Ειδήσεις &
Τοπικά Νέα

Ελλάδα   >   Ν. Καβάλας    >    Ειδήσεις & Τοπικά Νέα

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Κατέκτησαν το κύπελλο οι νέοι της Ένωσης Κ. Καβάλας - Φωτογραφίες

Η ομάδα νέων της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας νίκησε με 83-78 την ομάδα νέων της Ασπίδας Ξάνθης, και κατέκτησε το κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

 

Η Ένωση είχε τα ηνία στο σκορ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με την Ασπίδα όμως να μην τα παρατάει και να κυνηγάει τη νίκη μέχρι το τέλος. Η ομάδα της Καβάλας άντεξε και κατέκτησε το τρόπαιο.

 

Ο θεσμός του κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Τάσου Χαραλαμπίδη, όπως και κάθε χρόνο, με τη διοργάνωση να έχει το όνομα του.

 

 

Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ - ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ 83-78

 

Δεκάλεπτα: 28-16. 42-36, 63-57, 83-78  

 

ΝΕΟΙ Ε.Κ.ΚΑΒΑΛΑΣ (Τολιάδης Σ.): Μουρατίδης 12(2)--Κεραμάρης 19(2)-Τραπεζάνογλου 21-Μουτίδης 15-Πεχλιβανιδης 12(1)-Ιωαννίδης 4(1) -Αποστολίδης-Γεμετζόπουλος-Αλμπάνης-Στρατηλάτης-Χελάς

 

 

Φωτογραφίες: Βασίλης Στοάκης-Παρατηρητής Θράκης

 

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 5:24 pm


Με τον Νίκο Ανδρουλάκη συναντήθηκε ο Θόδωρος Μουριάδης στο δημαρχείο της Καβάλας

Το Δημαρχιακό Μέγαρο Καβάλας επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 1 Ιουνίου 2024 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στη βόρεια Ελλάδα ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

 

Κατά τη διάρκεια της ημίωρης συζήτησης τους αναφέρθηκαν στα προβλήματα που ταλανίζουν αυτή τη χρονική περίοδο τους Έλληνες πολίτες, καθώς και στην αδυναμία των φορέων της αυτοδιοίκησης να ανταποκριθούν στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

 

Ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι μια ευκαιρία να συζητήσουμε τους λόγους για τους οποίους απομακρύνεται η χώρα μας από τους δείκτες ευημερίας άλλων κρατών της Ευρώπης και τα αποτελέσματα της πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης, που οδήγησαν αφενός μεν στην αναδιανομή του πλούτου υπέρ των οικονομικά ισχυρών και αφετέρου στη ραγδαία αύξηση των τιμών σε προϊόντα και υπηρεσίες, βυθίζοντας στην ανέχεια ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας.

 

Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την ισόρροπη ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας και τη δημιουργία νέων προοπτικών για όλες τις περιφερειακές ενότητες μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, η διοικητική αποκέντρωση με τους απαραίτητους για την εφαρμογή της πόρους.

 

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν παρέλειψε να επισημάνει επίσης πως πρέπει να διακοπεί η λειτουργία του κλειστού συστήματος εξουσίας που υπάρχει στο Μέγαρο Μαξίμου και να ανοίξει, έστω και ετεροχρονισμένα, ο διάλογος με την κοινωνία των πολιτών, τα επιμελητήρια και την τοπική αυτοδιοίκηση για το μέλλον της πατρίδας και τη θέση της μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

Στην κρισιμότητα της εκλογικής μάχης της 9ης Ιουνίου αναφέρθηκε ο κ. Μουριάδης, τονίζοντας πως η συμμετοχή της νεολαίας κρίνεται όσο ποτέ άλλοτε απαραίτητη για τη διαμόρφωση νέων συσχετισμών στο πεδίο της πολιτικής και την υλοποίηση προγραμμάτων που θα ικανοποιούν τις απαιτήσεις της σύγχρονης περιόδου.

 

Τέλος, άφησε να φανεί ότι ο Δήμος Καβάλας είναι πρόθυμος να συμμετάσχει, με επιχειρήματα και προτάσεις, σε κάθε απόπειρα συζήτησης μεταξύ του κράτους και των κοινωνικών εταίρων, για ένα διαφορετικό και περισσότερο αποτελεσματικό μοντέλο διοίκησης των ΟΤΑ.

 

Στο περιθώριο της συνάντησης με τον κ. Μουριάδη, ο κ. Ανδρουλάκης είχε μία σύντομη συνομιλία με τον Δήμαρχο Νυρεμβέργης, Marcus Konig, ο οποίος βρέθηκε στο Δημαρχείο Καβάλας προκειμένου να γνωρίσει τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας.

Πηγή: Δήμος Καβάλας

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 4:50 pm


Ηρακλής Καβάλας: Πάνω από 500 παιδιά στο 1ο τουρνουά «Σταμάτης Παπαδάκης» - Φωτογραφίες

Την Κυριακή 26 Μαΐου, διεξήχθη στα γήπεδα Κωτσάλου, από την ακαδημία του Ηρακλή Καβάλας το 1ο τουρνουά ακαδημιών, με την ονομασία «Σταμάτης Παπαδάκης».

 

Ένα τουρνουά ποδοσφαίρου μικρών ηλικιών, στη μνήμη του αξέχαστου για τις υπηρεσίες που προσέφερε επί σειρά ετών με ήθος και ευπρέπειας, Σταμάτη Παπαδάκη.

 

Ο μόνος σκοπός του τουρνουά ήταν να προάγει το αθλητικό πνεύμα, στο πλαίσιο του «ευ αγωνίζεσθαι» και να διασκεδάσει τα παιδιά που συμμετείχαν, να τα βραβεύσει όλα για την συμμετοχή τους, με μετάλλια και να απονέμει αναμνηστικό κύπελλο συμμετοχής σε όλες τις αποστολές (13 συνολικά), δίνοντας την χαρά σε περισσότερα από 500 παιδιά να σηκώσουν ένα επιβλητικό τρόπαιο συμμετοχής.

 

Συμμετείχαν ομάδες από την Θεσσαλονίκη, από την Ξάνθη, από την Κομοτηνή από την Δράμα και από την Καβάλα.

 

Αναλυτικά, σχετικό δελτίο Τύπου του Ηρακλή Καβάλας αναφέρει:

 

Ο Γιώργος Αλεξανδρίδης υπεύθυνος των ακαδημιών του Ηρακλή Καβάλας και υπεύθυνος του τουρνουά μαζί με τους συνεργάτες του τις ευχαριστούμε όλες, θερμά για την συμμετοχή τους.

 

Το τουρνουά μας διεξήχθη με την υποστήριξη της περιφερειακής ενότητας Καβάλας, του Δήμου Καβάλας, με αρκετούς χορηγούς μας και τους ευχαριστούμε επίσης όλους θερμά.

 

Ευχαριστούμε  επίσης τον Ερυθρό Σταυρό, που ήταν κοντά μας για τη ασφάλεια των παιδιών.

 

Ευχαριστούμε τη διαιτησία Καβάλας και ιδιαίτερα τον κο Μπέη με την αποστολή διαιτητών για ομαλή  διεξαγωγή των αγώνων.

 

Ευχαριστούμε επίσης, τους ποδοσφαιριστές του ανδρικού τμήματος που βοήθησαν σημαντικές, τους αρκετούς γονείς της ακαδημίας μας, αρκετό προσωπικό, που όλοι βοήθησαν με κατάθεση ψυχής για την επίτευξη του τουρνουά.

 

Το τουρνουά παρακολούθησαν για αρκετή ώρα:

 

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Εμπορίου κος Αλέξανδρος Ιωσηφίδης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Στέλιος Ιγνατιάδης, ο Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Σ Καβάλας Σάββας Σαλπικτής, οι οποίοι βράβευσαν αρκετές ομάδες και παιδιά και τους ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους.

 

Πριν τις απονομές δόθηκε τιμητική πλακέτα στα χέρια της αδελφής του εκλιπόντα φίλου μας, Σταμάτη Παπαδάκη, Δήμητρα Παπαδάκη, για την προσφορά του στον Ηρακλή Καβάλας και γενικότερα στο Καβαλιώτικο ποδόσφαιρο.

 

Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Ηρακλή κος Κωνσταντίνος Ανδρεάνης.

 

Αρκετές απονομές σε ομάδες έκανε και ο πιο πιστός φίλος του Ηρακλή κος Τάσος Πιστελάς ο οποίος μας βοηθά καθημερινά αθόρυβα στο έργο μας και τον ευχαριστούμε.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 4:02 pm


Η προσβολή της νοημοσύνης

γράφει ο

Βύρων Δημητριάδης

 

“...Η Γάζα είναι ένα τεστ. Το Ισραήλ είναι το κύριο όπλο για την επίθεση εναντίον των διεθνών συμβάσεων που ισχύουν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.

 

Είναι μια δοκιμή για τη στρατιωτικοποίηση, για τα σκληρά σύνορα, για την επίθεση στα δικαιώματα των απλών ανθρώπων.

 

Στην ουσία, με όχημα το Ισραήλ, η Ευρωπαϊκή Ένωση επανέρχεται στις παλιές της αξίες που δεν είναι άλλες από τις αρχές της αποικιοκρατίας...”.

 

Καταπέλτης κατά της Ευρωπαϊκής Πολιτικής απέναντι στο Ισραήλ είναι η Ιρλανδή Ευρωβουλεύτρια Κλερ Ντέιλι -πολύ περισσότερο με την καταγγελία για την “στρατιωτικοποίηση” της Ε.Ε ως “αποικιοκρατικής” δύναμης.

 

Όμως είναι πραγματικά συμβάντα τα καταγγελθέντα;

 

“...Το 2023 κατρακυλήσαμε πίσω σε ένα μέλλον που δεν θέλουμε, πίσω σε ένα μέλλον για το οποίο μας υποσχέθηκαν “ποτέ ξανά”...”.

 

Με τη φράση αυτή συμπύκνωσε η γ.γ της Διεθνούς Αμνηστίας, Ανιές Καλαμάρ, τις ζοφερές διαπιστώσεις και της φετινής ετήσιας έκθεσης της έγκριτης οργάνωσης για την όλο και χειρότερη κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο και δη σε 155 χώρες.

 

Η παγκόσμια τάξη και το κράτος δικαίου που οικοδομήθηκαν μετά το τέλος του Β' Π.Π βρίσκονται πλέον “...στα πρόθυρα κατάρρευσης...” ενώ η κλίμακα καταπάτησης του διεθνούς δικαίου είναι “...χωρίς προηγούμενο...” και οι επιπτώσεις θα είναι “...τρομερές...”...

 

“...Η εκπληκτική αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να προστατεύσει χιλιάδες αμάχους -μεταξύ των οποίων παιδιά σε τρομακτικά υψηλό ποσοστό- από το να σκοτωθούν στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας, καθιστά ολοφάνερο ότι οι ίδιοι οι θεσμοί που δημιουργήθηκαν για την προστασία των αμάχων και την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι πλέον κατάλληλοι για τον σκοπό τους...

 

...Αυτό που είδαμε το 2023 επιβεβαιώνει ότι πολλά ισχυρά κράτη εγκαταλείπουν τις θεμελιώδεις αξίες της ανθρωπιάς και της Οικουμενικότητας, που κατοχυρώνονται στην Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων...”.

 

Ακριβώς. Έχουμε εδώ τρεις πολύ μεγάλες χώρες (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα) υπερδυνάμεις από πολλές απόψεις, που κάθονται στο Συμβούλιο Ασφαλείας και το έχουν αδειάσει από τις δυνατότητές του, έχουν αδειάσει το διεθνές δίκαιο από την ικανότητά του να προστατεύει τους ανθρώπους.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, όπου, η “Οικονομία της Αγοράς” έχει μετατρέψει τους (νεοφιλελεύθερους, φιλελεύθερους, σοσιαλδημοκράτες, Κεντρώους, Αριστερούς, Πράσινους, Ροζ και Κόκκινους) πολιτικούς σε πολιτικούς δολοφόνους εφόσον οι οικονομικές πολιτικές τους είναι θανατοπολιτικές, έχουμε την “Αγωγή κατά της Κομισιόν” (όργανο των οικονομικών λόμπι) από το Ευρωκοινοβούλιο (“ΕφΣυν” 15/3): “Μονομαχία κορυφής... εκτυλίσσεται στην Ευρώπη, καθώς η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα κινείται νομικά εναντίον της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την απόφασή της να ξεπαγώσει τη χρηματοδότηση προς την Ουγγαρία του (νεο)ναζί Όρμπαν...”.

 

Δύο Πρόεδροι Ευρωπαϊκών Θεσμών, που ανήκουν και οι δύο στην πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα κονταροχτυπηθούν στα δικαστήρια για τα μάτια των νεοφιλελέδων-(νεο)ναζί της Βουδαπέστης.

 

“...Η δημοκρατία είναι ο μόνος δρόμος αντίστασης στη νεοφιλελεύθερη συνεργασία του μεγάλου κεφαλαίου, των Ευρωκρατών και των πολιτικών ελίτ...” γράφει ο καθηγητής Φιλοσοφίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, ο Κώστας Δουζίνας (“ΕφΣυν” 15/4): “...Η Ε.Ε δεν έχει “έλλειμμα” αλλά απουσία δημοκρατίας. Όλες οι αρχές του δημοκρατικού Συντάγματος από τη διάκριση των εξουσιών ως τη δημοκρατική λογοδοσία και τη διαφάνεια της εκτελεστικής εξουσίας, παραβιάζονται. Η Επιτροπή... ασκεί την αποκλειστική εξουσία της νομοθετικής πρωτοβουλίας, σαν Κοινοβούλιο, αλλά επίσης εφαρμόζει τον νόμο, όπως η εκτελεστική εξουσία...

 

Το Κοινοβούλιο συζητάει ατέρμονα, αλλά οι εξουσίες του είναι ελάχιστες, κάτι που κατανοούν οι ευρωπαίοι και έχουν γυρίσει την πλάτη τους στις ευρωεκλογές, καταγράφοντας τα υψηλότερα επίπεδα εκλογικής αποχής...

 

Στον ύστερο καπιταλισμό (τι φοβάται και δεν λέει τα πράγματα με τ' όνομά τους;), η πολιτική έχει περιθωριοποιηθεί από την υποτιθέμενη αντικειμενική γνώση των οικονομολόγων... Η πολιτική πρέπει να αντανακλά την αγορά... Η διακυβέρνηση έχει γίνει διαχείριση των οικονομικών σύμφωνα με τις νεοφιλελεύθερες αρχές.

 

Δεν υπάρχει καμιά άμεση προοπτική μιας Ευρωπαϊκής δημοκρατίας...”.

 

Ευτυχώς για μας την προοπτική που διαγράφεται, πλέον, καθαρά την περιγράφει ο Καθηγητής Πολιτικής Φιλοσοφίας του ΔΠΘ Θεόδωρος Γεωργίου:

 

“...Το επόμενο ιστορικό λάθος που θα διαπράξουν οι απαρχαιωμένες διοικητικές δομές της Ευρωπαϊκής ηπείρου είναι αυτό που βρίσκεται στα σκαριά: η ίδρυση της Ευρώπης στο επίπεδο της πολεμικής βιομηχανίας και της εξοπλιστικής άμυνας απέναντι στη Ρωσία του Πούτιν.

 

Όταν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες περιμέναμε να ιδρυθεί η “πολιτική Ένωση” της Ευρώπης στον ιστορικό ορίζοντα “ξαφνικά” προωθείται το σχέδιο της “αμυντικής Ευρώπης” έναντι της Ρωσίας.

 

Αυτή η εξέλιξη, κατά την επιστημονική απόψή μου, είναι το επόμενο ιστορικό λάθος της Ε.Ε...”.

 

Αυτό το “ξαφνικά” του Καθηγητού μας σηκώνει συζήτηση με σημείο αναφοράς -εφόσον αναφέρεται στην “Ρωσία του Πούτιν”- το φύτευμα των ναζί στην εξουσία της Ουκρανίας που χρησιμοποιήθηκε από ΗΠΑ και Ε.Ε όπως ακριβώς χρησιμοποιούν αυτή τη στιγμή το Ισραήλ και τη γενοκτονία που επιχειρεί ενάντια στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας ώστε να μετατρέψουν την Ε.Ε σε στρατοκρατούμενη αποικιοκρατική δύναμη με όλα τα ναζιστικά χαρακτηριστικά ενεργά.

 

Όπως και να 'χει, ο Καθηγητής ολοκληρώνει το άρθρο του ως εξής: “...Η λογική και Ιστορική αλήθεια λέει το εξής: κάθε πολεμική σύγκρουση κρίνεται στο επίπεδο της πολιτικής και συνειδησιακής υποκειμενικότητας.

 

Τα άλλα είναι “τα ρέστα του Παγκόσμιου εμπορίου”!...”.

 

Συμπληρωματικά θα έλεγα πως θα πρέπει να παίρνει υπόψη του κανείς ότι στα ιστορικά πλαίσια της Οικονομίας της Αγοράς οι όροι του Κλαούσεβιτς αντιστρέφονται: έπαψε ο “πόλεμος να είναι η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα”.

 

Τώρα πλέον η πολιτική (η οικονομική θανατοπολιτική) είναι η συνέχιση του πολέμου με άλλα μέσα -ενός πολέμου τα θύματα του οποίου απανθρωποιούνται έτσι ώστε ο θάνατός τους να μην χαρακτηρίζεται ανθρωποκτονία αλλά “ας πρόσεχε”.

 

Από τις χειρότερες, πάντως, μορφές αυτού του είδους του πολέμου είναι η Επιστολή του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη(!): “...Αξιότιμη Πρόδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αγαπητή Ούρσουλα. Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να αναδείξω την ανάγκη... της προστασίας των καταναλωτών και του εισοδήματός τους...”.

 

Η “Αγαπητή Ούρσουλα” όμως τον έγραψε κανονικά: “Λάβαμε την επιστολή του Πρωθυπουργού της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη που απευθύνεται στην Πρόεδρο της Επιτροπής Ursula von der Leyen... Χαιρετίζουμε επίσης την επιστολή... για το μέλλον...”.

 

Η προσβολή της νοημοσύνης του λαού συνιστά όπλο εξόντωσης στον ολοκληρωτικό πόλεμο που διεξάγουν οι νεοναζί πολιτικοί εκφραστές της Οικονομίας της Αγοράς και της Άριας Φυλής των ελίτ και των λόμπι.

 

Υ.Γ. Εάν, παρ' όλα αυτά, μας τρώει ο απαυτός μας, καλό θα είναι να πάρουμε υπόψη μας ότι διεκδικεί την ψήφο μας ο Παλαιστίνιος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Αιγαίου, Λατίφ Νταρουίς που ως εκπρόσωπος της Παλαιστινιακής Παροικίας της Ελλάδας συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο της “Νέας Αριστεράς”.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 2:42 pm


Στην προβλήτα του λιμανιού της Καβάλας προσέκρουσε ο «Νικητής»

Το μεσημέρι του Σαββάτου 1 Ιουνίου 2024, το λιμεναρχείο Καβάλας ενημερώθηκε ότι το πλοίο «ΝΙΚΗΤΗΣ» χτύπησε στην προβλήτα όταν έφτασε στο λιμάνι, προκαλώντας γρατζουνιές στη δεξιά πλευρά του.

 

Το πλοίο έκανε το δρομολόγιο από το λιμάνι Πρίνου της Θάσου προς το λιμάνι της Καβάλας, με τριάντα επιβάτες και δύο αυτοκίνητα.

 

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ούτε ρύπανση της θάλασσας.

 

Η Λιμενική Αρχή Καβάλας απαγόρευσε στο πλοίο να φύγει μέχρι να φέρει πιστοποιητικό ασφάλειας από τον επιθεωρητή του.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του λιμεναρχείου:

 

Τις μεσημβρινές ώρες χτες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας ότι το επιβατικό – οχηματαγωγό (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίο «ΝΙΚΗΤΗΣ» Ν.Π. 12354, κατά τον κατάπλου του στο λιμάνι, προσέκρουσε στο κρηπίδωμα, προκαλώντας εκδορές πάνω από τα ίσαλα στη δεξιά πρωραία πλευρά του πλοίου.

 

Το Ε/Γ-Ο/Γ εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι Πρίνου της Θάσου στο λιμάνι της Καβάλας, με τριάντα (30) επιβάτες και δύο (02) Ι.Χ. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Από τη Λιμενική Αρχή Καβάλας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 1:04 pm


Καβάλα: τροχαίο κοντά στο παλιό νοσοκομείο - όχημα κόντεψε να πέσει σε αυλή

Τροχαίο στην Καβάλα: Αυτοκίνητο προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες του δρόμου

 

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 2 Ιουνίου 2024, στην Καβάλα.

 

Αναλυτικά, γύρω στις 5:30 το πρωί, όχημα εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες, στην περιοχή λίγο πιο κάτω από το παλιό νοσοκομείο.

 

Από την πρόσκρουση δεν υπήρξε τραυματισμός.

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 11:16 am


Καβάλα: Τον συνέλαβαν γιατί οδηγούσε μηχανάκι χωρίς δίπλωμα και αρνήθηκε να κάνει αλκοτέστ

Συνελήφθη το πρωί της Κυριακής 2 Ιουνίου 2024, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καβάλας ένας άνδρας ξένης καταγωγής.

 

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της αστυνομίας, εντοπίσθηκε να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, ενώ επιπλέον αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο μέθης.

 

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

(δελτίο Τύπου)

Δημοσιεύθηκε στις 2 June 2024 | 10:30 am


Ποια ιδιωτικά νησιά πωλούνται σε Καβάλα και Θάσο - οι τιμές και οι διαδικασίες

Το Φιδονήσι και η Αστρίδα είναι δυο από τα επτά νησιά στη βόρεια Ελλάδα που φιγουράρουν σε ιστοσελίδες μεσιτικών γραφείων τόσο ελληνικών, όσο και ξένων τα οποία πωλούνται σε μια ευρεία γκάμα τιμών.

 

Τόσο από Έλληνες μεσίτες, όσο και από ξένους έχει δημοσιευτεί αγγελία για την πώληση ιδιωτικού νησιού στην Νέα Ηρακλείτσα του δήμου Ελευθερών Καβάλας.

 

Πρόκειται για το γνωστό Φιδονήσι ή Ξερονήσι, έκτασης περίπου 130.000 τ.μ., το οποίο πωλείται στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ εμφανίζεται και σε ιστοσελίδες του εξωτερικού με την τιμή του στα 3,5 εκατ. ευρώ.

 

Επίσης το νησί Αστρίδα, στην περιοχή της νότιας Θάσου, με έκταση 16.000 τμ πωλείται αντί του ποσού των 2 εκατ. ευρώ.

 

Στην Ελλάδα υπάρχουν συνολικά, τουλάχιστον, 150 ιδιωτικά νησιά.

 

Ωστόσο ο λόγος για να μην προχωρήσει κάποιος ενδιαφερόμενος στην αγορά τους είναι οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει με τη γραφειοκρατία και τις 32 άδειες που θα κληθεί να προσκομίσει από σειρά υπουργείων και υπηρεσιών.

 

Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής νησιού πρέπει να ξεκινήσει υποβάλλοντας το ενδιαφέρον του εγγράφως σε μεσιτικό γραφείο που διαθέτει φακέλους νησιών προς πώληση.

 

Αν και για την αγοραπωλησία απαιτείται από αγοραστές και ιδιοκτήτες εμπιστευτικότητα, η διαδικασία δεν απέχει από αυτή της αγοράς ενός σπιτιού.

 

Εκτός από την έγκριση τεσσάρων υπουργείων, απαιτείται επίσης έγκριση από το Πολεμικό Ναυτικό και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

 

Το τίμημα της πώλησης καθορίζεται από την προσβασιμότητα, την απόσταση από τη στεριά καθώς και αν υπάρχει καθορισμός αιγιαλού και αρχαία.

 

Το ύψος του τιμήματος επηρεάζεται και από τις παροχές, όπως για παράδειγμα αν υπάρχει ηλεκτρισμός και νερό. Φυσικά, ο ιδιοκτήτης του νησιού μπορεί να επενδύσει σε εγκαταστάσεις που θα του εξασφαλίζουν αυτονομία, όπως π.χ. μονάδα αφαλάτωσης.

 

Με στοιχεία από το voria.gr

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 10:12 pm


ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα: Λύση συνεργασίας με τον Γιώργο Αντωνίου

Ολοκληρώθηκε η συνεργασία ανάμεσα στον ΠΑΟΚ Αγίου Ανδρέα και τον προπονητή Γιώργο Αντωνίου.

 

 

Η ανακοίνωση του Αγίου Ανδρέα αναφέρει τα εξής:

“Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους μας κόουτς. Σε ευχαριστούμε για όλα όσα πρόσφερες σε αυτή την ομάδα

Εις το επανιδείν Γιώργο Αντωνίου. Η επιτυχία σε αυτό που διάλεξες να κάνεις είναι δεδομένη!”

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 5:22 pm


Επετειακή τελετή για τα 25 χρόνια Αδελφοποίησης των πόλεων Καβάλας και Νυρεμβέργης

Με την επετειακή συνάντηση στη Μεγάλη Λέσχη ξεκίνησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις για τα 25 χρόνια Αδελφοποίησης Καβάλας και Νυρεμβέργης, στο πλαίσιο των Ελευθερίων 2024, παρουσία των Δημάρχων των δύο πόλεων, Θόδωρου Μουριάδη και Markous Konig αντίστοιχα, πολυμελούς αποστολής από τη γερμανική πόλη, στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων και πλήθους κόσμου.

 

Το πρόγραμμα, εκτός από τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς των επισήμων, περιελάμβανε τις βραβεύσεις των πρώην Δημάρχων Καβάλας, Δήμητρας Τσανάκα και Κωστή Σιμιτσή, του Προέδρου του Συλλόγου "ΦΙΛΟΣ", Σωτήρη Ξώγνου, των μελών της ελληνικής κοινότητας της Νυρεμβέργης, του επιχειρηματικού κόσμου και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο Δήμων.

 

Τις εκδηλώσεις πλαισίωσαν μουσικά η Φιλαρμονική του Δήμου Καβάλας, η οποία απέδωσε μελωδίες του ελληνικού και του ξένου κλασσικού ρεπερτορίου στη Μεγάλη Λέσχη, εντυπωσιάζοντας το κοινό, και το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, με ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον κορυφαίο λαϊκό συνθέτη, Βασίλη Τσιτσάνη, στον Δημοτικό Κήπο.

 

 

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΩΝ

 

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

 

Eva Angetter – δραστήριο μέλος του Συλλόγου

Andreas Angetter – δραστήριο μέλος του Συλλόγου

Jurgen Mohrenschlager – δραστήριο μέλος του Συλλόγου και Διευθυντής της εταιρείας STADTWERKE ELEKTRONIK (δώρισε περίπου 800 ηλεκτρονικές συσκευές, υπολογιστές, βιντεοπροβολείς, φορητές οθόνες και εκτυπωτές στην Καβάλα)

Αλίκη Αλέσικ – πρώην Διευθύντρια του Ελληνικού Προξενείου Νυρεμβέργης και δημοτική σύμβουλος

Αθανάσιος Παπανδρέου – πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης

Χαράλαμπος Τσακμακίδης – πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας στη Νυρεμβέργη

Διονύσης Κωνσταντάτος – τέως Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας στη Νυρεμβέργη

Γιάννης Δαουράκης – πρώην Πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας στη Νυρεμβέργη

Θόδωρος Αγαθαγγελίδης – πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Νυρεμβέργης

 

ΚΑΒΑΛΑ

 

Άγγελος Τσατσούλης – πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας (ενισχύσει τον Σύλλογο «ΦΙΛΟΣ» με προϊόντα της εταιρείας του στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά των Αδελφών Πόλεων επί 25 συναπτά έτη)

Μιχάλης Ξώγνος – δραστήριο μέλος του Συλλόγου «ΦΙΛΟΣ» από τη Θάσο (ανέλαβε πρωτοβουλίες για τη δωρεά πυροσβεστικού οχήματος στη Θάσο και υπολογιστών στο ΚΕΠ Θάσου, στο Κ.Υ. Πρίνου και σε πολλούς συλλόγους και σχολεία του νησιού)

Αβραάμ Λιόλιος – δημοσιογράφος (εκπρόσωπος του Συλλόγου «ΦΙΛΟΣ» στην Καβάλα

Μαρία Καροφυλλίδου – πρώην εργαζόμενη στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ (πήρε μέρος σε όλες τις συναντήσεις των δύο αδελφοποιημένων πόλεων, φροντίζοντας για την άψογη διεξαγωγή των επετειακών εκδηλώσεων)

 

(δελτίο Τύπου)

 

Δημοσιεύθηκε στις 1 June 2024 | 5:10 pm


Νομός Καβάλας - Ειδήσεις και Νέα

Δείτε αγγελίες στο Νομό Καβάλας