. Αυτή είναι η σφραγίδα που αφήνει κι αυτή είναι η καλύτερη κληρονομιά στην αγαπημένη του σύζυγο, Γεωργία στον μονάκριβο γιό του Μηνά και στα αδέλφια του. Θα νοιώθουν περήφανοι γι’ αυτόν. Η σκιά και το χέρι του θα είναι πάντα μαζί τους.
Ας έχουν για βάλσαμο στην πληγή τους, πως ο αγαπημένος θα τους συντροφεύει για πάντα.
Σε ευχαριστούμε πολύ για την ύπαρξή σου και ευχόμαστε καλό ταξίδι στην αιωνιότητά σου.
Αιωνία σου η μνήμη αγαπημένε μας φίλε.

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2021 | 7:29 pm


Πέντε ένοχοι για την πολύνεκρη τραγωδία στο “Norman Atlantic”

Πέντε ένοχοι για την πολύνεκρη τραγωδία στο “Norman Atlantic”Την ενοχή των 5 κατηγορουμένων από τους συνολικά 11, για τη πολύνεκρη φωτιά που είχε εκδηλωθεί τα ξημερώματα της 28/12/2014 από άγνωστη αιτία, στο γκαράζ του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου “Norman Atlantic” με ιταλική σημαία ανοιχτά της Αδριατικής, αποφάσισε το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Καταδικάστηκαν οι δύο νόμιμοι εκπρόσωποι της ΑΝΕΚ καθώς και τρία μέλη του πληρώματος/υπάλληλοι της εταιρείας. Το δικαστήριο μετά από συγχωνεύσεις επέβαλε συνολική ποινή πέντε ετών στον καθένα, μετατρέψιμων σε 20 ευρώ την ημέρα για τους εκπροσώπους της ΑΝΕΚ, 10 ευρώ για τα δύο μέλη του πληρώματος και 5 ευρώ την ημέρα στον τρίτο που ήταν κατώτερο πλήρωμα. Η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκασή της από το εφετείο.

Ανάλογο δικαστήριο και στην Ιταλία

Ανάλογο δικαστήριο γίνεται και στην Ιταλία, ενώ όποια αμετάκλητη απόφαση εκδοθεί πρώτη σε μία από τις δύο χώρες, αποτελεί δεδικασμένο και για την άλλη. Στο δρομολόγιο του φορτηγού πλοίου είχαν χάσει τη ζωή τους 12 άνθρωποι ενώ κάποιοι θεωρούνται έως και σήμερα αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με στελέχη της ΑΝΕΚ, το πλοίο είχε νοικιαστεί, βάσει ναυλοσυμφώνου, από την εταιρεία VISEMAR di Navigazione S.R.l και είχε ζητηθεί να συμπεριλαμβάνονται στο πλήρωμα, ως βοηθητικό προσωπικό, και κάποιοι Έλληνες, τους οποίους, ωστόσο, πλήρωνε η ΑΝΕΚ. Βάσει του ναυλοσυμφώνου, τα θέματα της ασφάλειας και του πληρώματος συνολικά βάραιναν την ιταλική εταιρεία.

Το πλοίο την ημέρα του πολύνεκρου ναυτικού ατυχήματος είχε αναχωρήσει από την Πάτρα με 485 επιβαίνοντες, εκ των οποίων 55 μέλη του πληρώματος, με προορισμό το λιμάνι της Ανκόνα.

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2021 | 7:19 pm


1 κρούσμα σήμερα στην Ήπειρο

1 κρούσμα σήμερα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 0
Π.Ε. Πρέβεζας 1

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2021 | 7:15 pm


Μεγάλη κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Κρυσταλλοπηγής – Καλλιθέας

Μεγάλη κατολίσθηση στην επαρχιακή οδό Κρυσταλλοπηγής – ΚαλλιθέαςΤα προβλήματα από τις μεγάλες ποσότητες νερού που έπεσαν τις προηγούμενες ημέρες συνεχίζονται.

Μεγάλη κατολίσθηση σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης στην επαρχιακή οδός Κρυσταλλοπηγής – Καλλιθέας, με βράχους και χώματα να αποκαλούνται και να δημιουργούν ενώ γκρεμό μεγαλύτερο των 30 μέτρων στα όρια του δρόμου, ευτυχώς, χωρίς εκείνη την στιγμή να διέρχονται οχήματα.

Ήδη εχει ενημερωθεί η πολιτική προστασία του δήμου Σουλίου και της περιφέρειας Ηπείρου, και πριν από λίγο ο δρόμος έκλεισε και απαγορεύτηκε η κυκλοφορία πάσης φύσεως οχημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2021 | 3:32 pm


Στα όριά του ο Αχέροντας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στα όριά του ο Αχέροντας (+ΒΙΝΤΕΟ)Η έντονη βροχόπτωση έχει ως αποτέλεσμα να έχει φουσκώσει επικίνδυνα το ποτάμι που σε ορισμένα σημεία είναι στα όρια του, θέτοντας σε επιφυλακή την πολιτική προστασία και κατοίκους της περιοχής.

Ενδεικτικές είναι οι φωτογραφίες και το βίντεο από την γέφυρα της Γλυκής, το το αγροτεμάχιο 21 και την Ποταμιά

Άμεσος κίνδυνος δεν φαίνεται να υπάρχει προς το παρόν καθώς η σημερινή εικόνα είναι καλύτερη, ωστόσο όλοι είναι σε επιφυλακή αφού η ανησυχία είναι έκδηλη με δεδομένο τις καταστροφές που προκαλούνται σχεδόν κάθε χρόνο από την υπερχείλιση του ποταμού.

Σύμφωνα με τα δελτία καιρού, μέχρι και την Παρασκευή δεν αναμένονται βροχοπτώσεις στον ορεινό όγκο του Σουλίου. 
Βροχή με τα σημερινά δεδομένα των μετεωρολογικών συστημάτων, αναμένεται απο το Σάββατο


Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2021 | 12:54 pm


Πόσοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσπρωτία

Πόσοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στη ΘεσπρωτίαΣε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των εμβολιασμών στην Ήπειρο.
Έως και χθες 26 Ιανουαρίου, οι εμβολιασμοί που είχαν πραγματοποιηθεί ανά Π.Ε ήταν:
•Ιωάννινα 6.707
•Άρτα 1.877
•Θεσπρωτία 1.152 και
•Πρέβεζα 815
Πανελλαδικά μέχρι και τις 26 Ιανουαρίου είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 214.189 εμβολιασμοί .

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2021 | 12:43 pm


Rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο την Παρασκευή στην Παραμυθιά

Rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο την Παρασκευή στην ΠαραμυθιάΟ Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προχωρά στη διενέργεια δωρεάν ελέγχου ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) μέσα από το αυτοκίνητο (drive through).

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021, πάνω από το Στάδιο 49 Προκρίτων Παραμυθιάς από τις 09:00 π.μ έως τις 16:00 μ.μ.

Οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται στο χώρο εξέτασης ΜΟΝΟ με το όχημά τους (αυτοκίνητο, μηχανάκι), φορώντας τη μάσκα τους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Μέσα στο αυτοκίνητο μπορούν να επιβαίνουν μέχρι 2 άτομα πλέον του οδηγού, εκτός αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας.

Οι προσερχόμενοι θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα για μετακίνηση 1 στο 13033, να γνωρίζουν το ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στο οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test.

ΔΕΝ θα διενεργηθούν test σε ΠΕΖΟΥΣ.

*Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών η δράση θα αναβληθεί και θα προγραμματιστεί εκ νέου.

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2021 | 12:08 pm


Το Επιμελητήριο ευχαριστεί την ΟΛΗΓ ΑΕ.

Το Επιμελητήριο ευχαριστεί την ΟΛΗΓ ΑΕ. Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας λαμβάνοντας γνώση της απόφασης του ΟΛΗΓ ΑΕ για την μείωση του οικονομικού ανταλλάγματος κατά 40% για τα καταστήματα και 40% για τις ετήσιες παραχωρήσεις τραπεζοκαθισμάτων - ομπρελών σκίασης, για τους μήνες Ιούνιο έως Δεκέμβριο 2020, για τις επιχειρήσεις που εμπίπτουν στους ΚΑΔ των πληττόμενων επιχειρήσεων, δηλώνει την απόλυτη ικανοποίηση του, και ευχαριστεί θερμά για την στήριξη που παρέχεται με αυτή την απόφαση στην τοπική επιχειρηματική κοινότητα. 
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, ως εκπρόσωπος της επιχειρηματικής κοινότητας, πέραν των οφειλόμενων ευχαριστιών προς τον ΟΛΗΓ ΑΕ, απευθύνει παράλληλα και αίτημα υιοθέτησης ανάλογων μέτρων στήριξης και για την νέα τουριστική περίοδο, καθώς οι επιπτώσεις της πανδημίας δυστυχώς συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να πλήττουν την επιχειρηματικότητα για σημαντικό διάστημα και αυτό το χρόνο. 

Εκ της Διοικήσεως 
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 

Δημοσιεύθηκε στις 27 January 2021 | 11:59 am


Ζητείται οδηγός με δίπλωμα Ε κατηγορίας

Ζητείται οδηγός με δίπλωμα Ε κατηγορίαςΗ εταιρεία Ntorkos plants αναζητά οδηγό με δίπλωμα Ε κατηγορίας. 
Πληροφορίες στο 6932423770

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 5:48 pm


842 νέα κρούσματα, 21 νεκροί και 283 διασωληνωμένοι

842 νέα κρούσματα, 21 νεκροί και 283 διασωληνωμένοιΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 842 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 153226, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5874 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 47407 (62.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

283 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 200 (70.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1080 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 21 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5692 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3351 (58.9%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 5:47 pm


Νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία - 2 σε όλη την Ήπειρο

Νέο κρούσμα στη Θεσπρωτία - 2 σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 1
Π.Ε. Ιωαννίνων 1
Π.Ε. Πρέβεζας 0

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 5:40 pm


Κατολίσθηση κοντά στην Αρχαία Ελέα του Δήμου Σουλίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Κατολίσθηση κοντά στην Αρχαία Ελέα του Δήμου Σουλίου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Κατολίσθηση προκλήθηκε εξαιτίας των βροχοπτώσεων και στον επαρχιακό δρόμο που ενώνει το χωριό Βέλιανη Παραμυθιάς, με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ελέας.


Μεγάλοι όγκοι από πέτρες και βράχια έχουν καταλάβει το οδόστρωμα, κάνοντας αδύνατη τη κίνηση των οχημάτων.

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 4:56 pm


Ηγουμενίτσα: Εκπτώσεις εώς 50% από το Smart Buys Τριανταφύλλου

Ηγουμενίτσα: Εκπτώσεις εώς 50% από το Smart Buys ΤριανταφύλλουΔημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 4:37 pm


ΙΚΤΕΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Κλείστε σήμερα online ραντεβού

ΙΚΤΕΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ: Κλείστε σήμερα online ραντεβού


 
Αγαπητοί Πελάτες, 
Η AUTOVISION σας ενημερώνει ότι λόγω των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού covid-19, από τη Κυριακή 3-1-2021 έως τη Δευτέρα 18-01-2021 6:00 π.μ., τα Ι.ΚΤΕΟ που διενεργούν τεχνικούς ελέγχους σε ελαφρά οχήματα (επιβατικά και φορτηγά έως 3,5 τόνους) και δίκυκλα ανέστειλαν τη λειτουργία τους. 
Τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου και οι Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ) που έληξαν από 31/10/2020 μέχρι και 17/01/2021, έχουν παραταθεί για 90 ημέρες. 
Παρακαλούμε για να αποφύγετε άσκοπο συγχρωτισμό και καθυστερήσεις, προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε τη συγκεκριμένη παράταση και να προγραμματίσετε το ραντεβού σας κοντά στη λήξη της. 

Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού :2682041677 

Μπορείτε εύκολα και γρήγορα να κλείσετε το ραντεβού σας, ONLINE στο παρακάτω LINK. https://www.autovision.gr/online-rantevou/

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 4:37 pm


Ηγουμενίτσα: Ζητείται οδηγός διανομής

Ηγουμενίτσα: Ζητείται οδηγός διανομής

Από την εταιρία "Χαρτοπλάστ Πασχάλης" στην Ηγουμενίτσας, ζητείται ένας οδηγός διανομής, με επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6946040565

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 4:37 pm


Ηγουμενίτσα: Ζητείται Sales Representative (Πωλητής Καταστήματος)

Ηγουμενίτσα: Ζητείται Sales Representative (Πωλητής Καταστήματος) Η ManpowerGroup αναζητά για λογαριασμό εταιρίας πελάτη που δραστηριοποιείται στο χώρο τηλεπικοινωνιών υποψηφίους, προκειμένου να στελεχώσει θέση Sales Representative (Πωλητής Καταστήματος) στην περιοχή της Ηγουμενίτσας 

Προφίλ θέσης: 
· Προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών της εταιρίας - πελάτη 
· Παροχή υψηλού επιπέδου εξυπηρέτησης στον πελάτη 
· Προσφορά ολοκληρωμένων λύσεων, προσαρμοσμένων στις ανάγκες του πελάτη 

Προφίλ Υποψηφίου: 
· Απολυτήριο Λυκείου – Απαραίτητο 
· Εκπληρωμένες στρατιωτικές υποχρεώσεις (για άνδρες υποψηφίους) – Απαραίτητο 
· Εργασιακή εμπειρία, τουλάχιστον 6 (έξι) μηνών σε προώθηση τηλεπικοινωνιακών προϊόντων ή / και προϊόντων Τεχνολογίας – Επιθυμητό 
· Καλές γνώσεις εφαρμογών MS Office – Απαραίτητο 
· Καλή γνώση αγγλικών (Επιπέδου Β2) – Απαραίτητο 

Αναζητούμε ανθρώπους με: 
· Πελατοκεντρική προσέγγιση 
· Άριστες επικοινωνιακές δεξιότητες 
· Ομαδικό πνεύμα 
· Ικανότητα εστίασης στο αποτέλεσμα 
· Πάθος για την τεχνολογία 

Ηλεκτρονική αποστολή βιογραφικών με θέμα: «Sales Representative (Πωλητής Καταστήματος) Ηγουμενίτσα» στο [email protected] | Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 6/01/2021 

#Empoweringtalent #WebelieveinTalent #ManpowerGroupGreece

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 4:36 pm


Luxury Villas Concierge - Guest Services, Syvota Thesprotias

Luxury Villas Concierge - Guest Services, Syvota ThesprotiasMyZen Villas is currently seeking to recruit a talent for the summer season 2021, for the position of Concierge & Guest Services in Syvota,Thesprotia

Skills & Qualifications:
 • Minimum 2 years experience in hospitality
 • Excellent level of spoken and written English & Greek. Additional languages will be considered an asset.
 • Customer service orientation 
 • Mature and outgoing personality with excellent interpersonal skills
 • Computer knowledge in MS Office software (e.g. Excel, Word & Email)
 • Ability to handle guest requests and complaints 
 • Organizational and problem solving skills
 • Teamwork spirit
 • Own a driver’s license and transport (for attendance at work)

MyZen Villas offers:
 • Competitive salary based on skills and experience
 • Commision bonuses
 • Excellent opportunities for career progression
 • Supportive management
 • Accommodation
 • Pleasant working environment

Please send your CV to [email protected]

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 4:36 pm


Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας


DIESEL Avio Double Filtered από την EKO

Ένα τεχνολογικά προηγμένο καύσιμο που εφαρμόζει την τεχνολογία φίλτρων καυσίμων των αεροσκαφών στο Diesel του αυτοκινήτου σας.

Σας εξασφαλίζει:

Μεγαλύτερη επιτάχυνση, μείωση θορύβων και κραδασμών, χάρη στον αυξημένο αριθμό κετανίων.
Μηδενική απώλεια ισχύος του κινητήρα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και σε όλο το εύρος των στροφών του (σύμφωνα με το τεστ κινητήρα CEC F-98-08 που έχει καθιερωθεί για τους σύγχρονους common rail κινητήρες Diesel).
Εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού του κινητήρα, άρα και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Πλήρη επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του κινητήρα με 2 γεμίσματα. Με 5 γεμίσματα, πλήρη εξαφάνιση των εσωτερικών εναποθέσεων στα μπεκ.
Aποτελεσματική αντιαφριστική, αντιδιαβρωτική και αντιοξειδωτική προστασία χάρη στα ειδικά τεχνολογικά προηγμένα βελτιωτικά πρόσθετα.

Με το Avio Filter εξασφαλίζετε καθαρότερα καύσιμα!

Το Avio Filter είναι εγκαταστημένο δίπλα στις αντλίες και σας εξασφαλίζει καθαρότητα στα καύσιμα στο επίπεδο καθαρότητας των καυσίμων των αεροσκαφών.
Φιλτράρει αποτελεσματικά τα καύσιμα που βάζετε, επιτυγχάνοντας:
Απομάκρυνση σωματιδίων
Απομάκρυνση σκουριάς και νερού
Απόδοση φιλτραρίσματος καυσίμου 98% Απόδοση και καθαρότητα από τα πρώτα κιόλας γεμίσματα!


 

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 4:35 pm


Πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Δήμο Φιλιατών (+ΦΩΤΟ)

 Πλημμύρες και κατολισθήσεις στο Δήμο Φιλιατών (+ΦΩΤΟ)Σοβαρά προβλήματα στη Θεσπρωτία δημιούργησαν οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου διημέρου, με τα κυριότερα να εντοπίζονται στους Δήμους Φιλιατών και Σουλίου.


Σε όλη σχεδόν την έκταση του Δήμου Φιλιατών σημειώθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις με τα κυριότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην περιοχή της Σκάλας Φιλιατών, όπου ο δρόμος, στο ύψος της διασταύρωσης με τον Αετό, έκλεισε από το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστούν τέσσερα άτομα από τα αυτοκίνητά τους.


Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στον ορεινό όγκο της Μουργκάνας ενώ 6 μηχανήματα της πολιτικής προστασίας κινήθηκαν για να αποκαταστήσουν μικρά ή μεγαλύτερα προβλήματα.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης χρειάστηκε η επέμβαση των μηχανημάτων του Δήμου Φιλιατών για να αποκατασταθεί η βατότητα προς το Ριζό, τη Φανερωμένη, την Αχλαδιά, το Κάτω ξέχωρο και το δρόμο Κερασοχωρίου – Παλαμπά.

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 4:26 pm


Ηγουμενίτσα: Οδηγός εγκλωβίστηκε στα ορμητικά νερά - Απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής

Ηγουμενίτσα: Οδηγός εγκλωβίστηκε στα ορμητικά νερά - Απεγκλωβίστηκε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής

Άγιο είχε ο οδηγός του ΙΧ που βλέπεται στη φωτογραφία, ο οποίος το πρωί της Τρίτης, προσπάθησε να διασχίσει πλημμυρισμένη διάβαση στο ρέμα Γραικοχωρίου.

Στην προσπάθειά του να το διασχίσει, το αυτοκίνητό του ακινητοποιήθηκε πάνω στο ρέμα και χρειάστηκε η συμβολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό του οδηγού.

Θα πρέπει όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να μην υπερεκτιμάμε τις ικανότητες του αυτοκινήτου μας, αποφεύγοντας να διασχίζουμε ρέματα τα οποία είναι φουσκωμένα. 

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 3:03 pm


Αρκετά τα προβλήματα στη Θεσπρωτία από την κακοκαιρία (+ΦΩΤΟ)

Αρκετά τα προβλήματα στη Θεσπρωτία από την κακοκαιρία (+ΦΩΤΟ)

Αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν προκληθεί εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει τις τελευταίες 3 ημέρες το νομό Θεσπρωτίας.

Αρκετές είναι οι καταπτώσεις βράχων, κυρίως στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο των δήμων Σουλίου και Φιλιατών.

Η υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά, έχει προκαλέσει αρκετές ζημιές σε παραγωγούς και κατοίκους των κάμπων Βρυσσέλας και Κορύτιανης.

Εξαιτίας του έχει κλείσει η κυκλοφορίας για τα ΙΧ, που κινούνται προς τη Σκάλα Φιλιατών, στο ύψος του χωριού Αετός.

Όπως επίσης κλειστό παραμένει και το νέο τμήμα του δρόμου από Ηγουμενίτσας προς Φιλιατές και η κυκλοφορία των αυτοκινήτων διεξάγεται μέσω της μικρής παράκαμψης από τη στροφή του Παραποτάμου.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις δημιούργησαν πρόβλημα το πρωί της Τρίτης και στην Εγνατία Οδό, όπου σημειώθηκε πτώση βράχου, διακόπτοντας προσωρινά το ρεύμα προς Ηγουμενίτσα και προκαλώντας λακκούβα στο ρεύμα προς Ιωάννινα.Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 1:07 pm


Συνελήφθη για μεταφορά ναρκωτικών και κατοχή αρχαίων νομισμάτων

Συνελήφθη για μεταφορά ναρκωτικών και κατοχή αρχαίων νομισμάτων Συνελήφθη, χθες (25-01-2021) το μεσημέρι στο Λιμάνι του Πειραιά, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση που οργανώθηκε από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών καθώς και περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με άτομο που θα μετέφερε ναρκωτικά στην Κάλυμνο μέσω του Πειραιά, με σκοπό την περεταίρω διάθεσή τους, οργανώθηκε από την παραπάνω υπηρεσία αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά καθώς και με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε ο κατηγορούμενος χθες το μεσημέρι στο Λιμάνι του Πειραιά να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. 


Σε έρευνα στο όχημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
· δύο συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού βάρους (206) γραμμαρίων, 
· συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (24) γραμμαρίων και 
· (37) αρχαία νομίσματα Κλασσικών – Ρωμαϊκών χρόνων. 

Επιπλέον κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου καθώς και κινητό τηλέφωνο. 

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας που διενήργησε την προανάκριση, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία νομίσματα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για περεταίρω εξέταση, εκτίμηση και φύλαξη.

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 12:26 pm


Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε εξοχικές κατοικίες και καφετέρια στην Πέρδικα Θεσπρωτίας

Εξιχνιάστηκαν 4 υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε εξοχικές κατοικίες και καφετέρια στην Πέρδικα Θεσπρωτίας Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση διαρρήξεων – κλοπών εξοχικών κατοικιών καθώς και καταστήματος που έγιναν στην Πέρδικα Θεσπρωτίας. 

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία αλλοδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς διερεύνησης των υποθέσεων και από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και ευρημάτων, διακριβώθηκε ότι ο κατηγορούμενος, κατά το χρονικό διάστημα από 09 έως 13-01-2021 στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, διέπραξε τις παρακάτω κλοπές: 
· διέρρηξε εξοχική κατοικία, απ’ όπου αφαίρεσε φορητό υπολογιστή, τηλεόραση, δύο φωτογραφικές μηχανές, ραπτομηχανή, παιχνιδομηχανή, χρυσό κόσμημα και είδη ένδυσης, 
· διέρρηξε εξοχική κατοικία, απ’ όπου αφαίρεσε ηλεκτρική κιθάρα, ηχοσύστημα με ηχεία, χορτοκοπτικό μηχάνημα, φωτογραφική μηχανή και είδη ένδυσης, 
· διέρρηξε εξοχική κατοικία, απ’ όπου αφαίρεσε τρόφιμα, 
· διέρρηξε κατάστημα (καφετέρια), απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό και φιάλη αλκοολούχου ποτού.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε σε ανεγειρόμενη οικοδομή στην παραπάνω περιοχή μέρος των κλοπιμαίων το οποίο αποδόθηκε στους παθόντες. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 12:23 pm


Ηγουμενίτσα: Μικροπροβλήματα στην Εγνατία από πτώση βράχων στο οδόστρωμα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Ηγουμενίτσα: Μικροπροβλήματα στην Εγνατία από πτώση βράχων στο οδόστρωμα (+ΒΙΝΤΕΟ)Μικροπροβλήματα δημιουργήθηκαν το πρωί της Τρίτης στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Αγίας Μαρίνας Ηγουμενίτσας, από πτώση βράχων στο οδόστρωμα.
Το ρεύμα προς την Ηγουμενίτσα έκλεισε για περίπου μισή ώρα, ώσπου συνεργεία της Εγνατίας Οδός Α.Ε., απομάκρυναν τις πέτρες από τον δρόμο.
Η συνεχιζόμενη και έντονη βροχόπτωση που εκδηλώνονται σε όλη τη Θεσπρωτία, έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στο οδικό δίκτυο και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους.


Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 11:45 am


Ηγουμενίτσα: Το παράπονο ενός ηλικιωμένου συμπολίτη

Ηγουμενίτσα: Το παράπονο ενός ηλικιωμένου συμπολίτηΕπιστολή, συνοδευόμενη και από μία φωτογραφία, μας έστειλε τη Δευτέρα, ηλικιωμένος συμπολίτης μας.
Σε αυτήν, εκφράζει το παράπονό του, για την έλλειψη παγκακίων, στον παραλιακό χώρο, πίσω από το πολιτιστικό κέντρο Πάνθεον, στην Ηγουμενίτσα.
Αξίζει να σημειώσουμε πως τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει ο χώρος, έχει ξοδέψει 47.000 (χωρίς ΦΠΑ) για την αγορά συνολικά 159 παγκακίων. 
Θα ήταν χρήσιμο να μας πουν, που έχουν τοποθετηθεί όλα αυτά τα παγκάκια τα οποία προμηθεύτηκαν, όλα με απευθείας αναθέσεις.  

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.
ΓΡΑΨΤΕ ΚΑΤΙ Κ.ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ.
Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΘΕΟΝ.
ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ,ΚΥΡΙΩΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΑ,ΑΤΕΝΙΖΟΝΤΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟ;
ΤΙ ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ;
ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΣΕ ΠΙΑΝΕΙ ΘΛΙΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ... 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δημοσιεύθηκε στις 26 January 2021 | 9:37 am


Νομός Θεσπρωτίας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Θεσπρωτίας

Φιλικοί ιστότοποι: