Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Παναγιωτόπουλος: “H Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να πάρει μεγάλες αποφάσεις, η Ελλάδα να είναι σταθερή και αξιόπιστη δύναμη”

Ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε πολιτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να πάρει μεγάλες αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της και πως είναι εθνικά κρίσιμο για την Ελλάδα να είναι σταθερή και αξιόπιστη δύναμη στο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

 

 

Σε σχετική του ανάρτηση ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει τα εξής:

“Τη σημασία των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου υπογραμμίσαμε σήμερα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε όλους όσοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του ξενοδοχείου Holiday Inn στη Θεσσαλονίκη. 

 

Την απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση διοργάνωσαν η Γραμματεία των πρώην Βουλευτών και Πολιτευτών και η Γραμματεία των παλαιών στελεχών του Ν. Θεσσαλονίκης.

 

Υπογραμμίσαμε τη βαρύτητα αυτής της εκλογικής μάχης. Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να πάρει μεγάλες αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της, είναι εθνικά κρίσιμο η Ελλάδα να προβάλει ως σταθερή και αξιόπιστη δύναμη στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. 

 

Η κυβέρνηση του Κυριάκος Μητσοτάκης και της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ διασφαλίζει αυτή την σταθερότητα, αυτή την εικόνα για τη χώρα. Στην Ευρώπη που θέλουμε αυτή η συνθήκη δεν πρέπει να αμφισβητηθεί.

 

Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί το βήμα μπροστά. Ερχόμαστε σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 11:01 pm


Συνεδριάζει στην Καβάλα η επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ της περιφέρειας ΑΜΘ

Την Πέμπτη 30 Μαΐου, συνεδριάζει στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας η επιτροπή παρακολούθησης του περιφερειακού προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» της περιόδου 2021-2027.

 

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η πορεία υλοποίησης του προγράμματος, ο σχεδιασμός νέων προσκλήσεων, η πρόοδος έγκρισης των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για οριζόντια θέματα από την Εθνική αρχή συντονισμού ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Π.Ε. Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Συνεδριάζει την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας η Επιτροπή Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» της περιόδου 2021-2027, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

 

Η συνεδρίαση προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 10:00 και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η πορεία υλοποίησης του προγράμματος, ο σχεδιασμός νέων προσκλήσεων, η πρόοδος έγκρισης των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για οριζόντια θέματα από την Εθνική Αρχή Συντονισμού ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

 

Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των αρχών διαχείρισης, συντονισμού και πιστοποίησης του ΕΣΠΑ, εκπρόσωποι δημοσίων αρχών, ειδικών υπηρεσιών και επιτελικών δομών Υπουργείων και της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ), εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών εταίρων, των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνεδρίαση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.eydamth.gr/index.php/component/k2/item/678-3i-synedriasi-tis-epitropis-parakoloythisis-tou-pp-pamth-2021-2027

 

Οι εργασίες της 3η Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης θα μεταδοθούν και διαδικτυακά από τον ακόλουθο σύνδεσμο:  30/5/2024, 10:00-16:30:

https://www.youtube.com/watch?v=AEKfc3wi9WU

 

Επίσης, στο πλαίσιο της διενέργειας της Επιτροπής, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Δημοτικού Κήπου ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη».”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 10:32 pm


ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: Εργαστήρια διακαλλιτεχνικής εκπαίδευσης στις 4 & 5 Ιουνίου

Το Τμήμα εκπαιδευτικών & κοινωνικών δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας διοργανώνει ένα διήμερο κύκλο εκπαίδευσης ενηλίκων σχετικό με ζητήματα εκπαίδευσης για ενήλικες 65 ετών και άνω, όπως είναι ο σχεδιασμός και η οργάνωση εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών εργαστηρίων, η ανταλλαγή μεθοδολογίας, εκπαιδευτικών εργαλείων και υλικού.

 

Η εκδήλωση θα γίνει στις 4 και 5 Ιουνίου στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου”.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ αναφέρει τα εξής:

“Κύκλος εργαστηρίων διακαλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε ζητήματα εκπαίδευσης ενηλίκων 65+.

 

Τρίτη 4 & Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024.Το Τμήμα Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας διοργανώνει ένα διήμερο κύκλο εκπαίδευσης ενηλίκων σχετικό με ζητήματα εκπαίδευσης για ενήλικες 65+, όπως είναι ο σχεδιασμός και η οργάνωση εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών εργαστηρίων, η ανταλλαγή μεθοδολογίας, εκπαιδευτικών εργαλείων και υλικού.

 

Με «όχημα» την τέχνη του μουσικού θεάτρου, τη μουσική, το θέατρο και την κίνηση, αντλώντας και συνδυάζοντας υλικά και εργαλεία από τις παραπάνω τέχνες, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και διάχυση της απαραίτητης τεχνογνωσίας για ένα περισσότερο συμπεριληπτικό και προσβάσιμο τρόπο στον σχεδιασμό, την οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων που απευθύνονται σε ενήλικες 65+, με μακροπρόθεσμο στόχο την ανάπτυξη του αισθήματος του ανήκειν στις κοινότητες και τη δημιουργία συνθηκών ευημερίας, ένταξης και αποδοχής.

 

Στα 4 εργαστήρια που θα υλοποιηθούν (αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω) οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε βιωματικά σεμινάρια, διακαλλιτεχνικά εργαστήρια και σε κύκλους συζητήσεων σχετικών με την καλλιτεχνική εκπαίδευση.  

 

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικής και  γενικής εκπαίδευσης, σε επαγγελματίες του πολιτισμού, σε εν δυνάμει εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, φροντιστές ενηλίκων 65+, σε άτομα που ενδιαφέρονται να εντάξουν τις έννοιες της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας στις πρακτικές τους, αλλά και σε όποιον έχει ειδικό́ ενδιαφέρον για την επαφή με την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Η πρότερη γνώση μουσικής/θεάτρου/χορού δεν είναι απαραίτητη.

 

Υλοποίηση δράσεων: Κατερίνα Νταμάνη (εκπαιδευτικός μουσικής), Αντώνης Πριμηκύρης (εκπαιδευτικός θεάτρου)

 

Σχεδιασμός δράσεων: Κική Κέρζελη, Κατερίνα Νταμάνη, Αντώνης Πριμηκύρης

 

Ημερομηνίες και ώρες υλοποίησης:

  • Τρίτη 4 Ιουνίου, 17.00 - 21.00 (17.00 - 19.00: Εργαστήριο 1 - 19.00 - 21.00: Εργαστήριο 2)
  • Τετάρτη 5 Ιουνίου, 17.00 - 21.00 (17.00 - 19.00: Εργαστήριο 3 - 19.00 - 21.00: Εργαστήριο 4)  

 

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Έργου: «SUB.1.1.6 Προσέλκυση ατόμων 65+ και ατόμων με αναπηρία σε δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerarionEU.

 

**Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876  (10.00 – 14.00) ή να στείλετε mail στο [email protected], έως και την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 9:59 pm


Καβάλα: Διακοπή υδροδότησης την Τετάρτη - Δείτε τις οδούς

Την Τετάρτη (29/05), θα γίνει διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της Καβάλας, λόγω εργασιών.

 

 

Η ΔΕΥΑ Καβάλας αναφέρει τα εξής: 

“Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Τετάρτη 29-05-2024 από ώρα 08:15 έως 12:00 στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς: Μικράς Ασίας - Καππαδοκίας– Αμάσειας – Παφλαγονίας – Κυρηνείας – Μικράς Ασίας και στις οδούς: Ικονίου Κοτυώρων.

 

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 9:21 pm


Δράσεις και διακρίσεις του 2ου Γυμνασίου Καβάλας - Φωτογραφίες

Το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας είχε μία εκπαιδευτική δράση την Τρίτη 14 Μαΐου, που αφορούσε τη Γ΄ τάξη, με τους μαθητές να μαθαίνουν τον τρόπο λειτουργίας μιας έντυπης εφημερίδας, ενός ραδιοφώνου, αλλά και ποια είναι τα είδη του δημοσιογραφικού λόγου. 

 

Παράλληλα ο μαθητής Σταυρόπουλος Χριστόφορος του τμήματος Α3, συμμετείχε στον 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου και κατάφερε να διακριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού με το 2ο βραβείο.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει τα εξής:

“Την Τρίτη 14/05/2024, στα πλαίσια δράσεων του Εθνικού Θεματικού Δικτύου για την Παιδεία στα Μέσα (σχολικό έτος 2023-24) που σχεδίασαν και συντονίζουν η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Καβάλας και του ΕΕΕΕΚ Καβάλας στο Κέντρο ΜΜΕ Alpha Media Group, όπου συστεγάζονται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Λάμψη 105,7 FM, ALPHA RADIO και τα γραφεία της έντυπης εφημερίδας «Νέα Εγνατία». 

 

Η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας και δημοσιογράφος κ. Σίσσυ Ακοκκαλίδου ξενάγησε και ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για τον τρόπο λειτουργίας μιας έντυπης εφημερίδας, τα είδη του δημοσιογραφικού λόγου (ρεπορτάζ, αρθρογραφία, σχόλια & απόψεις), τον τρόπο κατανομής των θεμάτων σε ένα έντυπο μέσο και, κυρίως, για τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας που πρέπει απαρέγκλιτα να τηρούνται προκειμένου οι πολίτες να ενημερώνονται αντικειμενικά και έγκυρα για ποικίλα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα της επικαιρότητας.

 

Παράλληλα, οι μαθητές περιηγήθηκαν στις αίθουσες μετάδοσης των ραδιοφωνικών προγραμμάτων από τον ραδιοφωνικό παραγωγό κ. Κώστα Σωτηρέλλη και είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με το σύστημα ραδιομετάδοσης (μικρόφωνα, μεγάφωνα, ακουστικά) και να κατανοήσουν τη σημασία του ραδιοφώνου ως σημαντικού φορέα τόσο πληροφοριών όσο και ψυχαγωγίας. 

 

Η επίσκεψη είχε διάρκεια δύο διδακτικές ώρες και όλοι οι μαθητές έδειξαν έντονο ενδιαφέρον θέτοντας ερωτήσεις και συζητώντας με τους δημοσιογράφους.

 

Επίσης, ο μαθητής Σταυρόπουλος Χριστόφορος του τμήματος  Α3 του σχολείου μας συμμετείχε στον 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. 

 

Ο μαθητής διαγωνίστηκε στην Α΄ Φάση του διαγωνισμού (εξ αποστάσεως) στις 25 Φεβρουαρίου 2024 και κατάφερε να διακριθεί περνώντας στη Β΄ φάση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2024 σε εξεταστικό κέντρο. Στην τελική φάση του διαγωνισμού διακρίθηκε με το 2ο βραβείο ανάμεσα σε πολλούς συνυποψήφιους/συνυποψήφιες από όλη την Ελλάδα.

 

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Καβάλας συγχαίρουν τους μαθητές και μαθήτριες για τις δράσεις και διακρίσεις τους και τους εύχονται συνεχιζόμενες επιτυχίες και δημιουργικές εμπειρίες!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 8:49 pm


Καβάλα: Πρωτιές του Ωδείου “Νεάπολις” στον διαγωνισμό “Orpheus Soloists” - Βίντεο & φωτογραφίες

Την Κυριακή 26 Μαΐου διεξήχθη ο 7ος Διαγωνισμός “Orpheus Soloists”. Το Ωδείο «Νεάπολις» της Καβάλας συμμετείχε, έχοντας σημαντικές διακρίσεις.

 

 

Δείτε βίντεο από τις συμμετοχές των παιδιών.

 

Σχετική ανακοίνωση του Ωδείου αναφέρει τα εξής:

“Την Κυριακή 26 Μαΐου διεξήχθη ο 7ος Διαγωνισμός “Orpheus Soloists”. Το Ωδείο «Νεάπολις» συμμετείχε –όπως είθισται τα τελευταία χρόνια- με το τμήμα φλάουτου της Ρεβέκκας Μελετιάδου και το τμήμα κλασικής κιθάρας του Τάσου Δέλιου. Η εμφάνιση των μαθητών του Ωδείου «Νεάπολις» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

 

Ειδικότερα, στην τάξη κλασικής κιθάρας στην Β΄ Κατηγορία (έως 13 ετών) οι μαθητές Ευστράτιος Δέλιος και Σοφία Χόη κατέκτησαν δύο Α΄ βραβεία (!) αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στην επιτροπή, που απένειμε δύο πρώτες θέσεις στους δύο μαθητές.

 

Εξαιρετικές επιδόσεις σημείωσε και το Τμήμα φλάουτου της Ρεβέκκας Μελετιάδου. Συγκεκριμένα, στην Α΄ κατηγορία (έως 13 ετών) η Μαγδαληνή Μεγγίδου έλαβε το Α΄ βραβείο και η Λυδία Προκόβα Παπαδοπούλου το Β΄ βραβείο.

 

Στην Β΄ κατηγορία (13-16 ετών) η μαθήτρια Ελένη Δέλιου έλαβε το Β΄ βραβείο, χωρίς να απονεμηθεί Α΄ Βραβείο σε κάποιον διαγωνιζόμενο.

 

Η Διεύθυνση του Ωδείου «Νεάπολις» συγχαίρει θερμά τους διαγωνιζόμενους για την συνέπεια το ήθος τους και την συνολική εμφάνισή τους.

 

Επίσης, συγχαίρει τις οικογένειές των μαθητών για τη στήριξη στην καλλιτεχνική τους πορεία και εύχεται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 8:07 pm


Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έρθει στην Καβάλα το Σάββατο και θα δώσει ομιλία

Το Σάββατο (01/06), θα επισκεφθεί την Καβάλα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Καβάλα ο κ. Ανδρουλάκης θα πραγματοποιήσει ομιλία στο “Cafe Agora”.

 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει την περιοδεία του στην Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση της επικοινωνίας του κόμματος με τους πολίτες και την προώθηση του προγράμματός του εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών.

 

Ο κ. Ανδρουλάκης θα συνομιλήσει με φορείς της Καβάλας, επιχειρηματίες και κατοίκους της περιοχής, και θα παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματος για σημαντικά ζητήματα.

 

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 7:35 pm


Χειροπέδες σε 11 άτομα στην Καβάλα και όλη την ΑΜΘ για διακίνηση ναρκωτικών - Φωτογραφίες

Από τις 22 έως τις 27 Μαΐου έγιναν 11 συλλήψεις στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, για διακίνηση ναρκωτικών.

 

 

Σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

“Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το χρονικό διάστημα από 22 έως και 27-5-2024 σε περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από αστυνομικούς των

Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Αλεξανδρούπολης, Ξάνθης, Δράμας και Ορεστιάδας, δέκα (10) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν έντεκα ξεχωριστές δικογραφίες για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

 

Αναλυτικότερα στην πρώτη περίπτωση, την 22-5-2024 συνελήφθη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων, με τελωνειακούς υπαλλήλους και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ναρκωτικών «LAIKA» ένας αλλοδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε να επιβαίνει σε εισερχόμενο στη χώρα λεωφορείο έχοντας

στις αποσκευές του ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 12,6 γραμμαρίων και έναν πλαστικό τρίφτη, τα οποία και κατασχέθηκαν.

 

Επίσης την 27-5-2024 στην Ξάνθη, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης συνέλαβαν σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις δύο ημεδαπούς, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε καλλιεργούσαν στους αύλειους χώρους των οικιών τους 33 συνολικά φυτά κάνναβης, ύψους 4 έως 95 εκατοστών τα οποία και κατασχέθηκαν. 

 

Ακολούθως σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες των δραστών βρέθηκε συνολικά και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους 173,9 γραμμαρίων.

 

Επιπλέον, το παραπάνω χρονικό διάστημα αστυνομικοί των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Καβάλας και Δράμας και του Αστυνομικού Τμήματος Νέστου Καβάλας πραγματοποίησαν ελέγχους κατά τη διάρκεια των οποίων συνέλαβαν μία ημεδαπή στην Αλεξανδρούπολη, έναν ημεδαπό στην Ορεστιάδα, πέντε ημεδαπούς σε περιοχές της Καβάλας και έναν ημεδαπό στη Δράμα διότι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τέσσερις οικίες και την κατοχή των δραστών κατά περίπτωση, μικροποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης, μικροποσότητα ναρκωτικής ουσίας «Μπονσάι» και ένα τσιγάρο κάνναβης.

 

Οι δικογραφίες υποβλήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις έντεκα υποθέσεις ενήργησαν οι Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης και το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου Καβάλας.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 7:09 pm


Αντιφίλιπποι Καβάλας: Φωτογραφικές στιγμές από το 1ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός σύλλογος Αντιφιλίππων, διοργάνωσε το 1ο σεμινάριο παραδοσιακών χορών, στις 25-26 Μαΐου, σε ένα διήμερο γεμάτο με χορό.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

“Ένα μοναδικό διήμερο στους Αντιφιλίππους αφιερωμένο στον παραδοσιακό χορό! 

 

Ευχαριστούμε τους 25 συμμετέχοντες που αφιέρωσαν 12 ώρες και κάποιοι ταξίδεψαν μέχρι εδώ για να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στον σύλλογο μας .

 

Ευχαριστούμε τους εισηγητές μας για τη διδασκαλία και την συνεργασία 

  • κ. Μεσσαριτάκη Βασίλη 
  • κ. Σινάπη Στέλιο 
  • κ. Μήτσκα Δημήτρη 
  • κ. Βασιλειάδη Γιώργο 
  • κ. Ιωαννίδη Χρόνη 

 

Ευχαριστούμε θερμά τους χορηγούς της εκδήλωσης , η οικονομική τους συνεισφορά ήταν πολύτιμη 

  • Λιόντας Καφέ - Πρωινό 
  • Κουμανάκης Μιχάλης - Μηχανουργείο 
  • Diesel Service - Κυτταρίδης Γιάννης και Χρήστος 
  • Φαρμακείο Ιωάννης Λιάρος

 

Ευχαριστούμε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αντιφιλίππων για την προσφορά των μικρογευματων που διατέθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. 

 

Ευχαριστούμε τα μέλη των συλλόγων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και παραβρέθηκαν στο γλέντι της Κυριακής 

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης 
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου 
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Δωματίων 
  • Πολιτιστικός - Αιμοδοτικος Σύλλογος Αμισιανών
  • Χορευτικός Όμιλος Καβάλας 
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Μουσθενης
  • Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας 
  • Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Διδυμαιος Απόλλων Γέροντα 
  • Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Κουδουνίων Δράμας 
  • Θρακική Εστία Δράμας 
  • Κέντρο Ελληνικής Λαογραφίας Νεάπολις 
  • Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης 
  • Π.Σ. Μηλέων Πηλίου 'Γρηγόριος Κωνσταντάς'
  • Λαογραφικός Όμιλος Σύρου 

 

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους 

  • Τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και νεολαίας κ. Μποσμπότη Χρήστο 
  • Τον αντιδήμαρχο Δ.Ε. Παγγαίου κ.Παπαθανασίου Μίμη 
  • Τον δημοτικό σύμβουλο κ. Εμμανουηλίδη Θεόφιλο 

 

Ευχαριστούμε τον κ. Τσιπουρόπουλο Βασίλη για τη διάθεση φορτηγού για τη μεταφορά των τραπεζοκαθισμάτων 

 

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας που για άλλη μια φορά ήταν κοντά στον σύλλογο και συγκεκριμένα τους 

  • Πασσίδη Γιώργο 
  • Κανάρη Σταύρο 
  • Σγουρίδη Χάρη και Σιμάκο
  • Αθανασάκη Γιάννη 
  • Δραγανίδη Ι. Χρήστο 
  • Θεοδωρίδου Δέσποινα 
  • Τσίλογλου Σταύρο 

 

Ευχαριστούμε και τους δικούς μας ανθρώπους που πάντα μας στηρίζουν σε κάθε μας δράση και εκδήλωση.

 

Η προσπάθεια που καταβάλαμε για να πραγματοποιηθεί αυτό το διήμερο με σκοπό να αναδείξουμε τον τόπο μας , το χωριό μας , ήταν τεράστια.

 

Οι πολύ καλές κριτικές που δεχτήκαμε από τους συμμετέχοντες μας δικαιώνουν και το αποτέλεσμα έχει θετικό πρόσημο. 

 

Δίνουμε ραντεβού για του χρόνου, στο 2ο Σεμινάριο Παραδοσιακών χορών.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 6:30 pm


Ορφέας Ελευθερούπολης: Ο Μπάμπης Καζεπίδης νέος προπονητής της ομάδας

Ο Ορφέας Ελευθερούπολης ανακοίνωσε πως νέος προπονητής της ομάδας θα είναι ο Μπάμπης Καζεπίδης.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Ανακοινώνουμε την πρόσληψη του Μπάμπη Καζεπίδη στη θέση του προπονητή της ομάδας μας, για τη σεζόν 2024-2025.

 

Ο Μπάμπης Καζεπίδης εργάστηκε τη σεζόν που πέρασε στη Δόξα Βώλακα.

 

Στο νομό μας κάθισε στον πάγκο του Βύρωνα( Γ' Εθνική) την περίοδο 2022-2023.

 

Στο νομό της Δράμας ήταν προπονητής ακόμη στη Δόξα Πετρούσας, στον Ξηροπόταμο και στον Πανδραμαϊκό.  

 

Διετέλεσε συνεργάτης του Νίκου Καραμπετάκη στον πάγκο της Δόξας Δράμας το 2016. Καλωσορίζουμε τον Μπάμπη Καζεπίδη στη μεγάλη οικογένεια του Ορφέα.  Του ευχόμαστε καλή επιτυχία. 

 

Όλοι μαζί για το μεγάλο στόχο που είναι η άνοδος στη Γ' Εθνική με τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας μας.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 6:00 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας