Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Θεσπρωτίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ηγουμενίτσα: "Καλωσορίζει" ο Γιάννης Γόγολος τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ



Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με τον επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Γόγολο και τους υποψηφίους που συνθέτουν τον συνδυασμό, εκφράζουν σήμερα την ικανοποίηση τους για την υποστήριξη από το Κίνημα Αλλαγής της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει πριν έξη μήνες. 
Η εξέλιξη αυτή, θα δυναμώσει περαιτέρω την προσπάθεια διεκδίκησης του Δήμου Ηγουμενίτσας στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου, δημιουργώντας μια νικηφόρα προοπτική στην πορεία προς τις εκλογές.

Με σταθερή βάση την υπάρχουσα αποδοχή από τους πολίτες, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για τη συγκρότηση ενός ακόμη πιο ισχυρού ψηφοδελτίου, με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων και αποδεκτών από την κοινωνία στελεχών, με εμπειρία, γνώσεις και ήθος, αρχής γενομένης από αυτή του Παναγιώτη Β. Νταή με πλούσιο βιογραφικό και σήμερα κατέχει την θέση Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών και σε αυτό το σημείο θέλω να τον ευχαριστήσω για την απόφαση να προτάξει το συμφέρον του τόπου και όχι το προσωπικό, επίσης να καλωσορίσω και την Αχοντούλα Η. Γιαννακού Δικηγόρο με ενεργή συμμετοχή σε συλλόγους και φορείς, οι οποίοι θα πλαισιώσουν τις υπάρχουσες υποψηφιότητες, βάζοντας ένα ακόμη θετικό πρόσημο στη δυναμική που έχει αποκτήσει ήδη η ΑΝΕΞΑΡΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία.

Με αυτή την προοπτική ολοκληρώνουμε σύντομα το ψηφοδέλτιο νίκης του συνδυασμού μας. Ένα ψηφοδέλτιο πολυσυλλεκτικό, όχι με βάση την πολιτική συγκρότηση των υποψηφίων, αλλά με βάση την ενεργοποίηση τους στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων και τη διάθεση προσφοράς στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Σας καλούμε όλους να αντιπαρατεθούμε στα προβλήματα που έχει συσσωρεύσει η παρούσα Δημοτική Αρχή. 
Να βάλουμε τέλος στην αδιαφορία, την αλαζονεία και την αναποτελεσματικότητα της σημερινής Διοίκησης του Δήμου. 
Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας, ώστε όλοι μαζί με συμμετοχικές διαδικασίες να διαμορφώσουμε ένα οραματικό και παράλληλα ρεαλιστικό πρόγραμμα, που θα εγγυάται την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.

Πατάμε γερά, παραμένουμε ανοιχτοί σε πολιτικούς φορείς και προσωπικότητες χωρίς χρίσματα και χρωματισμούς να συνταχτούν με την προσπάθεια μας.

Καλό μας αγώνα.



Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 7:17 pm


Χριστουγεννιάτικο Video της ΔΩΔΩΝΗ



Αγαπητοί συνάδελφοι

Και αυτές τις γιορτές, μοιραζόμαστε τη γεύση του καλού, με τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Ξεκινώντας από την Ήπειρο, η γεύση του καλού φτάνει σε όλη την Ελλάδα μέσα από τα αγνά προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ, κάνοντας τις στιγμές μας ακόμα πιο ξεχωριστές, μοναδικές και νόστιμες!

Όλη η οικογένεια της ΔΩΔΩΝΗ σας εύχεται Καλά Χριστούγεννα και μία νέα χρονιά συναρπαστική γεμάτη υγεία, καλοτυχία και δημιουργικότητα.

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε και να αξιοποιήσετε όπως εσείς νομίζετε το Χριστουγεννιάτικο βίντεο της εταιρίας που συγκινεί με την ανάδειξη της σχέσης με τους ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών μας που μας παραδίδουν το πιο αγνό φρέσκο γάλα για την παρασκευή των προϊόντων μας με τη ΔΩΔΩΝΗ.

Πολλές φορές είναι ο μοναδικός άνθρωπος που βλέπουν καθημερινά.

Η Ηπειρώτισσα που δεν αφήνει τον τόπο της που είναι δεμένη μαζί του που όλος ο κόσμος της είναι ένας χαμόγελο μια καλημέρα.

Δύναμή της η προσμονή Σύμμαχός της η απέραντη αγάπη, κέρδος της η προσφορά.

Τρεις γενιές μαζί

Η Ηπειρώτισσα που στο πρόσωπο των εγγονών της βλέπει όλα τα παιδιά του κόσμου που αξίζουν το καλύτερο που δικαιούνται ένα ποτήρι αγνό φρέσκο γάλα

Ένα συγκινητικό βίντεο παραγωγής της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε με την υπογραφή του καταξιωμένου Γιαννιώτης σκηνοθέτη Μενέλαου Συκοβέλου Η αξία του συγκινητικό αυτού βίντεο έγκειται και στο γεγονός ότι οι πρωταγωνιστές του δεν είναι ηθοποιοί αλλα καθημερινοί άνθρωποι της περιοχής των Ιωαννίνων 
 

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 10:26 am


Σήμερα το Χριστουγεννιάτικο Γραικοχωριό





Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 10:23 am


Παιδιά και Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια - Της Μανωλίας Σφακιανάκη


Επιμέλεια: Μανωλία Σφακιανάκη, 
Λογοθεραπεύτρια MA Cand.


Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα! Μια γιορτή που όλα τα παιδιά την περιμένουν με χαρά και ανυπομονησία. Είναι μια καλή ευκαιρία να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί τους ενώ ταυτόχρονα μπορείτε να ενισχύσετε την ανάπτυξή τους. Χρησιμοποιώντας απλά υλικά που έχετε στο σπίτι, παίξτε και διασκεδάστε μαζί τους. Ανακαλύψτε το ξεχασμένο παιδί μέσα σας και δημιουργήστε αναμνήσεις που θα κρατάνε μέσα τους σα θησαυρό. Αφήστε πίσω εκφράσεις όπως «οι πειρατές δεν πηγαίνουν στο διάστημα», «ο άνθρωπος έχει μόνο δύο μάτια» ή «δεν μπορεί να πετάξει μία φάλαινα» και αφεθείτε στις ιδέες των παιδιών σας. Πάνω απ’ όλα ενθαρρύνετε την ευρηματικότητά τους. Έτοιμοι;

Story cubes με θέμα τα Χριστούγεννα
Πρώτα, ξεκινάτε φτιάχνοντας το κλασικό σχέδιο για τα ζάρια πάνω σε χαρτόνι ή σε σκληρό χαρτί. Ιδανικά φτιάξτε εννέα ζάρια για να υπάρχει ποικιλία στις ιστορίες αλλά και τρία ζάρια είναι αρκετά. Όταν τελειώσετε το σχήμα για το ζάρι καλό είναι να ζωγραφίσετε πρώτα τις θεματικές εικόνες για τα Χριστούγεννα (έλατα, χιονάνθρωπο, στολίδια, ελαφάκια, χιόνι κ.ά) και μετά να το κόψετε. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν, σχεδιάζοντας και κόβοντας το χαρτόνι με λίγη βοήθεια από εσάς. Τα μικρότερα μπορούν να χρωματίσουν μαζί σας τα σχέδια. Τα παιδιά έχουν τον πρώτο λόγο φυσικά. Αν θελήσουν να ζωγραφίσουν κάτι άλλο μπορούν! Όταν τελειώσετε το δημιουργικό κομμάτι και τα ζάρια αποκτήσουν την τελική τους μορφή, τα ρίχνετε και φτιάχνετε ιστορίες με τις εικόνες. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Ο καθένας μπορεί να πει ό,τι ιστορία θέλει!

Μαγειρική
Τι πιο όμορφο και δημιουργικό από το να φτιάξετε μαζί κουραμπιέδες και μελομακάρονα! Σκεφτείτε πόση ομαδικότητα και συνεργασία χρειάζεται για να πετύχει μια συνταγή. Τέλειοι κουραμπιέδες υπάρχουν μόνο αν υπάρχει άχνη ζάχαρη σε κόκκινα μαγουλάκια. Φορέστε ποδιά μαζί τους και δώστε σημαντικό ρόλο στα παιδιά. Με εναλλαγή σειράς μπορείτε να προσθέτετε τα υλικά. Επιτρέψτε τους να απλώσουν την ζύμη και να τους δώσουν σχήμα με τα Κουπ Πατ ή να βάλουν το ανθόνερο με το πινέλο στους κουραμπιέδες και να απλώσουν τους ξηρούς καρπούς στα μυρωδάτα μελομακάρονα.
Tip1! Αν έχετε παραπάνω από ένα παιδί οι αρμοδιότητες καλό είναι να μοιραστούν. Συγκεκριμένα, μπορεί το ένα παιδί να είναι υπεύθυνο στην ανάγνωση της συνταγής και το άλλο να δίνει τα υλικά ενώ εσείς να είστε αυτός που εκτελεί την συνταγή. Στη συνέχεια, αλλάξτε κυκλικά τις αρμοδιότητες ώστε όλοι να συμμετέχουν στην παρασκευή των γλυκών.
Tip2! Στα μικρότερα παιδιά μπορείτε να δώσετε ζύμη από το μίγμα σας για να παίξουν μαζί της και να πειραματιστούν με την υφή και την γεύση.

Μουσικές Καρέκλες
Ένα κλασικό παιχνίδι όπως οι μουσικές καρέκλες μπορεί να διαφοροποιηθεί εύκολα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Δοκιμάστε να το παίξετε όταν έχετε καλεσμένους με παιδιά στο σπίτι. Οι καρέκλες πρέπει πάντα να είναι μείον μία σε σχέση με τον αριθμό παικτών. Δηλαδή αν τα παιδιά είναι 5, οι καρέκλες πρέπει να είναι 4. Ένας παίκτης ξεκινά και σταματά τη μουσική ενώ οι υπόλοιποι χορεύουν κυκλικά γύρω από τις καρέκλες. Όταν σταματάει η μουσική οι παίκτες πρέπει να καθίσουν στις καρέκλες. Αυτός που μένει όρθιος δυστυχώς βγαίνει από το παιχνίδι. Κερδίζει αυτός που θα καταφέρει να καθίσει πρώτος στην τελευταία καρέκλα.

Χριστουγεννιάτικη Περιπέτεια.
Κλέψανε το σάκο του Άγιου Βασίλη και τώρα δεν μπορεί να μοιράσει δώρα στα παιδιά. Χρειάζεται βοήθεια. Φτιάξτε στοιχεία και γρίφους, κρύψτε τα σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι και αφήστε τα παιδιά σας να σκεφτούν, να συνεργαστούν και να ανακαλύψουν.

Στολίστε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.
Επιτρέψτε στο παιδί σας να πάρει πρωτοβουλίες για την διακόσμηση του δέντρου και ενισχύστε την συνεργασία.
Tip1! Μπορείτε να φτιάξετε οι ίδιοι τα στολίδια. Τα παιδιά έχουν καταπληκτικές ιδέες, εμπιστευτείτε τα!
Tip2! Φορέστε τις γιρλάντες γύρω από το λαιμό και τα σκουλαρίκια στα αυτιά και μεταμορφωθείτε σε φανταστικές Χριστουγεννιάτικες προσωπικότητες !

I spy with my little eye.
Αυτό το ξενόφερτο παιχνίδι είναι κατάλληλο για να περάσετε ένα ήσυχο απόγευμα στο καθιστικό σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να σκεφτείτε ένα αντικείμενο το οποίο βρίσκεται στο δωμάτιο και να πείτε : «Κατασκοπεύω με το μικρό μου μάτι ένα αντικείμενο που ξεκινά από …Β (π.χ. βάζο).
Tip1! Για τα μικρά παιδιά, που δεν έχουν αποκτήσει την απαιτούμενη φωνολογική ενημερότητα, χαμηλώστε το δείκτη δυσκολίας με το να τους δίνετε τη πρώτη ή ακόμα και τη δεύτερη συλλαβή της λέξης που ψάχνουν.
Tip2! Για να δυσκολέψετε τα μεγαλύτερα παιδιά, πείτε σε τι συλλαβή τελειώνει το αντικείμενο που έχετε σκεφτεί ή ακόμα κάντε ομοιοκαταληξία με ένα άλλο αντικείμενο (π.χ. Κατασκοπεύω με το μικρό μου μάτι ένα αντικείμενο που τελειώνει όπως τελειώνει το «ψαλίδι», δηλαδή στολίδι).

Καραβάκια από τσόφλια καρυδιών
Χρειάζεστε τσόφλια από καρύδια, τα οποία πρέπει να έχετε σπάσει ομοιόμορφα στη μέση. Στη συνέχεια λιώνετε κερί μέσα τους και να καρφώνετε μία οδοντογλυφίδα μαζί με ένα λευκό πανάκι ή σκληρό χαρτόνι το οποίο έχετε κόψει σε σχήμα τρίγωνο, για να φτιάξετε το πανί του καραβιού. Τα παιδιά μπορούν να το κόψουν σε ό,τι σχήμα θέλουν, όπως επίσης μπορούν να το ζωγραφίσουν με μπογιές. Τέλος, αφεθείτε σε περιπέτειες με πειρατές, γοργόνες και μάχες για τον χαμένο θησαυρό των Χριστουγέννων!

Ιστορίες να μου πεις
Τοποθετήστε 4 καρέκλες με μικρή απόσταση μεταξύ τους σχηματίζοντας μια μικρή γωνιά ανάλογα με το χώρο σας. Σκεπάστε τις καρέκλες με ένα ύφασμα (σκούρο θα ήταν το ιδανικό) και μαζί με το παιδί διακοσμήστε την εσωτερικά (π.χ. μαξιλάρια, κουβέρτα ή χαλί για να είναι πιο ζεστή). Ανάψτε ένα φως, διαλέξτε ένα βιβλίο και απολαύστε την ανάγνωση του παιδιού σας ή το παιδί την δικιά σας. Σε όλες τις περιπτώσεις, ταξιδέψτε με ένα βιβλίο!

Μαριονέτες
Όλοι έχουμε κάλτσες στο σπίτι τις οποίες δεν χρησιμοποιούμε. Διακοσμείστε τις με διάφορα υλικά, όπως κουμπιά, κορδέλες, υφάσματα και δημιουργήστε τις δικές σας μαριονέτες χεριού. Αφήστε το παιδί να δημιουργήσει τη μαριονέτα που φαντάστηκε και ακολουθήστε το στην ιστορία που θα σας διηγηθεί.
Tip! Μπορείτε να δημιουργήσετε μία μαριονέτα με βάση ένα ήρωα ενός βιβλίου που σας αρέσει πολύ.

Παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο
Επιλέξτε μια μέρα που μπορείτε να πάτε σε ένα κοντινό πάρκο ή παιδική χαρά ή αλάνα. Ντυθείτε κατάλληλα με άνετα ζεστά ρούχα και παίξτε μήλα, κρυφτό, κυνηγητό. Αφήστε τα παιδιά σας να σας δείξουν τα καινούρια παιχνίδια που παίζουν στο διάλλειμα και διηγηθείτε τους με τη σειρά σας τα παιχνίδια που παίζατε εσείς στην ηλικία τους. Χοροπηδήστε σε λακκούβες, σκαρφαλώστε σε φράκτες και αφουγκραστείτε την ανάγκη τους για σωματική εκτόνωση και άσκηση.
Αυτές οι δραστηριότητες είναι απλά η αρχή. Είμαι σίγουρη ότι όταν αρχίσετε να παίζετε, οι μικροί μου φίλοι θα σκεφτούν πολύ καλύτερες ιδέες. Δεν μένει παρά να τους ακολουθήσετε για να τις ανακαλύψετε!


 

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 9:50 am


Τιμήθηκαν οι τέσσερις νεκροί Βορειοηπειρώτες, που δολοφονήθηκαν στα σύνορα το 1990



Τιμήθηκαν οι τέσσερις νεκροί Βορειοηπειρώτες, που δολοφονήθηκαν στα σύνορα (περιοχή Τσιφλικίου) το 1990, στην προσπάθειά τους να περάσουν στην Ελλάδα, λίγο πριν πέσει το καθεστώς Χότζα. 
Με αρχιερατική θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στο ναό της αγίας Βαρβάρας στο Αλύκο, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου. 
Αλλά και με εκδήλωση, που διοργάνωσαν ο δήμος Φοινικαίων και η "Ομόνοια" στην πλατεία «Κύπρος» του Αλύκο, όπου υπάρχει μνημείο αφιερωμένο στους τέσσερις «Μάρτυρες της Δημοκρατίας». 
Παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Αργυρόκαστρο Λάμπρος Κακίσης, ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο πρόεδρος του ΜΕΓΚΑ Χρήστος Κίτσιος, ο Πρόεδρος της Ομόνοιας Βασίλης Κάγιος, οι αντιδήμαρχοι Ηγουμενίτσας Μιχαήλ Γκίκας, Φιλιατών Κωνσταντίνος Μποροδήμος, Πρέβεζας Βαγγέλης Ρομπότης, Δρόπολης Μιχάλης Μάνος, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι και άλλοι.


 

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 9:45 am


Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2019: "1,1 ΔΙΣ ΚΟΒΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΑΝΕΡΓΟΥΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ"



Κυρίες και κύριοι υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Συνάδελφοι της αντιπολίτευσης εξήγησαν γιατί ο Προϋπολογισμός του 2019 είναι αντιαναπτυξιακός.

Κάποιοι μίλησαν επίσης για προεκλογικό ή για ψηφοθηρικό Προϋπολογισμό.

Βέβαια, ο κύριος Πρωθυπουργός τις προάλλες θεώρησε προσβλητικές τις αναφορές για παροχολογία.

Όχι απέναντι στην Κυβέρνηση, όπως είπε, αλλά απέναντι στους πολίτες.

Ίσως, από μία άποψη, ο Πρωθυπουργός να έχει δίκιο.

Γιατί τα νούμερα του Προϋπολογισμού δείχνουν ότι δεν έχουν μείνει και πολλά για να δώσει η Κυβέρνηση.

Ούτε καν για να κάνει πράξη αυτά που είχε υποσχεθεί λίγους μήνες πριν.

Έτσι η Κυβέρνηση έκοψε 260 εκατομμύρια ευρώ για τα προγράμματα απασχόλησης 30.000 ανέργων.

240 εκατομμύρια ευρώ που θα πήγαιναν για να μειώσουν τη συμμετοχή των ασφαλισμένων σε φάρμακα.

200 εκατομμύρια από το επίδομα στέγασης, που θα είχε μειωθεί κι άλλο αν δεν είχε παρέμβει η Κομισιόν.

140 εκατομμύρια ευρώ για θέσεις βρεφονηπιακών σταθμών για παιδιά έως 4 ετών.

190 εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν για δωρεάν σχολικά γεύματα.

50 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 50% του αρχικού προϋπολογισμού, από την επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών για νέους εργαζόμενους έως 25 ετών.

Συνολικά, κόψατε μέτρα 1,1 δισ. ευρώ για ανέργους, μαθητές, νέους γονείς, εργαζόμενες μητέρες και νέους ασφαλισμένους.

Και, μαζί με τη δραστική μείωση του επιδόματος θέρμανσης και την ανούσια μείωση του ΕΝΦΙΑ, φέρνετε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση συμπολίτες μας με χαμηλά εισοδήματα.

Το 2019 προβλέπονται κοινωνικές παροχές 30% μειωμένες απ’ ό,τι προβλεπόταν στο Μεσοπρόθεσμο – 1,6 αντί 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ

Έχοντας, κύριες και κύριοι συνάδελφοι, όλα αυτά κατά νου, μπορούμε να πούμε ότι η Κυβέρνηση πέρασε κάτω από τον πήχη των δικών της δεσμεύσεων.

Ή, όπως πολύ ωραία ειπώθηκε πριν λίγες μέρες σε αυτή την αίθουσα, «τρέξατε μόνοι σας και βγήκατε δεύτεροι».


Κοιτάξτε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Εμείς ψηφίσαμε και τη μικρή μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, και τη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς, που άλλωστε είχαμε προτείνει πρώτοι με τροπολογία.

Εσείς, τα επιδιώξατε γιατί τα χρειάζεστε ως το τελευταίο άλλοθι την εκλογική χρονιά που έρχεται.

Είναι το δικό σας «φύλλο συκής» με το οποίο προσπαθείτε να καλύψετε τη γύμνια των πολιτικών σας.

Έχουμε, λοιπόν, έναν Προϋπολογισμό με περιορισμένες και πετσοκομμένες κοινωνικές παροχές.

Το ότι έχουμε έναν κατά βάση κοινωνικά άδικο Προϋπολογισμό προκύπτει επίσης και από τα απογοητευτικά στοιχεία της φορολογικής πολιτικής.

Και το 2019 η Ελλάδα παραμένει η χώρα με τη βαρύτερη έμμεση φορολογία μεταξύ των 19 χωρών-μελών της Ευρωζώνης.

Είναι επίσης η χώρα με τη μεγαλύτερη διαφορά στην απόδοση μεταξύ έμμεσης και άμεσης φορολογίας.

Η έμμεση φορολογία θα επιβαρύνει τους πολίτες το 2019 με φόρους ίσους με το 17% του ΑΕΠ, όταν οι άμεσοι φόροι αντιστοιχούν μόλις στο 10% του ΑΕΠ.

Τι σημαίνουν αυτά:

Πρώτα απ’ όλα ότι υπάρχει πρόβλημα φορολογικής δικαιοσύνης, που είναι και πρόβλημα κοινωνικής δικαιοσύνης, αφού οι έμμεσοι φόροι αποτελούν μεγαλύτερο βάρος για τους μη έχοντες.

Δεύτερο, ότι η υπερβολική άμεση φορολόγηση οδηγεί σε απόκρυψη εισοδημάτων και άρα σε μείωση των εσόδων.

Αυτή είναι η ταξική, αριστερή υποτίθεται, φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης:
Αντι-κοινωνική και αντι-αναπτυξιακή.
Και την οποία συνεχίζει και μέσω του Προϋπολογισμού της επόμενης χρονιάς.
Κινούμενη στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή της δικής μας πρότασης.

Εμείς θέλουμε μια φορολογική ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων που θα κάνει τη διαφορά, ώστε να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα, να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα και να ενισχυθεί η φορολογική συμμόρφωση.

Προτείνουμε τη γενναία μείωση του εταιρικού φόρου, από το 29 στο 20% και του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή φυσικών προσώπων για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ, από το 22 στο 9%.

Μειώνουμε τον ΕΝΦΙΑ, μέσα στα πρώτα δύο χρόνια, κατά 30% για όλους τους Έλληνες.

Μειώνουμε αμέσως τον ΦΠΑ σε όλο το κλάδο της εστίασης στο 13% από 24%.

Προτείνουμε τη φορολόγηση των αγροτικών συλλογικών σχημάτων με συντελεστή 10%.

Αυξάνουμε το όριο για υποβολή Φ.Π.Α. από 10.000 στις 25.000 ευρώ.

Καταργούμε το τέλος επιτηδεύματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις ατομικές επιχειρήσεις μέσα στην πρώτη διετία της διακυβέρνησής μας.

Τέτοιες παρεμβάσεις είναι δυνατό να γίνουν με ένα διαφορετικό μίγμα οικονομικής πολιτικής, το οποίο περιλαμβάνει, εκτός από τη μείωση της φορολογίας, δραστική αύξηση των ιδιωτικών επενδύσεων, συμμάζεμα και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των κρατικών δαπανών.

Θέλουμε όχι μόνο να δώσουμε ανάσες, περισσότερες ανάσες στους φορολογούμενους, αλλά και να φροντίσουμε ώστε αυτά που δίνουν με τους φόρους τους να πιάνουν τόπο.

Να έχουν πιο ποιοτική Υγεία και Παιδεία, καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες και πραγματικές δυνατότητες στήριξης όταν και όπου υπάρχει ανάγκη.

Αυτό σημαίνει για εμάς πολιτικές και οικονομικές επιλογές πέρα κι έξω από μνημονιακές υποχρεώσεις!

Γιατί, κυρίες και κύριοι της Κυβέρνησης, όσο κι αν μιλάτε για έξοδο από τα μνημόνια, ο Προϋπολογισμός του 2019 είναι ένας κλασικός, μνημονιακός προϋπολογισμός της περιόδου ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Μια συνταγή με την οποία κρατάτε τη χώρα καθηλωμένη γιατί, απλά, ούτε μπορείτε ούτε θέλετε να κάνετε κάτι διαφορετικό.

Μια συνταγή που, είναι αυτονόητο, ότι καταψηφίζουμε.


Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 9:42 am


Ευχές από την Maestro Sound - Ηγουμενίτσα & Κέρκυρα





Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 9:28 am


Ομιλία Μ. Κάτση για τον Προϋπολογισμό



Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Η συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2019, είναι ενδεικτική για το πώς τοποθετείται η κυβέρνηση και πως η αντιπολίτευση σε μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το σήμερα και το αύριο της ελληνικής οικονομίας.
Συγκρούονται 2 κόσμοι:
Δίκαιη ανάπτυξη με κοινωνικό κράτος, με όφελος για το εισόδημα και τα δικαιώματα των εργαζομένων από την μια,
Κέρδη και φοροαπαλλαγές για τους λίγους και ισχυρούς, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και εκχώρηση του κοινωνικού κράτους σε ιδιώτες από την άλλη.
Είναι ο πρώτος προϋπολογισμός από το 2010 και μετά που δεν παίρνει αλλά δίνει.
Δεν περιλαμβάνει περικοπές, αλλά ενισχυτικά μέτρα για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, ανάπτυξη για την επιχειρηματικότητα και διόρθωση αδικιών.
Εμπεριέχει κλιμακωτή μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, επιδότηση εισφορών για την πρόσληψη νέων κάτω των 25ετών, προσλήψεις σε παιδεία και κοινωνικό κράτος, μείωση έως 30% του ΕΝΦΙΑ για τα περισσότερα νοικοκυριά, μηνιαίο επίδομα ενοικίου για τους αδύναμους και τα νέα ζευγάρια, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος σε συνεταιρισμένους αγρότες, κατάργηση φόρου στο κρασί, κατάργηση της περικοπής των συντάξεων.

Αυτός ο προϋπολογισμός λοιπόν, στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, και των και οικονομικών δεικτών.

Όλοι, μα όλοι οι δείκτες της οικονομίας είναι ξεκάθαρα βελτιωμένοι σε σχέση με εκεί που τους αφήσατε το 2015. Η ανάπτυξη, η ανεργία, οι εξαγωγές, η βιομηχανική παραγωγή, ο τουρισμός, η απορρόφηση κονδυλίων, η ιδιωτική κατανάλωση, το ισοζύγιο νέων- κλειστών επιχειρήσεων, το δημόσιο χρέος, τα επιτόκια δανεισμού, τα κόκκινα δάνεια,
όποιον δείκτη και αν αναλύσουμε όπως θα το κάνουν οι αρμόδιοι υπουργοί στη συνέχεια, δείχνει ότι πετυχαίνουμε εκεί που εσείς αποτύχατε. Και μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των πολιτών συγκρίνοντας μπακαλίστικα τις προβλέψεις το μεσοπροθέσμου σας το 2014 με τα πεπραγμένα μας όταν δεν πιάσατε ούτε ένα στόχο! Μιλάμε για τον πλήρη παραλογισμό.
Εμείς μπορεί να μην είμαστε οικονομικά ακόμη στο σημείο που θα έπρεπε, καθώς δεν ανακτήσαμε το 25% του ΑΕΠ που εσείς απωλέσατε, αλλά η σύγκριση των πεπραγμένων μας είναι συντριπτική, ενώ δείχνει ότι η πορεία της οικονομίας είναι πλέον σε ενάρετο κύκλο.

Και αυτό κυρίες και κύριοι συνάδελφοι συνιστά την έξοδο από τα αγαπημένα σας μνημόνια . Αυτό που δεν θέλετε με τίποτα να παραδεχτείτε, αυτό που σας έχει διαλύσει οποιαδήποτε δυνατότητα να παράξετε πολιτική και προτάσεις για το αύριο.

Επειδή δεν έχετε επιχειρήματα και αφού διαψευστήκατε σε όλα, έχετε καταφύγει στις ακροδεξιές κορώνες,
σαν αυτή που εκστόμισε πρόσφατα ο πρόεδρος Κ. Μητσοτάκης ωρυόμενος από το βήμα της Βουλής, ως άριστος απόφοιτος της Ελληνικής Αγωγής, ότι δηλαδή τι;
Ανταλλάξαμε, λέει, τη Μακεδονία για τις συντάξεις με παγκόσμια συνομωσία μεταξύ του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, της Κομισιόν και του Eurogroup με τον σατανικό Τσίπρα.
Ας βγει ο κ. Μητσοτάκης να τα πει αυτά στα διεθνή fora αν έχει τα κότσια, τον προκαλούμε! Είμαι σίγουρος ότι η διεθνής κοινότητα τότε θα τον τοποθετήσει επάξια στο κάδρο της γραφικότητας και της απομόνωσης, πλάι στον πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε!

Βρήκατε βέβαια ανταπόκριση! Από ποιους; Από την ναζιστική οργάνωση της Χ.Α. που τσίμπησε στο ψάρεμά σας στα θολά νερά και σας έκανε πρόταση συνεργασίας.
Ανατριχιάζουν οι μετριοπαθείς κεντρώοι , οι δημοκρατικοί και οι αριστεροί πολίτες και μόνο που σκέφτονται να έρθει ξανά η πιο σκοτεινή δεξιά βγαλμένη από τον χειρότερο εφιάλτη της νεοελληνικής ιστορίας.

Δεν θα σας ακολουθήσουμε πλέον στον κατήφορό σας. Εμείς απευθυνόμαστε ανοιχτά και καθαρά στους πολίτες με τα πεπραγμένα μας και με το σχέδιο μας για το μέλλον.
Πάνω σε αυτό το μονοπάτι βαδίζει η κυβέρνηση μας εκτελώντας πιστά τους προϋπολογισμούς της. Βάλαμε πάτο στο βαρέλι, περάσαμε στην ανάπτυξη άνω του 2%, προστατέψαμε τους ασθενέστερους συμπολίτες μας, τώρα προχωράμε με στοχευμένες παρεμβάσεις για την μεσαία τάξη, στο πλαίσιο που έθεσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ώστε να ξεδιπλώσουμε ένα νέο μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης για τους πολλούς.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Γνωρίζουμε καλά πως οι συνέπειες της πολυετούς κρίσης δεν μπορούν να διορθωθούν από τη μια μέρα στην άλλη. Όμως είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ήδη φαίνεται να αποδίδει. Η πορεία της χώρας μας εξαρτάται, ας μη το κρύβουμε και από την διεθνή συγκυρία. Η κρίση λιτότητας δημιουργεί πολιτική αστάθεια στις χώρες του κέντρου της ΕΕ όπως η Αγγλία με το Brexit, η Γαλλία με τα κίτρινα γιλέκα, η Ιταλία με τον προϋπολογισμό και η Γερμανία με το AfD. Παράλληλα οι χώρες του νότου όπως Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα έχουν κάνει προοδευτική συμμαχία αντιλιτότητας. Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ότι η αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε δίκιο στην ανάγνωση της κρίσης ως ευρωπαϊκό πρόβλημα λόγω νεοφιλελεύθερων πολιτικών και ότι η κρίση είναι ο αριστερός προοδευτικός φεντεραλισμός.

Κλείνοντας, επιτρέψτε μου, ως νέος άνθρωπος, να αναφερθώ στο φαινόμενο του brain drain και τι κάνει ο προϋπολογισμός για αυτό.

Τι βλέπουμε από τα στοιχεία του προϋπολογισμού; Διπλασιασμός χρηματοδότησης από το 2014, οι δαπάνες για την έρευνα και την καινοτομία θα ξεπεράσουν το 1,3% του ΑΕΠ το 2018 με περαιτέρω αυξητικές τάσεις για το 2019.
Επίσης η στροφή στα ψηφιακά έργα όπως η ψηφιοποίηση του δημοσίου, η γεωργία ακριβείας και το superfast broadband θα δώσει προστιθέμενη αξία και στην οικονομία και στην αξιοποίηση των νέων επιστημόνων.

Απομένει σύντομα και σταδιακά να αποκαταστήσουμε τον κατώτατο μισθό και τις εργασιακές σχέσεις και τότε θα μιλάμε για πραγματική προοπτική για την νέα γενιά να προκόψει στον τόπο της.

Ευχαριστώ.


Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 9:14 am


Ευχές από την Ένωση Συνταιούχων ΟΑΕΕ Θεσπρωτίας





Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 9:06 am


Στα Γιάννινα την Δευτέρα το τακτικό συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών




Η καρδιά της δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης θα χτυπήσει την Δευτέρα στα Γιάννινα.

Το τακτικό συνέδριο της ΕΝΠΕ θα φέρει στην πόλη 293 σύνεδρους, που είναι οι Περιφερειάρχες, οι Αντιπεριφερειάρχες και οι εκπρόσωποι των Περιφερειακών Συμβουλίων, ανάλογα με τον πληθυσμό κάθε Περιφέρειας. Έχουν προσκληθεί επίσης οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Συμβουλίων και οι Εκτελεστικοί Γραμματείς των Περιφερειών.

Στις εργασίες θα παραστεί και θα μιλήσει ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης. Τα

Το βασικό θέμα που θα αναπτυχθεί είναι «Περιφερειακή Διακυβέρνηση: Νέες δομές, νέες απαντήσεις, σταθερή αξία».

Οι εργασίες του συνεδρίου πρόκειται να ξεκινήσουν στις 10 το πρωί με χαιρετισμούς από

-τον Γενικό Γραμματέα της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

-τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ. κ. Μάξιμο

-τον Δήμαρχο Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα

-τον Αντιπρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Δήμων Κύπρου, Δήμαρχο Μέσα Γειτονιάς κ. Δώρο Αντωνίου,

-την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ) κα Βέτα Πανουτσάκου

-τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Γιώργο Πατούλη.

Θα ακολουθήσουν (11 π. μ.) η κεντρική εισήγηση από τον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και η ομιλία (11.30 π. μ.) του Εκπροσώπου της Κυβέρνησης.

Στη συνέχεια θα γίνουν

-τοποθετήσεις εκπροσώπων κομμάτων,

-παρέμβαση για την ουσιαστική ισότητα των φύλων και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας από την Υφυπουργό Εσωτερικών κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη,

-παρουσίαση του Βραβευμένου Eυρωπαϊκού Καινοτόμου Προγράμματος Πρόληψης από το «Εργαστήρι Ζωής» του ΟΚΑΝΑ με εισηγητές τον Πρόεδρο του οργανισμού κ. Βαγγέλη Καφετζόπουλο και την Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ-Περιφερειακή Σύμβουλο Θεσσαλίας-Μέλος Γενικής Συνέλευσης ΕΝΠΕ και Ευαγγελία Λιακούλη,

-ομιλίες μελών του ΔΣ της ΕΝΠΕ και συνέδρων.

Οι εργασίες του συνεδρίου έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν στις 8 το βράδυ με την έγκριση του απολογισμού Οικονομικής Διαχείρισης Έτους 2017 και την έκδοση ψηφίσματος.


 

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 9:00 am


Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου


Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα Παραμυθιάς, στις 19 Δεκεμβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.30΄,για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
  • Κατάρτιση όρων συνοπτικού διαγωνισμού του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».
  • Έγκριση Πρακτικού (ελέγχου δικαιολογητικών) και κατακύρωση του συνοπτικού διαγωνισμού του έργου: «ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΜΑΘΗΤΩΝ».
  • Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας ηλεκτρονικών κληρώσεων για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων (άρθρο 118 του Ν. 4412/2016).

Η Δήμαρχος , ως Πρόεδρος της Ο.Ε.
Μπραϊμη- Μπότση Σταυρούλα 


 

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 8:57 am


Σύλληψη 19χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.


 

Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 8:53 am


8 εκ. ευρώ, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Σουλίου για το 2019



Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Σουλίου για το 2019

Το τεχνικό πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 7.981.809 ευρώ, ψηφίστηκε από την συμπολίτευση, με την Ενωτική Κίνηση για την Ανάπτυξη να ψηφίζει παρόν και με την Λαϊκή Συσπείρωση να το καταψηφίζει.

Στο τεχνικό πρόγραμμα μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται:
– Η ύδρευση της Παραμυθιάς με 2.308.000€
– Το πρ. σχολείο Bvlgari με 2.468.000€
– Τα πεζοδρόμια Παραμυθιάς με 619.000€
– Οι συνδέσεις των δικτύων αποχέτευσης της Παραμυθιάς με 419.000€
– Η τοποθέτηση τάπητα στο γήπεδο Παραμυθιάς με 392.000€
– H μετατοπιση του Παντορροϊκού δικτύου Παραμυθιάς με 107.000€
– H αγροτική οδοποιία Καρυωτίου Παραμυθιάς με 619.000€
– Το εσωτερικο δίκτυο ύδρευσης Καρυωτίου Παραμυθιάς με 500.000€
– Η ενίσχυση της ύδρευσης Καρυωτίου Παραμυθιάς με 220.000€
– Η αποκατάσταση του νερόμυλου Αγ. Δονάτου με 392.000€

Αναλυτικά το τεχνικό πρόγραμμα του 2019, περιλαμβάνει:




Δημοσιεύθηκε στις 15 December 2018 | 8:48 am


«Καθάρισε» ο Δήμος Φιλιατών; -Του Σταύρου Κωστάρα




Φίλε Χρήστο
Λαμβάνοντας αφορμή πρόσφατη ανακοίνωση του Δήμου Φιλιατών, με την οποία κομπορρημονεί και θριαμβολογεί για τις «διαγραφές» προσαυξήσεων ύψους 4.500.000 ευρώ, που πέτυχε ο Δήμος και οι οποίες είχαν επιβληθεί από την Δ.Ο.Υ Ιωαννίνων, για το διάστημα 2000 – 2007, στην δημοτική επιχείρηση του Δήμου (ΝΕ.Κ.Ε.ΔΗ.Φ.) θα πρέπει να έχεις υπόψη ότι η δημοτική αρχή ουδέποτε «προσέφυγε στη δικαιοσύνη» για να ικανοποιηθεί το «δίκαιο αίτημά της» και να απαλλαγεί από «πρόστιμα» όπως λανθασμένα αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Αυτοί που προσέφυγαν ήταν οι πρώην πρόεδροι της επιχείρησης, οι περισσότεροι εκ των οποίων μάλιστα δεν είχαν καμία ευθύνη για την περίοδο 2000-2007 και στους οποίους καταλογίστηκε ο ΦΠΑ ύψους 228.000 ευρώ εκείνης της περιόδου, ο οποίος ουδέποτε καταβλήθηκε από τους τότε διοικούντες την επιχείρηση.
Ούτε άλλωστε υπήρχε κάποιο «δίκαιο αίτημα» όπως αναγράφεται. Τα πρόστιμα, οι προσαυξήσεις και ο καταλογισμός Φ.Π.Α ορθώς μπήκαν από την Δ.Ο.Υ διότι οι παραβάσεις (2.192 συνολικά) υπήρχαν. Παραγράφηκαν όμως λόγω καθυστέρησης του ελέγχου από την Δ.Ο.Υ πέραν της 5ετίας και σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (1738/2017) σχετικά με την πενταετή παραγραφή των φορολογικών αξιώσεων του Δημοσίου.
Έτσι λοιπόν, πλην των άλλων, το δημόσιο στερήθηκε έσοδα από Φ.Π.Α ύψους 228.000 ευρώ τα οποία θα έπρεπε να είχαν καταβληθεί εκείνη την περίοδο.
Τα λοιπά πολιτικάντικα (και ανορθόγραφα) περί «νοικοκυροσύνης και χρηστής διοίκησης» δεν αξίζουν σχολιασμού. Όπως όλοι οι δήμοι που είχαν χρέη, έτσι και ο δήμος αυτός έλαβε από το υπουργείο όσα του αναλογούσαν και εξόφλησε οφειλέτες κλπ κλπ. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας π.χ εξοφλούσε μέχρι πρόσφατα πολλές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ τέτοια χρέη από προμηθευτές, εργολάβους και δικαστικές αποφάσεις.
Η δε αναφορά που γίνεται σε «ελλείμματα από προηγούμενες δημοτικές περιόδους» προφανώς παραπέμπει στα διαπιστωμένα ελλείμματα των 4.700.000 ευρώ τα οποία αφορούν την περίοδο μέχρι και το 2010, οπότε «τα παράπονα στον δήμαρχο»!
Από τα ανωτέρω όμως προκύπτουν σοβαρότατα ερωτήματα:
Ποιος ή ποιοι είναι οι υπεύθυνοι οι οποίοι καθυστέρησαν την ολοκλήρωση του οικονομικού ελέγχου της δημοτικής επιχείρησης κατά 9 χρόνια (2007-2016), με αποτέλεσμα να παραγραφούν οι απαιτήσεις του δημοσίου και να απολέσει έσοδα 228.000 ευρώ μόνο από Φ.Π.Α που δεν αποδόθηκε?
Θα τιμωρηθεί κάποτε σε αυτήν τη χώρα ένας δημόσιος υπάλληλος ο οποίος έγραψε τους νόμους στα παλιότερα των υποδημάτων του? Οι προϊστάμενοι και διευθυντές των Δ.Ο.Υ δεν έχουν καμία ευθύνη?
Επιπλέον σε εκείνο το αμαρτωλό ΙΚΑ-ΕΦΚΑ, στο οποίο η ίδια επιχείρηση οφείλει περίπου 384.000 ευρώ, και του οποίου οι υπάλληλοι πράττουν κατά το δοκούν, ενεργούν μόνο όταν τους πιέσεις και βεβαιώνουν οφειλές όταν και όπως τους γουστάρει θα ασκηθεί ποτέ κάποιος έλεγχος?

Η έλλειψη ελέγχου, η απουσία λογοδοσίας και η ατιμωρησία των υπαλλήλων αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα λειτουργικά προβλήματα της δημόσιας διοίκησης.


 

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 8:45 pm


Αίτημα από την Λευκάδα να φέρει τα σκουπίδια της στην Ήπειρο




Από την Κέρκυρα το περιμέναμε, αλλά από την Λευκάδα μας ήρθε! Ο λόγος για το αίτημα μεταφοράς απορριμμάτων στην Ήπειρο. Η Λευκάδα είχε αιτηθεί και στο παρελθόν κάτι ανάλογο, φτάνοντας τότε στο σημείο να εκδοθεί και η σχετική απόφαση από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, όμως η μεταφορά δεν προχώρησε εξ αιτίας και των σφοδρών αντιδράσεων από τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής. Τώρα οι φορείς του νησιού και κυρίως ο Δήμος, εκμεταλλευόμενος το γεγονός της έναρξης της δοκιμαστικής λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας επανέρχεται, ζητώντας ουσιαστικά από την Ήπειρο να λύσει το πρόβλημα της Λευκάδας!

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα έχει υποβληθεί από τον Δήμαρχο Λευκάδας στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού Ιωαννίνων.

Ζητά την μεταφορά δέκα χιλιάδων τόνων απορριμμάτων, εκ των οποίων πέντε άμεσα και τα υπόλοιπα στους επόμενους μήνες, δεματοποιημένα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν επιθυμεί να πάρει το υπόλειμμα που πρακτικά σημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να καταλήξει στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Φορείς της περιοχής δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μια τέτοια συμφωνία, ωστόσο τον πρώτο και κύριο λόγο τον έχει η Περιφέρεια Ηπείρου ως η αρχή που έχει την ευθύνη του εργοστασίου.


 

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 8:38 pm


Σύλληψη 34χρονου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Στη σύλληψη ενός 34χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο άλλου προσώπου, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 8:35 pm


ΕΛΣΤΑΤ: Η ακτινογραφία της ανεργίας


Στο 18,3% υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας το 3ο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, έναντι 19% το 2ο τρίμηνο του 2018 και 20,2% το 3ο τρίμηνο του 2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.894.184 άτομα και των ανέργων σε 871.756 άτομα.

Η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,9%, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 1,8%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 3,8%, συγκριτικά με το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους και κατά 10,1%, σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2017.

Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας το 3ο τρίμηνο της φετινής χρονιάς παρατηρούνται:
- Στις γυναίκες (23,3%, έναντι 14,3% στους άνδρες)
- Στα άτομα ηλικίας 15-19 ετών (44,3%). Έπονται οι ηλικίες 20-24 ετών (35,4%) και 25-29 ετών (27,1%).
- Στη Δυτική Μακεδονία (27,6%), στη Δυτική Ελλάδα (23,8%, στο Βόρειο Αιγαίο (20,7%) και στην Κεντρική Μακεδονία (20,1%).
- Στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει έως λίγες τάξεις Δημοτικού (38,4%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό εργατικού δυναμικού παρατηρείται:
- Στους άνδρες (60,3%, έναντι 44,6% στις γυναίκες)
- Στα άτομα ηλικίας 30-44 ετών (88,6%) και ηλικίας 25-29 ετών (84,2%)
- Στα Ιόνια Νησιά (59,5%), στο Νότιο Αιγαίο (58,6%) και στην Κρήτη (55,8%)
- Στα άτομα που έχουν ολοκληρώσει μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση (77,2%). Ακολουθούν με μικρή διαφορά (76,2%) οι απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
- Στα άτομα ξένης υπηκοότητας (69,9%, έναντι 51,4% στους Έλληνες).

«Ακτινογραφία» των ανέργων

Οι βασικοί λόγοι που οι άνεργοι σταμάτησαν να εργάζονται είναι είτε γιατί η εργασία τους ήταν περιορισμένης διάρκειας και τελείωσε (26,8%) είτε γιατί απολύθηκαν (23,5%). Ένας στους πέντε (20,6%) δεν έχει εργαστεί ποτέ στο παρελθόν (νέοι άνεργοι).

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανέργων (18,8%) εργαζόταν στον κλάδο του εμπορίου. Έπονται οι κλάδοι των ξενοδοχείων και της εστίασης (14%) και της βιομηχανίας και της ενέργειας (13,4%). Προτού μείνουν χωρίς δουλειά, οι περισσότεροι εργάζονταν στην παροχή υπηρεσιών και στις πωλήσεις (29,4%).

Πάνω από 7 στους 10 ανέργους (ποσοστό 71,8%) δηλώνουν ότι αναζητούν εργασία επί ένα έτος ή περισσότερο (μακροχρόνια άνεργοι). Σχεδόν το σύνολο των ανέργων (92,5%) αναζητούν εργασία ως μισθωτοί με πλήρη απασχόληση. Το 22,7% δηλώνει ότι δεν είναι εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ, ενώ επίδομα ανεργίας ή βοήθημα από τον Οργανισμό λαμβάνει μόνο το 9,7% των ανέργων.

«Ακτινογραφία» των απασχολούμενων

Η πλειοψηφία των απασχολούμενων (67,1%) είναι μισθωτοί, ενώ σημαντικό είναι και το ποσοστό των αυτοαπασχολούμενων χωρίς προσωπικό (21,8%). Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και το προηγούμενο έτος, παρατηρείται μείωση της απασχόλησης για τους βοηθούς στις οικογενειακές επιχειρήσεις (-4,3% και -8% αντίστοιχα) και τους αυτοαπασχολούμενους χωρίς προσωπικό (-1% και -1,6% αντίστοιχα), ενώ στις υπόλοιπες κατηγορίες καταγράφεται αύξηση. Ειδικότερα, οι μισθωτοί αυξήθηκαν κατά 1,6 σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του έτους και κατά 2,9% σε σχέση με το 3ο τρίμηνο του 2017. Οι αυτοαπασχολούμενοι με προσωπικό αυξήθηκαν κατά 2,5% σε τριμηνιαία βάση και κατά 8% σε ετήσια βάση.

Το ποσοστό της μερικής απασχόλησης ανέρχεται στο 8,7%, εμφανίζοντας μείωση σε σχέση με το 2ο τρίμηνο του έτους (-7%) αλλά και με το 3ο τρίμηνο του 2017 (-6,6%). Το ποσοστό των ατόμων που έχουν προσωρινή εργασία φθάνει το 8,5% και είναι αυξημένο σε τριμηνιαία βάση (+3,4%), ενώ σε ετήσια βάση έχει μειωθεί ελαφρά (-0,4%).

Ανά κατηγορία επαγγέλματος, το μεγαλύτερο ποσοστό απασχολουμένων συγκεντρώνουν η παροχή υπηρεσιών και οι πωλήσεις (23,9%) και ακολουθούν οι επαγγελματίες (18,7%). Εντυπωσιακό άλμα, που έφθασε το 18,2% σε σύγκριση με το 3ο τρίμηνο του 2017 και το 6,8% σε σχέση με το 2ο τρίμηνο της φετινής χρονιάς, κατέγραψε το ποσοστό απασχόλησης των ανώτερων διευθυντικών και διοικητικών στελεχών, που ανέρχονται πλέον στο 2,9% το συνόλου των απασχολούμενων.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, από το 3ο τρίμηνο του 2008 έως το 3ο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκε σημαντικά το ποσοστό των απασχολούμενων σε μη χειρωνακτικά επαγγέλματα χαμηλής ειδίκευσης, ενώ μειώνεται το ποσοστό των απασχολουμένων σε χειρωνακτικά επαγγέλματα με εξειδίκευση. Το ποσοστό των απασχολουμένων σε γεωργικά και στοιχειώδη επαγγέλματα παραμένει σχετικά σταθερό, όπως και για μη χειρωνακτικά επαγγέλματα υψηλής εξειδίκευσης μετά το 2011.

Όσον αφορά στις ώρες απασχόλησης, το 44,4% των απασχολούμενων δηλώνει ότι εργάστηκε 40-47 ώρες την εβδομάδα αναφοράς, το 29,7% εργάστηκε 48 ή περισσότερες ώρες. Ένας στους 10 απασχολούμενους θα ήθελε να εργάζεται περισσότερες ώρες. Πολύ χαμηλά εμφανίζονται στην έρευνα εργατικού δυναμικού της ΕΛΣΤΑΤ τα ποσοστά όσων δηλώνουν ότι έχουν και δεύτερη εργασία (2,4%), καθώς και εκείνων που αναζητούν εργασία, παρότι εργάζονται (2,1%).

Αύξηση στις κενές θέσεις εργασίας

Η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε αύξηση του αριθμού των κενών θέσεων εργασίας κατά 21,4% το 3ο τρίμηνο του 2018, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα (13.584, έναντι 11.188 αντιστοίχως). Στην αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2017 προς το 2016 είχε σημειωθεί μείωση 28,7%.

Σύμφωνα με τη Στατιστική Αρχή, κενή θέση εργασίας θεωρείται μια νεοδημιουργηθείσα θέση, μια ήδη κενή θέση ή μια θέση που πρόκειται να κενωθεί σύντομα, για την οποία ο εργοδότης έχει προβεί πρόσφατα σε δραστικές ενέργειες για να βρεθεί κατάλληλος υποψήφιος εκτός της επιχείρησης και η οποία είναι διαθέσιμη είτε άμεσα είτε στο απώτερο μέλλον.
 

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 8:32 pm


Αναδείχτηκε η Επιτροπή Παρακολούθησης του Τοπικού Συμφώνου για την Πολιτιστική Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου




Σε συνέχεια συναντήσεων με τα Επιμελητήρια της Ηπείρου και επιχειρηματιών καθώς και της Εναρκτήριας Εκδήλωσης της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου, πραγματοποιήθηκε χθες στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου στα Ιωάννινα σύσκεψη μεταξύ της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΕ, του Φορέα Λειτουργίας της Διαδρομής, και επιχειρήσεων από όλη την Ήπειρο για την σύσταση Τοπικού Συμφώνου Υποστήριξης & Ανάπτυξης.

Στην σύσκεψη αναλύθηκε η φιλοσοφία του Τοπικού Συμφώνου, οι σκοποί και οι αρχές του καθώς και τα κριτήρια συμμετοχής και το σύστημα διοίκησής του.

Η σύσκεψη έληξε με την ανάδειξη της Επιτροπής Παρακολούθησης του Τοπικού Συμφώνου, η οποία, σε συνεργασία με την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕ, θα σχεδιάσουν και θα υλοποιήσουν από κοινού τις επόμενες δράσεις ώστε να ενταχθεί η πολιτιστική διαδρομή στο σύγχρονο κοινωνικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι.



Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 5:53 pm


Επιτυχής η Συμμετοχή της Φιλαρμονικής ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στα Τρίκαλα




Για μια ακόμα φορά η Φιλαρμονική ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας εκπροσώπησε επάξια τον Δήμο μας στο 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στα Τρίκαλα, στις 8 Δεκεμβρίου, πλαισιώνοντας εκδήλωση αφιερωμένη στον εορτασμό των 80 χρόνων από τη σύσταση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων. Η Φιλαρμονική μας εισέπραξε τα ευμενέστερα σχόλια, καθότι στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, απέναντι σε Φιλαρμονικές μεγάλων Ελληνικών Δήμων, όπως Καρδίτσας, Λεβαδέων, Μετεώρων, Μουζακίου, Τεμπών και Τρικάλων.

Η Φιλαρμονική πήρε μέρος στην παρέλαση όλων των Φιλαρμονικών, όπου καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, που είχε κατακλύσει την πόλη των Τρικάλων και στη συνέχεια συμμετείχε σε συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων.

Μετά το φινάλε της παρουσίασής της η Φιλαρμονική αποθεώθηκε από το κοινό, που επευφημούσε τους μουσικούς για την άψογη απόδοση των κομματιών και τον μαέστρο για την υποδειγματική διεύθυνση της μπάντας.

Η αποδοχή και τα θετικά σχόλια, είναι αποτέλεσμα της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλουν τα παιδιά της Φιλαρμονικής, καθώς και των αποθεμάτων υπομονής και όρεξης για δουλειά του Αρχιμουσικού κ. Κώστα Τζάνη.



Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 5:49 pm


Δωρεάν ίντερνετ για σταθερή και κινητή τηλεφωνία σε πρωτοετείς φοιτητές




Ταχεία πρόσβαση στο Διαδίκτυο με την παροχή επιχορήγησης για ευρυζωνική σύνδεση (σταθερή ή κινητή ) για δώδεκα (12) μήνες θα μπορούν να έχουν οι προπτυχιακοί πρωτοετείς φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΑ της χώρας, που εγγράφονται για πρώτη φορά σε Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018- 2019.

Πιο συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν με τη μέθοδο Voucher μηνιαία επιχορήγηση η οποία ανέρχεται στα δέκα ευρώ (10 ευρώ) . Η συνολική αξία του κουπονιού θα καλύπτει κατά μέγιστο το εκατό τοις εκατό (100%) του μηνιαίου παγίου της σταθερής ή κινητής ευρυζωνικής σύνδεσης των δικαιούχων. Οι διαδικασίες απόκτησης του κουπονιού και σύναψης συμβολαίου είναι απλές με ελεύθερη επιλογή παρόχου και συμβολαίου.

Σημειώνεται ότι οι ευρυζωνικές συνδέσεις κινητής που θα διατεθούν στο πλαίσιο της δράσης θα παρέχουν κατ' ελάχιστον 10GB όγκο δεδομένων. Φορέας υλοποίησης της Δράσης, κατόπιν πρότασης της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, είναι το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ) του υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, με προυπολογισμό στο ποσό των έξι εκατομμυρίων εξήντα δύο χιλιάδων ευρώ (6.062.000 ευρώ). Θα χρηματοδοτηθεί στο σύνολό του από πόρους προερχόμενους από το αποθεματικό ταμείο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).


 

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 5:46 pm


ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ TMHMATOΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ




Το Κατάστημα Nova στην Ηγουμενίτσα ζητά να προσλάβει υπάλληλο πλήρους απασχόλησης για το τμήμα ΠΩΛΗΣΕΩΝ.

Παρέχεται σταθερός μισθός, ασφάλιση, bonus και προνόμια στις υπηρεσίες μας.

Για τα βιογραφικά σας μπορείτε, απευθείας στο κατάστημα NOVA Κύπρου 47, Ηγουμενίτσα, τηλ. 2665023501, ή mail to: [email protected]



Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 5:37 pm


Κέντρο Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων Πλαταριάς και Πέρδικας: «Πλέκουμε την αλληλεγγύη»




Τα ΚΗΦΗ ΠΕΡΔΙΚΑΣ ΚΑΙ ΚΗΦΗ ΠΛΑΤΑΡΙΑΣ έπειτα από την πρώτη τους επιτυχημένη εμφάνιση στην Αθήνα ύστερα από το κάλεσμα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΗΦΗ ΕΛΛΑΔΟΣ με θέμα « Το κοινωνικό αποτύπωμα τον ΚΗΦΗ», ανεβάζουν τον πήχη των υπηρεσιών σε συνεργασία και πάλι με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΗΦΗ ΕΛΛΑΔΟΣ και συμμετέχουν στην πανελλήνια δράση των ΚΗΦΗ «ΠΛΕΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ». Οι ωφελούμενοι τον δομών έπλεξαν κασκόλ και σκουφιά τα οποία θα δοθούν σε παιδιά που έχουν ανάγκη.



Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 5:26 pm


Νομός Θεσπρωτίας - Ειδήσεις και Νέα

«Κλειδώνει» το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην Αιτωλοακαρνανία - Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές - ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Sinidisi.gr

«Κλειδώνει» το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στην Αιτωλοακαρνανία - Αυτοί είναι οι υποψήφιοι βουλευτές - ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ  Sinidisi.gr

«Κλειδώνει» το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής για τις επερχόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, με την Επιτροπή Ψηφοδελτίων να καταλήγει στα.

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 6:57 pm


ΚΥΠΕΛΛΟ: Ο Κομίνης στην Κέρκυρα, Σέζος στο Παγκρήτιο, Ζαχαριάδης στη Νέα Αλικαρνασσό - ΠΑΤΡΙΣ

ΚΥΠΕΛΛΟ: Ο Κομίνης στην Κέρκυρα, Σέζος στο Παγκρήτιο, Ζαχαριάδης στη Νέα Αλικαρνασσό  ΠΑΤΡΙΣ

Ο Κομίνης του Συνδέσμου Θεσπρωτίας θα διευθύνει την αναμέτρηση του ΟΦΗ στην Κέρκυρα με την τοπική ομάδα την ερχόμενη Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 3μμ ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 5:15 pm


Ας έχουμε τον νου μας… δεν έχουν μπέσα - Το Παρόν

Ας έχουμε τον νου μας… δεν έχουν μπέσα  Το Παρόν

December 14, 2018 στις κατηγορίες ΑΜΥΝΑ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ,ΑΠΟΨΕΙΣ,γράφουν,. Της ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ – ΛΑΜΠΡΑΚΗ ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 3:33 pm


Οι διαιτητές του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο - SDNA

Οι διαιτητές του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο  SDNA

Η τρίτη και τελευταία αγωνιστική των ομίλων θα διεξαχθεί το τριήμερο 18-20/12.

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 3:11 pm


Παράρτημα Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου στη Θεσπρωτία - AgroNews

Παράρτημα Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου στη Θεσπρωτία  AgroNews

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12:30μμ θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου η ...

Δημοσιεύθηκε στις 14 December 2018 | 11:22 am


Πληρώνονται αύριο από τον ΕΛΓΑ αγρότες της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας - BEST News

Πληρώνονται αύριο από τον ΕΛΓΑ αγρότες της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας  BEST News

Αύριο Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου θα γίνει η πληρωμή του υπόλοιπου 10% των αποζημιώσεων της φυτικής παραγωγής για ζημιές του 2017 και το 100% ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 3:16 pm


ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Θεσσαλονίκης στη Θεσπρωτία - news.makedonias.gr

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΤΑΛΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Θεσσαλονίκης στη Θεσπρωτία  news.makedonias.gr

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 12:30 θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας εκδήλωση για την ...

Δημοσιεύθηκε στις 13 December 2018 | 11:09 am


Οι πρώτοι 22 από τους «Ορίζοντες Ηπείρου - Typos-i.gr

Οι πρώτοι 22 από τους «Ορίζοντες Ηπείρου  Typos-i.gr

Τους 22 πρώτους υποψήφιους συμβούλους της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου-Περήφανοι Ξανά» παρουσίασε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο επικεφαλής και ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 4:34 pm


Το ΚΚΕ για τις μειονεκτικές περιοχές - Typos-i.gr

Το ΚΚΕ για τις μειονεκτικές περιοχές  Typos-i.gr

H TE Ιωαννίνων-Θεσπρωτίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για τις μειονεκτικές περιοχές και την κατάργησή τους, στα Γιάννενα, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «είναι ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 12:11 pm


Θεσπρωτία: Ξήλωσαν τις ταπετσαρίες του αυτοκινήτου και βρέθηκαν μπροστά σε αυτές τις εικόνες [pics] - Newsit

Θεσπρωτία: Ξήλωσαν τις ταπετσαρίες του αυτοκινήτου και βρέθηκαν μπροστά σε αυτές τις εικόνες [pics]  Newsit

Οι πληροφορίες των αστυνομικών αποδείχθηκαν σωστές. Το ζευγάρι ρίσκαρε αλλά αυτή τη φορά ατύχησε...

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 11:25 am


Το Αστυνομικό Δελτίο της Ηπείρου - ΕΡΤ

Το Αστυνομικό Δελτίο της Ηπείρου  ΕΡΤ

Συνελήφθη 70χρονος ημεδαπός στη Λωρίδα Σαγιάδας Θεσπρωτίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά τριών μη νόμιμων μεταναστών • Καταγγέλθηκε στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 9:02 am


Κλοπή στο εξωκκλήσι του Αγίου Μηνά στη Φροσύνη Σουλίου Θεσπρωτίας - Epirus News

Κλοπή στο εξωκκλήσι του Αγίου Μηνά στη Φροσύνη Σουλίου Θεσπρωτίας  Epirus News

Σήμερα (11-12-2018) καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, κλοπή στο εξωκκλήσι του Αγίου Μηνά, στη Φροσύνη Σουλίου Θεσπρωτίας. Ειδικότερα ...

Δημοσιεύθηκε στις 12 December 2018 | 1:04 am


Γαλλία: Εγκρίθηκε από τη Γερουσία ο προϋπολογισμός με το "πάγωμα" στον φόρο καυσίμων - Zougla

Γαλλία: Εγκρίθηκε από τη Γερουσία ο προϋπολογισμός με το "πάγωμα" στον φόρο καυσίμων  Zougla

Η γαλλική Γερουσία, όπου πλειοψηφεί η δεξιά, ενέκρινε απόψε σε πρώτη ανάγνωση το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2019 με 200 ψήφους υπέρ, έναντι.

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 8:33 pm


Είναι δικαίωμά μας να ζούμε σε έναν καθαρό και ασφαλή πλανήτη - Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Είναι δικαίωμά μας να ζούμε σε έναν καθαρό και ασφαλή πλανήτη  Γιατροί Χωρίς Σύνορα

Εκατοντάδες πολίτες έδωσαν το παρών στη Δράση για το Κλίμα που πραγματοποίησαν 34 φορείς, οργανώσεις, κοινότητες, κινήματα και πρωτοβουλίες της ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 5:36 pm


ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,5% παρουσιάζει ο δείκτης μισθολογικού κόστους - Zougla

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,5% παρουσιάζει ο δείκτης μισθολογικού κόστους  Zougla

Αύξηση 1,5% παρουσιάζει ο δείκτης μισθολογικού κόστους χωρίς καμία διόρθωση (εποχική ή διόρθωση ως προς τον αριθμό των εργασίμων ημερών) στο σύνολο ...

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 2:33 pm


Καταδικάστηκαν οι νεαροί που είχαν κακοποιήσει σκύλο όταν ήταν φαντάροι - Πρώτο ΘΕΜΑ

Καταδικάστηκαν οι νεαροί που είχαν κακοποιήσει σκύλο όταν ήταν φαντάροι  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το περιστατικό είχε γίνει γνωστό το Μάρτιο όταν δημοσιοποίθηκε το σχετικό βίντεο - Οι σκηνές είχαν καταγραφεί στην Κόνιτσα.

Δημοσιεύθηκε στις 11 December 2018 | 12:54 pm


Σαλβίνι: «Ο Τζουζέπε Κόντε έχει την εντολή να διαπραγματευθεί με την Κομισιόν» - Zougla

Σαλβίνι: «Ο Τζουζέπε Κόντε έχει την εντολή να διαπραγματευθεί με την Κομισιόν»  Zougla

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, μιλώντας σε ξένους ανταποκριτές που εργάζονται... Κομισιόν Ματέο Σαλβίνι Τζουζέπε ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 7:19 pm


Θεσπρωτία: Αστυνομικό μπλόκο σε 105 κιλά χασίς | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Θεσπρωτία: Αστυνομικό μπλόκο σε 105 κιλά χασίς | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Πάνω από 105 κιλά χασίς κι ένα πιστόλι «tokarev» κατασχέθηκαν μετά από έλεγχο αστυνομικών του B΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών Θεσπρωτίας σε ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 2:56 pm


Σημείο καμπής ο Οκτώβριος για τη βιομηχανία - Zougla

Σημείο καμπής ο Οκτώβριος για τη βιομηχανία  Zougla

Μείωση 1,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Οκτώβριο εφέτος, ενώ ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών... μείωση παραγωγή ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 1:19 pm


Ρόδος: Μεγάλη φωτιά σε ραδιοφωνικό σταθμό – Φθορές και στα γειτονικά καταστήματα - Lamianow

Ρόδος: Μεγάλη φωτιά σε ραδιοφωνικό σταθμό – Φθορές και στα γειτονικά καταστήματα  Lamianow

Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οφείλεται σε βραχυκύκλωμα. Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για την κατάσβεση πυρκαγιάς που ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 12:45 pm


Έφερνε 105 κιλά χασίς κι ένα πιστόλι - EpirusPost.gr

Έφερνε 105 κιλά χασίς κι ένα πιστόλι  EpirusPost.gr

Στο Κερασοχώρι Θεσπρωτίας,συνελήφθη από αστυνομικούς του Β' Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 12:02 pm


Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό στην Πλαταριά - Pame Preveza

Θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό στην Πλαταριά  Pame Preveza

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χθες (09-12-2018) και ώρα 19.30΄ στο 74ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (στο ύψος της Πλαταριάς ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 11:58 am


Β. Γιόγιακας | Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. για τη σύλληψη του αστυνομικού συνοδού του στην Αλβανία (video) - Start Media Corfu TV

Β. Γιόγιακας | Ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. για τη σύλληψη του αστυνομικού συνοδού του στην Αλβανία (video)  Start Media Corfu TV

Στο Start και στην εκπομπή «Press Room» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Γιόγιακας. Ο κος Γιόγιακας ...

Δημοσιεύθηκε στις 10 December 2018 | 9:24 am


Έβρος: Φύλαγε ενάμισι κιλό χασίς σε γυάλινο δοχείο - Lamianow

Έβρος: Φύλαγε ενάμισι κιλό χασίς σε γυάλινο δοχείο  Lamianow

Αιφνιδιαστική «επίσκεψη» στο σπίτι ενός 35χρονου Έλληνα σε κοινότητα του Έβρου, έκαναν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης μετά από ...

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 6:37 pm


B. Ράπανος: Η κρίση διάβρωσε τη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων αλλά υπάρχει ελπίδα αναστροφής - Zougla

B. Ράπανος: Η κρίση διάβρωσε τη φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων αλλά υπάρχει ελπίδα αναστροφής  Zougla

Με το μήνυμα που αποτελεί και πιστεύω του, ότι «με την πείρα που έχουμε από την περιπέτεια της Ελλάδας και τη γνώση που μπορούμε να αποκομίσουμε...

Δημοσιεύθηκε στις 9 December 2018 | 3:56 pm


Συνελήφθη και κρατείται στην Αλβανία έλληνας αστυνομικός – Συνόδευε Έλληνα Βουλευτή - Epirus News

Συνελήφθη και κρατείται στην Αλβανία έλληνας αστυνομικός – Συνόδευε Έλληνα Βουλευτή  Epirus News

Συνελήφθη και κρατείται από τις Αλβανικές αρχές νωρίτερα σήμερα έλληνας αστυνομικός ο οποίος συνόδευε το βουλευτή Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακα σε ταξίδι του ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 11:41 pm


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Κέρκυρα η ημερίδα για το Νέο Ποινικό Κώδικα - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ On Line - Ενημέρωση Online

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Κέρκυρα η ημερίδα για το Νέο Ποινικό Κώδικα - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ On Line  Ενημέρωση Online

ΚΕΡΚΥΡΑ. «Εκπληκτική εκδήλωση υψηλής ποιότητας» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας Γιώργος Καλούδης. 08. Δεκεμβρίου / ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 9:47 pm


ΜΕΙΖΟΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ – ΦΡΟΥΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ της ΝΔ Συνελήφθη και κρατείται από τις Αλβανικές Αρχές… - news.makedonias.gr

ΜΕΙΖΟΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ – ΦΡΟΥΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ της ΝΔ Συνελήφθη και κρατείται από τις Αλβανικές Αρχές…  news.makedonias.gr

Απιστευτο διπλωματικό επεισόδιο προκαλέι η ενέργεια του αστυνομικού – συνοδού βουλευτη της ΝΔ (ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της ΝΔ του νομού ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 6:53 pm


Τραγωδία στην Θεσπρωτία: 46χρονος κυνηγός βρέθηκε νεκρός - Newsbomb.gr - NewsBomb

Τραγωδία στην Θεσπρωτία: 46χρονος κυνηγός βρέθηκε νεκρός - Newsbomb.gr  NewsBomb

Στο κυνήγι, την αγαπημένη του συνήθεια άφησε την τελευταία του πνοή ένας 46χρονος από τους Φιλιάτες Θεσπρωτίας. Ο 46χρονος, πατέρας ανήλικων παιδιών, ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 5:43 pm


Συνελήφθη στην Αλβανία ο αστυνομικός συνοδός βουλευτή της ΝΔ - Κοινωνία | News 24/7 - NEWS 24/7

Συνελήφθη στην Αλβανία ο αστυνομικός συνοδός βουλευτή της ΝΔ - Κοινωνία | News 24/7  NEWS 24/7

Ο 33χρονος ανθυπαστυνόμος της VIP συνόδευε τον βουλευτή Θεσπρωτίας Β. Γιόγακα, στο μνημόσυνο του Κ. Κατσίφα, όταν τους σταμάτησε μπλόκο της ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 5:30 pm


Συνέλαβαν αστυνομικό φουρό βουλευτή στο μνημόσυνο Κατσίφα, επειδή έφερε τον οπλισμό του - Press Publica

Συνέλαβαν αστυνομικό φουρό βουλευτή στο μνημόσυνο Κατσίφα, επειδή έφερε τον οπλισμό του  Press Publica

Υπό κράτηση στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα, στην Αλβανία, βρίσκεται ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της ΝΔ του νομού Θεσπρωτίας, Γιόγιακα ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 2:56 pm


Βουλευτής Γιόγιακας στο ethnos.gr: Η αλβανική αστυνομία προσήγαγε τον φρουρό μου - Έθνος

Βουλευτής Γιόγιακας στο ethnos.gr: Η αλβανική αστυνομία προσήγαγε τον φρουρό μου  Έθνος

Στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα βρίσκεται ο φρουρός του βουλευτή.

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 2:31 pm


Θεσπρωτία: Εντοπίστηκε «ορφανό» φορτίο με 77 κιλά χασίς - Πρώτο ΘΕΜΑ

Θεσπρωτία: Εντοπίστηκε «ορφανό» φορτίο με 77 κιλά χασίς  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών αξιοποίησαν πληροφορίες και εντόπισαν τους «ορφανούς» σάκους – Οι σάκοι εντοπίστηκαν σε δασική περιοχή δίπλα ...

Δημοσιεύθηκε στις 8 December 2018 | 10:13 am


76 κιλά χασίς... ασυνόδευτο! - EpirusPost.gr

76 κιλά χασίς... ασυνόδευτο!  EpirusPost.gr

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, σε δασική περιοχή στην ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2018 | 2:58 pm


Προς ευθανασία το τραυματισμένο άλογο - EpirusPost.gr

Προς ευθανασία το τραυματισμένο άλογο  EpirusPost.gr

Σε ιδιωτικό χώρο παραμένει από την προηγούμενη Δευτέρα το άλογο που τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα. Το ατύχημα έγινε στην επαρχιακή οδό ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2018 | 10:32 am


Επιστημονική ημερίδα των Δικηγορικών Συλλόγων Κέρκυρας και Θεσπρωτίας - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ On Line - Ενημέρωση Online

Επιστημονική ημερίδα των Δικηγορικών Συλλόγων Κέρκυρας και Θεσπρωτίας - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ On Line  Ενημέρωση Online

ΚΕΡΚΥΡΑ. Επιστημονική ημερίδα διοργανώνουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Κέρκυρας και Θεσπρωτίας με θέμα «Τα σχέδια του νέου ποινικού. 07. Δεκεμβρίου / ...

Δημοσιεύθηκε στις 7 December 2018 | 10:00 am


Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με πτώμα στον Θερμαϊκό – Πάγωσαν οι περαστικοί κοντά στο μέγαρο μουσικής! - Lamianow

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με πτώμα στον Θερμαϊκό – Πάγωσαν οι περαστικοί κοντά στο μέγαρο μουσικής!  Lamianow

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση της ΕΜΑΚ και του Λιμενικού για την ανάσυρση σορού που εντοπίστηκε νωρίτερα στο Θερμαϊκό Κόλπο, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2018 | 10:26 pm


Εκδήλωση για τον Γιοσέφ Ελιγιά, τον κομμουνιστή ποιητή της «τέχνης της γυμνής κι αστόλιστης αλήθειας» (ΦΩΤΟ) - 902.gr

Εκδήλωση για τον Γιοσέφ Ελιγιά, τον κομμουνιστή ποιητή της «τέχνης της γυμνής κι αστόλιστης αλήθειας» (ΦΩΤΟ)  902.gr

Εκδήλωση για τον Γιοσέφ Ελιγιά, τον κομμουνιστή ποιητή της «τέχνης της γυμνής κι αστόλιστης αλήθειας» πραγματοποίησε η Τομεακή Οργάνωση Ιωαννίνων ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2018 | 4:09 pm


Ήπειρος: Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου - MAXITIS ARTAS

Ήπειρος: Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου  MAXITIS ARTAS

Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 6 December 2018 | 3:38 pm


Ο Τζήλος στο Ξάνθη - Ολυμπιακός, ο Κουτσιαύτης στο Ατρόμητος - Άρης - SPORT24

Ο Τζήλος στο Ξάνθη - Ολυμπιακός, ο Κουτσιαύτης στο Ατρόμητος - Άρης  SPORT24

Ο Αθανάσιος Τζήλος θα σφυρίξει την αναμέτρηση Ξάνθη - Ολυμπιακός την Κυριακή ενώ ο Αριστομένης Κουτσιαύτης θα είναι ο ρέφερι του αγώνα Ατρόμητος ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2018 | 2:40 pm


Ηγουμενίτσα: Άλογο σε... βουλκανιζατέρ για τις πρώτες βοήθειες (pics) - Έθνος

Ηγουμενίτσα: Άλογο σε... βουλκανιζατέρ για τις πρώτες βοήθειες (pics)  Έθνος

Σε… συνεργείο φορτηγών για τις πρώτες βοήθειες κατέληξε ένα σοβαρά τραυματισμένο άλογο μετά από μετωπική σύγκρουση που είχε με οδηγό μηχανής το ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2018 | 1:55 pm


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στα διόδια της Τύριας - 902.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στα διόδια της Τύριας  902.gr

Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση στα διόδια της Τύριας την Τετάρτη 5 Δεκέμβρη στις 2 μ.μ., καλούν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2018 | 10:00 am


Συνεχίζονται Οι Αλβανικές Προκλήσεις - www.star.gr

Συνεχίζονται Οι Αλβανικές Προκλήσεις  www.star.gr

Οι Αλβανοί ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά. Με μπαράζ τηλεοπτικών εκπομπών βάλλονται κατά της Ελλάδας προσβάλλοντας τη μνήμη Ελλήνων ηρώων αλλά και ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2018 | 10:00 am


Στη διεθνή ενεργειακή "σκακιέρα" η Θεσπρωτία - ΕΡΤ

Στη διεθνή ενεργειακή "σκακιέρα" η Θεσπρωτία  ΕΡΤ

Στο Μιλάνο βρίσκονται από τη Δευτέρα σε εξέλιξη επαφές μεταξύ ΔΕΠΑ, Εdison και Gazprom για τον αγωγό IGI – Poseidon εν όψει της επίσκεψης του ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2018 | 10:00 am


Εκδήλωση σήμερα για τον Γιοσέφ Ελιγιά - 902.gr

Εκδήλωση σήμερα για τον Γιοσέφ Ελιγιά  902.gr

Εκδήλωση για τον Ελληνοεβραίο ποιητή που γεννήθηκε στα Γιάννενα, Γιοσέφ Ελιγιά, διοργανώνει η ΤΟ Ιωαννίνων - Θεσπρωτίας του ΚΚΕ την Τετάρτη 5 Δεκέμβρη ...

Δημοσιεύθηκε στις 5 December 2018 | 9:09 am


Ονειρεμένη νίκη στη Σπάρτη με ανατροπή στο φινάλε για τον Εθνικό Καλαμάτας! - ΘΑΡΡΟΣ

Ονειρεμένη νίκη στη Σπάρτη με ανατροπή στο φινάλε για τον Εθνικό Καλαμάτας!  ΘΑΡΡΟΣ

Ονειρεμένο φινάλε είχε ο αγώνας της Κυριακής στη Σπάρτη για τον Εθνικό Καλαμάτας, ο οποίος αν και βρέθηκε να χάνει από τις Καρυάτιδες με 1-0 από το 15ο ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2018 | 6:15 pm


«Μονά- ζυγά» οι εφημερίες των κέντρων υγείας σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία - Πρώτο ΘΕΜΑ

«Μονά- ζυγά» οι εφημερίες των κέντρων υγείας σε Πρέβεζα και Θεσπρωτία  Πρώτο ΘΕΜΑ

Αντί να βελτιώνονται οι υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες, η κατάσταση χειροτερεύει καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2018 | 3:56 pm


Θεσπρωτία: Τρεις κλοπές σε τρεις μέρες - Pame Preveza

Θεσπρωτία: Τρεις κλοπές σε τρεις μέρες  Pame Preveza

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, εξιχνιάστηκαν τρεις ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2018 | 10:00 am


«Οικόπεδο Άρτα-Πρέβεζα», με ενημερωτικές συναντήσεις - Typos-i.gr

«Οικόπεδο Άρτα-Πρέβεζα», με ενημερωτικές συναντήσεις  Typos-i.gr

Τα Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. για τους υδρογονάνθρακες στην Ήπειρο.

Δημοσιεύθηκε στις 4 December 2018 | 10:00 am


Προβολές της παραγωγής εικονικής πραγματικότητας του ΙΜΕ «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας» - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ On Line - Ενημέρωση Online

Προβολές της παραγωγής εικονικής πραγματικότητας του ΙΜΕ «Αγία Σοφία: 1.500 Χρόνια Ιστορίας» - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ On Line  Ενημέρωση Online

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ. Για τον καλύτερο συντονισμό της επίσκεψής σας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι κατά τον μήνα Δ ε κ έ μ β ρ ι ο στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 11:42 am


Ενημέρωση από τα ΕΛΠΕ στην Ήπειρο - artabest.net

Ενημέρωση από τα ΕΛΠΕ στην Ήπειρο  artabest.net

Η ΕΛΠΕ διοργανώνει ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα : «Το πρόγραμμα γεωφυσικών καταγραφών στην χερσαία περιοχή παραχώρησης Άρτας – Πρέβεζας» Οι ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Χρηματικά βραβεία στους 37 αριστούχους - EpirusPost.gr

Χρηματικά βραβεία στους 37 αριστούχους  EpirusPost.gr

Τους 37 αριστούχους αποφοίτους από τα Λύκεια των Νομών Ιωαννίνων, Κέρκυρας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Άρτας και Λευκάδας βράβευσε η Eurobank σε ειδική ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 December 2018 | 10:00 am


Στη Λακωνία σήμερα ο Εθνικός Καλαμάτας - NOTOSPORT - Notosport

Στη Λακωνία σήμερα ο Εθνικός Καλαμάτας - NOTOSPORT  Notosport

Η τέταρτη αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β' εθνικής γυναικών θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή με τον εκπρόσωπο της Μεσσηνίας ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2018 | 10:00 am


Κέντρο Δοτών Μυελού των Οστών - EpirusPost.gr

Κέντρο Δοτών Μυελού των Οστών  EpirusPost.gr

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του «Τοπικού Κέντρου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών» με τη στήριξη του συλλόγου «Όραμα Ελπίδας» στο ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2018 | 10:00 am


Η παλινόρθωση του ancien regime | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - Η Καθημερινή

Η παλινόρθωση του ancien regime | Απόψεις | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  Η Καθημερινή

Ο​​ ασκεπής* βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μπάρκας έκανε μια δήλωση, με την οποία είμαι υποχρεωμένος να συμφωνήσω: «Η ελληνική κοινωνία και η ...

Δημοσιεύθηκε στις 2 December 2018 | 10:00 am


Θεσπρωτία: Κυνηγός 20χρονος τραυμάτισε 20χρονο κυνηγό - artabest.net

Θεσπρωτία: Κυνηγός 20χρονος τραυμάτισε 20χρονο κυνηγό  artabest.net

Συνελήφθη, σήμερα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ένας 20χρονος, ο οποίος κατά τη διάρκεια κυνηγιού σήμερα το πρωί, σε δασική ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 8:05 pm


Τι Λέει Τσάμης Από Τη Θεσπρωτία Για Τη Μεγάλη Αλβανία - www.star.gr

Τι Λέει Τσάμης Από Τη Θεσπρωτία Για Τη Μεγάλη Αλβανία  www.star.gr

Ανοιχτή απειλή κατά της Ελλάδας ακόμη και με πόλεμο εκτοξεύουν ακραίες αλβανικές φωνές .Μάλιστα δημοσίευσαν βίντεο με την Αλβανική στρατιωτική άσκηση ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 10:00 am


Τραυματίας 20χρονος κυνηγός στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας - Ύπαιθρος Χώρα

Τραυματίας 20χρονος κυνηγός στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας  Ύπαιθρος Χώρα

Με τραύματα από κυνηγετικό όπλο στην κοιλιακή χώρα και στο χέρι μεταφέρθηκε 20χρονος κυνηγός από την Ποταμιά Θεσπρωτίας, στο Κέντρο Υγείας ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 10:00 am


Θεσπρωτία: Κυνηγός πυροβολήθηκε από κυνηγό - Pame Preveza

Θεσπρωτία: Κυνηγός πυροβολήθηκε από κυνηγό  Pame Preveza

Συνελήφθη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ένας 20χρονος, ο οποίος κατά τη διάρκεια ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 10:00 am


Μεγάλα έργα υποδομών στις τέσσερις Π.Ε. με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής - MAXITIS ARTAS

Μεγάλα έργα υποδομών στις τέσσερις Π.Ε. με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής  MAXITIS ARTAS

Η υλοποίηση δύο νέων πολύ μεγάλων έργων, αναμένεται να ξεκινήσει σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς σήμερα η Οικονομική Επιτροπή ανέδειξε τους ...

Δημοσιεύθηκε στις 30 November 2018 | 10:00 am


Οι διαιτητές της 12ης αγωνιστικής στη Super League - Παραπολιτικά Κρήτης

Οι διαιτητές της 12ης αγωνιστικής στη Super League  Παραπολιτικά Κρήτης

SUPERLEAGUEOι διαιτητές της 12ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Super League,όπως ορίστηκαν από την ΚΕΔ.Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2018 | 10:00 am


Ο Παπαδόπουλος στο AEL FC ARENA | ΑΕΛ, Λάρισα, Ειδήσεις Όλα Εδώ - SportLarissa

Ο Παπαδόπουλος στο AEL FC ARENA | ΑΕΛ, Λάρισα, Ειδήσεις Όλα Εδώ  SportLarissa

Ο 36χρονος ρέφερι, Γιάννης Παπαδόπουλος, καθηγητής πληροφορικής στο επάγγελμα, από την Ένωση Μακεδονίας, κλήθηκε να διευθύνει την εντός έδρας ...

Δημοσιεύθηκε στις 29 November 2018 | 10:00 am


Όλοι στην απεργία στις 28 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα, στον ΟΤΕ - 902.gr

Όλοι στην απεργία στις 28 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στην Ηγουμενίτσα, στον ΟΤΕ  902.gr

Με το σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων», το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Νομού Θεσπρωτίας καλεί στην απεργία στις 28 ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2018 | 10:00 am


Διαιτητές Super League: Ο Τζοβάρας στο Άρης-Παναθηναϊκός - Sportime

Διαιτητές Super League: Ο Τζοβάρας στο Άρης-Παναθηναϊκός  Sportime

Ορίστηκαν οι διαιτητές και Ο Γιώργος Τζοβάρας από το σύνδεσμο Φθιώτιδας ορίστηκε θα διευθύνει το παιχνίδι που ξεχωρίζει την 12η αγωνιστική, μεταξύ του Άρη ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2018 | 10:00 am


Αέριο από Κύπρο - Ισραήλ μέσω Θεσπρωτίας - ΕΡΤ

Αέριο από Κύπρο - Ισραήλ μέσω Θεσπρωτίας  ΕΡΤ

Μέσω Θεσπρωτίας θα φτάσει το φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη, καθώς κλείδωσε η συμφωνία Ελλάδας, Ιταλίας, Κύπρου και Ισραήλ, για ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2018 | 10:00 am


Επικίνδυνο το κτίριο.. Προ του λουκέτου το Δικαστικό Θεσπρωτίας! - EpirusPost.gr

Επικίνδυνο το κτίριο.. Προ του λουκέτου το Δικαστικό Θεσπρωτίας!  EpirusPost.gr

Εδώ και έξι περίπου μήνες και ύστερα από ενδελεχή έλεγχο, η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηγουμενίτσας έχει διαβιβάσει σε κάθε αρμόδιο την ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2018 | 10:00 am


Ο Λάμπρου θα διευθύνει το ΠΑΣ Γιάννινα -ΟΦΗ - infosport.gr

Ο Λάμπρου θα διευθύνει το ΠΑΣ Γιάννινα -ΟΦΗ  infosport.gr

Η ΚΕΔ ανακοίνωσε τους διαιτητές για τη 12η αγωνιστική της Super League, στέλνοντας στους "Ζωσιμάδες" για να σφυρίξει το ΠΑΣ Γιάννινα – ΟΦΗ τον Λάμπρου, ...

Δημοσιεύθηκε στις 28 November 2018 | 10:00 am


Θεσπρωτία: Αλβανοί εξτρεμιστές κατέβασαν την Ελληνική σημαία και ανάρτησαν την Αλβανική! – Άφαντες οι Αρχές! - Ροή Ειδήσεων

Θεσπρωτία: Αλβανοί εξτρεμιστές κατέβασαν την Ελληνική σημαία και ανάρτησαν την Αλβανική! – Άφαντες οι Αρχές!  Ροή Ειδήσεων

Σε μια ακόμη προκλητική ενέργεια προχώρησαν Αλβανοί… «οικονομικοί μετανάστες» στη Θεσπρωτία όπου κατέβασαν την ελληνική σημαία και επιχείρησαν να ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2018 | 10:00 am


Ενημερωτικές δράσεις από τους Τοπικούς Αστυνόμους σε Ιωάννινα, Άρτα και Θεσπρωτία - Pame Preveza

Ενημερωτικές δράσεις από τους Τοπικούς Αστυνόμους σε Ιωάννινα, Άρτα και Θεσπρωτία  Pame Preveza

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενημερωτικές διαλέξεις από τους Τοπικούς Αστυνόμους της Ηπείρου, στις περιοχές ...

Δημοσιεύθηκε στις 27 November 2018 | 10:00 am


«Τα βιβλία στα χρόνια του φασισμού» - Βραβείο στους μαθητές της Θεσπρωτίας - AlfaVita

«Τα βιβλία στα χρόνια του φασισμού» - Βραβείο στους μαθητές της Θεσπρωτίας  AlfaVita

Το αντιφασιστικό μήνυμα ενάντια στην καταστροφή των βιβλίων στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, βραβεύθηκε στον 5ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό.

Δημοσιεύθηκε στις 26 November 2018 | 10:00 am


Το ΣτΕ αποφασίζει για τις έρευνες πετρελαίου σε Γιάννινα και Θεσπρωτία - EpirusPost.gr

Το ΣτΕ αποφασίζει για τις έρευνες πετρελαίου σε Γιάννινα και Θεσπρωτία  EpirusPost.gr

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα κριθεί η τύχη της έρευνας για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων, θέμα που έχει προκαλέσει αντιδράσεις πολιτών και ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 November 2018 | 10:00 am


Ηγουμενίτσα: Η ΕΛΑΣ εντόπισε κρύπτες με χασίς στο αυτοκίνητο νεαρών αλλοδαπών - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ηγουμενίτσα: Η ΕΛΑΣ εντόπισε κρύπτες με χασίς στο αυτοκίνητο νεαρών αλλοδαπών  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι δυο νεαροί δράστες, οι οποίοι σκόπευαν να διακινήσουν το χασίς στην Κέρκυρα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2018 | 10:00 am


Ηγουμενίτσα: Τούρκος θα έβγαζε αρχαία νομίσματα στο εξωτερικό - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ηγουμενίτσα: Τούρκος θα έβγαζε αρχαία νομίσματα στο εξωτερικό  Πρώτο ΘΕΜΑ

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, αποκαλύφθηκε ότι τελικός προορισμός του Τούρκου οδηγού ήταν η Γαλλία, όπου πιθανότατα θα παρέδιδε τα αρχαία αντικείμενα ...

Δημοσιεύθηκε στις 24 November 2018 | 10:00 am


Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στη Γ΄ Εθνική - MetroSport.gr

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στη Γ΄ Εθνική  MetroSport.gr

Ποιοι θα σφυρίξουν στους κυριακάτικους (25/11) αγώνες των οκτώ ομίλων. Με τα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής στον 7ο όμιλο και της 9ης στους υπόλοιπους ...

Δημοσιεύθηκε στις 23 November 2018 | 10:00 am


Προκαλούν οι Τσάμηδες: «Βλέπουν» δήθεν κλεμμένες περιουσίες τους στη Θεσπρωτία (vid) - Newsbomb.gr - NewsBomb

Προκαλούν οι Τσάμηδες: «Βλέπουν» δήθεν κλεμμένες περιουσίες τους στη Θεσπρωτία (vid) - Newsbomb.gr  NewsBomb

Κλίμα ακραίας εθνικιστικής πόλωσης εναντίον της Ελλάδας επιχειρούν να δημιουργήσουν με κάθε τρόπο οι ανιστόρητοι Τσάμηδες. Σύμφωνα με το Star, ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 November 2018 | 8:26 am


ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Στην τρίτη θέση ο Εθνικός Καλαμάτας - NOTOSPORT - Notosport

ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Στην τρίτη θέση ο Εθνικός Καλαμάτας - NOTOSPORT  Notosport

Την πρώτη της ισοπαλία στη φετινή σεζόν έφερε την Κυριακή η γυναικεία ομάδα του Εθνικού Καλαμάτας. Κόντρα στις Αμαζόνες Κορινθίας αναδείχθηκε ισόπαλη...

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2018 | 10:00 am


Αλλοιώνουν τα πάντα οι Σκοπιανοί: «Να αλλάξετε το όνομα του Βασίλειου Βουλγαροκτόνου» – Τσάμηδες διεκδικούν πε - Pentapostagma

Αλλοιώνουν τα πάντα οι Σκοπιανοί: «Να αλλάξετε το όνομα του Βασίλειου Βουλγαροκτόνου» – Τσάμηδες διεκδικούν πε  Pentapostagma

Αλλοιώνουν και διεκδικούν τα πάντα οι Σκοπιανοί, με πιο πρόσφατη απαίτηση την αλλαγή του ονόματος του Βασίλειου Βουλγαροκτόνου και τον διαχωρισμό της.

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2018 | 10:00 am


Θεσπρωτία: Ανάβαση στο θαυματουργό σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου [βίντεο] - iefimerida

Θεσπρωτία: Ανάβαση στο θαυματουργό σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου [βίντεο]  iefimerida

Μαγευτικές εικόνες από το σπήλαιο του Αγίου Αρσενίου, στην περιοχή της Παραμυθίας Θεσπρωτίας, κατέγραψε ο φακός του Θεσπρωτού κινηματογραφιστή ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 November 2018 | 10:00 am


Τρία νέα καταλύματα της ERMIA σε Πιερία, Μαγνησία, Θεσπρωτία - Voria

Τρία νέα καταλύματα της ERMIA σε Πιερία, Μαγνησία, Θεσπρωτία  Voria

Πρόκειται για το Atrion Highland Hotel στο Ελατοχώρι, το Αnovolios Boutique Hotel στο Πήλιο και το Karvouno Villas στα Σύβοτα.

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2018 | 10:00 am


Σύλληψη Τούρκου για αρχαιοκαπηλία στην Ηγουμενίτσα - sports.in.gr

Σύλληψη Τούρκου για αρχαιοκαπηλία στην Ηγουμενίτσα  sports.in.gr

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν όλα τα ευρήματα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στην Εφορεία Ενάλιων ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 November 2018 | 10:00 am


Καρυάτιδες | Εκτός έδρας νίκη επί των Αμαζόνων Θεσπρωτίας - flynews.gr

Καρυάτιδες | Εκτός έδρας νίκη επί των Αμαζόνων Θεσπρωτίας  flynews.gr

Β΄ Κατηγορία γυναικών (2ος όμιλος) (3η αγωνιστική). ΑΜΑΖΟΝΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ (ΓΥΝ.) – ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΣΠΑΡΤΗΣ (ΓΥΝ.) 1-3. ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (ΓΥΝ.) ...

Δημοσιεύθηκε στις 19 November 2018 | 10:00 am


Bvlgari: Η άγνωστη ιστορία του Ηπειρώτη που έχτισε μια παγκόσμια αυτοκρατορία (pics) - mononews.gr

Bvlgari: Η άγνωστη ιστορία του Ηπειρώτη που έχτισε μια παγκόσμια αυτοκρατορία (pics)  mononews.gr

Ο δημιουργός του πιο διάσημου οίκου κοσμημάτων στον κόσμο, του Bvlgari είναι Έλληνας και η ιστορία του μυθιστορηματική.Μπορεί ο Οίκος να μετρά σήμερα.

Δημοσιεύθηκε στις 17 November 2018 | 10:00 am


Ζευγάρι σατανιστών συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία στη Θεσπρωτία - Dikaiologitika News - Dikaiologitika News

Ζευγάρι σατανιστών συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία στη Θεσπρωτία - Dikaiologitika News  Dikaiologitika News

Ένα ζευγάρι που είχε στην κατοχή του αρχαία νομίσματα και εικόνες συνελήφθη στην Εγνατία Οδό έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας. Σύμφωνα ...

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 10:00 am


Οι ταπετσαρίες του αυτοκινήτου έκρυβαν δέματα με χασίς - Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι ταπετσαρίες του αυτοκινήτου έκρυβαν δέματα με χασίς  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το αυτοκίνητο οδηγούσε ένας 19χρονος Έλληνας στην περιοχή Σαγιάδα της Θεσπρωτίας.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 10:00 am


Βρέθηκαν αντικείμενα μαύρης μαγείας σε σπίτι αρχαιοκάπηλων στη Θεσπρωτία - Zougla

Βρέθηκαν αντικείμενα μαύρης μαγείας σε σπίτι αρχαιοκάπηλων στη Θεσπρωτία  Zougla

Αντικείμενα και σύνεργα μαύρης μαγείας εντοπίστηκαν χθες σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτι ζεύγους αρχαιοκάπηλων στη Θεσπρωτία...

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 10:00 am


Ζευγάρι σατανιστών συνελήφθη με αρχαία στην Θεσπρωτία - Πρώτο ΘΕΜΑ

Ζευγάρι σατανιστών συνελήφθη με αρχαία στην Θεσπρωτία  Πρώτο ΘΕΜΑ

Ο 60χρονος και η 55χρονη συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων έπειτα από διακριτική παρακολούθηση που κράτησε τρεις μήνες.

Δημοσιεύθηκε στις 16 November 2018 | 10:00 am


Επτά Αλβανοί μετέφεραν πεζή 125 κιλά χασίς στην Θεσπρωτία - Πρώτο ΘΕΜΑ

Επτά Αλβανοί μετέφεραν πεζή 125 κιλά χασίς στην Θεσπρωτία  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας είχαν πληροφορηθεί ότι επρόκειτο να γίνει εισαγωγή μεγάλου φορτίου ναρκωτικών και καραδοκούσαν.

Δημοσιεύθηκε στις 1 October 2018 | 10:00 am


Η Γλυκή Θεσπρωτίας και ο Αχέροντας από ψηλά | naftemporiki.gr - naftemporiki.gr

Η Γλυκή Θεσπρωτίας και ο Αχέροντας από ψηλά | naftemporiki.gr  naftemporiki.gr

Καθώς οι ταξιδιώτες εισέρχονται στον νομό Θεσπρωτίας από τη νότια του πλευρά, τους υποδέχεται ένα γραφικό και όμορφο χωριό, γεμάτο αξιοθέατα και ...

Δημοσιεύθηκε στις 21 September 2018 | 10:00 am


Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσπρωτία (φωτο) - Dikaiologitika News - Dikaiologitika News

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στη Θεσπρωτία (φωτο) - Dikaiologitika News  Dikaiologitika News

Πάνω από 128-κιλά κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο πλαίσιο δύο ξεχωριστών επιχειρήσεων στο Πετούσι και στην Δριμίτσα Θεσπρωτίας.

Δημοσιεύθηκε στις 14 September 2018 | 10:00 am


Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης σε Θεσπρωτία και Αιτωλοακαρνανία -Τέσσερις συλλήψεις - iefimerida

Κατασχέθηκε μεγάλη ποσότητα κάνναβης σε Θεσπρωτία και Αιτωλοακαρνανία -Τέσσερις συλλήψεις  iefimerida

Περισσότερα από 192 κιλά ινδικής κάνναβης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν το βραδυ της Δευτέρας, στο πλαίσιο δύο ξεχωριστών επιχειρήσεων στη Νεράιδα ...

Δημοσιεύθηκε στις 4 September 2018 | 10:00 am


Η εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας προσλαμβάνει - Dikaiologitika News - Dikaiologitika News

Η εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας προσλαμβάνει - Dikaiologitika News  Dikaiologitika News

Η εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, ενός (1) ατόμου για την κάλυψη ...

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2018 | 10:00 am


«Βάλσαμο» φυόμενο στη Θεσπρωτία - Πρώτο ΘΕΜΑ

«Βάλσαμο» φυόμενο στη Θεσπρωτία  Πρώτο ΘΕΜΑ

Στο Μαργαρίτι Θεσπρωτίας η οικογενειακή επιχείρηση «Κομίνη», παράγει, επεξεργάζει και δραστηριοποιείται εμπορικά στον τομέα των βιολογικών βοτάνων.

Δημοσιεύθηκε στις 3 September 2018 | 10:00 am


Κατερίνα Στικούδη - Βαγγέλης Σερίφης: Παντρεύτηκαν στο Μορφάτι Θεσπρωτίας! - Pame Preveza

Κατερίνα Στικούδη - Βαγγέλης Σερίφης: Παντρεύτηκαν στο Μορφάτι Θεσπρωτίας!  Pame Preveza

Μετά από εννιά χρόνια σχέσης αποφάσισαν να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας και να κάνουν ένα παραδοσιακό γάμο στον τόπο καταγωγής του γαμπρού.

Δημοσιεύθηκε στις 25 August 2018 | 10:00 am


4 θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας - workenter

4 θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας  workenter

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκπνέει στις 31 Αυγούστου.

Δημοσιεύθηκε στις 24 August 2018 | 10:00 am


Στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας οι τελευταίοι καμπανοποιοί της Ελλάδας (video) - ΕΡΤ

Στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας οι τελευταίοι καμπανοποιοί της Ελλάδας (video)  ΕΡΤ

Στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας βρίσκεται το χυτήριο των αδερφών Γαλανόπουλων. Είναι οι τελευταίοι καμπανοποιοί στην Ελλάδα και τροφοδοτούν τους ιερούς ...

Δημοσιεύθηκε στις 20 July 2018 | 10:00 am


Μπλόκο σε φορτίο με 88 κιλά χασίς στη Θεσπρωτία - Πρώτο ΘΕΜΑ

Μπλόκο σε φορτίο με 88 κιλά χασίς στη Θεσπρωτία  Πρώτο ΘΕΜΑ

Το ύποπτο Ι.Χ. αυτοκίνητο έσπασε το μπλόκο που είχαν στήσει οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών και της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, καθώς ο οδηγός ...

Δημοσιεύθηκε στις 25 June 2018 | 10:00 am


Θεσπρωτία: Έκρυψαν στους θάμνους 66 κιλά χασίς - Πρώτο ΘΕΜΑ

Θεσπρωτία: Έκρυψαν στους θάμνους 66 κιλά χασίς  Πρώτο ΘΕΜΑ

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας που τσάκωσαν έναν 33χρονο Αλβανό να κινείται ύποπτα στην περιοχή, δεν δυσκολεύτηκαν να ...

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2018 | 10:00 am


Θεσπρωτία: Σύλληψη μελών κυκλώματος διακίνησης μεταναστών - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Dikaiologitika News

Θεσπρωτία: Σύλληψη μελών κυκλώματος διακίνησης μεταναστών - Dikaiologitika News - ΕΙΔΗΣΕΙΣ  Dikaiologitika News

Δύο μέλη κυκλώματος που ενέχεται σε πληθώρα περιπτώσεων διακίνησης μεταναστών συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών της ...

Δημοσιεύθηκε στις 22 April 2018 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Θεσπρωτίας





Φιλικοί ιστότοποι: