Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μέλπω Λεκατσά: «Ο φόβος δίνει πάτημα για την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη»

Έτοιμη να ασχοληθεί για πρώτη φορά ενεργά με την πολιτική, βρήκε η πρόταση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, την υποψήφια ευρωβουλευτή Μέλπω Λεκατσά.

 

Όπως λέει η ίδια στο KavalaNews.gr και στον Τάσο Αποστολίδη αν και πάντα πολιτικοποιημένη δεν είχε την ευκαιρία να συμμετέχει σε κομματικές διαδικασίες καθώς δεν υπήρχε ο χρόνος όσο βρισκόταν στον εργασιακό στίβο.

 

«Στο πρόσωπό μου θέλησε να ενώσει την εποχή της αντίστασης κατά της δικτατορίας με το σήμερα, επιλέγοντάς με τυχαία φαντάζομαι γιατί υπάρχουν πολλά πρόσωπα που αγωνίστηκαν για τον ίδιο σκοπό εκείνη την εποχή. Κάτι είδε σε εμένα ίσως τη ζωντάνια και την ελευθερία στο πνεύμα».

 

Ερωτηθείς σχετικά με το αν ο Στέφανος Κασσελάκης είναι τελικά αρκετά αριστερός, είπε ότι έθεσε την υποψηφιότητά του και εκλέχθηκε δημοκρατικά από τον κόσμο του κόμματος.

 

«Θα έπρεπε να έχουμε την υπομονή να δούμε πως θα εξελιχθεί.

 

Άλλωστε με μια αφοπλιστική ειλικρίνεια στη Θεσσαλονίκη είπε ότι ακόμα και τα Ελληνικά μου ήταν λίγα, αλλά κάνω κάθε μέρα μάθημα και όπως βλέπετε ο προφορικός του λόγος είναι άψογος.

 

Όσον αφορά στην αριστεροσύνη νομίζω ότι το 2024 όταν μιλάμε για ένα αριστερό κόμμα πρέπει να δούμε μια μεγάλη αγκαλιά. Δεν μπορούμε να του δούμε γραμμικά σε μια ευθεία. Είναι ένα κόμμα που πρέπει να είναι πατριωτικής εξουσίας.

 

Βαρεθήκαμε πια αν δεν γίνει έτσι θα έχουμε όλη μας τη ζωή άλλους που το κάνουν επικοινωνιακά καλύτερα και που είναι μόνιμα στην εξουσία και καταδυναστεύουν τον λαό μας».

 

Είπε ότι θεωρεί ηθικά απαράδεκτο να εκλέγεται κάποιος με ένα κόμμα και να αποχωρεί στη συνέχεια κρατώντας την έδρα.

 

«Να φύγεις δικαίωμά σου είναι αλλά να παραδώσεις την έδρα. Και αυτό που άκουσα από τον κ. Κούλογλου δεν μου άρεσε καθόλου γιατί έχουμε καθίσει στα ίδια θρανία, φαρμακοποιός τελείωσε κι εκείνος μετά έγινε δημοσιογράφος. Η έδρα βεβαίως ανήκει σε εσένα γιατί σε ψηφίζει ο κόσμος. Ηθικά όμως είσαι κάτω από μια σκέπη. Οι έδρες γενικώς των κομμάτων ανήκουν στους ψηφοφόρους των κομμάτων».

 

Για όσους αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κατανοεί τους αγώνες που έδωσαν αλλά δεν θα τους ήξερε κανείς αν δεν είχαν θητεύσει στην κυβέρνηση Τσίπρα. Έγιναν πολύ καλά πράγματα αλλά έγιναν και λάθη. «Εγώ πιστεύω ότι βαθύτερη αιτία δεν ήταν αν ο Κασσελάκης ήξερε πολύ Μαρξ ή Ένγκελς, η βαθύτερη αιτία είναι αυτό που μας καταδυναστεύει στην Ελλάδα το αρχηγιλίκι. Όλοι πρόεδροι, όλοι μπροστά. Όταν η Αριστερά παλεύει με ιδέες, οι ιδέες πάντοτε φέρνουν φράξιες, μπορεί για μια λέξη, για μια διατύπωση αυτό είναι προβληματικό και δεν είναι η ώρα για τέτοια πράγματα. Σήμερα η Αριστερά πρέπει να ενωθεί σε ένα μέτωπο εναντίον αυτής της λαίλαπας που λέγεται δεξιά.  Ας μην ξεχνάμε ότι στην Ευρώπη έχουμε ακροδεξιά κινήματα που φουντώνουν. Όλα η λήθη τα σκέπασε και κάνουμε συνεχώς τα ίδια λάθη», είπε η κ. Λεκατσά αναφερόμενη στον κατακερματισμό των αριστερών κομμάτων.

 

Μιλώντας για την ακρίβεια είπε ότι σήμερα ένα σπίτι δυάρι στη Γαλλία πληρώνει το 1/3 της αξίας που πληρώνει ένα σπίτι στην Ελλάδα.

 

«Δεν καταλαβαίνω γιατί η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική που ακολουθεί πλήττει τα φτωχότερα οικονομικά στρώματα της κοινωνίας μας»

 

είπε.

 

Ο κόσμος είπε τέλος, δείχνει τον δρόμο για το πως θα διαμορφωθεί το πολιτικό τοπίο.

 

«Υπάρχει πολύς φοβισμένος κόσμος που φοβάται το χειρότερο. Κάθε φορά υπάρχει η καραμέλα του φόβου. Όμως δεν πρέπει να σκεφτόμαστε έτσι γιατί δίνουμε πάτημα στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. χρειαζόμαστε αναχώματα»

 

είπε.

 

Ακούσετε ολόκληρη τη συνέντευξη

Δημοσιεύθηκε στις 6 June 2024 | 7:33 am


Συναυλία του Σταμάτη Κραουνάκη στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων στις 6 Ιουλίου

O Σταμάτης Κραουνάκης στις 6 Ιουλίου θα δώσει συναυλία στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων στην Καβάλα.

 

Τελευταία φορά που ο κ. Κραουνάκης είχε βρεθεί στην Καβάλα για συναυλία ήταν το 2022, για το φεστιβάλ Cosmopolis.

 

Η φετινή παράσταση ονομάζεται «Πιάνει ο έρωτας δουλειά». Θυμηθείτε τι είχε αναφέρει σε συνέντευξη του για την Καβάλα ο Σταμάτης Κραουνάκης ΕΔΩ.

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 10:48 pm


Καιρός στην Καβάλα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας και στη συνέχεια μεγάλη άνοδος

Το meteokav.gr αναφέρει πως η θερμοκρασία θα έχει μία μικρή πτώση στην Καβάλα τις επόμενες ημέρες, αλλά στη συνέχεια θα υπάρξουν εκ νέου πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή.

 

 

Αναλυτικά το meteokav.gr αναφέρει τα εξής:

“Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά την περιορισμένη αστάθεια και την μικρή πτώση της θερμοκρασίας (η οποία όμως θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα). 

 

Ωστόσο στην συνέχεια οι θερμοκρασίες θα επιστρέψουν σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα. Για ζωντανή ενημέρωση www.meteokav.gr.

 

Αρχικά, αργά μέσα στην νύχτα-ξημέρωμα Πέμπτης μικρή πιθανότητα για πέρασμα τοπικών βροχών κυρίως στα βορειότερα τμήματα του νομού. Από τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις που από το μεσημέρι και μετά κυρίως στα ορεινά θα είναι τοπικά αυξημένες. Έτσι, από τις μεταμεσημβρινές εώς και τις πρώτες βραδινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση τοπικών μπορών και μεμονωμένων καταιγίδων. 

 

Η πιθανότητα ανά περιοχή διακρίνεται ως εξής.

  • 1) Υψηλή πιθανότητα στα ορεινά και σε πεδινές περιοχές στο βόρειο κομμάτι του νομού
  • 2) Αξιόλογη πιθανότητα σε πεδινές περιοχές κοντά σε ορεινούς όγκους
  • 3) Μικρή πιθανότητα στα υπόλοιπα τμήματα του νομου

 

Πιθανότητα πρόσκαιρα και  τοπικά για έντονα φαινόμενα και μικρή πιθανότητα για χαλάζι μεσαίου μεγέθους σε περιοχές της κατηγορίας 1) και δευτερευόντως στην 2).

 

Την Παρασκευή πιο περιορισμένη αστάθεια με  τοπικές νεφώσεις κυρίως τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα για τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και στα βορειότερα τμήματα (θα υπάρξει λεπτομερή ενημέρωση στο www.meteokav.gr). 

 

Μέχρι και την Δευτέρα θα διατηρηθεί παρόμοιο θερμοκρασιακό μοτίβο με υπαρκτό το ενδεχόμενο πρόσκαιρων και τοπικών φαινομένων αστάθειας. Από την Τρίτη αναμένεται εκ νέου σταδιακή επιστροφή σε πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες για ένα διάστημα τουλάχιστον 5 ημερών. Για κάθε νεότερο www.meteokav.gr.”

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 10:13 pm


Το προφίλ των υποψήφιων ευρωβουλευτών - Ποιοι ζητούν την ψήφο μας την Κυριακή

Ανδρες, πενηντάρηδες, δικηγόροι, πανεπιστημιακοί, γιατροί και δημοσιογράφοι, είναι τα επικρατέστερα προφίλ των υποψηφίων που συνθέτουν τα ευρωψηφοδέλτια των ελληνικών κομμάτων, σύμφωνα με το νέο κείμενο πολιτικής του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ).

 

Σύμφωνα με τα βασικά συμπεράσματα της ανάλυσης και στο σύνολο των υποψηφίων, τo 58% είναι άνδρες, το 42% γυναίκες. 

 

Η μέση ηλικία είναι τα 53 έτη για τους άνδρες υποψηφίους και τα 50 έτη για τις γυναίκες. Το 36% έχει τελειώσει Πανεπιστήμιο (χωρίς μεταπτυχιακό), το 22% κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο και το 19% διδακτορικό. 

 

Τα επικρατέστερα επαγγέλματα μεταξύ των υποψηφίων είναι αυτά του δικηγόρου και του πανεπιστημιακού (8,4%), ενώ ακολουθούν εκείνα του γιατρού (7,8%), του δημοσιογράφου (7,5%) και του καλλιτέχνη (6,5%). 

 

Τέλος, το 18% των υποψήφιων έχει επανεκλεγεί σε προηγούμενες εκλογές (δημοτικές, εθνικές ή ευρωεκλογές), ενώ το 13% έχει διορισθεί σε κάποια πολιτική θέση.

 

Ανά κόμμα: το μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών υποψηφίων έχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Αριστερά (50%), ενώ το μικρότερο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ελληνική Λύση, και Νίκη (38%). 

 

Τη μεγαλύτερη μέση ηλικία έχουν οι υποψήφιοι της Νέας Αριστεράς (55,1 έτη) και της ΝΔ (54,4 έτη), ενώ τη μικρότερη έχει ο ΣΥΡΙΖΑ (48 έτη). 

 

Το μεγαλύτερο ποσοστό υποψηφίων με διδακτορικό έχει η Νέα Αριστερά (38%), το μεγαλύτερο ποσοστό υποψηφίων με πτυχίο και μεταπτυχιακό έχει το ΠΑΣΟΚ (38%), ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό υποψηφίων μόνο με πτυχίο έχει το ΚΚΕ (62%).

 

Τα επαγγέλματα που εκπροσωπούνται περισσότερο ανά κόμμα, και με τη σειρά που παρατίθενται στο σχετικό δελτίο Τύπου του ΚΕΦΙΜ, είναι: 

 

Στη ΝΔ, δημοσιογράφος, δικηγόρος, γιατρός. Στο ΣΥΡΙΖΑ, δικηγόρος, γιατρός, δημοσιογράφος, πανεπιστημιακός, αθλητής/τρια, καλλιτέχνης. Στο ΠΑΣΟΚ, πανεπιστημιακός, δικηγόρος, γιατρός, εκπαιδευτικός, ερευνητής/τρια. Στο ΚΚΕ, δικηγόρος, δημοσιογράφος, γιατρός. 

 

Στην Ελληνική Λύση, έμπορος, ιδιωτικός υπάλληλος, αγρότης/κτηνοτρόφος, γιατρός. Στη Νέα Αριστερά, πανεπιστημιακός, δημοσιογράφος, ελεύθερος επαγγελματίας. Στη Νίκη, γιατρός, δικηγόρος, αξιωματικός ενόπλων δυνάμεων, πανεπιστημιακός, εκπαιδευτικός, καλλιτέχνης. Στην Πλεύση Ελευθερίας, καλλιτέχνης, αθλητής/τρια, νομικός, στέλεχος ΜΚΟ.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 9:45 pm


Πασχαλίδης: “Η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται με αποτελεσματικότητα τα συμφέροντα της Ελλάδας στην ΕΕ"

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, κάνει κάλεσμα στους ψηφοφόρους να πάνε στις κάλπες, και τονίζει πως η συμμετοχή του κόσμου στις Ευρωεκλογές αποτελεί ζήτημα εξαιρετικής σημασίας. 

 

Ο βουλευτής αναφέρει πως Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώνει την καθημερινότητά μας μέσω των πολιτικών και των αποφάσεων της, ενώ τονίζει πως η Νέα Δημοκρατία υπερασπίζεται με αποτελεσματικότητα τα συμφέροντα της Ελλάδας στην ΕΕ, και θα συνεχίσει να το κάνει.

 

 

Η ανακοίνωση του κ. Πασχαλίδη αναφέρει τα εξής:

“Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου, Γιάννης Πασχαλίδης, θα ήθελε να προβεί στη παρακάτω δήλωση σχετικά με τις επερχόμενες ευρωεκλογές της 9 ης Ιουνίου:

 

«Οι Ευρωεκλογές πλησιάζουν και η συμμετοχή του κόσμου σε αυτές αποτελεί ζήτημα εξαιρετικής σημασίας. Η Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώνει την καθημερινότητά μας μέσω των πολιτικών και των αποφάσεων της. 

 

Ως πολίτες, έχουμε την ευθύνη και την ευκαιρία να επηρεάσουμε αυτές τις αποφάσεις μέσω της ψήφου μας. Το να συμμετέχουμε στις Ευρωεκλογές δεν είναι απλώς ένα δικαίωμα, αλλά και μια υποχρέωση προς το μέλλον της χώρας μας και της Ευρώπης γενικότερα.

 

H Ευρωπαϊκή Ένωση διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο σε πολλούς τομείς της ζωής μας, από την οικονομία και το εμπόριο έως την ασφάλεια και την περιβαλλοντική πολιτική. 

 

Οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητά μας, όπως αποδείχθηκε με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, η οποία μάλιστα τροποποιήθηκε με παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης και του Υπουργού

Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Λευτέρη Αυγενάκη. 

 

Συμμετέχοντας στις Ευρωεκλογές, συμβάλλουμε στη διαμόρφωση αυτών των αποφάσεων, δίνοντας δύναμη στη δραστήρια Κυβέρνηση της ΝΔ τόσο να μάχεται για πιο δίκαιες πολιτικές όσο και να διασφαλίζει ότι οι πολιτικές που υιοθετούνται αντικατοπτρίζουν τις αξίες και τα συμφέροντά μας. 

 

Όπως δεσμεύτηκε ο Πρωθυπουργός, η Κυβέρνηση

εξακολουθεί να μάχεται για μια πιο δίκαιη ΚΑΠ, μεταφέροντας την φωνή των αγροτών μας στο κέντρο της Ε.Ε.

 

Επίσης, μέσω των Ευρωεκλογών μας δίνεται η δυνατότητα να στείλουμε στην Ευρώπη τους κατάλληλους ανθρώπους, που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στο Ευρωκοινοβούλιο και θα διεκδικήσουν τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, βάζοντας το συμφέρον της χώρας πάνω από μικροκομματικά συμφέροντα. 

 

Η Νέα Δημοκρατία έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο, που απαρτίζεται από ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, η κάθε μια με διαφορετική σταδιοδρομία και υπόβαθρο. 

 

Η επιλογή των υποψηφίων με βάση το έργο τους διασφαλίζει το γεγονός πως θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας άτομα με αποδεδειγμένη ικανότητα και αξιοπιστία.

 

Η συμμετοχή στις Ευρωεκλογές είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Είναι απαραίτητο ο κόσμος να στηρίξει σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση την Νέα Δημοκρατία, ώστε να συνεχίσουμε να αποτελούμε μια ισχυρή φωνή μέσα στην Ευρώπη. 

 

Η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στις επερχόμενες Ευρωεκλογές είναι καθοριστική για τη συνέχιση της οικονομικής ανάπτυξης, την αποτελεσματική διαχείριση κρίσεων, την προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

 

Με τη Νέα Δημοκρατία, η Ελλάδα μπορεί να διασφαλίσει ένα βιώσιμο μέλλον μέσα στην ευρωπαϊκή οικογένεια».”

 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 9:02 pm


Οι Δήμοι Καβάλας και Νυρεμβέργης εξετάζουν το ενδεχόμενο για τη διοργάνωση μιας όπερας

Τις προηγούμενες ημέρες οι Δήμοι Καβάλας και Νυρεμβέργης γιόρτασαν τα 25 χρόνια αδελφοποίησης τους, με εκδηλώσεις να γίνονται στην Καβάλα.

 

Οι δύο δήμαρχοι Θόδωρος Μουριάδης και Markous Konig, πέρα από τις συζητήσεις που είχαν για θέματα όπως το περιβάλλον, τα απορρίμματα και η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, συζήτησαν και για τον καλλιτεχνικό τομέα 

 

Φαίνεται πως βρέθηκε κοινό σημείο επαφής, και οι δύο Δήμοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνεργαστούν ακόμα και για τη διοργάνωση μιας όπερας.

 

 

Σχετική ανακοίνωση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης - Deutsch-Griechische Versammlung, αναφέρει τα εξής:

“Με μεγάλη λαμπρότητα γιορτάστηκαν στην Καβάλα τα 25 χρόνια αδελφοποίησης του Δήμου Νυρεμβέργης και Δήμος Καβάλας. 

 

Με τη συμβολική φύτευση ενός δέντρου στον κόμβο Φαλήρου από τους Δημάρχους Καβάλας και Νυρεμβέργης, Θόδωρο Μουριάδη και Markous Konig επικυρώθηκε ένας διαχρονικός δεσμός φιλίας, αλληλεγγύης και αμοιβαίας εκτίμησης, που υποστήριξε με όλες της τις δυνάμεις η Ελληνογερμανική Συνέλευση. 

 

Ενδιάμεσα στις όμορφες εορταστικές εκδηλώσεις, οι δήμαρχοι των δύο πόλεων είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν το πλαίσιο της περαιτέρω συνεργασίας των δύο αδελφοποιημένων πόλεων, εστιάζοντας στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των υδάτινων πόρων, καθώς και στις καλές πρακτικές για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. 

 

Αλλά και στον καλλιτεχνικό τομέα βρέθηκε κοινό σημείο επαφής με τους δύο Δήμους να εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργαστούν ακόμα και για τη διοργάνωση μιας όπερας!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 8:29 pm


ΟΠΕΚΕΠΕ: Στήριξη στην τοπική παραγωγή της Θάσου και άλλων νησιών του Αιγαίου με πάνω από 10 εκατ. ευρώ

Το ποσό των 10,1 εκατ. ευρώ για τη στήριξη της τοπικής παραγωγής σε μικρά νησιά του Αιγαίου κατέβαλε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

 

Ανάμεσα στα νησιά που επιδοτούνται είναι και η Θάσος.

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, τα μέτρα και τα ποσά που καταβλήθηκαν είναι τα εξής:

 

  • 1. Ενίσχυση για τη διατήρηση των παραδοσιακών ελαιώνων, 32.757 δικαιούχοι, 7.008.776,53 ευρώ

 

  • 2. Ενίσχυση για τη διατήρηση της καλλιέργειας αμπέλων 2.378 δικαιούχοι, 1.119.702,96 ευρώ

 

  • 3. Ενίσχυση για την καλλιέργεια κριθαριού Λήμνου, 1.035 δικαιούχοι, 196.101,78 ευρώ

 

  • 4. Ενίσχυση για την καλλιέργεια τοματακίου Σαντορίνης, 66 δικαιούχοι, 7.623,00 ευρώ

 

  • 5. Ενίσχυση για την καλλιέργεια δαμάσκηνων Σκοπέλου, 61 δικαιούχοι, 13.953,26 ευρώ

 

  • 6. Ενίσχυση για την καλλιέργεια αγκινάρας Τήνου, 23 δικαιούχοι, 5.000 ευρώ

 

  • 7. Ενίσχυση για την καλλιέργεια φασολιού, βρώσιμου λαθουριού και φάβας Σαντορίνης, 559 δικαιούχοι, 123.810,57 ευρώ

 

  • 8. Ενίσχυση για την καλλιέργεια γεώμηλων 960 δικαιούχοι, 339.926,55 ευρώ

 

  • 9. Ενίσχυση για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών στα νησιά Χίος, Σάμος, Ρόδος, Κάρπαθος ΚΑ 1.503 δικαιούχοι, 325.082,78 ευρώ

 

  • 10. Ενίσχυση για την καλλιέργεια Μαστίχας Χίου, 1.330 δικαιούχοι, 974.267,49 ευρώ

 

Νησιά που επιδοτούνται: Σκόπελος, Σαντορίνη, Θηρασιά, Χίος, Σάμος, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως, Ρόδος Τήνος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Θάσος, Σκύρος, Ικαρία, Λέσβος.

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 7:52 pm


ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας: Αποτελέσματα εκλογής και κατάταξης υποψηφίων στις εκλογές

Η Κεντρική εφορευτική επιτροπή των εκλογών του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, εξέδωσε το πρακτικό των αποτελεσμάτων εκλογής και κατάταξης των υποψηφίων, για τις εκλογές στο ΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας.

 

Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, ως πλειοψηφών συνδυασμός, εκκινεί τη διαδικασία διαβούλευσης με όλους τους συνδυασμούς, για τη συγκρότηση των οργάνων διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

 

 

Σχετική ανακοίνωση της Δημοκρατικής Κίνησης Μηχανικών αναφέρει τα εξής:

“Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή των εκλογών του ΤΕΕ της 19ης Μαΐου 2024 εξέδωσε το Πρακτικό αποτελεσμάτων εκλογής και κατάταξης των υποψηφίων, το οποίο τοιχοκολλήθηκε χθες 4 Ιουνίου 2024 και ώρα 20:40 στον πίνακα ανακοινώσεων στο ισόγειο του κτιρίου των Κεντρικών Υπηρεσιών του ΤΕΕ επί της οδού Νίκης 4, στην Αθήνα και αναρτήθηκε την ίδια ώρα στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ.

 

Η σειρά επιτυχίας των υποψηφίων από την Ανατολική Μακεδονία σε κάθε όργανο διοίκησης παρουσιάζεται στους πίνακες που ακολουθούν.

 

Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών, ως πλειοψηφών συνδυασμός, με συναίσθηση της ευθύνης που της αναλογεί, εκκινεί τη διαδικασία διαβούλευσης με όλους τους συνδυασμούς που συμμετείχαν στις εκλογές με σταθερή επιδίωξη την επίτευξη της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης και συνεργασίας στη συγκρότηση των οργάνων διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

 

Συγχαρητήρια στους εκλεγέντες! Συνεχίζουμε μαζί, εκλεγέντες και μη, με σοβαρότητα, συνεργασία, εξωστρέφεια.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 7:19 pm


Ορφέας Ελευθερούπολης: Ανανέωση συνεργασίας με Λουίζ Μπαϊρακτάρι

Σε μία πολύ σημαντική ανανέωση προχώρησε ο Ορφέας Ελευθερούπολης.

 

Ο Λουίζ Μπαϊρακτάρι που είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παίκτες του Ορφέα τα τελευταία χρόνια, θα παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο στην ομάδα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 6:49 pm


Κοινωνικός τουρισμός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι είναι δικαιούχοι

Άρχισε η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού για την την περίοδο 2024 – 2025 της ΔΥΠΑ.

 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet.

 

Η υποβολή των αιτήσεων για τον Κοινωνικό Τουρισμό θα γίνει βάσει του τελευταίου ψηφίου του ΑΦΜ και δεν έχει σημασία ο χρόνος υποβολής της αίτησης για το τελικό αποτέλεσμα της κρίσης, καθώς οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση την μοριοδότηση κάθε αιτήματος.

 

Οι δικαιούχοι μπορείτε να υποβάλετε αίτηση ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ των ενδιαφερόμενων δικαιούχων έως τις 09.06.2024 και ώρα 23:59, ως εξής:

 

  • ΑΦΜ που λήγουν σε 0: Ημερομηνία 03.06 & 04.06
  • ΑΦΜ που λήγουν σε 1: Ημερομηνία 05.06 & 06.06
  • ΑΦΜ που λήγουν σε 2,3,4: Ημερομηνία 07.06
  • ΑΦΜ που λήγουν σε 4,5,6: Ημερομηνία 08.06
  • ΑΦΜ που λήγουν σε 7,8,9: Ημερομηνία 09.06

 

Ποιοι είναι δικαιούχοι

 

Δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού είναι:

 

  • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • ασφαλισμένοι στον eEΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01.01.2023 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
  • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.
  • Το οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τις 30.000 ευρώ, ενώ για τους μακροχρόνια ανέργους (ανεργία άνω των 12 μηνών) το εισόδημα δεν μπορεί να ξεπερνά τα 16.000 € για τους άγαμους, τα 24.000 € για τους έγγαμους (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € ανά τέκνο) ή 29.000 € για τις μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 € για κάθε τέκνο μετά το πρώτο).

 

Σημειώνεται ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εργαζόμενοι και άνεργοι που επιδοτούνται για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού οποιουδήποτε άλλου φορέα για την ίδια περίοδο και όσοι (εκτός των ΑμεΑ) πήραν επιταγή στο πρόγραμμα 2023-24.

 

 

Πως επιλέγονται οι δικαιούχοι;

 

Η επιλογή των δικαιούχων βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων κριτηρίων (ΑμεΑ, μονογονέα, αριθμός παιδιών, εισόδημα, συμμετοχή για πρώτη φορά) με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) της ΔΥΠΑ.

 

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet.

 

Συγκεκριμένα η διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

 

Δημοσιεύθηκε στις 5 June 2024 | 6:13 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας