Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Θεσπρωτίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Στα ροζ το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Στα ροζ το Δημαρχείο Ηγουμενίτσας


Ο μήνας Οκτώβριος έχει θεσμοθετηθεί ως μήνας πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού. Στο πλαίσιο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον καρκίνο του μαστού, η συμβολική ροζ φωταγώγηση του Δημαρχείου μας καθώς και άλλες δράσεις, αποτελούν υπενθύμιση αλλά και μήνυμα ελπίδας και δύναμης σε κάθε γυναίκα ότι με τακτικό έλεγχο και έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος του μαστού μπορεί να προληφθεί και σύντομα να ιαθεί.
Τιμούμε κάθε γυναίκα που δίνει μάχη με τον καρκίνο και στέλνουμε το μήνυμα ότι η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζουν ζωές. Δεν ξεχνάμε πως ο καρκίνος του μαστού είναι υπόθεση όλων και σε αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί!

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 8:28 pm


ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΝΕΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣΒραβεία αριστείας έφερε για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας ο 9Ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Φυσικών 2021.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, όπως είχε ενημερώσει με προηγούμενη ανακοίνωση, έλαβε μέρος, με μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης, στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 στη Β΄ φάση του 9ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Φυσικών . Ο διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών.
Οι μαθητές μας, οι οποίοι έλαβαν μέρος, όπως είχαμε ήδη ανακοινώσει στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, πέτυχαν σημαντικά αποτελέσματα, ενώ μετά από επιλογή που έγινε, με βάση την αξιολόγηση των γραπτών των μαθητών, συνέχισαν στη δεύτερη φάση πανελλήνιας εμβέλειας, όπου και τώρα έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε ότι κατέκτησαν βραβεία αριστείας. Συγκεκριμένα, η Διαμάντη Δέσποινα, κατέκτησε το 1ο (πρώτο) Βραβείο αριστείας ,η Θεοχάρη Σταυρούλα κατέκτησε το 2ο (δεύτερο) Βραβείο Αριστείας, ο Καρράς Μάριος κατέκτησε το 3ο (τρίτο)Βραβείο Αριστείας η Σκουρή Ασπασία κατέκτησε το 3ο (τρίτο)Βραβείο Αριστείας, η Γιώτη Πελαγία βραβεύτηκε με έπαινο και ο Κατσίμπρας Γεώργιος με έπαινο.
Επισημαίνουμε δε ότι, η συμμετοχή των μαθητών σε αυτόν τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, δεν στόχευε στην όποια συγκυριακή βαθμολογική κατάταξή τους, ούτε οι καλές επιδόσεις ήταν αυτοσκοπός. 
Η συμμετοχή τους στόχευε στην εξοικείωσή τους με ένα περιβάλλον άμιλλας, ευρύτερο του σχολείου τους, με συνθετικές ερωτήσεις αυξημένης κατά κανόνα δυσκολίας, οι οποίες περιείχαν απαραίτητα και ερωτήσεις πειραματισμού, όπως επιβάλλουν οι διεθνείς πρακτικές της εκπαίδευσης στις Φυσικές Επιστήμες. 
Γι’ αυτό και δεν απαιτούνταν ειδική προετοιμασία των μαθητών για τον διαγωνισμό αυτό, αλλά ανάπτυξη κριτικής και δημιουργικής σκέψης, με βάση τις υπάρχουσες γνώσεις και δεξιότητες, που αποκόμισαν οι μαθητές στο μάθημα των Φυσικών επιστημών και τη δυνατότητά τους να τις χρησιμοποιούν κατάλληλα, ώστε να ερμηνεύουν τον κόσμο γύρω τους.

Ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας
Γεώργιος Κύλλας

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 8:23 pm


Στα ελληνικά αρβανίτικη γραφή του 1774 και 1794

Στα ελληνικά αρβανίτικη γραφή του 1774 και 1794Στα ελληνικά αρβανίτικη γραφή του 1774 και 1794
Τότε που οι εγγράμματοι στο Σούλι ήταν σπάνιο είδος και το χαρτί δυσεύρετο.
Σημειώσεις σε θρησκευτικό βιβλίο στο Σούλι

Η καθημερινότητα χρησιμοποιούσε το αρβανίτικο ιδίωμα ως ομιλία. Σημειώσεις γινόντουσαν και στο περιθώριο κάποιου βιβλίου. Η σπανιότητα του χαρτιού και πολύ περισσότερο του βιβλίου, καθιστούσε αναγκαίες τις σημειώσεις ακόμα και στα περιθώρια ενός εκκλησιαστικού βιβλίου, ίσως και στα περιθώρια Ευαγγελίου.


Αρβανίτικη γραφή με ελληνικά γράμματα στο περιθώριο:
"εμπάϋτε μεντ γκουστ μουαγ ελερε παρε ντιάλε δημητριος βαρηζ Γιανο Σουλο πη ρεχατ(παρακάτω λέξη δισανάγνωστη) εν ετοι 775" "Κάνω θύμηση Αύγουστος μήνας πρώτου παιδιού απογόνου Γιάννη Σούλου "αγαλιάζουμε" (είμαστε άνετοι) εν έτοι 1775".Ακόμη μία σημείωση στο ίδιο βιβλίο. Πιθανόν Ευαγγέλιο:

Εδώ γράφει απ΄ ευθείας στα ελληνικά, για γέννηση άλλου παιδιού. Τα συναισθήματά του τα γράφει όμως στο αρβανίτικο ιδίωμα. Χρησιμοποιώ την ορθογραφία του πρώτυπου:
Σούλιον 1794 απριλιου 20 ης ορες 4 του νυχτώς εγενηθοι ο Γιανο μητζο Σουλο της φαρας τον θανασατον γκεζονεμ εμαδε. (Απόδοση των αρβανίτικων λέξεων: Χαίρομαι τα μέγιστα)


Επειδή "Εθνικόν το αληθές".
Και επειδή πολλές φορές στρατεύονται και διάφοροι με "μεγάλο βιογραφικό" για να ομιλούν ώρες ή να γράφουν ολόκληρα "σεντόνια" για να κάνουν το "κρέας, ψάρι" η αλήθεια δεν χρειάζεται τόνους χάρτου ή πολλά λίτρα μελάνης!
*Πολλά από τα "ε" στις αρβανίτικες λέξεις είναι άηχα (όπως στην Γαλλική)

Του Σωτήρη Λ. ΔημητρίουΔημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 8:09 pm


20 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο

20 παραβάσεις για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο 


Στο πλαίσιο ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (25-10-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (20) παραβάσεις.

Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
(17) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και συναφείς παραβάσεις με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους -300- ευρώ, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
-8- στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
-4- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(3) παραβάσεις σχετικά με τη λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων με την επιβολή των παρακάτω προστίμων για μη χρήση μάσκας από πελάτες καταστημάτων, ως εξής:
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
-1- στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 10:05 am


-5% στο πετρέλαιο θέρμανσης, σε 12 άτοκες δόσεις (Τελική τιμή 1,13€)

 -5% στο πετρέλαιο θέρμανσης, σε 12 άτοκες δόσεις (Τελική τιμή 1,13€)


Για ακόμη μία χρονιά, η ΕΚΟ κατανοώντας τις ανάγκες της εποχής, παραμένει έμπρακτα δίπλα στους Έλληνες καταναλωτές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης με έκπτωση 5% και εξόφληση σε 12 άτοκες δόσεις με πιστωτικές κάρτες ελληνικών τραπεζών1.

Έτσι, από 15 Οκτωβρίου έως και 15 Νοεμβρίου, όλοι οι καταναλωτές μπορούν να κάνουν την παραγγελία τους για το φετινό χειμώνα, και να επωφεληθούν από έκπτωση 5% με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες. Επιπλέον, για όσους επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν πιστωτική κάρτα δίνεται η δυνατότητα εξόφλησης από 2 έως 12 άτοκες δόσεις.

Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί είτε να τηλεφωνεί στην αποκλειστική γραμμή για το πετρέλαιο θέρμανσης 18198 ή στο 210-7725555 (για Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) είτε να απευθυνθεί σε ένα από τα επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ, και να ενημερώνεται για την τρέχουσα τιμή ανά λίτρο και για την έκπτωση 5%. Στη συνέχεια, μπορεί να θέσει την παραγγελία του με χρήση οποιασδήποτε πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας που έχει εκδοθεί από μία από τις παρακάτω ελληνικές Τράπεζες: Eurobank, Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς. Το τελικό ποσό που θα χρεωθεί, θα είναι 5% χαμηλότερο από ότι θα ήταν βάση της τιμής λίτρου που ανακοινώνει το εκάστοτε πρατήριο εκείνη τη μέρα.

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 10:02 am


Διαμαρτυρία γονέα για τη μη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων στις παρελάσεις

Διαμαρτυρία γονέα για τη μη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων στις παρελάσεις


Κύριε Καχριμάνη. 
Εκφράζω την αγανάκτηση μου και την απογοήτευση μου. 
Απαράδεκτη η απόφαση να κόψουμε το δικαίωμα των μικρών παιδιών τα οποία περιμένουν από την πρώτη δημοτικού να φτάσουν στην έκτη δημοτικού για να κάνουν παρέλαση. 
Οι γονείς περιμένουν όλα αυτά τα χρόνια να έρθει ο καιρός να δούνε τα παιδιά τούς. 
Οι παππούδες να καμαρώνουν για τα εγγόνια τούς. 
Με μεγάλη στεναχώρια τα παιδάκια την ώρα που κάναν πρόβα για την παρέλαση και ετοιμαζόταν για πρώτη φορά στην μαθητική τούς ζωή να κάνουν παρέλαση τούς ανακοινώθηκε ότι δεν τους χρειάζονται και ότι περισσεύουν. 
Τα αγόρια και τα κορίτσια ξέσπασαν σε κλάματα από την στεναχώρια . 
 Οι γονείς για άλλη μια φορά νοιώσαμε την απογοήτευση. 
Οι μαμάδες είχαν αγοράσει τα ρουχαλάκια και περίμεναν να ετοιμάσουν με χαρά τους παρελαύνοντες.
Μπορεί άλλες εποχές που η παρέλαση γινόταν από την πρώτη δημοτικού το αποτύπωμα αυτής της απερίσκεπτης απόφασης να είχε μικρό αντίκτυπο στης ζωές των μαθητών. Τ
ώρα όμως που ήταν η πρώτη τους φορά θα τούς σημαδέψει για πολλά χρόνια .
Ζητάμε έστω και την τελευταία στιγμή να αναιρέσετε την απόφαση σας και να δούμε χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών μαθαίνοντας τα χαρμόσυνα νέα.
Σήμερα θα εκφράσουμε πολλοί γονείς την δυσαρέσκεια μας και στον αντιπεριφερειαρχη Θεσπρωτίας.

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 8:40 am


Δήλωση του νεοεκλεγέντα προέδρου της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας κ. Φάνη Κωνσταντίνου

Δήλωση του νεοεκλεγέντα προέδρου της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας κ. Φάνη Κωνσταντίνου24 Οκτώβρη 2021ημέρα που οι συναγωνιστές μας με ήθος και αξιοπρέπεια ανέδειξαν τους εκπροσώπους της Παράταξης μας στο Νομό μας.
Ο έντιμος αγώνας θα συνεχιστεί από όλους μας για το καλό της Πατρίδας μας κι αυτό μας εγγυάται ο Πρόεδρος κ.Κυριάκος Μητσοτάκης κι εδώ δεν περισσεύει κανένας .
Πολλοί φίλοι μας δεν συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία εμείς αφουγκραζόμαστε τις απόψεις τους και τους καλοδεχόμαστε στην Ν.Δ. 
Με τους συνεργάτες μου θα συνεχίσουμε τον αγώνα για το καλό της Θεσπρωτίας και της Ν.Δ. ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ δεν αρκεί για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων μας.

Φάνης Κωνσταντίνου
Πρόεδρος ΔΕΕΠ ΝΔ Θεσπρωτίας

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 8:35 am


Με επιτυχία η ημερίδα για τον ιστορικό τόπο του Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία η ημερίδα για τον ιστορικό τόπο του Σουλίου (+ΒΙΝΤΕΟ)


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για τον ιστορικό τόπο Σουλίου, που διοργάνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021, στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821.
Μέσα από εννιά ανακοινώσεις διακεκριμένων επιστημόνων, έγινε προσπάθεια να καλυφθούν θέματα που άπτονται της αρχαιολογικής και ιστορικής έρευνας για το Σούλι, της αρχιτεκτονικής και της λαογραφίας και να αναδειχθεί η ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα του τόπου στον χρόνο, ενώ παράλληλα αναπτύχθηκαν προβληματισμοί και τέθηκαν ερωτήματα, τα οποία αναμένεται να ανατροφοδοτήσουν τον επιστημονικό διάλογο.
Το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και διαδικτυακά τις εργασίες της ημερίδας μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Σουλίου.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες της στον Δήμο Σουλίου που στάθηκε αρωγός στην προσπάθειά της και συνέβαλε τα μέγιστα -με την ηθική και υλική υποστήριξή του- στην επιτυχή διοργάνωση της ημερίδας και ιδιαίτερα το τμήμα Πληροφορικής για την τεχνική υποστήριξη και την επιτυχημένη διαδικτυακή της κάλυψη.

Τα βίντεο της ημερίδας:


Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 8:24 am


Μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό την 28η Οκτωβρίου

Μαχητικά αεροσκάφη στον ουρανό την 28η Οκτωβρίου


Μαχητικά αεροσκάφη θα πετάνε σε όλη την Ελλάδα, ενώ πολεμικά πλοία θα επισκεφθούν λιμάνια σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο του εορτασμού

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις Αεροσκαφών και Ελικοπτέρων άνωθεν Αθήνας και Θεσσαλονίκης και σε όλη την έκταση της Ελληνικής Επικράτειας, καθώς και ελλιμενισμός Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού ως ακολούθως:

Κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνου στο Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, (την 10:40 Ω) πάνω από την πλατεία Συντάγματος θα πραγματοποιηθεί διέλευση 4 Mirage 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας, 6 Ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 2 του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά την τελετή κατάθεσης στεφάνου (την 10:30 Ω) στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί διέλευση 4 F – 16 της Πολεμικής Αεροπορίας και 9 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού. 

28η Οκτωβρίου: Μαχητικά αεροσκάφη θα πετάνε σε όλη την Ελλάδα
Επιπλέον διελεύσεις από ζεύγη μαχητικών F-16 θα πραγματοποιηθούν στα δρομολόγια πάνω από: Πολύγυρο, Σέρρες, Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη, Λήμνο, Λέσβο, Χίο, Ψαρά.
Κιλκίς, Έδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Ιωάννινα, Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα, Άρτα, Πρέβεζα, Άκτιο, Λευκάδα, Μεσολόγγι. Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Γρεβενά, Κοζάνη, Βέροια, Κατερίνη, Βόλο, Σκύρο, Σάμο, Πάτμο, Κάλυμνο, Ερμούπολη.
Χανιά, Κω, Ρόδο, Καστελόριζο, Κάρπαθο, Κάσο, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ρέθυμνο. Πάτρα, Κόρινθο, Ναύπλιο, Τρίπολη, Σπάρτη, Γύθειο, Καλαμάτα, Πύργο, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Άραξο.
Επίσης, διελεύσεις από 4 μαχητικά Mirage 2000-5, θα πραγματοποιηθούν πάνω από Θήβα, Λειβαδιά, Άμφισσα, Καρπενήσι, Λαμία, Χαλκίδα.
Επιπρόσθετα, διελεύσεις από Ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, θα πραγματοποιηθούν πάνω από Κατερίνη, Λάρισα, Βόλο.

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 8:16 am


Επιστρεπτέα: Τι θα πληρώσουν οι επιχειρήσεις

Επιστρεπτέα: Τι θα πληρώσουν οι επιχειρήσειςΑντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ενημερωθούν εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν λάβει Επιστρεπτέες Προκαταβολές για τα ποσά που οφείλουν και πρέπει να επιστρέψουν στο Δημόσιο.

Οι επιχειρήσεις θα μάθουν την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου το ακριβές ποσό της επιστρεπτέας προκαταβολής που πρέπει να επιστρέψουν στο ελληνικό δημόσιο. Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν μπορούν να ξεκινήσουν να πληρώσουν είτε εφάπαξ, είτε σε δόσεις από τα τέλη Οκτωβρίου το ποσό που τους αναλογεί.

Τις επόμενες μέρες θα εκδοθούν και οι τελευταίες υπουργικές αποφάσεις που θα ενσωματώνουν τις πρόσφατες αλλαγές στα ποσοστά της επιστρεπτέας προκαταβολής και αμέσως μετά η ΑΑΔΕ στην προσωποποιημένη πληροφόρηση θα «περάσει» τα ποσά που χρωστούν επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες.

Το θέμα αφορά σε περίπου 700.000 ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίοι θα πρέπει να μπουν στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ – aade.gr με τους κωδικούς του TAXIS.

Εκεί, θα αναζητήσουν τις βεβαιωμένες οφειλές, όπου θα αναγράφεται και το σύνολο που έχουν λάβει, αλλά και το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν.

Το ποσό που θα επιστραφεί και από τους 7 κύκλους των κρατικών δανείων υπολογίζεται σε περίπου 4 δισ. ευρώ, ενώ υπάρχει περίπτωση η έκπτωση να φθάσει και το 78,75% του δανείου που έλαβαν υπό προϋποθέσεις.

α) Για επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών πριν την 1η Ιανουαρίου 2019 και έχουν θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019:
– το 25% εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 άνω του 70% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.
– το 33,3% εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 μεταξύ 30% και 70% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.
– Το 50% για τις λοιπές επιχειρήσεις

β) Για νέες επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών μετά την 1η Ιανουαρίου 2019 ή είχαν μηδενικά ακαθάριστα έσοδα το 2019 επιστρέφεται:
– το 25% εφόσον έχουν πτώση ακαθάριστων εσόδων το 2020 σε σχέση με το 2019 (εφόσον είχαν καταγράψει θετικά ακαθάριστα έσοδα το 2019) άνω του 30% και καταγράφουν ζημίες προ φόρων.
– το 33,3% για τις λοιπές επιχειρήσεις.

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 8:10 am


2 μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες καράτε

2 μετάλλια στους Μεσογειακούς αγώνες καράτε2 μετάλλια κατέκτησε ο αθλητής Κατσακουλας Χριστόφορος με την εθνική ομάδα εφήβων νέων στους Μεσογειακούς αγώνες καράτε που έγιναν στην Κύπρο τις 23 & 24 Οκτωβρίου 2021.

Έχοντας καταπληκτική απόδοση έφτασε στον τελικό της κατηγορίας κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στο ομαδικό με την Εθνική μας ομάδα να παίρνει την 3 θέση .

Είχε κατακτήσει το Σεπτέμβριο το αργυρό μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων νέων κερδίζοντας την μοριοδότηση του για τα Ελληνικά πανεπιστήμια .

Οι προπονητές του Γκορέζης Παναγιώτης – Γκορεζη Λυγερή και Γκορέζης Δημήτρης συγχαίρουν τον αθλητή τους για την μεγάλη του επιτυχία.

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 8:01 am


1955, θαλάσσια συγκοινωνία από την Πλαταριά προς την Ηγουμενίτσα

1955, θαλάσσια συγκοινωνία από την Πλαταριά προς την Ηγουμενίτσα

(Φωτογραφία: 3 Ιουλίου 1955. Το καίκι ή βενζίνα* Άγιος Ιωάννης, αναχωρεί με επιβάτες από την Ηγουμενίτσα για την Πλαταριά)

Μέχρι και τις αρχες της δεκαετίας του 60 στην Πλαταριά , η συγκοινωνία με τον "έξω κόσμο" γίνονταν κυρίως δια θαλάσσης, με καΐκια, τα οποία ονόμαζαν βενζίνες, με προορισμό την Ηγουμενίτσα ή την Κερκυρα κάποιες φορές.
Το δρομολόγιο ξεκινούσε στις 8 κάθε πρωί για Ηγουμενίτσα και επέστρεφε στην Πλαταριά στις τρεις το μεσημέρι. Το "ταξιδι" διαρκούσε περίπου μια ώρα. Το πλήρωμα ήταν ένας καπετάνιος και ένας μηχανικός. Στην "γραμμη" Πλαταριά- Ηγουμενίτσα , ταξίδεψαν τρία καΐκια, το "Μαρία" , το" Άγιος Ιωάννης" και το "Μιχαήλος". 
Το έργο τους διήρκεσε μέχρι τις αρχές του '60 όπου πλέον η διάνοιξη του δρόμου και η έλευση των αυτοκινητων περιόρισε την δραστηριότητα τους.

Γιάννης Στάθης.
(Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Ηρακλή Αναστασίου για τις πολύτιμες πληροφορίες)
Φώτο : αρχείο Γιάννης Στάθης 

* Βενζινα : σκάφος (μεγάλη βάρκα ή καΐκι) το οποίο κινείται με βενζινοκινητήρα.

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 7:56 am


Ηγουμενίτσα: Εικόνες από τα παλιά (17 ΦΩΤΟ)

Ηγουμενίτσα: Εικόνες από τα παλιά (17 ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 7:55 am


Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας


DIESEL Avio Double Filtered από την EKO

Ένα τεχνολογικά προηγμένο καύσιμο που εφαρμόζει την τεχνολογία φίλτρων καυσίμων των αεροσκαφών στο Diesel του αυτοκινήτου σας.

Σας εξασφαλίζει:

Μεγαλύτερη επιτάχυνση, μείωση θορύβων και κραδασμών, χάρη στον αυξημένο αριθμό κετανίων.
Μηδενική απώλεια ισχύος του κινητήρα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και σε όλο το εύρος των στροφών του (σύμφωνα με το τεστ κινητήρα CEC F-98-08 που έχει καθιερωθεί για τους σύγχρονους common rail κινητήρες Diesel).
Εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού του κινητήρα, άρα και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Πλήρη επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του κινητήρα με 2 γεμίσματα. Με 5 γεμίσματα, πλήρη εξαφάνιση των εσωτερικών εναποθέσεων στα μπεκ.
Aποτελεσματική αντιαφριστική, αντιδιαβρωτική και αντιοξειδωτική προστασία χάρη στα ειδικά τεχνολογικά προηγμένα βελτιωτικά πρόσθετα.

Με το Avio Filter εξασφαλίζετε καθαρότερα καύσιμα!

Το Avio Filter είναι εγκαταστημένο δίπλα στις αντλίες και σας εξασφαλίζει καθαρότητα στα καύσιμα στο επίπεδο καθαρότητας των καυσίμων των αεροσκαφών.
Φιλτράρει αποτελεσματικά τα καύσιμα που βάζετε, επιτυγχάνοντας:
Απομάκρυνση σωματιδίων
Απομάκρυνση σκουριάς και νερού
Απόδοση φιλτραρίσματος καυσίμου 98% Απόδοση και καθαρότητα από τα πρώτα κιόλας γεμίσματα!


 

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 7:28 am


Δεν θα γίνει παρέλαση των Δημοτικών στην Ηγουμενίτσα

Δεν θα γίνει παρέλαση των Δημοτικών στην ΗγουμενίτσαΔεν θα γίνει παρέλαση των μαθητών των Δημοτικών σχολείων της Ηγουμενίτσας την 28η Οκτωβρίου.

Στην παρέλαση θα μετέχουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάσεις των σχολείων κι όχι το σύνολο των μαθητών.

Η απόφαση ελήφθη από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας αφενός για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και αφετέρου για να περιοριστεί ο χρόνος της παρέλασης μέσα στον προβλεπόμενο από την Υπουργική Απόφαση.

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2021 | 8:14 pm


Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δείτε τώρα ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας


Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2021 | 7:15 pm


Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας για την απώλεια της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά


Με εκτίμηση και σεβασμό στη δυναμική και έντιμη προσωπικότητα της Φώφης Γεννηματά, σήμερα όχι μόνο ως πολιτικοί αλλά κυρίως ως άνθρωποι, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για την πρόωρη απώλεια μιας ξεχωριστής γυναίκας, που έχασε τη μάχη για τη ζωή με το κεφάλι ψηλά.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της, στους δικούς της ανθρώπους και τα μέλη του ΚΙΝΑΛ.

Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2021 | 6:13 pm


Ανακοίνωση Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για την απώλεια της Προέδρου Φώφη Γεννηματά

Ανακοίνωση Ν.Ε. Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας για την απώλεια της Προέδρου Φώφη Γεννηματά


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας αποχαιρετά με αισθήματα θλίψης, αλλά και απέραντου σεβασμού και αγάπης την Πρόεδρο του Κινήματος Φώφη Γεννηματά. Την πολιτικό που κόσμησε με την παρουσία της την Βουλή και εκπροσώπησε τους ψηφοφόρους της επάξια.

Την πολιτικό που έδωσε το παρόν στην τοπική αυτοδιοίκηση με επιτυχημένη θητεία ως Υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς. Την πολιτικό που θήτευσε με αποτελεσματικότητα από κρίσιμα και νευραλγικά Υπουργεία όπως τα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Άμυνας.

Την Πρόεδρό μας, που ανέλαβε τις τύχες του ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας του και πέτυχε να συνενώσει τον κατακερματισμένο χώρο της κεντροαριστεράς. Την Πρόεδρό μας που πρωτοστάτησε στην προσπάθεια ανανέωσης της προοδευτικής παράταξης με την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ, του οποίου υπήρξε η πρώτη εκλεγμένη Πρόεδρος.

Την Πρόεδρο, που κατόρθωσε να διπλασιάσει τα εκλογικά ποσοστά του χώρου μας, στην αναμέτρηση του 2019. Την Πρόεδρο που ήταν πάντα παρούσα, μπροστάρης και πρωτοπόρος στις μάχες για τη δημοκρατία και την κοινωνική αλληλεγγύη, μακριά από κομματισμούς και λαϊκισμούς. Την Πρόεδρο που «έβαλε πλάτη» για να μείνει η χώρα σε σταθερή ευρωπαϊκή τροχιά το 2015.

Αποχαιρετούμε όμως και τη μητέρα, τη γυναίκα, την αγωνίστρια της ζωής Φώφη Γεννηματά. Την ώρα που λαμβάνει τη θέση που της αξίζει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, τον πατέρα της Γιώργο Γεννηματά, την Μελίνα Μερκούρη και τόσους άλλους πολιτικούς της παράταξής μας, μια υπόσχεση πρέπει να της δώσουμε και να την τηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Το κρίσιμο προσεχές διάστημα, όλοι ενωμένοι με ψύχραιμο και καθαρό πολιτικό λόγο να αγωνιστούμε ώστε να αξιοποιήσουμε και να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο την μεγάλη παρακαταθήκη που μας αφήνει. Να μετατρέψουμε το ΚΙΝΑΛ σε πραγματικό πρωταγωνιστή της πολιτικής ζωής της χώρας.

Καλό ταξίδι Φώφη.

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2021 | 5:50 pm


Άνοδος κρουσμάτων - 94 τα σημερινά στην Ήπειρο

Άνοδος κρουσμάτων - 94 τα σημερινά στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 3
ΠΕ Θεσπρωτίας 7
ΠΕ Ιωαννίνων 78
ΠΕ Πρέβεζας 6


Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2021 | 5:46 pm


Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» δίνει δύναμη στο έργο ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων για έβδομη χρονιά

Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» δίνει δύναμη στο έργο ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων για έβδομη χρονιάΜέσω της εφαρμογής συμβάλλουμε, με συμβολικό τρόπο, στο σημαντικό έργο του ΟΠΑΠ στα νοσοκομεία «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού»

O ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του 38ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, προσκαλεί όλους να συμμετέχουν δωρεάν στην «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» και να συμβάλουν, με συμβολικό τρόπο, στο έργο ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού».

Μέσω της εφαρμογής «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ», την οποία μπορούν όλοι να κατεβάσουν στο κινητό τους τηλέφωνο ή tablet, παίρνουν μέρος σε δοκιμασίες που «ξεκλειδώνουν» σταδιακά μέχρι την ημέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου. Όσο περισσότερο παίζουν τα μέλη της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ», τόσο ο ΟΠΑΠ αυξάνει το ποσό που θα προσφέρει στην ανακαίνιση των παιδιατρικών νοσοκομείων, το οποίο αποτελεί ένα μόνο μέρος της συνολικής επένδυσής του στο έργο.

Εφέτος είναι η έβδομη χρονιά που η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» αναλαμβάνει δράση για τα παιδιά. Όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία, αρκεί να ακολουθήσουν τα εξής απλά βήματα:
· Κατεβάζουν δωρεάν την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ»
· Συμμετέχουν σε διασκεδαστικές δοκιμασίες
· Ο ΟΠΑΠ προσφέρει

Καθένας, μέσα από τις δοκιμασίες της εφαρμογής συγκεντρώνει πόντους, ανακαλύπτοντας τις κρυμμένες λέξεις στο Word Game, τρέχοντας σε εικονικές διαδρομές στο My Runner και Run the Race, αποφεύγοντας εμπόδια και μαζεύοντας μπλε καρδιές στο Jump και το Fast Run, βρίσκοντας τις διαφορές στο Spot It, συγκεντρώνοντας αντικείμενα στο Catch, δημιουργώντας γραμμές ή στήλες με 3 ή περισσότερα σύμβολα του ίδιου χρώματος στο Puzzle Blast και συναρμολογώντας σωστά τα κομμάτια στο Photo Puzzle. Επιπλέον, τα μέλη της «Ομάδας Προσφοράς ΟΠΑΠ» έχουν τη δυνατότητα να συναγωνιστούν στο Quiz έναν ή πολλούς παίκτες ταυτόχρονα.

Ο ΟΠΑΠ ολοκλήρωσε το 88% της ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων
Από το 2014 έως σήμερα, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του, ο ΟΠΑΠ έχει ολοκληρώσει το 88% της ανακαίνισης των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της χώρας, αναβαθμίζοντας τις υποδομές τους και δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον νοσηλείας για τα παιδιά.

Συνολικά, έχουν παραδοθεί 28 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 21 νοσηλευτικές μονάδες, συνολικής έκτασης 13.910 τετραγωνικών μέτρων και δυναμικότητας 510 κλινών και στα δύο νοσοκομεία.

Δράσεις για καλό σκοπό από την «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ»
Η εφαρμογή Εταιρικής Υπευθυνότητας «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» πραγματοποιεί δράσεις για καλό σκοπό καθ’ όλη της διάρκεια του έτους. Επιπλέον, ενεργοποιείται στο πλαίσιο του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με σκοπό την ενίσχυση του έργου ανακαίνισης των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού».

Ο ΟΠΑΠ προσκαλεί και εφέτος όλους να αγκαλιάσουν την ενέργεια αυτή και να πάρουν μέρος στην «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» κατεβάζοντας δωρεάν την εφαρμογή από το Google Play ή το App Store. Γιατί για τα παιδιά είμαστε όλοι μία ομάδα!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το https://www.opapcsr.gr/prwtovoulies/omada-prosforas/

Εταιρικό προφίλ
Ο Όμιλος ΟΠΑΠ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για τη λειτουργία και τη διαχείριση αριθμολαχείων, παιχνιδιών αθλητικού στοιχήματος, αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λαχείων, στιγμιαίων τυχερών παιχνιδιών και παιγνιομηχανημάτων στην Ελλάδα και κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο για την ενσωμάτωση των παγκόσμιων αρχών του Υπεύθυνου Παιχνιδιού στη δραστηριότητα του.
Ο ΟΠΑΠ ιδρύθηκε το 1958, διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και η απόκτησή του το 2013 από τον Όμιλο Emma Delta Hellenic Holdings έδωσε την απαραίτητη ώθηση για τη διασφάλιση της μελλοντικής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο.
Το χαρτοφυλάκιο του ΟΠΑΠ με τα επιτυχημένα και δημοφιλή εμπορικά παιχνίδια: ΚΙΝΟ, ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΤΖΟΚΕΡ, ΛΟΤΤΟ, ΠΡΟΤΟ, ΣΚΡΑΤΣ, ΠΡΟΠΟ, EXTRA 5, SUPER 3 συμβάλλει στην ανάπτυξη της εταιρείας και αποτελεί πηγή μιας συνεχώς διευρυνόμενης κοινωνικής συνεισφοράς. Αυτή μεταφράζεται ετησίως σε ουσιαστικά έργα παρέμβασης με απτά αποτελέσματα για την κοινωνία, εξασφαλίζοντας στον ΟΠΑΠ μια ηγετική θέση μεταξύ των πρωταθλητών της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες στο www.opap.gr

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2021 | 5:01 pm


Ο Φάνης Κωνσταντίνου πρόεδρος της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας - Αναλυτικά η σταυροδοσία

Ο Φάνης Κωνσταντίνου πρόεδρος της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας - Αναλυτικά η σταυροδοσία


Με ικανοποιητική συμμετοχή μελών της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των τοπικών οργάνων στη Νέα Δημοκρατία. 

Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Θεσπρωτίας εκλέχθηκε ο κ. Φάνης Κωνσταντίνου ο οποίος συγκέντρωσε 309 σταυρούς, έναντι 278 του αντιπάλου του κ. Σωκράτη Μπότου.

Συγκεκριμένα έλαβαν: 

Υποψήφιοι Πρόεδροι ΔΕΕΠ
 1. Κωνσταντίνου Θεοφάνης 309
 2. Μπότος Σωκράτης 278
Μέλη ΔΕΕΠ (Εκλέγονται 9)
 1. Γκίκας Κωνσταντίνος 198
 2. Ρούμπης Δημήτριος 177
 3. Μπολότσης Ανδρέας 165
 4. Σουλάκης Αναστάσιος 160
 5. Τσιάκος Ευάγγελος 152
 6. Γεώργος Βασίλειος 145
 7. Γκαμπρέλας Δημήτριος 112
 8. Βέρμπη Βέρα 91
 9. Κοσιώρη Αικατερίνη 74
 10. Τσίμος Κωνσταντίνος 88
 11. Αναστασίου Αλέξανδρος 81Υποψήφιοι ΔΗΜΤΟ Ηγουμενίτσας
Πρόεδροι
 1. Φωτιάδης Απόστολος 129
Μέλη (Εκλέγονται 7)
 1. Μώκος Θεόδωρος 105
 2. Πάντου Βιολέτα 48
 3. Τσόγκα Άννα 44
 4. Κανάκης Απόστολος 43 
 5. Μηλιώνη Ελένη 43
 6. Μαντζούκης Σπυρίδων 28
 7. Κυργυρίδης Νικόλαος 9

Υποψήφιοι ΔΗΜΤΟ Παραμυθιάς
Πρόεδροι
 1. Κώτσης Θεόδωρος 198
Μέλη (Εκλέγονται 7)
 1. Πάκος-Τσιάνης Γεώργιος 101
 2. Μουσελίμης Σπυρίδων 96
 3. Ντάνη Σοφία 78
 4. Γκόγκος Δημήτριος 72
 5. Κάτσιος Στυλιανός 61
 6. Χρήστου Αλέξανδρος 46
 7. Μάρκου Χρήστος 41

Υποψήφιοι ΔΗΜΤΟ Φιλιατών
Πρόεδροι
 1. Σοροβάκος Χαρίλαος 28
Μέλη (Εκλέγονται 7)
 1. Καίσαρη Παρασκευή 34
 2. Φερεντίνος Μιλτιάδης 19
 3. Μπόμπορης Λάμπρος 18
 4. Κασαβήτα Χριστίνα 11
 5. Γραβιώτη Ευαγγελία 9
 6. Κομίνης Δημήτριος 9
 7. Νέτης Ελευθέριος 8

Υποψήφιοι σύνεδροι (Εκλέγονται  5)
 1. Χασιώτης Κωνσταντίνος 232
 2. Ντάνης Βασίλειος 180
 3. Μπολότσης Ανδρέας 168
 4. Σουλάκης Αναστάσιος 158
 5. Μώκος Θεόδωρος 91

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2021 | 2:07 pm


Απολογισμός της τουριστικής περιόδου 2021 - Του Χρήστου Ζήγου

Απολογισμός της τουριστικής περιόδου 2021 - Του Χρήστου Ζήγου


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΖΗΓΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ « Ο ΞΕΝΙΟΣ ΖΕΥΣ » ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.

Επ’ευκαιρία της λήξης της θερινής τουριστικής του σεζόν του 2021 :
1) να δώσω εκ μέρους της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ τα συγχαρητήρια μου στους συναδέλφους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων :α) για τις υψηλές παρεχόμενες υπηρεσίες που παρείχαν στους τουρίστες πελάτες –επισκέπτες της Ηπείρου και β) για την άψογη εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων που αφορούσαν τον κλάδο μας σχετικά με τον covid 19 χωρίς να παρατηρηθούν προβλήματα μετάδοσης του ιού στις επιχειρήσεις μας .

2) να ευχαριστήσουμε την Περιφέρεια Ηπείρου και προσωπικά τον κύριο Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη :α) για την δυναμική και στοχευμένη τουριστική προβολή της Ηπείρου με θετικά αποτελέσματα σε μια δύσκολη χρονιά και β) για την πρόταση του που πέτυχε να βοηθήσει τους συναδέλφους με δωρεάν οικονομική ενίσχυση για την κάλυψη των εξόδων των επιχειρήσεων για το 2021 η οποία κυμάνθηκε από 4.000 έως 15.000 ευρώ για την κάθε επιχείρηση .

3) όσον αφορά την τουριστική κίνηση και τις πληρότητες των καταλυμάτων σύμφωνα και με την ενημέρωση που είχα και από τους συναδέλφους στις πρόσφατες συνελεύσεις και συναντήσεις έχουν ως εξής : 1) γενικά όλη η Ήπειρος είχε μεγάλη αύξηση εν σύγκριση με το 2020 πολλές περιοχές πλησίασαν την κίνηση και τις πληρότητες του 2019 που ήταν χρονιά ρεκόρ για τον τουρισμό .Πιο αναλυτικά το 60% των συναδέλφων για το τρίμηνο από 20 Ιουνίου έως 20 Σεπτεμβρίου είχαν μέσο όρο πληρότητες 80% με αποκορύφωμα της κίνησης τον Αύγουστο με πληρότητες 100% με την μεγάλη πλειοψηφία των πελατών μας να είναι Έλληνες :α) διότι δεν ταξίδεψαν για διακοπές πέρυσι , β) ήρθαν πολλοί Έλληνες του εξωτερικού και γ) δόθηκαν πλλά δελτία κοινωνικού τουρισμού και τα έκαναν χρήση πολλοί .Άλλο ένα 20% των συναδέλφων είχαν εξασφαλίσει συμβόλαια με τουριστικά γραφεία και tour operators και είχαν εξασφαλισμένες πληρότητες με μέσο όρο τριμήνου το 70% με ξένους πελάτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κυρίως και μετά από Μεγάλη Βρετανία , Ισραήλ , Σερβία κτλ.

Μόνο ένα 20% των συναδέλφων δεν πήγε τόσο καλά με μέσο όρο πληρότητες τριμήνου 50 με 55% σε σύγκριση με το 2019 , για διαφορετικούς λόγους η κάθε επιχείρηση : α) λόγο θέσης του καταλύματος σε συνδυασμό με έλλειψη προβολής , β) λόγω συνταξιοδότησης πολλών συναδέλφων υπολειτουργούσαν και γ) πολλοί ιδιοκτήτες έχουν τα καταλύματα για δεύτερη και τρίτη δραστηριότητα και δεν τους ενδιαφέρει η πληρότητα και η επιμήκυνση της σεζόν .
Άλλο ένα θετικό ήταν φέτος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου το φθινόπωρο , πολλές επιχειρήσεις πήγαν καλά τον Σεπτέμβριο έως και 15 Οκτωβρίου .
Μια ακόμη παράμετρος που βοήθησε στο να προσελκύσουμε πολλούς Έλληνες για διακοπές στην Ήπειρο είναι ότι η Ήπειρος είναι ευλογημένος τόπος για διακοπές και τις 4 εποχές για όλα τα γούστα και για όλα τα πορτοφόλια .

Δεν αναφέρθηκα σε αναλυτικούς αριθμούς και ποσά αυτό είναι δουλειά της Στατιστικής Υπηρεσίας και τα έχει , τα οποία συμβαδίζουν με τα αναγραφόμενα μου .
Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω στους συναδέλφους που κατά κύριο επάγγελμα ζουν από τον τουρισμό να προετοιμάζονται από τώρα για το 2022 που θα είναι μια καλή χρονιά , τα μηνύματα από τις εκθέσεις τουρισμού είναι θετικά και προκρατήσεις άρχισαν από τώρα και τα πρώτα συμβόλαια .
Επίσης να ενημερώσω τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται για ανακαίνιση –εκσυγχρονισμό και ενεργειακή αναβάθμιση :α) έχει προκηρυχτεί το LEADER , είναι στοχευμένο για εξοχικές κατοικίες –βίλες και επαύλεις με δυναμικότητα άνω των 10 κλινών και β) αρχές του 2022 θα ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ και θα είναι στοχευμένο στα ενοικιαζόμενα επιπλωμένα διαμερίσματα και δωμάτια και τα δυο ανωτέρω προγράμματα είναι επιδοτούμενα από 40% έως 60% .
Για περισσότερες πληροφορίες να επικοινωνήσετε με ένα οικονομολόγο μελετητή .

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2021 | 1:07 pm


Πέθανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά

Πέθανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη ΓεννηματάΠέθανε σήμερα 25/10 η Φώφη Γεννηματά μετά τη γενναία μάχη που έδωσε με τον καρκίνο για τη ζωή της.

Στις 12 Οκτωβρίου, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εισήχθη επειγόντως στον «Ευαγγελισμό», και σήμερα πέθανε σε ηλικία 56 ετών.

«Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η ζωή μου και η μάχη για την υγεία μου, θα βγω νικήτρια» είπε σε στενούς της συνεργάτες πριν από δύο εβδομάδες λίγο μετά την εισαγωγή της στο νοσοκομείο.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είχε μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν δημόσια για τον καρκίνο. Χαρακτηριστικά, πριν από δυο χρόνια, μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1, προσπάθησε να μεταδώσει τις συμβουλές της σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη:

«Η πρώτη αντίδραση όλων των ανθρώπων είναι "γιατί σ’ μένα;". Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αλλά αν μείνεις σε αυτή την αντίδραση, δεν θα τη βγάλεις καθαρή στο τέλος. Πρέπει να κάνεις το επόμενο βήμα, να φύγεις γρήγορα από αυτή τη λογική. Το θέμα είναι να μπορείς να ζεις, να μη ζεις συνέχεια κάτω από τη σκιά και την αγωνία και τον φόβο. Αν ζεις με τον φόβο, αυτή δεν είναι ζωή, έχει νικηθεί στην πραγματικότητα, στην καθημερινότητά σου».

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2021 | 12:24 pm


75χρονος αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο

75χρονος αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετικό όπλο


Ένας 75χρονος. εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του στην Άρτα, από τον γιο του ο οποίος αμέσως ενημέρωσε τις αρχές.

Στο σπίτι του 75χρονου έφτασαν δυνάμεις της Αστυνομίας και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όμως ήταν ήδη αργά,..

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 75χρονος . αυτοπυροβολήθηκε με το κυνηγετικό του όπλο.

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2021 | 11:33 am


Γκάλοπ για τους Δήμους της Θεσπρωτίας και την Περιφέρεια

Γκάλοπ για τους Δήμους της Θεσπρωτίας και την Περιφέρεια

Η καθιερωμένη αξιολόγηση των δημοτικών αρχών της Θεσπρωτίας και των εκπροσώπων στην περιφέρεια, έφτασε και για τις παρούσες θητείες. 

Αξιολογείστε από το 1 (ελάχιστο) μέχρι το 10 (μέγιστο), την παρουσία όλων των δημάρχων και των δημοτικών συμβούλων των δήμων Ηγουμενίτσας, Σουλίου και Φιλιατών καθώς και των περιφερειακών συμβούλων.
Η δημοσκόπηση πραγματοποιείται με την αξιοπιστία της Google και απαιτεί λογαριασμό Gmail για να συμμετέχετε. Σημειώνεται πως δεν γίνεται καμία καταγραφή των emails, σύμφωνα με το πρωτόκολλο ασφαλείας και απορρήτου της Google. 
 Σε συνεργασία των ιστοσελίδων thespro.gr, paramythia-online.gr και thesprotikoiantilaloi.gr.

Φόρτωση…

Δημοσιεύθηκε στις 25 October 2021 | 11:28 am


Νομός Θεσπρωτίας - Ειδήσεις και Νέα

68 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - Αγγελιοφόρος της Ηπείρου

68 νέα κρούσματα στην Ήπειρο  Αγγελιοφόρος της Ηπείρου

Δημοσιεύθηκε στις 26 October 2021 | 6:06 pm


39 νέα κρούσματα στην Ήπειρο - Αγγελιοφόρος της Ηπείρου

39 νέα κρούσματα στην Ήπειρο  Αγγελιοφόρος της Ηπείρου

Δημοσιεύθηκε στις 24 October 2021 | 7:42 pm


Φωτιά τώρα στη Θεσπρωτία - Η Καθημερινή

Φωτιά τώρα στη Θεσπρωτία  Η Καθημερινή

Δημοσιεύθηκε στις 17 September 2021 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Θεσπρωτίας