Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Ορφέας Ελευθερούπολης: Τέλος εποχής - Ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τον Στέλιο Κατρακυλάκη

Μία μεγάλη συνεργασία ανάμεσα στην ομάδα του Ορφέα Ελευθερούπολης και τον προπονητή Στέλιο Κατρακυλάκη, ολοκληρώθηκε και επίσημα την Πέμπτη (23/05).

 

Η ανακοίνωση του Ορφέα αναφέρει τα εξής:

“Ολοκληρώθηκε μια μεγάλη και σπουδαία συνεργασία. 

 

Το Δ. Σ του Ορφέα ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Στέλιο Κατρακυλάκη. 

 

Ο Στέλιος παραμένει ένα εκλεκτό μέλος του συλλόγου. 

 

Η προσφορά του ήταν μεγάλη και τα 4 τελευταία χρόνια.  Η παρουσία του συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του πρωταθλήματος τη σεζόν 2022-2023 στην Α' κατηγορία.  

 

Η πόρτα πάντα θα είναι ανοιχτή για τον Στέλιο.   Τον ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και τον θέλουμε κοντά μας, στα 100 χρόνια του συλλόγου.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:59 pm


Στην Καβάλα ο Φραγκογιάννης για την ημερίδα εξωστρέφειας της περιφέρειας ΑΜΘ

Στην Καβάλα θα βρίσκεται το Σάββατο (25/05). ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, προκειμένου να συμμετάσχει στην  “Ημερίδα Εξωστρέφειας” που διοργανώνει η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. 

 

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ως ομιλητές εκτός του κ. Φραγκογιάννη και εκπρόσωποι των εταιρειών Export Credit Greece, Enterprise Greece, Amazon Web Services, Eurobank, Grant Thornton, 7L lnternational, PwC Greece, Seeders, IDS Consulting καθώς και επιχειρήσεις της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:41 pm


Ασπίδα Πολυστύλου: Ανανέωση συνεργασίας με τον Μάκη Καραμπιμπέρη

Η Ασπίδα Πολυστύλου ανανέωσε τη συνεργασία της με τον προπονητή, Μάκη Καραμπιμπέρη.

 

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει τα εξής:

“Όταν μια συνταγή είναι επιτυχημένη δεν την αλλάζεις! Έπειτα από 2 χρονιές στο τιμόνι της ομάδος μας ο Μάκης Καραμπιμπέρης ανανέωσε τη συνεργασία του με το σύλλογο μας.

 

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο και το πείσμα του θα είναι η κινητήριος δύναμη για να οδήγηση την ομάδα μας ψηλά. Σύντομα ακολουθούν και άλλες ανανεώσεις και ανακοινώσεις.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 10:11 pm


Καβάλα: Η εικόνα εγκατάλειψης στη Ραψάνη και τα νεοκλασικά σπίτια στο Φάληρο 50 χρόνια πριν…

γράφει ο

Κώστας Παπακοσμάς

 

Πενήντα χρόνια πίσω μας πάει αυτή η φωτογραφία, Ακτή Ραψάνη με τις αποθήκες και τα "Θερμά Θαλάσσια Λουτρά Τερμεντζή". 

 

Στο βάθος διακρίνεται η τεχνική σχολή "Πυθαγόρας" χωρίς πολυκατοικίες μπροστά, αλλά και τα νεοκλασικά σπίτια που υπήρχαν στην περιοχή "Φαλήρου".. η ακτή δεν προσφέρονταν για μπάνιο όπως και ο γύρω χώρος που ήταν σημείο εναπόθεσης διαφόρων αντικειμένων και εγκατελειμένων αυτοκινήτων.

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 9:35 pm


“Να προστατευτεί και να αναδειχθεί το υδραγωγείο των Λιμεναρίων, που έχει εγκαταλειφθεί” - Φωτογραφίες

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Λιμεναρίων “Το Κάστρο”, με ανακοίνωση του ζητά από τη Δημοτική αρχή, και την υπηρεσία νεωτέρων της ΑΜΘ, να προστατέψουν και να αναδείξουν το υδραγωγείο των Λιμεναρίων.

 

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Ένα από τα εκθέματα του Ανοιχτού Μουσείου: «Λιμενάρια +» είναι το υδραγωγείο των Λιμεναρίων, δεξαμενή νερού.

 

Το υδραγωγείο είναι μια από τις εγκαταστάσεις του Μεταλλευτικού Συγκροτήματος, βρίσκεται στην ανατολική πλευρά των Λιμεναρίων, πάνω από το γήπεδο. 

 

Άλλο ένα κτίσμα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, μοναδικής ομορφιάς που χρήζει περαιτέρω συντήρησης και ανάδειξης.

 

Κατασκευάστηκε περίπου την ίδια εποχή με το Παλατάκι και εξυπηρετούσε με νερό τις λειτουργικές ανάγκες του συγκροτήματος.

 

Αν και πέρασε ένας και πλέον αιώνας από την κατασκευή του, εξακολουθεί να είναι λειτουργικό και να εξυπηρετεί τις ανάγκες του χωριού σε νερό, καθημερινά.

 

Πρόκειται για μια λιθόκτιστη δεξαμενή νερού ενταγμένη στις φυσικές κλίσεις του εδάφους. Η μοναδική της όψη που είναι και η είσοδος προς την δεξαμενή είναι ιδιαίτερα διακοσμημένη με τραβηχτές κορνίζες και πλινθόκτιστα πλαίσια γύρω από τα ανοίγματα.

 

Εσωτερικά ένας θολωτός προθάλαμος οδηγεί στη δεξαμενή της οποίας το κύριο μέρος, λόγω της κλήσης, βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του εδάφους.

 

Στην πίσω πλευρά του υδραγωγείου υπάρχουν δύο προεξοχές που εξασφαλίζουν τον αερισμό του και επιτρέπουν τη φυσική ροή του νερού.

 

Οι διαστάσεις της δεξαμενής είναι 20m Χ15m με  χωρητικότητα 400 κυβικά νερού περίπου και αποτελεί μέρος του σημερινού δικτύου ύδρευσης του χωριού.

 

Δυστυχώς η φυσική βλάστηση τόσο στην οροφή, όσο και περιμετρικά δρα διαβρωτικά. Η χρόνια εγκατάλειψη είναι ορατή.

 

Ο θολωτός προθάλαμος, η εξωτερική του όψη και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του σε συνδυασμό με την λειτουργικότητά του, το καθιστούν κτίσμα μοναδικής ομορφιάς που χρήζει περαιτέρω συντήρησης και ανάδειξης.

 

Καλούμε την Δημοτική αρχή, καλούμε την Υπηρεσία Νεωτέρων της ΑΜΘ, να «πράξουν τα δέοντα» ώστε στα πλαίσια του ιστορικού τόπου να προστατέψουν και να αναδείξουν την εγκατάσταση αυτή του Μεταλλευτικού Συγκροτήματος που αποτελεί ένα κρυμμένο θησαυρό του τόπου μας.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 9:00 pm


Πασχαλίδης και Μουριάδης συζήτησαν με τον Βρούτση για την αναβάθμιση του “Ανθή Καραγιάννη”

Ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης και ο δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

 

Στη συνάντηση συζητήθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση του «Ανθή Καραγιάννη», αλλά και άλλες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο στάδιο, όπως η ανάπλαση του συνθετικού τάπητα (ταρτάν), που θα βελτιώσει τις υποδομές του γηπέδου.

 

Σχετική ανακοίνωση του κ. Πασχαλίδη αναφέρει τα εξής:

“Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Βρούτση, παρουσία του Δημάρχου Καβάλας, κ. Θεόδωρο Μουριάδη.

 

Στη συνάντηση αυτή συζητήθηκαν κυρίως τα θέματα που αφορούν το Δημοτικό Στάδιο Καβάλας «Ανθή Καραγιάννη». Ειδικότερα, κατατέθηκε αίτημα για την ενεργειακή αναβάθμιση του σταδίου, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους συντήρησης του γηπέδου. 

 

Η ενεργειακή αναβάθμιση θα αφορά την αντικατάσταση των λαμπτήρων με led, την εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης

διαχείρισης ενέργειας και την εγκατάσταση αντλιών θερμότητας για την παροχή ζεστού νερού για τους αθλητές. Επίσης, ζητήθηκε και η ανάπλαση του συνθετικού τάπητα (ταρτάν), που θα βελτιώσει τις υποδομές του γηπέδου.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό που άκουσε με προσοχή τα αιτήματα που υπεβλήθησαν και στάθηκε θετικώς ως προς την ικανοποίηση τους».”

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 8:31 pm


ΕΟΤ: 22 νέα απευθείας δρομολόγια της easyjet από το εξωτερικό προς Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η στρατηγική του ΕΟΤ για αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις αγορές του εξωτερικού προς στην Ελλάδα.

 

Συγκεκριμένα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Δημήτρης Φραγκάκης συναντήθηκε με στελέχη του easyJet, όπου και έγινε μία αποτίμηση της συνεργασίας του ΕΟΤ με την εταιρεία, ενώ συζητήθηκαν και τα επόμενα βήματα της συνεργασίας.

 

«Επιβεβαιώσαμε την αποδοτικότητα του μεγάλου προγράμματος συνδιαφήμισης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και το οποίο "τρέχουμε" τον τελευταίο χρόνο στο εξωτερικό μαζί με την εταιρεία. 

 

Το πρόγραμμα συνέβαλε στην περαιτέρω αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού προς την Ελλάδα και στην αύξηση αναγνωρισιμότητας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Φραγκάκης και υπογραμμίζει ότι η easyJet αύξησε κατά 8% τις προσφερόμενες θέσεις προς Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο ενώ αντίστοιχη αύξηση εκτιμάται και για τους επόμενους μήνες η οποία φτάνει στο 9%.

 

Επίσης, ο γγ του ΕΟΤ σημειώνει ότι η εταιρεία εισάγει στο πρόγραμμά της για φέτος 22 νέα απευθείας δρομολόγια από το εξωτερικό προς ελληνικούς προορισμούς καθώς και ένα νέο αεροδρόμιο, αυτό της Σητείας. 

 

Αξιοσημείωτη είναι και η αυξημένη δραστηριότητα από τη Γαλλία με πτήσεις από Λυών, Νίκαια, Μπορντό και για πρώτη φορά από την Ισπανία με πτήσεις από Μάλαγα και Πάλμα προς την Ελλάδα, προσθέτει.

 

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την easyJet για τη συνεργασία η οποία αποφέρει καρπούς για τον ελληνικό τουρισμό και τη χώρα συνολικά» τονίζει ο Φραγκάκης.

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 8:02 pm


Καβάλα: Ημερίδα εξωστρέφειας της περιφέρειας ΑΜΘ με κορυφαίες εταιρείες, ελληνικές και πολυεθνικές

Στις 25 Μαΐου στις 09:30 το πρωί στο ξενοδοχείο “Lucy” θα γίνει η ημερίδα εξωστρέφειας της περιφέρειας ΑΜΘ, με ευκαιρίες για συζήτηση με επιχειρηματίες & επαγγελματίες μεγάλων εταιρειών.

 

Σχετική ανακοίνωση της ΠΑΜΘ αναφέρει τα εξής:

“Καβάλα 25 Μαΐου | 9:30πμ

 

Είστε έτοιμοι να επεκτείνετε την επιχειρηματική σας παρουσία πέρα από τα συνηθισμένα όρια; Η Περιφέρεια ΑΜΘ διοργανώνει μια μοναδική ημερίδα εξωστρέφειας, φέρνοντας κοντά σας κορυφαίες εταιρείες, ελληνικές και πολυεθνικές, για ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό και δικτυωτικό γεγονός.

 

Συνδεθείτε με επιχειρηματίες, επαγγελματίες και ηγέτες της αγοράς. Μοιραστείτε ιδέες, αντλήστε έμπνευση και ανακαλύψτε τρόπους για να εξάγετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας σε νέες αγορές.

 

Η είσοδος είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό.”

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 7:26 pm


ΑΟ Καβάλα Μπάσκετ: Νέος προπονητής ο Βαγγέλης Καρατσομπάνης

Ο Βαγγέλης Καρατσομπάνης μετά τη δουλειά που έκανε επί δύο χρόνια στις ακαδημίες μπάσκετ του ΑΟ Καβάλα, πλέον αναλαμβάνει και την τεχνική ηγεσία του ανδρικού τμήματος.

 

Ο κ. Καρατσομπάνης παλαιότερα έχει αγωνιστή και ως παίκτης με την ομάδα του ΑΟΚ, ακόμη και στο πρωταθλημα της Β’ Εθνικής.

 

Ο κόουτς του ΑΟΚ είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής με ειδικότητα στο μπάσκετ. Ως προπονητής άρχισε με το παιδικό του ΓΣ Ελευθερούπολης και στη συνεχεια ήταν στις ακαδημίες των Τιτάνων Δράμας αλλά και και γυναικείο τμήμα που αγωνιζόταν στην Α2. Στην Α2 ήταν και με τον Πανσερραϊκό και με τους Πάνθηρες, πάντα στο γυναικείο τμήμα. Στους Πάνθηρες ήταν και στις ακαδημίες.

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 6:41 pm


Χερσαία εφαρμογή Σένγκεν για Βουλγαρία & Ρουμανία εντός του 2024 - πόσοι περνούν ετησίως από τη Νυμφαία

Εντός του 2024 αναμένεται η απόφαση της ΕΕ για την άρση των περιορισμών στον έλεγχο των διαβατηρίων για Βούλγαρους και Ρουμάνους που περνούν τα χερσαία ελληνικά σύνορα, σύμφωνα με την απάντηση της επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιούανσον, σε ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ και του ΕΛΚ, Μαρίας Σπυράκη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Συγκεκριμένα η κ. Γιούανσον σημείωσε ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να παρέχει όλη την αναγκαία στήριξη στην προεδρία του Συμβουλίου (της ΕΕ) για να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να ληφθεί απόφαση για τα χερσαία σύνορα το 2024" και προανήγγειλε πως "το Συμβούλιο (της ΕΕ) συμφώνησε ότι θα πρέπει να ληφθεί ακόμη μία απόφαση σε κατάλληλη ημερομηνία για την άρση των ελέγχων στα εσωτερικά χερσαία σύνορα, οι οποίοι επί του παρόντος διατηρούνται μεταξύ των χερσαίων συνόρων της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας και άλλων κρατών-μελών του Σένγκεν, καθώς και μεταξύ Ρουμανίας και Βουλγαρίας".

 

Η κ. Σπυράκη, στην ανακοίνωσή της, τονίζει ότι αυτό το γεγονός είναι "ιδιαίτερα αισιόδοξο για την ενίσχυση της τουριστικής κίνησης της Μακεδονίας και της Θράκης και ειδικά της Χαλκιδικής και της Πιερίας", καθώς "θα διευκολύνει τον οδικό τουρισμό της χώρας μας".

 

Το θέμα της "διακριτικής μεταχείρισης των εναέριων μεταφορών σε βάρος του οδικού τουρισμού", είχε αναδείξει η κ. Σπυράκη, με γραπτή ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή "έπειτα από συνεργασία που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής και πρόεδρο του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής, Γρηγόρη Τάσιο".

 

Συγκεκριμένα, στην ερώτηση είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, ότι "η εν μέρει ένταξη της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στη ζώνη Σένγκεν, με συνέπεια την ανέλεγκτη εναέρια και θαλάσσια -αλλά όχι χερσαία- είσοδο των πολιτών τους από τα τέλη Μαρτίου 2024 στα κράτη-μέλη της ΕΕ, δημιουργεί συνθήκες διακριτικής μεταχείρισης έναντι του οδικού τουρισμού".

 

Η κ. Σπυράκη παρέθεσε και συγκεκριμένα στοιχεία που δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Σύμφωνα με το INSETE Intelligence, όπως υπογραμμίζεται στην ερώτηση που κατέθεσε, "την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2023 στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα οι οδικές αφίξεις ανέρχονταν σε 2,6 εκατομμύρια, στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων 2,2 εκατ., των Κήπων 896.000, της Κρυσταλλοπηγής 689.000, του Ορμενίου 627.000, της Κακαβιάς 570.000, της Νυμφαίας 528.000, της Νίκης 441.000, της Εξοχής 332.000 και της Δοϊράνης 301.000".

 

Η ευρωβουλευτής είχε ζητήσει την άρση των ελέγχων στα χερσαία σύνορα Βουλγαρίας και Ρουμανίας και την πλήρη ένταξη τους στον χώρο Σένγκεν, τονίζοντας ότι "με τη διατήρηση των ελέγχων μόνο στα χερσαία σύνορα οι τουριστικοί προορισμοί της Βόρειας Ελλάδας που δεν συνδέονται με απευθείας πτήσεις από τα ανωτέρω κράτη υφίστανται επιπτώσεις διακριτικής μεταχείρισης στην ενιαία αγορά υπηρεσιών, λόγω χερσαίων ελέγχων στη μετακίνηση πολιτών από Βουλγαρία και Ρουμανία".

 

Η  επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιούανσον, απαντώντας στην ερώτηση, ανέφερε ότι "η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσει να παρέχει όλη την αναγκαία στήριξη στην προεδρία του Συμβουλίου για να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να ληφθεί απόφαση για τα χερσαία σύνορα το 2024" και υπενθύμισε ότι "στις 30 Δεκεμβρίου 2023 το Συμβούλιο έλαβε την ιστορική απόφαση για την προσχώρηση της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στον χώρο Σένγκεν και από τις 31 Μαρτίου 2024 η Βουλγαρία και η Ρουμανία εφαρμόζουν πλήρως το κεκτημένο του Σένγκεν, ενώ έχουν αρθεί οι έλεγχοι των προσώπων στα εσωτερικά εναέρια και θαλάσσια σύνορα". 

 

Επεσήμανε, δε, πως "το Συμβούλιο (της ΕΕ) συμφώνησε ότι θα πρέπει να ληφθεί ακόμη μία απόφαση σε κατάλληλη ημερομηνία για την άρση των ελέγχων στα εσωτερικά χερσαία σύνορα, οι οποίοι επί του παρόντος διατηρούνται μεταξύ των χερσαίων συνόρων της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας και άλλων κρατών-μελών του Σένγκεν, καθώς και μεταξύ Ρουμανίας και Βουλγαρίας".

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Δημοσιεύθηκε στις 23 May 2024 | 6:04 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας