Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Τριήμερο «μαγικών» γεύσεων: Το Food Truck Festival στις Κρηνίδες έριξε αυλαία με μεγάλη προσέλευση – Βίντεο & Φωτο

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου το Food Track Festival στις Κρηνίδες.

 

Η εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο street foods της Ελλάδας, είχε μεγάλη επιτυχία, αφού η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη.

 

Διήρκησε 3 μέρες, από την Παρασκευή 31 Μαΐου έως και την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024.

 

Οι επισκέπτες δοκίμασαν ευφάνταστες γεύσεις και εκρηκτικούςσυνδυασμούς, που κατατάσσουν το φαγητό του δρόμου σε μια πρωτόγνωρη εμπειρία!

 

Δείτε παρακάτω το βίντεο του Σωματείου Street Foods:

 

 

Δείτε παρακάτω το βίντεο του Δήμου Καβάλας:

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 12:25 pm


Καβάλα: Συνελήφθη άνδρας εναντίον του οποίου εκκρεμούσε συνολική ποινή κάθειρξης 8,5 χρόνων

Συνελήφθη την 2 Ιουνίου 2024 το βράδυ σε οικισμό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρηνίδων Καβάλας ένας άνδρας ελληνικής καταγωγής.

 

Όπως διαπιστώθηκε εκκρεμούσε, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αστυνομίας, σε βάρος του μία απόφαση των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών, η οποία καθορίζει συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και 6 μηνών για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 11:50 am


Στο αρχαίο θέατρο Λιμένα και στο Παλατάκι Λιμεναρίων η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη

Στη Θάσο βρέθηκε την Κυριακή η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, σε μια περιοδεία που περιελάμβανε επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο του νησιού, στην ακρόπολη του Λιμένα καθώς και στο μεταλλευτικό συγκρότημα των Λιμεναρίων και συγκεκριμένα στο «Παλατάκι».

 

Η περιοδεία άρχισε από το αρχαίο θέατρο, το οποίο φέτος ανοίγει τις πύλες του στο κοινό μόνο για ξεναγήσεις, μετά από 11 ολόκληρα χρόνια αναμονής κατά τα οποία παρέμενε κλειστό.

 

Την υπουργό ξενάγησε η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας-Θάσου Σταυρούλα Δαδάκη, αρχαιολόγοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού.

 

Η υπουργός συνομίλησε με τους αρχαιολόγους που είχαν την επίβλεψη της αναστήλωσης και η ίδια έκανε λόγο για ένα «υποδειγματικό αποτέλεσμα».

 

Όπως έγινε γνωστό, οι εργασίες στο αρχαίο θέατρο δεν έχουν τελειώσει.

 

Αφενός υπολείπονται αρκετές εκκρεμότητες έως ότου καταστεί λειτουργικό, αφετέρου χρειάζονται κι άλλα έργα ώστε να ανοίξει και ως χώρος παραστάσεων.

 

Πάντως ειπώθηκε ότι τέθηκε στόχος να γίνει τουλάχιστον μια εκδήλωση στο τέλος του φετινού καλοκαιριού. Αρχαιολόγοι που έχουν ασχοληθεί με το έργο, δηλώνουν πάντως στο «KavalaNews» ότι «αργεί πολύ ακόμη η μέρα που θα ανοίξει για τη διεξαγωγή φεστιβάλ, όπως γινόταν παλιότερα».

 

Η Λίνα Μενδώνη, μετά το αρχαίο θέατρο του Λιμένα, μετέβη στα Λιμενάρια κι επισκέφθηκε την «αιχμή του δόρατος» στα αξιοθέατα της νότιας Θάσου. Ο λόγος για το «Παλατάκι» που αποτελεί το πιο εμβληματικό κομμάτι του μεταλλευτικού συγκροτήματος.

 

Πρόκειται για ένα κτίριο που είχε χαρακτηριστεί διατηρητέο πριν τέσσερις δεκαετίες, συγκεκριμένα το 1982, όμως από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάστασή του.

 

Η υπουργός ζήτησε να διενεργηθεί μια στατική μελέτη αλλά και μία μελέτη βιωσιμότητας, ώστε να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις και να διαπιστωθεί αν τελικά μπορεί να αξιοποιηθεί το μνημείο κι αν ναι, με ποιον τρόπο.

 

Σημειώνεται ότι με αφορμή την επίσκεψη Μενδώνη στη Θάσο, υπήρξε δημόσια παρέμβαση του πρώην αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη, ο οποίος θύμισε ότι επί διοίκησης Μέτιου στην Περιφέρεια ΑΜΘ είχε χρηματοδοτηθεί μέρος των εργασιών στο αρχαίο θέατρο.

 

Ερωτηθείς σχετικά με το τι έκανε η Περιφέρεια για το «Παλατάκι», ο κ. Αντωνιάδης άφησε για μια ακόμη φορά αιχμές σε βάρος της δημοτικής αρχής, λέγοντας ότι «δεν υποβλήθηκε από τον Δήμο Θάσο ή άλλο φορέα στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ καμία μελέτη για να την χρηματοδοτήσουμε».

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 11:06 am


«Έφυγε» από τη ζωή ο Σάββας Πυραλεμίδης

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή, το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου 2024, ο Σάββας Πυραλεμίδης.

 

Ο Σάββας Πυραλεμίδης ήταν επαγγελματίας στο χώρο της εστίασης στην Καβάλα, ενώ στο παρελθόν εργαζόταν στα πετρέλαια.

 

Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί στην εκκλησία του Αγίου Παύλου, σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουνίου και ώρα 17:00.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 10:19 am


Το 9ο Παγγαιορείτικο Αντάμωμα διοργανώνει ο Σύλλογος Κοκκινοχώματος

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος σε συνεργασία με τον Δήμο Παγγαίου και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Αθλητισμού διοργανώνει το 9ο Παγγαιορείτικο Αντάμωμα το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024 στο Δημοτικό Γήπεδο Κοκκινοχώματος στις 20:00.

 

Έναν θεσμό πολιτισμού που έχει σκοπό να αναδείξει τις πολιτιστικές πτυχές του Παγγαίου και να ενώσει τους χορευτές και τους θεατές σε ένα μεγάλο παραδοσιακό γλέντι.

 

Περισότεροι απο 30 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής ενώνουν τα χέρια σε ρυθμούς ΠαγγαίουΘράκης, Μικράς Ασίας και Πόντου.

 

Είσοδος ελεύθερη.

Δημοσιεύθηκε στις 3 June 2024 | 9:25 am


Θάσος: Παραλίγο να βυθιστεί σκάφος στο Λιμένα

Το μεσημέρι της Κυριακής 2 Ιουνίου 2024, το Α’ Λιμενικό Τμήμα της Θάσου έλαβε ειδοποίηση για εισροή υδάτων σε ένα ιστιοφόρο που ήταν δεμένο στη μαρίνα του λιμένα της Θάσου.

 

Αμέσως έφτασαν στο σημείο οι λιμενικές αρχές και είδαν ότι το σκάφος είχε μισοβυθιστεί.

 

Με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ενός επαγγελματία ψαρά, αντλήθηκαν τα νερά και σταμάτησε η εισροή, με αποτέλεσμα το σκάφος να επανέλθει στην αρχική του θέση.

 

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε θαλάσσια ρύπανση από το περιστατικό.

 

Η Λιμενική Αρχή της Θάσου διεξάγει έρευνα για το συμβάν.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμενικού:

 

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα της Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για εισροή υδάτων σε ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος, το οποίο ήταν πλαγιοδετημένο στη μαρίνα του λιμένα της Θάσου.

 

Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ημιβύθιση του σκάφους χωρίς επιβαίνοντες.

 

Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ενός επαγγελματία αλιέα πραγματοποιήθηκε απάντληση υδάτων και διακοπή της εισροής υδάτων, με αποτέλεσμα το Ι/Φ να επανέλθει στην αρχική θέση πλεύσης του.

 

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Θάσου.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 8:11 pm


Με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη συναντήθηκε ο Χριστόδουλος Τοψίδης

Με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χριστόδουλο Τοψίδη συναντήθηκε στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης, ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν το παρόν και το μέλλον της Περιφέρειας, πάντα υπό το πρίσμα της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας.

 

Αναλυτικά, ο Χ. Τοψίδης σε σχετική ανάρτηση αναφέρει:

 

Σήμερα, συνάντησα στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης τον νυν και εκ νέου υποψήφιο Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

 

Κάναμε μία ενδιαφέρουσα κουβέντα για το παρόν και το μέλλον της Περιφέρειας μας σε συνάρτηση πάντα με την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας μας.

 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι γνώστης της Περιφέρειας μας, ωστόσο επέδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την τωρινή κατάσταση για την οποία τον ενημέρωσα λεπτομερώς επισημαίνοντας για άλλη μία φορά τα πλεονεκτήματα της Περιφέρειας μας, αλλά και τις ανάγκες της.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 7:44 pm


Εκλογές ΕΠΟ: Υποψήφιος με την παράταξη του Γκαγκάτση ο Γιώργος Πριονίδης

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, Γιώργος Πριονίδης, ενημέρωσε πως στις εκλογές της ΕΠΟ, θα είναι υποψήφιος με την παράταξη του Μάκη Γκαγκάτση.

 

Ο κ. Πριονίδης με ανάρτηση του έκανε γνωστή την υποψηφιότητα του, με μία φωτογραφία με τον Μάκη Γκαγκάτση στο “Makedonia Palace”, εκεί όπου ο κ. Γκαγκάτσης με κάθε επισημότητα ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος πρόεδρος για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

 

Ο Μάκης Γκαγκάτσης φαίνεται πως είναι και το μεγάλο φαβορί των εκλογών, καθώς έχει τη στήριξη των περισσότερων ενώσεων, όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα.

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 7:19 pm


Περιφερειακά μπαράζ: Χάθηκε η άνοδος για τον Άρη Πηγών μετά από πικρή ήττα - Αποτελέσματα & Βαθμολογία

Η 7η και τελευταία αγωνιστική των περιφερειακών μπαράζ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική, διεξήχθη την Κυριακή (02/06).

 

Ο Άρης Πηγών αντιμετώπισε εκτός έδρας την αδιάφορη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, και αν νικούσε θα ανέβαινε στη Γ’ Εθνική. Ο Άρης όμως δεν τα κατάφερε, ηττήθηκε με 3-2, και έτσι στη Γ’ Εθνική προβιβάστηκαν η Αλεξανδρούπολη, η ΑΕ Ευόσμου και ο Ηρακλής Αμμουδιάς.

 

Στο παιχνίδι η Δόξα έκανε το 1-0 με τον Σαμιώτη στο 14’, οι Πηγές έκαναν την ανατροπή με τους Παντελίδη στο 24’ και Σαρηγιαννίδη στο 35’, όμως οι γηπεδούχοι έκαναν νέα ανατροπή με γκολ από τους Μάκη στο 51’ και Σκουτελιά στο 81’.

 

Ο Άρης είχε μία εξαιρετική σεζόν, κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Καβάλας, αλλά στις λεπτομέρειες δεν κατάφερε να προβιβαστεί στη Γ’ Εθνική, μέσω των περιφερειακών μπαράζ.

 

 

7η αγωνιστική - Αποτελέσματα

Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου - Άρης Πηγών  3-2

Παύλος Μελάς Κουτσού - ΑΕ Ευόσμου  0-5

ΠΑΟΠ Ν. Αμισού - Π.Ο. Αλεξανδρούπολης  3-1

Ρεπό: Ηρακλής Αμμουδιάς

 

 

Βαθμολογία

ΑΕ Ευόσμου 13 (12-4)

Π.Ο. Αλεξανδρούπολης 12 (12-10)

Ηρακλής Αμμουδιάς 11 (11-8)

Άρης Πηγών 9 (11-7)

ΠΑΟΠ Ν. Αμισού 8 (11-7)

Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου 7 (9-9)

Παύλος Μελάς Κουτσού 0 (1-20)

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 6:59 pm


Μιχάλης Κουρτίδης: «οι ευρωβουλευτές που θα πάνε στις Βρυξέλλες θα πρέπει να υπηρετήσουν τη χώρα μας»

Την πεποίθησή του ότι η Ελληνική Λύση θα ανεβάσει τα ποσοστά της στην ευρωεκλογές που θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου εξέφρασε μιλώντας στον δημοσιογράφο Σπύρο Λάτσα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος ο οποίος κατάγεται από το Δοξάτο της Δράμας Μιχάλης Κουρτίδης.

 

Τόνισε πως οι ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντική εκλογική διαδικασία αφού όλες οι μεγάλες αποφάσεις λαμβάνονται από το ευρωκοινοβούλιο και από εκεί όπως είπε καταλήγουν στο εθνικό κοινοβούλιο.

 

Οι ευρωβουλευτές εκεί που θα πάνε θα πρέπει να υπηρετήσουν τα δικαιώματα της χώρα μας.

 

Ζήτησε τέλος από όλους τους πολίτες να μην απέχουν και να πάνε ψηφίσουν.

 

Δείτε όλη τη συνέντευξη

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 6:53 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Μιχάλης Κουρτίδης - Kavala News

Μιχάλης Κουρτίδης  Kavala News

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 9:26 pm


Μάκης Γκαγκάτσης - Kavala News

Μάκης Γκαγκάτσης  Kavala News

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 8:54 pm


Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας