Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Πάνθηρες: Κάλεσμα στον κόσμο για το κρισιμότερο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν με τον Πανσερραϊκό

Ένας πολύ σημαντικός αγώνας για τα πλέι οφ της Α2 μπάσκετ γυναικών, θα διεξαχθεί την Κυριακή (12/05), στο κλειστό της Καλαμίτσας.

 

Οι Πάνθηρες Καβάλας θα υποδεχθούν τον Πανσερραϊκό, και θέλουν να κάνουν το 1-1 στη σειρά, έτσι ώστε σε ένα τρίτο και τελευταίο παιχνίδι, να κριθεί η πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ.

 

Οι Πάνθηρες κάνουν κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια τους, αναφέροντας πως η είσοδος θα είναι δωρεάν για αυτό το παιχνίδι.

 

 

Η ανακοίνωση των Πανθήρων αναφέρει τα εξής:

“Ο κρισιμότερος αγώνας της ομάδας μας στα Playoffs έφτασε!

 

Την Κυριακή 12 Μαΐου, στις 19:00, στο ΔΑΚ Καλαμίτσας “Αλεξάνδρα Δήμογλου”, τα κορίτσια μας υποδέχονται τον Πανσερραϊκό με μοναδικό στόχο τη νίκη.

 

Ο αγώνας έχει τον χαρακτήρα τελικού, καθώς σε περίπτωση ήττας ολοκληρώνεται η πορεία μας στο φετινό πρωτάθλημα της Α2, έχοντας κατακτήσει θεαματικά την 3η θέση, ενώ σε περίπτωση νίκης η σειρά θα μεταφερθεί στις Σέρρες για το τρίτο και τελευταίο παιχνίδι που θα οδηγήσει στον τελικό του πρωταθλήματος!

 

Η πολυπληθής παρουσία των φίλων μας στο εκτός έδρας ματς στις Σέρρες ήταν συγκλονιστική και εμείς με τη σειρά μας θέλουμε να βάλουμε τα δυνατά μας για να τον ευχαριστήσουμε, για την πολύτιμη στήριξη που μας προσφέρει απο την αρχή της σεζόν.

 

Η είσοδος στον αγώνα για το φίλαθλο κοινό είναι δωρεάν!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 5:43 pm


Καβάλα: Διακοπή νερού το πρωί της Παρασκευής - Δείτε τις οδούς

Η ΔΕΥΑ Καβάλας ενημέρωσε πως λόγω εργασιών θα διακοπεί η παροχή νερού την Παρασκευή (10/05) από τις 08:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς: Τενέδου – Σοφοκλή Βενιζέλου – Παπαντωνίου – Μικράς Ασίας – Κασταμονής – Φαναρίου – Λυδίας – Θάλασσα Μαρμαρά – Τροίας – Ίμβρου – Τενέδου.

 

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 5:11 pm


Το πρόγραμμα των επισκέψεων του Χρήστου Σταϊκούρα στην Καβάλα

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, θα επισκεφθεί την Καβάλα την Παρασκευή (10/05).

 

Στα πλαίσια της επίσκεψής του θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 19.00 το απόγευμα, στα γραφεία της ΔΕΕΠ Καβάλας.

 

 

Το πρόγραμμα του κ. Σταϊκούρα:

 

08:30 Επίσκεψη στο εργοτάξιο (Δάττο) του έργου «Κατασκευή κάθετου άξονα 61 ΣΕΡΡΕΣ -ΔΡΑΜΑ-ΚΑΒΑΛΑ “ Στο τμήμα 61.5. “Δράμα-Καβάλα/υποτμήμα Σταυρός- Κρηνίδες».

 

09:00  Άφιξη στο Δήμο Παγγαίου, επίσκεψη στο Δημαρχείο Ελευθερούπολης.

 

11:00  Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ & τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας στα γραφεία της Περιφέρειας.

 

12:00  Επίσκεψη στο Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

 

12:45  Επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας.

 

13:00  Επίσκεψη στον Μητροπολίτη ΦΝΘ.

 

14:00  Δήμος Νέστου, επίσκεψη στο Δημαρχείο Νέστου, Χρυσούπολη,

 

16:30  Επίσκεψη στο Λιμάνι Κεραμωτής.

 

19:00  Συνέντευξη Τύπου γραφεία ΔΕΕΠ.

 

19:30  ΝΟ.Σ. / Συνάντηση με στελέχη.

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 4:41 pm


Συνάντηση του Θ. Μουριάδη με την υποψήφια ευρωβουλευτή Άννα Βερούλη - Φωτογραφίες

Ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης, συναντήθηκε με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Άννα Βερούλη, το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου. 

 

Έγινε συζήτηση για το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Παράλληλα η κ. Βερούλη ενημερώθηκε από τον κ. Μουριάδη για τις ενέργειες που γίνονται αυτό το διάστημα προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

“Με την υποψήφια ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Άννα Βερούλη, συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 9 Μαΐου 2024 ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου, Κυριάκου Σταυρίδη και της Εντεταλμένης Συμβούλου Πολιτισμού και Έμφυλης Βίας, Στέλλας Αργυρίου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Σεϊτανίδης και η πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευστρατία Χριστοδούλου, έγινε εκτενής αναφορά στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό, εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, καθώς και στο περιεχόμενο των προγραμμάτων όλων των υποψήφιων συνδυασμών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς ρητορικής.

 

Η κ. Βερούλη σημείωσε πως "οφείλουμε να κάνουμε γνωστό στους ψηφοφόρους ότι οι υποσχέσεις των εκπροσώπων αυτών των κομμάτων είναι ανεδαφικές και απειλούν ευθέως την ειρηνική συμβίωση λαών και πολιτισμών. Οι θέσεις μας πρέπει να είναι ρεαλιστικές και να δίνουν απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας".

 

Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Καβάλας, υπογράμμισε την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών που θα αφαιρούν επιχειρήματα από τις δυνάμεις των ακροδεξιών σχημάτων και θα δίνουν όραμα και προοπτική σε όσους βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο ή αδυνατούν σε εισέλθουν στην αγορά εργασίας.

 

Τέλος, η υποψήφια Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ενημερώθηκε από τον κ. Μουριάδη και για τις ενέργειες που γίνονται αυτό το διάστημα προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης και της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων.

 

Φωτογραφίες: Κώστας Σαραϊδάρης”

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 4:12 pm


Καταργούνται τα Ειρηνοδικεία Καβάλας, Παγγαίου και Θάσου - αυτός είναι ο νέος δικαστικός χάρτης

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νέος νόμος με τίτλο "Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις." 

 

Στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Καβάλας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Καβάλα. Τα Ειρηνοδικεία Καβάλας, Παγγαίου και Θάσου καταργούνται. 

 

 

Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Καβάλας ορίζονται: 

  • α) το Παγγαίο, στην κατά τόπον αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει ο Δήμος Παγγαίου και 
  • β) η Θάσος, στην κατά τόπον αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει η Περιφερειακή Ενότητα Θάσου. 

 

 

Διαβάστε παρακάτω τι ισχύει πλέον μετά τον νέο νόμο για όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

 

α) Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ορίζονται Πρωτοδικείο Αιτωλοακαρνανίας, ως έδρα πρωτοδικείου και Εισαγγελία Πρωτοδικών Αιτωλοακαρνανίας, με έδρα το Αγρίνιο. Τα Ειρηνοδικεία Μεσολογγίου, Αγρινίου, Βάλτου και Ναυπάκτου καταργούνται. Ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Αιτωλοακαρνανίας ορίζεται το Μεσολόγγι. 

ADVERTISING

 

 

β) Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ναυπλίου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Ναύπλιο. Τα Ειρηνοδικεία Ναυπλίου, Άργους και Μάσσητος (Κρανίδι) καταργούνται. 

 

γ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Τριπόλεως, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Τρίπολη. Τα Ειρηνοδικεία Τριπόλεως, Μεγαλόπολης, Δημητσάνας (Ψωφίδος) και Άστρους καταργούνται. 

 

δ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Άρτας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Άρτα. Το Ειρηνοδικείο Άρτας καταργείται. 

 

ε) Στην Περιφέρεια Αττικής, διατηρούνται τα Πρωτοδικεία Αθηνών και Πειραιώς, ως έδρες πρωτοδικείων, καθώς και οι Εισαγγελίες Πρωτοδικών Αθηνών και Πειραιώς. Στο Πρωτοδικείο Αθηνών ιδρύεται ποινικό τμήμα.

 

στ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας ορίζονται Πρωτοδικείο Αχαΐας, ως έδρα πρωτοδικείου και Εισαγγελία Πρωτοδικών Αχαΐας, με έδρα την Πάτρα. Τα Ειρηνοδικεία Πατρών, Δύμης, Αιγιαλείας, Ακράτας και Καλαβρύτων καταργούνται.

 

ζ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας ορίζονται Πρωτοδικείο Βοιωτίας, ως έδρα πρωτοδικείου και Εισαγγελία Πρωτοδικών Βοιωτίας, με έδρα τη Λιβαδειά. Τα Ειρηνοδικεία Λιβαδειάς και Θηβών καταργούνται.

 

η) Στην Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών διατηρούνται το Πρωτοδικείο Γρεβενών, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Γρεβενά. Το Ειρηνοδικείο Γρεβενών καταργείται. 

 

 

θ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Δράμας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Δράμα. Το Ειρηνοδικείο Δράμας καταργείται. 

 

ι) Στις Περιφερειακές Ενότητες Κω και Καλύμνου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Κω, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κω. Τα Ειρηνοδικεία Κω, Καλύμνου και Λέρου καταργούνται. 

 

ιβ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου διατηρούνται

 

 1) το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Το Ειρηνοδικείο Αλεξανδρούπολης καταργείται.

 

2) το Πρωτοδικείο Ορεστιάδας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Ορεστιάδα. Τα Ειρηνοδικεία Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου καταργούνται. 

 

ιγ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Χαλκίδας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Χαλκίδα. Τα Ειρηνοδικεία Χαλκίδας, Κύμης, Ταμινέων, Ιστιαίας και Καρύστου καταργούνται.

 

ιδ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ευρυτανίας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Καρπενήσι. Το Ειρηνοδικείο Ευρυτανίας καταργείται. 

 

ιε) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ζακύνθου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Ζάκυνθο. Το Ειρηνοδικείο Ζακύνθου καταργείται. 

 

ιστ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ορίζονται Πρωτοδικείο Ηλείας, ως έδρα πρωτοδικείου και Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηλείας, με έδρα τον Πύργο. Τα Ειρηνοδικεία Πύργου, Αμαλιάδας, Αρήνης (Ζαχάρω), Ολυμπίων (Πελόπιο), Μυρτουντίων και Γαστούνης καταργούνται. 

 

ιζ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Βέροιας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Βέροια. Τα Ειρηνοδικεία Βέροιας, Νάουσας και Αλεξάνδρειας καταργούνται. Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Βέροιας ορίζεται η Νάουσα, στην κατά τόπον αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει ο Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας.

 

ιη) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Ηράκλειο. Τα Ειρηνοδικεία Ηρακλείου, Πύργου, Καστελλίου-Πεδιάδος και Μοιρών καταργούνται.

 

ιθ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Ηγουμενίτσα. Το Ειρηνοδικείο Ηγουμενίτσας καταργείται. 

 

κ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης διατηρούνται το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Τα Ειρηνοδικεία Θεσσαλονίκης, Βασιλικών, Κουφαλίων και Λαγκαδά καταργούνται.

 

κα) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Ιωάννινα. Τα Ειρηνοδικεία Ιωαννίνων και Κόνιτσας καταργούνται.

 

κβ) Στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Καβάλας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Καβάλα. Τα Ειρηνοδικεία Καβάλας, Παγγαίου και Θάσου καταργούνται. Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Καβάλας ορίζονται: α) το Παγγαίο, στην κατά τόπον αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει ο Δήμος Παγγαίου και β) η Θάσος, στην κατά τόπον αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει η Περιφερειακή Ενότητα Θάσου. 

 

κγ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Καρδίτσας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Καρδίτσα. Το Ειρηνοδικείο Καρδίτσας καταργείται. 

 

κδ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς διατηρούνται το Πρωτοδικείο Καστοριάς, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Καστοριά. Το Ειρηνοδικείο Καστοριάς καταργείται.

 

κε) Στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Κέρκυρας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κέρκυρα. Το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας καταργείται. 

 

κστ) Στις Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας και Ιθάκης διατηρούνται το Πρωτοδικείο Κεφαλληνίας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Αργοστόλι. Τα Ειρηνοδικεία Αργοστολίου και Σαμαίων καταργούνται.

 

κζ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς διατηρούνται το Πρωτοδικείο Κιλκίς, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Κιλκίς. Τα Ειρηνοδικεία Κιλκίς και Πολυκάστρου καταργούνται. 

 

κη) Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης διατηρούνται το Πρωτοδικείο Κοζάνης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κοζάνη. Τα Ειρηνοδικεία Κοζάνης και Εορδαίας καταργούνται. 

 

κθ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Κορίνθου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κόρινθο. Τα Ειρηνοδικεία Κορίνθου, Νεμέας, Σικυώνος και Ξυλοκάστρου καταργούνται. 

 

λ) Στις Περιφερειακές Ενότητες Σύρου, Κέας-Κύθνου, Άνδρου, Μήλου, Μυκόνου, Πάρου και Τήνου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Σύρου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Σύρο. Τα Ειρηνοδικεία Σύρου, Άνδρου, Μήλου, Μυκόνου, Πάρου και Τήνου καταργούνται. 

 

λβ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας ορίζονται Πρωτοδικείο Λακωνίας, ως έδρα πρωτοδικείου και Εισαγγελία Πρωτοδικών Λακωνίας, με έδρα τη Σπάρτη. Τα Ειρηνοδικεία Σπάρτης, Γυθείου, Επιδαύρου Λιμηράς και Νεαπόλεως Βοιών καταργούνται. 

 

λγ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Λάρισας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Λάρισα. Τα Ειρηνοδικεία Λάρισας, Ελασσόνας και Φαρσάλων καταργούνται. 

 

λδ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Λασιθίου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Νεάπολη. Τα Ειρηνοδικεία Λασιθίου, Σητείας και Ιεράπετρας καταργούνται.

 

λε) Στις Περιφερειακές Ενότητες Λέσβου και Λήμνου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Μυτιλήνης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Μυτιλήνη. Τα Ειρηνοδικεία Μυτιλήνης, Καλλονής, Πλωμαρίου και Λήμνου καταργούνται. Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Μυτιλήνης ορίζονται: α) η Καλλονή, στην κατά τόπον αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει ο Δήμος Δυτικής Λέσβου και β) η Λήμνος, στην κατά τόπον αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει η Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου.

 

λστ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Λευκάδας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Λευκάδα. Τα Ειρηνοδικεία Λευκάδας και Βόνιτσας καταργούνται.

 

λζ) Στις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων διατηρούνται το Πρωτοδικείο Βόλου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Βόλο. Τα Ειρηνοδικεία Βόλου, Αλμυρού και Σκοπέλου καταργούνται. Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Βόλου ορίζονται: α) ο Αλμυρός, στην κατά τόπον αρμοδιότητα του οποίου εμπίπτει ο Δήμος Αλμυρού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και β) η Σκόπελος, στην κατά τόπον αρμοδιότητα της οποίας εμπίπτει η Περιφερειακή Ενότητα Σποράδων.

 

λη) Στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας ορίζονται Πρωτοδικείο Μεσσηνίας, ως έδρα πρωτοδικείου και Εισαγγελία Πρωτοδικών Μεσσηνίας, με έδρα την Καλαμάτα. Τα Ειρηνοδικεία Καλαμάτας, Πύλου, Κυπαρισσίας και Πλαταμώδους καταργούνται. Ως παράλληλη έδρα του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας ορίζεται η Κυπαρισσία. Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Μεσσηνίας ορίζεται η Πύλος.

 

λθ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ξάνθης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Ξάνθη. Το Ειρηνοδικείο Ξάνθης καταργείται. Ο

 

 

μ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας 

 

α) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Έδεσσας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Έδεσσα. Τα Ειρηνοδικεία Έδεσσας, Αλμωπίας (Αριδαία) και Σκύδρας καταργούνται. 

 

β) διατηρούνται το Πρωτοδικείο Γιαννιτσών, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Γιαννιτσά. Στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Γιαννιτσών εμπίπτει ο Δήμος Πέλλας. Το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών καταργείται.

 

μα) Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Κατερίνης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κατερίνη. Τα Ειρηνοδικεία Πιερίας και Κολινδρού καταργούνται.

 

μβ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Πρέβεζας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Πρέβεζα. Το Ειρηνοδικείο Πρέβεζας καταργείται. 

 

μγ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ρεθύμνης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Ρέθυμνο. Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης καταργείται.

 

μδ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης διατηρούνται το Πρωτοδικείο Ροδόπης, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Κομοτηνή. Το Ειρηνοδικείο Ροδόπης καταργείται. 

 

με) Στις Περιφερειακές Ενότητες Σάμου και Ικαρίας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Σάμου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα το Βαθύ. Τα Ειρηνοδικεία Σάμου, Καρλοβασίου και Ικαρίας καταργούνται. Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Σάμου ορίζονται: α) το Καρλόβασι, και β) η Ικαρία

 

μστ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών διατηρούνται το Πρωτοδικείο Σερρών, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τις Σέρρες. Τα Ειρηνοδικεία Σερρών, Σιντικής (Σιδηρόκαστρο), Νιγρίτας και Ροδολιβούς καταργούνται. Ως περιφερειακές έδρες του Πρωτοδικείου Σερρών ορίζονται: α) το Σιδηρόκαστρο (Σιντική), και β) το Ροδολίβος

 

μζ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων διατηρούνται το Πρωτοδικείο Τρικάλων, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Τρίκαλα. Τα Ειρηνοδικεία Τρικάλων και Καλαμπάκας καταργούνται. Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Τρικάλων ορίζεται η Καλαμπάκα.

 

μη) Στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Λαμίας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Λαμία. Τα Ειρηνοδικεία Λαμίας και Αταλάντης καταργούνται.

 

μθ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Φλώρινας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Φλώρινα. Τα Ειρηνοδικεία Φλώρινας και Αμυνταίου καταργούνται. 

 

ν) Στην Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας διατηρούνται το Πρωτοδικείο Άμφισσας, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα την Άμφισσα. Το Ειρηνοδικείο Άμφισσας καταργείται. 

 

να) Στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής διατηρούνται το Πρωτοδικείο Χαλκιδικής, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τον Πολύγυρο. Τα Ειρηνοδικεία Πολυγύρου, Κασσάνδρας, Νέων Μουδανιών και Αρναίας καταργούνται. Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Χαλκιδικής ορίζονται τα Νέα Μουδανιά. 

 

νβ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων διατηρούνται το Πρωτοδικείο Χανίων, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τα Χανιά. Τα Ειρηνοδικεία Χανίων και Βάμου καταργούνται. Ως περιφερειακή έδρα του Πρωτοδικείου Χανίων ορίζεται ο Βάμος. 

 

νγ) Στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου διατηρούνται το Πρωτοδικείο Χίου, ως έδρα πρωτοδικείου και η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με έδρα τη Χίο. Το Ειρηνοδικείο Χίου καταργείται.

 

Εφετεία 

2. Οι έδρες και οι περιφέρειες των εφετείων ορίζονται

 

ως εξής:

 

α) Εφετείο Αθηνών, με έδρα την Αθήνα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Αθηνών εμπίπτει η περιφέρεια του Πρωτοδικείου Αθηνών.

 

β) Εφετείο Αιγαίου, με έδρα τη Σύρο. Στην περιφέρεια του Εφετείου Αιγαίου εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Σύρου, Νάξου και Σάμου.

 

γ) Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, με έδρα το Ηράκλειο. Στην περιφέρεια του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Ηρακλείου και Λασιθίου.

 

δ) Εφετείο Βορείου Αιγαίου, με έδρα τη Μυτιλήνη. Στην περιφέρεια του Εφετείου Βορείου Αιγαίου εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Μυτιλήνης και Χίου.

 

ε) Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας, με έδρα την Κοζάνη. Στην περιφέρεια του Εφετείου Δυτικής Μακεδονίας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

 

στ) Εφετείο Δυτικής Στερεάς, με έδρα το Αγρίνιο. Στην περιφέρεια του Εφετείου Δυτικής Στερεάς εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

 

ζ) Εφετείο Δωδεκανήσου, με έδρα τη Ρόδο. Στην περιφέρεια του Εφετείου Δωδεκανήσου εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Ρόδου και Κω.

 

η) Εφετείο Εύβοιας, με έδρα τη Χαλκίδα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Εύβοιας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Βοιωτίας και Χαλκίδας.

 

θ) Εφετείο Θεσσαλονίκης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Στην περιφέρεια του Εφετείου Θεσσαλονίκης εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Βέροιας, Έδεσσας, Γιαννιτσών, Σερρών, Κιλκίς και Κατερίνης.

 

ι) Εφετείο Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή. Στην περιφέρεια του Εφετείου Θράκης εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας.

 

ια) Εφετείο Ιωαννίνων, με έδρα τα Ιωάννινα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Ιωαννίνων εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας.

 

ιβ) Εφετείο Καλαμάτας, με έδρα την Καλαμάτα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Καλαμάτας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Μεσσηνίας και Λακωνίας.

 

ιγ) Εφετείο Κέρκυρας, με έδρα την Κέρκυρα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Κέρκυρας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Κέρκυρας και Θεσπρωτίας.

 

ιδ) Εφετείο Κρήτης, με έδρα τα Χανιά. Στην περιφέρεια του Εφετείου Κρήτης εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Χανίων και Ρεθύμνης.

 

ιε) Εφετείο Λαμίας, με έδρα τη Λαμία. Στην περιφέρεια του Εφετείου Λαμίας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Λαμίας, Άμφισσας και Ευρυτανίας.

 

ιστ) Εφετείο Λάρισας, με έδρα τη Λάρισα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Λάρισας εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Λάρισας, Βόλου, Καρδίτσας και Τρικάλων.

 

ιζ) Εφετείο Ναυπλίου, με έδρα το Ναύπλιο. Στην περιφέρεια του Εφετείου Ναυπλίου εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Τριπόλεως, Ναυπλίου και Κορίνθου.

 

ιη) Εφετείο Πατρών, με έδρα την Πάτρα. Στην περιφέρεια του Εφετείου Πατρών εμπίπτουν οι περιφέρειες των Πρωτοδικείων Αχαίας, Ηλείας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου.

 

ιθ) Εφετείο Πειραιώς, με έδρα τον Πειραιά. Στην περιφέρεια του Εφετείου Πειραιώς εμπίπτει η περιφέρεια του Πρωτοδικείου Πειραιά.

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 3:28 pm


Θάσος: δεν έχουν πόσιμο νερό για πάνω από έναν μήνα στα Κοίνυρα – σωλήνες στον αέρα (φωτογραφίες & βίντεο)

Τέλος δεν έχει το πρόβλημα με τη διαχείριση του νερού στη Θάσο. Σε πολλά σημεία του νησιού οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ήδη από το χειμώνα είτε για αλλεπάλληλες διακοπές στην υδροδότηση, είτε ότι το νερό είναι ακατάλληλο για να το πιούν.  

 

Μετά την Καλλιράχη οι διαμαρτυρίες αυτή τη φορά έρχονται από την περιοχή των Κοινύρων όπου όπως τονίζουν οι κάτοικοι δεν υπάρχει πόσιμο νερό εδώ έναν μήνα.

 

Για το θέμα, επαγγελματίας της περιοχής ο Γιάννης Συργούδης θέτει μια σειρά ερωτημάτων ενώ παραθέτει και φωτογραφικό υλικό σχετικά με τη διαχείριση που γίνεται από τη ΔΕΥΑΚ στη συγκεκριμένη περίπτωση.

 

Δείτε την ανάρτηση του κ. Συργούδη καθώς και το οπτικό υλικό που παραθέτει προς επιβεβαίωση των όσων αναφέρει:

 

Μεταξύ σοβαρού και αστείου από τις 26 Απριλίου 2024 η επονομαζόμενη Ιφιγένεια Συργούδη κάτοικος Κοινύρων Κοινότητα Θεολόγου δήμου Θάσου ετών 94. 

 

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

 

Σήμερα 8 Μαΐου 2024 πάλι παραμένει χωρίς νερό..

 

Και εγώ τώρα σαν δημότης Θάσου κάτοικος Κοινύρων που έχω επιχειρήσεις εδώ, αναρωτιέμαι αν τώρα που είναι Μάιος δεν έχουμε νερό τι θα γίνει Μόλις γεμίσουν τα ξενοδοχεία;;;

 

Πώς περιμένουμε τουρισμό όταν δεν έχουμε νερό να πιούμε;;

Πώς θα δουλέψουν οι ταβέρνες;;

Πώς θα δουλέψουν τα ξενοδοχεία;;;

Με τι ΝΕΡΟ;;;;

 

Το 50% του δικτύου είναι παμπάλαιο

Το υπόλοιπο είναι με πατέντες, μπάι μπας, πλαστικές σωλήνες και όλο στον αέρα εν γνώσει των αρμόδιων υπεύθυνων εδώ και αρκετά χρόνια, γνωρίζοντας τις ζημιές,  τις διαρροές και όλα τα προβλήματα..

 

 

Άραγε οι αρμόδιοι είναι άξιοι της θέσης τους ;;;;

 

Και αν όντως είναι!  Τι κάνουν;;;

 

Τι έχουν κάνει;;;

 

Αυτά τα μπάι μπας με τίς πλαστικές σωλήνες αλλά και το 50% του δικτύου, είναι για πόσιμο νερό ΕΑΝ βρίσκονται μέσα στον ήλιο εδώ και χρόνια;;;

 

Μήπως φταίει η λειψυδρία που δεν έχουμε νερό;;;

 

Και αν ναι!!!

Γιατί δεν τοποθετούν το δίκτυο σωστά;;;;

Γιατί δεν μαζεύουν τα νερά που τρέχουν;;; 

 

Νερά που ΔΕΝ φτάνουν στις δεξαμενές γιατί τα δίκτυα που έκαναν πρόχειρα και γρήγορα έχουν βουλώσει από την πρώτη κιόλας χρόνια από τα πολλά άλατα που έχει το νερό τής περιοχής μας....

 

Καταργώντας τα φρεάτια καθαρισμού τα οποία είχαν κάνει οι τότε μάστοροι που κάποιοι αν όχι όλοι ήταν τελειόφοιτοι Δημοτικού μην έχοντας τις τωρινές γνώσεις, για να μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στον καθαρισμό των αλάτων...

 

 

Τώρα πια οι μόνιμοι υπάλληλοι, πτυχιούχοι και διπλωματούχοι των αρμόδιων θέσεων δεν έχουν σημεία ελέγχου και καθαρισμού....

 

Για να  ξεβουλώσουν τις σωλήνες:  βαράνε με τις βαριές από έξω να σπάσει ο πουρός ο οποίος κολλάει στα εσωτερικά τοιχώματα τις σωλήνας , τα οποία  εγκλωβίζονται λίγο πιο κάτω και ..ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ..

 

 

*Εγώ τώρα θα πρέπει  να κουβαλάω νερό με τα μπιτόνια ή με δεξαμενές για να έχει αυτή η γυναίκα νερό για τίς πρώτες ανάγκες της.

 

Η οποία πληρώνει φόρους σαν πωλητής.

 

Τους λογαριασμούς της στην αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης, η οποίοι φέρουν πάγια συντήρησης δικτύου !!!!!!

 

 

*Να αγοράσω και άλλες δεξαμενές για να αποθηκεύσω ποιο μεγάλη ποσότητα νερού για τίς επιχειρήσεις μου..

*Πιεστικά μηχανήματα.

*Φίλτρα τα οποία θα κρατάνε τα βακτήρια και οποίες ουσίες  θα δημιουργηθούν μέσα στις δεξαμενές για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΎΣΩ και να εξυπηρετήσω τους πελάτες μου  αλά κυρίως την οικογένεια μου!!

*Να πληρώσω τούς φόρους μου!

*Την αρμόδια υπηρεσία ύδρευσης !

* Τις χημικές αναλύσεις για να είμαι νόμιμος στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Και από πού να βρω το νερό για να γίνουν όλα αυτά ;;;;;

 

Από εκεί που τρέχει ανεξέλεγκτο γιατί κάποιοι έχουν πιάσει από μια καρέκλα και δεν τους νοιάζει ο άλλος η από εκείνους που θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει τούς αρμόδιους και δεν το έχουν κάνει;;;

 

 

Και ξανά ρωτώ...

 

Άραγε οι αρμόδιοι είναι άξιοι της θέσης τούς;;

 

Και.. δια του λόγου το αληθές… επισυνάπτω μαζί με τις φωτογραφίες και τα βίντεο.

 

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 2:34 pm


Στην Καβάλα για γυρίσματα με τον Chris ASMR ο Αλέξανδρος Κοψιάλης

Την Καβάλα επισκέφθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης 9 Μαΐου 2024 ο γνωστός YouTuber και Influencer, Αλέξανδρος Κοψιάλης.

Σε μια σειρά από stories στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Κοψιάλης, δείχνει τη διαδρομή καθώς και τον σκοπό της επίσκεψής του.

 

Σκοπός της επίσκεψης είναι η συνάντησή του και τη δημιουργία βίντεο με τον Chris ASMR, τον Καβαλιώτη creator που έγινε γνωστός από τα βίντεο στα οποία τρώει μπροστά στην κάμερα, τα ονομαζόμενα, Mucbang videos.

 

Αυτή τη στιγμή, τα γυρίσματα του βίντεο με τον Chris βρίσκονται σε εξέλιξη. 

 

Δείτε τις αναρτήσεις του Αλέξανδρου Κοψιάλη:

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 1:39 pm


Καβάλα: Παραιτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο του ΒΙΟΠΑ – αναμένεται ορισμός νέου από τη νέα διοίκηση της περιφέρειας

Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Πάρκου Καβάλας,

Παύλος Τσουμάκης Πρόεδρος Δ.Σ.

Μάρκος Δέμπας Αντιπρόεδρος Δ.Σ.

Θεόδωρος Μουριάδης Μέλος

Αβραάμ Δημητριάδης Μέλος

Κυριάκος Μπάης Μέλος

 

του οποίου μέτοχοι είναι η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας, υπέβαλλαν την παραίτηση τους, προκειμένου να διευκολύνουν την πρόθεση της Περιφέρειας, που κατέχει το 51% να ορίσει νέα διοίκηση. 

 

Σεβόμενοι τον ρόλο μας και την δυνατότητα της πλειοψηφίας να ορίσει νέο ΔΣ, ολοκληρώνουμε την θητεία μας, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2019, με σημαντικές ενέργειες οι  οποίες έφεραν έναν τελματωμένο και απαξιωμένο χώρο, χωρίς Δ.Σ τότε, με χρέη και υποχρεώσεις, που κανείς δεν επιθυμούσε να ασχοληθεί, σε μια μορφή διαχειρίσιμη και με προοπτικές περεταίρω ανάπτυξης.

 

Σε δύσκολους καιρούς, ξεκίνησε μια προσπάθεια, προκειμένου το ΒΙΟΠΑ να προχωρήσει σε εξυγίανση των οικονομικών του και με στοχευμένες ενέργειες, να εξασφαλίσει  την βιωσιμότητα του, χωρίς να επιβαρυνθούν οι εταίροι με επιπρόσθετα κόστη.

 

Η σημερινή του εικόνα, είναι διαφορετική, όπου πλέον δεν υπάρχουν τραπεζικές υποχρεώσεις, ρυθμίστηκαν όλες οι οφειλές σε ασφαλιστικούς οργανισμούς και εφορία καθώς και με τους συνεργάτες της εταιρείας. 

 

Έγινε επίσης μια προσπάθεια, όπου παλιοί οικοπεδούχοι, ρύθμισαν τις οφειλές τους, ορισμένοι αποχώρησαν, ενώ ελεύθερα οικόπεδα διατέθηκαν σε νέους επενδυτές. 

Μια πολύ δύσκολη και επίπονη προσπάθεια με θετικά αποτελέσματα. 

 

Υπάρχουν σε εξέλιξη αρκετά ζητήματα, όπως η σιδηροδρομική σύνδεση,  η επέκταση του ΒΙΟΠΑ, καθώς και λειτουργικές επενδύσεις, που θα βοηθήσουν τους επενδυτές, τα επόμενα χρόνια. 

 

Ευχόμαστε το νέο ΔΣ να πετύχει τους σκοπούς του ΒΙΟΠΑ

(δελτίο Τύπου)

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 1:22 pm


«Μίξερ»: To λαϊκό μιούζικαλ τσέπης έρχεται για τρεις παραστάσεις στην Καβάλα

Μετά από μία εκρηκτική sold out σεζόν στην Αθήνα, το Μίξερ της Ζέτης Φίτσιου - η αναπάντεχη έκπληξη - παράσταση της χρονιάς που αποθεώθηκε από κοινό και κριτικούς, έρχεται για τρεις μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. 

 

Την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 21.00

και το Σάββατο 18 Μαΐου στις 18.30 και στις 21.00.

 

Αυτό το ξέφρενο, σχεδόν παράλογο γλέντι επί σκηνής, σε ξεκαρδιστική πάντα δεκαπεντασύλλαβη γραφή, φέρει το αιχμηρό χιούμορ της Ζέτης Φίτσιου, την ανατρεπτική μουσική του Θοδωρή Οικονόμου και την ευφυέστατη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Σιλβέστρου.

 

Σε αυτό το μείγμα προσθέτουμε: τις ξεκαρδιστικές ερμηνείες της Έλενας Χαραλαμπούδη (γνωστής και ως 5 minute mum) και του Αλέξανδρου Σιάτρα και τη δεξιοτεχνική μαεστρία στο μπουζούκι του Κωνσταντίνου Τσιμπούκη.

Το αποτέλεσμα; Ένα σύγχρονο μιούζικαλ τσέπης – ξόρκι για την εποχή που ζούμε. Μια παράσταση κάθαρση και εξιλέωση απέναντι στα τραύματα που μας προκαλεί ο σαρωτικός, σύγχρονος κόσμος.

 

Λίγα λόγια για το «Μίξερ»

 

Ένας νέος φέρελπις καλλιτέχνης θέλει διακαώς να ανεβάσει τον Άμλετ. Όμως, λόγω εξαιρετικά χαμηλού μπάτζετ, τελικά αλλάζει το όραμά του και αντί για τον Άμλετ παίζει τον Βαγγέλη, που αντί για τη Δανία, ζει κάπου στην Κυψέλη. Θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να καταφέρει να ανεβάσει την παράστασή του. Μαζί με μια ακόμη ηθοποιό πρόκειται να παίξουν όλους τους ρόλους του έργου.

Η παράσταση ξεκινά και μπροστά μας ξετυλίγεται η ιστορία του Βαγγέλη που από άσημος πορτιέρης, καταλήγει μέσα από μια σειρά παράδοξων γεγονότων να γίνει αρχηγός του κράτους. Ενός κράτους εντελώς διαλυμένου και ανοργάνωτου στο οποίο κυριαρχεί η διαφθορά, η λαμογιά και η τσαπατσουλιά. Σ’ αυτή την ξέφρενη πορεία «ανέλιξής» του, ο ήρωας θα συναντήσει στον δρόμο του χαρακτήρες που είτε θα του βάλουν εμπόδια είτε θα του αλλάξουν εντελώς τον τρόπο που βλέπει τα πράγματα.

 

Συντελεστές:

Έργο: Ζέτη Φίτσιου

Πρωτότυπη Μουσική: Θοδωρής Οικονόμου

Σκηνοθεσία: Κώστας Σιλβέστρος

Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνα Ανδρέου

Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Τέλλος

Προγραμματισμός φωτισμών: Παναγιώτης Τσεβρένης

Επιμέλεια κίνησης: Φώτης Νικολάου

Video Art: Άννα Φωτιάδου

Φωτογραφίες | Trailer: Διονύσης Κούτσης

Διεύθυνση Παραγωγής: Λαμπρίνα Καραγιαννίδου

Γραφείο Τύπου - Επικοινωνία: Μαρία Τσολάκη

Digital Manager: Ανδρέας Κυριακάκης

Παραγωγή: ΑΕΙΡΕΙΤΗ

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Σιάτρας, Έλενα Χαραλαμπούδη 

Επί σκηνής ο μουσικός: Κωνσταντίνος Τσιμπούκης

 

Ευχαριστούμε τον Πάτροκλο Σκαφίδα για τη συμβολή του στο trailer της παράτασης.

 

* Το Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου για το 2022 απέσπασε το έργο «Οι αποκάτω» της Ζέτης Φίτσιου. Το έργο, σύμφωνα με το σκεπτικό της Επιτροπής, διακρίθηκε για την πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα δραματουργία του, τον καθαρό χειρισμό χαρακτήρων και τη φαντασία. Η θεματολογία του διακρίνεται από πρωτοτυπία και η ανθρώπινη παρουσία συνομιλεί με σύγχρονα θέματα.

 

INFO

 

«Μίξερ»

Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Μαΐου

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

 

Τιμές εισιτηρίων:

14 € Γενική Είσοδος,

12 € (Μαθητικό - Φοιτητικό-Ανέργων-ΑΜΕΑ)

 

 

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά

από τη Δευτέρα 13 Μαΐου,

11.00 – 14.00 & 18.00 – 20.00,

στο Κέντρο πληροφόρησης επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρώην ΕΟΤ) στην Κεντρική Πλατεία,

τηλ: 2510-620566.

 

 

Διάρκεια: 75’ χωρίς διάλειμμα

 

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 (10:00-14:00).

 

 

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 1:09 pm


ΣΥΡΙΖΑ: περιοδεία υποψηφίων ευρωβουλευτών σε Καβάλα και Θάσο

Κλιμάκιο υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., αποτελούμενο από τον εν ενεργεία ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, την Αναστασία Σαπουνά και τον Γρηγόρη Στογιαννίδη, θα επισκεφθεί από την Παρασκευή 10 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 14 Μαΐου την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Η επίσκεψή τους θα εκκινήσει την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Μαΐου από τη Θάσο και την Καβάλα.

 

Κατά την περιοδεία τους στη Θάσο, την Παρασκευή, θα συναντηθούν στον Λιμένα με επαγγελματίες και φορείς του τουρισμού, στις 10.30, στο ζαχαροπλαστείο Σταμάτης.

 

Στις 12.00 το μεσημέρι θα επισκεφθούν την Ποταμιά και θα συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο του πανηγυριού της Ζωοδόχου Πηγής.

 

Στη συνέχεια, στις 2.00 μετά το μεσημέρι θα επισκεφθούν το Κέντρο Υγείας Πρίνου, όπου θα ενημερωθούν από τους υγειονομικούς και τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

 

Τέλος, στις 6.00 το απόγευμα θα συνομιλήσουν με μέλη Περιβαλλοντικών Συλλόγων και πολίτες στην πλατεία, στη Σκάλα Καλλιράχης.

 

Επιστρέφοντας από την Θάσο, την Παρασκευή το βράδυ, στις 9.30, θα συναντηθούν στο Cityzen με μέλη και φίλους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ., ενώ το Σάββατο το πρωί θα περιηγηθούν στην πόλη της Καβάλας, όπου θα συναντήσουν και θα συνομιλήσουν με τους πολίτες.

 

Μετά το μεσημέρι θα αναχωρήσουν για την πόλη της Δράμας, τρίτο σταθμό της περιοδείας τους στην Α.Μ.Θ. Θα ακολουθήσει την Κυριακή η Ξάνθη, τη Δευτέρα η Αλεξανδρούπολη και την Τρίτη η Κομοτηνή.

 

Δημοσιεύθηκε στις 9 May 2024 | 11:34 am


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Καβάλα Αρχεία - XanthiNea.gr

Καβάλα Αρχεία  XanthiNea.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 December 2023 | 12:08 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας