Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   »   Ν. Θεσπρωτίας    »    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Από αυτή εβδομάδα στην Σκανδιναβία το Bachelor με γυρίσματα και στην Θεσπρωτία
Ξεκινά αυτή την εβδομάδα να προβάλλεται στην Σκανδιναβία ένα από τα δημοφιλέστερα ριάλιτι…

Πρόκειται για το Bachelor, παραγωγή της Warner Bros τα γυρίσματα του οποίου έγιναν εξ ολοκλήρου στην Ήπειρο.

Έτσι μαζί με τις καλλονές από την Σουηδία και τον περιζήτητο εργένη που αποτελεί τον βασικό πρωταγωνιστή, ταξιδεύουν σε εκατομμύρια τηλεθεατές και πανέμορφες εικόνες από τον τόπο μας.

Από την Πάργα, τον Αχέροντα, την λίμνη των Ιωαννίνων και την κωπηλασία μέχρι το Ζαγόρι..

Πρόκειται για μία τεράστια προβολή της περιοχής σε μία τουριστική αγορά, στόχο για την Ήπειρο!

Στη σειρά, η οποία προβάλλεται σε περίπου 30 χώρες και στους δύο πρώτους κύκλους έχει καταφέρει να αποκτήσει ήδη εκατομμύρια τηλεθεατές ένας περιζήτητος εργένης ψάχνει να βρει την αληθινή αγάπη στη γυναίκα που θα παντρευτεί.

Οι συμμετέχουσες στο παιχνίδι, είναι 25 και η επιλογή θα γίνει μέσα από διάφορες, ρομαντικές τις περισσότερες φορές, περιπέτειες, όλες γυρισμένες στην Ήπειρο.

Καθοριστική για την επιλογή της περιοχής ήταν η συμβολή της Apollo η οποία φέρνει τουρίστες από την Σκανδιναβία, όπως επίσης της Περιφέρειας Ηπείρου και των ξενοδόχων


 

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 9:39 am


Ήπειρος: Τα νέα πρόσωπα στις λίστες της Ν.Δ.

" Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αποχωρούν, αλλά δεν υποχωρούν. Μην νομίζετε ότι η μάχη θα είναι μια μάχη εύκολη. Θα είναι δύσκολη μάχη. Και θα είναι δύσκολη μάχη, γιατί πάνε να μετατρέψουν τα ερείπια που δημιούργησαν, σε παγίδες για το αύριο", είπε στην ομιλία του, στην Πρέβεζα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην περιοδεία του στην Ήπειρο στις αρχές της εβδομάδας, καλώντας όλους σε συστράτευση. 
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει ξεκαθαρίσει ότι φιλοδοξία του είναι το κόμμα να μην είναι μόνο μια μεγάλη φιλελεύθερη, λαϊκή, κεντροδεξιά παράταξη. 
Άλλα κάτι περισσότερο. 
Ένα ευρύ ρεύμα αναγέννησης και προόδου, το οποίο θα είναι ανοιχτό σε όλους. Και αυτό είναι αποφασισμένος να αντικατοπτρίζεται στα ψηφοδέλτια της παράταξης για τις εθνικές εκλογές. 
Η «ΒτΚ» παρουσιάζει τις «γαλάζιες» υποψηφιότητες στην Ήπειρο, στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και στην Α’ και Β’ Αθήνας. 
Πέρα από τους νυν βουλευτές που θα είναι και πάλι υποψήφιοι, θα υπάρχουν νέα πρόσωπα από το Μητρώο Στελεχών, στελέχη που θα συμβολίζουν τη διεύρυνση.
Νομός Ιωαννίνων
Στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο του Νομού Ιωαννίνων βέβαιη είναι η θέση του νυν βουλευτή της Ν.Δ. Κώστα Τασούλα. Θέση αναμένεται να έχει και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά, Σταύρος Καλογιάννης. 
Αν και από την Πειραιώς τον προόριζαν για το Δήμο Ιωαννίνων, ο ίδιος προτιμά να δώσει τη μάχη του σταυρού στις εθνικές εκλογές. 
Μια υποψηφιότητα-έκπληξη που θα συμβολίζει και το άνοιγμα της Νέας Δημοκρατίας στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο αναμένεται να είναι αυτή του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργου Καψάλη. 
Αν και δεν υπήρξε κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. και προέρχεται από την Κεντροαριστερά, σύμφωνα με πληροφορίες έχει έρθει σε συζητήσεις με τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, για πρώτη φορά παραβρέθηκε σε κομματική εκδήλωση, στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πρέβεζα, στις αρχές της εβδομάδας, που για πολλούς θεωρήθηκε ως επισφράγισμα της υποψηφιότητάς του. 
Από τη νέα γενιά σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Δαρδαμάνη που προέρχεται από το Μητρώο Στελεχών της Ν.Δ. 
Επίσης, υποψήφιος αναμένεται να είναι ο δικηγόρος, πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων Χάρης Λαζάνης και ο πρώην διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα Λάμπρος Γεωργόπουλος. 
Δυνατές υποψηφιότητες είναι, επίσης, αυτές των Παντελή Κολόκα και Κώστα Σιαράβα, που κατέχουν αυτοδιοικητικές θέσεις. 
Ενδιαφέρον για μια θέση στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο έχει επιδείξει ο καρδιολόγος, πρώην πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας, αδελφός του πρώην βουλευτή Αντώνη Φούσα. 
Σύμφωνα με την ποσόστωση, δύο θέσεις πρέπει να είναι γένους θηλυκού. 
Οι επικρατέστερες για αυτές είναι η παιδίατρος και πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαρία Κεφάλα και η προερχόμενη από το Μητρώο Στελεχών δικηγόρος Βαλαντία Τσέπη. 
Ένδιαφέρον για τη μάχη των βουλευτικών εκλογών έχει δείξει και ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Σπύρος Βασιλείου. 
Ο οικονομολόγος και σύμβουλος Επιχειρήσεων έχει κάνει συζητήσεις με τα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, εξήγησε ότι δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της ΝΟΔΕ θέλοντας να δώσει την ευχέρεια στο κόμμα να τον τοποθετήσει στη μάχη, όπου αυτό κρίνει.

Νομός Θεσπρωτίας
Εκτός του νυν βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στο Νομό Θεπρωτίας θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο πρώην υφυπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά, Αντώνης Μπέζας. 
Ήδη οργανώνει το γραφείο του και αναπτύσσει έντονη κινητικότητα στο Νομό. 
Αναμένεται, μάλιστα, οι δύο πολιτικοί να αποτελέσουν το «γαλάζιο» δίπολο. 
Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες ο υποψήφιος στις προηγούμενες εθνικές εκλογές, ο φαρμακοποιός Νικόλαος Κάτσιος, δεν ενδιαφέρεται για το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών. 
Οργανώνεται και κινητοποιείται για να θέσει υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Σουλίου. 
Νομός Άρτας 
Στο ψηφοδέλτιο του Νομού Άρτας η μία θέση ανήκει στο νυν βουλευτή Γιώργο Στύλιο. 
Το ψηφοδέλτιο αναμένεται να συμπληρώσει η πολιτευτής και υποψήφια και στις προηγούμενες εθνικές εκλογές Εύη Καραμπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Άρτας Κώστα Καραμπίνα, που κινείται δυναμικά. 
Έντονο ενδιαφέρον για μια θέση στη γυναικεία ποσόστωση επιδεικνύει η Μαριλένα Παπαγεωργίου, η σύζυγος του πρώην υφυπουργού Υγείας Γιώργου Παπαγεωργίου, ο οποίος απεβίωσε πριν από 1,5 χρόνο. 
Επίσης, ο δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, Στάθης Γιαννούλης, έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιος και έχει έρθει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συζητήσεις με τα κεντρικά της Πειραιώς. 
Υποψήφιος αναμένεται να είναι ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, από το Μητρώο Στελεχών του κόμματος.
Πιθανή είναι και η υποψηφιότητα του Δημήτρη Κονταξή. 
Νομός Πρέβεζας 
Εκτός του νυν βουλευτή Στέργιου Γιαννάκη σίγουρη θεωρείται η υποψηφιότητα στο ψηφοδέλτιο του Νομού Πρέβεζας του ξενοδόχου και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής Σπύρου Κυριάκη. 
Ο ιδιος οργανώνει το γραφείο του και έχει αναπτύξει έντονη κινητικότητα. 
Επίσης, υποψήφιος αναμένεται να είναι ο πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος στην Π.Ε. Γιώργος Κατσαούνος. 
Τις θέσεις του ψηφοδελτίου αναμένεται να συμπληρώσουν ο Δημήτρης Γιολδάσης και η ξενοδόχος Άννα-Μαρία Ανατολιωτάκη


 

Δημοσιεύθηκε στις 15 October 2018 | 8:37 am


Ηγουμενίτσα: Ποιος πληρώνει σ’ αυτόν τον τόπο; - Του Σταύρου Κωστάρα
Και ενώ τα χρέη των καταναλωτών προς την ΔΕΑΥΗ, σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2018, ανέρχονταν αισίως στο ποσό 1.690.700 ευρώ, ήρθε να προστεθεί σε αυτά και το υπέρογκο χρέος των 614.407,03€ του Δήμου Φιλιατών,
Η ΔΕΥΑΗ για να μπορέσει να εισπράξει κάποια από τα υπέρογκα χρέη ληξιπρόθεσμων οφειλών με την απόφαση Νο 42 της 4-4-2016 αποφάσισε την ανάθεση της είσπραξης μέρους των εσόδων της στην Δ.Ο.Υ, και συγκριμένα των οφειλών που υπερβαίνουν τα 1.000,00€.
Βέβαια με την ανάθεση αυτή η ΔΕΥΑΗ αποποιείται τόσο τους τόκους, που θα εισέπραττε για τις οφειλές αυτές, αλλά χάνει και ένα επιπλέον ποσό 10% επί των εισπραττόμενων το οποίο παρακρατεί η Δ.Ο.Υ ως δαπάνη βεβαίωσης και είσπραξης.
Την ίδια όμως απόφαση είχε πάρει η ΔΕΥΑΗ και την 14-3-2013 (απόφαση αριθμός 6). Όπως όμως προκύπτει η απόφαση αυτή δεν εφαρμόσθηκε ποτέ με αποτέλεσμα να εκτοξευτούν τα χρέη των οφειλετών και να ανέλθουν πλέον σε ύψη που δεν είναι εισπράξιμα.
Το χρέος ύψους 614.407,03€ του Δήμου Φιλιατών, το οποίο καταλογίστηκε με την απόφαση 37 της 21-2-2018, θα έπρεπε και αυτό να βεβαιωθεί στην Δ.Ο.Υ, αλλά, απ’ ότι φαίνεται, οι αποφάσεις του Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ λαμβάνονται για τα μάτια του κόσμου και όχι για να εφαρμόζονται.
Εν τω μεταξύ η ΔΕΥΑΗ προσπαθεί με διάφορους τρόπους να αυξήσει τις οφειλές των πολιτών εκδίδοντας λογαριασμούς κατά το δοκούν. Έτσι άλλοι λογαριασμοί αφορούν χρονικά διαστήματα 3 μηνών και 10 ημερών περίπου, κι άλλοι υπερβαίνουν κατά πολύ το τετράμηνο, με αποτέλεσμα να αλλάζουν οι κλίμακες χρέωσης και φυσικά και τα χρήματα που πληρώνουν οι συνεπείς μόνο, απ ότι φαίνεται, πολίτες.
Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίφαση με όσα αποφάσισε το Δ.Σ (απόφαση 9 της 10-2-2016), με την οποία ορίζεται ότι η έκδοση λογαριασμών θα γίνεται ανά τετράμηνο και επιπλέον θα εκδίδεται και έναντι λογαριασμός ανά δίμηνο. Να είστε όμως βέβαιοι ότι θα επανέλθω σε αυτό με άλλη ανάρτηση η οποία θα αναδεικνύει όλο το μέγεθος του θέματος.
Μήπως θα πρέπει κάποια στιγμή η ΔΕΥΑΗ να μας απαντήσει πόσες οφειλές πλέον των 1000 ευρώ βεβαίωσε και πόσες δεν βεβαίωσε στην Δ.Ο.Υ? 
Πόσα χρήματα αναλογούν στο 10% που δεν θα εισπράξει πλέον?? 
Προέβη στην ενημέρωση όλων των οφειλετών προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους πριν προβεί στην βεβαίωσή τους? 
Πόσα είναι τα χρήματα τα οποία είναι ανεπίδεκτα είσπραξης και δεν θα εισπράξει ποτέ και θα πρέπει κάποια στιγμή να τα διαγράψει? 
Βέβαια η προσφιλής τακτική της ΔΕΥΑΗ είναι να μην απαντάει στα ερωτήματα που πονάνε! 
Θα επανέλθω όμως και σε αυτά. 
Διότι ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο και από την «Διαύγεια». 


 

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 10:00 pm


Βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση πλανόδιου σε αστυνομικό στον Λάμποβο


Ένας έλεγχος για τροχονομική παράβαση στάσης για πλανόδιο εμπορίου στην πλατεία Βούλγαρη, κατέληξε σε επεισόδιο με επίθεση σε αστυνομικό, με αποτέλεσμα την σύλληψη με την διαδικασία του αυτοφώρου για τον κατηγορούμενο.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο όπως το κατέγραψε ο ίδιος ο δράστης με το κινητό του τηλέφωνο:

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 1:11 pm


Εντοπίστηκε θαμμένο ανθρώπινο κρανίο
Ένα ανθρώπινο κρανίο εντοπίστηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με πληροφορίες του PrevezaBest, στην περιοχή της BI.ΠΕ. Πρέβεζας, από ιδιώτη ο οποίος εκτελούσε χωματουργικές εργασίες και ειδοποίησε άμεσα την Αστυνομία.

Στο σημείο βρίσκονται άντρες του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας όπου διενεργούν έρευνα.


 

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 12:42 pm


ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Δευτέρα στην ΗγουμενίτσαΑγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 

Δημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 9:57 am


Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο ΦιλιατώνΚαλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 17η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 και του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ. Α΄133/19.7.2018)για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Υποχρεωτική αναμόρφωση Ολοκληρωμένου πλαισίου Δράσης ( Ο.Π.Δ.) του Δήμου Φιλιατών και του Νομικού Προσώπου ΟΚΠΠΑΔΗΦ οικονομικού έτους 2018 .
Εισηγητής: κα Λιόντου Παναγιώτα-Δημ. Υπάλληλος – Τμήμα Λογιστηρίου

Αποδοχή επιχορηγήσεων – Αναμόρφωση τεχνικού Προγράμματος και προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2018.
Εισηγητής: κα Λιόντου Παναγιώτα -Δημ. Υπάλληλος – Τμήμα Λογιστηρίου

Έγκριση πρωτόκολλου παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών βάση του άρθρου 219 Παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών του Ν. 4412/2016 της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου που συστάθηκε με την αρ. 10/2018 απόφαση Δ.Σ. και 42/2018 Απόφαση Δ.Σ.’’>>.
Εισηγητής: κα Λιόντου Παναγιώτα -Δημ. Υπάλληλος – Τμήμα Λογιστηρίου

Μεταβίβαση αρμοδιότητας Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών προς την οικονομική Επιτροπή περί έγκριση των πρωτόκολλων παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών βάση του άρθρου 219 Παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών του Ν. 4412/2016 της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου που συστάθηκε με την αρ. 10/2018 απόφαση Δ.Σ. και 42/2018 Απόφαση Δ.Σ.’’>>.
Εισηγητής: κα Λιόντου Παναγιώτα -Δημ. Υπάλληλος – Τμήμα Λογιστηρίου

Την εξειδίκευση της εγγεγραμμένης στον ΚΑ: 00-6443.001 πίστωση του προϋπολογισμού του Οικονομικού έτους 2018 για τη διοργάνωση εκδήλωσης και δεξίωσης για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με το ποσό του προϋπολογισμού 1.500,00 ευρώ.
Εισηγητής: κα Λιόντου Παναγιώτα -Δημ. Υπάλληλος – Τμήμα Λογιστηρίου

Την εξειδίκευση εγγεγραμμένης πίστωσης του προϋπολογισμού του Οικονομικού έτους 2018 για τη προμήθεια << Σημαιοστολισμού και φωταγωγήσεων >>.
Εισηγητής: κα Λιόντου Παναγιώτα -Δημ. Υπάλληλος – Τμήμα Λογιστηρίου

Έγκριση πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής παραλαβής του έργου "ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Β΄ΥΠΟΕΡΓΟ:'ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΩΣ ΓΕΦΥΡΑ ΝΕΡΑΪΔΑΣ".
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου " «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΟΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Χορήγηση παράτασης προθεσμίας εκτέλεσης του έργου "ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΠΛΑΤΑΝΟΥ & Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ»".
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση μελέτης του έργου “ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΚΑΜΠΟΥ ΦΟΙΝΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ”.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση μελέτης του έργου “ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ. ΛΙΑ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση μελέτης του έργου “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΟΙΝΙΚΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ”.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

Έγκριση μελέτης και καθορισμός τρόπου υλοποίησης του έργου: "Αποκατάσταση πλατείας συνοικισμού Μαυρονερίου της τ.κ.Κερασοχωρίου και τσιμεντόστρωση δρόμου προς Αγία Παρασκευή)"
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος ΚωνσταντίνοςΔημοσιεύθηκε στις 14 October 2018 | 9:19 am


Βασίλης Γιόγιακας: «Να προχωρήσει η ίδρυση Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες»Δεκατέσσερις οργανωμένες θαλάσσιες εκτάσεις για τη χωροθέτηση μονάδων υδατοκαλλιέργειας θα έχουν θεσμοθετηθεί μέχρι το Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα όσα απάντησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης του βουλευτή Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα με θέμα την έκδοση των Προεδρικών Διαταγμάτων που εκκρεμούν για τις Περιοχές Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (ΠΟΑΥ).

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας τόνισε ότι, επτά χρόνια μετά την έγκριση του Ειδικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις Υδατοκαλλιέργειες (ΕΠΧΣΑΑΥ), δεν έχει εκδοθεί ούτε ένα Π.Δ. για τη θεσμοθέτηση ΠΟΑΥ αν και οι σχετικές μελέτες στην πλειονότητά τους έχουν κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες πριν 4-6 χρόνια. Η καθυστέρηση αυτή, σημείωσε ο κ. Γιόγιακας, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις επιχειρήσεις και τους επενδυτές του κλάδου και ενώ η προθεσμία θεσμοθέτησης των ΠΟΑΥ - η οποία με νομική ρύθμιση παρατάθηκε για μία τριετία - λήγει τον Νοέμβριο του 2019. Ζήτησε να προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς η μελέτη για την ΠΟΑΥ Θεσπρωτίας καθώς πρόκειται για μια ώριμη μελέτη και αναφέρθηκε στα οφέλη που θα προκύψουν από τη χωροθέτησή της για τη Θεσπρωτία και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νομό ήδη από τα πρώτα δύο χρόνια όπως ο διπλασιασμός της αδειοδοτημένης παραγωγής και του τζίρου καθώς και η δημιουργία 200 θέσεων εργασίας.

Ο κ. Σταθάκης στην τοποθέτησή του ανέφερε ότι 5 συγκεκριμένες μελέτες Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών βρίσκονται στο τελικό στάδιο για την αποστολή σχεδίων Προεδρικών Διαταγμάτων στο Συμβούλιο της Επικρατείας ενώ άλλες 9 μελέτες έχουν «υψηλό βαθμό ωρίμανσης», δίχως ωστόσο να έχει ενημέρωση εάν στις τελευταίες συμπεριλαμβάνεται η μελέτη για την ΠΟΑΥ Θεσπρωτίας. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκτίμησε ότι τα Προεδρικά Διατάγματα για τα παραπάνω σχέδια ΠΟΑΥ θα έχουν εκδοθεί μέχρι τη λήξη της σχετικής προθεσμίας ενώ συμφώνησε με τις επισημάνσεις του κυρίου Γιόγιακα σχετικά με τα αίτια της καθυστέρησης της διαδικασίας μέχρι σήμερα, κυρίως της υποστελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ 


 
 

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 9:22 am


Ταϊβάν - μια φιλόξενη χώρα που προωθεί τις βιομηχανίες του μέλλοντοςΣτις 10 Οκτωβρίου 2018 η Ταϊβάν γιορτάζει την 107η Εθνική της Επέτειο. Σε αυτή την ειδική περίσταση, η Ταϊβάν – ένα σύγχρονο έθνος 23 εκατομμυρίων ανθρώπων, βασισμένο στις αρχές της δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου – γιορτάζει τη φήμη ότι έχει μια από τις πιο ζεστές και φιλόξενες κοινωνίες του κόσμου.

Η Ταϊβάν αποτελεί έναν αγαπημένο προορισμό για τους τουρίστες. Τα ζωντανά αστικά τοπία, οι νυχτερινές αγορές γεμάτες δελεαστικό φαγητό, οι ιστορικοί δρόμοι, το δίκτυο εθνικών πάρκων και οι μαγευτικές ακτές έχουν κερδίσει τις καρδιές των ανθρώπων από όλο τον κόσμο που αποκαλούν τη χώρα σπίτι τους.

Οι ξένοι κάτοικοι ψήφισαν την Ταϊβάν ανάμεσα στους κορυφαίους προορισμούς ανά τον κόσμο απονέμοντας εξαιρετικές βαθμολογίες στις ακόλουθες κατηγορίες: ποιότητα ζωής, προσωπική οικονομική κατάσταση, επίπεδο και προσιτές τιμές υγειονομικής περίθαλψης, και φιλικότητα των ανθρώπων της.

Η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία InterNations κατέταξε επίσης την Ταϊβάν ως εξαιρετική για προσωπική ευτυχία, ευημερία, ασφάλεια, επιλογές αναψυχής και υποδομές μεταφορών. Στην πραγματικότητα, πολλοί δήλωσαν ότι τους αρέσει τόσο πολύ να ζουν στην Ταϊβάν που θα ήθελαν να μείνουν για πάντα.

Αναγνωρισμένη ως ένας απαραίτητος παραγωγός πολύ σημαντικών τεχνολογιών, η Ταϊβάν δρέπει τα οφέλη μιας νέας κυβερνητικής στρατηγικής που στοχεύει στην ενίσχυση των αναδυόμενων τομέων του 21ου αιώνα.

Στον πυρήνα αυτής της προσέγγισης είναι το πρόγραμμα βιομηχανικής καινοτομίας πέντε-συν-δύο. Η εν λόγω πρωτοβουλία στοχεύει στους τομείς της βιοτεχνολογίας και των φαρμακευτικών προϊόντων, της πράσινης ενέργειας, της εθνικής άμυνας, των έξυπνων μηχανημάτων και του Διαδικτύου των Πραγμάτων καθώς και στην προώθηση δύο βασικών εννοιών: της κυκλικής οικονομίας και ενός νέου προτύπου αγροτικής ανάπτυξης. Περιλαμβάνοντας, επίσης, το έργο της ασιατικής Silicon Valley, αυτή η πολιτική μετατρέπει την Ταϊβάν σε ένα κέντρο νεανικής επιχειρηματικότητας και έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών αιχμής. Η πρωτοβουλία συμπληρώνεται από το προοδευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης υποδομών το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της Ταϊβάν για τα επόμενα 30 χρόνια σε συναφείς τομείς όπως η ψηφιακή υποδομή, οι σιδηρόδρομοι και η καλλιέργεια ταλέντων.


Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 9:18 am


9η Γιορτή Πουλιών στο Έλος Καλοδικίου (+ΒΙΝΤΕΟ)Ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά-Αχέροντα-Κέρκυρας, οργάνωσε την Τετάρτη 10 και την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου μια όμορφη εκδήλωση για μαθητές δημοτικών σχολείων στο Έλος Καλοδικίου με αφορμή την 9η Γιορτή Πουλιών!

Εκεί οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να δουν και να καταγράψουν τα διάφορα είδη πουλιών που ζουν στο έλος!!!

Στο νότιο άκρο του Νομού Θεσπρωτίας, στα όρια με το Νομό Πρέβεζας και σε οροπέδιο που δημιουργήθηκε σε υψόμετρο 100μ. περίπου μεταξύ των βουνών της Πάργας δυτικά και της οροσειράς του Μαργαριτίου ανατολικά, δημιουργήθηκε η λιμναία έκταση που αποτελεί το Έλος Καλοδικίου. Η στάθμη των νερών του έλους, καθώς και η φυσιογνωμία του εξαιτίας της βλάστησης μεταβάλλονται μεταξύ των εποχών του έτους.

Το έλος Καλοδίκι είναι ένας από τους σημαντικούς και ιδιαίτερους υγροτόπους στην Ελλάδα, ο οποίος αποτελεί μοναδικό σχηματισμό τυρφώδους – γαιώδους περιοχής με μεγάλη οικολογική και ιδιαίτερη αισθητική αξία.

Η σημαντικότητα του έγκειται τόσο στην ορνιθοπανίδα που φιλοξενεί λόγω της γεωγραφικής του θέσης (βρίσκεται στη δυτική μεταναστευτική οδό και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του δικτύου μεταναστευτικών σταθμών των πουλιών στην Δυτική Ελλάδα), όσο και στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του (έλος γλυκού νερού, πλούσια βλάστηση με νούφαρα, κλπ.). Την εποχή της ανθοφορίας των νούφαρων (Nymphea alba), αρχές καλοκαιριού, η όψη του έλους είναι μοναδική.

Το Έλος Καλοδικίου είναι Ειδική Ζώνη Διατήρησης (Special Area of Conservation- SAC), συμπεριλαμβανομένη στο Ευρωπαϊκό Οικολογικό Δίκτυο Natura 2000, με κωδικό GR2120002. Μαζί με άλλους υγρότοπους της ευρύτερης περιοχής έχει χαρακτηριστεί επίσης ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας (Special Protected Area-SPA) με κωδικό GR2120006. Τέλος, σύμφωνα με τους χαρακτηρισμούς των Ν. 1650/1986 και 3937/2011, το Έλος Καλοδικίου έχει χαρακτηριστεί ως "Περιοχή προστασίας της φύσης" λόγω της μεγάλης οικολογικής και βιολογικής του αξίας.
Στέργιος Παλπάνης


 
 

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 9:05 am


Ιδρύονται καταδυτικά πάρκα στα Σύβοτα και στην Πάργα


Ιδρύονται καταδυτικά πάρκα στα Σύβοτα και στην Πάργα, με στόχο να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η ήδη μεγάλη τουριστική κίνηση στις περιοχές αυτές, αλλά και η οικονομία. 
Το έργο βρίσκεται στη φάση διενέργειας ηλεκτρονικού ανοιχτού δημόσιου διαγωνισμού και θα γίνει στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Tactical Tourism»,του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Interreg IPA II Cross-border Cooperation Programme Greece-Albania 2014-2020". 
Τα καταδυτικά πάρκα θα χαρακτηριστούν θαλάσσιες περιοχές με τον αντίστοιχο πυθμένα. Το συνολικό εμβαδόν της επιφάνειας του κάθε πάρκου δεν θα είναι μεγαλύτερο από δύο τετραγωνικά χιλιόμετρα και το μέγιστο βάθος πυθμένα εντός των ορίων του Πάρκου δεν θα υπερβαίνει τα 50 μέτρα. 
Θα οριοθετηθούν σε απόσταση μεγαλύτερη των τριών ναυτικών μιλίων από κηρυγμένους ενάλιους αρχαιολογικούς χώρους. 
Στην περιοχή των πάρκων θα επιτρέπεται η πόντιση πλοίων, ναυαγίων, πλωτών ναυπηγημάτων ή άλλων τεχνητών κατασκευών για τη βελτίωση της υποθαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας ή της ελκυστικότητας του υποβρύχιου τοπίου. 
Παράλληλα θα απαγορεύονται κάθε μορφή αλιείας, η συλλογή της πανίδας και η συλλογή της χλωρίδας (παρά μόνο για ερευνητικούς σκοπούς), κάθε αθλητική ή άλλη θαλάσσια δραστηριότητα, καθώς και δραστηριότητες που παρακωλύουν τις καταδύσεις ή τη διαχείριση των πάρκων. 


 

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 9:00 am


Σύλληψη 21χρονου και 24χρονου τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 21 και 24 ετών αντίστοιχα προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 8:56 am


Η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης στη Σαγιάδα


Στο σημείο που προβλέπεται να εγκατασταθεί η μονάδα ασφαλτικών και πετρελαιοειδών, μια ανάσα από τα σύνορα και ανάμεσα στις μονάδες ιχθυοκαλλιεργειών, ενημερώθηκε η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ολυμπία Τελιγιορίδου η οποία επισκέφθηκε την Σαγιάδα. Κι ήταν αυτή η πρώτη επίσκεψη αρμόδιου κυβερνητικού παράγοντα στα χρόνια που λειτουργούν οι μονάδες, οι οποίες σήμερα αποτελούν τον πιο ισχυρό πυρήνα της οικονομικής ζωής στην Ήπειρο. Ωστόσο από το 2000, 18 ολόκληρα χρόνια οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται και οι τοπικοί φορείς υποχρεώθηκαν σε έναν τιτάνιο δικαστικό αγώνα για να αποτρέψουν την εγκατάσταση της μονάδας ασφαλτικών.

Η υπόθεση της αδειοδότησης της συγκεκριμένης επένδυσης, που θα αλλάξει για πάντα την εικόνα της περιοχής, εκκρεμεί για μία ακόμη φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Εν αναμονή της απόφασης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών, ενημέρωσε την Υφυπουργό διεξοδικά για το ιστορικό αλλά και για τους κινδύνους που μπορεί να υπάρξουν.

Και η ενημέρωση αυτή έγινε στο πεδίο… Λίγα μέτρα από τα σύνορα, ανάμεσα στις μονάδες της Λωρίδας.

Η Υφυπουργός δεν έκρυψε την έκπληξή της ενώ εμφανίστηκε εντυπωσιασμένη από την συμβολή της ιχθυοκαλλιέργειας στην οικονομία της χώρας και της Ηπείρου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιχθυοκαλλιεργητών Γιάννης Χεκίμογλου αναφέρθηκε διεξοδικά στην εξαγωγική δυναμική του κλάδου η οποία παραμένει σε υψηλά επίπεδα ακόμη και στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.Η υδατοκαλλιέργεια στη Θεσπρωτία ανέρχεται σε 12.000 τόνους ετησίως οι οποίοι στο σύνολό τους εξάγονται. Αποτέλεσμα είναι να εισρέουν 60 εκατομμύρια ευρώ στην εθνική οικονομία.

Στις 28 μονάδες και τους δύο ιχθυογεννητικούς σταθμούς απασχολούνται σε μόνιμη βάση 400 εργαζόμενοι.

Η κ. Τελιγιορίδου, συνοδευόμενη από τον βουλευτή Μάριο Κάτση, ξεναγήθηκε στην πρώτη υπό κατασκευή μονάδα γαριδοκαλλιέργειας στη χώρα, επένδυση ελληνοαυστραλών ομογενών ύψους 12,6 εκατομμυρίων ευρώ η οποία θα δημιουργήσει 60 μόνιμες θέσεις εργασίας αλλά και έναν νέο παραγωγικό κλάδο στην περιοχή.

Η ίδια έκανε γνωστό ότι μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την θεσμοθέτηση Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών στην Πιερία θα ακολουθήσει αυτή της Θεσπρωτίας που θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα της ίδρυσης νέων και επέκτασης υφιστάμενων μονάδων.

Πριν την επίσκεψη η Υφυπουργός συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη και τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλο ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη με την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης.Στη συνέχεια είχε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς και το Δήμαρχο Φιλιατών Σπύρο Παππά, όπου άκουσε τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων.

Το ζωικό κεφάλαιο της Θεσπρωτίας ανέρχεται στα 220.000 αιγοπρόβατα και στις 28.000 βοοειδή. Οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι αιρετοί, έθεσαν επί τάπητος τα προβλήματα της κτηνοτροφίας με την υπουργό να σημειώνει ότι έχει δοθεί εντολή εντατικοποίησης των ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα ελληνοποιήσεων προϊόντων και κυρίως αιγοπρόβειου γάλακτος που πλήττουν τόσο τους παραγωγούς όσο και την Ελληνική φέτα ενώ προανήγγειλε και την αλλαγή της νομοθεσίας ώστε να θεσπιστούν αυστηρότερα πρόστιμα στους παραβάτες.

Ταυτόχρονα, σημείωσε πως το Υπουργείο είναι έτοιμο να προχωρήσει σε υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για τις βοσκήσιμες γαίες.


 

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 8:53 am


Από τον Γεώργιο Λένη, η πρώτη επίσημη εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον δήμο ΣουλίουΜε φυλλάδια που κυκλοφορήσαν το πρωί της Παρασκευής στην Παραμυθιά, ο ιατρός Γεώργιος Λένης, ανακοινώνει την πρόθεση του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Διαβάστε το φυλλάδιο:


 

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 8:44 am


Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, επί της νέας παραλιακής οδού Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ.Ε όχημα που οδηγούσε ένας 36χρονος , συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 33χρονο . 

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου, ο οποίος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Τ.Ε.Π. Ηγουμενίτσας, για παροχή πρώτων βοηθειών από όπου και εξήλθε μετά τις προληπτικές εξετάσεις . 

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.


 

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 8:25 am


Σύλληψη 19χρονου εχτές στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 19χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρωινές ώρες εχτές, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


 

Δημοσιεύθηκε στις 13 October 2018 | 8:23 am


Πλανόδιος πωλητής επιτέθηκε σε αστυνομικό στον Λάμποβο - Στο νοσοκομείο ο αστυνομικός, στον εισαγγελέα ο πωλητής


Ιδιαιτέρα προκλητικός ο κατηγορούμενος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιτέθηκε αρχικά λεκτικά και στην συνεχεία χειροδίκησε εναντίον αστυνομικού

Ένας έλεγχος για τροχονομική παράβαση στάσης για πλανόδιο εμπορίου στην πλατεία Βούλγαρη, κατέληξε σε επεισόδιο με επίθεση σε αστυνομικό, με αποτέλεσμα την σύλληψη με την διαδικασία του αυτοφώρου για τον κατηγορούμενο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, ο κατηγορούμενος που βρισκόταν σε πάγκο πώλησης στην πλατεία Βούλγαρη, αντέδρασε όταν υπηρεσίες του δήμου του ζήτησαν την σχετική άδεια, με αποτέλεσμα στο σημείο να φτάσουν άντρες του αστυνομικού τμήματος Παραμυθιάς για να βεβαιώσουν τροχονομική παράβαση.

Ο κατηγορούμενος επέδειξε προκλητική συμπεριφορά, η οποία κορυφώθηκε με επίθεση και χειροδικία σε έναν εκ των αστυνομικών, με τον δεύτερο να καταλήγει στο νοσοκομείο χωρίς ευτυχώς να έχει κάτι σοβαρό.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη με την κατηγορία της απείθειας, αντίστασης κατά της αρχής και της επίθεσης, του επιβλήθηκε το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο για παράνομη κατάληψη δημοτικού χώρου για πλανόδιο εμπορείο και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Θεσπρωτίας για τα περαιτέρω.


 

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2018 | 10:42 am


Προκήρυξη για την χρηματοδότηση συστημάτων ασφάλειας στους ελληνικούς λιμένες
Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση της ΕΥΔ Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ με τίτλο «Εγκατάσταση / Βελτίωση Συστημάτων Διαχείρισης της Θαλάσσιας Κυκλοφορίας, Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας και Έρευνας και Διάσωσης στη Θάλασσα» (ΑΔΑ: 65ΝΩ465ΧΙ8-9ΜΕ) για την υποβολή προτάσεων από ελληνικούς λιμένες του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών (ΔΔΜ)με στόχο την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας λιμενικών εγκατάστασεων (εφαρμογή Κώδικα ISPS). Η πρόσκληση έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 06 “Θαλάσσιες Μεταφορικές Υποδομές και Ασφάλεια Ναυσιπλοΐας (ΤΣ)“ του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” 2014-2020 που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.

Η πρόσκληση απευθύνεται στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και σε εποπτευόμενους από το Υπουργείο φορείς. Στην προκείμενη περίπτωση δυνητικοί δικαιούχοι είναι οι Οργανισμοί Λιμένων Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Ηρακλείου, Κέρκυρας, Ελευσίνας, Λαυρίου, Βόλου και Νομού Ευβοίας, καθώς επίσης και τα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία Κυλλήνης, Πύργου, Καλαμάτας, Πάρου, Νάξου και Μυκόνου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των ενεργειών που θα χρηματοδοτηθούν αναμένεται να φτάσει τα 14 εκ. €.

Η πρόσκληση είναι το αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της Γεν. Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) η οποία τον Ιανουάριο 2018 σε συνεργασία με την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την ΕΥΔ Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ. Σε ειδική ημερίδα που διοργάνωσε η ΓΓΛΛΠΝΕ για τον σκοπό αυτό στην οποία είχαν προσκληθεί πολλοί φορείς διαχείρισης, είχαν παρουσιαστεί και συζητηθεί οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων. Στην συνέχεια, οι φορείς διαχείρισης λιμένων υπέβαλαν τα αιτήματα τους με συγκεκριμένες τεχνικές λεπτομέρειες και προϋπολογισμό τα οποία προωθήθηκαν μέσω της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ στην ΕΥΔ Ε.Π. ΥΜΕΠΕΡΑΑ. 


 

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2018 | 9:42 am


«Το τραγούδι της Σταγονούλας» ένα τραγούδι για την Εθελοντική Αιμοδοσία από τις Θεσπρωτές Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου«Το τραγούδι της Σταγονούλας» ένα τραγούδι για την Εθελοντική Αιμοδοσία, από τις διεθνώς διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες/στιχουργούς Αρετή & Ιωάννα Σπανομάρκου.

Παίρνοντας έμπνευση από το βιβλίο της Όλγας Παπακυριακού «Κόκκινη Κλωστή Δεμένοι», η Αρετή και η Ιωάννα Σπανομάρκου, συνέθεσαν «Το τραγούδι της Σταγονούλας», αφιερωμένο στην Εθελοντική Αιμοδοσία, το οποίο ερμηνεύει η crossover soprano Μάνια Βλαχογιάννη. Το κομμάτι παρουσιάστηκε σε μια όμορφη εκδήλωση, συνοδεύοντας την παρουσίαση του βιβλίου, το οποίο έχει λάβει έγκριση από το Υπουργείο Υγείας - Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ως κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό για την αξιοποίηση του στα προγράμματα αγωγής υγείας στα σχολεία από τους εκπαιδευτικούς και είναι υπό την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Ε. και του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος.

«Το Τραγούδι της Σταγονούλας» σε μουσική και στίχους Αρετής και Ιωάννας Σπανομάρκου, έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και γράφτηκε με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει και να προάγει το πνεύμα της εθελοντικής αιμοδοσίας και μιλάει στις ψυχές των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων, ενδυναμώνοντας την ενσυναίσθηση τους.

Η Αρετή και η Ιωάννα Σπανομάρκου δηλώνουν: "Είναι ένα τραγούδι με πολλά θετικά μηνύματα, με ελπίδα για το αύριο και με αίσθημα αγάπης και αυτοθυσίας. Ευχόμαστε λοιπόν να το απολαύσει όλος ο κόσμος, και να ευαισθητοποιηθεί γι αυτό το σημαντικό θέμα."

Η Ιωάννα & η Αρετή Σπανομάρκου, έχουν επίσης συνθέσει το ορχηστρικό κομμάτι «Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» με έναυσμα τα 10 χρόνια της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας (Ε.Α.Ε.) , ένας ύμνος στην Ελπίδα που γράφτηκε με πρωτοβουλία της αξιότιμης προέδρου του Παραρτήματος Λειβαδιάς κας Στέλλας Ταπανλή. Ο ύμνος παρουσιάστηκε επισήμως στο κοινό, κατά την ετήσια κοπή της πίτας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας το 2017.
Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2018 | 9:09 am


Η Θεσπρωτία πάλι στο ψηλότερο σκαλί


Η απόλυτη επιτυχία για τον σύλλογο BLACK BELT SHOTOKAN KARATE
Κατακτώντας 5 μετάλλια με 6 συμμετοχές στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που διεξάχθηκε το σαββατοκύριακο στην Λαμία. 
Τα αποτελέσματα ήταν 5 μετάλλια εκ των οποίων 3 χρυσά από τους αθλητές ΣΤΟΛΗ ΜΑΡΙΑ, ΜΠΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΎΡΗ ΔΗΜΗΤΡΗ, 2 χάλκινα από τις αθλήτριες ΣΤΟΛΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ, ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΦΑΡΜΆΚΗ και η αξιοπρεπή παρουσία του ΒΕΝΟΥ ΗΛΙΑ. 
 
Είμαστε πολύ περήφανοι που οι 3 χρυσοί αθλητές μας θα στελεχώσουν την εθνική μας ομάδα και θα αγωνιστούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Δανία 8-10 Φεβρουαρίου!!! 


 

Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2018 | 9:02 am


Nova Ηγουμενίτσας: ΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ TOY TMHMATOΣ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
Το Κατάστημα Nova στην Ηγουμενίτσα ζητά να προσλάβει υπάλληλο πλήρους απασχόλησης για το τμήμα ΠΩΛΗΣΕΩΝ.

Παρέχεται σταθερός μισθός, ασφάλιση, bonus και προνόμια στις υπηρεσίες μας.

Για τα βιογραφικά σας μπορείτε, απευθείας στο κατάστημα NOVA Κύπρου 47, Ηγουμενίτσα, τηλ. 2665023501, ή mail to: [email protected]Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2018 | 8:42 am


Ηγουμενίτσα: Πωλείται οικόπεδο στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης


Πωλείται οικόπεδο στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης στην Ηγουμενίτσα, κοντά στο S/M DIELLAS, εμβαδού 175,29 τ.μ., απολύτως οικοδομήσιμο με διαθέσιμο τοπογραφικό διάγραμμα.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944821261
Δημοσιεύθηκε στις 12 October 2018 | 8:41 am


Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας - «Πνοές Ανέμων»
Συμμετέχοντας στην πανελλαδική εκστρατεία Περιβάλλον και Πολιτισμός, που για τη διετία 2017-2018 είναι αφιερωμένη στο στοιχείο του αέρα με τίτλο «Πνοές Ανέμων», η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας θα υλοποιήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας την εκπαιδευτική δράση «'Ωρα καλή στην πρύμνη σου κι αέρας στα πανιά σου», για οργανωμένες σχολικές ομάδες Ε΄ - Στ΄ Τάξεων Δημοτικού & Α΄ Γυμνασίου, το διήμερο 18~19 Οκτωβρίου 2018.

Μετά από μια εισαγωγή στο θέμα του εορτασμού, η οποία θα προσεγγίσει διαθεματικά το στοιχείο του «αέρα», το πρόγραμμα εστιάζει στη σημασία των ανέμων για την αρχαία ναυσιπλοΐα και την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου. Κατά τα διάφορα στάδια του προγράμματος, στο οποίο εναλλάσσονται παρουσιάσεις, ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια δράσης, γίνεται συνδυαστική χρήση διαφόρων μεθόδων (δεικτική, μαιευτική, ερωταποκρίσεις, παιχνίδι ρόλων, βιωματική επαφή με τα αντικείμενα), προσφέροντας στους συμμετέχοντες μια διασκεδαστική εκπαιδευτική εμπειρία στον χώρο του μουσείου.

Ημέρες διεξαγωγής: 18-19 Οκτωβρίου 2018

Ώρες έναρξης: 9:00, 11:00

Διάρκεια: 1.30΄

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 25 μαθητές

Για συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση είναι απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 2665 0 21417, 28539 (Δευτέρα έως Παρασκευή) – πληροφορίες κκ. Αντωνία Τζωρτζάτου, Θεοδώρα Λάζου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Τη σημασία και την επίδραση του αέρα σε διάφορους τομείς της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας και τέχνης θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν οι επισκέπτες του μουσείου μέσα από τη σήμανση επιλεγμένων εκθεσιακών ενοτήτων και συμπληρωματικό πληροφοριακό υλικό.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της πανελλήνιας εκστρατείας Περιβάλλον και Πολιτισμός 2018 η είσοδος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας το Σαββατοκύριακο 20~21 Οκτωβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη
Γεωργία Πλιάκου
ΑρχαιολόγοςΔημοσιεύθηκε στις 12 October 2018 | 8:38 am


Νομός Θεσπρωτίας - Ειδήσεις και Νέα

Σαρώνει η Θεσπρωτία!

  1. Σαρώνει η Θεσπρωτία!  EpirusPost.gr
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 6 October 2018 | 12:38 pm


125 κιλά χασίς στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας

  1. 125 κιλά χασίς στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας  Typos-i.gr (Δελτίο Τύπου)
  2. Full coverage

Δημοσιεύθηκε στις 30 September 2018 | 12:17 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Θεσπρωτίας


Φιλικοί ιστότοποι: