Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Καβάλα: Ευχαριστήριο του 6ου Γυμνασίου και του ΕΕΕΕΚ για τη στήριξη σε πρόγραμμα αγωγής υγείας

Το δημοσιογράφο Βασίλη Λωλίδη και τον γραφίστα Κυριάκο Αντωνιάδη, ευχαρίστησαν με ανακοίνωση τους η διεύθυνση και οι εκπαιδευτικοί του 6ου Γυμνασίου Καβάλας και του ΕΕΕΕΚ Καβάλας, για τη στήριξη τους στο πρόγραμμα ”ΣΥΝ- εκπαιδεύομαι, ΣΥΝ-εργάζομαι, ΣΥΝ-δέομαι”.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Ευχαριστούμε βαθιά δύο ανθρώπους, δύο συμπολίτες μας, ξεχωριστά τον καθένα, για την ύπαρξη τους, για την συνάντηση τους με τα σχολεία μας: Ο πρώτος, κ. Βασίλειος Λωλίδης, έγκριτος δημοσιογράφος και αντιπρόσωπος της ΑΠΕ-ΜΠΕ, ακούραστος συνοδοιπόρος σε όλες τις δράσεις του Προγράμματος Συνεκπαίδευσης του ΕΕΕΕΚ και του 6ου Γυμνασίου Καβάλας, παρακολούθησε και προέβαλε στα Μέσα και στον Τύπο με τον πιο ένθερμο τρόπο όλες τις δράσεις και τις συμπεριληπτικές πρακτικές στην τοπική και ευρύτερη κοινότητα.

 

Ο δεύτερος, κ. Κυριάκος Αντωνιάδης, γνωστός γραφίστας/Brand Specialist /Strategist, μας πρόσφερε άμεσα και αφιλοκερδώς την πολύτιμη τεχνική του υποστήριξη, που χωρίς αυτήν δεν θα είχαμε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

 

Τους ευγνωμονούμε και για το περίσσευμα στην καρδιά τους, τη συμμετοχή τους, τη δημιουργική συμβολή τους, την ευαισθησία τους, την αμέριστη συμπαράσταση σε ένα δύσκολο εγχείρημα: τη δημιουργία ενός σποτ κοινωνικής ευαισθητοποίησης με θέμα την ισότητα ευκαιριών στην εργασία όλων των πολιτών χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις. 

 

Πρόσφεραν άμεσα και εθελοντικά τις δημιουργικές δεξιότητες τους, σε μια εποχή που όλα αποτιμώνται με υλικό τρόπο. Ανταποκρίθηκαν πρώτοι στην πρόκληση του Προγράμματος:  “Συνδεόμαστε. Εσείς”; και μας πρόσφεραν ένα μεγάλο δώρο: Θάρρος να συνεχίσουμε. Και παραφράζοντας έναν σύγχρονο ποιητή: “Εκείνη τη μέρα γυρνώντας στο σπίτι μας ευχαριστούσαμε κάθε δέντρο για την ύπαρξη σας, για τη συνάντηση και τη σύνδεση σας με τα σχολεία μας”.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 11:01 pm


Έχεις σκεφτεί τι κερδίζεις αν φυτέψεις ένα δέντρο στο σπίτι που ζεις; - Βίντεο

Ο γεωπόνος και ιδιοκτήτης φυτωρίου, Δημήτρης Δολαπτσής, μιλάει στο thrakinea.gr, για τα κέρδη που έχουν οι άνθρωποι όταν φυτεύουν δέντρα στο σπίτι τους.

 

Ο κ. Δολαπτσής αναφέρει πως για ένα σπίτι, τα καλύτερα είδη δέντρων για φύτευση είναι η φλαμουριά, η καλλωπιστική μουριά, αλλά και τα οπωροφόρα δέντρα, τα οποία είναι και τα πιο οικονομικά.

 

 

Δείτε αναλυτικά τις συμβουλές του στο βίντεο.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 10:27 pm


Σαμοθράκη: Τραγωδία με ψαροντουφεκά που τραυματίστηκε θανάσιμα από ταχύπλοο

Τραγωδία σημειώθηκε στη Σαμοθράκη, όπου ταχύπλοο σκάφος τραυμάτισε θανάσιμα ψαροντουφεκά. Το τραγικό δυστύχημα συνέβη τη Δευτέρα (03/06), στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα στο Ακρωτήρι Καμαριώτισσας.

 

Σύμφωνα με το evros-news.gr, ο άτυχος άνδρας ήταν νεαρός, κάτοικος του νησιού και η σορός του μεταφέρθηκε στο λιμάνι από το σκάφος του Λιμενικού. 

 

Τραγική φιγούρα η μητέρα του που σπάραζε στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, περιμένοντας τη σορό του παιδιού της. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οδηγός του ταχύπλοου είναι από την Βουλγαρία.

 

Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το τραγικό περιστατικό που προκάλεσε τον θάνατο του ψαροντουφεκά.

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 9:54 pm


Ορφέας Ελευθερούπολης: Ανακοίνωσε την απόκτηση του τερματοφύλακα Βαγγέλη Παγκάκη

Ο Ορφέας Ελευθερούπολης άρχισε τις μεταγραφές του για τη νέα σεζόν, και ανακοίνωσε την απόκτηση του Βαγγέλη Παγκάκη.

 

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Ανακοινώνουμε την απόκτηση του Βαγγέλη Παγκάκη. Οι ομάδες πρωταθλητισμού ξεκινούν με την διασφάλιση του τέρματος τους.

 

Ο Ορφέας στα 100 χρόνια ζωής του βάζει τον πήχη ψηλά. Καλωσορίζουμε στην ομάδα μας τον Βαγγέλη Παγκάκη που στην πάροδο του χρόνου έχει καταφέρει να είναι ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες της Περιφέρειας.

 

Μαζί με τον Γιάννη Μώραλη συνθέτουν ένα εξαιρετικό δίδυμο για την κατηγορία μας. Βαγγέλη καλώς ήρθες ξανά στην οικογένειά μας. 100 χρόνια Ορφέας.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 9:18 pm


Οι εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια αδελφοποίησης Καβάλας και Νυρεμβέργης ολοκληρώθηκαν με τη φύτευση ενός δέντρου - Φωτογραφίες

Οι εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια αδελφοποίησης της Καβάλας με τη Νυρεμβέργη, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (02/06), με τη συμβολική φύτευση ενός δέντρου στον κόμβο Φαλήρου, από τους δημάρχους Καβάλας και Νυρεμβέργης, Θόδωρο Μουριάδη και Markous Konig αντίστοιχα.

 

Ο δήμαρχος της Νυρεμβέργης βρέθηκε για τρεις ημέρες στην Καβάλα, για τις εκδηλώσεις.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Με τη συμβολική φύτευση ενός δέντρου στον κόμβο Φάληρου από τους Δημάρχους Καβάλας και Νυρεμβέργης, Θόδωρο Μουριάδη και Markous Konig αντίστοιχα, ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουνίου οι εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια Αδελφοποίησης των δύο πόλεων, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Παναγιώτη Μαμτσαδέλη, των Αντιδημάρχων Καθαριότητας, Κυριάκου Σταυρίδη, Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιάννη Προμούσα,  Πολιτισμού, Αποστόλου Μουμτσάκη, Κοινωνικής Πολιτικής, Έλσας Βακιρτζή, Αθλητισμού, Κώστα Χατζηαναστασίου, Διοικητικών Υπηρεσιών, Βασίλη Λεμονίδη, Τεχνικών Έργων, Αλέξη Γούλα, του Προέδρου του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαου Γράνα,  δημοτικών συμβούλων του Δήμου Νυρεμβέργης, καθώς και του Προέδρου του Συλλόγου "ΦΙΛΟΣ", Σωτήρη Ξώγνου. 

 

Η ελιά που δεσπόζει σε ένα από τα πλέον πολυσύχναστα σημεία της Καβάλας, συμβολίζει τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας, αλληλεγγύης και αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ των Δήμων Καβάλας και Νυρεμβέργης και θέτει ισχυρές βάσεις περαιτέρω συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

 

Η τρίτη και τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψης του Δημάρχου Νυρεμβέργης στο Δήμο Καβάλας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2024", ξεκίνησε με την ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο Φιλίππων, όπου ενημερώθηκε για την ανασκαφική έρευνα της γαλλικής αρχαιολογικής σχολής, τη μάχη των Φιλίππων, την έλευση του Αποστόλου Παύλου, καθώς και για τις παραστάσεις που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση στο αρχαίο θέατρο, με πρωτοβουλία του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. 

 

Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων, επισκέφθηκε το Food Truck Festival στις Κρηνίδες, στην πλατεία Πελεκανίδη, και συνεχάρη όλους τους διοργανωτές για τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε οι τριήμερες εκδηλώσεις. 

 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, συναντήθηκε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Cosmopolis Festival, Άλκη Ζοπόγλου, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο πόλεων για τη διοργάνωση της όπερας, που έχει ενταχθεί στο φετινό πρόγραμμα του κορυφαίου καλλιτεχνικού θεσμού της περιοχής μας. 

 

Ο επίλογος της χθεσινής ημέρας, μετά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν οι κύριοι Μουριάδης και Konig στην εκδήλωση του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας "Ο Έβρος", στην πλατεία Κανάρη, γράφτηκε σε παραλιακή ταβέρνα της Καβάλας, με άφθονο κρασί, υπέροχους μεζέδες και μελωδίες από την πλούσια λαϊκή μουσική μας παράδοση!"

Πηγή: Δήμος Καβάλας

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 8:46 pm


Μουσικό σχολείο Καβάλας: Εντυπωσιακές εικόνες από ψηλά από το αφιέρωμα στον Τσιτσάνη - Βίντεο

Εντυπωσιακά είναι τα πλάνα από drone του Δήμου Καβάλας, από την εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Καβάλας (αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη), στο πλαίσιο των δράσεων για τα 25 χρόνια Αδελφοποίησης των Δήμων Καβάλας και Νυρεμβέργης! 

 

Δείτε το σχετικό βίντεο του Δήμου Καβάλας.

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 8:06 pm


Μάκης Παπαδόπουλος: "Η Δημοτική Αρχή να βοηθήσει τα νοικοκυριά με τον κανονισμό πυροπροστασίας ακινήτων"

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ο Τόπος της Ζωής μας, Μάκης Παπαδόπουλος, ζητά από τον Δήμο Καβάλας, να εκπονήσει τα δελτία επικινδυνότητας και τις τεχνικές μελέτες πυρασφάλειας για ευάλωτα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να πληρώσουν το κόστος των υποχρεώσεων αυτών, σε συνεργασία με το ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας, το ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας και το Δασαρχείο.

 

Παράλληλα ζητά με τα συνεργεία του ή με αναθέσεις σε ιδιώτες, ο Δήμος να εκτελέσει τις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού σε όσα νοικοκυριά χρειάζονται.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου αναφέρει τα εξής:

“Εδώ και 2 μήνες, έχουμε αναδείξει σε προτεραιότητα το ζήτημα που υπάρχει με την εφαρμογή του νέου Κανονισμού Πυροπροστασίας στα οικόπεδα και τις κατοικίες των δημοτών.

 

Το αρμόδιο Υπουργείο δίνει παρατάσεις, αλλά το κόστος των εργασιών που απαιτούνται συνεχίζει να είναι υψηλό για τους πολίτες, εν μέσω μάλιστα της ακρίβειας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

 

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:

 

  • ο Δήμος Καβάλας, σε συνεργασία με το ΤΕΕ Αν. Μακεδονίας, το ΓΕΩΤΕΕ Αν. Μακεδονίας και το Δασαρχείο, να αναλάβει να εκπονήσει τα δελτία επικινδυνότητας και τις τεχνικές μελέτες πυρασφάλειας για ευάλωτα νοικοκυριά που δυσκολεύονται να πληρώσουν το κόστος των υποχρεώσεων αυτών.

 

Παράλληλα, με τα συνεργεία του ή με αναθέσεις σε ιδιώτες, ο Δήμος να εκτελέσει τις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού σε όσα νοικοκυριά χρειάζονται.

 

  • ο Δήμος Καβάλας να εξασφαλίσει χρήματα από τακτικά έσοδα ή άλλους πόρους, για να παρέχει υπηρεσίες σε όσους περισσότερους δημότες μπορεί.”

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:35 pm


Ομιλία Μεϊμαράκη στην Καβάλα, παρουσία και της Μαρίας Σπυράκη

Η ΔΕΕΠ Καβάλας είχε πολιτική εκδήλωση την Κυριακή (02/06), με ομιλητή τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, πρώην πρόεδρο της ΝΔ και ευρωβουλευτή Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Χαιρετισμό απηύθυναν η ευρωβουλευτής, Μαρία Σπυράκη και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ, Μπλιούμης Γιώργος. 

 

 

Την εκδήλωση προλόγισε ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο βουλευτής ανέφερε σε σχετική ανάρτηση του τα εξής:

“Μήνυμα συμμετοχής και νίκης εστάλη από την χθεσινή εκδήλωση της ΔΕΕΠ Ν. Καβάλας, την οποία κλήθηκα να προλογίσω, με ομιλητή τον αντιπρόεδρο του ΕΛΚ, πρώην πρόεδρο της ΝΔ και ευρωβουλευτή Βαγγέλη Μεϊμαράκη. 

 

Χαιρετισμό απηύθυναν η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ Μπλιούμης Γιώργος. 

 

Η σημασία των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου είναι μεγάλη. Χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην Ευρώπη, για μια δυνατή Ευρώπη στον κόσμο. 

 

Και αυτή την δυνατή Ελλάδα μόνο η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να την εγγυηθούν.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 7:02 pm


Αναγέννηση Λιμεναρίων: Ανανέωση συνεργασίας με τον Πέτρο Κεκεντζή

Η Αναγέννηση Λιμεναρίων ανανέωσε τη συνεργασία της με τον προπονητή, Πέτρο Κεκεντζή.

 

Ο κ. Κεκεντζής θα είναι στον πάγκο της ομάδας για 6η διαδοχική χρονιά.

 

Η Αναγέννηση είχε μία καλή πορεία στην Α’ ΕΠΣ Καβάλας και κατάφερε να φτάσει έως και τα ημιτελικά του Κυπέλλου Καβάλας τη σεζόν 2023-2024.

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 6:27 pm


Συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος και επιστρέφει στη φυλακή

Λίγη ώρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Λαμίας, ο πρωτοδίκως καταδικασμένος ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, συνελήφθη στο σπίτι του, στην Πεύκη, και αναμένεται να επιστρέψει στη φυλακή.

 

Υπενθυμίζεται πως το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας που εξέτασε την έφεση κατά της απόφασης για υφ’ όρων απόλυσης του πρωτοδίκως καταδικασθέντος επικεφαλής της Χρυσής Αυγής, έκρινε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου ώστε να βρίσκεται εκτός φυλακής.

 

 

Το σκεπτικό της απόφασης

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε αντίθεση με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Λαμίας, οι δικαστές του συμβουλίου Εφετών κατέληξαν επί της ουσίας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έχει μεταμεληθεί, αντιθέτως εμμένει στις προηγούμενες απόψεις του περί εθνικοσοσιαλισμού. Αυτό -κατά το αρμόδιο συμβούλιο- φαίνεται και από την αρθρογραφία του μετά την καταδίκη του ως διευθυντής της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Για το λόγο αυτό θεωρείται από τους δικαστές αμετανόητος, μιλώντας για πολιτικές διώξεις σε βάρος του.

 

Με το επίμαχο βούλευμα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιστρέφει στη φυλακή ύστερα από σχεδόν ένα μήνα εκτός αυτής. Είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Αττικής, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της απαγόρευσης συνάντησης με συγκατηγορουμένους του.

 

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 5:51 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Μιχάλης Κουρτίδης - Kavala News

Μιχάλης Κουρτίδης  Kavala News

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 9:26 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας