Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Το 5ο Γενικό Λύκειο Καβάλας στη Voujeaucourt της Γαλλίας

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ δύο καθηγήτριες του 5ου ΓΕΛ Καβάλας επισκέφθηκαν το γαλλικό σχολείο Jean-Jacques Rousseau στην πόλη Voujeaucourt της επαρχίας Montbeliard της Γαλλίας.

 

Η συγκεκριμένη ήταν η τελευταία συνάντηση του προγράμματος στο οποίο συνεργάζονται ως εταίροι πέντε σχολεία από πέντε χώρες: της Γαλλίας (1), της Ιταλίας (1), της Πορτογαλίας (1), της Ρουμανίας (1) και της Ελλάδας (1).

 

Λεπτομέρειες αναφέρει το σχολείο: 

 

Το πρόγραμμα κατά κοινή ομολογία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και άρτια αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας πραγματοποιήθηκε ένθερμη  υποδοχή όλων των εταίρων και ακολούθησαν εκδηλώσεις από τη χορωδία του σχολείου, τη χορευτική ομάδα και απαγγελία ποιημάτων μαθητών.

 

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του σχολείου και παρουσίαση του γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος με έμφαση στις εξειδικευμένες παρεμβάσεις με στόχο τη συμπερίληψη μαθητών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες στο σχολικό πρόγραμμα. Τέλος, έγινε παρουσίαση των σημαντικότερων παιδαγωγών των συμμετεχουσών χωρών.

 

Το πρόγραμμα της πρώτης ημέρας έκλεισε με ξενάγηση στην πόλη Montbeliard, περιήγηση στα γραφικά σοκάκια και επίσκεψη στο επιβλητικό κάστρο της.

 

Το πρωινό της δεύτερης ημέρας οι επισκέπτες καθηγητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα μαθήματα των τάξεων με μαθητές με ειδικές μαθησιακές ανάγκες και να ενημερωθούν για τις σύγχρονες εξειδικευμένες μεθόδους διδασκαλίας. Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πολιτιστική επίσκεψη στην πόλη Belfort, όπου οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τον καθεδρικό ναό και το κάστρο της πόλης με το περίφημο γλυπτό «ο Λέων του Μπελφόρ» του γλύπτη Μπαρτολντί.

 

Η τρίτη ημέρα του προγράμματος ήταν αφιερωμένη στην πολιτιστική επίσκεψη της πόλης Besancon με ξενάγηση στο κάστρο και τα οχυρωματικά έργα και στο μουσείο του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου και το Μουσείο Καλών Τεχνών. Το βράδυ παρατέθηκε επίσημο δείπνο με καθηγητές από όλες τις χώρες.

 

Την τελευταία ημέρα του προγράμματος εκτός από την παρακολούθηση μαθημάτων στο χώρο του σχολείου έγινε παρουσίαση του προγράμματος web radio από μαθητές του σχολείου στο χώρο της βιβλιοθήκης και παρουσίαση της χορωδίας.

 

Το πρόγραμμα έκλεισε με την απονομή των βεβαιώσεων και αποχαιρετιστήρια ομιλία από τη διευθύντρια του σχολείου.

 

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα και οι εταίροι αποχαιρετίστηκαν με την ελπίδα να συνεργαστούν και πάλι στο μέλλον στο πλαίσιο ενός νέου προγράμματος.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 11:27 am


Καβάλα: Συνελήφθη άνδρας για παράνομη οπλοκατοχή

Συνελήφθη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 29 Μαΐου 2024 στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής.

 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου την αστυνομίας, σε αστυνομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο βρέθηκαν στην κατοχή του ένα πιστόλι κρότου, μία γεμιστήρα και ένα κυτίο που περιείχε 24 φυσίγγια κρότου, τα οποία και κατασχέθηκαν.

 

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 10:36 am


«Μαγικές εικόνες» από τις λιμνοθάλασσες της Κεραμωτής - ΒΙΝΤΕΟ

Ένα βίντεο με τις λιμνοθάλασσες της Κεραμωτής από ψηλά ανάρτησε στα Social Media ο Μιχάλης Νταρακτσής.

 

Δείτε το βίντεο:

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 10:12 am


Θάσος: Στο 70% οι προκρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν - Νέες τουριστικές αγορές από το 2025

Η Θάσος, υποδέχεται την καλοκαιρινή περίοδο την καλοκαιρινή σεζόν με προκρατήσεις που ξεπερνούν το 70% και με περισσότερα από 30 καινούρια τουριστικά καταλύματα.

 

Ακόμα, από το 2025 θα φιλοξενήσει και νέες τουριστικές αγορές, ενισχύοντας τον αεροπορικό της τουρισμό.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Δήμητρας Τάγκα, στο thesstoday.gr, οι πρώτοι μεμονωμένοι τουρίστες έφτασαν στο νησί όπου κυριαρχεί ο οδικός τουρισμός την περίοδο του Πάσχα ενώ από αρχές Μαΐου καταφθάνουν και οι οργανωμένοι επισκέπτες, με τους φορείς κι επαγγελματίες του τουρισμού να προσδοκούν σε μια δυναμική σεζόν με καλύτερες επιδόσεις από πέρσι. Όπως τόνισε μιλώντας στο ThessToday.gr o Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Θάσου, Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θάσου και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιάννης Μαρκιανός, οι προκρατήσεις για Ιούλιο-Αύγουστο κυμαίνονται άνω του 70% και

 

«αισιοδοξούμε ότι μαζί με τις επισκέψεις του Σεπτεμβρίου θα ξεπεράσουμε τα επίπεδα του 2023».

 

 

Νέες αγορές από το 2025

 

Αν και ο οδικός τουρισμός κυριαρχεί στη Θάσο με τους Ρουμάνους να διατηρούν τα σκήπτρα της επισκεψιμότητας τα τελευταία χρόνια, οι αρμόδιοι τουριστικοί φορείς και ο δήμος του νησιού έχουν βάλει πλώρη να ενισχύσουν τον αεροπορικό τουρισμό μέσω του αεροδρομίου της Καβάλας. Από το 2025 μάλιστα το νησί θα υποδεχτεί, σύμφωνα με τον κ. Μαρκιανό, τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες ενώ ταυτοχρόνως ενισχύονται οι ήδη υπάρχουσες αγορές των Βαλκανίων μέσω αεροπορικών πτήσεων.

 

«Μας ενδιαφέρουν όλες οι αγορές-στόχοι με ιδιαίτερη έμφαση σε Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το νησί της Θάσου αλλά οι τουρίστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες εύρεσης καταλυμάτων για διαμονή, το οποίο και προσπαθούμε να λύσουμε»

 

εξήγησε στο ThessToday.gr ο κ. Μαρκιανός.

 

Επισημαίνεται δε, ότι η συμβολή του τουρισμού στην οικονομία του νησιού είναι πάνω από 50% (με συμπληρωματικά εισοδήματα από ελαιοκαλλιέργειες, παραγωγή μελιού και μάρμαρο), καθώς οι οδικές αφίξεις αποτελούν το 70% της συνολικής τουριστικής κίνησης του νησιού, με τη Ρουμανία να χαρακτηρίζεται ως η καλύτερη αγορά κατέχοντας μερίδιο πάνω από 50%. Ακολουθούν Βουλγαρία και Σερβία ενώ σημαντικό ποσοστό έχουν οι επισκέπτες με οργανωμένα πακέτα διακοπών από Αγγλία και Γερμανία. Από την άλλη, η εγχώρια αγορά έχει μικρότερο μερίδιο στον τουρισμό με τον κ. Μαρκιανό ωστόσο να τονίζει πως το 2023 αυξήθηκαν οι επισκέψεις των εγχώριων τουριστών.

 

«Η Θάσος αποτελεί προορισμό για όλα τα βαλάντια, με περισσότερα από 30 δρομολόγια ημερησίως την καλοκαιρινή περίοδο και πρόσβαση από δύο λιμάνια (Καβάλα και Κεραμωτή). Δεν πρέπει να ξεχνάμε το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, ότι είμαστε νησί με τους τουρίστες να το έχουν αγκαλιάσει. Μας ενδιαφέρει να αυξηθούν οι επισκέψεις από την εγχώρια αγορά, η οποία βέβαια πρέπει να κάνει έγκαιρα τις κρατήσεις για διαμονή κι όχι, ως είθισται την τελευταία στιγμή, με συνέπεια να δυσκολεύονται να βρουν διαθέσιμο κατάλυμα»

 

πρόσθεσε ο κ. Μαρκιανός.

 

Επενδύσεις μέχρι 1,5 εκατ. ευρώ σε καταλύματα

 

Αναφερόμενος στη συνέχεια στο τουριστικό επενδυτικό ενδιαφέρον, υπογράμμισε ότι εμφανίζεται έντονο για το νησί τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους, ιδίως τους Βαλκάνιους αγοραστές, με την πλειοψηφία των επενδύσεων να αφορά σε καταλύματα μικρής δυναμικότητας (10 δωματίων κατά μέσο όρο). Για το 2024, πάνω από 30 νέα καταλύματα εισέρχονται στην τουριστική αγορά της Θάσου, ενώ πολλά είναι ακόμη αυτά που προγραμματίζονται να κατασκευαστούν. Το ύψος των επενδύσεων σε καταλύματα κυμαίνεται μεταξύ 400.000 ευρώ και 1-1,5 εκατ. ευρώ και στο επίκεντρο των ενδιαφερομένων βρίσκεται η Σκάλα Ραχωνίου, μια νεοαναπτυσσόμενη περιοχή της Θάσου, όπως δήλωσε ο κ. Μαρκιανός, αλλά και η Χρυσή Ακτή.

 

Σημειώνεται ακόμη ότι το νησί διαθέτει 40.000 κλίνες, εκ των οποίων οι 30.000 αντιστοιχούν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι 10.000 σε καταλύματα τύπου Airbnb.

 

«Η Θάσος χρειάζεται επίσης και ξενοδοχειακές μονάδες μεγαλύτερης δυναμικότητας»

 

διευκρίνισε ακόμη. Ερωτηθείς για τις ελλείψεις προσωπικού στον κλάδο, απάντησε πως και οι τουριστικές επιχειρήσεις στο νησί δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό ζητώντας από την κυβέρνηση να διευκολύνει τις διαδικασίες πρόσληψης εργαζομένων από τρίτες χώρες για να καλυφθούν οι ανάγκες.

 

Έμφαση και στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη

 

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο Δήμος Θάσου ξεκίνησε πρόσφατα συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού με σκοπό την αναβάθμιση του τουριστικού κλάδου στο νησί με όρους συμπερίληψης. Μέσω αυτής της συνεργασίας θα ενισχυθεί η διαφοροποίηση αλλά και η ανθεκτικότητα του τουρισμού στη Θάσο.

 

Εκτός από το μοντέλο Ήλιος-Θάλασσα που πρεσβεύει το νησί μας και αποτελεί προτεραιότητα στον τουρισμό, κάνουμε σημαντικές προσπάθειες ώστε να αναδείξουμε και τις ορεινές περιοχές του νησιού που προσφέρουν καταπληκτικές ομορφιές, δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες σε νέους επαγγελματίες που επιθυμούν να ασχοληθούν με εναλλακτικές μορφές τουρισμού

 

είπε καταλήγοντας ο κ. Μαρκιανός.

 

Πηγή: thesstoday.gr/ Δήμητρα Τάγκα

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 9:36 am


Παναγιωτόπουλος: “H Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να πάρει μεγάλες αποφάσεις, η Ελλάδα να είναι σταθερή και αξιόπιστη δύναμη”

Ο βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε πολιτική εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να πάρει μεγάλες αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της και πως είναι εθνικά κρίσιμο για την Ελλάδα να είναι σταθερή και αξιόπιστη δύναμη στο ευρωπαϊκό περιβάλλον.

 

 

Σε σχετική του ανάρτηση ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρει τα εξής:

“Τη σημασία των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου υπογραμμίσαμε σήμερα με τον υπουργό Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης σε όλους όσοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα του ξενοδοχείου Holiday Inn στη Θεσσαλονίκη. 

 

Την απόλυτα επιτυχημένη εκδήλωση διοργάνωσαν η Γραμματεία των πρώην Βουλευτών και Πολιτευτών και η Γραμματεία των παλαιών στελεχών του Ν. Θεσσαλονίκης.

 

Υπογραμμίσαμε τη βαρύτητα αυτής της εκλογικής μάχης. Την ώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση καλείται να πάρει μεγάλες αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον της, είναι εθνικά κρίσιμο η Ελλάδα να προβάλει ως σταθερή και αξιόπιστη δύναμη στο ευρωπαϊκό περιβάλλον. 

 

Η κυβέρνηση του Κυριάκος Μητσοτάκης και της ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ διασφαλίζει αυτή την σταθερότητα, αυτή την εικόνα για τη χώρα. Στην Ευρώπη που θέλουμε αυτή η συνθήκη δεν πρέπει να αμφισβητηθεί.

 

Στις 9 Ιουνίου κάνουμε μαζί το βήμα μπροστά. Ερχόμαστε σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 11:01 pm


Συνεδριάζει στην Καβάλα η επιτροπή παρακολούθησης του ΕΣΠΑ της περιφέρειας ΑΜΘ

Την Πέμπτη 30 Μαΐου, συνεδριάζει στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας η επιτροπή παρακολούθησης του περιφερειακού προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» της περιόδου 2021-2027.

 

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η πορεία υλοποίησης του προγράμματος, ο σχεδιασμός νέων προσκλήσεων, η πρόοδος έγκρισης των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για οριζόντια θέματα από την Εθνική αρχή συντονισμού ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Π.Ε. Καβάλας αναφέρει τα εξής:

“Συνεδριάζει την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας η Επιτροπή Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» της περιόδου 2021-2027, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλου Τοψίδη.

 

Η συνεδρίαση προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 10:00 και μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η πορεία υλοποίησης του προγράμματος, ο σχεδιασμός νέων προσκλήσεων, η πρόοδος έγκρισης των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για οριζόντια θέματα από την Εθνική Αρχή Συντονισμού ΕΣΠΑ του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

 

Στη συνεδρίαση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των αρχών διαχείρισης, συντονισμού και πιστοποίησης του ΕΣΠΑ, εκπρόσωποι δημοσίων αρχών, ειδικών υπηρεσιών και επιτελικών δομών Υπουργείων και της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ), εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), εκπρόσωποι οικονομικών και κοινωνικών εταίρων, των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, μη κυβερνητικών οργανώσεων καθώς και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συνεδρίαση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.eydamth.gr/index.php/component/k2/item/678-3i-synedriasi-tis-epitropis-parakoloythisis-tou-pp-pamth-2021-2027

 

Οι εργασίες της 3η Συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης θα μεταδοθούν και διαδικτυακά από τον ακόλουθο σύνδεσμο:  30/5/2024, 10:00-16:30:

https://www.youtube.com/watch?v=AEKfc3wi9WU

 

Επίσης, στο πλαίσιο της διενέργειας της Επιτροπής, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 και ώρα 19.00, θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Δημοτικού Κήπου ανοιχτή εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν δράσεις που χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη».”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 10:32 pm


ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας: Εργαστήρια διακαλλιτεχνικής εκπαίδευσης στις 4 & 5 Ιουνίου

Το Τμήμα εκπαιδευτικών & κοινωνικών δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας διοργανώνει ένα διήμερο κύκλο εκπαίδευσης ενηλίκων σχετικό με ζητήματα εκπαίδευσης για ενήλικες 65 ετών και άνω, όπως είναι ο σχεδιασμός και η οργάνωση εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών εργαστηρίων, η ανταλλαγή μεθοδολογίας, εκπαιδευτικών εργαλείων και υλικού.

 

Η εκδήλωση θα γίνει στις 4 και 5 Ιουνίου στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου”.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του ΔΗΠΕΘΕ αναφέρει τα εξής:

“Κύκλος εργαστηρίων διακαλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε ζητήματα εκπαίδευσης ενηλίκων 65+.

 

Τρίτη 4 & Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024.Το Τμήμα Εκπαιδευτικών & Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας διοργανώνει ένα διήμερο κύκλο εκπαίδευσης ενηλίκων σχετικό με ζητήματα εκπαίδευσης για ενήλικες 65+, όπως είναι ο σχεδιασμός και η οργάνωση εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών εργαστηρίων, η ανταλλαγή μεθοδολογίας, εκπαιδευτικών εργαλείων και υλικού.

 

Με «όχημα» την τέχνη του μουσικού θεάτρου, τη μουσική, το θέατρο και την κίνηση, αντλώντας και συνδυάζοντας υλικά και εργαλεία από τις παραπάνω τέχνες, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και διάχυση της απαραίτητης τεχνογνωσίας για ένα περισσότερο συμπεριληπτικό και προσβάσιμο τρόπο στον σχεδιασμό, την οργάνωση και υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων που απευθύνονται σε ενήλικες 65+, με μακροπρόθεσμο στόχο την ανάπτυξη του αισθήματος του ανήκειν στις κοινότητες και τη δημιουργία συνθηκών ευημερίας, ένταξης και αποδοχής.

 

Στα 4 εργαστήρια που θα υλοποιηθούν (αναλυτικό πρόγραμμα παρακάτω) οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε βιωματικά σεμινάρια, διακαλλιτεχνικά εργαστήρια και σε κύκλους συζητήσεων σχετικών με την καλλιτεχνική εκπαίδευση.  

 

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς καλλιτεχνικής και  γενικής εκπαίδευσης, σε επαγγελματίες του πολιτισμού, σε εν δυνάμει εκπαιδευτικούς, κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, φροντιστές ενηλίκων 65+, σε άτομα που ενδιαφέρονται να εντάξουν τις έννοιες της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας στις πρακτικές τους, αλλά και σε όποιον έχει ειδικό́ ενδιαφέρον για την επαφή με την καλλιτεχνική εκπαίδευση. Η πρότερη γνώση μουσικής/θεάτρου/χορού δεν είναι απαραίτητη.

 

Υλοποίηση δράσεων: Κατερίνα Νταμάνη (εκπαιδευτικός μουσικής), Αντώνης Πριμηκύρης (εκπαιδευτικός θεάτρου)

 

Σχεδιασμός δράσεων: Κική Κέρζελη, Κατερίνα Νταμάνη, Αντώνης Πριμηκύρης

 

Ημερομηνίες και ώρες υλοποίησης:

  • Τρίτη 4 Ιουνίου, 17.00 - 21.00 (17.00 - 19.00: Εργαστήριο 1 - 19.00 - 21.00: Εργαστήριο 2)
  • Τετάρτη 5 Ιουνίου, 17.00 - 21.00 (17.00 - 19.00: Εργαστήριο 3 - 19.00 - 21.00: Εργαστήριο 4)  

 

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Έργου: «SUB.1.1.6 Προσέλκυση ατόμων 65+ και ατόμων με αναπηρία σε δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerarionEU.

 

**Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876  (10.00 – 14.00) ή να στείλετε mail στο [email protected], έως και την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 9:59 pm


Καβάλα: Διακοπή υδροδότησης την Τετάρτη - Δείτε τις οδούς

Την Τετάρτη (29/05), θα γίνει διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της Καβάλας, λόγω εργασιών.

 

 

Η ΔΕΥΑ Καβάλας αναφέρει τα εξής: 

“Ανακοινώνεται ότι λόγω εργασιών της Υπηρεσίας Ύδρευσης θα διακοπεί η παροχή νερού την Τετάρτη 29-05-2024 από ώρα 08:15 έως 12:00 στα οικοδομικά τετράγωνα που περικλείονται από τις οδούς: Μικράς Ασίας - Καππαδοκίας– Αμάσειας – Παφλαγονίας – Κυρηνείας – Μικράς Ασίας και στις οδούς: Ικονίου Κοτυώρων.

 

Η υδροδότηση θα αποκατασταθεί σταδιακά μετά το πέρας των εργασιών.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 9:21 pm


Δράσεις και διακρίσεις του 2ου Γυμνασίου Καβάλας - Φωτογραφίες

Το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας είχε μία εκπαιδευτική δράση την Τρίτη 14 Μαΐου, που αφορούσε τη Γ΄ τάξη, με τους μαθητές να μαθαίνουν τον τρόπο λειτουργίας μιας έντυπης εφημερίδας, ενός ραδιοφώνου, αλλά και ποια είναι τα είδη του δημοσιογραφικού λόγου. 

 

Παράλληλα ο μαθητής Σταυρόπουλος Χριστόφορος του τμήματος Α3, συμμετείχε στον 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου και κατάφερε να διακριθεί στην τελική φάση του διαγωνισμού με το 2ο βραβείο.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του σχολείου αναφέρει τα εξής:

“Την Τρίτη 14/05/2024, στα πλαίσια δράσεων του Εθνικού Θεματικού Δικτύου για την Παιδεία στα Μέσα (σχολικό έτος 2023-24) που σχεδίασαν και συντονίζουν η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Σερρών, το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και το ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας) σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών της Γ΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Καβάλας και του ΕΕΕΕΚ Καβάλας στο Κέντρο ΜΜΕ Alpha Media Group, όπου συστεγάζονται οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Λάμψη 105,7 FM, ALPHA RADIO και τα γραφεία της έντυπης εφημερίδας «Νέα Εγνατία». 

 

Η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας και δημοσιογράφος κ. Σίσσυ Ακοκκαλίδου ξενάγησε και ενημέρωσε τους μαθητές/τριες για τον τρόπο λειτουργίας μιας έντυπης εφημερίδας, τα είδη του δημοσιογραφικού λόγου (ρεπορτάζ, αρθρογραφία, σχόλια & απόψεις), τον τρόπο κατανομής των θεμάτων σε ένα έντυπο μέσο και, κυρίως, για τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας που πρέπει απαρέγκλιτα να τηρούνται προκειμένου οι πολίτες να ενημερώνονται αντικειμενικά και έγκυρα για ποικίλα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά ζητήματα της επικαιρότητας.

 

Παράλληλα, οι μαθητές περιηγήθηκαν στις αίθουσες μετάδοσης των ραδιοφωνικών προγραμμάτων από τον ραδιοφωνικό παραγωγό κ. Κώστα Σωτηρέλλη και είχαν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους σχετικά με το σύστημα ραδιομετάδοσης (μικρόφωνα, μεγάφωνα, ακουστικά) και να κατανοήσουν τη σημασία του ραδιοφώνου ως σημαντικού φορέα τόσο πληροφοριών όσο και ψυχαγωγίας. 

 

Η επίσκεψη είχε διάρκεια δύο διδακτικές ώρες και όλοι οι μαθητές έδειξαν έντονο ενδιαφέρον θέτοντας ερωτήσεις και συζητώντας με τους δημοσιογράφους.

 

Επίσης, ο μαθητής Σταυρόπουλος Χριστόφορος του τμήματος  Α3 του σχολείου μας συμμετείχε στον 12ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου που διοργανώθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών. 

 

Ο μαθητής διαγωνίστηκε στην Α΄ Φάση του διαγωνισμού (εξ αποστάσεως) στις 25 Φεβρουαρίου 2024 και κατάφερε να διακριθεί περνώντας στη Β΄ φάση που πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαρτίου 2024 σε εξεταστικό κέντρο. Στην τελική φάση του διαγωνισμού διακρίθηκε με το 2ο βραβείο ανάμεσα σε πολλούς συνυποψήφιους/συνυποψήφιες από όλη την Ελλάδα.

 

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Καβάλας συγχαίρουν τους μαθητές και μαθήτριες για τις δράσεις και διακρίσεις τους και τους εύχονται συνεχιζόμενες επιτυχίες και δημιουργικές εμπειρίες!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 8:49 pm


Καβάλα: Πρωτιές του Ωδείου “Νεάπολις” στον διαγωνισμό “Orpheus Soloists” - Βίντεο & φωτογραφίες

Την Κυριακή 26 Μαΐου διεξήχθη ο 7ος Διαγωνισμός “Orpheus Soloists”. Το Ωδείο «Νεάπολις» της Καβάλας συμμετείχε, έχοντας σημαντικές διακρίσεις.

 

 

Δείτε βίντεο από τις συμμετοχές των παιδιών.

 

Σχετική ανακοίνωση του Ωδείου αναφέρει τα εξής:

“Την Κυριακή 26 Μαΐου διεξήχθη ο 7ος Διαγωνισμός “Orpheus Soloists”. Το Ωδείο «Νεάπολις» συμμετείχε –όπως είθισται τα τελευταία χρόνια- με το τμήμα φλάουτου της Ρεβέκκας Μελετιάδου και το τμήμα κλασικής κιθάρας του Τάσου Δέλιου. Η εμφάνιση των μαθητών του Ωδείου «Νεάπολις» στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία!

 

Ειδικότερα, στην τάξη κλασικής κιθάρας στην Β΄ Κατηγορία (έως 13 ετών) οι μαθητές Ευστράτιος Δέλιος και Σοφία Χόη κατέκτησαν δύο Α΄ βραβεία (!) αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στην επιτροπή, που απένειμε δύο πρώτες θέσεις στους δύο μαθητές.

 

Εξαιρετικές επιδόσεις σημείωσε και το Τμήμα φλάουτου της Ρεβέκκας Μελετιάδου. Συγκεκριμένα, στην Α΄ κατηγορία (έως 13 ετών) η Μαγδαληνή Μεγγίδου έλαβε το Α΄ βραβείο και η Λυδία Προκόβα Παπαδοπούλου το Β΄ βραβείο.

 

Στην Β΄ κατηγορία (13-16 ετών) η μαθήτρια Ελένη Δέλιου έλαβε το Β΄ βραβείο, χωρίς να απονεμηθεί Α΄ Βραβείο σε κάποιον διαγωνιζόμενο.

 

Η Διεύθυνση του Ωδείου «Νεάπολις» συγχαίρει θερμά τους διαγωνιζόμενους για την συνέπεια το ήθος τους και την συνολική εμφάνισή τους.

 

Επίσης, συγχαίρει τις οικογένειές των μαθητών για τη στήριξη στην καλλιτεχνική τους πορεία και εύχεται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 8:07 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Επελαύνει ο ΝΟΘΑ Καβάλας - pisina.net

Επελαύνει ο ΝΟΘΑ Καβάλας  pisina.net

Δημοσιεύθηκε στις 26 May 2024 | 10:17 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας