Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Θεσπρωτίας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Νέος αιματολόγος στο νοσοκομείο Φιλιατών

Νέος αιματολόγος στο νοσοκομείο Φιλιατών


Ανέλαβε υπηρεσία στο Νοσοκομείο μας, επικουρικός ιατρός ειδικότητας Αιματολογίας ( με 3/ετή θητεία ) και από Τρίτη 9-6-2020 θα λειτουργεί Αιματολογικό Εξωτερικό Ιατρείο . 

To Αιματολογικό Ιατρείο θα λειτουργεί Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη από 

9:00 π.μ. -13:00 μ.μ. 

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να προγραμματίσουν επίσκεψη στο Νοσοκομείο κλείνοντας ραντεβού στο τηλέφωνο 2664360228 και 2664360284. 

Στόχος της Διοίκησης είναι η συνεχής αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους του Νομού.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 12:34 pm


Βρήκε στέγη ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηγουμενίτσας

Βρήκε στέγη ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ηγουμενίτσας


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση στον «Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηγουμενίτσας» της χρήσης μιας αίθουσας στον 1ο όροφο της κοινότητας Πλαταριάς (Γραφείο τεχνικής Υπηρεσίας του πρώην Δήμου Συβότων) με αποκλειστικό σκοπό τη στέγαση του γραφείου (έδρα) του συλλόγου, με τους εξής όρους:
  • Η δωρεάν παραχώρηση της χρήσης ισχύει για πέντε (5) χρόνια. 
  • Οι χώροι που θα παραχωρηθούν στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηγουμενίτσας θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά ως έδρα και μόνο για τις συνεδριάσεις και το αρχείο του συλλόγου. 
  • Απαγορεύεται η επινοικίαση ή οποιαδήποτε χρήση σε τρίτους. 
  • Πιθανός υπάρχον εξοπλισμός του πρώην Δήμου Συβότων ανήκει στην κυριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
  • Τα έξοδα συντήρησης και καθαριότητας βαρύνουν τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ηγουμενίτσας, ενώ, λόγω του ότι οι χώροι που παραχωρούνται αποτελούν μέρος του κτιριακού συγκροτήματος του Δημαρχείου του πρώην Δήμου Συβότων και σήμερα της Κοινότητας Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας, τα λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, νερό) τα επιβαρύνεται ο Δήμος Ηγουμενίτσας. 
  • Μετά τη λήξη της παρούσης παραχώρησης, ο παραχωρημένος χώρος επανέρχεται στην Τοπική κοινότητα Πλαταριάς και τον Δήμο Ηγουμενίτσας και θα παραδοθεί στην καλή κατάσταση την οποία παρελήφθη.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 11:59 am


Με το πλοίο Venezia ενισχύει τη γραμμή Βενετία – Ηγουμενίτσα – Πάτρα ο όμιλος Grimaldi

Με το πλοίο Venezia ενισχύει τη γραμμή Βενετία – Ηγουμενίτσα – Πάτρα ο όμιλος Grimaldi


Ο Όμιλος Grimaldi ανακοίνωσε την ενίσχυση των θαλάσσιων συνδέσεών του μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας. Από τις 11 Ιουνίου, το πλοίο ro / pax Venezia θα αναπτυχθεί στη γραμμή Βενετία-Ηγουμενίτσα-Πάτρα, προσφέροντας αυξημένη μεταφορική ικανότητα, τόσο για τις εμπορευματικές μεταφορές, όσο και τις επιβατικές.

Το πλοίο Venezia, με ιταλική σημαία, έχει χωρητικότητα 2.250 γραμμικών μέτρων, που αντιστοιχεί σε περίπου 130 φορτηγά, καθώς και 1.000 επιβάτες και 200 αυτοκίνητα.

Διαθέτει 96 εσωτερικές και εξωτερικές καμπίνες, όλες με κλιματισμό και ιδιωτικές υπηρεσίες, 147 ανακλινόμενα καθίσματα, καθώς και ένα σελφ σέρβις εστιατόριο και δύο μπαρ.

Η υπηρεσία ro / pax της Βενετίας-Ηγουμενίτσας-Πάτρας θα έχει δύο εβδομαδιαίες αναχωρήσεις, κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τη Βενετία, Δευτέρα και Πέμπτη από την Πάτρα και Τρίτη και Παρασκευή από την Ηγουμενίτσα.

Θα προστεθεί στις υπάρχουσες τρεις αναχωρήσεις, αφιερωμένες μόνο στα φορτία, για συνολικά πέντε εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από τη Βενετία προς την Ελλάδα.

Με την εισαγωγή του νέου πλοίου, θα υπάρχουν συνολικά 7 μονάδες ro / ro και ro / pax που αναπτύσσονται από τον Όμιλο Grimaldi μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.

«Ο Όμιλος Grimaldi στοχεύει στην ενίσχυση της κίνησης μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας, καθώς και στη στήριξη ολόκληρου του τουριστικού τομέα που επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από τη συνεχιζόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία», δήλωσε ο Guido Grimaldi.

«Η στρατηγική θέση της Βενετίας αντιπροσωπεύει επίσης μια μεγάλη ευκαιρία για τουριστικές ροές από την Κεντρική Ευρώπη, οι οποίοι θα μπορούν να επωφεληθούν από μια ακριβή, αποτελεσματική και ανταγωνιστική υπηρεσία.

Η Ελλάδα θα είναι πιο κοντά, όχι μόνο για τους πολλούς τουρίστες που την επιλέγουν ως προορισμό, αλλά και για όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά εμπορευμάτων.

Με την ενίσχυση της σύνδεσης μεταξύ του λιμανιού της Βενετίας και της Ελλάδας, ο Όμιλος Grimaldi θα προσφέρει έως και 50 αναχωρήσεις σε εβδομαδιαία βάση μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας με τα σύγχρονα και αποτελεσματικά πλοία του», συμπλήρωσε ο Guido Grimaldi.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Grimaldi προσφέρει συνδέσεις από τις πόλεις της Βενετίας, της Ανκόνα, του Μπάρι, του Μπρίντιζι σε Ηγουμενίτσα, Κέρκυρα και Πάτρα.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 11:50 am


Κυκλοφοριακή ρύθμιση για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη θέση “Αεροδρόμιο” Παραμυθιάς

Κυκλοφοριακή ρύθμιση για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στη θέση “Αεροδρόμιο” Παραμυθιάς


Γίνεται γνωστό ότι, λόγω εκτέλεσης από την υπηρεσία μας, του έργου «Κατασκευή κυκλικού κόμβου στη θέση “Αεροδρόμιο” Παραμυθιάς», στη θέση «Αεροδρόμιο» Παραμυθιάς, η τριτεύουσα Εθνική οδός με αριθμό 19 «Παραμυθιά - Γλυκή» θα παραμείνει κλειστή στο σημείο αυτό, για ένα τμήμα αυτής, μέχρι 15-07-2020.

Στο διάστημα αυτό η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω παρακαμπτηρίου δημοτικής οδού, ασφαλτοστρωμένης και κατάλληλα σηματοδοτημένης (μέσω Παγκρατίου - Ραχουλίου), όπως φαίνεται στο συνημμένο απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη.

Για την ενημέρωση και την αποφυγή ταλαιπωρίας του κοινού θα υπάρξει κατάλληλη σήμανση.

Εννοείται ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη εκτέλεση των έργων και απόδοση της οδού νωρίτερα σε κανονική κυκλοφορία.

Ζητάμε την κατανόησή σας. 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ


Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 11:45 am


Το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου για την Άννα Βούλγαρη

Το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου για την Άννα Βούλγαρη


Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Σουλίου, που συνήλθε σήμερα Κυριακή 31 Μαΐου 2020 και ώρα 19:30 σε τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη στην Παραμυθιά, εισήχθη ως θέμα η έκδοση ψηφίσματος για το θάνατο της ευεργέτιδας της Παραμυθιάς Άννας Βούλγαρη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του:
Το άγγελμα του αιφνίδιου θανάτου της αείμνηστης ευεργέτιδας της Παραμυθιάς Άννας Βούλγαρη.
Το γεγονός ότι η εκλιπούσα, απόγονος του ευεργέτη της Παραμυθιάς και ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bulgari, υπήρξε σημαντική και πολύπλευρη προσωπικότητα, με προσφορά στο διεθνή πνευματικό, καλλιτεχνικό, κοινωνικό και οικονομικό χώρο.
Το γεγονός ότι μέχρι την τελευταία της πνοή αγαπούσε, ενδιαφερόταν αγωνιούσε και προσπαθούσε να βοηθήσει στην υλοποίηση και ανάδειξη του Σχολείου Βούλγαρη ως «Πολυχώρος Τέχνης, Ιστορίας, Πολιτισμού και Εκπαίδευσης».
Το γεγονός ότι παρέμεινε ευεργέτιδα που δεν ξέχασε ποτέ τον τόπο καταγωγής της και άφησε σημαντική παρακαταθήκη, τιμώντας την παράδοση των ευεργετών της Ηπείρου.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
Εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και οδύνη για το θάνατο της μεγάλης ευεργέτιδας του τόπου μας.
Εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσας.
Το παρόν ψήφισμα, να επιδοθεί στην οικογένειά της και να δημοσιευτεί στα τοπικά ΜΜΕ.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 11:15 am


Εξιχνίαση κλοπής μοτοποδηλάτου από το Σκάνδαλο Θεσπρωτίας

Εξιχνίαση κλοπής μοτοποδηλάτου από το Σκάνδαλο Θεσπρωτίας


Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας κλοπή μοτοποδηλάτου και σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε κλοπή μοτοποδηλάτου, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα 17 με 21/09/2017 στο Σκάνδαλο Θεσπρωτίας. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας. 

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 10:32 am


Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Παραμυθιά

Σεισμική δόνηση πριν λίγο στην Παραμυθιά


Ασθενής σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 09.54 το πρωί της Πέμπτης με επίκεντρο την πόλη της Παραμυθιάς.

Η σεισμική δόνηση είχε ένταση 2,9 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος  χιλιομέτρων.

Ο σεισμός, αν και ασθενής, συνοδευόταν από έντονο θόρυβο και έγινε αισθητός σε ολόκληρο το νομό Θεσπρωτίας.

Δημοσιεύθηκε στις 4 June 2020 | 10:10 am


Ανάδοχος για το νέο παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο Παραμυθιάς

Ανάδοχος για το νέο παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο Παραμυθιάς


Με ομόφωνη απόφαση της, η οικονομική επιτροπή του δήμου Σουλίου, εγκρίνει το αριθ. ΙΙ από 22-5-2020 Πρακτικό Ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης προσωρινού – Ανάδειξης οριστικού αναδόχου της επιτροπής διενέργειας του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια με τίτλο: Προμήθεια ξύλινου αθλητικού δαπέδου (παρκέ) για το κλειστό γυμναστήριο Παραμυθιάς:

Κατακυρώνει στην εταιρεία «ΣΙΛΓΟΤΝΣ ΕΠΕ » με ΑΦΜ: με ΑΥΜ:998616282- , την προμήθεια με τίτλο :Προμήθεια ξύλινου αθλητικού δαπέδου (παρκέ) για το κλειστό γυμναστήριο Παραμυθιάς ,με συνολική συμβατική αξία του προσφερόμενου είδους 52.552,50€ πλέον του αναλογούντος Υ.Π.Α., ήτοι συνολικής αξίας 65.165,10€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%, γιατί
κατέθεσε όλα τα δικαιολογητικά κατακύρωσης σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην με αρ. πρωτ. 1632/12-02-2020 Διακήρυξη.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2020 | 6:53 pm


Η εξέλιξη του Κορωνοιού στην Θεσπρωτία

Η εξέλιξη του Κορωνοιού στην Θεσπρωτία 


Τα δείγματα που εστάλησαν στις 01/6 (πέντε δείγματα) και στις 2/6 (δύο δείγματα) βρέθηκαν όλα αρνητικά. 

Σήμερα 03/6 εστάλησαν για έλεγχο 4 δείγματα ( 1 για προ εγχειρητικό έλεγχο). 

Από την πρώτη ημέρα έχουν ληφθεί 185 δείγματα εκ των οποίων 181 αρνητικά. Αναμένονται τα αποτελέσματα για τα ανωτέρω 4 δείγματα. 

Επίσης σήμερα 03/6 βρίσκονται υπό παρακολούθηση 23 άτομα (για προληπτικούς λόγους) βάσει των γενικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. 

Εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες !! 
Μένουμε υγιείς !! 

Ο Αντιπεριφερειάρχης 
Π.Ε. Θεσπρωτίας 
Θωμάς Γ. Πιτούλης

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2020 | 6:47 pm


Βασίλης Γιόγιακας: «Θα καλυφθούν οι κενές θέσεις εποχικών πυροσβεστών του 2019;»

Βασίλης Γιόγιακας: «Θα καλυφθούν οι κενές θέσεις εποχικών πυροσβεστών του 2019;»


Την κάλυψη των κενών θέσεων εποχικών πυροσβεστών της προκήρυξης του 2019 από τους πίνακες των επιλαχόντων της προκήρυξης αυτής ζητεί από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτηση που συνυπογράφουν οι βουλευτές Μαρία - Αλεξάνδρα Κεφάλα, Στέργιος Γιαννάκης, Γιώργος Αμυράς, Διονύσης Σταμενίτης και Χρήστος Μπουκώρος. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας σημειώνουν ότι πολλές από τις θέσεις της συγκεκριμένης προκήρυξης εξακολουθούν να παραμένουν κενές έως σήμερα καθώς, αφ’ ενός πολλοί επιλαχόντες δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση, αφ’ ετέρου επιτυχόντες έχουν εν τω μεταξύ παραιτηθεί για διάφορους λόγους.

Σημειώνουν ότι η μη κάλυψη των κενών είναι εις βάρος των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών - όπως αυτών της Ηπείρου - που δεν έλαβαν θέσεις εποχικών πυροσβεστών με την προκήρυξη του 2020 καθώς και ότι σύμφωνα με διάταξη του Προεδρικού Διατάγματος 36/2019 δίνεται το δικαίωμα συμπληρωματικής πρόσκλησης για την πλήρωση των κενών θέσεων με επιλαχόντες της προκήρυξης του 2019.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
ΘΕΜΑ: «Πλήρωση κενών θέσεων πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης 2019» 
Με απόφαση του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος (Αριθ. Πρωτ. 41640 οικ. Φ. 211.5 2-7-2019) κοινοποιήθηκαν οι πίνακες προσλαμβανόμενων ως Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο Πυροσβεστικό Σώμα ανά κατηγορία και Υπηρεσία του Π.Σ., σε συνέχεια σχετικής προκήρυξης διαγωνισμού πρόσληψης. Από το σύνολο των 962 θέσεων που προκηρύχτηκαν προέκυψαν 167 κενά, για την κάλυψη των οποίων προσκλήθηκαν ισάριθμοι επιλαχόντες από τους τελικούς αναμορφωμένους κυρωμένους πίνακες. Τα ονόματα των 167 επιτυχόντων κοινοποιήθηκαν δίχως ωστόσο να ελεγχθεί εάν επιθυμούν να ενταχθούν στο Σώμα ως επιλαχόντες, με συνέπεια πολλές από τις θέσεις να εξακολουθούν να παραμένουν κενές έως σήμερα καθώς δεν έχει υπάρξει νέα, συμπληρωματική προκήρυξη για την πλήρωσή τους. Εν τω μεταξύ τα κενά της συγκεκριμένης προκήρυξης του 2019 αυξήθηκαν λόγω παραιτήσεων επιτυχόντων, μεταξύ άλλων προκειμένου να ενταχθούν στο μόνιμο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. ως Ειδικοί Φρουροί ή για να συμμετάσχουν στην προκήρυξη του 2020 για την πρόσληψη 1.300 Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την παρ. 2 του Άρθρο 3 του Π.Δ. 36/2019 (Α΄ 62), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, «Κάθε έτος και μετά την υπογραφή των συμβάσεων, εάν εξακολουθούν να υφίστανται κενά, με απόφαση Αρχηγού Π.Σ. δύναται να εκδίδεται συμπληρωματική πρόσκληση για την κάλυψη των συγκεκριμένων κενών για τις υπολειπόμενες αντιπυρικές περιόδους μέχρι τη συμπλήρωση πενταετίας από τη διενέργεια του διαγωνισμού». Με την εν λόγω πρόβλεψη δίνεται το δικαίωμα πρόσκλησης για την πλήρωση των κενών θέσεων με επιλαχόντες της προκήρυξης του 2019. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι οι θέσεις της συγκεκριμένης προκήρυξης διαφέρουν από αυτές της προκήρυξης του 2020 κατά τόπο και αναλογία, ανά περιφέρεια και νομό, η μη κάλυψη των κενών είναι εις βάρος των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ανά την επικράτεια που δεν έλαβαν θέσεις εποχικών πυροσβεστών με την προκήρυξη του 2020, μεταξύ αυτών οι Π.Υ. της Ηπείρου. Το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει η αντιπυρική περίοδος καθιστά επιτακτική την ταχύτερη δυνατή κάλυψη των κενών θέσεων Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης της προκήρυξης του 2019 που ούτως ή άλλως δε θα επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Ποιος είναι ο αριθμός των υφιστάμενων κενών θέσεων στην προκήρυξη Πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης του 2019, ανά Πυροσβεστική Υπηρεσία ή Πυροσβεστικό Κλιμάκιο πανελλαδικά,
Εάν πρόκειται να δημοσιευθεί άμεσα συμπληρωματική πρόσκληση για την κάλυψη των κενών της προκήρυξης του 2019 από τους πίνακες επιλαχόντων εποχικών πυροσβεστών της αυτής προκήρυξης όπως δύναται να εφαρμοστεί σύμφωνα με τις προαναφερθείσες διατάξεις.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2020 | 4:23 pm


Τραυματισμός ναυτικού στην Ηγουμενίτσα

Τραυματισμός ναυτικού στην Ηγουμενίτσα


Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ -Ο/Γ «OLYMPIC CHAMPION» Ν. Χανίων 29, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα Ιταλίας, για περιστατικό τραυματισμού 46χρονου, μέλους του πληρώματος (επίκουρος) του πλοίου. 
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω άνδρας, υπέστη εντός του πλοίου, εκδορά στο αριστερό άνω άκρο, ενώ στη συνέχεια, διεκομίσθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας, απ΄ όπου και εξήλθε. 
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2020 | 2:51 pm


Ηγουμενίτσα: 84χρονος παρέσυρε 21χρονη πεζή

Ηγουμενίτσα: 84χρονος παρέσυρε 21χρονη πεζή


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, βραδινές ώρες χθες, επί της οδού “ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ” Ηγουμενίτσας, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα που οδηγούσε 84χρονος παρέσυρε 21χρονη πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.
Άμεσα η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου παραμένει για νοσηλεία.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2020 | 2:47 pm


Βασίλης Γιόγιακας: Το Υπουργείο ενέκρινε ενίσχυση de minimis για τους μικρομεσαίους υδατοκαλλιεργητές

Βασίλης Γιόγιακας: Το Υπουργείο ενέκρινε ενίσχυση de minimis για τους μικρομεσαίους υδατοκαλλιεργητές


Την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με τον κανόνα de minimis ανακοίνωσε ο Βασίλης Γιόγιακας από το βήμα της Βουλής. 

Κατά την ομιλία του στο νομοσχέδιο για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα ο βουλευτής Θεσπρωτίας ευχαρίστησε τον Υπουργό Μάκη Βορίδη και την αρμόδια Υφυπουργό Φωτεινή Αραμπατζή για την ικανοποίηση του αιτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Μικρομεσαίων Ιχθυοκαλλιεργητών (ΠΑΝΕΜΜΙ) να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του κλάδου με κρατική ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis) ύψους περίπου 4,5 εκατ. ευρώ​. 

«Δίνεται μια ανάσα ρευστότητας σε έναν πολύ σημαντικό για τη Θεσπρωτία παραγωγικό κλάδο, ρευστότητα που είναι αναγκαία για τη διατήρηση των αποθεμάτων που έχουν μείνει αδιάθετα. Εύχομαι να έχουμε σύντομα καλά νέα και για την αποζημίωση των παραγωγών αμνοεριφίων», σημείωσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο στάθηκε στις διατάξεις με τις οποίες αυστηροποιούνται οι διοικητικές κυρώσεις και προβλέπονται για πρώτη φορά ποινές κυρώσεις σε περιπτώσεις «ελληνοποίησης» αγροτικών προϊόντων. «Πρόκειται για χρόνια αιτήματα παραγωγών που έβλεπαν τα ποιοτικά τους προϊόντα να απαξιώνονται, και τους επιτήδειους ανταγωνιστές τους συχνά να περνούν κάτω από τα «ραντάρ» των ελεγκτικών αρχών» τόνισε ο βουλευτής Θεσπρωτίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ομιλίας:

Κυρία Υπουργέ, Κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι ευχάριστο το ότι τόσο η αντιπολίτευση - τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος της - όσο και οι φορείς αναγνώρισαν την αναγκαιότητα των διατάξεων που συζητούμε σήμερα και αύριο.
Και ότι η κριτική που έγινε επί της ουσίας των διατάξεων ήταν περιορισμένη ...
Γιατί, επιτρέψτε μου να πω, ότι δεν είναι κριτική επί της ουσίας το να μιλάει κανείς για νομοσχέδιο χωρίς στρατηγική ή «χωρίς υπεραξία».
Μήπως δεν είναι στρατηγική επιλογή της αγροτικής πολιτικής της Κυβέρνησης η πάταξη των ελληνοποιήσεων;
Μήπως δεν είναι στρατηγική επιλογή η προτεραιότητα στην ελληνική ορεινή κτηνοτροφία;
Δεν είναι προτεραιότητά μας η στήριξη των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων με εξαγωγικές δυνατότητες;
Ασφαλώς και είναι!
Άλλωστε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, οι μεταρρυθμίσεις δε γίνονται μόνο με τα λεγόμενα εμβληματικά νομοσχέδια.
Γίνονται και με μικρότερες, στοχευμένες παρεμβάσεις με πολύ μεγαλύτερο αντίκτυπο απ’ ό,τι νομίζεται...
Αν κάποιοι εξακολουθούν ωστόσο να αναρωτιούνται για την αξία που έχει το παρόν νομοσχέδιο, ας ρωτήσουν τους έλληνες παραγωγούς:
Τους κτηνοτρόφους, τους αυγοπτηνοτρόφους, τους μελισσοκόμους.
Γιατί αυτοί προστατεύονται, τα δικά τους προϊόντα προστατεύονται, ο δικός τους μόχθος προστατεύεται!
Ξεκινώντας από την πολύ πιο αυστηρή αντιμετώπιση των λεγόμενων «ελληνοποιήσεων».
Μια αθέμιτη πρακτική, που δυσφημεί την ποιότητα και την αυθεντικότητα ελληνικών προϊόντων, που πλήττει το αγροτικό εισόδημα, που είναι εις βάρος και του καταναλωτή.
Είναι η πρώτη φορά που θεσπίζεται ως ποινικό αδίκημα - με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών ετών ή και χρηματική ποινή - η παραγωγή, διακίνηση και διάθεση νοθευμένων και επιβλαβών τροφίμων.
Είναι η πρώτη φορά που όσοι καπηλεύονται χαρακτηρισμένα και ποιοτικά πολύτιμα προϊόντα μας έχουν να αντιμετωπίσουν ποινές φυλάκισης, χρηματική ποινή, μέχρι και μόνιμη αφαίρεση της χρήσης γεωγραφικών ενδείξεων σε περιπτώσεις υποτροπής.
Είναι η πρώτη φορά που θα επιτρέπεται να δημοσιοποιούνται στοιχεία κατηγορουμένων ή καταδικασθέντων για ποινικά αδικήματα τα οποία έχουν να κάνουν με ελληνοποιήσεις.
Αυτές οι πολύ αυστηρότερες διοικητικές και ποινικές κυρώσεις είναι το πρώτο βήμα.
Όπως χει πει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις με σκοπό την αναμόρφωση των αρχών, του προσωπικού, των διαδικασιών και των εργαλείων ελέγχου.
Γιατί η δύναμη αποτροπής των ποινών ενισχύεται και όταν αυξάνονται οι πιθανότητες να εντοπιστούν οι παραβάτες!
Να πω εδώ ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πριν το νομοσχέδιο αυτό, έχει αποδείξει ότι και θέλει, και μπορεί να εντατικοποιήσει τους ελέγχους.
Για 15 ημέρες πριν τη φετινή Κυριακή του Πάσχα υπήρξε μια συντονισμένη συνεργασία για την καταγραφή της διαδρομής κάθε ενός από τα ζωντανά αιγοπρόβατα και τα σφάγια που εισήχθησαν στη χώρα μας.
Με σκοπό να αποτραπούν απόπειρες ελληνοποιήσεων και να μπορούν οι καταναλωτές να έχουν στο τραπέζι τους πιστοποιημένο ντόπιο αρνί και κατσίκι.
Σε αυτό βοήθησε και μια άλλη πρωτοβουλία, η καταγραφή των αποθεμάτων αμνοεριφίων και αυγών από παραγωγούς, χονδρεμπόρους και λιανέμπορους σε ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Αυτή λοιπόν η κεντρική επιλογή - για αποτελεσματικούς ελέγχους, για πιο αυστηρές ποινές, για χαρτογράφηση των παραγωγών και της παραγωγής - επιβεβαιώνεται και από άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου.
Είναι το «Εθνικό Ηλεκτρονικό Μελισσοκομικό Μητρώο» με το οποίο προστατεύονται οι πραγματικοί παραγωγοί.
Είναι η παρακολούθηση του ισοζυγίου αυγοπαραγωγής και ιχνηλασιμότητας μέσα από τη βάση δεδομένων «ΑΡΤΕΜΙΣ» ώστε να εντοπίζονται απόπειρες ελληνοποιήσεων και άλλες μέθοδοι αθέμιτου ανταγωνισμού.
Πρόκειται, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, για χρόνια αιτήματα παραγωγών που έβλεπαν τα ποιοτικά τους προϊόντα να απαξιώνονται, και τους επιτήδειους ανταγωνιστές τους συχνά να περνούν κάτω από τα «ραντάρ» των ελεγκτικών και εποπτικών αρχών.
«Ξεχάστε αυτά που ξέρατε! Την αυθαιρεσία, την κερδοσκοπία, την παραπλάνηση. Θα εντοπίζονται έγκαιρα, θα βεβαιώνονται γρήγορα και θα τιμωρούνται αυστηρά!».
Αυτό το μήνυμα στέλνουμε προς κάθε κατεύθυνση!
Θα ήταν παράλειψη, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι να μην αναφερθώ, έστω ενδεικτικά, σε μερικές άλλες διατάξεις που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους παραγωγούς μας.
Στη δυνατότητα που δίνεται στις Περιφέρειες να συμμετέχουν στις δαπάνες διοίκησης, λειτουργίας και συντήρησης έργων των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ που εποπτεύουν.
Να πω εδώ, κύριε Υπουργέ, ότι ελπίζουμε για μια συνολική λύση στο πρόβλημα των οφειλών των ΤΟΕΒ, κυρίως προς τη ΔΕΗ, και ότι σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις από την πλευρά σας.
Είναι επίσης ο επιπλέον χρόνος που δίνεται στους κτηνοτρόφους να πάρουν άδεια για κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν μέσα ή κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Είναι, ακόμη, η τροπολογία ώστε να συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα ανεργίας όσοι απασχολούνται σε εποχικές αγροτικές εργασίες.
Η ρύθμιση αυτή, μαζί με άλλες ρυθμίσεις για τη μετάκληση των εργατών γης και την ασφάλισή τους με εργόσημο, δίνει «ανάσα» στους παραγωγούς μας και διευκολύνει το μάζεμα της παραγωγής που διαφορετικά θα καταστρεφόταν…
Κλείνοντας, κυρίες και κύριοι Υπουργοί, επειδή ακούστηκε και αυτό, αξίζει να ξεκαθαρίσουμε το εξής:
Είναι ένα πράγμα η αντιμετώπιση προβλημάτων που έχουν συσσωρευτεί με τα χρόνια, όπως επιχειρείται με αυτό το νομοσχέδιο.
Και είναι άλλο πράγμα η αντιμετώπιση εκτάκτων ζητημάτων που προέκυψαν μετά την πανδημία, και αφορούν κλάδους του πρωτογενούς τομέα που πλήττονται.
Θα ήθελα, με την ευκαιρία, να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό κύριο Βορίδη και την αρμόδια Υφυπουργό κυρία Αραμπατζή για την απόφασή τους να ενισχύσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υδατοκαλλιέργειας σύμφωνα με τον κανόνα de minimis.
Δίνεται μια ανάσα ρευστότητας σε έναν πολύ σημαντικό για τη Θεσπρωτία παραγωγικό κλάδο, ρευστότητα που είναι αναγκαία για τη διατήρηση των αποθεμάτων που έχουν μείνει αδιάθετα.
Και εύχομαι να έχουμε σύντομα καλά νέα και για την αποζημίωση των παραγωγών αμνοεριφίων.
Βλέπουμε λοιπόν, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ότι το Υπουργείο ήδη στηρίζει τους αγρότες και την πρωτογενή παραγωγή.
Αλλά το κάνει, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες, από τη μία, και τις δημοσιοοικονομικές δυνατότητες από την άλλη!
Ας μην παραβιάζουν λοιπόν οι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης ανοικτές θύρες, γιατί έχουν γνώση οι φύλακες!

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2020 | 7:59 pm


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσας - Καλαμπάκας

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας για τη σιδηροδρομική σύνδεση Ηγουμενίτσας - Καλαμπάκας 


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την ανάγκη υλοποίησης του έργου της Σιδηροδρομικής Σύνδεσης «Ηγουμενίτσας-Καλαμπάκας» ψήφισε ομόφωνα και υπέβαλε αίτημα-πρόταση προς το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, διεκδικώντας το ως άνω έργο να ενταχθεί στη λίστα έργων (pipeline), που θα υλοποιηθούν εντός των διαστημάτων 2020-2023 και 2021-2030, με στόχο τη σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας με το υπόλοιπο Εθνικό Σιδηροδρομικό Δίκτυο. 

Πρόκειται για ένα έργο υψίστης αναγκαιότητας, τόσο για την πόλη της Ηγουμενίτσας, που λόγω της ύπαρξης του λιμανιού αποτελεί βασικό Διευρωπαϊκό σημείο μεταφοράς, όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, που εδώ και χρόνια, έναντι των άλλων Περιφερειών, υστερεί στο θέμα αυτό. 

Ουσιαστικά πρόκειται για την ολοκλήρωση της λεγόμενης «Σιδηροδρομικής Εγνατίας», που ως πάγιο αίτημα όλων, θα αποτελέσει κορμό μεταφορών στην Ενιαία Ευρωπαϊκή αγορά. 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηγουμενίτσας ενώνει τη φωνή του με την Περιφέρεια, τους Δήμους και τους υπόλοιπους Φορείς της Ηπείρου σε κάθε αγώνα για την υλοποίηση του εν λόγω έργου, στοχεύοντας στην πολυεπίπεδη ανάπτυξη του τόπου μας και διεκδικώντας το μέλλον που του αξίζει.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2020 | 7:54 pm


Εγώ σ’αγάπησα (Μα εσύ δεν το μπορούσες) - Το νέο τραγούδι του Πέτρου Αντωνίου

Εγώ σ’αγάπησα (Μα εσύ δεν το μπορούσες) - Το νέο τραγούδι του Πέτρου ΑντωνίουΣτίχοι : Βαγγέλης Μαργαρίτης
Μουσική : Πέτρος Αντωνίου

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2020 | 10:31 am


Τηλεδιάσκεψη της διευρυμένης Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. Θεσπρωτίας με τον γραμματέα κεντρικής επιτροπής Μ. Χριστοδουλάκη

Τηλεδιάσκεψη της διευρυμένης Ν.Ε. του ΚΙΝ.ΑΛ. Θεσπρωτίας με τον γραμματέα κεντρικής επιτροπής Μ. Χριστοδουλάκη


Με αντικείμενο την οργάνωση, τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό δράσεων, πραγματοποιηθηκε τηλεδιάσκεψη της διευρυμένης νομαρχιακής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Θεσπρωτίας με τον γραμματέα της κεντρικής επιτροπής Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Στόχος μεταξύ άλλων ήταν η ενεργοποίηση των μελών και των φίλων του κινήματος εν όψει συνδιάσκεψης, η οποία προγραμματίζεται πλέον για το φθινόπωρο, στον βαθμό που κάτι τέτοιο δεν θα εμποδίζεται από την πανδημία ή τυχόν πολιτικές εξελίξεις.

Η συνδιάσκεψη βεβαίως, δεν θα έχει καμία σχέση με ό,τι είχε προγραμματιστεί σε πρώτη φάση. Αντίθετα, με την πανδημία να έχει αλλάξει τα πάντα στον πλανήτη, στο Κίνημα Αλλαγής δουλεύουν για τη δημιουργία νέου προγράμματος για την «Ελλάδα και την Ευρώπη μετά», με κοστολογημένες προτάσεις σε όλα τα επίπεδα.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2020 | 10:20 am


Τόση χαρά για την πώληση;;;

Τόση χαρά για την πώληση;;;


Αν κάτι ξεχώρισε στις τηλεοπτικές εμφανίσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΛΗΓ είναι η χαρά του για την πώληση του λιμένα!

Αυτού που τις τελευταίες δύο δεκαετίες ονομάζουμε πύλη της χώρας προς την Ευρώπη!

Του ίδιου λιμένα στο οποίο το Ελληνικό κράτος έχει επενδύσει από το 2000 και μέχρι τώρα περί τα 150 εκατομμύρια για την εκτέλεση έργων..


Του ίδιου που ουσιαστικά ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο κάνε κουμάντο και στο αποθεματικό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ!

Γιατί χαίρεται ο Διευθύνων;

Ούτε λόγο στην πώληση θα έχει, ούτε λόγο στην αγορά του λιμανιού από το όποιο σχήμα ιδιωτών επενδυτών!

Ο μόνος λόγος που μπορεί να τον κάνει χαρούμενο είναι ότι αποτελεί τον τελευταίο διευθύνοντα του ΟΛΗΓ που διορίστηκε από το ελληνικό δημόσιο!

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2020 | 9:57 am


Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

Ηγουμενίτσα: Η τεχνολογία καυσίμων των αεροσκαφών στο diesel αυτοκίνητό σας

DIESEL Avio Double Filtered από την EKO

Ένα τεχνολογικά προηγμένο καύσιμο που εφαρμόζει την τεχνολογία φίλτρων καυσίμων των αεροσκαφών στο Diesel του αυτοκινήτου σας.

Σας εξασφαλίζει:

Μεγαλύτερη επιτάχυνση, μείωση θορύβων και κραδασμών, χάρη στον αυξημένο αριθμό κετανίων.
Μηδενική απώλεια ισχύος του κινητήρα σε όλη τη διάρκεια λειτουργίας του και σε όλο το εύρος των στροφών του (σύμφωνα με το τεστ κινητήρα CEC F-98-08 που έχει καθιερωθεί για τους σύγχρονους common rail κινητήρες Diesel).
Εξαιρετικά αποτελέσματα καθαρισμού του κινητήρα, άρα και μείωση της κατανάλωσης καυσίμου για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.
Πλήρη επαναφορά της ομαλής λειτουργίας του κινητήρα με 2 γεμίσματα. Με 5 γεμίσματα, πλήρη εξαφάνιση των εσωτερικών εναποθέσεων στα μπεκ.
Aποτελεσματική αντιαφριστική, αντιδιαβρωτική και αντιοξειδωτική προστασία χάρη στα ειδικά τεχνολογικά προηγμένα βελτιωτικά πρόσθετα.

Με το Avio Filter εξασφαλίζετε καθαρότερα καύσιμα!

Το Avio Filter είναι εγκαταστημένο δίπλα στις αντλίες και σας εξασφαλίζει καθαρότητα στα καύσιμα στο επίπεδο καθαρότητας των καυσίμων των αεροσκαφών.
Φιλτράρει αποτελεσματικά τα καύσιμα που βάζετε, επιτυγχάνοντας:
Απομάκρυνση σωματιδίων
Απομάκρυνση σκουριάς και νερού
Απόδοση φιλτραρίσματος καυσίμου 98% Απόδοση και καθαρότητα από τα πρώτα κιόλας γεμίσματα!


 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2020 | 9:48 am


ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΤΕΧΝΙΚΟΙ H/Y ΑΠΟ ΤΟ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΔΥΟ ΤΕΧΝΙΚΟΙ H/Y ΑΠΟ ΤΟ ΜULTIRAMA ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Επιθυμητά προσόντα :
Καλή γνώση των προϊόντων της πληροφορικής (Hardware, Δίκτυα Η/Υ, Software & Internet, Κινητή τηλεφωνία)
Ευχάριστη προσωπικότητα - πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας
Άτομο ευγενικό, πρόθυμο και υπεύθυνο

Παράδοση Βιογραφικών
Στο Κατάστημα: οδός Κύπρου 47, στην Ηγουμενίτσα
Στο email: [email protected]

ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ :
· Άριστο περιβάλλον εργασίας 

· Συνεχής Εκπαίδευση · Bonus βάσει αποτελεσμάτων

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2020 | 9:48 am


Από ασφυξία ο θάνατος του δίχρονου παιδιού

Από ασφυξία ο θάνατος του δίχρονου παιδιού


Αυτό που όλοι αρχικά φοβόντουσαν επιβεβαιώνεται τελικά από τη νεκροψία- νεκροτομή στο δίχρονο κοριτσάκι από την Ηγουμενίτσα. 

Το αγγελούδι βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις τους στη κούνια νωρίς το πρωί. 
Οι γονείς του το μετέφεραν άμεσα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών όμως εκεί, και παρά την μεγάλη προσπάθεια των γιατρών, διαπιστώθηκε ότι ήταν ήδη νεκρό. 

Η νεκροψία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα από τον Καθηγητή Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη. 

Ο θάνατος του δίχρονου παιδιού προήλθε από ασφυξία. 
Το κεφαλάκι του μπλέχθηκε στα κάγκελα της κούνιας, κατά την προσπάθειά του να βγει και δυστυχώς κατέληξε.

«Ο θάνατος επήλθε με τον μηχανισμό της ασφυξίας και χαρακτηρίζεται ως ατύχημα» είναι το ακριβές πόρισμα του Καθηγητή Ιατροδικαστικής.

Σε επικοινωνία του Epiruspost με τον κ. Βουγιουκλάκη υπογράμμισε με έμφαση ότι ο ίδιος δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν η κούνια πληρούσε τους κανόνες ασφάλειας.

Μια στιγμή λοιπόν, μια κακιά στιγμή ήταν αρκετή για να στερήσει τη ζωή σε ένα υγιέστατο παιδάκι.

Η οικογένεια είναι σοκαρισμένη, όπως σοκαρισμένη από την ανείπωτη τραγωδία είναι και η τοπική κοινωνία.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2020 | 8:29 am


Η εξέλιξη του Κορωνοιού στην Θεσπρωτία

Η εξέλιξη του Κορωνοιού στην Θεσπρωτία 


Τα 3 δείγματα που εστάλησαν στις 29/5 βρέθηκαν όλα αρνητικά. 

Στις 30/5 και 31/5/ εστάλησαν 3 δείγματα τα οποία βρέθηκαν αρνητικά. 

Σήμερα 01/6 εστάλησαν για έλεγχο 5 δείγματα (όλα για προ εγχειρητικό έλεγχο). 

Από την πρώτη ημέρα έχουν ληφθεί 179 δείγματα εκ των οποίων 174 αρνητικά. Αναμένονται τα αποτελέσματα για τα ανωτέρω 5 δείγματα. 

Επίσης σήμερα 01/6 βρίσκονται υπό παρακολούθηση 16 άτομα (για προληπτικούς λόγους) βάσει των γενικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. 

Εφαρμόζοντας πιστά τις οδηγίες !! 
Μένουμε υγιείς !! 

Ο Αντιπεριφερειάρχης 
Π.Ε. Θεσπρωτίας 
Θωμάς Γ. Πιτούλης

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2020 | 12:32 pm


ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση για την απένταξη του Εμπορικού Κέντρου Θεσπρωτίας

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωση για την απένταξη του Εμπορικού Κέντρου Θεσπρωτίας Oι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν στα τοπικά site και ΜΜΕ, δυστυχώς, επιβεβαιώνονται. Το Εμπορευματικό Κέντρο Θεσπρωτίας, που είχε ενταχτεί τον Ιούλιο του 2016 στο χρηματοδοτικό εργαλείο CEF (Connecting Europe Facility) της Ε.Ε, ΑΠΕΝΤΑΧΘΗΚΕ. Το τέλος του προγράμματος ADRI UP, στο οποίο εταίροι είναι ο ΟΛΗΓ, η Περιφέρεια Ηπείρου, το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας (ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ), τα λιμάνια της Τεργέστης και της Ανκόνα και ιδιώτες επενδυτές, κοινοποιήθηκε και επίσημα στο εταιρικό σχήμα. 

Το Ελληνικό σκέλος του προγράμματος προέβλεπε την κατασκευή ενός διπολικού Εμπορευματικού κέντρου σε μία περιοχή εντός της ζώνης του λιμένα της Ηγουμενίτσας και σε μια άλλη κύρια, δίπλα από το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας, στην Γκρίκα του Δήμου Σουλίου. Επίσης, προέβλεπε την κατασκευή της οδικής σύνδεσης του Εμπορευματικού Κέντρου με την Εγνατία Οδό, έργο το οποίο, σε συνδυασμό με την λειτουργία του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής και της Ηπείρου γενικότερα, και στον τομέα των μεταφορών. 

Το χρονοδιάγραμμα του έργου τοποθετούσε την ολοκλήρωση των εργασιών μέχρι το τέλος του 2020. Ήδη από τον Ιούνιο του 2019, ήταν γνωστό ότι το χρηματοδοτούμενο έργο θα μπορούσε να παραταθεί μέχρι το 2022, αν είχαν υλοποιηθεί συγκεκριμένα προπαρασκευαστικά βήματα. Για τον λόγο αυτό απαιτούνταν γρήγορες και αποτελεσματικές ενέργειες από όλους τους συμμετέχοντες. 

Τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά από αυτές τις εξελίξεις είναι: 

1) Γιατί δεν επισπεύσθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες από τους εμπλεκόμενους, ώστε να εξαντληθούν τα περιθώρια παράτασης του έργου μέχρι το 2022 ; 

2) Θα επιδιωχθεί να ενταχθεί σε άλλο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ; 

3) Θα εξακολουθήσει να είναι διαθέσιμο για την υλοποίηση του το ποσοστό του ΠΔΕ που αντιστοιχεί στο έργο (50%); 

4) Είναι πρόθεση του ΟΛΗΓ η συνέχιση των ενεργειών για την υλοποίηση του έργου; 

5) Είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να καλυφθεί το ποσοστό του CEF (30%) από το ΠΔΕ, από τον ΟΛΗΓ ή άλλους επενδυτές ; 

6) Θα τύχουν άμεσης προτεραιότητας οι απαραίτητες ενέργειες από την Περιφέρεια για την ωρίμανση των μελετών και την προετοιμασία των τευχών δημοπράτησης του κόμβου της Εγνατίας; 

Πρόκειται για ένα έργο που απασχολεί τις τοπικές αρχές και τους φορείς για πάνω από είκοσι χρόνια. Η τοπική κοινωνία είχε πολλές ελπίδες για ανάπτυξη και αύξηση της απασχόλησης με την ένταξη της Θεσπρωτίας στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών. Ένα έργο πνοής για τον ακριτικό μας νομό δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί, όσες δυσκολίες και να προκύπτουν. 

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι η απένταξη του έργου είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης, η οποία καλείται να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της και να μην κρύβεται πίσω από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστή στις νεοφιλελεύθερες απόψεις της, δίνει δείγματα γραφής της πολιτικής της. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ ακύρωσε τον νόμο των υποπαραχωρήσεων, τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε θεσμοθετήσει, σύμφωνα και με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Έχει δρομολογήσει την πώληση της πλειοψηφίας του πακέτου των μετοχών του ΟΛΗΓ, συμπαρασύροντας με αυτόν τον τρόπο και ζωτικά τμήματα της πόλης, όπως η χερσαία ζώνη. Τα τμήματα αυτά αποτελούν πάγια διεκδίκηση του Δήμου, των φορέων και των κατοίκων της πόλης, και κάθε αναπτυξιακός σχεδιασμός εγκαταλείπεται. Φέρνει ακέραια την ευθύνη. 

ΝΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ 

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2020 | 11:21 am


Ηγουμενίτσα: Πέτυχαν στη Μετάφραση θα τελειώσουν Λογιστική

Ηγουμενίτσα: Πέτυχαν στη Μετάφραση θα τελειώσουν Λογιστική


Πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας όμως θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους στο Τμήμα Λογιστικής!

Ξεκίνησαν την φοιτητική τους ζωή στην Ηγουμενίτσα θα την τελειώσουν στην Πρέβεζα!

Ο λόγος για τους φοιτητές του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας οι οποίοι εντάσσονται πλέον στο Τμήμα Λογιστικής καθώς το πρώτο κλείνει.

Η ρύθμιση περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Οι φοιτητές του τμήματος μετάφρασης συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Τ.Ε.Ι. και λαμβάνουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών Τμήματος Τ.Ε.Ι.

Για τη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών και εξεταστικών διαδικασιών και την πρακτική άσκηση των φοιτητών, αρμόδια είναι τα μέλη Δ.Ε.Π. του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του οικείου Α.Ε.Ι.

Για την παροχή τίτλων σπουδών, την έκδοση και χορήγηση πιστοποιητικών και πάσης φύσης βεβαιώσεων, σε φοιτητές και αποφοίτους του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, αρμόδια είναι τα όργανα του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, χωρίς να επέχουν ακυρότητας όσα εκ των ανωτέρω εκδόθηκαν από το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος.

Παρέχεται η δυνατότητα επανέκδοσης των τίτλων σπουδών, πιστοποιητικών και βεβαιώσεων του προηγούμενου εδαφίου, σε όσους φοιτητές και απόφοιτους του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου επιθυμούν την αντικατάσταση εκείνων των οποίων έχουν εκδοθεί μέχρι και την έναρξη ισχύος του παρόντος, από το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2020 | 10:16 am


Θρήνος στην Ηγουμενίτσα από το θάνατο 2χρονου κοριτσιού

Θρήνος στην Ηγουμενίτσα από το θάνατο 2χρονου κοριτσιού


Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η εβδομάδα και το καλοκαίρι στην Ηγουμενίτσα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, ένα 2χρονο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του στον ύπνο της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το 2χρονο κοριτσάκι, πνίγηκε στα κάγκελα της κούνιας του, προφανώς στην προσπάθειά του να βγει από αυτήν.

Το κοριτσάκι το βρήκαν το πρωί στη κούνια, χωρίς τις αισθήσεις του, οι γονείς της και  την μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας, όπου παρά την προσπάθεια των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή, δυστυχώς κατέληξε.

Θερμά συλλυπητήρια στους γονείς και τους συγγενείς του άτυχου κοριτσιού.

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2020 | 9:36 am


Ηγουμενίτσα: Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών 


Συνελήφθησαν χθες (30-05-2020) αργά το βράδυ επί της Εγνατίας Οδού, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο ημεδαποί, διότι κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα») συνολικού βάρους (17,4) γραμμαρίων. 

Επιπλέον, στην οικία ενός εκ των συλληφθέντων, ύστερα από νομότυπη έρευνα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης. 

Δημοσιεύθηκε στις 31 May 2020 | 1:32 pm


Νομός Θεσπρωτίας - Ειδήσεις και Νέα

Το αστέρι της Θεσπρωτίας - ΤΡΟΧΟΙ κ TIR

Το αστέρι της Θεσπρωτίας  ΤΡΟΧΟΙ κ TIR

Δημοσιεύθηκε στις 8 May 2020 | 10:00 am


«Θεσπρωτία Ι», τα πρακτικά - Typos-i.gr

«Θεσπρωτία Ι», τα πρακτικά  Typos-i.gr

Δημοσιεύθηκε στις 2 January 2020 | 10:00 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Θεσπρωτίας

Φιλικοί ιστότοποι: