Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ξάνθη: Ομιλίες και σποτ για την οδική ασφάλεια από την ΠΑΜΘ μετά το πολύνεκρο τροχαίο - Βίντεο

Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης διοργάνωσε εκδήλωση με ομιλίες για την οδηγική ασφάλεια, την Τρίτη (18/07), λίγες μέρες μετά το τροχαίο δυστύχημα στην Ξάνθη, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

 

Μάλιστα η ΠΑΜΘ δημιούργησε και κάποια σποτ για το θέμα, και θα κάνει κι άλλες δράσεις μέσα στο 2024, καθώς έχει αναγνωρίσει το 2024 ως έτος Οδικής Ασφάλειας και έχει σχεδιάσει μια σειρά από δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

 

 

 

Σχετική ανακοίνωση της ΠΑΜΘ αναφέρει τα εξής:

“Τις σημαντικές κοινωνικές επιπτώσεις που έχει η άσχημη οδική συμπεριφορά και τις αξίες της οδικής ασφάλειας και προστασίας, ανέδειξαν οι ομιλητές την, Τρίτη 18 Ιουνίου 2024, στην εκδήλωση – συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ στην Ξάνθη, στο πλαίσιο των δράσεων «2024 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας». 

 

Η Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Πολυξένη Μπρίκα επισήμανε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ αναγνωρίζοντας την ιδιαίτερη σημασία και σπουδαιότητα του θέματος της Οδικής Ασφάλειας, έχει αναγνωρίσει το 2024 ως έτος Οδικής Ασφάλειας και έχει σχεδιάσει μια σειρά από δράσεις με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

 

Με την σειρά του ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης και πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής κ. Νίκος Ευκαρπίδης εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του προς τους οικείους των θυμάτων του πρόσφατου πολύνεκρου τροχαίου στην Ξάνθη, και όπως τόνισε αυτά τα δυστυχήματα είναι που οδήγησαν τη διοίκηση του Χριστόδουλου Τοψίδη να κηρύξει το 2024 σε έτος Οδικής Ασφάλειας. «Στο πλαίσιο αυτό έχουν σχεδιαστεί δράσεις ενημέρωσης για κάθε Π.Ε., εντάξαμε δράσεις για την ευαισθητοποίηση φορέων και επιχειρήσεων και διανομή ενημερωτικού υλικού. 

 

Επίσης περιλαμβάνει δράσεις σε σχολεία, διαγωνισμούς για την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας, συμμετοχή σε νεανικές εκδηλώσεις κ.α. όπου όλα έχουν στόχο οι νέοι να εμπεδώσουν την ανάγκη της οδικής ασφάλειας» επισήμανε ο κ. Ευκαρπίδης.

 

Επίσης τόνισε πόσο σημαντικό είναι ότι σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν και οι σχολές οδήγησης που έχουν καθοριστικό ρόλο στο να γίνουν οι νέοι ποιό υπεύθυνοι οδηγοί.

 

Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ.  Ιρφάν Χατζηγκενέ, τόνισε ότι έχει επισημάνει τις ανεπάρκειες του οδικού δικτύου και την μη τήρηση των κανόνων και των προδιαγραφών που έχει θεσπίσει η Ε.Ε. για την κατασκευή των έργων, ως σημαντικές αιτίες των προβλημάτων που υπάρχουν.

 

Ο κ. Χατζηγκενέ τόνισε χαρακτηριστικά ό,τι για την βελτίωση της κατάστασης: «θα πρέπει να υιοθετήσουμε μια σειρά καινοτόμων και κατάλληλων τεχνικών λύσεων, ενίσχυση των σχολών οδήγησης, για να έχουν οι οδηγοί καλύτερη κατάρτιση,  για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ενδυνάμωση των τροχονομικών ελέγχων και γι’ αυτό η κυβέρνηση θα πρέπει να ενισχύσει τα αστυνομικά τμήματα, με προσωπικό και πόρους. Αυτά θα μειώσουν τα ατυχήματα και θα βελτιώσουν την οδική ασφάλεια». 

 

«Επίσης η ένταξη της Κυκλοφοριακής  αγωγής στα σχολεία θα καλλιεργήσει στους νέους την  αίσθηση της υπευθυνότητας και της ασφαλής οδήγησης» τόνισε  ο κ. Χατζηγκενέ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην σημαντική συμβολή των κυκλικών κόμβων στην καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας και στην ασφάλεια, όπως και η σωστή σχεδίαση κόμβων σε πολυκαταστήματα – εισόδων πόλεων και η τοποθέτηση συσκευών ήχων στις διαβάσεις κ.α.

 

Τέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης αυστηρών μέτρων αλλά και ενημέρωσης για την χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών και τις συνέπειες που έχουν στην οδήγηση, όπως και μέτρα που πρέπει να ληφθούν για όσους είναι άνω των 65 ετών.

 

Στην συνέχεια ο εκπρόσωπος της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Κυριακός Διαμαντόπουλος Αστυνόμος – Α’ Προϊστάμενος Τμήματος Γενικής Ασφάλειας που παρουσίασε το έργο της Τροχαίας  και την στατιστική που παρουσιάζει την βελτίωση της εικόνας των μεγεθών για το πρώτο πεντάμηνο του 2024, σε σχέση με το 2023, όσο αφορά τον αριθμό των θανατηφόρων ατυχημάτων και τον αριθμό των θυμάτων.

 

Ο κ Αντώνης Μαστοράκης παρουσίασε την συμβολή των σχολών οδήγησης και των εκπαιδευτών στην βελτίωση των γνώσεων και της οδηγικής συμπεριφοράς των νέων οδηγών και ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χριστόδουλο Τοψίδη που τους ενέταξε, ως κλάδο εκπαιδευτών, σε όλες τις εκδηλώσεις που έχει σχεδιάσει για το 2024 η Περιφέρεια ΑΜΘ.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 8:06 pm


ΓΣ Ελευθερούπολης: Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Νίκου Καμάρα

Ο Νίκος Καμάρας αποτελεί το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα τον Γυμναστικό Σύλλογο Ελευθερούπολης, μετά τον Θοδωρή Καρρά.  

 

Ο Καμάρας είναι γεννηθείς στις 25 Οκτωβρίου του 1997, έχει ύψος 2.01μ. και αγωνίζεται ως small και power forward. 

 

Ο 26χρονος αθλητής ξεκίνησε την μπασκετική πορεία του στην Ακαδημία του ΑΡΗ, πριν «μετακομίσει» στον Μαντουλίδη. Από το 2015 έως το 2017 αγωνίστηκε στον Π.Α.Ο.Κ. και τη σεζόν 2017-18 υπέγραψε στην Α.Ε. Λάρισας. Το καλοκαίρι του 2018 «μεταπήδησε» στην Ε.Κ. Καβάλας και την επόμενη αγωνιστική περίοδο φόρεσε τη φανέλα του Αγρινίου.

 

Κατόπιν επέστρεψε στην Basket League, αγωνιζόμενος στη Λάρισα και τον Άρη Θεσσαλονίκης. Τη σεζόν 2022-2023   αγωνίστηκε στον Κόροιβο Αμαλιάδος. Είχε κομβικό ρόλο στην συγκεκριμένη ομάδα, με 15,3 πόντους ανά ματς ενώ “μάζευε” 4,8 ριμπάουντ. Πέρυσι έπαιξε στη Μύκονο.

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 7:31 pm


Νέα Πέραμος: Νεαρό δελφίνι κάνει «βόλτες» στα ρηχά - Βίντεο

Νεαρό ζωνοδέλφινο εκθαλασσώθηκε ζωντανό στα ρηχά της Νέας Περάμου Καβάλας την Τρίτη (18/06), προς μεγάλη έκπληξη του κόσμου.

 

Η κ. Σοφία Καριοφυλλίδου κτηνίατρος του Δικτύου του ΑΡΙΩΝ, της ομάδας που προσφέρει πρώτες βοήθειες σε κητώδη ζώα, τηλεφώνησε άμεσα στον ΑΡΙΩΝ για να πάει στο σημείο και να προσφέρει επιτόπου τις πρώτες βοήθειες στο δελφινάκι.

 

Εθελοντής καθοδήγησε με τις οδηγίες που δόθηκαν το νεαρό δελφίνι προς τα ανοιχτά, με την πλευστότητα του δελφινιού να φαίνεται καλή. Ο ΑΡΙΩΝ παρακολουθεί την εξέλιξη μήπως και επανέλθει σύντομα στα αβαθή το δελφινάκι.

 

Ο ΑΡΙΩΝ έχει αναλάβει το περιστατικό και επιβλέπει επιτόπου την κατάσταση του. Μάλιστα, σε ανακοίνωση του κάνει έκκληση στο κοινό να μην προσπαθεί να κυνηγήσει ή να πιάσει το δελφινάκι, αλλά να απομακρυνθεί από κοντά του.

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 6:55 pm


Μεγάλη φωτιά στη Νιγρίτα Σερρών - Στη “μάχη” 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα (βίντεο)

Μαίνεται η φωτιά στη Νιγρίτα Σερρών, που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης σε αγροτοδασική έκταση.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 55 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

 

Στο έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν και μηχανήματα έργου και υδροφόρες του ΟΤΑ.

 

Η φωτιά, μέχρι στιγμής, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή.

 

πηγή: thestival.gr

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 6:30 pm


Άρης Πηγών για Στέλιο Ιγνατιάδη: “Οι δρόμοι μας χώρισαν, οι φιλίες μένουν”

Η συνεργασία ανάμεσα στον Άρη Πηγών και τον προπονητή Στέλιο Ιγνατιάδη ολοκληρώθηκε.

 

Ο Άρης Πηγών με τον κ. Ιγνατιάδη κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Καβάλας τη σεζόν 2023-2024, ενώ ήταν φιναλίστ του Κυπέλλου Καβάλας, τη σεζόν 2022-2023.

 

 

Η ανακοίνωση της ομάδας για τη λήξη της συνεργασίας αναφέρει τα εξής:

"ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΙΕΣ ΜΕΝΟΥΝ ."

 

Ευχαριστούμε τον Στέλιο Ιγνατιάδη για την προσφορά του στο σύλλογο μας που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος της σεζόν 2023-24, την συμμετοχή ως φιναλίστ στον τελικό κυπέλλου 2022-23 και ημιτελικά κυπέλλου 2023-24, καθώς και την συμμετοχή της ομάδας μας  στα μπαράζ για την Γ Εθνική Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία του Άρη Πηγών!! 

 

Η λύση της συνεργασίας έγινε σε  ένα άκρως φιλικό περιβάλλον όπως άλλωστε αρμόζει βάσει της παρουσίας του στον σύλλογο μας αυτά τα 2 χρόνια. "Ίσως οι δρόμοι μας ξανασυναντηθούν coach". Του ευχόμαστε καλή συνέχεια σε ότι επιλέξει.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 6:09 pm


Νικήσιανη: “Ημέρα του Σαρμά” η 23η Ιουνίου με πολλά… λαχταριστά σαρμαδάκια

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Αράπης” Νικήσιανης, ενημέρωσε πως την Κυριακή 23 Ιουνίου στη Νικήσιανη, θα γίνει η “Ημέρα του Σαρμά”. Οι διοργανωτές ετοιμάζονται να κεράσουν νόστιμα σαρμαδάκια σε όποιον παρευρεθεί.

 

 

Η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει τα εξής:

Ο Πολιτιστικός, Μορφωτικός Σύλλογος Νικήσιανης “ο Αράπης” σας προσκαλεί στην 11η Ημέρα Σαρμά την Κυριακή 23 Ιουνίου 2024 στις 20:30 μ.μ., στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Νικήσιανης.

 

Η αρχή έγινε το 2014 και η εκδήλωση θεσμός πλέον για όλη την περιοχή αποτελεί  σημαντική αφορμή για μια επίσκεψη στην δροσερή και φιλόξενη Νικήσιανη.

 

Τα Σαρμαδάκια με “μπάμπαλα” μια μοναδική Νικησιανιώτικη συνταγή, συνοδεύει  κάθε ιδιαίτερη στιγμή χαράς ή λύπης στον τόπο μας. 

 

Με αυτήν την αφορμή και  τιμώντας αυτή την ιδιαίτερη παράδοση, ανταμώνουμε όλοι μαζί, μικροί και  μεγάλοι, Νικησιανιώτες, συγχωριανοί και ετεροδημότες από όλη την Ελλάδα,  κάτοικοι των γύρω περιοχών καθώς και απλοί φίλοι και ακόλουθοι του Συλλόγου προκειμένου να γευτούμε τα νόστιμα Σαρμαδάκια που φτιάχνουν όλες οι νοικοκυρές του χωριού με πολλή αγάπη και μεράκι, να γλεντήσουμε “νικησιανιώτικα” και να περάσουμε όμορφα. 

 

Επιπλέον θα λειτουργεί υπαίθρια ταβέρνα με φαγητό και ποτό σε συμβολικές τιμές για την ενίσχυση του Συλλόγου.

 

Τα παιδικά και εφηβικά χορευτικά τμήματα του συλλόγου θα ανοίξουν την εκδήλωση πριν το παραδοσιακό γλέντι συνοδεία του παραδοσιακού μουσικού σχήματος ‘Εμπειροτέχνες’. 

 

Μέγας χορηγός: Σκλαρής Αρτοζαχαροπλαστεία. Είσοδος Ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 5:39 pm


Καβάλα: Παρουσιάστηκε η νέα φωτογραφική συλλογή του Πασβάντη με τίτλο “Έβρος. Η ζωή στις όχθες”

Τη Δευτέρα (17/06), ο Αντώνης Πασβάντης παρουσίασε τη νέα φωτογραφική του συλλογή με τίτλο “Έβρος. Η ζωή στις όχθες” (εκδόσεις Ποταμός), στο Αρχαιολογικό μουσείο της Καβάλας.

 

Τα τελευταία χρόνια ο κ. Πασβάντης έκανε αρκετά ταξίδια στην περιοχή του Έβρο, και παρουσίασε τις φωτογραφικές στιγμές που κατέγραψε σε αυτά τα ταξίδια.

 

Ο ίδιος σε ανάρτηση του έγραψε τα εξής:

“Εικόνες από τη χθεσινή παρουσίαση  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας. Μία βαθιά φωτογραφική κουβέντα, που σκιαγράφησε πολλές πτυχές της διαδρομής μου στον Έβρο. Ευχαριστώ όλους εσάς που με τιμήσατε με την παρουσία σας.

 

Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ρόντος, Φωτογραφικός Όμιλος Καβάλας, Φώτης Λάζος”

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 5:10 pm


Πολύνεκρο τροχαίο στην Ξάνθη: Το μήνυμα του μοναδικού επιζώντα

Τραγικό θάνατο βρήκαν το πρωί της Κυριακής 16 Ιουνίου, δύο άντρες και δύο γυναίκες, που επέβαιναν σε όχημα το οποίο κινούνταν από την Ξάνθη προς την Καβάλα.

 

Στον επαρχιακό δρόμο Ξάνθης-Τοξότες το αυτοκίνητο συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο και διαλύθηκε εντελώς. 

 

Οι τέσσερις από τους πέντε επιβάτες έφυγαν από τη ζωή, όμως ο 22χρονος Νίκος Μετοχιάτης σώθηκε. Ο 22χρονος εκτοξεύτηκε από το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να πέσει στην άσφαλτο να χτυπήσει στο κεφάλι αλλά να γλιτώσει τον θάνατο. Τα τραύματά του δεν απειλούν την ζωή του. 

 

 

Μέσω του eviaonline.gr ο Νίκος Μετοχιάτης, μίλησε για πρώτη φορά μετά από το τραγικό δυστύχημα, στέλνοντας το ακόλουθο μήνυμα.

“Είμαι συγκλονισμένος και βαθιά στεναχωρημένος για τον θάνατο των φίλων μου. Έμαθα για τον άδικο χαμό τους χθες Δευτέρα. Ακόμα δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω πώς είμαι ζωντανός. 

 

Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά μου, το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου για την εξαιρετική φροντίδα του και όλους όσους ενδιαφέρθηκαν για μένα. Πάνω από όλα ευχαριστώ τους δύο αδερφικούς μου φίλους τον Γιάννη και τον Δημήτρη Παπαγεωργίου. 

 

Ελπίζω σύντομα να είμαι τελείως καλά και να επιστρέψω στο αγαπημένο μου χωριό, για να ανταμώσουμε και πάλι.”

 

 

Οι καρδιακοί του φίλοι, οι οποίοι μίλησαν στο eviaonline.gr είπαν τα εξής:

“Ο Νίκος είναι από τα καλύτερα παιδιά. Έχει χαρακτήρα μάλαμα. Αρχές, αξίες και είναι πιστός φίλος. Τον αισθανόμαστε σαν αδερφό μας και προσευχόμαστε στον Θεό κάθε μέρα, να γίνει γρήγορα καλά και να είμαστε μαζί και δυνατοί όπως πριν. Πιστεύουμε, ότι δεν θα αργήσει η ημέρα αυτή, που για όλους μας θα είναι γιορτή.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 4:35 pm


Καβάλα: Φωτογραφικές στιγμές από την άφιξη του “Voyager Of The Seas”

Το κρουαζιερόπλοιο “Voyager Of The Seas” το οποίο μετέφερε 4.000 τουρίστες, έφτασε την Καβάλα το πρωί της Τρίτης (18/06).

 

Είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που προσέγγισε ποτέ την Καβάλα, και κατέπλευσε λίγο μετά τις 7:00 το πρωί στο λιμάνι.

 

Το πλοίο δεν προσέγγισε στο λιμάνι λόγω του τεράστιου μεγέθους του. Παρέμεινε αρόδο και οι επιβάτες του κατέβηκαν με μικρά σκάφη που διαθέτει το κρουαζιερόπλοιο.

 

Το μήκος του πλοίου είναι 311 μέτρα, μετέφερε 4.000 επιβάτες, έχει 1.200 μέλη πληρώματος και θα επισκεφθεί ξανά την Καβάλα στις 25 Ιουνίου και στις 20 Αυγούστου.

 

Δείτε φωτογραφίες του Δήμου Καβάλας από το κρουαζιερόπλοιο.

 

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 4:07 pm


Πυροσβέστης τραυματίστηκε στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Δράμα

Πυροσβέστης τραυματίστηκε στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στο Δοξάτο της Δράμας.

 

Υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού, στο χέρι και στο πρόσωπο.

 

Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν και πυροσβεστικές δυνάμεις από την Καβάλα.

 

Νωρίτερα είχαν επιχειρήσει σε κατάσβεση φωτιάς στο Χαλκερό και στη συνέχεια σε φωτιά στο Ελαιοχώρι.

 

Ανάρτηση για τον τραυματισμό του πυροσβέστη έκανε στο X (πρώην Twitter) ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας

 

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 2:59 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Tο Voyager Of The Seas στην Καβάλα - KavalaWebNews.gr

Tο Voyager Of The Seas στην Καβάλα  KavalaWebNews.gr

Δημοσιεύθηκε στις 18 June 2024 | 11:48 am


G7: Κωμωδία με τον νεκρό - Πρωϊνή

G7: Κωμωδία με τον νεκρό  Πρωϊνή

Δημοσιεύθηκε στις 16 June 2024 | 7:44 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας