Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Φλώρινας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

Μεσιτικό γραφείο ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΠΩΛΕΙΤΑΙ αγροτεμάχιο στο χωριό Πρώτη Φλώρινας.

 


Πωλείται αγροτεμάχιο στο χωριό Πρώτη Φλώρινας.

Το αγροτεμάχιο βρίσκεται εκτός σχεδίου και οικισμού και είναι μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις.

Το αγροτεμάχιο έχει εμβαδόν 1508,20τμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:50 am


Εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών αιμοδοτών από το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και το Δήμο Φλώρινας



Το Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας και ο Δήμος Φλώρινας, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντών Αιμοδοτών, συνδιοργανώνουν εκδήλωση βράβευσης των εθελοντών αιμοδοτών του Νομού μας, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολυετή προσφορά τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου (νέο πάρκο), την Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 και ώρα 11.00΄.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΤΣΟΣ

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:47 am


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας προς τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

 


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Με την ολοκλήρωση του σχολικού έτους 2023-24 θέλουμε να εκφράσουμε τις πιο θερμές μας ευχαριστίες στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας για τη συνεργασία και την υποστήριξη που παρείχε στο σχολείο μας τη χρονιά που πέρασε. Το απερχόμενο ΔΣ ανταποκρίθηκε με αίσθημα προσφοράς, ανέλαβε πρωτοβουλίες προς όφελος της σχολικής κοινότητας, συνέδραμε στη διοργάνωση εκδηλώσεων και προώθησε την επικοινωνία με φορείς της τοπικής κοινωνίας.

Εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Η Διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Φλώρινας

Καραγιάννη Χριστίνα

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 10:39 am


Ευχαριστήριο της υποψήφιας Ευρωβουλευτού με την ΝΙΚΗ, Μαρίας Χατζή

 


Φίλες και φίλοι, συμπατριώτες μου Έλληνες,

Στον απόηχο των ευρωεκλογών της προηγούμενης Κυριακής, θα ήθελα μέσα από την καρδιά μου να σας επιστρέψω τις θερμές μου ευχαριστίες για την προτίμησή σας στο πρόσωπό μου, και την τιμή και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε, εμένα προσωπικά και το κίνημα ΝΙΚΗ με το οποίο επέλεξα να συμπαραταχθώ. Σας είμαι υπόχρεη.

Φυσικά δεν επιλέχθηκα τελικά για το αξίωμα του Ευρωβουλευτή (θα ήταν άλλωστε κάπως απίθανο υπό τις παρούσες συνθήκες), χαίρομαι όμως που είχα την ευκαιρία να συμπορευτώ με πολλούς άξιους συνυποψηφίους, να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι στην κοινή προσπάθεια. Και οπωσδήποτε επιθυμώ να συγχαρώ τον κ.Αναδιώτη για την εκλογή του, και να του ευχηθώ καλή δύναμη και φώτιση στο απαιτητικό έργο που καλείται να αναλάβει, αυτός και η ομάδα που θα τον συνοδεύσει.

Σε κάθε περίπτωση οι προκλήσεις παραμένουν πολλές. Το ζοφερό σκηνικό όμως στην Ευρώπη φαίνεται πως κάπως αρχίζει να αλλάζει, αισιοδοξώ προς το καλύτερο. Οι ευρωπαϊκοί λαοί δείχνουν ότι θέλουν και μπορούν να διεκδικήσουν την ειρήνη, την ευημερία, την αξιοπρέπεια, και την διατήρηση της ταυτότητάς τους, των μεγεθών και των αξιών που δίνουν νόημα στην ύπαρξή τους.

Θα είμαστε πάντα εδώ, όποτε και όταν χρειαστεί, να βοηθήσουμε και να υπηρετήσουμε αυτή την υπέροχη Πατρίδα, την φωτεινή μας Ελλάδα.

Μέσα από την καρδιά μου, σας ευχαριστώ και πάλι.

 

 

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 8:42 am


ΝΕ ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Φλώρινας - Ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών δυστυχώς για ακόμα μια φορά είναι η αποχή.

 


Ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών δυστυχώς για ακόμα μια φορά είναι η αποχή. Το εκλογικό σώμα έδειξε την απαξίωση του και προς την κυβέρνηση και προς τις Βρυξέλλες.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πήρε ένα ηχηρό μήνυμα για την αλαζονεία της και την αποτυχία της να διαχειριστεί τα μεγάλα προβλήματα της χώρας  χάνοντας 5 μονάδες.
Ο Σύριζα του lifestyle δεν κατάφερε να πείσει και να δώσει προοπτική για την επόμενη μέρα με αποτέλεσμα να χάσει 9 μονάδες. 
Το ΠΑΣΟΚ παρόλο που δεν κατάφερε να πιάσει τον στόχο του κατάφερε με την σοβαρότητα του, τις προτάσεις του που είναι εφαρμόσιμες και ακουμπάνε τις αγωνίες του ελληνικού λαού για ακόμα μια φορά να αυξήσει τα ποσοστά του κατά 5 μονάδες δείχνοντας τον δρόμο για την αναγέννηση της κέντροαριστεράς και με σταθερά βήματα να οδηγήσει την χώρα σε μια προοδευτική κυβερνητική προοπτική.
Ευχαριστούμε τους συμπατριώτες μας, τους φίλους και τα στελέχη της παράταξης που με τον αγώνα τους έφεραν το ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη θέση στον νομό μάς.
Θα συνεχίσουμε με συνέπεια, σοβαρότητα και τόλμη.
Ευχόμαστε καλή και δημιουργική θητεία στους ευρωβουλευτές μας.

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 8:38 am


Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αρμενοχωρίου - Πρόσκληση στις εκδηλώσεις προς τιμήν της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Οσίου Ναούμ προστάτη του χωριού

 


Η Τοπική Κοινότητα Αρμενοχωρίου, η Εκκλησία της Ενορίας και ο Π. Μ. Σ. Αρμενοχωριτών σας προσκαλούν στις  εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν με τον Δήμο Φλώρινας και θα γίνουν στις 15, 19 και 20 Ιουνίου 2024 στο Αρμενοχώρι  Φλώρινας προς τιμήν της εορτής της ανακομιδής των λειψάνων του Οσίου Ναούμ προστάτη του χωριού. Το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

   15 Ιουνίου ημέρα Σάββατο και ωρα 20:30 πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πλατεία του χωριού, με την συμμετοχή χορευτικών τμημάτων του χωριού και άλλων Συλλόγων και εν συνεχεία παραδοσιακό γλέντι με τις Χρυσές Νότες.

   19 Ιουνίου ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 πανηγυρικός εσπερινός και εν συνεχεία περιφορά της εικόνας του Οσίου Ναούμ στο χωριό.  

   20 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 07:30: πανηγυρική Θεία Λειτουργία.  

  

 Με εκτίμηση

1.      Η ενορία του Οσίου Ναούμ

2.      Η Τοπική Κοινότητα Αρμενοχωρίου

3.      Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αρμενοχωριτών

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 8:36 am


Το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή στην Φλώρινα την Παρασκευή 14/06/2024 στο Νέο Πάρκο Φλώρινας!

 


50o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ-14/06/2024-ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ

 

Το 50ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή ξεκινάει το ταξίδι του στην Δυτική Μακεδονία από την πόλη της Φλώρινας την Παρασκευή  14 Ιούνη, στο Νέο Πάρκο Φλώρινας!

Το σύνθημα του φεστιβάλ "Γράφουμε ιστορία, αλλάξουμε τον κόσμο, το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός" φωτίζει την ανάγκη για μια άλλη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για μια κοινωνία στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων, τον Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό.

Από το1975 που πραγματοποιήθηκε το πρώτο φεστιβάλ, αφιερωμένο στην 7χρόνη δράση της ΚΝΕ και του περιοδικού μας τον Οδηγητή, έως και σήμερα μένει ακλόνητο ως τον πολιτικό και πολιτισμικό θεσμό που μέσα στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει ο λαός και η νεολαία βρίσκεται εκεί ακόμα πιο μαζικό και αγωνιστικό για να στέλνει το  μήνυμα της ταξικής πάλης των λαών και της διεθνιστικής αλληλεγγύης.

Στην πόλη της Φλώρινας το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μετά από μια χρονιάμεγαλειωδών κινητοποιήσεων και διαδικασιών όπου τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ πρωτοστάτησαν και εναντιώθηκανστο νομοσχέδιο-έκτρωμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, κόντρα στη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, στον ένα χρόνο από το  προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών! Κορυφώνοντας μια χρονιάόπουοι φοιτητές και οι φοιτήτριεςέδωσαν την απάντηση τους αναδεικνύονταςτην Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας για 3ησυνεχομένηχρονιά 1ηδύναμη και αυτοδύναμη στα δύο μεγαλύτερα πανεπιστημιακά τμήματα της πόλης! Παίρνοντας δύναμη και κουράγιο, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας μέσα από τοαποτέλεσμα των ευρωεκλογών, στις οποίες το ΚΚΕκαι στην πόλη της Φλώρινας βγαίνει πιο δυνατό με αυξημένα ποσοστά, τα μέλη και οι φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ καλούν τον λαό της πόλης στο φεστιβάλ που αποτελεί σταθμό-αντάμωμα της νεολαίας την Παρασκευή 14 Ιούνη στο νέο πάρκο Φλώρινας!

 

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τα εξής:

-Χαιρετισμό από την Γραμματέα της ΤΟ Φλώρινας της ΚΝΕ, μέλος του ΣΠ Δυτικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, Σουλτανιά Ανδρονίκη.

-Αντιπολεμικό δρώμενο από τους μικρούς φίλους της ΚΝΕ.

-Ομιλία από τον Ανδρέα Κοράκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

-Μεγάλη συναυλία με τη Νεφέλη Φασούλη.

-Παραδοσιακό γλέντι με χάλκινα από το τοπικό συγκρότημα «Μουσικόραμα».

 

Στο χώρο του Φεστιβάλ επίσης θα λειτουργούν:

-Γωνιά «Κόκκινο Αερόστατο»

-Βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής

-Έκθεση επιμελημένη από φοιτητές και φοιτήτριες των παιδαγωγικών σχολών με τίτλο «Κομμουνιστές εκπαιδευτικοί: Αρχιτέκτονες της ελπίδας».

-Ταβέρνα

-Μπαρ

Δημοσιεύθηκε στις 12 June 2024 | 8:21 am


Το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς γιορτάζεται στην Πρέσπα με διήμερο εκδηλώσεων.


 Διήμερο εκδηλώσεων 

15 & 16 Ιουνίου 2024

Από τους Συλλόγους γονέων της Πρέσπας

Το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς γιορτάζεται στην Πρέσπα με διήμερο εκδηλώσεων.

Οι δύο σύλλογοι γονέων, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μαθητών Νηπιαγωγείου-Δημοτικού Αγίου Γερμανού Πρεσπών και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων μαθητών γυμνασίου/λυκειακών τάξεων Λαιμού  διοργανώνοντας διήμερο εκδηλώσεων στο χωριό Λαιμός.

Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στο προαύλιο του γυμνασίου-Λ.Τ. Λαιμού.

Το Σάββατο 15 Ιουνίου στις 21.00 η standupκωμικός Χρύσα Κατσαρίνη θα παρουσιάσει ένα μιξ από τις πετυχημένες παραστάσεις της. Την παράσταση της Χρύσας θα ακολουθήσει πάρτυ με φαγητό και ποτό με τον DJΓιάννη Σιάμο στην επιλογή της μουσικής!

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Την Κυριακή 16 Ιουνίου στις 21.00 η Εταιρία Θεάτρου Μικρός Βορράς θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο εγωιστής γίγαντας» βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Όσκαρ Ουάιλντ (επισυνάπτεται ειδικό ΔΤ), που αγκαλιάστηκε από το κοινό της Θεσσαλονίκης και τώρα ξεκινάει την καλοκαιρινή της περιοδεία από το πιο βόρειο σημείο της χώρας!

Τιμή εισιτηρίου: 5€

Τις εκδηλώσεις υποστηρίζει ο Δήμος Πρεσπών.

Περισσότερες πληροφορίες: Ζένια Αναστασιάδου, 6944783768





Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 6:41 pm


Ταβέρνα - Ψητοπωλείο "Μπελκαμενη" - Πανηγύρι στη Δροσοπηγή ανήμερα του Αγίου Πνεύματος

 

Πανηγύρι στη Δροσοπηγή ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου με τους ανεπανάληπτους ήχους της μπάντας της Φλώρινας των Αδελφών Βαλκάνη.
Σας περιμένουμε!!!!




Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 4:05 pm


Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας - Διεθνείς Αγώνες Τένις «TE Ptolemaida Junior Tour U12»

 


Έτοιμα όλα για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση «Tennis Europe»

 

Για μία ακόμα χρονιά, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας είναι έτοιμος να φιλοξενήσει τους Διεθνείς Αγώνες Τένις «TE Ptolemaida Junior Tour U12» που θα πραγματοποιηθούν στις πρότυπες εγκαταστάσεις του Ομίλου από τις 16 (προκριματικά) ως τις 23 Ιουνίου 2024

80 αθλητές (αγόρια και κορίτσια 12 ετών) από 10 χώρες του κόσμου (Ελλάδα, Ρουμανία, Μεγάλη Βρετανία, Βόρεια Μακεδονία, Ισραήλ, Τουρκία, Ρουμανία, Αμερική, Βέλγιο, Ουγγαρία) θα προσπαθήσουν, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, να κατακτήσουν την κορυφή της αθλητικής διοργάνωσης.

Η διοργάνωση του Tennis Europe συγκεντρώνει πάνω της το ενδιαφέρον όχι μόνο του κόσμου της αντισφαίρισης αλλά και όλων των φιλάθλων καθώς προσφέρει όμορφο θέαμα και εντυπωσιακές αθλητικές εμφανίσεις.

 

Γραφείο Τύπου

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 3:36 pm


Μεσιτικό γραφείο ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΠΩΛΕΙΤΑΙ γκαράζ σε κεντρικό σημείο με εύκολη πρόσβαση


Πωλείται γκαράζ σε κεντρικό σημείο με εύκολη πρόσβαση.

Το ισόγειο γκαράζ έχει εμβαδόν 20,160τμ.
Τα δάπεδα είναι με πλακάκι.
Βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Φλώρινας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856




Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 3:30 pm


Συνεργασία των δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου, Εορδαίας, Έδεσσας και Αλμωπίας για την από κοινού διεκδίκηση λύσεων για τα χρόνια προβλήματα

 


Συνεργασία των δημάρχων Φλώρινας, Αμυνταίου, Εορδαίας, Έδεσσας και Αλμωπίας για την από κοινού διεκδίκηση λύσεων για τα χρόνια προβλήματα

 

Σε μια πολύ σημαντική και πρωτοφανή κίνηση συνεργασίας, η οποία  ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω αναπτυξιακές πρωτοβουλίες στην περιοχή, προχώρησαν οι Δήμαρχοι των Δήμων Φλώρινας, Βασίλης Γιαννάκης, Αμυνταίου, Γιάννης Λιάσης, Εορδαίας, Παναγιώτης Πλακεντάς και Έδεσσας, Γιάννης Τσεπκεντζής, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Δημαρχείο Έδεσσας. Τη συνάντηση χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Αλμωπίας, Νίκος Παρούτογλου, ο οποίος δεν κατάφερε να παραβρεθεί λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και ο συντονισμός των δράσεων για την από κοινού διεκδίκηση της επίλυσης των χρόνιων προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των πέντε όμορων Δήμων, τα οποία κυρίως εστιάζονται:

·         στην αποβιομηχάνιση της περιοχής, μετά την παύση της λιγνιτικής δραστηριότητας, η οποία δημιούργησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην τοπική οικονομία,

·         στον αγροτικό τομέα, ο οποίος αποτελεί σημαντικό πυλώνα της τοπικής οικονομίας και αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως η χαμηλή παραγωγικότητα, η έλλειψη κινήτρων για τους αγρότες και η δυσκολία πρόσβασης σε αγορές,

·         στις ελλιπείς υπηρεσίες προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, αναγκάζοντας τους κατοίκους των περιοχών να αναζητούν βελτιωμένη πρόσβαση σε κοινωνικές υπηρεσίες, υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση σε υπερτοπικά κέντρα,

·         στην έλλειψη υποδομών και την πολύ κακή κατάσταση του υφιστάμενου οδικού δικτύου σε συνδυασμό με την πλήρη εγκατάλειψη του σιδηρόδρομου, που δυσχεραίνουν την προσέλκυση επενδύσεων, οι οποίες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και να τονώσουν την οικονομική ανάπτυξη.

Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη κατασκευής μιας νέας σύγχρονης και ασφαλούς οδικής διέλευσης, διασυνδέοντας τις περιοχές Φλώρινας - Εορδαίας - Έδεσσας. Η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου θα ενισχύσει δραστικά την προσβασιμότητα των πέντε Δήμων, θα θέσει τέρμα στην οδική απομόνωση και θα προσφέρει νέες ευκαιρίες για οικονομική ανάπτυξη, τουρισμό, βελτίωση της ποιότητας ζωής και ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, εξυπηρετώντας πληθυσμό που ξεπερνάει τις 150.000 και σχεδόν το σύνολο του οποίου κατοικεί σε μειονεκτικές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι Δήμαρχοι συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για την εξεύρεση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, απευθυνόμενοι τόσο στους δύο χωρικά αρμόδιους Περιφερειάρχες Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, όσο και στην κεντρική εξουσία και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν την προσπάθεια μέχρι την υλοποίηση του έργου.

Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η διαρκής επικοινωνία μεταξύ των Δημοτικών Αρχών ενθαρρύνει την αλληλεγγύη και τη συνεργασία και μπορεί να συμβάλλει καταλυτικά στην οικοδόμηση μιας πιο ανθεκτικής και δυναμικής τοπικής κοινωνίας.



Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 3:26 pm


Απομακρύνονται τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους της Φλώρινας

 


Απομακρύνονται τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα από τους δρόμους της Φλώρινας

 

Σε πολλά σημεία του Δήμου Φλώρινας, τα εγκαταλελειμμένα οχήματα αποτελούν εστία μόλυνσης, ενώ παράλληλα καταλαμβάνουν αναγκαίες θέσεις στάθμευσης. Για τον λόγο αυτό, η αρμόδια Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος προχωρά στον εντοπισμό και την απομάκρυνσή τους από την πόλη και τις τοπικές κοινότητες.

Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Π.Δ. 116/Φ.Ε.Κ.81/5.3.2004), στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας εντοπίζονται τα οχήματα, τοποθετείται ειδικό αυτοκόλλητο σε αυτά για την ενημέρωση των ιδιοκτητών και το όχημα χαρακτηρίζεται ως εγκαταλελειμμένο.

Κατά την δεύτερη φάση της διαδικασίας, εάν οι ιδιοκτήτες δεν έχουν απομακρύνει τα οχήματα, αυτά μεταφέρονται σε ειδική μονάδα επεξεργασίας τους ως απόβλητα.

Ο Δήμος Φλώρινας παρακαλεί για ακόμα μία φορά τους ιδιοκτήτες οχημάτων, τα οποία φέρουν το ειδικό αυτοκόλλητο, να τα μεταφέρουν άμεσα σε ιδιωτικό χώρο, ώστε να μη χρειαστεί να απομακρυνθούν από τα αρμόδια συνεργεία.

Υπενθυμίζεται πως εγκαταλελειμμένα θεωρούνται οχήματα όταν:

·         Αφήνονται σε δημόσιους, δημοτικούς ή κοινοτικούς δρόμους στους οποίους απαγορεύεται η στάθμευση, για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 30 ημέρες.

·         Αφήνονται σε άλλους δημόσιους δημοτικούς ή κοινοτικούς ή μη χώρους και οδούς για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 90 ημέρες και χωρίς την άδεια της αρμόδιας Υπηρεσίας ή Αρχής.

·         Αφήνονται σε ιδιωτικούς χώρους χωρίς προηγούμενη συγκατάθεση του κύριου ή νομέα του χώρου κατά δήλωσή του.

·         Αποτελούν γενικά κίνδυνο για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων καθώς και για την δημόσια ή ιδιωτική περιουσία.

Σύμφωνα με το Π.Δ. 116/Φ.Ε.Κ.81/5.3.2004:

·         Εάν δεν αποσυρθεί το όχημα από τον ιδιοκτήτη του μέσα σε 45 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου, τότε το όχημα περιέρχεται στην κατοχή του Δήμου και θα παραδοθεί σε εγκεκριμένο σύστημα συλλογής για οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους (ΟΤΚΖ).

·         Εάν το όχημα δεν αναζητηθεί σε διάστημα 10 ημερών από την ημέρα περισυλλογής του, τότε το όχημα προωθείται προς περαιτέρω επεξεργασία, αξιοποίηση, τεμαχισμό και διάθεση, όπως προβλέπεται για τα ΟΤΚΖ.

Ο Δήμος Φλώρινας μετά από 45 ημέρες από την επικόλληση του ειδικού αυτοκόλλητου στο όχημα θα προβεί στην περισυλλογή του.

Παρακαλούνται οι δημότες να συνδράμουν στις προσπάθειές μας και να βοηθήσουν στην εξαφάνιση του καθόλου κολακευτικού φαινομένου των εγκαταλελειμμένων οχημάτων. Δεν ξεχνάμε ότι όλοι μαζί με απλές καθημερινές πράξεις και ακολουθώντας τις γενικές οδηγίες καθαριότητας, προστατεύουμε το περιβάλλον και διατηρούμε τον Δήμο μας καθαρό.

Οι πολίτες μπορούν να δηλώσουν εγκαταλειμμένα οχήματα που βρίσκονται στη γειτονιά τους ή έχουν υποπέσει στην αντίληψη τους, στο κεντρικό πρωτόκολλο του Δήμου Φλώρινας (Δημαρχείο).

Είναι τρόπος ζωής, είναι πολιτισμός!

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 3:24 pm


Μεσιτικό γραφείο ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΠΩΛΕΙΤΑΙ διαμπερές επιπλωμένο διαμέρισμα συνολικού εμβαδού 45,540τμ στον 1 όροφο οικοδομής.



Πωλείται διαμπερές επιπλωμένο διαμέρισμα συνολικού εμβαδού 45,540τμ στον 1 όροφο οικοδομής.
  • Το διαμέρισμα αποτελείται από 2 δωμάτια , κουζίνα και μπάνιο.
  • Διαθέτει δάπεδα από πλακίδια και ενεργειακά κουφώματα με διπλό υαλοπίνακα. Το διαμέρισμα διαθέτει πόρτα ασφαλείας.
  • Βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία με ανεμπόδιστη θέα τον Σταυρό της Φλώρινας.
  • Το έτος κατασκευής της οικοδομής είναι το 2006.
  • Διατίθεται όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες.
Κατάλληλη επενδυτική ευκαιρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856


Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 11:00 am


Τα αποτελέσματα των εκλογών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας

 


         Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ της Ε.Ε, καθώς και των αντιπροσώπων του κλάδου στη Δ.Ο.Ε και στο Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Φλώρινας. 

Από τα αποτελέσματα των εκλογών που προέκυψαν

εκλέγονται με τη σειρά και τους σταυρούς προτίμησης :

                                        Α.  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                             Ρωμανίδης Μιχαήλ 

                                             Οκουτσίδης Θεολόγος 

                                             Γροσδάνη  Άννα 

                                             Σακαλή Δέσποινα 

                                             Μαζαράκη Αναστασία 

                                             Σφέτκου  Μαρία 

                                             Λιόλιου Θεοχαρία (Χαρά) 

                                         Β.  ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                            Παπαδημητρίου  Αθανάσιος 

                                             Μπραγιάντσης Λάζαρος 

                                              Μιμιλίδου Μαρία 

ΤΟ ΝΕΟ  Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΘΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΕΙ  ΣΕ ΣΩΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ 2024 – 2026


Από τα αποτελέσματα των εκλογών που προέκυψαν

εκλέγονται με τη σειρά και τους σταυρούς προτίμησης :

Γ.  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ  ΣΤΗ  Δ.Ο.Ε  ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ:

                                                Γέρου  Κωνσταντίνος  

                                                Νεοκαζιώτης Παύλος   

                                              Σφέτκου Μαρία               

Από τα αποτελέσματα των εκλογών που προέκυψαν

εκλέγονται με τη σειρά και τους σταυρούς προτίμησης :

Δ.  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΤΟ Ν.Τ  ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ  ΕΚΛΕΧΤΗΚΑΝ

 

                                            Τσούλης Θωμάς                              

                                            Γέρου Κωνσταντίνος                    

                                            Νεοκαζιώτης Παύλος                   

                                            Κατικαρίδης Γεώργιος                 

                                            Οκουτσίδης Θεολόγος                 

                                            Ρωμανίδης Μιχάλης            

                                            Γροσδάνη Άννα                             

                                            Αντωνιάδης Αναστάσιος                                                          

                                            Μαζαράκη Αναστασία                  

                                            Σφέτκου Μαρία                                 

                                            Καραϊσκάκης Στέφανος                

                                            Λιόλιου Θεοχαρία(Χαρά)            

                                            Λαρχανίδης Δημήτριος                

                                            Ναλπαντίδου Ευθυμία (Μιμίκα)

                                            Κυρκόπουλος Ιωάννης                      

                                            Γάκη Ευγενία                         

Ευχόμαστε σε όλους τους συναδέλφους

καλή θητεία και κάθε επιτυχία στα καθήκοντά τους.

 

                                           ΓΙΑ  ΤΟ Δ.Σ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ          ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 9:38 am


Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αναλήψεως του Κυρίου Φλώρινας της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

 


Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αναλήψεως του Κυρίου Φλώρινας της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας

Την Πέμπτη τής Αναλήψεως του Κυρίου πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Αναλήψεως του Κυρίου στον Άγιο Βαρθολομαίο Φλώρινας. Ακολουθεί το πρόγραμμα της πανηγύρεως της Ιεράς Μονής.

•  Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2024, 6:00 μ.μ.  •

Πανηγυρικός Εσπερινός

 

•  Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024, 7:30 π.μ.  •

Όρθρος και Θεία Λειτουργία

Την Πέμπτη το πρωί, στις 8:00 π.μ., θα αναχωρήσει λεωφορείο από τον σταθμό τών ΚΤΕΛ Φλώρινας προς την Ιερά Μονή και επιστροφή μετά τη Θεία Λειτουργία.

Παρακαλούνται όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Τοποθεσία: https://maps.app.goo.gl/b2Djdda554hmibe66

 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

 

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 9:27 am


Sustainathon: Crafting Sustainable Futures». Μια δράση του ΟΕΝΕΦ και του Impact Hub Athens

 


«Sustainathon: Crafting Sustainable Futures». Μια δράση του ΟΕΝΕΦ και του Impact Hub Athens

 

Σε ένα πρωτότυπο εργαστήριο συνδημιουργίας τοπικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας μετατράπηκε το απόγευμα της Πέμπτης -6 Ιουνίου 2024-  το φουαγιέ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη ΖΕΠ Κοζάνης. Πρόκειται για το «Sustainathon: Crafting Sustainable Futures» που στόχο είχε να συνεχίσει τη χαρτογράφηση λύσεων στις  προκλήσεις για την πράσινη επιχειρηματικότητα στην περιοχή και να βαθύνει τις συνεργασίες-λύσεις προς αυτή την κατεύθυνση.

«Με αυτό το εργαστήριο έχουμε σκοπό να «χακάρουμε» σημαντικές προκλήσεις ή νέες δράσεις που ευελπιστεί η επιχειρηματική κοινότητα να αναπτυχθούν στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτές προκύπτουν από μια συνάντηση που είχαμε κάνει πριν κάποιους μήνες μαζί με εκπροσώπους του οικοσυστήματος επιχειρηματικότητας της περιφέρειας και θεωρήσαμε ότι είναι πολύ σημαντική η συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, η δημιουργία ενός one stop shop για νέες επιχειρήσεις και η δημιουργία προγραμμάτων που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη σύγχρονων δεξιοτήτων στους νέους αλλά και στους υφιστάμενους επιχειρηματίες» ανέφερε η εκπρόσωπος του Impact Hub Athens, Σόφη Λάμπρου.

 

Το “Sustainathon: Crafting Sustainable Futures” αποτέλεσε ενέργεια του Path – Rural Innovation Accelerator Δυτικής Μακεδονίας που υλοποιήθηκε από τον Όμιλο Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το  Impact Hub Athens  και την υποστήριξη του Ιδρύματος Google, με απώτερο σκοπό την ενδυνάμωση του οικοσυστήματος καινοτομίας στη Δυτική Μακεδονία, δίνοντας έμφαση σε δραστήριους νέους, επιχειρηματίες κι ενεργούς πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας. Το εργαστήριο είχε τις εξής θεματικές:

      Πώς μπορούν να αναπτυχθούν στον τοπικό πληθυσμό (εργαζόμενους δημοσίου & ιδιωτικού τομέα, επιχειρηματίες, εκκολαπτόμενους και υφιστάμενους) δεξιότητες που είναι αναγκαίες για την υποστήριξη της βιώσιμης μετάβασης μεγάλων επιχειρήσεων της περιοχής αλλά και τη δημιουργία νέων βιώσιμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων;

      Πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί και να λειτουργεί ένα κέντρο ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στη ψηφιακή εποχή και σε μια περιοχή υπό μετάβαση (one stop liaison office);

      Πώς μπορεί να αναπτυχθεί η διαρκής επικοινωνία των επιμέρους δημόσιων φορέων που ασχολούνται με τη βιώσιμη μετάβαση στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την αλληλοσυμπλήρωση των επιμέρους προσπαθειών;

«Υλοποιούμε τον τελευταίο χρόνο στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας την πρώτη δομή  προ θερμοκοίτησης για μικρές επιχειρήσεις, δίνοντας έμφαση στην κυκλική οικονομία και στη βιωσιμότητα. Σήμερα με πολλή χαρά έχοντας ενώσει τις δυνάμεις μας με τη Μονάδα Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το Επιμελητήριο Κοζάνης και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, υλοποιούμε το εργαστήριο αυτό που στόχο έχει να συζητηθούν ερωτήματα σε θεσμικό επίπεδο που άπτονται του upskilling και reskilling, της ενίσχυσης της μικρής επιχειρηματικότητας και των τομών που πρέπει να γίνουν στη δημόσια διοίκηση από απλούς πολίτες, ανθρώπους της καθημερινότητας σε συνεργασία με θεσμικούς φορείς» ανέφερε, εκ μέρους των διοργανωτών, ο Ευάγγελος Νομικός, επιστημονικός συνεργάτης του Ομίλου Ενεργών Νέων Δυτικής Μακεδονίας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους του παρευρισκόμενους/ες και τους συμμετέχοντες/ουσες του Εργαστηρίου, που συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης!

Μείνετε συντονισμένες/οι!






Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 9:23 am


H Νέα Αριστερά είναι εδώ και συνεχίζει

 


H Νέα Αριστερά είναι εδώ και συνεχίζει

Τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών δείχνουν ότι στα 50χρονα της η Γ΄ Ελληνική Δημοκρατία διέρχεται μια βαθιά κρίση” υπογράμμισε ο πρόεδρος τη ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, στο μήνυμά του για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών:

«Σήμερα κανείς δεν δικαιούται να πανηγυρίζει. Το ποσοστό ρεκόρ της αποχής και η μεγάλη άνοδος της άκρας δεξιάς, χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου για τη Δημοκρατία. Για την κατάσταση αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει τεράστια ευθύνη και αποδοκιμάστηκε στην κάλπη. Όπως σε όλη την Ευρώπη η πολιτική της δεξιάς, αποτελεί τον καλύτερο χορηγό της ακροδεξιάς. Για τη Νέα Αριστερά το αποτέλεσμα των εκλογών είναι αρνητικό παρά την συγκινητική προσπάθεια των μελών μας σε όλη την Ελλάδα. Θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς, τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά. Η Αριστερά όμως, πάντοτε στα δύσκολα κρίνεται. Και η Νέα Αριστερά είναι εδώ και συνεχίζει».

Νέα Αριστερά Φλώρινας

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 9:18 am


Μεσιτικό ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΗΣ : ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ επιπλωμένο διαμέρισμα 55τμ στον 3ο όροφο οικοδομής



Ενοικιάζεται επιπλωμένο διαμέρισμα 55τμ στον 3ο όροφο προσεγμένης οικοδομής του 2010.
  • Το διαμέρισμα διαθέτει κεραμικά πλακίδια στο δάπεδο και συνθετικά κουφώματα.
  • Αποτελείται από 2 υπνοδωμάτια, ενιαίο σαλόνι κουζίνα με αρκετό χώρο και μπάνιο.
  • Η θέρμανση είναι ατομική με κλιματισμό.
  • Διατίθεται όπως απεικονίζεται στις φωτογραφίες με όλα τα έπιπλα και τις ηλεκτρικές συσκευές.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Κωσταρέλλης Αλέξανδρος Μεσιτική Κατασκευαστική
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2385046856




Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 5:33 pm


Ευρωεκλογές 2024 - Οι Φλωρινιώτες πρωταθλητές στην αποχή με ποσοστό 74%

 


Η Φλώρινα πρωταθλήτρια στην αποχή με 74% - ούτε τρεις στους δέκα δεν ψήφισαν 


Στη Φλώρινα καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό αποχής στις ευρωεκλογές, καθώς ούτε τρεις στους δέκα Φλωρινιώτες δεν έφτασαν στην κάλπη.

Συγκεκριμένα, η αποχή στο νομό Φλωρίνης άγγιξε το 74%. 
Ο κόσμος γύρισε την πλάτη στα κόμματα, που πρέπει να προβληματιστούν.
Πάνω από 70% αποχή καταγράφηκε επίσης σε Κεφαλληνία και Λακωνία.

Υψηλά ποσοστό αποχής είχαμε επίσης σε Δωδεκάνησα, Λέσβο και Ευρυτανία (67%).

Στην εκλογική διαδικασία συμμετείχαν μόλις 3,9 εκατομμύρια πολίτες σε σύνολο 9,6 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων. 

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 5:25 pm


Νομός Φλώρινας - Ειδήσεις και Νέα

Καταγγελία - Νέα Φλώρινα

Καταγγελία  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 11 June 2024 | 5:07 pm


Ζητείται οδηγός - Νέα Φλώρινα

Ζητείται οδηγός  Νέα Φλώρινα

Δημοσιεύθηκε στις 10 June 2024 | 8:33 am


Δείτε αγγελίες στο Νομό Φλώρινας