Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μαύρα μαντάτα από τη Φλώρινα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

 

γράφει ο Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης


Φτωχική η συγκέντρωση υποδοχής του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον πεζόδρομο της Φλώρινας και έφυγε  πικραμένος και απογοητευμένος.

Οι συγκεντρωθέντες δεν ξεπερνούσαν τους 200 κι αυτό ήταν το πιο απογοητευτικό.  Η δε δυσφορία του ήταν τόσο μεγάλη που εις επήκοον πολλών παρατήρησε έντονα τους επιτελείς του και φυσικά τον τοπικό βουλευτή και το κόμμα, λέγοντας τους πως “κάτι δεν κάνατε καλά” σ ότι αφορά την προσέλευση των πολιτών. Ήτανε δε τέτοια η δυσφορία του που δεν αποχαιρέτησε!!! ούτε καν τους Φλωρινιώτες που βρίσκονταν μόλις στο ένα μέτρο απόσταση από αυτόν.

Κι εδώ οι ευθύνες της αποτυχίας έχουν ονοματεπώνυμο. Φταίνε ο ίδιος και η κυβέρνηση του που η ακρίβεια έφτασε στο Θεό. Ο κόσμος έχει γονατίσει από την ακρίβεια και τα βγάζει δύσκολα πέρα. Το παράδειγμα της Φλώρινας αλλά και των γειτονικών πόλεων δείχνει πως οι Δυτικομακεδόνες είναι αποφασισμένοι να τον τιμωρήσουν στις ευρωεκλογές.

Μέχρι και χαλί του φέρανε  οι αθεόφοβοι, για να αισθάνεται άνετα σαν το σπίτι του ο κ. Μητσοτάκης. Δεν ξέρω αν ήτανε χειροποίητο ή το πήρανε την Δευτέρα  δανεικό από την λαϊκή αγορά του Αμυνταίου . Για την ποιότητα του  πρέπει να ρωτήσουμε  την κα Μοιραράκη που είναι ειδική.  Ευτυχώς κάποιοι προσγειωμένοι το εξαφάνισαν λίγο πριν έρθει ο Πρωθυπουργός.

Χαλί βέβαια βρήκαν με άνεση κόσμο όμως δεν βρήκανε πρόθυμο να τους προστρέξει. Ο κόσμος τους «έγραψε» κανονικά και αυτό ανησύχησε τον κ. Μητσοτάκη. Πρέπει όμως να τους αναγνωρίσουμε ότι κάνανε τρομερή κινητοποίηση. Εδώ και είκοσι μέρες ο ένας Υπουργός φεύγει ο άλλος έρχεται για πολυήμερη επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και την Δυτική Μακεδονία. Χώρια τα κομματικά κλιμάκια που όργωσαν κυριολεκτικά την περιοχή μας. Χωριστά τα χιλιάδες τηλεφωνήματα που έκανε το γραφείο του τοπικού βουλευτή Σταύρου Παπασωτηρίου. Από κοντά βέβαια είχαμε και τα τηλεφωνήματα του κόμματος τόσο από το κέντρο όσο και από την τοπική ΔΕΕΠ. Οι Φλωρινιώτες όμως είναι τόσο απογοητευμένοι και εξαγριωμένοι που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις, τους αγνόησαν και  είναι αποφασισμένοι να στείλουν στις ευρωεκλογές ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση μαυρίζοντας την.

Το πόσο αποστρέφονται τα λαϊκά στρώματα, την «πλέμπα», φαίνεται και από το πρόγραμμα επίσκεψης του ΥΜΑΘ στην περιοχή μας, ο οποίος επισκέπτεται 4 βιομηχανίες όμως ούτε ένα μαζικό φορέα!!!

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού δεν είχε κανένα θετικό μήνυμα για την περιοχή μας. Τα προβλήματα συνεχίζουν να υπάρχουν και να παρουσιάζουν στασιμότητα και  κάποια επιδείνωση όπως η κατάσταση στο νοσοκομείο, η συνεχής μείωση του εισοδήματος των πολιτών. Το μόνο που έκανε είναι να επαναλάβει όσα ξέραμε μέχρι σήμερα από τις Περιφερειακές εξαγγελίες. Είναι γνωστό πως ο κάθετος άξονας όπως και τα άλλα ζητήματα της περιοχής μας αναλύθηκαν στη συνέντευξη Αμανατίδη-Τάσκα πριν λίγες μέρες και δόθηκαν οι πραγματικές τους διαστάσεις, τι υπάρχει σήμερα και που είναι το πρόβλημα. Και για τον κάθετο άξονα στη συνέντευξη τους τόσο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Αμανατίδης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Τάσκας μας είπαν πως τέλη Νοέμβρη θα είναι έτοιμες οι μελέτες όμως το έργο δεν έχει χρηματοδότηση. «Αναζητείται χρηματοδότηση».  Από τον Πρωθυπουργό περιμέναμε κάτι παραπάνω από αυτά που μας είπε η περιφερειακή αρχή και ξέραμε καλά. Να είναι ρητός και κατηγορηματικός στη χρηματοδότηση. Να μας βεβαιώσει ότι το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τις δημόσιες επενδύσεις ή από κάποιο άλλο πρόγραμμα και όχι θα δούμε πως θα χρηματοδοτηθεί. Υπάρχει δηλαδή το ενδεχόμενο και να μην χρηματοδοτηθεί. Αυτό δηλαδή που γίνονταν μέχρι τώρα. Λέξη για το νοσοκομείο μας που ψυχορραγεί, για τους αγρότες που δεν μπορούν να καλλιεργήσουν, για τους κτηνοτρόφους που πουλάνε τα κοπάδια τους και φεύγουν για την ξενιτιά, για το πρόγραμμα δίκαιης μετάβασης που δεν μπόρεσαν ούτε την αποκατάσταση των εδαφών να κάνουν μέχρι σήμερα, για τις 16 εμβληματικές επενδύσεις που ακούμε τρία χρόνια και δεν βλέπουμε  ούτε μία, για την τραγική μείωση του πληθυσμού της ΠΕ Φλώρινας.

Στην ουσία μας πούλησε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, γι αυτό και ο λαός θα τους τιμωρήσει αμείλικτα.


Μπάμπης Θ. Τριανταφυλλίδης








Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 7:22 pm


Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 


Μήνυμα του Δημάρχου Αμυνταίου, Ιωάννη Λιάση, για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές,  καλή δύναμη και κάθε επιτυχία. Εύχομαι επίσης υγεία και δύναμη στις οικογένειες και τους καθηγητές σας, ώστε να είναι σε θέση να στηρίζουν τις προσπάθειές σας.

Φτάσατε στο τέλος του ταξιδιού. Σας βρίσκει ταλαιπωρημένους, μας βρίσκει υπερήφανους!

Θα έχετε ακούσει πολλές φορές μέχρι σήμερα, ότι σημασία δεν έχει τόσο ο προορισμός όσο το ίδιο το ταξίδι. Η διαδικασία που προηγήθηκε, όλες οι όμορφες στιγμές που στερηθήκατε, το πείσμα, ο αγώνας, τα δάκρυα, είναι όλα αυτά που χαλύβδωσαν το πνεύμα σας και σας προετοίμασαν για τους υφάλους της ζωής.

Το αν θα βάλετε ένα λιθαράκι προόδου σε αυτόν τον κόσμο ή αν θα ζήσετε όμορφα τη ζωής σας δεν εξαρτάται από το αποτέλεσμα των εξετάσεων, στον βαθμό που φαντάζεστε.

Έχετε κατά νου ότι στα 18 σας δε συναντάτε τη μόνη πόρτα της ζωής σας, αλλά απλά την πρώτη. Και πάντα θα υπάρχουν πόρτες μεγάλες, φρεσκολουστραρισμένες και μεγαλοπρεπείς που διαβαίνοντάς τες το εσωτερικό τους δε θα δικαιώσει τις προσδοκίες σας, ενώ αντίθετα άλλες, μικρές, γδαρμένες και ταπεινές, μπορεί να κρύβουν στα ενδότερά τουςτους πιο όμορφους θησαυρούς.

Ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές στον κόσμο, ο GregPopovich, είχε πει κάποτε κάτι που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο:

«Όταν τίποτα δε φαίνεται να πάει καλά, ρίχνω μια ματιά στον σκαπανέα που χτυπάει τον βράχο 100 φορές χωρίς να το βάζει κάτω, αν και δεν έχει φανεί η παραμικρή ρωγμή. Στο 101ο χτύπημα ο βράχος σπάει κι εγώ ξέρω πως δεν ήταν αυτό το χτύπημα που τον έσπασε, αλλά όλα όσα είχαν γίνει μέχρι τότε».

Η προσπάθεια δεν πάει ποτέ χαμένη.

Καλή επιτυχία σε όλους!

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:52 pm


Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας στο “15th Platform meeting for Quality Labelled centres” στη Βουδαπέστη

 


 Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας στο “15th Platform meeting for Quality Labelled centres” στη Βουδαπέστη

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) συμμετείχε στην ετήσια συνάντηση των πιστοποιημένων κέντρων νεολαίας στην Ευρώπη, που διοργανώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, με τίτλο “15th Platform meeting for Quality Labelled centres” και πραγματοποιήθηκε στη Βουδαπέστη, στις 6 & 7 Μαΐου 2024. Τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας (ΟΕΝΕΦ) εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ, Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης και ο συνεργάτης και εθελοντής του ΟΕΝΕΦ, Ευάγγελος Νομικός.

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας ως φορέας που υλοποιεί το έργο “Κέντρο Νεολαίας, Εκπαίδευσης και Καινοτομίας” συμμετέχει στην ομάδα των πιστοποιημένων κέντρων νεολαίας μιας και έχει λάβει το καθεστώς ένταξης στην μεγάλη οικογένεια των πιστοποιημένων κέντρων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο της συνάντησης παρουσιάστηκε το αναμορφωμένο πλαίσιο λειτουργίας και πιστοποίησης των Κέντρων που είναι πλέον ιδιαίτερα απαιτητικό και ενθαρρύνει την μεγαλύτερη συμμετοχή των οργανώσεων νεολαίας στη διαμόρφωση πολιτικών και δράσεων για τη νεολαία καθώς και της εξωστρέφειας των χώρων που φιλοξενούν τις δράσεις, προκειμένου να παρέχονται περισσότερες ευκαιρίες για την κοινωνία και τη νεολαία.

Η 15ετής εμπειρία του ΟΕΝΕΦ και η αδιάλειπτη και σταθερή συμμετοχή στις ευρωπαϊκές εξελίξεις αποτελούν τα εχέγγυα για την ακόμη μεγαλύτερη προσφορά για το κοινωνικό σύνολο, τη νεολαία και την ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΝΕΦ, Δρ. Κωνσταντίνος Φιλιππίδης,   αφού ευχαρίστησε για την τιμητική πρόσκληση τον Balint Molnar, Executive Director EYCB και τον Jorge Orlando Queiros, Chair of the European Steering Committee for Youth, στην παρέμβασή του τόνισε ότι η λειτουργία του 1ου Youth Centre στην Ελλάδα θα είναι σύντομα γεγονός και θέτει πολύ ψηλά τον πήχη για την εφαρμογή σωστών πολιτικών για τη νεολαία, ιδιαίτερα σε μια περιοχή υπό μετάβαση, όπως η Δυτική Μακεδονία.

Ο ΟΕΝΕΦ θα συνεχίσει να συμμετέχει και να στηρίζει τις δράσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για να διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, η αλληλεγγύη, η ειρήνη και να προάγεται με αυτόν τον τρόπο η δημοκρατική συμμετοχή των νέων.

 

Οι Νέοι Μπροστά!



Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:50 pm


Ευχαριστήριο της Ζεμπιλιάδου Γεωργίας προς το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο



Μποδοσάκειο Νοσοκομείο: Ευχαριστήριο της Ζεμπιλιάδου Γεωργίας

Κοζάνη 29/05/2024

 

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιά μου και ξεχωριστά τον καθένα και κάθε μία, όλους όσους συνέβαλλαν στην αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας ( σπάσιμο σφυρού) που αντιμετώπισα πρόσφατα.

 

Ο Διευθυντής κος Μιλτιάδης Κύρου και οι γιατροί της Ορθοπεδικής Κλινικής, το νοσηλευτικό προσωπικό, η Διευθύντρια της Αναισθησιολογικής Κλινικής κυρία Αιμιλία Τσιαμήτρου και η Ομάδα της, το Ακτινολογικό, οι Τραυματιοφορείς και το προσωπικό του ΕΚΑΒ, όλες και όλοι βρέθηκαν δίπλα μου, όπως και ο φίλος, συνταξιούχος π. Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής κ. Ανδρεάδης Ιορδάνης.

Βγαίνοντας από αυτή την βιωματική περιπέτεια της υγείας μου, αισθάνομαι περήφανη που ως Περιφέρεια έχουμε ένα τόσο αξιόλογο Νοσοκομείο όπως το Μποδοσάκειο.

 

Παρά τις σοβαρές ελλείψεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποδεικνύεται πως, το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, είναι αυτό που με αυταπάρνηση κρατάει ακόμη ψηλά τη σημαία της προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο της Περιφέρειάς μας!

 

Τους αξίζει Μέγας Έπαινος!                                                                                     

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:33 pm


Ανακοίνωση για τις εγγραφές – επανεγγραφές των μελών του ΚΑΠΗ Αμυνταίου

 


Ανακοίνωση για τις εγγραφές – επανεγγραφές των μελών του ΚΑΠΗ Αμυνταίου

Ο Δήμος Αμυνταίου ενημερώνει τους δημότες, πως κάθε Τετάρτη και Παρασκευή από τις 9.30π.μ. έως τις 11.00 π.μ. θα βρίσκεται στο ΚΑΠΗ Αμυνταίου υπάλληλος του Δήμου, για τις εγγραφές-επανεγγραφές των μελών του ΚΑΠΗ.

Θα τηρηθεί αυστηρά ο κατάλογος των οικονομικά τακτοποιημένων μελών (εισφορά 5€) για τις εκδηλώσεις, όπως εκδρομές, ιαματικά λουτρά κλπ.

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:28 pm


Μήνυμα της Βουλεύτριας Φλώρινας της Νέας Αριστεράς Π. Πέρκα για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

 


Μήνυμα της Βουλεύτριας Φλώρινας της Νέας Αριστεράς Π. Πέρκα για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων

 

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές της ΠΕ Φλώρινας,

 

Με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, θα ήθελα να σας απευθύνω τις πιο θερμές μου ευχές για επιτυχία και δύναμη. Σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις και αντιξοότητες, η προσπάθεια και η επιμονή σας αποτελούν παράδειγμα και έμπνευση για όλους μας.

Ως Βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς, πιστεύω βαθιά στη σημασία της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, που είναι δικαίωμα όλων και όχι προνόμιο λίγων. Οι εξετάσεις αυτές δεν είναι παρά ένα βήμα στο μακρύ ταξίδι της γνώσης. Ανεξαρτήτως των αποτελεσμάτων, η αξία σας δεν καθορίζεται από αριθμούς και ελάχιστες βάσεις, αλλά από την προσωπικότητά σας, τις αρχές σας και τον αγώνα σας για μια πιο δίκαιη κοινωνία.

Σας καλώ να αντιμετωπίσετε αυτήν την πρόκληση με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση. Η συλλογική προσπάθεια και η αλληλεγγύη είναι αξίες που μας ενώνουν και μας ενδυναμώνουν. Να θυμάστε ότι το μέλλον είναι στα χέρια σας και ο αγώνας για ένα καλύτερο αύριο συνεχίζεται κάθε μέρα. Τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα είναι για εσάς τα πιο παραγωγικά και κρίσιμα είτε περάσετε σε κάποια σχολή είτε όχι. Είναι τα χρόνια που θα διαμορφωθεί η κρίση και η προσωπικότητα σας, που θα γεμίσετε γνώσεις και εμπειρίες. Να τα εκμεταλλευτείτε αυτά τα χρόνια όπου και εάν είστε, φοιτητές/τριες ή εργαζόμενοι/ες, διαβάστε, ακούστε μουσική, αγαπήστε τη συλλογικότητα, γυρίστε την πλάτη σε λογικές «ο καθείς για τον εαυτό του».

Εύχομαι επίσης στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να σας στηρίζουν με την ίδια αγάπη και αφοσίωση, καθώς ο ρόλος τους είναι αναντικατάστατος.

Να έχετε τα αποτελέσματα που θα ανταμείψουν στο έπακρο τις προσπάθειές σας και σας διαβεβαιώ ότι θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων της περιοχής μας, για μία δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους/ες, για σπουδές με αντίκρισμα και πρόοδο για τον τόπο μας. Μαζί σας κι εγώ, αντιμάχομαι όλων αυτών των μέτρων που λαμβάνονται και αδικούν τις γενιές σας.

Καλή επιτυχία με δύναμη και υπομονή.   

Η Βουλεύτρια Φλώρινας

Γραμματέας της ΚΟ της Νέας Αριστεράς

 

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:17 pm


Δήμος Φλώρινας: Παράταση για τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων

 


Δήμος Φλώρινας: Παράταση για τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων

 

Ο Δήμος Φλώρινας ενημερώνει πως με την απόφαση ΥΠ 790/27-5-2024 του Υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας παρατείνεται η προθεσμία του τρίτου εδαφίου της παρ. 4 του άρθρου 53Α του ν. 4662/2020 (Α’ 27) ως προς την καταληκτική ημερομηνία υποβολής υπεύθυνης δήλωσης στη σχετική πλατφόρμα που έχει τεθεί σε λειτουργία, των υπόχρεων της παρ. 3 του άρθρου 53Α του ν. 4662/2020 ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας των ιδιοκτησιών τους, από 31 Μαΐου 2024 σε 30 Ιουνίου 2024.

Επισημαίνεται πως οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τον καθαρισμό του οικοπέδου τους, καθώς και να προχωρήσουν σε καταγγελία για ακαθάριστα οικόπεδα μόνο μέσω της πλατφόρμας του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας που είναι αναρτημένη στο https://akatharista.apps.gov.gr/

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:10 pm


Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024

 


Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας Αθανάσιου Τάσκα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024

 

Αγαπητά μου παιδιά, εύχομαι από καρδιάς, καλή επιτυχία σ΄ όλες κα όλους  εσάς, τις υποψήφιες και τους υποψήφιους που ξεκινάτε τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Αντιμετωπίστε την πρόκληση αυτή με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, μείνετε προσηλωμένοιστον στόχο σας και να ΄στε βέβαιοι ότι το αποτέλεσμα θα ανταμείψει τους κόπους που καταβάλατε καθ΄ όλη τη διάρκεια της σχολικής σας διαδρομής.

Αδιαμφισβήτητα, οι εισαγωγικές εξετάσεις αποτελούν σημαντικό σταθμό στη ζωή κάθε νέου ανθρώπου, δεν είναι όμως το τέλος, αλλά το ξεκίνημα του ταξιδιού σ΄ έναν καινούργιο κόσμο που ξεδιπλώνεται μπροστά σας.

Σε κάθε περίπτωσηνα θυμόσαστε τη ρήση«Η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία. Αυτό που μετράει είναι το κουράγιο να συνεχίζεις».

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 6:04 pm


Συγχαρητήριο και ευχαριστήριο μήνυμα του «Αριστοτέλη» για τη χορωδιακή συνάντηση αφιερωμένης στην Κύπρο


 Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διήμερη χορωδιακή συνάντηση που διοργάνωσε ο Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», η οποία ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην μεγαλόνησο, την Κύπρο μας!


16 χορωδίες και πάνω από 700 χορωδοί από όλα τα μέρη της Ελλάδας, συμμετείχαν στη συνάντηση και τραγούδησαν για την ελευθερία και τον Ελληνισμό, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου. 

Θερμές ευχαριστίες σε όλες τις χορωδίες που αποδέχτηκαν την πρόσκληση του «Αριστοτέλη» και συμμετείχαν στο χορωδιακό διήμερο!

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην μαέστρο της χορωδίας μας κα. Αλέκα Παπά, η οποία με την επιστημονική της κατάρτιση, τις γνώσεις της, την αγάπη και το μεράκι της για την μουσική και το χορωδιακό τραγούδι, έχει ανεβάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο τη χορωδία του «Αριστοτέλη». 

Συγχαίρουμε και ευχαριστούμε τους μουσικούς μας που συνόδευσαν άριστα και επαγγελματικά την χορωδία του «Αριστοτέλη», όπως επίσης και τους χορωδούς μας, οι οποίοι με σκληρή προσπάθεια και συνέπεια κατάφεραν να παρουσιάσουν αυτό το άρτιο αποτέλεσμα. 

Επίσης, ευχαριστούμε θερμά όλους τους κυρίους και όλες τις κυρίες του ΔΣ και της χορωδίας του «Αριστοτέλη», οι οποίοι εργάστηκαν εντατικά και εθελοντικά για την καλύτερη οργάνωση της χορωδιακής μας συνάντησης. 

Τέλος, θερμές ευχαριστίες προς τους χορηγούς - συνδιοργανωτές της χορωδιακής μας συνάντησης, των οποίων η βοήθεια ήταν καταλυτική για την πραγματοποίηση του διήμερου.

Ευχαριστούμε:

1. Την Π.Ε. Φλώρινας και τον αντιπεριφερειάρχη Ν. Φλώρινας κ. Αθανάσιο Τάσκα
2. Τον Δήμο Φλώρινας και τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Γιαννάκη
3. Το Ανθοπωλείο ΜΟΥΚΑ για την ευγενική χορηγία των ανθοδεσμών
4. Τα τοπικά Μ.Μ.Ε. για τη δημοσιογραφική κάλυψη του διήμερου

Καταληκτικά, ευχαριστούμε όλους όσοι παρακολούθησαν την χορωδιακή μας συνάντηση! 

Ευελπιστούμε σε μελλοντική διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων παρόμοιου, αν όχι και ανώτερου, βεληνεκούς με την στήριξη όλων!

Σας ευχαριστούμε!

To Δ.Σ. του Φ.Σ.Φ.Α.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 5:52 pm


Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 


Μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 

Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές των Επαγγελματικών και Γενικών Λυκείων, υποψήφιες και υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024, με την ευκαιρία της έναρξης των εξετάσεών σας θα ήθελα από καρδιάς να σας ευχηθώ καλή επιτυχία και ευτυχή εκπλήρωση των στόχων σας.

Οι Πανελλήνιες Εξετάσεις μπορεί να αποτελούν την κορύφωση των προσπαθειών σας, αλλά σε καμία περίπτωση την απόλυτη κρίση των δυνατοτήτων σας. Να θυμάστε πως η επιτυχία δεν συνδέεται αποκλειστικά με το καλό αποτέλεσμα, αλλά με την προσπάθεια και τη θετική αντιμετώπιση των δοκιμασιών της ζωής που κινητοποιούν τις ψυχικές και νοητικές μας δυνάμεις. Άλλωστε, το μέλλον σας ανήκει και οι ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά σας είναι πολλές.

Χωρίς άγχος, αλλά με νηφάλια κρίση, πίστη και αισιοδοξία δώστε τον καλύτερό σας εαυτό και είμαι βέβαιος πως το τελικό αποτέλεσμα θα ανταμείψει τους κόπους και τις θυσίες σας.

Στους γονείς σας και στους εκπαιδευτικούς, που αγωνιούν και οι ίδιοι μαζί σας, θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη και υπομονή τις μέρες αυτές και τους συγχαίρω ως Δήμαρχος, αλλά πρώτιστα ως γονιός, για την μέχρι τώρα στήριξή τους στον αγώνα σας.

Για άλλη μια φορά σας εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και να κυνηγάτε με επιμονή τα όνειρά σας!

 

Βασίλειος Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 5:50 pm


Μεσιτικό γραφείο ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΠΩΛΕΙΤΑΙ ημιτελής μονοκατοικία συνολικού εμβαδού 90τμ.




Πωλείται ημιτελής μονοκατοικία συνολικού εμβαδού 90τμ.

Η μονοκατοικία βρίσκεται μέσα σε οικόπεδο με συνολικό εμβαδόν 600τμ.
Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια , σαλόνι με ενιαίο χώρο κουζίνας και μπάνιο.
Τα δάπεδα είναι με πλακίδια και τα κουφώματα είναι ξύλινα.
Το έτος κατασκευής είναι το 2000.
Η μονοκατοικία με το ένα επίπεδο βρίσκεται στην πόλη της Φλώρινας και η απόσταση από το κέντρο είναι μόλις 3’ λεπτά με το αυτοκίνητο.

Κατάλληλη εξοχική κατοικία και όχι μόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856






Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 5:46 pm


Μήνυμα Βουλευτή Ν.Δ. Σταύρου Παπασωτηρίου για την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων

 


«Μήνυμα Βουλευτή Ν.Δ. Σταύρου Παπασωτηρίου για την έναρξη των Πανελληνίων  Εξετάσεων»

     Αγαπητά μου παιδιά, υποψήφιες και υποψήφιοι για την Ανώτατη Εκπαίδευση,

Με την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων σας εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη και καλή επιτυχία! Με προσωπικές θυσίες και υπομονή φτάσατε σε ένα σημαντικό σκαλοπάτι της εκπαιδευτικής σας πορείας. Τώρα, παλεύετε για την υλοποίηση των ονείρων σας, για το μέλλον σας, με εφόδιά τη γνώση που κατακτήσατε.

Με την αρωγή των καθηγητών σας, τη στήριξη των οικογενειών σας, τη ψυχραιμία και την επιστράτευση όλων σας των δυνατοτήτων η επίτευξη του στόχου θεωρείται δεδομένη.

Σας συγχαίρω ιδιαίτερα για τους κόπους σας όλα αυτά τα χρόνια και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να επιτύχετε το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η επιτυχία στις Πανελλήνιες Εξετάσεις δεν αποτελεί το μόνο δρόμο προς την επιτυχία, και είμαι βέβαιος πως στην ζωή σας θα έχετε πολλές ακόμα ευκαιρίες να γίνετε ευτυχισμένοι και να εκπληρώσετε τα όνειρά σας.  

 

Σταύρος Γ. Παπασωτηρίου

                                            Βουλευτής Ν.Δ. Π.Ε. Φλώρινας

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 2:41 pm


Εγγραφές παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της Διεύθυνσης του πρώην ΝΠΔΔ ΚΠΑΠΑ Δήμου Φλώρινας, από 30/5/2024 έως 20/6/2024

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εγγραφές παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της Διεύθυνσης του πρώην ΝΠΔΔ ΚΠΑΠΑ Δήμου Φλώρινας, από 30/5/2024 έως 20/6/2024

 

Ο Δήμος Φλώρινας για ένατη χρονιά συμμετέχει στο πλαίσιο της δράσης «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» για τη σχολική χρονιά 2024-2025 και συνεχίζει την επιτυχή λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, με ΔΩΡΕΑΝ αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις, μέσω του προγράμματος για παιδιά από 5-12 ετών, που επιθυμούν να απασχοληθούν δημιουργικά τις απογευματινές ώρες, οι οποίες θα παρέχονται από νέους και νέες παιδαγωγούς επιστήμονες της Φλώρινας.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Υπενθυμίζουμε ότι η εγγραφή και η συμμετοχή των παιδιών είναι ΔΩΡΕΑΝ για 11 μήνες (Σεπτέμβριος 2024 – Ιούλιος 2025), ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι η μητέρα θα υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για voucher μέσω ΕΣΠΑ και θα πληροί τα κριτήρια* που τίθενται από το επιδοτούμενο πρόγραμμα.

* Τα κριτήρια που πρέπει να πληροί μία μητέρα για να είναι δικαιούχος voucher είναι συνοπτικά τα εξής:

1. Η μητέρα θα πρέπει να είναι:

– ιδιωτική υπάλληλος ή

– αυτοαπασχολούμενη ή

– άνεργη (με ενεργή κάρτα ανεργίας) ή

– ασφαλισμένη στον πρωτογενή τομέα (“ΟΓΑ”).

2. Αίτηση μπορεί να υποβληθεί για παιδιά γεννημένα από 1η Σεπτεμβρίου 2012 έως και 31 Δεκεμβρίου 2019.

Επικοινωνήστε με τη γραμματεία μας στο 2385026474 να σας ενημερώσουμε για τη διαδικασία και τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων που ξεκινούν.

Οι γονείς υποβάλλουν την αίτησή τους για την εγγραφή/ επανεγγραφή των παιδιών είτε στο ΚΔΑΠ της επιλογής τους, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά με φυσικό φάκελο στον υπεύθυνο του ΚΔΑΠ (Δευτέρα με Παρασκευή 18:00 με 20:00 στο χώρο των ΚΔΑΠ) είτε στα γραφεία του πρώην ΝΠΔΔ από τις 9:00 έως τις 13:30.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Και φέτος για τη σχολική χρονιά 2024-2025, σας θέλουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας αυτή και να συνεχίσουμε την επιτυχή λειτουργία των ΚΔΑΠ με πλούσιες δραστηριότητες για όλα τα παιδιά, από 5-12 ετών.

Εμείς δείχνουμε τον δρόμο - το παιδί τον ακολουθεί μόνο του!

Στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) τα παιδιά από την υποχρεωτική εκπαίδευση έως και 12 χρονών μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά σε ώρες εκτός σχολικού ωραρίου, συγκεκριμένα 13:30 – 21:30, με οργανωμένες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, όπως:

Πρόγραμμα καθημερινής μελέτης και σχολικής ετοιμότητας με σκοπό να καθοδηγήσουμε το παιδί ώστε να μάθει να κάνει μόνο του τα μαθήματά του και να δεχτεί βοήθεια μόνο εκεί που πραγματικά χρειάζεται.

Αθλητικές δραστηριότητες στα ειδικά διαμορφωμένα και πλήρως εξοπλισμένα γυμναστήρια. Τα παιδιά μυούνται σε δημοφιλή και μη αγωνίσματα όπως το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο, το χάντμπολ, ταχύτητες, ολυμπιακά αθλήματα, κ.α. Διαμορφώνουν αθλητική παιδεία μέσα από το παιχνίδι, αναπτύσσουν θετική στάση προς τον αθλητισμό και αναπτύσσουν πολυδιάστατους χαρακτήρες.

Εικαστικά/ Χειροτεχνίες – Εργαστήρι Εικαστικών “Ο κόσμος της τέχνης”. Καλλιεργούμε την αγάπη για τον πολυποίκιλο κόσμο της τέχνης. Η εικαστική αγωγή παρέχει στους μαθητές τρόπους να αντιλαμβάνονται τις ανθρώπινες εμπειρίες, του παρελθόντος και του παρόντος, τους μαθαίνει να προσαρμόζονται και να σέβονται τους διαφορετικούς τρόπους σκέψης και πράξης, να μοιράζονται τις ιδέες και τα συναισθήματά τους. εκπαιδευτούν σε σύγχρονες τεχνικές και να ανακαλύψουν. Επικεντρωνόμαστε στο να περνούν καλά τα παιδιά ενώ μαθαίνουν να ζωγραφίζουν με διάφορες τεχνικές και αναπτύσσουν το ταλέντο και τις δεξιότητές τους.

Θεατρικό Εργαστήρι “Θεατρικοί Κύκλοι”. Εισαγωγή στην θεατρική τέχνη με παιγνιώδη τρόπο. Το Θέατρο θα πρέπει να αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο της γενικής παιδείας του παιδιού, καθώς το βοηθάει να αναπτύξει τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου της διά βίου μάθησης ενώ παράλληλα ενισχύει τη αυτοπεποίθησης των παιδιών και την ικανότητά τους να αναπτύσσουν το λόγο και τα συναισθήματά τους μπροστά σε κοινό (τρίτους).

Μουσική και Μουσικοπαιδαγωγικά προγράμματα Δίνουμε στα παιδιά την δυνατότητα να εξερευνήσουν μουσικούς δρόμους με διάφορες δραστηριότητες. Η μουσική καταπολεμά την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και βοηθά στην ανάπτυξη της νοημοσύνης.

Μουσειακή Αγωγή Οι μαθητές διαμορφώνουν θετική στάση απέναντι στα μουσεία, αναπτύσσουν κριτική σκέψη και δημιουργικότητα, καλλιεργούν δεξιότητες – εξετάζοντας ως αντικείμενα της εκπαίδευσης τους -μουσεία, έργα τέχνης και χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς είτε επισκεφθέντες ανάλογους χώρους, είτε μέσα από το σχολικό περιβάλλον είτε με εξ αποστάσεως μουσειακή εκπαίδευση.

Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας ΤΠΕ Η τεχνολογία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μαθησιακής διαδικασία και εργαλείο μάθησης για τα παιδιά. Αναζητώντας τις καταλληλότερες χρήσεις των ΤΠΕ που συνάδουν με τα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά των μαθητών, δίνουμε δυνατότητες για πλούσιες μαθησιακές δραστηριότητες. Οι ΤΠΕ χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για: ανακάλυψη, έκφραση, διερεύνηση, πειραματισμό, αναζήτηση, εξ’ αποστάσεως συνεργασία, διαθεματικότητα, αναζήτηση, διαπραγμάτευση, αποκάλυψη, συλλογικότητα, σε συνδυασμό με άλλα μέσα ή υλικά, παραδοσιακά και μη.

Φιλαναγνωσία Σκοπός της Φιλαναγνωσίας είναι η εξοικείωση του παιδιού με το βιβλίο και την ανάγνωση, η οποία πέρα από την χαρά, τη δραστηριοποίηση της φαντασίας, την αισθητική συγκίνηση και την μύηση του παιδιού σε αξίες, συμβάλλει επίσης και στη γλωσσική του ανάπτυξη και στη σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο. Στο ΚΔΑΠ λειτουργεί Δανειστική Βιβλιοθήκη και διοργανώνονται εκδηλώσεις αφηγήσεις παραμυθιού από αγαπημένους συγγραφείς που επισκέπτονται το σχολείο μας με τους μαθητές να απολαμβάνουν την εμπειρία συνάντησης με τους συγγραφείς παιδικών και εκπαιδευτικών βιβλίων

Εκπαιδευτικές Εκδρομές και Επισκέψεις Καθ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται διάφορες εκδρομές σε μουσεία, ιστορικούς, αρχαιολογικούς και επιστημονικούς χώρους και βέβαια χώρους όπως, την πυροσβεστική υπηρεσία ή καταστήματα, ζαχαροπλαστεία, αξιοθέατα, ή απλά περπατάμε στην εξοχή, συζητάμε κλπ. Στα ΚΔΑΠ έχουμε στο πρόγραμμά μας μια πληθώρα εκδρομών και εκπαιδευτικών επισκέψεων! Δε λείπουν βέβαια τα επιτραπέζια παιχνίδια, τα εργαστήρια μαγειρικής και υγιεινής διατροφής, τα εκπαιδευτικά παιχνίδια, και οι ομαδικές δραστηριότητες.

Παράλληλα οργανώνουμε δράσεις για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον σχολικό εκφοβισμό, τον εθελοντισμό και την υγιεινή διατροφή

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) λειτουργούν με βάση το τετράπτυχο: Αγαπώ, παίζω, δημιουργώ, μαθαίνω.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΚΔΑΠ

Τα 6 ΚΔΑΠ που λειτουργούν είναι:

1) ΚΔΑΠ Ειδικού Α' Βάρδια 13:30 έως 17:30

2) ΚΔΑΠ Ειδικού Β' Βάρδια 17:30 έως 21:30

3) ΚΔΑΠ 8ου Νηπιαγωγείου 17:30 έως 21:30

4) ΚΔΑΠ Πειραματικού Α' Βάρδια 13:30 έως 17:30

5) ΚΔΑΠ Πειραματικού Β' Βάρδια 17:30 έως 21:30

6) ΚΔΑΠ Φλαμπούρου 13:30-21:00

με αθλητικές, πολιτιστικές αλλά και με ένα σύνολο υπηρεσιών υψηλού επίπεδου και απαιτήσεων.

 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΑ Κ.Δ.Α.Π.

1. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

2. Βεβαίωση Υγείας Παιδιού (το έντυπο χορηγείται από την Υπηρεσία μας).

3. Υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναφέρεται ποιος θα μπορεί να παραλαμβάνει το παιδί.

4. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/1986 με την οποία ο γονέας θα δηλώνει τη συγκατάθεσή του για την περαιτέρω επεξεργασία (από τις αρμόδιες υπηρεσίες του πρώην ΝΠΔΔ) των προσωπικών δεδομένων τους, συμπεριλαμβανομένων και των ευαίσθητων, που τηρούνται για την υλοποίησης της εγγραφής- επανεγγραφής των παιδιών και για το σκοπό εξαγωγής στατιστικών δεδομένων στο πλαίσιο της διενέργειας ερευνών και της εκπόνησης μελετών για τις ανάγκες του πρώην ΝΠΔΔ.

5. Για την εγγραφή παιδιού αλλοδαπών γονέων εκτός των προαναφερόμενων δικαιολογητικών απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 2:39 pm


Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας |Ημερίδα «Πρώιμη παρέμβαση σε νεογνά, βρέφη, νήπια και παιδιά»

 


Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας |Ημερίδα «Πρώιμη παρέμβαση σε νεογνά, βρέφη, νήπια και παιδιά»

 

Το Τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και το Παιδοψυχιατρικό Τμήμα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με θέμα «Πρώιμη παρέμβαση σε νεογνά, βρέφη, νήπια και παιδιά».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, από τις 9:30 έως τις 16:00 και τελεί υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Χαλκιδικής του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.

Στόχος της ημερίδας είναι η ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες για εξειδικευμένη γνώση στην πρώιμη παρέμβαση στα νεογνά, βρέφη, νήπια και παιδιά καθώς και η πληρέστερη κάλυψη των αναγκών της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων που εμπλέκονται στη διαχείριση του παιδιατρικού πληθυσμού.

Κατά την διάρκεια της θα παρουσιαστούν τα νεότερα επιστημονικά και ερευνητικά δεδομένα, εστιάζοντας στους παράγοντες που εγγυώνται την ασφάλεια των παιδιών και αναδεικνύοντας το σύνθετο έργο των ιατρών, μαιών, νοσηλευτών και φυσικοθεραπευτών στη φροντίδα των παιδιών από τη γέννησή τους μέχρι τα πρώτα χρόνια ζωής.

Η συμμετοχή στην ημερίδα απαιτεί προεγγραφή μέσω του συνδέσμου:

https://uowm-gr.zoom.us/webinar/register/WN_X_USwI5YTUycJQChayQzfA

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 2:36 pm


Οδηγίες για την προστασία των πολιτών από τηλεφωνικές απάτες

 


Οδηγίες για την προστασία των πολιτών από τηλεφωνικές απάτες

Με αφορμή περιστατικά εξαπάτησης πολιτών, σε διάφορες περιοχές της χώρας, από επιτήδειους που προσεγγίζουν κυρίως άτομα τρίτης ηλικίας και με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα τους αποσπούν χρηματικά ποσά, η Ελληνική Αστυνομία συνιστά:

·        Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών – φιλικών προσώπων.

·        Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.

·        Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.

·        Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).

·        Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.

·        Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.

·        Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.

·        Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.

·        Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.

·        Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.

·        Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.

·        Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).

·        Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.

·        Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.

 

 

 

Συνηθέστερες μορφές συμβατικής απάτης

 

ü Απάτη με τη μέθοδο προσέγγισης εκ μέρους συγγενικού προσώπου (κυρίως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)

ü Απάτη με το πρόσχημα πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος

ü Απάτη με τη μέθοδο νοσηλείας συγγενικού προσώπου

ü Απάτη με τη μέθοδο της απασχόλησης σε ΑΤΜ (συνήθως σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων)

ü Απάτες με το πρόσχημα πώλησης κοσμημάτων και άλλων αντικειμένων-συσκευών

ü Απάτες με το πρόσχημα συνδρομών

ü Απάτες σε βάρος ιερωμένων, με τη μέθοδο της δήθεν εκταμίευσης βοηθήματος από το ΙΚΑ ή της διευθέτησης διαφόρων οικονομικών και ασφαλιστικών εκκρεμοτήτων.

ü Απάτες με το πρόσχημα διαμεσολάβησης για την εκταμίευση δανείου από Πιστωτικό Ίδρυμα

ü Απάτες με το πρόσχημα προφύλαξης τραπεζικών καταθέσεων

ü Απάτες με το πρόσχημα πώλησης χρυσών λιρών

ü Απάτες με τη μέθοδο χρήσης ειδικών χημικών υλικών για τον αποχρωματισμό δήθεν γνησίων χαρτονομισμάτων

ü Απάτες σε βάρος επαγγελματιών αυτοκινητιστών (ιδιοκτήτες-οδηγούς ταξί)

ü Απάτες μέσω αγοραπωλησίας οχημάτων

ü Απάτες με τη μέθοδο της ενοικίασης διαμερίσματος

ü Απάτες με το πρόσχημα βλάβης σε μηχανήματα προπληρωμένων καρτών

ü Απάτη με τη μέθοδο πώλησης κατασχεμένων από την Τράπεζα ακινήτων ή οχημάτων σε συμφέρουσα τιμή

 

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 2:33 pm


Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων

 


Παράταση έως τις 30 Ιουνίου για τις δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων

Ο Δήμος Αμυνταίου σας ενημερώνει πως δόθηκε εκ νέου παράταση, προκειμένου οι πολίτες να δηλώσουν στην πλατφόρμα του Εθνικού Μητρώου Τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας τον καθαρισμό των οικοπεδικών και ακάλυπτων χώρων ιδιοκτησίας τους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, παρατείνεται η καταληκτική ημερομηνία υποβολής υπεύθυνης δήλωσης ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεων πυροπροστασίας από 31η Μαΐου 2024 σε 30η Ιουνίου 2024.

Για το λόγο αυτό άνοιξε ήδη η νέα ψηφιακή πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού οικοπέδων με τον τίτλο Ακαθάριστα Οικόπεδα (apps.gov.gr).

Στην πλατφόρμα αυτοί οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τον καθαρισμό του οικοπέδου τους, καθώς και να προχωρήσουν σε καταγγελία για ακαθάριστα οικόπεδα.

Πιο συγκεκριμένα, οι δηλώσεις μπορούν να υποβληθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr, καθώς και στον ιστότοπο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας civilprotection.gov.gr.

Παράλληλα, οι δήμοι μέσω της πλατφόρμας θα μπορούν να καταχωρούν τους ελέγχους που θα έχουν διενεργήσει καθώς και τα οικόπεδα που πρόκειται να ελεγχθούν απ' αυτούς.

 

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Διάταξη η διαδικασία καθαρισμού περιλαμβάνει:

·        Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με κτίσμα.

·        Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.

·        Αποκλάδωση της βάσης της κόμης των δέντρων και αύξηση του ύψους έναρξής της από την επιφάνεια του εδάφους, ανάλογα με την ηλικία και το είδος του δέντρου.

·        Αραίωση της θαμνώδους βλάστησης ως προς την κάλυψη του εδάφους.

·        Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών, αναφλέξιμων, εκρήξιμων ή εύφλεκτων υλικών, αντικειμένων και απορριμμάτων.

·        Ασφαλή συλλογή και μεταφορά όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 2:31 pm


Μήνυμα του Αναπληρωτή Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Φλώρινας για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2024

 


Μήνυμα του Αναπληρωτή Διευθυντή της Δ.Δ.Ε. Φλώρινας για τις πανελλαδικές εξετάσεις 2024

Αγαπητοί μαθητές και αγαπητές μαθήτριες,

Με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων ως Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας και εκπρόσωπος της εκπαιδευτικής κοινότητας, θέλω να ευχηθώ σε όλους και όλες καλή επιτυχία και ευόδωση των προσπαθειών σας ώστε τα όνειρά σας να γίνουν πραγματικότητα.

Με τις οδηγίες των καθηγητών σας και τη στήριξη των γονιών σας αγωνιστήκατε όλο αυτό το διάστημα και προσπαθήσατε ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Να προσέλθετε λοιπόν στις εξετάσεις με θέληση και πίστη στις δυνάμεις σας. Να πιστεύετε στον εαυτό σας. Αν μπορείτε να το κάνετε αυτό, μπορείτε να κάνετε τα πάντα (Γκαίτε).

Παραμείνετε προσηλωμένοι και προσηλωμένες στους στόχους σας κατά τη διαδικασία των εξετάσεων και είμαι βέβαιος πως ο αγώνας και οι κόποι όλων θα ανταμειφθούν ανάλογα. Να θυμάστε πάντοτε ότι πρέπει να θέτετε υψηλούς στόχους, να τους υπηρετείτε με αξιοπρέπεια και ήθος, να μην πτοείστε από τις αποτυχίες και να έχετε όνειρα γιατί το μέλλον σας ανήκει!

Καλή σας επιτυχία!

Τόνας Ζαχαρίας
Αναπληρωτής Διευθυντής
της Διεύθυνσης Δ.Ε. Φλώρινας

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 2:29 pm


Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»: Τέλεση μνημοσύνου Άλωσης της Πόλης

 


Τέλεση Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως του βασιλέως Κωνσταντίνου του Παλαιολόγου και των συν αυτώ μαρτυρικώς πεσόντων ηρωικών υπερασπιστών της Πόλεως κατά την Άλωση του 1453.


Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, ώρα 8,30 μ.μ.

Παρεκκλήσιο Αγίας Υπομονής
Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Φλωρίνης

Μέριμνα: Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης»






Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 2:05 pm


ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ : Άλλη μια περίπτωση εμφάνισης αρκούδας με τρία μικρά στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου (video)


Άλλη μια περίπτωση εμφάνισης αρκούδας μέσα στην πόλη της Φλώρινας αναφέρθηκε απο πολίτες το βράδυ της Κυριακής κοντά στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου και στο Πεταλωτήριο.

Μεγάλη προσοχή απο όλους γιατί η αρκούδα έχει τρία μικρά και πολύ πιθανό να είναι επιθετική αν νιώσει οτι κινδυνέυουν τα μικρά αρκουδάκια.

Όπως ανέφερε στο facebook οπου και βρήκαμε το βίντεο η κ.Ολγα Καραδάκου " 

Δείτε το βίντεο : 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 12:16 pm


Μήνυμα Μητροπολίτου Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Ειρηναίου προς τους μαθητές και τις μαθήτριες των Πανελληνίων Εξετάσεων 2024.

 


Αγαπητοί μου μαθητές και αγαπητές μου μαθήτριες,

Χριστός Ανέστη!

Ο μακρύς αγώνας δρόμου στον οποίο τρέχετε ως δρομείς φτάνει στο τέλος του, με τη συμμετοχή σας στις φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Συνηθίζουμε να θεωρούμε ότι κάθε αγώνας έχει νικητές και ηττημένους. Όμως, στην πραγματικότητα και, ειδικότερα, στον πνευματικό αγώνα, έχουμε μόνο νικητές, διότι, η νίκη δεν ανήκει μόνο στους πρώτους, αλλά σε όλους όσοι αγωνίζονται. Η νίκη ανήκει σε όσους και όσες, με τόλμη, θυσίες, αισιοδοξία και προσπάθεια, αποφάσισαν να αγωνιστούν, να εργαστούν και να συμμετάσχουν με τις δικές τους δυνάμεις και τα δικά τους εφόδια στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Σίγουρα, έχετε βιώσει έντονο άγχος, φόβο και πίεση για την επιτυχία σας στην επίτευξη των στόχων σας, ενδεχομένως και πίεση από εξωτερικούς παράγοντες που «περιμένουν» από εσάς μια «μεγάλη βαθμολογία», «τη διάκρισή σας», την είσοδό σας σε μία σχολή με «κύρος» ή «καλή επαγγελματική αποκατάσταση».

Αγαπητά μου παιδιά,

Λίγο πριν από τις εξετάσεις σας, επιθυμώ ως φίλος σας να σας ψιθυρίσω τρεις σκέψεις μου:

1/ Η ζωή και ο προορισμός σας δεν κρίνονται από εξετάσεις και διαγωνισμούς, στη διάρκεια των οποίων πολλοί παράγοντες μπορούν να σας οδηγήσουν στη μη επίτευξη των στόχων σας. Η ζωή και ο προορισμός σας κρίνονται στην κοινωνία, την οικογένεια και τις διαπροσωπικές σας σχέσεις. Μη λησμονάτε ότι προέχει να είστε άνθρωποι με αθάνατα χαρακτηριστικά, με άπλετη αγάπη, βαθιά κατανόηση και μαχητές τής ειρήνης.

2/ Η περίοδος που περάσατε και οι εξετάσεις σάς αφήνουν δύο εφόδια: την ενασχόλησή σας με τον πνεύμα, τη γνώση και τις επιστήμες και την εργατικότητα. Εύχομαι ολόψυχα να πετύχετε τις προσδοκίες τής καρδιά σας, όμως, αν φέτος ή κάποια άλλη φορά δεν τις πετύχετε, μη λησμονάτε ότι σε όλη σας τη ζωή πρέπει να εργάζεστε με τον εαυτό σας και να μορφώνεστε καθημερινά. Ο προβληματισμός, η μελέτη, η απόκτηση γνώσεων, η κατάκτηση επιστημών, η ακαδημαϊκή και η επαγγελματική σας πορεία δεν είναι στιγμιαία, αλλά διά βίου. Πάντοτε, να καταφεύγετε στη μελέτη και την ανακάλυψη του κόσμου, που ταξιδεύει και προσανατολίζει την ψυχή μας. Να στοχάζεστε, να ονειρεύεστε και να τολμάτε! Να ζείτε τη ζωή!

3/ Το τέλος τού φετινού αγώνα είναι η αφετηρία σας για την ενήλικη ζωή σας. Όπου κι αν οδηγηθεί και καταλήξει επιστημονικά ή επαγγελματικά ο καθένας και η καθεμιά από εσάς, να θυμάστε ότι η ευλογία τού Χριστού στη ζωή σας υπάρχει για να υπηρετήσετε κάθε άνθρωπο, τη φύση και όλη τη Δημιουργία. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας, μέσω τής επιστημοσύνης και του επαγγέλματός σας, να συμβιβαστεί με οτιδήποτε δεν προστατεύει και δεν σέβεται την ανθρώπινη ύπαρξη. Τότε, θα βιώσετε την απερίγραπτη χαρά της μοναδικής επιτυχίας· τη χαρά της προσφοράς και τη θυσίας σας για την ανθρωπότητα.

Αγαπητοί μου μαθητές και αγαπητές μου μαθήτριες,

Με αναστάσιμες ευχές και προσευχές ξεπροβοδίζω τον καθένα και την καθεμιά στο εξεταστικό κέντρο αλλά και τη ζωή, ευχόμενος ο αναστημένος Χριστός μας να είναι πάντοτε φωτεινός καθοδηγητής μιας φωτεινής, χαρούμενης και ευτυχισμένης ζωής.

Σε εσάς εύχομαι από τα βάθη τής καρδιά μου και με πολλή αγωνία να έχετε «καλή επιτυχία» στις εξετάσεις σας και στους γονείς και τους καθηγητές σας «καλή δύναμη», ευχαριστώντας τους για τη στήριξή σας.

Καλή επιτυχία! Ο Χριστός να σάς φωτίζει!

Ο Επίσκοπός σας ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ


Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 9:27 am


Δήμος Πρεσπών - Καθαρισμός οικοπέδων και δήλωση στη σχετική πλατφόρμα

 


Ο Δήμος Πρεσπών ενημερώνει ιδιοκτήτες, εκμισθωτές και επικαρπωτές οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων ότι στις 30 Ιουνίου 2024 λήγει η προθεσμία για τη δήλωση στο μητρώο καθαρισμού οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων από τους ιδιοκτήτες. Μετά την προθεσμία αυτή θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

 

Πώς να δηλώσετε ότι καθαρίσατε το οικόπεδό σας:

Με απόφαση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, εγκρίθηκε η πυροσβεστική διάταξη 20/2024 του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος σχετικά με τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας. Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων υποχρεούνται να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση μέχρι την 30η Απριλίου κάθε έτους στο Εθνικό Μητρώο τήρησης μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Για το πρώτο έτος, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 30η Ιουνίου 2024 ενώ στις 27 Μαϊου άνοιξε η πλατφόρμα που δημιούργησαν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Εσωτερικών, ως μέτρο πρόληψης και αποτροπής πρόκλησης πυρκαγιών εντός του αστικού ιστού. Η διεύθυνση είναι  akatharista.apps.gov.gr,  στην πλατφόρμα αυτή, μετά την ολοκλήρωση του καθαρισμού, μπορείτε να δηλώσετε 

  • Ότι καθαρίσατε το οικόπεδο που διαχειρίζεσθε (ιδιοκτήτης, εκμισθωτής, επικαρπωτής, παραχωρησιούχος)
  • Την τοποθεσία του οικοπέδου (ΚΑΕΚ).
  • Τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο).

 

Σύμφωνα με το άρθρο 6 της πυροσβεστικής διάταξης 20/2024, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλονται πρόστιμα που ξεκινούν από 200 ευρώ συν τη δαπάνη καθαρισμού. Σε περίπτωση μη υποβολής δήλωσης το πρόστιμο είναι 1000 ευρώ ενώ σε περίπτωση ψευδούς δήλωσης προβλέπεται φυλάκιση μέχρι 2 έτη πέραν της χρηματικής ποινής. 

 

Μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας για ακίνητα:

  • Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτίσματα (τουλάχιστον 3μ.) δημιουργώντας κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς. 
  • Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά.
  • Κλάδεμα της κόμης των δέντρων από το έδαφος εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το ύψος της στηθιαίας διαμέτρου (περίπου 1,50μ.) και το 50% της κόμης τους.
  • Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων εντός των ως άνω χώρων.
  • Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. 

 

Ο κανονισμός πυροπροστασίας δεν εφαρμόζεται σε καλλιεργούμενες εκτάσεις ούτε σε ακίνητα με κτίσματα βοηθητικής χρήσης που εξυπηρετούν γεωργική δραστηριότητα.

 

Δείτε σχετικά:

20/2024 Πυροσβεστική Διάταξη: «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων που βρίσκονται σε περιοχές εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων, εντός ορίων οικισμών χωρίς εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο, σε εκτάσεις που βρίσκονται εντός ακτίνας 100 μ. από τα όρια των ανωτέρω περιοχών, καθώς και σε εκτός σχεδίου γήπεδα με κτίσμα. ΦΕΚ Β’ 2695/9.5.2024.

 

19/2024 Πυροσβεστικής Διάταξης με θέμα: «Καθορισμός του τρόπου, του τύπου και της διαδικασίας επιβολής και είσπραξης του διοικητικού προστίμου, της διαδικασίας ένστασης επί αυτού, καθώς και κάθε άλλης αναγκαίας λεπτομέρειας για την εφαρμογή της παρ. 3 του άρθρου 167 του ν. 4662/2020 (Α΄ 27), περί των παραβάσεων των κανονιστικών διατάξεων πυροπροστασίας αρμοδιότητας του Πυροσβεστικού Σώματος». ΦΕΚ Β’2550, 30.4.2024

 

9/2024 Πυροσβεστική Διάταξη: «Καθορισμός μέτρων και μέσων για την πρόληψη και αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών σε δάση, δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις, πάρκα και άλση πόλεων και οικιστικών περιοχών, περιοχές με ειδικό καθεστώς προστασίας, λοιπούς χώρους που βρίσκονται πλησίον των εκτάσεων αυτών καθώς και σε οικοπεδικούς χώρους». ΦΕΚ Β’2387, 22.4.2024

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 7:22 am


Συμμετοχή της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών στο 6ο Trophy Meet-up για το 2024

 


Συμμετοχή της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών  στο 6ο Trophy Meet-up για το 2024

Με τη συμμετοχή της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών θα πραγματοποιηθεί το 6ο Trophy Meet-up για το 2024  την Πέμπτη 30 Μαΐου, στις 17:00, στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, στη Νέα Πανεπιστημιούπολη, στη ΖΕΠ Κοζάνης. Η εκδήλωση, που λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, έχει στόχο να αναδείξει την άμεση σύνδεση του περιβάλλοντος με τον πρωτογενή τομέα και το τρόφιμο.

Η δράση συνδιοργανώνεται από τον οργανισμό Νέα Γεωργία Νέα Γενιά, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, τη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και υποστηρίζεται από το efood, το envOlve, το ΚΕΜΕΛ και τη Μπύρα Νήσος, ενώ υλοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Ιδρυτικός Δωρητής του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι συμμετέχοντες, φοιτητές, ερευνητές και startups του 6ου Trophy Meet-up θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από καθηγητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και από εκπροσώπους επιχειρήσεων, που αφορούν τα τρόφιμα για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και κατηγορίες καταναλωτών, τη σύνδεση
ακαδημαϊκής κοινότητας και αγοράς και την πρόκληση της ενέργειας στον κλάδο της Αγροδιατροφής.  Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε σύντομο εργαστήριο παραγωγής επιχειρηματικών ιδεών, με βάση τις θεματικές που θα συζητηθούν, στο πρώτο μέρος. Θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες και τα project τους, ενώ θα έχουν και ευκαιρίες δικτύωσης. Μετά από ψηφοφορία, θα προκύψει η καλύτερη ομάδα-ιδέα, η οποία θα λάβει συμβουλευτική υποστήριξη για να βελτιώσει και να αναπτύξει περισσότερο την επιχειρηματική της πρόταση. Οι νικήτριες ομάδες που θα προκύψουν από τα Trophy Τροφή Meet-ups σε όλη την Ελλάδα. Θα διαγωνισθούν μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας για την ανάδειξη της νικήτριας ομάδας στο πλαίσιο του Trophy Τροφή για το 2024.

Τα Trophy Meet-ups, που διοργανώνονται φέτος για τρίτη χρονιά στο πλαίσιο του εγχειρήματος TrophyΤροφή, στοχεύουν στην ανάπτυξη του διαλόγου για την αγροδιατροφική καινοτομία και τεχνολογία στην Ελλάδα. Αναδεικνύουν τις ευκαιρίες, τις τάσεις, τις βέλτιστες πρακτικές, καθώς και τις προοπτικές του κλάδου της αγροδιατροφής, σε συνεργασία με εταιρίες της αγοράς, ερευνητικούς φορείς και πανεπιστήμια.

Περισσότερες πληροφορίες για το 6ο Trophy Meet-up, το πρόγραμμα και την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας θα βρείτε εδώ .

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 7:19 am


Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τον Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης

 


Συνάντηση του Δημάρχου Φλώρινας με τον Υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης

 

Τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) κ. Στάθη Κωνσταντινίδη υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Ο κ. Κωνσταντινίδης επισκέφτηκε τη Φλώρινα ως επικεφαλής κλιμακίου, στο οποίο συμμετείχαν ο Βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Καρασμάνης και ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Γιαννάκης αναφέρθηκε εκτενώς στην εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος Φλώρινας, στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και σε αυτά που έχουν προγραμματιστεί.

Ειδικότερα, αναφορές έγιναν στο έργο του φυσικού αερίου, στο νέο διυλιστήριο, στο Κολυμβητήριο, στα διατηρητέα κτίρια, στη σιδηροδρομική σύνδεση και στην κατασκευή νέου Δημαρχείου.

Παράλληλα, η συζήτηση κύλησε και γύρω από την απολιγνιτοποίηση και τις επιπτώσεις της, με τον Δήμαρχο Φλώρινας να ζητά την περαιτέρω στήριξη της περιοχής μας από την πολιτεία, τόσο με αναπτυξιακά έργα, όσο και με τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα οδηγήσουν σε νέες θέσεις εργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Υφυπουργός δήλωσε συμπαραστάτης των τοπικών κοινωνιών και των εκπροσώπων τους και αναφέρθηκε αναλυτικά στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης και στον προγραμματισμό του κυβερνητικού έργου για τη Φλώρινα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 7:15 am


Ο Δήμαρχος Φλώρινας ομιλητής στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του δικηγόρου κ. Στέλιου Μαυρίδη

 


Ο Δήμαρχος Φλώρινας ομιλητής στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του δικηγόρου κ. Στέλιου Μαυρίδη

 

Στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του δικηγόρου κ. Στέλιου Μαυρίδη με τίτλο «Το δικαίωμα στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά την οικοδόμηση μιας ευρωπαϊκής οικονομίας δεδομένων» συμμετείχε ως ομιλητής ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Βασίλης Γιαννάκης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Γιαννάκης αναφέρθηκε αρχικά στην προσωπικότητα και το έργο του κ. Μαυρίδη, ενώ στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα των προσωπικών δεδομένων, καθώς και σε αυτό του εσωτερικού ελέγχου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' βαθμού.

Αναλυτική η ομιλία του Δημάρχου Φλώρινας:

"Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχουμε την τιμή σήμερα να παρουσιάζουμε στην πόλη μας το βιβλίο του αξιολογότατου και διακεκριμένου νομικού κου Μαυρίδη, του αγαπητού φίλου Στέλιου, τον οποίο και καλωσορίζω στη Φλώρινα.

Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω τη σημερινή μου τοποθέτηση λέγοντας λίγα λόγια για τον πολυγραφότατο Στέλιο. Στην πολυσχιδή προσωπικότητά του συνδυάζονται ο ανήσυχος και δραστήριος ακαδημαϊκός με τον οξυδερκή και μάχιμο δικηγόρο. Ένας άρτιος συνδυασμός που τον καθιστά έντιμο απέναντι στην επιστήμη την οποία διακονεί, στους φοιτητές, στους πελάτες και στους συνεργάτες του. Ταυτόχρονα, η τρομακτική αυτοοργάνωση, η ηρεμία και η επιμονή του σε συνδυασμό με την ευφυΐα του, το πάθος και την αγάπη του για αυτό που κάνει κερδίζουν κάθε άνθρωπο που συναναστρέφεται μαζί του.

Και είναι χρήσιμο να αναφερθούν αυτά τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του, διότι σκιαγραφώντας το ποιόν του συγγραφέα πολλές φορές κατανοείται επαρκέστερα και το συγγραφικό του έργο. Ιδιαίτερα, όταν μιλάμε για ένα βιβλίο που πραγματεύεται τόσο κρίσιμα και ευαίσθητα ζητήματα, που απασχολούν την επικαιρότητα σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, όπως είναι ο εσωτερικός έλεγχος και η προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Η προσέγγιση τέτοιων θεμάτων που ακόμα συζητούνται, σχηματοποιούνται και επεξεργάζονται τόσο από τη διεθνή βιβλιογραφία, όσο και από την ίδια την κοινωνία, χρειάζονται πλήρη εποπτεία των νομικών, πολιτικών, κοινωνικών και τεχνολογικών εξελίξεων, νηφάλια κρίση και συγγραφική επιδεξιότητα, ώστε να παρουσιαστούν εύληπτα και συνοπτικά. Και όλα αυτά τα στοιχεία τα συναντάμε μέσα στο νέο βιβλίο του Στέλιου, ο οποίος δεν παραθέτει απλώς κανονισμούς, διατάξεις και νομολογίες, αλλά τις σχολιάζει, επισημαίνει τις αδυναμίες τους και προτείνει βελτιώσεις, αλλαγές και λύσεις. Και πράγματι αυτό το εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αν αναλογιστεί κανείς τον ευαίσθητο χαρακτήρα της θεματικής.

Η θεματολογία με την οποία καταπιάνεται αφορά στον πυρήνα των κλασικών δικαιωμάτων του ανθρώπου: αυτό της προστασίας της ιδιωτικής ζωής και της προσωπικότητας, υπό το πρίσμα, όμως, ή υπό την επίδραση - αν θέλετε καλύτερα-, των τεχνολογικών και πληροφοριακών εξελίξεων. Η επίδραση αυτή έχει εισαγάγει καινούργιες έννοιες, όπως είναι η «πληροφοριακή αυτοδιάθεση», ο «πληροφοριακός αυτοκαθορισμός» ή ο «πληροφοριακός αυτοπροσδιορισμός». Νομικές έννοιες με σημαντικό εννοιολογικό βάθος, αλλά με απτές και ουσιαστικές διαστάσεις στην καθημερινότητά μας.

Η ραγδαία τεχνολογική ανάπτυξη έχει δημιουργήσει τις προϋποθέσεις διάχυσης της πληροφορίας και των δεδομένων, ενώ η πολυπλοκότητα των συστημάτων και οι πρωτόφαντες δυνατότητές τους σίγουρα γεννούν μια αμηχανία στο μέσο πολίτη. Ταυτόχρονα, το γενικότερο κλίμα αβεβαιότητας, κρίσεων, ρευστότητας και επιτάχυνσης των εξελίξεων που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη εποχή μας συνδημιουργούν μια διαβρωτική για την κοινωνική συνοχή καχυποψία με συνέπεια την αμφισβήτηση και την έλλειψη εμπιστοσύνης του πολίτη προς τους θεσμούς. Το αίσθημα αυτό της ανασφάλειας γεννά πιεστικά και επιτακτικά την ανάγκη δημιουργίας σαφούς θεσμοθετημένου πλαισίου προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, που δεν θα αφήνει μετέωρο και εκτεθειμένο τον πολίτη στους σύγχρονους κινδύνους.

Αναμφισβήτητα η απαράβατη κατοχύρωση του δικαιώματος της προστασίας των προσωπικών δεδομένων αποτελεί την κύρια δικλείδα ασφαλείας και σημαντικό παράγοντα αποκατάστασης των σχέσεων εμπιστοσύνης μεταξύ κοινωνίας και θεσμών.

Ωστόσο, μιλώντας και από τη σκοπιά του αιρετού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούμε να συμβάλλουμε και εμείς προς αυτή την κατεύθυνση. Συγκεκριμένα, μέσα από την αξιοποίηση και εφαρμογή του Εσωτερικού Ελέγχου στο δαιδαλώδες γραφειοκρατικό περιβάλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούμε να διασφαλίσουμε τη διαφάνεια, τη λογοδοσία και την αποτελεσματική χρήση των πόρων.

Με την εφαρμογή μηχανισμών εσωτερικού ελέγχου είναι εφικτό να εντοπιστούν κίνδυνοι, αδυναμίες και κενά στις διαδικασίες, προκειμένου να βελτιωθούν, δημιουργώντας προϋποθέσεις χρηστής διοίκησης και διαχείρισης. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως ο εσωτερικός έλεγχος δεν είναι μια μονοδιάστατη τυπική διαδικασία, αλλά μια προληπτική προσέγγιση διακυβέρνησης με μοναδικό στόχο τη συνεχή βελτίωση. Σε μια εποχή που η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας είναι πρωταρχικής σημασίας, η διασφάλιση ότι οι πόροι δαπανώνται με σύνεση και αποτελεσματικότητα καθίσταται ιδιαίτερα κρίσιμη. Εμείς, ως Δήμος Φλώρινας, ήδη έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία του εσωτερικού ελέγχου και παρά τις δυσκολίες και τα κωλύματα που συναντούμε, είμαι βέβαιος πως θα ολοκληρωθεί με πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την οργανωσιακή και λειτουργική δομή του Δήμου μας.

Θεμελιώδες σε αυτή τη διαδικασία, βέβαια, είναι η εκπαίδευση και η κατάρτιση του στελεχιακού προσωπικού των ΟΤΑ, ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια, αποδοτικότητα και αποτελεσματικότητα στις σύγχρονες υπηρεσιακές συνθήκες. Έτσι, η ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε συνδυασμό με ισχυρά προγράμματα κατάρτισης προμηνύουν θετικές αλλαγές εντός των ΟΤΑ, τόσο σε ένα επίπεδο εσωτερικής λειτουργίας, όσο κυρίως σε ένα επίπεδο λογοδοσίας και υπευθυνότητας απέναντι στους πολίτες. Φυσικά, κάθε τέτοια διαδικασία θα πρέπει να διέπεται από αυστηρά πρωτόκολλα προστασίας των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές της νομιμότητας, της αντικειμενικότητας, της διαφάνειας, της εμπιστευτικότητας και της λογοδοσίας και πάντοτε να είναι οριοθετημένη στα πλαίσια «εκπλήρωσης των καθηκόντων» και στοχοθετημένη «προς το δημόσιο συμφέρον».

Και στο βαθμό που μας αφορά ως προς τον εσωτερικό έλεγχο, το βιβλίο δεν δίνει μια απλή άποψη, αλλά γνώσεις και καλές πρακτικές θεματικών που άπτονται της δημόσιας διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κλείνοντας με κάποιες γενικές απόψεις, νομίζω είναι κοινή πλέον διαπίστωση πως ο ψηφιακός κόσμος δεν αποτελεί μια αποκομμένη εικονιστική πραγματικότητα, αλλά επέκταση και ενεργό τμήμα της ίδιας της βιωτής μας πραγματικότητας. Συνεπώς το άνοιγμα της ιδιωτικότητας σε αυτόν το ψηφιακό κόσμο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποσκάπτει και να υποβαθμίζει τα κεκτημένα και τις αξίες της κοινωνίας μας, παρά μόνο να συμπληρώνει και να διανθίζει τις δυνατότητες μας.

Υπό αυτή την οπτική, αγαπητέ Στέλιο, κατά την ταπεινή μου άποψη το βιβλίο σου δεν αποτελεί μόνο μια άρτια νομική μελέτη, αλλά ένα «εγχειρίδιο» για το ασφαλές πέρασμα από τη φυσική στη ψηφιακή διάσταση της κοινωνικής πραγματικότητας. Έτσι, θεωρώ ότι το βιβλίο αποτελεί παρακαταθήκη σίγουρα για κάθε νομική βιβλιοθήκη, αλλά και ένα απολύτως χρήσιμο «εργαλείο» για τη δημόσια διοίκηση και τον κάθε πολίτη ξεχωριστά.

Συγχαρητήρια για το μέχρι τώρα έργο σου, να είναι καλοτάξιδο το βιβλίου σου και σου εύχομαι ολόψυχα κάθε ακαδημαϊκή, επαγγελματική και προσωπική επιτυχία".

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Φλώρινας και ομιλητές ήταν επίσης ο κ. Νικόλαος Μπάρμπας, Ομότιμος Καθηγητής Νομικής ΑΠΘ και ο κ. Βασίλειος Καραντζίδης, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας.

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 7:12 am


Ο Δήμος Αμυνταίου διοργανώνει Ποδηλατικό Γύρο, την Κυριακή 2 Ιουνίου

 


Ο Δήμος Αμυνταίου διοργανώνει Ποδηλατικό Γύρο, την Κυριακή 2 Ιουνίου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ο Δήμος Αμυνταίου διοργανώνει τον δικό του Ποδηλατικό Γύρο, με 4 διαφορετικές διαδρομές, την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 11:00 π.μ.

Ευελπιστούμε, προϊόντος του χρόνου, ο Ποδηλατικός Γύρος να γίνει θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Πρόκειται για μια γνωριμία και εξοικείωση με ένα οικολογικό τρόπο μετακίνησης, καθώς η ποδηλασία συνδέεται με έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, με την άθληση, τη χαρά, την ευεξία και την περιβαλλοντική συνείδηση.

Τα σημεία εκκίνησης είναι τα εξής:

Αμύνταιο: Παλαιό 1ο Δημοτικό Σχολείο

Βαρικό: Κεντρική Πλατεία

Λέχοβο: Κεντρική Πλατεία

Ξινό Νερό: Κεντρική Πλατεία

Η συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο είναι ελεύθερη για άντρες, γυναίκες και παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας και δεν θα υπάρξει χρονομέτρηση.

Θα διατεθούν αναμνηστικά καπελάκια!

Φορέστε τα κράνη σας κι ελάτε μαζί μας σε μια όμορφη βόλτα, σε καταπράσινες διαδρομές του Δήμου μας!

Γραφείο Τύπου Δημάρχου Αμυνταίου

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 7:09 am


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Asian Night στο The Lynx Mountain Resort - Νέα Φλώρινα

Asian Night στο The Lynx Mountain Resort  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 29 May 2024 | 8:20 am


Football night στο The Lynx Mountain Resort - Νέα Φλώρινα

Football night στο The Lynx Mountain Resort  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 28 May 2024 | 8:09 am


Sushi Night στο Emerald Suites - Νέα Φλώρινα

Sushi Night στο Emerald Suites  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 27 May 2024 | 1:54 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας